OKULUMUZDA “DÜNYA OKUL OYUN GÜNÜ”NÜ KUTLADIK

Okullardaki yapılandırılmamış oyunun önemini destekleyen ve çocukların 21. yüzyıl becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak amacını taşıyan Dünya Okul Oyun Günü’nü (Global School Play Day) GKV Özel İlkokulu öğrencilerimizin katılımı ile kutladık.

Dünya genelinde ilk olarak 4 Şubat 2015’ te kutlanan bu önemli gün 65.000’lik bir katılımla yolculuğuna başladı. 2018 yılında ise 58 ulustan 385.000 kişinin dahil olduğu bir çoğunluğa ulaştı. Bugün ise 70 ulustan 500.000 den fazla çocuk oyun oynayarak gelişmeye devam ettiler.

GKV Özel İlkokulu öğrencilerimizin İngilizce derslerinde, İngilizce konuşarak oyunlara dahil olduğu etkinlikte öğretmenlerimiz sadece izleyici konumundaydı. Öğrencilerin özgürce, kendi iradeleriyle takım olarak oyun oynadığı Dünya Okul Oyun Günü’nde özellikle tahta oyuncak, bebek, lego, blok, kamyon, araba, oyun kartları, boş karton kutular, puzzle gibi elektriksiz oyuncaklar tercih edildi.