HABER ARŞİVİMİZ

GKV ÖZEL LİSELERİ ÖĞRENCİLERİ KOÇ EYP FORUM 2019’A KATILDI

Koç Lisesi Avrupa Gençlik Parlamentosu (EYP) Kulübü tarafından organize edilen “Koç EYP Forum’19” VKV Koç Özel Lisesinde 14-17 Şubat 2019 tarihleri arasında düzenlendi. GKV Özel Cemil Alevli Koleji (IBDP) EYP (Avrupa Gençlik Parlamentosu) kulübünün oluşturduğu delegasyon toplam 11 öğrenci ile resmi dili İngilizce olan forumda okulumuzu başarı ile temsil etti.

“Koç EYP Forum’19”a Türkiye genelinde aralarında Üsküdar Amerikan Koleji, Robert Koleji, Kabataş Erkek Lisesi, İstanbul TED Okulları, Ankara TED Okulları, ODTÜ Koleji, Bursa Emine Örnek, İstanbul Ermeni Lisesi, İstanbul Alman Lisesi, Enka Okulları gibi seçkin okulların kulüp delegasyonlarından toplam 300 öğrenci katıldı.

Güvenlik ve savunma politikaları , adalet ve özgürlük kavramı , insan hakları, ırk ve cinsiyet çatışmaları, ekonomi ve bütçe yönetimi gibi konuların tartışıldığı gençlik forumunda GKV Özel Cemil Alevli Koleji delegasyonu komite çalışmalarında gösterdikleri başarılı takım çalışmaları, komite konularına ait bilgileri ve konulara yaklaşımları ile örnek bir performans sergilediler.

Toplam 4 gün süren konferansın akademik dilinin İngilizce olması sebebiyle evrensel konular üzerinde dili etkin ve doğru olarak anlama dinleme ve yazma becerilerini ortaya koyan öğrencilerimiz konferansın başarısında etkin rol oynadılar. Konferans süresince akademik oturumların yanı sıra sosyal etkinliklerle müzik yeteneklerini başarı ile sergileyen öğrencilerimiz konferansın ilgi odağı oldular. Gösterdikleri titiz akademik çalışmaları ve öz güvenlerinden dolayı tüm öğrencilerimizi kutlar başarılar dileriz.

*EYP (Avrupa Gençlik Parlamentosu) uluslararası anlayış ve diyaloğu yaymak, lise düzeyindeki öğrencilerin kişisel gelişimine katkıda bulunmak, gençlerin kendi düşüncelerini ifade edebileceği bir platform oluşturmak amacını taşımaktadır.

GKV Özel Cemil Alevli Koleji delegasyon grubu temsilcileri: C11 IBDP öğrencimiz Bilge Temel Komite Başkanı. Üyeler: Rüveyda Deniz Kaplan, Doğa Güner, Leyla Akyüz, Janisha Premanand, Ece Özbirecikli, Yosun Akdağ, Gülsu Çelik, Nil Hamavioğlu, Burcu Asiltürk, Nehir Sönmez


 

© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.