HABER ARŞİVİMİZ

GKV ÖZEL OKULLARINDA 96. YIL CUMHURİYET ORATORYOSU SAHNELENDİ

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 96 yıl önce 29 Ekim’de bizlere armağan ettiği Cumhuriyet Bayramı Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen törende coşkuyla kutlandı.

GKV Özel Okullarında yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen töreni Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli-Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy, Sayın Celal Ersoy, GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Üyeleri, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Sayın İsmet Tiryaki, idareciler, veliler, öğretmenler ve öğrenciler izledi.

GKV Özel Okulları Konferans Salonu’nda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından GKV Özel Ortaokul Müdürü Sayın Abdullah Dağlı’nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Sayın Dağlı konuşmasında; “Atatürk ilke ve inkılaplarını ve Cumhuriyet değerlerini en iyi bizler biliriz. Vatan sevgisini, bayrak sevgisini en iyi biz biliriz. Yardımlaşmayı, sevgi ve saygıyı en iyi bizler biliriz. Ancak bilmek yetmez, öğretmek gerek öğretin çocuklara kardeşliği, anlamak yetmez, anlatmak gerek, anlatın çocuklara atalarımızı, sevmek yetmez, sevdirmek gerek sevdirin çocuklara vatan ve bayrağımızı, cumhuriyetimizi yaşamak yetmez, yaşatmak gerek mutluluğu, özgürlüğü, paylaşmayı. Türkiye Cumhuriyeti’ni kurup bizlere armağan eden M. Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve Cumhuriyetimizi korumak için canlarını feda eden şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin 96. yaşı kutlu olsun.” dedi. Tören GKV Özel Liseleri öğrencileri eşliğinde Cemal Oğuz ÖCAL’ın “Atatürk ve Cumhuriyet” adlı şiiri, Gençlerin Gözünden Cumhuriyet” adlı kompozisyon, GKV Özel Okulları Korosu Uyanış Marşı, Vatan Marşı, 10. Yıl Marşı , GKV Özel Anaokulu Vals Gösterisi ve Zeybek Gösterisi devam ederek “96. Yıl Cumhuriyet Oratoryosu” ile son buldu.


 

© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.