ÇOCUĞUM VE TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI SEMİNERİNDE VELİLERİMİZ DOÇ. DR. YAVUZ SAMUR İLE BULUŞTU

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları velilerine yönelik “Çocuğum ve Teknoloji” konulu seminer düzenlendi. Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Bilgisayar, Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yavuz Samur tarafından verilen seminerde velilere, teknolojiyle yakın ilişkide olan çocuklarına karşı nasıl davranmaları gerektiği anlatıldı. Rehberlik Bölüm Başkanlığı tarafından düzenlenen seminerde çocukların internet kullanımı, teknolojiyle ilişki biçimleri üstünde duruldu. Dijital bağımlılık bu noktada en çok değinilen konulardan biri oldu. Velilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde, genel anlamda teknoloji, spesifik olarak ise; televizyon, telefon, tablet, bilgisayar, internet, sosyal medya, oyunun yararları ve zararları üzerinde duruldu. Bununla birlikte çocukların internette gezinirken dikkat etmesi gereken hususlar, kişisel bilgilerin paylaşımı, pedofili konusu ve bu gibi durumlarla karşılaşıldığında ya da karşılaşmak istemediklerinde ne gibi önlemler alınması gerektiği anlatıldı. Son olarak Sayın Samur velilere yararlı internet siteleri ve yararlı oyunlarla ilgili bilgileri paylaştı.