NEWS

MİLLİ MÜCADELENİN EN ŞANLI, EN ŞEREFLİ, EN ONURLU ZAFERİNİ KUTLADIK

25 Aralık Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri tarafından 'Gaziantep Kurtuluş Mücadelesi Oratoryosu' sahnelendi.

GKV Özel Liseler Müdürü Hakan ANLIAÇIK tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından Kurtuluş Destanı adlı şiir öğrencimiz C10A Zeynep ÖZHARAT tarafından okundu. “Kara imiş şu Antep’in yazısı” video gösterimi, 25 Aralık Antep’in Kurtuluş Mücadelesi Oratoryosu, “Uyan Şahin Uyan Uyanmaz mısın” şiiri video gösteriminin ardından okulumuzun halk oyunları ekibinin gösterisi ile son buldu.

Antep'in kahramanlık destanına dair:

“Halk, kadın-çocuk-genç yaşlı demeden el birliğiyle, hiçbir destek almadan kendi imkanlarıyla mücadele verdi. Bu yönüyle tarihe kahramanlık destanı olarak geçti.

Kıtlığa rağmen direnişten taviz vermeden onuru, namusu, bağımsızlığı için 6.317 (nüfusunun 3'te 1'i) şehit verdi.

Yani şehrin %25‘ i, farklı bir ifadeyle dört kişiden biri şehit oldu. Sağ kalanların tamamı gazi oldu.

Gerek Ankara Hükümeti, gerek Mustafa Kemal Paşa ve yakın silah arkadaşları ve hatta Fransız komutanları; Antepliler için mücadele sonrasındaki ifadelerinde hep bir ağızdan kahramanlık ve olağanüstülükten bahsettiler.

1921'de şehir Atatürk'ün "Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki? onlar yalnız Gaziantep'i değil, bütün Türkiye'yi kurtardılar." övgüsüne layık oldu.

Antep Savunması Türk tarihine çok önemli kahramanları da kazandırdı; Şehit Kamil, Şahin Bey, Karayılan, Özdemir Bey gibi isimler ölümsüzlerden birkaçıdır.

Bu yüce mücadelenin nişanesi olarak Antep’e GAZİLİK unvanı verilmiş; bir ulusun kahramanı olan ve aynı unvanın da sahibi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, nüfusunu Gaziantep’e aldırarak, Anteplilerle hemşeri olarak, onları onore etmiştir."

Şehitlerimizi saygıyla, vefayla ve rahmetle anıyoruz.

 


 

           
     
© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.