NEWS

“ANLAŞ, KAYNAŞ, PAYLAŞ”- ‘’LET’S BE UNITED’’ PROJESİ HAYATA GEÇTİ

Farklı kültürlere duyulan önyargıların, birliktelik ve sınıf ortamını zedelediği 11-12 yaş grubundaki çocukların değişen dünyanın dinamiklerine uyum sağlamaları, özgüven, özdenetim, iletişim, sorun çözme, empati, uzlaşma gibi sosyal-duygusal becerileri gelişmiş bireyler olarak gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla “Anlaş, Kaynaş, Paylaş –Let’s Be United” projesi hayata geçti.

Proje kapsamında resim, drama, müzik gibi sanatsal aktiviteler kullanılarak farklı etnik gruplardan öğrencilerin beraber eğitim gördüğü Ömer Asım Aksoy Ortaokulu’ndaki 5. ve 6. sınıf öğrencilerinin; birlik ve beraberlik duygusunun güçlendirilerek okul ve sınıf ortamlarındaki kalitenin arttırılması, öğrencilerin yaşadıkları topluma karşı farkındalıklarının arttırılması, özgüvenli ve bilinçli bireyler olarak yer almalarının sağlanması hedefleniyor.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Cemil Alevli Koleji (IBDP) Bakalorya 10. sınıf öğrencilerinden oluşan 16 IB öğrencisi GKV Özel Cemil Alevli Koleji IB Diploma Program Koordinatörü Özlem Kara’nın proje koordinatörlüğünde; GKV Özel Okulları Rehberlik Servisi, Okul Psikoloğu, Sosyoloji Zümresi ve Bilgi Kuramı öğretmenleri ve Koç Üniversitesi Global Aid ekibi tarafından 2019-2020 eğitim- öğretim yılı süresince yaratıcı oyun metotları, sanatsal ve kültürel atölye çalışmaları aracılığı ile birçok kazanıma hitap eden farklı alanlarda eğitimler düzenlenmesi planlanıyor.

 

Proje Ortakları:

Koç Üniversitesi Global Aid Öğrenci Topluluğu,

Ömer Asım Aksoy Ortaokulu

 

Proje İştirakçileri:

Koç Üniversitesi Global Aid Öğrenci Topluluğu

GKV Özel Cemil Alevli Koleji C10A IB sınıfı

GKV Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ofisi

GKV Özel Cemil Alevli Koleji CAS Birimi

 

Projenin Hedef Kitlesi:

Ömer Asım Aksoy Ortaokulu öğrencilerinden seçilen yabancı ve Türk uyruklu toplam 40 öğrenci

 


 

           
     
© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.