NEWS

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ (BAÜ) REKTÖR DANIŞMANI TURGAY POLAT ÖĞRENCİLERİMİZLE BULUŞTU

Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Danışmanı Turgay Polat GKV Özel Liseleri öğrencilerine değişen dünya düzeni ile ortaya çıkan yeni bir kavram olan "GELECEĞİN İNSANI" olmayı anlattı.

Sayın Polat GKV'li gençlere iyi bir üniversite tercihi için tavsiyelerde bulundu:

"-Artık öğrencilere şu bölümü seç, bu bölümü seç diyemeyiz. Çünkü dünya artık bizim bildiğimiz dünya değil ve sürekli değişiyor.

-Şu anda önemli olan öğrencilere oturup sadece ders mi anlatacağız yoksa onları birçok farklı beceri ile donatıp hangi alana yönelirse yönelsin etkin bir gelecek kurmasını mı sağlayacağız konusuna açıklık getirmek.

-Sizler mutlaka dünyayı tanıyan, küresel insanlardan olun.-En az 1 yabancı dil öğrenin.

- Bölüm değil üniversite seçmenin her zaman daha değerli olduğunu unutmayın.

-Seçeceğiniz üniversitenin yurt dışı bağlantıları ve imkanlarına mutlaka dikkat edin.

-Tercih edilen üniversitenin hayata ne kadar yakın olduğu, şirketlerle ne kadar bağlantılı olduğu, ne kadar staj yaptırdığı, kişiyi ne kadar işin içindeki insanlarla bir arada tuttuğu çok önemli.

-Şu anda geleceğin mesleğine sahip olmak değil geleceğin insanı olabilmek daha da anlamlı’’ diyerek konuşmasını noktaladı.