Our Archives

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ ÇANAKKALE GEZİSİ’NDE

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 6 ve 7. sınıf öğrencileri 05 MAYIS 2016 tarihinde Müdür yardımcısı Ali DİRGEN ve öğretmenleri eşliğinde Çanakkale gezisine katıldılar.  Öğrencilerimizin  bilgi ve kültür birikimlerini, milli şuur ve tarih bilinçlerini artırmak; şanlı geçmişimizin en büyük destanlarından birinin yazıldığı, vatan, millet ve bağımsızlık adına örnek bir mücadelenin verildiği Çanakkale muharebelerinin yaşandığı yerleri görmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen ve 3 gün süren geleneksel Çanakkale gezisinin ilk durağı; Kabatepe Simülasyon merkezi oldu. Öğrencilerimiz burada kendilerini 3D Teknolojisi ile savaşın içinde hissettiler.

Gezimizin 2. durağı düşmanı dize getiren nice kahramanı bağrında misafir eden Gelibolu Yarımadası’ydı. Sabah kahvaltısının ardından Kilit bahir Köyü ve Kalesi’ne doğru yol alan Gaziantep Kolej Vakfı öğrenci ve öğretmenleri Mecidiye Tabyası’nda Seyit Onbaşı’nın gösterdiği insanüstü çabanın karşısında gözyaşlarını tutamadılar. Çanakkale Şehitleri Anıtı’nı gezerken de duygu dolu anlar yaşadılar. Ertuğrul Koyu, Anzak Koyu, Arıburnu ve Anafartalar’da yaşanan kanlı çarpışmalar anlatılırken, vatan sevgisiyle atan bir kalbe hiçbir gücün durduramayacağını anladılar. Conkbayırı ve Atatürk Anıtı ziyareti sonrasında Kemal Yeri bölgesinde tüm şehitlerimiz adına saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nı okuyarak aziz şehitlerimizi minnetle andılar.

Gezimizin 3. durağı Homeros tarafından yazılan iki manzum destandan biri olan İlyada'da bahsi geçen Troya savaşının geçtiği antik kent. Antik İda Dağı'nın (Kaz Dağı) eteklerinde bulunan 5000  yıllık bir geçmişe sahip olan antik kentte tarihi bir yolculuğa çıkan öğrencilerimiz Truva Atı’nı hayranlıkla izlediler. Gezinin son durağı ise Assos oldu. Kaz Dağlarının eteklerinde bulunan Zeus Atlarına doğru kısa bir doğa yürüyüşünün ardından Edremit Körfezi’nin eşsiz manzarasını seyreden öğrencilerimiz Arnavut kaldırımlarında yürüyerek binlerce yıllık geçmişi olan köyleri ziyaret ettiler. Antik surları, Ölüler Kenti Nekropolis’i, Assos Antik Limanı, antik tiyatroyu ve Athena Tapınağı’nı gezdiler.

Birbirinden güzel görüntü ve anıyı biriktiren öğrencilerimiz bu geziyle hem tarih sayfalarında anlatılan hem mitolojide yer alan olaylara tanıklık etme, bu olayların geçtiği mekânlarda dolaşarak bunları yaşama fırsatı elde etmiş oldular. Geziye katılan tüm öğrenciler bir ulusa can veren, şehitlerinin kanıyla yoğrulmuş Çanakkale topraklarında bulunmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirttiler.


 

Copyright Gaziantep College Foundation | 2015 | All Rights Reserved