Our Archives

KÖY OKULU BOYAMA

Yaratıcılık, Hareket, Hizmet (CAS), IB Diploma Programının zorunlu temel unsurudur. Eğitim programının zorluğuna karşı bir “denge” oluşturmayı amaçlamaktadır. IB Dünya Okulu olarak, GKV Özel Liseleri öğrencilerinin topluma ve bir hizmete dahil olması, sınıf içinde başlamalı, sonra sınıf dışına çıkmalıdır ve öğrencilerin içinde yaşadığı toplumda aktif bir görev almasını gerektirmelidir. GKV Okullarının amacı, öğrencilerin okul yaşamı boyunca topluma duyarlı olmalarına önem vererek çevresindeki dünya hakkında bilgi ve anlayışlarını derinleştirmek ve onları sorumlu vatandaşlar olmaya teşvik etmektir. Hedefimiz, öğrencilerin topluma etkili bir şekilde bir katkıda bulunması için gerekli olan yardımseverlik ve bağışta bulunma alışkanlıkları ile becerilerini oluşturarak toplumsal duyarlılığı ve ilgiyi geliştirmektir. Misyonumuz ışığında öğrenciler, öğretmenler ve veliler, okulun yaşamına ve misyonun gerçekleştirilmesine katılarak kendini yaşamboyu öğrenmeye ve hizmete adamış bir topluluk haline gelmeye teşvik edilirler.

GKV Cemil Alevli Koleji ve GKV Özel Fen Liseleri CIP kulübü olarak CAS kapsamında her yıl geleneksel olarak yürüttüğümüz ve sayısı gittikçe artan sosyal sorumluluk projelerimize bir yenisini daha eklemenin haklı gururunu yaşamaktayız.

2015-2016 eğitim-öğretim yılı etkinlik planları çerçevesinde CIP kulübü üyeleri  tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen "Köy Okulu Boyama" projesi kapsamında Battal köyü Hakkı Özmen  İlkokulu boyandı. CIP Kulübü  başkanlığında 24 öğrenciden oluşan: C10A Ahmet Göktekin, Nida Kadayıfçı, Ece Yağcı, Zeynep Ulutaş, Yağmur Özüpak, Berfin Ateşsönmez, Halit Erçelebi, Uğur Polat, Hakan Küçükaslan, C9A sınıfından Melis Karslıgil, Jimin Shim, Ata Güler, Elif Büyükköse, Alara Özaslan, Selin Umay Akhan, Berkay Yılmaz, F10A-B Mirkan Dikeç, Yasemin Mumcu, Aydeniz Sönmez, Selin Ketteoğlu, Rozerin Çelik, Pelin Kaya, Metehan Gökçek, Gökçe Dilbaz, kulüp üyeleri tarafından Şehitkamil ilçesi Battal köyünde bulunan  Hakkı Özmen köy okulu boyama etkinliğimizde okulun  dış cephesi, bahçe duvarları ve Atatürk büstü boyandı. GKV Cemil Alevli Koleji CAS Koordinatörü Özlem Kara  kulüp olarak her zaman eğitim ve öğretime destek vereceklerini ifade ederken, kulüp rehber öğretmeni Celal Kara' ya da desteklerinden dolayı teşekkür etti. Okulda boyama çalışmalarının ardından öğrenciler hep birlikte bir duvarda grafitti çalışması yaptılar. Adını "Sevgi Duvarı" koydukları; birlik, beraberlik, barış ve dayanışmanın simgesi olan bu duvar bu okulda eğitim görecek nesiller için de  bir umut ışığı olacaktır.


 

Copyright Gaziantep College Foundation | 2015 | All Rights Reserved