Our Archives

GKV ÜNİVERSİTELER BULUŞMASI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liselerinin geleneksel üniversite gezisi 30 Mayıs-03 Haziran 2016 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Geziye GKV Fen ve Anadolu Liseleri ile GKV IB College 11. sınıflardan 80 öğrenci ve 6 öğretmen katıldı.

Gezide İstanbul’daki Boğaziçi, Yıldız Teknik, Koç, Sabancı, Bilgi, Okan, Özyeğin, Kadir Has; Ankara’daki ODTÜ, Hacettepe ve Bilkent gibi seçkin üniversiteler ziyaret edildi.

Beş gün süren gezide üniversite öğrencileri ve üniversite hocaları tarafından üniversite tanıtımları yapılmış ve kampüs turları gerçekleştirilmiştir. Bu tanıtımlarda okul öğrencilerimizin meraklı soruları tanıtım görevlileri tarafından cevaplanarak öğrencilerin üniversiteler hakkında daha sağlıklı bilgi almaları sağlanmıştır.

Üniversite tanıtımlarında ziyaret edilen üniversitelerin çoğunda GKV mezunu öğrencilerin görev alması, öğrencilerimizin üniversitelerle ilgili bilgilerini daha da somutlaştırmıştır. Mezun öğrencilerimizin üniversitelerde böyle sosyal çalışmalarda görev alması bizleri gururlandırmıştır.

Bu gezi sayesinde öğrenciler İstanbul ve Ankara’da hayalini kurdukları üniversiteleri ve üniversite yaşamını tanımış, böylece gelecek yıl üniversite tercihleri konusunda akıllarına takılan birçok sorunun cevabını bulmuşlardır. Ayrıca bu gezi sırasında buralardaki tarihî ve kültürel mekânları ziyaret etme fırsatı bulmaları öğrenciler için sosyal ve kültürel yönden büyük bir kazanım olmuştur. Böyle kültürel gezilerimiz önümüzdeki yıllarda da devam edecektir.


 

Copyright Gaziantep College Foundation | 2015 | All Rights Reserved