GEZİLERİMİZ

GKV ÖZEL LİSELERİ’NİN EGE TURU

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri yorucu geçen eğitim yılının yorgunluğunu atmak, eğlenmek ve dinlenmek için Ege Turuna çıktı. 08-12 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleşen, eğlenceli ve genel kültür artırıcı geziye 4 rehber öğretmenimiz ve 44 öğrenci katıldı. 8 Haziran Pazar sabahı uçak yolculuğu ile başlayan Ege turunun ilk gününde İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan ve tarihin gün yüzüne çıkardığı en önemli eserlerden olan Efes Harabeleri gezisinin ardından Kuşadası Grand Blue Sky Otel’de geceleme yapıldı. İkinci gün beyaz travertenleriyle ünlü turizm merkezi Pamukkale bölgesi gezildi. Bir sonraki durak, tarih boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapan, uygarlık tarihinin en eski yerleşim yerlerinden 8.500 yıllık tarihi geçmişe sahip Bergama Antik Kenti oldu. Gezi, öğrencilerimizin sabırsızlıkla beklediği Çeşme’de gün boyu süren tekne turu ve Egenin incisi İzmir’in tarihi ve turistik merkezlerinin ziyaretiyle tamamlandı. Öğrencilerimizden Alper Balat, gezi hakkında tüm öğrenciler adına “Bu gezi bize tarihi ve kültürel yönden çok katkıda bulundu ve senenin yorgunluğunu atarak çok güzel zaman geçirmemizi sağladı. Bize bu imkânları sağlayan GKV Özel Okullarına ve geziye katılan rehber öğretmenlerimiz Ülkü Ulutaş, Nursev Kadıoğlu, Aşkın Köse ve Ömer İlkbaşaran’ a çok teşekkür ederiz” dedi. Egemizin tarihi bölgelerini gezerek kültür mirasımızı yakından tanıyan ve aynı zamanda tatil bölgelerinde uzun bir çalışma yılının stres ve yorgunluğunu atan GKV’liler geziden büyük bir memnuniyetle döndü.

GKV’LİLER ÜNİVERSİTE GEZİSİNDEN DÖNDÜ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anadolu ve Fen Lisesi 11. sınıf öğrencileri 2-7 Haziran 2014 tarihleri arasında düzenlenen geleneksel üniversite gezisini tamamladı. GKV Özel Liseleri öğrencileri, gelecek yıl LYS sonrası gitmek istedikleri üniversiteleri yakından tanımak amacıyla İstanbul ve Ankara’da bulunan ülkemizin tanınmış üniversitelerini ziyaret etti. Öğretmenlerimiz Ahmet Demir, Hakan Alnıaçık, Murat Sadık Öngen, Burcu Altınbaş, Meltem Seçilir ve Mehmet Kerem Ceylan rehberliğinde 84 öğrencimizden oluşan GKV grubu İstanbul Boğaziçi Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi ve Okan Üniversitesini gezerek yapılan tanıtımlara katıldı. Üniversite Rektör ve yöneticilerinden, üniversitelerde lisans eğitimine devam eden öğrencilerden bilgi alan öğrencilerimiz merak ettikleri konularda sorular sorarak hedeflerindeki üniversiteleri yakından tanıdı. Ekibimiz üniversite ziyaretleri dışında kalan zamanlarda İstanbul’un tarihi ve turistik mekânlarını gezerek, boğaz turuna katıldı. İstanbul programının ardından Türkiye’nin seçkin üniversitelerinin bulunduğu bir diğer önemli şehir olan Ankara’ya geçen GKV’liler ODTÜ, Hacettepe ve Bilkent Üniversitesini gezerek yetkililerden üniversiteler hakkında bilgi aldı. Öğrencilerimize gezi süresince üniversitelerin fakülteleri, bölümleri, lisans programları, sosyal, kültürel ve sportif olanakları, burs koşulları hakkında ayrıntılı sunumlar yapıldı. Hayal ettikleri üniversiteleri tanıma ve bu üniversitelerin ortamlarında bulunma şansı bulan öğrencilerimiz geziden büyük bir memnuniyetle döndü. Üniversite adayı GKV’ lilerin diledikleri üniversite ve programlara yerleşmelerini diliyoruz.

AVUSTURYA KAYAK KAMPI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri için düzenlenen yurt içi ve yurt dışı eğitim kampları sona ererken Avusturya’ya giden öğrenci kafilesi de yurda döndü. Kısa bir süre önce eğitim amaçlı Avusturya’ya giden GKV Özel Liseleri öğrencilerinden oluşan bir grup, Avusturya’da çeşitli incelemeler yaparak Alplerde bulunan kış kampına katıldı. GKV Özel Okulları ile Caddebostan Kamp Hizmetleri işbirliğiyle Salzburg kenti Kaprun Kayak Merkezinde düzenlenen Avusturya Kayak ve Snowboard Kampı’na katılan öğrenciler, kamp süresince üstlendikleri görevleri başarıyla yerine getirdi. Kampa İstanbul dışından Anadolu’dan katılan tek okul olan GKV Özel Liseleri öğrencileri, Alplerin zirvesinde kayak ve snowboard yaparak kayak sporuyla ilgili kendilerini geliştirdi. GKV’liler İstanbul’dan kampa katılan değişik okulların öğrencileriyle geçirdikleri bir hafta boyunca yurt dışında bir kamp atmosferinde yaşamayı, takım hâlinde hareket etmeyi, yeni arkadaşlıklar kurarak kendilerini en iyi şekilde ifade etmeyi öğrenerek kampı başarıyla tamamladı. Yurt içi ve yurt dışı eğitim kamplarının önümüzdeki dönemlerde de devam edeceği ifade edildi.

ADANA TÜYAP KİTAP FUARI GEZİSİ

GKV ÖĞRENCİLERİ ÇANAKKALE GEZİSİ'NDE