SOSYAL VE KÜLTÜREL BAŞARILARIMIZ

“ÖLÜME TEBESSÜM” KOMPOZİSYONU ALHAN BABAT’A TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİNİ GETİRDİ

“Ölüme Tebessüm” adlı kompozisyonla Türkiye genelinde düzenlenen Gelibolu 100 adlı kompozisyon yarışmasına katılan GKV Özel Liseleri öğrencisi Muammer Alhan Babat Türkiye birinciliğini elde etti. Türkiye genelinde lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen ve yüzlerce eserin katıldığı Gelibolu 100 adlı kompozisyon yarışmasında Çanakkale savaşına katılarak savaşan ve şehit olan bir askerin gözüyle savaşı değerlendiren kompozisyonda Çanakkale’de yaşanan olayları gözler önüne seren Muammer Alhan Babat’ın kompozisyonu büyük beğeni kazandı. Rotary 2430. Bölge tarafından Türkiye genelinde düzenlenen ödüllü kompozisyon yarışmasının ön elemelerini geçen “Ölüme Tebessüm” başlıklı eser Ankara’da büyük jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucu yarışmaya katılan eserler arasında birinci seçildi. Gelibolu 100 adlı kompozisyon yarışmasında Türkiye birinciliğini elde eden GKV Özel Liseleri öğrencisi Muammer Alhan Babat “Belki bu gözlerle savaşın dehşetini görememiş olabilirim ama kaleme dökerken acının en derinini katre katre yüreğimde hissettim. Yazdığım satırlar tüm Çanakkale şehitlerine selam olsun!” dedi. Çanakkale ruhunun gençlik arasında yaşatılmasını amaçlayan yarışmaya Türkiye’nin birçok bölgesinden eserler gönderildiği ifade edildi. Ankara’da düzenlenen ödül gecesinde Türkiye birinciliğini elde eden kompozisyonu kaleme alan GKV Özel Liseleri öğrencisi Muammer Alhan Babat’a ve dereceye giren diğer 24 eser sahiplerine de ödülleri verildi. Ödül törenine üst düzey Ankara protokolünün yanı sıra Rotary 2430. bölge geçmiş dönem guvernörü Akın GÖKYAY, 2430. Bölge guvernörü Korhan Atila, Gelibolu 100 komitesi başkanı Ece Özen Akan ve çok sayıda davetli katıldı. Düzenlenen ödül törenin ardından Algelincik adlı konser davetlilerin büyük ilgisini çekti.




TÜRKİYE MÜNAZARA ŞAMPİYONASI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri münazara takımı Argüman Fabrikasının düzenlediği  Türkiye Münazara Şampiyonası’nın 2. tur elemelerinde büyük başarı kazandı. 25-26 Nisan 2015 tarihinde İstanbul Şehir Üniversitesinde  yapılan 2.Tur karşılaşmalarında okul takımımız aralarında Galatasaray Lisesi, Robert Kolej, İstanbul Erkek  Lisesi, Üsküdar Amerikan Koleji gibi seçkin okulların da bulunduğu 32 lisenin oluşturduğu gruplarda yarıştı. Elemelerde okulumuzu  Ezgi Koçdağ, Baran Yolcu, Deniz Özkuyucu, Elif Kazaz ve Metin Taşdemir temsil etti. Öğrencilerimiz üstün performanslarıyla yapılan 5 karşılaşmanın 3ünü kazanarak okulumuzu finallere taşıdı. Türkiye Münazara Şampiyonası  Final karşılaşmaları Mayıs 2015  te yapılacak ve Türkiye dereceleri belirlenecektir. Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, münazara becerisinin öğrencilere mesleklerinde ve özel yaşamlarında büyük katkı sağlayacağını ifade ederek münazara takımımızın rehber öğretmeni Özlem Fındık ve öğrencilerimizi kutlayarak, finallerde başarılar diledi.




GKV ÖZEL LİSELERİ 17. AVRUPA GENÇLİK PARLAMENTOSU ULUSAL SEÇİM KONFERANSI’NDAKİ BAŞARISI

Ankara TED Kolejinin ev sahipliğinde 12-16 Mart 2015 tarihleri arasında gerçekleşen 17. Avrupa Gençlik Parlamentosu Ulusal Seçim Konferansı’na (17th National Selection Conference of EYP Turkey) GKV Cemil Alevli Kolejinden 4, GKV Özel Fen Liselerinden 2 öğrencimizle katıldık. Öğrencilerimiz, araştırmaya dayalı 4000 sözcükten oluşan tartışma yazıları ile 500 öğrenci arasından 1. elemeleri başarıyla geçtiler.

Türkiye genelinde 200 öğrencinin katıldığı Avrupa Ulusal seçim sonuçlarına göre Cemil Alevli Koleji 10. sınıf öğrencimiz Oğulcan Cenkçimenoğlu, 2015 Ağustos ayında Yunanistan’da yapılacak olan Uluslararası “Thessaly Avrupa Gençlik Forumu”na davet edilmiştir. Ayrıca katılacağı tüm gençlik forumlarında yönetici olma ayrıcalığı ile ödüllendirilmiştir. 17. Avrupa Gençlik Parlamentosu Ulusal Seçim Konferansı’nda öğrencimizin tartışılan konuya olan hâkimiyeti, bakış açısı, konferans formatına uygun tartışmalara etkin katılımı gibi kriterlerin değerlendirildiği forumda, gösterdiği üstün performansla dikkatleri çeken Oğulcan Cenkcimenoğlu’nun farklı bir ülkede dünyayı yakından ilgilendiren bir foruma katılmak üzere seçildi. GKV Özel Liseleri Müdiresi Ülkü Ulutaş, elde edilen başarının bir tesadüf olmadığını belirterek Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri olarak özgür düşünmeyi ve gençlerin sosyopolitik girişimlerini teşvik etmekte, gerekli sosyal ve profesyonel becerilerin kazanılmasına her zaman olanak tanımaktayız, dedi. Yunanistan’da yapılacak olan Thessaly Uluslararası Forumuna seçilerek Avrupa Gençlik Parlamentosu (EYP) üyesi olan Oğulcan Cenkcimenoğlu’nu kutlayarak başarılarının devamını diledi.




VODAFONE FREEZONE MÜZİK YARIŞMASININ TÜRKİYE BİRİNCİSİ GKV ÖZEL LİSELERİ

Türkiye genelinden 420 lisenin elemelerde yarıştığı Vodafone Freezone Türkiye Liseler Arası 18. Müzik Yarışması’nda GKV Okul Orkestrası. Bostancı Kültür Merkezi’nde yapılan finalde Türkiye birincisi oldu. Türkiye birinciliğini kazanan GKV Özel Liseleri The Doobie Brothers Grubu ödül yağmuruna tutulurken yarışma jürisi tarafından en iyi kız solist alanında da The Doobie Brothers Grubu solisti Ceyda Zorer Türkiye üçüncüsü seçildi..Kamuoyunda şampiyonların okulu olarak bilinen ve yarım asrı aşkın süredir eğitim alanında Türkiye’nin gelişmesi ve kalkınmasında önemli rol oynayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları birçok alanda elde ettiği derecelerle ismin sıkça söz ettiriyor. Vodafone Freezone Türkiye Liseler Arası 18. Müzik Yarışmasına finalist olarak katılan GKV Özel Liseleri The Doobie Brothers Grubu finale katılan 34 orkestra arasından birinciliği elde ederek şampiyonluğunu ilan etti. 420 orkestranın katıldığı yarışmada çeyrek final ve yarı finali başarıyla geçerek ismini finallere yazdıran GKV Özel Liseleri The Doobie Brothers Grubu Bostancı Kültür Merkezinde düzenlenen final gecesinin de yıldızı oldu. 34 finalist lisenin yarıştığı gecede Long Train Runnig adlı parça ile sahneye çıkan GKV Özel Liseleri The Doobie Brothers Grubu gösterdiği yüksek performansla dikkat çekerken yapılan oylama sonucunda Türkiye birinciliğini kazanarak Vodafone Freezone Türkiye Liseler Arası 18. Müzik Yarışmasının En İyi İcra ödülüyle Türkiye birinciliğini ilan etti. Yarışmada ayrıca En İyi Kız Solist alanında da grubun solisti Ceyda Zorer Türkiye üçüncülüğü kazanarak solist alanında da ismini başarıyla şampiyonlar arasına yazdırdı. GKV Özel Okulları Müdür Yarımcısı Nadir Gürsel’in direktörlüğünü üstlendiği GKV Özel Liseleri The Doobie Brothers Grubunda elektro gitarlarda Selim BARLIK ve Zeki GÜLEÇ basgitarda Görkem ÖZTOSUN, Davulda Deniz İlkeröz klavyede Burcu Bağlama ve soloda Ceyda ZORER görev aldı. Türkiye’nin en iyi icra ödülüyle Türkiye birinciliğini elde eden orkestraya yarışmanın en büyük para ödülü olan 10 bin TL para ödülünün yanı sıra GKV Özel Okullarına tam teşekküllü stüdyo ödülünü de kazanan gurupta en iyi solist kız kategorisinde Türkiye üçüncü olan Ceyda Zorer’e de bin TL para ödülü verildi. Yarışma sonuçlarını yakından takip eden GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy Türkiye birinciliği elde eden grup üyelerini telefonla arayarak tebrik ederken yarışma direktörü Nadir Gürsel uzun ve yorucu bir sürecin Türkiye birinciliği getirmesinin onur verici bir durum olduğunu söyledi. Gaziantep ve Türkiye’nin gururu oldularVodafone Freezone Türkiye Liseler Arası 18. Müzik Yarışmasında Türkiye birincisi olan GKV Özel Liseleri The Doobie Brothers Grubunun bu başarısı Gaziantep kamuoyu tarafından takdirle karşılanırken grup bir anda Türkiye’nin göz bebeği haline geldi. Sosyal medyada paylaşılan kutlama mesajları bütün gece sürerken grubun Gaziantep’e yarın döneceği de açıklandı.






 

           
     

Copyright Gaziantep College Foundation | 2015 | All Rights Reserved