OKULDA YAŞAM
Aylık Program:
Her·ayın başında velilerimizi bilgilendirmek için yapılan bir çalışmadır. Aylık programda ayın konuları, yapılacak olan geziler, öğretilecek şarkılar, şiirler, oyunlar, dramalar, tekerlemeler, öğretilecek kavramlar, okuldan size iletilmesi gereken haberler ve kutlanacak olan doğum günleri yer almaktadır.
Sağlık Hizmetleri:
Anaokulu kompleksinde bulunan tam donanımlı sağlık odasında 1 doktor ve sürekli olarak 1 hemşire görev yapmaktadır. Hafif yaralanmalar ve acil durumlarda ilk müdahale doktorumuz veya hemşiremiz tarafından yapılır ve veliler hemen bilgilendirilir. Hemşiremiz ayrıca çocuklarla ilgili ·periyodik boy, kilo, baş çevresi gelişimlerini takip eder. Çocuklarımız yılda 2 kez sağlık taramasından geçer. Ayrıca yine yılda 2 kez uzman doktorlar tarafından diş ve kulak kontrolleri yapılır.
Beslenme:
GKV Anaokulunda beslenme sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı olmak üzere 3 öğündür. Yemeklerimiz anlaşmalı yemek firması tarafından okulumuz yemekhanesinde en sağlıklı koşullarda hazırlanmakta ve sunulmaktadır. Tüm gruplarımızda öğün saatleri sabah 10.00-10.30, öğle 12.00-13.00, ikindi 15.00-15.30 arasındadır. Yemek esnasında çocuklarımıza sınıf öğretmenleri ve usta öğreticiler eşlik eder. Yemeklerin üretiminden tüketimine kadar her aşaması titizlikle denetlenmekte ve çalışanların sağlık muayeneleri periyodik olarak yapılmaktadır.Yemek listeleri her ay başında velilerimize gönderilmektedir.
Ulaşım:
Öğrencilerimizin ulaşımları Kolej Servisleri ile yapılmaktadır. Servis araçlarında yetkin ve özel eğitim almış bir sürücü ve bir servis sorumlusu öğretmen bulunmaktadır. Servis sürücüleri ve sorumlu öğretmen, çocukların birebir olarak evlerinden alınıp güvenli bir şekilde tekrar evlerine bırakılmalarına çok özen göstermektedir. Büyük çoğunluğu son model olan servis araçlarında her öğrenci için emniyet kemeri, ilkyardım çantası ve yangın söndürücü bulunmaktadır. Tüm servis araçlarımız her sabah temizlenmekte ve hız limitlerine kesinlikle uymaktadır.
Kolej Servisleri İrtibat:· (0342) 321 01 00 - (Dahili) 172
Uyum Çalışmaları:
Hazırlık grupları ile gerçekleştirilen anaokulundan ilköğretime geçişte çocuklarda gözlenen tedirginlikleri ortadan kaldırmak, onları ilköğretim sürecine ve mekana alıştırmaya yönelik (ilköğretim sınıflarını ziyaret- yemekhanede yemek yemek, öğretmenler ve rehberlik servisi ile tanışmak vb.) uygulamalardır.
Geçiş Önerileri:
Çocuklarımızın anaokuluna alışma sürecini kolaylaştırmak için sayın velilerimizin aşağıdaki önerileri dikkate almalarını rica ediyoruz.
- Yaz döneminde çocuğunuzla okulu ziyaret edin ve anaokulunu sevmesi için onu cesaretlendirerek yardımcı olunuz.
- Çocuğunuzu olası sınıf arkadaşlarıyla tanıştırarak bir araya getirin. Çocuğunuz, okuldaki arkadaşlarını tanımaktan hoşlanacaktır.
- Çocuğunuz sağlığına ileri düzeyde dikkat etmesi gerekiyorsa, bu bilgiyi kayıt sırasında okul sağlık görevlileriyle paylaşınız.
- Sınıf öğretmenine çocuğunuzun ev, okulöncesi yaşamı veya sağlığı hakkında bilgi veriniz.
- Çocuğunuzun kayıt formuna iki acil temas (iş ve ev telefon numarasını),doktor ve günlük bakım bilgisini veriniz. İsimler ve/veya telefon numaraları, yıl içinde değiştiğinde· okula bildiriniz.
Eylül ayı başında okul başlamadan önce, çocuğunuzla okulu ziyaret edin. Sekreter, Müdür, sınıf öğretmeni, güvenlik görevlileri ve diğer çalışanlarla·tanıştırın anaokulunun ne kadar eğlenceli olduğunu kendisine anlatınız.
|