FAALİYETLERİMİZ

ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK ÇALIŞMALAR

"Her öğrencimiz Özeldir"

Öğrencilerimize kişisel, eğitsel, mesleki konularda rehberlik etmek ve problemlerinin çözümünde yardımcı olmak çalışmalarımızın ana kapsamını oluşturmaktadır. Çalışmalarımızı aşağıdaki şekilde gruplandırabiliriz:

1) Sınıf İçi Çalışmaları

Psikolojik danışman ve sınıf danışman öğretmenlerinin dönüşümlü olarak kullandığı Rehberlik ve Yönlendirme Dersleri’nde, öğrencilerin arkadaşlık ilişkileri, iletişim, oryantasyon, dikkat ve düşünme becerilerini geliştirici faaliyetler uygulanmaktadır. Her bir sınıf düzeyinde farklı farklı uygulanan yıllık 30 etkinlik ile  öğrencilerimizin zihinsel ve sosyal gelişimleri desteklenmektedir.

2) Bireysel Öğrenci Görüşmeleri

GKV rehberlik birimi olarak en temel ilkelerimiz gizlilik ve güvendir. Öğrencilerimizin başarılı ve aynı zamanda ruhsal anlamda da sağlıklı ve mutlu bireyler olmaları maksadıyla yaptığımız bireysel görüşmeler profesyonel bir yaklaşımla sürdürülmektedir.

3) Oryantasyon ve Uyum Çalışmaları

Öğrencilerin ortaokuldan liseye geçişinde, kurum kültürüne uygun davranışlar geliştirerek, kuruma ve okuldaki kurallara alışmaları yönünde en uygun desteği vermek amaçlanmaktadır.

Lisemize yeni başlayan veya ara sınıflara nakil gelen öğrenciler, lisedeki yaşamın nasıl olduğu, neler yapıldığı, nasıl bir atmosfer olduğu konularında bilgilendirici bir toplantıya katılırlar. Bu toplantıda öğrenciler; lise müdürümüz, müdür yardımcılarımız ve rehber öğretmenlerimizle tanışır ve okul kuralları ve kurum kültürü ile ilgili bilgilendirilir, lisemizle ilgili tanıtıcı bir sunum izlerler.

Lisemize yeni başlayan veya ara sınıflara nakil gelen öğrencilerimize “Öğrenci Tanıma Formu” uygulanır. Form sınıf ve okul rehber öğretmenleri tarafından incelenir ve öğretmenler arasında bir değerlendirme toplantısı yapılır. Yapılan değerlendirmeler sonucunda öğrencilerle bireysel görüşmeler yapılır ve uyum süreci takibe alınır.

4) Öğrencilerimize Yönelik Seminer Çalışmaları

• Verimli Ders Çalışma Yöntemleri