Why GKV Cemil Alevli College?

“A Vision For a Better Future”

Turning students into well-rounded, engaged, and peaceful world citizens requires an education that considers the rapid changes all around us. Built into GKV Cemil Alevli College’s daily lessons is the International Baccalaureate approach to learning which promotes

• independent thinking,

• intellectual curiosity,

• international awareness,

• and the role of technology in our global economies.

GKV Cemil Alevli College proudly offers the internationally reputable IB Diploma Programme which emphasizes intellectual, personal, emotional and social growth, educating the whole person through all domains of knowledge. Two years in duration terminating in final examinations, the academically-challenging IB Diploma Programme prepares students aged 16 to 19 for success at university and life beyond.

Philosophically committed to the mission of high-quality learning, Cemil Alevil College shares with the IB Diploma Programme the goal of fostering intercultural understanding for a more peaceful world. It is the first and only school in the region to offer the IB Diploma Programme. Cemil Alevil College completed the IB Diploma Programme’s authorization process in 2014, the 50th anniversary of GKV’s founding. The original educational institution of prestige in the region, GKV and its Cemil Alevil College continue a tradition of social and academic leadership and are proud of their first class of IB Diploma Programme graduates in 2017.

KURUCUMUZ

NEDEN GKV CEMİL ALEVLİ KOLEJİ?

“Daha iyi bir eğitim vizyonu için”

GKV Cemil Alevli Koleji uluslararası saygınlık kazanmış, bilgiyi tüm yönleriyle kullanabilen, tam donanımlı bireyler yetiştirmeye ve entelektüel, kişisel, duygusal ve sosyal gelişime önem veren lB Diploma Programını gururla sunar. lB Diploma Programı 16-19 yaş arası öğrencileri üniversite ve sonrasındaki yaşamlarında başarılı olmaları için hazırlayan iki yıllık bir programdır.

Üstün nitelikli öğrenmeyi misyon edinmiş GKV Cemil Alevli Koleji, lB Diploma Programıyla daha barışçıl bir dünya için kültürlerarası anlayışı teşvik etmeyi amaçlamaktadır. GKV Cemil Alevli Koleji bölgemizde lB Diploma Programı hizmetini sunan ilk ve tek kuruluştur. Okulumuz IB Diploma Programı yetkilendirme sürecini kuruluşunun 50. yıl dönümü olan 2014’te tamamlamışür. Özgün ve prestijli bir eğitim kurumu olan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları bünyesindeki Cemil Alevli Koleji, sosyal ve akademik alanda bölgedeki liderlik geleneğini sürdürmekte ve 2016’da IB Diploma Programının ilk mezunlarını vermiş olmanın haklı gururunu taşımaktadır.

GKV CEMİL ALEVLİ KOLEJİ MİSYONUMUZ

Öğrencilerin, akademik olarak başarılı olmalarının yanı sıra psikolojik, duygusal, sosyal ve fiziksel açıdan dengeli sağlıklı, hoşgörülü kritik düşünebilme becerisine sahip, sorgulayan bireyler olarak yetişmeleri için bütünleştirilmiş ve kapsamlı bir eğitim sağlamaktır.

Okulumuz, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, sorumlu, etkin ve duyarlı bireyler olarak gerçekleri, fikirleri ve iddiaları değerlendiren, inceleyen eleştirebilen düşünürler ve aynı zamanda ulusal ve uluslararası değerlere saygılı, anlayışlı bireyler yetiştirmeyi hedefler..

EĞİTİMDE YENİ BİR DÖNEM!

2012 – 2013 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları bünyesinde öğrenci kabul edecek Cemil Alevli Koleji, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları’nın kuruluşunun 50. yılında kurucusu Merhum Cemil ALEVLİ’nin adıyla kurulmuştur. Gaziantep’in modernleşmesinde ve gelişmesinde büyük rol oynayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 21.yüzyılda “Dünya İnsanı Yetiştirmek” anlayışını benimsemiş ve bu amaç ile Anadolu ve Fen Liselerinin yanı sıra 1+4 yıl Uluslar Arası Bakalorya Programının bir gereği olarak İngilizce eğitim verecek olan Cemil Alevli Koleji’ni kurmuştur.