SANAT & KÜLTÜR ACHIEVEMENTS

ANAOKULU BAŞARILARIMIZ


ANAOKULU SANATSAL & KÜLTÜREL BAŞARILARIMIZ



İLKOKUL BAŞARILARIMIZ


GKV’Lİ MELİS DÜZKAYA “ÖĞRENCİ GÖZÜYLE ECZACI VE ECZANE” RESİM YARIŞMASINDA GAZİANTEP BİRİNCİSİ OLDU
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri akademik başarıların yanı sıra katıldıkları sanat, kültür ve spor yarışmalarında da üstünlüklerini gösteriyor. 14 Mayıs Eczacılık Günü kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep Eczacı Odası işbirliği ile ilkokullar arası resim dalında düzenlenen “Öğrenci Gözüyle Eczacı ve Eczane” konulu resim yarışmasında Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 3-E sınıfı öğrencisi Melis Düzkaya Gaziantep 1. oldu ve dizüstü bilgisayar ile ödüllendirildi. Aynı yarışmada 3-D sınıfı öğrencimiz Umut Dalsüren 4. oldu, 3-B sınıfı öğrencimiz Beren Karataş ve 3-D sınıfından Zeynep Erkılıç dereceye girerek çeşitli ödüller kazandı. Öğrencilerimizi içtenlikle kutlar, başarılarının devamını dileriz.







ORTAOKUL BAŞARILARIMIZ


GKV ÖZEL OKULLARI’NIN VALİLİK KUPASI MÜZİK YARIŞMASINDA BÜYÜK BAŞARISI
Gaziantep Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen okullar arası Valilik Kupası Müzik yarışmasında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları büyük başarı gösterdi. 22 Ocak 2014 tarihinde Ömer Ersoy Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirilen yarışma koro, çalgı topluluğu, solo ses ve solo çalgı olmak üzere dört ana kategoride yapıldı. Çekişmeli geçen yarışmada GKV Özel İlkokulu öğrencisi Gamze Ünal ilkokul kategorisinde solo piyano dalında il ikincisi oldu. Küçük yaştan itibaren müziğe ve piyanoya ilgi duyan Gamze Ünal 3 yıldır piyano çalıyor. Geleceğin çağdaş sanatçı adayı olarak gösterilen minik öğrencimiz performansıyla seyirciler tarafından ayakta alkışlandı. Aynı yarışmada 40 okulun katıldığı ortaokul kategorisinde “Fur Elise” isimli parçayı icra eden GKV Özel Ortaokulu öğrencisi Bertan Uğur solo çalgı piyano dalında il 3. sü olarak okullarımıza bir derece daha kazandırdı. 23 Ocak 2014 tarihinde Ömer Asım Aksoy Kültür Merkezinde okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen ödül töreninde başarılı öğrencilerimize ödüllerini Gaziantep Vali Yardımcımız Sayın Cemalettin Özdemir ve İl Milli Eğitim Müdür Vekilimiz Mürsel Köse verdi. Genç müzisyen öğrencilerimiz Gamze Ünal ve Bertan Uğur’u kutlar, başarılarının devamını dileriz.







GKV ÖZEL ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNİN YARATICILIKLARI BÖLGE İKİNCİLİĞİ GETİRDİ
Dünyanın en büyük yaratıcılık yarışmalarından biri olan Destination Imagination (DI) yarışmasının Türkiye ulusal elemeleri Ankara Bölge Turnuvası İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden, 23 okul 56 grubun katılımı ile 1 Mart 2014 tarihinde ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları’nda gerçekleştirildi. Destination Imagination, öğrencilerin 21. yüzyıl becerilerini uygulamada ve yaratıcılıkta kullanabilecekleri çeşitli yaklaşımları değerlendirebilmeleri için, sorun çözme görevleri ve süreci üzerine kurulmuş bir yaratıcılık yarışmasıdır. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencileri turnuvada kendilerine yöneltilen açık uçlu sorulara getirdikleri çözümlerle büyük bir başarı kazandı. GKV Destination Imagination Pistachios Takımı yaratıcılık, anlık problem çözme, risk alma, zamanı iyi kullanma, takım çalışması ve stratejik planlama becerilerini kanıtlayarak bölge ikincisi oldu. Takım sorumluları öğretmenlerimiz Meliha Bolat ve Gülümser Özalp liderliğinde Tunga Başkaya, Kenan Kerem Özçınar, Eftal Kale, Emre Abdulkadiroğlu, Berkay Şekeroğlu, Selin Umay Akhan, Ayhan Çağan Bolat isimli öğrencilerden oluşan GKV Pistachios takımı yedi kategoriden biri olan Görsel Sanatlar kategorisinde (Sanata Sesli Gül) yarıştı. Pistachios takımı Zeugma Şehri’ nin hikâyesinden esinlenerek yarattıkları çizgi öykü ile büyük ilgi gördü. Gösteri sırasında kullanılan tüm dekorlar ve kostümler öğrenciler tarafından tasarlandı. Ayrıca öğrencilerin yazıp bestelediği Çingene Kız şarkısı gösteri sırasında beğeni topladı. GKV DI Pistachios takımı daha önce de uluslararası DI yaratıcı kostüm yarışmasında dünya birinciliğini elde etmişti. GKV DI Pistachios takımını kutluyoruz.







GKV ÖZEL ORTAOKULU EKO OKUL KULÜBÜ TOYOTA PROJESİ ÖĞRENCİLERİNE ÖDÜL
Toyota Çevre ve Yenilikçi Fikirler Proje Yarışması kapsamında GKV Özel Ortaokulu Eko Okul Kulübü ve Toyota Muhittinoğlu tarafından yürütülen çalışmaların yaygınlaştırılmasına büyük bir özveriyle katkıda bulunan öğrencilerimiz ödüllendirildi. Ödül töreni 24 Nisan 2014 tarihinde Toyota Muhittinoğlu Plaza’da gerçekleşti. GKV Eko Okul Kulübü öğrencileri ekonomik sürüş teknikleri önerileriyle ciddi bir çevre kirliliği yaratan karbon emisyonlarının ve araçlarda kullanılan fosil yakıtların azaltılması konusunda arkadaşlarına, akraba ve yakınlarına sunum yaparak çok sayıda bireyi bilgilendirdiler. Yaklaşık beş aylık bir sürede en çok sunum yapan öğrencilerimizden 7-C sınıfından Ece Şenay Eser birincilik ve 5-C sınıfından Mislina Bozkurt ikincilik ödülüne layık görüldü. Öğrenciler Tam Sofra ve GKV Store tarafından ödüllendirilerek yoğun çalışmalarının karşılığını aldılar. Ödül töreni, 23 Nisan etkinlikleri ile birleşince bir şölene dönüştü. Animatörler eşliğinde eğlenen öğrencilerimiz özel oyun alanında playstation turnuvası yaptılar. Etkinlikler sırasında mini bir saksafon konserine de katılan öğrencilerimiz ve aileleri eğlenceli bir gün geçirdiler.





GKV ÖZEL ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ MIND LAB TÜRKİYE OLİMPİYATLARINDA DERECE ALDI
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu Mind Lab takımı 11 Mayıs 2014 Pazar günü İstanbul Avrupa Kolejinde yapılan Mind Lab Olimpiyatları 8. Türkiye Finali’nden dereceyle döndü. VKV Koç Özel Ortaokulu, TED İstanbul Koleji, Kent State Koleji gibi okulların da aralarında bulunduğu 21 okulun katıldığı yarışmada takımımız büyük bir başarı elde ederek Türkiye 8. si oldu. Mind Lab, öğrencilerin düşünce oyunlarını kullanarak düşünme becerilerini ve buna bağlı olarak yaşam becerilerini eğiten ve geliştiren bir yöntemdir. Mind Lab’i Gaziantep’te ilk kez uygulayan ve Gaziantep’ten Türkiye finaline katılan ilk takım olan öğrencilerimiz geliştirdikleri stratejileri uygulama fırsatı buldu. Beş turdan oluşan turnuvanın ilk turunda kura ile eşleşme yapıldı. Eşleşme sonucunda her takım yanında getirdiği küçük hediyeleri rakiplerine sunup el sıkışarak başarı dilekleriyle oyunlara başladı. Okul takımımızı temsil eden öğrencilerimizden Quoridor oyununda Halil Eren Şahin, Checkers oyununda Mehmet Efe Mutlu, Octi oyununda Arben Berke Yıldız, Abalone oyununda Efe Alper Uçar gösterdikleri başarıyla göz doldurdu. GKV Özel Ortaokulu Müdürü Ali Bozgeyik öğrencilerimizi bilişsel, duyuşsal ve sosyal yönden geliştiren Mind Lab ve benzeri her yöntemi desteklediğini belirterek öğrencilerimizi kutladı ve başarılarının devamını diledi.







GKV ÖĞRENCİSİ KOMPOZİSYON YARIŞMASINDA GAZİANTEP BİRİNCİSİ OLDU
14 Mayıs Eczacılık Günü nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep Eczacı Odası işbirliğiyle ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen “Öğrenci Gözüyle Eczacı ve Eczane” konulu kompozisyon yarışmasında GKV Özel Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Selin Umay Akhan Gaziantep il birincisi oldu. Aynı yarışmada öğrencilerimizden Dila Kara il dördüncüsü, Arda Sonsayar il altıncısı seçildi. Yarışmada dereceye giren öğrencilerimiz 12 Mayıs 2014 Pazartesi günü Şehitkâmil Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törende ödüllerini aldı. İl genelinde çok yoğun katılımın olduğu yarışmada, Selin Umay Akhan, “Vicdanların Sesi” adlı kompozisyonu ile jüri tarafından yapılan değerlendirmede birinciliğe layık görüldü. İl birincisi olan öğrencimiz Selin Umay Akhan’a Eczacılar Odası tarafından dizüstü bilgisayar hediye edildi. Dereceye giren öğrencileri kutlayan ve onlarla gurur duyduğunu belirten GKV Özel Ortaokulu Müdürü Ali Bozgeyik, yarışmada birinci olan öğrencimizle ilgili olarak “Selin Umay çok yönlü kişiliği, üstün yetenekleri ve çok kitap okumasıyla birçok alanda iddialı bir öğrencimiz. Elde ettiği başarıdan dolayı kendisini kutlar, böyle bir yarışmada okulumuza kazandırdığı birincilik için kendisine ve çalışmalarına destek veren ailesine ve öğretmenlerimize teşekkür ederim” dedi.






LİSE BAŞARILARIMIZ


GKV ÖZEL FEN LİSESİ ÖĞRENCİMİZ AYLA WATSUJİ’NİN BÜYÜK BAŞARISI
8-11 Kasım 2013 tarihinde İstanbul Özel İstek Semiha Şakir Okullarında gerçekleştirilen 14. National Selection Conference of European Youth Parliament Turkey- 14. Avrupa Gençlik Parlamentosu Ulusal Seçim Konferansı’na katılan GKV Özel Liseleri takımından Ayla Watsuji, 120 katılımcı arasından seçilerek EYP Turkey delegasyon üyesi oldu. Ayla Watsuji’nin komite çalışmalarında ve genel kurulda etkin rol almasının seçilmesinde etkili olduğu belirtilirken öğrencimiz uluslararası EYP konferansına katılma hakkı kazandı. 20-24 Şubat 2014 tarihinde Ankara’da yapılacak 2nd International Ankara Youth Forum - 2. Uluslararası Ankara Gençlik Forumu’na Türkiye delegasyonu üyesi olarak katılacak Ayla Watsuji bu göreve Gaziantep’ten davet edilen ilk öğrenci oldu. EYP Turkey ailesinin bir üyesi olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Ayla Watsuji, Avrupa Gençlik Parlamentosu çalışmalarına üniversitede de devam edeceğini söyledi. Avrupa Gençlik Parlamentosu Derneği Yönetim Kurulu başkanı Cem Horasan bir mesaj göndererek katılımcıları ve başarılı öğrencileri kutladı. Ayla Watsuji’yi kutlar, Avrupa Gençlik Forumunda başarılar dileriz.




GKV ÖZEL LİSELERİ LİSE MÜNAZARA TAKIMI ODTÜ MÜNAZARA TURNUVASINDA ŞAMPİYON OLDU
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Münazara Takımı 30 Kasım-2 Aralık 2013 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen ODTÜ Çaylaklar Münazara Turnuvası’nda birinci oldu. Çeşitli okullardan yaklaşık 90 takımın yarıştığı turnuvaya Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 2 takım, TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi 8 takım, Ankara Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi 2 takımla katıldı. Turnuvanın üniversite kategorisinde Boğaziçi Üniversitesi, ODTÜ, Koç Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Fatih Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, İstanbul Şehir Üniversitesi münazara takımları yarıştı. Turnuvanın ilk iki gününde okullar kura ile belirlenen gruplarda maçlar yaptı. Lise grupları iki günlük süreçte üniversite takımları ile yarışarak puan toplamaya çalıştı. Üniversite takımları ile yarışan liselilerden en yüksek puanı elde eden 4 takım 2 Aralık günü liseler finalini gerçekleştirdi. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri takımlarından, Hikmet Kadıoğlu ve Recep Oğuz Aras’ın oluşturduğu GKV-A takımı üniversitelerden elde ettiği en yüksek puana sahip lise takımı olarak lise finaline çıkmaya hak kazandı. Ezgi Koçdağ ve Uygar Körcük’ün oluşturduğu GKV-B takımı da iyi bir performansla yüksek puan aldı. Finalde “Tüm devlet üniversiteleri vakıflaştırılmalıdır” savı üzerinden hükümet, açılış kısmı olarak maça çıkan takımımız diğer takımların dikkat dağıtıcı hareketlerine rağmen şampiyon oldu ve okullarına 3. ODTÜ Çaylaklar Münazara Turnuvası Liseler Şampiyonu kupasını kazandırdı. Turnuvaya GKV Özel Liseleri Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Dilara Çarşanlı rehberliğinde katılan öğrencilerimiz Hikmet Kadıoğlu, Recep Oğuz Aras, Ezgi Koçdağ ve Uygar Körcük’ü kutlar, katılacakları diğer yarışmalarda başarılar dileriz.







GKV’Lİ FATMA YILDIRIM TÜRKİYE’NİN EN BAŞARILI 30 ÖĞRENCİSİ ARASINA GİRDİ
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencilerinin birçok alandaki başarıları artarda gelmeye devam ediyor. GKV Özel Fen Lisesi öğrencisi Fatma Yıldırım, Koç Üniversitesi Gelişim Akademisinin, 16-20 Aralık 2013 tarihleri arasında düzenlediği ve Türkiye'nin en başarılı 30 öğrencisinin bir araya getirildiği "Gelecekte Sen” adlı programa Gaziantep' ten seçilen tek öğrenci olarak katıldı. Geleceğine ışık tutmak isteyen, kariyer seçimi öncesinde profesyonel bir danışmanlık arayan, kendine yeni ufuklar açmayı hedeflemiş ve en önemlisi, önce kendi yaşamının lideri olma fikrini benimsemiş öğrenciler arasına girmeye hak kazanan GKV’li Fatma Yıldırım, programda çalışmalarıyla göz doldurdu. “Gelecekte Sen” programı süresince, aldığı eğitimlerle ve katıldığı takım çalışmalarıyla kendini geliştirme ve daha çok tanıma imkânı bulduğunu belirten Fatma Yıldırım ayrıca zaman yönetimi ve etkili iletişim kurma gibi beceriler de edindi. Üniversite yaşamının gerçeklerini ve kazanımlarını görebileceği çok güzel ve önemli bir fırsat yakalamanın ve bunu değerlendirmenin verdiği mutluluğu yaşadığını söyleyen Fatma Yıldırım, kendisine bu imkânı sağlayarak çok önemli donanımlar kazanmasına yardımcı olan GKV yöneticileri ve öğretmenlerine teşekkür etti. Fatma Yıldırım gibi bilinçli öğrencilerimizin, yetenekleri ve öğrenme azimleri ile büyük başarılar kazanacağına inanıyor ve başarılarının devamını diliyoruz.






GKV ÖZEL FEN LİSESİ ÖĞRENCİSİ BÜŞRA ABDULKADİROĞLU KOMPOZİSYON BİRİNCİSİ
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Fen Lisesi öğrencisi Büşra Abdulkadiroğlu, Gaziantep Verem Savaş Derneği tarafından düzenlenen “Veremle Mücadele” konulu liseler arası kompozisyon yarışmasında birinci oldu. Gaziantep Verem Savaş Derneğinin toplumumuzda bireylerin verem hastalığı konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla lise öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirdiği veremle mücadele kompozisyon yarışmasında il birincisi olan Büşra Abdülkadiroğlu çeyrek altın, plaket ve başarı belgesi ile ödüllendirildi. GKV Özel Okulları öğrencileri akademik alanda olduğu kadar sosyal, kültürel ve sanatsal alanlardaki başarılarıyla da fark yaratmaktadır. Bu öğrencilerimizden birisi olan ve 2012 SBS İl Birincisi ve Türkiye 5. si Büşra Abdulkadiroğlu, bu ödülle okullarımızın sayısız başarılarına bir yenisini daha eklemiştir. Öğrencimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.










GKV ÖZEL LİSELERİ 5. TÜRKİYE MÜNAZARA LİGİ’NDE BÜYÜK BİR ÜSTÜNLÜKLE 2. TURA YÜKSELDİ
Türkiye Özel Okullar Birliği tarafından gençlerimizin kendilerini iyi ifade etmelerine ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen 5. Türkiye Münazara Ligi 1. Tur son ayağı olan Çukurova Bölge Turnuvası sona erdi. Çağ Kolejinin ev sahipliğinde gerçekleşen turnuvada Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri, Tarsus Amerikan Koleji, Adana Ekinfen Koleji, Mersin İçel Koleji, Çağ Koleji ve Özel Sanko Okulları öğrencileri çekişmeli karşılaşmalarla dolu çok güzel iki gün geçirdiler. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Lisesi öğrencileri Hikmet Kadıoğlu, Oğuz Araz, Uygar Körcük, Ezgi Koçdağ, Deniz Özkuyucu ve Baran Yolcu’dan oluşan münazara takımımız, yapılan 5 maçın 4’ünü kazanarak, 1. Turu en iyi sonuçla bitiren okullardan birisi oldu. Bu yıl Türkiye genelinde 72 takımın katılımıyla gerçekleşen bu etkinlik, ülkemizin dünya şampiyonaları kuralları ile düzenlenen ilk ve en büyük münazara organizasyonu özelliğini taşımaktadır. İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana’da yapılan 1. Tur elemelerinin ardından üst tura çıkan 32 takım 7-9 Mart 2014 tarihinde İstanbul Acıbadem Üniversitesi’ nde düzenlenecek 2. Tur karşılaşmalarında final grubuna kalacak 16 takım arasına girmek için zorlu bir yarış içinde olacak.





GKV ÖZEL FEN LİSESİ ÖĞRENCİSİ AYLA WATSUJI ULUSAL EYP DELEGESİ OLDU
14. Avrupa Gençlik Parlamentosu Ulusal Seçim Konferansı’nda (14th National Selection Conference of EYP Turkey) Güneydoğu Anadolu bölgesinden ilk ve tek EYP Türkiye üyesi olarak seçilen GKV Özel Fen Lisesi öğrencisi Ayla Watsuji, 21-24 Şubat 2014 tarihinde TED Ankara Koleji Özel Lisesinde gerçekleştirilen 2. Uluslararası Ankara Gençlik Forumu’na katılarak, ilimizi ve okullarımızı başarıyla temsil etti. İngiltere, Fransa, İspanya, İsveç, Gürcistan, Azerbaycan, Avusturya, Arnavutluk, Yunanistan, İsviçre, Dominik Cumhuriyeti, Almanya, Sırbistan ve Türkiye delegasyonlarının katıldığı konferansta gerçek bir kültür mozaiği oluştu. İlk gün yapılan oryantasyon çalışmalarının ardından delegasyonların ülkelerini tanıttığı Eurovillage etkinliğinde çok kültürlü bir kaynaşma sağlandı. Anayasal Düzenlemeler Komitesi’nde (The Commitee on Constitutional Affairs) delege olarak görev alan öğrencimiz Ayla Watsuji, ulusal parlamentolar ve Avrupa Birliği parlamentosu arasında yaşanan uyumsuzluklar konusunu çalıştı. “Ülkelerin ulusal egemenliklerine saygı göstererek anayasal düzenlemelerle Avrupa Birliğine entegrasyonu nasıl sağlanmalıdır?” sorusuna çözüm arayan komitesinde Ayla Watsuji, etkin rol alarak komite arkadaşlarıyla ayrıntılı bir yasa tasarısı hazırladı ve okulumuzu başarıyla temsil etti. Kişisel gelişimine katkıda bulunan böyle önemli bir forumda görev almaktan çok mutlu olduğunu belirten öğrencimiz, benzer uluslararası konferanslara katılmaya devam edeceğini söyleyerek, kendisine bu imkânı sağlayan GKVl yöneticilerine ve öğretmenlerine teşekkür etti.






GKV ÖZEL LİSELERİ MÜNAZARA TAKIMI TÜRKİYE LİGİ FİNALİNDE
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri münazara takımı Türkiye Özel Okullar Birliği 5. Türkiye Münazara Ligi 2. tur elemelerinde büyük başarı kazandı. 8-9 Mart 2014 tarihinde İstanbul Eyüboğlu Kolejinde yapılan 2. Tur karşılaşmalarında okul takımımız aralarında Galatasaray Lisesi, Robert Kolej, İtalyan Lisesi, Üsküdar Amerikan Koleji gibi seçkin okulların da bulunduğu 32 lisenin oluşturduğu gruplarda yarıştı. Elemelerde okulumuzu Hikmet Kadıoğlu, Oğuz Araz, Uygar Körcük, Ezgi Koçdağ, Baran Yolcu ve Deniz Özkuyucu temsil etti. Öğrencilerimiz üstün performanslarıyla yapılan 6 karşılaşmanın 5’ini kazanarak okulumuzu finallere taşıdı. 5. Türkiye Münazara Ligi Final karşılaşmaları 11 Nisan 2014 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde yapılacak ve Türkiye dereceleri belirlenecektir. Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, münazara becerisinin öğrencilere mesleklerinde ve özel yaşamlarında büyük katkı sağlayacağını ifade ederek münazara takımımızın rehber öğretmeni Özlem Fındık ve öğrencilerimizi kutlayarak, finallerde başarılar diledi. Öte yandan, GKV Özel Liseleri 14-17 Mart 2014 tarihinde ev sahipliği yapacağı 2. Ulusal Liselerarası Münazara Turnuvası’nda Türkiye Münazara Ligi yarı finalisti 32 okulun 9’unu konuk edecek.




GKV ÖZEL OKULLARI ORKESTRASI VODAFONE FREEZONE TÜRKİYE ELEMELERİNDE
2002 yılından bu yana, Türkiye çapında düzenlenen çeşitli müzik yarışmalarında okulumuzu temsil eden GKV okul orkestramız, kazandığı Türkiye dereceleri ile bizleri gururlandırmaktadır. Bu yıl 17. kez yapılan Vodafone Freezone Türkiye Liselerarası Müzik Yarışması’nda öğrencilerimiz Adana elemelerine katılarak okulumuzu başarıyla temsil etti. Geçen yıl aynı yarışmada En iyi Sahne Performansı Türkiye 3. lüğü ve Uluslararası Festivaller Federasyonu Özel Ödülü kazanan okul orkestramız bu yıl da finallere katılabilmek için üstün bir performans sergiledi. 7-8 Mart 2014 tarihinde Çukurova Üniversitesi Kültür Kompleksi’nde 17 ilden toplam 46 lisenin katılımıyla gerçekleştirilen Adana elemelerine öğrencilerimiz, ünlü rock müzik topluluğu “Nickelback” grubuna ait “How You Remind Me” adlı parçayla sahne alarak Türkiye finallerine katılma şansı aradı. Sahne performansları ile tüm yarışmacıların beğenisini kazanan okul grubumuz bu yıl da Türkiye finalleri için iddialı olduğunu gösterdi. Vokalde Vuslat Calp, elektrogitarlarda, Onur İbanoğlu ve Onur Denk Alagöz, bas gitarda Merthan Kamber, piyano, keyboard ve back vokalde Deniz Tekin ve davulda Tolga Anlar’dan oluşan okul grubumuz çalışmalarına devam ederken, bir yandan da heyecanla eleme sonuçlarını beklemektedir.



GKV’Lİ MEYRA ÇOBAN’IN ALMANYA’DAKİ BÜYÜK BAŞARISI
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri AFS öğrencisi Meyra Çoban, Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde bu yıl 56. sı düzenlenen ve 3500 kız ve erkek öğrencinin katıldığı Yaratıcı Öğrenciler Yarışması’nda eyaletin en büyük ödülünü kazandı. Meyra Çoban, GKV öğrencileri arasında düzenlediği “Avrupa senin için ne kadar değerlidir ve Türkiye Avrupa Birliği’ne katılmalı mıdır?” konulu anket uygulamasına dayalı çalışmasıyla büyük beğeni toplayarak yarışmada birinci oldu. 3 Nisan 2014 tarihinde Stutgart’ta düzenlenen ödül töreninde konuşan Eyalet Meclisi Başkanı Guido Wolf, Meyra’nın özverili çalışma ve yüksek analiz yeteneği ile kendilerini ikna ederek birinciliği kazandığını söyledi. Meclis Başkanı Wolf siyasetin herkesi, özellikle geleceğimizi emanet edeceğimiz gençleri ilgilendirmesi gerektiğini, bu nedenle Baden-Württemberg Eyalet Meclisi olarak gençlerin politikaya ilgisini artırmak için bu tür yarışmalar düzenlediklerini ifade etti. Baden-Württemberg Eyalet Meclisi, öğrencimize Eyalet Meclisi onur madalyası taktı ve 1.250 Euro’luk ödül çeki ile başarı belgesi verdi. Öğrencimiz Meyra ayrıca Stuttgart’ta gerçekleştirilen bir günlük gezide politikacılarla birlikte yemekli toplantıya katılarak, müze ziyaretleri ve Altes Schauspielhaus’ta Frank Wedekind’in eseri “Frühlings Erwachen” adlı dramayı izleme imkânı elde etti. Bu büyük başarıyı kazanan öğrencimiz Meyra Çoban’ı kutluyoruz.








GKV’NİN TÜRKİYE MÜNAZARA LİGİ’NDE ULUSAL BAŞARISI GKV TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU
Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği tarafından münazara kültürünü ve eğitimini yaymak amacıyla düzenlenen 5. Türkiye Münazara Ligi Final Turnuvası 11 Nisan 2014 Cuma günü İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Turnuva' da Özel İtalyan Lisesi ile final oynayan Gaziantep Kolej Vakfı münazara takımı, 5. Türkiye Münazara Ligi'nde büyük başarı göstererek Türkiye ikincisi oldu. Türkiye genelinde toplam 80 okulun katıldığı 5. Türkiye Münazara Ligi’nde birinci ve ikinci tur elemelerinin ardından Amerikan Robert Lisesi, Galatasaray Lisesi, İSTEK Özel Bilge Kağan Anadolu Lisesi, Özel Ege Lisesi İzmir, Üsküdar Amerikan Lisesi, Sanko Okulları, İtalyan Lisesi ve Gaziantep Kolej Vakfı Özel Lisesi takımları 8’li final grubuna kaldı. İlk maçında Amerikan Robert Lisesi ile eşleşen GKV karşılaşmadan galip ayrıldı. Yarı finalde İzmir Özel Ege Lisesi ile Gaziantep Kolej Vakfı Özel Lisesi ve İSTEK Özel Bilge Kağan Anadolu Lisesi ile İtalyan Lisesi karşılaştı. İzmir Özel Ege Lisesi’ni de geride bırakan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Lisesi İtalyan Lisesi ile finale kaldı. Finalde "Anayasa Mahkemesi üyeleri halk tarafından seçilmelidir" konusunu tartışan finalistlerden İtalyan Lisesi şampiyon, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Lisesi Türkiye ikincisi oldu. Dünya liseler münazara şampiyonası kurallarına göre yapılan bu çok önemli turnuvada Türkiye ikincisi olma başarısını gösteren GKV Münazara Takımı turnuva süresince jüri üyelerinin ve katılımcı okulların takdirini kazandı. 5. Türkiye Münazara Ligi’nde okullarımızı başarıyla temsil ederek bizlere büyük gurur yaşatan GKV Özel Liseleri Sosyal Etkinlikler Koordinatörü Özlem Fındık ve öğrencilerimiz Hikmet Kadıoğlu, Oğuz Araz, Uygar Körcük, Ezgi Koçdağ, Baran Yolcu ve Deniz Özkuyucu ve Elif Kazaza’a teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.





GKV ÖZEL ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİSİ MERT GÜNEŞ’İN ULUSLARARASI BAŞARISI
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri, öğrencilerini dünya sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak üzere uluslararası gençlik platformlarına katılmaya yönlendirmektedir. Bu bağlamda 4-7 Nisan 2014 tarihlerinde İstanbul Kabataş Erkek Lisesinde yapılan 15. Avrupa Gençlik Parlamentosu Ulusal Seçim Konferansı’na (15th National Selection Conference of EYP Turkey) okulumuzu temsilen katılan öğrencilerimizden Mert Güneş Ekim 2014 de İrlanda’da yapılacak olan İrlanda 1. Uluslararası Forumu (CORK 2014)’ na ulusal delege olarak seçildi. 15. Avrupa Gençlik Parlamentosu Ulusal Seçim Konferansı - CULT (Kültür ve Eğitim Komitesi)’nde görev alan Mert Güneş, Avrupa Birliğindeki kültürel etkileşim, göçmen dilleri, yok olmaya yüz tutmuş diller ve dilsel haklar ile ilgili çok başarılı çalışmalar yaparak dikkat çekmiştir. Mert, komitesine verdiği değerli katkıların dışında, bu konudaki görüşlerini başarılı sunumunda en iyi şekilde dile getirmiştir. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Mert Güneş, Avrupa Gençlik Parlamentosu (EYP) üyeliğine seçilerek büyük bir başarı kazandı. Daha önce EYP Türkiye delegasyonuna seçilen GKV Özel Fen Lisesi öğrencisi Ayla Watsuji’nin ardından bu göreve Gaziantep’ten seçilen ikinci öğrenci olan Mert Güneş bundan sonra yurt içinde ve dışında yapılacak olan konferanslara delege olmanın yanı sıra yönetici olarak da katılmaya hak kazanmıştır. Konferansa Mert Güneş ile birlikte ülkemizin seçkin okullarından on öğrenci ulusal delege olarak seçilmiştir. Bu önemli başarısından dolayı Mert Güneş’i kutlar, başarılarının devamını dileriz.








GKV’DE BİR ULUSAL BAŞARI DA BENGİ GÜRALP’TEN GELDİ
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri başarıları ile gündemde yer almaya devam ediyor. Bir ulusal başarı da GKV Özel Anadolu Lisesi 10-A sınıfı öğrencisi Bengi Güralp’ten geldi. Daha önce ön elemeleri yapılan, Çankaya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanlığı ile Mütercim Tercümanlık Bölüm Başkanlığı tarafından, Fen, Anadolu ve Özel Liselerde öğrenim gören öğrencilere yönelik, “Hayallerimdeki Üniversite” temalı ve ödüllü “V. Yaratıcı Yazın ve Çeviri Yarışmasında” Bengi Güralp, üstün performansı ile ilk 10 arasına girmeyi başarmıştı. 9 Mayıs 2014 Cuma günü Çankaya Üniversitesinde gerçekleşen final yarışmasında, seçkin bir jüri tarafından canlı performanslar da dikkate alınarak yapılan değerlendirmede ödüller sahiplerini buldu. GKV Özel Anadolu Lisesi’nin başarılı öğrencilerinden Bengi Güralp Çeviri Dalında Türkiye genelinde 450 katılımcı arasında 9. oldu. Başarı Belgesi ve Madalya ile ödüllendirilen, ailesini, okulunu ve Gaziantep’i en işi şekilde temsil eden Bengi Güralp’in başarılarının devamını diliyoruz.






GKV ÖZEL LİSELERİ ÖĞRENCİLERİNİN BİLGİ ÜNİVERSİTESİ SANAT PROJESİNDE BÜYÜK BAŞARISI
İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin “Liseliler 2014” projesi kapsamında düzenlenen "Hayal-et Liseli, Hayalet Olma" atölye çalışmalarına katılan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Özel Anadolu Lisesi öğrencisi Muammer Alhan Babat, finalde birinci seçilerek 4 yıllık üniversite bursu kazandı. Aynı projede GKV Özel Anadolu Lisesi öğrencisi Ayça Bilgiç de jüri özel ödülü alarak Gaziantep’i ve okullarını başarıyla temsil ettiler. Kuruluşunun 50. yıl dönümünde başarı geleneğini bozmayan GKV Özel Okulları öğrencileri birçok dalda okullarına birincilik ödüllerini getirmeye devam ederken, sanat alanında da başarılarına bir yenisini daha ekledi. İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından Türkiye genelinde toplam 2000 lise öğrencisinin katılımıyla yürütülen “Liseliler 2014” projesinde "Hayal-et Liseli Hayalet Olma" atölye çalışmalarının Adana ayağına katılan GKV Özel Liseleri öğrencileri burada başarılı olarak isimlerini finale yazdırdı. İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür ve Sanat Yönetimi (ART), Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi (MAP) Bölümleri tarafından yedi yıldır düzenlenen ve yetenekli liselileri ortaya çıkarmayı hedefleyen projenin 27 Mayıs 2014 Salı günü yapılan final değerlendirmesinde GKV öğrencisi Muammer Alhan Babat ilk dörde girerek dört yıl süreli üniversite bursu kazandı. Finalde ilk sekiz öğrenci arasında yer alan Ayça Bilgiç ise jüri özel ödülü alarak ismini başarı listesine yazdırdı. Muammer Alhan Babat ve Ayça Bilgiç aynı gün yapılan törende ödüllerini alırken, düzenlenen etkinliklerde de başarıyla görev alarak büyük takdir topladı. Gaziantep Kolej Vakıf Özel Okullar Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili ve Liseler Müdürü Müfit Taşlıyar öğrencileri kutlayarak, başarılarının devamını dilediler.






GKV ÖĞRENCİLERİNİN CERN'DEKİ BÜYÜK BAŞARISI
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Fen Lisesi öğrencileri Cern’ ün (Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi) 60. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Beamline4Schools” yarışmasında büyük başarı gösterdi. GKV’ den 10 öğrencinin bulunduğu Beamaniacs adlı Türk ekibi, dünya üzerinde 60 ülkeden 455 takımın başvurduğu yarışmada ilk 16’ya girerek jüri tarafından “en beğenilen fikir” seçilerek “Üstün Övgü’’ derecesine layık görüldü. Öğrencilerimiz bu başarıyla ülkemize ilk kez böyle bir ödül kazandırdı. Ünlü rap yıldızı Will.i.am ile tanıtım yaparak gençlere ulaşmayı hedefleyen Cern, bu yarışmada öğrencilere bir çok mühendis ve fizikçinin rüyalarını süsleyen “Işın Hattı” nı açarak, tasarladıkları projeleri bu ışın hattında gerçekleştirme fırsatı tanıdı. Beamaniacs ekibinin jüri tarafından en çok beğenilen fikri ise 80 atom numaralı Cıva’ yı 79 atom numaralı Altın’a çevirerek simyacıların hayallerini gerçekleştirmek ve Cern ‘de geçmişte yarım kalan bir deneyi tamamlayarak tam bir atom elde etmekti. Türk ekibinin koçluğunu Cern Eğitim Okulu eğitmenlerinden Hakan Özkaynak yaptı. Özkaynak yaptığı açıklamada öğrencilerin bu süreç içerisinde oldukça iyi bir ekip çalışması gösterdiklerini belirterek; yarışmaya Gaziantep, Adana ve İstanbul’daki öğrencileri bir araya getirerek başladıklarını ifade etti. Özkaynak başarılarının düzenli çalışmaya bağlı olduğunu ve öğrencilerinin bu süreçte parçacık fiziği konusunda kendilerini geliştirdiklerini sözlerine ekledi. Öğrencilerden Elif Aksoy yarışma sürecinde hem çok eğlendiklerini, hem de birçok yeni şey öğrendiklerini dile getirdi ve ekip olarak yaptıkları araştırmalarda öğrendiklerini okulda arkadaşları ve öğretmenleriyle paylaştıklarını söyledi. Beamaniacs ekibi proje fikirleri için birçok defa Cern’ deki akademisyenlere sorular sordu, broşürler hazırlayıp seminer çalışmaları ile projeyi geliştirdi. Bilime ve bilimsel araştırmalara büyük önem vererek öğrencileri araştırma yapmaya yönlendirdiklerini ifade eden Gaziantep Kolej Vakfı Okulları Genel Müdürü Y. Doç. Dr. Atanur Vergili, bu başarıda emeği geçen öğrencilerini ve takım koçlarını tebrik etti.







 


 

Copyright Gaziantep College Foundation | 2015 | All Rights Reserved