BİLİMSEL & AKADEMİK ACHIEVEMENTS

İLKOKUL BAŞARILARIMIZ




ORTAOKUL BAŞARILARIMIZ


SBS TÜRKİYE BİRİNCİSİ GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARINDAN
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 2013 SBS’ de Türkiye şampiyonu. Daha önce SBS’ de kazandığı il birinciliklerinin ardından bu yıl da Türkiye birincisi çıkarmayı başaran Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu üstün başarılarını devam ettirdi. GKV Özel Ortaokulu öğrencisi Burak Kaan Başar 700 tam puanla SBS Türkiye birincisi olmayı başardı. Şampiyon öğrencimiz Burak Kaan Başar’ın elde ettiği başarı Gaziantep için de önemli bir derece oldu. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili “Okullarımızın kuruluşunun 50. yılında LYS’ nin ardından gelen bu başarı bizleri çok mutlu etti. Eğitimde yıllardır ilimizin gururu olan bu başarılar, uzun ve disiplinli çalışmalar yanında okullarımızın yarım asırlık birikim ve deneyimlerinin yansımasıdır. Şampiyon öğrencimiz Burak Kaan Başar’ı ve sınavda üstün başarı gösteren tüm öğrencilerimizi kutluyor, başarıya katkı sağlayan velilerimize, okul yöneticilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz” dedi. GKV Özel Ortaokulu Müdürü Ali Bozgeyik’te uzun ve yorucu bir maratonun ardından elde edilen sonuçların övünç verici olduğunu ve Türkiye birinciliğinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek “Şampiyon öğrencimizi yürekten kutluyorum. Burak Kaan Başar ilimizin ve okullarımızın gururu oldu. Öğretmenlerimize ve ekip arkadaşlarıma sağladıkları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. 2013 SBS’ de bireysel başarının yanı sıra kitlesel anlamda da önemli derecelerimiz oldu. Türkiye genelinde ilk binde 5 derece elde ederken, Gaziantep il sıralamasında ilk 100’de 19 ve ilk 1.000’de 62 derece yaparak kentimizin eğitim sıralamasının yükselmesinde önemli katkı sağladık” dedi. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulunun 2013 SBS’ de elde ettiği üstün başarıda emeği geçen yönetici, öğretmen, veli ve öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.




GKV ÖZEL ORTAOKULU TÜRKİYE BİRİNCİLİKLERİNE DOYMUYOR
30 Ekim 2013 Çarşamba günü yapılan Körfez Yayınları Türkiye Geneli 8. Sınıflar Deneme Sınavı’nda Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 3 Türkiye birincisi çıkardı. Öğrencilerimiz Doğa KAYNAR, Tekin HENGİRMEN, Erensu KAPUCU çok sayıda öğrencinin katıldığı sınavda 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. GKV Özel Ortaokulu Müdürü Ali BOZGEYİK, Türkiye birincisi öğrencilerimizi kutlarken, çok daha fazla öğrencimizin aynı başarıyı Ortaöğretime Geçiş Merkezi Sınavı’nda da tekrarlayacağından emin olduğunu söyledi. GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili , “2013 SBS’de okulumuza Türkiye ve Gaziantep İl birinciliğini kazandıran Burak Kaan BAŞAR ve Türkiye ve il dereceleriyle ilk sıraları paylaşan öğrencilerimizin ardından yeni eğitim yılında elde edilen bu dereceler başarılarımızın bir rastlantı değil, sistemli ve disiplinli çalışmalarımızın doğal sonucu olduğunu kanıtlamaktadır. Güçlü ve deneyimli eğitim kadromuzla merkezi sınavlarda yıllardır kazandığımız başarılar okullarımızın kuruluşunun 50. yılında bizlere büyük gurur yaşatmaktadır” dedi. Şampiyon öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.




GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU’NUN TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencileri başarılarına yeni başarılar ekleyerek isimlerini zirvede tutmaya devam ediyor. GKV Özel Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerimizden Berkay Yergin ve Reis Sabri Karayiğit, Türkiye genelinde yapılan Anafen deneme sınavında Türkiye birincisi oldu. Sınava katılan 53.900 öğrenci arasında Türkiye birinciliğini hak eden öğrencilerimiz başarıdan başarıya koşuyorlar. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu Müdürü Ali Bozgeyik, art arda gelen bu başarılarda en önemli payın uzman öğretmen kadromuzun desteği ve öğrencilerimizin sistemli çalışmaları olduğunu belirtti. Okul müdürümüz “Hedefe yönelik ve seçimi iyi yapılmış eğitim uygulamalarımız başarılarımızın güvencesidir. Okullarımızda uygulanan öğretim programları öğrencilerimizin zihinsel ve bedensel gelişimlerine en uygun şekilde hazırlanmaktadır. Deneyimli eğitim kadromuzla başarılarımız katlanarak devam edecektir. Bize büyük gurur yaşatan öğrencilerimizi, emeği geçen yönetici ve öğretmenlerimizi kutlarız” dedi.








GKV ÖZEL ORTAOKULU’NDA İKİ TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ
Anafen Dershanelerinin Türkiye genelinde yaptığı 8. Sınıf Deneme Sınavında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 8. Sınıf öğrencileri Reis Sabri Karayiğit ve Furkan Özdoğan Türkiye 1. si oldu. Toplam 69,256 öğrencinin girdiği sınavda aynı dereceyi paylaşarak Türkiye ve il birincisi olan başarılı öğrencilerimize plaketleri düzenlenen törenle Okul Müdürü Ali Bozgeyik tarafından verildi. Törende bir konuşma yapan Okul Müdürü Ali Bozgeyik öğrencileri kutlayarak başarılarının kendilerini gururlandırdığını ifade etti. Ali Bozgeyik konuşmasına şöyle devam etti: "Geçen yıl öğrencimiz Burak Kaan Başar’ın elde ettiği Türkiye ve Gaziantep il 1.’ liğinin tesadüf olmadığını öğrencilerimiz bu yıl da kanıtlamaktadır. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu bu başarılarla Gaziantep’i gururla temsil etmektedir. Bu başarıların 2014 TEOG sonuçlarına da yansıyacağına inancım tamdır. Okulumuzda ülkesini seven, ahlaklı, kültürlü ve aynı zamanda başarılı öğrenciler yetiştiriyoruz. Tüm öğrencilerimizden bu tür üstün başarılar bekliyoruz." Ödüllü öğrencilerimiz de başarılarında okulun ve öğretmenlerinin payının çok büyük olduğunu ifade ederek GKV Özel Okullarında öğrenim gördükleri için gurur duyduklarını ve bu başarıların kalıcı olacağını söylediler. Reis Sabri Karayiğit ve Furkan Özdoğan’ı kutluyoruz.







LİSE BAŞARILARIMIZ


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL LİSELERİ’NİN 2013 LYS GURURU
Gaziantep’in eğitimdeki gururu GKV Özel Liseleri 2013 YGS ve LYS’ deki Türkiye dereceleri ve il birincilikleriyle ilimizin en başarılı okulu oldu. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri 2013 YGS’ de il birincisini çıkarmanın ardından, her yıl olduğu gibi LYS sonuçlarına da damgasını vurarak toplamda dört LYS birinciliği kazandı. Türkiye genelinde yaklaşık 840.000 öğrencinin katıldığı LYS sonuçlarının açıklanmasıyla gözler bu yıl 50. yılını kutlayan GKV Özel Okullarına çevrildi. GKV Özel Liseleri öğrencileri 2013 LYS’ de il ve Türkiye dereceleriyle beklenen başarıları elde etti ve tamamına yakını çeşitli üniversitelere yerleşebilecek puanlar aldı. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili “2013 YGS’ nin ardından geçtiğimiz günlerde sonuçları açıklanan LYS’ de de üstün başarı gösteren öğrencilerimizi kutlarım. Binlerce öğrencinin yarıştığı bu sınavda öğrencilerimizin tamama yakını Türkiye’nin en seçkin üniversitelerinde istedikleri fakültelere gidebilecek puanlar almıştır. Türkiye ve Gaziantep dereceleriyle bizleri mutlu eden öğrencilerimiz her yıl olduğu gibi bu yıl da ilimizin yüz akı olmuştur. 2013 LYS’ de MF-2 ve MF-3 puan türlerinde İl Birincisi İbrahim Mehmet BÜYÜKARPACI, MF-1 ve MF-4 İl Birincisi Sait Berk BARLAS, MF -3 İl Dördüncüsü Gözde Laden ERKANOĞLU, TM- İl Dördüncüsü İrem ORAL, Türkiye 853.sü Ecenur KURT ve Türkiye 875.si Dilan Yağmur KUTLAY ilk bin öğrenci arasına girmiştir. Öte yandan, dört puan türünde il birinciliklerini alan ve ilk binde 6 öğrenci ile 25 derece elde eden GKV Özel Liseleri Gaziantep’in en başarılı okulu oldu. GKV Özel Liseleri, ilk 2 bindeki 60, ilk 3 bindeki 86, ilk 5 bindeki 133 ve ilk 10 bindeki 194 derecesi ile Gaziantep’teki liseler arasında kitlesel başarısını da bir kez daha kanıtladı. Bu başarılı sonuçlar ile tercih maratonuna başlayan GKV öğrencileri Türkiye’nin en iyi üniversitelerindeki yerlerini alacaklardır. Bütün öğrencilerimize, onların başarısında emeği geçen başta aileleri olmak üzere değerli okul yöneticilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz” dedi.






GKV ÖZEL LİSELİ MERT GÜNEŞ’İN BÜYÜK BAŞARISI
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Mert Güneş, Uluslararası Lions Kulüpleri Birliğinin organize ettiği Lions Gençler Arası Değişim Programı İngilizce sınavında Türkiye birincisi olarak büyük bir başarı elde etti. Lions Gençler Arası Değişim Programı (International Youth Exchange Programı)’ nın amacı dünyanın birçok farklı ülkesinden seçilen gençleri, yurtdışında 3-4 haftalık bir kampta buluşturarak, onlara sanat, spor, kültür alanlarında etkinlikler yaptırmak, birlikte vakit geçirmelerini ve yeni dostluklar kurmalarını sağlayarak kültürel etkileşime ortam hazırlamaktır. Yüzlerce kişinin girdiği bu sınavda, ilk otuza giren öğrenciler ile ülke seçimi için toplantı yapılacak ve ilk sıralardaki öğrenciler ülke seçimi konusunda daha avantajlı olacaktır. Daha sonraki aşamada, gençler seçtikleri ülkede Lions aileleri tarafından misafir edilecektir. GKV’li Mert Güneş de çok önemli bir başarıya imza atarak İngilizce yapılan yazılı ve sözlü seçme sınavında en üstün başarıyı göstererek Türkiye birincilisi oldu ve istediği ülkede programa katılma hakkı kazandı. Bu sınavda, GKV Özel Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Elif Ece Uçar Türkiye 4., Deniz İdil Sonsayar 15., Berk Yılankırkan 26. ve Muazzez Ceren Özçift 46. olarak öğretmenlerini ve ailelerini gururlandırdı. Mert Güneş ve GKV Özel Liseli diğer öğrenciler, bu başarılarında okullarında aldıkları İngilizce eğitiminin ve öğretmenlerinin özverili çalışmalarının çok büyük etkisi olduğunu söyleyerek ailelerine ve okullarına teşekkür etti. Sevgili öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.





GKV ÖZEL LİSELERİ ÖĞRENCİLERİNİN ÖZDEBİR SINAVINDAKİ TÜRKİYE VE İL DERECELERİ
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri çeşitli eğitim kurumlarının yaptığı sınavlarda elde ettikleri başarılarla GKV farkını ortaya koyuyorlar. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri’nden 7 öğrencimiz 29 Aralık 2013 Pazar günü yapılan ÖZDEBİR Türkiye geneli YGS deneme sınavına katılan toplam 85.739 öğrenci arasında il genelinde ilk on dereceyi alarak okullarımızın gururu oldu. GKV Özel Fen Lisesi öğrencisi Elif Nur Hasgül bu sınavda YGS 1-2 puan türünde Gaziantep il 1. si ve Türkiye 21. si olarak çok önemli bir başarı kazandı. Aynı sınavda, GKV Özel Liselerinden, Emre Berat Yazmacı YGS 1-2 puan türünde il 2. si-Türkiye 51. si, Barış Tosun, YGS 2’ de il üçüncüsü-Türkiye 136. sı, Ahmet Eren Şen YGS 1’ de il 4. sü- Türkiye 104. sü, Bengü Kardelen Albayram YGS 5 puan türünde il 4. sü -Türkiye 65.si, Bilge Arslan YGS 2 puan türünde il 7. si- Türkiye 182. si ve Müslüm Emir Avcı YGS 1’ de il 9. su- Türkiye 196. sı oldu. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencilerinin takdirle karşılanan bu üstün başarılarının devamını dileriz.











GKV ÖZEL FEN LİSESİ’NİN TÜBİTAK PROJE YARIŞMASI’NDAKİ BAŞARISI
Her yıl olduğu gibi bu yıl da, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri, Tübitak yarışmalarında başarılarını ortaya koyarak bilim anında da fark yaratmaya devam ediyor. Türkiye ve Gaziantep’ten yüzlerce projenin rekabet ettiği bu yarışlarda, Gaziantep’ten sadece GKV Fen Liseli öğrencilerin yaptığı projeler elemeleri geçerek Biyoloji dalında, bölgede Gaziantep’i temsil etme hakkı elde etmişlerdir. Ortaöğretime devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve beşeri bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, araştırma ve geliştirme odaklı bilgi ve becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen 45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda, GKV Özel Fen Lisesi’nin hazırladığı 7 biyoloji projesinden 2’si Mersin’de düzenlenecek bölge yarışmasına katılmaya hak kazanmıştır. Bölge yarışmasına katılacak olan projelerden biri; Fen lisesi 10.sınıf öğrencileri Mete Birışik ve Baran Yolcu tarafından hazırlanmış olan ; “Yerli, Kurutulmuş Sera Domates Bitkisi (Lycopersicon Esculentum) ve Yeşil, Kırmızı Biber (Capsicum Annuum) Bitkisinin Biyolojik Aktivitesinin Araştırılması’dır. Bu projenin amacı; sera bitkisi ve mevsiminde doğal olarak yetiştirilmiş olan sebzelerin insan sağlığına etkisini araştırılmasıdır. Danışman biyoloji öğretmeni Sinem Çevik’in desteği ile yapılan bu proje sonucunda genel olarak mevsiminde tüketilen sebzelerin insan sağlığına daha faydalı olduğu tespit edilmiştir. Yarışmaya katılan diğer biyoloji projesi ise; Fen lisesi 11.sınıf öğrencileri Selenay Akar ve Ece Uçar tarafından hazırlanmış olan;“Sumak (Rhus Coriaria) Bitkisinin Biyolojik Aktivitesinin araştırılması’ dır. Danışman Biyoloji öğretmeni Olun Asal tarafından hazırlanan bu projede amaç; doğal antimikrobiyal ve antioksidan ihtiyacına bağlı olarak bu özelliğe sahip bitkilerin belirlenmesi gerekmektedir. Yapılan araştırma sonucunda Sumak bitkisinin; iyi bir antioksidan olduğu belirlenmiştir ve bitki özütlerinin UV ışınlarına karşı koruyucu etkisi olduğu saptanmıştır. Bu iki projeyi hazırlayan öğrencilerimize, Mersin Bölge Yarışması’nda da başarılar dileriz.











 


 

Copyright Gaziantep College Foundation | 2015 | All Rights Reserved