Our Archives

5. ULUSLARARASI AVRASYA EĞİTİM ARAŞTIRMALARI KONGRESİ’NE KATILDIK

Akdeniz Üniversitesi ve EJER işbirliğiyle, dünyanın dört bir tarafındaki araştırmacıların, panelistlerin ve alan uzmanlarının katılımıyla gerçekleşen 5. Uluslararası Avrasya Eğitim Araştırmaları Kongresi’ne GKV Özel Okulları da katıldı.

GKV Özel Okulları Ölçme ve Değerlendirme Uzmanı Dr. Çiğdem Reyhanlıoğlu Keçeoğlu kongrede “Yordayıcı Değişkenlerin Belirlenmesinde İki Yöntem: Lojistik Regresyon ve CHAID Analizi” başlıklı sözlü bildiri ile yer aldı.

GKV Özel Okulları Ölçme ve Değerlendirme Uzmanı Dr. Çiğdem Reyhanlıoğlu Keçeoğlu sunduğu bildiride şu konulara dikkat çekti “Öğrenci puanlarında normalliğin sağlanamaması, büyük örneklemlere ulaşılamaması gibi parametrik koşulların oluşmadığı durumlarda belirli bir amaç doğrultusunda kullanılan parametrik yöntemlere alternatif olarak aynı amaç için kullanılabilen parametrik olmayan metotlar geliştirilmiştir. Ancak alternatif olarak sunulan parametrik olmayan bu yöntemler arasından bir seçim yapmak gerekir. Hangi yöntemin kullanılacağına karar vermek için yöntemlerin sonuçlarının doğrulukları açısından karşılaştırılması gerekir. Bu amaçla gerçekleştirilen karşılaştırma çalışmaları, karar geçerliğinin sağlanması açısından önemlidir. Bu çalışmada öğrenci başarılarına etki eden faktörlerin belirlenmesi için parametrik olmayan iki yöntem olan Lojistik Regresyon analizi ile CHAID analizi yöntemlerinin sonuçları karşılaştırılmıştır. Böylece yordayıcı değişkenlerin belirlenmesinde regresyon temelli iki yöntemden hangisinin daha etkili sonuçlar ortaya koyduğu belirlenmiştir.”


 

Copyright Gaziantep College Foundation | 2015 | All Rights Reserved