2012-2013 - 2. DönemYEAR NEWS

GKV ÖZEL LİSELERİ 50. YIL MEZUNLARINI GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE UĞURLADI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri 50. yıl mezunlarını coşku ve hüzün dolu bir törenle üniversiteye uğurladı. GKV Özel Liselerinden 2012-2013 eğitim yılında mezun olan 118 öğrenci için 19 Haziran 2013 Çarşamba günü Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde yapıldı. Çok sayıda veli ve davetlinin yanı sıra Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının eski mezunlarının da katıldığı tören öncesinde bir kokteyl verildi. Bayrak ve GKV flamasının sahnede yerini almasıyla başlayan törende GKV Özel Liseleri Müdürü Fevzi Beşe ve GKV Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili bir konuşma yaparak öğrenci ve velileri kutlayarak, mezunlara yüksek öğrenim yaşamlarında başarılar diledi. Konuşmaların ardından Gaziantep Kolej Vakfı Özel Fen Lisesi birincisi Gözde Laden Erkanoğlu ve Anadolu Lisesi birincisi Ayşe Gökçe Kutsal konuşmalarını yaptı ve yaş kütüğüne plaka çaktılar. Okul birincilerimiz konuşmalarında GKV Özel Liselerinde öğrenim görmenin bir ayrıcalık olduğunu ve okullarının kendilerine çok şey kattığını söyleyerek, GKV’nin kendilerinde bıraktığı izin hiç silinmeyeceğini ifade ettiler ve emeği geçen herkese teşekkürlerini sundular. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy’un Liseler Müdürü Fevzi Beşe, Müdür Baş Yardımcısı Mevlüt Duman, Müdür Yardımcıları Ferhat Köreken, Ülkü Ulutaş ve Mehmet Uçar’a plaket vermesinin ardından GKV öğrencileri latin dansları gösterisi yaptı ve diploma törenine geçildi. 2013 mezunları diplomalarını eski GKV mezunlarından ve GKV Özel Okulları Genel Müdürü ve Lise Müdürünün elinden aldı ve kep atarak mezuniyet coşkusunu yaşadılar. Törende eski GKV mezunlarının yeni mezunlardan çok daha heyecanlı oldukları gözlendi. Tören çıkışında davul zurna eşliğinde halay çekip oynayan GKV öğrencileri, hem geleneğin hem de günümüzün hakkını verdiklerini bir kez daha gösterdiler ve asıl performanslarını mezuniyet balosuna sakladıklarını söylediler.

8. GKV ELT KONFERANSI - 8th ELT CONFERENCE BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının İngilizce Öğretmenleri için düzenlediği 8. GKV ELT Konferansı – 8th ELT Conference başarıyla tamamlandı. 6 Nisan 2013 Cumartesi günü Novotel Salonlarında gerçekleşen konferansa yoğun katılım oldu. Unlimited Educational Services’in ana sponsorluğundaki etkinliği Helbling Languages, Cambridge University Press, British Council ve Macenta Publishing and Media destekledi. Ana teması “Real English for Real Life” olarak belirlenen konferansta iki ortak-plenary ve 3 eşzamanlı-concurrent oturum sunumu yapıldı. Konferans Macenta Media tarafından online canlı yayınlandı. 100 katılımcıyla gerçekleşen konferans, Barış Fırat’ın gitar dinletisi ve söylediği güzel şarkılarla başladı. GKV Özel Okulları Genel Müdürü Y. Doç. Dr. Atanur Vergili’nin açılış konuşmasının ardından oturumlara geçildi. İlk ortak oturumda Tony Gurr beğeni ve ilgiyle izlenen “Bringing Real Learning into the Classroom” başlıklı sunumu yaptı. Ortak oturumlarda Katharine Scott’ın “Learning in English. Learning through English”, Prof. Dr. Aydan Ersöz’ün “All in one: A Sample Lesson for Young Learners” ve Tony Gurr’ın “Bringing Real Learning into the Classroom with Practical Ideas” konulu sunumlarının ardından Paul Henry Zarraga ortak oturumda interaktif “Built in Bounce” sunumunu yaptı. Katılımcılar oturum aralarında yapılan açık büfe ikramları esnasında birbirleriyle sohbet imkanı buldu. Beğeniyle izlendiği belirtilen konferans hediye çekilişi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu ve konuklarımız 9. GKV ELT konferansında buluşmak üzere ayrıldı. 8. GKV ELT Konferansını destekleyen yayın evleri ve katılımcılara teşekkür ederiz.

GKV ÖZEL ANAOKULUNDA DEĞERLER EĞİTİMİ

Son yıllarda okul öncesi eğitiminde temizlik, düzen, rahat iletişim kurma, insan ilişkilerine özen gösterme, ahlaki değerlere ve nezaket kurallarına uyma, sevgi, saygı, hoşgörü gibi konuların vurgulanması gereksinim haline gelmiştir. Bu değerlerin yaşam boyunca sürekliliğinin sağlanması çocuklara okul öncesi dönemden itibaren çeşitli etkinliklerle aktarılmasıyla mümkün olmaktadır. Değerleri kazanmada okul öncesi eğitimin önemi çok fazladır. Çocuklarımızın sosyal becerilerini geliştirmek için ev ortamında ve okulda bu değerlerin benimsenmesi gerekmektedir. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrenci ve velilerine karşı üzerine düşen sorumluluk bilinciyle yürüttüğü eğitim programında değerler eğitimine öncelik vermektedir. 2012-2013 eğitim öğretim döneminde de çeşitli gözlemler sonucu çocuklarda görülen yanlış davranışların giderilmesi ve istenilen davranışların pekiştirilmesi amacıyla drama, gezi, oyun içerisinde ve sınıf içi etkinliklerle doğrudan ve dolaylı olarak değerler eğitimi uygulanmaktadır. Bu süreçte öğrencilerimizde kalıcı temel değerlerin yerleşmesi kendilerine çok önemli bir kazanım sağlamaktadır. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulunda yapılan etkinlerin tümünde en az bir değer vurgulanmaktadır.

GKV ÖZEL ANAOKULUNUN MUHTEŞEM GÖSTERİSİ “BİR BAŞKADIR BENİM MEMLEKETİM”

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu tarafından 50. yıl etkinlikleri kapsamında hazırlanan “Bir Başkadır Benim Memleketim” konulu yılsonu gösterisi 11 Mayıs 2013 Cumartesi günü Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezinde sahnelendi. Yaklaşık 1100 davetlinin katıldığı ve büyük izdiham yaşanan gösterinin başında Kuşlar, Kelebekler ve Uğur Böcekleri sınıfları 5 yaş grubu öğrenci korosu İngilizce ve Türkçe şarkılar söyledi. Daha sonra anaokulumuzun tüm sınıflarından seçilen öğrencilerden oluşan Bale Topluluğu beğeniyle izlenen bale gösterisi sundu. Üçüncü bölümde geceye adını veren 6 yaş grubunun modern halk dansları gösterilerine geçildi. Türkiye’nin 7 bölgesinin birbirinden güzel yerel kıyafetlerini giyen öğrencilerimiz, bu bölgelerin oyunlarını sahneledi. İlk olarak Şirinler sınıfı Ege Bölgesi’nin Zeybek oyunuyla çıktı izleyenlerin karşısına. Mavi Boncuklar sınıfı Marmara Bölgesi’nin Roman oyunuyla keyifli anlar yaşattı. Ardından, tüm sınıflardan seçilen öğrencilerden oluşan İç Anadolu’nun Seymenleri ritmik oyunlarıyla göz doldurdu. Daha sonra Çiçekler sınıfı Akdeniz Bölgesi’nden Adana kına gecesi oyununu sahneledi. Arılar sınıfı Karadeniz Bölgesi’nin Horonuyla Anadolu’muzun farklı bir rengiyle çıktı izleyenlerin karşısına. Yıldızlar sınıfı Doğu Anadolu Bölgesi’nin yiğitlik gösterisi olan Kafkas oyunlarını sahneledi. Son olarak Balıklar sınıfı Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin kalbi Gaziantep’in oyunlarıyla coşkulu bir kapanış gerçekleştirdi. Okullarımızın 50. yıl coşkusuna yakışır bir şekilde sahnelenen bu görsel şölen, tüm izleyenlerin beğenisini topladı.

GKV ÖZEL CEMİL ALEVLİ KOLEJİ HAZIRLIK SINIFI ÖĞRENCİLERİ İNGİLTERE’DE

GKV Özel Cemil Alevli Koleji öğrencileri 14-20 Haziran 2013 tarihleri arasında gerçek bir uluslararası eğitim deneyimi kazanmak amacıyla İngiltere eğitim programına katıldı. Özel Cemil Alevli Koleji CAS Koordinatörü Özlem Kara rehberliğinde gerçekleşen programda öğrencilerimiz, Londra’daki IB okullarının eğitim sistemini, IB programına yönelik çeşitli uygulamaları yerinde inceleyerek, bazı üniversiteleri ziyaret etti. Uluslararası Bakalorya eğitimi alacak Özel Cemil Alevli Koleji öğrencilerine Londra’yı eğitsel ve kültürel anlamda kapsamlı bir şekilde tanıtan program çok verimli geçti. Program kapsamında İngiltere’de Uluslararası Bakalorya Diploma Programını başarıyla uygulayan tanınmış okullardan birisi olan ACS Hillingdon International Lisesi ziyaret edilerek ders gözlemi yapıldı. Okul öğretmenleri ve öğrencileri Özel Cemil Alevli Koleji öğrencilerine Toplumsal Hizmet Çalışmaları hakkında bir sunum yaptı. Eğitim gezimizin ikinci durağında öğrencilerimiz İngiltere’nin seçkin üniversitelerinden biri olan The University of Westminister’ı ziyaret ederek üniversite kütüphanesinde Speaking Workshop’ına katıldı. Diğer eğitim kurumlarının yanı sıra, Londra’nın en bilinen yerlerinden Madame Tussaud Balmumu Müzesi, Natural History Museum-Londra Doğal Tarih Müzesi, The British Museum, Britanya Müzesi ziyaret edildi. Öğrencilerimiz, Buckingam Sarayında düzenlenen İngiltere kraliçesi Elizabeth’in 86. resmi yaş günü kutlamalarına katılarak kültürel anlamda farklı bir deneyim de yaşadı.

GKV ÖZEL İLKOKULU 2. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN YILSONU GÖSTERİSİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 2. sınıf öğrencileri 4 Haziran 2013 Salı günü yılsonu gösterilerini sundu. GKV Özel Okulları bahçesinde gerçekleşen ve kalabalık bir davetli grubunun izlediği gösteride öğrenciler birbirinden güzel hareketler ve oyunlar sergiledi. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının kuruluşunun 50.yılı kutlama programı kapsamında düzenlenen gösteri velilerimizden büyük ilgi gördü ve beğeni aldı. GKV Özel İlkokulu Müdürü Hüseyin Emre ve GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili’nin açılış konuşmalarının ardından öğrenci korosunun söylediği ve melodikayla çaldığı şarkılar geceye renk kattı. İngilizce öğretmenlerimizin hazırladığı İngilizce müzik korosu ve Bale öğretmenimizin sahnelediği ”Büyülü Balerinlerin Rüyası” adlı bale gösterisi uzun süre alkışlandı. Beden Eğitimi öğretmenlerimizin rehberliğinde hazırlanan "Doğanın Sporla Buluşması" konulu drama ve spor sunumuyla devam eden etkinlik, çeşitli yörelerin oyunlarının sergilendiği halk oyunları gösterisiyle sona erdi. Öğrencilerin performansını çok beğenen veliler, emeği geçen okul yöneticileri ve öğretmenlere teşekkür ederek geceden mutlu bir şekilde ayrıldı.

GKV ÖZEL İLKOKULU 3. SINIF ÖĞRENCİLERİ II. DÖNEM PERFORMANSLARINI TAMAMLADI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 3. sınıf öğrencileri, ikinci dönem proje ödevlerini başarı ile tamamladı. GKV Özel İlkokulunda uygulanan proje tabanlı eğitimin son aşaması proje tanıtımı ve sunumuyla tamamlandı. Proje konusu “Çevremizi oluşturan havayı, suyu ve toprağı temiz tutmak için neler yapmalıyız?” olarak belirlendi. Bu konuda öğrenciler kendilerine özgü ilginç düşüncelerini paylaştılar, beyin fırtınası ve araştırma yaptılar. Ortaya çıkan düşünceler ve araştırmalar karşılaştırılarak en iyileri seçildi. Özgün proje başlıkları belirlendi ve projeler geliştirildi. Tamamlanan projeler okulda diğer öğrencilere tanıtıldı ve sunumları yapıldı. Kendi özgün projelerini geliştiren öğrenciler bu etkinlikte çok önemli kazanımlar elde ederek, daha büyük projeler için deneyim kazandılar.

GKV ÖZEL İLKOKULU 3. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN YILSONU GÖSTERİSİ BEĞENİYLE İZLENDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 3. sınıf öğrencilerinin 3 Haziran 2013 günü okul bahçesinde sahneledikleri yılsonu gösterisi beğeniyle izlendi ve büyük alkış aldı. Çok sayıda veli ve davetlinin ilgi gösterdiği etkinlikte öğrencilerimiz yıl boyunca hazırlandıkları Türkçe ve İngilizce canlandırma, şarkı ve halk danslarını başarıyla sergiledi. GKV Özel İlkokulu Müdürü Hüseyin Emre ve GKV Genel Müdürü Y. Doç. Dr. Atanur Vergili’nin konuşmalarının ardından enstrümanlarıyla 3.sınıf korosu güzel bir dinleti sundu. İngilizce Drama Kulübünün hazırladığı ”The Turkish Voice” adlı oyun, Spor Kulübünün “Doğanın Sporla Buluşması” adlı canlandırma ile devam eden program halk oyunları kulübünün ”Adıyaman ve Artvin” yöresi halk oyunlarıyla son buldu. Programın sonunda GKV Genel Müdürü Atanur Vergili öğrenci ve velilerimize teşekkür ederek, İlkokul yöneticileri, sınıf öğretmenleri ve emeği geçen diğer öğretmenlere çiçek taktim etti.

GKV ÖZEL İLKOKULU 4. SINIF ALMANCA “KOSTÜMFEST” GÖSTERİSİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 4. sınıf öğrencileri, Almanca dersi kazanım ve performanslarını sergilemek amacıyla “Kostümfest” etkinliği düzenledi. 4. sınıf öğrencilerimizin Almanca öğrenim ve kullanım süreçlerini hızlandırmak, aynı zamanda yaratıcılıklarını geliştirmek için Almanca zümresinin düzenlediği etkinliğin teması “kendi kostümünü kendin oluştur” oldu. Bu çalışmada öğrenciler evlerinde bulunan fazla ya da kullanılmayan materyalleri bir araya getirdi, yeni tasarımlar oluşturdu. Bu yıl ikinci defa düzenlenen “Kostümfest” te, özgün kostümleriyle 4. sınıf öğrencilerimiz, Almanca sunumlar yaptı ve koro birbirinden güzel Almanca şarkılar seslendirdi. Kostümfest yarışmacıları ikinci yabancı dil olarak öğrendikleri Almanca dil yetilerini eğlenceli bir ortamda geliştirerek gönüllerince eğlendiler. Öğrencilerimizin tüm yaratıcılıklarıyla hazırladıkları ve görsel zenginlikle sundukları kostümler, jüri tarafından objektif olarak değerlendirilerek sınıf birincileri belirlendi. Davetli velilerimizin büyük beğeniyle izlediği gösteride öğrencilerimizin özgüveni ve akıcı Almanca konuşmaları takdirle karşılandı. Büyük emek vererek Kostümfest’e katılan tüm öğrencilerimizi ve kendilerini gösteriye hazırlayan yönetici ve öğretmenlerimizi kutlar, destekleri için velilerimize teşekkür ederiz.

GKV ÖZEL İLKOKULU 4. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN “50. YIL ATEŞİ” GÖSTERİSİ BEĞENİYLE İZLENDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 4. sınıf öğrencileri tarafından okullarımızın kuruluşunun 50. yıl kutlamaları kapsamında hazırlanan, '50. Yıl Ateşi Halk Dansları Gösterisi' büyük bir başarıyla sahnelendi. 17 Mayıs 2013 Cuma günü Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılan gösteriyi okul yöneticilerimiz, öğretmenler ve velilerimizden oluşan kalabalık bir izleyici kitlesi izledi. Programın açılış konuşmasını yapan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili, deneyimli eğitimci kadromuzun tüm GKV öğrencilerinin akademik ve sosyal kapasitelerini en üst düzeye çıkararak onları yaşama en iyi şekilde hazırlamaya özen gösterdiklerini ifade etti ve "İlk günden itibaren Gaziantep'e ve Gaziantep halkına kaliteli hizmet vermeyi ilke edinmiş okullarımız, sizlerin destek ve güveni ile ilimiz ve bölgemizin en güçlü öğretim kurumu olmuştur. 1960 yılında bize inanıp kader birliği yapan bir avuç öğrenci ile başlattığımız eğitim seferberliğimiz tüm hızı ile devam etmektedir. Büyük camiamız ve büyük hedeflerimizle sürekli bir yarışın içindeyiz. Bu yarış gelişmiş, çağdaş, aydınlık ve huzur içinde yaşanan insan hak ve özgürlüklerine saygılı bir Türkiye içindir. Bunun bir tek çıkar yolu var; o da iyi eğitilmiş kültür düzeyi yüksek, dogmatik düşünceler yerine bilimsel gerçeklere itibar eden, rekabet gücü yüksek bireyler yetiştirmektir" dedi. Gösteri öncesinde okulumuzda düzenlenen şiir okuma yarışmasında birinci olan öğrencilerimizin seslendirdiği şiirler davetlilere duygulu anlar yaşattı. Şiirlerin ardından sahneye çıkan 4. sınıf öğrencilerimiz muhteşem kostümleri içinde ve görkemli görsel efektler eşliğinde profesyonelce dans ederek izleyenleri büyüledi. Davetliler yaklaşık bir saat kesintisiz devam eden birbirinden güzel danslar ve yöresel oyunları ayakta alkışlayarak öğrencileri ve gösteriyi hazırlayan ekibi kutladı. Uzun süren bir hazırlık döneminin ardından gerçekleştirdikleri bu başarılı etkinlikle bizi gururlandıran 4. sınıf öğrencilerimize ve sınıf öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

GKV ÖZEL ANAOKULU GEZEGENEVİ’NDE

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu, öğrenci merkezli yaparak, yaşayarak ve deneyerek öğrenme etkinliklerine çeşitli okul dışı alan gezileri ile devam etmektedir. GKV Özel Anaokulu Balıklar Sınıfı öğrencileri öğretmenleriyle birlikte 15 Nisan 2013 Pazartesi günü Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Turkcell Gezegenevi ve Bilim Merkezi’ne giderek eğitim süreci içerisinde öğrendikleri birçok konuyu pekiştirme fırsatı buldu. Ziyaretçilere gökyüzünün gerçek zamanlı görüntüsünün sunulduğu, zamanda uzak geçmişe veya uzak geleceğe istenen hızda ve doğrultuda sanal uzay yolculuğu imkânı tanıyan merkez, eğitim- öğretime önemli katkı sağlamaktadır. Gezi, öğrencilerimizin okulda verilen özellikle ‘dünyamız ve gökyüzü, çeşitli gök cisimleri, gezegenler, güneş sistemi ve mevsimlerin oluşumu, ana ve ara renklerin oluşumu’ gibi konulara ilişkin bilgileri uygulamalı olarak kullanmalarına yardımcı olmuştur. Öğrencilerimize yönelik olarak gerçekleştirilen ‘Robot Tiyatrosu’ ise toplu yaşam alanlarında uyulması gereken kuralları aktarırken, minik öğrencilerimizin ilgisini çekmeyi başarmıştır. Minik GKV’liler merak ettikleri konular hakkında hem öğretmenleri, hem de merkez yetkililerinden bilgi alarak kazanımları fazla bir etkinliği tamamladı.

GKV ÖZEL LİSELERİ “GENÇLER TÜRKİYE’Yİ TARTIŞIYOR- GETÜT” ZİRVESİNE KATILDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri, öğrencilerin ülkemizin güncel sosyal, ekonomik ve politik süreçlerini izlemeleri, yaşam dinamikleri ile ilgilenmeleri ve bireysel gelişimlerinin desteklenerek farklı bakış açılarının oluşabilmesi amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen “Gençler Türkiye’yi Tartışıyor- GETÜT” Zirvesine katıldı. 17-18 Mayıs 2013 tarihinde İstanbul Özel Açı Lisesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen GETÜT’te okulumuz 8 öğrenciyle temsil edildi. GETÜT Zirvesinde öğrencilere Türkiye hakkında birinci kaynakları inceleyerek bilgi sahibi olma, gündemi iyi analiz ederek sorunları sayısal veri ve istatistikler ışığında somut olarak sunma, sorunlara çözüm önerileri getirme, uygulamaları destekleme, geliştirme ya da değiştirme üzerine farklı seçenekler sunma konularında bilgilendirme ve ortak çalışmalar yapma imkânı tanındı. GETÜT’ te ülkemizi ve gençlerimizi yakından ilgilendiren örnek sorunlar ele alındı ve Türkiye’nin dört bölgesinde bulunan dokuz liseden gelen toplam 120 katılımcı öğrenciden bu sorunlara farklı çözümler getirmeleri istendi. Bu yıl ki çalışmanın konuları ise şöyleydi: -Devletin sanata yaklaşımı nasıl olmalıdır? -Seçilme yaşı ve kriterleri ne olabilir?-Laiklik olmadan demokrasi olabilir mi? -Eğitim-öğretim sürecinde ezberliyor muyuz, öğreniyor muyuz? Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri diğer etkinliklerde olduğu gibi, bu çalıştayda da son derece bilinçli, ülke sorunlarına duyarlı, uzlaşmacı bir tavır sergileyerek okulumuzu ve Gaziantep’i en iyi şekilde temsil etmişlerdir.

GKV ÖZEL ANAOKULU ARILAR SINIFININ İL JANDARMA KOMUTANLIĞI ZİYARETİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu Arılar Sınıfı öğrencileri Anaokulu Müdürümüz Neslihan Türkistanlı ve Öğretmenimiz Nilgün Kara ile velimiz İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Adnan Arslan’ı makamında ziyaret etti. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı’na giderek askeriyeyi ziyaret etme imkânı bulan minik öğrenciler askeri personelin görev yaptığı ve ilgilerini çeken farklı bir ortamda bulunmanın mutluluğunu yaşadı. İl Jandarma Komutanlığına gittiklerinde askeri personel tarafından karşılanarak komutanlık makamına giden öğrenciler, komutana çiçek verdikten sonra İstiklal Marşı’nı okudu. Komutanla sohbet edip askerlik ve askerler hakkında merak ettikleri konularda bilgilendirilen öğrencilerimiz daha sonra çevreyi gezdi. Askeri araçlar, askerlere yemek pişirilen büyük mutfak ziyareti ve eğitimli köpeklerin gösterisi minik öğrencilerimizin oldukça ilgisini çekti. Minik GKV’liler kendileri için hazırlanan ikramları afiyetle yedikten sonra, komutanımızdan hediyelerini aldı. Öğrencilerimize böyle farklı bir deneyim imkânı tanıyan komutanımıza ve değerli silah arkadaşlarına teşekkür ederiz.

GKV ÖZEL LİSELERİ AB ÖYKÜ YARIŞMASINDA YİNE BİRİNCİ

Gaziantep Ticaret Odası, Avrupa Birliği Bilgi Merkezi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile lise dokuzuncu ve onuncu sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen Avrupa Birliği öykü yarışmasında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Fen Lisesi öğrencisi Fatma Yıldırım “Gökyüzünden Yansımalar” adlı öyküsü ile il birincisi oldu. Bu yarışmada daha önceki yıllarda da büyük başarılar kazanan GKV Özel Liseleri ödüllerine yenisini ekledi. Yarışmanın teması bu yıl, “Farklılıklar İçinde Birlik” olarak belirlendi. GKV Özel Fen Lisesi öğrencisi Fatma Yıldırım, Danışman öğretmen Esin Alpdoğan rehberliğinde katılımın en fazla olduğu il olan Gaziantep’te birinci olarak bize büyük bir gurur yaşattı. İl genelinde ilk üç sırayı paylaşan öğrencilere, rehber öğretmenlerine ve okul müdürlerine düzenlenen törenle Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Figen Çeliktürk tarafından ödülleri verildi. Yarışmanın Türkiye finali 11-14 Haziran 2013 tarihinde Eskişehir’de yapılacaktır. Fatma Yıldırım’ı kutlar, 21 ilden ilk üç sırayı paylaşan öğrencilerin davet edildiği Türkiye finallerinde başarılar dileriz.

GKV ÖZEL LİSELERİ ATATÜRK’ÜN DOĞUP BÜYÜDÜĞÜ SELANİK- MAKEDONYA GEZİSİNE KATILDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğretmen ve öğrencileri 20-24 Nisan 2013 tarihleri arasında Atatürk’ün doğup, büyüdüğü topraklar olan Yunanistan-Makedonya gezisine katıldı. Tarihi ve kültürel değerlerin tanınması ve ulusal duyguların güçlendirilmesine yönelik gezide GKV’liler, ulu önderimiz Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evi ve Makedonya Manastır’da lise öğrenimini tamamladığı Askeri İdadiyi görme fırsatı buldu. Gezide aynı zamanda iki ülkede yer alan Osmanlı yapıları ve hala Türklerin yaşamakta oldukları Türk mahallelerindeki tarihi dokular da yakından görüldü. Gezinin ilk gününde Atatürk’ün Manastır’da öğrenim gördüğü Askeri İdadi ziyaret edildi. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bir zamanlar ulu önderimizin dolaştığı koridorlarda, eğitim ve öğretim gördüğü sınıflarda dolaşırken büyük bir duygu yoğunluğu yaşadı. Ziyaret sırasında müze görevlilerince Elena isimli bir Rum kızının Mustafa Kemal’e karşı duyduğu büyük aşkı anlatan bir mektup da paylaşıldı. Mektupta yazılanlara göre babasının bütün karşı çıkışlarına rağmen Elena ömrü boyunca Mustafa Kemal’i beklemeye devam etmişti. Gezinin ikinci günü Avrupa’nın en büyük göllerinden biri olan Ohrid gölünde tekne gezisine çıkıldı ve kentin önemli mimari yapıları gezildi. Ohrid gezisinden sonra Selanik’e hareket edildi ve ilk durak olarak Atatürk’ün doğduğu ev ziyaret edildi. Ziyaret esnasında Türkiye’den gelen yüzlerce vatandaşımızın oluşturduğu kalabalıkla Atatürk sevgisi paylaşıldı. Gezinin son bölümünde Kavala kenti ziyaretinde Osmanlı İmparatorluğuna karşı büyük bir isyan başlatan Mısır Valisi Kavalalı Mehmet Ali Paşa imareti ve Osmanlı döneminden kalma yapılar gezildi. Daha sonra Türklerin yoğun olarak yaşadığı Batı Trakya bölgesindeki İskeçe, Gümülcine ve Dedeağaç panoramik turunun ardından Türkiye’ye dönüş yapıldı. Gezi sonunda Atatürk’ün ve Osmanlıların mirasını yakından tanıma fırsatı bulan GKV’liler böylesine köklü bir kültüre sahip oldukları için gururlu olduklarını ve geziden duydukları mutluluğu ifade ettiler.

GKV ÖZEL LİSELERİ BİLGİ YARIŞMASINDA BİRİNCİ OLDU

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2013 Liselerarası Bilgi Yarışmasında, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri 12 okul arasında birinci oldu. Yarışmaya Şehitkamil İlçesinde bulunan Vehbi Dinçerler Fen Lisesi, Özel Sanko Lisesi, Özel Mutafoğlu Lisesi, Özel Seçkin Lisesi, S. Zaim Sosyal Bilimler Lisesi, Bayraktar Anadolu Lisesi, N. Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi, Gaziantep Anadolu Lisesi, F. Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesi, A. Kemal Akınal Anadolu Lisesi ve A. Konukoğlu Anadolu Öğretmen Liseleri katıldı. Şehitkamil İlçesi ikinci grup liseleri arasında yapılan bilgi yarışması 27 Mart 2013 Çarşamba günü Vehbi Dinçerler Fen Lisesi salonunda gerçekleşti. Toplam 20 sorunun sorulduğu yarışmada, Gözde Laden Erkanoğlu, Sait Berk Barlas ve İrem Oral’dan oluşan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri takımı toplam 80 puanla birinci oldu. Soruların zorluk derecesinin yüksek olduğu gözlenen yarışmada GKV Özel Liselerinin başarısı büyük takdirle karşılandı. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili, Gözde Laden Erkanoğlu, Sait Berk Barlas ve İrem Oral’ı Liselerarası Bilgi Yarışmasında kazandıkları birincilik ve 2013 YGS’ deki başarılarından dolayı tebrik etti. Başarılı öğrencilerimiz, bilgi yarışmasının ilçe ve il gruplarında, daha da önemlisi LYS’ de daha iyi sonuçlar alacaklarına söz verdiler. Gurur kaynağımız öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

GKV ÖZEL LİSELERİ BİLGİ YARIŞMASINDA GAZİANTEP İL BİRİNCİSİ OLDU

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri başarıya doymuyor. GKV Özel Liseleri, YGS 2013 şampiyonluğunun ardından Gaziantep Liselerarası Bilgi Yarışmasında il birincisi oldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği Liselerarası Bilgi Yarışması finali 28 Mayıs 2013 tarihinde Şehitkamil Belediyesi Konferans Salonunda 9 ilçe birincisi okulun katılımıyla yapıldı. Şehitkamil İlçe birincisi Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri finalde diğer ilçelerin temsilcileri Araban Lisesi, Karkamış Lisesi, Nurdağı Anadolu Lisesi, Hüseyin Yalçın Çapan Anadolu Lisesi (Nizip), Oğuzeli Anadolu Lisesi, İslahiye Anadolu Lisesi, Özel Erdem Fen Lisesi (Şahinbey), Yavuzeli Şehit Ali Çiftçi Lisesi’yle yarıştı. Grup elemelerinde ve ilçe yarışmasında çok önemli rakiplerini geride bırakan GKV Özel Liseleri takımı finalde en yüksek puanı alarak il birincisi oldu. Yarışma sonrasında Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin şampiyon GKV öğrencilerini kutladı ve birincilik ödülü olarak dizüstü bilgisayar hediye etti. GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili kendisini makamında ziyaret eden öğrenicilerimizi ve onları hazırlayan öğretmenleri kutladı ve bu birinciliğin GKV’ nin 50. Kuruluş yıldönümünde gelen çok anlamlı bir başarı olduğunu söyledi. İl şampiyonu olan GKV’li Gözde Laden Erkanoğlu, Mehmet Büyükarpacı, Sait Berk Barlas ve İpek Erdoğan daha çok çalışarak öğretmenlerinin ve okullarının kendilerine sağladığı katkılarla bu başarılarını LYS’de de sürdüreceklerine söz verdiler.

GKV ÖZEL LİSELERİ LİSELERARASI BİLGİ-KÜLTÜR YARIŞMASINDA YİNE BİRİNCİ OLDU

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği liselerarası bilgi-kültür yarışmasında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Şehitkâmil ilçe birincisi oldu. 17 Nisan 2013 tarihinde yapılan ilçe finali yarışmasında okulumuzu öğrencilerimiz Gözde Laden Erkanoğlu, Sait Berk Barlas ve İrem Oral temsil etti. Daha önce bölge elemesinde 12 lise arasında birinci olan GKV Özel Lisesi ilçe finalinde, Şehitkamil ilçesinin diğer iki bölge birincileri, Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi ve Mehmet Api İletişim Ticaret Meslek Lise’siyle karşılaştı. GKV’li öğrenciler 20 sorunun 19’una doğru cevap vererek en yakın rakibinden beş soru farkla ilçe birincisi oldu. GKV Özel Liseleri yarışmanın bundan sonraki aşaması il finalinde tüm ilçe birincileri ile Şehitkâmil birincisi olarak yarışacak. İlçe birincisi olan GKV’li öğrenciler, Şehitkâmil Kaymakamlığı tarafından başarı belgesi ve Şehitkâmil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tablet bilgisayarla ödüllendirildi. İlçe birincisi öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

GKV ÖZEL LİSELERİ MİLLİ EĞİTİM YGS’DE İL BİRİNCİSİ OLDU

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Dersaneler Birliği (Öz-De-Bir) işbirliği ile 11 Ocak 2013 tarihinde, Lise 12. sınıf öğrencilerine yönelik olarak yapılan Gaziantep YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) Kazanım Değerlendirme Sınavı’nda Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri birçok puan türünde ilk üç sırayı alarak büyük bir başarı gerçekleştirdi. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Fen Lisesi il genelinde tüm liseler arasında birinci oldu. GKV Özel Fen Lisesi öğrencisi G. Laden Erkanoğlu, YGS-1-3-4-5 ve 6 puan türlerinde, genel, il, ilçe ve kendi okulunda birinci ve YGS-2’de ikinci oldu. GKV Özel Fen Lisesi öğrencisi, İ. Mehmet Büyükarpacı ise YGS-2 puan türünde, genel, il, ilçe ve kendi okulunda birinci, YGS-1-3-4-5 ve 6 puan türlerinde ikinci, S. Berk Barlas ise, genel, il, ilçe ve kendi okulunda tüm puan türlerinde üçüncü oldu. İl genelinde 11877 lise son sınıf öğrencisinin girdiği sınavda, diğer GKV Özel Liseleri öğrencileri de yüksek puanlar alarak okullarımıza büyük bir başarı kazandırdı. Gaziantep’in üniversite sınavlarındaki düşük sıralaması göz önüne alındığında, öğrencilerimizin bu başarısı GKV Özel Okullarında verilen eğitimin niteliğini çok net bir şekilde yansıtmaktadır. Bu yıl, kuruluşunun 50. Yılını kutlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri, 2013 YGS ve LYS’de yine çok önemli derecelerle ilimizin yüz akı olmaya devam edecektir. Şampiyonlarımızı kutlar, tüm öğrencilerimize YGS ve LYS’de başarılar dileriz.

GKV ÖZEL LİSELERİ RESİMLİ OSMANLI TARİHİ MÜZİKALİ BAŞARIYLA SAHNELENDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liselerinin geleneksel Türkçe tiyatro gösterisinde ‘Resimli Osmanlı Tarihi’ müzikali başarıyla sahnelendi. 16 Nisan 2013 Salı günü Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde sahneye konulan ve Türk tiyatrosunun duayenlerinden Turgut Özakman’ın yazdığı Osmanlıdan Cumhuriyete, toplumumuzun siyasal serüvenini, eleştirel bir dille anlatan “Resimli Osmanlı Tarihi” adlı müzikali, kalabalık bir izleyici kitlesi izledi. Geniş kadrolu, muhteşem kostümler, efektler ve canlı performans müzikle sunulan müzikal büyük beğeni topladı. Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri ve protokolün izlediği gösteriye İstanbul Şehir Tiyatroları eski genel sanat yönetmeni ve Devlet Sanatçısı Ayşe Nil Şamlıoğlu onur konuğu olarak katıldı. GKV Özel Liseleri Tiyatro Kulübü danışman öğretmenleri Nermin Esen ve Birjan Çelik yönetiminde uzun bir hazırlık aşamasından sonra sahnelenen oyunda, öğrencilerimizin ortaya koyduğu üstün tiyatro yeteneği takdirle karşılandı. Oyun bitiminde ayakta alkışlanan öğrencilerimiz okullarımızın birçok alanda sergilediği başarıyı tiyatroda da gururla kanıtladılar. Yoğun ders programlarının dışında kalan zamanlarında ve hafta sonlarında özveriyle çalışarak bizlere bu mutluluğu yaşatan öğrencilerimize ve destekleri için yönetici, öğretmen ve çalışanlarımızla, değerli velilerimize teşekkür ederiz.

GKV ÖZEL LİSELERİ ŞEHİTLER DİYARI ÇANAKKALE’Yİ ZİYARET ETTİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Kültür-Edebiyat-Basın-Yayın ve Kütüphanecilik Kulübü Çanakkale Zaferi nedeniyle 21-23 Mart 2013 tarihlerinde Çanakkale’ ye bir gezi düzenledi. Türk ulusunun diriliş destanının yazıldığı topraklarda şehit düşen aziz atalarımızı ziyaret ederek Türk gençliği adına onlara minnet ve şükranlarımızı sunmak amacıyla gerçekleşen geziye 36 öğrenci ve 4 öğretmenimiz katıldı. Gezinin ilk günü 21 Mart 2013 Perşembe uçakla İzmir’e gidildi. Aynı gün, karayoluyla bölgenin turistik beldeleri olan Ayvalık ve Cunda Adası’na geçilerek tarihi mekânlar gezildi. Gezinin ikinci gününde, dünyanın ilk felsefe okulunun da kurulduğu cennet belde Assos Antik Kenti, Athena Tapınağı, Assos Antik Limanı ve Antik Tiyatrosu ziyaret edildi. Daha sonra Antik Truva kenti gezisiyle tarihe yolculuk tamamlandı. Ardından Çanakkale şehir merkezine gelindi ve adı türkülerde yaşayan ünlü Aynalı Çarşı gezildi ve alışveriş yapıldı. Son gün Gelibolu Yarımadası’na geçen grup, burada tarihin en büyük zaferlerinden birisini kazanan şehitlerimizi kabri başında ziyaret etmek için başta 57. Alay Şehitliği olmak üzere tüm şehitlikleri hüzün ve gururla dolaştı. Öğrencilerin ve öğretmenlerin çok duygu dolu anlar yaşadığı bu gezi, 23 Mart Cumartesi günü akşam Gaziantep’e dönüşle sona erdi.

GKV ÖZEL LİSELERİ TÜBİTAK PROJE YARIŞMASINDA İLİMİZİN EN BAŞARILI OKULU OLDU

25-29 Mart 2013 tarihleri arasında Adana’da yapılan 44. TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Seçmelerinde Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri, her yıl olduğu gibi, büyük başarı kazandı. 29 Mart 2013 Cuma günü bilim jürisi tarafından açıklanan sonuçlara göre, GKV Özel Liseleri Fizik Öğretmeni İzzet Özkılıç rehberliğinde, GKV Özel Fen Lisesi öğrencisi Müslüm Emir Avcı’nın, Bilgisayar Dalında hazırladığı, “Türkçe Sözcüklerin Çekimlenmesi ve İşlenmesi” adlı proje ve Sosyoloji alanında GKV Rehber Öğretmeni İpek Kundak rehberliğinde, GKV Özel Anadolu Lisesi öğrencisi Yağmur Fındık’ın hazırladığı “Lise Öğrencilerinin Çevresel Risk Algısı ve Çevresel Tutumlarının Belirlenmesi” adlı proje finale kaldı. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 20 Mayıs 2013’de, Ankara’da yapılacak TÜBİTAK Türkiye finallerine ilimizden katılacak okullar arasında iki projeyle temsil edilecek tek okul oldu. Ayrıca aynı yarışmada, Fizik Öğretmenimiz Gülçin İnce rehberliğinde, GKV Özel Anadolu Lisesi öğrencilerimiz Berkan Ülgey ve Oktay Cem Kutlar’ın hazırladığı “Biyomoleküllerin Küçük Açılı X Işını Salınımı” konulu Fizik projesi başarıyla sergilenerek büyük beğeni kazandı. Kimya Öğretmenimiz Mustafa Köseler rehberliğinde GKV Özel Fen Lisesi öğrencilerimiz Ege Berkay Gülcan ve Oğuzcan Açık’ın hazırladıkları “Antibakteriyel Özelliğe Sahip Oyuncakların Geliştirilmesi ve Antibakteriyel Özelliklerin İncelenmesi” adlı Kimya projesi ve Biyoloji Öğretmenimiz Aliye Olun Asal rehberliğinde, Fen Lisesi öğrencilerimiz İsmail Berkay Özdemir ve Baran Yolcu tarafından hazırlanan “Parmelina Tiliacea, Bryoria Fuscescens ve Umbilicaria Decussata Liken Türlerinin DNA Koruyucu Aktivitelerinin Saptanması” başlıklı Biyoloji projesi bölge ikincisi oldu. Projeleri ile Gaziantep’i ve GKV Özel Okullarını en iyi şekilde temsil eden ve finale kalan öğrenci ve öğretmenlerimizi kutlayan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili: “ Okullarımızda okulöncesinden başlayarak her kademede proje tabanlı eğitim yaklaşımına ağırlık veriyoruz. Üst düzey zihinsel süreç becerileri kullanmayı gerektiren proje uygulamaları, öğrencilerimizin bağımsız çalışma yapabilme, yaratıcı olma ve çok yönlü düşünebilme alışkanlıklarını destekleyerek kazandıkları bilgi ve becerileri günlük yaşama transfer edebilmelerine yardımcı olmaktadır. Öğrencilerimizin TÜBİTAK Proje yarışmalarında elde ettiği başarılar bize, bilgiye ulaşabilen ve yaratıcı düşünebilen bireyler yetiştirdiğimizi göstermektedir. Proje ekibinde görev alan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederim” dedi.

GKV ÖZEL LİSELERİ YAZ TATİLİNDE ÖNEMLİ BİR TOPLUMA HİZMET PROJESİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri ile İstanbul Özel Amerikan Robert Kolej işbirliğiyle her yıl geleneksel olarak düzenlenen Topluma Hizmet Projesi (CIP) bu yıl da Bayburt ili Merkez Baksı-Bayraktar köyünde Prof. Dr. Hüsamettin Koçan tarafından kurulan Baksı Müzesi ve Kültür evinde 22-28 Haziran 2013 tarihinde gerçekleştirildi. CIP Bayburt Projesine GKV’yi temsilen, tarih öğretmeni Ahmet Demir eşliğinde 9 öğrenci ve Robert Kolej’den Proje koordinatörü Necla Sönmezay eşliğinde 9 öğrenci katıldı. Projede Baksı köyü ve çevre köylerden toplam 24 öğrenci için 5 kulüp (istasyon) kuruldu. İlk gün sırasıyla tiyatro, resim, müzik, dans ve farklı kültürler istasyonlarına katılan Baksı’lı öğrenciler, ikinci günden itibaren en çok ilgi duydukları ve yetenekli oldukları kulüplerde dört gün süreyle etkin olarak görev aldı. Bu çalışmalarda öğrencilerin farklı yönleri ortaya çıkartılmaya çalışılırken, yaparak ve yaşayarak öğrenmeleri hedeflendi. GKV ve Robert Kolej öğretmen ve öğrencileri çalışmalardan arta kalan zamanlarda çevre köyleri ziyaret ederek yerel kültürü tanıma imkânı buldu. Projenin son gününde, eğitime katılan çocuklar Baksı köyünden ve çevre köylerden çok sayıda izleyiciye çalışma yaptıkları tiyatro, resim, dans ve müzik gösterilerini sundu. Gösteride, Farklı Kültürler Kulübü de çocuklar arasında bir bilgi yarışması düzenledi. CIP 2013, GKV ve Robert Kolej öğrencileri arasındaki işbirliği ruhunun gelişmesine ve kişisel kazanımların artırılmasına çok önemli katkı sağladı. Projeyle çok özel bir deneyim yaşayan öğrencilerimiz yeni dostlar kazanmanın mutluluğuyla bu tür sosyal sorumluluklarını sürdüreceklerdir. Projeye emeği geçen Robert Kolej ve GKV Özel Liseleri yönetici ve öğrencilerine ve Bayburt Baksı’lı kardeşlerimize teşekkür ederiz.

GKV ÖZEL İLKOKULUNDA 23 NİSAN ŞÖLENİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını büyük bir coşkuyla kutladılar. İlk tören, 19 Nisan 2013 Cuma günü GKV Konferans Salonunda düzenlendi. Öğrenci velilerinin yoğun ilgi gösterdiği kutlama programının açılış konuşmasında GKV Özel İlkokulu Müdürü Hüseyin Emre; TBMM’nin açıldığı 23 Nisan 1920 günü genç Türkiye’nin tam bağımsız bir ülke olarak kendini tüm dünyaya kabul ettirdiğini hatırlattı. Hüseyin Emre, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ulusumuzun dönüm noktası olan 23 Nisan’ı, Çocuk Bayramı olarak çok sevdiği Türk çocuklarına armağan ettiğini, bu yönüyle de dünya çapında eşsiz bir lider olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyledi. Kutlama programında GKV Özel İlkokulu 2. sınıf öğrencilerinin oluşturduğu koro günün anlam ve önemine uygun şarkı ve marşlar söyledi. 23 Nisan’la ilgili şiirler okundu. 3. sınıf öğrencilerinin halk oyunları gösterisinden sonra 1. sınıf öğrencileri tarafından sunulan bale gösterisi izleyiciler tarafından büyük bir beğeni ile izlendi. İkinci tören 22 Nisan 2013 Pazartesi günü okul bahçesinde yapıldı. Öğrencilerimiz gün boyunca çocuk şarkıları ve marşların söylendiği okul bahçesinde şiirler okuyup, oyunlar oynayarak gönüllerince eğlendi. Palyaço ve çeşitli çizgi film kahramanlarının canlandırıldığı animasyon gösterileri ve konuk olarak ilimizde bulunan Rusya Halk Dansları topluluğunun halk oyunlarıyla coşan öğrenciler, unutulmaz bir gün yaşayarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını büyük bir coşkuyla kutladılar.

GKV ANAOKULU 23 NİSAN KUTLAMALARI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulunda büyük bir coşkuyla kutlandı. Hazırlıklarına bir hafta önce başlanan çocuk bayramı, tüm minik kalplere bayram coşkusunu yaşatan görkemli etkinliklere sahne oldu. 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlamaları sınıflarda Atatürk ve çocuk bayramının önemi üzerine yapılan söyleşiler, sınıfların süslenmesi ve hazırlanması, sınıf panolarının düzenlenmesi ve çocuk şarkılarıyla başladı. Kutlamalarda, velilerimizin de katılımıyla marşlar eşliğinde yapılan tören yürüyüşü, ardından canlı resim çalışması, öğrenci korosunun söylediği çocuk şarkıları, palyaço gösterisi ve bol eğlence tüm GKV’ li miniklere bayram tadını doyasıya yaşattı. Tarihin tek çocuk bayramına sahip şanslı bir nesil olarak minik GKV’liler Atatürk’ün kendilerine açtığı bağımsızlık yolunda, bu güzel günü her zaman doyasıya yaşayarak yürümeye devam edecektir. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları tüm öğrencilerimizin ve tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını büyük bir içtenlikle kutlar.

BİLKENT-GKV 2013 GENÇLİK AKADEMİSİ VE ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ TAMAMLANDI

İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi ve Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları işbirliği ile 2012 yılında ilki düzenlenen Gençlik Akademisi ve Çocuk Üniversitesi Projesi 2013 yaz kampı tamamlandı. Öğrencilerimize ortaokul ve lise yıllarında üniversite yaşamını ve akademik ortamı tanıtmayı amaçlayan projeye 1 lise müdür yardımcımız, 2 lider öğretmen ve 18 GKV’li katıldı. 15 – 22 Haziran 2013 tarihleri arasında Bilkent Üniversitesi Kampüsü’nde gerçekleştirilen programda gençler ve çocuklar bir haftalığına üniversiteli oldu. Program çerçevesinde öğrenciler tüm haftayı kampüs alanında geçirdi. Üniversite yurtlarında konaklayıp, yemekhanelerde yemek yiyen, kütüphanede ders çalışan ve laboratuvarlarda deneyler yapan geleceğin üniversite adayı GKV’liler Türkiye’nin en önemli bilim insanlarından ders dinledi ve sunumlara katıldı. Her gün Bilkent Üniversitesinin farklı bir bölümünü ve ana bilim dalını tanıyan öğrenciler, sabah sporu ve ortak sağlıklı yaşam çalışmaları yaptı ve dans, drama ve koro gibi etkinliklerle eğlendi. Bir haftalık süreçte Anıtkabir’i ve TBMM’yi de ziyaret eden öğrenciler, Bilkent Üniversitesi 2013 yılı diploma törenine katıldı ve üniversiteden bu yıl mezun olan gençlerin “kep atma” heyecanlarına ortak oldu. Program sonunda gerçekleştirilen törende Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar, GKV’ lilere katılım sertifikalarını verdi.

BİR DAMLA SUYUN ÖYKÜSÜ PROJESİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu’nda başarıyla uygulanan proje ve tasarım dersi kapsamında tüm 5 ve 6 yaş öğrencilerimiz ile birlikte ‘ Bir Damla Suyun Öyküsü’ Projesi gerçekleştirildi. Proje, öğrencilere suyun önemini ve değerini öğreterek, suyun dikkatli kullanılmasını özendirmeyi amaçladı. Çevre ve doğa dostu minik GKV’liler bu konuda büyük istek ve özveriyle çalıştılar. Projede ‘suyun döngüsü’ konusu çeşitli boyama, öykü, drama ve resim etkinlikleriyle desteklenerek pekiştirildi. Her öğrenci kendi öykü kitapçığını hazırlayarak öykü çalışmasını tamamladı. Suyun tasarrufu, evlerde ve okulda bilinçli kullanımı konusunda afiş çalışması gerçekleştirildi. Hazırlanan afişlerden anaokulumuzun proje duvarında pano oluşturuldu. Suyun döngüsünü anlatan ve artık materyallerden hazırlanan 3 boyutlu canlandırma çalışması anaokulumuzun girişindeki proje alanında sergilendi.

BONUS HOCA’DAN ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ ŞİFRELERİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri’nin bu haftaki konuğu, Doğu Akdeniz Üniversitesi organizasyonuyla okulumuza gelen eğitimci-yazar Süleyman Beledioğlu oldu. Bonus Hoca adıyla bilinen ve kendine özgü tarzı ile öğrencilerin büyük ilgisini çeken Süleyman Beledioğlu, YGS öncesinde GKV Özel Liseleri öğrencilerine “Stresin Kaynağı ve Stresle Baş Etme Yolları” konulu konferans verdi. Konferansta Beledioğlu, YGS ve LYS sınavlarına ilişkin yararlı ipuçları vererek üniversite sınavlarına nasıl çalışılması gerektiğini anlattı ve sınavlara hazırlanırken veya sınav sırasında nelerin doğru ve nelerin yanlış olduğunu anlattı. Beledioğlu konuşmasında, stresin, insanın doğasında var olduğunu, bunun çok doğal bir durum olduğunu, fakat stresle baş etme yollarını bilmenin sınav başarısında ve hayat başarısında, çok önemli olduğunu belirtti. Özellikle sınavların yapısı hakkında genel bilgi sahibi olan ve sınavlara sistemli, programlı olarak hazırlanarak tekrarlarını yapan bir öğrencide stres düzeyinin azalacağını söyleyen konuşmacı, düşük bir stres düzeyinin öğrenciyi uyanık tutacağından yararlı olduğunu vurguladı. GKV velilerinin de katıldığı etkinlikte konuk Beledioğlu, GKV velilerine de önerilerde bulunarak öğrencileri için neler yapmaları ya da yapmamalarını hatırlattı. Konferans sonrasında Beledioğlu, öğrencilere girecekleri sınavlarda ve yaşamları boyunca başarılar dilerken, GKV velileri ve öğrencileri de Beledioğlu’na alkışlarla teşekkür etti.

GAGİKAD’DAN MÜTEVELLİ KURULU BAŞKANIMIZ NÜKET ERSOY’A ONUR ÖDÜLÜ

Gaziantep Girişimci İş Kadınları Derneği (GAGİKAD) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ve sanayi, siyaset, sivil toplum örgütleri ve iş dünyasının başarılı kadınlarına verilen “Gaziantep İncileriyle Buluşuyor” ödül töreninde Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy eğitime yaptığı hizmetler nedeniyle ödüllendirdi. Yaşamını eğitime adayan ve Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarıyla özdeşleşerek yarım asırdır hizmet eden Nüket Ersoy, ödülü almaktan büyük onur duyduğunu dile getirirken GAGİKAD üyelerine "Sizler Türkiye'nin aydınlık yüzlerisiniz" dedi. GAGİKAD Ödül Töreni 22 Mart 2013 Cuma günü Gaziantep Ticaret Odası Meclis Salonunda yapıldı. Törene Gaziantep Milletvekilleri Derya Bakbak, Mehmet Erdoğan ve Nejat Koçer, CHP Gaziantep İl Başkanı, Gaziantep Büyükşehir ve Şahinbey Belediyesi Başkan Vekilleri, GKV Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy ve çok sayıda davetli katıldı. Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Gaziantep'in sadece eğitimde değil, sosyal, kültürel, sanatsal ve ekonomik alandaki gelişiminde yaptığı üstün hizmetler için GAGİKAD ödülüne layık görüldü. GAGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Kargıner, törenin açılış konuşmasında şunları söyledi: "Bugün burada bir kenti dünya kenti yapmak için, sanayi, siyaset, sivil toplum örgütleri, bilim, kültür, eğitim, sanat, sosyal yaşam gibi farklı alanlarda üstün hizmetleriyle gurur kaynağımız olan Gaziantepli kadınlarımıza duyduğumuz saygıyı ve takdiri göstermek için bir araya geldik. Bizlerin yürüyebilmesi için önümüzdeki çok büyük engelleri kaldıran, çağdaş kadınlar olmamızı sağlayan, başta Mustafa Kemal Atatürk'e ve bu konuda emeği geçen değerli çalışan kadınlarımıza minnet duygularımızla teşekkür ediyorum. Bayrağımızı, bizim taşıdığımız gururla taşıyacak ve haklarımızı sonuna kadar koruyacak, çalışan ve üreten gelecek nesilleri oluşturmak için azimle çalışacağız.” Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy'un ödülünü Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan verirken Ersoy'u kutlayarak "Sizler Türk milletinin dinamiklerisiniz. Kadınlarımızın rol model olarak gördüğü sizleri yürekten kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum" dedi.

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI HATIRA ORMANI BÜYÜYOR

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 3. sınıf öğrencileri 12 Nisan 2013 Cuma günü Gaziantep’in Erikçe Mevkiinde bulunan GKV Hatıra Ormanına fidan dikti. Öğrencilerimiz öğretmenleriyle birlikte ormanda çevre temizliği ve düzenlemesi yaptıktan sonra beraberlerinde getirdikleri çeşitli fidanları toprakla buluşturarak ormanın ağaçsız bölgelerinin de ağaçlandırılmasını sağladılar. Okul bahçıvanlarımızın kontrolünde gerçekleşen fidan dikme etkinliğinde toprağı ve üretimi yakından tanıma fırsatı bulan GKV’liler gelecek nesillere bırakılacak en büyük mirasın doğal çevre ve ormanlar olduğu gerçeğini de bir kez daha anladılar. Etkinlikle ilgili bir değerlendirme yapan öğrenciler "Gaziantep Kolej Vakfı Hatıra Ormanına düzenlediğimiz gezide önce orman bakımını gerçekleştirdik. Çevreye bilinçsizce atılan atıkları topladık. Ormanımızın temizlik işlemlerini tamamladıktan sonra önceden hazırlanan çukurlara yeni fidanlar diktik. Gün boyu süren etkinliğimizde fidan dikiminin ardından güzel bir piknik yaparak bol oksijenli bir ortamda bir gün geçirmenin keyfini yaşadık. Geleceğimiz için, bu ülkeye ve bu dünyaya bol bol ağaç dikmek zorundayız. Küresel kirlenmenin önüne el birliğiyle geçebiliriz. Yok, olan ormanlarımızın yerine yenilerini yetiştirmek zorundayız" dediler. Etkinliğin ardından öğrencilerimiz piknik atıklarını beraberlerinde getirdikleri çöp poşetlerine koyarak örnek bir davranış daha sergilediler.

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI 49. KÜTÜPHANE HAFTASINI KUTLADI

49. Kütüphane Haftası okullarımızda düzenlenen kitap sergisi, imza günü ve söyleşilerle kutlandı. Gaziantep İl Halk Kütüphanesi Müdiresi Yüksel Polat ve çocuk kitapları yazarı Özlem Tokman tarafından 26 Mart 2013 Salı günü gerçekleştirilen söyleşiyi GKV Özel İlkokulu 3. ve 4. sınıf öğrencileri izledi. Gaziantep İl Halk Kütüphanesi Müdiresi Yüksel Polat yenileşmenin kütüphaneler üzerindeki etkisini vurgulayan sunumuyla öğrencilerin ilgisini çekerken; okuma alışkanlığının kazandırılması, okuma sevgisi, kütüphanelerin önemi, teknolojinin kitaplar ve kütüphanelere yansımasını anlattı. Çocuk kitapları yazarı Özlem Tokman 4. sınıf öğrencilerimizin Türkçe dersinde okudukları “Kitabın Gizemi” isimli serinin ilk kitabı olan “Rasathanede Bir Gece” kitabını öğrencilerle tartışırken, serinin ikinci kitabı için ipuçları verdi. Tokman, yeterince kitap okumayan çocuklara kitapları sevdirmenin yolları ve kitap okumanın önemi üzerinde durdu. Onlarca öğrenciye kitabını imzalayan Tokman öğrencilerin gösterdiği yoğun ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Öğrencilerimiz konuk yazara kitabıyla ilgili olarak yazdıkları kompozisyonları hediye etti. Etkinlikte GKV Kütüphanesinden en çok kitap okuyan öğrencilere ve öğretmenlere kitap hediye edilirken renkli görüntüler oluştu. 4-A sınıfından Nurcan Polat, 3-E sınıfından Ada Asal ve 2-A sınıfından Nurşin Sıla Gürsel kitap kurdu seçilirken, öğretmenlerimiz Mehmet Altan ve Zafer Sever kütüphane dostu oldu. Öğrencilerimize kitap dolu günler dileriz.

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU KARİYER GÜNLERİ UYGULAMALARI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerine yönelik “Kariyer Günleri” 19 Mart 2013 Salı günü, “Küreselleşen Dünya ve IB” konulu bilgilendirme sunumu ile başladı. GKV Özel Ortaokulu Müdür Yardımcısı Nadir Gürsel ve Rehber Öğretmen Bilge Kılıç tarafından hazırlanan sunumda değişen dünya düzeni ve eğitim sistemlerinde standardizasyon çalışmaları çerçevesinde Türkiye örneği anlatıldı. Türk toplumundaki genç nüfusun yoğunluğu ve sınav gerçeğinin vurgulandığı sunumun ikinci bölümünde GKV Özel Liseleri IB Koordinatörü Müfit Taşlıyar ve GKV Özel Cemil Alevli Koleji Müdür Yardımcısı Mehmet Uçar öğrencilerle tanışarak Uluslararası Bakalorya (IB) Programını tanıttı. Sunumda küreselleşen dünyada orta ve yükseköğretime sınavsız geçiş sağlayan ve öğrenci değerlendirmesinde daha nesnel bir sistem olan “Uluslararası Bakalorya Diploma Programı” uygulayacak GKV Özel Cemil Alevli Koleji hakkında ayrıntılı bilgilendirme yapıldı. Nisan ayı içerisinde gerçekleştirilecek “Kariyer Günleri” etkinliklerinin ikinci oturumu 8. sınıf öğrenci velilerimize yönelik olacaktır.

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU SESLERLE ANADOLU MÜZİKALİNİ İZLEDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 5 ve 6. sınıf öğrencileri 16 Mart 2013 Cumartesi günü Mersin’de, Mersin Opera ve Balesi tarafından sahnelenen “Seslerle Anadolu” müzikalini izledi. Anadolu temasını çok sesli müzik ve dans ile harmanlayan, Karadeniz türkülerinden Ege zeybeğine, İstanbul şarkılarından Mevlana'ya, Karagöz Hacivat'tan, Köroğlu´na uzanan yelpazede tarih, kültür ve sanat zenginliğimizi tanıtan “Seslerle Anadolu” ülkemizin çağdaş yüzünü yansıtmaktadır. Mersin Kültür Merkezinde sahnelenen 36 kişilik kadronun görev aldığı müzikalde Anadolu'nun topraklarından çıkan ritim ve sesin, evrensel formlarına ait düzenlemelerden oluşan gösteri, GKV’ lilere unutulmaz anlar yaşattı. Gösterinin sonunda kendileri de düzenledikleri gösteriler ve dramalarla ilgili bilgi almak için kulise giren GKV’liler sanatçılarla sohbet edip fotoğraf çektirdiler. Öğrencilerimize sanat, kültür sevgisi ve farkındalığı kazandırmak amacıyla düzenlediğimiz bu tür etkinliklere gösterilen yoğun talep ve ilgiye teşekkür ederiz.

GKV 4. LİSELERARASI ULUSAL MÜNAZARA TURNUVASI’NDA DOSTLUK VE KARDEŞLİK KAZANDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları son yıllarda giderek önem kazanan münazara kültürünü Gaziantep’te tekrar tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla Liselerarası Münazara Turnuvası düzenlemektedir. Gençlerin kendilerini özgürce ifade edip, özgün ve yaratıcı fikirlerle tezlerini savunup, karşı tarafa kabul ettirecekleri ortamlar oluşturmak üzere daha önce Gaziantep düzeyinde gerçekleştirilen münazara turnuvası bu yıl ulusal ölçeğe taşındı. Türkiye Özel Okullar Birliğinin jüri desteği verdiği GKV 4. Liselerarası Ulusal Münazara Turnuvasına, Ankara, İstanbul, İzmir, Adana ve Mersin’den 12, Gaziantep’ten 6 olmak üzere toplam 20 lise katıldı. Güneydoğu’da bu düzeyde ilk kez düzenlenen GKV 4. Liselerarası Münazara Turnuvası 20-22 Nisan 2013 tarihlerinde GKV Özel Okullarında yapıldı. Büyük bir çekişmenin yaşandığı ve centilmence geçen maçlara sahne olan turnuvanın son gününde, İstanbul Özel İtalyan ve İzmir Özel Ege Lisesi arasındaki final karşılaşmasında heyecan doruğa çıktı. Turnuvanın ev sahibi GKV Özel Okulları örnek bir konukseverlikle konuk ekiplere Gaziantep’in güzelliklerini tanıttı. Konuk okullar, münazara çalışmalarının yanında, Gaziantep yemekleri, tarihi ve kültürü ile de tanışma fırsatı buldu. Şehir ve çevre tanıtım gezileriyle başlayan program, 21 Nisan 2013 Cumartesi akşamı tarihi Bayazhan Restoran’da verilen gala yemeği ile devam etti. İkinci gün okul bahçesinde düzenlenen mangal partisi ve Grand Otel’deki akşam eğlencesi öğrencileri birbirine kaynaştırdı. Pazartesi günü yapılan final karşılaşmaları, İtalyan Lisesinin birinciliği ile son buldu. Görkemli bir kapanış törenine sahne olan turnuva, GKV Özel Okulları Mütevelli Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy’un, turnuva birincisi okula birincilik kupasını takdimi ve katılımcı okulların sertifikalarının verilmesi ile son buldu.

GKV ÖZEL ANAOKULU PROJE ETKİNLİĞİ “ORMANDAKİ GÖZLER BİZİZ”

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencileri Proje ve Tasarım etkinliğinde doğayı koruma bilincini kazandırmak amacıyla “Ormandaki Gözler Projesini” gerçekleştirdi. Dünya Çevre Günü nedeniyle hazırlanan projenin uygulanması öncesinde konu hakkında öğrencilerle söyleşi ve bilgi aktarımı yapıldı. Daha sonra, öğrencilerin yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini kullanmaları sağlanarak 3 boyutlu ağaç maketleri hazırlandı. Kumaşlarla, sünger baskısıyla, parmak boyası ve patch tekniği kullanılarak değişik ağaç figürleri oluşturuldu. Oluşturulan ağaç figürleri sergilenerek diğer öğrencilere tanıtıldı. Gözlerimiz ormanda. Ormanın huzur veren sesini dinliyoruz. Ağaçlar ‘Bizi kesmeyin lütfen!’ diyor. Ormandaki tüm hayvanlar ‘Bizi sevin, koruyun, bize sahip çıkın!’ diye sesleniyor. GKV Özel Okulları Anaokulu öğrencileri olarak biz, ‘Doğanın ve çevrenin bilinçli takipçisiyiz. Çevre bekçi ile değil, akıl ve sevgi ile korunur” diyerek yaratıcılığımızı katıp, çeşitli tekniklerle kocaman ağaçlar yaptık. Minik ama hünerli ellerimizle yaptığımız dekoratif ağaçlarla oluşturduğumuz ormanın keyfini çıkardık.

GKV 2013 YGS’DE GAZİANTEP’İN GURURU OLDU

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri 24 Mart 2013 tarihinde yapılan 2013 YGS’de çok önemli dereceler elde ederek bireysel ve kitlesel başarıda Gaziantep’in ve bölgemizin gururu oldu. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Fen Lisesi öğrencisi Gözde Laden Erkanoğlu, 496.989 puanla 2013 YGS’ de tüm puan türlerinde il birincisi ve YGS 1’de Türkiye 12.si, YGS 2’de Türkiye 17.si, YGS 3’de Türkiye 47.si, YGS 4’de Türkiye 61.si, YGS 5’de Türkiye 38.si ve YGS 6’da Türkiye 19. su olarak büyük bir başarı gerçekleştirdi. Sınavda GKV Özel Fen Lisesi öğrencisi Sait Berk Barlas, YGS 1’de Türkiye 559.su, YGS 2’ de Türkiye 641.si ve YGS 6’da Türkiye 762.su, GKV Özel Fen Lisesi Öğrencisi Dilan Yağmur Kutlar, YGS 1’de Türkiye 789.su, YGS 2’ de Türkiye 530.su, YGS 3’de Türkiye 865.si, YGS 4’de Türkiye 760.sı oldu. GKV Özel Fen Lisesi öğrencisi İpek Erdoğan, YGS 1’de Türkiye 627.si, YGS 2’ de Türkiye 817.si, YGS 5’de Türkiye 620.si ve YGS 6’da Türkiye 445.si, GKV Özel Anadolu Lisesi öğrencisi, Başak Nur Çakır ise YGS 4 puan türünde Türkiye 898.si olarak Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının başarısını perçinledi. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri 2013 YGS’de ilk 100’de 6 derece, ilk 1000’de 19 derece, ilk 2000’de 27 derece ve ilk 10.000’de 168 derece yaptı. GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili YGS şampiyonu öğrencileri kutlayarak, GKV Özel Liselerinin eğitim kadrosu ve sistemiyle ilimizin tartışmasız en başarılı okulu olduğunu söyledi. Dr. Vergili, GKV Özel Liseleri mezunlarının her yıl ülkemizin en saygın üniversitelerine yerleştiğini hatırlatarak öğrencilerden LYS’de de aynı başarıları beklediklerini ifade etti.

GKV ÖZEL LİSELERİNDEN GÖRKEMLİ İSTANBUL’ UN FETHİ KUTLAMA TÖRENİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencilerinin sunduğu İstanbul’un Fethinin 560. Yıldönümü il kutlama programı büyük beğeniyle izlendi. 29 Mayıs 2013 günü Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu’nda yapılan etkinliğe; İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları yönetici, öğretmen ve öğrencileri ile çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmasına İstanbul’un fethi ve Fatih Sultan Mehmet için yazılmış bir şiiri okuyarak başlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç Dr. Atanur Vergili, “Tarih boyunca 29 kez kuşatıldıktan sonra Cihan Padişahı Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilen, dünyanın yarısına bedel İstanbul. Bu gün, bir devrin bittiği, insanlığın ortaçağ karanlığından çıkıp, yeniçağa girdiği, şanlı ecdadımızın bize yaşattığı en büyük dönüm noktalarından olan, ‘Dünyanın İncisi’ İstanbul’un fethinin 560. yıldönümü. Uluslar, tarihlerinin büyük şahsiyetlerini ve büyük günleri, gelecek nesillere aktarabildikleri sürece büyük devlet, büyük ulus olma yolunda önemli mesafeler kat edebilirler. Buna bağlı olarak geçmişteki büyük kahramanlarına sahip çıktıkları sürece geleceklerinde de büyük şahsiyetler yetiştirebilirler” dedi. Programda GKV Özel Liseleri Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Abdulkadir Summak, İstanbul’un fethinin Türk ve dünya tarihi açısından önemini anlatan bir konuşma yaptı. GKV öğrencisi Ayşe Özge Ağca, Faruk Nafiz Çamlıbel’in Fatih Sultan Mehmet’i anlatan ‘Fatihe Kaside’ adlı şiirini okuyarak büyük beğeni topladı. Daha sonra GKV Özel Liseleri öğrencileri ‘Fetih Oratoryosu’ nda İstanbul’un fethini canlandırdı. Öğrencilerimizin zengin kostümler içinde sergiledikleri üstün sahne performansı izleyicilerden büyük alkış aldı. Tarihin en önemli dönüm noktalarından birisi olan İstanbul’un fethi, GKV’nin hazırladığı anlamlı törenle coşkuyla kutlandı.

GKV ANAOKULU’NDA GÖRKEMLİ MEZUNİYET TÖRENİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu 2012-2013 dönemi öğrencileri 7 Haziran 2013 günü okul bahçesinde düzenlenen muhteşem bir mezuniyet töreni ile eğitim yaşamlarının başlangıcı olan anaokulu eğitimini tamamladılar. Çok sayıda veli ve öğrenci yakının katıldığı tören bayrak geçişi ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu Müdürü Neslihan Türkistanlı ve Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili’nin açılış konuşmalarının ardından sınıf öğretmenleri, anaokulu öğrencileri ile birlikte yürüyerek sahnedeki yerlerini aldı. Kep ve cüppeleriyle tüm izleyenleri etkileyen anaokulumuzun minik mezunlarına sınıf öğretmenleri tarafından diplomaları verildi. Genel Müdürümüz sınıf öğretmenlerine başarı plaketi ve çiçeklerini vererek kendilerini özverili çalışmalarından dolayı tebrik etti. Mezuniyet törenimiz, anaokulu öğrencilerinin sunduğu İngilizce ve Türkçe şarkılardan oluşan muhteşem bir koro ile devam etti. Program bitiminde Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının öğrencileri, velileri, yönetici, öğretmen ve çalışanları hep birlikte bayraklarla 10. Yıl Marşı’nı okuyarak mezuniyet coşkusunu yaşadı.

GKV ANAOKULU-LİSE OKUMA ZİNCİRİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları’nda 49. Kütüphane Haftası nedeniyle 26 Mart 2013 Salı günü lise ve anaokulu öğrencilerinin katılımıyla okuma zinciri oluşturuldu. Lise öğrencilerinin anaokuluna gelmesiyle başlayan etkinlikte liseli ağabey ve ablalar minik öğrencileri sınıflarından alarak okulumuz kütüphanesine kadar birlikte yürüdüler. GKV Özel okullarının minikleri ile büyüklerinin buluşmasını sağlayan etkinlikte öğrencilerimizin yürüdükleri yol boyunca oluşturdukları ‘Anaokulu-Lise Okuma Zinciri’ diğer öğrenci ve öğretmenlerimizin desteği ve tezahüratlarıyla coşkulu bir gösteriye dönüştü. Ağabey ve ablalar, anaokulu öğrencisi kardeşlerine kütüphanede nasıl davranılması gerektiğini anlatarak okuma sevgisi kazandırmak için sohbet ettiler. Birlikte kitap okuyarak tamamlanan etkinlikten büyük küçük her öğrenci mutlu ve sevgi bağlarını güçlendirerek ayrıldı.

GKV ANAOKULUNDA DOĞAYI HİSSEDİYORUZ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu çeşitli açık hava etkinlikleriyle öğrencilerine ilkbaharı doğal ortamda yaşamayı ve doğa sevgisini aşılamayı amaçlayan etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. GKV Özel Ana Okulu Yıldızlar Sınıfı öğrencileri ve öğretmenleri, 15 Nisan 2013 günü Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Park Antep Botanik Bahçesi’ne giderek baharın ilk kıpırtılarını yaşadığımız bu güzel günlerin tadını çıkardı. Botanik Bahçesi gezisinde bahçedeki çiçekleri ve bitkileri inceleyerek doğanın yeniden canlanışını yaşayan minikler, toprakla temas ederek kendi elleriyle saksılara çiçek tohumu ekti. Bu etkinlik sırasında doğa sevgisini yaşama, emek verme, doğaya saygı gösterme ve güzel bir bahçe ortamında rahatlama imkanı bulan minikler tohum ektikleri saksıları yanlarına alarak, mutlu kalpler ve gülen yüzlerle okula döndü.

GKV ANAOKULUNDA YOĞURT YAPIMI ETKİNLİĞİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu Yıldızlar sınıfı olarak yoğurdun nasıl yapıldığını öğrendik. Öğretmenimizin yardımıyla yoğurt yapımını öğrenmekle kalmadık; sınıfımızda hep birlikte yoğurt mayaladık. Her zaman severek yediğimiz ve marketlerden alıp tükettiğimiz bu sağlıklı süt ürününün yapımının ne kadar kolay olduğunu da öğrendik. Yoğurdu yapmak için öncelikle süte ihtiyacımız vardı. Öğretmenimiz sütün elde edildiği hayvanları anlattı. İnek, süt, koyun, manda gibi hayvanlar bize süt verirler. Öğretmenimiz sütü önce bir tencereye boşaltarak kaynattı. Sütün sıcaklığının düşmesini bekledik ve içine bir miktar yoğurt ekledik. Tencerenin ağzını kapatıp bir beze sardık. Aynı işlemi biz de kendi kavanozlarımızdaki sütlerle yaptık. Biraz zaman geçtikten sonra kapağı açtığımızda yoğurdumuz hazırdı ve hep birlikte yedik. Kendi yaptığımız yoğurtlarımızı da eve götürerek anne ve babalarımıza ikram ettik. Hepimize afiyet olsun!

GKV GENÇ MECLİSİ TBMM'Yİ ZİYARET ETTİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları ev sahipliğinde ilimizde bulunan 8 lisenin katılımıyla 26-28 Aralık 2012 tarihinde gerçekleştirilen sosyal paylaşım proje çalışması GKV Genç Meclisi, Ankara’ya giderek hazırladıkları yasa tasarılarını TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e sundu. GKV organizasyonuyla 21 Mayıs 2013 Salı günü gerçekleşen ziyarette Genç Meclis Üyeleri TBMM’de ilk olarak Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’la buluştu. GKV Genç Meclisi Başkan ve kabinesini TBMM’de karşılayan Mehmet Erdoğan, öğrencilere TBMM'yi gezdirerek meclis çalışmaları ve meclisin işleyişi hakkında açıklayıcı bilgiler verdi. Öğrencilerimizi bu proje çalışması nedeniyle kutlayan Mehmet Erdoğan, “Bu yaşta ülke sorunlarıyla ilgilenmeniz ve çözüm önerileri hazırlamanız gerçekten mutluluk verici bir olay. Türkiye sizlerin alacağı nitelikli eğitim ve kendinizi daha iyi yetiştirmeniz sonucunda gelecekte daha iyi yerlere ulaşacaktır” dedi. GKV Özel Liseleri Müdür Yardımcısı Mehmet Uçar’ın rehberliğindeki ekipte GKV Özel Fen Lisesi öğrencisi Ayla Watsuji Meclis Başkanı ve Ece Göktaş Başbakan’ı temsil etti. Kabinede Fitnat-Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Selin Doğrusöz İç İşleri Bakanı, Ayten-Kemal Akınal Anadolu Lisesi öğrencisi Hasan Aysa Milli Eğitim Bakanı, Bayraktar Anadolu Lisesi öğrencisi Furkan Batur Adalet Bakanı, Gaziantep Anadolu Lisesi öğrencisi Melis Ağkale Sağlık Bakanı, Vedat Topçuoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Ceyhun Karakan Dış İşleri Bakanı, İMKB Anadolu öğrencisi Merve Çelik ve Mehmet Api İletişim ve Meslek Lisesi öğrencisi Sinem Göktürk Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak görev aldı. GKV Genç Meclisi grubu ziyaretin devamında Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker ile kulislerde görüşerek çalışmaları hakkında bilgi aldıktan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek tarafından makamında kabul edildi. Cemil Çiçek kendisine sunulan yasa taslağı dosyasını inceleyerek gençlerle bir süre sohbet etti ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. GKV Genç Meclisi TBMM’den İçişleri Bakanlığı binasına giderek İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından makamında kabul edildi. Uzun yıllar Gaziantep Valiliği görevini yürüten İçişleri Bakanı Muammer Güler Gaziantepli öğrencilerle bir araya gelmekten çok mutlu olduğunu söyledi. Öğrencilere geniş zaman ayıran İçişleri Bakanı Muammer Güler, yapacakları çalışmalarla ilgili öğrencilere çeşitli önerilerde bulunarak “Toplumda farkındalık oluşturma çabalarınız çok güzel. Kendinizi, okullarınızı, ailenizi ve yaşadığınız çevreleri sorgulayan çalışmalar yapmanız ve tespit ettiğiniz sorunlara yönelik çözüm önerileri üretmeniz çok önemli” dedi. Daha sonra GKV Genç Meclis heyetiyle İçişleri Bakanlığındaki bölümleri gezen İçişleri Bakanı Muammer Güler öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Katılımcılara önemli kazanımlar sağlayan GKV Genç Meclisi başarıyla tamamlayan GKV ve diğer liselerin öğrenci ve öğretmenlerine teşekkür ederiz.

GKV KÜÇÜK KIZ VE YILDIZ KIZ VOLEYBOL TAKIMLARIMIZ 2012-2013 SEZON FİNALLERİNE ADINI YAZDIRDI

GKV Küçük Kız ve Yıldız Kız Voleybol Takımlarımız, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “2012-2013 Sezonu Gaziantep Okullar Arası Voleybol İl Şampiyonası” nda 30 takım arasında il 2. ve il 3. olarak finale damgasını vurdu. İl genelinde şampiyonaya katılan 30 takım arasında çok çekişmeli mücadelelere sahne olan sezon maçlarından GKV Küçük Kız ve Yıldız Kız Voleybol Takımlarımız grup birincisi olarak çıktı. GKV Yıldız Kız Voleybol Takımımız çeyrek finalde TED Koleji’ni eleyerek, diğer grup birincileri ile yapılan tüm maçlarda yenilgisiz yarı finale yükseldi. Yarı finalde ezeli rakibi Şehit Mahmut Söylemez Ortaokulunu 3-1’lik skorla yenerek finale çıkan GKV Yıldız Kız Voleybol Takımımız, sezon sonunda il ikincisi olarak kupayı okulumuza kazandırdı. Öte yandan, alt yapı çalışmalarını hızlandıran GKV Küçük Kız Voleybol Takımımız da il genelinde 24 takım arasında yapılan karşılaşmalar sonunda il üçüncüsü olarak okulumuza ayrı bir sevinç yaşattı. Başarılı voleybolcularımızı kutlarız.

GKV LİSELERİ GELENEKSEL “KARİYER GÜNLERİ” ETKİNLİĞİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Rehberlik Servisi, öğrencilerimizin geleceğini belirleyecek meslek seçimine yardımcı olmak amacıyla 8-10 Nisan 2013 tarihlerinde GKV Mezunlar Derneği ile ortaklaşa “Kariyer Günleri” etkinliği düzenledi. Etkinlikte mühendislik bilimleri, sağlık bilimleri ve eşit ağırlık grubu meslek dalları, bu alanlarda çalışan, başarılı ve iş çevrelerince tanınan mezunlarımız ve diğer uzmanlar tarafından öğrencilere tanıtıldı. Üç gün süren “Kariyer Günleri” etkinliğimizde toplam 12 farklı meslek sahibi, alan bilgilerini ve deneyimlerini öğrencilerimizle paylaştı. GKV Özel Liseleri 11. ve 12. sınıf öğrencilerinin katıldığı tanıtımlarda, öğrenciler ilgilendikleri mesleklerle ilgili merak ettikleri soruların cevaplarına doğrudan ulaşma imkanı buldu. “Kariyer Günleri” kapsamında düzenlenen bir diğer etkinlik ise “Kariyer Masası” uygulaması olmuştur. Katlarda oluşturulan masalarda öğrencilerimize farklı meslekleri tanıtan broşürler dağıtılmış ve meslek seçimini henüz netleştirmemiş olan öğrencilerle yüz yüze görüşmeler yapılmıştır. Etkinliği çok yararlı bulan öğrenciler konuk konuşmacılara ve GKV Özel Liseleri yönetimine teşekkür ederek, kariyerlerini belirleme ve bundan sonra yapmaları gerekenler konusunda daha net bilgiler elde ettiklerini söyledi.

GKV MBM KULÜBÜ ÖĞRENCİLERİ MODEL BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KONFERANSINA KATILDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri 21-24 Mart 2013 tarihlerinde Bilkent Laboratuvar Lisesinde düzenlenen 9. Model Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu Konferansına katıldı. GKV Özel Liseleri öğrencileri Ayla Watsuji (GKV MBM Kulübü Başkanı), Nur Neyal, Saralinda Schell, Elif Ece Uçar ve Erdem Ersoy oluşan GKV ekibi, danışmanları İngilizce Öğretmeni Lisa Shannon denetiminde konferansın ilk gününde kendi komitelerinde lobi faaliyetlerini yürütmek ve beraber çalışarak çözüm önerilerini yazmak üzere toplantı yaptı. Cumartesi ve Pazar günü çözüm önerileri üzerine münazaralar gerçekleştirildi. GKV delegesinin performansının çok beğenildiği etkinlikte, öğrencilerimiz başarılı sunumlarıyla dikkat çekerek diğer delegelere çok yerinde sorular sordu. 23 Mart 2013 Cumartesi akşamı öğrenciler için düzenlenen akşam yemeği ve Marriot Hotel’deki dans partisinin ardından program sona erdi. 9. MBM konferansı tüm katılımcılara ve GKV’li öğrencilere dünya meselelerine hâkim olma, küresel sorunlara çözüm üretme, insanlarla rahat iletişim kurma, yeni arkadaşlıklar edinme ve kulis yapma gibi çok üst düzey kazanımlar sağlamıştır. GKV MBM Kulübü Başkanı Ayla Watsuji, GKV’nin bu tip geniş katılımlı ulusal etkinliklerin kendilerine çok yararı olduğunu belirterek, arkadaşları adına GKV’ye teşekkür etti.

GKV MÜZİK GRUBU VODAFONE FREEZONE 16. LİSELERARASI MÜZİK YARIŞMASINDA TÜRKİYE 3. OLDU

GKV Özel Okulları Müzik Grubu Vodafone Freezone sponsorluğunda düzenlenen 16. Liselerarası Müzik Yarışmasında ‘En İyi Sahne Performansı Dalında’ Türkiye 3. olarak büyük bir başarı daha kazandı. Gaziantep’te 16 Mart 2013 tarihinde gerçekleştirilen ve Adana, Mersin, Hatay, Kayseri, Diyarbakır, Şırnak ve Gaziantep illerinden 27 lisenin katıldığı bölge elemelerinde rakiplerini geride bırakarak finale kalan tek okul olan GKV Özel Okulları, 27 Nisan 2013 tarihinde İstanbul Bostancı Gösteri Merkezinde yapılan büyük finale Türkiye genelinde davet edilen 23 lise arasına girme başarısını gösterdi. Türkiye'den tüm liselerin katılımına açık olan yarışmaya 53 ilden 424 okul başvurdu. Şubat, Mart ve Nisan aylarında Antalya, İzmir, Ankara, Gaziantep, İstanbul ve Bursa'da yapılan elemelerde 53 ilden 424 okuldan müzik grupları performanslarını sergiledi. Toplamda yaklaşık 30 bin liseli genç, arkadaşlarını desteklemek, iyi müzik dinlemek ve eğlenmek için bir araya geldi. Vodafone FreeZone'un sosyal medya hesaplarından ve Kral Pop TV'den canlı olarak yayınlanan Vodafone FreeZone 16. Liselerarası Müzik Yarışması'nın finali, Twitter üzerinden canlı yayınlanarak Türkiye'de Twitter'dan canlı yayınlanan ilk etkinlik oldu. Vodafone FreeZone'un Facebook ve Twitter sayfaları ile Ekşi Sözlük ve"izlesene.com" dan canlı yayınlanan finali 100 bine yakın kişi online izledi. Yarışmanın organizatörü Serhat Hacıpaşalıoğlu'nun başkanlık yaptığı jürinin diğer üyeleri arasında Teoman, Olcayto Ahmet Tuğsuz, Hakan Özoğuz, Deniz Tuzcuoğlu, Turhan Yükseler, Meltem Taşkıran, Murat Tunalı, Orkun Tunç, Tarkan Gözübüyük, Çağlan Tekil, Candan Durusiz Akgün, Pınar Yılmazerler, Çiğdem Yakar, İpek Koşan, Gökçe Demir ve Figen Çakmak gibi müzik dünyasının önemli isimleri yer aldı. Yarışma, pop müzik sanatçısı Emre Aydın konseriyle son buldu. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Müzik Grubu finallerde göz dolduran performansları ile iki ödül aldı. Müzik grubumuz “En iyi sahne performansı” dalında Türkiye 3.lüğünü ve grup solistimiz Hasancan Ağrıtmış “Uluslar Arası Festivaller Federasyonu-FİDOF Gençlik Ödülü’nü” kazanarak büyük bir başarı elde etti. Bu ödüller, akademik alanda olduğu kadar sanat, kültür ve sporda da ulusal başarılarıyla tanınan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının gücünü bir kez daha göstermiş oldu. GKV Müzik Grubu 2009 yılında TRT’nin düzenlediği Genç Mikrofon Liselerarası Müzik Yarışmasında Türkiye 2. olarak Gaziantep’e büyük bir onur yaşatmıştı. Müzik Grubumuzun ödüllü üyeleri Bilge Nur Aktaş (bas gitar), Ozan Albayrak (elektro gitar), Onur İBANOĞLU (elektro gitar), Dilan Yağmur KUTLAY (davul), Vuslat CALP (klavye) ve Hasancan AĞRITMIŞ’ı ve danışmanları GKV Özel Ortaokulu Müdür Yardımcısı Nadir Gürsel’i kutlarız.

GKV ORKESTRASI VODAFONE FREEZONE LİSELER ARASI MÜZİK YARIŞMASINDA BÖLGE BİRİNCİSİ OLDU

Müzik alanında yıllardır başarıdan başarıya koşan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları orkestrası bu yıl 16. sı düzenlenen Vodafone Freezone Türkiye Liseler Arası Müzik Yarışmasında bölge birincisi olarak Türkiye Finallerinde yarışmaya hak kazandı. GKV orkestrası Gaziantep’te 16 Mart 2013 tarihinde gerçekleştirilen ve Adana, Mersin, Hatay, Kayseri, Diyarbakır, Şırnak ve Gaziantep illerinden 27 lisenin katıldığı bölge elemelerinde rakiplerini geride bırakarak finale kalan tek okul oldu. 16. Vodafone Freezone Türkiye Liseler Arası Müzik Yarışmasının İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Gaziantep ve Antalya’ da yapılan bölge elemelerine tüm Türkiye’den 500 civarında lise başvurdu. GKV orkestrası, 27 Nisan 2013 tarihinde İstanbul Bostancı Gösteri Merkezinde yapılacak büyük finale Türkiye genelinde davet edilen 22 lise arasına girme başarısını gösterdi. 2009 yılında TRT Genç Mikrofon Liseler Arası Müzik ve Ses Yarışmasında Türkiye 2. si olan orkestramızın birçok müzik yarışmasında Türkiye dereceleri bulunmaktadır. Bilge Nur Aktaş (bas gitar), Ozan Albayrak (elektro gitar), Onur İBANOĞLU (elektro gitar), Dilan Yağmur KUTLAY (davul), Vuslat CALP (klavye) ve Hasancan AĞRITMIŞ’tan (solist) oluşan GKV orkestrası finalde Amerikalı grup Maroon 5’ a ait “Harder To Breathe” isimli parça ile yarışacaktır. Orkestra elemanlarımızı kutlar, başarılar dileriz.

GKV 11. ULUSLARASI HALK OYUNLARI FESTİVALİ 50.YIL COŞKUSUYLA KUTLANDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 11. Uluslararası Halkoyunları Festivali, Bahar Şöleni ve Bilim-Sanat etkinlikleri 29 Mayıs-1 Haziran 2013 tarihleri arasında büyük bir coşkuyla kutlandı. Festival 29 Mayıs 2013 Çarşamba günü yapılan şehir kortej yürüyüşüyle başladı. Gaziantep Lisesi önünden hareket eden ve konuk yabancı ülke ekipleri, GKV öğretmen ve öğrencilerinin birbirinden renkli ve ilginç kostümleriyle katıldığı kortej Gaziantep halkının alkış ve sevgi gösterileriyle Demokrasi Meydanına gitti. Anıta çelenk konularak, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından ekipler alanda gösteri yaptı. Aynı akşam okul bahçesinde düzenlenen festival açılış törenine Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Remzi Sanver, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, yönetim ve mütevelli kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Mütevelli Kurul Başkanımız Nüket Ersoy açılış konuşmasında “Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının kuruluşunun 50. yılına girmenin heyecan ve onurunu birlikte yaşamaktayız. 1963 yılında koyduğumuz hedefleri birer birer gerçekleştirerek neredeyse tam kapasitesine ulaşan çok güçlü bir eğitim kurumu ve marka olma yolunda önemli aşamalar kaydetmekteyiz. Bu yıl 11. kez düzenlenen GKV Uluslararası Halk Oyunları Festivali, Bahar Şöleni ve Bilim-Sanat etkinliklerimizin amacı ortak coşkuyla heyecanı, paylaşımı, dayanışmayı, topluma hizmeti ve ekip çalışmasını teşvik etmektir. Öğrencilerimizin bu duygularla eğitilerek topluma ve ülkesine yararlı bireyler olarak yetişmelerini arzu ediyoruz. Toplumsal dayanışmanın ruhunu oluşturan bu amacın gerçekleştiğini görmek bizleri çok mutlu etmektedir. Festivalimizi onurlandıran konuk ekiplere, velilerimize, GKV çalışanları ve dostlarına içtenlikle teşekkür ederiz” dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ve Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın konuşmalarında başarılarla dolu 50 yılı geride bırakan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının ilimizin yüz akı olduğunu ifade ederek Mütevelli Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy’un şansında bütün GKV ailesini kutlayarak festivale katılan konuk ülke ekiplerine başarılar diledi. Mütevelli Kurul Başkanımız Nüket Ersoy’un konuk Ukrayna, Romanya, KKTC, Hindistan, Çuvaşistan, Gürcistan ve ev sahibi Türkiye ekiplerinin temsilcilerine plaket takdiminin ardından konuklar ve protokol üyelerinin katılımıyla festival ateşi yakıldı. Ekiplerin sunduğu ve kalabalık bir davetli topluluğunun büyük ilgi gösterdiği farklı kültürleri yansıtan birbirinden ilginç halk oyunları beğeniyle izlendi. KORTEJ

GKV’NİN TÜBİTAK PROJE YARIŞMASINDA BÜYÜK BAŞARISI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri, Tübitak Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri 44. Final Yarışmasında büyük bir başarı daha kazandı. Tübitak Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Mersin Bölge birincisi Sosyoloji projemiz Türkiye finallerinden ödülle döndü. 20-24 Mayıs tarihinde Ankara’da düzenlenen finalde, GKV Özel Liseleri Fizik Öğretmeni İzzet Özkılıç danışmanlığında GKV Özel Fen Lisesi öğrencisi Müslüm Emir Avcı’nın hazırladığı dijital dünyayı Türkçe ’ye uyumlu hale getirmeyi hedefleyen “Türkçe Sözcüklerin Çekimlenmesi ve İşlenmesi” konulu Fizik projesi ve GKV Özel Anadolu Lisesi öğrencisi Yağmur Fındık ve danışman öğretmenimiz İpek Kundak tarafından hazırlanan “Lise Öğrencilerinin Çevre Risk Algısı ve Çevreye İlişkin Tutumları” adlı Sosyoloji projesi yarıştı. Büyük ilgiyle karşılanan Sosyoloji projemiz Türkiye 4. sü seçildi ve teşvik ödülü aldı. Projemiz Türkiye genelinde 12 bölgeden toplam 1440 sosyoloji projesinin başvurduğu yarışmaya Mersin Bölge Birincisi olarak katıldı ve 10 farklı alanda 202 finalist çalışmanın yarıştığı Tübitak Ankara finallerinde Gaziantep ilinden Türkiye derecesi yapan tek proje oldu. Yarışmanın ödül töreninde Sosyoloji projemize 1.500 TL teşvik ödülü verildi. Okulumuza büyük bir onur yaşatan projemizi hazırlayan öğrencimiz Yağmur Fındık ve Rehber Öğretmenimiz İpek Kundak’ı ve diğer finalist projemizi hazırlayan Müslüm Emir Avcı ve Fizik Öğretmenimiz İzzet Özkılıç ile lise yöneticilerimizi kutlarız.

GKV YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNE KOÇLUK EĞİTİMİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, öğrenci eğitiminin yanı sıra, yönetici ve öğretmenlerinin hizmet içi eğitimine de büyük önem vermektedir. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri yönetici ve öğretmenlerinden oluşan 16 kişilik bir grup bireysel ve kurumsal gelişim desteği kapsamında uygulamalı koçluk eğitimi aldı. Geçtiğimiz Aralık ayında başlayan ve Sola Unitas Koçluk Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri kurucusu Uzman Umut Kısa tarafından gerçekleştirilen eğitim, yaratıcı olduğu kadar eğlenceli etkinliklerle yaklaşık 3 ay sürdü. Öğretmenlerimiz eğitim sonunda “Koçluğun Temelleri”, “Yetkin Koçluk Eğitimi” ve “Uzman Koçluk Eğitimi” başlıklarında sertifika aldılar. Öğretmenlerimiz eğitim sürecinde harekete geçmek, ilerlemek, değişmek ve dönüşmek ilkeleri üzerine kurulu uygulamalı etkinliklerle hedefler ve yaşam dengesi arasındaki uyumu kavrayarak, edindikleri becerileri hem bireysel hem de öğretmenlik hayatlarına nasıl yansıtabileceklerini keşfettiler. GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili koçluk eğitiminin öğretmenlerin kişisel ve profesyonel yetkinliklerine önemli katkı sağladığını ve aynı eğitimin okulun tüm kademelerine verileceğini bildirdi.

GKV YÜZME TAKIMLARI ALTIN KULAÇLARI YİNE ŞAMPİYON

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü tarafından 11-13 Mart 2013 tarihleri arasında il kapalı yüzme havuzunda düzenlenen ilkokul ve ortaokullar arası yüzme yarışmalarında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Minik Erkek, Küçük Erkek ve Küçük Kız Takımları il birincisi, Minik Kız Takımı il üçüncüsü olarak damgasını vurdu. Eğitimde olduğu kadar okul sporlarında da başarıdan başarıya koşan GKV Özel Okullarının minik ve küçük yüzme takımları, lise yüzme takımının elde ettiği birinciliklerin ardından 3 şampiyonlukla yüzme de liderliğini sürdürdü. Miraç İlgi Gören, İrem Hösükoğlu, Sıla Karadağ ve Çağla Eralp’ten oluşan il üçüncüsü minik kız, Onat Yarıcılar, Onur Akınal, Erdem Yıldız, Nurettin Sözmen ve Kutay Balık’tan oluşan il birincisi minik erkek, İrem Gökkoruk, Selin Özberk, Efsa Terzi Akın, Öykü Akman, Doğa Örsyürek, Elif Sude Özcan, Begüm Güngör, Eftal Kale, Zeynep Bilginsoy, Nil Yılmaz ve Şenel Sözmen’den oluşan il birincisi küçük kız ve Bedri Yapar, İsmail Kara, Batuhan Yalçın, Şahincan Batallı, Berkay Balık, Doran Pamukçu, Doğu Sertkaya ve Emin Kaan Yolcu’dan oluşan il birincisi küçük erkek takımımızı ve kendilerini çalıştıran değerli antrenör ve öğretmenlerimizi kutlar, Türkiye Şampiyonasında başarılar dileriz.

GKV’DE AĞACIMLA BİRLİKTE BÜYÜYORUM

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu Çiçekler sınıfı öğrencileri ve sınıf öğretmeni, Orman Haftası nedeniyle düzenledikleri etkinlikle fidan dikerek okulumuzun yeşillenmesine katkıda bulundu. ‘Ağaçların da biz çocuklar gibi sevgiyle, emekle ve koruyarak büyüdüğünü göstermek istiyoruz’ diyerek çam fidanlarını okul bahçesine diken minik öğrenciler, GKV Özel Okullarının eğitim hedefleri kapsamında çok önemli yer tutan doğa ve çevre koruma bilincini, bu örnek davranışlarıyla en güzel şekilde gösterdi. Anaokulu bahçesinde düzenlenen etkinliğin onur konuğu Gaziantep Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, öğrencilerimize armağan ettiği çam fidanlarını onlarla birlikte tek tek dikerek destek oldu. GKV Özel Okulları Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Genel Müdürümüz Dr. Atanur Vergili ve değerli velilerimizin de katıldığı fidan dikimi etkinliği, baharı karşılamaya hazırlandığımız bu günlerde öğrencilerimiz ve tüm konuklarımız için bahar bayramı havasında geçti. Minik GKV’ liler, fidan dikiminin ardından pasta keserek ve oyunlar oynayarak eğlenceli vakit geçirdiler.

GKV’DE AVRUPA BİRLİĞİ KONFERANSI VERİLDİ

GKV Özel Liseleri AB Kulübü tarafından okulumuza davet edilen AB uzmanı Gazeteci-Araştırmacı-Yazar Can Baydarol 21 Mart 2013 Perşembe günü GKV Özel Liseleri öğrencilerine “AB’nin Dünü Bugünü” konulu bir konferans verdi. Gaziantep Ticaret Odası Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından desteklenen etkinlikte öğrencilerimiz AB hakkında ayrıntılı bilgi edinme ve merak ettikleri konularda sorularına yanıt alma fırsatı buldu. Konferans Can Baydarol’un biyografisinin okunmasıyla başladı. Baydarol konuşmasında; AB’nin nasıl kurulduğunu, oluşumu sırasında meydana gelen olayları, kuruluşta rolü olan devletleri ve kişileri ve AB’nin işleyiş sistemini özetledi. Konferansta Avrupa Kömür ve Çelik Topluluğundan, Avrupa Birliği aşamasına geçme öyküsü, Türkiye’nin, AB macerasını ve an itibariyle gelinen nokta, Türkiye’nin niçin AB’ ye girmesi gerektiği gibi konular ilginç anı ve örneklerle anlatıldı. Konferansı ilgiyle izleyen öğrencilerimiz çok yararlı bilgiler edindiklerini belirtirken, konuşmacı Can Baydarol, GKV AB Kulübü öğretmenleri Ahmet Demir ve N.Haki Yapar’a ve katılımcı öğrencilere ilgileri ve isabetli soruları için teşekkür etti.

GKV’DE ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ DUYGULU TÖRENLERLE ANILDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle iki ayrı tören düzenlendi. İlk törende GKV Özel Liseleri Basın, Yayın, Kütüphanecilik ve Kültür Edebiyat Kulübü öğretmenleri Esin Baytar, Esin Alpdoğan ve Burcu Altınbaş tarafından hazırlanan ve lise öğrencilerimizin rol aldığı program izlendi. Programın açılış konuşmasında GKV Özel Okulları Genel Müdürü Y. Doç. Dr. Atanur Vergili: “18 Mart 1915’te Çanakkale’de emperyalist dünyaya karşı ülkemize çok pahalıya mal olan, hemen her evden şehit verdiğimiz ancak, Türk'ün, en zor koşullarda dahi, daha çok şeyler başarabilecek güç ve inanca sahip olduğunu kanıtladığımız muhteşem bir zafer kazanılmıştır. Türk’ün tükendiği sanılan bir anda kazandığımız ve bir nesli kaybettiğimiz bu zafer bize, Sakarya’da vatanımızı kurtarma gücü vermiştir. Milli Mücadele ruhunun şahlandığı bu zaferi bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, yurdumuz için canını veren yiğit şehitlerimizin aziz anıları önünde saygıyla eğiliyor ve Çanakkale’yi asla unutmayacağımıza söz veriyoruz” dedi. Programda tarihimizin en görkemli ve şanlı zaferlerinden birini kazanan Çanakkale Şehitleri için hazırlanan oratoryoyu sahneleyen öğrencilerimiz izleyicileri duygu seline sürükledi. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü öğleden sonra GKV Özel Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerimizin hazırlayıp sunduğu programla devam etti.

GKV’DE SAĞLIKLI BESLENME PANELİ

Türkiye Diyetisyenler Derneği ve Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları işbirliğiyle çağımızın gizli sorunu obezite ve sağlıksız beslenme konularında farkındalık yaratmak amacıyla 20 Mart 2013 günü okulumuzda "Eğitimde Sağlıklı Nesiller, Eğitimde Kalite" projesi kapsamında "Sağlıklı Beslenme İçin İpuçları" konulu panel düzenlendi. Türkiye Diyetisyenler Derneği Başkanı Dr. Ayhan Dağ’ın moderatörlüğünü yaptığı panele Uzman Diyetisyen Ümran Yılmaz, Diyetisyen Ufuk Kepkep ve Diyetisyen Mehmet Yaz panelist olarak katıldı. Panelde, çağımızın en tehlikeli hastalıklarından biri kabul edilen obezitenin nedenleri ve alınacak önlemler üzerinde duruldu. Konu alanı uzmanı değerli panelistler yeterli ve dengeli beslenme, obezitenin neden olduğu hastalıklar ve önlenmesi için ipuçları konularında yararlı bilgiler verdi. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları genelinde yapılan obezite ile mücadele ve sağlıklı beslenme çalışmalarını destekleyen paneli ilgiyle izleyen öğrenciler etkinliği çok yararlı buldu.

GKV’Lİ MİNİKLERİN İNGİLİZCE MEYVE SALATASI ETKİNLİĞİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencileri İngilizce öğretmenleriyle, İngilizce dersinde öğrendikleri meyvelerle meyve salatası-fruit salad etkinliği yaptı. Önce meyvelerin İngilizce’sini öğrenen minikler, evlerinden getirdikleri meyveleri salata yapmak üzere yıkadı ve öğretmenlerinin denetiminde doğradı. Bir kapta karıştırılan meyvelerin üzerine pudra şekeri ve meyve suyu dökülerek servise hazır hale getirildi. Minikler için çok eğlenceli ve eğitici olan etkinlikte salata yapımında kullanılan İngilizce temel kalıplar öğretildi. En sonra yapılan salata birlikte yendi ve öğrencilerimizin İngilizce kazanımları desteklendi.

GKV’NİN 15. ÜNİVERSİTELERARASI MÜNAZARA TURNUVASINDA BÜYÜK BAŞARISI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri münazara takımı, okulun yaz tatilinde olmasına karşın Kıbrıs’a giderek çok önemli bir başarıya imza attı. GKV Özel Okulları, 14-20 Haziran 2013 tarihleri arasında ODTÜ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yerleşkesinde düzenlenen 15. Üniversiteler Arası Münazara Turnuvasında da adından söz ettirmeyi başardı. GKV turnuvaya iki takımla katıldı. Hikmet Kadıoğlu ve Oğuz ARAZ GKV-A, Ezgi Koçdağ ve Uygar Körcük de GKV-B takımında yer aldı. Bütün lise takımlarının gölge takım statüsünde yarışmalarına izin verildiği ve çeyrek finale alınmadıkları turnuvada öğrencilerimiz başarılı bir performans gösterdi. Kendilerinden 5-6 yaş büyük olan üniversitelilerle yaptıkları maçlarda yaşadıkları büyük heyecana karşın 3 galibiyet aldılar. 16 üniversite ve 8 lisenin katıldığı turnuvada öğrencilerimiz, Robert Kolej ve Galatasaray Lisesi’nin ardından en başarılı 3. lise olmayı başardı. GKV’li öğrenciler iki gün üniversiteli münazırlardan eğitim alarak hukuk, uluslararası ilişkiler ve ekonomi alanında bilgi edindiler. Turnuvayı GKV Özel Fen Lisesi 2010 mezunu olan ve halen Koç Üniversitesi Tıp Fakültesinde burslu öğrenim gören Berhan Keskin’in yer aldığı Koç Üniversitesi Takımı kazandı. Berhan Keskin GKV öğrencilerine çok değerli tecrübelerini aktarırken, kendisinin GKV’de aldığı eğitim sayesinde bu kazanımları edindiğini belirtti. GKV Münazara Takımı öğrencilerini ve rehber öğretmenlerini kutlar, bundan sonraki yarışmalarda başarılarının devamını dileriz.

GKV’NİN MASA TENİSİ BAŞARISI

Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 25 Nisan 2013 tarihinde Kamil Ocak Spor Salonunda SODES projesi kapsamında düzenlenen okullararası masa tenisi turnuvasında GKV Özel Liseleri öğrencileri büyük başarı gösterdi. Öğrencilerimizin basketbol, voleybol, yüzme, satranç, okçuluk ve diğer spor dallarında elde ettiği başarılı sonuçlar masa tenisinde de tekrarlandı. İl genelinde turnuvaya 51 öğrenci katıldı. Çekişmeli geçen maçların ardından okulumuz F/9-A sınıfı öğrencisi Ömer Karadağ il 2. si, Cemil Alevli Koleji öğrencisi Osman Gül il 3. sü ve F-11/B öğrencimiz Ege Berkay Gülcan il 4.sü olarak okullarımızın spor başarılarına bir yenisini ekledi. Başarılı masa tenisi sporcularımızı kutlarız.

GKV ÖZEL LİSELERİ’NDEN ŞİİR DİNLETİSİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri 6-8 Mart Edebiyat Günleri kapsamında hazırlanan Şiir Dinletisi ilgi ve beğeniyle izlendi. GKV Özel Okulları Türk Dili ve Edebiyatı Zümresi öğretmenleri ve lise öğrencilerinin özverili çalışmalarıyla gerçekleşen dinleti, şiirlerin yanı sıra müzik ve dans sunumlarıyla gerçek bir görsel şölene dönüştü. Öğrencilerimizden Hikmet Kadıoğlu ve Zişan Çelik’in sunduğu dinletide Yağmur Aşar, Nazım Hikmet’in “ Fotoğrafa”, Nurseda Cingisiz, Turgut Uyar’ın “ Sevgim Acıyor”, Selenay Akar, Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun “Sevda Üstüne”, Merthan Kamber, Mevlana’nın “ Etme”, İsmail Berkay Özdemir, Ataol Behramoğlu’nun “Aşk İki Kişiliktir” ve Cahit Sıtkı Tarancı’nın “ Tutsam Ellerinden”, Deniz Özkuyucu, Özdemir Asaf’ın “ Mum Aleviyle Oynayan Kedinin Öyküsü”, Eylül Kasapoğlu, Yavuz Bülent Bakiler’in “ Gözlerin İstanbul Oluyor Birden” ve Pelin Çeliksöz, Murathan Mungan’ın “ Gece Nöbeti” şiirlerini okudu. Dinletide şiir aralarında müzik öğretmenlerimiz Mehmet Serçeler ve Esra Baykan Sabahattin Ali’nin “Çocuklar Gibi”, Nazım Hikmet ve İlhan Berk’in “ Seviyorum Seni”, Murathan Mungan’nın “Olmasa Mektubun” ve Yahya Kemal Beyatlı’nın “ Sessiz Gemi” adlı şiirlerinden oluşan eserleri seslendirdi. Dinletinin en ilgi gören bölümlerinden biri de Beden Eğitimi öğretmenimiz Meltem Seçilir tarafından hazırlanan dans koreografileri oldu. Melisa Atmaz ve Tolga Cekeli’nin “ Papatya Gibisin” tangosu, Yağmur Aşar’ın, “Kurşuni Renkler” lirik dans performansı ve Muammer Alhan Babat ve Rozerin Göze Yüksel’in kendi hazırladıkları dans gösterisi büyük beğeni topladı.

GKV’NİN ŞAMPİYON YÜZÜCÜLERİ

Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 12-13 Şubat 2013 tarihleri arasında düzenlenen liseler arası yüzme yarışmalarında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri elde ettikleri birinciliklerle Gençler Türkiye şampiyonasında yarışmaya hak kazandı. Yarışmada altın kulaçlarımız GKV Özel Fen Lisesi 11. sınıf öğrencimiz Yağmur Aşar bayanlarda 50 metre ve 100 metre serbest, 50 metre ve 100 metre kelebek’te il birincisi olarak büyük bir başarı kazandı. Erkeklerde GKV Özel Fen Lisesi 10. sınıf öğrencimiz Berke Ataseven 50 metre kelebek’te il birincisi, 100 metre serbest ve kelebek’te il ikincisi ve GKV Özel Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Mustafa Kara 50 metre serbest’te il birincisi, 50 metre ve 100 metre sırtüstü’nde il ikincisi ve 50 metre kelebek’te il üçüncüsü oldu. Altın kulaçlarımızın elde ettiği bu başarılar okullarımızda spora verilen önemin somut bir yansımasıdır. Öğrencilerimizin basketbol, voleybol, tenis, okçuluk, binicilik ve satranç branşlarında elde ettiği başarıların ardından yüzme şampiyonluğumuz okul sporlarına damgasını vurmuş ve büyük takdirle karşılanmıştır. Altın kulaçlarımızı kutlar, Türkiye şampiyonasında başarılar dileriz.

GKV ÖZEL ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNİN ÖZSOY OPERASINA SANAT YOLCULUĞU

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencileri Okul Müdürü Ali Bozgeyik ve görevli öğretmenler rehberliğinde, Cumhuriyet tarihinin ilk operası olan "Özsoy" operasını izlemek için Mersin’e gitti. Mersin Devlet Opera ve Balesi, Türk opera tarihin başlangıcı olarak görülen 'Özsoy' operasını 78 yıl aradan sonra özet halinde tek perde olarak Mersin Kültür Merkezi'nde sahneledi. Türkiye’nin ilk devlet sanatçısı Ahmet Adnan Saygun'un bestelediği, ana fikrini Atatürk'ün belirlediği opera, 2 Mart 2013 Cumartesi günü saat 15.00'te Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde sanatseverlerle son kez buluştu. Operada MDOB korosunun yanı sıra balet ve balerinler de geniş bir kadro ile rol aldı. Kostümleriyle, müzikleriyle, danslarıyla, dekorlarıyla ve en önemlisi de oyuncuların, balet ve balerinlerin muhteşem performansıyla "Özsoy" operası öğrencilerimizin büyük beğenisini topladı. Öğrencilerimiz, İranlıların “Şehname” destanından esinlenerek hazırlanan ve Hakan Feridun'un ikiz oğulları Tur (Kurt) ile İraç (Aslan) üzerine kurulu olan operayı zevkle izlediler. Operadan sonra Mersin sahil gezintisi ve teknede akşam yemeğinin ardından Gaziantep’e dönüş yolculuğu başladı. GKV Özel Okulları akademik çalışmalar kadar sanat ve kültür etkinliklerine de büyük önem vermekte ve öğrencileri opera, bale, tiyatro gibi farklı gösterilerle buluşturarak sanata duyarlı bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlamaktadır. “Özsoy” operasına yoğun ilgi gösteren GKV Özel Ortaokulu öğrencileri benzer sanat etkinliklerine katılmak istediklerini belirtti.

GKV-ROBERT KOLEJ BAYBURT CIP PROJESİ

2006 yılından bu yana Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri ve İstanbul Özel Amerikan Robert Lisesi işbirliğiyle ortak Topluma Hizmet Projesi (CIP) gerçekleştirmektedir. Projede her yıl iki okul öğrencileri bir araya gelerek Gaziantep ve diğer illerde imkanları kısıtlı ilköğretim öğrencileri ile dans, müzik, resim, tiyatro, spor ve münazara gibi etkinlikler yapmaktadır. Tamamen öğrencilerin aktif olduğu bu program başarıyla yürütülmekte ve öğrencilerin özverileri ile yetenekleri herkesin takdirini kazanmaktadır. Topluma Hizmet Projesinde GKV ve Robert Kolej öğrencileri alternatif bir eğitim programı planlayarak uygulamaktadır. Eğitim sürecinde hedef kitle öğrencileri yeni ve farklı kazanımlar edinirken, GKV ve Robert Kolej öğrencileri bilgi birikimlerini arttırmakta, bir yandan da planlama ve yönetim yeteneklerini geliştirmektedir. GKV-Robert Kolej CIP etkinliği bu yıl 22-28 Haziran 2013 tarihleri arasında Bayburt ili Baskı ilçesinde gerçekleşecektir. Projenin ön hazırlık çalışması için GKV Özel Fen Lisesi öğrencileri Yağmur Aşar, Elif Ece Uçar, Rozerin Göze Yüksel ve Tarih öğretmeni Ahmet Demir 14-15 Haziran 2013 tarihinde İstanbul’da Robert Kolej’in misafiri oldu ve CIP programını hazırladı. Robert Liseli arkadaşlarının evlerinde misafir edilen öğrencilerimiz Bayburt CIP’ yi heyecanla beklediklerini söylediler.

MEZUNLARIMIZIN GKV DURAĞI ETKİNLİĞİ

Gaziantep Kolej Vakfı Mezunları Derneği okullarımızın 50. kuruluş yılı nedeniyle düzenlediği “GKV Durağı” etkinliğinde Gaziantep Lisesi arkasında bulunan eski otobüs durağında buluşarak süsledikleri belediye otobüsleriyle o dönemlerde izledikleri yol güzergahıyla GKV Özel Okullarına gitti. Otobüs durağında büyük bir nostalji yaşayan eski mezunlar öğrencilik yıllarına dönerek otobüs beklemenin heyecanını bir kez daha hissetti. GKV Özel Okullarının kuruluşunun 50. yılı startının verildiği etkinlikte belediye otobüsleriyle GKV Özel Okullarına gelen eski mezunları GKV’li öğrenciler coşkuyla karşıladı. Okul bahçesinde kendilerini davul zurna eşliğinde kalabalık bir öğrenci grubunun içinde bulan mezunlar bir anda yıllar öncesine yolculuk yaptı. Mezun öğrencileri yeniden okullarında görmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç Dr Atanur Vergili, “Sizleri dün olduğu bugün de okullarımızda görmekten onur duyuyoruz. Hep birlikte çok güçlü ve övünç duyulacak bir aileyiz. Bu dayanışma ruhu Kolejimizi 50 yıldır dimdik ayakta tutmaktadır. Sizlerin ve tüm mezunlarımızın desteğiyle ikinci elli yılımıza girmenin gururunu taşıyoruz” dedi. GKV Mezunları Derneği Başkanı Fuat Anlar düzenlenen etkinlikle yıllar öncesine gittiklerini belirterek “Bugün, öğrencilik yıllarımızda yaşadığımız okul yolu macerasını tekrarlayarak okulumuza geldik. Düzenlenen sıcak karşılama bizleri çok duygulandırdı. Biz GKV ailesinin birer parçasıyız. Mezunlarımızın okulumuza desteği her zaman devam edecektir” dedi. 50. yılda okullarını ziyaret eden eski mezunlar, ders zilinin çalmasıyla birlikte gittikleri sınıfta karşılarında Gaziantep’in efsane öğretmenlerinden Bahtiyar Patpat’ı görünce heyecanlandılar. Elindeki yazılı sınav kâğıtlarıyla öğrencileri sınıfta bekleyen ünlü öğretmen Bahtiyar Patpat bir hayli duygulandı. Gözleri yaşaran Bahtiyar Hoca öğrencileriyle sohbet ederek geçmiş günleri andı. Patpat “ Evde hasta yatıyordum. Ancak başımda Azrail olsa dahi okulum ve öğrencilerim çağırınca gelirim. Çünkü bu okul bana çok şey öğretti ve kattı. Şu anda kendimi çok güçlü hissediyorum, çünkü yetiştirdiğim öğrenciler bana güç veriyor” dedi. Sohbetin ardından günün sürprizini yapan Bahtiyar Hoca elindeki sınav kâğıtlarını dağıtarak yıllar sonra eski öğrencilerini yine terletmeyi başardı. Mezunlar yaşadığı ilginç anılarını anlatarak yeniden geçmişe yolculuk yaptı. Çalan zille birlikte sınıftan çıkan mezunlar soluğu yemekhanede alarak o dönemde çok sevdikleri mönü olan çorba, salçalı makarna, et köfte ve cacık yiyerek günlerini neşeyle sonlandırdılar.

OKULLARIMIZIN KURUCUSU CEMİL ALEVLİ’Yİ SAYGIYLA ANDIK

Okullarımızın kurucusu, değerli büyüğümüz Cemil Alevli aramızdan ayrılışının 41. yıl dönümünde saygı ve minnetle anıldı. 1 Nisan 1972 günü vefat eden Cemil Alevli için ilk anma töreni GKV Konferans Salonunda yapıldı. GKV Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili, düzenlenen törende yaptığı konuşmada Cemil Alevli’nin hayatı hakkında bilgi vererek “O, genç Cumhuriyetin yetiştirdiği aydın kişilerden birisidir. Cemil Alevli, Gaziantep’in kalkınması yanında ülke kalkınmasında da önemli hizmetler vermiş, geniş vizyon sahibi ve girişimci bir insandı. Çağdaş eğitim kurumlarının yaygınlaşması için önemli çalışmalar yapan Cemil Alevli, 1963 yılında kurduğu ve büyük gurur duyduğu Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının kalkınması ve kent kimliğinin değişmesine de değerli katkılar sağlamıştır. Modern Gaziantep’in kurucuları arasında yer alan Cemil Alevli’yi bugün de şükranla anıyor ve temelinin her taşında emeği bulunan bu yüce eğitim kurumunda sonsuza kadar yaşatacağımıza ve onun manevi desteğini daima kalbimizde hissedeceğimize söz veriyoruz” dedi. Törende, öğrenciler Cemil Alevli’nin kendi kaleme aldığı şiirlerini, veciz sözlerini ve onun ölümünden sonra hakkında yazılan anıları seslendirdiler. Yapılan multivizyon gösterisinde Cemil Alevli’nin ulusal kalkınma hamlesindeki rolü ve üstlendiği misyon dile getirildi. Törene katılan Cemil Alevli İlköğretim Okulu öğrencileri de Cemil Alevli’nin kızı GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy’a kendileri için sağlanan imkanlar için teşekkür ettiler. GKV Özel Okulları fuayesinde açılışı gerçekleştirilen “Fotoğraflarla Cemil Alevli” konulu sergi öğrencilerin ve velilerin büyük ilgisini gördü. Yaşamından kesitlerin sunulduğu fotoğraf sergisinde Cemil Alevli’nin Almanya’da eğitim aldığı yıllar, sanayiciliğe ilk adım atışı, siyasi çalışmaları ve Gaziantep’e gerçekleştirdiği hizmetleri anlatan fotoğraflar yer aldı. Okuldaki törenin ardından Cemil Alevli için mezarı başında ikinci bir tören düzenlendi. Törene, GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, GKV Özel Okulları yönetici ve öğretmenleri katıldı. Duygulu anların yaşandığı tören okunan dualarla son buldu. Değerli kurucumuz ve büyüğümüz Cemil Alevli’yi rahmetle anıyoruz.

ÖĞRENCİLERİMİZİN MİZYAL SANAT MÜZESİ 25. ÇOCUK RESİMLERİ YARIŞMASINDAKİ BÜYÜK BAŞARISI

Gaziantep Mizyal Sanat Müzesi 25. Çocuk Resimleri Yarışması’nda Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu ve İlkokulu’ndan toplam 10 öğrencimiz, çeşitli ödüller aldı. Başarılı öğrencilerimizin resimleri yarışmaya yurtiçi ve yurtdışından katılan binlerce çalışma arasından seçildi. 23 Nisan 2013 günü Onat Kutlar Tiyatro Salonunda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’in de katıldığı ödül töreninde GKV Özel Anaokulu öğrenci korosunun sunduğu mini çocuk şarkıları konseri beğeniyle izlendi. Yarışmada dereceye giren GKV Özel Anaokulu ve İlkokulu öğrencilerimiz İpek İnal, Altan Aksu, Defne Almacıoğlu, Ayça Açıkkol, Ömer Aksoy, İlayda Nur Kılınç, Elif Ercişli, Selen Boyno, Nehir Dülger ve Sıla Yaba’yı kutlar, başarılarının devamını dileriz.

PROF. DR. ERHAN ERKUT KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİĞİMİZİN KONUĞU OLDU

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri tarafından düzenlenen ‘Kariyer Günleri’ etkinliğinde Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut “Fark Yaratmak” konulu bir sunum yaptı. 15 Nisan 2013 Pazartesi günü Gaziantep Ticaret Odası Konferans salonunda GKV Özel Liseleri ve ilimizin diğer liselerinden çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleşen sunumda değerli bilim insanı Prof. Dr. Erhan Erkut, öğrencilere okul ve iş yaşamında avantaj sağlayacak yararlı bilgi ve ipuçları verdi. Yaşamın amacını dünyayı değiştirmek, anlam ve fark yaratmak olarak tanımlayan ve Türkiye’nin en yenilikçi dördüncü üniversitesi olan Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut’un sunumuna George Washington Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Tarımcılar da konuk olarak katıldı. Fark yaratmak için insanların kendilerini ve kapasitelerini çok iyi tanımaları gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Erhan Erkut’un sunumu ilgiyle izlendi.

TAYFUN TALİPOĞLU GKV ÖZEL OKULLARININ KONUĞU OLDU

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği etkinlikte Tayfun Talipoğlu’nu konuk etti. Gaziantep Ticaret Odası Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlik öncesinde bir kokteyl verildi. Söyleşi programına Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü, GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, GKV Yönetim ve Mütevelli Kurulu üyeleriyle çok sayıda davetli katıldı. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Y. Doç. Dr. Atanur Vergili programın açılış konuşmasında ülkemizde yaşanan kadın sorunlarına dikkat çekerek, kadınların ekonomik, sosyal ve siyasi alanlarda daha çok söz sahibi olmalarının gerektiğini söyledi. Türkiye’nin yakından tanıdığı ünlü TV Programcısı, Gazeteci, Yazar Tayfun Talipoğlu söyleşisinde kendi yaşamından ve gezdiği yörelerde tanık olduğu anılardan kesitler sunarken izleyicileri bazen güldürdü, bazen düşündürdü. Son derece sıcak bir ortamda geçen söyleşi boyunca Talipoğlu anlattığı yol hikayelerinin yanı sıra okuduğu şiirleri ile de salonda bulunanlara duygulu anlar yaşattı. Çocuk eğitiminin önemine de değinen Talipoğlu, günümüzde bazı anne ve babaların çocuklarıyla yeterince ilgilenmeyerek adeta sponsor anne rolü üstlendiğine dikkat çekti. Talipoğlu eğitimdeki başarının anne, baba ve okul ilişkilerinin geliştirilmesiyle sağlanabileceğini belirterek, Türk kadınlarının erkekler kadar yürekli olduğunu ve olaylar üzerine korkmadan gittiklerini ifade etti. Teknoloji ve internet dünyasının bilinçsiz kullanımdan dolayı insanlara olumsuzluklar yaşattığına dikkat çeken Talipoğlu, sevginin önemine değindi ve insanların toplumda iz bırakanlar arasında yer alması, üretmesi ve gönüllerde taht kurması gerektiğini söyledi. Büyük ilgiyle izlenen söyleşinin bitiminde Talipoğlu GKV Özel Okullarının kurucuları GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy ve Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy’a teşekkür ederek “Böylesine güzel ve güçlü bir okul hayal edemezdim. Büyük bir hayali gerçekleştirerek yarım asırlık bir eğitim çınarı kurmuşsunuz. Sizlere ülkemiz ve çocuklarımız adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

TOYOTA ÇEVRE VE YENİLİKÇİ FİKİRLER PROJE YARIŞMASI TÜRKİYE FİNALLERİNDE

GKV Özel Ortaokulu Eko Okul Kulübü Türkiye’nin ülke olarak bu yıl üçüncü kez katıldığı Toyota Avrupa Fonu ve Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’nın (FEE) işbirliği ve Toyota Avrupa desteği ile düzenlenen Çevre ve Yenilikçi Fikirler Proje Yarışmasında büyük bir başarı kazandı. Yarışmada yeşil bayrak sahibi okulumuz Gaziantep Muhittinoğlu Toyota Plaza ile işbirliği yaparak "Sürdürülebilir Ulaşım" konusunda bir proje geliştirdi. Çeşitli üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, Toyota Türkiye ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü uzmanların katılımı ile 18 Haziran 2013 Salı günü yapılan jüri değerlendirme toplantısında GKV projesi 44 başvuru içerisinde jüri tarafından onaylanarak, fon almaya ve gerçekleştirmeye hak kazanmıştır. Aktarılacak fon ile proje, Eylül 2013 - Mayıs 2014 tarihleri arasında yürütülecek ve Haziran 2014’te yapılacak jüri değerlendirmesi sonucunda ulusal şampiyon belirlenecektir. Bu başarıyla, Gaziantep’te bir ilke imza atan GKV Özel Ortaokulu, öğrencilerimizin çevre sorunlarına karşı yenilikçi fikirler üretmesi açısından önemli bir adım attı. GKV ailesi olarak Eko Okul Kulübü Koordinatör öğretmenlerimiz Burcu Dindaroğlu ve Nilüfer Şimşek’i ve tüm öğrencilerimizi kutlar, proje uygulamalarında kolaylıklar dileriz.

TÜBİTAK MARMARA BAŞKAN YARDIMCISI SUAT GENÇ SEMİNERİ

Tübitak Marmara Araştırma Merkezi Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Dr. Suat Genç 16 Mart 2013 tarihinde yönetici, öğretmen ve idari personelimize “Öğrenen Organizasyonlar” konulu seminer verdi. Lisans ve lisansüstü eğitimini Türkiye ve yurtdışında çok seçkin üniversitelerde tamamlayan ve özellikle ar-ge alanında ülkemizin sayılı uzmanlarından olan Dr.Genç seminerinde kurumsal gelişim konusunda yararlı bilgiler verdi ve tecrübelerini paylaştı. Dr.Genç, konuşmasında; bir ülke ve kurum için özgün bilgi üretmenin önemine değinerek, aynı zamanda üretilen bilgiyi işleyecek, gerekli alanlara aktaracak beyinlere çok büyük gereksinim duyulduğunu söyledi. Konuk uzman, özellikle Türkiye’de, nitelikli beyinlerin gelişmiş ülkelerdeki kadar değerlendirilemediğini, yönlendirmelerin yapılamadığını bunun da beyin göçüne yol açtığını belirtti. Seminerde Türkiye’nin nitelikli beyin gücü yetiştirmedeki sorunları üzerinde duruldu ve bunun ancak yenilikçi düşünceler ve güçlü yatırımlarla gerçekleşebileceği vurgulandı. Büyük ilgi gören Dr. Suat Genç seminerleri önümüzdeki aylarda devam edecektir.

YAZAR SALİH MERCANOĞLU GKV ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

Şair ve yazar Salih Mercanoğlu, Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulunda 14 Şubat 2013 Perşembe günü küçük okurlarıyla buluşarak kitaplarını imzaladı. Salih Mercanoğlu’nun mesleki yaşamının kısa özetiyle başlayan söyleşi programı yazarın kitaplarını tanıtması, kitaplarını yazma amacını ve duygularını anlatmasıyla devam etti. GKV’li küçük öğrenciler söyleşide yazara birbirinden ilginç sorular sordular. GKV konferans salonunda gerçekleştirilen programda kitap ve şiir okumanın önemine değinen Salih Mercanoğlu, kendi çocukluğuna göre, şimdiki çocuklarda kitap okuma oranının çok düşük olduğunu söyledi. Kitap okumada en önemli rol modelin anne, baba ve öğretmen olduğunu belirten Mercanoğlu, kendi şiirlerinden örnekler okudu. Konuk yazar, çocukların kitap okuma alışkanlığı kazanabilmeleri için küçük yaştan itibaren düzenli kitap okumalarının önemine dikkat çekerek kitap okuma alışkanlığının ailede başladığını söyledi. Öğrencilere küçük yaştan itibaren öykü kitapları ve şiir yazmalarını öneren Mercanoğlu, bu çalışmaların zamanla öğrencilerin okuma ve yazma becerilerini çok geliştireceğini ifade etti. Program sonrasında, GKV Özel İlkokul öğrencileri yazarın sevdikleri kitaplarını imzalattılar.

YÜZMEDE ŞAMPİYONLUKLAR GKV’NİN GKV YILDIZ KIZ TAKIMI YÜZME ŞAMPİYONU

18-20 Mart 2013 tarihlerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gaziantep Okullararası Yıldızlar Yüzme Şampiyonasında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu Yıldız Kız Yüzme Takımı İl Birincisi oldu. Minik Erkek, Küçük Erkek ve Küçük Kız ve Genç Yüzme Takımlarımızın elde ettiği birinciliklerin ardından Başak Özberk, Beste Serin, Azize Selin Yalnız, İdil Güdemez, Beyza Erdinç ve Kevser Melekoğlu’ndan oluşan Yıldız Yüzme Takımımızın şampiyonluğu, GKV Özel Okullarını yüzmede ilimizin bir numarası yaptı. Aynı yarışmada Yıldız Erkekler Ferdi Müsabakalarında okulumuz öğrencisi Can Demir katıldığı tüm dallarda rakipsiz şampiyon oldu. Takımımız ve ferdi sporcumuz Nisan ayında Marmaris’te yapılacak olan Türkiye Şampiyonasında ilimizi temsil edecektir. Şampiyon yüzücülerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

GKV’NİN POTADA MUHTEŞEM BAŞARISI

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gaziantep Ortaokullar Arası Basketbol Şampiyonasında GKV Özel Ortaokulu Küçük Erkek Basketbol Takımı yenilgisiz il şampiyonu oldu. Bu muhteşem sonuçla bu yıl Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının üç ayrı basketbol takımı birden yenilgisiz şampiyon olmayı başararak yeni bir rekora da imza attı. Eğitimde büyük başarılar elde eden GKV Özel Okulları voleybol, yüzme, tenis, satranç, okçuluk gibi spor branşlarında ve özellikle basketbolda geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da altın yılını yaşıyor. Bu sezon GKV Özel Liseleri Genç Erkek Basketbol Takımının yenilgisiz şampiyon olmasının ardından, GKV Özel Ortaokulu Yıldız Erkek Basketbol Takımı da bütün rakiplerini farklı skorlarla yenerek yenilgisiz il şampiyonluğunu ilan etmişti. Son olarak grubundaki bütün takımları yenilgisiz eleyen GKV Özel Ortaokulu Küçük Erkek Basketbol Takımı finale çıktı. Özel Emine Nakıpoğlu Ortaokulu takımıyla 26 Şubat 2013 Salı günü Şahinbey Karataş Spor Salonunda oynanan final maçını 46-37 kazanan GKV Özel Ortaokulu Küçük Erkek Basketbol Takımı yenilgisiz şampiyonluğunu ilan ederek, 2012-2013 eğitim öğretim yılında okullarına üçüncü şampiyonluk kupasını getirdi. Ata Kaplan, Alptekin Bora, Emir Kervancıoğlu, Ali Ekin İşcan, Doruk Yağcı, Emin Efe Karataş, Erim Ünal, Ahmet Can Kahraman, Kaan Anlıaçık, Müslüm Kaya, Caner Bilgel, Fırat Arslan, Mehmet Doğan ve Gökalp Köreken’den oluşan GKV Küçük Erkek Basketbol Takımı ve tüm basketbol takımlarımızı şampiyonluğa taşıyan değerli basketbol antrenörlerimiz Mahmut Şahinler, Vedat Oğuzcan ve Basketbol Bölüm Başkanımız Beden Eğitimi Öğretmeni Haluk Çelik ve Zekeriya Zeyrek’i içtenlikle kutlar, okullarımıza yaşattıkları gurur için teşekkür ederiz.

GKV ÖZEL ORTAOKULU 2. ALANYA KIŞ EĞİTİM VE DİNLENME KAMPI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 2. Alanya Kış Eğitim ve Dinlenme Kampı 2-9 Şubat 2013 tarihleri arasında Alanya Utopia World Otelinde gerçekleştirildi. GKV Özel Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerimizin SBS’ye farklı ve eğlenceli bir ortamda hazırlanmalarını, eğitimin yanı sıra morallerini artıracak bir tatil geçirmelerini amaçlayan kamp büyük beğeni topladı. Okul Müdürümüz Ali Bozgeyik başkanlığında 8 öğretmen ve 42 öğrencimizin katıldığı kampta öğrencilere kendi öğretmenleri tarafından gündüz bölümünde 6 saat tekrar dersleri, gece 2 saat etüt ve soru çözme çalışmalarıyla SBS hazırlığı yapıldı. Öğrenciler ders dışı zamanlarını otelin sunduğu spor sahaları, kapalı yüzme havuzu, sauna, Türk hamamı ve eğlence salonları gibi mekanlarında hem eğlenip hem de dinlenerek geçirdiler. Kampın kültür programı kapsamında Alanya ve çevresine günü birlik geziler düzenlenerek Side Antik Kenti, Titreyen Göl ve Alanya’nın ilgi çeken yerleri ziyaret edildi. Sekiz gün süresince öğretmenleri ve arkadaşlarıyla birlikte uyumlu bir kamp deneyimi yaşayan öğrencilerimiz, belki de ilk kez ailelerinden bu kadar uzak kalarak bir arada çok yararlı bir çalışma dönemi ve unutulmaz bir tatil geçirdiler.

ZEKA OYUNLARI YARIŞMASINDA GKV FARKI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri her zaman olduğu gibi başarılarıyla 2012-2013 öğretim yılına da damgasını vurmaya devam ediyor. Bu yıl neredeyse girdikleri tüm yarışmalarda ilk dereceleri alan GKV Özel Liseleri öğrencileri, 4. Zeugma Zeka Oyunları Yarışmasında farklarını net bir şekilde ortaya koyarak açık ara birinci oldu. 11 Mayıs 2013 tarihinde Nizip İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gaziantep Geneli 4. Zeugma Zeka Oyunları Yarışmasında, GKV Özel Lisesi öğrencileri büyük başarı gösterdi. Gaziantep merkez ve ilçelerindeki liselerde öğrenim gören öğrencilerin katıldığı yarışmada ilk 10 derecenin 7 sini kazanan GKV öğrencilerinden Onur Deng Alagöz Gaziantep 1. si, Elif Nur Hasgül Gaziantep 2. si, Hatice Selenay Akar 4., Ahmet Eren Şen 5., Ayla Watsuji 6., Elif Ece Uçar 7.ve Nur Neyal 8. oldu. Yarışmanın birincisi öğrencimiz Onur Deng Alagöz bir dizüstü bilgisayar, ikinci olan Elif Nur Hasgül bir tablet bilgisayar ve diğer öğrencilerimiz de birer mp3 player ödül kazandı. Öğrencilerimizi ve kendilerini yarışmaya hazırlayan rehber öğretmenlerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

GKV ÖZEL LİSELERİNİN ALMANYA KARDEŞ OKUL GEZİSİ ÖNEMLİ KAZANIMLARLA GERÇEKLEŞTİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Almanya, Hollanda ve Hindistan‘da toplam dört okulla kardeş okul projesi yürütmektedir. Kardeş okul projelerimiz öğrencilerimizin farklı ülkeler, insanlar ve kültürleri tanıyarak uluslararası deneyim kazanmalarını sağlamaktadır. Bu kapsamda, GKV Özel Liselerinden 3 idareci, öğretmen ve 16 öğrencimiz 3-9 Mayıs 2013 tarihleri arasında Almanya’nın Ludwigshafen şehrinde bulunan kardeş okulumuz IGS LUGA’yı (Integrierte Gesamtschule Ludwigshafen Gartenstadt) ziyaret etti. Ziyaret programı, GKV grubunun Frankfurt Havalimanı’nda partnerleri tarafından karşılanmasıyla başladı. Öğrencilerimiz program süresince IGS-LUGA okulunda derslere girerek Alman eğitim sistemini yerinde gördü ve aynı zamanda İngilizce ve Almanca pratik yaparak yabancı dillerini geliştirme imkânı buldu. Grubumuz Ludwigshafen, Manheim, Heidelberg, Speyer gibi çevre şehirlerde tarihi ve turistik mekânları gezerek Almanya’yı yakından tanıdı. GKV’liler okul yöneticileri ve Ludwigshafen Belediye Başkanını makamında ziyaret ederek Gaziantep’ten götürdüğü otantik hediyeleri sundu. Ziyaretin son akşamında verilen veda partisinde öğrencilerimiz Onur İbanoğlu, Onur Kutlar, Merthan Kanber, H. Berk Gündoğdu ve M. Ceren Özçift’ten oluşan GKV müzik grubu Alman ve Türk ailelere çok güzel bir gösteri yaptı. Bir haftada birbirlerine kaynaşan GKV’li ve Alman öğrenciler ziyaret sonunda Frankfurt Havalimanında vedalaşırken duygusal anlar yaşadı. GKV’li öğrenciler bu gezinin kendilerine çok şey kattığını ve bu tür projelerin GKV Özel Okulları’nın farkını çok net olarak ortaya çıkardığını belirterek, bu imkanı kendilerine sağlayan okullarının yönetimine, öğretmenlerine ve ailelerine teşekkür etti.

GKV ÖZEL LİSELERİNİN EN İYİ SOLİST MÜZİK BAŞARISI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları birçok alanda olduğu gibi müzikte de başarılarını sürdürüyor. Gaziantep Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ilimizde bulunan örgün ve yaygın eğitim kurumları arasında düzenlenen Valilik Kupası Müzik Yarışmasına Gaziantep Kolej Vakfı Özel Fen Lisesi öğrencisi Ece Işık Solo Ses (Solist) kategorisinde birinci oldu. Toplam 40 okuldan 350 öğrencinin katıldığı yarışma, koro, çalgı topluluğu, solo ses ve solo çalgı olmak üzere dört ana kategoride gerçekleşti. Anadolu’nun büyük ozanlarından Neşet Ertaş’ın “Zülüf Dökülmüş Yüze” eserini başarıyla seslendiren öğrencimiz, GKV öğrencilerinin hem batı müziğinde hem de geleneksel Türk müziğindeki üstün yeteneğini bir kez daha gösterdi. Ece Işık başarılı performansıyla hem yarışmacılardan, hem de izleyicilerden büyük alkış aldı ve en yüksek jüri puanlarıyla birinci oldu. Ece Işık, Gaziantep Onat Kutlar Tiyatro Salonunda düzenlenen törende birincilik ödülünü aldı. Bu ödülü geçen yıl da kazanan Ece Işık’ı kutlarız.

GKV ÖZEL LİSELERİNİN OKÇULUK BAŞARISI

Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ekrem Sakıcı Okullar Arası Okçuluk Yarışması 8-9 Nisan 2013 tarihlerinde yapıldı. Yarışmada GKV Özel Liseleri öğrencisi Mert Güneş gençler bireysel kategorisinde ve GKV Özel Ortaokulu öğrencisi Zafer Emre küçükler bireysel kategorisinde il birincisi oldu. Kamil Ocak Stadyumunda gerçekleşen yarışmada Mert Güneş, Erol Maraş ve Sinan Göğüş’ten oluşan GKV Özel Liseleri genç erkek takımı ve İrem Ece Darbaz, Elif Hazal Külhaş ve Gülay Emre’den oluşan GKV Özel Liseleri genç kız takımı il ikincisi oldu. Gaziantep merkez ve ilçelerinden toplam 89 okçunun katılımıyla gerçekleşen Okullar Arası Okçuluk Yarışması Gaziantep’te okçuluk sporuna ilginin artacağını göstermiştir. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları kazandığı derecelerle sporun diğer alanlarında olduğu gibi, okçulukta da büyük bir başarı sağlamıştır. Bu yıl kurulan GKV Özel Liseleri okçuluk takımları önümüzdeki yıllarda çok daha iddialı konuma gelecektir. Büyük başarılar beklediğimiz okçularımızı kutlarız.

GKV ÖZEL LİSELİLERİNİN GELENEKSEL ÜNİVERSİTE GEZİSİ TAMAMLANDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Lisesi öğrencilerinin geleneksel üniversite gezisi tamamlandı. 3-8 Haziran 2013 tarihlerinde gerçekleştirilen geziye öğretmenlerimiz Hülya Duran, Hakan Alay ve Hakan Alnıaçık rehberliğinde 47 öğrencimiz katıldı. Önce uçakla İstanbul’a giden GKV grubu burada üç gün kalarak, Yeditepe Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitelerini gezdi ve yetkililerden üniversiteler hakkında ayrıntılı bilgi aldı. Üniversitelerin dışında Boğaz turu, Büyükada ve tarihi mekânları gezerek İstanbul programını tamamlayan öğrencilerimiz Ankara’ya gitti. Ankara’da ODTÜ ve Bilkent Üniversitelerinin ardından Anıtkabir’i ziyaret eden grup, burada Ata’ya sevgi ve bağlılıklarını sundu. Geleneksel GKV üniversite gezisi Ankara’daki ziyaretlerin ardından Gaziantep’te son buldu. GKV Özel Lisesi öğrencileri bu gezinin kendilerine çok şey kattığını, üniversite ve şehir tercihlerinde daha isabetli karar vermelerine yardımcı olacağını belirterek okullarına ve öğretmenlerine teşekkür etti.

GKV ÖZEL LİSESİ ODTÜ TANITIM FUARINA KATILDI

GKV Özel Liseleri 11. sınıf öğrencileri Matematik Öğretmenleri Can Hoşcan rehberliğinde, 13 Mart 2013 tarihinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından Ankara’da düzenlenen tanıtım fuarına katıldı. Öğrencilerimiz fuarda ODTÜ’nün çeşitli bölümlerinin ve öğrenci topluluklarının stantlarını ziyaret etti ve 5 ayrı salonda yapılan tanıtım sunumlarına katıldı. Etkinlikte ODTÜ’yü yakından tanıma ve öğretim üyeleriyle görüşme fırsatı bulan öğrenciler, bölüm binalarını, laboratuvarları, spor alanlarını ve yurtları gezerek üniversitede yaşam deneyimi kazandılar. ODTÜ’yü çok ayrıcalıklı ve farklı bir üniversite olarak değerlendiren öğrenciler fuardan çok etkilendiklerini ve LYS tercihlerinde bu üniversiteye mutlaka yer vereceklerini söylediler.

GKV ÖZEL OKULLARI KARDEŞ OKULLARINA BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİ

Kuruluşunun 50. yılında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları kardeş okullarına bir yenisini daha ekledi. Dünya medeniyetleri arasında 5.000 yıllık tarihi ve zengin kültürüyle dikkatleri çeken Hindistan’ın başkenti ve en büyük şehri Yeni Delhi’de bulunan St. Mark’s Sr. Secondary Public School (SMS) ve Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları arasında kardeş okul protokolü imzalandı. İlk ziyaret 27 Mayıs- 4 Haziran 2013 tarihlerinde SMS Okulları tarafından 20 öğrenci ve 2 öğretmenle GKV’ye yapıldı. Farklı bir coğrafya ve kültürü temsil eden kardeş okul ekibi sıcak kişilikleri ve sempatik tavırlarıyla ev sahibi partner öğretmen ve öğrencilerimizle çok kısa sürede kaynaştı. Okulumuzu, Gaziantep ve çevresini yakından tanıma fırsatı bulan konuk kardeş okulumuz, 11. GKV Uluslararası Halk Oyunları Festivalimize de onur konuğu olarak katıldı. Gerek görkemli kostümleri gerekse gizemli Hint müziği eşliğinde yaptıkları danslarıyla festival coşkusunu bir kat daha arttırarak izleyenleri büyüleyen SMS ekibi festivalimize damgasını vurdu. Kardeş okulumuz gezi programında Gaziantep Valisi, Şahinbey Kaymakamı ve İl Milli Eğitim Müdürü tarafından da kabul edildi. Hindistan SMS Okullarına karşı ziyaret okulumuz öğretmen ve öğrencileri tarafından 2014 Ocak ayında yapılacaktır. Ayrıca okulumuz Yeni Delhi de düzenlenecek Diwali festivaline de onur konuğu olarak davet edilmiştir. Yeni kardeş okulumuz St. Mark’s Sr. Secondary Public School’la oluşturulan dostluk köprüsü gençlerin dil, din, ırk ayrımı yapmadan kalıcı iki toplumun yakınlaşmasına aracı olacaktır.

GKV ÖZEL OKULLARI OYUNCAK MÜZESİ ZİYARETİNDE

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları anaokulu, ortaokulu ve lise öğretmen ve öğrencilerinden oluşan bir grup, Türkiye’nin 4. oyuncak müzesi olan ‘Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi’ni’ ziyaret etti. Öğrencilerimiz Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Bey Mahallesi’nde restore edilen 3 katlı bir binada oluşturulan ve birbirinden değerli 591 oyuncağın sergilendiği 'Oyun ve Oyuncak Müzesini’ büyük bir hayranlıkla gezdi. Müzenin kurulmasında büyük emeği geçen Sunay Akın’ın da katıldığı tanıtımda GKV’liler, Sunay Akın’dan müze hakkında bilgi aldı ve oyuncakların tarihçesini ve Gaziantep’e geliş öyküsünü dinledi. Gaziantep’e kazandırılan ve çocuklara armağan edilen bu çok değerli müzenin kurulmasında emeği geçen herkese ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları olarak teşekkür ederiz.

GKV ÖZEL OKULLARI ÖĞRENCİLERİNDEN MUHTEŞEM İNGİLİZCE MÜZİKAL

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları İngilizce Tiyatro Kulübü öğrencileri her yıl geleneksel olarak hazırladığı İngilizce müzikallere bu yıl da devam etti. GKV’liler birçok ülkede defalarca sergilenen ve pek çok ödül alan Arthur Laurents’in “Gypsy” müzikalini 14 Mayıs Salı günü Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde muhteşem bir performansla sahneledi. Zengin dekor ve kostümlerle tam bir görsel şölene dönüşen müzikal tüm izleyenleri büyüledi ve tam not aldı. Uzun bir hazırlık döneminin ardından GKV İngilizce Tiyatro Kulübü öğrencilerinin tükenmez enerjileri, görevli öğretmenlerin sabırlı ve azimli çalışmalarıyla tamamlanan “Gypsy” müzikaline kalabalık bir davetli grubu ilgi gösterdi. 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Şehitkâmil Belediyesi Başkan Vekili Lebriz Güzelbey, GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanlarının da izlediği oyunda öğrencilerimizin profesyonel düzeydeki oyun becerisi takdirle karşılandı. Oyunun hazırlanıp sunulmasında öğrencilerimizin yanı sıra, İngilizce öğretmenimiz Nursev Kadıoğlu, Hakan Anlıaçık, Özlem Kara, Pelin Akan, Hayal Bazoğlu, Meltem Seçilir ile birçok öğretmen ve çalışanımız büyük emek verdi. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları ailesi olarak bizlere böyle kapsamlı bir müzikali sergilemenin gururunu yaşatan tüm öğrencilerimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi kutlarız. Önümüzdeki yıllarda başka müzikallerde buluşmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.

GKV ÖZEL OKULLARI VE 5. ZIRHLI TUGAY KOMUTANLIĞI AĞAÇ DİKME BAYRAMI

Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı ve Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları tarafından Orman Haftası nedeniyle ortaklaşa düzenlenen etkinlikte Nevruz ve Ağaç Dikme Bayramı coşkuyla kutlandı. Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı Ordu Evi alanında 21 Mart 2013 Perşembe günü 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş ve askeri personelin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe, Gaziantep Kolej Vakfı Yönetici, öğretmen ve öğrencileriyle, şehit ve gazi aileleri, subay aileleri katıldı. Ağaçlandırma alanındaki tören, GKV öğrencileri tarafından günün anlamına uygun şiir ve kompozisyonların okunmasıyla başladı. GKV Özel Okulları Genel Müdürü Atanur Vergili ve Tuğgeneral Kahraman Güneş’in konuşmalarının ardından ağaç dikimi uygulamalı olarak anlatıldı ve ağaç dikimine geçildi. Törene katılan davetliler ve GKV öğrencileri ağaçlandırma alanına yaklaşık 1500 adet zeytin, badem ve antep fıstığı dikerek kendi isimlerinin yazılı olduğu küçük etiketleri fidanlara astı. Açık alanda neşe içinde yapılan piknikte öğle yemeği yendi ve pikniğin ardından eğlencelere geçildi. Askerlerin, öğrencilerin ve diğer davetlilerin de katılımıyla, kaşıkla yumurta taşıma, halat çekme, ok atma, çuval yarışı, havalı tüfek atışı gibi yarışmalarda baharın gelişini neşe içinde kutlandı.

GKV SATRANÇTA YİNE BİRİNCİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencileri Gaziantep Valiliği ve İl Özel İdaresi tarafından 16–17 Mart 2013 tarihlerinde Şehitkamil Belediyesi Atatürk Spor ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen MOBEKAP Satranç Turnuvasında kazandığı derecelerle satrançta yine en başarılı okul oldu. MOBEKAP Turnuvası’nda 7 yaş bayanlarda GKV Özel Anaokulu öğrencisi Dila Baloğlu il birincisi, 7 yaş erkeklerde GKV Özel İlkokulu 1-D sınıfı öğrencisi Ömer Işık il birincisi, 1-B öğrencisi Çağan Gümüş il üçüncüsü ve 1-D sınıfından Demir Demiroğlu İl dördüncüsü, 9 yaş erkekler genel kategorisinde 3-A sınıfı öğrencimiz Onur Utku Batmaz il üçüncüsü, 3-C sınıfından Umut Barış İnanç İl dördüncüsü ve Onur Erdoğan İl altıncısı, 10 yaş bayan kategorisinde GKV 4-C sınıfı öğrencisi Hatice Mislina Bozkurt il birincisi, 4-A sınıfından Mehmet Efe Mutlu il dördüncüsü ve 16 yaş genelde Mustafa Kanavetçi il beşincisi oldu. Öğrencilerimize ödülleri 20 Mart 2013 günü düzenlenen törende verildi. Bu sonuçlar sporun birçok dalında sayısız başarılar elde eden Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının satrançtaki üstünlüğünü bir kez daha kanıtlamıştır. Ellinci kuruluş yılını kutlayan ve eğitimde çok güçlü bir ekol olan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, öğrencilerinin akademik ve diğer alanlarda kazandığı başarılarla gurur duymaktadır. Bu üstün başarıları nedeniyle öğrencilerimizi yürekten kutlar, başarılarının devamını dileriz.

GKV ÖZEL ORTAOKULU “LEGENDS OF LEGO’’ TAKIMI “FLL ÖZ DEĞERLER KUPASI”NI ALDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu, birçok alanda gösterdiği başarılara “Legends of Lego” takımıyla bir yenisini ekledi. 11-13 yaş arasındaki öğrencilerimizin bilim ve teknolojiye merak duyarak hayal güçlerini geliştirmelerini ve yenilikçi çözümler üretmelerini sağlamak amacıyla kurulan GKV Lego Takımı “Uluslararası First Lego League” yarışmasında “FLL Öz Değerler Kupası”nı kazandı. Takımımız 2012-2013 First Lego League Bilim Kahramanları Buluşuyor 9.Türkiye Turnuvaları Bölge Seçmelerinde elde ettiği dereceyle 15-16 Mart 2013 tarihlerinde İstanbul’da yapılacak ulusal turnuvada yarışacak. Turnuvaya katılan takımlar, Uluslararası First Lego League tarafından her yıl belirlenen ve toplumsal anlamı olan bir tema konusunda özgün bilimsel araştırma yapmakta ve aynı zamanda LEGO ürünlerini kullanarak robotik tasarımlar oluşturmaktadır. Bu sayede öğrenciler hem pratik hem de gerçekçi bir deneyim yaşamaktadır. Bu sene “Yaşlı Nüfusa Genç Çözümler” olarak belirlenen tema kapsamında takımımızdaki öğrenciler yaşlıların yaşadığı zorlukları araştırarak, onlara kolaylık sağlayacak “Akıllı İlaç Kutusu” projesini yarışma sürecinde sergiledikleri bir skeçle jüri üyelerine tanıttı. Lego Kulübü danışman öğretmenlerimiz Burak Sürmelihindi, Ziya Öğüt ve Ela Sayıner’in çalıştırdığı, öğrencilerimiz Cevahir Berke Bozgeyik, Tekin Orkun Hengirmen, Mehmet Yağız Tanın, İlker Ersan, Ayhan Çağan Bolat, Kerem Özçınar ve Batuhan Yalçın’dan oluşan GKV Legends of Lego Takımına başarılar diliyoruz.

GKV ÖZEL ORTAOKULU ÖĞRENCİSİ YAĞMUR BAŞOĞLU DÜNYA BARIŞINDA TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU

Dünyaca ünlü boya markası Esmo A.Ş. nin düzenlediği “Dünya Barışı” konulu resim yarışmasında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 7-C sınıfı öğrencisi Yağmur Başoğlu Türkiye 2. oldu. Türkiye genelinde 1013 okuldan 3802 eserin katıldığı Esmo Dünya Barışı Resim Yarışmasında öğrencimiz Yağmur Başoğlu olağanüstü bir başarıyla Türkiye 2. seçildi. Yağmur Başoğlu tablet bilgisayar ve madalya ile ödüllendirildi. Yağmur’u içtenlikle kutlar başarılarının devamını dileriz.

GKV ÖZEL ORTAOKULU 50. YIL MEZUNİYET BALOSU

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 2012-2013 dönemi mezunları 14 Haziran 2013 Cuma gecesi Anatolian Otel’de yapılan görkemli bir baloyla mezuniyet sevincini yaşadı. Mezuniyet balomuzda okulumuz yöneticileri, öğretmenleri ve yaklaşık 500 davetli örnek bir dayanışma ve paylaşım sergileyerek geceye çok özel bir anlam kazandırdı. Son derece eğlenceli bir atmosferde geçen balo, öğrencilerimizin sahneye çıkış ve selamlama seremonisi, mezuniyet dansları ve mezuniyet pastasını kesmeleri ile sürdü. Yıllarca aynı sınıfı ve koridorları paylaşarak aralarında güçlü bir dostluk bağı kuran öğrencilerimiz Grup Thorium’un coşkulu performansı eşliğinde doyasıya eğlendi ve yorgunluk attı. Gecenin sonunda, gelecek yıl liseli olacak öğrencilerimiz birbirlerini kutladı ve öğretmenlerine teşekkür ederek, buruk bir sevinçle vedalaştı.

GKV ÖZEL ORTAOKULU 50. YIL MEZUNLARIMIZI GURURLA UĞURLADIK

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 2012-2013 mezunlarını muhteşem bir mezuniyet töreniyle uğurladı. 10 Haziran 2013 Pazartesi günü okul bahçesinde düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Rıza Ergün, Gaziantep Milletvekili Özlem Müftüoğlu, GKV yönetici, öğretmenleri ve çok sayıda velimiz katıldı. 50. yıl mezunlarımız adına okul birincimiz Büşra Neccar, 7. sınıf öğrencilerimizi temsil eden Erensu Kapucu’ya bayrağımızı teslim etti. Tören, yıl içinde yapılan deneme sınavlarında dereceye giren öğrencilerimize plaket verilmesi, okul birincisinin mezunlar kütüğüne plaket çakmasıyla devam etti. Daha sonra GKV Özel Okulları Genel Müdürü Dr. Atanur Vergili ve GKV Özel Ortaokulu Müdürü Ali Bozgeyik öğrencilere diplomalarını verdi ve ardından mezunlarımızın kep fırlatmaları ile tören sona erdi. GKV Özel Ortaokulu 50. Yıl mezunlarını kutlar, başarı ve mutluluklar dileriz.

GKV ÖZEL ORTAOKULU LEGO KULÜBÜ LEGO LEAGUE FİNALLERİNE KATILDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu Lego Kulübü, İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Kampüsü’nde düzenlenen 9. First Lego League Türkiye finallerine robot ve proje dalında katılarak okulumuzu başarıyla temsil etti. Gaziantep’te ilk defa bu yıl düzenlenen First Lego League elemelerinde Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu Lego Kulübü, “Akıllı İlaç Kutusu Projesi” ile öz değerler jüri ödülü kupası kazanarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı. 16-17 Mart 2013’te İstanbul’da gerçekleştirilen Türkiye finallerinde öğrencilerimiz Türkiye’nin farklı illerinden gelen 42 takımla çok yararlı bir etkinlik paylaştı ve deneyim kazandı. Yarışmaktan çok dayanışma, paylaşma ve geleceğin bilim kahramanlarını yetiştirme amacı güden organizasyonda öğrencilerimiz legolarla özgün robot tasarımı yaparak özgüvenlerini geliştirdi. First Lego League Türkiye finallerine katılan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

GKV ÖZEL ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ ÇANAKKALE GEZİSİ’NDE

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri 18 Nisan 2013 tarihinde Müdür yardımcısı Ayşe Özçınar ve öğretmenleri eşliğinde Çanakkale gezisine katıldı. Gezi, öğrencilerimizin bilgi ve kültür birikimlerini, milli ve tarihi bilinçlerini artırmak; şanlı geçmişimizin en büyük destanlarından birinin yazıldığı dünyaya örnek bir bağımsızlık mücadelesinin verildiği Çanakkale ve çevresini görmelerini sağlamak amacıyla düzenlendi. Dört gün süren geleneksel gezinin ilk günü Balıkesir Kuş Cenneti Milli Parkı ve düşmanı dize getiren binlerce kahraman şehidi bağrında misafir eden Gelibolu Yarımadası ziyaret edildi. Sabah kahvaltısının ardından Kilitbahir Köyü ve Kalesi’ne giden öğrenci ve öğretmenlerimiz Mecidiye Tabyası’nda Seyit Onbaşı’nın gösterdiği insanüstü çabanın karşısında gözyaşlarını tutamadı ve Çanakkale Şehitleri Anıtı’nda duygu dolu anlar yaşadı. Ertuğrul Koyu, Anzak Koyu, Arıburnu ve Anafartalar’da yaşanan kanlı çarpışmalar anlatılırken, vatan sevgisiyle atan bir kalbi hiçbir gücün durduramayacağı vurgulandı. Conkbayırı ve Atatürk Anıtı ziyareti sonrasında Kemal Yeri bölgesinde tüm şehitlerimiz adına saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunarak aziz şehitlerimiz minnetle anıldı. Gezinin daha sonraki durağı Homeros tarafından yazılan iki manzum destandan biri olan İlyada'da bahsi geçen Troya savaşının yapıldığı antik kent oldu. Antik İda Dağı'nın (Kaz Dağı) eteklerinde bulunan ve 5000 yıllık bir geçmişi olan antik kentte tarihi bir yolculuğa çıkan öğrencilerimiz Truva Atı’nı hayranlıkla izledi. Buradan Assos Antik Kenti’ne geçildi. Kaz Dağlarının eteklerinde bulunan Zeus Atlarına doğru kısa bir doğa yürüyüşünün ardından Edremit Körfezi’nin eşsiz manzarasını seyreden öğrencilerimiz, binlerce yıllık geçmişi olan köyleri antik surları, Ölüler Kenti Nekropolis’i, Assos Antik Limanı, antik tiyatroyu ve Athena Tapınağı’nı gezdi. Her GKV’li gibi yurt sevgisi çok güçlü olan öğrencilerimiz, birbirinden güzel görüntü ve anı eşliğinde bu anlamlı geziden ulusumuza can veren şehitlerimizin kanıyla yoğrulmuş Çanakkale topraklarında bulunmanın mutluluğunu ve gururunu yaşayarak döndü.

GKV ÖZEL ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ ÇOCUK YURDUNU ZİYARET ETTİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında öğretmenleri eşliğinde 03 Nisan 2013 Çarşamba günü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Gaziantep 0-6 Yaş Çocuk Yurdunu ziyaret etti. Öğrencilerimiz, kendi harçlıklarıyla aldıkları çeşitli hediyeleri yuvaya götürerek oradaki minik yavrularımızı sevindirdiler. Çocuk Yurdunda miniklerle kısa sürede kaynaşan GKV’liler parkta oyunlar oynayıp, birlikte güzel vakit geçirdiler. Duygu yüklü ziyaretin bitiminde ayrılık saati geldiğinde, öğrencilerimiz gözü yaşlı olarak servislere binerken, küçük kardeşlerine ziyaret için tekrar geleceklerine söz verdiler. Gezi sonunda önemli bir sosyal sorumluluk görevini yerine getirmenin huzurunu yaşayan öğrencilerimiz anne, baba ve ailelerinin kıymetini daha iyi anladıklarını belirterek kendilerini bu ziyarete götüren öğretmenlerine teşekkür ettiler.

GKV ÖZEL ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ ISTA FESTİVALİ’NDE

Avrupa, Afrika ve Asya’dan altı uluslararası okul ISTA (Uluslararası Okul Tiyatroları Birliği) Festivali olarak da bilinen İngilizce Drama Festivali’nde Tarsus Amerikan Koleji’nde buluştu. 3-5 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleşen festivale Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu, International Community Schoool Addis Ababa (Etyopya), International School of Azerbaijan, International School of Uganda, International School Of Zug and Luzern (İsviçre), Perchesk School International (Ukrayna) ve Tarsus Amerikan Koleji’nden 12- 16 yaş grubu öğrenciler katıldı. TAC ISTA Festivali için İngiltere’den gelen profesyonel tiyatro sanatçıları öğrencilere unutulmaz anlar yaşattı. Öğrencilerimizden Tunga Başkaya, Kerem Özçınar, İlkem Binbirçiçek, Ayhan Çağan Bolat, Batuhan Yalçın ve Eylül Şimşek diğer ülkelerden gelen katılımcılarla gerçekleştirdikleri etkinliklerde İngilizcelerini pratik etme fırsatı buldu. Öğrencilerimiz festival süresince sosyalleşme, kendilerini ifade edebilme, değişik kültürleri tanıma, sorun çözme ve iletişim becerilerini geliştirmeye yönelik önemli kazanımlar elde etti. Farklı çalışma gruplarıyla maske yapımından, kumaş çalışmalarına, geleneksel Türk danslarından, hayallerini mini dramalar ile ifade etmeye kadar değişen etkinlikler yapıldı ve final sunumuyla tanıtıldı. Festivale katılan öğrenciler Tarsus Amerikan Koleji öğrencilerinin evlerinde konuk edildi. Tarsus Amerikan Koleji ve ISTA sorumlularına, okul öğrencilerine ve öğrencilerin tümünü konuk ederek Türk Konukseverliğini en iyi şekilde gösteren TAC velilerine gönülden teşekkür ederiz.

GKV ÖZEL ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ ONKOLOJİ HASTANESİNDEKİ KARDEŞLERİNİ UNUTMADI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 5. 6. ve 7. sınıf öğrencileri Gaziantep Üniversitesi Onkoloji Hastanesinde tedavi gören kardeşlerini ziyaret ederek toplumsal duyarlılıklarını bir kez daha gösterdi. Öğrencilerimiz ziyaret öncesinde kendi yaptıkları pastaları okul arkadaşlarına satarak elde ettikleri gelirle iki adet ankastre ocak, iki adet elektrikli su ısıtıcı, iki adet tost makinesi satın aldı. Ziyarette bu ev aletleri hasta yakınlarının kullandığı yeni kurulan mutfaklara hediye edildi. Öğrencilerimiz hastane bahçesinde düzenlenen uçurtma şenliğinde minik kardeşleriyle birlikte uçurtma yapıp, uçurma keyfini paylaştı. Yatan hastaların eğitim gördüğü sınıfta küçük çocuklarla sohbet etme fırsatı bulan GKV’liler hastanede açılan sınıf için hediye ettikleri malzemelerle çeşitli eğlenceli etkinlikler yaptı. Sağlıklarının kıymetini bir kez daha anlayan GKV’liler bu zor durumu atlatmaya çalışan miniklere moral vererek destek oldu.

GKV ÖZEL ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNDEN MÜNAZARADA BİR BİRİNCİLİK DAHA

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri eğitim yılının son günlerinde dahi başarıya doymuyor. GKV Özel Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Talya Serenade Onan rehberliğinde 7. sınıf öğrencilerimiz Aslıhan Durmuş, Dilara Petek, Batuhan Peker, Nida Kadayıfçı ve Yağmur Gizem Başoğlu, 4 Haziran 2013 tarihinde Gaziantep Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün il genelinde düzenlediği “Teknoloji Çevreye Yararlı mıdır, Zararlı mıdır” konulu münazarada Özel Seçkin Koleji takımı ile yaptığı karşılaşmayı kazanarak birinci oldu. 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında, Gaziantep Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından ülkemizde ve dünyada çevre korumacılığının yaygınlaştırılması, çevre değerlerine karşı duyarlılığın artırılması amacıyla düzenlenen münazarada öğrencilerimiz üstün bir performans sergileyerek birincilik kupasını okulumuza kazandırdı. GKV Münazara Takımının etkin konuşma becerisi izleyiciler tarafından takdirle karşılandı. Karşılaşma sonunda düzenlenen törende öğrencilerimize kupa ve madalyaları verildi.

GKV ÖZEL ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNİN MÜZİK VE TİYATRO ZİYAFETİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu Müzik Kulübü ve Tiyatro Kulübü öğrencileri 8 Mayıs 2013 Çarşamba günü Şehitkâmil Kültür Merkezi’nde sergiledikleri yılsonu gösterisiyle izleyenlere unutulmaz bir sanat şöleni yaşattı. Mütevelli Kurulu Başkanımız Nüket Ersoy ve Yönetim Kurulu Başkanımız Celal Ersoy, okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve çok sayıda davetlinin katıldığı gösteri büyük bir beğeniyle izlendi. GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili, açılış konuşmasında eğitim öğretim alanında ve sosyal yaşamda Gaziantep’e 50 yıldır öncülük yapan okullarımızın elde ettiği başarıların ve düzenlenen bu sanat şöleninin önderliğimizin bir göstergesi olduğunu belirtti. Bu tür etkinliklerin öğrencilerimize öz güven kazandırarak kişilik gelişimlerine önemli katkı sağladığını ifade eden Dr. Vergili programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Programın ilk bölümünde Müzik Öğretmenimiz Fatih Canpolat yönetiminde, Müzik Kulübü öğrencilerimizden oluşan müzik grubumuz zevkle dinlenen birbirinden güzel şarkıları seslendirdi. Gösteri; Türkçe öğretmenlerimiz Serenada Onan, Fuat Kozanoğlu, Nuray Bozyiğit, Hakan Gençaslan ve Zafer Sever’in yönettiği, ortaokul öğrencilerimizin oynadığı Devekuşu Kabere’den seçilen Deliler, Yasaklar, Aşk Olsun adlı oyunların gösterimi ile sona erdi. Toplum yaşamında görülen aksaklıkların hem güldürücü hem de düşündürücü bir üslupla anlatıldığı oyun, öğrencilerimizin sergiledikleri üstün yetenekle birleşince izleyicilerimizin büyük takdir ve alkış aldı.

GKV ÖZEL LİSELERİ’NİN TÜBİTAK PROJE BAŞARISI

Tübitak Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından bu yıl 44. sü düzenlenecek TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasının ön değerlendirmeleri tamamlandı. Elemeler sonunda Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri’nin beş projesi Mersin Bölge sergisine davet edildi. Fizik alanında GKV Özel Liseleri Fizik Öğretmeni İzzet Özkılıç danışmanlığında GKV Özel Fen Lisesi öğrencisi Müslüm Emir Avcı’nın hazırladığı dijital dünyayı Türkçe’ye uyumlu hale getirmeyi hedefleyen “Türkçe Sözcüklerin Çekimlenmesi ve İşlenmesi” konulu projesi ve Danışman Fizik Öğretmeni Gülçin İnce ve GKV Özel Anadolu Lisesi öğrencileri Berkan Ülgey ve Oktay Cem Kutlar’ın “Biyomoleküllerin Küçük Açılı X Işını Salınımı” adlı projesi sergilenmeye değer bulundu. Kimya alanında, GKV Özel Lisesi Kimya Öğretmeni Mustafa Köseler ve GKV Özel Fen Lisesi öğrencileri Ege Berkay Gülcan ve Oğuzcan Açık’ın “Antibakteriyel Özelliğe Sahip Oyuncakların Geliştirilmesi ve Antibakteriyel Özelliklerin İncelenmesi” başlıklı projesi, Biyoloji alanında, Biyoloji Öğretmeni Olun Asal ve GKV Özel Fen Lisesi öğrencileri İsmail Berkay Özdemir ve Baran Yolcu “Parmelina Tılıcıa, Bryoria Fuscescens ve Umbilicaria Decussata Liken Türlerinin DNA Koruyucu Aktivitelerinin Saptanması” adlı projesi ve GKV Rehber Öğretmeni İpek Kundak rehberliğinde, Anadolu Lisesi öğrencisi Yağmur Fındık’ın hazırladığı “Lise Öğrencilerinin Çevresel Risk Algısı ve Çevresel Tutumlarının Belirlenmesi” konulu Sosyoloji projesi yüzlerce proje arasında ilk elemeyi geçerek 25-29 Mart 2013 tarihleri arasında Mersin’de sergilenecektir. Proje sahibi öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

GKV ÖZEL OKULLARININ ÇEVRE DUYARLILIĞI MÖP’LE DEVAM EDİYOR

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Lisesi öğrencileri akademik ve sosyal sorumluluklarını başarıyla gerçekleştirmeye devam ediyor. GKV Liseliler yıllardır, öğretmen ve öğrencileriyle atık kâğıt, plastik, metal ve benzeri materyal toplayarak geri dönüşüme destek vermektedir. Bu özverili çalışmalar sonucunda değerlendirilen atıklar karşılığında her yıl çok sayıda tekerlekli sandalye alınarak ihtiyacı olan engellilere hediye edilmektedir. Gaziantep Şehitkâmil Belediyesi’nin geri dönüşüm projesi olan MÖP için çekilen tanıtım filminde GKV Özel Liseleri öğrencileri Yağmur Aşar, Elif Ece Uçar, Ece Soykenç ve Kemal Gürsel rol alarak anlamlı bir çevre duyarlılığı sergiledi. Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu MÖP tanıtım filmine katkı sağlayan öğrencilerimizi makamında kabul etti. Öğrencilerimize duyarlılıkları için teşekkür ederek kendilerine birer mp4 çalar hediye eden Başkan Fadıloğlu, çekilen bu tanıtım filminin Türkiye Halkla İlişkiler Derneğince Altın Pusula Ödülü almaya hak kazandığı müjdesini verdi. Sayın Fadıloğlu GKV’nin başarılı çevre ve sosyal sorumluluk projelerini yakından izleyerek takdir ettiğini, GKV Özel Okullarının ve öğrencilerinin bu hassasiyetlerinin devam edeceğinden emin olduğunu belirtti.

 


 

Copyright Gaziantep College Foundation | 2015 | All Rights Reserved