2010-2011 - 2. DönemYEAR NEWS

FİLENİN SULTANLARI

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yapmış olduğu okullar arası Voleybol karşılaşmaları yoğun bir katılımla Atatürk Spor Salonunda gerçekleşmiştir. Turnuvada 16 takım 4 grupta maçlar yapmış olup sonuçta Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları tüm takımları yenerek finale kadar yükselmiştir. Final maçında takım kaptanının sağlık sorunları sebebiyle rakip takıma yenilen Filenin Sultanları, il ikincisi olmuşlardır. Başarıyı gelenekselleştirme kararı ve azminde olan Filenin Sultanları gelecek yıl için hedeflerini şimdiden şampiyonluk ve Türkiye Finalleri olarak koymuşlardır. Bu felsefe ile çalışmalarını devam ettiren sporcularımıza ve kıymetli öğretmenlerine hedefleri doğrultusunda başarılar diliyoruz.

6. GKV ELT KONFERANSI

İngilizce öğretmenlerine yönelik olarak her yıl düzenlenen ilimizin en geniş kapsamlı İngilizce Dil Eğitimi Konferansı “ 6th GKV ELT Conference” 16 Nisan 2011 Cumartesi günü gerçekleştirilmiştir. British Council, Express Publishing ve Pearson- Longman Yayınları tarafından desteklenen konferansta konu alanı uzmanları Douglas Scott GROESSER, Meltem BOTTOMLEY ve Roberta Jean KEMP konuşmacı olarak sunum yapmışlardır. Bu yıl “Multiple Aids in Teaching English” temasının işlendiği konferansa katılan öğretmenler yabancı dil eğitiminde proje tabanlı öğrenme, çoklu zeka uygulamaları ve teknoloji kullanımı gibi konularda ortaya çıkan yenilik ve gelişmelere ilişkin bilgi paylaşımında bulunmuşlardır.

GKV ÖĞRENCİLERİ İTALYA’DA

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğretmen ve öğrencilerinden oluşan 25 kişilik bir grup 5 – 12 Haziran 2011 tarihleri arasında tarihi ve kültürel yapısı, yetiştirdiği sanatçılar, ressamlar ve düşünürleriyle çağdaşlaşmanın ve aydınlanmanın öncüsü İtalya’ya kültürel bir gezi gerçekleştirdi. Roma, Siena, Pisa, Floransa, Venedik şehirlerini kapsayan bir haftalık gezide İtalya’nın medeniyet tarihine katkıları üzerine incelemeler yapan öğrenciler gittikleri her şehirde, o şehrin temasına uygun “foto safariler” gerçekleştirdi. Başarılı ve çok yararlı geçen gezinin ardından öğrenciler “gezi yazıları” hazırlayarak bir araya getirdi. Bu tür etkinlikleri devam ettireceklerini belirten kulüp üyesi öğrenciler, özellikle sanat, kültür ve uygarlık tarihinde iz bırakan ülkelere düzenlenecek gezilerle bilgi ve deneyimlerini artırarak arkadaşları ve çevreleri ile paylaşacaklarını ifade ettiler.

GKV MÜNAZARA MİLLİ TAKIMINDA

27-31 Ocak 2011 tarihleri arasında İstanbul Robert Kolej Münazara Kulübü tarafından düzenlenen Avrasya Liselerarası Münazara Şampiyonası (Eurasian Schools Debating Championship)’na GKV Anadolu Lisesi öğrencisi Melike Aytekin “milli takım” oyuncusu olarak katıldı. Yirmi ülkeden 50 takımın centilmence mücadelesine sahne olan turnuvada Singapur ve Yunanistan C takımları finale kaldı. Çekişmeli geçen final mücadelesinde Singapur ekibi turnuvanı şampiyonu oldu. Turnuvanın en iyi konuşmacısı ise Güney Afrika takımından seçildi. Okulumuz öğrencisi Melike Aytekin Türkiye C takımı ile katıldığı “milli maçlardan” dördünü kazanma başarısını gösterdi. Tamamı İngilizce gerçekleştirilen turnuvada Melike Aytekin’in sergilediği üstün performans, okulumuzda verilen İngilizce eğitiminin güçlü bir göstergesi oldu. Türkiye’de ilk kez düzenlenen şampiyona sonunda Dünya Liselerarası Münazara Konseyi tarafından turnuvanın organizasyon komitesi başkanı Cem Zorlular’a Avrasya Liselerarası Münazara Turnuvası’nın kurucusu unvanı verildi. Şampiyonanın ev sahibi ve düzenleyicisi İstanbul Robert Kolej’e, destekleyicisi Yeditepe Üniversitesi Münazara Kulübüne ve Özel Açı Okulları’na teşekkür ediyoruz.

GKV II. LİSELERARASI MÜNAZARA TURNUVASI SONUÇLANDI

Gaziantep Kolej Vakfı II. Liselerarası Münazara Turnuvası 13 - 15 Nisan 2011 tarihlerinde Şehitkamil ilçesinden on lisenin katılımı ile gerçekleştirildi. GKV' nin organize ederek ev sahipliği yaptığı turnuva, Gaziantep'te liseler arasında düzenlenen ilk ve tek münazara turnuvası özelliğini taşıyor. Katılımcı lise öğrencilerinin "yarışmacı" ve öğretmenlerinin "münazara jürisi" eğitimi almaları ile başlayan turnuva programı, elemeler, yarı final ve final karşılaşmalarına sahne oldu. Gaziantep Anadolu Lisesi ve Vehbi Dinçerler Fen Lisesi arasında geçen çekişmeli ve heyecan dolu final karşılaşmasını, iki okulun öğrencileri ve öğretmenleri ile birlikte ev sahibi GKV öğrencileri de izledi. Bir aylık çalışma ve üç günlük büyük mücadelenin galibi Gaziantep Anadolu Lisesi oldu ve bu yılın şampiyonu ilan edildi. Vehbi Dinçerler Fen Lisesi ikinci olurken S. Zaim Sosyal Bilimler Lisesi ise üçüncü oldu. Ödül töreninde birlikte üç gün geçiren öğrenciler ve öğretmenler, bu turnuvayla Gaziantep'te bir münazara altyapısı oluşturan GKV yöneticilerine, Münazara Kulübü öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ettiler.

GKV FEN VE ANADOLU LİSELERİ MEZUNİYET TÖRENİ

1963 yılından bu yana Türkiye'nin gereksinim duyduğu çağdaş, demokratik, laik, Cumhuriyet değerlerine içten bağlı, iyi eğitilmiş ve nitelikli insan gücü yetiştirme hedefi doğrultusunda eğitim veren Gaziantep Kolej Vakfı Özel Fen ve Anadolu Liseleri 2010-2011 eğitim yılı mezunlarını uğurladı. GKV Fen ve Anadolu Liselerinden mezun olan 134 öğrencinin cüppe giydiği mezuniyet törenine GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Lebriz Güzelbey, Gazikent Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hanefi Arslan, Gazaintep Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Kadayıfçı, Gaziantep Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Osman Metli, GKV Yönetim Kurulu üyeleri Av. Aysel Tokatlı, Dr. Mustafa Özgün ve Esin İncioğu ile çok sayıda davetli katıldı. GKV Özel Liseleri Müdürü Fevzi Beşe törende yaptığı konuşmada “Okullarımızın misyon ve vizyonuna uygun olarak 1963 yılından bu yana ülke kalkınmasında öncü olan bireylerin yetiştirilmesinde ve elde edilen başarıların temelinde özverili çalışmalar yatmaktadır” dedi. Törenin bayrak ve flama devir teslim bölümünde GKV Fen Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Hakan İyisaraç Türk bayrağını Fen Lisesi 11. Sınıf Öğrencisi Anıl Kaplan'a, GKV Okul flamasını ise Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Refia Kadayıfçı, Anadolu Lisesi 11. Sınıf Öğrencisi Ebru Haydargil'e teslim etti. 2010-2011 eğitim öğretim yılı Fen Lisesi birincisi Pelin Erdizci ve Anadolu Lisesi birincisi Refia Kadayıfçı günün anısına birer konuşma yaparak yaş kütüğüne birincilik nişanlarını çaktı. Ardından okul derecelerine giren Fen Lisesi birincisi Pelin Erdizci, ikincisi Ezgi Ece Saruhan, üçüncüsü Cemre Yılmaz ve Anadolu Lisesi birincisi Refia Kadayıfçı, ikincisi Mustafa Baran Kızıldamar ve üçüncüsü Sinem Soğancıoğlu ve Yabancı Diller alan birincisi Deniz Kabakoğlu'na başarı plaketleri verildi. Ayrıca,2011 YGS' de Fen Lisesi Okul Birincisi, il altıncısı ve Türkiye 355.'si Ezgi Ece Saruhan, 2011 YGS' de Anadolu Lisesi Okul Birincisi, il 13.'sü ve Türkiye 520.'si Sinem Soğancıoğlu, 2011 YGS' de Fen Lisesi Okul İkincisi, il 16.'sı ve Türkiye 641.'si Cemre Yılmaz ve 2011 YGS' de Fen Lisesi Okul Üçüncüsü, il 23.'sü ve Türkiye 959.'su Merve Akarsu'ya da başarı plaketi takdim edildi.

GKV BASKETBOLDA DA EN BÜYÜK

Okullar arası basketbol şampiyonasında tüm rakiplerini yenerek Gaziantep İl Birincisi olan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları yıldız erkek basketbol takımı 15-20 Mart 2011 tarihlerinde Adana’da yapılan bölge birinciliği karşılaşmalarında büyük başarı göstererek Türkiye yarı finallerine katılma hakkı kazanmıştır. Geçen yıl da aynı turnuvada bölge şampiyonu olan takımımız Adana grubunda güçlü rakiplerle karşılaşarak gücünü bir kez daha göstermiştir. Tunceli, Niğde, Osmaniye ve Malatya temsilcilerini çekişmeli maçlar sonunda geride bırakan şampiyon takımımız 6-11 Nisan 2011’de Isparta’da yapılacak Türkiye yarı finallerinde mücadele edecektir. Öğrencilerimiz Bilgin Bilginsoy, Emre Elmacıoğlu, Kadir Mert Erdoğan, Enes Bilir, Denzi Can Dügeci, Selcan Özen, Asım Kepkep, Vehbi Kepkep, Burak Gümüşburun, Atilla Çiner ve Oğulcan Cenkcimenoğlu’nun forma giydiği Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları yıldız erkek basketbol takımını karşılaşmalara Beden Eğitimi öğretmenlerimiz Haluk Çelik, Vedat Oğuzcan ve Mahmut Şahinler hazırladı. Bu çok önemli başarıyı kazanan takımımızı ve değerli öğretmenlerimiz kutlar, yarı final karşılaşmalarında başarılar dileriz.

GKV AİLESİNE YENİ BİR KARDEŞ OKUL DAHA KATILDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, kültürler arası anlayış, hoşgörü ve dünya barışını hedefleyen Öğrenci Değişim Programları kapsamında, yurtdışı kardeş okullarına bir yenisini daha ekledi. Almanya’nın, Ludwigshafen şehrinden, İGS (Integrıerte Gesamtschule Gartenstadt) okulu ile kardeş okul anlaşması yapılmasının ardından 2 öğretmen ve 11 öğrenciden oluşan ilk IGS grubu 17-24 Mayıs 2011 tarihleri arasında, okulumuzun konuğu olmuştur. Programın, GKV ve Gaziantep ayağı, öğrencilerimizin ve velilerimizin büyük desteği ile başarıyla tamamlanmıştır. GKV Özel Liseleri öğrencileri, bir hafta boyunca Alman misafirlerine yoğun bir program kapsamında, şehrimizi ve kültürümüzü en iyi şekilde tanıtmışlar ve İngilizce pratiği yapma fırsatı bulmuşlardır. Misafir öğrenciler, partnerleriyle derslere katılmış, Türk eğitim sistemini yakından tanıma ve karşılaştırma olanağı bulmuşlardır. Program süresince Gaziantep’in tarihi, turistik ve doğal mekanları gezilmiş ve günübirlik Hatay (Antakya), Tarsus ve Mersin turları düzenlenerek yakın çevremizdeki önemli tarihi ve turistik yerler Alman misafirlere tanıtılmıştır. Bir hafta süren bu birliktelik ve etkinlikler, her iki taraf öğrencilerine de çok önemli katkılarda bulunmuş ve birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı vermiştir. Alman konuklarımız, öğrencilerimizin, velilerinin ve okulumuzun misafirperverliği ve çok iyi organizasyon için, hayranlıklarını defalarca dile getirmişlerdir. Bu sürede sağlanan dostluklar, özellikle ayrılık vakti geldiğinde kendini göstermiş ve öğrenciler ayrılmakta zorlanmışlardır.Bu programın ikinci aşaması, GKV Özel Liselerinden onüç öğrenci, bir idareci ve bir öğretmenin Eylül 2011’de, Ludwigshafen’de bulunan kardeş IGS okulunu ziyareti ile devam edecektir. IGS-Integrıerte Gesamtschule Gartenstadt Hakkında Bilgi Ludwigshafen 163.000 nüfusuyla, Almanya’nın Rheinland-Pfalz eyaletinin Mainz şehrinden sonra ikinci büyük şehridir. IGS, 5.sınıftan itibaren eğitim veren ve toplam 800 öğrencisi bulunan birleştirilmiş bir Alman okuludur. IGS' de çok farklı karakterlerde, farklı aile koşullarından gelen, farklı eğilimli, farklı düzeylerdeki ya da özürlü öğrenciler birlikte eğitim görürler. Bu nedenle ortak dersleri almanın yanında, sosyal öğrenme de amaçlanarak, öğrencilere sosyal sorumluluk aşılanmaya çalışılmaktadır.

GKV VOLVO ADVENTURE TÜRKİYE FİNALLERİNE KATILDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları gençleri çevre konusunda bilinçlendirmek ve eyleme geçirmek amacıyla düzenlenen Uluslararası Volvo Adventure çevre proje yarışmasında geçen yıldan beri devam ettiği “ATIK PİLLER ÇOCUĞUMU ZEHİRLİYOR” projesi ile Türkiye finallerine katılmıştır. Birleşmiş Milletler Çevre Programı işbirliğiyle gerçekleştirilen projeye 2011 yılında Türkiye’den 92 başvuru yapılmıştır. İsveç’te bulunan jüri üyelerinin titizlikle incelediği projeler arasında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının projesi 24 finalist proje arasına girerek İstanbul’da yapılan finallere katılmaya hak kazanmıştır.

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI'NDA YILSONU HEYECANI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencilerinin 13 Haziran 2011 Pazartesi günü yapılan yılsonu gösterisi büyük bir coşku içinde geçti. İlköğretim Müdürü Ali BOZGEYİK yaptığı konuşmada velilere, öğrencilere ve emeği geçen tüm öğretmenlere teşekkür ederek başarılar diledi. GKV Genel Müdürü Y.Doç.Dr. Atanur VERGİLİ, konuşmasında okulun Gaziantep’teki başarısından söz ederek öğrencileri ve öğretmenleri kutladı. Kutlamanın ardından GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket ERSOY, 5. sınıf öğretmenleri Serpil KATI, Firdevs GÜZEL, Aysel OLUK, Gülsen YAKAR, Meral TUTKUN ve Nariye ÖREN’e plaketlerini takdim etti. Programda müzik öğretmeni Mehmet SERÇELER’in yönettiği melodika korosu büyük beğeniyle dinlendi. Ardından İngilizce koronun söylediği şarkılar seyircilere güzel anlar yaşatıldı. Bale öğretmeni Ayşe GÜNER’in hazırladığı vals ve halk oyunları öğretmeni Tülay KIRATLI’nın düzenlemesini yaptığı modernize halk oyunları gösterisi seyircilerden büyük alkış aldı. Program, öğretmen ve öğrencilerin ellerindeki Türk bayraklarıyla coşku içinde söyledikleri 10. Yıl Marşı ile sona erdi.

GKV YILDIZ ERKEK BASKETBOL TAKIMI TÜRKİYE DERECESİ YAPTI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları yıldız erkek basketbol takımı 2010-2011 sezonunda ilimizde 28 takımın katıldığı okullar arası basketbol yarışmalarında tüm rakiplerini yenerek il birincisi olmuştur. İl birincisi takımımız 15-20 Mart 2011 tarihlerinde Adana’da yapılan bölge birinciliği karşılaşmalarında da başarısını sürdürerek Isparta ve Muğla’da yapılan Türkiye Finallerine katılma hakkı kazanmıştır. 6-11 Nisan 2011 tarihinde Isparta’da yaptığı maçlar sonunda GKV yıldız erkek basketbol takımı yarı finalleri 4. olarak tamamlamış ve toplam 64 takımın katıldığı turnuvada Türkiye 11. olmuştur. Bu sıralama ilköğretim okulları düzeyinde Gaziantep’te gerçekleşen en iyi derece olmuştur. Bu tarihi başarıyı gerçekleştiren GKV yıldız erkek takımı sporcuları Bilgin Bilginsoy, Emre Elmacıoğlu, Kadir Mert Erdoğan, Enes Bilir, Deniz Can Dügeci, Selcan Özen, Asım Kepkep, Vehbi Kepkep, Burak Gümüşburun, Atilla Çiner ve Oğulcan Cenkcimenoğlu’nu ve kendilerini karşılaşmalara hazırlayan Beden Eğitimi öğretmenlerimiz Haluk Çelik, Vedat Oğuzcan ve Mahmut Şahinler’i kutlar, bize yaşattıkları mutluluk için teşekkür ederiz.

BALON SANDALYE PROJESİ “DÜŞ ÇİZGİSİ’’ FİNALİSTİ OLDU

Bu yıl yedincisi düzenlenen “Düş Çizgisi Uluslararası Tasarım Olimpiyatları’’nda okulumuz FL-11A sınıfı öğrencisi Sinem GÖRÜCÜ, “Balloon Chair- Balon Sandalye’’ adlı tasarımı ile finalist olmuştur. Değerlendirme ve sergileme olarak iki aşamada yapılan yarışmada Sinem Görücü’nün tasarımı yaklaşık yedi bin proje içerisinde yüz on finalist arasına girmiştir. Öğrencimizin tasarımı 9 Nisan 2011 tarihinde Ankara Anka Mall’da düzenlenen uluslararası katılımlı organizasyonda sergilenmiş ve büyük ilgi toplamıştır. Çocuklar için tasarlanan, ağırlığa duyarlı ve ışıklı asansör sistemiyle çocukların yaş grubuna göre ayarlanabilen bir düzeneğe sahip “Balon Sandalye” projesi “Düş Çizgisi Tasarım Olimpiyatları” nda en çok dikkati çeken projeler arasına girmiştir. Bu özgün çalışma için Sinem Görücü ve Danışman Öğretmenimiz Olun Asal’ı kutlar, başarılarının devamını dileriz.

AVRUPA BİRLİĞİ GENÇLİK PARLEMENTOSU 9. SEÇİM KONFERANSI

Her yıl mart ve kasım ayında çeşitli okulların ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Birliği Gençlik Ulusal Seçim Konferansı, bu yıl da Galatasaray Lisesi ev sahipliğinde gerçekleşmiştir.Birlik üyesi ve aday ülkelerden uluslararası düzeyde düzenlenen parlamento çalışmalarına katılacak delegelerin seçiminin yapıldığı bu konferans sonucunda seçilen öğrenciler çeşitli ülkelerdeki konferanslarda Türkiye’yi temsil hakkını elde edecekler. Okulumuzdan da beş öğrencinin katıldığı ulusal seçim konferansında öğrencilerimiz bölgemizden katılan tek gurup olmaları ve etkin çalışmaları ile göz doldurdular. Okulumuzda bu etkinlikler kulüp çatısı altında kesintisiz devam edecektir.

ATATÜRK’ÜN MANEVİ KIZI ÜLKÜ ADATEPE’DEN GKV’YE TARİHİ ZİYARET

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarına tarihi bir ziyaret yaptı. Yaşayan efsane Ülkü Adatepe okula gelişinde öğretmen ve öğrencilerimizin yoğun ilgisiyle karşılandı. Öğrencilerimiz tarihe tanıklık yapmış değerli konuğumuzun yanında anı fotoğrafı çektirmek için birbirleriyle yarıştılar. Ülkü Adatepe Atatürk’le paylaştığı her biri tarihi belge niteliğinde değer taşıyan anılarını anlatırken gençlere çok önemli mesajlar verdi. Ulu Önderimizin yurt sevgisini her şeyin üstünde tuttuğunu ve bu ülke için yaşamının son günlerine kadar üstün bir gayretle çalıştığını ifade eden Ülkü Adatepe, onunla birlikte yaklaşık 6 yıl geçirdiği için kendisini dünyanın en şanslı insanı olarak gördüğünü söyledi. En küçük bir ayrıntıyı dahi kaçırmamak için söyleşiyi büyük bir ilgi ve dikkatle izleyen öğrencilerimiz, Atatürk’e duydukları hayranlık ve sevgiyi böylesine unutulmaz bir fırsatta yinelemenin mutluluğunu yaşadılar.

ACAROBA KÖYÜ ZİYARETİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlköğretim Okulu öğrencileri bir sosyal sorumluluk örneği daha sergilediler. Okulumuzun 7-C ve 7-E sınıfı öğrencileri Gaziantep merkeze bağlı Acaroba Köyünde bulunan Saliha-Cemil Cahit Güzelbey İlköğretim Okulu'nu ziyaret ettiler. GKV’liler taşıma merkezli bir ilköğretim okulu olan ve çevresindeki 8 köyden gelen öğrencilerin devam ettiği okuldaki arkadaşlarıyla birlikte unutulmaz anlar yaşadı. GKV öğrencileri, Saliha-Cemil Cahit GÜZELBEY İlköğretim Okulu'nda eğitim gören öğrenci arkadaşlarına kendi harçlıklarıyla aldıkları çeşitli hediyeleri götürerek güzel bir paylaşım örneği gösterdiler. Acaroba Köyü öğrencileriyle kısa sürede kaynaşan öğrencilerimiz, arkadaşlarının okudukları okulun fiziksel şartlarını incelediler. GKV’liler küçük bir köyde, bir eğitim gönüllüsü tarafından yapılan ve birinci kademede yirmi dört öğrencinin birleştirilmiş sınıflarda eğitim gördüğü bu şirin okulu çok sevdi. Arkadaşlarıyla hem sohbet eden hem de çeşitli oyunlar oynayan öğrencilerimiz oldukça güzel vakit geçirdiler. Gezinin bitiminde köyden ayrılma vakti geldiğinde öğrencilerimiz ve Acaroba Köyü öğrencileri oldukça duygulandı.

AB KOMPOZİSYON YARIŞMASI BİRİNCİSİ YAĞMUR AŞAR ÖDÜLÜNÜ ALDI

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Gaziantep Ticaret Odası'nın ortaklaşa düzenlediği “Özgürlük” konulu kompozisyon yarışmasında Gaziantep il birincisi olan GKV Özel Fen Lisesi öğrencisi Yağmur Aşar, İstanbul Halim Paşa Konağında düzenlenen törende ödülünü aldı. Yağmur Aşar, “Bir Öykünün Doğum Sancısı” başlıklı öyküsü ile il genelinde çok yoğun katılımın olduğu yarışmada jüri tarafından yapılan değerlendirme sonrasında birinciliğe layık görüldü. Ödül töreninde okulumuzu GKV Özel Liseleri Müdürü Fevzi Beşe ve Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni Esin Alpdoğan temsil etti. Törende Yağmur Aşar'ın çok başarılı bir öğrenci, iyi bir sporcu ve gelecekte önemli yazarlar arasına girebilecek yapıda bir edebiyatçı olma özelliğini taşıdığını ifade eden GKV Özel Liseleri Müdürü Fevzi Beşe, “Yağmur çok yönlülüğü ve yetenekleriyle birçok alanda iddialı bir öğrencimiz. Elde ettiği başarılardan dolayı kendisini kutluyor, böyle bir yarışmada Gaziantep'i temsil etmemizi sağladığı için kendisine ve çalışmalarına destek veren ailesi, okulumuz yönetimi ve öğretmenlerine teşekkür ediyoruz” dedi.Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Gaziantep Ticaret Odası'nın ortaklaşa düzenlediği “Özgürlük” konulu kompozisyon yarışmasında Gaziantep il birincisi olan GKV Özel Fen Lisesi öğrencisi Yağmur Aşar, İstanbul Halim Paşa Konağında düzenlenen törende ödülünü aldı. Yağmur Aşar, “Bir Öykünün Doğum Sancısı” başlıklı öyküsü ile il genelinde çok yoğun katılımın olduğu yarışmada jüri tarafından yapılan değerlendirme sonrasında birinciliğe layık görüldü. Ödül töreninde okulumuzu GKV Özel Liseleri Müdürü Fevzi Beşe ve Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni Esin Alpdoğan temsil etti. Törende Yağmur Aşar'ın çok başarılı bir öğrenci, iyi bir sporcu ve gelecekte önemli yazarlar arasına girebilecek yapıda bir edebiyatçı olma özelliğini taşıdığını ifade eden GKV Özel Liseleri Müdürü Fevzi Beşe, “Yağmur çok yönlülüğü ve yetenekleriyle birçok alanda iddialı bir öğrencimiz. Elde ettiği başarılardan dolayı kendisini kutluyor, böyle bir yarışmada Gaziantep'i temsil etmemizi sağladığı için kendisine ve çalışmalarına destek veren ailesi, okulumuz yönetimi ve öğretmenlerine teşekkür ediyoruz” dedi.

2011 YGS’DE GKV BAŞARI GELENEĞİ

2011 YGS sınavında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liselerinden 4 öğrenci ilk bine girme başarısı göstermiştir. GKV Anadolu Lisesinden Sinem Soğancıoğlu YGS 5’te Türkiye 520.si, YGS 6’da 529., YGS 3’de 592., YGS 1’de 692., YGS 2’de 751. olmuştur. GKV Fen Lisesi öğrencisi Ezgi Ece Saruhan YGS 5’de Türkiye 355.cisi, YGS 3’de 467., YGS 4’de 568., YGS 6’da 598. olmuştur. GKV Fen Lisesinden Cemre Yılmaz YGS 2’de Türkiye 583.sü, YGS 1’de 641., YGS 6’da 781. olmuştur. Fen Lisesinden Merve Akarsu YGS 2’de Türkiye 959.su olmuştur. Başarılı öğrencilerimiz Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen törenle ödüllendirilmiştir. Ayrıca 2011 YGS’de ilk 5.000’de 18, ilk 10.000’de 28 öğrencimiz yer alarak GKV Özel Okullarının başarı geleneğini sürdürmüştür. Öğrencilerimizi kutlar, LGS’de başarılar dileriz.

2011 SBS REKORTMENİ İKİ TÜRKİYE BİRİNCİSİYLE YİNE GKV

Akademik başarılarına bir yenisini daha ekleyen Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları bu yıl son kez yapılan 7. Sınıf SBS’de iki Türkiye birinciliği elde ederek değişmez başarı geleneğini sürdürdü. GKV Özel İlköğretim Okulu 7. Sınıf öğrencileri Büşra Abdulkadiroğlu ve Irmak Dai’nin 500 tam puan alarak Türkiye birinciliği elde etmesi Gaziantep kamuoyunda da memnuniyetle karşılandı. 2011 SBS 7. Sınıf sonuçlarıyla Türkiye birinciliğini elinde bulunduran Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları iki birincilik yanında kitlesel alanda da elde ettiği sonuçlarla Gaziantep’e SBS’de büyük gurur yaşattı. SBS sonuçlararına göre, 7. Sınıflarda GKV öğrencilerinden Büşra Abdulkadiroğlu ve Irmak Dai 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasında yer alırken, Hıdır Deniz Yeral 498.683, Melisa Atmaz 496.406, Kadir Mert Erdoğan 496.406, Elif Ateş 496.406, Deniz Çetin 495.922, Şenel Sözmen 495.384, Yusuf Mert Gezer 494.606, Onur Sümer 492.421, Ece Soykenç 491.789, İlayda Yıldız 491.605, Sabri Yılmaz 491.306, Ömer Karadağ ve Kemal Nadir Gürsel 491.306, Azime Ege Vidinli 490.733 puanla büyük bir başarı gerçekleştirdi. Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlköğretim Okulu öğrencileri bu derecelerle Gaziantep’in SBS’deki ulusal sıralamasının yükselmesine önemli katkıda bulundular. SBS ve ÖSS gibi ulusal sınavlarda ulaşılan başarıların Gaziantep ve Güneydoğu’nun en büyük özel öğretim kurumu olan GKV’nin eğitimdeki tartışmasız gücünün en güzel kanıtı olduğunu ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr Atanur Vergili "GKV 2011 SBS 7. Sınıflarda ilk 90 öğrencimiz için 466.181 puanla ilimizde hiçbir okulun ulaşamayacağı bir sonuç çıkarmıştır. Türkiye genelinde SBS 6. ve 7. Sınıflarda 500 tam puan alan 60 öğrenci arasında okulumuzdan bir öğrenci vardır. GKV Gaziantep’in eğitimde en güçlü markası olmaya devam edecektir. Başarılı öğrencilerimizi kutlar, onların başarılarında emeği geçen başta aileleri olmak üzere, tüm yönetici ve öğretmenlerimize teşekkür ederim" dedi.

2011 LYS’DE GKV GURUR TABLOSU

2011 LYS’de Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri’nden 9 öğrenci Türkiye sıralamasında ilk bin dereceye girme başarısı gösterdi. GKV Özel Anadolu Lisesi’nden Ayşenur Bükücü Y-Dil-3’de Türkiye 368.si,Y-Dil -2’de 384.sü, Y-Dil-1’de 440.sı oldu. GKV Özel Anadolu Lisesi’nden Refia Kadayıfçı Y-TM-3’de Türkiye 611.si, Y-TM-2’de 717.si,• Y-TM-1’de 889.su, Sinem Soğancıoğlu Y-MF-3’de Türkiye 796.sı, Y-MF-2’de 930.su, Gülşah Zeyrek Y-Dil-1’de Türkiye 1091.si olarak Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının rakipsiz başarı geleneğini sürdürdü. 2011 LYS başarı tablosunda GKV Özel Fen Lisesi’nden Nazenin Durak Y-Dil -1’de Türkiye 534.sü, Y-Dil -2’de 551.si, Y-Dil-3’de 797.si oldu. GKV Özel Fen Lisesi’nden Cemre Yılmaz Y-MF-1’de Türkiye 661.si, Y-MF-4’de 891.si, Dilan Aydın Y-MF-3’de Türkiye 677.si, Y-MF-1’de 697.si, Y-MF-4’de 711.si, Y-MF-2’de 743.sü, Pelin Erdizci Y-MF-2’de Türkiye 738.si, Y-MF-1’de 873.sü, İbrahim Pehlivan Y-TS-1’de Türkiye 1032.si olma başarısı gösterdi. Genel değerlendirmede Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri, 2011 LYS’de ilk 500’de 3 derece, ilk 1000’de 34 derece, ilk 2000’de 70, ilk 3000’de 113, ilk 4000’de 152, ilk 5000’de 169 ve ilk 10000’de 256 derece yaparak GKV Özel Okullarının başarı çıtasını daha yukarılara taşımayı başarmışlardır.

GKV 2011 TÜBİTAK PROJE YARIŞMASINDA TÜRKİYE FİNALİNDE

28 Mart - 1 Nisan 2011 tarihlerinde Adana bölgesinde yapılan Tübitak Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri yarışmasında; GKV Fen Lisesi 11. sınıf öğrencilerinden Mehmet Ali Yıldırım ve Asuhan Par’ın Kimya Öğretmenimiz Özlem Ketteoğlu danışmanlığında hazırladığı “Süper Emici Poli Hidrojellerin Sentezi ve Şişme Davranışları” başlıklı Kimya projesi 56 proje arasından, Anadolu Lisesi 10. Sınıf öğrencilerinden Feyzullah Fazıl Çelik’in Danışmanı Biyoloji öğretmenimiz Burcu Dindaroğlu ile hazırladığı “Gaziantep Bölgesinde Salça Yapımında Kullanılan Acı ve Tatlı Biberin Invitro Antioksidan Aktivitesi Belirlenmesi” başlıklı Biyoloji projesi 111 proje arasından Anadolu Lisesi 10. Sınıf öğrencilerinden Muhammet Burak Büyükarpacı’nın Danışman öğretmen Gülçin İnce ile hazırladığı “Acil Durum Sinyalizasyonu Projesi” başlıklı Fizik projesi 141 proje arasından seçilerek Adana finallerine katılmaya hak kazanmıştır.

GKV’YE VAKIFLARDAN KOMPOZİSYON ÖDÜLÜ

GKV öğrencileri ödüle doymuyor. Katıldıkları çeşitli yarışmalarda sayısız ödül kazanan GKV’lilerin başarıları ardı ardına devam ediyor. 9-15 Mayıs 2011 tarihlerinde kutlanan "Vakıflar Haftası" etkinlikleri kapsamında Vakıflar Genel Müdürlüğü Gaziantep Bölge Müdürlüğünce düzenlenen "Anadolu’da Vakıf Yoluyla Selçuklu ve Osmanlı Döneminde Yapılan Eğitime Yönelik Eserler" konulu kompozisyon yarışmasında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Fen Lisesi 9. sınıf öğrencilerinden Nebile Aydemir “Eğitimin Can Suyu: Vakıflar” başlıklı kompozisyonuyla İl İkincisi olmuş ve 1 adet Cumhuriyet altını ödül kazanmıştır. Aynı yarışmada 10. sınıf öğrencimiz İrem Oral “Anadolu’da Selçuklu Vakıfları” konulu kompozisyonuyla İl Üçüncüsü olarak yarım altınla ödüllendirilmiştir. Öğrencilerimiz ödüllerini Gazikent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde düzenlenen törenle almışlardır.

TEKNOLOJİ ÇALIŞTAYI’NA KATILDIK

GKV Özel Liseleri Matematik Öğretmeni Can Hoşcan, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi işbirliği ile 7-11 Şubat 2011 tarihleri arasında Bolu’da gerçekleştirilen “Matematik Eğitiminde Teknoloji Çalıştayı” na katılarak okulumuzu temsil etmiştir. Çalıştayda 19-23 Eylül 2011 tarihlerinde Bolu’da düzenlenecek ve Türkiyenin ilk kez ev sahipliği yapacağı “16. Asya Teknoloji ve Matematik Konferansı” hazırlık çalışmaları kapsamlı olarak ele•alınmıştır. Matematik öğretmenlerine matematik eğitiminde kullanılan son teknolojileri tanıtmayı ve bu teknolojilerle yeni uygulamalar geliştirmelerine yardımcı olmayı hedefleyen çalıştaya, 81 ilin Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi okullarda görev yapan yaklaşık 270 ilköğretim 2. kademe ve lise matematik öğretmeninin yanı sıra özel okullardan 30 öğretmen katılmıştır. Çalıştayda “Asya Teknoloji ve Matematik Konferansı” yerel düzenleme kurulu ağırlıklı olmak üzere farklı üniversitelerin eğitim fakültelerinde görevli ve Matematik eğitiminde teknoloji kullanımı konusunda uzmanlaşmış akademisyenler tarafından sunumlar yapılmıştır. “Asya Teknoloji ve Matematik Konferansına” ilimizden tek katılımcı özel okul temsilcisi olan Matematik öğretmenimiz Can Hoşcan başkanlığında okulumuzda teknolojinin matematik eğitimine entegrasyonu konusunda gerekli çalışmalara başlanacak ve anaokulundan liseye kadar her düzeyde bilgisayar destekli matematik eğitiminin temelleri atılacaktır.

ŞEFİKA KUTLUER’DEN MUHTEŞEM KONSER

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının konuğu olarak Gaziantep’e gelen dünyaca ünlü devlet sanatçısı Konsere velileri ile katılan GKV öğrencileri ve konuklar Gaziantep’te ilk kez konser veren ünlü sanatçının konserinden çok etkilendiklerini belirttiler. Dünya klasik müzik otoritelerinin “çok ender ve değerli bir yetenek” sözcükleriyle tanımladığı Şefika Kutluer, konser öncesinde GKV Özel Okullarında öğrencilerle buluşarak kısa bir konser verdi ve söyleşi yaptı. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının sanat ve sanatçıya verdiği önem karşısında çok duygulan Şefika Kutluer, GKV’yi gerçek bir bilim ve sanat merkezi olarak gördüğünü ifade etti ve tüm GKV ailesini kutladı. Şefika Kutluer muhteşem bir konser verdi. 16 Mart 2011 Çarşamba günü Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Tiyatro Salonunda “Sihirli Flüt” unvanı ile anılan Şefika Kutluer ve ona eşlik eden Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Arp sanatçısı Sayın Çağatay Akyol tarafından gerçekleştirilen konser gerçek bir klasik müzik şöleni oldu.

SWETA - İNGİLİZCE EĞİTİMİNDE YENİ UFUKLAR

İstanbul Robert Kolej, Oxford University Press ve Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları işbirliğiyle Türkiye’nin çeşitli illerindeki Anadolu Liselerinde görev yapan İngilizce Öğretmenlerine yönelik “Mini Course on Reading and Speaking” konulu SWETA hizmet-içi eğitim uygulaması 5-6 Mart 2011 tarihlerinde okulumuzda gerçekleştirilmiştir. İstanbul dışında ve Gaziantep’de bu yıl ikincisi yapılan etkinlikte, sekiz ilden gelen yaklaşık 50 İngilizce öğretmeni GKV’de buluşarak, İngilizce eğitiminde okuma ve konuşma ağırlıklı yeni yöntem ve gelişmeler konusunda alan uzmanları tarafından bilgilendirilmiştir. İki günlük atölye çalışması şeklinde yürütülen programın uygulamaları üç hafta süreyle Moodle adlı bilgilendirme ve paylaşım sistemi üzerinden on-line olarak devam edecektir. Bu aşamada öğretmenler yaptıkları sınıf-içi çalışmalar, değerlendirmeler ve elde edilen sonuçlarla ilgili deneyimlerini paylaşacaklar ve programı tamamlayan katılımcılara sertifika verilecektir. Öğretmenlerin hizmet-içi eğitimlerle alanlarındaki yenilikleri yakından izlemelerine büyük önem veren Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları diğer branşlarda da benzer etkinlikler düzenlemeye devam edecektir.

SBS TÜRKİYE BİRİNCİLERİNİN SEÇİMİ GKV ÖZEL FEN LİSESİ OLDU

2011 Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS), Türkiye ve Gaziantep birincisi olan Sami Kaan Yapan ve Esra Uslusoy Gaziantep Kolej Vakfı Özel Fen Lisesi’ni tercih etti. Ayrıca GKV Özel İlköğretim Okulu birincisi Elif Ece Uçar’da tercihini mezun olduğu okuldan yana kullanarak Gaziantep Kolej Vakfı Özel Fen Lisesi’ne yerleşti. GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili yaptığı açıklamada iki Türkiye birincisinin tercihlerini GKV Özel Fen Lisesi’nden yana kullandığını ve GKV Özel İlköğretim Okulu birincisi olan ve 492.014 Ortaöğretim Yerleştirme Puanı (OYP) ile il derecesi yapan Elif Ece Uçar’ın da ilk tercih olarak GKV Özel Fen Lisesi’ni seçerek yerleştiğini ifade etti. Dr. Vergili “2011 SBS’de 63 öğrencimiz 450 ve üzerinde puan alarak okullarımızın başarı geleneğini sürdürmüştür. Öğrencilerimizin SBS ve ÖSS’de elde ettiği dereceler ilimizin gurur kaynağı olmaya devam etmektedir. 2011 SBS yerleştirme sonuçlarına göre GKV Özel Fen Lisesi’ne yerleşen 40 öğrencimizin tavan puanı 492.014, taban puanı 479.788 ve puan ortalaması ise 484.801 olarak gerçekleşmiştir. Öte yandan GKV Özel Anadolu Lisesine yerleşen ilk 40 öğrencimizin puan ortalaması 458.043’tür. Bu üstün derecelerle bizleri ve velilerimizi gururlandıran öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz” dedi.

PROF. DR. SEMAHAT DEMİR'DEN “ BİLİM EĞİTİMİNİN TEMELLERİ VE AKADEMİK ÇALIŞMA İLKELERİ”

Dünyaca ünlü bilim elçimiz Prof. Dr. Semahat DEMİR, 1 Mart 2011 tarihinde GKV Fen Lisesi ve GKV Anadolu Lisesi sayısal bölüm öğrencilerine “Bilim Eğitiminin Temelleri ve Akademik Çalışma İlkeleri” konulu bir seminer vermiştir. Türkiye’nin önde gelen akademisyenlerinden olan ve 2003 yılında “Dünyanın En Başarılı Bilim Kadını” unvanına layık görülen Prof. Dr. Semahat DEMİR, seminerde kendi akademik yaşamından örnekler vererek akademik kariyer yapmak isteyen öğrencilere izlemeleri gereken aşamaları anlatmıştır. Halen Türkiye ve ABD’de birçok üniversitenin bilimsel danışmanı olan ve aynı zamanda Amerika Ulusal Bilim Araştırma Vakfı’nda biyomedikal mühendisliğin yanı sıra 17 farklı bölümün direktörlüğünü yapan Semahat DEMİR, öğrencilerimizin bilimsel çalışmalar yolunda ufuklarını açmış ve özellikle yurt dışında akademik çalışma koşulları hakkında ayrıntılı bilgi vermiştir.

Prof. Dr. RUHİ KAYKAYOĞLU GKV'DEYDİ

Ünlü kariyer koçu Prof. Dr. Ruhi Kaykayoğlu 30 Mayıs 2011 Pazartesi günü lise öğrencilerimize "Meslek Seçimi ve Kariyer Edinme Olanakları" konulu bir konferans verdi. İstanbul Aydın Üniversitesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen konferansta Sayın Kaykayoğlu, meslek seçiminin ÖSS puanına göre değil, kişilik özelliklerine ve beklentilere uygun olarak yapılmasının gerektiğini vurgulayarak öğrencilerimizin sorularını cevapladı. Okulumuzu ziyaretinden ve öğrencilerimizle yaptığı söyleşiden çok mutlu olduğunu söyleyen değerli konuğumuz okulumuzdan ve öğrencilerin ilgisinden çok etkilendiğini söyledi. Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi mezunu olan Prof. Dr. Ruhi Kaykayoğlu, yurt içi ve yurt dışındaki bir çok üniversitede bölüm baskanı, dekan ve rektör yardımcılığı gibi akademik yönetim görevlerinde bulunmuştur. Prof. Dr. Kaykayoglu’nun İngilizce, Japonca ve Türkçe dillerinde 140’u askın makale, kitaba katkı, tebliğ ve arastırma raporu yayınlanmıştır.

MY FAIR LADY MÜZİKALİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları tarafından geleneksel olarak her yıl sahnelenen bir İngilizce bir Türkçe müzikal geleneğine bu yılda devam edilerek My Fair Lady “Benim Güzel Meleğim” adlı İngilizce Müzikal GAÜN AKM de başarıyla sahnelendi. Altmıştan fazla oyuna imza atan İrlandalı yazar George Bernard Shaw’un Pygmalion eserinden uyarlanan My Fair Lady “Benim Güzel Meleğim” adlı müzikale GAÜN AKM sahnelerinden izleyiciyle buluşturan GKV Özel Okulları öğrencileri yabancı dil alanındaki ulaştıkları mükemmel noktayı da izleyicilere aktardılar.

GKV TÜRKİYE MÜNAZARA LİGİNDE FİNALE KALDI

Eğitim, sanat, kültür ve spor alanlarında yapılan çok sayıda yarışmada başarıdan başarıya koşan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri yeni bir başarıya daha imza attı. Türkiye Özel Okullar Birliği tarafından 11-13 Mart 2011 tarihinde İstanbul Kültür Koleji ve Kültür Üniversitesinde gerçekleştirilen 2.Türkiye Münazara Ligi yarı final etabı sonuçlandı. Türkiye genelinde 54 resmi ve özel okulun katıldığı yarı finalde 28 okul mücadele etti. Büyük çekişmenin yaşandığı yarı final karşılaşmaları sonunda Matematik öğretmenimiz Özlem Fındık’ın hazırladığı öğrencilerimiz Yasemin Menteş, Elif Naz Araz, Hüseyin Birkan Şahin, Emre Bozfırat, Cahit Yiğit Başbuğ ve Ece Nur Kurt ’tan oluşan GKV Lisesi takımı ilk 8 okul arasına girerek finale çıktı. Finalist okullar şu şekilde sıralanmıştır: 1. İstanbul Amerikan Robert Lisesi 2. Fenerbahçe Anadolu Lisesi 3. Tevitöl 4. Terakki Vakfı Şişli Terakki Lisesi 5. TED İstanbul Koleji 6. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri 7. ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Okulları 8. Çevre Koleji Öte yandan yarı finale katılan 140 konuşmacı arasında en iyi ilk 25 konuşmacıralamasında öğrencilerimizden Yasemin MENTEŞ Türkiye 4.sü, Elif Naz ARAZ Türkiye 9.su ve Hüseyin Birkan ŞAHİN Türkiye 21.si olmuştur. 21. yüzyılın en önemli becerilerinden birisi olarak kabul edilen münazara alanında öğrencilerimizin ulusal düzeyde kazandıkları bu başarının final karşılaşmalarında da devam etmesini diler, kendilerini ve öğretmenimiz Özlem Fındık’ı içtenlikle kutlarız.

KURUCUMUZ CEMİL ALEVLİ’Yİ SAYGIYLA ANDIK

Okullarımızın kurucusu merhum Cemil Alevli aramızdan ayrılışının 39.yıl dönümünde Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında ve mezarı başında saygıyla anıldı. GKV Konferans Salonunda düzenlenen iki anma töreninde duygulu anlar yaşandı. Törende Cemil Alevli'nin yaşamını ve okullarımızın kuruluşunu anlatan sinevizyonun ardından, örnek insan ve gerçek bir eğitim dostu olan değerli kurucumuza duyduğumuz saygı bir kez daha dile getirildi. Törenin diğer bölümünde öğrencilerimiz İrem Ece Darbaz, Elif Elvin Çöçelli, Ece Tekinkuş ve Sercan Özen öğrenci arkadaşlarının canlı flüt, gitar ve piyano müziği eşliğinde şiirler okuyarak Cemil Alevli'nin hayatından kesitler sundu ve onun sözlerini seslendirdi. Okuldaki törenden sonra aile kabristanında yapılan anma töreninde de GKV Mütevelli Kurulu Başkan Yardımcısı Suat Ballar merhum Cemil Alevli ile ilgili önemli anılarını anlatarak "O tam bir Gaziantep sevdalısı ve yurtseverdi. Geride bıraktığı eserler ve hizmetler daima hatırlanacaktır." ifadelerini kullandı.

TİYATRO KULÜBÜMÜZ İSTANBUL MÜZİKALİ’Nİ SAHNELEDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları’nın geleneksel tiyatro etkinliğinde bu yıl, ünlü tiyatro ustası Müjdat Gezen'in eseri “İstanbul Müzikali” sahnelendi. GKV Tiyatro Kulübü öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan oyun Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde konuklar ve velilerimizden oluşan kalabalık bir izleyici grubuyla buluştu. Renkli İstanbul yaşamını mizahi bir dille anlatan aynı gün iki kez sahnelenen müzikal, izleyenlere eğlenceli anlar yaşatırken oyuncuların performansları beğeniyle karşılandı. Geleneksel tiyatro günleri kapsamında her yıl geniş kadrolu bir Türkçe ve bir İngilizce tiyatro oyunu ile izleyici karşısına çıkan GKV Özel Okulları öğrencileri canlı kostümler ve sürükleyici diyaloglarla desteklenen müzikalde tiyatro yetenekleriyle göz doldurdu. Türk Dili Edebiyatı Öğretmenlerimiz Vildan Baloğlu, M. Nermin Esen ve Esin Alpdoğan tarafından yönetilen ve geniş bir ekibin görev yaptığı İstanbul Müzikalinde 21 öğrenci rol aldı. Müzikal ekibine ve bizleri destekleyen velilerimize teşekkür ederiz.

GKV’NİN LİDER ÖĞRETMENLERİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlköğretim Okulu sınıf ve branş öğretmenleri 27- 28 Haziran 2011 tarihlerinde MEB ve Öğretmen Akademisi Vakfı işbirliği ile yapılan "Öğretmenin Sınırı Yok" adlı proje kapsamında "Öğrenen Lider Öğretmen" eğitim seminerine katıldı. Proje, ülkemizde düşünen, sorgulayan ve araştıran bir eğitim modelinin uygulanmasına katkıda bulunmak, öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimine yönelik eğitim faaliyetlerini düzenlemeyi amaçlamaktadır. Seminerde “İletişim Becerileri”, “Sınıf Yönetimi”, “Ölçme ve Değerlendirme” ana başlıklarıyla 2 günlük eğitim verilmiştir. Öğretmenlerimiz seminer sırasında çeşitli etkinlikler yaparak, rahat bir çalışma ortamında örnek oyunlarla hem eğlendiler hem de öğrenerek grup ve bireysel çalışmalarla etkinliğe ortak oldular. Seminer sonunda öğretmenlerimiz ÖRAV ve MEB onaylı hizmet içi eğitim sertifikası almaya hak kazandılar. Program koşulları gereği GKV Özel Okulları, eğitime katılan öğretmen sayısınca ilimiz devlet okullarındaki öğretmenlerin de aynı eğitimi almasına destek sağlamıştır. “Öğrenen Lider Öğretmen” eğitimine katılan idareci ve öğretmenlerimize GKV ailesi olarak teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

GKV’LİLER İNGİLTERE’DE İNGİLİZCE YAZ OKULUNA KATILDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlköğretim ve Lise öğrencilerinden bir grup, GKV Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Gürsel ve İngilizce Zümre Başkanı Sultan Ulu liderliğinde İngiltere’de İngilizce yaz okuluna katıldı. Londra yakınlarındaki Egham bölgesinde bulunan Royal Holloway University of London Kampüsünde 1-15 Temmuz 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilen dil okulunda öğrencilerimiz, sabah bölümünde deneyimli İngiliz eğitmenler tarafından verilen British Council akreditasyonlu yoğun İngilizce programına katılarak sertifika aldılar. Program süresince öğrencilerimiz çeşitli sosyal etkinliklere ve Londra, Brighton, Windsor, Stains ve Oxford City’e düzenlen gezilere katılarak İngilizce pratiklerini geliştirme ve İngiliz kültürünü yakından tanıma fırsatı bulmuşlardır. Program yöneticileri GKV öğrencilerinin yaz okulundaki başarılarından övgüyle söz etmişlerdir.

GKV’Lİ YÜZÜCÜLER GÖZ DOLDURDULAR

8-10 Mart 2011 tarihleri arasında ilimizde düzenlenen, 105 sporcu ve 17 okul’un katıldığı, ilköğretim okullar arası yüzme müsabakaları sonuncunda okulumuz ilköğretim yüzme takımları, yaş ortalaması en küçük takım olma özelliğine rağmen çok büyük başarılar elde etmişlerdir. Genel toplamda sporcularımız 34 kişisel derece elde etmişlerdir. Takım bazında da Küçük kızlarda il birinciliği, Küçük erkeklerde ve Yıldız erkeklerde de il ikincilini elde eden Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlköğretim Okulları Yüzme takımında görev alan tüm sporcularımızı ve gayretli çalışmalarından dolayı da öğretmenlerini kutluyoruz.

GKV’Lİ YAĞMUR AŞAR ABD’DE GENÇLİK BURSU KAZANDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Fen Lisesi öğrencisi Yağmur Aşar her yıl dünyada çok az sayıda öğrencinin titiz bir elemeyle seçildiği, çok özel bir burs kazanarak iki hafta Amerika’ya gitti. Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti tarafından düzenlenen Governor’s Institute on Current Issues and Youth Activism Program adlı bu burs kapsamında Amerika’nın Vermont eyaletinin Brattleboro kentinde düzenlenen etkinliklere katılan Yağmur Aşar, bu süre içerisinde programı düzenleyen ekibin büyük takdirini kazanarak okulunu ve ülkemizi son derece başarıyla temsil etmiştir. Amerikalılar ve dünyanın çeşitli ülkelerinden programa katılan gençlere Türk kültürü ve Türk halk oyunlarından örnekler sunan Yağmur, dünya gençleri arasında kültürel bağ kurulması ve önyargıların ortadan kaldırılmasına yönelik etkenliklere katılmıştır. Özellikle 4 Temmuz Amerika’nın Kurtuluşu etkinliklerinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Barış, Dünyada Barış” ilkesini hazırladığı afişle yabancı öğrencilere tanıtarak Türklerin barışa verdiği evrensel önemi vurgulamıştır. Programda Global Children (Küresel Çocuklar), Leadership (Liderlik), Social Justice (Sosyal Adalet) ve Climate Change (İklim Değişikliği) gibi eğitsel ve toplumsal içerikli etkinlere yer verilmiştir.

GKV’Lİ MİSLİNA BOZKURT SATRANÇTA TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlköğretim Okulu 2-C sınıfı öğrencisi Mislina Bozkurt Türkiye İş Bankası Minkler Satranç Şenliğinde 8 Yaş Kızlar Kategorisinde Türkiye Birincisi oldu. 22-26 Haziran 2011 tarihlerinde Türkiye İş Bankası ana sponsorluğunda Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğiyle gerçekleştirilen şenliğe elemeleri geçen 240 sporcu katıldı. Türkiye İş Bankası İstanbul Acıbadem Sosyal Tesislerinde yapılan ve 38 öğrencinin finalde yarışma hakkı kazandığı turnuva çok çekişmeli karşılaşmalarla tamamlandı. Turnuva sonunda GKV öğrencisi Mislina Bozkurt rakiplerini geride bırakarak 8 Yaş Kızlar Kategorinde Türkiye birinciliğini kazandı. Bu sonuç, sporun birçok dalında sayısız başarılar elde eden Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının satrançtaki üstünlüğünü bir kez daha kanıtlamıştır. Ellinci kuruluş yılını kutlamaya hazırlanan ve eğitimde çok güçlü bir ekol olan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, öğrencilerinin akademik alanda olduğu kadar, sanat, kültür ve spor’da kazandığı başarılarla gurur duymaktadır. Bu üstün başarısı nedeniyle öğrencimiz Mislina Bozkurt’u yürekten kutlar, başarılarının devamını dileriz.

GKV’DE YILSONU ELT HİZMET İÇİ EĞİTİMİ

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları ve British Council iş birliğiyle 23-24 Haziran 2011 tarihleri arasında “İngilizce Öğretim Yöntemleri” konulu kapsamlı bir hizmet içi eğitim programı gerçekleştirilmiştir. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının ev sahipliği yaptığı ve British Council eğitmenleri Raymond Kerr ve Suzan Mordue tarafından verilen eğitime Şahinbey - Şehitkamil ve Oguzeli ilçelerindeki İlköğretim Okullarında görev yapan İngilizce öğretmenleri ve Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları İngilizce öğretmenleri katılmışlardır. Öğretmenlere eğitimde sunulan bilgi, yöntem ve teknikleri içeren materyal desteği yapılmıştır. İki gün süren eğitime katılan öğretmenlere Milli Eğitim Müdürlüğü onaylı katılım sertifikası verilmiştir. Seminer bitiminde, son iki yıldır British Council ile beraber çalışmalar yürüten GKV Özel İlköğretim Okulu İngilizce Bölüm Başkanı Sultan Ulu, Raymond Kerr tarafından British Council Güneydoğu irtibat temsilcisi olarak görevlendirilmiştir. Temsilci Sultan Ulu İngilizce dil eğitimi alanında Güneydoğu’da gerçekleştirilecek her türlü seminer, hizmet içi eğitim ve organizasyonlarda aktif rol alacak ve böylece bölgede çalışan İngilizce öğretmenlerinin ELT ile ilgili bilgi ve materyale ulaşmaları kolaylaşacaktır.

GKV’DE MUHTEŞEM KONSER

Trio Chicago & Friends müzik grubu 14 Eylül 2011 Çarşamba günü GKV konferans salonunda öğretmen ve öğrencilerimize unutulmaz bir müzik konseri verdi. Keman virtüözü Elliot Golub liderliğinde kemanda Marlon Johnston, Piyanoda Susan Chou, Flütte Laura Hamm ve Soprano Suna Avcı’dan oluşan grubun konserinde Folklorik Amerikan ve Türk müziği parçaları seslendirildi. Evrensel müzik elçisi olarak kabul gören ve “Sanata Katkı”, “Dünya Kültürel Diplomasi Müzik Elçisi” gibi pek çok ödüle sahip grup ABD, Küba, Venezüella, Barbados, Vietnam, Kamboçya, Tayland, Zambiya, Uganda, Mısır, Ürdün, Paraguay, Rusya, Cibuti ve Moğolistan gibi ülkelerde dünyanın hemen her yerinde sayısız konserler gerçekleştirdi.

GKV’DE FESTİVAL ATEŞİ 9. KEZ YANDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 9. Uluslararası Halkoyunları Festivali, Onuncu Bahar Şöleni ve Onuncu Bilim Sanat Etkinlikleri coşkuyla kutlandı. Açılış gecesinde konuk ülke ekipleri ilk gösterilerini gerçekleştirdi. Gaziantep’in ilk uluslararası halk oyunları festivali olan 9. Uluslararası Halkoyunları Festivali 26 Mayıs 2011 Perşembe günü Gaziantep Lisesi önünden başlayan ve Demokrasi Meydanında Atatürk Anıtına Çelenk konulması ve İstiklal Marşıyla son bulan Festival Kortejiyle başladı. Tam bir görsel şölen şeklinde geçen kortej yürüyüşü sırasında Gaziantep halkı konuk ülke ekiplerine ve GKV öğrencilerine büyük sevgi gösterisinde bulundu. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları bahçesinde düzenlenen açılış töreninde GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, GKV Özel Okulları’nın en kapsamlı etkinliklerinden birisi olan ve dünya ulusları arasında kardeşliğin geliştirilmesine katkıda bulunmak üzere düzenlenen festivalin bu yıl ki konukları Romanya, Tataristan, Kırgızistan Bişkek ve Çolpan Ata ekiplerine, GKV yönetici, öğretmen ve çalışanlarına, GKV öğrencilerine, velilere ve Kolej dostlarına katkı ve destekleri için teşekkür etti. GKV Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy ve konuk ülke temsilcilerinin birlikte yaktığı festival ateşi izleyicileri heyecanlandırırken açılışın ardından halk oyunları gösterileri gerçekleştirildi. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen uluslararası halkoyunları festivali, sayısız başarılar, şan ve şerefle dolu geçmişiyle Türk milli eğitiminde çok özel ve anlamlı bir yere sahip olan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarına haklı bir gurur yaşatmaktadır. Yurt içi ve yurt dışında katıldığı birçok etkinlik ve değişim programıyla Gaziantep’in dünyaya açılan penceresi olma özelliğini sürdüren okullarımız kültürler arası paylaşıma katkı sağlamaktan onur duymaktadır. İlimiz ve bölgemizin en kapsamlı kültürel faaliyetleri arasında yer alan festivalimiz kentimizi dünya gündemine taşımaktadır. Festival, 28 Mayıs 2011 Cumartesi akşamı yapılan gala gösterileriyle son bulmuştur.

MODEL BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KONFERANSINDA GKV İMZASI

Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ülkemizde her yıl lise ve üniversite düzeyindeki öğrencilere yönelik ve tamamen öğrenciler tarafından hazırlanan Model United Nations - Turkey (Model Birleşmiş Milletler Türkiye) konferansı düzenlemektedir. 2011 Model Birleşmiş Milletler Konferansı, Model United Nations of Istanbul’un kısaltması olan MUNIST organizasyonunda 8-12 Ağustos 2011 tarihleri arasında İstanbul Yeditepe Üniversitesi Kayışdağı Kampüsünde gerçekleşmiştir. Konferansa Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri Tarık SARIOĞLU, Merve ÖZZORLU ve Bihter ARPACIOĞLU Gaziantep Birleşmiş Milletler delegesi olarak katılmıştır. GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Fevzi GÜRSEL’in danışmanlığını yaptığı GKV ekibi etkin çalışmaları ile organizasyon yetkililerinin takdir ve beğenilerini kazanmıştır. “Kıtaların Buluştuğu Yerde Buluşalım” sloganıyla başlayan program içeriğinde, Birleşmiş Milletlerin tüm uygulamaları modellenmiş ve İtalya, Romanya, Yunanistan, Bangladeş ve Mısır gibi 3 kıtadan pek çok ülkenin gençlik temsilcileri 180 delegenin katıldığı konferans başarıyla tamamlanmıştır.

 


 

Copyright Gaziantep College Foundation | 2015 | All Rights Reserved