2011-2012 - 2. DönemYEAR NEWS

GKV KARDEŞLİK MELODİSİ PROJESİ AKÇABURÇ İLKÖĞRETİM OKULUNA FEN LABORATUVARI KAZANDIRDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları İlköğretim Proje Birimi tarafından yürütülen “GKV Kardeşlik Melodisi” projesi kapsamında, Akçaburç İlköğretim Okuluna, fizik, kimya ve biyoloji deneylerinde kullanılmak üzere bir fen laboratuvarı kuruldu. 8 Mayıs 2012 Salı günü gerçekleşen ve proje kapsamında yapılan birçok etkinliğin son aşaması olan laboratuvar açılışı, renkli anlara sahne oldu. Akçaburç İlköğretim Okulu’nun okuma bayramı ile eş zamanlı gerçekleştirilen açılış törenine, Şehitkâmil Kaymakamı Mehmet AYDIN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet YAĞCI, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, köy muhtarı ve GKV yöneticileri katıldı. Şehitkamil Kaymakamı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün birlikte yaptığı Fen Laboratuvarının açılışında büyük coşku yaşanırken, öğrencilerin sevinçleri gözlerinden okunuyordu. Şehitkâmil Kaymakamı Mehmet AYDIN;” Çoğu kurumların görevi olmadığı halde, ‘Kardeşlik Melodisi’ gibi sosyal sorumluluk projeleriyle ihtiyacı olan okullara kardeşlik ve dayanışma duygularıyla yardımda bulunması bizi oldukça mutlu etti.” dedi. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Fen Bilgisi Öğretmeni Ceren AKÇAY’dan laboratuvarda yapılabilecek deneyler hakkında bilgi alan Şehitkâmil Kaymakamı, bu projede katkısı bulunan velilere, GKV Özel Okulları öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.

GKV ELT CONFERENCE


GKV GELECEĞİN BİLİM ADAMLARINI YETİŞTİRİYOR

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri başarılarına bir yenisini daha ekleyerek TÜBİTAK tarafından düzenlenen “43. Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması’nda” Gaziantep’te dört projesi seçilen tek okul oldu. Ortaöğretim öğrencilerinin yaratıcı yönlerini ortaya çıkarmayı ve onları bilimsel araştırma yapmaya teşvik etmeyi amaçlayan bu yarışma, yurt genelinde 12 bölge merkezinde yapılmaktadır. Her yıl TUBİTAK başarılarını arttıran GKV Özel Liseleri, 2012 Adana bölge finallerine bir Sosyoloji ve üç Biyoloji projesiyle katılma hakkı kazandı. Geçen yıl finale yükselen Kimya projesiyle teşvik ödülü alan, GKV öğrencileri bilimsel projelerdeki farklılık ve yaratıcılıklarını TUBİTAK yarışmasında da gösterdi. TÜBİTAK Bilim Jürisi tarafından seçilen: - Danışman Öğretmen İpek Kundak ve öğrencilerimiz Onur Mumbuç-İrem Oral’ın hazırladıkları “Lise Öğrencilerinin Sosyal Paylaşım Ağlarını Kullanma Alışkanlıkları: Gaziantep Örneği” başlıklı Sosyoloji Projesi, - Danışman Öğretmen Burcu Akçay Dindaroğlu ve öğrencimiz Ersin Bacaksız’ın hazırladığı “Kozmetik ve Güneş Kremlerinde Kullanılan Organik Fotoprotektif Maddelere Alternatif Olarak Pistacia Meyvelerinin Araştırılması” başlıklı Biyoloji Projesi, - Danışman Öğretmen Olun Asal ve öğrencilerimiz Dilan Yağmur Kutlay – Hatice Çeliksöz’ün hazırladığı “Mikroorganizma Solüsyonu Uygulanmış Toprakta Yetiştirilen Buğdaylarda Ağır Metal Etkinliği” ” başlıklı Biyoloji Projesi, - Danışman Öğretmen Hale Ersan ve öğrencilerimiz Ayşe Gökçe Kutsal – Gizem Zer’in hazırladığı “Gaziantep’teki Fıstık İşletme Tesislerinde Oluşan Fıstık Kabuklarının Kombucha Mantarı ile Fermantasyonu” başlıklı Biyoloji Projesi, 19-22 Mart 2012 tarihlerinde Çukurova Üniversitesinde sergilenerek Türkiye finalleri için yarışacaktır. Proje danışmanı öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi içtenlikle kutlar, başarılarının devamını dileriz.

GKV GENÇ MECLİS ANAYASA TASLAĞINI TBMM BAŞKANI ÇİÇEK'E SUNDU

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liselerinin girişimi ve Gaziantep’teki diğer lise öğrencilerinin katılımıyla kurulan Genç Meclis'in Başkanı İrem Oral, hazırladıkları anayasa taslağını Anayasa Platformu toplantısı için Gaziantep'e gelen TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e teslim etti. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleri, sendika genel başkanları ve davetlilerin katıldığı Anayasa Platformu'nda Genç Meclis Başkanı İrem Oral, anayasa taslağını TBMM Başkanı Çiçek'e teslim ederken, çıkarılacak yeni anayasada önerilerinin dikkate alınmasını istedi. Oral'ı dikkatle dinleyen Cemil Çiçek, öğrencimizi kutladı ve Genç Meclis'in kabine üyelerini mayıs ayı içerisinde Ankara'ya davet etti. TBMM Başkanı Çiçek ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Oral'a Genç Meclis ile ilgili sorular yöneltti. Bakan Şahin, Genç Meclis kabinesinde görev alan bayan bakan sayısının 5 olduğunu öğrenince, "Bu sayı az, ben kabinenin yarısını bayan bakan bekliyordum" dedi. 14 kişilik kabinede 5 bayan bakanın çok iyi bir rakam olduğunu ifade eden TBMM Başkanı Çiçek ise, "5 bayan bakan iyi bir rakam. Bu 100 vekili olan bir meclis için iyi bir durum " dedi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genç Meclis Başkanı İrem Oral'dan bu taslağın Gaziantep milletvekillerine de gönderilmesini isteyerek, "Sizleri kutluyorum. Bu çalışmalarınızdan birer kopya da Gaziantep milletvekillerine gönderiniz. Sizleri mayıs ayı içerisinde kabine üyelerinizle birlikte Ankara'ya bekliyorum" dedi. Yapılan görüşmelerin ardından Cemil Çiçek'e çiçek veren Oral, Anayasa Platformu'ndaki tartışmaları izleyerek, hazırlanmakta olan anayasayla ilgili notlar aldı. GKV Özel Okulları önderliğinde kurulan Genç Meclis'te GKV Özel Liseleri, Fitnat-Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesi, Gaziantep Anadolu Lisesi, Yasemin-Erman Balsu Anadolu Lisesi, Sabahattin Zaimoğlu Sosyal Bilimler Lisesi, Mehmet Api İletişim Adalet Anadolu Meslek Lisesi ve Ayten-Kemal Akınal Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan 100 milletvekili ve 14 bakan yer alıyor. Genç Meclis Milli Eğitim, Avrupa Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Dışişleri, İçişleri, Adalet, Sağlık, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme, Milli Savunma, Maliye, Ekonomi, Aile ve Sosyal Politikalar, Gençlik ve Spor, Kültür ve Turizm Bakanlıklarından oluşuyor.

GKV III. LİSELERARASI MÜNAZARA TURNUVASI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, son yıllarda giderek önem kazanan münazara’yı yaygınlaştırma ve gençlere sevdirerek iletişim kültürünü geliştirme konusunda öncülük yapmaya devam ediyor. İlimizin en geniş katılımlı münazara etkinliği olan “III. GKV Liselerarası Münazara Turnuvası” 11 – 13 Nisan 2012 tarihlerinde okulumuzda gerçekleştirildi. Bu yıl turnuvaya, Gaziantep’ten 17 ve Mersin’den İçel Koleji olmak üzere toplam 18 lise takımı katıldı. Turnuva öncesi gerçekleştirilen eğitimin ardından öğrenciler üç günlük yoğun bir maraton yaşadı. Öğrencilerin güncel konulara hâkimiyeti ve kendilerini ifade edebilme gücü öğretmenleri tarafından çok beğenildi. GKV Münazara Takımı, ev sahibi sıfatıyla turnuvaya bu yıl da yarışmacı olarak katılmayarak konuk öğrencilerin münazara eğitimlerini üstlendi. Son derece centilmence geçen turnuvada, 13 Nisan 2012 Cuma gerçekleştirilen final yarışması sonunda kupalar sahiplerini buldu. Turnuvada dereceler şu şekilde paylaşıldı: Ayten-Kemal Akınal Anadolu Lisesi Gaziantep Anadolu Lisesi İMKB Anadolu Lisesi İçel Koleji Gaziantep Anadolu Lisesi’nden İdil Gürsel turnuvanın “En İyi Konuşmacısı” seçildi. Turnuvaya katılan tüm okulların yönetici, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür eder, gelecek yıl turnuvamızda tekrar bir araya gelmeyi dileriz.

GKV İLKÖĞRETİM OKULU MÜZİKTE DE BİRİNCİ

GKV Özel Okulları müzikte de başarıya doymuyor. GKV İlköğretim Müzik Grubu Valilik Kupası Türk Müziği yarışmasında il birincisi oldu. Kemanda Nida Dağdeviren, klasik gitarda Efe Akay, perküsyonda Adnan Buğra İnanıcı, klavyede Hasancan Ağrıtmış ve ritimde Ali Güvenç Güngör’ün yer aldığı GKV İlköğretim Müzik Grubu Valilik Kupası Türk Müziği yarışmasında okulumuzu gururlandırdı. Yarışmaya Müzik Öğretmenimiz Fatih Canpolat tarafından hazırlanan öğrencilerimiz sergiledikleri performansla göz doldururken, ödül töreni öncesinde tekrar sahneye davet edildi. Ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü’nden alan öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyor, başarılarının devamının diliyoruz.

GKV İLKÖĞRETİM TİYATRO KULÜBÜ YILSONU GÖSTERİSİ “OTOGARGARA”

GKV Özel İlköğretim Okulu Tiyatro Kulübü, sene başından bu yana hazırladıkları “Otogargara” adlı oyunu 17 Mayıs Perşembe günü, Mütevelli Kurul Başkanımız Nüket Ersoy’un katılımıyla izleyiciyle buluşturdu. GKV Türkçe zümresi öğretmenlerinin yönetiminde sahnelenen oyunda 6.,7. ve 8. sınıf öğrencilerimiz rol aldı. Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı ve toplumsal sorunlarımıza dikkat çeken oyun, izleyicilere eğlenceli anlar yaşatırken tüm dikkatleri toplumumuzdaki aksaklıklara çekti. Oyun sonunda okulumuz Genel Müdürü Dr. Atanur VERGİLİ öğrencilerimizi çok başarılı bulduğunu belirterek, oyunda emeği geçen herkesi kutladı. Genel Müdürümüz bu tür sanat etkinliklerinin öğrencilerimizin kişiliklerinin gelişiminde akademik eğitim kadar etkili olduğunu söyledi ve tüm öğrencileri sanatsal etkinliklerde görev almaya çağırdı.

“KONUŞAN TRAFİK” ÇOCUK TİYATROSUNU İZLEDİK

BP Çocuk Tiyatrosu’nun "Konuşan Trafik" adlı oyunu 18 Nisan 2012 Çarşamba günü, Gaziantep Kolej Vakfı Anaokulu, İlköğretim 1. 2. sınıf öğrencileri ve çeşitli okulöncesi kurumlardan gelen konuğumuz minikler için sahnelendi. BP Yol Güvenliği Çocuk Tiyatrosu, “Konuşan Trafik” tiyatro oyunuyla öğrencilere eğlenceli olarak temel trafik eğitimi verdi. Oyunun kahramanları, çocukların trafikte sıklıkla karşılaştıkları, birbiriyle bir türlü anlaşamayan trafik lambaları, doğru kullanılmayan emniyet kemerleri ve benzeri trafik sorunlarını çocuklarla paylaştılar. Yayaların uyması gereken kurallar, trafik işaretleri ve neden kullanıldıkları, doğru davranış biçimleri eğlenceli bir dil, akrobasi hareketleri ve kuklalarla anlatıldı. Gösteri ritim-beden, müzik yardımıyla zenginleştirilerek interaktif uygulamalarla çocuklarla beraber tekrar ettirildi.

GKV KARDEŞLİĞİ PROJESİ “Ben Kimim” ETKİNLİĞİ

Öğrencilerimiz arasındaki, sosyal ilişkilerin geliştirilmesine yönelik olarak, paylaşım, yardımlaşma ve dostluk duygularının pekiştirilmesini hedefleyen GKV Kardeşlik projesinin ilk etkinliği 24 Şubat 2012 tarihinde gerçekleşti. GKV İlköğretim 1.ve 6. sınıf ile 2. ve 4. sınıf öğrencileri arasında yapılan etkinlikte, öğrenciler abi, abla ve kardeşlerine kendini tanıtarak, kardeşlik projesi için ilk adımlarını attılar. Öğrencilerin çok heyecanlı olduğu etkinlikte, özellikle ailenin tek çocuğu olan öğrenciler kendi okullarından bir abi, abla veya kardeşi olmasının mutluluğunu yaşadılar. Etkinlik kapsamında, isimlerinin konulma öykülerini birbirleri ile paylaşan öğrenciler keyifli anlar geçirdiler. GKV kardeşleri ile daha sık bir araya gelmek istediklerini belirten öğrenciler, beklentilerini ve düşüncülerini kendi cümleleri ile şu şekilde dile getirdi. BERKAN SARIDAĞ (6-E) : Bir ağabeyim vardı, kardeşim yoktu. Şimdi kardeşim sayesinde ağabeyimin neler hissettiğini daha iyi anladım. ECE ÇETE (6-C) : Onun gülüşünü ve dişlerini çok sevdim. O çok tatlı bir çocuk. Çok şaşırdım sevdiği hayvan “yılanmış” ve en sevdiği renk de pembeymiş. En sevdiği ders matematik… Süslenmekten hoşlanıyor. Etkinlikleri, boyamayı ve resim yapmayı çok seviyor. İki tane yengesi var. Birisi çok süslü, diğeri süslü değil. Ama ikisini de seviyor. Nefret ettiği şey yok. En sevdiği şey arkadaşlarıyla oyun oynamak. Şarkı söylemeyi seviyor. İstanbul ve Ankara’yı gezmiş. Onu çok sevdim. DİCLE YILMAZ (6-E): Ben bu projeye katılmaktan çok mutluyum. Kardeşimi çok seviyorum. O tatlı, güzel, sempatik bir kız. Abla olduğum için kendimi büyümüş ve sorumluluk sahibi hissediyorum. Benim öz kardeşim yok tek çocuğum, ama GKV kardeşim benim öz kardeşim gibi oldu. BERFİN SUYÜR (6-E): Kardeşimle çok mutluyum. Kardeşimi çok seviyorum. Bu kardeşim projesini çok beğendim, iyi ki yapılmış. Bu proje sayesinde Şevval gibi güzel, çalışkan bir kardeşe sahip oldum. Bu proje sayesinde gerçekte olmayan, hayallerimdeki kardeşe sahip oldum. Ondan ayrılmak istemiyorum. UMUT DALSÜREN (1-D): Ben bu etkinliği çok sevdim. Dilara ablamı ve Yeşim ablamı da sevdim. Harika çok güzel ablalarım çok iyi kalpli onlardan ayrılmak istemem. AYÇA TÜRKAN ( 6-E): Ben kardeşlik projesini çok beğendim. Çünkü kardeşimi çok seviyorum ve kardeşimin Yaren olmasından çok memnunum. Çünkü kardeşim çok sempatik ve komik. Aynı zamanda kardeşimle çok iyi iletişim kuruyorum. NEHİR ÇAPAN (1-E): Ben bu etkinliği çok beğendim. Çünkü ablamı daha iyi tanıdım. İLAYDA PINARLI (6-D) : Ben bu etkinliği beğendim. Çünkü bu etkinlik sayesinde GKV kardeşimi daha iyi tanıma şansım oldu ve o da beni daha iyi tanıdı. Onunla benzer yönlerimiz olduğunu öğrenmiş oldum. YİĞİT MERİÇ (6-D): Bu etkinliği beğendim. Çünkü bu sayede çocuklara örnek oluyoruz. Onların geleceğini etkilemek çok hoş… Kardeşim bana çekmiş. Benim gibi çok konuşuyor, soğuk espriler yapıyor. MELİSA ERŞEKER (6-D): Ben kardeşimi ve bu etkinliği beğendim. Çünkü kardeşi, ağabeyi, ablası olmayanların oluyor ve birçok kişiyi tanıyorsun ve yeni arkadaşlıklar kuruyorsun. ECE BAŞEL (6-E): Bu proje çok güzel. Benim kardeşim olmamasına rağmen kardeşim oldu, sanki gerçek kardeşimmiş gibi. Kardeşimin adı Ozan A. Yıldırım. Ozan çok çalışkan ve sevimli. Onu çok seviyorum, onun da beni sevmesini bekliyorum.

GKV ANAOKULUNDA BİSİKLET ŞENLİĞİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu 5 yaş grubu öğrencileri “Bisikletimi Okuluma Götürüyorum” bahçe projesine katıldı. Aile-okul işbirliğini güçlendirmek ve öğrencilerimizin psikomotor gelişimlerini desteklemek amacıyla hazırlanan proje tam bir çocuk şenliği havasında gerçekleşti. Öğrenciler büyük bir sorumluluk duygusu içinde günler öncesinden evdeki bisiklet ve scooterlarını temizlediler, tamir ettirdiler. Büyük bir heyecanla okula gelen minikler, bisiklet veya scooter’larını arkadaşlarına göstermek için adeta yarış içindeydiler. Özenle kullandıkları scooter ve bisikletleri ile dengelerini sağlayan öğrencilerimiz, bahçeye dağılarak çok güzel görüntüler oluşturdu. Çevreyi koruma bilinciyle hareket eden minikler bisikletlerini okul bahçesinde güvenle kullandı. Gün içerisinde bisiklete binme saatleri belirlendi, gruplar halinde scooter ve bisikletlerine binerek, okul bahçesinde tur attılar. Bir hafta süren “Bisikletimi Okuluma Götürüyorum ” bahçe projesi, okul yönetimi ve anaokulu rehberlik servis tarafından desteklendi. Büyük sınıfların ilgi ve beğenisini kazanan etkinlik, okul bahçemizi renklendirdi.

GKV LİSESİ ÖĞRENCİLERİ ÜNİVERSİTE YOLUNDA

GKV Özel Liseleri 11. sınıf öğrencileri 28 Mayıs- 2 Haziran 2012 tarihleri arasında, her yıl geleneksel olarak yapılan Üniversite Gezisine katıldı. Öğrencilerimizin İstanbul ve Ankara’da bulunan ve ülkemizin önde gelen vakıf ve devlet üniversitelerini yakından tanıyarak, yükseköğrenimleri için kendilerine en uygun şehir, üniversite ve bölümü seçmelerine yardımcı olmak amacıyla düzenlenen gezi Hakan Çalık, Hakan Alay ve Hülya Duran öğretmenlerimiz ile kırkbeş öğrencimizin katılımıyla tamamlandı. Gezinin ilk gününde uçakla İstanbul’a giden GKV grubu, yoğun bir program çerçevesinde ilk gün Boğaziçi ve İstanbul Teknik Üniversitesini, diğer günler Bahçeşehir, Sabancı, Koç ve Yeditepe Üniversitelerinin yanı sıra, İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etti. İstanbul’dan sonra Ankara’ya geçen grup, ODTÜ, Hacettepe ve Bilkent Üniversitelerini ziyaret ederek, bir haftalık gezinin ardından Gaziantep’e döndü. Öğrenciler, önceki yıllarda olduğu gibi, bu yıl da bu gezinin kendileri için çok yararlı olduğunu, kafalarındaki üniversite ve bölüm düşüncesinin biraz daha netleştiğini söyledi ve mutluluklarını belirtti.

GKV MEZUNLARI BİR ARAYA GELDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Mezunlar Derneği (GKVMED) tarafından 4 Şubat 2012 Cumartesi günü düzenlenen gecede GKV mezunları Zirve PARK’da buluştu. Özellikle 2000 sonrası dönem mezunu genç GKV’lilerin katıldığı organizasyonda, mezunlar birbirini tanıma ve okul anılarını paylaşma fırsatı buldular. Yaklaşık 150 GKV mezununun katılımı ile gerçekleşen bu keyifli gece, birbirlerini uzun zamandır görmeyen sınıf arkadaşlarına da ev sahipliği yaptı. Oldukça coşkulu geçen gecede mezunlar organizasyon için GKVMED Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Anlar ve üyeler ile GKV Özel Okullarına teşekkür ettiler. Birbirleriyle ve okullarımızla bağlarını güçlendiren benzer etkinliklerin devam etmesini dileyen mezunlarımız, bir sonraki buluşmada tekrar bir araya gelme sözü verdiler.

GKV MÜNAZARA LİGİ ELEMELERİNDE TÜRKİYE BİRİNCİSİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Münazara Takımı Türkiye Özel Okullar Birliği tarafından düzenlenen Türkiye Münazara Ligi ikinci elemelerinden birincilikle çıkarak önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek 8’li finallere kaldı. Bu yıl 3. gerçekleştirilen Türkiye Münazara Ligi’ne Türkiye genelinde 63 lise katıldı. 23-25 Mart 2012 tarihinde İstanbul Beykent Üniversitesinde yapılan ikinci eleme turunda 32 okul yarıştı. Adana’daki bölge elemesini büyük bir başarıyla geçen GKV Özel Liseleri Münazara takımı ikinci turdan gurup birincisi olarak finale birinci sırada çıktı. Türkiye’nin en önde gelen okullarıyla karşılaşan GKV Özel Liselerinin bu başarısı büyük yankı uyandırdı. Bu sonuç, daha önce aynı yarışmada takım halinde ve en iyi konuşmacı dalında Türkiye 2. olan GKV’ nin münazara başarısını perçinledi. Elif Naz Araz, Ece Nur Kurt, İpek Erdoğan, Bilge Nur Aktaş, Muhammed Özdemir ve Hikmet Kadıoğlu’ndan oluşan GKV Özel Liseleri Münazara Takımı, Türkiye Münazara Ligi finallerinde BAAL Koleji, İstanbul Robert Koleji, İstanbul Erkek Lisesi, Fenerbahçe Lisesi, İzmir Çakabey Lisesi, İçel Lisesi ve Açı Lisesi ile karşılaşacak. Yarışmaları değerlendiren grup sözcüsü öğrencimiz Elif Naz Araz, “Münazara alanında elde ettiğimiz bu başarı bizi çok mutlu etti. Yetişmemizde emeği geçen bütün öğretmenlerimize ve en büyük destekçimiz GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy'a teşekkür ediyoruz. Ben ve ekip arkadaşlarım Gaziantep ve bölgemiz adına çıktığımız bu yarışmada verdiğimiz sözü tuttuk ve birinci aşamayı başarıyla geçerek yarı finale kaldık. Yarı finalde de yine çok çekişmeli geçen müsabakaların ardından grup birincisi olarak finale kaldık. Önümüzdeki günlerde final yarışması için İstanbul'a gideceğiz ve hedefimiz bu kez Türkiye birincisi olmak. Bu başarımız Gaziantep'in eğitim alanında İstanbul okullarıyla yarışır noktaya geldiğini bütün Türkiye'ye bir kez daha göstermiştir” dedi. Gurur kaynağımız münazara ekibimizi kutluyor, finallerde başarılar diliyoruz.

GKV MÜNAZARA TAKIMI'NDAN BÜYÜK BAŞARI

11 – 12 Şubat tarihlerinde Özel Adana Koleji’nde gerçekleştirilen “Türkiye Münazara Ligi Adana Ayağı’ nda” Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Münazara Takımı benzerine az rastlanır bir başarı elde etti. Elif Naz Aras, Ece Nur Kurt, İpek Erdoğan, Bilge Nur Aktaş ve Müjgan Okan’dan oluşan GKV Münazara Takımı, Mart ayında İstanbul’da gerçekleştirilecek Türkiye finalleri öncesinde bir hazırlık ve antrenman niteliği taşıyan elemelerde konuşmacılarının yeteneği ile tüm okulların gözünü korkuttu. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, Tarsus Amerikan Koleji, Antalya Koleji, Özel Sanko Anadolu Lisesi, İçel Koleji ve Adana Koleji’nin katıldığı ve beş tur şeklinde gerçekleştirilen müsabakalar sonunda Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Münazara Takımı tüm konuşmacıları geride bırakarak yüksek bir ortalama ile “en iyi konuşmacılar listesinde ilk üç konuşmacı seçildi.” Jüri heyetinin ve tüm katılımcıların dikkatini çeken durum Münazara Ligi’nde az rastlanır bir başarı olarak değerlendirildi. GKV Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili yaptığı açıklamada; Bu başarı tesadüf değil; Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları olarak dört yılı aşkın bir süredir Münazara etkinliklerine büyük yatırım yapıyoruz. Gaziantep’ten ulusal bir turnuvaya ilk katılımımız 2008 yılında gerçekleşti. Bu tarih itibarıyla diğer sanat ve spor dallarına verdiğimiz önemi ve ilgiyi münazaraya da verdik. Böylece çok önemli bir altyapı oluşturmuş olduk. Okullarımızdan mezun olmuş birçok öğrencimiz gittiği üniversitelerde de münazara çalışmalarına devam etti ve birçok başarıya imza. Özellikle 2010 yılından itibaren il genelinde düzenlediğimiz “Liseler Arası Münazara Turnuvası” ile bu birikimimizi Gaziantep gençliği ile paylaşamaya başladık. Bu turnuvada münazara ile tanışan öğrencilerimiz okullarında kulüpler kurdu ve çalışmalarına devam ediyor; bu turnuvalarda il genelindeki liselerimizden elli altı öğretmenimize jüri eğitimleri verdik ve kendileri ulusal sertifikaya sahip jüri üyesi unvanı kazandılar. En önemli başarı burada yatıyor; GKV Okulları her platformda ışığını Gazi şehrimiz ile paylaşıyor. Münazara alanında bizi hem bölgede hem de ulusal platformda gururlandıran bir başka önemli başarımız ise 2011 yılının Ocak ayında gerçekleştirilen “Eurasian Schools Debating Championships” ( Avrasya Okullar Arası Münazara Şampiyonası) da okulumuzdan Melike Aytekin’in Münazara Milli Takımı’nda oyuncu olmasıdır. Melike ile İngilizce münazaraya katılan okulumuz bu dalda da ilerlemeye başladı ve bu yılki milli takım seçmelerine yine öğrenci göndereceğiz. 2012 Türkiye Münazara Liginde hedefimiz yüksek, Adana elemelerinde ilk üç konuşmacının açık ara puan farkı ile bizim öğrencilerimizin olması bizi şaşırtmadı çünkü bu öğrenciler uzun soluklu bir çalışmanın sonunda oradalar. Bu yıl Türkiye genelinde ilk üç bekliyoruz. Geçtiğimiz yıllara baktığımızda münazarada yükseliş ivmemizin devam ettiği görülüyor. Buradan diğer okullarımıza da çağrı yapıyorum biz bilgi paylaşımına ve her türlü yardıma hazırız. Bildiklerimizi ve tecrübelerimizi, münazaraya yeni başlayan okullarımıza aktarmak bizi çok mutlu edecektir. Bu konudaki en önemli tavsiyem münazaranın uzun soluklu bir çalışma gerektirdiğini unutmamaları bir maç ile ya da bir turnuva ile münazaracı olunmaz bu iş emek ve yıllar süren sabırlı çalışmalar ister. Ayrıca bu yıl il geneli Turnuvamız 11 – 12 – 13 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek. Tüm liselerimizi şimdiden davet ediyoruz. Hep birlikte münazarayı Gaziantep’in gündemine taşıyalım, dedi.

GKV OKULLARARASI YÜZME İL ŞAMPİYONU OLDU

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 3-5 Nisan 2012 tarihleri arasında yapılan “Okullararası Küçükler Yüzme İl Birinciliği” yarışmalarında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları küçük kız takımı 6992 puanla il şampiyonu, küçük erkeklerde Can Demir ve Bedri Yapar bireysel şampiyon olarak yüzmede büyük bir başarıya imza attılar. Üç gün süren yarışmada Başak Özberk-İrem Gökkoruk-Azize Selin Yalnız-Beste Serin-Selin Özberk-Kevser Melekoğlu’ndan oluşan GKV kız yüzme takımı sporcularından, 1- Kevser Melekoğlu 50m sırt üstü’nde il ikincisi, 2- İrem Gökkoruk 100m serbest dalda il ikincisi, Selin Özberk il üçüncüsü 3- Azize Selin Yalnız-Selin Özberk-Başak Özberk ve İrem Gökkoruk’un yarıştığı GKV takımı 4x100 serbest bayrak yarışında il birincisi, 4- Azize Selin Yalnız 50m kurbağalamada il ikincisi, 5- İrem Gökkoruk 100m kelebek dalında il birincisi, Başak Özberk il ikincisi, 6- Azize Selin Yalnız 100m kurbağalamada il birincisi, Selin Özberk il üçüncüsü, 7- Başak Özberk 50m kelebek’te il ikincisi, Kevser Melekoğlu il üçüncüsü, 8- İrem Gökkoruk 50m serbest dalda il ikincisi - Selin Özberk il üçüncüsü, 9- Azize Selin Yalnız 100m sırt üstü’nde il birincisi, Kevser Melekoğlu il üçüncüsü, 10- İrem Gökkoruk-Selin Özberk-Başak Özberk-Kevser Melekoğlu’nun yarıştığı GKV takımı 4x100m karışık bayrak yarışında il birincisi, 11- İrem Gökkoruk 200m serbest dalda il birincisi, Kevser Melekoğlu il ikincisi, 12- Azize Selin Yalnız 200m karışık dalda il birincisi, Başak Özberk il ikincisi oldu ve Kız takımları puan durumu ve il sıralaması 1. Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlköğretim Okulu Puan: 6992 2. Karataş İlköğretim Okulu Puan: 3919 3. Özel Sanko Okulları Puan: 3818 şeklinde gerçekleşti. Öte yandan, Can Demir-Bedri Yapar-Şahin Can Batallı-Bedirhan Tunç-Mustafa Çalık-Batuhan Yalçın’dan oluşan GKV erkek yüzücülerimizden 1- Can Demir 100m ve 200m serbest dalda il birincisi, 50m serbest dalda il ikincisi, 50m kelebek dalda il üçüncüsü 2- Bedri Yapar 200m karışık dalda il birincisi, 50m ve 100m kelebek dalda il ikincisi oldu. Şampiyon GKV küçük kız takımımız ve erkekler kategorisinde Can Demir ve Bedri Yapar 2012 Mayıs ayı’nda Marmaris’te yapılacak Türkiye Yüzme Şampiyonasında okulumuzu ve ilimizi temsil edeceklerdir. Şampiyon sporcularımızı ve öğretmenlerimizi içtenlikle kutlar, başarılarının devamını dileriz.

GKV ÖZEL LİSELERİ 2012 YGS’DE İL BİRİNCİSİ

1 Nisan 2012 tarihinde yapılan 2012 YGS - Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Lisesi il birincisi oldu. Ülkemizin en büyük ulusal sınavı olan 2012 YGS’de GKV Özel Fen Lisesi öğrencisi Asuhan Par, YGS-3 puan türünde Türkiye 166.sı - Gaziantep İl Birincisi, YGS-4’de Türkiye 174.sü- Gaziantep İl Birincisi, YGS-5’de Türkiye 215.si - Gaziantep İl Birincisi olmuştur. Asuhan Par aynı zamanda YGS-6’da Türkiye 267.si - İl İkincisi, YGS-1’de Türkiye 293.sü-İl Üçüncüsü ve YGS-2’de Türkiye 245.si olarak Gaziantep YGS Şampiyonluğunu ilan etmiştir. Diğer şampiyon öğrencilerimiz GKV Özel Fen Lisesi öğrencisi Merve Bayram YGS-2’de Türkiye 230.su- İl İkincisi, YGS-1 ve YGS-6 da il dördüncüsü, Erdem Açıkgöz YGS-1’de Türkiye 486.sı, Anıl Kaplan YGS-2’de Türkiye 611.si, Merve Yetişgin YGS-4’de Türkiye 657.si, , Mert Balim YGS-1’de Türkiye 693.sü, Berken Gür YGS-1’de Türkiye 1053.sü olmuştur. GKV Özel Liseleri öğrencileri 2012 YGS’de Türkiye genelinde ilk 1.000’de 25 derece, ilk 5.000’de 87 derece ve ilk 10.000’de 122 derece ile Gaziantep’te en yüksek başarıyı elde etmişlerdir. Bu parlak sonuçlar, adı daima başarılarla anılan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının gurur kaynağıdır. 2012 YGS’de bireysel ve kitlesel olarak üstün başarı gösteren öğrencilerimizi içtenlikle kutlar, değerli katkıları için tüm yönetici, öğretmen ve velilerimize teşekkür ederiz.

GKV ÖZEL LİSELERİ AB ÖYKÜ YARIŞMASINDA YİNE İL BİRİNCİSİ

Gaziantep Ticaret Odası Avrupa Birliği Bilgi Merkezi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen “AB Öykü Yarışması” nda, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anadolu Lisesi 9-A sınıfı öğrencisi Anday Zer, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Esin Alpdoğan’ın rehberliğinde katıldığı yarışmada “Bir Kağıt Parçası” adlı öyküsü ile il birincisi oldu. Lise 9. ve 10. sınıf öğrencilerine yönelik olarak beş yıldan bu yana yapılan ve AB’nin temel değerlerini konu alan yarışmanın bu yıl ki teması “Farklılıklar İçinde Birlik” olarak belirlendi. AB Öykü Yarışması’nın Gaziantep etabına 9 okuldan 48 öğrenci 53 öykü ile katıldı. Yapılan değerlendirmede Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Anday Zer, ‘Bir Kağıt Parçası’, Fitnat Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinden Meryem Betül Kurt ‘Neden Ben’ ve Gaziantep Anadolu Lisesi öğrencilerinden Sude Koca ‘Terapi’ isimli öyküleriyle ilk 3 sırayı aldı. Gaziantep Ticaret Odası toplantı salonunda düzenlenen törende, yarışmaya katılan tüm öğrencilere ve onlara rehberlik eden öğretmenlere katılım belgeleri ve ilk üç dereceyi paylaşan öğrencilere ödülleri verildi. Yarışmanın Gaziantep etabında başarılı olan öğrenciler İstanbul’da Haziran ayında yapılacak ulusal finalde ilimizi temsil edecekler. Geçen yıl GKV Özel Fen Lisesi 10-A sınıfı öğrencisi Yağmur Aşar’ın il birincisi olduğu AB Öykü Yarışması finallerinde dereceye giren ilk 3 öğrenci Brüksel ve bir AB ülkesi gezisi ile ödüllendirilecektir.

GKV KARDEŞLİĞİ İNGİLİZCE AÇIK HAVA ETKİNLİĞİ

Baharın gelmesiyle birlikte GKV Kardeşliği Projesi İngilizce açık hava etkinlikleriyle okul bahçemize taşındı. GKV Anasınıfı 5 yaş ve İlköğretim 3. sınıf öğrencileri ortak bir İngilizce etkinliği için okul bahçesinde buluştu. Anasınıfı 5 yaş grubu minikler 3. sınıf öğrencisi abla ve ağabeylerine şarkılar öğretirken, 3. sınıflar da 5 yaşlara İngilizce yönlendirmelerle oyunlar oynattılar. Bilgi alışverişi, yardımlaşma ve dayanışma gibi akademik ve sosyal paylaşımlarla geçen etkinlik İngilizce şarkılarla coşkuyla tamamlandı.

DÜNYA İÇİN BİR ADIM DAHA

Çevre sorunları konusunda acil çözümler üretilmesine dikkat çekmek isteyen Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlköğretim Okulu öğrencileri çevreye olan duyarlılıklarını bir kez daha gözler önüne serdi. Okulumuz 5. , 6. ve 7. sınıf öğrencilerinden oluşan “Eko Okullar” ve tiyatro kulübünün ortak olarak hazırladığı “Dünya İçin Bir Adım Daha” adlı programda ilk olarak küresel ısınmanın canlılar ve çevre üzerindeki etkileri çarpıcı bir sunumla izleyenlere sunuldu. Ardından okulumuzun geri dönüşüm kahramanı olan GEKO tanıtılarak geri dönüşümün önemi hakkında bilgiler verildi. Küresel ısınma sonucunda dünyanın ve canlıların yok oluşunu anlatan Hakan Atalay’ın yazdığı “Nuh’un Uzay Gemisi” adlı oyunun sahnelenmesinin ardından geri dönüştürülebilen maddeler ve geri dönüşüm basamakları hakkında yapılan sunum ilgiyle izlendi. Program sonunda toplam kırk dört öğrenciden oluşan Eko Okul ekibi küresel ısınma konulu şarkıları hep birlikte seslendirdiler. Çevre dostu GKV öğrencileri daha yaşanılabilir bir dünya için çalışacaklarına söz verdiler.

22 MART DÜNYA ORMANCILIK GÜNÜ KOMPOZİSYON YARIŞMASI BİRİNCİSİ GKV’DEN

22 Mart Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günü etkinlikleri kapsamında Gaziantep Valiliğinin ortaöğretim öğrencilerine yönelik düzenlediği kompozisyon yarışmasında GKV Özel Fen Lisesi 10- A sınıfı öğrencisi Nebile Aydemir “Doğanın Sunduğu Değer: Ağaç” başlıklı kompozisyonuyla il birincisi oldu ve çeyrek altın ödül kazandı. Ödül töreni Gaziantep Valisi Erdal Ata ve il protokolünün katılımıyla Dülük Baba Ormanı’nda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın bando eşliğinde söylenmesiyle başlayan törende Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun ve Gaziantep milletvekillerinin kutlama mesajları okundu. Daha sonra Gaziantep Valisi Erdal Ata bir açılış konuşması yaptı. Konuşmasında : “Ülkemiz için çok önemli olan ormanlar korunmalı, orman alanları daraltılmamalıdır. Ormanlar sadece bizim için değil, gelecek kuşaklar için de büyük önem taşımaktadır. İlimiz orman örtüsü olarak hem Türkiye hem de dünya ortalamasının çok gerisindedir. Ormanlar sadece insanların değil tüm canlıların da ortak yaşam alanıdır. Şu anda bulunduğumuz Dülük ormanları 50- 60 yıl önce dikilmiş, biz de şimdi fidan dikelim ki bu fidanlar 50-60 yıla kadar bizden sonraki nesiller için orman olsun” dedi. Tören çeşitli kategorilerde açılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle devam etti. Öğrencimiz Nebile Aydemir İl birincisi olduğu kompozisyonunu tören alanında okudu. Tören halk oyunları gösterisi ve fidan dikim şöleniyle son buldu.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMINI COŞKUYLA KUTLADIK

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları 1.hafta öncesinden sınıflarda başladı. Sınıfların Atatürk köşeleri süslendi. Atatürk ve 23 Nisan çocuk bayramı konulu şiirler okundu. Marşlar söylendi. Anaokulu 23 Nisan Töreninin açılış konuşmasında Okul Müdürü Neslihan Türkistanlı çocuklarımızın sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve barışın hakim olduğu bir dünyada el ele yaşaması dileğiyle , Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı. Konuşmanın ardından 23 Nisan ve Atatürk adlı filmi ilgiyle izleyen çocuklar, öğrendikleri şarkıları ve şiirleri söylediler. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Programı daha sonra bahçede devam etti. GKV Özel İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencilerinin hazırladığı okul programını izleyen çocuklar, ellerinde bayraklarla okulun bahçesinde yürüyüş yaptılar. Minik GKV’liler müzik eşliğinde ip atladılar, top oynadılar ve bol bol eğlenerek, Çocuk bayramını kendilerine armağan eden Atatürk’e teşekkür ettiler.

600 GKV'LİNİN CANLI PERFORMANS RESİM KARDEŞLİĞİ

“GKV Kardeşliği Projesi” kapsamında yaklaşık altı yüz GKV Özel İlköğretim Okulu öğrencisi, ortak canlı performans resim çalışması yaptı. 26-27 Nisan 2012 tarihinde okul bahçemizde iki ayrı seansta gerçekleştirilen resim performansı etkinliğinde, GKV'nin kardeş öğrencileri “Hayalimdeki Dünya” konulu resimler yaptı. GKV İlköğretim Müdür Yardımcısı Ayşe Özçınar’ın koordinatörlüğünü yaptığı ve Görsel Sanatlar öğretmenleri Hayal Bazoğlu, Banu Demirdağ, Elif Yaman ve Bilgisayar öğretmeni Neriman Ersönmez’in denetiminde yürütülen çalışma, coşkulu bir görsel şölen ortamında tamamlandı. Dönem başından bu yana sürdürülen GKV Kardeşliği projesi birbirinden ilginç etkinliklere sahne olmaktadır. Proje, öğrencilerimiz arasındaki kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının geliştirilmesi, birlikte ortak etkinlik yaparak ekip ruhunun geliştirilmesini hedeflemektedir. Okulumuzun kardeş okullarından Akçaburç Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerinin de katılımıyla gerçekleştiren canlı performansta birbirleriyle kaynaşan öğrenciler örnek bir dayanışma içinde hayallerini, yüzlerce metre uzunluğundaki ortak tuvale yansıttılar.

ACAROBA KÖYÜ ZİYARETİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlköğretim Okulu öğrencileri bir sosyal sorumluluk örneği daha sergilediler. Okulumuzun 7-C ve 7-E sınıfı öğrencileri Gaziantep merkeze bağlı Acaroba Köyünde bulunan Saliha-Cemil Cahit Güzelbey İlköğretim Okulu'nu ziyaret ettiler. GKV’liler taşıma merkezli bir ilköğretim okulu olan ve çevresindeki 8 köyden gelen öğrencilerin devam ettiği okuldaki arkadaşlarıyla birlikte unutulmaz anlar yaşadı. GKV öğrencileri, Saliha-Cemil Cahit GÜZELBEY İlköğretim Okulu'nda eğitim gören öğrenci arkadaşlarına kendi harçlıklarıyla aldıkları çeşitli hediyeleri götürerek güzel bir paylaşım örneği gösterdiler. Acaroba Köyü öğrencileriyle kısa sürede kaynaşan öğrencilerimiz, arkadaşlarının okudukları okulun fiziksel şartlarını incelediler. GKV’liler küçük bir köyde, bir eğitim gönüllüsü tarafından yapılan ve birinci kademede yirmi dört öğrencinin birleştirilmiş sınıflarda eğitim gördüğü bu şirin okulu çok sevdi. Arkadaşlarıyla hem sohbet eden hem de çeşitli oyunlar oynayan öğrencilerimiz oldukça güzel vakit geçirdiler. Gezinin bitiminde köyden ayrılma vakti geldiğinde öğrencilerimiz ve Acaroba Köyü öğrencileri oldukça duygulandı.

AFS’LİLER İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ’NÜ ZİYARET ETTİ

Türk Eğitim Derneği AFS organizasyonu ile bir yıllığına Gaziantep’e gelerek lise eğitimi alan Amerikalı öğrenciler, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem SERİN’e bir nezaket ziyaretinde bulundular. GKV Özel Anadolu Lisesinde misafir öğrenci statüsünde 2011-2012 eğitim yılı başından bu yana öğrenim gören Anjali Ananda Belur ve diğer öğrencilerden Türkiye’de edindikleri eğitim deneyimleri konusunda ayrıntılı bilgi alan Ekrem SERİN, öğrencilerle yakından ilgilendi. Uluslararası kültürel etkinliklerin ve bu tarz öğrenci değişim programlarının önemine dikkat çeken Milli Eğitim Müdürümüz, başta öğrencileri misafir eden aileler olmak üzere, okullara ve öğretmenlere programa verdikleri destek için teşekkür etti. Öğrencimiz Anjali Ananda Belur, ziyarette Gaziantep’te bulunmaktan ve Türk halkını yakından tanımaktan çok mutlu olduğunu söyledi.

ALMANCA ZÜMRESİ KOSTÜM GÖSTERİSİ

GKV Özel İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencilerimiz 10 Mayıs 2012 Perşembe günü “Kostümfest - Kostüm Gösterisi” etkinliği düzenledi. Almanca zümresi tarafından hazırlanan gösteride, öğrencilerimiz “kendi kostümünü kendin oluştur” sloganıyla, evlerinde bulunan fazla ya da artık birbirinden farklı materyallerden tasarlayıp, oluşturdukları kostümlerle yaratıcılığın sınırlarını zorladır. İlk kez bu yıl düzenlenen Kostümfest ‘te öğrencilerimiz özgün kostümlerini Almanca sunumlar yaparak tanıttı ve yabancı dil yetilerini eğlenceli bir ortamda geliştirerek gönüllerince eğlendiler. Veliler ve davetlilerin de izlediği gösteri tam bir görsel şölen ortamında geçti. Öğrencilerin tüm yaratıcılıklarıyla hazırladıkları kostümler jüri üyesi öğretmelerimiz tarafından objektif olarak değerlendirildi ve 4-A sınıfından Emir Külah, 4-B sınıfından Doğu Sertkaya, 4-C sınıfından Başak Dilşat Sarı, 4-D sınıfından Umur Bilginer ve 4-E sınıfından Melda Kulakoğlu adlı öğrencilerimizin kostümleri birincilik ödülünü almaya hak kazandı.

ANAOKULU ÖĞRENCİLERİMİZ GAZİANTEP RESİMLERİ SERGİSİNİ GEZDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencilerinden bir grup, Gaziantep’e ''Gazi'' unvanı verilişinin 91. yıl dönümü dolayısı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin organizasyonuyla açılan Şilili Ressam Javıer G. Subıabre Hernandez'in ''Gaziantep Resimleri'' konulu sergisini gezdi. Onat Kutlar Salonu Fuayesindeki resimleri inceleyen anaokulu öğrencileri, yöreye özgü tarihi Antep evlerinin yansıtıldığı resimleri büyük bir ilgiyle izledi. Eski Antep evlerini meraklı gözlerle inceleyen öğrenciler, Ressam Hernandez'in guaj tekniğiyle yaptığı 40 eserin hepsini ayrı ayrı gezdiler. Serginin ardından okula dönen öğrenciler, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ile tanışmanın mutluluğunu, sergide gördüklerini ve eski Antep evleri hakkındaki düşüncelerini arkadaşlarıyla paylaştılar.

GKV DE 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, Mütevelli Kurulu Başkanımız Nüket Ersoy ve Yönetim Kurulu üyelerimizin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte tüm GKV ailesi bir araya gelerek, yoğun çalışma temposunun yorgunluğunu atma fırsatı buldular. Program öncesinde küçük bir kokteyl ikramı düzenlendi. Öğretmenlerimiz Özlem Fındık ve Mahmut Şahinler ’in sunduğu etkinlikte, Psikolog Sibel ELBEYLİ; “Aşk, Sevgi ve Farkındalık” sunumu ile günümüz koşullarında ve Türkiye’de kadın olmanın zorluklarından ve yararlarından bahsederek, kadın-erkek ilişkilerine ışık tuttu. Coşku ile başlayan program eğlenceli görüntülere de sahne oldu. GKV ailesinin “Kadınlar Ne İster - Erkekler Ne İster” anketine verdiği cevaplar geceye damgasını vururken, öğretmenlerimizin hazırladığı skeçlerde keyifli anların yaşanmasına neden oldu. Etkinlik şiir dinletisi ve müzik şöleni ile son bulurken, GKV ailesi kadınlar için büyük anlam taşıyan bu güzel günde bir arada olmanın mutluluğunu yaşadılar.

BİLKENT – GKV GENÇLİK AKADEMİSİ VE ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Bilkent Üniversitesi ile Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları tarafından birlikte gerçekleştirilen ve bilim dünyasını en üst akademik ortamda gelecek nesillere erken yaşta tanıtmayı amaçlayan Gençlik Akademisi ve Çocuk Üniversitesi Projesi başarıyla tamamlandı. Gençlerin ve çocukların bilime ve üniversiteye ilgilerini arttırmak üzere düzenlenen 1. Gençlik Akademisi ve Çocuk Üniversitesi Bilkent Üniversite’si kampüsünde yapıldı. Yedi gün süren programa GKV Özel Okulları’ndan 21, Özel Bilkent Liseleri’nden ise 5 öğrenci katıldı. Program çerçevesinde öğrenciler, üniversite öğrencilerinin konakladığı yurtlarda konaklayıp, yurt yemekhanelerinde yemek yediler ve gerçek bir kampüs yaşamı deneyimi kazandılar. Üniversite hayatını yakından tanıma imkânı bulan öğrenciler, özellikle kampüs alanındaki spor tesislerinden ve sosyal ortamdan çok etkilendiler. Programın ilk gününde Anıtkabir’i ziyaret eden öğrenciler, ardından Bilkent Üniversitesi 2012 yılı diploma törenine katıldılar. Kep törenindeki görkemli sunum ve üniversite mezuniyetinin sevinci öğrencilerimiz için unutulmaz bir anı oldu. Genç üniversiteliler için hazırlanan akademik program ise oldukça yoğundu. Her gün farklı bir bilim dalında üniversite öğretim üyelerinden ders alan ve o bilim dalına ait çok ilginç konularda etkileşimli atölye çalışmaları yapan öğrenciler, bilimin kapılarını genç yaşta açmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadılar. Programda ultrahızlı lazerler, robot eğitimi, film canlandırma, bir kent tasarlamak, kamerasız fotoğraf, düşünce deneyleri, ihale oyunları, Unicef evi, çevirmenlik deneyimi gibi birbirinden ilginç konulara yer verildi. Program sonunda gerçekleştirilen sertifika töreninde Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah ATALAR, Gençlik Akademisini başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikalarını verdi ve barbekü partisine katıldı.

GKV BÜYÜK BAYANLAR ve ERKEKLER VOLEYBOL TAKIMLARI ŞAMPİYONLUĞA KOŞUYOR

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Spor Kulübü Büyük Bayanlar ve Büyük Erkekler Voleybol Takımları başarılı bir sezon geçiriyor. Eski öğrencilerimiz ve velilerimizden oluşan GKV Özel Okulları Spor Kulübü Büyük Bayanlar ve Büyük Erkekler Voleybol Takımları bir yıl boyunca çalışmalarına aralıksız devam ederek, başarılarına yenilerini ekliyor. Sporun her kademede ve her yaşta yapılabileceğini örnek çalışmalarıyla kanıtlayan GKV Özel Okulları Spor Kulübü voleybolda büyük bayanlar ve büyük erkeklerde, Gaziantep’i en iyi şekilde temsil ederek, il genelinde düzenlenen voleybol il şampiyonasına katılmaya hak kazandı. GKV Büyük Erkekler Voleybol Takımı, Kepkep B. Kulübü ile 30 Mayıs 2012 Çarşamba günü saat 18.30’da yarı final maçına çıkacaktır. GKV Büyük Bayanlar Voleybol Takımı ise 2 Haziran 2012 Cumartesi günü saat 10.00’ da Gençlik B. Kulübü ile Kamil Ocak Spor Salonunda karşı karşıya gelerek, smaçlarını şampiyonluk için vuracaklar. GKV Özel Okulları olarak, takımlarımıza başarılar diliyoruz.

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL LİSELERİ TANITIM GÜNÜ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Fen ve Anadolu Liseleri tanıtım toplantısı, 26 Nisan 2012 Perşembe günü, saat 16:00’da GKV Özel Okulları Konferans Salonunda yapıldı. Toplantıya GKV Özel Okulları Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı. Toplantıda GKV Özel Okulları Genel Müdürü Y.Doç.Dr. Atanur Vergili’nin açılış konuşmasının ardından, Lise Müdürü M.Fevzi Beşe, GKV Özel Fen ve Anadolu Liselerini tanıtan bir sinevizyon sunumu yaptı. Programda, 2012 YGS sınavında YGS-3, YGS-4 ve YGS-5 puan türünde Gaziantep İl Birincisi olan Asuhan Par, YGS-2’de il ikincisi olan Merve Bayram ve Türkiye genelinde ilk 1000 içerisinde derece yapan öğrencilere plaketleri verildi. Toplantının son bölümünde GKV Özel Fen ve Anadolu Liseleri idareci ve öğretmenleri velilere tanıtıldı ve katılımcılara bir kokteyl verildi.

GKV ‘DEN ÇANAKKALE’YE ANLAMLI GEZİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlköğretim Okulu 6. ve 7. sınıf öğretmen ve öğrencileri 2-5 Mayıs 2012 tarihinde Çanakkale gezisine katıldı. Tarihi ve kültürel değerlerin tanınması ve ulusal duyguların güçlendirilmesine yönelik gezide GKV’liler, ulusal kurtuluş mücadelemizde dünyaya örnek gösterilen Çanakkale Zaferi’ne sahne olan mekânlardaki tarihi dokuyu yakından izleme fırsatı buldu. Dört günlük gezi çerçevesinde öğrencilerimiz, Çanakkale Şehitliği, tarihi Behram Kale, Asos Antik kenti, Bigalı köyünde bulunan Atatürk Kültür Evi ve Truva Antik kentini gezen öğrenciler, ulusal kültür ve tarihimizin ayrıntılarını da incelediler. Gezi sırasında ziyaret ettikleri mekanlardan çok etkilenen GKV ‘liler, bu gezi sayesinde Çanakkale’de yaşananları birebir içlerinde hissettiklerini, atalarımızın burada bizler için yaptıklarını yerinde görüp tarihimizi yakından inceleme fırsatı bulduklarını söylediler. Gezi sonrasında öğrenciler, kendilerine bu imkânı sağlayan herkese teşekkür etti ve her Türk çocuğunun Çanakkale’ye mutlaka gitmesi gerektiğini belirtti.

GKV 3. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN ÇEVRE BİLİNCİ

Topluma ve çevreye duyarlı bireyler olarak yetişen Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlköğretim Okulu öğrencileri anlamlı bir proje daha gerçekleştirerek topluma önemli mesajlar verdi. Eko Okullar projesi kapsamında yürütülen etkinliklerde Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlköğretim Okulu 3-C, 3-D ve 3-E sınıfı öğrencileri çevre kirliliği, küresel ısınma ve geri dönüşüm konusunda duyarlılıklarını hazırladıkları posterlerle okul panolarında sergilediler. Çevre dostu genç GKV’liler, geri dönüştürebilen atık materyaller kullanarak yaptıkları birbirinden ilginç nesne ve tasarımlarla yaratıcılıklarını geliştirdiler. İlköğretim 2. Kat koridorunda kurulan stantlar diğer öğrencilerin de büyük ilgisini çekti ve çalışmalar uzun süre sergilendi. Çevre dostları, stantlarını gezen arkadaşlarına kısa sunumlar yaparak çalışmalarını tanıttılar. Tamamı atıklardan oluşan yeni ürünleri inceleyen diğer öğrenciler bu çalışmalardan çok etkilendiler ve bu konuda daha da bilinçlendiler.

GKV 7. ELT KONFERANSI YAPILDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları tarafından İngilizce öğretmenlerine yönelik olarak düzenlenen GKV 7. ELT KONFERANSI – GKV 7th ELT CONFERENCE 14 Nisan 2012 Cumartesi günü yapıldı. Konferansa ilimizdeki çeşitli okullarda görev yapan İngilizce öğretmenlerinin yanı sıra, Gaziantep ve Zirve Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencileri katıldı. Ana teması İngilizce dil eğitiminde teknoloji kullanımı olan konferansta alandaki yenilikler ve teknolojik gelişmeler tanıtıldı. Konferansın ilk konuşmacısı David MEARNS, İngilizce derslerinde kullanılacak blogların oluşturulması ve internet temelli programlar konusunda bir sunum yaptı. Paul Henry ZARRAGA ise İngilizce öykü anlatımına yönelik interaktif sunumuyla bu tekniğin yararları üzerinde çok etkileyici bir performans sundu. Deniz İnayet GÖRGÜLÜ dijital öyküler oluşturmaya yönelik örneklerle çok yararlı bilgiler verdi. Konferansın sonunda tüm katılımcılara katılım belgesi, ücretsiz Online Interaktif Gramer Program Erişim Kartları ve yapılan çekilişle İngilizce sözlük ve çeşitli ders materyali verildi.

GKV 10. ULUSLARARASI HALKOYUNLARI FESTİVALİ, 11. BAHAR ŞENLİĞİ VE BİLİM SANAT ETKİNLİKLERİ SONA ERDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları tarafından İngilizce öğretmenlerine yönelik olarak düzenlenen GKV 7. ELT KONFERANSI – GKV 7th ELT CONFERENCE 14 Nisan 2012 Cumartesi günü yapıldı. Konferansa ilimizdeki çeşitli okullarda görev yapan İngilizce öğretmenlerinin yanı sıra, Gaziantep ve Zirve Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencileri katıldı. Ana teması İngilizce dil eğitiminde teknoloji kullanımı olan konferansta alandaki yenilikler ve teknolojik gelişmeler tanıtıldı. Konferansın ilk konuşmacısı David MEARNS, İngilizce derslerinde kullanılacak blogların oluşturulması ve internet temelli programlar konusunda bir sunum yaptı. Paul Henry ZARRAGA ise İngilizce öykü anlatımına yönelik interaktif sunumuyla bu tekniğin yararları üzerinde çok etkileyici bir performans sundu. Deniz İnayet GÖRGÜLÜ dijital öyküler oluşturmaya yönelik örneklerle çok yararlı bilgiler verdi. Konferansın sonunda tüm katılımcılara katılım belgesi, ücretsiz Online Interaktif Gramer Program Erişim Kartları ve yapılan çekilişle İngilizce sözlük ve çeşitli ders materyali verildi.

GKV ALANYA KIŞ OKULU

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencileri 26 Ocak - 03 Şubat 2012 tarihleri arasında Alanya Utopia World Otel’de düzenlenen kış okulu eğitim ve dinlenme kampına katıldı. GKV Özel İlköğretim Okulu Müdürü Ali Bozgeyik ve 5 branş öğretmenimizin denetiminde 43 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen eğitim, gezi ve sosyal etkinlik içerikli kamp çok başarılı geçti. Sekiz gün süren kış okulunda öğrencilerimiz kendileri için hazırlanan özel sınıflarda okulumuzun branş öğretmenleri nezaretinde birinci dönemin konularını tekrar ettiler. İki grup halinde günde 6 saat, toplam 42 saat ders olarak uygulanan eğitim programı, yardımcı ders kaynakları ve sunularla desteklendi. Kampa katılan öğrencilerimiz, ders dışındaki zamanlarını kendileri için ayrılan kapalı yüzme havuzu, sauna, Türk hamamı, basketbol, voleybol, tenis sahaları ve otelin çam ağaçlarıyla kaplı arazisindeki etkinliklerle geçirdi. Alanya Kalesi ve Damlataş Mağaraları’na yapılan çevre gezileriyle öğrencilerimize Alanya’nın tarihi ve doğal güzellikleri tanıtıldı. Kış okulu grubu Gaziantep’e dönüşte Konya’ya uğrayarak Mevlana Müzesi’ni ve Konya’nın tarihi çarşısını gezdiler. Öğrencilerimiz farklı bir ortamda eğitim ve dinlenme fırsatı buldukları kış okulundan çok memnun kaldıklarını söyleyerek öğretmenlerine teşekkür ettiler.

GKV ÖZEL LİSELERİ MÜZİK BAŞARILARI DEVAM EDİYOR

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Valilik Kupası Türk Müziği Yarışmasında, Ortaöğretim Kurumları Solo Ses dalında GKV Özel Fen Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Ece Işık çok önemli bir başarıya imza atarak il 1.si oldu. Çok sayıda okulun katıldığı yarışmada, Ece Işık, jüri değerlendirmesinde, 50 üzerinden 47 puan alarak rakiplerini geride bıraktı ve il birincisi oldu. Gaziantep Valisi Erdal Ata ve İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin’ in katılımıyla gerçekleştirilen ödül töreninde öğrencimiz birincilik kupası ve madalya ile ödüllendirilmiştir. Ece Işık’ı kutlar, başarılarının devamını dileriz.

BAŞARININ YOL HARİTASI

Akademik Gelişim Uzmanı, Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erten GÖKÇE, lise öğrencilerimize “Başarının Yol Haritası” konulu konferans verdi. Öğrencilerini alanında isim yapmış uzmanlarla sık sık buluşturan GKV Özel Liselerinin konuğu Sayın Gökçe, başarının temel ilkesinin bireylerin kendilerini çok iyi tanımaları olduğunu söyleyerek, yaşamın her aşamasında kişisel ilgi, yetenek ve kapasiteye uygun tercihler yapılmasını vurguladı. Doç. Dr. Gökçe, öğrencilere hayat boyunca bireysel gelişimlerinin en üst düzeyde gerçekleşmesi için karşılaşabilecekleri güçlüklerle baş edebilme yöntemleri hakkında önemli ipuçları verdi. Gerçek yaşamdan örneklerin sunulduğu konferansın arkasından, değerli akademisyenin deneyim ve birikiminden en iyi şekilde yararlanmak isteyen öğrenciler sordukları ilginç sorulara yanıt aldılar.

MUHTEŞEM GKV İNGİLİZCE MÜZİKALİ “WICKED”

GKV Özel Liseleri İngilizce Tiyatro Kulübü tarafından hazırlanan “Wicked” Müzikali 15 Mayıs 2012’de Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelendi. “Wicked” Greory Maguire’nin romanından uyarlanan ve dünyanın çeşitli ülkelerinde hala sergilenmekte olan ünlü bir Broadway müzikalidir. Hikâye, yanlış anlaşılmış, zeki fakat fiziksel görünümünden memnun olmayan, büyüdüğünde batının kötü cadısı olarak adlandırılacak yeşil kız Elphaba ile sarışın ve popüler ileride kuzeyin iyi kalpli cadısı olacak Glinda ‘nın cadılar okulunda başlayan arkadaşlıklarını anlatır. Müzikalin sahneye konulmasında İngilizce öğretmenlerimiz Nursev Kadıoğlu, Hakan Anlıaçık, Berkay Tahtacı, Özlem Kara, Pelin Akan, Özlem Semizoğlu, Görsel Sanatlar Öğretmenlerimiz Hayal Bazoğlu, Banu Demirdağ, Elif Yaman, Halk Oyunları Öğretmenimiz Tiyatro Tülay Kıratlı ve Müzik Öğretmenimiz Mehmet Serçeler görev yaptı. Muhteşem kostümler, ses ve ışık efektleriyle sahnelenen müzikal, kalabalık bir izleyici grubu tarafından büyük bir beğeniyle izlendi. Tiyatro ve İngilizce yeteneklerini büyük bir başarıyla sergileyen öğrencilerimiz oyun sonunda uzun süre alkışlandı.

GKV ÖZEL LİSELERİ KARDEŞ OKUL KANDINSKY COLLEGE’I AĞIRLADI

GKV Özel Okullarının kardeş okulu olan ve Hollanda’nın Nijmegen kentinde bulunan Kandinsky College’dan 3 öğretmen ve 8 öğrenci 25 Mayıs-01 Haziran 2012 tarihleri arasında okulumuzu ziyaret etti. GKV ve Kandinsky College arasında 2010 yılından bu yana karşılıklı olarak gerçekleştirilen öğrenci değişim programı çerçevesinde Gaziantep’e gelen öğrenci ve öğretmenlere okulumuz velileri ev sahipliği yaptı. Konuk grup, yoğun geçen ziyaret programında Gaziantep ve çevre illerdeki ünlü tarihi ve turistik mekânları gezerek yakından tanıdı. Hollandalı öğrenci ve öğretmenler Gaziantep ve çevresindeki kültür zenginliklerini büyük bir hayranlıkla izlediler. Şanlıurfa, Halfeti, Mersin, Tarsus, Hatay (Antakya) gibi yakın çevreyi gezen Kandinsky College grubu program süresince unutulmaz anlar yaşadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey’i makamında ziyaret eden grup, Başkan’a hediyelerini verdi. Zeugma Mozaik Müzesi, Hayvanat Bahçesi, Bakırcılar Çarşısı, Tütün Hanı, Cam Eserleri Müzesi ve benzeri turistik yerleri gezen Hollandalı kardeşlerimiz, Gamek’te (Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları) mozaik atölye çalışmasına katılarak mozaik denemesi yaptı. GKV 10. Uluslararası Halkoyunları Festivali’ne de katılan Hollandalı grup, geleneksel kıyafetleri ile GKV kortejine renk kattı ve gösterileri ile Gaziantep halkından büyük alkış aldı. Bir hafta süresince çok güzel ve anlamlı bir dostluk ortamı yaşayan Hollanda’lı kardeş grup, program sonunda Gaziantep’ten ve GKV’li arkadaşlarından ayrılırken duygusal anlar yaşandı. GKV Özel Liseleri, öğretmen ve öğrencileri, programın ikinci ayağında 22-29 Eylül 2012 tarihleri arasında Hollanda’ya gidecektir.

İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİMİZ ÖZDEBİR SBS’DE TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

GKV öğrencilerinin eğitim, sanat, kültür ve spor alanlarındaki başarıları arka arkaya gelmeye devam ediyor. Girdikleri hemen her yarışma veya etkinlikte derece yapmaya doymayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlköğretim Okulu öğrencileri yeni başarılara imza atıyor. GKV Özel İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencilerimiz Elif Ateş, Yusuf Mert Gezer ve Deniz Özkuyucu, ÖZ-DE-BİR tarafından Türkiye genelinde 8. sınıflar arasında yapılan SBS sınavında birinci oldular. Toplam 30385 öğrencinin katıldığı sınavda 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan öğrencilerimiz büyük bir başarıya imza attı. Türkiye birincilerimiz Elif Ateş, Yusuf Mert Gezer ve Deniz Özkuyucu 2012 SBS’de de aynı başarıyı elde etmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirttiler. Bu başarıların temelinde etkili okul-öğrenci-veli işbirliği ve öğrencilerimizin sistemli ve özverili çalışmaları bulunmaktadır. Alanında uzman eğitim kadromuz ve öğrencilerimiz başarılarımızın güvencesidir. Bize büyük gurur yaşatan öğrencilerimizi, emeği geçen yönetici ve öğretmenlerimizi kutlarız.

KID’S BOX KARAKTERLERİ OKULUMUZDA

08 Mayıs 2012 Cuma günü ilköğretim 1. ve 2. sınıf öğrencilerimiz Cambridge Kid’s Box İngilizce Serisi karakterleri “Mask Man” ve “Monty” nin sunduğu “The Mask Man Show” la eğlenceli dakikalar yaşadı. Paul Zarraga’nın, TRT Okul Kanalındaki İngilizce program sunucusunun başrolünü oynadığı gösteride öğrenciler, ders kitaplarından tanıdıkları karakterleri izlerken interaktif etkileşimde bulundular. Öğrencilerin eğlenceli bir atmosferde o tarihe kadar öğrendiklerini belirlemeyi ve kullandıkları İngilizce ders kitabının karakterleri ile İngilizce konuşmalarını amaçlayan gösteri büyük bir beğeniyle karşılandı. Öğrencilerimizin İngilizce konuşma performansları öğretmenlerimizi gururlandırdı.

KURUCUMUZ CEMİL ALEVLİ ÖLÜMÜNÜN 40. YILINDA TÖRENLE ANILDI

Okullarımızın kurucusu ve Gaziantep sanayisinin öncülerinden merhum Cemil Alevli, aramızdan ayrılışının 40. yıl dönümünde Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında ve mezarı başında düzenlenen törenlerle anıldı. İlk tören GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy ve Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy’un katılımıyla GKV konferans salonunda yapıldı. Törenin açılış konuşmasında, Cemil Alevli'nin yaşamını Gaziantep'in gelişmesine adamış, örnek bir işadamı ve eğitim gönüllüsü olduğunu ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Dr. Atanur Vergili, şunları söyledi: “Cemil Alevli Gaziantep'in çağdaş kent kimliğinin oluşmasına çok önemli katkılar sağlamıştır. Değerli kurucumuz, sanayi alanındaki başarılarını, ekonominin gelişmesi ve ulaşım sorunlarının çözülmesinde de gösterdiği gibi eğitim alanında da önemli hizmetlerin öncülüğünü yapmıştır. Gaziantep'te ilk kez bir hayırsever tarafından yaptırılan bir okula imza atarken, eski adı Adsız İlkokulu olan okulun inşasını da gerçekleştirmiş ve birçok eğitim kurumuna önemli destekler vermiştir. 1963 yılında en önemli eseri olarak kabul ettiği GKV Özel Okullarını kurmuş ve 1972 yılında aramızdan ayrılana kadar okullarımızın gelişmesi için uğraş vermiştir. Aradan geçen sürede bir eğitim abidesine dönüşen GKV Özel Okullarında Gaziantep’in ve ülkemizin kalkınmasına önemli katkılar sağlayan binlerce öğrenci yetişmiştir. Gaziantep Cemil Alevli'ye çok şey borçludur kendisini rahmetle anıyoruz.” Törende Edebiyatçı ve yazar Nurel Taner tarafından kaleme alınan Cemil Alevli’nin yaşam öyküsü ve 1963 yılında GKV Özel Okullarının ilk açılışında yaptığı tarihi konuşma seslendirildi. Daha sonra, Araştırmacı Yazar Ali Babat tarafından kaleme alınan belgesel “Gaziantep Tarihinden Yapraklar” sinevizyonu izlendi. Tören GKV Anaokulu öğrencilerinin oluşturduğu koro ve GKV öğrencisi Beyza Özer'in okuduğu Can Yücel'in “Hayatta Ben En Çok Babamı Sevdim” adlı şiiriyle son buldu. Salon programının ardından Cemil Alevli, mezarı başında anıldı.

LEZZETLİ KARIŞIMLAR PROJESİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencileri “Lezzetli Karışımlar Projesi” etkinliğinde günlük hayatta sıkça tükettikleri meyve suyu karışımlarını kendileri hazırlayarak dengeli ve sağlıklı beslenmenin önemini vurguladılar. Öğrenciler evlerinde taze mevsim meyvelerinden sıkarak cam şişelere koydukları içecek karışımlarını sınıfa getirerek arkadaşlarına ikram ettiler. Sınıf öğretmenlerinin yönlendirmesiyle farklı tekniklerle hazırlanıp üretilen doğal içecek karışımları öğretmen ve öğrencilere ikram edilerek özellikleri ve vitamin değerleri konusunda açıklayıcı bilgiler verildi. Hazırlanan birbirinden renkli meyve karışımlarının tadı kadar, sunumları da lezzetli oldu.

LİSE ÖĞRENCİLERİMİZ 23 NİSAN’I ONKOLOJİ HASTANESİNDEKİ ÖĞRENCİLERLE KUTLADI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğretmen ve öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Gaziantep Üniversitesi Onkoloji Hastanesi’nde tedavi gören çocukların öğrenim gördüğü Gaziantep Onkoloji Hastanesi İlköğretim Okulu öğrencileriyle birlikte kutladı. GKV Özel Liseleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğrencileri okullarında düzenledikleri kampanya ile tedavi gören kardeşleri için hediyeler aldı ve öğrenci ve velilerine poaça ve tatlı ikramında bulundular. 20 Nisan 2012 günü yapılan ziyarette, ekibimizle birlikte giden palyaço ve sihirbaz öğrencilere keyifli anlar yaşattı. Sosyal sorumluluk bilinciyle gerçekleştirdikleri bu etkinlikte duygulu anlar yaşayan GKV Özel Liseleri öğrencileri hasta öğrencilere ve yakınlarına sağlıklı günler dilediler ve kendilerini tekrar ziyaret sözü verdiler.

MİNİK GKV'LİLER ATLI SPORLA TANIŞTI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencileri, gelişimleri açısından büyük önem taşıyan ata sporu biniciliğe ilk adımı attı. GKV Özel Anaokulu öğrencilerinin tamamının katılacağı etkinlikler Gaziantep Atlı Spor Kulübünde başladı. Biniciliğin çocuk gelişimi üzerindeki olumlu etkileri konusunda velileri de bilgilendiren anaokulu yönetici ve öğretmenlerimiz, öğrencilerin eğlenceyle birlikte, fiziksel dayanıklılık, hızlı ve pratik karar alma, dostluk, eğlenceli yarışmalar ile rekabet duygusunun yanı sıra doğa ve hayvan sevgisi kazanacaklarını bildirdi. Çocuklar önce atların bulunduğu yerleri gezerek bütün atları gördüler. Atların beslenme ve bakımıyla ilgili bilgiler alan minikler, görevlilerin eşliğinde hareket ederek sevip okşadıkları atların üzerinde ilk binicilik deneyimlerini yaşarken heyecanlandılar ve mutlu oldular. Çocukların binicilik antrenörleri gözetiminde, güven içinde eğitim almaları sağlandı. İsimleri ile hitap ettikleri Zeytin, Pudding, Nutella ve Apaçi atlarına binmeyi tercih eden öğrenciler, atlarla birlikte olmanın keyfini çıkardı. Bu ilk çalışmada ata binme, attan inme ve at üzerinde denge sağlama üzerinde duruldu. At binme konusunda ilk deneyimlerini yaşayan minikler atlı spor kulübünden ayrılırken çok keyifliydiler. Sonraki at binmenin ne zaman olacağını sorarak sabırsızlanıyorlardı.

HİSSELİ HARİKALAR KUMPANYASI MERSİN’ DE SAHNELENDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Türkçe Tiyatro Kulübü’nün hazırlayıp rol aldığı usta tiyatrocu Haldun Dormen’in eseri “Hisseli Harikalar Kumpanyası” müzikali, Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde Gaziantep Valisinin de izlediği gösterimden sonra, Mersin’de sahnelendi. GKV Özel Liseleri Tiyatro Kulübü, Mersin Özel İçel Koleji “Tiyatro Festivali” etkinliğine katılarak “Hisseli Harikalar Kumpanyası” müzikalini Mersin’lilere izletti. GKV Özel Liseleri Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Vildan Baloğlu, Edebiyat Öğretmenleri Nermin Esen ve Esin Alpdoğan tarafından sahneye konulan oyunda, öğrencilerimizin sergilediği başarılı performans izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Oyun bitiminde öğrencilerimiz ayakta alkışlandı. Özel İçel Koleji Müdürü Refik Ziya Subaşı, böylesine profesyonelce hazırlanmış bir oyunu izlemekten son derece mutlu olduklarını söyleyerek öğretmen ve öğrencilerimizi kutladı ve Tiyatro Festivaline katılan GKV ekibine teşekkür etti.

MODERN EVLİYA ÇELEBİ PROF. DR. ORHAN KURAL BİZLERLE

Çevre Bilinci ve Hayvan Hakları savunuculuğu ile tanınan Prof. Dr. Orhan Kural öğrencilerimize bir konferans verdi. Türkiye Gezginler Derneği kurucu başkanı olan Orhan Kural bugüne kadar gezdiği 226 ülkeyle “Modern Evliya Çelebi” olarak tanınmaktadır. Gerçekleştirdiği konferanslar ve etkinlikler ile adından sıkça söz ettiren Prof. Dr. Kural, GKV konferans salonundaki konferansta ilginç sunumu ve örnekleriyle öğrenci, öğretmen ve idarecilerimizin takdirini kazandı. Türkiye’de 81 il ve 45 ülkede 4000 konferans vererek bu alanda dünya rekoru kıran 37 kişisel fotoğraf sergisi açan ve 25 kitabı bulunan Orhan Kural, konferansındaki performansı ve Çevre Bilinci konusunda verdiği çarpıcı örneklerle öğrencilerimiz üzerinde çok olumlu etkiler bıraktı. Öğrencilerimize sorduğu sorulara aldığı yanıtlarla çok mutlu olan Orhan Kural, altı yıl önce geldiği GVK’nin aradan geçen sürede çok büyük bir gelişme gösterdiğini ifade etti. Konferansın sonunda tüm salon ayağa kalktı ve hep bir ağızdan “Daha İyi Bir Dünya İçin” çalışamaya söz verdi. Konferans ardından düzenlenen imza etkinliğinde GKV öğrencileri kitaplara büyük ilgi gösterdi.

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİNDEN ALHAN BABAT’A ÖDÜL

Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından GKV Özel İlköğretim Okulu 8.sınıf öğrencimiz Muammer Alhan Babat’a “Üstün Medeni Cesaret Ödülü” verildi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in katılımıyla “Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğrencileri Zihinsel Engelli Çocuklarımızla El Ele” projesi kapsamında düzenlenen ödül töreninde Alhan Babat ödülünü Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir’den aldı. Törene Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Milletvekilleri, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu, Şahinbey, Şehitkamil ve Oğuzeli Belediye Başkanları ve İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ve çok sayıda davetli katıldı. Rektör Prof. Dr. İbrahim Özdemir Alhan Babat’ın, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in davetiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Ankara’da temsili TBMM Başkanlığı yaparak devletin en üst makamlarından birisinde ilimizi özgüven ve medeni cesaretle temsil etmesi nedeniyle ödüle layık bulunduğunu ifade etti. Törende Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Alhan’la yakından ilgilenerek, aldığı ödülü kutladı.

ORMAN HAFTASI VE AĞAÇ BAYRAMINDA 1200 FİDAN DİKTİK

GKV Özel Liseleri öğretmen ve 9. sınıf öğrencileri 21-26 Mart Orman Haftası ve Ağaç Bayramını Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı Garnizonunda kutladı. 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı tarafından Garnizon alanında özel olarak hazırlanan ağaçlandırma sahasında düzenlenen törende 1200 adet sedir, selvi ve karaçam fidanı dikildi. Tugay Komutanlığı personelinin daha sonra gerçekleştirilecek çalışmalarla söz konusu alanda toplam 56000 fidan dikeceği belirtildi. Törende yapılan konuşmalarda ağaç sevgisi ve ormanların önemi vurgulanarak bir ulusun milli serveti, gücü, süsü ve uygarlık düzeyi olarak kabul edilen ormanların sayısız yararları hatırlatıldı. GKV Özel Okulları Genel Müdürü Y. Doç. Dr. Atanur Vergili konuşmasında ülke topraklarımızın %27’ sinin ormanlık, kalan dörtte üçlük bölümünün ise yeşilden yoksun, kıraç alan olduğunu ifade etti ve şunları söyledi: “Ormanlarımızın yarısından çoğu verimsiz niteliktedir. Bir başka düşündürücü nokta ise ülkemizde son yıllarda artan orman yangınlarının adeta milli felakete dönüşmesidir. Son on yıl içerisinde 12 bin hektar ormanımız; ihmal, dikkatsizlik ve cehalet sonucu veya kasıtlı olarak yakılarak yok edilmiştir.Bu, orman varlığımız konusunda çok acı bir gerçektir. Ülkemiz ciddi bir çöl olma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Şehirlerimiz beton yığını haline gelmiş, yaşamın akciğeri olan yeşil alanlarımız hızla tahrip edilerek çevreye telafisi mümkün olmayan zararlar verilmiştir. Bu gidişe seyirci kalırsak yakın gelecekte doğal dengeyi alt üst edecek ve yaşam alanlarımızı kendi ellerimizle yaşanılmayacak hale getireceğiz. Bu konuda bizlere, özellikle gençlerimize büyük görev düşmektedir. Ya yeşil ve temiz bir dünyada yaşayacak, ya da doğal afetlere davetiye çıkaracağız. Ülkemizin geleceğini düşünen her yurttaşımızın ağaç sevgisine ve ormanların korunmasına özen göstermesini diliyor, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencilerinin bilinçli çevre dostları olarak yetişeceğine söz veriyoruz. Ağaç Bayramı etkinliği GKV öğrencilerinin halk oyunları gösterileri, halat çekme ve çuval yarışmalarının ardından piknik yemeğiyle son buldu.

ÖĞRETMENLERİMİZ LION'S QUEST - YAŞAM BECERİLERİ EĞİTİMİ ALDI


PERDE ALKIŞLARLA KAPANDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Tiyatro Kulübü bu yıl da ayakta alkışlanacak bir oyunla Türkçe tiyatro etkinliğini gerçekleştirdi. Her yıl geleneksel olarak sahneye konulan Türkçe tiyatro etkinliğinde bu yıl usta tiyatrocu Haldun Dormen’in “Hisseli Harikalar Kumpanyası” adlı müzikal komedisi sahnelendi. 22 Mayıs 2012 Salı günü Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde oynanan ve müzikleri, kostümleri, dekorunun yanı sıra öğrencilerin oyun gücüyle de göz dolduran oyunda 17 öğrenci görev aldı. Tiyatronun öğrencilerle dayanışma duygusunu güçlendirdiğini ve kendine güveni sağladığını belirten kulüp rehber öğretmenleri Vildan Baloğlu, Nermin Esen ve Esin Alpdoğan usta tiyatrocu Haldun Dormen’in eserini amatör tiyatrocu öğrencilerin profesyonel bir şekilde sergilediğini belirterek, bu yılki tiyatro kulübü ile gurur duyduklarını söylediler. Oyunu sergileyen öğrenciler bu etkinlikle ekip ruhunu tam anlamıyla yaşadıklarını, kendilerine güven yönünden çok olumlu katkı gördüklerini, oyunun sonunda tatlı bir yorgunluk yaşadıklarını ifade ettiler. Ekipte görev alan 9. ve 10. sınıf öğrencileri daha şimdiden gelecek yılın heyecanını duyarlarken, 11. sınıf öğrencileri seneye sınava girecekleri için oyunda olamayacakları için üzüntü duyduklarını dile getirdiler.

ŞİİR DİNLETİSİ BÜYÜLEDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlköğretim Okulu Edebiyat ve Tiyatro Kulübü öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan Şiir Dinletisi büyük ilgi gördü. Şiir ve müzik şölenine dönüşen dinletiye GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, GKV Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Özgün, Ali Küçükkınacı, Av. Mete Sayın, GKV yöneticileri, öğretmenler ve veliler katıldı. Okullarımızın her kademesinden öğrencinin görev aldığı dinletide çağdaş Türk şiiri ve şairlerinden birbirinden güzel örnekler sunuldu. Türk kültürünün ayrılmaz bir parçası ve taşıyıcısı olan şiiri sevdirmek; hayatımızdan giderek uzaklaşan şiirin ve gerçek müziğin güzelliğini yaşatmak amacıyla düzenlenen dinleti izleyenlere duygulu anlar yaşattı. Dinleti, GKV Edebiyat öğretmenleri Fuat Kozanoglu, Dilek Kaplan, Hakan Gencaslan, Nuray Bozyigit ve Serenada Onan tarafından hazırlandı ve sunuldu. Müzik Öğretmenleri Fatih Canbolat, Esra Baykan’a öğrencilerimiz Nida Dagdeviren ve Gökçe Özdemir kemanlarıyla, Efe Akay gitarıyla ve Adnan İnanıcı bongoda eşlik ederek fon müziğinde ve şiir aralarında seslendirdikleri parçalarla geceye ayrı bir renk kattılar. GKV Özel Okulları öğrencileri Elif Elvin Cöçelli Orhan Veli Kanık`tan, İlhan Aksoy ve Ece Maralcan Nazım Hikmet Ran`dan, Alihan Zer Ahmet Arif`ten, Ece Eser Necip Fazıl Kısakürek`ten, Isıl Oral ve Kerem Özçınar Necip Fazıl`dan, Tekin Hengirmen ve Ece Tekinkuş Ümit Yasar Oğuzcan`dan, Beyza Özer Cahit Sıtkı Tarancı`dan şiirler seslendirdiler. GKV Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy ve Yönetim Kurulu üyeleri dinletide görev alan öğretmen ve öğrencileri kutlayarak çiçek verdi.

TBMM BAŞKANLIK KOLTUĞUNDA BİR GKV’Lİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Ankara'da TBMM Temsili Başkanlık koltuğuna oturan GKV Özel Okulları 8.sınıf öğrencisi Muammer Alhan Babat, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in davetlisi olarak katıldığı 23 Nisan resepsiyonunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la tanışarak sohbet etti. Alhan Babat, Cumhurbaşkanı Gül'e TBMM'de yapılan etkinlik, kendisi ve eğitim hayatıyla ilgili bilgiler verdi. Cumhurbaşkanı Gül'ün "Bu makamı sevdin mi? Koltukta kalmayı düşünüyor musun?" sorusunu yanıtlayan Babat, eğitimini tamamladıktan sonra ileride bu makamları düşünebileceğini söyleyerek yaşadığı güzel anın kendisini çok mutlu ettiğini belirtti. Daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'la tanıştırılan Temsili Başkan Babat, aralarında geçen esprili diyalogla dikkat çekti. Başbakan Babat'a temsil ettiği makamlarda kalabilmenin yolunun çok çalışmaktan, ülke ve dünya gündemine hakim olmaktan ve büyük hedefler koyarak bu hedeflere emin adımlarla yürümekten geçtiğini söyledi. Babat "TBMM Başkanımız Sayın Cemil Çiçek'in davetlisi olarak katıldığım 23 Nisan resepsiyonu hayatımın en anlamlı ve özel gecesi oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız, TBMM Başkanımız, Başbakanımız, birçok bakan ve bürokratımızla tanışma fırsatı buldum. Benden yardımlarını esirgemeyen ve günümün her aşamasında yanımda bulunan değerli büyüklerime teşekkür ederim. Bu anlamlı görevde Gaziantep'i en üst düzeyde temsil etmeye ve tanıtmaya gayret gösterdim.

THE LOST CROWN

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlköğretim Okulu İngilizce Drama Kulübünün hazırladığı İngilizce oyun “The Lost Crown” 16 Mayıs 2012’de GKV Tiyatro Salonunda sergilendi. İngilizce öğretmenlerimiz Nilüfer Bolat ve Fatih Kaya tarafından yönetilen ve 6. sınıf öğrencilerinin rol aldığı gösteri ilgiyle izlendi. Oyunda öğrencilerimizin tiyatro ve İngilizce yeteneği büyük beğeni topladı. Oyunu izleyen Mütevelli Kurul Başkanımız Nüket Ersoy, oyuncuları ve öğretmenlerimizi tebrik etti.

THE PUPPET SHOW

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlköğretim Okulu 1. ve 2. sınıf öğrencileri dünyadaki en iyi kukla ustalarından Amerikalı Scott Land’in okulumuzda gerçekleştirdiği muhteşem kukla gösterisini izledi. Kendi yaptığı birbirinden ilginç kuklaları, her kuklaya özel kurguladığı hareket ve müziklerle sunan Scott ustanın gösterisi öğrencilerimizin büyük ilgisini çekti. Scott Land 8 yaşındayken bir fuarda gördüğü kuklalardan etkilenip kütüphanelerde bu konuyla ilgili araştırmalar yapmaya başlamasıyla kukla sanatçısı olduğunu söyledi. Küçük yaştan itibaren kuklaların yapım ve kostüm dikimi gibi tüm ayrıntılarını kendisinin tasarladığını ifade eden ünlü kuklacı, bir kukla yapımının yaklaşık dört ayını aldığını ve halen koleksiyonunda 162 kuklanın bulunduğunu sözlerine ekledi. Kuklalarıyla dünyanın hemen her yerini gezen Scott Land, gösterisinin sonunda GKV öğrencileriyle söyleşi yaparak kukla sanatı konusundaki soruları yanıtladı.

MİNİK PİZZACI GKV’LİLER İŞBAŞINDA

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu tarafından uygulanan aile katılım programları çerçevesinde “4 Yaş Gelincikler Sınıfı” öğrencisi, Ege Parmaksız’ın annesi Ebru Parmaksız, pizza yaptırmak için mutfağını öğrencilerimize açtı. Severek yedikleri pizzaların nasıl yapıldığını öğrenmek, pizza yapımında kullanılan malzemeleri tanımak, minik GKV’lileri çok heyecanlandırdı. Gönüllülük esasına dayanan ve okul öncesi eğitimin önemli bir boyutu olan aile katılımını düzenli olarak uygulayan GKV “4 Yaş Gelincikler Sınıfı”, pizza yapımıyla aşçılık deneyimi kazandı. Öğrenciler bu etkinlikte, gözlem yapma, neden-sonuç ilişkileri kurma, paylaşımda bulunma ve sosyalleşme becerilerini geliştirdiler. Annelerinin yardımıyla hazırladıkları pizzaları fırına koyan minik GKV’liler pişmesi için heyecanla beklediler. Yemek sonrası ev sahibi velimiz Ebru Parmaksız’dan hediyelerini alarak okula dönen “4 Yaş Gelincikler Sınıfı” bir aile katılımında daha hem eğlenmenin, hem de öğrenmenin mutluluğunu yaşadılar. Pizza etkinliğinde minikler; besinlerde kimyasal değişim olduğunu, hamurun içine konan mayadaki bakterilerin şekeri kullanarak oksijen solunumu yaptığını, bunun sonucunda gaz oluşarak hamurun içinde kabarcıkları meydana geldiğini gözlemlediler. Pişen pizzalarda, besinlerin şekil, görünüm ve boyut olarak değişime uğradığını gören öğrenciler çok severek yedikleri pizzanın içinde bulunan besin maddelerini öğrendiler. GKV Özel Anaokulu bu etkinlikte de eğitimin bir bütün olduğunu, etkili bir okul ve aile işbirliğinin önemini gözler önüne serdi.

GKV’NİN ÇEVREYE DUYARLI RESSAMLARI

Akademik alanda son derece başarılı olan GKV öğrencileri, kendilerine ve çevreye karşı sorumlu birer birey olmayı da ilke edinmiştir. Bu kapsamda GKV Özel İlköğretim Okulunda düzenlenen resim yarışması öğrencilerden büyük ilgi gördü. Günümüz dünyasının en başta gelen sorunlarından olan “Çevre Kirliliği, Geri Dönüşüm ve Küresel Isınma” konulu resim yarışmasına I. ve II. kademeden çok sayıda öğrencimiz katıldı. Yarışma süresince öğrenciler çevreye karşı ne kadar duyarlı olduklarını göstermek ve herkesi bu konuda bilinçlendirmek için birbirinden güzel resimler çizdiler. Yarışmanın sonunda okulumuz resim öğretmenleri dereceye giren öğrencileri belirledi. Hepsi birbirinden yetenekli minik ressamların ellerinden çıkan birbirinden güzel resimleri seçmek bir hayli zor oldu. Bu başarılı ve duyarlı öğrenciler arasında ilköğretim I. kademede; 3-B sınıfından Kayra Janette Jensen 1., 5-C sınıfından Ece Şenay Eser 2. ve 3-E sınıfından Özgür İkidal 3. olurken; II. kademede 6-C sınıfı öğrencisi Pelin Kazaz 1., 7-B sınıfından Başak Yaren Şahin ve Naz Çerçioğlu 2. ve 7-B sınıfından Armağan Keklikçioğlu da 3. oldu. Resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini Okullarımız Genel Müdürü’nden alırken mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

YILSONU YEMEĞİMİZ COŞKULU GEÇTİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları yönetici, öğretmen ve çalışanları 8 Haziran 2012 Cuma günü verilen yılsonu yemeğinde bir araya geldi. Zirve Park’ta düzenlenen yemeğe Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu üyeleri, okul yöneticileri, öğretmenler ve çalışanların yanı davetliler katıldı. Gecenin açılış konuşmasında Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy 2011-2012 eğitim öğretim yılında elde edilen başarılardan dolayı GKV’li öğretmenlere teşekkür ederken öğretmenlik mesleğinin önemine değindi. Ersoy, “Dünyanın en zor, ancak en kutsal görevini yerine getirerek geleceğimizi şekillendiren değerli eğitimcilerimizin onuruna verilen yılsonu yemeğinde sizlerle olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Okullarımızın 49. yılında ulaştığımız noktada sizlerin özverili çalışmaları ve gayretlerinizin önemi büyüktür. Yüce Önderimiz Aziz Atatürk’ün gösterdiği hedefe ulaşmanın tek yolu olan çağdaş eğitimin neferleri olarak sizlere hepimizden daha çok ve zor ancak, çok daha şerefli sorumluluklar düşmektedir. Bireylerin, ailelerin, kentlerin ve ulusların yarınlarını değiştirmek ve güzelleştirmek gibi önemli bir sorumluluk üstlenmenin bilinciyle, görevinizi en iyi şekilde yaptığınıza inanıyorum. Hepimiz bu ülkeye olan borcumuzu dürüst ve özverili çalışarak ödemek zorundayız. Şahsen ben kendimi beni bu duruma getiren ülkeme çok şey borçlu olduğumu ve bu borcun sorumluluğunu omuzlarımda hissetmekteyim. Sınıflarınızda eğitim verirken öğrencilerinize sosyal sorumluluk bilincini vererek, ulusal ve toplumsal değerlere yönelik iç ve dış tehditler, yeni oluşumlar karşısında tepkilerini ortaya koyabilecek irade ve öz güven duygusunu mutlaka aşılayınız” dedi. Mütevelli Kurul başkanımız konuşmasının son bölümünde GKV yöneticileri, öğretmenler, yardımcı öğretmenler, memurlar ve diğer tüm çalışanlara eğitime ve geleceğin güçlü Türkiye’sine sağladıkları destekler için teşekkür etti. Nüket Ersoy eğitimde 30 yıllını geride bırakan ve kişisel nedenlerle mesleğe veda eden GKV Özel Liseleri Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Vildan Baloğlu’na başarılı hizmeti nedeniyle bir şükran plaketi verdi. Yemekte gönüllerince eğlenen GKV ailesi uzun ve yorucu bir yılın yorgunluğunu geride bıraktı.

GKV ÖZEL LİSELERİ ÖDÜLE DOYMUYOR BİR ÖDÜL DE BİYOLOJİ PROJESİNE

21. MEF Eğitim Kurumları Ulusal ve Uluslararası Araştırma Projeleri yarışmasına katılan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri, Biyoloji dalında, 20 ulusal proje içerisinde 2. oldu. GKV Özel Liseleri Biyoloji öğretmeni Hale Ersan danışmanlığında, GKV Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencileri Ayşe Gökçe Kutsal ve Gizem Zer tarafından hazırlanan “Gaziantep' teki Fıstık İşletmelerinde Oluşan Fıstığın Yumuşak Kabuk (perikarp) larının Kombucha Mantarı ile Fermantasyonu” projesi ikinciliğe değer görüldü. Yarışmada Biyoloji dalında İstanbul Özel Avrupa Lisesi’nin projesi birinci, İstanbul FMV Özel Ayazağa Işık Lisesi projesi ise üçüncü olmuştur. GKV Biyoloji Proje Ekibi öğretmen ve öğrencileri yarışmada para, madalya ve plaket ile ödüllendirildi. Türkiye derecesi kazanan öğretmenimiz ve öğrencilerimizi kutlarız.

GKV ÖZEL OKULLARI ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA PROJESİ TANITILDI

GKV Özel Okulları Çocuk Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Projesi 4 Nisan 2012 Çarşamba günü okulumuzda düzenlenen tanıtım toplantısıyla basına ve yetkililere tanıtıldı. Tanıtıma Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Rıza Ergün, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı ve Milli Eğitim Şube Müdürleri ile davetliler katıldı. GKV Özel Okulları Genel Müdürü Y. Doç. Dr. Atanur Vergili, tanıtım toplantısının açılışında yaptığı konuşmada: “ Çocuk üniversiteleri dünyada ve ülkemizde çok yeni bir uygulama. Türkiye’de şu anda 6 üniversitede aktif olarak yürütülen çocuk üniversitelerinin sayısının, kısa sürede artacağı beklenmektedir. Hemen her yaş grubundan öğrenciye yönelik farklı programlar izleyen, bu üniversitelerden bazıları yalnızca yaz aylarında, bazıları da tüm yıl boyunca eğitim vermektedir. Çocuk üniversitesi, öğrencileri üniversitede akademisyenlerle bir araya getiren, onların laboratuvar, atölye, uygulama merkezi, teknopark gibi üst düzey akademik birimleri yakından tanıyarak çeşitli temel bilimsel çalışmalar yapmalarına imkân veren, aynı zamanda üniversitelerin sosyal ortamıyla tanıştıran çok yönlü bir programdır. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları olarak okulöncesinden liseye kadar tüm öğrencilere açık bir çocuk üniversitesi girişimi başlatmış bulunuyoruz. Üniversitelerin imkanlarından genelde hafta sonları ya da tatil dönemlerinde yararlanılacak bu projeden maliyetlerin dışında hiçbir maddi getiri beklentimiz bulunmamaktadır. Proje, GKV öğrencilerinin yanı sıra, ilimizdeki ihtiyaç sahibi, başarılı ve yetenekli öğrencilere de yönelik olacaktır. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün onayı ve desteğiyle bir protokol çerçevesinde işlerlik kazanacak projemiz, il genelinde başarı ve kazanım değerlendirme sınavları ile tespit edilecek öğrenciler için çok önemli bir fırsat sunacaktır ”dedi. Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ve Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, projenin çok isabetli ve gerekli bir seçim olduğunu söyleyerek, okul yöneticilerimizi ve proje koordinatörü Mehmet Uçar’ı bu güzel girişimden dolayı kutladılar ve destek sözü verdiler. GKV Özel Okulları Çocuk Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Projesi koordinatörü Mehmet Uçar’ın yaptığı sunumla devam eden tanıtım, öğrencilerimizin meslekler gösterisi ile son buldu.

GKV ÖZEL OKULLARININ ALMAN KONUKLARI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları'nın 2001 yılından bu yana kardeş okulu olan Almanya'nın Villingen - Schewenningen kentindeki Gymnasium am Romausring Okulu'ndan 3 idareci ve öğretmenle 20 öğrenciden oluşan grup, öğrenci değişim programı çerçevesinde Gaziantep’e geldi. GKV Özel Okullarının konuğu Alman grup 25 Şubat-3 Mart 2012 tarihleri arasında GKV öğrencilerinin geleneksel Türk konukseverliği ile ağırlandı. GKV'nin AB ülkelerindeki kardeş okullarından birisi olan Gymnasium am Romausring Okulu 6. kez ilimize gelerek Türk kültürü, eğitim sistemi ve Türkiye ile ilgili birçok konuda ülkemizi yakından tanıma fırsatı buldu. GKV yöneticileri ve öğrencilerimiz tarafından evlerinde konuk edilen kardeş okul grubu, kentimiz ve yakın bölgemizi kapsayan bir haftalık eğitim, kültür ve gezi programına katıldı. Ülke ve Gaziantep'in tanıtımı açısından büyük önem taşıyan ziyaret süresince konuklarımız, son derece olumlu izlenimler edindiler ve gördükleri ilgiden çok memnun oldular. GKV Özel Okulları yönetici ve öğrencileri 5-12 Mayıs 2012 tarihleri arasında Almanya'ya giderek kardeş okulumuzun konuğu olacaktır. Bu değişim programları öğrencilerimize yeni ufuklar açmakta ve yabancı dil iletişimlerini güçlendirmektedir. Gymnasium am Romausring’un yanı diğer yabancı kardeş okullarımızla da periyodik ziyaretler gerçekleştirilmektedir. Bu ziyaretlerde öğrenciler aileler tarafından karşılıklı olarak konuk edilmektedir. Programın veda töreninde konuşan Alman Gymnasium am Romausring Okulu idareci ve öğretmenleri Guenter Hecht, Eva Holzmeier ve Huber Wolfgang Schweitzer 11 yıldır süren örnek bir diyalogla gerçekleştirilen ziyaretlerin çok yararlı olduğunu ve iki ülke gençlerinin uyumlu bir şekilde bir birlerini tanıdıklarını söylediler. Kendilerine gösterilen ilgi için GKV ailesine teşekkür eden konuklar, “Öğrencilerimiz Almanya'ya dönüşlerinde Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlamakta ve gönüllü birer turizm elçisi olarak Anadolu kültürünü çevrelerine anlatmaktadır. Öğrencilerimiz arasında yeşeren kardeşlik zaman içerisinde dostluğa dönüşerek uzun yıllar süren ilişkiler kurulmaktadır. GKV gibi çok köklü ve nitelikli bir okulun konuğu olarak zengin bir kültür hazinesini ziyaret etmek bizler için büyük bir şanstır” dedi.

GKV TÜBİTAK PROJE YARIŞMASINDA FİNALİST

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri TÜBİTAK - 43. Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışmasında Türkiye finalisti oldu. GKV Özel Liseleri 20-23 Mart 2012 tarihlerinde Çukurova Üniversitesi Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayında düzenlenen bölge elemelerine üç Biyoloji ve bir Sosyoloji projesiyle katıldı. Bölge elemelerinde yarışan Danışman GKV Liseleri Biyoloji öğretmeni Burcu Akçay Dindaroğlu ve GKV Fen Lisesi öğrencisi Ersin Bacaksız tarafından hazırlanan “Kozmetik ve güneş kremlerinde kullanılan organik fotoprotektif maddelere alternatif olarak Pistacia meyvelerinin araştırılması” konulu Biyoloji projesi bölge birincisi ve Gaziantep’ten finale kalan tek proje oldu. Aynı yarışmada GKV Biyoloji öğretmeni Hale Ersan rehberliğinde Ayşe Gökçe KUTSAL ve Gizem ZER’in hazırladığı “Gaziantep’teki Fıstık İşletme Tesislerinde Oluşan Fıstık Kabuklarının Kombucha Mantarı ile Fermantasyonu” projesi bölge üçüncüsü olmayı başardı. TÜBİTAK Adana bölge yarışmasında 1.olan GKV Biyoloji projesi 3-6 Mayıs 2012’de Ankara’da yapılacak final yarışmasına Gaziantep’ten katılacak tek proje olma özelliğini taşıyor. “Kozmetik ve güneş kremlerinde kullanılan organik fotoprotektif maddelere alternatif olarak Pistacia meyvelerinin araştırılması” projesi, Antep fıstığının doğal özelliğiyle kozmetik ürünlerde kullanımına olanak sağlayabileceğinden kozmetik dünyasının da büyük ilgisini çekti. Öte yandan TÜBİTAK Proje Yarışması Adana Bölge Finallerine Bölge 3. sü seçilen “Gaziantep’teki Fıstık İşletme Tesislerinde Oluşan Fıstık Kabuklarının Kombucha Mantarı ile Fermantasyonu” konulu GKV projesi İstanbul MEF Okulları proje yarışmasında finale kalarak önemli bir başarıya imza atmıştır. TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışmasında büyük başarı gösteren öğretmen ve öğrencilerini kutlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Y. Doç. Dr. Atanur Vergili: “TÜBİTAK Proje Yarışmaları ülkemizin en saygın bilimsel organizasyonlarının başında gelmektedir. GKV Özel Okulları yıllardır katıldığı bu yarışmalarda çok büyük başarılar kazanmaktadır. Bu başarıların temelinde okullarımızda verilen nitelikli eğitim yatmaktadır. Öğrencilerimizi araştırmaya dayalı proje ve bilimsel çalışmalar yapmaya özendiriyoruz. Yoğun emekler vererek hazırlanan özgün projelerimizin bilim dünyasında kabul görmesinin yanı sıra, sanayi üretiminde de dikkat çekmesi bizim için büyük bir onur. Projelere emeği geçen yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizi içtenlikle kutluyorum” dedi.

GKV ve AKÇABURÇ İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİ UÇURTMA ŞENLİĞİNDE BULUŞTU

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, Gaziantep Şehitkamil ilçesi Akçaburç İlköğretim Okulu öğrencileriyle şenlik havasında kutladı. Kardeş köy okuluna götürdükleri hediye ve uçurtmalarla oradaki çocukların da bayram gibi bir gün geçirmelerini sağlayan öğrencilerimiz, Akçaburç’lu arkadaşlarıyla kaynaşarak yumurta yarışı, çuvalla koşu ve elma yeme yarışı yaptılar. GKV Okul Orkestrasının konseri zevkle dinlendi ve öğleden sonra, hep birlikte uçurtma uçurmanın mutluluğuyla unutulmaz bir gün yaşandı. GKV Özel İlköğretim Okulu Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında gerçekleştirilen “Uçurtma Şenliğinde” elde edilen gelirle Akçaburç İlköğretim Okulu’na donanımlı bir fen laboratuvarı kuruldu. Akçaburç Köyü İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri ile köy sakinleri, öğrencilerimiz için çeşitli etkinlikler sergiledi ve ikramda bulundu. Akçaburç Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Adnan Kızılok, Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlköğretim Okullarına katkılarından dolayı teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin devamını diledi.

GKV YILDIZ ERKEK BASKETBOL TAKIMI YENİLGİSİZ ŞAMPİYON

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Spor Kulübü Yıldız Erkek Basketbol Takımı 14.11.2011-27.02. 2012 tarihleri arasında Karataş Şahinbey Spor Salonunda yapılan karşılaşmalarda oynadığı 22 maçı da kazanarak yenilgisiz il şampiyonu oldu. Çift devreli lig statüsüne göre oynanan maçlarda, takımımız Zirve Üniversitesi Spor Kulübü, Gençlikspor Kulübü, Güney Eğitim Spor Kulübü A Takımı, Şehitkamil Belediyesi Spor Kulübü, M. Akif Ersoy Spor Kulübü, Bakospor, Türk Telekom ve Güney Eğitim Spor Kulübü B Takımlarını ikişer kez yenerek ligi lider tamamlamıştır. Play–off serisinde önce Şehitkamil Belediyesi Spor Kulübünü 2-0’lık seri ile geçen GKV Spor Kulübü final serisinde Zirve Üniversitesi Spor Kulübü’nü iki karşılaşmada yenerek yenilgisiz şampiyon olmuştur. Bilgin Bilginsoy (Kaptan), Yılmaz İsaoğlu, Asım Kepkep, Vehbi Kepkep, Emre Guntin, Emre Elmacıoğlu, Emre Özyazgan, Enes Bilir, Kadir Güllüoğlu, Ozan Gökdağ, Eren Kaleoğlu ve Sercan Özen’den oluşan şampiyon takımımız, 6-9 Mart 2012’de Kahramanmaraş’ta yapılacak bölge şampiyonasına katılacaktır. Okullarımıza büyük gurur yaşatan sporcu öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

İLKÖĞRETİM 2. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZDEN ŞİİR DİNLETİSİ

GKV öğrencileri duyguları, olayları ve doğayı en güzel sözlerle anlatma sanatı olan şiirle yakından ilgilenmektedir. İlköğretim 2. sınıf öğrencilerimiz şiir yeteneklerini sergilemek için sınıflarında şiir dinletisi düzenledi. Öğrencilerimiz özenle seçilen şiirlerini ezberleyerek arkadaşları ve velilerine sunumlarını yaptılar. Dinleyenleri kimi zaman düşündüren, kimi zaman tebessüm ettiren şiirleri çocuklarının ağzından dinleyen velilerimiz etkinliği beğeniyle izlediler. Veliler kendilerine duygulu anlar yaşatan şiir etkinliğini hazırlayan sınıf öğretmenlerimize ve öğrencilere teşekkür ederek, başarılı sunumları için kutladılar.

GKV’Lİ ÖĞRENCİLER ÇİN AKROBASİ GÖSTERİSİNİ İZLEDİ

GKV Lise ve İlköğretim öğrencileri dünya turnesine çıkan ve “Çin Masalı” olarak bilinen “Çin Ulusal Akrobasi Topluluğu” nu beğeni ile izledi. Topluluk, 2012 yılının Türkiye’de “Çin Kültür Yılı” olması nedeni ile çeşitli illerde yaptıkları gösterilerin ardından Gaziantep’e geldi. 11 Nisan 2012 Çarşamba günü Gaziantep Büyükşehir Belediye Tiyatrosunda yapılan gösteriye GKV’li öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Akrobasi grubunun sergilediği inanılmaz hareketler karşısında heyecanlanan öğrenciler, gösteriden çok etkilendiklerini ve mutlu olduklarını belirttiler.

GKV ÖZEL LİSELERİ KARİYER GÜNLERİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Kariyer Günleri etkinliği kapsamında, öğrencileri kariyer seçimlerine hazırlamak ve gelecekleri ile ilgili kararlara ışık tutmak amacıyla alanlarında başarılı olmuş ve isim yapmış uzmanları konuk etti. Etkinlikte, değerli kariyer uzmanları Prof. Dr. Levent Elbeyli tıp doktorluğu ve Tıp Fakülteleri, Diş Hekimi Lütfi Mumbuç, diş hekimliği ve Diş Hekimliği Fakülteleri, Eczacı Deniz Kuzudişli, eczacılık mesleği ve Eczacılık Bölümü, Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Yeşim İşgüzar ise Diyetisyenlik mesleği ve öğrenim koşulları konularında GKV öğrencilerine bilgiler verdi. Konuşmacılar öğrencilerimize üniversiteye nasıl hazırlanılması gerektiğini, mesleklerinin zorluklarını, avantajlarını, ekonomik koşullarını, sosyal statü olarak yerlerini, mesleğin geçmişini, bugününü ve geleceğini bütün yönleriyle anlattılar. Kariyer Günleri etkinliğini çok yararlı bulan öğrencilerimiz, bazıları Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları mezunu olan konuşmacıları ilgiyle dinlediler ve çeşitli sorular yönelttiler. Programın sonunda konuşmacılara GKV Özel Okulları adına çiçek takdim edildi.

GKV’NİN SATRANÇ MİLLİ TAKIM SPORCULARI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlköğretim Okulu öğrencileri H. Mislina BOZKURT ve Atalay HOYLU, Türkiye Satranç Federasyonu tarafından 21-27 Ocak 2012 tarihleri arasında Antalya Kemer’de düzenlenen 2012 Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonasında Türkiye derecesi yaparak “Satranç Milli Takımı Alt Yapı Çalışma Grubu” na seçildi. GKV Özel İlköğretim Okulunun 10 öğrenci ile temsil edildiği şampiyonada H. Mislina BOZKURT 9 yaş bayanlarda doğrudan, Atalay HOYLU 8 yaş genelde eş puanla elde ettikleri Türkiye derecesiyle 27 Nisan-7 Mayıs 2012 tarihlerinde Romanya’nın Iasi kentinde düzenlenecek 8. Dünya Okullar Bireysel Satranç Şampiyonası’na katılma hakkı kazandı. Eğitim’de olduğu kadar sanat, kültür ve spor alanlarında da başarıdan başarıya koşan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencilerinin verimli ve disiplinli çalışmalarının ödülü olan bu dereceler GKV’nin kalıcı başarılarının kanıtıdır. Öğrencilerimiz H. Mislina BOZKURT ve Atalay HOYLU’yu içtenlikle kutlarız.

GKV’NİN SATRANÇTA DEĞİŞMEYEN BAŞARISI

14 - 15 Nisan 2012 tarihlerinde yapılan, Gaziantep Şehitkâmil Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvasında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri yine büyük başarı gösterdi. Turnuva sonucunda dereceye giren öğrencilerimiz, ödüllerini 16 Nisan 2012 günü Şehitkâmil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi Ömer Asım Aksoy Salonu’nda yapılan törenle aldı. Başarılı öğrencilerimizi tebrik ederiz. Dereceye giren öğrencilerimiz, 8 Yaş Genel Kategorisi İl Birincisi: Onur Utku BATMAZ 2-A Sınıfı İl İkincisi: Atalay HOYLU 2-D Sınıfı İl Dördüncüsü: Onur ERDOĞAN 2-D Sınıfı 10 Yaş Genel Kategorisi İl Birincisi: Umut Barış İNANÇ 2-C Sınıfı İl Altıncısı: Şahin Can BATALLI 4-B Sınıfı 10 Yaş Bayanlar Kategorisi İl Dördüncüsü: H. Mislina BOZKURT (İl İkincisi ile eş puandan) 3-C Sınıfı 12 Yaş Genel Kategorisi İl İkincisi: Çağatay ÇANKAYA 7-C Sınıfı 12 Yaş Bayanlar Kategorisi İl Beşincisi: Oya SURAN 6-C Sınıfı 16 Yaş Genel Kategorisi İl Beşincisi: H. Ozan GÖKDAĞ A-10/A Sınıfı

GKV’YE “YEŞİL BAYRAK” ÖDÜLÜ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlköğretim Okulu akademik ve sosyal alandaki başarılarının yanı sıra toplumsal sorumluluk alanında da bir başarıya daha imza attı. GKV, TÜRÇEV (Türkiye Çevre Eğitim Vakfı) Eko-Okullar Programı kapsamında çevreye duyarlılığın simgesi olan ‘Yeşil Bayrak’ ödülü aldı. Eko-Okullar Programı ilköğretim okullarında çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan uluslararası bir programdır. Okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar. Eko-Okullar Programı, okullara çevre eğitimi konusunda yol göstericilik yapar ve çevre konusunda yürütülen eğitim ve çalışmalarda üstün başarı sağlayan okullara Yeşil Bayrak ödülü verir. Yeşil Bayrak, uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etikettir. Eko-Okullar Projesi kapsamında yapılan çevre eğitimi faaliyetleri sürecinde, okulumuz iki sene boyunca ‘’Katı Atıklar ve Geri Dönüşüm’’ konusunda çalışmalar yapmıştır. Bu çalışmaların amacı öğrencilerimize ve çevremizdeki insanlara çevre bilinci kazandırmak, sağlıklı ve yaşanabilir bir dünya sağlamaktır. Proje 31 öğrencimizin görev aldığı GKV Eko-Tim tarafından yürütülmüştür. Proje etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz küresel ısınma ve katı atıkların geri dönüşümü konulu seminerler vermiş, çevreyle ilgili “Geko’nun Sesi” adlı gazeteyi çıkarmıştır. Ayrıca, çevre ve geri dönüşüm konulu resim ve slogan yarışmaları düzenlenmiş, atıklardan yapılan çeşitli materyaller ile okulumuzdaki tüm öğrenciler geri dönüşüm konusunda bilinçlendirilmiştir. Bu kapsamlı çalışmalar sonunda okulumuz TÜRÇEV (Türkiye Çevre Eğitim Vakfı) tarafından uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etiket olan ‘Yeşil Bayrak’ ödülüne layık görülmüştür. Bu projeyi yürüterek ‘Yeşil Bayrak’ ödülünü okulumuza kazandıran tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

GKV'DE CAM ÜFLEME PERFORMANSI

Türkiye'nin ünlü cam ustalarından Anfora Cam Atölyesi sahibi Harun Veysel Gümüş, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında cam üfleme performansı sergiledi. Cam üfleme ustası Harun Veysel Gümüş öğrencilerimize önemli Türk el sanatlarından cam işleme sanatının tanıtımını yaptı. Okulumuzda kurulan özel standında bir hafta süresince öğrencilere canlı performansla mesleğin inceliklerini öğreten Gümüş, amacının bu mesleğin nesiller boyu yaşamasına yardım etmek olduğunu ifade etti. Gümüş’ün bazı uygulamalarına bizzat katılan öğrencilerimiz, bir cam çubuğun inanılmaz şekillerde farklı objelere dönüşümü karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler. Veysel Gümüş performansını sergilerken, öğrencilere camın oluşumu, farklı cam ürünleri ve cam üfleme sanatının incelikleri konusunda açıklamalar yaptı. Gümüş: “9 yaşından bu yana bu mesleğin içerisindeyim. İstanbul'daki atölyemde bu sanatın uygulamalı eğitimini veriyorum. Anadolu'nun değişik kentlerine giderek camın ateşle dansını öğrencilerle paylaşıyorum. Cam, ısı, genleşme konuları müfredatta da yer almaktadır. Böylece öğrenciler derste işlenen konuları görerek, yaşayarak öğreniyorlar. GKV Özel Okulları öğrencilerinin ilgisinden çok memnunum. Bu mesleği Türkiye'yi dolaşarak bütün çocuklara sevdirmek istiyorum” dedi.

GKV'Lİ ÖĞRENCİLER SATRANÇTA TÜRKİYE’NİN GURURU OLDU

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Satranç Federasyonu ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 2-13 Mart 2012 tarihleri arasında ilimizde ortaklaşa düzenlen, Avrupa Kadınlar Bireysel Satranç Şampiyonasında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri Irmak Dai, H.Mislina Bozkurt ve Aslıhan Durmuş, yerel sporcu dalında ilk üç dereceyi alarak isimlerini şampiyonaya altın harflerle yazdırdılar. 24 ülkeden 105 sporcunun katıldığı şampiyonada Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarını, Gaziantep'i ve Türkiye'yi temsil eden Irmak Dai, yerel sporcu dalında birinciliği elde ederken, ikinciliği H.Mislina Bozkurt ve üçüncülüğü de Aslıhan Durmuş kazandı. Ulusal ve uluslararası birçok satranç turnuvasında şampiyon olan GKV'li üç altın kız, Avrupa Kadınlar Şampiyonasında Türkiye'yi, Gaziantep'i başarıyla temsil ederken Avrupa'nın Kadın Satranç Ustaları ile yarıştılar. Avrupa Kadınlar Bireysel Satranç Şampiyonasında yerel sporcu dalında şampiyon olan öğrencilerimiz Irmak Dai 150 Euro para ödülü, ikinci olan Mislina Bozkurt 100 Euro ve üçüncü Aslıhan Durmuş 50 Euro para ödülü kazandı. Turnuvanın kapanış töreninde ödüllerini alan sporcular önümüzdeki dönemlerde yapılacak uluslararası turnuvalara katılmayı düşündüklerini ifade ettiler. Satrancın zeka gelişimi için önemli bir spor olduğuna dikkat çeken GKV Özel Okulları Genel Müdürü Y. Doç. Dr. Atanur Vergili, “Avrupa Kadınlar Bireysel Satranç Şampiyonasında ilimizi ve ülkemizi temsil eden şampiyon öğrencilerimiz Irmak Dai, H.Mislina Bozkurt ve Aslıhan Durmuş’u bu çok önemli başarılarından dolayı kutlar, sporcularımızın yetiştirilmelerinde büyük emekleri bulunan değerli ailelerine, satranç antrenörlerimiz Süleyman Okan ve Gülser Kırlangıç'a teşekkür ederim. Başarıların temelinde yatan en önemli etken ekip dayanışması ve disiplinli bir çalışma planıdır. Okullarımızda tüm öğrencilerimize ekip ruhunu kazandırmaya çalışıyoruz. Sporcularımızın önümüzdeki dönemlerde daha büyük başarılara imza atacağını umuyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi. Turnuvanın altın kızları Irmak Dai, H.Mislina Bozkurt ve Aslıhan Durmuş elde ettikleri sonuçtan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, “Katıldığımız bu turnuva hedeflerimizi büyütmemiz ve Avrupalı kadın sporcularla tanışarak yeni stratejiler öğrenmemiz açısından önemli bir fırsat oldu” dediler.

GKV'LİLER SATRANÇTA 5 ALTIN MADALYA KAZANDI

Gaziantep Valiliği tarafından düzenlenen İl Özel İdaresi Mobil Eğitim Sağlık ve Kültür Projesi (MOBEKAP) Satranç Turnuvasında 5 şampiyonluk kazanan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri, satranç sporundaki tartışmasız üstünlüğünü bir kez daha kanıtladı. GKV'liler MOBEKAP turnuvasında birçok kategoride şampiyonluklarını ilan ederken, aldıkları diğer derecelerle de dikkatleri üzerlerinde topladılar. 8 yaş genel kategorisinde il birincisi Onur Utku Batmaz, 9 yaş şampiyonu Umut Barış İnanç, 12 yaş genel kategori şampiyonu Barış Uğur, 14 yaş kategorisi şampiyonu Görkem Öztosun ve 14 yaş bayanlar kategorisinin değişmez şampiyonu Irmak Dai, GKV Özel Okullarına altın madalya kazandırdı. Turnuvada 8 yaş kategorisinde Onur Erdoğan il üçüncüsü, Atalay Hoylu il beşincisi, 9 yaş bayan kategorisinde H. Mislina Bozkurt il üçüncüsü ve Ege Atakan il dördüncüsü oldu. Öte yandan, 10 yaş genel kategorisinde Ali Erdem Doğan il altıncısı, 12 yaş genel kategorisinde Çağatay Çankaya il üçüncüsü, Metehan Gökçe il beşincisi, 12 yaş bayan kategorisinde ise Oya Suran il dördüncüsü olarak şampiyonaya imzalarını attılar. GKV'li satranççıların bu muhteşem başarısını değerlendiren Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Yard. Doç. Dr. Atanur Vergili, “Öğrencilerimizin akademik başarılarının yanı sıra sanat, edebiyat, kültür ve spor alanlarında elde ettiği başarılar artarda gelmektedir. Kamuoyu ve eğitim camiası tarafından büyük takdirle karşılanan bu başarılar uzun soluklu çalışmaların ve çabaların sonuçlarıdır. Okullarımızda her öğrencimizin başarısını artırmak en öncelikli hedefimizdir. Birçok alanda olduğu gibi satranç sporunda da zirvede bulunmak GKV’nin temel misyonudur. Bize büyük gurur yaşatan öğrencilerimizi, her zaman yanımızda olan velilerimizi ve bu başarılarda büyük payı olan yönetici ve öğretmenlerimizi ve satranç eğitmenlerimiz Süleyman Okan ve Gülser Kırlangıç’ı içtenlikle kutlar, başarılarının devamını dilerim” dedi.

GKV'NİN ALTIN KULACI YAĞMUR AŞAR 5 ALTIN MADALYA ALDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Fen Lisesi öğrencisi Yağmur Aşar, Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yüzme müsabakalarında 5 ayrı kategoride birincilik elde ederek 5 altın madalya aldı ve müsabakaların yenilmez şampiyonu oldu. Akademik başarıları yanında, sosyal, kültürel ve sportif başarılarıyla da birçok alanda isminden sıkça bahsettiren Gaziantep Kolej Vakfı Özel Fen Lisesi öğrencisi Yağmur Aşar, Gaziantep Yüzme Müsabakalarında 15-16 yaş grubu bayanlarda yarıştı. 50 metre serbest, 200 metre karışık, 100 metre karışık, 50 metre bayrak ve 50 metre kelebek kategorilerinde birinci gelen Yağmur, müsabakanın en başarılı sporcusu oldu. Müsabakalara Gaziantep Gençlik ve Spor Kulübü adına katılan öğrencimiz Yağmur Aşar, geçtiğimiz yıllarda da yüzme alanında birçok birincilik elde ederek Gaziantep'in en başarılı yüzücüleri arasında yer almıştı. Yağmur Aşar sporun kendisini akademik başarılarında desteklediğini ifade ederek, şunları söyledi: “Yüzme sporunu çok seviyorum. Uzun yıllardır bu alanda birçok birincilik elde ettim. Spor, derslerimi olumlu etkiliyor. Yoğun geçen ders ve sınav stresini havuzda kulaç atarak üzerimden atıyorum. Çalışmalarıma destek veren bütün yönetici ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Şampiyonalarda beni daima teşvik eden ve yalnız bırakmayan annem, babam ve kardeşime de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Bundan sonraki hedefim milli takım seçmeleridir. Bu yönde yoğun bir çalışma programı içerisindeyim.” GKV ailesi olarak öğrencimiz Yağmur Aşar’ı kutlar, başarılarının devamını dileriz.

GKV’Lİ GENÇ SATRANÇ USTALARI ŞAMPİYON

18 Şubat 2012 tarihinde yapılan Gaziantep Çocuk Ligi Satranç Müsabakalarında GKV Lacivert Satranç Takımı, Yesemek Grubu şampiyonu oldu. Birbirinden zorlu takımlarla mücadele eden Kolejli satranç ustaları üstün bir başarıyla rakiplerine üstünlük sağladılar. Barış UĞUR, Çağatay ÇANKAYA, Yiğit MERİÇ, Metehan GÖKÇEK, Arda TAŞPOLAT ve Ufuk PULGU’dan oluşan GKV Lacivert Takım, 20-24 Nisan 2012 tarihlerinde yapılacak “Türkiye Çocuk Ligi Takımlar Şampiyonası’nda” Gaziantep’i temsil etme hakkını kazandılar. Öğrencilerimiz bu üstün başarılarıyla hem ailelerini hem de okullarını gururlandırdılar. Türkiye Çocuk Ligi Takımlar Şampiyonasına da iddialı hazırlanan öğrencilerimize başarılar dileriz.

 


 

Copyright Gaziantep College Foundation | 2015 | All Rights Reserved