2012-2013 - 1. DönemYEAR NEWS

GKV ÖZEL ANAOKULUNDA KIŞ UYKUSU VE KARDAN ADAM ETKİNLİĞİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencileri, kışın en soğuk dönemini yaşadığımız bu karlı günlerde proje ve tasarım dersi etkinliğinde ‘Kış Uykusuna Yatan Hayvanlar’ çalışması yaptı. Bu etkinlik kışın sembolü olan büyük bir kardan adam yapımıyla başladı. Gazete kâğıtları kullanılarak kardan adamın vücudu ortaya çıktı ve pamuklarla süslenip aksesuarlar eklenince çok sevimli bir kardan adamımız oldu. Etkinliğimizde “Kış uykusu nedir? Kış uykusuna hangi hayvanlar yatar?” gibi sorulara cevap aradık ve bu hayvanların resimlerini inceleyerek bilgi edindik. Karton kutulardan kış uykusuna yatan hayvanların maket yuvalarını yaptık. Yuvaların içini gazetelerle doldurarak tamamladıktan sonra kış uykusuna yatan hayvan oyuncaklarımızı da bu yuvalara yerleştirdik. Kardan adam ve kış yuvaları birleşince okulumuzun proje alanında sergilediğimiz projemiz bizlere çok güzel bir kış manzarası yaşattı.

GKV LİSELERİNİN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENİ

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74. yıldönümünde Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Atatürkçü Düşünce ve Tiyatro Kulübü rehber öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan “10 Kasım Programı’nda” saygıyla anıldı. Çok sayıda davetlinin izlediği programda duygulu anlar yaşandı. Yapılan konuşmaların ardından anma programı, Cemil Alevli Koleji öğrencilerinin İngilizce ve Türkçe “Dünya Liderlerinin Gözünden Atatürk” sunumu ve ardından “Güneşin Adı Atatürk” adlı film gösterimi ile devam etti. “Bu Kalp Seni Unutur Mu?” adlı Atatürk’ün yaşamının değişik dönemlerinde çekilmiş fotoğraflardan oluşan bir slayt gösterimi ile Atatürk’ün kalplerimizdeki büyük yeri bir kez daha vurgulandı. Programda “Gençliğin Ata’ya Cevabı” salonda bulunan bütün öğrenciler tarafından gururla seslendirildi. Tören Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Atatürkçü Düşünce ve Tiyatro Kulübü öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı “İzindeyiz Atam” adlı oratoryo gösterimi ile sona erdi. Atatürk’ün yaşamından kesitlerin çeşitli canlandırmalarla anlatıldığı oratoryo bütün salonu hüzne boğdu. Elif’in Kağnısının canlandırıldığı, Çanakkale Türküsü ile askerlerimizin savaşa uğurlandığı sahnelerde salondaki seyircilerden birçoğu gözyaşlarına hakim olamadı. Törende Ata’ya duyduğumuz özlem ve minnet, duygu yoğunluğuyla dile getirildi.

GKV LİSELİLERİNİN ÖRNEK DUYARLILIĞI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğrencileri örnek bir sosyal sorumluluğu yerine getirerek, Gaziantep Üniversitesi Onkoloji Hastanesini ziyaret edip hasta çocuklarla bir araya geldi. GKV’li duyarlı öğrenciler ziyaret öncesi hastalar için, okul içinde kurdukları stantlarda çeşitli ürünler satarak kazandıkları paraları LÖSEV VAKFI’na bağışladılar. Gaziantep Üniversitesi Onkoloji Hastanesinde tedavi gören minikler ve hasta yakınları bu ziyareti sevinç ve duygusallıkla karşıladılar. GKV’li öğrenciler ziyaret sonrasında “Hasta çocuklarla empati kurarak onların acısını ve üzüntüsünü anlamaya çalıştık. Miniklerin gözlerindeki yaşam sevinci ve umudu bizleri hem sevindirdi hem de hüzünlendirdi. Hepsi de bir gün iyileşip, normal yaşamlarına dönmeyi arzu ediyordu. Elimizden geldiğince onların duygularını paylaştık. Çok küçük de olsa, hediyelerimiz onları mutlu etti. Ayrılırken ziyaretimizin sadece bununla sınırlı kalmamasına hep birlikte karar verdik. Çünkü onlar bizim desteklerimizle daha mutlu oldular. Biz de o minik kalplerin mutluluğunu ve umudunu sürdürmek için daha sık ziyaret etmeye karar verdik” diyerek duygularını dile getirdiler.

GKV LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN CUMHURİYET ORATORYOSU

Cumhuriyet'imizin kuruluşunun 89. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Atatürkçü Düşünce ve Tiyatro Kulübü rehber öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan Cumhuriyet Bayramı Programı ilgiyle izlendi. GKV Yönetim Kurulu Üyeleri, veliler ve davetlilerin katıldığı programın açılış konuşmasında GKV Genel Müdürü Y.Doç.Dr. Atanur Vergili “Türk'ün kurtuluş mücadelesinin muzaffer lideri Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti Türk ulusunun varlığının ve geleceğinin yegane temeli kabul etmiş ve ulusal egemenliğin yönünü çağdaşlık ve bilim olarak göstermiştir. Cumhuriyetimiz ancak iyi eğitilmiş, donanımlı, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, ülkesine karşı sorumluluklarını yerine getiren yurttaşlarla kalıcı olacaktır. Her Türkün Atatürk’ün bizlere en büyük emaneti olan Cumhuriyet’e sahip çıkarak Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar yaşatmayı kutsal bir görev kabul etmesi gerekir” dedi. Törende daha sonra öğrencimiz Anday Zer “Cumhuriyetin Kazanımları” konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan kompozisyonunu okudu ve Ayşe Özge Ağca’ “Cumhuriyet Kadınıyım” adlı şiiri seslendirdi. Törenin son bölümünde, Atatürkçü Düşünce ve Tiyatro Kulübü öğrencilerimiz Nazım Hikmetin Kuva-yı Milliye Destanı’nı oratoryo şeklinde sahneledi. Kırk öğrencinin görev aldığı oratoryoda Kurtuluş Savaşı canlandırılarak, Cumhuriyet'in kuruluşu ve kazanımları görsel şovlarla anlatıldı.

GKV ÖĞRENCİLERİ ÇUKUROVA KİTAP FUARINI ZİYARET ETTİ

GKV Özel Liseleri öğretmen ve öğrencileri 19 Ocak 2013 Cumartesi günü Adana 6. Çukurova Tüyap Kitap Fuarını ziyaret etti. GKV Liseleri Kültür-Edebiyat-Yayın ve Kütüphanecilik Kulübü öğrencileri, her yıl olduğu gibi bu yıl da Adana Kitap Fuarında birçok yazarla buluşarak yeni kitap ve yayınları yakından inceledi. Bu geleneksel gezi kapsamında öğrencilerimiz, panel, söyleşi, şiir dinletisi gibi kültürel etkinlikleri izledi ve fuara katılan 300 yazarın bazılarıyla tanıştı. GKV’li öğrenciler, aralarında Ahmet Telli, Can Dündar, Behçet Çelik, Canan Tan, Gülten Dayıoğlu, Nasuh Mahruki, Mine Soysal, Oya Baydar, Onur Öymen, Semih Gümüş gibi pek çok değerli şair, yazar ve bilim insanının bulunduğu stantları ziyaret ederek kitaplarını imzalattı ve kısa söyleşiler yaptı. Gidiş ve dönüş yolculuğunda bir arada keyifli anlar yaşayan öğrencilerimiz, bu etkinliklerin kendilerine çok büyük kazanımlar sağladığını, bu tip kültürel etkinlerin Gaziantep’te de yapılması gerektiğini söylediler. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının bu tip kültürel etkinlikleri desteklemesini ve kendilerini bu etkinliklere yönlendirmesini çok olumlu bulan öğrenciler güzel anılarla geziyi tamamladılar.

GKV ÖZEL ANAOKULU “BEN KİMİM” ETKİNLİĞİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencileri, okula uyum çalışmaları kapsamında Proje ve Tasarım dersinde ‘Kendimizi ve Ailemizi Tanıyoruz’ etkinliği gerçekleştirdiler. Etkinlik sırasında her öğrenci okulumuzu simgeleyen çalışma kartonlarına önce kendilerini tanıtan bir kapak sayfası hazırladılar. Daha sonra çalışma dosyasının içerisine ailelerindeki her bireyi simgeleyen anne, baba, kardeş, ağabey veya ablalarının resimlerini yapıştırarak, boyadılar. Her öğrenci kendi ailesinin dosyasını tamamladıktan sonra, sınıf içerisinde mini birer sunumla ailelerini arkadaşlarına tanıttı. Yararlı ve eğlenceli bir çalışma olan bu etkinlik öğrencilerimizin kendilerini ve ailelerini tanıtarak birbirlerine ve okulumuza alışma sürecini kolaylaştırırken onlara kendilerini ifade etme şansı tanıdı.

GKV ÖZEL İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ ÖĞRETMENLERİ İLE KEŞFEDİYORLAR

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 4. sınıf öğrencileri Fen Bilgisi derslerinde, GEMS (Great Explorations in Math and Science - Matematik ve Fen’de Büyük Keşifler) modeli ile eğlenerek öğreniyor, öğrenirken keşfediyorlar. GKV’li öğrenciler laboratuvar ortamında işlenen derslerde birçok duyularını kullanarak analiz, sentez ve gözlem becerilerini geliştirip daha kolay öğreniyorlar. Laboratuvar çalışmalarının öğrencileri araştırmaya yönlendirme, ders esnasında aktif kılma, bilimsel ilgi uyandırma ve yaratıcı düşünceyi geliştirme gibi kazanımları da oluyor. Öğrenciler deneyin nasıl düzenleneceğini, neler yapılacağını ve nasıl sonuçlandığını görmenin ve derste tüm aşamalarda aktif olmanın mutluluğunu yaşıyorlar. GEMS etkinliklerini çok yararlı bulan Fen Bilgisi öğretmenimiz Buket Yılmazkaya “Fen eğitimimizde bu etkinliklerinin amacı, temel bilimsel kavram ve yöntemleri açıklarken hayal gücünü etkileyerek, bağımsız öğrenen ve eleştirel düşünebilen bireyler yaratmak ve öğrencilerin fen ve matematikteki temel kavramları anlamalarını sağlamaktır. GEMS etkinlikleri daha fazla güdülenme yaratmakta ve bilim adamlarının gerçekte ne yaptığının daha gerçekçi bir şekilde anlaşılmasına katkıda bulunmaktadır. Daha da önemlisi, GEMS modeli öğrencilerin öğrendikleri fen ve matematik kavramlarını günlük yaşamlarında kullanabilmelerine yardımcı olmaktadır” dedi.

GKV ÖZEL ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNDEN YENİ YIL KURABİYESİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencileri İngilizce öğretmenleriyle yeni yıl kurabiyesi etkinliği yaptı. İngilizce öğretmenlerimiz önce malzemeleri İngilizce olarak tanıttı ve öğrencilere tekrar ettirdi. Daha sonra hamurun hazırlanışı İngilizce açıklamalı gösterildi. Hamur hazır olunca yılbaşı ağacı şeklindeki kalıplarla kesildi ve kalıptan çıkan kurabiyeler renkli şekerleme ve çikolatalarla süslendi. Son işlem kurabiyelerin fırında pişirilmesiydi. Öğretmenlerimiz fırından çıkan nefis kokulu kurabiyeleri çok güzel paketlere koyarak miniklere yeni yıl hediyesi olarak verdiler. Öğrencilerimiz çok keyif aldıkları bu etkinlikte kurabiye yapımını öğrendiler ve İngilizcelerini geliştirdiler. Sevgili minik GKV’lilere kurabiye tadında mutlu yıllar diliyoruz.

GKV LİSELERİ ÖĞRENCİLERİNİN SOSYAL SORUMLULUK BİLİNCİ

GKV Özel Liseleri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğrencileri, her yıl olduğu gibi sosyal sorumluluk bilinciyle huzurevini ziyaret etti. Toplumsal dayanışmanın ve kaynaşmanın, samimi saygı ve sevginin öneminin çok arttığı ve ihtiyaç olarak hissedildiği günümüzde GKV’li öğrencilerin bu ziyareti, huzurevi sakinleri tarafından sevgi ve memnuniyetle karşılandı. Kulüp üyesi yirmi üç öğrencimiz, iki rehber eşliğinde 12 Aralık 2012 tarihinde, Gaziantep Yaşlılar ve Huzurevini ziyaret etti. Huzurevi yöneticileri tarafından karşılanan öğrencilerimiz huzurevi ile ilgili bilgiler aldıktan sonra, huzurevi sakinleri ile tanıştılar. Çok samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyaret esnasında öğrenciler ve yaşlılar samimi bir ortamda söyleşi yaptı. Yaşlılar genç öğrencilerle deneyimlerini paylaşarak tavsiyelerde bulundular.. Gençler ise, büyüklerine saygı ve hürmetlerini belirterek çeşitli hediyeler sundular. Huzurevi sakinleri ziyaretten duydukları memnuniyeti belirterek, sinema, kütüphane gibi yaşadıkları mekanın çeşitli alanlarını gezdirerek öğrencilere tanıttılar. Ziyaretin sonunda öğrenci ve öğretmenlerimiz duygulu anlar yaşayarak huzurevinden ayrıldılar.

GKV ÖZEL ANAOKULUNDA YERLİ MALI HAFTASI KUTLAMASI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencileri Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kutlamaları kapsamında evden getirdikleri meyve, pasta, kuruyemiş gibi yiyecekleri sınıfta paylaşarak yerli malı konusunu işlediler. Etkinlik sırasında hem paylaşmanın mutluluğunu hem de sağlıklı beslenme kurallarını tekrar eden öğrenciler, öğretmenlerinden yerli malı yiyecekler hakkında da bilgi aldılar. Öğrencilerimizde yerli malı kullanımı bilincinin oluşması ve yaygınlaşmasını hedefleyen etkinlik öğrencilerin ilgisini çekti. Neşe içinde annelerinin gönderdiği yiyecekleri paylaşan minik GKV’liler eğlenceli bir gün geçirdi.

GKV ÖZEL İLKOKULU “DERS BENİM” ETKİNLİĞİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 1. sınıf öğrenci velileri, okul-aile iş birliği kapsamında “Ders Benim” etkinliğini sürdürüyorlar. Bu uygulamayla 1. sınıflarımızda her hafta bir velimiz farklı konularda “Ders Benim” etkinliğine katılarak son derece zevkli ve eğitici çalışmalar yapıyor. Velilerimiz meslek tanıtımları, öykü okuma, hobi çalışmaları, enstrüman çalma ve mutfak çalışması gibi çeşitli konularda sınıf ortamında çocukları ve sınıf arkadaşlarıyla birlikte etkinlik yaparak iş birliği ve dayanışma duygusunu güçlendiriyorlar. Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu Müdürü Hüseyin Emre “Son yıllarda eğitim anlayışımızda belirgin bir değişiklik ve yenilik olmuş, ailelerin eğitim sürecine etkin biçimde katılımı giderek önem kazanmaya başlamıştır. Çocukların eğitim ortamındaki gelişiminde bugün kabul ettiğimiz en temel ilkelerden birisi de öğretmenlerin, öğrencilerin, idarecilerin ve ailelerin bu süreçte hep birlikte yer almasıdır. Okul-aile işbirliğinin sağlanması ve ailelerin okul etkinliklerine doğrudan katılması eğitim anlayışımızın temel hedeflerinden biridir. İlginç tekniklerle eğitim öğretimi daha etkili ve eğlenceli kılmak için anne ve babaları okulumuzda ağırlamak bizi çok mutlu ediyor. “Ders Benim” etkinliği çocuklarımızın gelişimine çok yönlü katkıda bulunarak, ailelerin paylaşımcı bir yaklaşımla okulumuzu yakından tanıyabilmelerine olanak sağlamaktadır” diyerek, destek veren velilerimize teşekkür etti.

GKV ÖZEL İLKOKULU 3.SINIF ÖĞRENCİLERİNİN “GAZİANTEP TARİHİ VE KÜLTÜRÜ” GEZİSİ

25 Aralık Gaziantep’ in Kurtuluş Günü Etkinlikleri çerçevesinde Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 3. sınıf öğrencileri “Gaziantep Tarihi ve Kültürü” gezisine katıldı. Gezide öğrencilerimiz öğretmenleri eşliğinde Gaziantep’in kültürel ve tarihi zenginliklerini yerinde inceleyerek bilgilerini pekiştirdiler. Gezi programında, Vakıf Müzesi, Mevlevihane, Şehitler Abidesi, Zincirli Bedesten, Elmacı Pazarı, Bakırcılar Çarşısı, Kurtuluş Savaşı Müzesi, Karayılan anıtı gibi önemli tarihi mekânlar yer aldı. Öğrencilerimiz gezinin son durağında, kurtuluş mücadelesi veren atalarımız için saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşımızı söylediler. Geziye katılan tüm öğrenciler Gazi şehirlerinin tüm geçmişini öğrenmenin mutluluğu içerisinde tarihi mekânlarda ve müzelerde bol bol hatıra fotoğrafları çektirdiler. GKV Özel İlkokulu Müdürü Hüseyin Emre; bir ulusu ulus yapan en büyük etkenlerin başında güçlü bir tarih ve kültür bilincinin geldiğini söyledi. Hüseyin Emre; GKV öğrencilerinin Gaziantep’in tüm tarihi ve kültürel mekânlarını yakından tanıyarak onlara sahip çıkmasının bilinçli bir nesil yetiştirmek için çok önemli olduğunu, bu nedenle düzenli aralıklarla bu tür etkinlikler gerçekleştirildiğini belirtti.

GKV ÖZEL İLKOKULU 2013 ALTIN ÇOCUKLAR SINAVINDA İL BİRİNCİSİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu, ödüllü Anafen Dershanesi 2013 4. Sınıf Altın Çocuklar sınavında özel okullar arasında Gaziantep İl Birincisi oldu. Anafen Dershanesi tarafından her yıl ulusal düzeyde yapılan sınava il genelindeki tüm ilkokullardan başarı düzeyi yüksek öğrenciler arasından seçilen toplam 1883 4. Sınıf öğrencisi katılmıştır. Çok geniş katılımlı bu sınavda, Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu, hem bireysel hem de kitlesel sıralamada Gaziantep’in en başarılı özel okulu olmuştur. Öğrencilerimizin elde ettiği başarılar, GKV Özel Okullarının gurur tablosuna yeni bir sayfa eklemiştir. Altın çocuklarımızı, velilerimizi ve öğretmenlerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

GKV ÖZEL İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ CUMHURİYET BAYRAMINI COŞKUYLA KUTLADI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencileri Cumhuriyetimizin kuruluşunun 89. yıldönümünü coşkuyla kutladı. GKV 3. sınıf öğretmenleri tarafından hazırlanan ve velilerimizin de katıldığı kutlama programında öğrencilerimiz başarılı sunum ve gösterileriyle ilgi ile izlendi. İstiklal Marşı ve Saygı duruşu ile başlayan kutlama programında, Okul Müdürü Hüseyin Emre Cumhuriyet değerlerine sahip çıkılmasını belirten bir konuşma yaptı. Cumhuriyet şiirlerinin okunmasının ardından, koronun seslendirdiği cumhuriyet marşları programın coşkusunu artırdı. Öğrencilerimizin sunduğu canlı tabloda cumhuriyet ilkeleri ve yapılan reformlar anlatılarak cumhuriyetin kuruluşu ve önemi vurgulandı. Atatürk'ün katıldığı son Cumhuriyet balosunun temsili gösterisi izleyicilere duygulu anlar yaşattı. Tören halk oyunları gösterileri ile son buldu. Tüm ulusumuzun Cumhuriyet Bayramını kutlarız.

3. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZİN FOKLARI ZİYARETİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 3. sınıf öğrencileri Gaziantep Hayvanat Bahçesini ziyaret ederek, fok balıklarının sempatik gösterilerini izlediler. Öğretmenleri ile birlikte Fok Evi’ndeki gösterilere büyük ilgi gösteren ve hayvan sevgisini doyasıya yaşayan öğrencilerimiz unutulmaz bir gün yaşadılar. Öğrencilerimizin doğal ortamda hayvanların yaşayışını, özelliklerini görerek öğrenmeleri için bu tür gezi ve etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirten öğretmenlerimiz; “bu tür eğitim gezileri çocuklarımızın yerinde ve eğlenerek öğrenmesini sağlamaktadır” dedi. Fokların havuz içinde ve dışında yaptıkları ilginç hareketler öğrencileri büyüledi. 4 fok balığı eğiticileri eşliğinde kimi zaman flüt çaldılar, kimi zaman da müzik eşliğinde dans edip havuzda çeşitli akrobasi hareketleri yaparak muhteşem gösteriler sergiledi. Seçilen bir öğrencimiz fokların gösterisine katıldı. Havuzdan çıkan bir fok balığının öğrencilerin arasında gezerek onları selamlaması büyük alkış aldı. Gösteri bitiminde hayvanlarda da eğitimin ne kadar önemli olduğu gözlendi.

GKV ÖZEL ANAOKULU KARDEŞİME OKULUMU TANITIYORUM ETKİNLİĞİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulunda öğrencilerimizin 2013-2014 eğitim-öğretim döneminde okulöncesi eğitime başlayacak kardeşlerine okulumuzu tanıtmak amacıyla bir etkinlik düzenlendi. Kardeşime okulumu tanıtıyorum etkinliğine öğrencilerimiz minik kardeşleri ile birlikte katıldılar. Hazırlanan programda anaokulumuz aday öğrencilerimize tanıtıldı. Geleceğin GKV’lileri ablaları ve ağabeyleri ile sınıflarda örnek derslere girdi. Birlikte anaokulu sinemasında film izlendikten sonra yüz boyama, el baskısı ve bileklik takı hazırlama gibi eğlenceli çalışmalar yapıldı. Çeşitli ikramların ardından hediyelerini alan minikler velilerimizle birlikte anaokulumuzdan çok mutlu ayrıldılar. Yeni öğrencilerimizi okulumuzda konuk etmek bizim için çok zevkli bir etkinlik oldu.

GKV ANAOKULUNDA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencileri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutladılar. Minik GKV ‘liler Cumhuriyet Bayramı hazırlıkları için kendi bayraklarını yaptı. Proje dersi çalışmalarında her öğrenci kendi bayrağını farklı tekniklerle boyayıp hazırladı. Bu bayrakların bir araya getirilmesi ile yaklaşık 180 bayrağın bulunduğu bir bayrak duvarı oluştu ve anaokulu girişinde sergilendi. Okulun birçok yeri ve özellikle sınıflar bayraklarla ve balonlarla süslendi. Anaokulu tiyatro salonunda yapılan Cumhuriyet Bayramı Kutlama töreninde İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Çiçekler Sınıfı öğrencileri, ‘Atatürk ve Cumhuriyet Ağacı’ isimli programı sundular. Mavi Boncuklar Sınıfı geleceğin büyükleri olarak Ata’ya Söz Veriş’i canlandırdılar. Balıklar ve Yıldızlar sınıflarının hazırladığı koro ile öğrenciler marşlar eşliğinde bayram coşkusunu yaşadılar. Hafta süresince okulda marşlar çalındı.

9. GKV 25 ARALIK KURTULUŞ SATRANÇ TURNUVASI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları tarafından düzenlenen ve ilimizdeki en geniş katılımlı turnuva özelliği taşıyan 9.GKV 25 Aralık Kurtuluş Satranç Turnuvası 22-23 Aralık 2012 tarihinde yapıldı. Turnuva, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın’ın açılış konuşması ve ilk hamlesiyle başladı. Gaziantep il genelinde 80 ilk ve orta dereceli okuldan yaklaşık 800 sporcunun kayıt yaptırdığı turnuva büyük çekişmeye sahne oldu. Turnuvanın açılış törenine Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Türkiye Satranç Federasyonu İl Satranç Temsilcisi Fatih Ekinci, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr Atanur Vergili, GKV yönetici ve öğretmenleri ve çok sayıda veli katıldı. Bu yıl 9. kez düzenlenen turnuvanın açılış konuşmasını yapan Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın okullarda satranç sporunun gelişmesi için gerekli desteği verdiklerini ve yıl içerisinde en fazla satranç turnuvasının Şehitkamil İlçesinde gerçekleştiğini belirterek “Bu spor çocuklarımızın düşünme yeteneklerini geliştirdiği gibi onların gelecek yaşamında önemli rol oynamaktadır. Gaziantep’te satranç sporunun gelişmesi mutluluk verici bir olaydır. Sporcularımızdan bu spora sahip çıkmalarını ve devam ettirmelerini diliyorum. Bu organizasyonu gerçekleştiren GKV Özel Okullarına satranç sporuna katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Fatih Ekinci öğrencilerin uluslarası satranç turnuvalarında aldıkları birincilik derecelerinin SBS ve LYS sonuçlarında ek puan avantajı sağladığına dikkat çekti. Ekinci yaptığı konuşmada: “Geçtiğimiz yıl Mersin ilinden SBS’ye giren Ezgi Menzil satranç alanında elde ettiği Avrupa ikinciliği nedeniyle aldığı ek puanla 507.424 puanla Türkiye birincisi olmuştur. Bu, öğrencilerimiz için önemli bir örnektir. Diğer taraftan Gaziantep’i satranç merkezi haline getirme çabalarımız olumlu sonuçlar vermekte ve sporcularımızın düzenlenen çok sayıda turnuvada yarışması sağlanmaktadır. Bugün açılışını yaptığımız 9. GKV Kurtuluş Satranç Turnuvası önemli bir geleneğin sürdürülmesi açısından olduğu kadar 800 sporcu için de önemli bir fırsattır. GKV ailesini ve emek verenleri yürekten kutluyorum” dedi. GKV Özel Okullarının akademik çalışmalar yanında sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetleriyle de öğrencilerini en iyi koşullarda yetiştirdiğini belirten GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr Atanur Vergili turnuvayla ilgili olarak “İlimiz merkez ve ilçelerinden 80 ilk ve orta dereceli okuldan yönetici ve öğretmenleriyle birlikte 800 satranç sporcusu, 20 Hakem ve 40 teknik görevliyi okullarımızda konuk etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. 2004 yılından bu yana düzenlediğimiz turnuvamıza gösterilen talep her yıl artmaktadır. Bireylere birçok olumlu özellik kazandıran bu seçkin sporun yaygınlaşmasına yardımcı olacağına inandığımız 9. GKV 25 Aralık Kurtuluş Satranç Turnuvasına katılan sporcu öğrencilere, değerli yönetici ve öğretmenlerine, Türkiye Satranç Federasyonu il Temsilciliği ile hakem heyetine, GKV yöneticileri, öğretmen ve çalışanlarımıza teşekkür ederim. Turnuvanın dostça ve centilmence geçmesi ümidiyle, katılan tüm sporcu öğrencilere başarılar dilerim” dedi.

2012 YGS, LYS VE SBS ÖDÜL TÖRENİNE GKV DAMGASI

2012 LYS ve SBS’de büyük başarı elde eden Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, il genelinde başarılı olan öğrenciler için düzenlenen ödül töreninde gövde gösterisi yaptı. GKV 8. ve 12 sınıf öğrencileri, Şehitkamil Kaymakamlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şehitkamil Belediyesi tarafından LYS ve SBS’de ilk bine giren öğrenciler için gerçekleştirilen ödül töreninde dağıtılan toplam 36 ödülün 13’ünü aldı. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr Atanur Vergili “Bu yıl da SBS ve LYS’de ki GKV başarı geleneği sürmüş ve öğrencilerimiz ulusal, bölgesel ve il genelinde Gaziantep’in lider okulundan beklenen dereceleri elde etmiştir. Başarılarımızı özetlemek gerekirse; 2012 YGS’de GKV Özel Fen Lisesi öğrencileri Asuhan PAR YGS 3-4-5’te il birincisi, YGS 6’da il ikincisi, YGS 1’de il üçüncüsü, Merve BAYRAM YGS 2’de il ikincisi, YGS 1-6’da il dördüncüsü olmuştur. Öğrencilerimiz YGS’de ilk binde 25 derece, ilk beş binde 87 derece ve ilk on binde 122 derece elde etmiştir. Bu sonuçlara göre, GKV Özel Fen Lisesi 2012 YGS’ de ilimizdeki 117 lise arasında tüm puan türlerinde il birincisi olmuştur. 2012 LYS sonuçları da GKV Özel Liseleri için gurur vericidir. GKV Özel Liseleri bu sınavda ilk binde 6 öğrenci 24 derece, ilk iki binde 12 öğrenci 41 derece, ilk üç binde 15 öğrenci 55 derece, ilk beş binde 21 öğrenci 92 derece ve ilk on binde 32 öğrenci 138 dereceyle ilimizde yine en iyi sonuca ulaşmıştır. 2012 LYS’ de dereceye giren öğrencilerimizin isimleri, puan türleri ve puanları şöyledir: Anıl Kaplan Y-MF-2 puan türünde 550,958 puanla Türkiye 56. ve il birincisi, Y-MF-3 puan türünde 550,221 puanla Türkiye 64. , Y-MF-4’te 548,391 puanla Türkiye 96. ve il birincisi, Y-MF-1’de 547,517 puanla Türkiye 136. ve il birincisi olmuştur. Öğrencilerimiz Burak Geçer Türkiye 241. Asuhan Par Türkiye 467., Berken Gür Türkiye 484., Mert Balim Türkiye 513. ve Mehmet Kurt Türkiye 619.’su olarak ilk binde yer almıştır. Öte yandan, Türkiye genelinde 1.075. 533 öğrencinin girdiği 2012 SBS’de iki öğrencimiz Büşra Abdülkadiroğlu ve Şenel Sözmen 500 tam puanlı öğrenciler arasında yer almıştır. GKV öğrencileri Büşra Abdülkadiroğlu Türkiye 5. ve Gaziantep il birincisi, Irmak Dai Türkiye 46. ve Gaziantep il ikincisi, Şenel Sözmen Türkiye 199 ve Gaziantep il dördüncüsü, Hıdır Deniz Yeral Türkiye 297. ve Gaziantep il sekizincisi, Yusuf Mert Gezer Türkiye 952. ve Gaziantep il on yedincisi olmuştur. Gaziantep il genelinde ilk on’a giren öğrenci oranımız %40’la ulaşılması çok zor bir derecedir. 2012 SBS’ de ilk 100 öğrencimizin OYP ortalaması 458,583 ve 8. Sınıf Puan ortalaması 457,812 olarak gerçekleşmiştir. GKV Özel Okulları ilimizde ve ulusal ölçekte başarılarıyla sürekli önde olan, saygın bir eğitim kurumu kimliği kazanmıştır. Öğrencilerimizin 2009 SBS’ de Türkiye 3.’lüğü, 2010 SBS’ de Türkiye 16.lığı ve Türkiye 19.luğu başarılarımızdan yalnızca birkaç tanesidir. Elde edilen bu başarılar planlı ve istikrarlı çalışmanın, yarım asırlık bilgi birikimi ve deneyim yanında yüksek hedefler konularak bu hedeflere büyük bir kararlılıkla yürümenin sonucudur” dedi. Şehitkamil Kaymakamlığı, Şehitkamil Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2012 YGS, LYS ve SBS’de ilk bine giren öğrenciler için düzenlenen ödül töreninde gözler GKV’li şampiyonlara çevrilirken dağıtılan ödüllerin büyük kısmının GKV’liler tarafından alınması güne damgasını vurdu. Başarılı öğrencileri tebrik eden Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın “Sizler bizim yüz akımızsınız. Başarısızlığın konuşulduğu şu günlerde sizlerin başarısı çok anlamlıdır. Hepinizi yürekten kutluyorum. Sizler başarılarınızla eğitimin öncülerisiniz” dedi. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’da GKV’lileri kutlayarak dereceye giren öğrencilere tablet bilgisayar hediye etti. İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin konuşmasında, elde edilen derecelerin bireysel anlamda küçümsenemeyecek sonuçlar olduğunu ifade ederek “Bireysel başarılar açısından Gaziantep başarılı bir ildir. Bundan sonraki hedefimiz azim ve kararlılıkla, sabırla bu başarıları kitlesel alanlara yöneltmektir” dedi. GKV’liler tören sonunda sahnede toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

ANAOKULU ÖĞRENCİLERİMİZİN MANDALA ETKİNLİĞİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencileri proje ve tasarım etkinliklerinde mandala çalışması yaptılar. Mandala tekniği boyama yoluyla öğrencileri sakinliğe yönlendirerek rahatlatan bir etki yapmaktadır. Bu çalışmadan sonra öğrencilerde daha verimli grup çalışması yapma, uyumlu davranma ve dersi dikkatli dinleme gibi olumlu gelişmeler gözlemlenmektedir. Minik GKV’liler etkinlikte Atatürk resimleriyle birleştirilmiş mandala resimlerini, mandala tekniğine uyarak boyadılar. Bu çalışmada öğrencilerimiz hem farklı bir boyama tekniğini öğrendiler, hem de rahat bir ortamda dinlenerek uygulama yaptılar.

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI ÖĞRENCİLERİ İNGİLTERE YAZ OKULUNDA

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları ilköğretim ve liselerinden 21 öğrenci, 1-21 Temmuz 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen 3 haftalık İngiltere yaz okulu ve kampını başarıyla tamamlayarak yurda döndü. GKV Özel Okulları ve GEO Yurtdışı Eğitim Hizmetleri'nin düzenlediği programın birinci devresine katılan öğrencilerimiz grup lideri öğretmenlerimiz Hakan Anlıaçık, Berkay Tahtacı ve Özlem Fındık ile unutulmaz bir 3 hafta yaşadılar. Öğrencilerimiz ilk haftayı Denbigh yakınlarında bulunan İngiltere'nin en köklü okullarından Howells School'da geçirdiler. İlk gün yapılan seviye belirleme sınavında kurlara ayrılan öğrenciler hafta içi her gün öğlene kadar İngilizce eğitimi aldı ve öğleden sonra çeşitli spor etkinliklerine katıldı. GKV’liler akşam yemeklerinden sonra Quiz Show, Talent Show, Scavanger Hunt gibi etkinliklerde bol bol eğlenerek İngilizce pratiklerini geliştirme imkanı buldu. Öğrencilerimiz kampın ikinci ve üçüncü haftasında Manchester yakınlarındaki Ellesmere College'de yine dil eğitimlerine devam edip öğleden sonra ve akşamları düzenlenen etkinliklerde diğer ülkelerden gelen öğrencilerle kaynaşarak eğlenceli zaman geçirdi. Liverpool, Manchester, Chester ve Birmingham şehirlerine düzenlenen geziler ve Alton Towers Eğlence Merkezindeki heyecan öğrenciler için unutulmaz bir deneyim oldu. Ülkemize dönerken öğrencilerimiz, bir yandan muhteşem geçen 3 haftanın mutluluğunu yaşarken bir yandan bu sürede diğer ülkelerden edindikleri arkadaşlarından ayrılmanın üzüntüsünü yaşadı. Okulumuz öğrencilerinden Armağan Keklikçioğlu "Artık İngilizce konuşurken kendime çok daha fazla güveniyorum, hem de hayatım boyunca unutamayacağım bir kamp deneyimi yaşadığım için çok mutluyum" diyerek duygularını dile getirdi. GKV İngiltere Yaz Okulunun ikinci devresi 22 Temmuz- 4 Ağustos 2012 tarihleri arasında yapılacaktır. GKV Özel Okulları olarak özellikle yurt dışı etkinliklere büyük önem veriyor, daha çok sayıda öğrencimizin okullarımızın düzenlediği kardeş okul, konuk öğrenci, yurtdışı değişim veya yaz okulu programlarına katılarak uluslararası deneyim kazanmalarını hedefliyoruz.

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU “KÜLTÜR ELÇİLERİ” YETİŞTİRİYOR

ÇEKÜL Vakfı ve Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu işbirliğiyle Müdür Yardımcımız Ayşe Özçınar ve öğretmenlerimiz İbrahim Halil Ayaz, Sema Özer ve Nuray Bozyiğit tarafından yürüttükleri proje kapsamında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencileri “Kültür Elçisi” olmaya hazırlanıyor. 28 GKV’ li öğrencinin katıldığı bu projenin ilk eğitimi başladı. Okullarında aldıkları eğitimin ardından öğrenciler, öğretmenlerinin rehberliğinde Metin Sözen Kültür Evi’ne giderek ÇEKÜL eğitimcilerinin bilgilendirici sunumlarını izlediler. Öğrenciler, aldıkları eğitimin ardından restore edilmiş eski bir Antep evi olan Metin Sözen Kültür Evi’ni hayranlıkla gezdiler. “Kültür Elçileri Projesi” öğrencilerin Gaziantep’in kültürel zenginliğinin farkına varmalarını, doğal ve kültürel mirasın korunmasına ilişkin bilgi ve duyarlılık kazanmalarını, kültürel kimlik duygusu, korumacılık ve kentlilik bilinci geliştirmelerini amaçlıyor. Programda kentin mimari, coğrafi, arkeolojik özellikleri ve yaşam kültürüyle ilgili bilgi aktaran sunumların ve alan gezilerinin yanı sıra etkileşimli eğitim ortamı yaratan sorgulayıcı, düşündürücü, öğrencilerin katılımını destekleyen uygulamalar yer alıyor. Gelecekle ilgili söz sahibi olmaya özendirilen GKV’ li öğrenciler uygulama sonrası Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının ve Gaziantep’in “Kültür Elçisi” olacaklar. Kültürel miras eğitim programlarının hedefi öğrencilere kentlilik bilinci kazandırmak, yaşadıkları kentin doğal ve kültürel zenginliklerinin farkına varmalarını sağlamaktır. Özgün ve katılımcı bir eğitim yönteminin benimsendiği bu programda GKV öğrencileri yeni bilgiler edinirken, yaratıcı etkinliklere de katılarak “yerinde” ve “yaparak-yaşayarak” öğreniyorlar.

GAZİANTEP MOZAİK MÜZESİ GEZİSİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu tarafından geleneksel olarak yapılan dış mekân gezisi etkinliğinde 6. sınıf öğrencileri 29–30 Kasım 2012 tarihlerinde, Okul Müdürü Ali Bozgeyik ve Öğretmenimiz İ. Halil Ayaz’ın bilgilendirmesi eşliğinde Gaziantep Mozaik Müzesi’ni ziyaret etti. Zeugma Antik Kentinde yapılan kazılarda ortaya çıkarılarak, müzede sergilenen tarih, kültür ve sanat değeri eşsiz olan mozaikleri inceleme fırsatı bulan öğrencilerimiz, aynı zamanda mozaiklerin mitolojik öykülerini dinleyerek tarihi değerlerini öğrendi. Dünyanın en büyük mozaik müzesi olan Gaziantep Mozaik Müzesi’nin olağanüstü ortamı ve görselliği öğrencilerimizi büyüledi. Öğrencilerimiz, yaklaşık iki bin yıllık tarihe sahip olan Zeugma Antik Kentinin ticaret, sanat ve kültürde ne kadar zengin olduğunu ve bu parlak medeniyetin ilimizde bulunduğunu öğrendiler. Gaziantep’in ticaret ve sanayi alanındaki gelişmişliğini tarihi bağ ile ilişkilendiren GKV’liler, mozaiklerin paha biçilmez güzellikleriyle dünyanın en kaliteli eserlerinden olduğunu öğrenmenin mutluluğuyla müzeden ayrıldılar.

GKV LİSELERİNDE DEMOKRASİ ŞÖLENİ

GKV Liseleri öğrencileri, daha demokratik bir insan ve toplum olma yolunda, önemli bir sınav verdiler. GKV’liler 17 Ekim 2012 Çarşamba günü “Okul Öğrenci Meclisi Üye Seçim”i yaparak meclis üyelerini ve başkanlarını seçtiler. Yoğun bir rekabet ve çekişmeye sahne olan seçimler büyük bir olgunlukla geçti. Seçim süreci, öncelikle her sınıfın kendi temsilcisini seçmesiyle başladı. Öğrenci meclis başkanlığına aday olan temsilciler bayrak törenlerinde ve sabah törenlerinde öğrenci arkadaşlarına hitaben konuşma ve propaganda yapma imkânı buldular. Aynı zamanda aday öğrencilere, rehberlik ve sosyal etkinlik saatlerinde sınıfları gezerek kendilerini ve programlarını tanıtma imkânı verildi. Bazı adaylar seçimde diğer adaylarla anlaşarak birlikte hareket ettiler. Seçim günü sandık başına giden öğrenciler büyük bir olgunluk içerisinde oylarını kullanarak kendi temsilcilerini ve okul başkanlarını seçtiler. Seçim komisyonunun ve gözlemcilerin önünde yapılan seçimde GKV Fen Lisesinden Hikmet Kadıoğlu, 144 geçerli oydan 80’ini alarak başkan seçildi. GKV Cemil Alevli Koleji’nden Begüm Koçer 7 geçerli oyun 7’sini de alarak başkan oldu. GKV Anadolu Lisesi’nde ise 347 geçerli oydan, A.Enver Bilecen 97 ve M.Hamza Özköse 97 eşit oy aldıkları için ikinci tur seçimler yapıldı. İkinci tur seçimde 348 geçerli oydan 152 oyu alan A.Enver Bilecen GKV Anadolu Lisesi Okul Öğrenci Meclis Başkanı seçildi. M.Hamza Özköse ise 149 oyla ikinci oldu. Meclis başkanı seçilen A.Enver Bilecen başkanlık konuşmasında, çok az farkla ikinci olan M.Hamza Özköse’yi de tebrik ederek, birlikte önemli çalışmalar yapacakları belirtti. Demokrasi açısından güzel bir örnek olan bu konuşmalar ve sonuçlar, tüm öğrenciler tarafından coşkuyla alkışlandı ve demokrasi bilincinin gelişmesi açısından ümitleri arttırdı.

GKV ANAOKULU’NDA YENİ YIL EĞLENCESİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencileri okulda düzenlenen yılbaşı eğlencesiyle 2012 yılını uğurlayıp 2013’e merhaba dediler. Minik GKV’liler eğlence için en güzel giysilerini giyerek okula geldiler. Öğrencilerimiz programın başlamasını heyecanla beklediler. Noel Baba, sınıfları dolaşarak herkesi partiye davet etti. Yeni yıl eğlencesinde arkadaşları ve öğretmenleriyle müzik eşliğinde doyasıya eğlenen minikler, pasta keserek yeni yıla mutlu bir şekilde girdiler.

GKV LİSELERİ VELİ-ÖĞRETMEN TANIŞMA TOPLANTISI YAPILDI

Her yıl yeni eğitim öğretim dönemi başında yapılan GKV Özel Liseleri veli tanışma ve bilgilendirme toplantısı, lise 9. sınıf ve yeni kayıt yaptıran ara sınıfların öğrenci velilerinin katılımıyla 5 Ekim 2012 Cuma günü gerçekleştirildi. Veliler ve öğretmenler verilen kokteyl sonrası toplantı salonunda yerlerini aldılar. Toplantı, GKV Özel Okullarının tanıtımının yapıldığı sinevizyon gösterisi ile başladı. Sonra tüm lise idareci ve öğretmenleri velilere tanıtıldı. GKV Özel Okullarının ulusal ve uluslararası etkinlikleri, başarıları ve öğrenci kulüplerinin çalışmalarından örnekler verildi. Toplantının son bölümünde Eğitim Danışmanı, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Erten Gökçe veliler ile bir söyleşi yaptı. Veliler toplantıdan ayrılırken, öğretmenleri yakından tanıma fırsatı bularak okul hakkında bilgilendirildikleri için memnuniyetlerini belirttiler ve benzeri toplantıların daha sık yapılmasını istediler.

GKV EĞİTİM SEMİNERLERİ

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erten Gökçe yeni eğitim öğretim yılı öncesinde GKV yönetici ve öğretmenlerine hizmet içi eğitim semineri verdi. 13-14 Eylül 2012 tarihlerinde düzenlenen etkinlik, beş ayrı oturumdan oluştu. Doç. Dr. Gökçe tüm GKV öğretmenlerine yönelik “Eğitimde Yeni Yaklaşımlar ve Uygulamalar” konulu seminerde, eğitim alanındaki gelişmelere ilişkin pratik bilgiler ve etkin sınıf içi uygulama örnekleri verdi. Doç. Dr. Gökçe, okul öncesine yönelik “Yeni Eğitim Sisteminin Getirdiği Yenilikler ” seminerinde, ağırlıklı olarak okul öncesi program geliştirme çalışmalarına değinerek, öğretmenlerle birlikte etkileşimli atölye çalışması yaptı. GKV Yöneticilerine yönelik “Yönetsel Stratejiler ve Uygulamalar” konulu seminerin ardından, rehberlik servisi öğretmenleriyle yeni öğretim yılında uygulanacak rehberlik programları üzerinde duruldu. Sınıf öğretmenleriyle yapılan “Sınıf içi Etkinliklerin Geliştirilmesi” çalışmasıyla birinci aşaması tamamlanan hizmet içi seminerleri, yeni yıla başlarken tüm GKV ailesine güçlü bir ivme kazandırmıştır.

GKV FOTOĞRAFLARLA YAŞAYAN ATATÜRK SERGİSİ AÇILDI

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları fuayesinde açılan Fotoğraflarla Yaşayan Atatürk Sergisi beğeniyle izleniyor. Türkiye Cumhuriyetin kuruluşunun 89. ve Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 74. Yıl dönümü nedeniyle düzenlenen sergide yer alan bir birinden ilginç ve çoğu özgün fotoğrafta, Atatürk’ün çocukluktan yaşamının son anına kadar tüm yaşamından önemli kesitler sunuluyor. Öğrencilerimizin Atatürk’ün yaşamını ve Cumhuriyet’in ilanını anlatan fotoğraflara büyük ilgi gösterdiği sergi Cumhuriyet ve Atatürk Anma Haftası süresince açık kalacak. Sergi öğrencilerimizin yanı sıra, velilerimiz ve okulumuza gelen konuklar tarafından da ziyaret ediliyor. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Cumhuriyet Bayramı ve Atatürk’ü Anma Haftası etkinlikleri hakkında bilgi veren GKV Genel Müdürü Y. Doç. Dr. Atanur Vergili, “Bağımsızlığımızın temel taşı Cumhuriyet’imizin 89. ve Ulu Önder’imiz Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 74. yıl dönümünde düzenlediğimiz çok çeşitli program ve etkinliklerle öğrencilerimize Cumhuriyet’i ve Atatürk’ü en iyi şekilde anlatmaya çalışıyoruz. 21 Ekim 2012 Pazartesi günü açılan “Fotoğraflarla Yaşayan Atatürk Sergisi” nin ardından kutlama ve anma programlarımıza başladık. Hafta boyunca anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerimiz tarafından ayrı olarak düzenlenecek çok sayıda etkinliklerimiz 3-4 Kasım’da ortaokul ve 17-18 Kasım 2012’de lise öğrencilerimizin Ankara’ya gerçekleştirecekleri “Ata’ya Saygı Gezisiyle” daha da büyük anlam kazanacak. Etkinliklerimizde emeği geçen yönetici, öğretmen ve öğrencilerimize ve programlarımızı ilgiyle izleyen velilerimize gösterdikleri duyarlılık için teşekkür ederiz. Tüm Ulusumuzun Cumhuriyet Bayramını kutlar, Türkiye Cumhuriyetinin sonsuza dek var olmasını dileriz” dedi.

GKV GENÇ MECLİS 2012 - GENÇLERİN MECLİSİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri tarafından düzenlenen GKV Genç Meclis 2012 etkinliği etkileyici bir kapanış oturumu ve önemli yasa tasarıları ile son buldu. Gençlerimizin güncel konular ve ülkemizin sorunları hakkında sağlıklı düşünme ve kendini özgürce ifade edebilecekleri bir platform olan “ GKV Genç Meclis 2012” üç haftalık bir hazırlık sürecinin ardından 26 - 27 Aralık 2012 tarihlerinde toplandı. Yeni dönem milletvekilleri ile Türkiye’nin güncel sorunlarına çözüm yolları arandı ve gençler sorunlar üzerinde düşünme ve paylaşım fırsatı buldu. Ev sahipliğini Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liselerinin yaptığı “GKV Genç Meclis 2012” ye ilimizden 7 lise katıldı ve her okul 7 - 12 öğrenci ve bir öğretmenle temsil edildi. İMKB Anadolu Lisesi, Fitnat-Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesi, Mehmet Api İletişim ve Meslek Lisesi, Ayten-Kemal Akınal Anadolu Lisesi, Bayraktar Anadolu Lisesi, Gaziantep Anadolu Lisesi, Vedat Topçuoğlu Anadolu Lisesi katıldığı projede, öğrenciler öğretmenlerinin gözetiminde aktif olarak görev aldı. GKV Genç Meclis 2012’nin Meclis Başkanı Ayla WATSUJİ (GKV) ve Başbakanı Ece Göktaş (GKV) oldu. Meclis’te Merve Çelik (İMKB) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, Selin Doğrusöz (F.N.Tekerekoğlu) İçişleri Bakanı, Sinem Gökberk (M.Api İML) Savunma Bakanı, Hasan Aysa (A.K. Akınal AL) Milli Eğitim Bakanı, Furkan Batur (Bayraktar AL) Adalet Bakanı, Melis Ağkale (Gaziantep AL) Sağlık Bakanı ve Ceyhun Karakan (V.Topçuoğlu AL) Dış İşleri Bakanı olarak görev yaptı. Görev dağılımının ardından GKV Özel Liseleri Konferans Salonu’nda “milletvekilleri ve bakanlar kurulu” meclis çalışmaları, yasa tasarısı hazırlıkları yaptılar. Çalışmalar ve görüşmeler son derece çekişmeli geçti. Üç haftalık sürede öğrenciler, bakanlıkları ile ilgili sorunlara çözümler ürettiler ve bunların mecliste yasalaşması için çalışmalar yaptılar. 26 – 27 Aralık 2012 tarihinde Genç Meclis Genel Kurulu yapıldı ve milletvekilleri tasarılar üzerinde oy kullandı. Genel Kurulun ardından 28 Aralık 2012 Cuma günü GKV Konferans Salonunda Şehitkamil ve Şahinbey Kaymakamları, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin katılımları ile sunum töreni ve kapanış oturumu gerçekleştirildi. GKV Genel Müdürü Dr. Atanur Vergili, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ve Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan törende yaptıkları konuşmalarda Genç Meclis’te görev alan öğrencileri kutlayarak, Türkiye’nin ileri bir demokrasi ülkesi olması için çaba göstermelerini dilediler. Daha sonra 23 Nisan 2012’de TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in koltuğuna oturan GKV Anadolu Lisesi öğrencisi Muammer Alhan Babat, Meclis’te yaşadığı anları anlatan bir video gösterimi yaparak yaşadıklarını arkadaşlarıyla paylaştı. Konuşmaların ardından Genç Meclis Bakanları yasa tasarılarını ve Türkiye’nin sorunlarına çözüm yollarını anlattılar. Genç parlamenterler, ürettikleri çözümler, sorunlara bakış açıları ile büyüklerinden ve tüm protokolden tam not aldı. Tören katılımcı okul yöneticileri ve öğrencilere plaket ve sertifika takdimiyle son buldu.

GKV İLKOKUL 1. SINIF ve ANASINIFI ÖĞRENCİLERİ DERS BAŞI YAPTI

GKV Özel İlkokulu 1. sınıf ve anasınıfı öğrencileri 2012-2013 eğitim öğretim dönemine başladı. Okul bahçesinde düzenlenen yeni ders yılı uyum programı ve tanışma törenine velileriyle birlikte katılan minik GKV’liler heyecan ve coşkuyu bir arada yaşadı. Her yıl olduğu gibi okula bir hafta erken başlayan 1.sınıf ve anasınıfı öğrencilerinin bu sürede okulu, arkadaşlarını ve çevrelerini tanımaları öngörülüyor. Törende konuşma yapan GKV Anaokulu Müdürü Neslihan TÜRKİSTANLI ve GKV İlkokulu Müdürü Hüseyin EMRE velilere ve öğrencilere okul hakkında kısa bilgiler vererek, başarılar diledi. GKV Genel Müdürü Y. Doç. Dr. Atanur VERGİLİ konuşmasında “Bugün, yaşamlarının en önemli aşamasına başlayarak çok uzun sürecek örgün eğitime ilk adimi atmaya hazırlanan sevgili yavrularımızı aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyor ve GKV ailesi adına kendilerine sağlıklı, mutlu ve başarılı günler diliyoruz. Şu anda ellerinizden tutan ve heyecanlı bakışlarla törenimizi izleyen çocuklarımızın geleceklerini doğrudan etkileyecek temel eğitimleri için 50 yıllık köklü bir geçmişe sahip Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarını tercih ederek bizlere duyduğunuz güven nedeniyle sizlere teşekkür ederiz. Bugün aramıza katılan bu pırıl pırıl çocuklarımıza da güçlü bir inanç ve kararlılıkla üstün nitelikli ve başarılı bir eğitim sağlayacağımıza söz veriyoruz. Parlak ve başarılarla dolu geçmişimiz bu sözümüzün en büyük güvencesi olacaktır. Yanımda duran ve güçlü bir takım olmaktan gurur duyduğumuz yönetici, öğretmen ve çalışanlarımız yalnızca ilimizin değil, bölgemizin de en değerli eğitim kadrosunu oluşturmaktadır. Bu kadronun çocuklarınıza en iyi eğitimi vererek onları yarınlara en iyi şekilde yetiştireceğinden ve bize duyduğunuz güveni asla boşa çıkarmayacağından emin olunuz” dedi. Okul yöneticileri ve öğretmenlerin tanıtımının ardından sınıflara alınan öğrenciler neşe içinde derse başladı.

GKV İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ YENİ YILA COŞKUYLA GİRDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencileri yeni yılı coşkuyla kutladı. İlkokul öğrencilerimiz okulda düzenlenen yılbaşı eğlence programında gönüllerince eğlenerek yeni yıla mutlu ve huzurlu girmenin keyfini yaşadılar. GKV İlkokulu Müdürü Hüseyin Emre "Bir yılı daha geride bıraktık. Çocuklarımızın hepsi yaş itibariyle çok hareketliler ve akranlarıyla birlikte eğlenmeyi seviyorlar. Biz de okul olarak hep birlikte eğlenerek yeni yılı kutlamalarını sağladık. Öğrencilerimizin yeni yıla sağlıklı ve mutlu girmeleri en büyük arzumuz” dedi. Çocuklarımızın akademik başarıları kadar, çeşitli sosyal etkinliklerle mutlu olmalarına da çok önem verildiğini belirten Hüseyin Emre yeni yıl mesajında şunları söyledi: "Öğrencilerimize nitelikli bir eğitim vermenin yanı sıra, onların yaşamı öğrenmelerine ve geleceğe en iyi şekilde hazırlanmalarına da rehberlik ediyoruz. Çocuklarımızla birlikte yeni bir yılı daha karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm öğrencilerimizin, değerli velilerimizin ve GKV ailesinin yeni yılını kutluyorum. 2013 yılının ülkemize ve herkese başarı, mutluluk ve sağlık getirmesini diliyorum.”

GKV ÖZEL İLKOKULU ÖĞRENCİLERİNE DOĞRU BESLENME SEMİNERİ

Uzman Diyetisyen Yasemin Koçum tarafından verilen “İlkokul Çağında Doğru Beslenme” konulu seminerde Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 2. ve 3.sınıf öğrencilerine, ilkokul çağındaki beslenmenin özellikleri, dengeli ve düzenli beslenmenin yaşam tarzı haline getirilmesinin önemi anlatıldı. Öğrencilerimizin dikkat ve ilgiyle izledikleri sunumda Yasemin Koçum, çocukluk çağındaki doğru beslenmenin sağlıklı bir yetişkinlik için de önemli olduğunu bildirdi. Temel öldürücü hastalıklardan korunmak için sağlıklı beslenmenin şart olduğunu belirten uzman, "Basit beslenme önerileriyle temel bazı hastalıklardan uzak durma imkânı vardır" dedi. Çocukların özellikle sabah kahvaltısı yapmasının önemine işaret eden Koçum, sabahları kahvaltı yapmamak ya da yetersiz kahvaltı yapmanın birçok tehlike içerdiğini kaydetti. Büyüme, gelişme çağındaki çocuklarda kahvaltının yetersiz yapılmasının performans düşüklüğüne neden olabildiğini söyleyen konuşmacı kötü beslenmenin kansızlık, tansiyon, alerji sorunları, astım ve kanser gibi rahatsızlıklara yol açabileceğini açıkladı. Yasemin Koçum, okul saatlerindeki beslenme alışkanlıklarının da önemli olduğunu, çocukların bu zaman diliminde ağırlıklı olarak ekmek arası bir takım et ürünleri tükettiklerini kaydetti. Çocukların gündüz saatlerinde farklı besinleri almasının büyüme ve gelişmeleri açısından çok önemli olduğuna işaret eden Koçum, öğrencilere fast food tarzı yiyeceklerden uzak durmaları gerektiğini belirterek "Etin yoğun tüketildiği öğünlerde bu öğünü dengeleyecek sebze yoksa, yoğun şekilde asit üretilmekte, kandaki asit yükselmekte, bu dengesizlik obeziteye neden olmaktadır. Bunun için öğle yemeklerinde tabldot yemekler tercih etmeye, her öğünde 4 temel besin grubundan yiyecek tüketmeye özen gösterin. Günde en az 2 su bardağı süt içme alışkanlığını edinin ve en az 1,5 lt. su içmeye özen gösterin” dedi. Yasemin Koçum, çocukların kesinlikle gazlı içecek tüketmemesi gerektiğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:" Besin piramidimizdeki besinlere ve miktarlarına dikkat ederek dengeli ve doğru beslenmeliyiz. Aksi halde çağımızın hastalığı obeziteye yenilmiş oluruz” dedi. Gaziantep Kolej Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Gürsel sunumun sonunda konuşmacı Uzman Diyetisyen Yasemin Koçum’a teşekkür ederek “ Öğrencilerimizin verdiğiniz bilgiler doğrultusunda dengeli ve doğru beslenme konusunda bilinçli davranarak, gereken özeni göstereceklerine yürekten inanıyorum” dedi.

GKV ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ TURŞU YAPIMINI ÖĞRENDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencileri kış turşusu kurmak için kolları sıvadı. Minik GKV’liler bu etkinlikte mevsim sebzelerini ve bu sebzelerin insan sağlığı üzerindeki yararlarını öğrenirken diğer yandan da kışın sofralarımızda sevilerek tüketilen yiyeceklerin başında gelen turşu yapımını yaşayarak öğrendiler. Sınıf öğretmenleri ve okul rehber öğretmeninin gözetiminde turşu yapan GKV Özel Anaokulu 5 yaş grubu öğrencileri, turşu yapımındaki inceliklere de dikkat ettiler. Etkinlikle ilgili bilgi veren GKV Özel Anaokulu Müdürü Neslihan Türkistanlı, "Proje ve Tasarım Dersi öğretmenimiz Gözde Ekim ve sınıf öğretmenlerimizin rehberliğinde 5 yaş öğrencilerimizle düzenli olarak mutfak etkinlikleri gerçekleştirmekteyiz. Öğrencilerimiz bu etkinliklere büyük ilgi gösteriyor. Gerçek mutfak ortamında öğrencilerimize kış sebzelerini tanıtarak, turşu yapımını uygulamalı olarak öğretiyor ve onların yaparak yaşayarak öğrenme sürecine destek oluyoruz.Turşu yapımında önce lahana, salatalık, havuç, taze fasulye ve karnıbahar gibi turşuluk malzemeleri öğretmenimizin yardımıyla yıkadık, kestik ve kavanozlara doldurduk. Bunun üzerine sarımsakları koyduk ve en son turşu suyunu ekledik. Kavanozların kapaklarını kapattıktan sonra turşuların olmasını beklemeye başladık. Öğrencilerimiz kendi yaptığı turşular olunca eve götürüp afiyetle yiyeceklerdir" dedi. Minik öğrenciler evlerinden getirdikleri turşu kavanozlarını büyük bir özenle hazırladıkları turşuları aileleriyle yiyecekleri günü sabırsızlıkla bekliyorlar.

ÖĞRENCİLERİMİZİN 2012 CAMBRIDGE ESOL BAŞARISI

2012 Cambridge ESOL sınavlarında büyük başarı gösteren GKV öğrencilerine sertifikaları düzenlenen törenle verildi. 2012 Cambridge ESOL sınavlarına katılarak başarılı olan 126 öğrenci 28 Eylül 2012 Cuma günü yapılan törenle sertifikalarını aldı. 130 ülkeden yaklaşık üç milyon öğrencinin katıldığı sınavda üstün başarı gösteren GKV ilköğretim ve lise öğrencileri sertifika mutluluğunu öğretmenleri ve arkadaşlarıyla paylaştı. Düzenlenen törene GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili, Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Gürsel, İlkokul Müdürü Hüseyin Emre, İlköğretim Müdürü Ali Bozgeyik, öğrenci velileri ve davetliler katıldı. Törende yaptığı konuşmada GKV Özel Okullarının her alanda olduğu gibi yabancı dil eğitiminde de çok iddialı bir eğitim kurumu olduğuna dikkat çekti ve ”GKV Özel Okullarında yabancı dil alanında 4’ü yabancı uyruklu 26 İngilizce ve 4 Almanca olmak üzere toplam 30 öğretmenle öğrencilerimize İngilizce ve Almanca eğitimi vermekteyiz. Yabancı dil düzeyini belirlemek için öğrencilerimizi uluslararası geçerliği olan sınavlara yönlendirmekte ve sertifika almalarını sağlamaktayız. Cambridge ESOL İngilizce sınavları bunların en başında gelmektedir. Okullarımızda yedi yıldır uygulanan ve Avrupa Portfolyosunun önemli bir aşaması olan Cambridge sınavlarına 2012 yılında Starters, Movers, Fliers, KET ve PET olmak üzere 5 farklı kategoride 126 öğrencimiz katılmıştır. Bu öğrencilerimiz Cambridge sınavlarında uluslararası bir sınava girme deneyimi kazanarak İngilizce dil düzeylerini belirleyen sertifika almanın yanı sıra çok önemli avantajlar elde etmektedir. Örnek olarak, 2012 Cambridge PET sınavına giren ve Marmara Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesini kazanan öğrencimiz Merve Bayram, bu sınavdaki yüksek derecesiyle İngilizce Hazırlık sınıfı muafiyetini kazanmıştır. İngiltere’de bulunan sınav değerlendirme merkezi tarafından GKV öğrencilerinin 2012 Cambridge sınavlarında üstün başarı gösterdiği bildirilmiştir. Cambridge İngilizce sınavlarına giren ve bugün sertifikaları verilecek olan tüm öğrencilerimizin bu başarılarını kutlar ve İngilizceye olan ilgilerinin devamını dilerim” dedi.

GKV’LİLERDEN “ATA’YA VE CUMHURİYETE SAYGI” GEZİSİ

Özel Gaziantep Kolej Vakfı Ortaokulu öğrencileri 02-04 Kasım 2012 tarihlerinde okul müdürü ve öğretmenlerinin önderliğinde Ankara “Ata’ya ve Cumhuriyete Saygı Gezisi” ne katıldılar. Yoğun duygusal anların yaşandığı Ankara Gezisi coşkulu bir Atatürk ve Cumhuriyet şölenine dönüştü. Anıtkabir’de resmi törenle GKV Özel Okulları adına mozoleye çelenk koyan Okul Müdürü Ali BOZGEYİK, GKV Özel Okulları olarak cumhuriyete sahip çıkacaklarını belirten yazısını ziyaretçi defterine yazdı. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün manevi huzurunda çok duygulu anlar yaşandı. Anıtkabir ziyaretinin ardından öğrencilerimiz Tabiat Tarihi Müzesi, Kurtuluş Müzesi, Cumhuriyet Müzesi, ülkemizin yönetim merkezi TBMM Binası, Atatürk Orman Çiftliği ve Etnografya Müzesini gezdiler. Rehberlerin her anını yaşatarak anlattıkları Kurtuluş Savaşı ve sonrasında yaşananları öğrenen öğrencilerin, Türkiye Cumhuriyeti tarihine olan ilgilerini arttırdığı gözlendi. Gezi hem çok öğretici hem de eğlenceli geçti ve öğrenciler unutulmaz anılarla Gaziantep’e döndü.

GKV’NİN 2013 SATRANÇ MİLLİ TAKIM SPORCUSU

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 3-D sınıfı öğrencisi Atalay HOYLU, Türkiye Satranç Federasyonu tarafından 27 Ocak - 01 Şubat 2013 tarihleri arasında Antalya Kemer’de düzenlenen 2013 Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonasında Türkiye derecesi yaparak “Satranç Milli Takımı Alt Yapı Çalışma Grubu” na seçildi. GKV Özel İlköğretim Okulunun 6 öğrenci ile temsil edildiği şampiyonada Atalay HOYLU 9 yaş genel kategorisinde 209 sporcu içinde Türkiye altıncısı ile eş puanla Türkiye 10. oldu. Aynı yarışmada 9 yaş genelde 3-A sınıfı öğrencimiz Onur Utku Batmaz Türkiye 15. ve 10 yaş bayanlarda 4-C sınıfından H. Mislina Bozkurt Türkiye 16. olarak GKV takımına büyük başarı kazandırdı. Eğitim’de olduğu kadar sanat, kültür ve spor alanlarında da başarıdan başarıya koşan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencilerinin verimli ve disiplinli çalışmalarının ödülü olan bu dereceler GKV’nin kalıcı başarılarının kanıtıdır. Okullarımızın gururu satranççılarımızı içtenlikle kutlar, başarılarının devamını dileriz.

GKV’NİN GELENEKSEL SATRANÇ BAŞARILARI DEVAM EDİYOR

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri katıldıkları satranç turnuvalarında başarılı sonuçlar almaya devam ediyor. 20 - 21 Ekim 2012 tarihlerinde yapılan, Şehitkamil Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası’nda 8 yaş genel kategorisinde GKV Özel İlkokulu 3-D sınıfı öğrencisi Atalay Hoylu Gaziantep İl Birincisi, 10 yaş genel kategorinde GKV Özel İlkokulu 5-C sınıfı öğrencisi Ali Erdem Doğan Gaziantep İl Birincisi ve 3-A sınıfı öğrencisi Onur Utku Batmaz Gaziantep İl İkincisi, 2-4 Kasım 2012 tarihlerinde TMMOB Adana Şubesi ve Hamle Satranç Spor Kulübünün düzenlediği ve Özel Çukurova Bilfen Okulları Salonlarında yapılan Satranç Turnuvası’nda 9-10 yaş genel kategorinde GKV 3-A sınıfı öğrencisi Onur Utku Batmaz Adana İl Üçüncüsü 11-12 yaş bayan kategorinde GKV 4-C sınıfı öğrencisi Hatice Mislina Bozkurt Adana İl İkincisi ( il birincisi ile eş puanlı ) olmuştur. Dereceye giren satranççılarımızı kutlar, başarılarının devamını dileriz.

GKV’NİN OKÇULUKTAKİ BAŞARISI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri, bu yıl açılan Okçuluk Kulübü ile önemli başarılar kazanmaya başladı. GKV Okçuluk Kulübü öğrencileri, her hafta düzenli antrenmanlara katılarak antrenörlerinden okçuluk sporunun tüm inceliklerini öğreniyorlar. Gaziantep’te henüz yeni olmasına rağmen, okçuluk alanında düzenlenen yarışmalarda önemli başarılar kazanan GKV Özel Liseleri Okçuluk Kulübü öğrencileri, son olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yarışmaya katıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nce 25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluş günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmada GKV Özel Liseleri öğrencileri şampiyonaya damgasını vurdu. Gaziantep il genelinde 13 okuldan toplam 83 sporcunun katıldığı yarışmalar sonunda, GKV Özel Anadolu Lisesi A10-A sınıfından, Mehmet Erol Maraş il birincisi, aynı sınıftan Sinan Göğüş il ikincisi ve İbrahim Tabur il dördüncüsü, GKV Özel Fen Lisesi 9-A sınıfından İrem Ece Darbaz il altıncısı oldu. Bu şampiyonada önemli ödüller kazanan öğrencilerimizi kutlar, başarılarını sürdürmelerini dileriz.

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİMİZİN ATÖLYE ÇALIŞMASI

Tanınmış ELT yazarı, eğitimci ve öğretmen eğitmeni Rick Sampedro, 22 Eylül 2012 Cumartesi günü okulumuz İngilizce öğretmenlerine “Reading & Values” ve “How to Use Readers in Classes” başlıklı iki ayrı atölye çalışması gerçekleştirdi. İlkokul öğrencilerimizin bu yıl İngilizce derslerinde kullanacakları kitapların yazarı olan Rick Sampedro, kitapların ayrıntılı tanıtımına yönelik örnek sunum ve uygulamaların yanı sıra, okuma derslerinden en iyi verimin alınması konusunda paylaşımlarda bulundu. İngilizce öğretmenlerimizin büyük ilgi gösterdiği ve çok yararlı bulduğu çalışmada, İngilizce okuma kitaplarının öğrencilerin İngilizce okuma, anlama becerileri ve sözcük bilgisine yaptığı katkılar üzerinde duruldu.

GKV ÖZEL İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ MAVİ KAPAK TOPLUYOR

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencilerinin engellilere tekerlekli sandalye sağlanması amacıyla sürdürdüğü kampanyada, binlerce kapak toplandı. "Tane Tane Kapakları Toplayalım, Adım Adım Engelleri Aşalım" sloganıyla başlatılan ve yaygın ismiyle "Mavi Kapak Kampanyası” olarak bilinen dayanışma etkinliğine Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokul öğrencileri de katıldı. Tüm ilkokul öğrencilerimiz her gün evlerinde biriktirdikleri mavi pet şişe kapaklarını yanlarında okula getirdiler. Sabırla biriken bu kapakların çok anlamlı bir amaç için kullanılacağını ve karşılığında tekerlekli sandalye alınacağını bilmek öğrencilerimizde büyük bir motivasyon oluşturdu ve daha çok kapak toplamak için yoğun çaba gösterildi. Mavi kapak toplama kampanyasına büyük destek veren GKV Özel İlkokulu Müdürü Hüseyin Emre “Tonlarca mavi kapak tekerlekli sandalyeye dönüştürülüyor. Engelli yurttaşlarımıza destek olmak çok önemli bir toplumsal görevdir. Yaptığımız çalışmalarla GKV Özel Okulları olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Emeği geçen öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİMİZE EROZYONLA MÜCADELE SEMİNERİ

Topluma ve çevreye duyarlı bireyler yetiştirmeyi kendisine amaç edinen Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları bu konudaki çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Erozyonla Mücadele Haftası nedeniyle Gaziantep Kolej Vakfı Özel Orta Okulu ve Tema Vakfının işbirliğiyle 28 Kasım 2012 Çarşamba günü GKV konferans salonunda 6. ve 7. sınıf öğrencilerimize “Erozyonla Mücadele” semineri verildi. Ülkemizin çevre sorunlarıyla yakından ilgilenen vakıfların başında gelen ve “Toprak, yaşamdır” sloganıyla hizmet veren Tema Vakfı’nın bu anlamlı seminerini öğrencilerimiz büyük ilgiyle izledi. Seminerde, dünyada yüzölçümü bizden büyük ülkelerde bile Türkiye’deki kadar büyük toprak kaybı olmadığının altını çizen Tema Vakfı temsilcisi Sait Köse, doğadaki tüm canlı varlıkların bir sistem, bir zincir içinde bulunduğunu ve birbirlerine büyük katkı sağladıklarını söyledi. Bu zincirin ilk halkasını oluşturan toprağın yok olmasının doğada büyük felaketlere yol açacağı, toprak kaybının en temel nedeninin de erozyon olduğu hatırlatıldı. Sait Köse, seminerin sonunda “Bitki örtüsü ve ağaçlar erozyonu önler, su kaynaklarını besler, havamızı temizler. Suyumuzu, havamızı, doğamızı iyi korumak hepimizin görevidir. Elimizdeki su ve güneş enerjisini doğru kullanmayıp doğayı ve denizlerimizi kirletmeyi bırakmazsak doğa buna karşılık verecektir, unutmayın ki son sözü doğa söyler” dedi ve bu konuda gelecek nesillere büyük görev düştüğünü vurguladı. Semineri çok yararlı bulan öğrencilerimiz doğayı ve toprağı korumanın ne kadar önemli olduğunu daha iyi anladıklarını ve bu doğrultuda daha bilinçli ve çevreye duyarlı bireyler olacaklarını söylediler.

GKV’DE MUHTEŞEM CUMHURİYET KUTLAMASI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında Cumhuriyet coşkusu hız kesmiyor. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına salon programlarının yanı sıra okul bahçemizde düzenlenen Cumhuriyet Şöleni ile devam edildi. Anaokulundan liseye tüm GKV öğrenci ve öğretmenlerinin bir araya geldiği etkinlikte, öğrenciler ellerinde Türk bayrakları ve uçan balonlarla muhteşem bir görsel tablo oluşturdular. Çalınan marşlarla coşkuyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından okunan şiirlerle devam etti. Lise step grubunun gösterisi öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi. GKV halk oyunları ekibinin birbirinden güzel dansları etkinliğin heyecan ve eğlence düzeyini artırdı. Gösterilerden sonra yürüyüş düzenine geçildi. En önde taşınan Türk Bayrağının arkasında düzgün bir sıra oluşturan öğrenciler ellerindeki Cumhuriyet’le ilgili pankartlarla marşlar ve davul zurna eşliğinde okul bahçesinde Cumhuriyet yürüyüşü gerçekleştirdi. Cumhuriyet’in yılmaz bekçileri olan GKV öğrencileri hep birlikte Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatma sözü verdiler.

ÖZGÜR BOLAT KONFERANSI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları tarafından Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında Eğitimci, Yazar Özgür Bolat’ın sunduğu “Eğitimde Doğru Bildiğimiz Yanlışlar“ konulu konferans gerçekleştirdi. 21 Kasım 2012 Çarşamba günü Gaziantep Ticaret Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferans öncesinde bir kokteyl verildi. Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri, GKV Yönetici ve öğretmenlerinin yan ısıra çok sayıda davetli ve velinin katıldığı konferansa yoğun ilgi gösterildi. Etkinlik öncesinde GKV Müzik öğretmenleri güzel bir dinleti sundu. GKV Özel Ortaokulu öğrencisi Dilara Petek, tüm öğretmenlere hitaben seslendirdiği “Öğretmene Sesleniş” şiiriyle duygulu anlar yaşattı. GKV Özel Okulları Genel Müdürü Dr. Atanur Vergili açılış konuşmasında “Günümüzde ebeveynler eğitimde yaşanan bilgi kirliliğinden, doğrularla yanlışların birbirine girmesinden şikâyet ediyor. Hepimizin tanık olduğu eğitim karmaşası anneler ve babalarda haklı olarak derin kaygılar uyandırıyor. Bu sorunların çoğu eğitimin doğasından kaynaklanmaktadır, çünkü eğitim çok boyutlu ve sürekli değişen bir süreçtir. Dünün doğruları, bugünün yanlışları olabiliyor. Neyin doğru, neyin yanlış olduğu ise kişilere, ortama ve koşullara göre farklılık gösterebiliyor“ dedi ve eğitimde yapılan yanlışlara dikkat çekti. Konuşmacı Özgür Bolat ilgiyle izlenen etkileşimli sunumunda yeni eğitim uygulamalarında öne çıkan pek çok şaşırtıcı örnekler verdi. Özgür Bolat ayrıca, 22 Kasım 2012 Perşembe günü Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları yönetici ve öğretmenlerine yönelik olarak “Etkili Öğrenme ve Öğrenme Ortamı Oluşturma” konulu bir seminer gerçekleştirdi.

RESİM SERGİSİNDE BAŞARI PLAKETİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen "Öğretmenim Resim ve Heykel Sergisi" nin açılışında okulumuz Görsel Sanatlar Öğretmeni Hayal Bazoğlu’na başarı plaketi verildi. Sergide 18 sanatçının 52 eseri yer aldı. Bu eserler arasında insan figürlerini ve insanın bilinçaltındaki yansımalarını anlatan özgün çalışmasıyla Öğretmenimiz Hayal Bazoğlu başarı ödülüne layık görüldü. Hayal Bazoğlu’na ödülü Gaziantep Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban tarafından verildi. Vali Yardımcısı, böylesi anlamlı bir günde öğretmenlerin emeklerinin sergilenmesinin güzel bir örnek olduğunu belirterek, sergiye katılan tüm öğretmenlere teşekkür etti. Öğretmenimiz Hayal Bazoğlu’nu kutlarız.

ŞAMPİYONLARIN OKULU GKV YILDIZ ERKEK BASKETBOL TAKIMIMIZ İL ŞAMPİYONU

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının akademik başarılarının yanı sıra, sportif başarıları da art arda geliyor. Genç Erkek Basketbol Takımımızın ardından, GKV Ortaokulu Yıldız Erkek Basketbol Takımı da yenilgisiz il şampiyonu oldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gaziantep Ortaokullar Arası Basketbol Şampiyonasında, GKV Yıldız Erkek Basketbol Takımı ilk tur maçlarında Kıbrıs Ortaokulu, Özel Sanko Ortaokulu ve Mehmetçik Ortaokulunu yenerek ikinci tura çıktı. Bu grupta Özel Bahçeşehir Ortaokulu, Özel Cahit Nakıpoğlu Ortaokulu ve Gazi Mustafa Kemal Ortaokulunu açık farkla yenen takımımız, yarı finalde Özel Sanko Ortaokulunu 49-21’ lik skorla geride bırakarak finalist oldu. Yenilgisiz yoluna devam eden, GKV Özel Ortaokulunun finaldeki rakibi Ali Nadi Ünler Ortaokulu oldu. 16 Ocak 2013 Çarşamba günü Şahinbey Kapalı Spor Salonunda oynanan final maçı GKV Takımının 61-21 galibiyetiyle sona erdi. Maç sonrasında düzenlenen törenle, şampiyon GKV Özel Ortaokulu ekibine şampiyonluk kupası verildi. Yenilgisiz il şampiyonluğu sonrasında GKV Özel Ortaokulu Ocak ayında yapılacak olan bölge şampiyonasında Gaziantep’i temsil edecektir.

TAYLAND HALK OYUNLARI EKİBİ GKV’Lİ ÖĞRENCİLERİ BÜYÜLEDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 7.Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivali kapsamında kentimize gelen konuk ülkelerden Tayland halk oyunları ekibi, yöneticileriyle birlikte GKV’yi ziyaret etti. Muhteşem kostümleriyle ilginç bir görsellik sergileyen 25 kişilik ekip, okul öğrencileri tarafından büyük bir ilgi ve sevgiyle karşılandı. GKV Özel Okulları Genel Müdürü Y. Doç. Dr Atanur Vergili’yi ziyaret eden Tayland’lılar okulumuzu gezdi ve öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

TEMİZLİK VE HİJYEN EĞİTİMİ

OPET Temiz Tuvalet Kampanyası kapsamında OPET eğitim uzmanı Şehmuz DALGIÇ tarafından Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine temizlik ve hijyen konusunda eğitim verildi. İki grup halinde gerçekleştirilen eğitimde tuvalet kullanımında dikkat edilmesi gereken noktalar ve sağlıklı yaşam için tuvalet sonrası temizliğin önemi çizgi film ve görsel sunumlarla anlatıldı. OPET eğitim uzmanı Şehmuz Dağlı “Tuvaletler insan yaşamının bir parçasıdır. Birçok hastalık ve salgın, sağlıksız, kötü koşullardaki tuvaletlerden başlar. Bu yüzden doğru tuvalet kullanımı, insan yaşamı için çok önemlidir. Çocukluğumuzda tuvaleti doğru kullanma alışkanlığı kazanırsak, ilerideki yaşamımıza katkı sağlamış oluruz. Günde en az yarım saat, yılda 14 gün, yaşamımız boyunca da yaklaşık 3 yılımız tuvalette geçiyor. Bu nedenle doğru tuvalet kullanma alışkanlığı sağlık için çok önemlidir" diyerek temizliğin önemini vurguladı. Sunumun sonunda tüm öğrencilere çeşitli görsel materyal ve kırtasiye ürünleri bulunan hediye çantaları verildi. Öğrenciler çok yararlandıkları bu eğitim için uzman konuğumuza teşekkür ettiler.

ULU ÖNDERİMİZİ ANARAK, ANLAYARAK YAŞATIYORUZ

Türk ulusunu egemenliğine kavuşturan, demokratik bir düzen içinde çağdaşlaştırıp modern dünyada hak ettiği yere çıkaran ve Türkiye Cumhuriyeti’ni sarsılmaz temeller üzerinde yükselten Ulu Önder Atatürk aramızdan ayrılışının 74. yılında GKV Özel Ortaokulu’nda saygıyla anıldı. 10 Kasım ve Atatürk’ü Anma Haftası nedeniyle Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen çeşitli törenler kapsamında ortaokul öğrencilerimizin sunduğu program büyük beğeniyle izlendi. Törende eşsiz yetenekleriyle tarihe unutulmaz bir insan olarak geçen büyük asker, büyük devlet adamı ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e duyduğumuz minnet ve özlem duygu yoğunluğuyla bir kez daha vurgulandı.. GKV Ortaokulu Türkçe Zümresince hazırlanan törende Atatürk’ün hayatından kesitler yansıtan video sunumu yapıldı ve ona duyduğumuz derin saygıyı ve özlemi anlatan şiirler okundu. Okul Müdürümüz Ali BOZGEYİK’in anlamlı konuşması törene damgasını vurdu. Öğrencilerimizin anlattığı Atatürk’le ilgili anılar onun hayatının her anını vatan ve millet sevgisi ile geçirdiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

LYS’ YE GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI DAMGASI

GKV Özel Fen Lisesi ve GKV Özel Anadolu Lisesi öğrencileri 2012 LYS’de de büyük başarılar kazandı. LYS sonuçlarına göre Türkiye genelinde ilk bin öğrenci arasına 24 ayrı derece ile 6 öğrencisini sokmayı başaran GKV Özel Liselerinin ilk iki bin içerisinde 12 öğrenci ve 41 derecesi, ilk üç bin içerisinde 15 öğrenci ve 55 derecesi, ilk beş bin içerisinde 21 öğrenci ve 92 derecesi ve ilk on bin içerisinde 32 öğrenci ve 138 derecesi bulunuyor. Akademik başarılarıyla yerel ve ulusal arenada adından sıkça söz ettiren ve Gaziantep’in dünyaya açılan penceresi olarak kabul edilen GKV Özel Okulları, 2012 SBS sonrası LYS’ de de elde ettiği başarılarla Gaziantep eğitimine yaptığı başarılı katkılarını sürdürdü. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç Dr. Atanur Vergili SBS’nin ardından LYS’de de elde edilen başarılara değinerek “Ülkemizin en geniş katılımlı sınavları olan 2012 SBS ve LYS’de GKV öğrencilerinin gösterdiği üstün başarıların sevincini ve gururunu paylaşıyoruz. Bir eğitim kurumunu değerlendirmenin en somut ölçütü ulusal eğitim sistemi içindeki yeri ve verdiği eğitimin niteliğidir. Okulların ulusal sınavlardaki sıralaması ülkemizde eğitimde başarıyı belirlemektedir. SBS ve YGS-LGS gibi ulusal sınavlarda öğrencilerimizin yıllardır kazandığı başarılar, bizleri en temel vizyonumuz olan ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan ve saygı duyulan lider bir eğitim kurumu olma hedefine emin adımlarla ilerletmektedir. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının 50. kuruluş yılını kutlayacağımız 2013 yılına, yurt genelinde eğitim camiasının büyük takdirini kazanan sayısız başarılarla girmek bizleri daha da güçlendirmekte ve öğrencilerimizin dereceleri Gazi kentimizin gururu olarak istatistiklere geçmektedir. Eğitimde iddiamız çok büyük. GKV Özel Okulları olarak her yıl hedeflerimizi daha da ileriye götürüyor, örnek alınan lider bir eğitim kurumu olmanın sorumluluğuyla hareket ediyoruz. Kısa vadeli, spekülasyona ve gösterişe yönelik içi boş eylemler yerine uzun dönemli ve kalıcı uygulamalara ağırlık veriyoruz. Bu girişimlerimizin başarılarımıza yansıyarak doğru yolda olduğumuzu göstermesi, bizi mutlu etmekte ve daha çok çalışmaya yöneltmektedir” dedi. GKV Özel Fen Lisesi ve Anadolu Lisesinden bu yıl mezun olan öğrencilerin büyük bölümünün Türkiye’nin önde gelen üniversitelerine yerleşeceği beklenmektedir.

GKV ÖZEL ORTAOKULU 6. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN MAKET SERGİSİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulunda, öğrencilere kitap okumayı sevdirmek ve onları okumaya teşvik etmek amacıyla “Kitaptan Makete” konulu proje çalışması yapıldı. Projede, 6. sınıf öğrencilerinden okudukları kitabı hayal güçlerinde canlandırarak maketlerle görselleştirmeleri istendi. Öğrenciler, karton, oyuncak, kâğıt, boncuk, kumaş, atık maddeler gibi malzemelerle maketlerini hazırladılar. Hazırlanan bu maketler önce sınıflarda, daha sonra da Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulunun sergi alanında 26-28 Aralık 2012 tarihlerinde sergilendi. Sergi büyük ilgi gördü. Öğrencilerin yaparak-yaşayarak öğrenmeleri, işbirliği içinde uyumlu çalışmayı kavramaları, okudukları kitaplara farklı gözle bakmaları ve böylece kitaptan zevk almaları amacıyla yapılan proje çalışması başarıyla sonuçlandı. Maketleri hazırlayan öğrencilerin ortaya koydukları birbirinden güzel ürünler ve diğer sınıflardaki öğrencilerin bu maketlere gösterdikleri büyük ilgi projenin amacına ulaştığını gösterdi. Sergide, Çanakkale Destanı, Şeker Portakalı, İnsan Ne ile Yaşar, İstanbul’la Saklambaç, Kılçık Uçurtma, İhtiyar Balıkçı ve Deniz, Harry Potter, Define Adası, Güliver’in Gezileri, Gezegen Evi ve Çocuk Kalbi gibi kitaplar maketlere yansıtılarak sergilendi.

GKV ÖZEL İLKOKULU ÖĞRENCİLERİNİN SATRANÇTA BÜYÜK BAŞARISI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlköğretim Okulu öğrencileri 13-14 Ekim 2012 tarihlerinde Kilis Satranç İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvasında büyük başarı gösterdi. Kilis Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Satranç Salonunda 4 kategoride toplam 79 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen turnuvada GKV öğrencileri başarılı performanslarıyla dikkat çekti. Gaziantep’ te yapılan satranç turnuvalarında sayısız dereceler kazanan GKV’ li şampiyon satranççılar Kilis Cumhuriyet Turnuvasında da başarılarını devam ettirmişler ve 8 Yaş Genel Kategorisinde GKV 3-D sınıfı öğrencisi Onur Erdoğan Kilis İl Birincisi, 8 Yaş Genel Kategorisinde GKV 3-D sınıfı öğrencisi Atalay Hoylu Kilis İl İkincisi, 12 Yaş Genel Kategorisinde GKV 3-A sınıfından Onur Utku Batmaz Kilis İl Dördüncüsü olmuştur. Yeni dönemin ilk satranç kupalarını kazanan öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

GKV ÖZEL İLKOKULUNDA ÖĞRETMENLER GÜNÜ ŞENLİĞİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 4. sınıf öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı izleyiciler tarafından büyük bir beğeni ile izlendi. Tören sunuculuğunu 4. sınıf öğrencilerimiz Batuhan Baytar ve Arda Uygur’un yaptığı programda Okul Müdürü Hüseyin Emre’nin günün anlam ve önemini belirterek tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutladığı konuşmasından sonra öğrenciler öğretmenlerine olan duygularını şiirlerle ifade ettiler. Velilerimizin büyük bir katılım gösterdiği programda, öğretmen öğrenci ilişkilerini anlatan fıkralarla izleyicilere keyifli anlar yaşatan öğrencilerimiz, sahnede hazırlanan sınıf ortamının canlandırıldığı tiyatro gösterisiyle büyük bir hayranlık uyandırdılar. 4-B sınıfı öğrencimiz Yeliz Kargıner’in keman dinletisiyle renk kattığı kutlama programı, koronun söylediği öğretmen şarkılarıyla devam ederek Kafkas Oyunlarının sergilendiği halk oyunları gösterisi ile sona erdi. Program bitiminde 4. sınıf öğretmenlerimiz sahneye çıkarak Okul Müdürü Hüseyin Emre tarafından tebrik edilirken izleyiciler tarafından ayakta alkışlandılar.

GKV ÖZEL LİSELERİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI YENİLGİSİZ İL ŞAMPİYONU

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Erkek Basketbol Takımı, yenilgisiz il şampiyonu oldu. Gaziantep Liseler arası Basketbol Şampiyonasında, GKV Erkek Basketbol Takımı ilk tur maçlarında, M.Akif Ersoy Endüstri Meslek Lisesini 79-26 ve Hasan Ali Yücel Lisesini 69-22 yenerek çeyrek finale çıktı. Gaziantep Anadolu Lisesi ile yaptığı maçı da 72-62 kazanan takımımız yarı final maçında, Özel Erdem Kolejini 69-32’lik skorla geride bırakarak finalist oldu. Yenilgisiz yoluna devam eden, GKV Özel Liselerinin finaldeki rakibi Özel Sunguroğlu Lisesi ile yaptığı final karşılaşması baştan sona çekişmeli, mücadele dozu ve basketbol kalitesi çok yüksek, dolayısıyla izleyicilerin çok zevk aldığı bir maç oldu. Maç sırasında, her iki takım oyuncuları ve taraftarları kendilerine yakışır şekilde, centilmence hareket etmişler, seyirciler yaptıkları tezahüratlarla takımlarını coşturdular. Büyük çekişmeye sahne olan final maçı GKV Takımının 69-68 galibiyetiyle sona erdi. Maç sonrasında düzenlenen törenle, GKV Özel Liselerinin şampiyon ekibine şampiyonluk kupası verildi. Yenilgisiz il şampiyonluğu sonrasında GKV Özel Liseleri Ocak ayında yapılacak olan bölge şampiyonasında Gaziantep’i temsil edecektir. Bu büyük başarıya imza atan GKV Özel Liseleri Basketbol takımı koçları, Haluk Çelik, Mahmut Şahinler ve Vedat Oğuzca ile sporcu öğrencilerimiz Bilgin Bilginsoy, Vehbi Kepkep, Enes Bilir, Emre Elmacıoğlu, Yılmaz İsaoğlu, Asım Kepkep, Oğulcan Cenkcimenoğlu, Berkay Konukoğlu, Ozan Gökdağ, Burak Gümüşburun, Efe Maralcan, Umut Kireççi, Cevdet Güner, Burak Ayhan ve Sercan Özen’i tebrik eder, bölge şampiyonası karşılaşmalarında başarılar dileriz.

GKV ÖZEL LİSELERİ KARTEPE KAYAK KAMPI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, yurt içi ve dışında çeşitli gezi ve kamp organizasyonları düzenleyerek öğrencilerini sanat, kültür, turizm, bilim ve spor etkinlikleriyle buluşturmaya devam ediyor. GKV Özel Liseleri tarafından her yıl geleneksel olarak yarıyıl tatilinde gerçekleştirilen “Kayak Kampı” başarıyla tamamlandı. Öğrencilerin doğa sporlarına ilgisini arttırmayı amaçlayan kamp, 21-25 Ocak 2013 tarihleri arasında yapıldı. 25 öğrenci ve 2 öğretmenden oluşan GKV grubu ülkemizin tanınmış kayak merkezi Kartepe’deki kampta kayak ve snowboard gibi kış sporları yaparak birinci dönemin yorgunluğunu attı. Kocaeli sınırları içindeki Maşukiye Samanlı Dağlarında 1100 m yükseklikte orman içinde yer alan muhteşem Körfez ve Sapanca Gölü manzaralı Green Park Turizm merkezindeki kamp süresince GKV’liler dinlendirici ve eğitici bir kamp dönemi geçirdiler. Green Park Resort’un yedi farklı pistinde profesyonel kayak eğitmenleri denetiminde sabah ve öğleden sonra günde iki kez uygulamalı kayak eğitimi alan öğrencilerimize akşamları teorik bilgiler verildi. Kampı orta seviye kayakçı sertifikasıyla tamamlayan öğrenciler, kayak sporunu öğrenmenin yanında, zor koşullarda yardımlaşma ve doğa ile iç içe yaşama deneyimi edindikleri unutulmaz bir tatil geçirdiler.

GKV ÖZEL LİSELERİ ODTÜ EĞİTİM KONGRESİNDE

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Rehber Öğretmeni İpek Kundak ve Sosyolog Sümer Karamık “Hayat Okulu” projesiyle Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen “Uygulamalı Eğitim Kongresi” ne katıldı. Kongrede büyük ilgi ile karşılanan “Hayat Okulu Projesi” sunumu beğeniyle izlendi. Proje, eğitim sorununa farklı bir bakış açısıyla yaklaşarak öğrenmeyi, öğrenciler için anlamlı kılmayı hedeflemektedir. ODTÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Yaşar Özden, okullardaki öğrenci sosyal kulüplerini daha verimli hale getirecek projeye özel bir ilgi göstererek, GKV ekibine tebriklerini ve beğenilerini iletti. GKV Özel Liseleri Rehber Öğretmeni İpek Kundak, eğitim-öğretim alanında bilgi ve deneyim paylaşımının çok önemli olduğuna vurgu yaparak, GKV Özel Okullarının çok önemli projelerle benzeri kongrelere katılımının süreceğini belirtti.

GKV ÖZEL LİSELERİNDE ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI

24 Kasım Öğretmenler Günü Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liselerinde çok renkli etkinliklerle kutlandı. Bu yıl okul içi kutlama törenini GKV Özel Liseleri Öğrenci Meclisi hazırlayıp, sundu. GKV konferans salonunda yapılan törende, en genç GKV öğretmeni sıfatıyla, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Birjan Duygu Çelik ve en deneyimli öğretmenler adına İngilizce Öğretmeni Nursev Kadıoğlu birer konuşma yaptı. Lise Öğrenci Meclisi başkan ve üyeleri, “Tema Vakfı Meşe Projesi” kapsamında her GKV öğretmeni adına bir meşe fidanı dikilmek üzere bağış yaparak sertifika aldı. Törende öğrenciler fidan sertifikalarını 24 Kasım hediyesi olarak tüm öğretmenlere verdi. Sertifikaların ardından öğretmenlerimizin dünü ve bugününü yansıtan fotoğraflardan oluşan slayt gösterisi birlikte izlendi. Lise Beden Eğitimi zümresinin öğretmenler günü nedeniyle düzenlediği öğretmenler arası masa tenisi turnuvasında dereceye giren öğretmenlere (1. Narin Haki Yapar, 2. Hakan Alay) ödülleri GKV Özel Okulları Genel Müdürü, Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili tarafından verildi. Yine GKV Öğrenci Temsilcileri tarafından hazırlanan ve sunulan, GKV Liseleri öğretmenlerinin rol aldığı, “Kolej Çalışıyor” adlı klip çok beğenildi ve aşırı istek üzerine ikinci kez gösterildi. GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy, tören sonunda GKV Öğrenci temsilcilerini başarılarından dolayı kutladı.

GKV’Lİ LİSE ÖĞRENCİLERİ HOLLANDA KARDEŞ OKULUMUZU ZİYARET ETTİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri, öğrencilerine uluslararası deneyim kazandırmak amacıyla düzenlediği uluslararası öğrenci değişim ve kardeş okul projelerine devam etmektedir. GKV Özel Liseleri Almanya ve Hollanda ile yürüttüğü öğrenci değişim programı çerçevesinde, kardeş okullarından birisi olan Kandinsky College öğretmen ve öğrencileri Mayıs 2012’de Gaziantep’i ve GKV Özel Liseleri’ni ziyaret ederek birçok etkinliğe katılmanın yanında, geleneksel GKV Özel Okulları Uluslararası Halk Oyunları Festivalinde gösteriler yaptı. GKV Özel Liseleri öğretmen ve öğrencileri de karşı ziyaret amacıyla, 22-29 Eylül 2012 tarihleri arasında Hollanda’nın Nijmegen kentindeki Kandinsky College’a gitti. GKV grubu, Kandinsky College’da derslere girerek Hollanda eğitim sistemini yakından tanıma olanağı buldu. Hollanda’nın çeşitli yerlerini ziyaret eden GKV’li öğrenciler çok önemli izlenim ve kazanımlar edindiler. Ülkemizin ve Gaziantep’in kültür elçisi misyonuyla grup, Nijmegen belediye başkanı tarafından kabul edildi ve onurlarına bir kabul töreni düzenlendi. Resepsiyonda, Gaziantep’in sahip olduğu kültürel miras ve değerler, Nijmegen belediye başkanı tarafından övgüyle dile getirildi ve iki ulus ve kentin arasındaki kardeşlik ilişkilerinin, bu tip okul ve gençlik projeleri ile daha da güçleneceği vurgulandı. Bir haftalık yoğun program süresince Hollanda’nın tarihi ve turistik yerlerini gezme fırsatı bulan öğrencilerimiz unutulmaz anılarla ve güçlü kardeşlik bağlarıyla yurda döndü.

GKV ÖZEL OKULLARININ ALTIN KULAÇLARI YİNE ŞAMPİYON

GKV Özel Okulları öğrencileri 25 Aralık Gaziantep’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 91. Yıl dönümü nedeniyle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kurtuluş Kupası Yüzme Yarışmasında birincilikleri kimseye kaptırmadan rekor kırdı. Yarışmalarda 16 altın, 7 gümüş ve 4 bronz madalya alan GKV’nin altın kulaçları 2012 yılının son günlerinde elde ettikleri derecelerle yüzme sporunda da okullarının başarıdan başarıya koşmasını sağladı. Kuruluşunun 50.yıl dönümünü kutlamaya hazırlanan ve yarım asırdır yetiştirdiği üst düzey mezunlarıyla ülke yönetimine ve ekonomisine önemli katkılar sağlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları başarılarını artırarak sürdürüyor. Birçok alanda elde ettikleri başarılarla okullarının ve Gaziantep’in adını Türkiye gündemine taşıyan GKV’lilerin bu kez başarı adresi yüzme yarışmaları oldu. Son olarak katıldıkları 25 Aralık Kurtuluş Kupası Yüzme Yarışmalarında 16 altın ve 7 gümüş madalya ve 4 adet bronz madalya ile rekor dereceler elde eden öğrenciler yarışmalarda alışılan GKV başarılarına bir yenisini daha ekledi. 25 Aralık Kurtuluş Kupasında GKV 5-D sınıfı öğrencisi İsmail Kara 50 metre kelebek, 100 metre serbest ve 100 metre karışıkta il birincisi olarak dört altın madalya kazandı. Yarışmanın favori sporcularından 5-D sınıfı öğrencimiz Selin Özberk 50 metre kelebek, 50 metre serbest, 50 metre kurbağalama ve 100 metre serbestte elde ettiği birincilikle dört altın madalya aldı. 6-E sınıfı öğrencimiz Bedri Yapar 200 metre karışık, 100 metre karışık ve 100 metre kelebekte üç altın madalya alırken 50 metre kelebekte gümüş madalya aldı. 7-C sınıfı öğrencimiz Beste Serin’de 100 metre sırt üstü, 4X50 kelebek, 4x50 karışık bayrak ve 4x50 serbest bayrak alanında toplamda dört bronz madalya alarak çok başarılı bir performans gösterdi. GKV 7-F sınıfı öğrencisi Kevser Melekoğlu 4x50 serbest bayrak yarışmasında altın, 200 metre serbest, 100 metre serbest, 50 metre serbest ve 50 metre kelebekte gümüş madalya almaya hak kazandı. GKV 7-A sınıfından Başak Özberk 100 metre kelebek, 100 metre karışıkta iki altın, 200 metre karışık kategorisinde ise bir gümüş madalya aldı. Yaş gurubunda şampiyon 7-B sınıfı öğrencimiz A. Selin Yalnız 100 metre kurbağalama, 100 metre karışık ve 200 metre karışıkta üç altın ve 50 metre kurbağalamada bir gümüş madalya alarak ismini gurur tablosuna yazdırdı. Şampiyonanın dört altın madalyalı sporcularından 6-E sınıfı öğrencimiz İrem Gökkoruk 50 metre serbest, 100 metre serbest, 50 metre sırt üstü ve 200 metre serbest kategorilerinde toplamda dört altın madalya ile açık ara şampiyon oldu. 25 Aralık Kurtuluş Kupası Yüzme Yarışmasında elde edilen sonuçların Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının büyüklüğünün ve gücünün bir göstergesi olduğunu ifade eden GKV Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili “Bu başarılar GKV öğrencilerinin uzun süren disiplinli ve azimli çalışmalarının sonucudur. Öğrencilerimiz birçok alanda olduğu gibi katıldıkları okul sporlarında da GKV Özel Okullarını başarıdan başarıya taşımaktadır. Şampiyon yüzücülerimizi, yönetici, öğretmen ve antrenörlerimizi ve bize büyük destek sağlayan değerli velilerimizi kutlar, başarılarının devamını dilerim” dedi.

GKV’DEN TOPLUMLA KİTAP OKUMA ŞENLİĞİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 4. sınıf öğrencileri kitap okuma alışkanlıklarını toplumla buluşturdu. Her yerde, her zaman kitap okunabileceğini göstermek ve toplumsal okuma alışkanlığımızı geliştirmek isteyen GKV’lilerin ilk durağı Tarihi Kır Kahvesi oldu. GKV İlkokulu Türkçe Öğretmeni Zafer Sever’in düzenlediği ve bir tarafında Tarihi Gaziantep Kalesi, bir tarafında Tarihi Naip hamamıyla buram buram tarih kokan özgün bir mekanda gerçekleşen etkinliğe öğrencilerimiz büyük ilgi gösterdi. GKV’liler Kır Kahvesi yolunda daha ilk andan itibaren servis araçlarında kitap okumaya başlayarak, bundan sonra okula geliş-gidişleri sırasında servislerde kitap okuyarak zamanlarını çok yararlı bir etkinlikle değerlendirme sözü verdiler. Öğrencilerimiz Kır Kahvesi ve Gaziantep Kalesi’nin tarihi dokusunda yaklaşık bir saat süreyle Süleyman Bulut’un Büyük Atatürk’ten Küçük Öyküler kitabından serbest okuma yaptılar. Ardından her öğrenci aynı mekanda bulunan insanlara ricada bulunup birlikte kitap okudular. Öğretmenleri eşliğinde çevredekilerle hem okuyup hem sohbet eden geleceğin aydın gençleri GKV’liler, toplumda kitap okuma isteği uyandırmaya yönelik bu etkinlikten çok hoşlandılar. Öğrencilerimizin, tarihini, kültürünü, kimliğini, kısacası bizi biz yapan ve bir arada tutan değerleri ancak kitapla dostluklarını geliştirerek özümseyebilecekleri düşüncesiyle düzenlenen kitap okuma etkinliği belirli aralıklarla şehrin diğer gözde, tarihi ve turistik yerlerinde devam edecektir.

GKV ÖZEL ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ OKUL MECLİS BAŞKANINI SEÇTİ

GKV Özel Ortaokulu 2012-2013 eğitim öğretim yılı Okul Meclis Başkanlığı Seçimi 05 Ekim 2012 tarihinde konferans salonunda yapıldı. Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi ve öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması amacıyla gerçekleştirilen seçim öncesinde oldukça çekişmeli bir propaganda süreci yaşandı. Öğrencilerde hoş görü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması, katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılmasını hedefleyen okul meclis başkanlığı seçimi, okul seçim kurulu tarafından titizlikle yürütülen takvim çerçevesinde yapıldı. 21 adayın yarıştığı seçimde, tüm adaylar meclis başkanı olabilmek için birbirinden ilginç yöntemlerle seçim faaliyetinde bulundular. Tüm öğrencilerin oy kullandığı seçimde GKV Özel Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Furkan Atmaz aldığı 44 oy ile yeni dönemin okul meclis başkanı seçildi. Furkan Atmaz’ı tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

GKV TİYATRO KULÜBÜNÜN BAŞARISI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Atatürkçü Düşünce ve Tiyatro Kulübü öğrencileri okul etkinliklerinde gösterdikleri başarıyı Gaziantep Şehir Tiyatrosuna taşıdı. Haldun Dormen ve ekibinin jüri üyesi olduğu Gaziantep Şehir Tiyatrosu 2012-2013 dönemi Kariyer Seçme Sınavlarına katılan dört öğrencimizden Yağmur Aşar, Nurseda Cingisiz ve Selenay Akar sınavı büyük beğeni toplayarak başarıyla geçti. 1 Aralık 2012 Cumartesi günü Onat Kutlar Tiyatro Salonunda yapılan ve 204 adayın katıldığı seçme sınavında 40 kişi seçildi. Başarı gösteren öğrencilerimiz Gaziantep Şehir Tiyatrosunun profesyonel yönetmenlerinin vereceği kursa katılıp kendilerini daha da geliştirme fırsatı bulacaklardır. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının akademik alandaki öncülüğünü sosyal ve kültürel etkinliklerde de sürdüren öğrencilerimizi kutlarız.

GKV’ Lİ KÜÇÜK YAZARLAR

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 3. sınıf öğrencileri 1. Dönem Proje Ödevlerini tamamlayarak sergilediler. GKV 3. sınıf öğrencileri, Türkçe derslerindeki kazanımları elde etmek amacıyla yaptıkları hikâye oluşturma çalışmalarından çok keyif aldılar. Bu çalışmalarda gözlemci olan sınıf öğretmenleri öğrencilerin; yazma kurallarını uygulama, kendini yazılı olarak ifade etme, tür, yöntem ve tekniklere uygun yazma, yaratıcılık ve hayal güçlerini geliştirmede önemli beceriler kazandıklarını ifade ettiler. Öğrenciler birinci dönem süresince yazdıkları hikâyeleri, özenli tasarımlarla şık birer kitap haline getirdiler. Her kitap için birer ayraç hazırlandı ve tamamlanan proje ödevleri okul koridorlarında sergilendi. Öğrencilerimiz diğer sınıflarda öğrenim gören arkadaşlarıyla, yaptıkları çalışmalar ve okuma-yazma alışkanlıkları konusunda paylaşımda bulunarak akran eğitimini gerçekleştirdiler. Geleceğin küçük yazarları, hikaye yazma alanında başarılı olmanın temelinde kitap okumanın olduğunu vurguladılar.

GKV’ LİLER KLASİK MÜZİK VE UZAY SERGİSİ İLE BULUŞTU

GKV Özel Liseleri 14 -16 Aralık 2012 tarihleri arasında İstanbul Kültür – Sanat Gezisine katıldı. Otuz öğrenci ve iki öğretmenden oluşan GKV’liler programa Fazıl Say ve Borusan Filarmoni Orkestrası’ndan Hezarfen Ney Konçertosu ve Mezapotamya Senfonisi’ni dinleyerek başladı. Klasik müzik etkinliklerini geleneksel hale getiren GKV Özel Liseleri her yıl İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonun’ da gerçekleştirilen BİFO Festivali’ne katılarak gençlere klasik müzik ve sanat zevki aşılıyor. Gezinin ikinci önemli durağı NASA “A Human Adventure” sergisiydi. Marmara Forum Expo Center’da gençlerin beğenisine sunulan ve “insanın uzayla macerasını” anlatan sergide ilk kez ülkemize gelen 300’den fazla özel parça buluyor. Sergide özel maketlerin yanı sıra 100’den fazla orijinal parça ve uzay mekiği simülatörleri yer alıyor. GKV’ liler sergi ziyaretinin ardından NASA tarafından hazırlanan “Uzay Kâşifi” sertifikalarını aldılar. Gezi, sanat ve uzay yolculuğunun ardından tarihi mekânlar ve saray ziyaretleri ile devam etti. Galata Kulesi, Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Sultan Ahmet Meydanı ve daha birçok tarihi ve kültürel mekân ziyaret edildi. Topkapı Sarayı’nda geçici olarak yer alan “Çin Hazineleri” sergisi ise öğrenciler için çok değişik ve önemli bir sürpriz oldu. Geziye katılan öğrenciler üç günde klasik müzikten, uzaya oradan da Türk tarihine ve Çin medeniyetine uzanan bir yolculuk yaptı ve bir öğrenci gezisinin çok ötesinde unutulmaz anlar yaşadı.

GKV’DE DERS ZİLİ ÇALDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 17 Eylül 2012 Pazartesi günü okul bahçesinde düzenlenen ortak törenle 2012-2013 eğitim-öğretim yılına başladı. Bu yıl 50. kuruluş yıl dönümünü kutlayacak olan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları'nın açılış törenine GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, mütevelli ve yönetim kurulu üyeleri ile okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerin yanı sıra velilerimiz ve davetliler katıldı. Coşkulu başlayan açılış töreninde yeni eğitim sisteminin başarıyla uygulanması için gerekli her türlü alt yapı çalışmalarının tamamlandığını ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Y. Doç. Dr Atanur Vergili, “Okullarımız bugün yeniden yapılanan eğitim sistemimizle kapılarını 50. kez siz sevgili öğrencilerimize açıyor. Geride bırakmak üzere olduğumuz yarım asırlık birikim ve deneyimimizden en iyi şekilde yararlanarak, her zaman olduğu gibi bu yıl da sizlerle birlikte büyük başarılara imza atacağımıza inanıyoruz” dedi. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları'nın üstlendiği misyonu 50 yıldır başarıyla yerine getirdiğini de vurgulayan Dr. Vergili, konuşmasına şöyle devam etti: "Bugüne kadar başarılarıyla her zaman ilimizin gururu olan okullarımız geride bıraktığımız eğitim döneminde de alışılmış başarılarını katlayarak sürdürmüştür. Öğrencilerimizin 2012 SBS, YGS ve LYS’de elde ettiği dereceler GKV’yi açık ara il birincisi yapmış, akademik başarıların yanı sıra bilim, sanat, kültür ve spor alanlarında kazanılan sayısız bireysel ve kitlesel başarılar camiamıza büyük gurur yaşatmıştır. Bu yıl okullarımıza yeni bir halka eklenerek İngilizce eğitim yapacak Cemil Alevli Koleji eğitime başlamıştır. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, ilimizde ilk olan ve uluslararası bakelorya diploma programına geçecek Cemil Alevli Koleji'yle daha da güçlenerek eğitimde gündem oluşturmaya devam edecektir. Parlak ve başarılarla dolu geçmişimiz başarılarımızın en büyük güvencesidir. Çok güçlü ve deneyimli bir takım olmaktan gurur duyduğumuz yönetici, öğretmen ve çalışanlarımız yalnızca ilimizin değil, bölgemizin de en değerli eğitim kadrosunu oluşturmaktadır." Törende okul yöneticilerinin öğrenci ve velilere tanıtılmasının ve okunan şiirlerin ardından çalan ders ziliyle öğrenciler, coşkulu bir şekilde sınıflarına giderek yeni arkadaşları ve öğretmenleriyle tanışmanın heyecanını yaşadı.

UNUTMADIK, UNUTTURMADIK

25 Aralık Gaziantep’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 91. yıldönümü Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu tarafından coşkulu bir törenle kutlandı. GKV Özel Ortaokulu Türkçe, sosyal, müzik ve halk oyunları zümrelerince hazırlanan anma programını ortaokul öğrencilerimiz başarıyla sunarak kurtuluş coşkumuzu doyasıya yaşadılar. Türkçe öğretmenlerimiz Serenada Onan ve Fuat Kozanoğlu’nun sunduğu programın başında sosyal bilgiler öğretmenimiz Sema Özer günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Ardından 7.sınıf öğrencimiz Dilara Petek “Karayılan’ım” adlı şiirle duygularımıza tercüman oldu. Şehitler Abidesi’nin açılışı için 1935’te çektirilen filmin gösterisi bizleri kurtuluş sonrasının Gaziantep’ine götürdü. Türkçe zümresinin hazırladığı “Gaziantep Savunması” adlı duygu dolu oratoryoyu 7. sınıf öğrencilerimiz, müzik grubumuzun eşliğinde seslendirdiler. Oratoryonun ardından öğrencilerimiz, müzik öğretmenimiz Fatih Canpolat tarafından yönetilen müzik gurubumuz eşliğinde Antep türküleri okuyarak tüm salonu neşelendirdi. Türkçe zümresince kaleme alınan ve öğrencilerimizin başarıyla sergilediği “Antep’in Halleri” adlı skeç ve halk oyunları gösterimiz beğeni ile izlendi. Tören, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili’nin teşekkür konuşması ve Mütevelli Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy’un emeği geçen herkesi tebrik etmesi ile sona erdi.

GKV ÖZEL LİSELERİNDEN ATA’YA SAYGI ZİYARETİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Atatürkçü Düşünce ve Tiyatro Kulübü öğretmen ve öğrencileri tarafından 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında sahnelenen oratoryonun ardından Ankara’ya Ata’ya saygı gezisi düzenlendi. Çoğunluğu kulüp üyesi öğrencilerin katılımıyla Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü kabri başında ziyaret etmek, GKV gençliğinin onun ilke ve devrimlerine bağlılığını Aziz Ata’mıza bildirmek üzere 16 Kasım 2012 Cuma akşamı 49 öğrenci ve 5 yönetici öğretmenden oluşan grup Ankara’ya hareket etti. Sabah saatlerinde Ankara MTA Tabiat Tarihi Müzesi ziyaretinin ardından GKV grubu saat 14.30’da Anıt Kabir’e geldi ve çelenk koyma töreni için Aslanlı Yol’da ellerinde bayraklarla ve marşlar söyleyerek alkışlar içinde yürüdü. GKV yönetici, öğretmen ve öğrencileri adına Lise Müdür Yardımcısı Ülkü Ulutaş, Ata’mızın mozolesine çelenk koydu ve saygı duruşundan sonra hatıra defterine bir anı yazısı yazdı. Öğrencilerimiz daha sonra Anıtkabir’in diğer bölümleri ziyaret etti. Gezinin ikinci gününde, Ulu Önder Atatürk’ün emriyle kurulan ilk müze olan Etnografya Müzesi ve Atatürk Evi ziyaret edildi. Birçok ünlü şair, yazar, düşünür ve siyasetçinin hapis yattığı ve şimdi müze olan Ulucanlar Hapishanesi ziyaretinin ardından Gaziantep’e hareket edildi. Öğrenciler güzel anılar ve duygularla geziyi tamamladılar.

 


 

Copyright Gaziantep College Foundation | 2015 | All Rights Reserved