60.YILDA GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI

GKV Özel Ortaokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümümüz tarafından 5,6, 7 ve 8. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak 'Kişisel Sınırlar ve Hayır Diyebilme Becerisi’ konulu sınıf içi rehberlik etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte toplumsal yaşamda bireylerin kişisel sınırlarını fark etmenin ve kişinin kendi sınırlarını keşfedebilmesinin önemi üzerinde duruldu. Kişisel sınırların nasıl korunabileceği, hayır diyebilmeyi zorlaştıran etmenlerin neler olabileceği öğrencilerimiz tarafından değerlendirildi. Öğrencilere 'Hangi durumlarda hayır demekte zorlanıyorsun, sebebi ne olabilir?' sorusu yöneltilerek, konunun kendi yaşamları ve iletişim biçimleri ile ilişkilendirilmesi sağlandı. Örnek olaylar üzerinden drama yapılarak etkinlik sonlandırıldı.

#rehberlik

#kişiselsınırlar