2010-2011 - 1. Dönem YILI HABERLERİ

TÜRKİYE MÜNAZARA LİGİ’NDE GKV FARKI

Özel GKV Lisesi Münazara takımı Türkiye Özel Okulları Birliği tarafından düzenlenen 2. Türkiye Münazara Ligi’nin birinci ayağında takım halinde ikinci olarak geçen yıl elde ettiği başarıyı korudu. 8-9 Ocak 2011 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilen ve toplamda 54 lisenin katıldığı Türkiye Münazara Ligi’nin 1. Tur karşılaşmalarında Özel Gaziantep Kolej Vakfı Lisesi takımı Özel Eyüboğlu Lisesiyle birlikte altı maçın tamamını kazandı. 18 okulun yer aldığı grupta yarışan ve Yasemin Menleş, Elif Naz Araz, Emre Bozfırat, Yiğit Başbuğ ve Hüseyin Birkan Şahin’den oluşan Özel GKV Lisesi takımını Matematik öğretmeni Özlem Fındık hazırladı. Öğrencilerimizin yarışma süresince gösterdiği yüksek performans dikkat çekmiş ve organizasyon ekibinin takdirini kazanmıştır. Yarışma sonucunu değerlendiren GKV Liseleri öğrencisi Yasemin Menleş “Bu yıl ikinci kez katıldığımız bu yarışmada biraz daha rahattık. 18 takım arasından bizi zorlayacağını düşündüğümüz iki okul dışında diğer maçların hepsini alacağımızdan neredeyse emindik. Çünkü takım olarak çok yeni olmamıza rağmen içimizde büyük bir coşku, heyecan ve arzu var. Münazara bizim için çok önemli bir uğraş. Çağdaş yaşamda görüş ve düşüncelerini en iyi anlatan, en iyi savunan kazanan taraf oluyor. Yani biz Türk gençliğine bu anlamda büyük bir görev düşüyor. Biz de bu görevi, düşüncelerimizi özgürce ve etkili bir şekilde ifade etme becerisini münazara yoluyla kazanmaya çalışıyoruz ve bu konuda çok iddialıyız ” dedi. Münazara ekibimize 2. Türkiye Münazara Ligi’nin önümüzdeki aylarda yapılacak final karşılaşmalarında başarılar dileriz.

ÖZEL GKV LİSESİ ÖĞRENCİLERİ BAŞARIDA SINIR TANIMIYOR

Özel Gaziantep Kolej Vakfı Okulları öğrencileri akademik alandaki başarılarıyla eğitim camiasından üstün not almaya devam ediyor. Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan ve Gaziantep il genelinde on binlerce öğrencinin katıldığı Başarı Değerlendirme Sınavının şampiyonlarının çoğu Özel GKV Okullarından çıktı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Başarı Değerlendirme Sınavında; Lise 10.sınıflarda Özel GKV Lisesi öğrencisi Gözde Laden Erkanoğlu 13428 öğrenci arasında YGS-4’te il birincisi, YGS-2’de il ikincisi, YGS-1 ve YGS-3’te il üçüncüsü ve YGS-5’te il dördüncüsü, Özel GKV Lisesi 10. sınıf öğrencisi İpek Erdoğan YGS-3, YGS-4, ve YGS-5’te il ikincisi, YGS-1, YGS-2 ve YGS-6’da il beşincisi, Lise 11. sınıflarda Özel GKV Lisesi öğrencisi Anıl Kaplan 11285 öğrenci arasında YGS-1, YGS-2, YGS-5 ve YGS-6’da il birincisi, YGS-4’te il dördüncüsü, Aynı sınavda 11. sınıf öğrencilerimizden Burak Geçer YGS-3 ve YGS-4’te il birincisi, YGS1, YGS-2, YGS-5 ve YGS-6’da il ikincisi, Asuhan Par YGS-6’da il üçüncüsü, YGS-1’de il beşincisi, 12. sınıflarda GKV’li Pelin Erdizci YGS’2’de il beşincisi olmuştur. Öğrencilerimizin bu üstün başarıları Gaziantep Kolej Vakfı ailesini mutlu etmiştir. Sadece akademik değil, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal alanlardaki başarılar eğitimde bir birini tamamlayan ve öğrencilerin çok yönlü gelişimini destekleyen önemli gelişmelerdir. Her alanda başarılarla özdeşleşmiş Özel GKV Okulları ilimizin yüz akı olmaktan ve lider eğitim kurumu olarak anılmaktan gurur duymaktadır. Öğrencilerimizi ve onların yetişmesinde büyük emekleri bulunan değerli yönetici ve öğretmenlerimizi kutlarız.

GKV YENİ EĞİTİM DÖNEMİNE BÜYÜK HEDEFLERLE BAŞLADI

Özel Gaziantep Kolej Vakfı Okulları 2010-2011 eğitim öğretim yılına coşkuyla başladı. Okul bahçesinde düzenlenen açılış törenine yoğun bir katılım oldu. Kuruluşunun 48. yılını çeşitli etkinliklerle kutlamaya hazırlanan Özel Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy ve Yönetim Kurulu üyeleri, okul yönetici ve öğretmenleri ile çok sayıda veli ve davetlinin katıldığı görkemli bir törenle yeni eğitim öğretim yılına merhaba dedi. Törende Özel GKV İlköğretim Müdür Ali Bozgeyik, Özel GKV Liseleri Müdürü Fevzi Beşe ve GKV Genel Müdürü Y.Doç.Dr. Atanur Vergili birer konuşma yaptı. Konuşmasında ülke sorunlarından çıkışın ancak nitelikli ve verimli eğitimle mümkün olabileceğini ifade eden Dr. Atanur Vergili, :"Bugün ülke genelinde 15 milyondan fazla öğrenci ve 650 bin öğretmenin ders başı yaptığı yeni bir eğitim öğretim dönemine büyük ümitler ve beklentilerle başlıyoruz. Öncelikle ülke olarak çok şeyler bekliyor ve gençlerimizin çağdaş, demokratik ve kaliteli bir eğitim almasını istiyoruz. Çünkü eğitimin hepimizi üzen sorunların çözümlenmesi ve kalkınmamızın tek çıkar yolu olduğunu biliyoruz. Bu nedenle özellikle eğitim ve kültür alanında çok ciddi sorunlar yaşadığımız ilimizde mutlaka başarılı olmamız, bunun için de öncelikle büyük hedefler belirlememiz, inanmamız ve kuşkusuz çok çalışmamız gerekmektedir. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün işaret ettiği gibi bilim, çağdaşlaşma yolunda en gerçek rehberimiz olmalı, ulusumuzu dünyada hak ettiği konuma ulaştırmak için elele vermeli ve kararlı adımlar atmalıyız”, dedi. Konuşmaların ardından GKV Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy ve okul yöneticileri tarafından 2010 LYS’de dereceye giren Özel GKV Liseleri mezunu Arman Ayan, Mine Hasırcı, Gökçe Yetkin, Can Mişel Kılçıksız, Berhan Keskin, Beyza Sepin, Emine Aksoy, Serkan Bulguroğlu, Tolga Koral, Deniz Baloğlu, Merve Üstüner ve Berfin Çirkin’e ve 2010 SBS’de Türkiye ve il dereceleri kazanan Çınar Öztosun, Onur Başoğlu, Ozancan Akkuş, Ahmet Eren Şen, Ferhat Acar, İlayda Sözmen, Nursena Öztan, Elif Ece Uçar, Hazal Aksoy, Yaren Özgüler, Hıdır Deniz Yeral, Azime Ege Vidinli, Irmak Dai, Ekin Akyazıcı ve Erdem Değirmenci’ye ödülleri verildi Törenin ardından ders başı yapan GKV öğrencileri arakadaşları ve öğretmenleriyle tekrara buluşmanın heyecanını yaşadılar.

GKV ÖĞRENCİLERİ HANNOVER BAŞKONSOLOSLUĞUNU ZİYARET ETTİ

Bremen - Delmenhorst Gaziantepliler Derneği tarafından düzenlenen “Gaziantep’in Kurtuluşu Kutlamaları” çerçevesinde,• Almanya’ya giden Özel Gaziantep Kolej Vakfı Lisesi öğrencileri okul yöneticileriyle birlikte Türkiye’nin Hannover Başkonsolosu Tunca ÖZÇUHADAR ve Eğitim Ataşesi Ahmet Yaşar SELÇUK’ u ziyaret etti. 21 Aralık 2011 Salı günü gerçekleşen ve Konsolos Gülçin ERDEM’ in de hazır bulunduğu ziyarette öğrenciler, Hannover Başkonsolosluğuna yeni atanan, Başkonsolos Tunca ÖZÇUHADAR’ a, “Başkonsolosluk Mesleği ve Dışişleri Bakanlığı Meslek Memurluğuna” nasıl girildiği ve çalışma koşulları hakkında sorular sordular. GKV Öğrencileri Dışişleri Bakanlığı’na memurların nasıl seçildiği, yurt dışına atamaların nasıl yapıldığı, Başkonsolosluğun yurtdışındaki görevleri ve sorumluluklarının neler olduğu, başkonsoloslukça, “vatandaşlarımıza ne gibi hizmetlerin sunulduğu” konusunda da ayrıntılı bilgi aldılar. Başkonsolos Tunca ÖZÇUHADAR,• GKV’lilerin sorularını memnuniyetle cevapladığı konuşmasında, Başkonsolos olarak, göreve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanını ve devletimizi temsilen, müşterek bir kararnameyle dört yıllığına atandığını belirtti. Büyükelçi ÖZÇUHADAR, “Aşağı Saksonya, Bremen, Sachen,• Anhalt ve Hessen Eyaletlerinin Bir Bölümünü” kapsayan geniş bir coğrafya olan Hannover Başkonsolosluğu yetki sınırları içerisinde yaşayan, yaklaşık ikiyüzellibin vatandaşımızın, eğitim işleri, nüfus, askerlik, vatandaşlık, vize-seyahat, noter, yeni pasaport ve pasaport süresini uzatma ve benzeri birtakım resmî işlemlerini yaptıklarını, ayrıca burada ki vatandaşlarımızın Alman toplumu içerisinde, “daha saygın bir konuma gelebilmeleri için de, çalışmakta ve girişimlerde bulunduklarını” ifade etti.

GKV HALK OYUNLARI EKİBİ ALMANYA’DA “GAZİANTEP’İN KURTULUŞ” TÖRENİNE KATILDI

GKV halk oyunları ekibi Delmenhorst Gaziantepliler Derneği’nin (DEGAD) davetlisi olarak 17-21 Aralık 2010 tarihlerinde Almanya’ya gitti. 1 yönetici, 1 öğretmen ve 21 öğrenciden oluşan GKV ekibi Almanya’nın Delmenhorst kentinde DEGAD tarafından düzenlenen,• Gaziantep’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 89. Yıl Dönümü Programı etkinliklerine katıldı. Programda GKV halk oyunları ekibinin Gaziantep yöresi gösterileri ve GKV Genel Müdür Yardımcısı Fevzi GÜRSEL tarafından hazırlanan Kurtuluş Destanı sunumu çok büyük beğeni kazandı. Almanya’da yaşayan Gaziantep’ li hemşerilerimiz gösteriler sırasında öğrencilerimizle vatan özlemi gidererek, birlikte güzel ve duygulu anlar yaşadılar. Ziyaret anısına DEGAD Dernek Başkanı tarafından okulumuza plaket takdim edilerek, ekibimiz önümüzdeki yıllar için de etkinliklere davet edilmiştir. GKV ekibi gezi programında Delmenhorst’un yanı sıra Bremen ve Hannover kentlerinde de tarihi ve kültürel yerleri gezme fırsatı bulmuştur.

GKV GELENEKSEL ÖĞRETMENLER GÜNÜ BALOSU

GKV Öğretmenler Günü Balosu 26 Kasım Cuma akşamı Tuğcan Otel Fırat Balo Salonu’nda gerçekleştirildi. Mütevelli ve Yönetim Kurulu Kurulu Başkanlarımız ’ın ev sahipliğinde her yıl gerçekleştirilen balo, yönetici, öğretmen ve çalışanlarımızın katılımıyla 48 yıldır devam eden köklü GKV kültürünün aynası gibiydi. Büyükşehir Belediye Başkanı ve Garnizon Komutanımızın eşleri ile birlikte balomuzu onurlandırmaları geceye ayrı bir mutluluk kattı. Yönetim ve Mütevelli Kurul üyelerimizin de katıldığı balonun sürprizi “Öğretmenler Korosu” oldu. Koronun seslendirdiği Türk sanat müziği şarkılarına hep bir ağızdan eşlik eden konuklar eğlenceli dakikalar yaşadılar ve gönüllerince eğlendiler. GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy yaptığı açılış konuşmasıyla tüm konukları duygulandırdı. Sayın Ersoy tüm yönetici ve öğretmenlerimizin onur günü olan 24 Kasım öğretmenler gününü kutlayarak, özverili ve başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti. 48 yıldır Türk milli eğitimine şanla hizmet veren Özel Gaziantep Kolej Vakfı Okulları ülkemize binlerce genç yetiştirmenin ve çağdaş çizgisiyle örnek bir kurum olmanın mutluluğunu yaşamaktadır. GKV’yi bugünlere ulaştıran değerli yönetici ve öğretmenlerimize en derin teşekkürlerimizi ve saygılarımızı sunarız.


GKV 7. SATRANÇ TURNUVASI

Özel Gaziantep Kolej Vakfı Okulları tarafından geleneksel olarak Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen GKV 7. Satranç Turnuvası 18-19 Aralık 2010 tarihlerinde yapıldı. Gaziantep merkez ve çevre ilçelerden yoğun katılımın sağlandığı turnuvada toplam 725 sporcu 9 ayrı kategoride yarıştı ve 25 hakem ile 25 kişilik teknik ekip görev yaptı. 8-10-12-14-16 yaş bay ve bayan kategorilerinin yer aldığı turnuva çekişmeli mücadelelere sahne oldu ve turnuva özel ödülü yanında centilmenlik ve turnuva direktörü ödülleri de sahiplerini buldu. 2004 yılından bu yana düzenlediğimiz GKV Satranç Turnuvası ilimizin en geniş katılımlı satranç etkinliklerinin başında gelmektedir. Her geçen yıl katılımcı sayısı artarak gelişen bir organizasyon olan bu turnuvanın satranç sporunun ilimizde daha çok sevilerek yaygınlaşmasına katkı sağladığını görmek bizleri cesaretlendirmektedir. Özel GKV Okulları olarak, bireylerin zihinsel gelişiminde önemli bir yeri bulunan satranç sporuna verdiğimiz destek her zaman sürecektir. Dostça ve centilmence geçen GKV 7. Satranç Turnuvasına katılan tüm sporcu öğrencilere, okul yöneticileri, öğretmenleri ve velilere teşekkür ederiz.

GKV “KÜLTÜR BAŞKENTİ”Nİ FETHETTİ

Okulumuz Lise Kültür - Edebiyat Kulübü İstanbul Kültür Etkinlikleri’ ni tamamladı. 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’u on beş öğrenci ve iki öğretmenden oluşan bir grup ile ziyaret eden kulüp öğrenciler; Fazıl Say’ ın Borusan Filarmoni Orkestrası ile birlikte gerçekleştirdiği “İstanbul Senfonisi” isimli eserinin “Türkiye Prömiyeri ’ne” de katıldı. Etkinlik programına bu konseri ekledikleri için Fazıl Say’ dan ve Borusan müzisyenlerinden tebrik alan öğrenciler, kuliste bir çok sanatçı ile tanıştı. 24 – 26 Aralık tarihlerini kapsayan “İstanbul’da Kültür Etkinlikleri” programı, Galata Kulesi ile başlayıp Dolmahçe Sarayı’nda son bulan bir kültür gezisi olmanın yanı sıra artık bir dünya sanatçısı haline gelmiş Fazıl Say’ ın son eserinin prömiyeri ile sanatında merkezinde idi. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi en çok Fazıl Say’ ın ve Borusan Filarmoni Orkestrası üyelerinin ilgisi mutlu etti. Sanatçılar konser sonrasında kulise davet ettikleri öğrenciler ve öğretmenlerle dakikalarca ilgilendiler. Fazıl Say’ın samimi ve neşeli hali karşısında çok mutlu olan öğrenciler; “işte sanatçı böyle olmalı kapristen ve büyüklük duygusundan uzak.” Dediler. Fazıl Say ise “Gaziantep’ten İstanbul’a benim konserim için gelmeniz ve sanat adına yolculuklara çıkmanız takdire değer” diyerek öğrencileri ve öğretmenleri tebrik etti. Gezinin en önemli bölümlerinden biri de İstanbul Arkeoloji Müzesi’ni ziyareti idi. Kurucusu Osman Hamdi Bey’in izinde gezilen müze Türkiye’nin ve hatta Dünya’nın en önemli arkeolojik eserlerini içeriyor. Öğrenciler bu müzeyi de hayranlıkla gezdiler. Öğrencilerden Kerem Okuducu, “İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olması ömürde bir kez yakalanacak bir fırsattı ve biz bu fırsatı GKV sayesinde kalbinde yaşadık, teşekkür etmek için derslerimize daha çok çalışacağız ve okulumuza layık olacağız” dedi.

BASKETBOLUN EFSANESİ GKV İL ŞAMPİYONU OLDU

Akademik başarıların yanı sıra sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif başarıların değişmez adresi Özel Gaziantep Kolej Vakfı Okulları yıldız erkekler basketbol takımı rakiplerini üstün skorlarla yenerek Gaziantep il birincisi oldu. Son iki yıldır Gaziantep Şampiyonu unvanını elinde tutan ve Adana’da 9-13 Mart 2011 tarihlerinde yapılacak bölge şampiyonasında ilimizi temsil edecek olan Özel GKV Okulları yıldız erkekler takımının ilimize başarılı bir sonuçla döneceği bekleniyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İlköğretim Yıldızlar Basketbol şampiyonasında rakiplerini birbirinden başarılı skorlarla geride bırakan Özel GKV İlköğretim Okulu takımı şampiyonluk kupasını aldı. Basketbolun en iyisi olarak bilinen GKV’liler final maçını 66-46 kazanarak isimlerini şampiyonluğa yazdırdılar. Gaziantep Kolej Vakfı yıldız erkek basketbol takımında Bilgin Bilginsoy, Emre Elmacıoğlu, Kadir Mert Erdoğan, Enes Bilir, Furkan Ay, Alper Balat, Salih Can Şahin, Deniz Can Dügeci, Selcan Özen, Furkan Görücü, Asım Kepkep, Burak Gümüşburun, Vehbi Kepkep, Atilla Çiner ve Oğulcan Cenkçimenoğlu görev alırken takımı maçlara antrenörler Vedat Oğuzcan ve Mahmut Şahinler hazırladı. Zorlu geçen maçlarda ilk maçta Güzel Vadi İlköğretim Okulu, ikinci maçında Mehmetçik İlköğretim Okulu, ardından Firdevs Konukoğlu İlköğretim Okulu, Dayı Ahmet Ağa İlköğretim Okulu ve Özel Sanko Okullarını farklı skorlarla geride bırakarak grup şampiyonluğunu ilan etti. GKV yıldız erkek basketbol takımı daha sonra sırasıyla Nizip Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve Özel Emine Nakıboğlu İlköğretim Okulunu ve final maçında Özel Cahit Nakıboğlu İlköğretim Okulunu yendi ve Gaziantep İl Şampiyonluğunu ilan etti. Şampiyonluk kupasını alan Özel Gaziantep Kolej Vakfı Okulları yıldız erkek basketbol takımı rotayı Adana’da 9-13 Mart 2011 tarihinde gerçekleştirilecek olan bölge şampiyonasına çevirdi. Sonuçların kendileri için sürpriz olmadığını ifade eden Özel GKV Okulları Genel Müdürü Dr Atanur Vergili “Akademik başarılara paralel olarak sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlardaki başarılar Özel GKV Okullarının gelenekselleşmiş bir olgusudur.

10 KASIM’DA ULU ÖNDERİMİZİ BİR KEZ DAHA MİNNETLE ANDIK

Özel Gaziantep Kolej Vakfı Okulları öğrencileri, öğretmenleri ve her kademedeki tüm çalışanlarıyla, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 72. yıl dönümünde derin bir minnet ve saygıyla andı. Okullarımızda gün boyu süren Atatürk’ü Anma günü etkinlikleri 10 Kasım sabahı 09:05’de GKV bahçesinde yapılan ortak törenle başladı. Bahçe töreninin ardından konferans salonunda önce İlköğretim ikinci kademe, ardından anaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan programlar sunuldu. Atatürk’ü Anma Günü’nün son programı lise öğretmen ve öğrencilerinin sahnelediği “Atatürk Oratoryosu” ile devam etti. Etkinlikler süresince GKV öğrencileri Ulu Önder’e duyulan minnet ve özlem duygularını yoğun bir şekilde yaşayarak, Ata’ya ve onun evrensel ilkelerine bağlılık sözü verdiler. 10 Kasım haftasında okul fuayesinde Atatürk fotoğrafları sergisi açıldı ve Atatürk kitapları tanıtıldı.

 


 

© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.