2018-2019 - 2. Dönem YILI HABERLERİ

GKV ÖZEL İLKOKULU “İSTİKLAL MARŞI ORATORYOSU”NU SAHNELEDİ

İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 98.yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Gaziantep Kolej Vakfı(GKV) Özel İlkokulu 2. sınıf öğretmenleri ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu İstiklal Marşı Oratoryosu sahnelendi. Düzenlenen törene GKV Özel Okulları Mütevelli – Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nükhet ERSOY, GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Sayın İsmet Tiryaki, GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap ÖZDEMİR, GKV Özel Okulları Yabancı Diller Direktörü Sayın Cristina Gültekin, veliler, öğretmen ve idarecilerin yanı sıra öğrenciler katıldı. 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programında GKV Özel İlkokul Müdürü Sayın Abdullah DAĞLI günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmasında: “12 Mart 1921’de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen yarışmada Mehmet Akif ERSOY’un yazdığı İstiklal Marşı 724 eser arasında en beğenilen eser olarak milli marşımız olarak kabul edildi. Çok beğenilen İstiklal Marşı mecliste üç kez okunarak dakikalarca ayakta alkışlandı. Mehmet Akif bir ufuk insanıydı ve gerçek bir vatanperverdi. İstiklal Marşı için verilen 500 liralık ödülü çok ihtiyacı olmasına rağmen kabul etmemiş; bu parayı kimsesiz çocuklara ve kadınlara meslek öğreten bir hayır vakfına ve şehit ailelerine bağışlamıştır. Ulu Önder’imiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimiz ve İstiklal Şairimiz Mehmet Akif’i şükran ve minnetle anıyoruz.” dedi.

Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitlerin anlatıldığı kısa oyunun ardından oratoryoya katılan öğrenciler İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını seslendirerek izleyenleri adeta büyülediler.


İSTİKLAL MARŞI’NIN HER KITASI TUVALLERE YANSIDI

İstiklal Marşı’nın kabulünün 98. yılı etkinlikleri kapsamında GKV Özel İlkokulu 4. sınıf öğrencilerimiz İstiklal Marşı’nın her kıtasını yaptıkları resimlerle sentezleyerek ifade ettiler. Öğrencilerimiz yaptıkları resimlerde karma resim tekniğini kullanarak kelimelerin kendilerinde bıraktığı hisleri aktarmaya çalıştı. Görsel Sanatlar Öğretmeni Şeyma Aslantaş önderliğinde oluşturulan sergi 1 hafta boyunca okulumuzda gezilebilecektir.


U14 BASKETBOL TAKIMIMIZ İL ŞAMPİYONU OLDU

2018-2019 eğitim-öğretim yılı Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Basketbol İl Temsilciliği tarafından U14 kategorisinde düzenlenen turnuvada GKV Özel Okulları U14 Basketbol Erkek Takımı İL ŞAMPİYONU oldu.

Yaklaşık 10 spor kulübünün katıldığı ligde öğrencilerimiz bu sezon aldıkları birincilik kupasına bir yenisini daha eklediler. Takımımız 2018-2019 sezonunda Cumhuriyet Kupası İl Şampiyonluğu, Okullar Arası Yıldız Erkekler İl Şampiyonluğu ve son olarak Kulüpler Arası U14 Erkekler Basketbol İl Şampiyonluğuna sahip oldu.

Takımımız 19 Şubat - 23 Şubat 2019 tarihleri arasında Kayseri’de yapılacak bölge şampiyonasına katılarak ilimizi ve okulumuz spor kulübünü temsil edecektir.

Ayrıca okullar arası düzenlen “Yıldız Erkekler” kategorisinde şampiyon olan takımımız 27 Şubat -2 Mart 2019 tarihleri arasında Kilis ilinde yapılacak olan Okullar Arası Bölge Şampiyonası hazırlıklarına devam etmektedir. Bu kategoride takımız 3 şampiyonluk alarak çok büyük bir başarıya imza atmıştır. Öğrencilerimizi ve Basketbol Antrenörleri Vedat Oğuzcan ve Mahmut Şahinler’i kutlar başarılar dileriz.


GKV ÖZEL LİSELERİNDEN ORYANTIRING BAŞARISI

Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Okul Sporları tarafından düzenlenen “Okullar Arası Gençler Oryantiring Müsabakaları”nda GKV Özel Liseleri öğrencimiz Senay Bozduman il 3.’sü oldu. GKV Özel Liseleri Oryantiring Takımı da aynı zamanda Genç Kız B kategorisinde il 3’lüğü elde etti.

Müsabakaya katılan tüm sporcularımızı ve Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Tarhan’ı kutlar, başarılarının devamını dileriz.


2019 AVRUPA OKULLAR SATRANÇ ŞAMPİYONASI’NDA BÜYÜK BAŞARI

Türkiye Satranç Federasyonu’nun 23 Milli sporcu ile katıldığı 20 ülkeden 306 sporcunun yarıştığı Mamaia/Romanya'da düzenlenen 2019 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası sona erdi.

Şampiyonada oldukça başarılı bir performans sergileyen GKV Özel İlkokulu Milli Takım sporcumuz 3/D sınıfı öğrencimiz Çağan Tütüncüler Avrupa’dan 20 ülkenin U9 kategorisinde 49 sporcunun katıldığı şampiyonada 18. sırada başlayıp 11.olarak şampiyonayı tamamladı. Öğrencimizi kutlarız.


ROBERT KOLEJ TOPLUM HİZMETİ PROGRAMI KOORDİNATÖRÜ ELİF SÖNMEZ OKULUMUZU ZİYARET ETTİ

Robert Kolej Toplum Hizmeti Programı (THP\CIP) Koordinatörü Elif Sönmez okulumuzu ziyaret ederek Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri ve IB programını takip eden öğrencilerimize uyguladıkları toplum hizmeti projeleri hakkında bilgiler verdi. GKV Özel Liseleri bünyesinde yapılan toplum hizmeti çalışmaları ve IB programını takip eden Cemil Alevli Koleji CIP ( Toplum Hizmeti Programı) kapsamında yapılan etkinlikler paylaşıldı. Toplum hizmeti amaç ve kazanımları üzerine yapılan interaktif sunumda Sönmez Toplum Hizmeti Programı’nı insanlara, topluma çeşitli açılardan yardımcı olmak amacıyla öğrenciler tarafından sorunlar karşısında yapıcı çözümler üretme ve uygulamaya yönelik projeler olduğunu belirtti. Robert Kolej THP Koordinatörü Elif Sönmez sunumunda ayrıca öğrencilerde başkalarına karşı sorumluluk duygusu kazanmalarına olanak sağlayarak ileride meslek yaşamlarında ve özel yaşamlarında iletişim, problem çözme ve iş dünyasıyla ilgili beceriler geliştirebildiklerinin altını çizdi.


YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI 2019’DA (YKS) TÜRKİYE SIRALAMASINDA İLK 1000 ÖĞRENCİ ARASINA GİREN ÖĞRENCİLERİMİZ VALİLİK HUZURUNDA

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2019’da Gaziantep’ten Türkiye sıralamasında ilk 1.000 öğrenci arasına girerek üstün başarı gösteren 48 öğrenciye Gaziantep Valisi Sayın Davut Gül tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liselerinden ilk 1.000 öğrenci arasına girerek 17 derece elde eden 3 öğrencimizin de yer aldığı törene GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir, 12. Sınıflardan Sorumlu Müdür Yardımcısı Sayın Engin Biba, Rehber Öğretmen Bilge Kılıç ile birlikte velilerimiz de katıldı.


PALETLİ YÜZME BİREYSEL KÜÇÜKLER 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE ŞEHİTLER ANISINA DÜZENLENEN TÜRKİYE YÜZME YARIŞLARINDA BÜYÜK BAŞARI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 4F sınıfı öğrencisi Derin Özönel Ordu’da Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından düzenlenen Küçükler Türkiye finallerinden madalyalarla döndü.

Türkiye genelinde düzenlenen finallerde iki tane ikincilik, bir tane üçüncülük elde eden öğrencimizin ayrıca Paletli yüzme yarışmalarında yıl içerisinde kazandığı il birincilikleri de bulunmaktadır. Türkiye finallerinden elde ettiği başarı ile okulumuzu gururlandıran öğrencimiz Derin Özönel’i kutlayan GKV Özel İlkokulu Müdürü Uğur ÖZEREN, “Öğrencilerimizin fiziksel ve sosyal gelişimlerini destekleyen spor, öğrencilerimizin yeni çevre edinmelerini ve sağlıklı olmalarının yanı sıra öz güvenlerinin de artmasını sağlamaktadır. Öğrencimiz Derin Özönel’i kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.


YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI 2019’DA (YKS) TÜRKİYE SIRALAMASINDA İLK 1000 ÖĞRENCİ ARASINDA YER ALAN ÖĞRENCİLERİMİZDEN ZİYARET

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2019’da Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liselerinden Türkiye genelinde ilk 1.000 öğrenci arasında yer alan, 17 derece elde eden 3 öğrencimiz Berkay Şekeroğlu, Abdullah Sungur Ilgaz ve Mehmet Emin Kılıç GKV Özel Okulları Genel Müdür Vekili Sayın İsmet Tiryaki ve GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir’i ziyaret etti. Ziyarete ayrıca GKV Özel Liseleri 12. Sınıflardan Sorum Müdür Yardımcısı Engin Biba da katıldı.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdür Vekili Sayın İsmet Tiryaki üstün başarılarından dolayı şampiyon öğrencilerimizi tebrik ederek başarı plaketi ve Cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.

Şampiyon öğrencilerimizin YKS 2019 sonuçlarına göre yerleştiği üniversite ve bölümler; Berkay Şekeroğlu Boğaziçi Üniversitesi Elektrik – Elektronik Mühendisliği (İngilizce) Abdullah Sungur Ilgaz İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi (İngilizce), Mehmet Emin Kılıç Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi (% 100 burslu) Öğrencilerimizi kutlarız.


“ZORBALIĞA MARUZ KALMA!”

GKV Özel Ortaokulu 5, 6, 7 ve 8. Sınıf öğrencilerimiz için GKV Özel Ortaokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi tarafından “Akran Zorbalığına” dikkat çekmek amacıyla seminer düzenlendi.

GKV Özel Ortaokulu Rehber Öğretmenleri Nurten Tosun, Suzan Bağcı ve Aslı Sertkaya tarafından verilen seminerde akran zorbalığı, akran zorbalığının nedenleri, akran zorbalığında karşılaşılan davranışlar ve roller üzerinde duruldu. Aynı zamanda akran zorbalığıyla karşılaşıldığı takdirde nasıl baş edilmesi ve neler yapılması gerektiği hakkında da rehber öğretmenlerimiz tarafından ayrıntılı bilgi verildi.

GKV Özel Ortaokul Rehber Öğretmenlerinin sunumuyla zenginleşen seminer soru-cevap bölümü ile son buldu.


OKULUMUZDA “DÜNYA OKUL OYUN GÜNÜ”NÜ KUTLADIK

Okullardaki yapılandırılmamış oyunun önemini destekleyen ve çocukların 21. yüzyıl becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak amacını taşıyan Dünya Okul Oyun Günü’nü (Global School Play Day) GKV Özel İlkokulu öğrencilerimizin katılımı ile kutladık.

Dünya genelinde ilk olarak 4 Şubat 2015’ te kutlanan bu önemli gün 65.000’lik bir katılımla yolculuğuna başladı. 2018 yılında ise 58 ulustan 385.000 kişinin dahil olduğu bir çoğunluğa ulaştı. Bugün ise 70 ulustan 500.000 den fazla çocuk oyun oynayarak gelişmeye devam ettiler.

GKV Özel İlkokulu öğrencilerimizin İngilizce derslerinde, İngilizce konuşarak oyunlara dahil olduğu etkinlikte öğretmenlerimiz sadece izleyici konumundaydı. Öğrencilerin özgürce, kendi iradeleriyle takım olarak oyun oynadığı Dünya Okul Oyun Günü’nde özellikle tahta oyuncak, bebek, lego, blok, kamyon, araba, oyun kartları, boş karton kutular, puzzle gibi elektriksiz oyuncaklar tercih edildi.


2018-2019 HAZİRAN AYI MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI ATÖLYE ÇALIŞMALARI İLE SON BULDU

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 2018-2019 Haziran Dönemi Mesleki Çalışma Programı “Bireysel Gelişim Atölyeleri” ile son buldu. Tüm idareci ve öğretmenlerimize yönelik düzenlenen atölye çalışmaları öncesinde GKV Özel İlkokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Serpil Ertem MEB 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında yer alan “Tasarım Beceri Atölyeleri” hakkında çeşitli bilgileri öğretmenlerimizle paylaştı. Ardından GKV Özel İlkokul ve Ortaokul Drama Eğitmeni Ayşe Sevil Atıcı tarafından “Yaratıcı Drama” konulu bir sunum yapıldı.

Etkinlik bilgilendirme sunumları sonrasında GKV Özel İlkokulu ve Anaokulu Görsel Sanatlar öğretmenleri Şeyma Aslantaş ve Emine Korkmaz tarafından filografi, çamurla heykel yapımı, oyuncak tasarlama, ebru, maket yapım atölyeleri ile devam etti.


GKV ÖZEL OKULLARI PDR SERVİSİ’NDEN KONFERANS

2018-2019 Haziran Dönemi Mesleki Çalışma Programı kapsamında öğretmenlerimize yönelik GKV Özel Okulları Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi öğretmenleri Didem Peri Dalkılınç, Fatma Zehra Doğan ve Suzan Bağcı tarafından “Çocuklara Yönelik İhmal ve İstismarın Önlenmesi”, “Özel Eğitim İhtiyacı Olan Öğrencilere Yönelik Yapılan Çalışmaların Değerlendirilmesi”, “Özel Yetenekli Öğrencilerin Değerlendirilmesi ve Tanılanması”, “Siber Zorbalık”, “Okullarda Şiddetin Nedenleri ve Alınacak Önlemler” konulu sunum yapıldı. PDR Servisi öğretmenlerimiz bu sayede eğitim ve öğretim sürecinde tüm öğretmenlerimizin karşılaşabilecekleri farklılıklarla ilgili yöntemleri paylaşmış oldu.


GKV’Lİ ECEGÜL BAYRAM’A BİR ÖDÜL DE PORTEKİZ’DEN

“Aşrı” adlı kısa filmi ile Portekiz’de düzenlenen Porto Femme International Film Festivali’ne katılan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları mezunu, Yönetmen Ecegül Bayram “Best Student Film” ödülünü aldı. Daha önce de New York Üniversitesi Tisch School of the Arts’ın düzenlediği New Visions and Voices Film Festivali’nde “Birincilik” elde eden mezunumuz Ecegül Bayram’ı kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.


ÖĞRENCİMİZDEN “WATERLOO ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI MATEMATİK YARIŞMASI”NDA BÜYÜK BAŞARI

Kanada Waterloo Üniversitesi Matematik bölümü tarafından düzenlenen dünya genelinde 900 IB okulundan 21.000 öğrencinin katıldığı Waterloo Üniversitesi Uluslararası Matematik Yarışması’nda Cemil Alevli Koleji (IB) 11. sınıf öğrencimiz Zeynep Özharat 11. sınıf düzeyi için belirlenen “Hypatia” kategorisinde ödül aldı.

Öğrencilerin İngilizce matematik terminolojisini kullandığı, klasik sistemde yorum gerektiren, analitik düşünebilme ve problem çözme becerilerinin ölçüldüğü Waterloo Univercity The Centre for Education of Mathematics and Computing (CEMC) birimi tarafından hazırlanan sınav sorularını farklı ülkelerden binlerce öğrenci yanıtladı.

Aldığı uluslararası başarıdan dolayı öğrencimizi kutlarız.


“ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARINDA KURUMSALLAŞMA”

2018-2019 Haziran Dönemi Mesleki Çalışma Programı kapsamında GKV Özel Okullarında görev yapan öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz için “Özel Öğretim Kurumlarında Kurumsallaşma” konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.

Konuşmacı olarak Profesyonel Yönetim ve İnsan Kaynakları Sistemleri Danışmanı Prof. Dr. Tanıl KILINÇ’ın katıldığı seminere Gaziantep Kolej Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Esin İncioğlu, GKV Özel Okulları Akademik Genel Müdür Yardımcısı Sayın İsmet Tiryaki, GKV Özel İlkokul ve Ortaokul Müdürü Sayın Abdullah Dağlı, GKV Özel Anaokulu Müdürü Sayın Gökçen Bulut, Yabancı Diller Direktörü Sayın Cristina Gültekin, müdür yardımcılarımız, IB Koordinatörü Sayın Özlem Kara, sorumlu birim müdürlerimiz ve GKV Özel Okullarında görev yapan tüm öğretmenlerimiz katıldı.

Konuşmasında eğitimde var olması gereken başarının yanı sıra kurumsallaşma sürecinin hem sektör hem de paydaşlar açısından önemine değinen Sayın Kılınç okullarımızda başlayan kurumsallaşma sürecinde yapılan çalışmaları idareci ve öğretmenlerimizle paylaştı. 

Sayın Kılınç aynı zamanda Değişim Yönetimi Süreci, Kurumsallaşma ve Değişim Yönetimi İlişkisi, değişimin etkili bir şekilde yönetilebilmesi yönünde yapılması gerekenler çerçevesinde tüm katılımcıları aydınlattı.


“ÖĞRENMENİN GELECEĞİNDE TEKNOLOJİ”

2018-2019 Haziran Dönemi Mesleki Çalışma Programı kapsamında “Öğrenmenin Geleceğinde Teknoloji” konulu seminer düzenlendi.

Microsoft Eğitim Teknolojileri Danışmanı Arif Kazancı’nın konuşmacı olarak katıldığı seminere GKV Özel Okulları Akademik Genel Müdür Yardımcısı Sayın İsmet Tiryaki, GKV Özel İlkokul ve Ortaokul Müdürü Sayın Abdullah Dağlı, müdür yardımcılarımız ve öğretmenlerimiz katıldı.

Teknoloji Eğitimi Nereye Taşıyor?

Sayın Kazancı seminerde yaptığı konuşmada teknolojinin her endüstriyi önemli şekillerde değiştirdiğine vurgu yaparak çok uzun süredir aynı standartlarda devam eden eğitim anlayışının da değişmesinin kaçınılmaz olduğunu belirtti. Kazancı: “Hiçbir zaman olmadığı kadar rekabet dolu bir dünyada yaşıyoruz. Teknolojideki değişiklikler ve yenilikler tahmin edebildiğimizden çok daha hızlı gerçekleşiyor. İnternet, eğitim araçları açısından bütün sınırları yıktı. Eğitimi değiştirmek için bu araçları yeni ve akıllı yollarla uygulamak için benzersiz bir fırsata sahibiz. Teknolojiyle desteklenmiş öğretim ve öğrenim, parlak bir eğitim geleceği için elimizdeki en iyi fırsatı sunuyor. Eğitim hem akademik alanda hem kurumsal alanda önemli bir yere ve öneme sahip. Eğitimin akademik alanda dijital dönüşümü öğretmen ile öğrenci arasında deneyimsel bir köprünün oluşmasını sağlarken zaman ve mekandan bağımsız öğrenimin kapısını aralıyor.” dedi. Dünyada ve ülkemizde uygulanan eğitim teknolojilerinden, dijital dönüşümü hayata geçiren markalardan örnekleri öğretmenlerimizle paylaşan Kazancı’ya etkinliğin sonunda Akademik Genel Müdür Yardımcısı Sayın İsmet Tiryaki tarafından çiçek takdim edildi.


2019 LGS TÜRKİYE BİRİNCİSİ ÖĞRENCİMİZDEN ANLAMLI ZİYARET

2019 LGS’de aldığı 500 tam puanla 2019 Türkiye birincileri arasına giren Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencisi Betül SOYDİNÇ Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nüket ERSOY’u makamında ziyaret etti.

Ziyarete ayrıca Gaziantep Kolej Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Esin İncioğlu, GKV Özel Okulları Akademik Genel Müdür Yardımcısı Sayın İsmet Tiryaki, GKV Özel Ortaokul Müdürü Sayın Abdullah Dağlı katıldı.

Türkiye Birincisi olarak okulumuza büyük bir gurur yaşatan öğrencimizden sınava hazırlık süreci ile ilgili bilgiler alan Sayın Ersoy duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ersoy: “Bizlere Türkiye BİRİNCİLİĞİ gururunu yaşatarak göstermiş olduğunuz büyük başarıdan dolayı öncelikle sizi kutluyor, desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen ailenize ve kurumumuz idareci ve öğretmenlerine teşekkür etmek istiyorum. Şunu da belirtmek isterim ki okullarda akademik başarılar elbette çok önemli. Yarınları yaşayacak ve yaşatacak olan gençlerimizin sadece akademik bilgilerle değil sosyal, kültürel, sportif alanlarda zengin bir donanıma sahip olmalarının sağlanması onların gelecek yaşamları için büyük önem taşıyor. Umut ediyorum ki bu önemli başarınız hayatınız boyunca aynı azim ve istekle devam etsin” dedi.

Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nüket ERSOY şampiyon öğrencimize başarı plaketi takdim ederek, Cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.

GKV Özel Ortaokulu 8. sınıfta kayıtlı toplam 129 öğrencinin tamamının girdiği sınav sonucuna göre ayrıca % 0 ile - % 0, 33’lük dilim arasında 4 öğrenci, % 1’lik dilime giren 10 öğrenci, % 2’lik dilime giren 20 öğrenci, % 5’lik dilime giren 46 öğrenci, % 8’lik dilime giren 66 öğrenci bulunmaktadır.


DOĞA YÜRÜYÜŞÜ ve ORYANTIRING ETKİNLİĞİ

2018-2019 Haziran Dönemi Mesleki Çalışma Programı kapsamında GKV Özel Okullarında görev yapan öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz için Beden Eğitimi ve Spor Zümresi rehberliğinde doğa yürüyüşü ve Oryantiring etkinliği düzenlendi.

Öğretmenlerin motivasyonunun ve kurumsal aidiyet duygusunun artırılması amacıyla düzenlenen etkinlik 1,5 saatlik doğa yürüyüşü ile başladı. Yürüyüş ardından oyun parkurlarına alınan öğretmenlerimiz doğa ile iç içe keyifli ve eğlenceli bir gün geçirdiler.


GKV ÖZEL ANAOKULU VELİ TANIŞMA PARTİSİ DÜZENLENDİ

2019-2020 eğitim -öğretim yılında okul öncesi eğitime başlayacak öğrencilerimiz için Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu Tanışma Partisi düzenlendi. Düzenlenen etkinlik kapsamında okula yeni başlayacak öğrencilerle öğretmenleri bir araya gelerek çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Velilerimizin de davetli olduğu etkinliklerde öğrencilerimiz okul kavramı hakkında fikir sahibi olurken sınıf arkadaşlarını, sınıf öğretmenlerini ve branş öğretmenlerini yakından tanıma fırsatı buldu.


GKV ÖZEL OKULLARINDA KARNE HEYECANI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri 2018-2019 eğitim - öğretim yılının son gününde karne heyecanı yaşayarak sevinçlerini arkadaşları ve aileleriyle paylaştı.
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları bünyesinde faaliyet gösteren GKV Özel Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu, Fen Lisesi, Cemil Alevli Koleji (IB) ve Anadolu Lisesi öğrencileri 2018-2019 eğitim- öğretim yılının son gününde karnelerini alarak tatile girdi.


İLKOKUL MEZUNİYET SERGİSİ

GKV Özel İlkokulu 4. sınıf öğrencilerimizin yıl boyunca yaptıkları resimler "Mezuniyet Sergisi" adlı sergi ile ziyarete açıldı. Farklı tekniklerle yapılan toplam 146 resimden oluşan ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Şeyma Aslantaş rehberliğinde açılan sergi ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılandı. Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde açılan sergide özgürlüğün simgesi kuş teması konu edildi.


GKV ÖZEL ORTAOKULU MEZUNLARINA MUHTEŞEM BALO

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulundan mezun olan öğrenciler için düzenlenen muhteşem balo göz kamaştırdı. 2018-2019 eğitim-öğretim yılı Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu mezuniyet balosu coşkulu anlara sahne oldu.

Baloya Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokul Müdürü Sayın Abdullah Dağlı, GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir, GKV Özel Anaokulu Müdürü Sayın Gökçen Bulut, Yabancı Diller Direktörü Sayın Cristina Gültekin, GKV Özel Ortaokulu müdür yardımcıları, idareci ve öğretmenleri ile çok sayıda davetli ve velilerimiz katıldı.

Kuruluşunun 55. yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutlayan GKV Özel Okulları bu yıl 55. yıl mezunlarını uğurlarken GKV Özel Ortaokulu öğrencileri için düzenlenen veda balosunda duygulu anlar yaşandı. Öğrencilerin geçiş seremonisiyle başlayan gecede öğrencilerimiz geleneksel veda balosu pastası kesilirken hem heyecanlandı hem de ayrılık vaktinin gelmesinden dolayı çok duygulandı.

Gecenin geç saatlerine kadar süren veda balosunun sonunda mezun öğrenciler idareci ve öğretmenleriyle vedalaştı.


DANSIN RENKLERİ GÖSTERİSİ 6 YAŞINDA

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinin performanslarından oluşan “Dansın Renkleri Gösterisi” Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

Gösteriye Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli - Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Osman Kıratlı, GKV Mütevelli Kurulu Üyesi Sayın Dr. Mustafa Özgün, GKV Özel Okulları Akademik Genel Müdür Yardımcısı Sayın İsmet Tiryaki, Mali ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı Sayın Can Hoşcan, GKV Özel İlkokul Müdürü Sayın Abdullah Dağlı, idarecilerimiz, GKV Özel İlkokulu 4. sınıf öğretmenlerimiz ve çok sayıda veli katıldı.

Açılış konuşmasını GKV Özel İlkokul Müdürü Sayın Abdullah Dağlı’nın, danışmanlığını Halk Dansları Öğretmenleri Sayın Tülay Kıratlı ve Sayın Ayşe Güner'in yaptığı gösteride toplam 146 ilkokul 4. sınıf öğrencisi performans sergiledi. Ülkemizin her bölgesinden yöresel dansların 146 ayrı kıvılcımla izleyicilere ulaştığı gösterinin hazırlıkları yaklaşık 1 yıl sürdü. Topraklarımızın renkliliğini ve zenginliğini dansla bütünleştiren Anadolu'yu ve medeniyetleri sanatla, her bir öğrencimizin ayrı bir kıvılcımla bizlere yansıttığı gösteri bu yıl 7 Bölge, 7 Renk temasıyla 6. kez sahnelendi. Gösteri 10. Yıl Marşı ve emek veren tüm öğretmenlerimize çiçek takdim töreni ile son buldu.


GKV ÖZEL ANAOKULUNDA ÇOCUK KARNAVALI COŞKUSU

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu 5 yaş ve 6 yaş grubu öğrencilerimiz ve velilerimizin katılımları ile Anaokulu Çocuk Karnavalı düzenlendi. GKV'li minik öğrencilerin rengarenk giydikleri kostümleriyle eşlik ettiği karnaval yürüyüşü ile başlayan etkinlikte dans gösterileri, spor aktiviteleri, resim atölyeleri, anne-çocuk aktiviteleri ve babaların kızları ile dansı oldukça renkli ve coşkulu anlara sahne oldu.


GKV ÖZEL İLKOKULU 1. SINIFLAR ANNELER GÜNÜ ŞENLİĞİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 1.sınıf öğrencilerimiz tarafından "Anneler Günü" teması ile dans ve koro performanslarının yer aldığı şenlik düzenlendi. Anne ve babaların büyük ilgi ile izlediği gösterilerde öğrencilerimizin hem dans hem de koro performansları oldukça beğenildi.


“YAZARLAR SOKAĞI PROJESİ” İLE 5. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ YAZARLIĞA İLK ADIMI ATTI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri  dört aylık çalışmanın sonucunda “Yazarlar Sokağı Projesi” kapsamında yazarlığa adım attılar.

Proje kapsamında 5. sınıf öğrencilerimizin kendi yazdıkları hikaye ve masallar kitap haline getirilerek okulumuzda sergilendi.

“Kitaba ne kadar yakın durursak, medeniyet olarak o kadar yükseliriz” sözü ile yola çıkan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Begüm Özdikici “Yazarlar Sokağı Projesi” ile okumayan bir nesil olarak adlandırılan gençlerin kendi masal dünyalarını yaratmalarını amaçladı.

GKV Özel Okulları Akademik Genel Müdür Yardımcısı Sayın İsmet Tiryaki, GKV Özel Ortakul Müdürü Sayın Abdullah Dağlı, idarecilerimiz, öğretmenler ve veliler tarafından büyük bir ilgi ile gezilen sergide  her bir kitap, okulumuz adına büyük bir gurur kaynağı oldu.

“Yazarlar Sokağı Projesi”ni gerçekleştiren öğretmenimiz ve öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyoruz.


“ENGELSİZ DÜŞÜNCELER PROJESİ” 4 YAŞINDA

Uluslararası ICT Seagulls Bilişimci Martılar Yarışması’nda Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları olarak dünya okulları arasında “En İyi Proje” ödülünü kazanan "Engelsiz Düşünceler Projesi” 4 yaşında. Projenin 4.yıl etkinlikleri kapsamında, proje koordinatörü Fatma Özseven ve GKV Özel Liseleri öğrencileri tarafından oryantasyon, spor ve sanat etkinliklerinin yani sıra kapanış ve sertifika töreni düzenlendi.

Törene, Gaziantep GAP Görme Engelliler Ortaokulu Müdür, öğretmen ve öğrencileri,
Gaziantep Ali Süzer İşitme Engelliler Ortaokulu Müdür, öğretmen ve öğrencileri,
Gaziantep Abdülkadir Konukoğlu İlkokul ve Ortaokul Müdür, öğretmen ve öğrencileri katılarak, proje etkinliklerine katılım plaketlerini GKV Özel Liseleri Müdürü Mehtap Özdemir’den aldılar.

Projede 2 yıldır aktif görev alan GKV Özel Liseleri 10. ve 11. sınıf öğrencilerine sertifikaları, GKV Özel Okulları Akademik Genel Müdür Yardımcısı İsmet Tiryaki tarafından verildi.


GKV ÖZEL LİSELERİ GÖRSEL SANATLAR KULÜBÜ SENE SONU KARMA RESİM SERGİSİ AÇILDI

GKV Özel Liseleri 9. ve 10. sınıf Görsel Sanatlar Kulübü öğrencilerinin hazırladığı sene sonu karma resim sergisi açıldı.

Açılışa Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy, GKV Özel Okulları Akademik Genel Müdür Yardımcısı Sayın İsmet Tiryaki, GKV Özel Liseler Müdürü Sayın Mehtap Özdemir, Görsel Sanatlar Zümresi Başkanı Sayın Hayal Bazoğlu, idareciler ve öğrencilerimiz katıldı.

GKV Özel Liseleri Resim Öğretmeni Melek Kaman Aslan organizasyonunda açılan sergi, karakalem tekniği kullanılarak portreler, guaj boya tekniği kullanılarak minyatürler, tuval üzerine akrilik tablolar, seramik çanaklar, ve rölyef çalışmaları olmak üzere toplam 75 parçadan oluşuyor. Arzu edenler 1 Haziran Cumartesi gününe kadar idari bina fuaye alanında sergimizi ziyaret edebilirler.


“GKV TALKS” DÜZENLENDİ

GKV Özel Liselerinde bu sene kurulan "GKV Talks" Kulübü tarafından sergilenen İngilizce sunumları, İngilizce Öğretmenimiz Aynur Şavklıyıldız rehberliğinde gerçekleştirildi.

27 Mayıs Pazartesi günü, okulumuz ortaokul konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, Ceren Sığındı - Dreams Masterpiece of Our Minds; Kutay Atay - How to Take Advantage of Herd Mentality? ; Ömer Direkçi - Minorities: How Can We Unify? ; Ada Asal - Color Psychology; Şeyma Boşnak - Is a Better Search Engine Possible? ; Ecem Karaçurun - Can You Hear What I don't Say? ve Alara Özaslan - Journeys: From the Creation to the Moment konuşmalarını gerçekleştirdiler. Konuşmalarının yanı sıra müzik performanslarıyla da etkinliğe renk kattılar. Programımızın sunuculuğunu yine kulüp üyelerinden İda Su Yanık gerçekleştirdi.

Gaziantep College Foundation High Schools, GKV Talks Club which started its studies this year, has performed English presentations under the guidance of our English Teacher Aynur Şavklıyıldız.

On Monday, May 27th, the event was held in the middle school conference hall. Our speakers have performed their speeches as, Ceren Sığındı - Dreams Masterpiece of Our Minds; Kutay Atay - How to Take Advantage of Herd Mentality? ; Ömer Direkçi - Minorities: How Can We Unify? ; Ada Asal - Color Psychology; Şeyma The Bosphorus - Is a Better Search Engine Possible? ; Ecem Karaçurun - Can You Say What I Don't Hear? and Alara Özaslan - Journeys: From the Creation to the Moment. In addition to their speeches, they also added color to the event with their music performances. Ida Su Yanık, one of the club members, hosted the program.


GKV ÖZEL ORTAOKULU İNGİLİZCE DRAMA KULÜBÜ 2 ESER SAHNELEDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu İngilizce Drama Kulübü "Believers" tamamı İngilizce olan gösterilerini sahneledi. Açılış konusmasini Gaziantep Kolej Vakfi Ozel Okulları Yabancı Diller Direktörü Sayin Cristina Gultekin'in yaptığı gösteriye GKV Özel Okulları Mütevelli ve Yönetim Kurulu Baskani Sayın Nüket ERSOY, GKV Özel Okulları Ortaokul Müdürü Sayın Abdullah DAĞLI, okul müdürlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz katıldı. Ortaokul İngilizce öğretmenlerimiz Zeliha KURT ve Eda TEKİN tarafından modern versiyonları yeniden kaleme alınan Grimm Kardeşler'in "Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler" ile "Korkusuz John" adlı iki eseri izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Ayrıca, Drama Kulübü öğrencilerimiz iki farklı dans koreografisi ve şarkıları ile gösteriye renk kattılar.

English Drama Club "Believers" of Gaziantep College Foundation Secondary School proudly presented their show. They played the modern version of "Snow White and Seven Dwarfs" and "Fearless John" - by The Brothers Grimm- rewritten by Secondary School English Teachers Zeliha KURT and Eda TEKİN. Believers also performed two different dance choreographies and modern songs.
The esteemed Chair of Board of Trustees Nüket ERSOY, The Head of Foreign Languages Department Cristina GULTEKIN, The Secondary School Principal Abdullah DAGLI, the vice principals, our esteemed parents and our beloved students all attended this great show.


GKV ÖZEL İLKOKULU KEP TÖRENİ DÜZENLENDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 2018-2019 eğitim-öğretim yılı mezunları için kep atma töreni düzenlendi.


GKV ÖZEL LİSELERİ MEZUNİYET TÖRENİ (2018-2019)

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri 2018-2019 eğitim-öğretim yılı mezunları için mezuniyet töreni düzenlendi.


GKV MEZUNLARI DERNEĞİ GELENEKSEL İFTAR YEMEĞİ DÜZENLENDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Mezunları Derneği Geleneksel İftar Yemeği mezunlarımızın katılımı ile gerçekleşti.

GKVMED Yönetim Kurulu ve Mezunlar Ofisi işbirliğiyle düzenlenen yemeğe mezunlarımız büyük bir ilgi gösterdi.

GKV Özel Okulları yöneticileri, idarecileri ve çalışanlarının da yer aldığı iftar yemeğinde birbirinden farklı dönem mezunları bir araya gelme fırsatı yakaladı.


GKV’DE MEZUNİYET COŞKUSU \\ GKV ÖZEL ORTAOKULU KEP TÖRENİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 2018-2019 eğitim-öğretim yılı mezunları düzenlenen kep töreni ile diplomalarını aldı.


GKV'Lİ MİNİKLER KEP ATTI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu 2018-2019 eğitim-öğretim yılı mezunları ilkokula ve yeni bir eğitim hayatına doğru ilk adımı düzenlenen kep töreni ile attı.


GKV ÖZEL ORTAOKULU DANCE SHOW

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencileri tarafından 13 farklı koreografiyle hazırlanan dans gösterisi bugün sahnelendi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Sahnesi’nde düzenlenen gösteriye GKV Özel İlkokul ve Ortaokul Müdürü Abdullah Dağlı, GKV Özel Liseleri Müdürü Mehtap Özdemir, GKV Özel Anaokulu Müdürü Gökçen Bulut, Yabancı Diller Direktörü Cristina Gültekin, velilerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Koregraf A. Gözde Taşdelen tarafından hazırlığı yapılan Dance Show 2019’da “Sandalye, Tutsaklık, Solo, Savaşçı Ruhlar, Tango, Hiphop, Çöp, Kafes (The Greatest, Tımarhane, Perhaps” adlı dans koreografilerinin yanı sıra GKV Özel Ortaokulu öğrenci korosu da sahne aldı.


KOLEJ VAKFI II. ULUSAL FORUMU (KOLUF'19) DÜZENLENEN GENEL KURUL İLE SON BULDU

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri tarafından bu sene ikincisi düzenlenen Kolej Vakfı II. Ulusal Forumu  (KOLUF’19) 4. gün düzenlenen Genel Kurul ile sona erdi.  Türkiye’nin dört bir yanında yer alan okullar;  Koç Lisesi, Üsküdar Amerikan Koleji, TED Okulları,  Bahçeşehir Koleji, Özyeğin Üniversitesi, İELEV, Özel Sanko Okulları, Hacettepe Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Özel Sedat Akdoğan Koleji, Marmara Koleji, Marmara Üniversitesi, Ortadoğu Koleji, Vehbi Dinçerler Fen Lisesi, Bahçeşehir Üniversitesi dahil olmak üzere 45 okuldan 120 öğrencinin delege, komite başkanı, gazeteci olarak görev aldığı forum dün düzenlenen Genel Kurul sonrası sona erdi.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Genel Kurul,  Konferans Başkanı Hasan Başkurt’un açılış konuşması, hazırlanan taslak örneğini okuması ve delegelere Genel Kurul kurallarını açıklamasıyla resmi olarak başlamış oldu. Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrenciler ülkemizin genel sorunlarını detaylı bir şekilde ele alıp komite başkanları eşliğinde seviyeli bir şekilde tartıştılar.

KOLUF’19 Genel Kurul’da komiteler 3 gün boyunca tartıştıkları sorunlara buldukları çözüm önerilerini adeta birer milletvekili gibi meclis ortamında kurulun onayına sundular.

Komitelerin karar taslakları tek tek ele alındı, tartışılarak oylandı. Her komite, kendi ürettiği tasarının kabul edilmesi için olağanüstü çaba sarf etti.

Her komite kendi konusu için gerekli taslakları hazırlarken akademik bilgi, beceri ve birikimlerini ortaya koydular. Katılımcı tüm öğrenciler, güncel konularla ve sorunlarla ilgili, takım ruhuyla çalışarak, somut kanıtlarla ortaya bir tez çıkarabilme ve tezini forum topluluğunun önünde saygı çerçevesinde sunabildiklerini gösterdiler.

Kolej Vakfı II. Ulusal Forumu (KOLUF’19) Konferans Başkanı Hasan Başkurt, Başkan Yardımcıları Zeynep Genç, Ege Tektunalı, GKV Özel Liseleri öğrencileri ve KOLUF’19 Baş Organizatörü Tunga Başkaya ve Zeynep Aydoğan, Başkan Yardımcıları Berkay Ünlü ve Cansu Sezen Erpolat, KOLUF’19 Editörleri Taylan Kırcı, Yiğit Doğan ve Ertuğrul Yıldız’ın teşekkür konuşmaları ile sona erdi.

KOLUF’19 editör ekibinin 3 gün boyunca yaptıkları çekimden derledikleri fotoğraf ve video görüntüleri ile hazırlanan kapanış videosunu da izleyen gençler güzel anılar ve dostluklar biriktirerek şehrimizden ayrıldılar.

Gaziantep ve Türkiye’nin çok değerli okullarından katılan tüm öğrencilere teşekkür ederiz.

KOLUF’19’DA YER ALAN KOMİTELER

Güvenlik Komitesi

GÜNDEM:  Artan bireysel silahlanma sonucu toplumda oluşan korku durumunu engellemek adına nasıl bir yol izlenmelidir?

Ekonomi Komitesi

GÜNDEM:  Yerli üretim olan İHA ve SİHA’ların yurt dışı pazarına daha çok taşınması adına hangi yol izlenmelidir?

Doğal Yaşam Komitesi

GÜNDEM: Günümüzde görmezden gelinen en büyük sorunların başında hayvan ticareti ve sokak hayvanlarının sahiplenilmesi gelmektedir. Evcil hayvan satın alan veya sokak hayvanı sahiplenen insanlar yem, aşı ve bakım masrafları gibi sebeplerden dolayı ya satın aldıkları hayvanı sokağa terk etmekte ya da sahiplendikleri hayvanları beslemeye devam edememektedir. Bu ve bunun gibi birçok sorun bir araya geldiğinde yaşanan dram gözler önüne serilmektedir. Hayvanlarımızın daha iyi bakılıp sahiplenilmesi için yapılması gereken uygulamalar nelerdir? 

Eğitim Komitesi

GÜNDEM: Günümüzde eğitime özel sektör tarafından yapılan yatırımın artması, devlet okullarının eğitimde rekabet etme gücünün yetersiz kalması ve özel girişimlerin ön plana çıkması ile öğrenciler arasında adaletin sorgulandığı barizdir. Bu durumlar göz önüne alındığında devlet kurumlarının eğitimde özel sektörle yarışabilir hale gelmesi ve öğrenciler arasındaki fırsat eşitliğini sağlayabilmesi için neler yapılmalıdır? 

Kültür ve Sanat Komitesi

GÜNDEM: Günümüzde artan dijitalleşme ile birlikte dergi, gazete ve kitap benzeri yazılı yayınların basılması azalmış aynı zamanda okuma oranları da düşmüştür. Dijitalleşme ile eş doğrultuda hareket ederek bu dengeyi nasıl sağlayabiliriz? 

Dış İlişkiler Komitesi

GÜNDEM: Brexit anlaşması ile birlikte Avrupa’nın en güçlü ülkelerinden olan İngiltere’nin Avrupa Birliğinden ayrılma süreci başlamıştır. Böyle güçlü bir üyenin birlikten ayrılması sonucu meydana gelen boşluğu doldurmak amacıyla Avrupa Birliğinin yeni bir politikası oluşacaktır. Bu süreçte Türkiye’nin izlemesi gereken politika nasıl olmalıdır?


ÖĞRENCİLERİMİZ HER GÜN "SANAT MASASI"NDA YETENEKLERİNİ SERGİLİYOR

GKV Özel Ortaokulu öğrencileri “Sanat Masası” adını verdikleri etkinlikte yeteneklerini sergilediler.

Öğrencilerimize çeşitli sanat dallarını tanıtmak, öğrencilerin bireysel yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak ve estetik bir ürün yaratmaya teşvik etmek amacıyla düzenlenen etkinlik büyük ilgi gördü.

GKV Ortaokulu Sergi Alanı’nda kurulan sanat masasında, her gün farklı bir etkinlikte sanat becerilerini sunan 5, 6, ve 7. sınıf öğrencilerimizin çalışmaları beğeniyle izlendi.

Karikatür, karakalem, filografi, keçe sanatı, suluboya, origami alanında yeteneklerini sanata dönüştüren öğrencilerimiz canlı performans sonrasında, oluşturdukları eserleri sanatsever arkadaşlarına hediye ettiler. Önümüzdeki hafta da devam edecek olan bu etkinliğe tüm sanatseverleri bekleriz.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI SPOR KULÜBÜ GAZİANTEP BÜYÜK ERKEKLER BASKETBOL LİGİ ŞAMPİYONU OLDU

Gaziantep Kolej Vakfı Spor Kulübü Gaziantep Büyük Erkekler Basketbol Ligi şampiyonu oldu. Finalde Anadolu Spor’la karşılaşan takımımız oldukça çekişmeli geçen maçın sonunda 79-76’lık skorla Gaziantep şampiyonu oldu.  

19 Kasım’da 16 takımla 2 grupta başlayan “Büyük Erkekler Ligi”nde B Grubu’nda yer alan takımımız normal sezonu grubunda lider bitirdi ve play-off’larda çeyrek finalde Yükşeliş Spor Kulübü’nü yarı finalde de Gazi̇antep Basketbol Gelişim Kulübü’nü eleyerek finale kaldı.

GKV Özel Okulları Genel Müdürü Sayın Müfit Taşlıyar konuya dair yaptığı açıklamada GKV mezunları, öğretmenleri, velileri ve Kolej dostlarının bir arada GKV forması altında spor yapmalarını amaçlayarak bu takımı kurduklarını belirtirken 2017 yılının ardından tekrar şampiyonluğu kazanmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti.  

Şampiyon takımın kadrosu:

Can HOŞCAN

Mahmut ŞAHİNLER

Murat TARHAN

Hakan KAPLAN

Çağatay TÜMAY

Ali Kemal YAMAN

Fahri EREK

Okan ALTINBAŞ

Yakup GEZGİNCİ

Erden KARAGÜL

Mikail AĞCABAY

Murat ÇETİNÇAKMAK

Erkay BUYURAN

Mehmet Ali KANALICI


TENİSTE BÜYÜK BAŞARI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencileri, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları tarafından ortak düzenlenen "Küçükler Tenis Turnuvası"nda büyük başarıya imza attılar. 2008 doğumlu kızlarda Ayda AKÇAYÖZ Gaziantep BİRİNCİSİ, Nil ÇELİKTÜRK Gaziantep DÖRDÜNCÜSÜ,2008 doğumlu erkeklerde Ege PARMAKSIZ Gaziantep ÜÇÜNCÜSÜ, 2007 doğumlu kızlarda Hatice İdil ÇAVDAR Gaziantep DÖRDÜNCÜSÜ oldu. Öğrencilerimizi kutlarız.


ÖĞRENCİLERİMİZ “BİR DOLAP KOMEDYASI”NI SAHNELEDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu Tiyatro Kulübü tarafından yıl sonu etkinlikleri kapsamında "Bir Dolap Komedyası" adlı oyun sahnelendi. Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde sahnelenen oyun Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Drama Öğretmeni Ayşe Sevil Kılıç tarafından hazırlandı. Oyunda iyilik ve kötülüğün bir elbise dolabı etrafında döndüğü, insanın vefa ve çıkar çatışmasının gülünçlüğünü ortaya koyan gerçek yaşamdan kesitler konu edildi. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencilerinin rol aldığı oyunda birbirinden keyifli komedi unsurlarına da yer verildi.


MILLIONAIRE MÜZİKALİ SAHNELENDİ

Tiyatro şenliğinin büyük bir hızla devam ettiği Türk ve dünya klasiklerinden oyunların peş peşe sahnelendiği Gaziantep Kolej Vakfı’nda, GKV Özel Liseleri İngilizce Tiyatro Kulübü öğrencileri tarafından tamamı İngilizce sahnelenen Millionaire Müzikali izleyicilerden tam not aldı. GKV Özel Liseleri İngilizce öğretmeni Fatma Özseven tarafından kaleme alınan ve yönetilen müzikal Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde sanatseverlerle buluştu.


EAQUALS ULUSLARARASI KONFERANSI’NA KATILDIK

11-13 Nisan 2019 tarihleri arasında İspanya'nın Madrid kentinde yapılan EAQUALS Uluslararası Konferansı'na Gaziantep Koleji Vakfı Yabancı Diller Bölüm Başkanı Cristina Manea Gültekin katıldı.

EAQUALS, yabancı dil eğitiminde mükemmellik sağlayan,kar amacı gütmeyen uluslararası bir Akreditasyon organizasyonudur.

GKV'nin Yabancı Diller Bölüm Başkanı, bu konferansta GKV'nin CPD programı hakkında başarılı bir sunum yaptı. 30 ülkeden profesyonel delegeler İngilizce öğretme ve öğrenmede yeni eğilimlerin ve metodolojilerin tartışıldığı bu konferansa katıldı.

Gaziantep College Foundation, Head of Foreign Languages Department, Cristina Manea Gültekin participated in the Eaquals International Conference, held between 11th-13th April 2019 in Madrid, Spain. Eaquals is an International Accreditation non-profit organization which assures excellence in foreign languages education. GKV's Foreign Languages Department Head gave a successful presentation on GKV's CPD program at this renowned conference. Professional delegates from 30 countries participated in this conference where new trends and methodologies in teaching and learning English were discussed.


GKV ÖZEL ORTAOKULU BASKETBOL TAKIMI ŞAMPİYON

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu Küçük Erkekler Basketbol Takımı ilimizde Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları tarafından okullar arası düzenlenen Küçük Erkekler Basketbol Turnuvası'nda ŞAMPİYON oldu. Şampiyonluk kupasını Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Fatih Ermeydan'ın elinden alan öğrencilerimizi ve turnuvaya katılan tüm takımları kutlarız.


23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI RESMİ TÖRENİ DÜZENLENDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi töreni düzenlendi. İdareci, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı etkinlik; saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı ve İlkokul Müdürü Sayın Abdullah Dağlı’nın konuşmasıyla devam etti. Öğrenci Meclis Başkanı Zeynep Poyraz'ın bütün dünya çocuklarına ithafen yaptığı konuşması büyük beğeni topladı. 3.Sınıflar zümresinin hazırlamış olduğu şiir etkinliğinin ardından program sona erdi.


GKV ÖZEL ANAOKULU ÖĞRENCİLERİMİZ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI'NI COŞKUYLA KUTLADI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencilerimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutladı.


OKULUMUZDA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI COŞKUSU

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu'nda düzenlenen coşkulu programla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programında öğrenciler şiirler okudu, dans gösterileri sahneledi ve hazırladıkları 23 Nisan oratoryosunu sundular.

Öğrencilerden oluşan koronun söylediği çocuk şarkıları ayıca büyük beğeni topladı.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokul’unda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Programı gelecek hafta yapılacak 23 Nisan panayırı, kermes, çeşitli yarışmalar, dans gösterileri ve görsel sanatlar etkinlikleri ile devam edecek.


ANADOLU LİGİ 1. AYAK PONY EQUIFIN YARIŞMALARI'NDA ÖĞRENCİMİZ BERİL DÖRTKOL BİRİNCİ OLDU

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 3-D sınıfı öğrencisi Beril DÖRTKOL Anadolu Ligi 1.Ayak Pony Equifin Yarışmaları'nda 1. oldu.

4 yaşında at sevgisi ile başladığı bu spora 3 yıldır profesyonel eğitim alarak, lisanslı sporcu olarak devam eden Beril DÖRTKOL çalışmalarının karşılığını turnuva birincisi olarak aldı.

Türkiye Binicilik Federasyonu'na bağlı olarak Adana Atlı Spor Kulübü'nün düzenlediği Anadolu Ligi 1.Ayak Pony Equifin Yarışmaları'nda 1.lik derecesi alan öğrencimiz 
Beril DÖRTKOL 27 Nisan 2019 tarihinde Ankara'da düzenlenecek Anadolu Ligi 2. Ayak Yarışmaları'na hazırlanıyor.

Çalışmalarını Gaziantep Gazi Atlı Spor Kulübü'nde sürdüren Beril DÖRTKOL 27 Nisan 2019 tarihinde Ankara' da düzenlenecek Anadolu Ligi 2. Ayak Yarışmaları'ndan da birincilik ile dönmeyi hedefliyor. Öğrencimize yarışmalarda başarılar diliyoruz.


GKV CEMİL ALEVLİ KOLEJİ 15. IB DAY ETKİNLİĞİNDE

23 Mart 2019 tarihinde Kültür Koleji tarafından İstanbul Kültür Üniversitesi ev sahipliğinde bu yıl 15'incisi düzenlenen "IB Day" etkinliği, "Gelecek için IB Yaklaşımları" temasıyla gerçekleşti. Bölgenin ve Gaziantep’in ilk ve tek IB okulu Gaziantep Kolej Vakfı Cemil Alevli Koleji Müdürü F. Mehtap Özdemir, IB Koordinatörü Özlem Kara, IB öğretmenleri Burcu Altınbaş, Bilge Didem Korkmaz ve Ali Pamuk bu etkinliğe katıldı. İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Yerleşkesi Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi'nde yapılan etkinliğin açılışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. "Kültürün Rengi" isimli öğrenci performansının ardından “IB’nin Tarihçesi” adlı öğrenci sunumları yapıldı.

IB öğrenen profili ile araştıran, sorgulayan, düşünen, bilgili, ilkeli, duyarlı, risk alabilen ve iletişim kurabilen bireylerin yetişmesinin dünyanın pek çok ülkesinde nitelikli ve kaliteli eğitimin temel göstergelerinden biri olduğu özellikle vurgulandı. IB programlarının gelecek kuşaklar üzerinde evrensel bilinç yarattığına değinen Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü Muammer Yıldız’ın konuşmalarının ardından Türkiye Özel Okullar Derneği Başkan Vekili Cem Gülan, Türk Eğitim Derneği Genel Müdürü Sevinç Atabay’ın konuşmalarına yer verildi. Konferansta IB Genel Direktörü Dr. Siva Kumari de, bu etkinliğin gerçekleşmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti. Kumari, Türkiye’de pek çok IB öğrenci ve öğretmeninin olduğunu, birçok okulda da IB programının uygulanmakta olduğunu belirtti. Öğretmen ve öğrenciler için bunun önemli bir gün olduğunu, yaptıkları ve çalıştıkları içerikle sorgulama becerilerini geliştirdiklerini ve bu becerilerle IB diplomalarının dünyanın her üniversitesinde değer bulduğunu ifade etti. 15. IB gününde Türkiye’de bulunan 71 IB okulundan öğretmenler, meslektaşları ile bilgi ve uzmanlıklarını tartışma ve paylaşma fırsatı buldular.


GKV ÖZEL İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ MODERN PENTATLON BİATLON YARIŞMASI’NDA GAZİANTEP 1.Sİ OLDU

Öğrencilerimiz Okul Sporları ve Modern Pentatlon İl Temsilciliği’nin düzenlediği “Okullar Arası Minikler A ve Minikler B Modern Pentatlon Biatlon Yarışması”nda Gaziantep 1.’si oldu. Öğrencilerimizden Ömer Ayhan, Yaşar Cevizli, Nilay Şimşek, Hazal Ece Demir, Naz Oral, Polat Çupurbaş, Doruk Ceydeli, Mehmet Utku Karataş, Mehmet Çınar Moroğlu Ve Gökberk Özkeçeci’nin katıldığı yarışmada takım halinde Minikler Modern Pentatlon Biatlon Yarışması’nda Gaziantep 1.’si olarak büyük bir başarıya imza attı. Minikler A kategori Kızlarda Nilay Şimşek 1. , Hazal Ece Demir ise 4. olmuştur. Minikler A kategori Erkeklerde Gökberk Özkeçeci 1. , Polat Çupurbaş ise 4. Olmuştur. “Minikler B Kategori Erkekler” de Ömer Ayhan 2. oldu. Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokul Müdürü Sayın Abdullah DAĞLI öğrencilerimizi kutlayarak başarılarının devamını dilediler.


GKV’DE TİYATRO GÜNLERİ DEVAM EDİYOR: ÖĞRENCİLERİMİZ KİTAPLARIN KANATLARI ADLI OYUNU SAHNELEDİ

GKV Özel Okullarında “Tiyatro Günleri” devam ediyor. Kütüphane Haftası ve Dünya Tiyatro Günü etkinlikleri kapsamında bu kez GKV Özel İlkokulu Drama Kulübü tarafından “Kitapların Kanatları” adlı oyun sahnelendi. GKV Özel İlkokulu ve Ortaokulu Drama Öğretmeni Ayşe Sevil Atıcı yönetmenliğinde 2. sınıf öğrencilerimizin performanslarıyla sahnelenen oyun izleyiciler tarafından ilgiyle karşılandı.


DÜNYA TİYATRO GÜNÜ’NDE ÖĞRENCİLERİMİZ KÜLKEDİSİ 2019’U SAHNELEDİ

27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısı ile GKV Özel Ortaokulu Drama Öğretmeni Ayşe Sevil Kılıç’ın uyarlayıp yönettiği Külkedisi 2019 oyunu öğrencilerimiz tarafından sahnelendi. GKV Özel Ortaokulu Drama Kulübü üyesi olan öğrencilerimizin performanslarının sahnelendiği oyunu GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Sayın Can Hoşcan, GKV Özel Ortaokulu Müdürü Sayın Abdullah Dağlı, idareciler, öğretmenler, veliler ve öğrenciler izledi. William Shakespeare’in Hamlet oyununun meşhur tiradı ile başlayan oyun seyirciler tarafından büyük ilgi gördü.


UĞURCA İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ OKULUMUZDA DÜZENLENEN YARATICI YAZARLIK ATÖLYESİNE KATILDI ve "KİTAPLARIN KANATLARI" ADLI OYUNU İZLEDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu’nun Hami Projesi'nde yer alan Uğurca İlkokulu 1. sınıf öğretmeni ve öğrencileri Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu Müdürü Abdullah Dağlı’yı ziyaret etti. Uğurca İlkokulu öğrencileri daha sonra Yaratıcı Yazarlık Atölyesinde Yazar İlkay Marangoz’un ‘’Rengarenk Kasabası’’ ve ‘’Bunlar Onlar Mı’’ ‘’ atölye çalışmasına katıldılar. Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 2.sınıf drama öğrencilerinin Drama Öğretmeni Sevil Atıcı yönetiminde hazırladıkları ‘’Kitapların Kanatlar’’ı oyunu izleyen öğrenciler çok etkilendiler.

Okullar arası kaynaşmayı ve okullar arası dayanışmayı artırmak amacıyla Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu’nun Hami olarak seçtiği Uğurca İlkokulu'ndan Okul Müdürü ,2 öğretmen ile 24 öğrenci Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu’na geldi. Okulumuzda gün boyunca çeşitli atölye çalışmaları ve etkinliklere katılan öğrenciler yapılan etkinliklerden büyük keyif aldılar.

Okullar arası kaynaşmayı önemsediklerini belirterek öğrencilerle sohbet eden Okul müdürü Abdullah Dağlı, “Okullar arası iletişim çok önemli. Karşılıklı olarak birbirimizi tanıyoruz. Bunun Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu için de önemli olduğunu düşünüyorum. Okulumuzu yakından tanımaları, Köylerine döndüklerinde de yaşadıkları ve yeni öğrenme ortamlarını anlatmaları çok önemli” dedi.

Uğurca İlkokul Müdürü Hamza Şahin de Okullar arası ilişkilerin önemli olduğunu vurgulayarak, “Hami projesi çok önemli bir projedir. Öğrencilerimizin kuracakları bu bağların ileride sürdüreceklerini düşünüyorum. Biz burada çok sıcak karşılandık ve sizleri yakından tanıdık. Gösterilen sıcak ilgi ve katıldığımız atölye çalışmaları bizleri çok memnun etti” diye konuştu.

Gün boyu süren etkinlikler Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu ve Uğurca İlkokulu öğretmen ve öğrencileri ile yapılan toplu fotoğraflar ile ayrı bir anlam kazandı. Hami Projesi kapsamında bu tür ziyaret ve etkinliklerin artırılması için ortak çalışma kararı alındı.


GKV ÖZEL FEN LİSESİ'NDEN ÖNEMLİ BAŞARI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Fen Lisesi öğrencisi tarafından hazırlanan proje ilgi odağı oldu. Micremeria Congesta (kaya yarpuzu) bitkisinin uçucu yağ ektratı kullanarak mide kanseri hücrelerini yok eden proje ile kemoterapiye gerek kalmadan kanserli dokuyu yok etmeyi amaçlayan proje ilgi çekti. Sergide en çok ilgi çeken projelerden biri olan ve derece alan M. Umut Dinç’in "M. Congesta Bitkisi Uçucu Yağ Ekstraktının İnvitro Kanser Hücreleri Üzerindeki Antikanser ve Apoptosize Etkisinin Ölçülmesi ve İlgili Genlerin Expresyonlarının RealTime PCR ile Analizleri" adlı projesiydi.

Dinç, "Bu projeyi hazırlamamın nedeni her yıl kanser nedeniyle hayatlarını kaybeden insanlarımız için bir çözüm bulmaktı. Yaptığımız çalışmalar sonunda M. Congesta bitkisi uçucu yağ ekstraktının 12 kanser hücre hattı arasında en iyi sitotoksik ve apoptotik etkiyi mide kanseri üzerinde göstermiştir. Bu çalışmamızda M. Congesta’nın uçucu yağ ekstraktının sitotoksik ve antikanser aktivitesi üzerine etkisinin araştırılması ve ileri düzeyde ilaç çalışmaları ile kanser terapileri için yol gösterici olabilecek bir potansiyele sahip olduğu ortaya çıkarılmıştır."dedi.

Projenin danışman öğretmeni Mustafa Köseler, kemoterapide kullanılan ilaçların pahalı olmasına dikkat çekerek ülkemizde 2018 yılında sadece mide kanserinin tedavisi için 4,6 milyar dolarlık bir harcama yapıldığını belirtti. Kendilerinin ise Torosların eteklerinde yetişen ve bir endemik tür olan kaya yarpuzu bitkisinin uçucu yağ ektratının doğal yollarla kanserli hücrelerin çoğalması ve yayılmasını önlediğini gösterdiklerini anlattı. İlaçlar sadece bir tek kimyasaldan oluşmaktadırlar. Tıbbi bitkilerden elde edilen kaba ekstrelerin içinde 400 düzeyinde bileşik bulunmaktadır. Bitki ekstraktı içerisinde yer alan bu aktif maddelerin ayrıştırılarak saflaştırılması, daha sonra tanımlanması ve farmakolojik aktivitelerinin belirlenmesi gerekmektedir. Bu aşamadan sonra farmakolojik etkinliğe sahip bileşenler biyolojik etki potansiyellerine göre değerlendirilmelidir. Başta M. congesta bitkisi olmak üzere ülkemizin sahip olduğu tıbbi ve endemik bitkilerin bilimsel olarak araştırılıp ekonomik potansiyellerinin en yüksek düzeyde değerlendirilmesi gerekmektedir." dedi

Adana bölge sergisinde projeye ödülünü törene katılan Millî Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk ve Adana Milletvekili Sayın Tamer Dağlı verirken konuşma yapan Bakan Selçuk, "Bilimle uğraşmak iltifat beklemeksizin marifete talip olmaktır. Sizin bu tür projelerle uğraşmanız Türkiye'nin geleceği için çok önemli." dedi.


MERİNOS SPOR BAYAN VOLEYBOL TAKIMI ÖĞRENCİLERİMİZLE BİR ARAYA GELDİ

1. lige yükselen Merinos Spor Bayan Voleybol Takımı okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerimizle bir araya geldi. Aynı zamanda GKV Özel Okulları Voleybol Koordinatörü olan takımın Başantrenörü Ali Bağcı'nın da yer aldığı ziyarette oyuncular öğrencilerimizin merak ettikleri soruları yanıtladılar.


GKV ÖZEL ANAOKULU ÖĞRENCİLERİMİZ GKV ÖZEL OKULLARI KÜTÜPHANESİ'Nİ ZİYARET ETTİ

55. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında GKV Özel Anaokulu öğrencileri okul kütüphanemizi ziyaret etti. Aynı zamanda anaokulu öğrencilerimizin ilkokulda da kütüphane ile bağlarının devam etmesi amacını taşıyan etkinlikte GKV Özel Okulları Kütüphane Sorumlusu Duygu Duygulu Dardağan öğrencilerimize Türkiye'de ve Gaziantep'teki önemli kütüphaneler hakkında bilgi vererek kütüphanede uyulması gereken kuralları aktardı.

Erken yaşlarda kütüphane ile tanışan çocukların gelecekte kendini rahatça ifade edebilen öz güveni yüksek bireyler olmaları fikriyle kütüphanemizi ziyaret eden anaokulu öğrencilerimiz çocuk kitaplarını inceleyerek masallarla dolu bir gün geçirdi. Etkinliğin sonunda minik öğrencilerimize çeşitli hediyeler ve kitap ayraçları hediye edildi.


TÜBİTAK ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ BÖLGE YARIŞMASI'NA KATILMAYA HAK KAZANDIK

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencisi Mehmet Aras Dilsiz’in Fen Bilgisi Öğretmeni Hale Bilveren danışmanlığında hazırladığı "Doğal Gıda Koruyucusu" isimli proje 25-28 Mart 2019 tarihleri arasında TÜBİTAK tarafından düzenlenecek olan “Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışması”na katılmaya hak kazanmıştır. Öğrencimizi kutlarız.


GKV’NİN MİNİK KULAÇLARI KUPALARI OKULLARINA TAŞIMAYI BAŞARDI

Okul Sporları ve Yüzme İl Temsilciliği’nin düzenlediği ‘’ Okullararası Küçükler, Minikler A ve Minikler B Yüzme il Birinciliği yarışmalarında Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu sporcuları katıldıkları kategorilerde iki 2.'lik kupası, bir 3'.lük kupası okullarına taşımayı başardı.

Alleben Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilen şampiyonaya GKV Özel İlkokulu üç ayrı takım halinde 25 sporcu ile katılarak üç ayrı kategoride mücadele etti. Minik A Kızlar Kategorisinde 4 X 50 Serbest Bayrak yarışında İl 2.'si ve 4 X 50 Karışık Bayrak Yarışında İl 2'si olmuştur. Minik A erkekler 4 X 50 Serbest Bayrak Yarışında İl 3.sü olmuştur. Minik B Erkekler 4 X 50 Serbest Bayrak Yarışında İl 2.'si olmuştur. Minik B Erkekler 50 Metre Kurbağa Yarışında Rüzgar ASLAN İl 2.'si olmuştur.

Özel GKV İlkokuluna kupaları kazandıran Minik B Kızlar Yüzme Takımında Defne TEYMUR, Zeynep MOSCHINI, Duru ZENCİDİ, Derin ÖZÖNEL, Almina Döne POTUK, Ekin BAYDİLEK. Minik A Erkekler Yüzme Takımında Ata ÇELİKKALKAN, Arda GÜLEÇ, Fethi Buğra KAHRAMAN, Can İnan OKTAY, Utku ÖZYILMAZ. Minik B Erkekler Yüzme Takımında Alp ÇELİKKALKAN, Kayra Alp BOZGEYİK, Rüzgar ASLAN, Ali Rıza Can derece almışlardır. Öğrencilerimizi kutlarız.


TENİSTE BÜYÜK BAŞARI

Gaziantep Okul Sporları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yıldız Kızlar İl Şampiyonası'nda okulumuz sporcuları İL İKİNCİSİ oldu. Öğrencilerimizi kutlarız.


GKV ELT KONFERANSI 14. YAŞINDA

"GKV ELT Konferansı Türkiye'nin bir çok ilinden gelen katılımcılarla 14. kez düzenlendi. GKV Özel Okulları Yabancı Diller Direktörlüğü organizasyonunda düzenlenen konferansa GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Sayın İsmet Tiryaki, GKV Özel Okulları Yabancı Diller Direktörü Sayın Cristina Gültekin, GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir, GKV Özel Cemil Alevli Koleji IBDP Koordinatörü Sayın Özlem Kara, hem okullarımızda görev yapan hem de Türkiye'nin 7 bölgesinden akademisyenler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yabancı dil eğitiminde yeni uygulamaların İngilizce öğretmenlerine anlatılmasını hedefleyen ve son 14 yıldır geleneksel hale gelerek düzenlenen GKV ELT (English Language Training) Konferansı GKV Özel Okulları ev sahipliğinde yoğun bir katılımla gerçekleşti. Etkili öğretim uygulamaları alanında İngilizce öğretimindeki eğilimleri keşfetme temasıyla gerçekleşen konferansa İstanbul, Hatay, İskenderun, Mersin, Adana, Erzurum olmak üzere bir çok ilden eğitimci ve öğrenci katıldı. GKV Rock Grubu’nun canlı performansı ile başlayan konferansta GKV Özel Liseleri Müdürü Mehtap Özdemir ve GKV Özel Okulları Yabancı Diller Direktörü Cristina Manea Gültekin’in konuşmalarıyla devam etti. Programda çalıştaylar ve poster sunumları katılımcılar tarafından oldukça beğenildi. Bu yıl konferansın ilham verici konuşmalacılarından Nick Bilbrough (CUP) drama ve İngilizce eğitimindeki ilişkisinden bahsetti. Bilbrough konuşmasının sonunda Gazze'deki öğrencilerle canlı bir bağlantı kurdu. İkinci genel konuşmacı Paul Seligson (UES) yabancı dil sınıfında kullanılacak etkili pedagojilerden bahsetti. Çalıştaylar, öğretmenlerin daha iyi öğretim uygulamaları sağlayabilmeleri için uygulamalı etkinliklere odaklandı. Daha sonra, eylem ve keşif araştırması üzerine yapılan poster sunumları, yansıma, okuma stratejileri ve GKV Özel Cemil Alevli Koleji IBDP 10. sınıf öğrencilerinin IB sistemi sunumları katılımcılara anlatıldı. Etkinliğe yaklaşık 260 öğretmen ve ELT öğrencileri katıldı.

GKV ELT 14TH CONFERENCE

GKV English Language Training Conference with participants from many provinces of Turkey was held for the 14th time on 16th March 2019.The conference was organized by the foreign languages department. GKV Assistant General Manager İsmet Tiryaki, GKV Director of Foreign Languages Cristina Gültekin,GKV Private High Schools Principal Mehtap Özdemir ,GKV Private Cemil Alevli College, IBDP Coordinator Özlem Kara, the teachers who are working in our schools , academicians from 7 regions of Turkey , teachers and ELT students attended this thrilling event. The aim of the conference was to explain new practices in foreign language education to English teachers and that has been the tradition for GKV for 14th years.

The Conference’s theme was the effective teaching practices in 2019. There were many participants, teachers and students who came from İstanbul,Hatay,İskenderun,Mersin,Adana and Erzurum.The program started with the performance of GKV’s students Rock Group and it continued with the speeches of GKV High School Principal Mehtap Özdemir and GkV Private Schools Director of Foreign Languages Cristina Gültekin.Workshops and posters presentations were highly appreciated by the participants, Nick Bilbrough (CUP) who is the inspiring speaker of this year, talked about the relationship between the drama and English education. At the end of his speech,Nick established a live connection with Gaza students. The second plenary speaker Paul Seligson (UES) talked about effective pedogogies which are to be implemented in foreign language classes. The workshops focussed on practical activities for teachers to provide better teaching practices. Afterwards, research poster presentations followed focussing on reading strategies and presentations of GKV Cemil Alevli College IBDP 10th grade students who explained the IB student profile to the participants. Nearly 260 teachers and ELT senior students attended this Conference.


MEDYA OKURYAZARLIĞI VE KRİTİK DÜŞÜNME KONULU ATÖLYE ÇALIŞMASI DÜZENLENDİ

Adana Amerikan Konsolosluğu işbirliği ile gerçekleşen “Medya Okuryazarlığı ve Kritik Düşünme” konulu atölye çalışmasında İthaca Koleji Proje Lideri Chris Sperry misafirmizdi.

Sperry GKV Özel Cemil Alevli Koleji (IBDP) öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği sunumda öğrencilerimize medya okuryazarlığı eğitiminin önemini vurgulamakla birlikte bu tür eğitimler ile tüm yaş gruplarından bireylerin günümüz dünyasında eleştirel düşünebilen, etkili iletişim kurabilen, faal yurttaşlar olmak için ihtiyaç duydukları sorgulama alışkanlıkları ve ifade becerilerini geliştirmeyi amaçlamamız gerektiğini belirtti. 1 saat süren sunum, öğrencilerimizin atölye çalışmaları ile interaktif bir şekilde gerçekleşti.
------------------------

Workshop Session Topic: Media Literacy and Critical Thinking

Christopher Sperry from Adana Ithaca College was our guest at GKV Cemil Alevli College in order to give an interactive workshop on “Media Literacy and Critical Thinking” to our IB students. The workshop lasted an hour with the participation of our students. The main topics discussed were developing habits of inquiry, key questions to ask when creating media messages, critical thinking and 6 key concepts in media analysis.


"ÇANAKKALE GEÇİLMEZ!”

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü GKV Özel Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı anma programı tüm seyircileri 104 yıl öncesine götürerek duygu dolu anlar yaşattı. Törene Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nüket ERSOY, Sayın Celal ERSOY, GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Üyeleri, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Sayın Müfit TAŞLIYAR, Genel Müdür Yardımcısı Sayın Can HOŞCAN, Akademik Genel Müdür Yardımcısı Sayın İsmet TİRYAKİ ,GKV Özel Ortaokulu Müdürü Sayın Abdullah DAĞLI, GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap ÖZDEMİR, GKV Özel Anaokulu Müdürü Sayın Gökçen BULUT, GKV Özel Okulları Yabancı Diller Direktörü Sayın Cristina GÜLTEKİN, velilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrenciler katıldı. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından GKV Özel Ortaokulu Müdürü Sayın Abdullah DAĞLI günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Öğrencilerimiz tarafından hazırlanan program beğeniyle izlendi. GKV Özel Ortaokulu öğrencilerimiz Kuzey KARACA ve Alara KASAPSEÇKİN tarafından anlatımı gerçekleştirilen Çanakkale Savaşı anılarının öğrencilerimiz tarafından canlandırıldığı anma töreninde Çanakkale Zaferi kısa filmi ve okul korosunun seslendirdiği Çanakkale türküsü izleyicilere Çanakkale mücadelesinin derin duygularını hissettirdi.


ŞAMPİYONLARIN OKULU GKV VALİ GÜL VE BAŞKAN ŞAHİN'İ AĞIRLADI

Gaziantep Valisi Sayın Davut GÜL, Gaziantep Milletvekili Sayın Müslüm YÜKSEL ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma ŞAHİN okulumuzu ziyaret ederek Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Mütevelli – Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nüket ERSOY’dan yürütülen eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları Okul Aile Birliği üyesi olan velilerimizle de bir araya gelen Sayın Gül, Sayın Yüksel ve Sayın Şahin sınıfları ziyaret ederek öğrencilerimize başarılar diledi.


STEAM MODELİNİN GENEL EĞİTİME ENTEGRASYONU KONULU PROJEMİZ AVRUPA BİRLİĞİ KOMİSYONU TARAFINDAN HİBE ALMAYA HAK KAZANDI

Avrupa Birliği Komisyonu tarafından yürütülen Erasmus+ programı kapsamında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Fen Lisesi olarak başvurusunu yaptığımız Avrupa Birliği KA229 Stratejik Okul Ortaklığı projemiz 98.290 Euro hibeyle kabul edildi.

Projemiz, dünyadaki eğitim reformunun merkezinde yer alan ve giderek daha çok önem kazanan STEAM, Science (Fen), Technology (Teknoloji ), Engineering (Mühendislik), Art (Sanat) ve Mathematics (Matematik) eğitimini kapsıyor.

Projenin ortakları:

TÜRKİYE Gaziantep Kolej Vakfı Özel Fen Lisesi

PORTEKİZ Escola Secundária Campos de Melo.

LİTVANYA Vilniaus Gedimino Technikos Universiteto Inzinerijos Licejus

STEAM modelinin genel eğitime entegrasyonunu konu alan ve önümüzdeki 2 yıl boyunca uygulanacak olan projede, ortaklarımızla çeşitli etkinlikler yürütülüp ortak ülkelerde öğrenci ve öğretmenlerimizin katılacağı proje toplantıları düzenlenecektir.

Emeği geçen başta GKV Özel Okulları Yabancı Diller Bölüm Başkanı Selin Yaman olmak üzere tüm idareci ve öğretmenlerimizi kutlarız.


FRANSIZCA DÜZENLENEN “GECENİN GÜZELLİĞİ” ADLI ŞİİR YARIŞMASINDAN DERECE

İzmir Tevfik Fikret Okulları tarafından tüm Türkiye genelinde düzenlenen resmi dili Fransızca olan “Gecenin Güzelliği” temalı şiir yarışmasında Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokul (2018-2019) 4. sınıf öğrencilerimiz Fethi Buğra Kahraman, Kerim Ege Üzümcü, Şevval Ela Bayhan ve İpek Arslan’ın şiirleri en iyi 20 şiir arasına seçilmiştir. Öğrencilerimizi kutlarız.

----------------------------

Competition nationale de Poèmes en français organisée par les écoles Tevfik Fikret Izmir

La compétition de poèmes en français a eu lieu à la date du 20 Avril 2019 avec la participation de plusieurs écoles à travers toute la Turquie et les résultats ont été annoncés plutard le 20 mai. La compétition avait été divisée à plusieurs niveaux à savoir le primaire, le secondaire et le lycée. Le thème de la compétition était d’écrire des poèmes sur la beauté de la nuit. Notre école ( la fondation des écoles privées de Gaziantep) à participer au niveau primaire avec la participation de quatre de nos élèves de la classe niveau 4: Fetih Bugra Kahraman (4A) Kerim Ege Uzumcu(4A) Sevval Ela Bayhan (4G) Ipek Arslan (4F).

Nos élèves ont écris et envoyés leurs travaux au comité responsible de la compétition et après délibération notre école a été choisi permis les 20 meilleurs participants. Nos élèves ont été récompensés avec des certificats de participation et de motivation pour le bon travail accompli. 

La compétition se déroulera chaque année et notre école y participera dans le cadre d’encourager nos élèves à apprendre le français et également a varier les différentes langues enseignées dans notre école.


GKV ÖZEL OKULLARI ROCK GRUBU HAZIRLIKLARINA DEVAM EDİYOR

Türkiye genelinde yaklaşık 500 okulun katılacağı 22. Fizy Liselerarası Müzik Yarışması’nın elemelerine katılacak olan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Rock Grubu hazırlıklarına devam ediyor.

Geçtiğimiz yıllarda aynı yarışmada 2 farklı kategoride Türkiye Birinciliği elde eden GKV Özel Okulları olarak öğrencilerimizin sanat alanında gelişimlerini 55 yıldan bu yana desteklemekte ve önem vermekteyiz.

29-30 Mart tarihlerinde Ankara MEB Şura Salonu’nda düzenlenecek elemeler için büyük bir heyecanla hazırlanan grubumuza başarılar dileriz.


“TEKNOLOJİYE BAĞIMLI YAŞAMA!”

GKV Özel Fen Lisesi, Cemil Alevli Koleji (IBDP) ve Anadolu Lisesi 9.10. ve 11. sınıf öğrencilerimiz için GKV Özel Liseleri Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi tarafından teknoloji bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla seminer düzenlendi.

GKV Özel Liseleri Rehber Öğretmenleri Didem Peri Dalkılınç, Duygu Yıldız ve Zeynep Kavsara tarafından verilen seminerlerde öğretmenlerimiz teknolojinin insan hayatına getirdiği sayısız faydanın yanı sıra kişinin teknoloji kullanımı üzerinde kontrolünün kaybolmasının ve teknolojiyi ölçüsüz ve sınırsız kullanmasının çok ciddi zararlara sebep olabileceğine değindi. GKV Özel Liseleri Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi ayrıca bağımlılığın tanımını yaparak internet ve teknoloji bağımlılığının diğer bağımlılıklarda olduğu gibi kişinin bağımlısı olduğu teknolojik ürüne ulaşamadığında yoksunluk yaşadığı bir durum olarak ifade etti.

Teknoloji bağımlılığının en sık rastlanılan belirtileri; Yalnızca birkaç dakika diyerek saatler harcamak, çevrenizdekilere ekran karşısında geçirdiğiniz zaman hakkında yalan söylemek, uzun süre bilgisayar kullanmaktan dolayı fiziksel sorunlardan şikâyet etmek, insanlarla internet üzerinden konuşmayı yüz yüze konuşmaya tercih etmek, internete girmek için yemek öğünlerinden, derslerden ya da randevulardan ödün vermek, bilgisayarınızın başında çok fazla zaman geçirdiğiniz için suçluluk duyuyorken bir yandan da büyük bir zevk almak ve bu iki duygu arasında gidip gelmek, bilgisayarınızdan uzak kaldığınız zaman gergin ve boşluktaymış gibi hissetmek.

Bağımlılığı kontrol altına alma yöntemleri; Günlük internet kullanım saatlerini değiştirin. Haftalık internet kullanımı çizelgeleri hazırlayın. Yapmayı isteyip de fırsat bulamadığınız faaliyetleri bir deftere yazın ve internet kullanmak için yoğun istek duyduğunuzda yazdıklarınızdan birini yapın.


ÖĞRENCİLERİMİZDEN BİLİM VE GEZEGENLERİN DÜNYASINA YOLCULUK

GKV Özel İlkokulu 2. sınıf öğrencileri, Türkiye'nin en büyük planetaryumu olma özelliğini taşıyan Gaziantep Gezegenevi ve Bilim Merkezi’ni ziyaret etti.

Geziye katılan öğrencilerimiz 2.sınıf seviyelerine uygun atölyelere katıldılar. Uygulamalı katıldıkları deneyler sayesinde edindikleri kazanımları yaparak ve yaşayarak öğrenme fırsatı buldular.

Birbirinden farklı hazırlanan düzeneklerde çeşitli bilgiler elde eden öğrencilerimiz robot tiyatrosunu ilgiyle izledi ve gezi boyunca farklı etkinliklere katıldılar.


GKV ÖZEL CEMİL ALEVLİ KOLEJİ (IBDP) ÖĞRENCİLERİNDEN ÖRNEK “TOPLUM HİZMETİ” PROJESİ

GKV Özel Liseleri bünyesinde bulunan GKV Özel Cemil Alevli Koleji tarafından yürütülen IB-CAS (Yaratıcılık+Etkinlik+Toplum Hizmeti) Programı, öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanı sıra, kendilerini daha iyi tanıyarak yerel ve uluslararası sorunlara karşı duyarlılık geliştirmelerini, başkalarıyla işbirliği içinde çalışmalarını, özel yeteneklerini paylaşmalarını hedeflemektedir.

Öğrencilerimiz bu zamana kadar CAS’in üç alanında da birçok çalışma gerçekleştirmiştir. CAS kapsamında yer alan “Toplum Hizmeti” çalışmalarının amacı ise öğrencilerin kendi kapasitelerinin farkına vararak, sorumluluk alma yeteneklerinin geliştirilmesi, yerel ve/veya uluslararası topluma yararlı birer birey olmalarını sağlamaktır. Hizmet aktiviteleri başkaları için ve başkaları ile beraber işler yapmak ve buna kendini adamayı gerektirir.

Geçtiğimiz yıllarda CAS’in “Toplum Hizmeti” alanına destek vermek amacıyla Mehmet Emin - Zekiye Üstünel İlköğretim Okulu ile bir işbirliği yaptık. Bu işbirliği ile okulumuzun öğrencileri, Mehmet Emin-Zekiye Üstünel İÖO öğrencilerine gönüllü olarak ders vermektedirler. Dün gerçekleştirilen haftalık İngilizce, Kimya ve Türkçe Yaratıcı Okuma alanlarında verilen bu gönüllü derslerde GKV Özel Cemil Alevli Koleji öğrencileri “Toplum Hizmeti” çalışmalarını gönülden ve başarıyla gerçekleştirmektedirler.


GKV ÖZEL LİSELERİ ÖĞRENCİLERİ KOÇ EYP FORUM 2019’A KATILDI

Koç Lisesi Avrupa Gençlik Parlamentosu (EYP) Kulübü tarafından organize edilen “Koç EYP Forum’19” VKV Koç Özel Lisesinde 14-17 Şubat 2019 tarihleri arasında düzenlendi. GKV Özel Cemil Alevli Koleji (IBDP) EYP (Avrupa Gençlik Parlamentosu) kulübünün oluşturduğu delegasyon toplam 11 öğrenci ile resmi dili İngilizce olan forumda okulumuzu başarı ile temsil etti.

“Koç EYP Forum’19”a Türkiye genelinde aralarında Üsküdar Amerikan Koleji, Robert Koleji, Kabataş Erkek Lisesi, İstanbul TED Okulları, Ankara TED Okulları, ODTÜ Koleji, Bursa Emine Örnek, İstanbul Ermeni Lisesi, İstanbul Alman Lisesi, Enka Okulları gibi seçkin okulların kulüp delegasyonlarından toplam 300 öğrenci katıldı.

Güvenlik ve savunma politikaları , adalet ve özgürlük kavramı , insan hakları, ırk ve cinsiyet çatışmaları, ekonomi ve bütçe yönetimi gibi konuların tartışıldığı gençlik forumunda GKV Özel Cemil Alevli Koleji delegasyonu komite çalışmalarında gösterdikleri başarılı takım çalışmaları, komite konularına ait bilgileri ve konulara yaklaşımları ile örnek bir performans sergilediler.

Toplam 4 gün süren konferansın akademik dilinin İngilizce olması sebebiyle evrensel konular üzerinde dili etkin ve doğru olarak anlama dinleme ve yazma becerilerini ortaya koyan öğrencilerimiz konferansın başarısında etkin rol oynadılar. Konferans süresince akademik oturumların yanı sıra sosyal etkinliklerle müzik yeteneklerini başarı ile sergileyen öğrencilerimiz konferansın ilgi odağı oldular. Gösterdikleri titiz akademik çalışmaları ve öz güvenlerinden dolayı tüm öğrencilerimizi kutlar başarılar dileriz.

*EYP (Avrupa Gençlik Parlamentosu) uluslararası anlayış ve diyaloğu yaymak, lise düzeyindeki öğrencilerin kişisel gelişimine katkıda bulunmak, gençlerin kendi düşüncelerini ifade edebileceği bir platform oluşturmak amacını taşımaktadır.

GKV Özel Cemil Alevli Koleji delegasyon grubu temsilcileri: C11 IBDP öğrencimiz Bilge Temel Komite Başkanı. Üyeler: Rüveyda Deniz Kaplan, Doğa Güner, Leyla Akyüz, Janisha Premanand, Ece Özbirecikli, Yosun Akdağ, Gülsu Çelik, Nil Hamavioğlu, Burcu Asiltürk, Nehir Sönmez


TÜBİTAK LİSE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI’NDA BÖLGEDEYİZ

GKV Özel Liseleri Kimya Öğretmeni Mustafa KÖSELER danışmanlığında, GKV Özel Liseleri Fen10A sınıfı öğrencimiz Muhammet Umut Dinç tarafından hazırlanan proje TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Biyoloji dalında bölge projeleri arasına seçildi.

Micromeria Congesta (halk dilinde kaya yarpuzu) bitkisinin kanser hücrelerine karşı etkisini inceleyen proje 25-28 Şubat 2019 tarihlerinde “2019 Yılı Bölge Sergisi”ne katılacak.

Proje Adı: Micromeria Congesta Bitkisi Uçucu Yağ Ekstraktının İnvitro Kanser Hücreleri Üzerindeki Antikanser ve Apoptosize Etkisinin Ölçülmesi ve İlgili Genlerin Expresyonlarının RealTime PCR ile Analizleri.


GKV ÖZEL İLKOKULU 2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİRİNCİ SINIF TANITIM TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel İlkokulu 2019-2020 eğitim-öğretim yılı 1. Sınıf Tanıtım Toplantısı düzenlendi.

GKV Özel Anaokulunda okulöncesi dönemlerini tamamlayarak ilkokula doğru adım atacak olan öğrenci velilerimizin katılımları ile noter huzurunda, kayıt süreci ve birinci sınıf öğretmen tanıtımlarına yönelik düzenlenen toplantı büyük bir ilgi ile karşılandı.

Tanıtım toplantısına GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcıları Sayın Can Hoşcan, Sayın İsmet Tiryaki, GKV Özel Okulları Yabancı Diller Direktörü Sayın Cristina Gültekin, GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir, GKV Özel İlkokul ve Ortaokul Müdürü Sayın Abdullah Dağlı, GKV Özel Anaokulu Müdürü Sayın Gökçen Bulut ve GKV Özel Anaokulunun değerli velileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmalarını yapan GKV Özel İlkokulu Müdürü Sayın Abdullah Dağlı ve GKV Özel Anaokulu Müdürü Sayın Gökçen Bulut uyguladıkları eğitim-öğretim programlarından bahsederek kayıt süreci ile ilgili de velileri bilgilendirdi. Sayın Dağlı ve Bulut 2019-2020 eğitim- öğretim yılının tüm öğrencilere başarı ve mutluluk getirmesini diledi.

Noter huzurunda düzenlenen toplantıda 2019-2020 eğitim-öğretim yılında birinci sınıf öğrencilerini okutacak olan GKV Özel İlkokulu Sınıf Öğretmenleri; Fidan Yanık, Gülnur Şimşek, Hilal Yıldız, Serpil Katı, Sevdal Dağlı ve Suzan Özaslan’a özverili çalışmaları ve emeklerinden dolayı çiçek takdim edildi. Ardından GKV Özel İlkokulu Kayıt Komisyon Üyeleri’nin yerlerini alması ile birlikte Gaziantep 3. Noteri Sayın Ali Polat huzurunda kayıt süreci başladı.


GKV’DE KARNE HEYECANI

2018-2019 eğitim-öğretim yılının birinci döneminin bitmesiyle okulumuzda karne heyecanını GKV Özel Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte yaşadık.

GKV Özel İlkokulunda karne heyecanını yaşayan öğrencilerimize geleceğe dair umutları fidanlarla yeşersin ve doğaya katkı sunsunlar diye karneleri ile birlikte çam fidanı armağan edildi.

Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize güzel bir yarıyıl tatili dileriz.


KOLEJ VAKFI II. ULUSAL FORUMU’NUN İKİNCİ GÜNÜ AÇILIŞ SEREMONİSİ İLE BAŞLADI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri tarafından bu sene ikincisi düzenlenen Kolej Vakfı Ulusal Forumu’nda (KOLUF’19) ikinci gün açılış seremonisi ile başladı.

Seremonide açılış konuşması GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir tarafından yapıldı. Özdemir konuşmasında farklı şehirlerden, farklı kültürlerden gelerek fikirlerini özgürce paylaşacakları bir ortam yaratan KOLUF’19’a katılan tüm öğrencilere teşekkürlerini sundu. Ardından KOLUF’19 Danışman Öğretmeni Berkay Tahtacı, KOLUF’19 Baş Organizatörleri Tunga Başkaya, Zeynep Aydoğan kürsü konuşması yaparak temennilerini paylaştı. KOLUF’19’da bu yıl forum konuşmacısı olarak Uluslararası Eğitim Danışmanı ve Gezgin Canan Severoğlu yer aldı. Severoğlu ilham veren konuşmasında farklı ülkelerde farklı kültürleri tanıyarak edindiği bilgi ve uluslararası deneyimlerin hayatındaki ve kariyerindeki etkilerini foruma katılan gençlerle paylaştı. Konuşmasının sonunda Sayın Severoğlu’na GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir tarafından teşekkür plaketi, KOLUF’19 Baş Organizatörleri Tunga Başkaya, Zeynep Aydoğan ve Baş Organizatör Yardımcısı Berkay Ünlü tarafından çiçek takdim edildi.

Sayın Severoğlu’nun konuşmalarının ardından Konferans Başkanı Hasan Başkurt, Başkan Yardımcıları Zeynep Genç ve Ege Tektunalı’nın kürsü konuşmalarıyla forum açılışı resmen yapılmış oldu.

Seremoninin ardından Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 45 okuldan 120 öğrenci delege, komite başkanı, gazeteci gibi görevlerle komitelerine geçerek genel kurul taslakları için çalışmalarına devam ettiler.


ÖĞRENCİLERİMİZ SANMUN’19’DA

Dünya sorunlarına çözüm önerilerinde bulunmak ve bu konuları tartışmak amaçlı 19-20-21 Nisan 2019 tarihinde Sanko Okulları MUN Kulübü tarafından düzenlenen SANMUN’19’a katılan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri MUN Kulübü öğrencilerimiz katıldıkları bu etkinlikte ödüllendirilerek sertifika almaya hak kazandılar.

En iyi delege seçilen öğrencilerimiz:

Komite Başkanları:
Ayşe Karakuşoğlu
Bilge Temel 
Yaren İlaslan
Zeynep Özharat

Başak Öngen \ Gazeteci
Bora Sacır
Ece Özbirecikli 
Gülsu Çelik
Janisha Premanand
Mert Özçift
Nehir Sönmez
Nil Hamavioğlu
Serdar Özdem
Zehra Ulutaş
Zeynep Nur Hasırcı

Kulüp öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutlarız.


GKV’DE İHTİŞAMLI MEZUNİYET BALOSU

2018-2019 eğitim-öğretim yılı Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri mezuniyet balosu düzenlendi. GKV Özel Fen Lisesi, GKV Özel Cemil Alevli Koleji (IB) ve GKV Özel Anadolu Lisesinden mezun olan toplam 137 öğrenci için düzenlenen balo coşkulu anlara sahne oldu.

Baloya Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Sayın Müfit Taşlıyar, Akademik Genel Müdür Yardımcısı Sayın İsmet Tiryaki, Genel Müdür Yardımcısı Sayın Can Hoşcan, GKV Özel Liseler Müdürü Sayın Mehtap Özdemir, lise müdür yardımcıları, GKV Özel Okulları yönetici ve öğretmenleriyle çok sayıda davetli katıldı.

Balo sunuculuğunu Fen Lisesi öğrencilerimizden Ece Atakan ve Emre Abdülkadiroğlu yaptı. Sunucular, tüm öğrenciler adına Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy’a, değerli eşleri Sayın Celal Ersoy’a ve yetişmelerinde emekleri olan idareci ve öğretmenlerine teşekkürlerini ilettiler. Mezuniyet programı Genel Müdürlüğün lise müdür ve müdür yardımcılarına çiçek takdiminin ardından öğrencilerin mezuniyet seremonisiyle devam etti.

Gece boyu çok eğlenen öğrenciler geleneksel veda balosu pastası kesilirken hem heyecanlandı hem de ayrılık vaktinin gelmesinden dolayı çok duygulandı.

Gecenin geç saatlerine kadar süren veda balosunun sonunda mezun öğrenciler idareci ve öğretmenleriyle vedalaştı.


31.ULUSLARARASI ÇOCUK RESİM YARIŞMASI’NDA ÖNEMLİ DERECELER ELDE ETTİK

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerimiz Mizyal Galeri Müze ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından uluslararası kategoride düzenlenen 31. Uluslararası Çocuk Resim Yarışması’nda önemli dereceler elde etti. İlkokul 4. sınıf öğrencimiz Derin Özönel yarışmada Mansiyon ödülü kazanırken Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 6. sınıf öğrencimiz Mina Alevli “Bronz” madalya, 7. sınıf öğrencimiz Eylül Ece Kalendergil “Gümüş” madalya ile ödüllendirildi. Öğrencilerimizi kutlarız.


EFSANE SANAYİCİ VE EĞİTİM GÖNÜLLÜSÜ CEMİL ALEVLİ ÖLÜMÜNÜN 47. YILINDA RAHMETLE ANILDI

Gaziantep sanayisinin kuruluşundan bugünlere gelişinde gerçekleştirdiği ilklerle önemli bir yer tutan Sanayici Merhum Cemil Alevli kurucusu olduğu GKV Özel Okullarında düzenlenen bir törenle anıldı. Törenin ardından Gaziantep Asri Mezarlıkta bulunan mezarı başında da bir anma töreni gerçekleştirdi. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen anma törenine Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Celal Ersoy, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, Akademik Genel Müdür Yardımcısı İsmet Tiryaki, GKV Özel Liseleri Müdürü Mehtap Özdemir, GKV Özel İlkokul ve Ortaokul Müdürü Abdullah Dağlı, GKV Özel Anaokulu Müdürü Gökçen Bulut ile çok sayıda yönetici, öğretmen ve öğrenci katıldı.

“Örnek bir sanayici, iş adamı ve eğitim gönüllüsüydü” Cemil Alevli’nin sadece Gaziantep sanayisi için değil, ülke sanayisi içinde önemli bir misyon üstlendiğini ve gerçekleştirdiği ilklerle Gaziantep sanayisinin ilk temellerini atan isim olduğunu ifade eden Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir, “Okullarımızın kurucusu merhum Cemil Alevli’yi aramızdan ayrılışının 47. yılında rahmet ve minnetle anıyoruz. Cemil Alevli Gaziantep’in sanayi alanında gelişmesi ve döneme uygun donanımlara kavuşturulması için dönemin önde gelen isimleri tarafından seçilerek tekstil eğitimi almak için Almanya’ya gönderilen 5 gençten birisi olup eğitimini tamamladıktan sonra döndüğü Gaziantep’te üstlendiği misyonu başarıyla yerine getiren önemli bir isimdir. Cemil Alevli aydın görüşlü, çok yönlü, ülkesine, milletine ve devletine bağlılığıyla bilinen kentin yetiştirdiği önemli isimlerden birisiydi. Hayatını Gaziantep’in gelişmesine adamış, kentimizin sanayi alanındaki başarılarını; ekonominin gelişmesinde, kentin modernleştirilmesinde, ulaşım sorunlarının çözülmesinde de önemli roller almıştır. Sanayici kimliğinin yanı sıra bölge ekonomisinin gelişmesinde önemli engel oluşturan bir çok yasanın değiştirilmesi ve güncellenmesi için Gaziantep Milletvekili olarak görev yaptığı TBMM’de bu sorunların çözümü için önemli yasa teklifleri vermiş ve bunlarda başarılı olmuştur. Eğitim Cemil Alevli için önemli bir konu, çözülmesi gereken en önemli sorunlardan birisiydi. Bunun için yeni bir ilke imza atarak Gaziantep’in Yazıcık semtinde inşa ettirdiği ve eşinin adını verdiği okulu devlete bağışlamasının ardından bugün Cemil Alevli İlkokulu olarak bilinen okulu inşa ederek ismini Adsız İlkokul olarak vermişti. Hızla sanayileşmeye giden ve dünya ile entegrasyonunu sürdüren Gaziantep’in en önemli ihtiyacı olan yabancı dil bilen, dünya ile hanım er türlü konuda koordinasyon sağlayabilecek yeteneklere sahip gençler yetiştirmek üzere Gazianteplilerin de büyük destekleriyle 1963 yılında bugünkü GKV Özel Okullarının temelini attığını ve 1972 yılına kadar okullarımızın gelişmesi için yaşamının son dönemini tamamen bu işe vakfetti, bugün kendisinin kurduğu okullarda olduğu gibi GKV Özel Okullarında da her biri Gaziantep kent vizyonuna ve ülke kalkınmasına önemli katkılar sağlayacak binlerce öğrenci yetişiyor. Yaşamının son anına kadar ülkenin, kentimizin ve kurduğu okul üzerinden gençlerin yarınlarıyla ilgilenen Merhum Cemil Alevli’yi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

GKV’deki anma töreni duygulandırdı. Sunuculuğunu öğrencilerimizden Serdar Özdem ve Ezgim Küçükoğlu’nun yaptığı anma programı, Merhum Cemil Alevli’yle ilgili hazırlanan kısa filmle başladı. Ardından öğrencimiz Zeynep Özharat Can Yücel’in “Ben Hayatta En Çok Babamı Sevdim” şiirini okudu. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencileri anma adına lirik müzik ile dans ettiler. Daha sonra GKV Özel Liseleri Kültür Korosu izleyicilere seslendirdiği şarkılarla duygu dolu anlar yaşattı. Cemil Alevli Koleji öğrencileri Merhum Cemil Alevli’ye yazdıkları bir mektubu topluca yüksek sesle okuyarak minnetlerini ve onun yolundan ayrılmadıklarını dile getirdiler. Salon programının ardından Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları yönetici idareci, öğretmen ve öğrencileri Merhum Cemil Alevli’yi mezarı başında dualar ve çiçeklerle bir kez daha andılar.


TÜRKİYE KÜÇÜKLER ve YILDIZLAR SATRANÇ ŞAMPİYONASI'NDA BÜYÜK BAŞARI ELDE ETTİK

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından 19 – 26 Ocak 2019 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen ve zorlu maçlara sahne olan küçükler, yıldızlar ve emektarlar satranç şampiyonasında okulumuzdan 2 öğrenci büyük bir başarıya imza attı.

2.636 sporcunun yarıştığı şampiyonada Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Çağan Tütüncüler Türkiye birincisi ile eş puan alarak 9 yaş genel kategorisinde Türkiye ikincisi oldu.

12 yaş kızlar kategorisinde ise Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 6.sınıf öğrencisi Dila Baloglu Türkiye beşincisi oldu.

Şampiyonada büyük başarı elde eden öğrencilerimiz Türkiye satranç milli takımına girerek milli takım sporcusu oldular. Öğrencilerimizi kutlarız.


LGS’YE UYUM ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA ÜNİVERSİTE İLE İŞBİRLİĞİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu tarafından LGS’ye (Liseye Geçiş Sistemi) uyum programı kapsamında öğrencilerimiz ve öğretmenlerimize yönelik okulumuzda hayata geçirilen çalışmalar verimli bir programla devam etmektedir.

Program kapsamında Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile yaptığımız işbirliği sonucu Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Bozkurt ve Matematikçi Akif Ayhan’ın konuşmacı olarak katıldığı LGS'ye Uyum Süreci konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

GKV Özel Ortaokulu Matematik Zümresi’ne yönelik düzenlenen toplantıda Sayın Bozkurt ve Sayın Ayhan LGS’de (Liseye Geçiş Sistemi) yer alan yeni tip Matematik sorularının hazırlanış teknikleri, soruların analizi, öğrencilere verilebilecek beceriler ve kazanımlar hakkındaki bilgileri öğretmenlerimizle paylaştı.

Üniversite ile yaptığımız işbirliği kapsamında düzenlenen bilgilendirme toplantıları farklı branşlar için de önümüzdeki günlerde devam edecek.

Katılımlarından dolayı Prof. Dr. Ali Bozkurt ve Akif Ayhan’a kurumumuz adına teşekkür ederiz.


GKV ÖZEL LİSELERİNDEN ÜNİVERSİTE SİMÜLASYON SINAVI

GKV Özel Liseleri tarafından 11. ve 12. sınıf öğrencilerimiz için gerçeğini aratmayan simülasyon sınavı bugün gerçekleşti.

Toplam 162 öğrencinin katılımıyla Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi amfisinde gerçekleşen sınav ile YKS (Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı) öncesinde öğrencilerimiz gerçek bir sınav deneyimi yaşama fırsatı elde etti.

Öğrencilerimizin stres, kaygı ve heyecanlarını dengelemeyi amaçlayan, salon yerleşimi ve kitapçık türleri gibi en ince detayların bile düşünüldüğü etkinlik GKV Özel Liseleri 12. Sınıflardan Sorumlu Müdür Yardımcısı Engin Biba liderliğinde düzenlendi.

ÖSYM'nin tüm kurallarının eksiksiz uygulandığı sınava, öğrenciler kendi imkanları geldi. Gerçek sınavdaki gibi kimliksiz ve sınav başlama saatinden sonra gelen öğrenciler binaya alınmadı.

Zamanlama sınırlamasının olduğu, sınav kitapçıklarının poşet içerisinde teslim edildiği sınavda öğrencilere uyulması gereken kurallar da hatırlatıldı. Sınavda ayrıca 7 öğretmen de gönüllü olarak görev aldı.


KOLEJ VAKFI II. ULUSAL FORUMU’NDA (KOLUF’19) 1. GÜN ORYANTASYON ÇALIŞMALARIYLA BAŞLADI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri tarafından düzenlenen Kolej Vakfı II. Ulusal Forumu (KOLUF’19) Türkiye’nin en seçkin liselerinin öğrencilerinin katılımı ile resmi olarak başladı. 4 gün sürecek forumun ilk gününde delegeler komiteleriyle birleşip komite içi oryantasyonlarına başladılar. Tüm delegelerimize bundan sonraki komite içi çözüm önerileri çalışmalarında başarılar diliyoruz.


GKV MÜNAZARA TAKIMI FİNALDE

Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği, Türkiye çapında 5 ayrı organizasyonda 400'den fazla farklı takımı, 200 civarında liseyi kapsayacak münazara turnuvasında GKV Münazara Takımı Türkiye finallerine kalarak büyük bir başarı elde etti.

Edirne'den Van'a, Samsun'dan Mardin'e kadar yayılan, 2000'in üzerinde öğrencinin yer aldığı münazara liginin bölge şampiyonası 27-28 Nisan 2019'da Gaziantep Üniversitesinde gerçekleşti. GKV Münazara Takımı öğrencilerinden Oğuzhan Çolak ve Muhammet Umut Dinç, ilk 8 takım arasına girerek haziran ayında yapılacak Türkiye finallerinde yarışmaya hak kazandı. Öğrencilerimizi kutlarız.


 


 

© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.