2015-2016 - 1. Dönem YILI HABERLERİ

DÖNEM SONU PARTİSİ

GKV Özel Liseler Öğrenci Meclisi, dönemi eğlenceli bitirebilmek, sınav stresini azaltabilmek ve eğlenmek isteyen öğrencilere “Dönem Sonu Partisi” hazırlayarak kaçırılmayacak bir fırsat sunmuştur. Gece boyunca temponun hiç düşmediği, kaliteli Türkçe ve yabancı müziklerle DJ Berkcan Güven’in eşlik ettiği bu gecede öğrenciler unutulmaz bir partiye yelken açmıştır.


GKV ORTAOKULU BİR KEZ DAHA TÜYAP FUARINDA

Bilgili, sorgulayan, araştıran, gelişmelere açık birey olmanın ancak iyi bir okur olmaktan geçtiğinin bilincinde olan GKV Özel Ortaokulu, öğrencilerini kitap okumaya teşvik etmek, farklı kitaplarla tanıştırmak, kitapların yazarlarıyla bir araya getirerek onlara olumlu bakış açısı kazandırmak amacıyla bir kez daha Çukurova TÜYAP Kitap Fuarı’ndaydı.

GKV Ortaokulu, 16 Ocak 2016 tarihinde bu yıl 9.su düzenlenen Çukurova Kitap Fuarı’na gitmek üzere yola çıktı. Gaziantep Kolej Vakfı öğrencileri, heyecanlı bir yolculuğun ardından Müdür Yardımcımız Ali Dirgen ve görevli öğretmenlerimiz eşliğinde fuara katıldı.

Öğrencilerimiz, 250 yayınevinin katılımıyla adeta bir kitap bir ziyafetiyle karşılaştıkları bu fuarda zamanlarını dolu dolu geçirerek birçok yayınevinin standını ziyaret ettiler ve pek çok kitap satın alarak kitaplıklarını zenginleştirdiler. Ayrıca Gülse Birsel, Üstün Dökmen, Mustafa Armağan, Canan Tan, Murathan Mungan, Ahmet Ümit, Ercan Kesal, Ayşe Kulin, Yekta Kopan, Gülten Dayıoğlu, Mavisel Yener, Ece Temelkuran, Kahraman Tazeoğlu, Behiç Ak, İpek Ongun, İlyas Salman, mizah dergisi çizerleri gibi pek çok sanatçıyla tanışıp onlara kitap imzalatma, onlarla sohbet etme fırsatını elde ettiler.

Günün artan kısmını güzel bir Adana gezisi ile değerlendiren öğrencilerimiz hem fuara katılmanın hem de birlikte güzel zaman geçirmenin sevinci ile Gaziantep’e döndüler.


ADANA TÜYAP KİTAP FUARI GEZİSİ

Kültür-Edebiyat-Yayın ve Kütüphanecilik Kulübümüz 16.01.2016 Cumartesi günü Adana’da 250 yayınevi ve sivil toplum kuruluşuyla 300’den fazla yazarın katıldığı “ÇUKUROVA 9. KİTAP FUARI”na gezi düzenlemiştir.

Gezimize 90 öğrenci, 1 idareci, 5 öğretmen, 2 memur katılmıştır. GKV önünden saat 07.50’de iki otobüsle hareket edilmiş, saat 11.00 gibi açık büfe kahvaltı için Adana Reina Park’a gidilmiştir. Fuar alanına saat 13.00’te ulaşılmış ve saat 16.00’ya kadar fuar alanında kitapevlerinin stantları ziyaret edilerek kitap satın alınmıştır. Ayrıca imza günü olan yazarlara kitap imzalatılmış ve bu yazarlarla söyleşi imkânı elde edilmiştir.

Çukurova 9. Kitap Fuarı, aralarında Gülse Birsel, Üstün Dökmen, Mustafa Armağan, Canan Tan, Murathan Mungan, Ahmet Ümit, Ercan Kesal, Ayşe Kulin, Enver Aysever, Yekta Kopan, Gülten Dayıoğlu, Mavisel Yener, Ece Temelkuran, Kahraman Tazeoğlu, Alya Öztanyel, Behiç Ak, Aret Vartanyan, Aytül Akal, Ömer Sevinçgül, Engin Alan,  Senai Demirci, Fatih Yağcı, İpek Ongun, Hikmet Anıl Öztekin, Cemalnur Sargut, Sibel Eraslan, İsmail Saymaz, Yavuz Bahadıroğlu, Penguen Dergisi Çizerleri ve Ot Dergisi Yazarlarının da bulunduğu pek çok değerli yazarı, şairi ve çizeri konuk etmiştir.

Saat 16.30-17.30 arası yenen akşam yemeğinin ardından saat 18.00-20.00 arası Adana Optimum AVM’de serbest zaman verilmiştir.  Bu eğlenceli ve verimli kültür etkinliğini sonunda saat 20.00’de Adana’dan Gaziantep’e hareket edilmiş ve saat 23.00 civarı Gaziantep’e ulaşılmıştır.


GENÇ MECLİS 2016

GKV Özel Okulları tarafından geleneksel olarak düzenlenen Genç Meclis bu yıl da yoğun ilgi gördü.

Gaziantep ili genelinde 10 okul ve 120 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen Genç Meclis 2016 ihtişamlı bir kapanış töreniyle sona erdi.  Genç Meclis 2016’nın Meclis Başkanlığını GKV öğrencilerinden Oğulcan Cenkçimenoğlu üstlenirken Başbakanlığı Ece Oğuzhan, Başorganizatörlük görevini ise Oya Suran üstlendi. Katılımcı okulların öğrencilerinden Buse Küpçük “Kültür ve Turizm Bakanı”, Elif Zeynep Alageyik “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı”, Metehan Taşbaş “İçişleri Bakanı”, Döne Şekeroğlu “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı”, Kahraman Anar “Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı”, İbrahim Osanmaz “Millî Savunma Bakanı”, Gizem Kiraz “Sağlık Bakanı”, Mehmet Can Aslan “Dışişleri Bakanı”, Alpin Çağla Çetin “Maliye Bakanı” ve Orhan Karaoğlu “Adalet Bakanı” olarak kürsüden milletvekillerine titizlikle hazırladıkları yasa tasarılarını anlattılar. Bu yasa tasarılarından Sanko Okullarının temsil ettiği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan “18 yaş altındaki çocukların evlendirilmemeli ve böylece çocuk gelinler tamamen bitirilmelidir.” konulu tasarı; İMKB Anadolu Lisesinin temsil ettiği Dışişleri Bakanlığının hazırladığı “Avrupa Birliği dışında, Türkiye’nin komşusu diğer ülkelerle bir birlik oluşturularak yılda en az bir kez masaya oturulmalıdır.” içerikli tasarı ve Ayten Kemal Akınal Anadolu Lisesinin temsil ettiği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan “En başta maden ocakları olmak üzere iş güvenliği arttırılmalıdır.” konulu tasarılar oylama sonucu yasalaşan tasarılar olarak Genç Meclis 2016’da kayda girmiştir.

GKV Özel Okulları Lise Müdürü Sayın Ülkü Ulutaş, yaptığı konuşmada bu gençlik platformlarının lise öğrencileri arasında hem demokrasi bilincini yerleştirdiğini hem de öğrencilerin ülkenin sorunları üzerinde düşünmelerini sağladığını ve öğrencilerin böylece ülke sorunları ile ilgili farkındalık kazandıklarını ifade etti.


YÜZMEDE 18 ALTIN 4 GÜMÜŞLE GKV ÖZEL LİSELERİ YİNE REKOR KIRDI

Kamil Ocak Kapalı Yüzme Havuzunda düzenlenen Okullar Arası Gençler (kız/erkek) yüzme il birinciliği müsabakalarında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları sporcuları 18 altın ve 4 gümüş madalya ile şampiyonaya damgalarını vurarak takım halinde il birinciliğini kazandılar. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüyle Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Okullar Arası Gençler (kız/erkek) yüzme il birinciliği tamamlandı. Gaziantep’ten birçok okulun katıldığı şampiyonada 18 altın ve 4 gümüş madalya alan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri elde ettiği büyük başarının yanı sıra takım halinde de il birinciliği kürsüsüne çıktı. Şampiyonaya değişik kategorilerde katılan GKV Özel Liseleri öğrencisi Sevgi İrem Gökkoruk 4 altın, Bedri Yapar 6 altın ve GKV’li milli sporcu Mustafa Kara 4 altın 2 gümüş madalya ile şampiyonaya birinci olarak damgalarını vurdular. Yarışmaların favori isimlerinden GKV Özel Liseleri öğrencileri Deniz İlker Öz 2 altın 2 gümüş,  Zeki Güleç 2 altın madalya aldı. GKV Yüzme takımında yer alan Berkay Balık, Emin Kaan Yolcu aldıkları puanlarla takımımızın şampiyon olmasında önemli katkıda bulundular. GKV Yüzme Takımı bayrak yarışlarında da yarışmayı birinci olarak yarışmaları tamamladı.  Elde edilen başarılardan dolayı sporcuları ve antrenörleri kutlayan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar “Düzenlenen şampiyonada kurumlarımıza önemli dereceler kazandıran sporcularımızı ve bu sporcularımızın başarıya giden yoldaki en büyük destekçisi olan Beden Eğitimi Öğretmenlerimiz Ebru Toplu Akgül ve Murat Tarhan ile idareci ve velilerimizi kutluyorum.” dedi.


ANAOKULU ÖĞRENCİLERİMİZE “GERİ DÖNÜŞÜM” KONULU SUNUM YAPILDI

Gaziantep Kolej Vakfı lise öğrencileri 14.01.2016 tarihinde anaokuluna giderek oradaki öğrencilere "geri dönüşüm" konulu sunum yaptılar. Bu sunumda anaokulu öğrencilerine hem geri dönüşümle ilgili bilgi verdiler hem de beraber geri dönüşüm faaliyetleri yaptılar. Bu faaliyetlerle anaokulu öğrencileri geri dönüşüm bilinci kazanırken yaratıcılıklarını da geliştirdiler. Bu bilincin küçük yaşta kazanılmasının öneminin farkında olan lise öğrencileri, yaptıkları çalışmalarla anaokulundaki öğrencilerin büyük ilgisini çekti.


İL BİRİNCİLİĞİ SATRANÇ TURNUVASI’NDA GKV BAŞARISI

02-03 Ocak 2016 tarihlerinde Gaziantep Gençlik Hizmetleri spor il müdürlüğü, M1 Gaziantep AVM ve Gaziantep Satranç İl Temsilciliği tarafından yapılan Gaziantep Küçükler ve Yıldızlar İl birinciliği Satranç turnuvası sonuçlanmıştır. Turnuva sonunda dereceye giren öğrencilerimiz;


OKULUMUZUN DERECELERİ

7 YAŞ BAYANLAR KATEGORİSİ

İL İKİNCİSİ:  RABİA TAŞAR   2/A

9 YAŞ BAYANLAR KATEGORİSİ

İL BİRİNCİSİ:  DİLA BALOĞLU   3/D

9 YAŞ GENEL KATEGORİSİ

İL İKİNCİSİ:  KAAN ZENCİRKESER   3/D

10 YAŞ GENEL KATEGORİSİ

İL BİRİNCİSİ:  ÖMER IŞIK   4/D

12 YAŞ GENEL KATEGORİSİ

İL BİRİNCİSİ:  UMUT BARIŞ İNANÇ   6/C

İL İKİNCİSİ:  ONUR UTKU BATMAZ   6/A

(1.Kura çekimi ile belirlendi, eş puanla ikinci oldu)

13 YAŞ BAYANLAR KATEGORİSİ

İL İKİNCİSİ:  HATİCE MİSLİNA BOZKURT   7/C

16 YAŞ GENEL KATEGORİSİ

İL BİRİNCİSİ:  BARIŞ UĞUR   F10B


GKV’Lİ MİNİKLERDEN ANLAMLI ZİYARET

Ne güzeldir bir dilek tutup tuttuğun dileğin gerçekleşmesi… GKV anaokulu öğrencileri kardeş okulumuzdaki küçük arkadaşlarının dileklerini gerçekleştirdiler. Minicik yüreklerine sevgi doldurup ellerinde onların hayalleri ile buluştular. Sevgi ve paylaşma duygularını hiç tanımadığın biriyle de yaşayabileceğini gösterdiler.

Uzakta da olsan, tanımasam da seni, hayalini gerçekleştirmek, çok mutlu etti beni sözleriyle tüm anneleri duygulandıran miniklerimizin bu duyarlı etkinliğinin herkese örnek bir davranış olmasını diliyoruz.


“COOKING CLASS” ETKİNLİĞİMİZ

Cookies are ready for the new year!

“Cooking Class” ile başlayan yeni yeni yıl etkinliklerimiz Crazy hair party ile devam etti.

Cooking Class etkinliğinde öğrencilerimizin İngilizceyi günlük yaşamla ilişkilendirerek daha eğlenceli öğrenmeleri sağlandı. İngilizce şarkılar eşliğinde leziz kurabiyeler yapan minikler kendi yaptıkları kurabiyeleri aileleriyle birlikte yediler.


TÜRKİYE MÜNAZARA ŞAMPİYONASI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarından bir başarı daha… 26 – 27 Aralık 2015 tarihlerinde İstanbul Acıbadem Üniversitesinde düzenlenen ve ülkenin dört bir tarafından gelen okulların yer aldığı Türkiye’nin en prestijli münazara turnuvası olan “2. Türkiye Münazara Şampiyonası” tamamlandı. Robert Koleji, Özel İtalyan Lisesi, Galatasaray Lisesi, Ankara Gazi Anadolu Lisesi, İzmir Özel Çakabey Lisesi ve İstanbul Kabataş Erkek Lisesi gibi köklü okulların katıldığı turnuvada birçok okulu geride bırakarak ikinci tura geçen Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları münazara takımı öğrencileri büyük bir keyif ve gururla Gaziantep’e döndü. Münazara takımımızın öğrencileri Elif Kazaz, Metin Murat Taşdemir, Oğuzhan Alpaslan, Okan Araz ve Ece Oğuzhan yarışmalara gitmeden büyük bir özveri ile hazırlıklarını tamamladılar. Bu hazırlıkları maçlara doğru ve etkili biçimde yansıtarak başarının kapılarını araladılar. Elemeleri başarıyla geçen 32 lisenin katılacağı 2. tur, 2016 yılının Mart ayında İstanbul’da yapılacak. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar ise: “Biz okul olarak münazarayı sadece bir yarışma olarak nitelendirmiyoruz; münazara aynı zamanda sorgulayan, eleştiren, doğruyu bulduklarında bunu en iyi biçimde savunan, savunduğu şeylerin fikir olarak içini doldurabilen ve bunların sonucunda özgüveni yüksek bireylerin yetişmesinde bir gereklilik olarak değerlendirmekteyiz. Bu doğrultuda okulumuza bu güzel başarıyı getiren tüm öğrencilerimizi kutluyorum.” dedi.


25 ARALIK GAZİANTEP’İN KURTULUŞ TÖRENİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri Gaziantep’in kurtuluşunu coşkuyla kutladı. Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen program tiyatral gösteriler, yöresel halk oyunları ve Gaziantep’in savunmasında önemli rol oynayan kahramanların canlandırıldığı oratoryo ile tam bir görsel şölen şeklinde gerçekleştirildi. Savaş dönemine tanıklık eden bir Antep kadınının anlattığı hikâyelerden yola çıkılarak oluşturulan program Şehit Kâmil, Şahin Bey, Karayılan, Dr. Mecit Barlas, Lohanlızade Mustafa’nın canlandırılması ve türkülerle savunmadaki duyguların uyandırılması ile devam etti. Törende GKV Özel Liseleri tarih öğretmeni Ahmet Demir günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Programın ikinci bölümünde işgal ve savunma yıllarının bilinmeyenlerini anlatan oratoryonun sahnelenmesinden sonra okulumuz folklor ekibi Gaziantep’in yöresel oyunlarını sergiledi. Programın sonunda öğrencilerin de halk oyunları ekibine eşlik etmesi salondaki izleyicileri ve öğrencileri oldukça coşkulandırdı. 10. Yıl Marşı’nın sahnede bayraklar eşliğinde hep bir ağızdan coşkuyla söylenmesiyle sona eren program çok beğenildi.


KÜÇÜK ERKEK BASKETBOL TAKIMI

2015-2016 Eğitim öğretim yılında okullar arası yapılan küçük erkekler basketbol il birinciliği müsabakaları sonucunda, okulumuz küçük erkek basketbol takımı il üçüncüsü olmuştur.

Kendi grubunda birinci olarak çıkan takımımız, grup müsabakalarında, Ünler Ortaokulu, Fırat Kaleoğlu Ortaokulu, Özel Seçkin Ortaokulu karaşınında galip gelerek grup birincisi olmuştur.

Grup birincisi olan takımımız, daha sonraki eşleşmelerde Nizip Özel Afitap Ortaokulunu ve Özel Özaslan ortaokulu maçları sonucunda galip gelerek yarı final müsabakasında Özel Emine Nakiboğlu ortaokuluna mağlup olarak 3.4 müsabakası oynamaya hak kazanmıştır. Bu karşılamada Özel Bahçeşehir koleji karşısında farklı galip gelerek öğrencilerimiz il üçüncüsü olmuştur. Her yıl ocak ayından itibaren başlayan müsabakalar bu yıl ilimizde salon yetersizliği sonucu çok erken başlatılmıştır. Dereceye giren öğrencilerimize hazır olmadığı söylenerek kupa ve madalya verilmemiştir. Nisan ayında tören yapılması düşünülmektedir. Öğrencilerimiz Kategori olarak 5. Sınıf ağırlıkta olan bir takım olarak çalışmalarına devam etmektedir. Kategori olarak küçük takım 6. Sınıfları kapsamaktadır.


GKV ÖZEL İLKOKULU 1. SINIF ÖĞRENCİLERİNE OKUMA ŞENLİĞİ DÜZENLEDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu, birinci sınıf öğrencilerine yönelik “Okuma Şenliği” düzenledi. Okuma alışkanlığının küçük yaşlarda edinilmesi gereken önemli bir alışkanlık olduğu bilinci ile düzenlenen şenlikte ilkokul öğretmenlerimiz çocuklara hikaye kitapları armağan etti. Tüm birinci sınıf öğrencilerimizin okumaya başlaması ile ayrı bir coşkuyla kutlanan “GKV Okuma Şenliği” ile öğrencilerimiz,  eğitim hayatlarına anlamlı bir adım atmış oldular. Şenliğe dair bir konuşma yapan GKV Özel İlkokul Müdürü Mustafa Şenel, GKV Okuma Şenliği ve bu tarz etkinliklerin çocuklar ve kitaplar arasındaki bağı güçlü kıldığını belirterek tüm öğretmen ve öğrencileri kutladı.

Şenel şunları kaydetti: “Geleceğimiz olan sevgili çocuklarımıza okuma alışkanlığını kazandırmak için GKV Özel Okulları olarak ciddi bir özveri gösteriyoruz. 1. sınıf öğrencilerimizin bu kadar kısa sürede okumaya başlaması da bizleri çok sevindirdi. Kendilerini gönülden kutluyor ve azimli öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyorum.” dedi.


12. GKV 25 ARALIK KURTULUŞ SATRANÇ TURNUVASI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve Gaziantep’in en önemli turnuvalarından birisi olan 12. GKV 25 Aralık Kurtuluş Satranç Turnuvasında 15 ayrı kategoride dereceye giren toplam 90 sporcuya düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları tarafından düzenlenen 12. GKV 25 Aralık Kurtuluş Satranç Turnuvası Gaziantep merkez ve ilçelerinde bulunan çok sayıda okuldan 462  satranç sporcusunun katılımıyla gerçekleştirildi. İki gün süren turnuvanın ödül töreni GKV Özel Okulları çok amaçlı salonunda yapılarak dereceye giren sporculara ödülleri verildi. 15 ayrı kategoride yarışan sporcular arasında kıyasıya bir mücadelenin yaşandığı ifade edilirken  12. GKV 25 Aralık Kurtuluş Satranç Turnuvasının da başarıyla tamamlandığını belirten GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yardımcısı Kasım Ateş  “2015 yılının en önemli organizasyonları arasında yer alan kurumlarımız tarafından 2004 yılından bu yana başarıyla gerçekleştirilen satranç turnuvamız bu yıl da tamamlanmıştır. 15 ayrı kategoride yarışan sporcularımız iki gün süren turnuvada büyük bir centilmenlik örneği göstermiştir. Günlük yaşamın gerçeklerinden ortaya çıkan bir zihin sporu olan satranç bireyleri yaşama hazırlamada ve onların yaşamla sıkı bağ kurmalarına yardımcı olan bir strateji geliştirme sporu olarak tanımlanmaktadır. Hızlı, sistematik ve doğru düşünebilmeye yardımcı olan satranç, kişiliği olumlu yönde etkiler ve kendine güven duygusunu geliştirir. Turnuvamızın, bireylere birçok olumlu özellik kazandıran bu seçkin sporunun benimsenmesine yardımcı olacağına inanıyoruz.

12. GKV Kurtuluş Satranç Turnuvasına katılan sporcu öğrencilere, konuk okulların değerli yönetici ve öğretmenlerine, Türkiye Satranç Federasyonu il Temsilciliği ile hakem heyetine ve Turnuva Koordinatörü GKV Satranç Öğretmeni Süleyman Okan başta olmak üzere "Turnuvanın düzenlenmesinde büyük emeği geçen idareci ve öğretmenlerimize değerli velilere ve ailelere teşekkür eder dereceye giren sporcularımızı yürekten kutlarım” dedi. Yapılan açılış konuşmalarının ardından dereceye giden sporculara ödülleri törenle verildi.


ONKOLOJİ HASTANESİ ZİYARETİ

23.12.2015 Çarşamba günü Topluma Hizmet Kulübü öğrencileri Gaziantep Onkoloji Hastanesi Pediyatri Bölümünde tedavi gören çocukları ziyaret etti. Öğrencilerimiz, isme özel paketledikleri hediyeleri çocuklara takdim etti ve çocukların güzel dakikalar yaşamasını sağladı. Onkoloji Hastanesinde tedavi gören çocuklar bu ziyaretten çok memnun kaldılar.

Hastane yetkilileri de bu ziyaretten dolayı öğrencilerimize çok teşekkür ettiler ve çocukların böyle ziyaretlere ihtiyacı olduğunu söylediler. Böyle güzel bir etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları yöneticilerine çok teşekkür ettiler.


ANAOKULU ÖĞRENCİLERİMİZ ENGELLİLER KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRİLİYOR

Çocuklarda olumlu temel alışkanlıkların kazandırıldığı en kritik yaşlar 3-10 yaş aralığıdır. Bu önemli evrede özellikle okul öncesi dönem ve ilkokul yılları, çocuklara Değerler Eğitimi’nin verilmesi anlamında en uygun dönemlerdir. Okullar, çocuklar için bu altın çağda her bir değeri titizlikle ele alarak onların güzel yaşam alışkanlıkları ve becerileri kazanmalarında büyük önem taşımaktadırlar. Değerler eğitimi, toplumun içinde samimi, insancıl, saygılı, kendisinin ve yaşadığı toplumun sorumluluğunu alan, bilinçli bireylerin yetiştirilmesi anlamında son derece önemlidir.

Bu bağlamda çalışmalar başlatan GKV Özel Okulları Liseleri öğrencileri kendi yazmış oldukları oyunla engellilere empati duyma bilincini vermeye çalıştılar. Bu eğitim kapsamında; anaokulu öğrencilerine farklı engelli grupların beklentileri, onlara nasıl davranılması gerektiği, dışlanmadan toplumda eşit koşullarda birlikte yaşamanın önemi anlatıldı. Öğrenciler büyük bir ilgiyle izlediler ve görüş belirttiler.

Proje Koordinatörü öğretmeni Nursev Kadıoğlu 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında dünya birinciliği kazanan “Engellilere Empatiyi Artırma Projesinin” sürdürülebilirliğinin yanı sıra, bu öğretim yılında da “Çevre ve Demokrasi bilincinin arttırılması projesi” kapsamında kalıcı değerlerin verileceği eğitimlerin devam edeceğini belirtti.


AVRUPA GENÇLİK PARLAMENTOSU KULÜBÜ ENKA YOUTH FORUM’DA

Okulumuzun Avrupa Gençlik Parlamentosu Kulübü öğrencilerinden Yağmur İşsever, Ata Güler, Selin Umay Akhan, Selin Bayrak, Dilara Petek, Zeynep Arpacıoğlu, Ronaysu Taylan ve Jiwon Shim; 11 - 14 Aralık tarihleri arasında Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Demet Tekerekoğlu liderliğinde 3th National Enka Youth Forum (3. Ulusal Enka Gençlik Forumu) etkinliğine katılmışlardır. Kulüp öğrencilerimiz, 4 gün süresince zorlu ancak keyifli bir forum geçirmiş, öğrencilerimizden bazıları ilk kez EYP heyecanını yaşarken Cemil Alevli Lisesi öğrencilerimizden Yağmur İşsever kapanış konuşması görevini üstlenerek okulumuzu başarılı bir şekilde temsil etmiştir.

Öğrencilerimiz dört gün süren bu etkinlikte Anayasal Haklar, Ekonomi, Uluslararası Ticaret, Sivil Haklar ve Özgürlükler, Kamu Sağlığı ve Dışişleri Komitelerinde yurt içindeki farklı okullardan katılan yaklaşık 240 öğrenci ile birlikte, hiçbir kısıtlama olmadan politik, sosyal ve kültürel konuları İngilizce olarak derinlemesine tartışmışlardır.

Gençlerimizin pratik ve geliştirici öğrenim deneyimlerine destek sağlayan bu etkinlik,  geleceğin yurttaşları olarak kendileri dışındaki akranlarının düşünce ve karakterlerinin farkında olmalarını, birbirlerinin düşüncelerine saygılı olmalarını ve birlikte kamu yararı için ortaklaşa çalışmalarını sağlaması açısından büyük bir önem taşımaktadır.

Bu etkinlikte özveri ile çalışan ve okulumuzu başarılı bir şekilde temsil eden öğrencilerimizi kutluyoruz.


AVRUPA GENÇLİK PARLAMENTOSU 18. ULUSAL SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANDI

GKV Özel Liseleri 6 öğrencisinden oluşan okul delegasyonuyla bu yıl 20-24 Kasım 2015 tarihleri arasında TED Kayseri Kolejinin ev sahipliğinde 18.si düzenlenen Avrupa Gençlik Parlamentosu Ulusal Seçim Konferansı’na katılarak konferans öncesi EYP Türkiye yetkilileri tarafından yapılan ön elemeyi, yazdıkları İngilizce kompozisyonlarla geçmeyi başaran öğrencilerimiz, okulumuza konferansa katılan 22 liseden biri olma gururunu yaşattılar. Dört gün süren Avrupa Gençlik Parlamentosu Türkiye 18. Seçim Konferansı boyunca Türkiye’nin önde gelen liselerinden oluşturulan altışar öğrenciden oluşan delegasyon gruplarına Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen yönetici ve eğitmenler rehberlik etti. Komite çalışmaları sırasında oluşturulmuş karar taslaklarını tartışabildikleri bir platform da gerçekleşen Avrupa Gençlik Parlamentosu Ulusal Seçim resmi jüri ekibi, genel meclis boyunca öğrencilerin performanslarını gözlemlemiş ve puanlamıştır. Her bir komite sundukları karar taslağını soru-cevap ve tartışma düzenine uygun savunmuş. Çözüm önerilerinin geçerliliğini tartışmış ve tüm bu tartışmalar sayesinde, karşılıklı paylaşımın yanında, katılımcıların yeni konular hakkında fikir sahibi olmaları sağlanmış, ilgi duydukları konular hakkında daha fazla araştırma yapıp öğrenmeye teşvik edilmişlerdir.

18. Avrupa Gençlik Parlamentosu jüri değerlendirmesi sonucunda 135 öğrenci arasından 27 asil (10 yedek) delege, EYP Türkiye’yi yurt dışında yapılacak olan konferanslarda temsil etmek üzere belirlenmiştir.

GKV Özel Liseleri EYP Kulübü olarak katıldığımız EYP Türkiye 18. Ulusal Seçim Konferansı’nda altı öğrencimizden oluşan delegasyon grubumuz üstün başarılar elde etti.  Jüri değerlendirmesi sonucunda C10A sınıf öğrencisi Nida Kadayıfçı ikinciliğe layık görülerek 4-13 Mart 2016 tarihleri arasında İrlanda’nın Dublin kentinde yapılacak olan Uluslararası Avrupa Gençlik Parlamentosu Konferansı’na yönetici olarak katılmaya layık görülmüştür.

(The 1st Internatinal Session of European Youth Parliament, 4-13 2016 (Dublin, Belfast/ Irland)C11B Osman Gül ve F11A Büşra Abdülkadiroğlu adlı öğrencilerimiz 13- 16 Mart 2016 tarihleri arasında Fransa’nın Dijon kentinde yapılacak olan Çevre Bilimi Ulusal Forumu’na katılmaya layık görülerek katılım davetiyesi alan öğrencilerimizden olmuşlardır.

Internatinal Forum on Ecology of EYP France, 13-16 March 2016 (Dijon/France)(Ayrıca 13- 16 Mart 2016 tarihleri arasında yapılacak olan ve iki öğrencimizin de yönetici olarak katılacağı Çevre konulu Ulusal Foruma GKV EYP Rehber öğretmeni Özlem Kara da EYP Türkiye adına Uluslararası konferansa katılma davetiyesi almıştır.)

GKV Özel Liseleri EYP Kulübü öğrencilerini gösterdikleri bu üstün performans ve elde ettikleri bu başarıdan dolayı kutluyoruz. Bu başarının tesadüf olmadığını, sistemli çalışan ve öğrenen profilinde öğrenciler yetiştirmeyi hedefleyen GKV Özel Okullarının sahip olduğu misyon ve vizyonun sonucu olduğunu da belirtmek isteriz. Yönetici olarak katılacakları Uluslararası konferans ve forumların öğrencilerimizin akademik gelişimlerinin yanı sıra, bireysel gelişimlerine önemli bir katkı sağlayacağına yürekten inanıyor, öğrencilerimizi bir kez daha kutluyoruz.


VODAFONE FREEZONE

Türkiye’nin en büyük liseler arası müzik yarışmasında Türkiye 1.si olan GKV Özel Liseleri orkestrası okullarına tam teçhizatlı bir müzik stüdyosu kazandırdı.

09 Mayıs 2015 tarihinde Bostancı Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Vodafone Freezone 18. Liseler Arası Müzik Yarışması’nda “En İyi İcra” kategorisinde Türkiye 1.si olan GKV Özel Liseleri Orkestrası üyeleri para ödüllerini aldı.

Selim Barlık, Ceyda Zorer, Burcu Bağlama, Görkem Öztosun, Deniz İlker Öz ve Zeki Güleç’ten oluşan grup “The Doobie Brothers In Long Tarin Running” adlı müzik parçasını yorumlamıştı. Grubun solisti Ceyda Zorer gösterdiği performansla “En İyi Kız Solist”  kategorisinde de 3.lük ödülüne layık görülmüştü. Ayrıca GKV Özel Liseleri orkestrası bu güzel başarıları ile okullarına tam donanımlı bir müzik stüdyosu da kazandırdı.

Ödüllerini vererek grup üyelerini ve danışman öğretmen Nadir Gürsel’i kutlayan Okul Müdürü Ülkü Ulutaş “Öğrencilerimiz akademik başarının yanı sıra sanat, spor, müzik vb. alanlarda da performansları ile dikkat çekiyorlar. Müzik ile ilgilenen gençlerin hayatı daha iyi analiz edebildiğine inanıyorum.” dedi.


9. SINIFLAR HOŞGELDİN PARTİSİ

Geleneksel olarak her yıl yaptığımız 9. Sınıflar Hoşgeldin Partimizin birini daha geride bıraktık. DJ, logolu yaş pasta kesimi, öğrencilerden topladığımız eğlenceli resimlerden hazırlamış olduğumuz slaytımız partimize renk kattı. Öğrenci meclisimizin hazırlamış olduğu bu eğlenceli partinin en önemli noktası herkesin yüzündeki o heyecan ve gülümseme... Bu geleneğin her sene bir öncekinden daha eğlenceli ve renkli geçmesi dileğiyle…


GKV MCMUN 2015 KONFERANSI’NDA

GKV Özel Liseleri MUN Kulübü, ODTÜ Geliştirme Vakfı Ankara Okulları(GVO)  tarafından organize edilen “MCMUN 2015 Konferansı”na 11-14 Aralık 2015 tarihleri arasında katıldı.

Afganistan Büyükelçisi Amanollah Jayhoon’ın konuşmacı olarak katıldığı açılış töreninde öğrencilerimizden elçi olarak görevlendirilen C10A sınıfı öğrencisi Ece Yağcı ve F9A sınıfı öğrencisi İrem Ateş, Hindistan ve İran ile ilgili kendilerine verilen konulara yaklaşımı, sorunları değerlendirmesi ve çözüm önerilerini sunması bakımından başarılı bir açılış konuşması yaparak bol alkış alan elçilerden oldular. Tüm takım üyelerimiz katıldıkları etkinliklerde, İngilizceleriyle öne çıkarak görevlerini başarıyla gerçekleştirdiler.

Öğrencilerimizden MUN konferansı deneyimini daha önce yaşayanlar kendilerini geliştirirken yeniler de İngilizce olarak global bir sorunu araştırıp çözümler üretme ve savunma becerileri konusunda büyük tecrübe kazandılar.

MCMUN'15 Konferans sonuçlarına göre MUN Kulübü öğrencimiz Oya Suran komite konusuna en iyi hazırlanan, sunan ve komite çalışmalarında en aktif rol oynayan delege olarak MCMUN'15 Konferansı "Best Delegate" En iyi Delege Ödülüne layık görüldü. Kulüp öğrencilerimizin başarısında en büyük rolün MUN Kulübünün okulumuzda sürekliliği ve kulübe olan ilginin yanı sıra öğrencilerin komite konularını konferans öncesi ciddi anlamda araştırmaları olduğu dile getirildi.


GKV LİSELERİ ÖĞRENCİLERİ HUZUREVİNİ ZİYARET ETTİ

Topluma Hizmet Kulübü üyesi öğrenciler, 11.12.2015 Cuma günü Gaziantep Huzurevini ziyaret ettiler. Yaşlıları mutlu etmek, yalnızlıklarını bir nebze olsun unutturmak için yaşlılara takdim edilmek üzere hediyeler alarak Huzurevine gittiler ve oradaki yaşlılarla tanıştılar. Onlarla sohbete edip onların deneyimlerini dinlediler. Huzurevindeki yaşlılar, öğrencilerimizin ziyaretinden çok mutlu oldular, onlara teşekkür edip öğütler verdiler. Özellikle sağlık ve boş zamanın çok iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladılar. Kulüp öğrencilerimiz bu ziyarette çok duygulandılar ve böyle etkinliklere devam edeceklerini söylediler.           


GKV ÖZEL LİSELERİ'NİN ÖZDEBİR SINAV BAŞARISI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri ÖZDEBİR’in yaptığı Türkiye Geneli Deneme Sınavı’nda da büyük başarılar elde etti. Öğrencilerimizden Eylül Kasapoğlu YGS-1 puan türünde Türkiye 61.si ve Gaziantep İl 1.si, YGS-2 puan türünde Türkiye 56.sı ve il 2.si oldu. Diğer öğrencilerimiz ise farklı puan türlerinde yüksek puanlarla 43 derece elde etti. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liselerinin donanımlı YGS-LYS kurs ve etüt çalışmalarıyla yetiştirdiği öğrenciler, emeklerinin karşılığını Türkiye geneli deneme sınavlarında da almaya devam ediyor.


GKV ÖZEL ANAOKULUNDA SHOPPING DAY

Dilin doğal bir etkinlik oluşu nedeniyle GKV Özel Okullarında dil öğretiminde tek bir yöntem uygulamak yerine, bir dil atmosferi oluşturulmaktadır. Bu atmosferde, her öğrenciye dil öğrenme olanağı ve ortamı sağlanmaktadır. Bu bağlamda Anaokulumuzda dili işlevsel hale getirmek için Anaokulu İngilizce Öğretmenlerinin hazırlamış olduğu “shopping day” günü minik öğrenciler tarafından çok sevildi.

Amacımız; İngilizce kullanımının sadece dersliklerle sınırlı kalmamasının ve dili pratikte de kullanmasını sağlamak ve öğrencilerimizin özgüvenlerini geliştirmektir.


GKV'LİLERİN SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ HIZ KESMİYOR

09.12.2015 Çarşamba günü GKV Cemil Alevli Koleji C9A ve C10A sınıfı öğrencileri Akyılmaz Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti. Gaziantep Mutluluğun Adresi Derneği ve GKV Özel Okulları Cemil Alevli Koleji CAS programı kapsamında organize edilen etkinlikte; öğrencilerin down sendromu konusunda bilgilenmesi, down sendromlu çocukları tanımaları ve down sendromlu olmanın ne anlama geldiği konusunda farkındalığın arttırılması hedeflendi.

GKV Cemil Alevli 9. ve 10. Sınıf öğrencilerinin kendi oluşturdukları bütçeleriyle aldıkları yılbaşı ağacını rehabilitasyon merkezindeki arkadaşları ile süsleme etkinliğinde bulundular. Toplumun bazı kesimleri tarafından rahatsızlıkları yüzünden dışlanan, korkulan ya da uzak durulan, kendi yaşlardaki down sendromlu arkadaşlarıyla eğlenceli bir gün geçirirken öğrencilerin mutluluğu yüzlerinden okunuyordu. Bir grup GKV öğrencinin yaptığı yüz boyama etkinliği öğrenciler tarafından büyük ilgi görürken, öğrenciler, dernek üyelerinin aldığı yılbaşı hediyelerini yılbaşı ağacının altına yerleştirerek hatıra fotoğrafı çektirdiler.


BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ÇAYLAKLAR MÜNAZARA TURNUVASINA GKV DAMGASI

4 - 7 Aralık tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi Münazara Kulübü tarafından düzenlenen “8. Boğaziçi Çaylaklar Turnuvası”na katılan GKV Özel Okulları münazara takımı okulumuzu başarıyla temsil etti. 182 takım arasında başarılı maçlara imza atan takımımız Bilgi, Boğaziçi, Ege, Çankaya, Koç, Hacettepe üniversiteleri gibi dişli rakipleri geride bırakarak yaptığı maçların çoğundan salon birincisi olarak çıkmayı başardı. Münazara Kulübü öğretmeni Ferit Aslan rehberliğinde maçlara katılan münazara takımı öğrencilerimiz Elif Kazaz, Oğuzhan Alpaslan, Ece Oğuzhan ve Okan Araz bu turnuvanın kendilerine çok şey kattığını; buradaki tecrübelerle 26-27 Aralık tarihlerinde İstanbul Acıbadem Üniversitesinde düzenlenecek olan 2. Türkiye Münazara Şampiyonası’nda Gaziantep’i ve okulumuzu başarıyla temsil edeceklerini belirtti.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖĞRETMENLERİ BALODA BULUŞTU

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları öğretmenleri düzenlenen baloda gönüllerince eğlendi. GKV Özel Okulları’nın sürekli kendisini yenileyen bir eğitim kurulu olduğunun altını çizen GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, 52 yıldır Türkiye’nin eğitim alanındaki en önemli kurumu olmayı sürdürdüklerini ifade etti. Bir otelde düzenlenen baloda bir araya gelen GKV Özel Okulları idareci ve öğretmenleri gecenin geç saatlerine kadar gönüllerine göre eğlendi.

Geceye GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, GKV Mütevelli ve yönetim kurulu üyeleriyle Gaziantep Kolej Vakfına hizmet etmiş emekli idareci ve öğretmenler de onur konuğu olarak katıldı.Gecede bir konuşma yapan Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy öğretmenler tarafından ayakta alkışlandı.

GKV Özel Okulları’nın 52 yıldır eğitim alanında ülkeye büyük hizmetler gerçekleştirdiğini ifade eden Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında önemli yenilikler gerçekleştirildiğini ifade ederek “Hepinizin bildiği gibi bu yıl okullarımızda önemli yenilikler yaparak kurumlarımızın fiziki yapısını güçlendirirken personel kadromuzu dinamik, genç idarı ve öğretim kadrosuyla yenileyerek yepyeni bir oluşuma imza attık. Bu oluşum reform niteliğindedir. Kısa zamanda her alanda bunun meyvelerini göreceğiz ve okulumuz başarıdan başarıya koşacaktır. Bu başarı başta çok yetenekli, çalışkan, azimli Genel Müdürü Müfit Taşlıyar önderliğinde mesai arkadaşları ve siz çok kıymetli sevgili öğretmenlerimizin gayretleri sayesinde olacaktır.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları üstün başarısı, dürüstlüğü, Atatürk ilke ve prensipleriyle Gaziantep’in simgesi olmuştur. Bunu sizlere borçluyuz. Bütün gönlümle sizlere Yönetim Kurulumuz adına bir kere daha sevgi ve minnetlerimi sunuyor, hepinizi sevgiyle kucaklıyorum” dedi.

GKV Özel Okullarında 15 yılını dolduran idareci ve öğretmenlere plaket verilmesinin ardından öğretmenler müzik eşliğinde gecenin geç saatlerine kadar eğlenerek balonun tadını çıkardı. Gecenin sonunda ise ellerindeki Türk bayraklarıyla sahneye çıkan öğretmenler 10.Yıl Marşı söyleyerek adeta coştular.


GKV’LİLER ADANA-MERSİN GEZİSİNDE DOYASIYA EĞLENDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencileri, Okul Müdürü Ali Bozgeyik, Müdür yardımcısı Ali Dirgen ve görevli öğretmenler rehberliğinde 21 Kasım 2015 Cumartesi günü Adana-Mersin gezisine gitti. Gezinin ilk durağı Adana’ydı. Adana’da şehir turunun ve öğle yemeğinin ardından Mersin’e yolculuk başladı.

Mersin Devlet Opera ve Balesinin sahnelediği oyunu izledikten sonra, uzun bir sahil gezintisi yapan öğrenciler, doğanın ve sıcak havanın tadını çıkarıp keyifli saatler geçirdiler. Akşam yemeğinde Mersin’e özgü lezzetleri tatma fırsatı bulan GKV’liler Gaziantep’e dönüş hazırlığına başladı. Geziden büyük keyif alan öğrencilerimiz bir başka etkinlikte buluşmak istediklerini dile getirdiler.


GKV ORTAOKULU'NDA ÖĞRETMENLER GÜNÜ COŞKUSU

24 Kasım Öğretmenler Günü Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulunda coşkuyla kutlandı. Ortaokul öğrencilerinin hazırladığı program, GKV Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Kutlama etkinliğine Okul Müdürü Ali Bozgeyik, müdür yardımcıları, GKV Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Sunuculuğunu 6. sınıf öğrencilerinden Batuhan Özçil ve Açelya Haratoğlu’nun yaptığı kutlama program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 7/E sınıfı öğrencisi Melis Arıcı yaptı. Konuşmanın ardından  “Öğretmen Mesleğinin Yüceliği” konulu film izlendi. Filmin ardından 5. ve 6. sınıf öğrencilerinin ortaklaşa hazırladığı “Öğretmene Vefa” konulu oratoryo sunuldu. Müzikle şiirin iç içe olduğu gösteri öğretmenlerimize duygulu anlar yaşattı. Programın sonunda müzik korosu, söyledikleri şarkılarla öğretmenlerine duydukları sevgiyi bir kez daha dile getirdiler.


GKV ÖZEL LİSELERİNDEN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 24 Kasım Öğretmenler Gününde Öğretmenlerine ne kadar değerli olduklarını hissettirdi. GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit TAŞLIYAR ve Genel Müdür Yardımcıları Kasım ATEŞ ve Can HOŞCAN ile birlikte öğretmenleri sınıflarında ziyaret ederek öğrencilerin önünde öğretmenlere sundukları çiçekle onurlandırdılar.Yönetim tarafından yapılan bu jest GKV Öğretmenlerinin duygu seli yaşanmasına neden oldu.

Ayrıca Öğrenci Meclisi 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde hazırladıkları programla öğretmenlerinin bu çok anlamlı gününü kutladı. Sunuculuğunu GKV Anadolu Lisesi Öğrenci Meclis Başkanlarının yaptığı programın açılışında GKV hakkında bilgi verdi. Daha sonra Gaziantep Kolej Vakfı eğitim kadrosunda yıllarca hizmet veren okulumuzun en kıdemli öğretmenlerinden Özlem Ketteoğlu kıdemli öğretmenler adına, Özge Ataker de genç öğretmenler adına birer konuşma yaptı.  Lise öğrencilerden oluşan şiir korosu “Ben Öğretmen olmak istiyorum“ adlı şiiri okudular.

GKV Öğrenci Meclisinin hazırladığı kısa film öğrencilere eğlenceli ve bol kahkahalı dakikalar yaşattı. Tören, GKV Öğrenci Meclisinin, öğretmenlerine günün anısına hazırlattıkları teşekkür plaketlerinin takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.


“DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ” GKV ÖZEL OKULLARINDA KUTLANDI

Dünyada her gün olumsuz yaşam koşulları, savaşlar veya kötü muameleye maruz kalarak onlarca çocuk yaşamını yitirmektedir. Böylesi önemli bir konuda Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları “Biz Geleceğiz, Gelecek Bizim” sloganıyla yola çıkarak 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününe dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için bir dizi etkinlik hazırladı. Çocuk haklarını yasal zemine oturtan ve tarihte en geniş kabul gören insan hakları belgesi olan Çocuk Hakları ve Çocuk Haklarına Dair Sözleşmenin 1989 yılında onaylanması nedeniyle 20 Kasım günü tüm dünyada Çocuk Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. 18 yaş altı tüm bireyleri kapsayan sözleşme cinsiyetlerine, dinlerine ya da sosyal kökenlerine bakılmaksızın bütün çocukların haklarını tanımlamaktadır.

Özel Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu’nda 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü 4.sınıf öğrencilerinin ve okul temsilcisi Naz Durakoğlugil, Okul Temsilcisi Yardımcısı Rüzgar Erçen’in de katıldığı farklı etkinliklerle kutlandı.

Hazırlanan pankartlarda yer alan sayılar ile çocuk hakları konusunda arkadaşlarını bilgilendiren ve çocuk hakları konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan öğrenciler, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar: “Çocuk hakları, kanunen veya ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, yaşama, barınma; fiziksel, psikolojik gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel kavramdır. Öğrencilerimizin bu haklarını bilmeleri en doğal hak olduğunu düşünüyorum.” dedi. Ayrıca öğrenciler Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş ve Can Hoşcan’ı ziyaret ederek hazırladıkları etkinliklerini sundular.

Gün boyunca hazırlanan sunular ve filimler bütün sınıflarda gösterildi.

Öğrenciler yaptıkları bu çalışmalarla farkındalık yaratarak arkadaşlarına haklarını en iyi şekilde anlattılar.


TÖDER TÜRKİYE GENELİ DENEME SINAVI İL BİRİNCİLİĞİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Fen Lisesi öğrencisi Eylül Kasapoğlu TÖDER’in düzenlediği Türkiye Geneli Deneme Sınavı’nda Türkiye 22.si ve İl 1.si oldu. Öğrencilerimiz çeşitli puan türlerinde 39 Türkiye derecesi elde etti. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri, öğrencilerini çok donanımlı kurslarla YGS ve LYS için hazırlamaktadır ve bunun ilk meyvelerini Türkiye geneli başarılarla elde etmiştir. Eğitim öğretimdeki kalitesini il çapından Türkiye geneline taşımıştır. GKV, öğrencilerinin geleceğin mimarı olmaları yolunda kararlı adımlarla ilerlemektedir.


ÖĞRETMENLER GÜNÜ SATRANÇ TURNUVASI

21 Kasım 2015 tarihinde Gaziantep Satranç İl temsilciliği ve Prımemall AVM’nin düzenlediği 10 yaş altı öğrenciler için yapılan, Prımemall AVM Öğretmenler günü satranç turnuvası sonuçlanmıştır. Turnuva bitiminde saat 18.30 da il temsilciliği yetkilileri ve hakemler tarafından ödüller verilmiştir.Turnuva sonunda dereceye giren öğrencilerimizin,

OKULUMUZUN DERECELERİ

10 YAŞ ALTI GENEL KATEGORİSİ

İL ÜÇÜNCÜSÜ:  DİLA BALOĞLU 3 / D

(Madalya + Deva hastanesi hediye check-up ödülü almıştır.)

İL ALTINCISI:  KAAN ZENCİRKESER 3 / D

(Madalya ödülü almıştır.)


GKV ÖZEL İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ OKUL TEMSİLCİSİ VE YARDIMCISINI SEÇTİ

Özel Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu’nda başkanlık seçimleri için yapılan propaganda çalışmaları çekişmeli geçti. GKV Özel İlkokulu’nu en iyi şekilde temsil etmek üzere aday olan öğrenciler zorlu bir hafta geçirdiler. Seçim sürecinde öncelikle sınıflar düzeyinde sınıf temsilcileri seçildi. Seçilen sınıf temsilcileri okul temsilciliği ve yardımcılığına aday olmaya hak kazandılar. Adayların açıklanmasının ardından öğrenciler hazırladıkları afişler ve sınıf içi çalışmalar ile kendilerini tanıttılar. 13 Kasım 2015 Cuma günü 2,3 ve 4. Sınıf öğrencilerimiz sandık başına giderek belirledikleri adaylar için oy kullandılar.

Okul Meclisi Başkanlığı seçimlerinde 403 oy kullanıldı. Seçimler sonucunda Okul Temsilcisi 4/A sınıfından Naz Durakoğlugil,  Okul Temsilcisi Yardımcısı 3/A sınıfından Rüzgar ERÇEN oldu. Cuma günü yapılan törende Özel Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu Müdürü Mustafa ŞENEL, İlkokul Temsilcisi ve Yardımcısını açıklayarak adayları tebrik etti. Mustafa ŞENEL, seçim süreci boyunca çalışmalarını titizlikle yürüten seçim kurulu üyesi öğrenciler, aday öğrenciler ve emeği geçen tüm öğretmenlere de teşekkür etti.


BİLKENT GENÇLİK AKADEMİSİ

Öğrencilerimizde erken yaşlardan başlayarak meslekler ve üniversite kültürüne yönelik aidiyet duygusu oluşturmak amacıyla 13-20 Haziran 2015 tarihleri arasında Bilkent Üniversitesinde düzenlenen Gençlik Akademisine katıldık.

9,10 ve 11. sınıflara ulaşmayı hedefleyen bu programda akademik derslerin yanı sıra “Spor, havuz, Rollhouse, mozaik çalışması, rüzgâr tüneli, DNA nasıl elde edilir, tartışmalı film gösterimi, spagetti ile mutfaktayız” gibi sosyal faaliyetlere de yer verilmiştir.

Programda devamsızlık yapmadan programı tamamlayan öğrencilere katılım belgesi verilmiştir.


GKV SINIFLAR ARASI BASKETBOL TURNUVASI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liselerinde beden eğitimi zümresi tarafından 2015-2016 eğitim-öğretim 1. yarıyıl sportif etkinlikleri kapsamında sınıflar arası basketbol turnuvası düzenlendi. Grup usulü yapılan müsabakalar coşkulu bir havada ve fair-play ortamında gerçekleşti. Öğrencilerimizin  müsabakalara ilgisi çok fazlaydı. Bu da sporun geleceği açısından sevindirici bir durumdur.

 
Müsabakalar sonunda;

9. sınıfların 1.si FL/9-C

10.sınıfların 1.si AL/-A

11.sınıfların 1.si FL/11-A oldu.


Birincilik elde eden gruplara madalyalarını takdim eden GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Ülkü Ulutaş, öğrencilerimizin sportif etkinliklere katılımını ve daha aktif olmalarını her zaman desteklediklerini söyledi, öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.


MİNİKLER SATRANÇ ŞENLİĞİ

15 KASIM 2015 tarihinde Şehitkamil Belediyesi ve M1 AVM’nin düzenlediği Şehitkamil Belediyesi Minikler Satranç şenliği satranç turnuvası sonuçlanmıştır. Turnuvanın ödül töreni 15 Kasım 2015 Pazar günü saat 17.30 da M1 AVM’de yapılmıştır. Turnuva sonunda dereceye giren öğrencilerimizin;


OKULUMUZUN DERECELERİ
8 YAŞ GENEL KATEGORİSİİL İKİNCİSİ:   KAAN ZENCİRKESER 3 / D

(Kupa + Madalya + Başarı belgesi + Tablet ödülü almıştır.)


İL DÖRDÜNCÜSÜ:   DİLA BALOĞLU 3 / D

(Madalya + Başarı belgesi + MP3 player ödülü almıştır.)


9 YAŞ GENEL KATEGORİSİİL İKİNCİSİ:   ÖMER IŞIK 4 / D

(Kupa + Madalya + Başarı belgesi + Tablet ödülü almıştır.)


İL ÜÇÜNCÜSÜ:   DEMİR DEMİROĞLU 4 / C

(Kupa + Madalya + Başarı belgesi + MP3 player ödülü almıştır.)


GKV’DE AYTEN SEZER ARIĞ SÖYLEŞİSİ

Türkiye Cumhuriyeti’ni sarsılmaz temeller üzerinde yükselten Ulu Önder Atatürk aramızdan ayrılışının 77. yılında, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında saygıyla anıldı. GKV Özel Anaokulu, GKV Özel İlkokulu, GKV Özel Ortaokulu, GKV Özel Fen ve Anadolu Liseleri ve Cemil Alevli Kolejinde düzenlenen anma törenlerinin yanı sıra GKV Özel Okulları eğitim kampüsünde genel bir anma töreni de gerçekleştirildi.

Yarım asrı aşkın süredir “Kıvılcımdan Eğitim Meşalesine” doğru 52 yıllık eğitim yolculuğunda, Atatürk ilkeleri ışığında, duruşu, çizgisi ve başarılarıyla tarih yazmış Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları,  Atatürk haftası kapsamında Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayten Sezer Arığ’ın konuşmacı olarak katıldığı “Atatürk ve Çağdaşlaşma” konulu bir konferans düzenledi.

Prof. Dr. Ayten Sezer Arığ yaptığı konuşmasında; “Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 77. yılında minnet ve özlemle anıyor ve manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz. Tüm yaşamını 'Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır.' temeli üzerine kuran, 'İcap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk milletine canımı vereceğim.' diyen Ulu Önderi anlatabilmek için dakikaların değil, günlerin yetersiz kalacağını biliyoruz. Bildiğimiz ve tüm dünyanın kabul ettiği çok önemli bir gerçek, bu müstesna devlet adamının modern Türkiye Cumhuriyeti tarihine yön veren kişi olduğudur. Dünyada hiçbir lider, 'Milletimle yakından ve gösterişten uzak karşılıklı görüşmenin zevkini, mutluluğunu anlatamam. Her ne zaman kendimi milletimin karşısında görsem, her ne zaman milletimin bireylerinden birkaçının yüzüne baksam, oradan ruh ve vicdanıma gelen ışık, benim için en değerli ilham ve verim alevi oluyor' diyen Mustafa Kemal kadar halkıyla bütünleşmemiştir. Dünyada hiçbir liderin ardından 'Dünya, bu savaş ve barış kahramanı büyük insanın ölümü ile fakir düşmüştür' diye söz edilmemiştir. Evet, doğrudur. Çünkü O 'Yurtta barış, dünyada barış felsefesiyle savaşlardan arındırılmış bir dünya arzulayan, 'Medeniyetin emir ve talep ettiğini yapmak, insan olmak için kâfidir" diyerek çağdaşlığın önemini vurgulayan bir dünya lideridir. İşte bu nedenle fani Mustafa Kemal'in yokluğu ile dünya yüzyılın liderini yitirmiştir. Ancak, çok iyi bilinmektedir ki iki Mustafa Kemal vardır, biri sadece Türk ulusunun değil, tüm dünyanın 77 yıl önce bugün kaybettiği fani Mustafa Kemal; diğeri Mustafa Kemal ideali, yani ölümsüz olan, dünya durdukça yaşayacak ve yaşatılacak olandır. Çünkü 'Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum.' diyerek Çanakkale'yi geçilmez yapan; 'Ya istiklal ya ölüm!' parolasıyla Osmanlı'nın küllerinden yeni bir devlet yaratan, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.' ilkesiyle TBMM'ni kuran, Lozan'da Sevr zincirini kırarak Cumhuriyeti yaratan bu ideallerdir. Mustafa Kemal idealinin yaşatılması ancak, yediden yetmişe; kadınıyla erkeğiyle Anadolu'da ulusal kurtuluş mücadelesi veren, bugün de vatan söz konusu olunca canını esirgemeyen halkımızın sosyal ve ekonomik refaha kavuşması, ulusal bütünlüğümüzün ve çağdaşlaşmamızın karşısına çıkan engellerin kaldırılması ve demokrasiden asla ödün verilmemesiyle mümkündür. Bu nedenle 10 Kasımlar sadece Atatürk'ü' anma günü değil, düşüncelerini ve ilkelerini anlama ve O'nun 'Türkiye Cumhuriyetini kuran Türk halkına Türk milleti denir.' tanımını unutmadan 'Ne mutlu Türküm diyene!' sözünü coşkuyla söyleme günü olmalıdır.”  diyerek programı ilgiyle izleyen GKV öğrencilerinin sorularını da yanıtladı.


MİNİK GKV’LİNİN YÜREĞİNDEN ANNENİN KALEMİNE ATA’YA MEKTUPLAR

Gerçekleştirdikleri bir birinden farklı etkinlikle dikkat çeken GKV’li öğrenciler Atatürk haftası etkinlikleri kapsamında duygularını annelerine anlatarak Atatürk’e mektup yazdılar. Annelerinin çocuklarının duygularını kaleme döktüğü etkinlik sonrası muhteşem bir sergi ortaya çıktı. Sergiyi ziyaret edenler çocukların duygularını hayranlıkla okuma şansı yakaladı.

Atatürk haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdikleri etkinliklerle dikkat çeken GKV Özel Okullarında minik öğrenciler de bir birinden güzel etkinlikle dikkat çekiyor. Duygularını annelerine anlatarak bunların mektup haline gelmesini sağlayan minik GKV’liler yazılan mektuplardan oluşan sergilerini okullarında açtı. Çocukça duyguların anlatıldığı Atatürk sevgisiyle dolu mektuplar bir anda velilerin ilgi odağı haline geldi. Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında okul, öğrenci ve veli denklemini faaliyetlerle kurduklarını ifade eden GKV Özel Anaokulu Müdiresi Gökçen Bulut “Öğrencilerimizle gerçekleştirdiğimiz birçok faaliyetimizde anne ve babaların da etkinliklerin içerisinde yer almasını sağlıyoruz. Atatürk Haftası nedeniyle gerçekleştirilen mektup yazma etkinliğimizde öğrencilerimiz duygularını anne ve babalarına anlatarak bunları kaleme almalarını istedi. O saf ve temiz duyguların kâğıtlarda cümlelere dökülmesi elbette hepimizi mutlu etti. Anneleriyle ortak gerçekleştirdikleri bu etkinlik sonucu yazılan mektuplardan oluşan sergimiz hafta boyunca okullarımızda açık bulunacak. Yapılan bu çalışma eğitimin olmazsa olmazlarının başında gelen okul, aile, çocuk öğretmen denkleminin güzel bir işleyiş ürünüdür. Ailelerin eğitime dönük çalışmaların içerisine çekilmesi çocukların başarılı bir eğitim almasında önemli rol oynamaktadır" dedi.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI’NDA ATATÜRK HÜZÜNLE ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti’ni sarsılmaz temeller üzerinde yükselten Ulu Önder Atatürk aramızdan ayrılışının 77. yılında, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında saygıyla anıldı. GKV Özel Anaokulu, GKV Özel İlkokulu, GKV Özel Ortaokulu, GKV Özel Fen ve Anadolu Liseleriyle Cemil Alevli Kolejinde düzenlenen anma törenlerinin yanı sıra GKV Özel Okulları eğitim kampüsünde genel bir anma töreni de gerçekleştirildi.


GKV ÖĞRETMENLERİNİN ATATÜRK SEVGİSİ

GKV Lise Öğretmenleri; Atatürk’e bağlılıklarını ve sevgililerini göstermek amacıyla 10 Kasım Atatürk’ü anma programına, Atatürk’ün birebir aynısı olan hırkalarını giyerek fark yarattılar. Bahçe töreninde öğrencilerin hayranlıkla izledikleri öğretmenlerine bu duygu selini yaşattıkları için teşekkür ettiler. Törenden sonra Mütevelli Kurulu Başkanımız Sayın Nüket Ersoy’ u ziyaret ederek birlikte bu günü anıtlaştırmak üzere resim çekindiler.


YAŞAMAK GÜZEL YAŞATMAK DA!!!

Türkiye’de organ bağışı ve nakil sayılarının yetersizliği organ yetmezliği nedeniyle tedavi görmekte olan birçok hastanın organ beklerken ölümüne neden oluyor. Organ bağışı bilincinin geliştirilmesi, genç nesilin organ ve doku bağışı konusunda teşvik edilmesi ve bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla 3-7 Kasım tarihleri arasında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında ‘’Organ Bağışı Farkındalık Haftası organize edildi.

GKV Cemil Alevli Koleji CAS programı kapsamında 1 hafta boyunca süresince GKV Uluslararası Bakalorya Programını uygulayan Cemil Alevli Koleji 10. Sınıf öğrencileri tarafından bir çok aktivite düzenlendi. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini, iletişim becerilerini kullanarak içinde yaşadıkları toplumun sorunlarına sorumluluk bilinci içinde gösterdikleri performans göz doldurdurdu.

Proje başlagıcı için “Yaşamak Güzel Yaşatmak da!!” slogandan yola çıkan 10.Sınıf Cemil Alevli Koleji Öğrencileri orta ve lise bölüm katlarındaki panolara Ülkemiz de organ bağışı ile ilgili gerçekleri, sorunları ve sayısal değerleri gösteren grafikleri, ulusal ve uluslararası basında dikkat çeken haberleri, kendi çizdikleri karikatürlerden oluşan çizimlerle donattılar. Organ bağışının gençler için ne anlama geldiğini içeren anket çalışması yaparak farkındalığı arttırdılar. Hafta boyunca okul saatleri dışında bir araya gelen öğrenciler arkadaşlarına İngiliz ve Türkçe olarak farkındalık sloganlarını 4000 yeşil post it kullanarak okul bünyesinde dağitimını gerçekleştirdiler.

Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık örgütü tarafından Organ Bağışı Farkındalığı için hazırlanan kısa filmleri İngilizce ve Türkçe olarak Orta ve Lise koridorlarındaki ekranlardan, okul bünyesinde eş zamanlı izlenilmesini sağladılar.

Farkındalığın son günü için hazırlanan programda,İngilizce ve Türkçe “The Power of Yes’’ mesajıyla “Organ Bağışına Evet’’ adlı 2 öğrencimizin hazırladığı interaktif çalışma öğrencilerin büyük ilgisini topladı. Öğrenci sunumunun ardından Gaziantep Üniversitesi Organ Nakil Birimi Sorumlusu Prof. Dr. Sacit Çoban ’in sunumuyla gerçekleştirilen seminerde, organ bağışının önemi vurgulanarak nakil bekleyen hastaların yaşadığı zorluklar dile getirildi.  On sekiz yaşını doldurmuş ve doğru ile yanlışı ayırabilme yeteneğine sahip herkesin organlarını bağışlayabileceğini söyleyen Çoban; toplum olarak herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğini ve herkesin bir gün organa ihtiyacı olabileceğini vurguladı. Program öğrencilerin kendi elleriyle hazırladıkları Organ Bağışı Farkındalığının simgesi olan yeşil kurdela takma seramonisi ile son buldu.


GKV ÖZEL OKULLARI ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’E YAKIŞAN BİR TÖRENLE ANDI

Türkiye Cumhuriyeti’ni sarsılmaz temeller üzerinde yükselten Ulu Önder Atatürk aramızdan ayrılışının 77. yılında, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında saygıyla anıldı. GKV Özel Anaokulu, GKV Özel İlkokulu, GKV Özel Ortaokulu, GKV Özel Fen ve Anadolu Liseleriyle Cemil Alevli Kolejinde düzenlenen anma törenlerinin yanı sıra GKV Özel Okulları eğitim kampüsünde genel bir anma töreni de gerçekleştirildi.

Türk ulusunu egemenliğine kavuşturan, demokratik bir düzen içinde çağdaşlaştırıp modern dünyada hak ettiği yere çıkaran Atatürk’ün, 77.ölüm yıldönümü nedeniyle Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, önce saat 9.05 geçe her okulun bahçesinde toplanan öğrencelerimiz hazırladıkları Atatürk’ü anma töreni; saygı durusu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından yapılan günün anlam ve önemini belirtilen konuşmadan sonra, okunan şiirlerle son buldu. GKV Özel Ortaokul öğrencilerimizin hazırladıkları “Atatürk’ü Anmak ve Yaşatmak” adlı oratoryo izleyenleri adeta büyüledi. Öğrencilerimiz “Atatürk” oratoryosunda eşsiz yetenekleriyle tarihe unutulmaz bir insan olarak geçen büyük asker, büyük devlet adamı ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü büyük bir başarıyla anlatılmaya çalışıldı. Aralara serpiştirilen görseller ve canlı olarak sunulan Rumeli Türküleri izleyenlerin duygulu anlar yaşamasına neden oldu. Program sonunda öğrencilerin, hazırlanan Atatürk köşesine bıraktıkları karanfiller seyirciyi daha çok etkiledi. Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu başkanımız Sayın Nüket Ersoy, eşi Celal Ersoy ve Kolej Vakfı Yönetim Kurulu üyelerinin de izlediği program çok takdirle karşılandı.  10 Kasım’ın anlam ve hüznüne yakışan törenin bitiminde, GKV’liler Ulu Önder Atatürk’e duydukları hayranlık ve özlemi paylaştı.


ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA MİNİKLER BİREYSEL YÜZME YARIŞMALARINDA GKV BAŞARISI

10 KASIM Atatürk'ü anma etkinlikleri kapsamında, Şehit Kamil Belediyesinin düzenlemiş olduğu yüzme yarışında, GKV Minik Öğrencileri farklı kategorilerde birinci olmuşlardır.Öğrencilerimiz;1A Sınıfından

Arda GÜLEÇ

Bora TAŞCI

Duru TAŞCI

Ata Çelikkalkan

GKV Genel Müdürü Müfit Taşlıyar tebrik ederek başarılarının devamını diledi.


GKV’DEN “ATATÜRK’ÜN EMANETİNE SAHİP ÇIKMAK” KONULU KONFERANS

Yarım asrı aşkın süredir “Kıvılcımdan Eğitim Meşalesine” doğru 52 yıllık egitim yolculuğunda, Atatürk ilkeleri ışığında, duruşu, çizgisi  ve başarılarıyla tarih yazmış Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları,  Atatürk haftası kapsamında Araştırmacı-Yazar Öner Yağcı’nın konuşmacı olarak katıldığı “Atatürk’ün Emanetlerine Sahip Çıkmak” konulu konferans düzenledi.

Yağcı yaptığı konuşmasında; “Bir ulusun uyanışını ve bağımsızlık temelinde yükselen Cumhuriyetimizi kurup bize emanet eden bir büyük insanın gerçekleştirdiklerini adım adım yok etmeye çalışanlara karşı onu sahiplenmek, onun emanetini geleceğe taşımak sorumluluğu, aynı zamanda insan olma sorumluluğudur.” dedi.  

Araştırmacı-Yazar Öner Yağcı konuşmasına şöyle devam etti: “Çağa damgasını vurmuş bir öndere sahip olmanın onuru ve kıvancıyla başı dik yaşaması gereken insanların, ne yazık ki yıllardır izlenen politikalarla bataklığa sürüklenmesi, tüm değerlerinin olduğu gibi Mustafa Kemal Atatürk'ün düşüncelerinin ve gerçekleştirdiklerinin de zihinlerinden silinip atılması gibi aşağılatıcı gerçeklik yaşanıyor ülkemizde.

Bu gerçeklik, Mustafa Kemal Atatürk'ü anlayan, onun değerinin bilincinde olan ve ona, onun devrimlerine karşı izlenen politikalar ve uygulamalarla yıllardır baskı altında tutulan, ezilen insanları daha bir kamçılamalıdır.

Zaman, bir “Büyük İnsan” olan, Türk ulusunun yeniden yaratıcısı ve 20. yüzyılın büyük devrimcisi Mustafa Kemal Atatürk'ün düşünceleri ve eylemleri doğrultusunda davranma ve onun emanetine sahip çıkma zamanıdır.”  Program sonunda Araştırmacı- Yazar Öner Yağcı programı ilgiyle izleyen GKV öğrencilerinin sorularını da yanıtladı. 

Öner Yağcı Özgeçmiş: 1951, Tokat doğumlu olan Araştırmacı-Yazar Öner Yağcı,  İlköğrenimini Yozgat-Yerköy'de tamamladı. Tokat İlköğretmen Okulu'nu ve Gazi Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü'nü bitirdi (1975). 1974'ten sonra birçok dergide yazıları yayımlandı, çeşitli yayınevlerinde çalıştı. Kardelen'le 1986 Akademi Kitabevi Roman Başarı Ödülü'nü; Turnalar' la 1988 Madaralı Roman Ödülü'nü, 1994 Sabahattin Ali Kültür Günleri Ödülü'nü, 1995 Truva Edebiyat Ödülü'nü aldı. PEN Yazarlar Derneği, Edebiyatçılar Derneği, Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı, BESAM, 68'liler Birliği Vakfı gibi kurumlarda yöneticilik yapan yazar, romanlarından başka kültür, sanat, edebiyat, siyaset konulu deneme, inceleme ve araştırmalarıyla da tanınmaktadır.


GKV ANAOKULU’NDA MİNİKLERİN CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Gaziantep kolej vakfı özel anaokulu minikleri yüreklerinde taşıdıkları büyük Atatürk sevgisiyle cumhuriyet bayramını coşkuyla kutladılar.Anaokulu öğrencileri cumhuriyet yürüyüşü yaparak okul bahçesinde herkesin ilgi odağı oldu. Söyledikleri sözler ve marşlarla cumhuriyetlerine sahip çıkan minikler renkli barış partilerinde cumhuriyet pastası keserek eğlendiler.


ANITKABİR ZİYARETİ

4-G Sınıfı öğrenci velilerinin düzenlemiş oldukları Anıtkabir ve Ankara ziyareti çok veli  ve öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Gezinin amacı;  öğrencilerim Atatürk’ü daha çok hissetmelerini  ve Atatürk ile ilgili ne varsa yakından görüp daha geniş bilgiye sahip olmalarını sağlamaktı. Çanakkale Savaşı ve Kurtuluş Savaşı’nın ne denli zorluklarla kazanıldığını belgelerle, görsellerle Anıtkabir Panaroma Müzesi’ni gezdiler.

ATATÜRK’ÜN vatanı ve milleti için neler yaptığını bilen ATATÜRK ÇOCUKLARI O’na olan minnettarlıklarını belirtebilmek için mozoleye çelenk koyma törenine katıldılar. Ayrıca öğrencilerimiz, bu ülkenin çocukları olmaktan, ATATÜRK gibi bir lidere sahip olmaktan büyük gurur duydular. Daha sonra Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’nün kızı Özden Hanımla tanışarak Atatürk’le ilgili sorular sordular. Özden Hanım’ın Atatürk’ü görmüş olması ve O’nu tanıyor olması çocukları daha çok heyecanlandırdı.


9. SINIF ÖĞRENCİLERİ ORYANTASYON SEMİNERİ

9. sınıf olarak aramıza yeni katılan öğrenciler için 9 Ekim 2015 Cuma günü bir oryantasyon semineri düzenlendi. Müdür Yrd. Ferhat Köreken GKV Liselerini öğrencilerimize tanıttı, daha sonra öğrencilerimize yazılı olarak verilen okul kurallarını bir kez de sözlü olarak açıkladı. Ardından rehber öğretmen İpek Kundak okulumuz rehberlik servisini tanıtarak okula uyum ve oryantasyon konusunda bir sunum yaptı.


29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI GKV’DE COŞKULU TÖRENLERLE KUTLANDI

Cumhuriyetimizin 92. kuruluş yıldönümü Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında birbirinden coşkulu törenlerle kutlandı. İlkokul ve anaokulumuzun beğeniyle izlenen Cumhuriyet Bayramı törenlerinin ardından GKV Özel Liseleri kutlama programı 27 Ekim 2015 Salı günü GKV Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Müdürü Ülkü ULUTAŞ konuşmaları ile başlayan törende müdürümüz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından ulusumuza armağan edilen Cumhuriyetin büyük bedeller ve zorluklarla kazanıldığını hatırlattı. Ülkemizin coğrafi konumu nedeniyle sürekli dış tehditlerin hedefinde olan ülkemizin geleceğinin Cumhuriyet gençliğinin elinde olduğunu vurgulayan Ülkü ULUTAŞ, gençlere Cumhuriyete sahip çıkmalarını söyledi. Tören coşkusu açılış konuşmasının ardından GKV Özel İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerimizin seslendirdiği Cumhuriyet şarkılarıyla devam etti. Korodan sonra “ Cumhuriyet Güncesi” adlı teatral gösteriyle devam etti. Bir İngiliz Gazetecisin Cumhuriyet kurulurken Ankara’ya gelip Gazi Mustafa Kemal Paşa ile yaptığı röportajları ve anılarını anlatan gazeteci, yaşadıklarını ve gördüklerini anlatırken lise öğrencilerinin yaptıkları canlandırmalar izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Öğrencilerimizin Türk halkının kahramanlık simgesi zeybek oyunu ve çağdaşlaşmanın zarif adımlarını yansıtan vals gösterisi büyük beğeni ile izlendi. 10.Yıl Marşı  eşliğine sahne  alan  bayrak grubu, izleyenleri büyüledi..

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları olarak Cumhuriyetimizin 92. Yılını kutlar, “egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyerek, cumhuriyeti bize armağan eden yüce Atatürk ve silah arkadaşlarına, vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimize şükranlarımızı sunarız.


GKV ÖZEL OKULLARI ŞAMPİYONLUĞA DOYMUYOR

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları, Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen Yıldız Erkekler basketbol Cumhuriyet kupasını kazanarak şampiyonluklarına bir yenisini daha ekledi.

GKV Ortaokulu Yıldız Erkekler Basketbol takımı, Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Kupası’nda yenilgisiz şampiyon oldu. Atatürk spor Salonu’nda gerçekleştirilen şampiyonada rakiplerini farklı skorlarla geride bırakan GKV Özel Ortaokulu Yıldız Erkekler Basketbol Takımı açık arayla şampiyon oldu. Turnuvada kendi gurubundaki Adnan A.Ş. Ortaokulu’nu 64-40, Özel Seçkin Ortaokulu’nu 56-23, Tüncay Aykaç Ortaokulu’nu 68-19 gibi farklı skorla yenerek finale yükselen GKV Özel Ortaokulu Yıldız Erkekler Basketbol takımı finalde de Özel Sanko Ortaokulu müsabakasında ise 72-38’lik skor elde etti. GKV Özel Ortaokulu Yıldız Erkekler Basketbol Takımı’nda Efe Karataş, Serdar Özdem, Erdem Yıldız, Turhan Torunoğlu, Berk Cupurbas, Caner Bilgel, Arben Yıldız, Arda Deniz, Suat Savrun, Yiğit Ergün, Hilmi Arslan ve Cesur Söylemez yer aldığı takımı şampiyonaya ise antrenörler Vedat Oğuzcan ve Mahmut Şahinler hazırladı. Cumhuriyet Kupasını kazanan takım oyuncuları, sevinçlerini arkadaşları, öğretmenleri ve okul idarecileriyle paylaşırken böyle anlamlı bir kupanın sahibi olmanın kendileri için onur kaynağı olduğunu ifade etti.

Şampiyon ekip şampiyonluk kupalarını 28 Ekim Çarşamba günü düzenlenecek kupa töreninde alacak.


GKV ÖZEL OKULLARINDA CUMHURİYET VE ATATÜRK HAFTASI ETKİNLİĞİ BAŞLADI

Bugün GKV Özel İlkokulu ve Anaokulunun hazırlamış olduğu 29 EKİM Cumhuriyet Bayramı tören programı bahçede yapılan muhteşem programla yapıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin Bando takımının canlı performansı törene renk kattı. Açılış ve saygı duruşununum ardından bando eşliğinde okunan İstiklal Marşı çok duygu selinin yaşanmasına neden oldu. GKV öğrencileri Cumhuriyet’e ve Atatürk’e bağlılıklarını okudukları şiirlerle bir kez daha gösterdiler. Bu yıl 1.sınıfa başlayan minik öğrencilerin heyecanı gözden kaçmadı. Program İlkokul Müdürü Mustafa ŞENEL’in konuşmasının ardından sahne alan zeybek grubu büyük alkış aldı. Bandonun verdiği “Cumhuriyet Konseri” büyük beğeni topladı. Son olarak bando eşliğinde çalınan 10. Yıl Marşı eşliğinde, GKV öğrencilerinden oluşan büyük bir grubun sunduğu bayrak gösterisiyle son buldu.


CUMHURİYET BAYRAMI VE ATATÜRK HAFTASI RESİM SERGİSİ

GKV Özel Okulları, Cumhuriyet Bayramı ve Atatürk Haftası etkinliği kapsamında etkinlikleri sürdürmektedir. GKV Özel Ortaokul öğrencilerinin yaptıkları Atatürk resim sergisinin açılışını GKV Özel Okulları Genel Müdür Müfit tarafından yapıldı.  Genel Müdür Müfit TAŞLIYAR öğrencilere yaptığı konuşmasında: ” GKV Özel okulları kuruluşundan bu yana Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı olarak öğrenci yetiştirmiş ve yetiştirmeyende devam edecektir. Bugün gördüğüm bu resimler beni çok duygulandırmıştır. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi ve resim sergisinin açılışını yaptı. Daha sonra resmi yapan öğrenciler resimleri hakkında bilgi verdiler ve bütün ilkokul sınıfları sırayla resim sergisini ziyaret ettiler.


ANAOKULU KÜÇÜKLER SANAT AKADEMİSİ

GKV Özel Anaokulunda daha önceden planlığı üzere sanat etkinliklerine çok önem verilmektedir.

Bu öğretim yılının başlamasıyla, anaokulu öğrencileri amfibide çizdikleri resimleri drama yaparak anlatırken büyük keyif aldılar. Yeni düzenlen anaokulu bahçesinde, yetişkinler gibi gayet ciddi bir şekilde şövalyede resim çizip boyadılar.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ANAOKULU’NDA VELİ TOPLANTISI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılı ilk veli toplantısını yaptı. Toplantıda anaokulu akademik program ve sosyal etkinlik uygulamaları hakkında veliler bilgilendirdi.

Fuayede hazırlanan kokteylde birbirleriyle tanışıp kaynaşma imkanı buldular. Veliler, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarını tercih ettikleri için mutlu olduklarını ifade ettiler.

Veliler, sınıflarına giderek çocuklarının sandalyelerine oturarak empati kurmaya çalıştılar ve çocuklarının bir gün boyunca bulundukları sınıflarında yapılan uygulamaları sınıf öğretmenlerin akıllı tahta da hazırlanan sundukları görselleri hayranlıkla izlediler. Veliler sınıf ve branş öğretmenleriyle yakından tanışma fırsatı bulurken yabancı İngilizce öğretmeni ilgi odağı oldu. Anaokulu müdürü Gökçen BULUT yaptığı konuşmada : “Gaziantep kolej Vakfı Özel Okulları ailesinin bir parçası olduğu için onur duyduğunu Ayrıca hem kendisinin hem de öğrencilerin çok şanslı olduklarını, çalışkan, deneyimli ve donanımlı bir kadroyla çalışmaktan onur duyduğunu dile getirerek,  GKV yönetimine ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Ayrıca öğrencilerin okula uyum sürecinin çok olumlu geçtiğini velilerin bu süreci atlatırken katkılarının büyük olduğunu, okul olarak öğrencilerini geleceğe en iyi şekilde hazırlama aşamasında, tüm süreçte yanlarında olmalarından dolayı desteklerini her zaman hissedecekleri için, velilerine teşekkür etti.


ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI SATRANÇ TURNUVASINDA GKV RÜZGARI ESTİ

7 BİRİNCİLİK, 1 İKİNCİLİK, 1 ÜÇÜNCÜLÜK

Şehitkamil Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvasının ödül töreni 19 Ekim 2015 Pazartesi saat 17.30 da Şehitkamil Belediyesi Atatürk Spor ve Kültür merkezinde yapılmıştır.Turnuva ödül töreni öncesi söz alan Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, “Hakikaten Şehitkamil’imizde farklı uygulamalarımız var. Şehitkamil Belediyesi; sevgisi, hoşgörüsü, kurumsal işbirlikleriyle ön plana çıkmaktadır. Ben; velilerimize, öğrencilerimize, hocalarımıza teşekkür ediyorum. Sporun her dalına verdiği destekten dolayı başta Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.Sporun ve sporcunun her zaman destekçisi olacaklarını belirten Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci ise şunları söyledi:“Gaziantep’te satranç sporu denildiği zaman sanırım yanına da Şehitkamil Belediyesi’ni eklemek, onu hatırlamak yanlış olmaz. Çünkü 33.’sünü düzenlediğimiz bu turnuvayla birlikte satranç sporuna özel olarak dikkat ediyoruz. Şehitkamil Belediyesi olarak zevk ve gurur duyuyoruz. Ben; bu turnuvaya ilgi ve alaka gösteren, işlerini bırakıp çocuklarımızın yanında olan, çocuklarını bu turnuvaya getiren velilerimize çok teşekkür ediyorum. Velilerimiz bize gerçekten güç veriyor. Bu turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Turnuvamız hayırlı uğurlu olsun.”


OKULUMUZUN DERECELERİ


8 YAŞ KIZLAR KATEGORİSİ

İl Birincisi: DİLA BALOĞLU 3 / D


8 YAŞ GENEL KATEGORİSİ

İl Birincisi: KAAN ZENCİRKESER 3 / D

İl Üçüncüsü: ARİF BERK ERKE 3 / A


9 YAŞ GENEL KATEGORİSİ

İl Birincisi: ÖMER IŞIK 4 / D


9 YAŞ KIZLAR KATEGORİSİ

İl İkincisi: SIDIKA TAŞAR 4 / E


11 YAŞ GENEL KATEGORİSİ

İl Birincisi: ONUR UTKU BATMAZ 6 / A


12 YAŞ GENEL KATEGORİSİ

İl Birincisi: UMUT BARIŞ İNANÇ 6 / C


12 YAŞ KIZLAR KATEGORİSİ

İl Birincisi: HATİCE MİSLİNA BOZKURT 7 / C


16 YAŞ GENEL KATEGORİSİ

İl Birincisi: MEHMET BERKAY VURAL F / 10 / A


"YILIN İLK ÖDÜLÜ SATRANÇ YARIŞMASINDAN"

03 Ekim 2015 tarihinde Gaziantep Satranç İl temsilciliği ve Prımemall AVM’nin düzenlediği 2009 doğumlu ( 6 yaş ) öğrenciler için yapılan, İlköğretim Haftası satranç şenliği satranç turnuvası sonuçlanmıştır. Turnuva bitiminde saat 17.30 da il temsilciliği yetkilileri ve hakemler tarafından ödüller verilmiştir.

Turnuva sonunda dereceye giren öğrencilerimizin,

OKULUMUZUN DERECELERİ

6 YAŞ GENEL KATEGORİSİ

İl İkincisi: MEHMET ALİ ARI          1 / C

( İl Birincisi ile eş puanlı )

 

İl Onuncusu: ERDEM SINCI          1 / D

( İl Altıncısı ile eş puanlı )

 

6 YAŞ KIZLAR KATEGORİSİ 

İl Beşincisi: RABİA TAŞAR            1 / A

Ödüller: Her kategorinin 1.2.3.lerine kupa 4.5.6.7.8.9.10. olan sporculara madalya verilmiştir.


GKV’Lİ OĞULCAN CENKÇİMENOĞLU İSPANYA’DA TÜRKİYE’Yİ TEMSİL ETTİ

İspanya’nın Zaragoza kentinde gerçekleşen 4. Uluslararası Hiber’15 EYP Forumu’na Türkiye’yi temsilen katılan Gaziantep Kolej Vakfı Cemil Alevli Koleji Öğrencisi Oğulcan Cenkçimenoğlu gösterdiği performansa dikkat çekti.

GKV Özel Okulları bünyesinde faaliyet gösteren Özel Cemil Alevli Koleji 11.sınıf öğrencisi Oğulcan Cenkçimenoğlu, İspanya’da gerçekleştirilen Avrupa Gençlik Parlamentosu Uluslararası “Thessaly Avrupa Gençlik Forumu’na Türkiye delegesi olarak katıldı. Türkiye’nin yurt dışında çeşitli platformlarda tanıtılmasında katkı sağlayan GKV Özel Okullarının 53 yıldır üstlendiği misyonu başarıyla yerine getirdiğini ifade eden Genel Müdür Müfit Taşlıyar öğrencilerin dünya standartlarında yetiştirildiğini belirterek “Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da gerdek okulumuz gerekse öğrencilerimiz birçok yurt dışı etkinliğinde önemli görevler alarak ülke tanıtımına büyük katkılar sağlamışlardır. Bu yıl Avrupa Gençlik Parlamentosu delegeliğine seçilen öğrencimiz Oğulcan Cenkçimenoğlu İspanya’nın Zaragoza kentinde gerçekleşen 4. Uluslararası Hiber’15 EYP Forumu’na Türkiye’yi temsilen katılmıştır. 25 farklı ülkeden 160 genç delegenin katıldığı 4. Uluslararası Gençlik Parlamentosu Hiber 2015 Konferansı’na Zaragoza Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Sağlık, Politika, Uluslararası İlişkiler, Medeni Hukuk, Kamu Yönetimi gibi 10 farklı konu üzerinde yoğunlaşan delegeler konferansın ilk iki günü Zaragoza Üniversitesi öğretim üyelerinden aldıkları eğitim ve atölye çalışmalarının ardından kendi komitelerinde yer aldılar. Sorumluluk bilincinin ve takım ruhunun ön planda olduğu komite çalışmalarının sonunda takımlar kendi yasa tasarılarını hazırlayıp genel meclise sundular. Gösterdikleri üstün performanstan ve bu inanılmaz kültürel paylaşımdan ötürü başta Cemil Alevli IB Diploma Programı 11. Sınıf öğrencimiz Oğulcan Cenkçimenoğlu’nu ve konferansta görev alan tüm gençleri kutlarım” dedi.

Avrupa Gençlik Parlamentosunda GKV’nin ayak sesleri

Avrupa Gençlik Parlamentosu çatısı altında gerçekleştirilen bir organizasyonda Türkiye’yi temsil etmenin onurlu bir görev olduğunu ifade eden GKV Cemil Alevli IB Diploma Programı 11. Sınıf öğrencisi Oğulcan Cenkçimenoğlu “Avrupa Gençlik Parlamentosu çatısı altında organize edilen ve delege olarak davet edildiğim ilk resmi uluslararası konferans olan Hiber 2015 EYP ‘e katıldığım için çok mutluyum. İspanya’nın Zaragoza şehrinde bir araya geldiğim ve yaklaşık 25 ülkeden katılan delegelerle geçirdiğim bu 9 gün kelimelerle tarif edilemeyecek kadar güzel, eğlenceli ve ayni zamanda çok değerli bir deneyim oldu benim için. Farklı kültürlerden aynı amaç için bir araya geldiğimiz komitelerde sayısız arkadaşlıkların yanı sıra Eurovillage adi verilen etkinlikle birlikte onların sadece kişiliklerini değil geleneklerini ve kültürlerini de yakından tanıma ve anlama fırsatı buldum. Takip eden günlerde komite çalışmaları boyunca, komitemle birlikte bulunduğum derin tartışmalar ve fikir alışverişi sonucunda ortaya çıkardığımız yasa tasarısını diğer delegelere sunmaya hazır hale getirmeyi basardık ve yüksek oranla genel kuruldan geçirmeyi basardık.  Konferans süresi boyunca dostluğu, özlemi, dayanışma duygusunu tadabildiğim için ve kendi fikirlerimi özgürce ifade edebilmenin mutluluğunu tattım. Genel kurul da komite olarak gerçek hayata uyarlanabilecek düzeyde bir yasa tasarısını, hazırlayan, sunan bir ekipte yer aldığım için çok gururluyum. Umarım gelecekte yeniden böyle bir organizasyonun parçası olabilirim. Bu tür organizasyonlarda yer almamıza olanak tanıyan başta öğretmenlerim olmak üzere GKV Cemil Alevli Koleji ‘ne çok teşekkür ederim. “dedi 


18. EYP AVRUPA GENÇLİK PARLAMENTOSU ULUSAL SEÇİM KONFERANSI YAPILDI

Avrupa Gençlik Parlamentosu (EYP) Türkiye 18. Ulusal Seçim Konferansı, çeşitli illerden gelen 200 lise öğrencisinin katılımıyla başladı. Gaziantep Kolej Vakfı Cemil Alevli Koleji C10sinifi öğrencilerimizden Nida Kadayifçi, Faisal Kathuda, İnjy Tarakji, C11 Osman Gül, Akın Kemal Ayalp, ve F11A Büşra Abdülkadiroğlu olmak üzere 6 öğrencimiz Bireysel ve grup Tartışma yazılarının jüri değerlendirilmesi ile bir çok okulu eleyerek konferansa delege olarak katılma Hakkı kazandılar. 20 Kasım 2015 günü başlayan EYP Ulusal Seçim Konferansının açılış konuşmasını Kayseri TED koleji genel müdürü Arif Sırrı Şirin yaptı. Konferansa konuşmacı olarak Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Kasım Han ve Ted Üniversite Rektörü Prof. Dr. M.Murat Tarımcılık gibi akademisyenler Katıldı. Konuşmalarında konferansa Katılan gençleri konuşmalarında verdikleri mesajlarla motive ederken Dünya’nın ve Avrupa'nın Mülteci  problemlerine bakışı, sorunlara çözüm arayışı gibi konulara değinildi.

18. EYP Konferansına, Avrupa Gençlik Parlamentosu Derneği 8. Dönem Eyp Başkanı Bircan Kılcı ve Resmi kurulu organizesinde gerçekleşen 18. EYP Ulusal Seçim Konferansında jüri Başkanlığını Magnus Hall  yaptı.

Liseli ve üniversiteli gençlerin politik konularda tartışabileceği, sosyalleşebileceği ve eğlenebileceği interaktif bir platform olan Avrupa Gençlik Parlamentosu (EYP)’nin Türkiye kolu olan 18. Ulusal Seçim Konferansı, çeşitli illerden gelen 200’e yakın öğrencinin katılımıyla 20-24 Kasım 2015 tarihleri arasında TED Kayseri Koleji Vakfı Özel Lisesi’nin gerçekleştirilecektir. Konferansın resmi dili İngilizce ve ana teması ise " Avrupa ve Mülteci sorunu" olarak belirlendi.

Konferans sonunda yapılacak olan jüri değerlendirilmesinin ardından 20 öğrenci yurtdışında yapılacak olan uluslararası konferanslara katılma, ülkemizi, okulumuzu temsil etme ve Yurtiçinde yapılacak EYP konferanslarında yöneticilik yapma şansını da yakalamış olacaktır.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI’NDA ORYANTASYON EĞİTİMİ BAŞLADI

Kuruluşunun 53.yılını çeşitli etkinliklerle kutlayamaya hazırlanan Anadolu’da ki en önemli eğitim kurumu GKV Özel Okulları bünyesinde bu yıl ilk kez çeşitli branşlarda görev alacak öğretmenler için düzenlenen oryantasyon eğitimi start aldı. İki gün sürecek olan eğitimde kurum kültürü ve misyonu ile yürütülen birçok proje hakkında bilgiler verilecek.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının çeşitli kademelerinde bu yıl ilk kez göreve başlayacak olan öğretmenler için oryantasyon eğitimi başladı. 2015-2016 eğitim öğretim yılıyla ilgili gerekli her türlü hazırlıklarını tamamlayan GKV Özel Okulları yeni eğitim öğretim yılının ilk eğitimini göreve ilk kez bu yıl başlayacak olan öğretmenlerle gerçekleştirdi. GKV Özel Okullarına bağlı GKV Özel Anaokulu, GKV Özel İlkokulu, GKV Özel Ortaokulu, GKV Özel Fen Lisesi, GKV Özel Anadolu Lisesi ve Özel Cemil Alevli Koleji bünyesinde görev yapacak olan öğretmenlere kurum kültürü ve kurumun hedef ve amaçları anlatıldı. GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş kurum hakkında çeşitli bilgiler vererek yeni eğitim öğretim yılında bir önceki döneme oranla daha çok başarı beklediklerini ifade etti. Eğitim öğretim alanında 52 yılı geride bırakan ve başarılarıyla ülke kalkınmasına önemli katkılar sağlayan GKV Özel Okullarının bu yıl 53.yılını kutlamaya hazırlandığını ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar “2015-2016 eğitim öğretim yılıyla ilgili gerek akademik gerekse fiziki çalışmalarımızı tamamladık. Kurumlarımızda bu yıl ilk kez göreve başlayan çeşitli branştaki öğretmenlerimiz için bu gün oryantasyon eğitimimiz başladı. Okulların tatile girmesiyle birlikte yaz aylarında kurumumuzda görev yapan öğretmenlerimiz gerek yurt içinde gerekse yurt dışında çeşitli akademik programlara katıldılar.  1 Eylül itibarıyla kurum bünyesindeki seminer çalışmalarımız başlayacak olup 2015-2016 eğitim öğretim dönemine yönelik son hazırlıklarımızı da tamamlayacağız” dedi. Bugün başlayan oryantasyon eğitiminde kurum kültürü, misyonu, vizyonu ve yürütülen proje ve çalışmalarla ilgili göreve yeni başlayan öğretmenlere çeşitli brifing ve seminer er verilecek. GKV Özel Okullarında bu yıl ilk kez görev yapacak olan öğretmenlerin heyecanları gözlerinden okunurken Türkiye’nin en önemli eğitim kurumlarından birisi olan GKV Özel Okullarında göreve başlamaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.


GKV ÖZEL OKULLARI YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA TÖRENLE BAŞLADI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, 2015-2016 eğitim-öğretim yılına 28 Eylül 2015 Pazartesi günü düzenlenen görkemli bir törenle başladı. Uzun bir tatil döneminin ardından okullarına, öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuşan öğrencilerimiz, GKV Özel Okulları bahçesinde gerçekleştirilen açılış töreniyle ders başı yaptı. Çok sayıda öğrenci velisinin de katıldığı törende GKV yöneticileri ve öğretmenleri öğrencileriyle bir araya gelmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadı. Okullarımız kuruluşunun 52. yılında kapılarını yeni eğitim-öğretim yılının coşkusuyla açtı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit TAŞLIYAR, tüm yönetici, öğretmen ve öğrencilerimize sağlıklı ve başarılı bir dönem diledi. GKV Özel Liseleri öğrencilerinin “ Engelsiz Yaşam” adlı sosyal sorumluluk projesiyle dünya birinciliği kazanmaları nedeniyle proje sorumlusu öğretmen ve öğrencilere GKV Genel Müdürü Müfit TAŞLIYAR plaketlerini vererek öğretmen ve öğrencileri tebrik etti. Ayrıca TEOG sınavında Türkiye 1.si olan İrem ATEŞ duygu ve düşüncelerini belirten bir konuşma yaptı. GKV Özel Ortaokul Müdürü Ali BOZGEYİK İrem ATEŞ’e plaketini verip öğrencisini tebrik etti. 10. Yıl Marşı ve GKV 50. Yıl Marşı coşkuyla okunurken havaya bırakılan kırmızı balonlar güzel bir görüntü oluşturdu ve öğrenciler duygu dolu anlar yaşadı. Tören alanından sınıflarına giren öğrencilerimiz büyük istek ve ideallerle derse başladılar. GKV ailesi olarak öğrencilerimize 2015-2016 eğitim-öğretim yılında sağlık ve başarı dolu günler dileriz.


DÜNYA OKULLARI ARASINDA EN İYİ PROJE ÖDÜLÜ GAZİANTEP KOLEJ VAKFI’NIN

Gaziantep Kolej Vakfı “Engelsiz Düşünceler” proje ekibimiz “Engellilere Empatiyi Arttırma” projeleriyle katıldıkları Uluslararası ICT Seagulls Bilişimci Martılar yarışmasında en yüksek puanı alarak “The Best Project” (En iyi proje ) ödülünü almışlardır.

GKV Özel Liseleri İngilizce öğretmeni Nursev Kadıoğlu liderliğinde, İngilizce Öğretmeni Nilüfer Bolat rehberliğinde yapılan çalışmalarda GKV Özel Liseleri öğrencilerinden Büşra Abdulkadiroğlu, Oya Suran, Baha Orhan, Edip Sevindi, Pelin Kazaz, Elif Kazaz, Yağmur Başoğlu, İpek Ekmekçi ve Defne Özmen yer almışlardır.

Projenin amacı toplumda engellilere olan farkındalığı, engellilere duyulan empatiyi arttırmak; ön yargısız ve ayrımcılık yapmadan toplumda engelli ve engelsiz her kesimin sosyal yaşama katılımlarının eşitlik çerçevesinde olması algısını farkındalık bilinci ile vermek ve kalıcı değerler yaratmaktı.

İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanan projeye Türkiye'den Galatasaray Lisesi, Sabancı Anadolu Lisesi ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinden 6 okulun projesi kabul edilmiştir. Haziran ayında proje teslim edilmiş yapılan tüm çalışmalar internette www.engelsiz-dusunceler.com adresinde yayınlanmıştır. İlk olarak okulların birbirini 5 alanda değerlendirdiği daha sonra jüri değerlendirmesinde GKV Özel Liseleri katılmış olduğu proje ile Best Proje ödülünü almıştır.


 


 

© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.