2017-2018 - 1. Dönem YILI HABERLERİ

Satrançta Türkiye Şampiyonu öğrencimiz Dila BALOĞLU oldu

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Antalya’da düzenlenen ve Türkiye’nin 81 ilinden 7'den 77'ye her yaş grubundan toplam 2 bin 810 sporcunun katıldığı dev şampiyonada ‘Türkiye Şampiyonları’ belli oldu.

Öğrencimiz Dila BALOĞLU 11 yaş kızlar kategorisinin Türkiye şampiyonu oldu.

Türkiye Küçükler Şampiyonası, Türkiye Yıldızlar Şampiyonası ve Türkiye Emektarlar Şampiyonası’nda 9 turluk zorlu mücadele 27 kategoride gerçekleşti.

Şampiyonada, küçükler ve yıldızlarda toplam 293 sporcu milli takım havuzuna girdi.

Sporcular ve aileleriyle birlikte 7 bin kişilik rekor bir buluşmaya imza atılan, Düzce’den Mardin'e, İstanbul’dan Mersin'e, Gaziantep'ten Artvin'e, Hatay'dan Bursa'ya, Diyarbakır'dan Tekirdağ'a, Tunceli'ye, Siirt'e, Batman'a kadar Türkiye’nin dört bir yanından gelen çocukları, gençleri ve emektar sporcuları bir araya getiren şampiyona, ailelerin, antrenörlerin, hakemlerin, kulüp temsilcilerinin, sağlık görevlilerinin, psikologların, spor uzmanlarının ve görevlilerin katılımıyla 7 bin kişilik dev bir organizasyona dönüştü.

Satranç Milli Takımı'na giren öğrencimiz Dila BALOĞLU 20-29 Nisan'da Arnavutluk'a giderek Dünya Okullar Arası Satranç Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek. Öğrencimizi büyük başarısından dolayı kutlarız.


GKV Özel Liseleri 12.sınıf öğrencilerimiz sömestr etüt programında

GKV Özel Liseleri 12. sınıf öğrencilerimiz sömestr dönemine özel hazırlanan programla çalışmalarına devam ediyor.

Her gün mutlaka 1 deneme sınavının uygulandığı program kapsamında öğrencilerimiz günde 3 ders saati öğretmenlerimizle soru çözümlerine katılıyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan 12. Sınıflardan Sorumlu Müdür Yardımcısı Engin Biba; “Öğrencilerimizin sınava hazırlık sürecine destek olmak amacıyla sömestr dönemine özel bir planlama yaptık. Bu süreçte öğrencilerimiz günde 3 ders saati, haftada toplam 15 saat uzman kadromuzla soru çözme fırsatına sahipler. Disiplinli ve planlı ders çalışma alışkanlığını da edindiren etüt programımızda her gün 1 deneme sınavı uyguluyoruz.” dedi.


8. sınıf etütleri yarı yıl tatiline özel planlanan programla devam ediyor

GKV Özel Ortaokulu 8. sınıf etütleri yarı yıl tatiline özel planlanan program ile devam ediyor.

Öğrencilerimiz bu süreçte, 5'er kişilik gruplar halinde, günde 7 saat olmak üzere haftada toplam 35 saat eğitim alıyor.

Her gün 1 dersten tarama testinin uygulandığı programın öğrencilerimiz açısından oldukça verimli geçtiğini ifade eden 8. Sınıflar Koordinatörü Fuat KOZANOĞLU; "Amacımız bire bir eğitimle öğrencilerimizin birinci dönemdeki eksiklerini gidermek. Bu amaç doğrultusunda 5'er kişilik sınıflarda günde 7 saat yürüttüğümüz yarı yıl tatil programımıza üst düzey verim alarak devam ediyoruz." dedi.


Öğrencimiz Özlem Koçakgöl'ün Tekvando derecesi

Spor başarılarımız ardı ardına gelmeye devam ediyor.

Takım sporlarında olduğu kadar bireysel sporlarda da başarı elde eden okulumuzun Fen Lisesi öğrencisi Özlem Koçakgöl, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Okul Sporları tarafından düzenlenen Okullar Arası Genç Kızlar (A) Tekvando Müsabakaları'nda büyük başarı elde ederek il üçüncüsü oldu.

Öğrencimizi kutlarız.


Her Branşta GKV

Sporun her branşında göz kamaştıran Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Okul Sporları tarafından düzenlenen “Okullar Arası Genç Kızlar B Voleybol Müsabakaları” sonucunda il ikincisi oldu. Öğrencilerimizi ve müsabakaya katılan tüm okulları kutlarız.


Şampiyon GKV

Gençler ve Yıldızlar'dan sonra Küçükler'de de şampiyon GKV

Gençlik Spor İl Müdürlüğü Takım Sporları Okullar Arası Müsabakalarda GKV Özel Ortaokulu Küçük Erkekler Basketbol Takımı Gaziantep genelindeki tüm okulları eleyerek adını finale yazdırmayı başardı ve gençler ve yıldızlardan sonra küçüklerde de şampiyon oldu.

Öğrencilerimizi ve müsabakalara katılan tüm okulların öğrencilerini kutlarız.


Okulumuzda karne günü

2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi karne heyecanıyla sona erdi.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları bünyesinde faaliyet gösteren GKV Özel Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu, Fen Lisesi, Cemil Alevli Koleji ve Anadolu Lisesi öğrencileri karnelerini alarak yarı yıl tatiline girdiler.

Tüm öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller dileriz.


GKV’li uzmanlardan veliler ve öğrenciler için yarı yıl tatili önerileri

"Çocuğunuza olan sevginizi akademik başarılarıyla koşullamayın."

2017-2018 eğitim-öğretim yılının birinci dönemi tamamlanarak öğrenciler yarı yıl tatiline giriyor.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Rehberlik Zümresi sömestr dönemine girerken veliler ve öğrencilere yönelik çeşitli önerilerde bulundular.:

*Anne baba olarak çocuğunuzu, önce sizin çocuğunuz olduğu için koşulsuz sevdiğinizi gösterin. SEVGİNİZİ AKADEMİK BAŞARILARIYLA KOŞULLAMAYIN.

*Okul konusunu bir kenara bırakın. Diğer yeteneklerini ve becerilerini ön plana çıkararak onla gurur duyduğunuzu gösterin.

*Örneğin çocuğunuz çok iyi bir sporcudur; çok iyi yüzüyor olabilir. Aile ziyaretlerine gittiğinizde, misafirleriniz geldiğinde çocuğunuzun okul başarısı yerine, ne kadar iyi yüzdüğünden bahsedebilirsiniz.

*Eğer henüz çocuğunuzun bir yeteneğini keşfetmediyseniz, yeteneklerini keşfetmek için çeşitli hobi kurslarına gönderebilirsiniz. Bu hem çocuğun sosyalleşmesine, hem de öz güveninin yükselmesine yardımcı olacaktır.

Öğrencilere yarı yıl tatili için öneriler:

PLAN YAPIN Öncelikle kendinize bir tatil planı hazırlayın. Tatilde neler yapacaksınız bir düşünün. Neyi ne zaman ne kadar yapacaksınız? Planlayın ve tatilinizi sonuna kadar değerlendirin.

DERSİ BIRAKMAYIN İlk dönem okulda gördüğünüz konulardan eksiklerinizi belirleyip o konulara yoğunlaşın. Sizi fazla sıkmayacak kadar az, fakat size faydası dokunacak kadar da çok. Bunu siz belirleyebilirsiniz.

KİTAP OKUYUN Kitap okumak anlama kabiliyetinizi, hayal gücünüzü, kültürel bilginizi, fikir yürütme becerilerinizi geliştirir. Aynı zamanda kitap okumak okuldaki başarınıza da olumlu etki edecektir. Bunlardan yoksun kalmak kim ister ki?

AİLENİZLE VAKİT GEÇİRİN Tatilin sizin eve kavuşmasının yanında ailenizle çok güzel vakit geçirmenize ortam hazırladığını unutmayın. Ailenizle sinemaya, tiyatroya, müzeye veya başka bir faaliyete gidebilirsiniz. Annenize yardımcı olabilir, babanızla birlikte oyun oynayabilirsiniz.


Kültür Bakanlığı cam üfleme sanatçılarından Harun Veysel Gümüş okulumuzdaydı

GKV Özel Okulları olarak 2 gün boyunca Cam Üfleme Sanatçısı Harun Veysel Gümüş'ü ağırladık. GKV'li minik sanatçılar, Gümüş'ün 35 yıllık tecrübesinden yansıyan cam sanatı uygulamalarını atölye çalışmalarına katılarak deneyimleme şansı yakaladılar.


GKV’li minik barış elçileri görevlerini başarıyla tamamladı

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu tarafından yürütülmekte olan Barış Elçileri Projesi kapsamında dönem sonu barış elçiliği görevi üstlenen öğrenciler görevlerini başarıyla tamamladı. Düzenlenen törenle Barış Elçiliği sertifikaları almaya hak kazanan öğrencilerin belgeleri okul idarecileri ve rehber öğretmenleri tarafından verildi.


GKV'li minikler “Hikaye Kumbaram” etkinliğinde biriktirdikleri paralarla kitap aldı

GKV Özel Anaokulu öğrencilerimiz kumbaralarında biriktirdikleri paralarla oluşturulan kitap standından kendi seçtikleri kitapları aldı. Etkinlikle öğrencilerimize tutumlu olmak, tasarruf yapmak ve kitap sevgisini aşılamak amaçlandı.


GKV'li Öğrencilerimiz Çukurova 11. Kitap Fuarı'nda

Öğrencilerimiz Çukurova 11. Kitap Fuarı'nda

GKV Kültür Gezileri kapsamında ortaokul ve lise öğrencilerimiz TÜYAP Çukurova 11. Kitap Fuarı'na katıldı.

Geleneksel kitap fuarı gezisinde öğrencilerimiz panel, söyleşi, şiir dinletisi gibi kültürel etkinlikleri izlemenin yanı sıra aralarında Gülten Dayıoğlu, Üstün Dökmen, İpek Ongun, Canan Tan, Nilgün Ilgaz gibi yazar, şair ve karikatüristin bulunduğu stantları ziyaret ederek onlarla tanışma şansını yakaladı.


GKV'de Yeni sınıf yönetimi yaklaşımlarından 'demokratik kültür' detaylarıyla anlatıldı

“Demokratik sınıf yönetimini hayata geçirmek öğrencilerin demokratik eğitime duyduğu ihtiyaca yanıt verebilmenin yanı sıra topluma demokratik bireyler yetiştirebilmeyi de sağlar.”

GKV Mesleki Gelişim Aktiviteleri kapsamında ilkokul branş öğretmenlerimiz için İletişim Çözümlemeleri ve Demokratik Sınıf Yönetimi konulu hizmet içi eğitim düzenlendi.

GKV Özel İlkokulu Müdür Yrd. Uğur ÖZEREN tarafından verilen ve 3 gün süren eğitimlerde, yeni sınıf yönetimi yaklaşımlarından “demokratik kültür” ve “öğrenci ile iletişim” kurmanın önemine dair konular farklı takım oyunları ile ele alındı.

Eğitimlerde Sayın ÖZEREN’in öğretmenlerimiz için özellikle vurguladığı bölümler özetle şöyle:

*Sınıfta demokrasi kültürünün bir yaşam biçimi haline gelmesi, öğretmenin demokrasi kültürünü içselleştirmesine bağlıdır.

*Öğretmenin sınıfta demokrasi kültürünü yaşatacak bir yönetim tarzı sergileyebilmesi aynı zamanda öğrenciler arası adaletin sağlanması açısından kritik öneme sahiptir.

*Çağımızın öğrencileri kendi ilgi ve yeteneklerine göre eğitim almak istiyor. Dolayısıyla kendi isteklerini kendileri belirliyorlar. Bunu doğru okumamız ve hayata geçirmemiz gerekiyor.

*Demokratik sınıf yönetimini hayata geçirmek öğrencilerin demokratik eğitime duyduğu ihtiyaca yanıt verebilmenin yanı sıra topluma demokratik bireyler yetiştirebilmeyi de sağlar.

*Bu kültür aynı zamanda bizlere bir arada yaşama ve farklılıklara saygı kültürünü de öğretir. Her takım ancak farklılıklarıyla bir bütündür.

*Olumlu öğretmen davranışları olarak da tanımlanan sınıf yönetiminde demokratik öğretmen davranışları; -Öğrencileri ile birlikte olmaktan haz duyar ve bu birlikteliği sevgiyle olumlu davranışlara yöneltir. -Öğrencileri değerlendirmede nesnel davranır. -Sakin ve hoşgörülüdür. -Öğrenciler arası bireysel farklılıkların olabileceğinin bilincindedir. -Farklılıklardan kaynaklanan sorunların çözümünde tarafsız, nesnel ve kararlıdır. -Öğrencilerin bireysel farklılıklarını tanıma ve onları anlama yetisine sahiptir. -Her konuda olduğu gibi öğretim konularında da öğrenci görüş ve önerilerine açık ve bu görüşlere saygılıdır.

*Öğrenci-öğretmen ilişkileri öğrencinin yaşamdaki davranışlarının olgunlaşmasında büyük öneme sahiptir. Ve unutmayın “gülümsemek en büyük iletişimdir.”


Hayallerden resimlere “Biz Hayal Kurduk” adlı resim sergisi açıldı

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 6.sınıf öğrencilerimiz gelecek hayallerini yaptıkları resimlerle anlattı.

Öğrencilerimizin hayallerinden oluşan resimler “Biz Hayal Kurduk” adlı sergi ile GKV Sanat Koridorunda sergileniyor. Sergide aynı zamanda öğrencilerimizin “Hayal kur” “Sev” “Ümit et” “Geleceğini planla” gibi geleceğe ve iyiliğe dair mesajlarının yer aldığı fotoğraflar da bulunuyor.


GKV’li Çağlar Öztürk Türkiye’nin İlk Yapay Kalp Pompasını Geliştiren Ekiple Başarıya Ulaştı

11 yıl önce bir hayalle başlayan Türkiye’nin ilk kalp pompası üretildi. Doktor, makine ve biyomedikal mühendislerinin geliştirdiği ve ‘Istanbul Heart’ (İstanbul Kalp) adı verilen sistemi başarıya ulaştıran ekipte GKV’07 mezunu Çağlar Öztürk de yer aldı.

Koç Üniversitesi Üretim ve Otomasyon Araştırma Merkezi direktörü Prof. Dr. İsmail Lazoğlu, Biyomedikal Mühendisliği programındaki doktora asistanları İbrahim Başar Aka ve Çağlar Öztürk ve Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp-Damar Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. Süha Küçükaksu’nun işbirliğiyle Türkiye’de geliştirilen ilk Minyatür Yapay Kalp Pompası Sistemi’nin ilk denemeleri (“İstanbul Heart – iHeart”) Acıbadem Üniversitesi CASE laboratuvarında gerçekleştirildi.

Ülkemizde kalp yetmezliği sorunu yaşayan ve donor kalp bulamayan her yıl binlerce hasta için alternatif bir çözüm olarak düşünülen ve karın boşluğuna yerleştirilecek şekilde tasarlanan minyatür kalp pompası sisteminin tüm mühendislik tasarımı, analizleri ve üretimi Koç Üniversitesi Üretim ve Otomasyon Araştırma Merkezi’nde hayat buldu.


GKV'de Mesleki Gelişim Aktiviteleri

GKV Özel Okulları Yabancı Diller Direktörlüğü koordinasyonunda geçtiğimiz hafta İngilizce öğretmenlerine yönelik bir seminer düzenlendi.

Cambridge Sınavları Değerlendirme Uzmanı Altan Altunkaya tarafından verilen seminerde, uygulanan sınavlarla ilgili güncel gelişmeler, yöntem ve tekniklerle ilgili bilgiler paylaşıldı.

GKV Özel Okulları Yabancı Diller Direktörü Cristina Gültekin koordinasyonunda İngilizce öğretmenlerimiz için her hafta farklı bir gelişim aktivitesi düzenleniyor.  Bu aktiviteler, İngilizce öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerinin desteklenmesi açısından önem taşıyor.


EN FAZLA TÜRKİYE BİRİNCİSİ GKV'DEN

Türkiye Özel Okullar Birliği tarafından yapılan ÖZDEBİR Türkiye Geneli Liseye Giriş Deneme Sınavı’nda Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 8 öğrencimizin aldığı 700 tam puan ile il genelinde en fazla Türkiye birincisi çıkaran kurum oldu.

Türkiye genelinde 269 ortaokulun 16.323 öğrenci ile katıldığı sınavda, öğrencilerimiz tüm branşlarda %89 oranında kitlesel bir başarı elde etti.

GKV Özel Ortaokul Müdürü Nadir Gürsel, sınavda Türkiye birincisi olan 8 öğrencimize ödüllerini verirken bu başarının okulumuz için geleneksel hale geldiğini ve yıl sonunda yapılacak olan lise yerleştirme sınavında elde edeceğimiz başarının bir göstergesi olduğunu dile getirdi.

Öğrencilerimizi, emeği geçen idareci ve öğretmenlerimizi kutlarız.


GKV YİNE ŞAMPİYON

5. Geleneksel Şehitkamil Belediyesi Kurtuluş Kupası Liseler İl Şampiyonası'nda GKV Genç Erkekler Lise Takımı Özel Sanko Okullarını 20 sayı farkla yenerek şampiyon oldu. (GKV 70 \\ Özel Sanko Okulları 50) Öğrencilerimizi ve şampiyonaya katılan tüm okulların tüm öğrencilerini kutlarız.


GKV'NİN MİNİK PANDOMİM SANATÇILARI

Pandomim sanatçısı Murat Doğan ve arkadaşları GKV Özel Anaokulu öğrencilerimiz için sahne aldı. Öğrencilerimizin sürpriz kostümleri ile karşılaşan sanatçılara okulumuzda sergiledikleri değerli performanstan dolayı teşekkür ederiz.

Pandomim hakkında:

Pandomim (Pandomima) en basit anlatımıyla; sözsüz tiyatro oyunudur. Kısaca "mim" olarak ifade edilir.

Pandomimde sanatçı, yüz mimiklerini, el, kol ve beden hareketlerini kullanarak temayı anlatmaya çalışır. Bir anlamda pandomim, evrensel bir tiyatro dili olarak kabul edilir.

Milattan önceki dönemlerde Mim sanatının uygulandığı görülmüştür. Mim sözcüğü "taklit etmek" veya "temsil etmek" anlamına gelen Grekçe "mimeisthai" sözcüğünden gelir. Fransızca "pantomime" kökenli bir sözcüktür.

En ünlü pandomim sanatçılarına örnek olarak Marcel Marceau Charlie Chaplin, Laurel ve Hardy sayılabilir.

"Sessiz dil" pandomim, 17. yüzyıldan sonra, bale içinde de yer almaya başlamıştır.

Örnek bazı pandomim ifadeleri

* Bir elin yürek üzerine konması "aşk" duygusunu ifade eder.

* Gözler üzerine yerleştirilen ellerin aşağıya dogru çekilmesi "gözyaşı" izlenimi verir.

* Sıkılmış yumrukların baş üzerinde sallanması "öfke"yi anlatır;

* Ağzını ve gözünü kocaman açmak şaşkınlığı belirtir.


ÖĞRENCİLERİMİZ III. ALMAN LİSESİ EĞİTİM FORUMU’NA KATILDI (ALEF III)

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri EYP (European Youth Parliament) Kulübü 22-25 Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleşen III. Alman Lisesi Eğitim Forumu’na (ALEF III) katıldı.

GKV Özel Okulları Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Burcu Altınbaş’ın rehberliğinde foruma delege olarak katılan Anadolu ve Fen Lisesinden Cansu Erpolat, Zeynep Karakaş, Elif Yıldız, Barış Borlu, Fahri Açıkgöz, İlker Ersan ve Cemil Alevli Kolejinden Mithatcan Albayram, Cemal Bayraktar, Zülay Önen yüksek performanslarıyla dikkat çekti.

Fen Lisesi 12B sınıfı öğrencisi Dilara Petek, Cemil Alevli Koleji 12A sınıfı öğrencisi Ece Yağcı, Cemil Alevli Koleji 10A sınıfı öğrencisi Yeliz Müftüoğlu 4 gün süren konferans boyunca günlük olarak gazetelerin çıkarılmasından sorumlu olan medya ekibinde gazeteci olarak yer aldılar.

GKV Özel Cemil Alevli Kolejinden 2016-2017 eğitim-öğretim yılında başarıyla mezun olarak Türkiye’nin seçkin üniversitelerine yerleşen değerli öğrencilerimizden Berhan Öngen ise foruma (Yeditepe Üniversitesi Çeviri Bilimi) Video Editörü olarak katıldı.

Öğrencilerimiz Ulusal Forum’un hem yönetici hem delegasyon ekibinde yer alarak üstün başarı gösterdi ve bizleri oldukça gururlandırdı.

Gençler forumda bölgesel kalkınma, cinsiyet eşitliği ve kadın hakları, kültür, toplum sağlığı, ekonomi, suç faaliyetlerinin önlenmesi, sivil hak ve özgürlükler, çevre ve dış ilişkiler komitelerini oluşturarak bu komitelerle ilgili önceden belirlenen sorunlar üzerine çözüm önerileri aradılar; düzenlenen oryantasyon eğitimi ile komitelerinde tanışma, kaynaşma ve konuları gözden geçirme etkinliklerinde bulundular. Komite çalışmalarında oldukça demokratik bir havada komite sorunlarını dinleyip bu sorunlara çözüm önerileri geliştirdiler.

Forumun son gününde komite sözcüleri çözüm yönergelerini diğer komitelere sundu. Öğrenciler komite yönergelerini soru-cevap şeklinde tartıştı, ardından yönergeler oylamaya sunuldu ve Dış İlişkiler Komitesi en yüksek oyu aldı. Bu tür etkinlikler öğrencilerimizin öz güven duygularının gelişimine paralel ülke sorunlarıyla yakından ilgilenmeleri ve sorunlara çözüm üretebilmeleri açısından da büyük önem taşıyor. Ekip ruhu ile yürütülen çalışmalarda yeni arkadaşlıklar ve dostlukların da kapıları aralanırken öğrencilerimiz ülke ve dünya politikaları hakkında da bilgi sahibi oluyorlar. Önümüzdeki süreçlerde bu tür etkinliklerde yer almaya devam edeceğiz.


GKV HİZMET İÇİ EĞİTİMLERİ: “ÜST DÜZEY DÜŞÜNME BECERİLERİNİN ÖLÇÜLMESİ”

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğretmenlerine yönelik Hasan Kalyoncu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri A.B.D. Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ersoy KARABAY’ın konuşmacı olarak katıldığı “Üst Düzey Düşünme Becerilerinin Ölçülmesi” konulu hizmet içi eğitim semineri düzenlendi.

Seminerde öğrencilerin problem çözme, eleştirel düşünme ve yaratıcı düşünme başta olmak üzere önemli üst düzey düşünme becerilerinin ölçülmesi konuları ele alındı. Sayın Karabay, ülkemizde ulusal düzeyde uygulanan sınavlarda kullanılan çoktan seçmeli test maddelerinin üst düzey düşünme becerilerinin ölçülmesi açısından sınırlı kaldığı vurgusunu yaptı. Bunun yerine açık uçlu soruların kullanılması gerektiğini ifade eden Karabay, kullanılan her soru türünün her kazanıma uygun olmayabileceğinin de altını çizdi.


GKV ÖZEL İLKOKULU 4. SINIF ÖĞRENCİLERİ KÜLTÜR GEZİLERİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 4. sınıf öğrencileri kültür gezileri kapsamında Atatürk Anı Müzesi, Kendirli Gazi Kültür Merkezi ve Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi'ni gezdi.

Atatürk Anı Müzesi hakkında:

* 26 Ocak 1933 tarihinde Gaziantep’e gelen Mustafa Kemal Atatürk, 10 ay 9 gün boyunca Fransızlara karşı verdikleri mücadelenin sonunda düşmana boyun eğmeyen kahraman Gaziantepliler tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.

* Mustafa Kemal Paşa, Öğretmen evinde kahvesini içerek dinlendi. Şenlikler sabaha kadar sürdü. Şehri tetkik eden, dönemin Belediye Başkanı Hamdi Kutlar’a önerilerde bulundu ve şehrin gelişmesi konusunda desteklerde bulundu.

* Belediye Meclisi kararıyla Atatürk’e fahri hemşerilik beratı verildi. Aslen Selanik doğumlu olmasına rağmen Atatürk, Gaziantep ili Bey mahallesi nüfusuna kaydedildi.

* Uzun yıllar Atatürk’ün Gaziantep’e gelişi büyük bir sevinçle bayram havasında kutlandı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e olan vefa borcunu ve bağlılığını göstermek amacıyla Gaziantep’e ona layık bir Atatürk Anı Müzesi yapmaya karar verdi.

Kendirli Gazi Kültür Merkezi hakkında:

Şanlı Antep Savunması'nın kurşun izlerini madalya gibi taşıyan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Gazianteplilere balkonundan seslendiği, Gaziantepli için çok değerli olan bu bina kültürel, sanatsal ve eğitmsel boyutu olan çalışmaların yapıldığı, bir kültür merkezidir.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Merkez, Kurtuluş Savaşı'nda ve Cumhuriyet'in kurulduğu yıllarda Gaziantep’i anlatan hologram gösterimi ve animatronik Atatürk heykelinin halka seslendiği bir kültür merkezi olarak ziyaretçilerini kabul ediyor.

Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi hakkında:Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi 1700’lü yıllardan günümüze oyuncak tarihinin en gözde örneklerinin sergilendiği tarihi bir Antep evine ve Gaziantep’in en eski mahallelerinden biri olan Bey Mahallesi’nde bulunuyor.

Bu masalsı ev, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 2010-2011 yılı aralığında restorasyonu yapılarak, müzenin kuruluşuna öncülük eden Yazar ve Şair Sunay Akın'ın küratörlüğünde, 6 Nisan 2013 yılında Türkiye'nin 4. Oyun ve Oyuncak müzesi olarak, kapılarını oyuncak tutkunlarının ziyaretine açtı.


“BİLİNÇLİ TÜKET, BİLİNÇLİ HARCA”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı öğrencilerimizi “Tüketici Hakları” konusunda bilgilendirdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın katkılarıyla, Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile "Bilinçli Tüket, Bilinçli Harca" sloganıyla gerçekleştirilen seminer, ortaokul ve lise öğrencilerimize yönelik düzenlendi.

"Bilinçli Tüket, Bilinçli Harca" seminer dizisi ile tüketicinin korunması, tüketici hakları, tüketici karar süreci ve davranışları, bilinçli alışveriş konularında öğrencilerin bilgi sahibi olmaları hedefleniyor.


MİLLİ MÜCADELENİN EN ŞANLI, EN ŞEREFLİ, EN ONURLU ZAFERİNİ KUTLADIK

25 Aralık Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri tarafından 'Gaziantep Kurtuluş Mücadelesi Oratoryosu' sahnelendi.

GKV Özel Liseler Müdürü Hakan ANLIAÇIK tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından Kurtuluş Destanı adlı şiir öğrencimiz C10A Zeynep ÖZHARAT tarafından okundu. “Kara imiş şu Antep’in yazısı” video gösterimi, 25 Aralık Antep’in Kurtuluş Mücadelesi Oratoryosu, “Uyan Şahin Uyan Uyanmaz mısın” şiiri video gösteriminin ardından okulumuzun halk oyunları ekibinin gösterisi ile son buldu.

Antep'in kahramanlık destanına dair:

“Halk, kadın-çocuk-genç yaşlı demeden el birliğiyle, hiçbir destek almadan kendi imkanlarıyla mücadele verdi. Bu yönüyle tarihe kahramanlık destanı olarak geçti.

Kıtlığa rağmen direnişten taviz vermeden onuru, namusu, bağımsızlığı için 6.317 (nüfusunun 3'te 1'i) şehit verdi.

Yani şehrin %25‘ i, farklı bir ifadeyle dört kişiden biri şehit oldu. Sağ kalanların tamamı gazi oldu.

Gerek Ankara Hükümeti, gerek Mustafa Kemal Paşa ve yakın silah arkadaşları ve hatta Fransız komutanları; Antepliler için mücadele sonrasındaki ifadelerinde hep bir ağızdan kahramanlık ve olağanüstülükten bahsettiler.

1921'de şehir Atatürk'ün "Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki? onlar yalnız Gaziantep'i değil, bütün Türkiye'yi kurtardılar." övgüsüne layık oldu.

Antep Savunması Türk tarihine çok önemli kahramanları da kazandırdı; Şehit Kamil, Şahin Bey, Karayılan, Özdemir Bey gibi isimler ölümsüzlerden birkaçıdır.

Bu yüce mücadelenin nişanesi olarak Antep’e GAZİLİK unvanı verilmiş; bir ulusun kahramanı olan ve aynı unvanın da sahibi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, nüfusunu Gaziantep’e aldırarak, Anteplilerle hemşeri olarak, onları onore etmiştir."

Şehitlerimizi saygıyla, vefayla ve rahmetle anıyoruz.


MİNİK GKV’LİLER 21 ARALIK YILIN EN UZUN GECESİNİ BİRLİKTE GEÇİRDİ

Yaparak - yaşayarak öğrenme modelinin başarıyla uygulandığı Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulunda 290 öğrenci ve 34 öğretmen 21 Aralık yılın en uzun gününü çeşitli etkinliklerle kutladı. Dünyanın güneş etrafındaki hareketleri, uzay ve gezegenlerin hareketleri konularının da işlendiği etkinlik kapsamında minik öğrenciler doyasıya eğlendi.


GKV’DE “ZAMANIN ESİR OLDUĞU ŞEHİR” SERGİSİ AÇILDI

“Zamanın Esir Olduğu Şehir Gaziantep” konulu fotoğraf sergisi okulumuzda açıldı. GKV Özel İlkokulu Sanat Zümresi organizasyonunda gerçekleştirilen sergide yer alan fotoğraflar kentin yakın tarihini gözler önüne seriyor.

Saklı Konak Bakır Eserler Müzesinden getirilen etnografik kültürün en önemli öğeleri olan bakır ve el sanatlarının da  yer aldığı sergiyi 29 Aralık Cuma gününe kadar okulumuzda ziyaret edebilirsiniz.


GKV ÖZEL ORTAOKULU OKUL AİLE BİRLİĞİ ÜYELERİNDEN ANLAMLI ZİYARET

GKV Özel Ortaokulu Okul Aile Birliği, toplumsal duyarlılık projeleri kapsamında destek olmak için Yeşildere Cumhuriyet İlkokulunu ziyaret etti.

Oğuzeli İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Yüksel, GKV Özel Ortaokulu Müdür Yardımcısı Yeliz Bircan ve Okul Aile Birliği üyelerimizi karşılayarak, bu hassas davranışlarından ötürü teşekkürlerini sundu.

Okulumuz adına aldıkları çeşitli hediyeleri anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine armağan eden Okul Aile Birliği Üyeleri ziyaret sonunda onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.


GKV ÖZEL LİSELERİ CEMİL ALEVLİ KOLEJİ AVRUPA GENÇLİK PARLAMENTOSU BAŞARISI

GKV Özel Liseleri Cemil Alevli Koleji olarak katıldığımız Bursa Emine Örnek Özel Liseleri 21. Ulusal Seçim Konferansı'nda öğrencilerimiz üstün başarı gösterdi ve rakiplerini geride bıraktı.

Toplamda 52 öğrencinin seçildiği EYP Ulusal Seçim Konferansı’na katılan 5 öğrencimizden;

C11A Mahmoud Akkad beşinci,C10A Mehmet Sami Kethüda altıncı olmuş ve Litvanya’nın Başkenti Vilnus’ta düzenlenecek olan 87. Uluslararası EYP Konferansı’na yönetici olarak katılma hakkını kazandılar.

C10A Melisa Ece Yılmaz yurt dışında yapılacak tüm konferanslara yönetici olarak katılma hakkı kazandı.C10A Zeynep Özharat ise yedeklerde birinci sırada yer alarak EYP’de resmî yönetici olma hakkını korudu.

Liseler Müdürümüz Hakan Anlıaçık, 21.EYP Ulusal Seçim Konferansı'nda üstün başarı gösteren tüm öğrencilerimizi ve kulüp danışman öğretmenimizi kutlayarak gençlerin akademik ve sosyal gelişimlerine olanak tanıyan bu tür akademik etkinliklerin devam edeceğini bildirdi.

EYP =European Youth Parliament (Avrupa Gençlik Parlamentosu)


GKV ŞAMPİYON OLDU

GKV Özel Okulları Yıldız Erkek Basketbol Takımı (7. ve 8. sınıflar) İl Birincisi oldu. Gaziantep Okul Sporları İl Geneli Yıldız Erkek Basketbol Şampiyonası’nda okul takımımız Özel Sanko Okullarını 43 şayi farkla, 72-29'luk skorla yenerek şampiyon oldu.

Takımımız elde ettiği sonuçla bölge şampiyonasına katılmaya hak kazandı.Turnuvaya katılan tüm okulların tüm sporcularını yürekten kutlarız.


“ÖZGÜRLÜK” ALTIN MADALYA GETİRDİ

GKV Özel Cemil Alevli Koleji öğrencimiz PreIB C9A Nazlı Ceren Par St. Mark’s Uluslararası Online Resim Yarışması’nda birinci olarak altın madalyaya layık görüldü.

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de düzenlenen ve İngiltere, Macaristan, Polonya, Hırvatistan, Filipinler gibi ülkelerin de katıldığı resim yarışmasında GKV Özel Cemil Alevli C9A öğrencisi “Özgürlük” temalı akrilik çalışması ile 119 eser arasında birinci oldu.

28 Ocak 2018 tarihinde Hindistan Yeni Delhi Open Art Gallery’de öğrencimizin eseri sergilenecek. Kendisini ve danışman öğretmenlerini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.


GKV ÖZEL İLKOKULU, 'MÜKEMMEL EBEVEYNLİK VE ANNE-BABA TUTUMLARI' KONUSUNDA SEMİNER DÜZENLEDİ

"Anne ve baba olmak, çocukların fiziksel gereksinimlerini karşılamaktan daha fazlasıdır.

"Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Doç. Dr. Cem Gökçen'in konuşmacı olarak katıldığı seminerde Sayın Gökçen anne ve babalara çocukları ile iletişimlerine yönelik çeşitli mesajlar verdi:

Gökçen'in açıklamaları:

"Anne ve baba olmak çocukların fiziksel gereksinimlerini karşılamaktan daha fazlasıdır.Başarılı ebeveynlik, onların kişilik gelişimlerine ve yaşamdaki başarılarına katkıda bulunmaktır.

Her yaş basamağında çocuğun aşması gereken engeller ve tamamlaması gereken görevler var.

Bu basamakların bilinmesi, o dönemlerde çocukla kurulacak ilişkinin sağlıklı olması ve ebeveyn - çocuk arası ilişkinin hayatın ilerleyen dönemlerinde de uyumlu gidebilmesi açısından önemli.

Bedensel ve ruhsal açıdan sağlıklı nesiller yetiştirilmesinde,

Çocukların birer yetişkin olduklarında mutlu ve huzurlu bireyler olabilmesinin temelinde anne ve babasıyla kurduğu sağlıklı ilişki yatmaktadır."


YÜZMEDE MİLLİ GURUR

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları yüzme branşında millî gurur yaşadı.

GKV Özel Liseleri öğrencisi İsmail Kara yüzme branşında Millî Takım’a seçildi.

Yüzme Millî Takımı seçmelerine 50 metre serbest stilinde katılan sporcular arasında en iyi üçüncü dereceyi yüzerek Millî Takım’a davet edilen öğrencimiz, 1-3 Aralık 2017 tarihinde Yunanistan'ın Selanik şehrinde düzenlenen müsabakalarda da 100 metre serbest stilinde kendi yaş ve kategorisinde en iyi 2. dereceyi elde etti.

Okulumuza ve Millî Takım’ımıza haklı gururu yaşattı. Öğrencimizi başarılarından dolayı tebrik ediyor, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları olarak başarılarının devamını diliyoruz.


GKV ENKA GENÇLİK FORUMU'NDA

Gaziantep Kolej Vakfı Avrupa Gençlik Parlamentosu (EYP) Kulübü 10 delege ile Enka Okullarının 7. Ulusal Gençlik Forumu'na katıldı.

Forum bu yıl “Değişim Rüzgârı” temasıyla düzenlendi.

İngilizce olarak gerçekleşen ve dört gün süren konferansta öğrenciler, “Değişim Rüzgârı” felsefesiyle hareket ederek geleceğe karşı farklı çözümlerle bakabilecekleri çözüm önerilerini, siyasi, sosyal, ekonomik haklarla çevre ve insan hakları alanlarında oluşturmaya çalıştılar.

Avrupa Gençlik Parlamentosu kulüp öğretmeni Demet Akdoğan eşliğinde katıldıkları Enka Gençlik Forumunda Cemil Alevli Koleji öğrencilerinden Zeynep Nur Hasırcı başarılı açılış konuşmasıyla dikkat çekti.

Okulumuzun mezun öğrencilerinin de yer aldığı Enka Gençlik Forumu'na katılan Esra Dokuzluoğlu, Serdar Özdem, Yiğit Özkanlı, Berfin Çöçelli, İlkay Saka, Begüm Güngör, Yaren İlaslan, Dicle Sude Dalkuş, Zeynep Nur Hasırcı, Ayşe Karakuşoğlu adlı öğrencilerimiz başarılı çalışmaları sonucunda sertifika almaya hak kazandılar.


GKV’Lİ ÖĞRENCİLERİMİZ 'GÖRME ENGELLİ RESSAMIN DÜNYASI' ADLI SERGİYİ ZİYARET ETTİ

GKV Özel Ortaokulu, Rehberlik Servisi ve Görsel Sanatlar Kulübü işbirliğiyle Gaziantep Sanat Merkezi’nde doğuştan görme engelli Ressam Eşref Armağan’ın ‘Görme Engelli Ressamın Dünyası’ adlı sergisini ziyaret etti.

Eserleri hem Türkiye çapında, hem de yurt dışında çeşitli sergilerde yer alan ressam Eşref Armağan Kişisel Resim Sergisi 05-20 Aralık 2017 tarihleri arasında Gaziantep Sanat Merkezi'nde ziyarete açık olacak.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNİN SANAT GEZİSİ

GKV Sanat Gezileri: Öğrencilerimiz "Midas'ın Kulakları" operasında

GKV Özel Ortaokulu öğrencileri, Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin (MDOB) sahneye taşıdığı Midas'ın Kulakları operasını izledi.

Eserin konusu özetle şöyle:
”Güneş tanrısı Apollon ile doğa tanrısı Pan yarışa tutuşur. Müzik alanında kimin daha usta, kimin daha güçlü olduğunu kanıtlamak isterler ve Frigya Kralı Midas’ı yargıç olarak seçerler.

Apollon liriyle, Pan ise flütüyle yarışacaktır. Apollon’u ancak anlayan kulaklar işitebilecektir. Midas, Apollon’un müziğini işitmesine rağmen daha güçlü olan Apollon’u yenik düşürür. Bunun üzerine Apollon Midas’ı cezalandırır ve kulaklarını eşek kulaklarına çevirir. Adaletin ve dürüstlüğün öneminin satirik bir biçimde anlatıldığı eserde, Midas hatasını anlayacak, kendiyle barıştığı noktadaysa, Apollon tarafından affedilip yeniden insan kulaklarına kavuşacaktır.”


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL LİSELERİ CEMİL ALEVLİ KOLEJİ 21.ULUSAL SEÇİM KONFERANSINA KATILDI

EYP Turkey 21. Ulusal Seçim Konferansı 01-05 Aralık 2017 tarihleri arasında Bursa’da yapıldı. Ev sahipliğini Özel Emine Örnek Eğitim Kurumlarının yaptığı 21. Ulusal Seçim EYP Türkiye’de, Gaziantep Kolej Vakfı Cemil Alevli Koleji öğrencilerinden C11A Mahmoud Akkad,  C10A Melis Ece Yılmaz, C10A Zeynep Özharat, C10A Bilge Temel ve C10A Sami Kethüda ön elemeleri geçerek yarışmada okulumuzu başarı ile temsil ettiler. Akademik dilin İngilizce olduğu seçim konferansına Türkiye genelinden 14 okuldan 92 öğrenci katıldı.

Dış İlişkiler, Çevre ve İnsan Sağlığı, Kadın Hakları, Endüstri ve Enerji, Sürdürülebilir Balıkçılık, Ulaşım ve Turizm komite konularının yer aldığı seçim konferansında öğrencilerimiz farklı okullardan oluşturulan komite grupları ile dört gün boyunca toplam 25 oturumda komite konuları üzerinde tartışıp, sorunları belirleyip, çözüm önerileri sundular. Konferansın son gün gerçekleşen genel kurulda ise Cemil Alevli Koleji delegeleri açılış konuşması, cevap hakkı, karşı atak ve kapanış konuşmaları gibi çeşitli görevler üslenerek konferansa aktif olarak destek verirken konferans öncesi yaptıkları çalışma ve araştırmaları sergileme fırsatı buldular.EYP Yönetim Kurulu tarafından oluşturulan on altı kişilik jüri, konferansa katılan tüm delegeleri sürekli izleyerek öğrencilerin performanslarını değerlendirdi. Değerlendirme sonuçlarının 15 Ocak 2018 tarihinde resmî olarak açıklanacağını bildiren konferansın jüri başkanı Rüstem Tamer Özgen yaptığı açıklamada, jüri değerlendirmelerinde öğrencilerde akademik İngilizce, grup çalışma becerisi, kritik düşünebilme ve ülkemizi yurt dışı konferanslarında hakkıyla temsil edebilecek yüksek profil özellikleri aradıklarını ifade etti.

Konferans sonucunda toplam otuz öğrencinin seçileceğini ve yurt dışında yapılacak olan ulusal ve uluslararası konferanslara katılma hakkı kazanan öğrencilerin resmî EYP Türkiye üyesi olacaklarını belirtti.


GKV'Lİ ÖĞRENCİLERİMİZ 'TRAVEL BROCHURE' HAZIRLADI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 5.sınıf öğrencilerimiz dönem boyu edindikleri bilgileri kasım ayında güzel bir proje ile sundular. Proje kapsamında öğrencilerimiz seçtikleri şehir ya da ülkelerin dilini, kültürünü, yemeklerini, gezilecek tarihi ve turistik yerlerini görsel objelerle yabancı dili aktif kullanarak “A Travel Brochure” isimli proje ile sundular.


ODTÜ REKTÖR DANIŞMANI KALAY ÖĞRENCİLERİMİZE NANOTEKNOLOJİYİ ANLATTI

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektör Danışmanı ve Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Fakültesi’nde Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eren Kalay, GKV Özel Fen Lisesi öğrencilerine malzemelerin teknoloji ile nasıl iyileştirilip geliştirilebileceğini anlattı.

Nanoteknoloji alanında atom fiziği, atomun parçacıkları, atomun yapısı gibi konularla ilgili de detaylı açıklamalarda bulunan Sayın Kalay program sonunda öğrencilerimizin sorularını yanıtladı.


'PORTRELER' GKV SANAT KORİDORUNDA

GKV Özel Ortaokulu 5.6. ve 7. sınıfların "Portreler" adlı resim sergisi ortaokul sanat koridorunda açıldı. Renkli ve karakalem kolaj tekniğinin uygulandığı eserlerin yer aldığı sergide toplam 450 öğrencinin çalışması yer alıyor.

Arzu edenler 22 Aralık'a kadar GKV Özel Ortaokul binasında sergiyi gezebilirler.


SAĞLIKLI BESLENMEYE DİKKAT ÇEKEN SEMİNER

GKV Özel Ortaokulu tarafından Ergenlikte Sağlıklı Beslenme konulu seminer düzenlendi.

Öğrencilerin hazırladığı, özellikle ergenlikte dengeli beslenmeye dair mesajların yer aldığı performansla başlayan program Sağlıklı Beslenme Uzmanı Neslihan Yaz'ın sunumu ile devam etti.


“ENGELLİLERE KARŞI ÖNYARGILI OLMAYIN”

Hayatını toplumsal kalıcı değer yaratmaya adamış bir “sosyal girişimci” olan Mehmet Kızıltaş,  GKV Özel Ortaokul ve Lise öğrencilerine "Engellilerle Doğru İletişim Metotları"nı interaktif bir seminer ortamında anlattı.

Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi ve Şube Müdürü Bilal Yıldız’ın da katıldığı seminerde Kızıltaş engellilerle doğru iletişim kurma metotlarını anlatmanın yanı sıra bir engelli ile ilk kez karşılaşıldığında hangi engel grubundan olursa olsun neler yapılması gerektiğini A’dan Z’ye anlattı.

Engellilerle 360 Derece İletişim kitabının da yazarı olan Kızıltaş şu mesajları vurguladı:

“Dünya nüfusunun %15’ini engelliler oluşturuyor ve maalesef bilinçsizce yaklaşımdan dolayı ayrıştırılma sebebiyle toplumdaki yerlerini boş bırakıyorlar.

Oysa onlar da çemberin parçası ve onlarla iletişimin 360 derece algılanması gerekmektedir.

Bir gün  büyük umutlarla, şehrin en işlek çarşısına doğru yola koyuldum. Gözüm camlardaki “Çırak Aranıyor” yazılarındaydı. Umudum büyüyordu çünkü herkes çırak arıyordu, “Ben neden olmayayım?” diyordum.

Küçük bir iş yerine girdim. Tebessümle selam verip, “Amca çırak lâzım mı?” diye sordum. “Evet, lâzım da, bize sen lâzım değilsin.” dedi.

İlk iş başvuru deneyimimde engellerim yüzüme vurulmuştu.

Engelli olarak kendini nasıl görüyorsan, çevrenin de seni öyle göreceğini kabullenmek çok önemli bir kazanım. 

Eğer bir engelin varsa, kendini kabullendiğin ve sahip olduğun potansiyeli engelinden ön planda tutarak kendini kabul ettirmeye odaklandığında karşılaşacağın önyargıları kırabilirsin.

Bir engellinin istediğinde ve imkan verildiğinde yapamayacağı hiçbir şey yok. Yeter ki ötekileştirmeyin, dışlamayın, önyargılı olmayın. Empati kurmayı asla aklınızdan çıkartmayın.

ARANIZA KABUL EDİN, DAVRANIŞLARINIZI NORMALLEŞTİRİN VE YANINDA OLUN.”

#mehmetkızıltaş #engellilerleiletişim #dünyaengellilergünü


KUTUP ARAŞTIRMALARINA DİKKAT ÇEKEN RESİM YARIŞMASINDAN OKULLARIMIZA BİR DERECE DAHA

APECS Türkiye(Association of Polar Early Career Scientists) olarak düzenlenen ilkokul ve ortaokullar arası düzenlenen resim yarışmasın da İlkokul öğrencilerimiz de derece aldı.

GKV Özel İlkokulu öğrencilerimizden Bersun Karagülle Türkiye 3.'sü, Çınar Özyaşar ise Dünya Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü. Öğrencilerimizi kutlarız.


KUTUP ARAŞTIRMALARINA DİKKAT ÇEKEN RESİM YARIŞMASINDA DÜNYA JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ'NE ÖĞRENCİLERİMİZ LAYIK GÖRÜLDÜ

Dünya Antarktika Günü münasebeti ile PolReC tarafından, PolSTeam(Kutup Araştırmaları Öğrenci Kulübü) organizasyonu ile APECS Türkiye(Association of Polar Early Career Scientists) olarak düzenlenen ilkokul ve ortaokullar arası düzenlenen resim yarışmasının sonuçları belli oldu.

Toplam 234 öğrencinin katıldığı resim yarışmasında GKV Özel Ortaokulu öğrencileri Rana Cingisiz ve Endamnur Gülsoy Dünya Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Öğrencilerimizi kutlarız.


“HADİ SEN DE OYNA”

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liselerinde öğrencilerimizin empati ve paylaşım bilincini geliştirmek amacıyla oyuncak kampanyası düzenlendi. Kampanya kapsamında toplanan oyuncaklar yaş aralıklarına uygun olarak Gaziantep/Nizip Mustafa Nevzat Tuncel Ortaokulu ve Yeni Yazı İlköğretim Okullarına ulaştırıldı. Paylaşma duygusunu yaşayan öğrencilerimiz daha birçok etkinlikte bir araya geleceklerini belirtti. Kampanyaya destek veren öğrencilerimiz bu okullardaki kardeşleriyle oyuncaklarını paylaşmanın mutluluğunu yaşarken oyuncakları alan öğrencilerin de oyuncaklara kavuşma anı ve yaşadıkları mutluluk sorumluluk adına her şeye değerdi. Kampanyamıza destek veren tüm öğrenci, veli, öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ederiz.


ŞEHİTKAMİL ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ GKV ÖZEL ORTAOKULU ÖĞRENCİSİ OLDU

Mahmut Hümayun Özhelvacı Ortaokulu'nda yapılan, 36 öğrencinin katıldığı Şehitkamil İlçe Öğrenci Temsilcisi Seçimlerinde aday olan Ortaokul Öğrenci Temsilcimiz Cem Kasımoğlu toplam 22 oy almış ve rakiplerine fark atan bir galibiyetle Şehitkamil İlçe Öğrenci Temsilcisi olmuştur. Öğrencimizi tebrik ediyoruz.


GKV ÖZEL ANAOKULUNDAN BİLİNÇLİ ANNE SEMİNERİ

GKV Özel Anaokulu, Veli Seminerleri kapsamında Bilinçli Anne Semineri düzenledi.

Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Filiz Kılıç'ın konuşmacı olarak katıldığı seminere anaokulu velileri büyük ilgi gösterdi.

Sayın Kılıç'ın annelere verdiği mesajlarda, önemle değindiği değerli bilgiler arasında:

-Çocuklarının okul ortamındaki davranışları,

-Çocukların teknoloji ve özellikle sosyal medya kullanımındaki sorumluluğu,-Ödül-ceza dengesi,-Kardeşler arası iletişim ve kardeş kıskançlığı,

-Çocuklarda sorumluluk duygusunun aşılanması,

-Çocuğun birey olmasına fırsat verilmesi gibi aile ortamında anne - çocuk iletişimini etkileyen konular yer aldı.


MICROSOFT ÖRNEK OKULU OLARAK EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ ZİRVESİ'NE KATILDIK

Microsoft Örnek Okulu olarak Microsoft Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nde 2 yıldır uyguladığımız kodlama derslerimiz hakkında GKV Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmenleri tarafından tüm katılımcılara bir sunum yapıldı.

Türkiye’nin çeşitli okullarından yaklaşık 1300 katılımcının yer aldığı organizasyonda Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmenlerimiz Fatoş Hanedan ve Bahar Birimoğlu Başar ders içi uygulamalarından bir demo yaparak okulumuzu başarıyla temsil ettiler.


GKV ÖZEL ORTAOKULUNDA İTALYAN PİYANİST GIULIA VAZZOLER'DEN PİYANO RESİTALİ

İtalyan Piyanist Giulia Vazzoler'in piyano resitali öncesinde öğrencilerimiz birlikte çalışma fırsatı yakaladı. GKV Özel Ortaokulu Müzik öğretmenleri koordinasyonunda gerçekleşen resital ortaokul öğrencilerimiz tarafından beğeniyle izlendi.


YÜZME 11 - 12 YAŞ BÖLGE MÜSABAKALARI'NDA ÖĞRENCİMİZ DİCLE SU SERTPOLAT'IN BÜYÜK BAŞARISI

Mersin, Kayseri, Adana, Konya, İskenderun, Kayseri, Nevşehir ve Gaziantep’ten birçok yarışmacının katıldığı “11 - 12 Yaş Bölge Müsabakaları” nda Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu Öğrencisi, Şehitkamil Spor Kulübü Sporcusu Dicle Su Sertpolat:-

-100 Metre Karışık Yüzmede Bölge 1’incisi, 

-400 Metre Serbest Yüzmede Bölge 2’ncisi,

-4x50 Karışık Bayrak Yarışı’nda Bölge 1’incisi,

-200 Karışık Yüzmede Bölge 2’ncisi,

-100 Metre Kelebek Yüzmede Bölge 2’ncisi,

-4x100 Serbest Bayrak Yarışı’nda Bölge 1‘incisi oldu.

Öğrencimizi elde etmiş olduğu başarıdan dolayı kutlarız.


GKV MEZUNU YÖNETMEN ECEGÜL BAYRAM'IN FİLMİ AŞRI'YA AMERİKA'DA ÖDÜL YAĞDI

New York Üniversitesi New Visions and Voice Festivaline katılan Ecegül Bayram, "Aşrı" adlı kısa filmi ile finalde yarıştığı 10 film arasından birinciliği elde ederken, Production Design ve Ensemble Cast ödüllerini de aldı.

New York Üniversitesi Tisch School of the Arts’ın düzenlediği New Visions and Voices Film Festivali’ne, çektiği Aşrı isimli filmiyle katılan Ecegül Bayram festival birinciliğini elde ederken Amerika’da adeta ödül yağmuruna tutuldu. Yönetmenliğini GKV’li Ecegül Bayram’ın yaptığı film aynı zamanda Production Design ve Ensemble Cast ödüllerinide alarak festivalde en fazla ödül alan film olma özelliğini de kazandı. Ecegül Bayram elde ettiği uluslararası başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek Amerika’da geçekleştirilen bir yarışmada filminin birincilik yanında iki ayrı dalda da ödül almasının kendisi ve ülkesi için önemli olduğunu ifade etti.

Ecegül Bayram, “Filmimizle New York Universitesi Tisch School of the Arts’ın düzenlediği New Visions and Voices Film Festivaline katıldık. Finale 10 film kaldı. Heyecanla final sonuçlarını beklerken finalden birinci olarak çıktığımızı düzenlenen törende öğrendik. Sadece festival birinciliğini değil aynı zamanda iki ayrı ödül olan Production Design ve Ensemble Cast ödüllerine de layık görüldük. Brooklyn’de çektiğimiz filmimizi, birçok insan Türkiye’de çekildiğini düşündü. Filmimizin Türkiye’deki film festivallerinde de yarışmasını istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Önümüzdeki süreçte Türkiye’ye geri dönerek Gaziantep’te de film çekmeyi düşündüğünü belirten Bayram, "Büyüdüğüm yer olan Gaziantep’in renklerinden, mimarisinden, sanatından ilham alıyorum. İlkokul eğitimimi Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında aldım. Bana en büyük desteği o dönem ilkokul öğretmenim olan Dürdane Kurt vermiştir. Gaziantep’teki en büyük şansım Gaziantep Kolej Vakfı gibi uluslararası kriterlere sahip bir eğitim kurumunda eğitim almam oldu. Burada öğrendiğim bilgiler ve edindiğim tecrübeler beni Robert Koleji’ne gitmemi sağladı. Robert Koleji sonrası ise ABD’ye üniversite eğitimi için gelebildim. Şu anki hedefim değer verdiğim konulardaki filmler üstünde çalışmak. Bu projelerin hayata geçirilmesi için ben ve ekibim elimizden gelenleri yapıyoruz. Gaziantep’in uluslararası alanlarda tanıtımının yapılması çok önemli. Bu amaca katkıda bulunmayı hedefliyorum.” diye konuştu.

"Aşrı“, kuma olarak satın alınan Suriyeli bir genç kız ile Türk bir ev kadınının beraber geçirdiği bir günü konu alıyor.


GKV’DEN ÖĞRETMENLERİNE MUHTEŞEM BALO

Kuruluşunun 54.yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutlamayı sürdüren Gaziantep Kolej Vakfı, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında kurum ve kuruluşlarında görev yapan öğretmenlerin onuruna Tuğcan Otel’de geleneksel öğretmenler günü balo gerçekleştirdi. GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy yarım asırdan fazla bir zaman diliminde GKV Özel Okullarının Gaziantep’in birçok alanda markalaşmasında önemli roller üstlendiğini ifade ederek eğitime katkı sağlayan ve özveriyle görevlerini yerine getiren öğretmenleri kutladı.

Anadolu’nun yarım asırdan fazla bir zamandır eğitimle aydınlatılmasında ve binlerce öğrencinin yetiştirilerek Türkiye’nin birçok alanda kalkınmasına destek veren Gaziantep Kolej Vakfı kuruluşunun 54.yılında öğretmenlerini de unutmadı. Gaziantep Kolej Vakfı tarafından Tuğcan Otel’de gerçekleştirilen Geleneksel Öğretmenler Günü balosuna Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Celal Ersoy, Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Kıratlı, Sait Bilgili, İrfan Elboğa, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, Genel Müdür Yardımcıları Can Hoşcan ve İsmet Tiryaki’nin yanı sıra öğretmenler katıldı. Salonda samimi bir atmosfer ve renkli dakikalar dikkatlerden kaçmadı.

21. yüzyıl standartlarında eğitim ve eğitimci en önemli önceliğimiz

Türkiye’nin her zamankinden çok nitelikli eğitime ve öğretmenlere ihtiyacı olduğunu, dünyada meydana gelen değişimlerin göz önüne alınarak 21.yüzyılı yaşayacak ve yaşatacak nesillerin en iyi koşullarda yarınlara hazırlanması gerektiğini ifade eden Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy,’’ Sevgili Öğretmenlerimiz, üstlendiğiniz misyon bir ulusun devamlılığı için olduğu kadar, O ulusun; dünya milletlerinin bilim ve teknoloji alanında ulaştığı üstün noktalara varılabilmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Sizler bir milletin kaderini olumlu veya olumsuz yönde değiştirebilecek kutsal bir görevin neferlerisiniz. Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk, Millî Mücadele'de millî birliği temin eden eşsiz bir lider, muharebe meydanlarında efsanevî bir kumandan, devlet kuran büyük siyaset adamı, milletin çehresini değiştiren kudretli bir devrimcidir. Bunlara ilaveten başöğretmenlik vasfıyla tüm başarılarını taçlandırmıştır. Bu vasıflarıyla, insanlık tarihinin tanıdığı en büyük isimlerden biri olduğuna da şüphe yoktur. Kahramanlık ve yüksek insanlık meziyetlerini en yüksek seviyede taşıdığında dünya tarihçileri ve fikir adamları tereddütsüz birleşmektedir. O, bir sınıfta veya her hangi bir fen laboratuvarında değil, vatan adını verdiğimiz Anadolu topraklarında, millet adını verdiğimiz Türk ulusuna eğitmenlik, öğretmenlik, rehberlik yapmıştır. Eğer bu gün cumhuriyetimizin 94. yılını başımız açık anlımız dik olarak kutlayabiliyorsak bunu başaran O’nun çağdaş ve evrensel fikirleridir. Bu fikirler sadece Türk ulusunun değil, birçok dünya ulusunun bağımsızlık mücadelesinde yeniden yapılanmasında en önemli faktör olmuştur’’ dedi.

GKV 54 yıldır Gaziantep’e marka değeri katan, markalaşmaya destek veren bir kurum  

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının kuruluşundan bu yana eğitim alanındaki hizmetlerinin ve geleceğe yönelik yatırımları hakkında bilgiler veren Ersoy,’’1963 yılından bu yana Gaziantep’te eğitim faaliyetlerini sürdüren Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları sadece kentimizin değil ülkemizin birçok alanda kalkınmasını ve gelişmesini sağlayan binlerce insan yetiştirmiştir. Markalar kenti olarak anılmaya başlayan Gaziantep’in adının, sanayisinin, ekonomisinin ve üretiminin markalaşmasında tam 54 yıldır Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının verdiği eğitim ve öğretim önemli bir yer tutmaktadır. Okullarımızın yetiştirdiği nitelikli ve üretken bireylerin ülke kalkınmasında üstlendiği önemli görevler ve elde ettikleri başarılar herhangi bir tesadüf sonucu oluşmamış, aksine verilen Atatürk ilke ve prensipleri doğrultusunda verilen eğitimin beklenen sonuçları olarak karşımıza çıkmıştır. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının esas kuruluş amacı Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda, ülkesini, milletini seven, çağdaş ve demokratik düşünen, üretkenliğiyle ulusal kalkınmada bir nefer gibi çalışan, öz güven sahibi, yaşam felsefesinde başarmak ilkesi bulunan gençler yetiştirmek vardır. Bu amaçlar doğrultusunda 54 yıldır sadece Gaziantep değil, Türk Milli Eğitiminin gelişmesinde önemli katkılar sağlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları elde ettiği başarıları Atatürkçü kimliğine ve sizlerin özverili, fedakâr gayretlerine borçludur. Bu vesileyle Yüce Atatürk’ü minnet ve rahmetle yad ediyor, sizlere ülkemiz adına en derin saygılarımla teşekkürlerimi sunuyorum’’ dedi. Yapılan konuşmaların ardından Gaziantep Kolej Vakfı özel Okulları bünyesinde 15 ve 20 yıl görev yapmış öğretmen, idari memur, teknisyen ve yardımcı personele günün anısına hizmet plaketleri Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar tarafından törenle taktim edildi. Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy’da kurumda görev yapan tüm öğretmenler adına Genel Müdür Taşlıyar’a günün anısına bir plaket ve çiçek vererek teşekkür etti. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları müzik zümresi öğretmenlerinden oluşan orkestra eşliğinde öğretmenler gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlendi. Gecenin finali salonda bulunan bütün öğretmen ve konuklarının ellerinde salladıkları Türk bayrakları eşliğinde söyledikleri marşlarla son buldu.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARINDA ÖĞRETMENLER GÜNÜ ÇİÇEK TAKDİMİ

GKV Özel Okulları Genel Müdürü Sayın Müfit Taşlıyar, Genel Müdür Yardımcıları Sayın İsmet Tiryaki ve Sayın Can Hoşçan tüm öğretmenlerimizi tek tek ziyaret ederek Öğretmenler Günü’nü kutladı.


TOBB GAZİANTEP KADIN GİRİŞİMCİLERDEN NÜKET ERSOY’A ANLAMLI ZİYARET

Türk kadınları yaşamın her alanında rol model olmayı başarıyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu (KGK), Dünya Öğretmenler Günü Projesi’ni başlatan ve projenin Amerika Birleşik Devletleri’nde birçok eyalette kutlanmasını sağlayan Gaziantep Kolej Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nükhet Ersoy’u ziyaret etti. Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu (KGK)Başkanı Hülya Akkaya ve icra kurulu üyeleri Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy ile eğitimin dünü ve bugünüyle geleceği hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunurken kadın gücünün eğitime katkıları ve pozitif etkileri konularını da gündeme getirdiler. Yarın asırdan fazla bir süredir eğitime alanında büyük başarılara imza atan Nüket Ersoy’u ziyaret etmekten dolayı onur duyduklarını ifade eden Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu (KGK)Başkanı Hülya Akkaya “1963 yılında yakılan meşalenin Gaziantep ve bölgemizin gelişmesi ve eğitim alanında aydınlatılmasının başarılı sonuçlarını 54 yıl sonra daha net görebiliyoruz. Bu başarıların altında Gaziantep’in marka isimlerinden birisi olan Sayın Nüket Ersoy’un oluşu, eğitim ve öğretmenin yerelde ve ulusalda kalmayıp uluslararası platformlarda da hak ettiği yeri bulma çabaları elbette ülkemiz adına da onur verici bir olaydır. Sayın Ersoy Dünya Öğretmenler Günü Projesi’ni başlatan ve projenin Amerika Birleşik Devletleri’nde birçok eyalette kutlanmasını sağlayan önemli bir isimdir. Kendisini kutluyor, eğitime verdiği desteklerden doyalı kadınlarımız ve kentimiz adına teşekkür ediyoruz” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkan ve icra kurulunu ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy “Türk kadınlarının ekonomi başta olmak üzere bir çok meslek alanında aktif görev alması elbette hepimizin ortak gururudur. Eğitimin bütün safhalarında kadınlarımızın gerek idareci gerekse öğretmen olarak üstlendikleri ve başarıyla yürüttükleri rol model olmayı başarmışlardır. Çalışmalarını taktirle izlediğim Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkan ve icra kurulunu üyelerine bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum” dedi.


GKV ÖZEL İLKOKULU ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI

GKV Özel İlkokulu İdarecileri tarafından ilkokul sınıf öğretmenlerimiz ve branş öğretmenlerimiz için 24 Kasım Öğretmenler Günü anısına kutlama düzenlendi. Kutlamada aynı zamanda İlkokul Resim Öğretmeni Serpil Ertem tarafından hazırlanan, tüm ilkokul öğretmenlerimizin resimlerinin yer aldığı Origami sanatında hasır örgü tekniği ile dizayn edilen çalışmalar da sergilendi.


GKV, 'KARİYER GÜNÜ'NDE FATMA ŞAHİN’İ AĞIRLADI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında hizmetlerini anlatarak yaşamının değişik kesitlerini öğrencilerle paylaştı, Dünyanın birçok ülkesinde Gaziantep Kolej Vakfı mezunlarıyla karşılaştığını da ifade eden Şahin, GKV’nin 54 yıl önceden günümüze uluslararası arenada önemli isimleri yetiştirdiğini gördüğünü de dile getirdi.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları kariyer günü etkinlikleri kapsamında Gaziantep Büyükşehir belediye Başkanı Fatma Şahin’i ağırladı. Şahin’in söyleşisine GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar Genel Müdür Yardımcıları Can Hoşcan, İsmet Tiryaki’nin yanı sıra çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı.

Gaziantep’in ilk kadın milletvekili, bölgenin ilk kadın bakanı ve büyükşehir belediye başkanı olma özelliğini taşıyan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin siyasetteki sürdürülebilir başarısını özel sektörde görev yaptığı dönemlerde edindiği tecrübelere borçlu olduğunu ifade etti. Şahin katıldığı çeşitli yurt dışı gezilerinde dünyanın birçok ülkesinde Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları mezunlarıyla karşılaştığını ve bu mezunların çok kritik görevler üstlendiğini ifade ederek, "1963 yılında özel bir eğitim kurumu olarak hizmete başlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının bu gün ulaştığı nokta uluslararası arenadır. 54 yıl önce bugünleri görerek böyle bir kurumun kurulmasındaki ilk adımları atan ve halen görevi başında bulunan Nüket Ersoy’u ve ekibini kutluyorum" dedi. Öğrencilere Gaziantep’te gerçekleştirilen hizmetleri ve hedefleri hakkında da bilgiler veren Şahin, Gaziantep’in dünyada rekabet gücü en yüksek 7'nci şehir olduğunun altını çizdi. Gaziantep’i ziyaret edenlerin deyim yerindeyse dişinin kitlendiğini de ifade eden Şahin, kentin sahip olduğu arkeolojik değerlerin uluslararası boyutta tanıtımının yapılacağını ve dünyanın hiçbir coğrafyasında böylesine mükemmel antik kentler ve tarihi turistik beldeler olmadığını dile getirerek, "Gaziantep’e gelmek için insanların birçok nedeni var. Kültür turizmi için antik kentlerimiz, gastronomi turizmi için 500’ü aşkın yemek çeşidimiz, doğal ve tabi güzelliklerimiz bulunuyor. Bizler bu değerlerimizi tanıtmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Gaziantep’e gelenlerin adeta dişi kitleniyor. Gidin Avrupa ülkelerine kentlerin hepsi bir birine benziyor. Ancak Gaziantep binlerce yıllık medeniyet birikimiyle bir birinden farklı kültürlerin yeşerdiği ve eser bıraktığı dünyanın en önemli kenti. Bunun değerini bilmek, tanımak ve tanıtmak zorundayız. Bizler gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla bunun üstesinden geliyoruz. 2017 için bir milyon turist hedefi koymuştuk. Bu hedefe ulaştık. Hayvanat bahçemiz 3 milyon 500 bin kişilik ziyaretçi kitlesiyle büyük bir rekor kırdı" diye konuştu.

Öğrencilere üretimin önemi hakkında da çeşitli bilgiler veren Şahin, montaj sanayisinden kurtulup makine üretim sanayisine geçilmesi gerektiğini bunun içinde makine üreten beyinlere ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. İnsan kapasitesinin gerek Gaziantep’te gerek Türkiye’de bulunduğunu da dile getiren Şahin, öğrencilere önce hangi meslek alanında başarılı olacakları yönünde iyi karar vermeleri gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

"Ülkemizin iyi mühendislere ihtiyacı var. Tıp dünyasıyla başa baş yarışıyoruz. Çok iyiyiz çünkü çocuklarımızı ailedeki en akıllı çocuklarımızı doktorluğa teşvik ediyoruz. En zeki çocuklarımızın doktor olmasını istiyoruz. Bilgi ve teknoloji çağındayız. Çağı okumak çok önemli. Çağ bize bilgide ve teknolojide yüksek teknolojiye geçmemiz gerektiğini söylüyor. Yüksek teknolojiye nasıl geçeceğiz? İyi mühendisler yetiştirmediğimiz sürece, bilgiye ulaşacak, iyi bilgiyi nerde bulacak kişiye ulaşamadığınız sürece, bu insanları yetiştiremediğimiz sürece bu dilek ve temenni olarak kalacaktır. Özellikle baktığımızda kızlarımızın daha çok teknik kısımlardan uzak durmaya çalıştığını veya yönlendirildiğini görüyoruz. Bugün Nasa’da çok başarılı kadın mühendisler var. O kadar başarılar ki. Bizim kendi genetik kodlarımıza göre, kendi kabiliyetlerimize göre, kapasitemize göre biz iyi bir mühendis olmak istiyorsak mühendis olmak için mücadele edin. Gaziantep ekonomisine bakın; 5 organize sanayi bölgesi var ve 150 bin kişi çalışıyor. Ürettiğimiz ürünlerin katma değeri 1,5 dolar. Oysa bizim yüksek teknolojiye geçip makineleşmeyi sağlamış olsak üreteceğimiz ürünün katma değeri en az 5 dolara çıkacaktır. Ama bunun için bizim yüksek teknolojiye sanayicimizi geçirmemiz lazım. Geçirebilmemiz için montaj sanayiden çıkıp bu makinaları kendimizin üretmesi lazım. Bu makinaları üretebilecek beyinleri üretmemiz lazım. İyi bir teknik eleman açığını kapatamadığımız için tamamen alın teri üzerinden giden bir ihracat sistemimiz var. Ama artık akıl dönemi. Alın teri ve aklı birleştiremezsek, akıllı çocuklarımızı iyi teknik eleman olarak yetiştiremezsek istediğimiz dünyanın 10.ekonomii hedefine ulaşmakta çok zorlanacağız.

"Gaziantep’in yüksek teknolojiye geçebilmesi için nelerin yapılması gerektiğini de anlatan Şahin, burada eğitim kurumlarına büyük görev düştüğünü belerterek bu vizyona uygun teknik elemanlar yetiştirilmesi gerektiğini de ifade etti.

Dünya’da büyük bir rekabet olduğunu ve şehirlerin yarıştığını da ifade eden Şahin, “Dünyada artık büyük bir rekabet var. Şehirler yarışıyor, toplumlar yarışıyor, ülkeler yarışıyor. Devletler yarışıyor. Bu yarışta başarılı olabilmemiz için sizleri iyi yetiştirmemiz gerekiyor. Sizler bizim geleceğimizsiniz dedi. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Şahin sorular karşısında “Sorularınızın kalitesi gerçekten çok yüksek. Böyle köklü bir konumda eğitim görmenizin bundan büyük etkisi var. Okul idarecilerini ve öğretmenlerini kutluyorum" dedi.Fatma Şahin söyleşisinin sonunda öğrencilerle hatıra fotoğraf çektirerek hepsiyle ayrı ayrı ilgilenmeyi de ihmal etmedi. GKV Özel Okullar Genel Müdürü Müfit Taşlıyar söyleşinin sonunda Fatma Şahin’e teşekkür ederek günün anısına çiçek verdi.


BAŞKAN ŞAHİN’DEN EĞİTİM DUAYENİ NÜKET ERSOY’A KUTLAMA

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarını ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle Gaziantep’in sosyal, ekonomik ve eğitim alanındaki katkılarının yanı sıra yaşamını ve servetini eğitime vakfeden Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy ve Celal Ersoy’a günün anısına bir plaket verdi.

Öğretmenler Günü Haftası etkinliklerinin büyük bir hızla sürdüğü Gaziantep Kolej Vakfı bir birinden farklı etkinliklere imza atarken Kariyer Günleri konulu söyleşiye katılmak üzere GKV Özel Okullarını ziyaret eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy’u ziyaret ederek öğretmenler gününü kutladı. Ersoy’a öğretmenler günü anısına üzerinde Rumkale fotoğrafı bulunan bir çini armağan eden Başkan Şahin GKV Özel Okullarının başarılarını yakından takip ettiğini ve kent adına gurur duyduğunu ifade etti. Başkan Şahin’le uzun uzun eğitim hakkında sohbet eden Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy kurumun yeni gerçekleştireceği yatırımlar hakkında da bilgiler verdi. Başkan Şahin eğitime yapılan her türlü yatırımın yanında yer alacaklarını ve gerekli her türlü desteği vereceklerini ifade ederek GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy ve Celal Ersoy ile yönetim kurulu üyelerini kutladı. Gaziantep Kolej Vakfı tarafından gerçekleştirilecek olan yeni eğitim yatırımlarıyla ilgili karşılıklı görüş alışverişinin ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin “Alevli ve Ersoy ailelerinin yarım asırdan fazla bir süredir gerek Gaziantep sanayisine gerekse eğitime verdiği önemli desteklerden dolayı sizleri kutluyorum. 24 Kasım Öğretmenler gününüzü tebrik ediyor, eğitime olan katkı ve desteklerinizin sürmesini diliyorum” dedi. 24 Kasım öğretmenler günü anısına GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy ve Celal Ersoy’a teşekkür plaketi veren Başkan Şahin verdiği plaket üzerindeki Rumkale fotoğrafıyla ilgili de açıklamalar yaparak Rumkale ve diğer antik kentlerin kent ve ülke ekonomisine katkı sağlaması yönündeki projelerini anlattı. Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy’da “Sayın Başkanım sizi yürekten kutluyorum. Gaziantep’in ilk kadın milletvekili, ilk kadın bakanı, ilk kadın büyükşehir belediye başkanısınız. Kadınlarımıza ve öğrencilerimize önemli bir örnek oluşturuyorsunuz. Kadınlarımız için eğitimde, ekonomide, siyasette ve birçok konuda önemli rol modeli oluşturdunuz.  Bugün öğrencilerimize o kadar yararlı olabilecek bilgiler verdiniz ki. Sizi büyük bir dikkatle dinledim. Yaptığınız olağan üstü hizmetlerden dolayı bende GKV ailesi adına size teşekkür ediyorum. Gaziantep’in gelişmesi ve kalkınması yönündeki çabalarınız, kendimizin uluslararası arenada kazandığı öneme yönelik sizlerin destekleri elbette küçümsenemez” dedi.


MEZUNUMUZ YÖNETMEN ECEGÜL BAYRAM FESTİVAL BİRİNCİSİ OLDU

Yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası arenalarda elde ettikleri başarılarla sık sık gündeme gelen mezunlarımızdan Ecegül Bayram katıldığı New York New Visions and Voice Festival'in birincisi oldu.Kız çocuklarının evlenmesini konu alan kısa film Aşrı ile birinci olan mezunumuz, geçtiğimiz yıl Amerika’nın en iyi bağımsız film yapan akademisi NYU TISCH’i (The New York University Tisch School of Arts) bitirdi.Yönetmen Ecegül Bayram'ı başarılarından dolayı kutluyoruz.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARINDAN ANKARA’YA SANAT GEZİSİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, Ortaokul 6 ve 7. Sınıf öğrencilerine 17-18 Kasım tarihlerinde Müzik Öğretmenleri Gökhan Hüsünbeyi, Umut Kamalıoğlu ve İngilizce Öğretmeni Eda Tekin eşliğinde Ankara ‘ya gezi düzenledi.

Gezi kapsamında öğrencilerimiz 17 Kasım Cuma günü Gazi Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü ziyaret edilerek burada Yrd. Doç. Dr. Selçuk Bilgin ile müzik eğitimi üzerine sohbet edip enstrüman becerilerini sergileme fırsatı buldular.  Prof. Dr. Selmin Tufan, Prof. Dr. Enver Tufan ile piyano çalışmaları; Prof. Dr. Şeyda Çilden ile de keman çalışmaları yaptılar. Ata’mızın edebi istirahatgahı olan olan Anıtkabir ‘i de ziyaret eden öğrencilerimiz 17 Kasım akşamı Cem ‘i Can Deliorman şefliğinde ve Piyanist Emre Elivar solistliğinde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konserine katılarak, Türk ve Avrupalı bestecilerin orkestra eserlerini keyifle dinlediler.18 Kasım Cumartesi günü Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı’ nı da ziyaret eden öğrencilerimiz burada Öğr. Gör. Dr. Atilla Çağdaş Değer ve Öğr. Gör. Çiğdem Aytepe ile koro çalışmaları yaparak okul gezisini tamamladılar.


NÜKET ERSOY’A TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Yaşamını ve servetini eğitime vakfederek Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının kuruluşundan bu günlere gelmesinde 54 yıldır kesintisiz görev yapan Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy’u makamında ziyaret eden okul aile birlikleri başkan ve üyeleri Ersoy’a günün anısına çiçek vererek hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

24 Kasım öğretmenler günü etkinlikleri kapsamında Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy ve Celal Ersoy'u makamlarında ziyaret eden GKV Özel Okulları Okul Aile Birlikleri başkan ve üyeleri eğitime yönelik sağladığı desteklerden dolayı Ersoy'a teşekkür etti.

GKV Özel Liseleri Okul Aile Birliği Başkanı Gülten Şekeroğlu ve GKV Özel Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Funda Çıldır 24 Kasım Öğretmenler gününü kutlayan okul aile birliği Gaziantep Kolej Vakfı'nın 54 yıldır Türkiye'nin en önemli eğitim meşalesi olduğunu ve Anadolu'nun eğitim alanında aydınlatılmasında önemli bir misyon üstlendiğini ifade ederek, "Gaziantep'in böyle bir eğitim kurumuna sahip olması ve yarım asırdan fazla bir süredir eğitim öğretim veren bu kurumun elde ettiği başarılar elbette bir tesadüf değildir. Siz değerli Mütevelli Kurulu Başkanımız ve yönetim kurulunuzun üstün hizmetleri ve öz verili çalışmalarını takip ediyor, takdirle izliyoruz. Binlerce öğrencinin yarınlarını şekillendiren Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının bir velisi olmaktan dolayı da ayrıca onur duyuyoruz. Hizmetleriniz için size ve ekibinize evlatlarımız ve ülkemiz adına teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy eğitimin insan yaşamı için olduğu kadar ulusların da geleceğinin doğru tayin edilmesi açısından büyük önem taşıdığını, eğitimde görev alan öğretmenlerin kendilerine emanet edilen öğrencileri yüzyılın gerektirdiği donanıma ve vizyona uygun yetiştirmesi gerektiğini ifade ederek, kendisini ziyaret eden okul aile birlikleri başkan ve üyelerine teşekkür etti.


GKV ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNE ŞİŞMANLIK VE SAĞLIKLI BESLENME KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ

Gaziantep Diyabet Yaşam Derneği Şube Başkanı Hülya Oktav, Diyabet Akran Eğitimcisi Tuğba Koçak Elibal, Gaziantep Üniversitesi Endekronoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Akarsu’nun katılımlarıyla 20. 11. 2017 tarihinde GKV Konferans Salonu’nda öğrencilerimize yönelik “Çocukluk Çağında Diyabet” konulu bir seminer verildi.

Seminerde “Diyabet nedir, kaç tip diyabet vardır, diyabetin önüne geçmek için okullarda nasıl önlemler alınabilir?” konularında öğrenciler bilgilendirildi.  Ergenlik dönemindeki öğrencilerimizin gelişimleri için nasıl beslenmeleri gerektiği, yararlı besinlerin neler olduğu ve diyabetten korunmak için alınabilecek önlemler anlatıldı. Katılımcılar daha sağlıklı yaşam sürdürmenin püf noktalarını öğrencilere soru cevap şekliyle anlattı.


TÜM ÇOCUKLARIMIZIN HAKLARI İÇİN GKV'Lİ ÖĞRENCİLER İŞ BAŞINDA

Çocuk haklarını yasal zemine oturtan ve tarihte en geniş kabul gören insan hakları belgesi olan çocuk hakları ve çocuk haklarına dair sözleşmenin 1989 yılında onaylanması nedeniyle, her yıl 20 Kasım, tüm dünyada Dünya Çocuk Hakları Günü olarak kutlanmaktadır.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokul öğrencileri “Biz Geleceğiz, Gelecek Bizim” sloganıyla yola çıkarak 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'ne dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için bir dizi etkinlik düzenledi:

-Gün boyunca hazırlanan sunular ve filmler ilkokul öğrencilerine gösterildi.

-4. Sınıf öğrencilerimiz çocuk haklarıyla ilgili “Eğer bir çocuğu mutlu etmek istiyorsan onu sevindir” sözlerinin de geçtiği şiirleri arkadaşları ile paylaştılar.

-“Çocuk Hakları Nelerdir?” başlığında ilkokul sınıf temsilcileri ve yardımcıları arkadaşlarına tek tek haklarını okudular, bilgilendirdiler.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL ANAOKULUNDA SONBAHAR DANSI ETKİNLİĞİ

Sonbaharın gelişiyle birlikte Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu Öğrencileri mevsimsel değişiklikleri konu alan etkinlikleriyle gündeme damgalarını vurmaya başladı. Okul bahçesinde düzenlenen ve yaklaşık 290 öğrenci ve 45 öğretmenin katıldığı son bahar dansı izleyenleri büyülerken minik öğrencilerin müzik eşliğindeki dansları aldıkları drama eğitiminin sahneye yansıması açısından dikkat çekti. Birlik ve beraberliğin yanı sıra ekip çalışmasının da en iyi performanslarından birisi olan gösteriler çocuk haklarıyla ilgili birçok konuyu da sahneye yansıttı.

Yaparak yaşayarak eğitim modelinin Anadolu’daki en önemli adresi olan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları sosyal sorumluluk projeleri ve bir birinden farklı etkinlikleriyle dikkat çekmeye devam ediyor. 290 öğrenci ve 45 öğretmenden oluşan dans ekibi mevsimsel geçişleri sahnelemek ve sonbaharla doğada meydana gelen değişimi gözler önüne sermek için sahneledikleri Sonbahar Dansında izleyenleri adeta büyülediler. Ekip çalışması birlik ve beraberliğin sağlanmasını da simgeleyen gösteride sağlanan görsel uyumda dikkat çekti. Başlarındaki yaprak taçları ve kıyafetlerindeki mevsimsel renklerle dikkat çeken öğrencilerin okul bahçesinde çizdiği koreograf dikkat çekti. Çocuk Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ve bütün öğretmen ve öğrencilerin görev aldığı gösterilerde veliler gösterileri cep telefonlarıyla kaydetmek ve anı ölümsüzleştirmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Bireysel ve kitlesel etkinliklerin büyük bir titizlik ve öz verili çalışmalarla gerçekleştirildiğini ifade eden GKV Özel Okulları Anaokulu Müdiresi Gökçen Bulut “Çocuk Haftası etkinlikleri kapsamında bireysel yaşam hakkının doğal süreçlerde meydana gelen değişimleri gözler önüne sermeyi hedefleyen gösterilerimizde minik öğrencilerimiz son baharla birlikte meydana gelen doğal değişiklikleri ve bu değişimin canlıların yaşamındaki yerini anlatan bir gösteri gerçekleştirdi. Bu etkinlikte birbirinden farklı branş öğretmenlerimiz büyük bir uyum içerisinde görev alarak kendileriyle ilgili bölümleri başarıyla icra etti. Beden eğitimi zümremiz, görsel sanatlar zümremiz, drama zümremiz, rehberlik ve müzik zümremiz koreografideki çalışmalarını başarıyla yaparak öğrencilerin görsel anlamda uyum içerisinde hareket etmesini sağladı. Bu bir ekip işidir ve GKV Özel Okulları ekip çalışmasında örnek bir kurum olma özelliğini bu güzel etkinlikte de göstermiştir” dedi. Öğrencilerin okul bahçesinde kurulan doğal sahnede ahenk içerisinde dans etmesi ve üstlendikleri rolleri başarıyla tamamlaması konukların da büyük ilgisini çekti.


GKV ÖZEL ORTAOKULUNDA “DAVRANIŞ GELİŞTİRME PROJESİ” ÖDÜLLERİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu tarafından uygulanan “Davranış Geliştirme Projesi” kapsamında düzenlenen etkinliklerde dereceye giren sınıflar ödüllendirildi. Öğrencilerde sınıf dayanışmasını ön plana çıkarmak, olumlu davranışların pekiştirilerek kalıcılığının sağlanması, olumsuz davranışların da bu yolla ortadan kaldırılması amacıyla geliştirilen bu projede, evrensel değerler olarak kabul gören sevgi, saygı, yardımlaşma, hoşgörü, özgüven konularında sınıf ve okul içi etkinliklerle öğrencilerde farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.

Davranış Geliştirme Projesi 2017-2018 eğitim öğretim yılı içerisinde uygulamaya konularak GKV Özel Ortaokulu'nda 5'inci sınıflar düzeyinde uygulanmaya başlandı. Proje hakkında bilgiler veren GKV Özel Okulları Rehberlik Servisi Rehber öğretmenlerinden Nevra Erserim, Davranış Geliştirme Projemize öğrencilerimizin yoğun ilgisini gördük. Bu projemizde öğrencilerimiz “Arkadaşlık İlişkileri, Temizlik-Hijyen ve Sorumluluk Değerlerinde” gösterdikleri sınıf dayanışması ile ödüllendirilmişlerdir. Ekim ayının birinci olan sınıflarının seçildiği bu proje öğrencilerimiz tarafından büyük bir ilgiyle karşılanmış, ödül alan sınıflarımız çok heyecanlanmışlardır. 5-G sınıfımız 'Temizlik ve Hijyen' değerinde, 5-D sınıfımız 'Sorumluluk' değerinde, 5-G sınıfımız da 'Arkadaşlık İlişkileri' değerimiz de birinci seçilmişlerdir. Öğrencilerimizde oluşan bu farkındalığın devamlılığını temenni ediyor, kazanan sınıflarımızı yürekten tebrik ediyoruz" dedi.


GKV’DE 'ATA’YA MEKTUPLAR' SERGİSİ AÇILDI

Birbirinden farklı etkinliklerle Atatürk haftasını kutlayan GKV Özel Okullarında minik öğrenciler de anlamlı bir sergi açtı. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen 'Minik Kalplerden Ata’ya Mektuplar' projesi kapsamında Atatürk’e yazılan mektuplardan oluşan sergi okul fuayesinde açıldı.

Atatürk’ün vefatının 79'uncu yılı anma etkinlikleri kapsamında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencileri okul fuayesinde hazırlanan Atatürk köşesini çiçeklerle süsleyerek manevi huzurunda saygı duruşu yaptı. Minik öğrenciler daha sonra Atatürk’e olan özlem ve sevgilerini kendi cümleleriyle anneleriyle paylaşarak anneleri tarafından kaleme alınan mektuplara mektuplardan oluşan serginin açılışını okul fuayesinde Okul Müdürü Gökçen Bulut ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirdiler.

Atatürk hakkındaki duygu ve düşüncelerini annelerine anlatan minik öğrenciler, duyguların kaleme alınarak mektuba dönüşmesini sağladı. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu Müdiresi Gökçen Bulut, yapılan çalışmanın öğrenci, okul, veli ve öğretmen işbirliği için önemli sonuçlar oluşturduğunu, kurum içerisindeki etkinliklere velilerin aktif olarak katılımının sağlandığını ifade ederek, "Atatürk’ün vefatının 79'uncu yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen anma törenlerimiz arasında 'Minik Kalplerden Ata’ya Mektuplar' projesi önemli bir yer tutuyor. Atatürk hakkında öğrendikleri bilgilerini duygularıyla pekiştiren öğrencilerimiz anne veya babalarının yardımı ile bu duygu ve düşüncelerinin mektuplara yansıtılmasını sağlıyor. Öğretmenlerimizde bu konuda velilerimize ve öğrencilerimize rehberlik yaparak ortaya güzel sonuçların çıkmasını sağlıyor. Bu tür etkinliklerimizle velilerimizin gerek okullarımızda gerekse evlerinde çocuklarıyla eğitim anlamında daha fazla ilgilenmelerini sağlıyor. Atatürk’ün vefatının 79'uncu yılı anma etkinliklerimiz hafta boyunca çeşitli faaliyetlerle devam edecektir. Sınıflarımızda Atatürk’ün yaşamından kesitler gerek öğretmenlerimiz tarafından belgesellerle desteklenerek, gerekse çocuk yazarlar tarafından anlatılacaktır. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının diğer kurumları tarafından yapılan bütün etkinlikleri de öğrencilerimizle birlikte takip edeceğiz" dedi.


ATA’MIZI SEVGİ, SAYGI, ÖZLEM VE MİNNETLE ANDIK

Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Devlet ve Düşünce Adamı Ulu Önder Atatürk aramızdan ayrılışının 79. yılında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında saygıyla anıldı. GKV Özel Anaokulu, GKV Özel İlkokulu, GKV Özel Ortaokulu, GKV Özel Fen ve Anadolu Liseleriyle Cemil Alevli Kolejinde öğrencilerimiz Atatürk büstlerini çiçeklerle donattı. Saatler 09.05‘i gösterdiğinde bayraklar yarıya indirildi, Ata’mızın manevi huzurunda saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmadan sonra öğrencilerimizin yüreklerindeki Atatürk sevgisini dile getiren şiirler okumasıyla tören sona erdi.

Türk ulusunu egemenliğine kavuşturan, demokratik bir düzen içinde çağdaşlaştırıp modern dünyada hak ettiği yere çıkaran Atatürk‘ün 79.ölüm yıldönümü nedeniyle Gaziantep Kolej Vakfı Konferans Salonunda 10.00‘da ortaokul öğrencilerinin hazırladığı “Ölmez Atatürk” adlı oratoryo sahnelendi.

Anma töreninde günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Ortaokul Müdürü Sayın Nadir Gürsel, “Biz Kolej Vakfı Okulları olarak, eğitim yuvamızda akla ve bilime dayalı eğitim yapabiliyorsak bunu Ata’mıza borçlu olduğumuzun bilincindeyiz ve onun gösterdiği uygarlık yolundan hiçbir zaman ayrılmayacağız.” dedi.

Öğrencilerimiz oratoryoda özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı sağlayan, Cumhuriyetimiz’ in kurucusu, dehasıyla tarihe unutulmaz bir insan olarak geçen Ulu Önder Atatürk’ü büyük bir başarıyla canlandırdılar. Atatürk’ün sadece Türk milleti için değil birçok ulus için gerçek bir lider olduğunu anlatan, Dünya liderlerinin Atatürk‘ün ölümü üzerine duygularını dile getirdikleri bölüm izleyenleri derinden etkiledi. Programın sonunda sahneye çıkarılan Atatürk maketi ve Atatürk‘ün kendi sesinden Türk milletine seslenişi izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Zeybeklerin, Atatürk’e duyulan sevginin dile getirildiği şarkıların, şiir ve videoların yer aldığı program ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri tarafından beğeni ile izlendi.

Ayrıca tüm birimlerde öğrencilerimiz, Atatürk büstü önlerinde gün boyunca Ata’larına saygı nöbeti tuttu.


GKV ÖZEL LİSELERİNDEN “ATATÜRK’Ü ANMA VE ANLAMA” SÖYLEŞİSİ

Gaziantep Üniversitesi Genel Sekreteri ve Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Ayhan Doğan tarafından Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında 8 Kasım 2017 Çarşamba günü lise öğrencilerimize yönelik Atatürk’ü Anma ve Anlama Söyleşisi gerçekleştirildi.

Sayın Ayhan, Osmanlıdan başlayarak Türk tarihini değerlendirdi ve ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni nasıl kurduğunu, ne tür zorluklarla mücadele ettiğini anlattı. Söyleşisinin sonunda öğrencilerin sorularını da cevaplandırdı. Bu keyifli söyleşi öğrencilerimiz tarafından ilgiyle izlendi.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL İLKOKULU KOROSU ‘ATATÜRK’ İÇİN SÖYLÜYOR

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu müzik öğretmenleri Tuğba Boyunsuz, Behnan Ersoy ve İrem Erenler rehberliğinde öğrencilerden oluşturulan dev koro okulun değişik yerlerinde mini konserler vererek Atatürk Haftası etkinliklerine farklı bir renk katarak büyük ilgi görüyor. Etkinliklerin hafta boyunca devam edeceği belirtilirken öğrencilerin mini orkestra eşliğinde dev bir kadroya sahip olduğu da açıklandı.

Atatürk Haftası etkinliklerinin yoğun olarak gerçekleştirildiği Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında bir birinden farklı faaliyetle Atatürk'ün yaşamı gözler önüne seriliyor. Etkinlikte ayrıca Kurtuluş Savaşının büyük komutanı ve Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği parçalar GKV Özel İlkokulunun dev korosu tarafından farklı mekanlarda seslendirildi. Okulun birçok bölümünde gerçekleştirilen mini konserler büyük ilgi görünken koroya eşlik eden diğer öğrencilerin heyecanları da gözlerinden okunuyordu. GKV Özel Okulları Müzik öğretmenleri Tuğba Boyunsuz, Behnan Ersoy ve İrem Erenler, "Okullarımız bünyesinde kutlanan Atatürk haftası etkinliklerine bizlerde oluşturduğumuz korolarla katkı sağlıyoruz. Koromuz bütün öğrencilerimizi kapsayacak şekilde dizayn edildi ve Orkestramıza metalafon Marakas ve melodika ile eşlik ediyoruz. Cumhuriyet Marşı ve Atatürk Marşını seslendiriyoruz. Hafta boyunca etkinliğimiz bütün öğrencileri kapsayacak şekilde devam edecektir" dedi.

GKV Özel Okulları öğrencilerinden oluşan dev koroda görev alan öğrenciler marşların yanı sıra Atatürk'ün sevdiği parçaları da seslendirerek faaliyetlerini sürdürüyor. Etkinliklerin hafta boyunca devam edeceği de açıklandı.


GKV ÖZEL ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNE “GÜVENLİ İNTERNET” SEMİNERİ

07.11.2017 Salı günü 6. 7. ve 8. Sınıf öğrencilerine yönelik “Güvenli İnternet” konulu seminer verildi. Seminer Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Lise Rehberi koordinasyonunda gerçekleştiren sunumda öğrencilerimize güvenli internet kullanımının önemi, sosyal medyanın olumsuz yanları ve etkileri konusunda bilgilendirmede bulunuldu.

İnternetin eğitim için güçlü bir araç olduğunu ve bu yönde kullanıldığında öğrencilerimize katkılarının olacağının vurgulandığı seminer ilgili görseller ve videolarla desteklendi.

Lise Rehber Öğretmeni Zehra Doğan;  “İnternet insanlar arasında etkili iletişim kurmanın, bilgiye ve eğitsel kaynaklara ulaşmanın en güçlü ve kolay yollarından birisi olduğunu” belirtti. İnternet kullanımının olumlu yanlarına paralel olarak getirdiği olumsuzluklar ve bu konuda yapılması gerekenlerin de aklatıldığı sunum ilgiyle dinlendi.


GKV ÖZEL İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ, ÖĞRETMENLERİ VE VELİLERİ ANITKABİR’DE SAYGI DURUŞUNDA BULUNDULAR

Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında Özel Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu 3. sınıf öğrencileri, öğretmenleri ve velileri Anıtkabir ziyaretinde bulundular. Ata’ya olan saygılarını yerinde göstermek için yapılan ziyarette öğrenciler Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda duygulu anlar yaşadılar. Başkent Ankara’yı rehberler eşliğinde gezen öğrenciler Cumhuriyet’in ilk meclis binası olan birinci TBMM binasını da ziyaret ettiler. Maden Tetkik Arama Müzesi’nde ayrıca öğrenciler güneş sistemi ile ilgili bilgi aldılar ve gök taşı, uzaydan getirilen taş parçası, dinozor iskeleti, Türkiye’nin flora ve faunası sergisini gezdiler. İsmet İnönü’nün yaşadığı ev olan Pembe Köşk’ü ziyaret eden öğrenciler İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker ile sohbet etme şansı buldular.

Gezinin ikinci gününde Ankara turu yapan öğrenciler başkent ile ilgili detaylı bilgi sahibi oldular. Yağan yağmura rağmen hayatlarında güzel bir iz bırakacak olan gezi sonunda öğrenciler mutlu bir şekilde Gaziantep’e döndüler.


SANATÇI SİNAN TUZCU "ATATÜRK ve KİTAP" KONULU KONFERANSTA ÖĞRENCİLERİMİZLE BULUŞTU

GKV Özel Okulları, Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Atatürk ve Kitap” konulu konferansta Tiyatro Sanatçısı Sinan Tuzcu'yu ağırladı. Birçok dizi, tiyatro oyunu ve sinema filmlerinden tanıdığımız Sinan Tuzcu aynı zamanda 2010 yılında Zülfü Livaneli'nin yazıp yönettiği “Veda” filminde Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandırdı.

Ortaokul ve Lise öğrencilerimizin izlediği konferansta yaptığı araştırmalarından yola çıkarak tanıdığı Atatürk'ü anlatan Tuzcu, Atatürk'ün çok büyük bir lider olmasının yanı sıra bulduğu her fırsatta mutlaka kitap okuduğunu ve okumaya ne kadar fazla değer verdiğine değindi.

Veda filminde büyük bir sorumluluk üstlenerek canlandırdığı Atatürk karakterinin kendisi için önemine değinen ünlü oyuncu: “Bugün burada konuşabiliyorsam bunu Atatürk'ün varlığına borçluyum. Dolayısıyla bu duygudan uzak kalarak rol yapmam mümkün olamazdı. Benim için hayatımın en önemli deneyimiydi.” dedi. Program öğrencilerimizin sorularının ardından Genel Müdür Yardımcısı Sayın Can Hoşcan'ın hediye takdimleri ile son buldu.

Sanatçının rol aldığı film ve dizilerden bazıları: Veda, Mevlana, Mavi Gözlü Dev, Arka Sokaklar, Paramparça, Aşk ve Ceza, Nefes, Yol Arkadaşım, Ihlamurlar Altında.


GKV'DE BARIŞ ELÇİLERİ SEÇİMİ YAPILDI

Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu öğrencileri 2017-2018 eğitim öğretim yılında hayata geçirilen “Barış Elçisi” uygulamasında ikinci aşamaya geçti. Barış Elçisi olarak seçilen öğrenciler, arabuluculuk görevi ile Barış Köşesinin doğru şekilde kullanımına katkı sağlıyorlar.  Barış Elçileri, iletişim becerileri gelişmiş, farklılıklara saygılı, öfke yönetimini sağlayabilen bireyler arasından seçiliyor.  Her sınıftan ayda bir kez olmak üzere değişen bir öğrenci yeni barış elçisi seçiliyor. Geçtiğimiz Eylül-Ekim ayında ilk kez Barış Elçilerini seçen öğrenciler bu kez Kasım ayı için ikinci Barış Elçilerini seçtiler. Özel Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu Müdürü Mustafa Şenel ilk seçilen Eylül-Ekim ayı Barış Elçilerine görevi başarıyla tamamlamaları sebebiyle Barış Elçisi Sertifikalarını takdim etti. Eylül-Ekim ayı Barış Elçileri ise Kasım ayında görev yapacak olan Barış Elçilerine başarılar dileyerek devir teslim töreniyle Barış Elçisi Yaka Kartlarını devrettiler.


6. SINIF GKV ÖĞRENCİLERİNİN HÜCRE MODELLERİ SERGİSİ

2017-2018 Bitki ve hayvan hücrelerini çeşitli malzemeler kullanarak görselleştiren Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencileri hazırladıkları hücre maketlerinden oluşan çalışmalarla sergi açtılar.

Bilimsel çalışmaları ve projeleriyle dikkat çeken Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri Fen Bilgisi Öğretmenleri Neslihan Çakır ve Mahmut Taşdoğan’ın rehberliğinde hazırladıkları bitki ve hayvan hücre modellerinden oluşan hücreler ile ilgili konunun sergisini açtılar.Yaparak yaşayarak öğrenme modelinin uygulandığı dersler de öğrencilerin bitki ve hayvan hücrelerini kullandıkları çeşitli malzemelerle modellere dönüştürmesi sonucu ortaya çıkan çalışmaların sergilendiğini ifade eden Fen Bilgisi Öğretmenleri Neslihan Çakır ve Mahmut Taşdoğan’’ öğrencilerimiz bitki ve hayvan hücrelerini daha iyi tanımak için uygulamalı olarak yaptıkları çalışmalarla ortaya ilginç modeller çıkardılar. Bitki ve hayvan hücrelerini çeşitli malzemeler kullanarak görselleştiren öğrencilerimiz hazırladıkları çalışmaları diğer arkadaşlarıyla paylaşmak için okulumuz fuaye alanında sergilediler. Yoğun ilgi gören sergide, ortaokul öğrencileri hücreleri görsel malzemelerle tanıdı. Maketleri hazırlarken oldukça eğlenceli zaman geçiren öğrencilerimiz, yapmış oldukları modellerle hücre ve hücrenin özelliklerini öğrenmenin yanı sıra, bitki ve hayvan hücreleri arasındaki farkı da görmüş oldular. Derslerimizde bu tür uygulamalarımız devam etmekte olup elde edilen çalışmalar ve sonuçların diğer öğrenciler tarafından da görülmesi için bu tür sosyal etkinliklerimiz sürecektir” dediler.

Bitki ve hayvan hücre maketleri sergisi diğer öğrenciler ve ziyaretçilerin de ilgisini çekiyor. Öğrencileri bir sonraki etkinlikleri heyecanla beklediklerini ifade ettiler.


GKV ÖZEL LİSELERİNDE "GÜVENLİ İNTERNET" KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ

01.11.2017 Çarşamba günü Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liselerinde  9.,10., 11. Sınıf öğrencilerimize yönelik “Güvenli İnternet” konulu seminer verildi.  Seminer başlangıcında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Müdürü İsmet Tiryaki; öğrencilerimize güvenli internet kullanımının önemi, sosyal medyanın olumsuz yanları ve etkileri konusunda bilgilendirmede bulundu. Okul Müdürü İsmet TİRYAKİ “İnternet eğitim için güçlü bir araçtır, bu yönde kullanımın öğrencilerimize çok daha faydalı olacağını, internet ve sosyal medyanın bilinçli kullanımının önemine” değindi.

Seminerin ikinci bölümü Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Lise Rehberlik Servisi koordinasyonunda devam etti. İnternet insanlar arasında etkili bir iletişim kurmanın, bilgiye ve eğitsel kaynaklara ulaşmanın en güçlü ve kolay yollarından birisidir. İnternet ve uygulamalarının eğitimde kullanımı çok çeşitli faydalar ve öğrencilerin gelişimlerine büyük katkılar sağlayabilir.

İnternet gençler için hem eğlence, hem paylaşım, hem de bir öğrenme aracıdır, fakat internetin yaygınlaşmasına paralel olarak getirdiği olumsuzluklar yadsınamaz.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ YÜZMEDE DE BAŞARILILAR

İlimizde bu yıl altıncısı düzenlenen Cumhuriyet Kupası yüzme yarışları 28-29 Ekim 2017 tarihlerinde yapıldı. Bu yarışlarda Özel Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu öğrencileri kazandıkları derecelerle hem ailelerine hem de okullarına gurur yaşattılar.

Konu ile ilgili açıklama yapan Özel GKV İlkokulu Müdürü Mustafa Şenel, “3. sınıf öğrencilerimizden Ata Çelikkalkan bayrak yüzme yarışında il birincisi, Arda Güleç ve Ata Çelikkalkan takım olarak il ikincisi,  Selin Erturhan ve Defne Teymur takım halinde katıldıkları yarışta il ikincisi olmuştur. Yüzme, üst düzey özdisiplin gerektiren bir spordur. Öğrencilerimiz kazandıkları bu başarı ile özverili bir şekilde yaptıkları yoğun antrenmanların karşılığını almıştır. Spordaki başarılarının devamını diliyorum. Öğrencilerimizin yetişmesinde emeği çok büyük olan saygıdeğer velilerimize de bilhassa teşekkür ediyorum.” dedi.


ÖĞRENCİLERİMİZ CUMHURİYET MADALYASI ALMAYA DEVAM EDİYOR

Ortaokul 6. Sınıf öğrencimiz Diclesu Sertpolat Şehitkamil Belediyesi Cumhuriyet Kupası 400 metre kelebek yüzme grubunda il ikincisi olarak Cumhuriyet madalyasını  gururla aldı.

Öğrencimizi üyesi olduğu Şehitkamil Belediyesi Spor Kulübü ve Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulunu başarıyla temsil etmesinden dolayı tebrik ederiz.


12. SINIFLARA YÖNELİK TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ SUNUMU

30.10.2017 Pazartesi günü saat 10.30’da 12. sınıf öğrencilerimize yönelik “Test Çözme Teknikleri” semineri yapıldı. Okulumuz rehber öğretmeni Bilge Bozgeyik Kılıç tarafından yapılan sunumda öğrencilerimizin test çözerken kullanmaları gereken teknik bilgiler aktarıldı.

Yeni adıyla Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nda daha başarılı olabilmek adına bu teknik bilgilerin kullanımıyla bir adım daha önde olabileceklerini vurgulayan rehber öğretmenimiz, sunumunda “bilgi, yorum, dikkat ve hız” ana başlıklarından yola çıktı. Bu ana başlıklardan hareketle turlama tekniği, soruyu doğru anlama ve yorumlama, kodlamayla ilgili de paylaşımlarda bulunarak sunumunu tamamladı.


TEDx TALKS KONFERANSI

GKV Özel Cemil Alevli Koleji geleceği şekillendirmede önemli etkisi olan “TEDx TALKS” (Teknoloji, Eğlence, Tasarım) konferansına katıldı. Paylaşmaya değer fikirlerin farklı konuşmacılar tarafından dile getirildiği konferans “Değişim Rüzgârı” teması ile 28 Ekim'de İstanbul Vizyon Koleji ev sahipliğinde gerçekleşti. TED video arşivinin de gücüyle yeni fikirler, ilham veren konular ve heyecan veren konuşmacılarla GKV Özel Cemil Alevli Koleji öğrencilerine  yeni fikirler, tartışmalarla zenginleşen bir dünya yaşattı.


GKV ÖZEL OKULLARINDA İLK MEZUNLAR TARİHİ BULUŞMADA BİR ARAYA GELDİ

Kuruluşunun 54. yılı olan, Gaziantep ve bölgenin lider eğitim kurumu GKV Özel Okulları, 1965-1966 eğitim-öğretim döneminde, tam olarak 51 yıl önce mezun olan ilk mezunlarını ağırladı.

Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy ve Sayın Celal Ersoy'un da yer aldığı buluşma okulumuzda hazırlanan kahvaltı eşliğinde gerçekleşti.

Buluşmada konuşma yapan GKV Özel Okulları Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy "GKV Özel Okulları bugün 54. yılında yaşayan bir tarih. İçinde bulunduğumuz zamana kadar binlerce mezunu oldu.

51 yıl sonra ilk mezunlarını  yeniden bir arada görmek bizleri çok mutlu etti. Binlerce mezun veren GKV Özel Okullarına ilk mezunlarımız olarak tekrar hoş geldiniz.”

Bu tarihi buluşmada mezunlarımız uzun bir aradan sonra bir araya gelerek hasret giderdiler ve anılarını tekrar yaşama ve paylaşma fırsatı buldular.

Tarihi buluşmada mezunlara ayrıca 51 sene önce mezun olduklarında hazırlanan okul yıllıkları ve çeşitli hediyeler takdim edildi.


GKV‘DE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 94.yıl dönümü, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu tarafından düzenlenen birbirinden renkli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında GKV Özel Ortaokulu Türkçe, Müzik ve Halk Oyunları zümrelerinin ortak çalışmalarıyla hazırladıkları ve öğrencilerimizin başarı ile sahneledikleri kutlama töreni bayram etkinliklerine damgasını vurdu.

Program Ortaokul Müdürü Sayın Nadir Gürsel’in günün anlam ve önemini belirten konuşmaları ile başlayan program “Atatürk ve Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti” adlı belgeseli ile devam etti.

GKV Özel Ortaokul öğrencileri tarafından sahnelenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Oratoryosu izleyenlerden büyük ilgi gördü.

Cumhuriyet öncesi ve sonrasını konu alan programda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün videolarına ve kendi sesine de yer verildi. Ayakta alkışlanan program sonrasında milli ve manevi değerlerimizin yüceliği tüm gözlerde okunuyordu.


GKV ÖZEL OKULLARI ÖĞRENCİLERİNDEN MUHTEŞEM BİR CUMHURİYET KORTEJİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu ve İlkokulu öğrencileri hafta boyunca yaptıkları etkinliklerle Cumhuriyet Bayramını büyük bir coşku ile kutladı. GKV eğitim kampüsünde gerçekleştirilen Cumhuriyet yürüyüşünde miniklerin coşkusu izleyenleri adeta büyüledi.

Cumhuriyet'in 94'üncü yılı kutlamaları münasebetiyle Özel Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu öğretmenleri ve öğrencileri hazırlanan etkinliklerle büyük bir coşku yaşadı. Düzenlenen Cumhuriyet yürüyüşüne katılan anaokulu ve ilkokul öğrencileri bando eşliğinde marşlar seslendirerek Cumhuriyet coşkusunu yaşarken izleyenler adeta büyülendi. Konu ile ilgili açıklama yapan Özel GKV İlkokulu Müdürü Mustafa Şenel, "Öğrencilerimiz için Cumhuriyet balosu düzenledik. Şık kıyafetlerle öğrencilerimiz, Cumhuriyet'in esası olan çağdaş yaşama yakışır bir şekilde baloya katıldılar. Okul korosu söylediği marşlarla güzel bir dinleti sundu. Okul öğrenci temsilcisi seçimleri yapıldı. Öğrencilerimiz daha küçük yaşlarda aday olma, oy kullanma, seçme ve seçilme duygusunu yaşayarak cumhuriyet ve demokrasi ruhunu hissettiler. Ayrıca Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bando takımının önderliğinde okul bahçesinde çok güzel bir kortejimiz oldu. Bayrakların dalgalandığı bu programda bilhassa Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bando takımına eğitim programımıza sundukları bu eşsiz katkıdan dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.


GKV ÖZEL OKULLARINDA ATATÜRK HAFTASINDA 2. SERGİ AÇILIŞI YAPILDI

GKV Özel Okullarında Atatürk Haftası çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Okulumuzda bugün 2. serginin açılışı yapıldı. GKV Özel Liseleri ve Görsel Sanatlar Zümresi işbirliğinde düzenlenen sergide Koleksiyoner Mehmet Yavuz'un 1938 tarihinden itibaren milli bayramlarda ve 10 Kasım tarihlerinde yayınlanan gazetelerden oluşan özel koleksiyonundan seçilen önemli parçalar sergilendi. Yavuz'un 1950'li yıllarda başladığı gazete arşivleme çalışması Atatürk ve Milli Bayram ve Yas günlerine dair orijinal gazeteleri kapsıyor. Bu nadide çalışmaların yer aldığı sergi GKV ÖO İdari Bina Fuaye Alanı'nda 11 Kasım'a kadar gezilebilecek.


GKV'DE CUMHURİYET COŞKUSU ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİMİZİN ATATÜRK İLE YAŞIYORUM SERGİSİ İLE DEVAM EDİYOR

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 5’inci sınıf öğrencilerinin görsel sanatlar dersinde hazırladığı “Atatürk ile Yaşıyorum” adlı Kolaj Sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sergideki fotoğraflarla ilişkilendirilerek hazırlana resimler 26 Ekim-13 Kasım tarihleri arasında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu bölümünde sergilenecektir.


GKV ÖZEL CEMİL ALEVLİ KOLEJİ (IB) TOPLUM HİZMETLERİ KULÜBÜ ÇALIŞMALARI

GKV Özel Cemil Alevli Koleji (IB) Topluma Hizmet Kulübü öğrencileri kulüp çalışmaları kapsamında her yıl bir devlet okulu öğrencilerine gönüllü eğitimler veriyor. Bu yıl belirlenen kardeş devlet okulu Mehmet Emin Zekiye Üstünel İlköğretim Okulu öğrencilerini okulumuzda ağırlayan öğrencilerimiz, İngilizce, Yaratıcı Drama ve Origami eğitimlerine başladı.


ERGENLİK VE SOSYAL DAVRANIŞ SEMİNERİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Lise bölümünün hazırlamış olduğu “Ergenlik ve Sosyal Davranış ” konulu seminer 25 Ekim 2017 Çarşamba günü 9 ve 10.  sınıf öğrencilerimize kız ve erkek olmak üzere iki ayrı oturum şeklinde verildi. Sunum, erkek öğrencilerimize Şehitkâmil Rehberlik ve Araştırma Merkezi Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenleri Mehmet Ataş ve Kürşat Dönmez tarafından verildi. Kız öğrencilerimize ise rehber öğretmenler Tuğçe Çayırgan, Zehra Doğan ve biyoloji öğretmenleri Taliye Eraslan ve Yelda Güler tarafından yapıldı. Öğrencilerimize; ergenlik dönemi özellikleri, bu dönemde yaşanan sorunlar ve bunların çözüm yolları hakkında anahtar bilgiler verildi. Aile, arkadaşlık ve sosyal ilişkilerle ilgili doğru davranış biçimleri vurgulandı ve soru-cevap kısmında öğrencilerin merak ettikleri sorular yanıtlandı.


GKV ÖZEL ORTAOKULUNDA VINTAGE ESİNTİLERİ

Ortaokul İngilizce zümresinin hazırladığı ‘Fashion Show’ da ortaokul 7’nci sınıf öğrencileri kartonlara 60, 70, 80‘li yılların modasını yansıtan görseller hazırlayarak o dönemin modasını anlattılar. Öğrencilerimizin o dönemin trend müzikleri eşliğinde 60,70,80 ‘li yılların kıyafetlerini giyerek yaptığı defile izleyenler tarafında oldukça beğenildi.


GKV ÖZEL İLKOKULU CUMHURİYET'İMİZİN 94. YIL KUTLAMALARI TÜM COŞKUSUYLA BAŞLADI

Özel Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu öğrencileri hafta boyunca yaptıkları etkinliklerle Cumhuriyet Bayramını büyük bir coşku ile kutladılar.

Cumhuriyetimizin 94.yılı kutlamaları münasebetiyle Özel Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu öğretmenleri ve öğrencileri hazırlanan etkinliklerle büyük bir coşku yaşadılar. Konu ile ilgili açıklama yapan Özel GKV İlkokulu müdürü Mustafa Şenel “Öğrencilerimiz için Cumhuriyet Balosu düzenledik. Şık kıyafetlerle öğrencilerimiz, cumhuriyetin esası olan çağdaş yaşama yakışır bir şekilde baloya katıldılar. Okul korosu söylediği marşlarla güzel bir dinleti sundu. Okul öğrenci temsilcisi seçimleri yapıldı. Öğrencilerimiz daha küçük yaşlarda aday olma, oy kullanma, seçme ve seçilme duygusunu yaşayarak cumhuriyet ve demokrasi ruhunu hissettiler. Ayrıca Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Bando takımının önderliğinde okul bahçesinde çok güzel bir kortejimiz oldu. Bayrakların dalgalandığı bu programda bilhassa Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Bando takımına eğitim programımıza sundukları bu eşsiz katkıdan dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.


GKV ÖZEL LİSELERİNDE DEMOKRASİ UYGULAMASI

24.10.2017 tarihinde Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liselerinde büyük bir seçim heyecanı yaşandı. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anadolu Lisesi, Fen Lisesi ve Cemil Alevli Kolejlerinde ayrı ayrı yapılan seçim çalışmalarında her okul kendi okul öğrenci meclis başkanını seçti. GKV Özel Liselerinde her yıl yapılan seçimler bu sene daha heyecanlı geçti.

Öncelikle her sınıf kendi içinde gizli oy açık tasnif sistemi ile sınıf öğrenci temsilcisini seçti. Ardından her üç okuldan toplam 7 öğrenci okul meclis başkanlığı için aday oldu. Sonrasında bazı adaylar diğer adayları desteklemek amacıyla adaylıktan çekildi. Kalan beş aday, çok etkili bir seçim kampanyasından sonra 24 Ekim günü sandıkta yarıştı.

Büyük bir katılımla gerçekleşen seçimde GKV Özel Anadolu Lisesinden A11E sınıfı öğrencisi Mert Bulut 265 geçerli oyun 186’sını alarak Okul Öğrenci Meclis Başkanı oldu. A11A sınıfından Mehmet Utku Çolak 64 oy aldı. GKV Özel Fen Lisesinde ise F9C öğrencisi Kaan Özsavaş 233 geçerli oyun 122’sini alarak meclis başkanı oldu. F10C sınıfı öğrencisi Fahri Açıkgöz ise 111 oy aldı. GKV Özel Cemil Alevli Kolejinde ise C10A öğrencisi Mehmet Semi Kethüda 22 geçerli oyun 22’sini alarak meclis başkanı olmaya hak kazandı.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri ve adayları, bu seçim sürecinde demokrasi kültürünü içselleştirdi. Üç yeni meclis başkanı, hemen toplantı yaparak kendi yönetimlerini oluşturdu ve icraatlar için yol haritası çıkardı.


GKV ÖZEL LİSELERİ 3. ÜSKÜDAR AMERİKAN LİSESİ EĞİTİM FORUMU’NDA

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri EYP(European Youth Parliemant) Kulübü 20-23 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleşen III. Üsküdar Amerikan Lisesi Eğitim Forumu’na (ÜALEF) katıldı. GKV Özel Okulları öğretmenlerinden Burcu Altınbaş ve Özlem Kara’nın rehberliğinde foruma delege olarak katılan Anadolu ve Fen Lisesinden Tunga Başkaya, İlker Ersan, İrem Duru Özkoçak, Zeynep Bilginsoy, Defne Atay, Ceren Kılyar, Begüm Güngör ve Cemil Alevli Kolejinden Berfin Çöçelli, Dicle Dalkuş, E.Yaren İlaslan, Ezgim Küçükoğlu, Melis Ocak, Nazlı Ceren Par, Serdar Özden, Öykü Meriç, Zehra Ulutaş, Melisa Ece Yılmaz, Bilge Temel, Yeliz Müftüoğlu yüksek performanslarıyla dikkat çekti. GKV Özel Cemil Alevli Kolejinden 2016-2017 eğitim-öğretim yılında başarıyla mezun olarak Türkiye’nin seçkin üniversitelerine yerleşen Oğulcan Cenkcimenoğlu (Koç Üniversitesi Makine Mühendisliği) III. Üsküdar Amerikan Lisesi Eğitim Forumu’na İnsan Hakları Komite Başkanı olarak, Berhan Öngen( Yeditepe Üniversitesi Çeviri Bilimi) ise Video Editörü olarak katılmıştır. Öğrencilerimiz Ulusal Forumun hem yönetici hem delegasyon ekibinde yer alarak üstün başarı göstermiş ve bizleri oldukça gururlandırmıştır.

Gençler forumda ekonomi, eğitim, insan hakları, teknoloji, dış ilişkiler, adalet, çevre ve sağlık komiteleri oluşturarak bu komitelerle ilgili önceden belirlenen sorunlar üzerine çözüm önerileri aradılar; düzenlenen oryantasyon eğitimi ile komitelerinde tanışma, kaynaşma ve konuları gözden geçirme etkinliklerinde bulundular. Komite çalışmalarına alanında uzman akademisyenlerin de katılımıyla öğrenciler uzman bakış açısıyla komite sorunlarını dinleyip bu sorunlara çözüm önerileri geliştirdiler.

Forumun son gününde İsmail Küçükkaya da öğrencilerle buluşarak keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. İsmail Küçükkaya “Demokratik, özgürlükçü, evrensel değerleri benimseyen, yüreği insan sevgisiyle dolu, dünya sorunlarına duyarlı ve bu sorunlar için kafa yoran, bu sorunlara çözüm üreten, Atatürkçü bir Türkiye için buradayız. Burada 4 gün boyunca konuştuğunuz konular hepimizin hassasiyetle üzerinde durduğu konular. ‘Bütün ümidim gençliktedir.’ demiş Mustafa Kemal Atatürk. Sorgulayalım, eleştirelim, önce okuduklarımızı kendi süzgecimizden geçirelim, sonra kendi fikirlerimizi, çözüm önerilerimizi oluşturalım ve bunu duyurmaya çalışalım.” diyerek gençlere adeta ‘Umudunuzu yitirmeyin! mesajını yineleyerek konuşmasını tamamladı.

Forumun son gününde komite sözcüleri çözüm yönergelerini diğer komitelere sundu. Öğrenciler komite yönergelerini soru-cevap şeklinde tartıştı, ardından yönergeler oylamaya sunuldu ve Ekonomi Komitesi en yüksek oyu aldı. Bu tür etkinlikler öğrencilerimizin öz güven duygularının gelişimine paralel ülke sorunlarıyla yakından ilgilenmeleri ve sorunlara çözüm üretebilmeleri açısından da büyük önem taşıyor. Ekip ruhu ile yürütülen çalışmalarda yeni arkadaşlıklar ve dostlukların da kapıları aralanırken öğrencilerimiz ülke ve dünya politikaları hakkında da bilgi sahibi oluyorlar. Önümüzdeki süreçlerde bu tür etkinliklerde yer almaya devam edeceğiz.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI ÖĞRENCİSİNİN SATRANÇ BAŞARISI

Gaziantep Satranç İl temsilciliği ve Şehitkamil Belediyesi tarafından 21-22 Ekim 2017 tarihlerinde Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde gerçekleştirilen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı satranç turnuvasında Gaziantep genelinde 8 kategoride 245 öğrenci ve sporcunun oynadığı, 2 gün süren turnuvada öğrencimiz Dila Baloğlu 10 yaş bayanlar şampiyonu olmuştur. Öğrencimizi başarısından  dolayı tebrik ediyoruz.


AVRUPA KODLAMA HAFTASINDA GKV KODLUYOR

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencileri Avrupa Kodlama Haftası etkinliğini 16-20 Ekim 2017 tarihleri arasında “Minecraft Macerası” kodlama oyunu ile tamamladılar.

Hızla gelişen dünyada teknolojik gelişmelere yön verecek ürünler ortaya koyabilen, stratejik ve eleştirel düşünebilen, problem çözebilen, yaratıcı bireyler yetiştirebilmemiz için "ilkokulda kodlama" dersi çok önemlidir. Kodlama dersi için müfredat oluşturan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, bu eğitim sistemi ile çocukların küçük yaşta programlama kavramını keşfetmelerini, kullandıkları dijital araçları daha faydalı kullanmaya başlamalarını, sürekli yenilenen teknolojileri takip etmelerini ve uyum sağlayabilmelerini, çocuklar için yapılandırdığımız öğretim ortamları ile yaratıcılıklarını ve analitik düşünebilmeleri, oluşturdukları projeler ile özgüvenlerini geliştirmeyi, bir problemi analiz edip çözüm üretebilmelerini sağlamayı hedefliyor.

GKV’li öğrenciler kendi programlarını ve yazılımlarını yapabilmek için kodlama etkinliklerine Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersiyle, Kodlama kulübü ve Kodlama kursuyla yıl boyunca devam edecektir.


GKV ÖZEL OKULLARI ŞAMPİYON OLDU

Şehitkamil Belediyesi'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı anısına düzenlediği Yıldızlar Kategorisi Basketbol Turnuvası'nda GKV Özel Ortaokulu Yıldız Erkek Basketbol Takımı il birincisi oldu. Finalde Tuncay Aykaç Ortaokulu öğrencileri ile karşı karşıya gelen öğrencilerimiz, rakip takımı 61-17'lik skorla mağlup etmeyi başardı. Turnuvaya katılan tüm okulların tüm öğrencilerini kutlarız.


ZAMANI ETKİN KULLANMA SEMİNERİ

19.10.2017 Perşembe günü Akademisyen Ferhat Şahin tarafından 12. sınıf öğrencilerimize yönelik “Zamanı Etkili Kullanma” konulu bir seminer verildi. Sınava hazırlık sürecindeki öğrencilerimize zamanın önemi, sürenin nasıl doğru kullanılacağı, zamanı faydalı kullanmanın 10 yolu gibi konularda nokta atışı bilgiler sunuldu. Ferhat Şahin, bu süreçte öğrencilerin neler yapmaları gerektiğini ve bu süreyi nasıl verimli geçirebileceklerini anlattı. Başarının püf noktalarını da anlattığı sunumunu soru cevap bölümüyle sonlandırdı.


GKV’Lİ MİNİKLERİN HACİVAT, KARAGÖZ VE KELOĞLAN HEYECANI

Geleneksel kültür mirasımıza ait olan orta oyun (Karagöz-Hacivat ve Keloğlan) tiyatrosunu doğaçlama oynayan tiyatro oyuncuları, GKV ‘li miniklerimize keyifli ve bol kahkahalı bir gün yaşattılar. Bu tür etkinliklerle okul öncesi çocuklarımıza, tiyatro kültürünü benimsetmenin yanı sıra, hayal güçlerinin gelişimini, problem çözme becerilerini, sosyokültürel ve iletişimsel kabiliyetlerini desteklemek amaçlanmıştır. GKV Özel Anaokulu öğrencilerine, etkinliklerimiz evrensel ölçütlerde sevgi, barış, iyi niyet ve paylaşımcılık kavramlarını aşılayıcı şekilde belirlenir.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU SANDIK BAŞINA GİTTİ VE OKUL MECLİSİNİ SEÇTİ

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı Okul Meclis Başkanlığı Seçimleri 13.10.2017 tarihinde yapıldı.

Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi; öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoş görü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, millî ve manevî değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi; öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması; katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amaçlanan okul meclis başkanlığı seçimi, okul seçim kurulu tarafından takvim çerçevesinde gerçekleştirildi. Yapılan seçimde 27 aday yarıştı. Tüm öğrencilerin oy kullandığı seçimde 6. Sınıf öğrencisi İsmet Cem Kasımoğlu aldığı oylar ile 2017-2018 Eğitim öğretim yılı için Okul meclis başkanı seçildi.


GKV ÖZEL İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ, 15 EKİM DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ İÇİN KOLLARI SIVADI

Dünya’ da ilk kez 2011 yılında Türkiye’de kutlanmaya başlanan 15 Ekim Dünya El Yıkama gününde  Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu “hijyen elçileri” yetiştirmeye devam ediyor. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), 15 Ekim tarihini “Dünya El Yıkama Günü” olarak kabul etmesi ve katkılarıyla hayata geçirilen ve kısa sürede bilim adamları, hekimler, aileler desteğini alan Dünya El yıkama Günü, bu sene de okulumuzda daha sağlıklı bir yaşam için hijyen ve El yıkamanın önemini vurgulamak amacıyla çeşitli etkinliklerle değerlendiriliyor.

16 Ekim 2017 Pazartesi günü Okulumuzda yapılan etkinlikler çerçevesinde Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğünden Dr. Filiz TABUR KÖSE etkinlikler çerçevesinde, öğrenciler ile buluşarak Dünya El yıkama Günü ve Hijyenin önemi çalışması ile öğrencilerimize el yıkama konusunda bilinçlenmelerine destek veriyor. Mikroplardan olabildiğince sterilize edilmiş bir hayatın en temel unsurunun aslında el yıkamak olduğuna dikkat çeken Dr. Filiz TABUR KÖSE, öğrencilerimizle yaptığı atölye çalışmalarıyla “Altı adımda El yıkamanın Önemini” anlattı.

El yıkamasında sadece sıklık değil aynı zamanda elimizi nasıl yıkadığımız da çok önemli bir faktör olduğunu belirten Dr. Filiz TABUR KÖSE; “Bakteriler, doğru yıkanmadığı sürece ellerimizde barınmaya devam ederler. Doğru el yıkama, hem doğru materyallerin kullanılması hem de yıkarken izlediğimiz adımlarla alakalıdır. Suyun altında ne kadar ovalarsak ovalayalım,  sabun olmadan ellerimizi bakterilerden arındırmaya yetmez, kirler görünse de bakteriler çıplak gözle görülemez.” dedi.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu Müdürü Mustafa Şenel’de El temizliği ve Hijyenin önemine vurgu yaptığı konuşmada " El yıkama ve Hijyen;  sağlığın, hastalıklardan korunmanın,  kısaca mikroplardan korunmanın bizim elimizde olduğunu gösterir. “Öğrencilerimize Kişisel temizliğin önemini aşılayarak, hijyene ulaşmanın doğru yolunu keşfedebilmiş nesiller yetişmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Öğrencilerimiz yaptığımız bu etkinlikler sayesinde kişişel temizliğin ve hijyen kavramlarını daha iyi anlayacaklardır. Yaptığımız tüm sosyal etkinlikler ile öğrencilerimizin çevresindeki hayata duyarlı, iletişim becerileri gelişmiş, farklılıklara saygılı, kendi kültürel değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz. 15 Ekim Dünya El Yıkama günü, sevdiklerimizi doğru hijyen alışkanlıkları ile korumanızı başlatacağınız gün olsun, herkesin 15 Ekim Dünya El Yıkama Günü kutlu olsun!” diye konuştu.


ANKARA TCDD KURULUŞ YILDÖNÜMÜ SATRANÇ TURNUVASI

Ankara Satranç İl temsilciliği, TCDD Genel Md.-TCDD'yi Geliştirme ve TCDD Personeli D.Y.V.-ATG TCDD 161.kuruluş yıldönümü anısına yapılan ödüllü satranç turnuvası 14 - 15 Ekim 2017 tarihlerinde Ankara / Yenimahalle’de gerçekleştirilen, TCDD 161.kuruluş yıldönümü satranç turnuvası tamamlanmıştır. Turnuva bitiminde yapılan ödül töreni sonunda dereceye giren sporcularımız Kupa ve madalya alarak GKV Özel Okullarını gururlandırmıştır.

OKULUMUZUN DERECESİ

8 YAŞ GENEL KATEGORİSİ


ANKARA ŞAMPİIYONU: HASAN DEMİR GEDİKKAYA 1 / F

(150.00 TL + Kupa +  Madalya ödülü almıştır)


GKV ÖZEL LİSELERİ DOĞA KAMPINDA

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri olarak her yıl çeşitli aktivitelerle öğrencilerimizin farklı branşlar ile tanışmasını istemekteyiz. Bu branşları yaparak ve yaşayarak öğrenmeleri için de onların eğlenceli bir ortamda bu branşlarla buluşmasını sağlamaktayız.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Spor Kulübü tarafından her yıl düzenlenen ve öğrencilerimiz tarafından yoğun ilgiyle karşılanan “Doğa Kampı ve Doğa’da Yaşam” etkinliğimiz bu yıl 11.10.2017 tarihinde Erikçe Macera Kampı Eğitim Merkezinde düzenlendi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da doğa kampı öğrencilerimiz tarafından yoğun ilgi gördü. Düzenlenen doğa kampı etkinliklerinde öğrencilerimize doğada yaşam ile ilgili bilgiler verilirken kamp merkezinde bulunan parkurlarda öğrencilerimiz bunu bizzat deneyimleme fırsatı buldu. Etkinlikte oldukça eğlenen ve etkinlikten memnun ayrılan öğrencilerimiz alınan bilgilerin ve deneyimleme fırsatı buldukları etkinliklerin ileriki yaşamlarında faydalı olacağını düşündüklerini söylediler.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL ANAOKULU'NDA ÖĞRETMEN-VELİ BULUŞMASI

Gaziantep Kolej Vakfı öğretmenleri velilerle buluşarak okul, öğrenci, öğretmen veli iş birliğinin gelişimini hızlandırıyor.

GKV Özel Anaokulunda gerçekleştirilen birinci veli toplantısında bir araya gelen veliler öğrencilerinin gelişimi hakkında bilgi alırken uygulanmakta olan programlar ve öğrencilerinin okul sonrası gerçekleştirmesi gereken çalışmalar hakkında öğretmenlerle karşılıklı görüş alış verişinde bulundular.

Başarılı bir eğitim için velinin çocukta meydana gelen değişimi takip etmesi ve okulla sürekli temas halinde bulunması gerektiğini ifade eden GKV Özel Anaokulu Müdiresi Gökçen Bulut, “2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk veli buluşmasını kurumlarımızda gerçekleştirerek öğrencilerimizin gelişimi hakkında anne ve babalara gerekli bilgileri verdik. Uygulanan eğitim programının çocuklara olumlu yansımalar sağladığını ifade eden velilerimizle sürekli irtibat halinde olmak ve okul, aile, çocuk ve öğretmen işbirliğinin kesintisiz olarak devam etmesini istiyoruz. Başarılı bir eğitim için elbette eğitim kurumları kadar velilere de birçok görev düşmektedir. Karşılıklı görüş alışverişiyle eğitimde kalitenin arttırılması sağlanmaktadır” dedi. GKV Velileriyle buluşuyor etkinliği kapsamında gerçekleştirilen veli buluşmasında GKV Özel Anaokulunda görev yapan branş öğretmenleri de velilerle tanıştırılarak derslerde ki etkinlikler hakkında bilgiler verildi. Veli öğretmen buluşmasının faydalı bir uygulama olduğunu ifade eden GKV’li veliler çocuklarıyla ilgili bir çok konuda bilgi sahibi olduklarını ifade ederek uygulamanın sürmesini istediklerini de ifade ettiler.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ, GERİ DÖNÜŞÜMÜ DESTEKLİYOR

Akademik çalışmaları yanında öğrencilerinin sosyal yeteneklerini geliştirici uygulamalarıyla da dikkat çeken Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, MÖP tesisleri ziyareti ile geri dönüşümün öneminin yerinde inceledi. Etkinliğin sonunda öğrencilere geri dönüşümle elde edilen kalemler ve defterler hediye edildi.

Okulda yapılan geri dönüşüm kampanyalarının sonucunda toplanan atık maddelerin ayrıştırılmasını ve çalışmaları yerinde incelemek amacıyla Gaziantep Kolej Vakfı öğrencileri tarafından bir çalışma ziyareti yapıldı. Yapılan ziyarette GKV öğrencileri, geri dönüşümle ilgili merak ettikleri soruları sordular. Atıkların nasıl ayrıştırıldığı gözlemlediler. Oldukça keyifli ve katılımı yüksek geçen etkinlikte,  GKV öğrencileri için aldıkları bilgiler ile geri dönüşüm artık çok daha keyifli olacak.

Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu Müdürü Mustafa Şenel geri dönüşümün önemine vurgu yaptığı konuşmada " Geri dönüşüm, bize çevremizdeki hayatı, doğayı,  kısaca yaşamın bizim elimizde olduğunu gösterir. Geri dönüşüm ile Doğal kaynaklarımız korunur, Enerji tasarrufu sağlanır, Atık miktarı azalır, Geri dönüşüm ekonomiye katkı sağlar. Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu olarak öğrencilerimizi okuyan, anlayan ve en önemlisi muhakeme eden öğrenciler olarak yetiştiriyoruz. Öğrencilerimiz yaptığımız bu etkinlikler sayesinde geri dönüşümü daha iyi anlayacaklardır. Yaptığımız tüm sosyal etkinlikler ile öğrencilerimizin çevresindeki hayata duyarlı, iletişim becerileri gelişmiş, farklılıklara saygılı, kendi kültürel değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.


GKV ÖZEL LİSELERİ ÖĞRENCİ MECLİSİ’NDEN PERA KONSERİ

GKV Özel Liseleri Okul Öğrenci Meclisi'nin GKV Özel Okulları öğrenci, öğretmen, mezun ve çalışanlarına yönelik düzenlediği PERA Konseri oldukça coşkulu geçti.

DJ performansı ile başlayan etkinlikte GKV Mezunlar Orkestrası da sahne aldı.

Grup Pera sahneye çıktığında oldukça heyecanlı bir öğrenci grubu ile karşılaştı.

Pera Konseri’ne destek veren öğrencilerimize ve katılan herkese çok teşekkür ederiz.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ, CAHİDE'Yİ ZİYARET ETTİ

Gaziantep Kolej Vakfı öğrencileri, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde, 7 gün 24 saat yaralı sokak hayvanlarının yardımına koşan Canlı Hayatını İyileştirme Derneği’ni ziyaret ederek, dernek çalışmaları ile ilgili yetkililerden bilgi aldılar.

Gaziantep Kolej Vakfı öğrencileri, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Canlı Hayatını İyileştirme Derneği'ni (CAHİDE) ziyaret etti. Beraberlerinde getirdikleri kedi ve köpek mamalarını, battaniyeleri dernek görevlilerine teslim eden öğrenciler, yaklaşan kış mevsimi öncesi kedilerin sığınması için kendi elleriyle yaptıkları kedi evlerini de dernek bahçesinde uygun yerlere yerleştirdiler. Dernekteki hayvanlarla tek tek ilgilenerek, onları elleriyle besleyen öğrenciler, dernek ile ilgili yetkililerden detaylı bilgi aldılar.

Cahide Derneği’nin Sokak hayvanları için yaptığı fedakar çalışmaları beğeniyle takip ettiklerini dile getiren öğrenciler, dernek gönüllülerine özverili çalışmaları nedeniyle teşekkür ettiler. Saatlerce dernekteki hayvanlarla vakit geçiren Gaziantep Kolej Vakfı öğrencileri, boş zamanlarında derneğe gelerek sokak hayvanlarına destek olacakları sözünü verdiler.Canlı Hayatını İyileştirme Derneği’nin Sokak hayvanları için yaptıkları çalışmaları takdir ettiklerini söyleyen Gaziantep Kolej Vakfı öğretmenleri ise; ”Dünya sadece insanlara ait değil. Hayvanların da yaşam hakkına saygı göstermeliyiz. Canlı Hayatını İyileştirme Derneği, gece gündüz demeden sokak hayvanları için var gücü ile çalışıyor. Biz de elimizden geldiğince onların bu mücadelesine destek olmaya çalışıyoruz. Onlara ne kadar teşekkür etsek az.” dedi

Ziyarette, Canlı Hayatını İyileştirme Derneği tarafından Gaziantep Kolej Vakfı’na sokak hayvanlarına verdiği destekten dolayı teşekkür plaketi verildi.


12. SINIFLAR İÇİN “SINAVA HAZIRLANIRKEN” KONULU MOTİVASYON SUNUMU DÜZENLENDİ

Çarşamba günü Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liselerinde 12. sınıf öğrencilerine yönelik ‘’Sınava Hazırlanırken’’ konulu motivasyon sunumu gerçekleştirildi. Hasan Kalyoncu Üniversitesinden Öğretim Görevlisi Mustafa Batuhan KURTOĞLU’nun Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileriyle bir araya geldiği sunum ilgiyle dinlendi. Sınava hazırlık sürecinde olan öğrencilerimizin bu süreçte neler yapmaları gerektiği, süreci nasıl daha olumlu geçirebileceği konusunda püf noktalara dikkat çeken Kurtoğlu sunumunu soru cevap bölümüyle sonlandırdı.


GKV'DE KODLAMA EĞİTİMİ ANA SINIFINDA BAŞLIYOR

Öğrencilerin gelişen teknoloji ve bilişim dünyasından daha iyi yararlanmaları ve gelecek yaşamlarında bu sistemlere hakim olabilmelerini amaçlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, kodlama eğitimine ana sınıflarından itibaren vermeye başladı. Bilişim Teknolojileri ve Yazılım öğretmeni Bahar Birimoğlu Başar, kodlama eğitiminin öğrenciler için büyük önem taşıdığını ve 21.yüzyılın olmazsa olmazları arasında yer aldığını ifade ederek uygulamanın yıl boyunca devam edeceğini ifade etti.

Çocukların erken yaşlarda sistematik düşünme ve problem çözme becerisi kazanmasında önemli yeri olan kodlama eğitimi, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında Anasınıfından itibaren başlıyor. Anaokulu öğrencilerinin kodlama eğitimine büyük ilgi gösterdiğini anlatan öğretmen Bahar Birimoğlu Başar, "Öğrencilerimizin bilişsel ve algoritmik düşünme becerisini geliştirmek, sadece tüketen değil aynı zamanda üreten bireyler olmalarını sağlamak için kodlama eğitimlerine ayrıca önem veriyoruz. Anasınıfında başlayan kodlama eğitimi ilkokul ve ortaokul yıllarında Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersleri ile devam ediyor. Kodlama öğrenmenin bir dil öğrenmek kadar gerekli ve önemli olduğunun farkında olan bir kurum olarak, yeni eğitim öğrenim dönemimizde de eğitimlerimizi daha da arttırarak ve geliştirerek devam edeceğiz. Öğrencilerimiz bilgisayar laboratuvarında bilgisayar ile aynı dili konuşarak, ayrıca kodlama mantığı ile de eğlenerek üst düzey öğrenme sağlayıp, kendi oyunlarını ve uygulamalarını yapmayı ve hayal güçleri ile üretmeyi öğrenecek. Kodlama dersi ile öğrencilerimizin analitik ve eleştirel düşünme, problem çözebilme ve tasarım odaklı düşünme gibi önemli becerileri kazandırmayı hedeflenmektedir" diye konuştu.


9. SINIFLAR VELİ TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Saat 16.30'da başlayan kokteylde bir araya gelen velilerimiz ardından sınıflara alınarak ders öğretmenleri, rehber öğretmenleri, mentör öğretmenleri ile tanıştılar. GKV Özel Liseler Müdürü İsmet TİRYAKİ, 9. sınıflar müdür yardımcıları ve öğretmenlerimiz okulumuzdaki genel işleyiş ve program hakkında bilgilendirmede bulundular. Velilerimiz tüm branş öğretmenleri, rehber öğretmenler ve mentör öğretmenleri ile tanışarak sorularını sorma fırsatı buldular.


GKV’DE ORYANTASYON EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen oryantasyon eğitimleri sürerken bu yıl ilk kez beşinci sınıfa giden öğrencilere yönelik olarak düzenlenen oryantasyon eğitiminde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisinin tanıtımı yapıldı.

2017-2018 eğitim öğretim yılında beşinci sınıfta eğitim öğretim görecek olan öğrencilere yönelik sürdürülen oryantasyon eğitimine Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisinin (PDR) tanıtımıyla devam edildi. PDR öğretmeni Nevra Erserim servisin işleyişi ve görevlerini öğrencilerle paylaşırken öğrencilerin merak ettiği soruları da yanıtladı. Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi veren Erserim, ”5. sınıf öğrencilerine yönelik olarak hazırlanan Oryantasyon Seminerinde öğrencilere, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisinin genel işleyişi hakkında bilgi verilmiştir. Rehberlik nedir?, Ne değildir?, Rehber Öğretmen ne iş yapar?, Rehber Öğretmenden hangi konularda yardım alınır?, Rehber Öğretmen 1 yıl boyunca öğrencilerle hangi çalışmaları yapar?, Okul kuralları nedir? Ve neden gereklidir? Sorularının yanıtları verildi. Öğrencilerle soru-cevap şeklinde sürdürülen çalışmada öğrenciler, merak ettikleri konularla ilgili sorularını sorma fırsatı buldular. Bu tür etkinliklerimiz dönem boyunca devam edecektir” diye konuştu.


CAMBRIDGE SINAVLARINA KATILAN GKV’LİLER SERTİFİKALARINI ALDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen törenle 2016-2017 Cambridge Sınavlarına katılan öğrencilere törenle sertifikaları verildi. GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Can Hoşcan, "Kurumlarımızda yabancı dil eğitimi önemli bir yer tutmakta ve Cambridge gibi uluslararası seviye belirleme sınavlarında alınan sonuçlar elbette uygulanan eğitimin başarısını gözler önüne sermektedir" dedi.

2016-2017 Eğitim öğretim yılında düzenlenen Cambridge Sınavlarına katılan öğrenciler Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında törenle sertifikalarını aldı. 2016-2017 eğitim öğretim yılında Cambridge Young Learners sınavlarına Starters kategorisinde 30 öğrenci, Movers kategorisinde 31 öğrenci ve Flyers kategorinde de 48 öğrenci olmak üzere toplam 109 öğrenci katıldı. Düzenlenen törende yabancı dil eğitiminin önemini anlatan GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Can Hoşcan, önümüzdeki dönemlerde gerçekleştirilecek dil eğitimiyle ilgili yeni uygulamalar hakkında da bilgiler vererek şöyle dedi:

"Son dönemde yaşanan sınav sistem değişiklikleri bize şunu göstermiştir ki, çocuklarımızı en donanımlı şekilde yetiştirmek mecburiyetindeyiz. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları yüksek akademik başarısının yanında spor, sanat ve yabancı dil eğitimini en üst seviyede yapmayı kendine hedef koymuş ve yol haritasını bu vizyon üzerine belirlemiştir. Bundan sonra inşa edilecek okullarımız da bu hedef göz önünde tutularak inşa edilecektir. Yabancı dil eğitiminde en çok önem verdiğimiz konu dış değerlendirme ölçekleridir. Lise kısmımızda 2012 yılından beri faaliyet gösteren Cemil Alevli Koleji Uluslararası Bakalorya Diploma Programı uygulamakta, öğrencilerine yurt dışında tescil edilen ve tüm dünyada geçerli olan bir diploma alma imkanı sunmaktadır. Bugün sertifikalarını dağıtacağımız Cambridge sınavları da çocuklarımızın 4 temel dil becerisi olan okuma, yazma, konuşma ve dinleme alanlarında kendi yaş gruplarındaki seviyelerini göstermektedir. Ayrıca tüm okulu kapsayacak bir akreditasyon sistemi üzerinde çalışmalarımız başlamıştır. Öğretmenlerimiz düzenli olarak denetlenecek ve yaşam boyu öğrenme felsefesiyle sürekli olarak eğitim alacak ve kendilerini geliştireceklerdir. Bu sayede de okullarımızdaki yabancı dil eğitimi her yıl daha ileriye gidecektir.

"Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Yabancı Diller Direktörü Cristina Gültekin de uygulanan sınav sisteminin yararlarını değerlendirerek dil eğitiminde uygulanan sınavların önemine vurgulayarak, "İngilizcenin bir dünya dili olarak zorunluluk haline geldiği günümüzde öğrenim sürecinin dünya standartlarına göre ölçme ve değerlendirmeye tabii tutulması artık çok doğal. Avrupa ortak dil programı çerçevesince belirlenmiş dil seviyeleri A1 başlangıç düzeyinden C2 uzmanlık düzeyine kadar uzanıyor. Bu düzeylerde kişinin İngilizce bildiğini kanıtlayan uluslararası geçerli bir belgeyi alması uluslararası geçerliliği olan bir yabancı dil sınavında başarılı olmasıyla mümkündür. Bu sebeple Gaziantep Kolej Vakfı Özel okulları olarak her yıl Cambridge Üniversitesi Sınav Değerlendirme kuruluşu işbirliği ile yapılan Cambridge sınavlarına farklı seviye gruplarında katılmaktayız. İngilizce öğrenimi uzun ve önemli bir süreçtir. Çocuklarımızın bu eğitime erken yaşta başlaması büyük bir şanstır. Bu süreçte her seviyede ölçme ve değerlendirmenin yapılabilmesi çok önemli bir ayrıcalıktır. Bu sınavlar yabancı dil eğitiminde esas olan dinleme-konuşma/okuma-yazma gibi dört temel beceriyi ölçmektedir. Sınavlar bizim dışımızda Cambridge Üniversitesi’nin Türkiye yetkilisi olan kuruluşların görevlendirdiği gözetmenler tarafından uygulanmaktadır. Yine Cambridge Üniversitesi tarafından yetkilendirilmiş bağımsız öğretmenler tarafından konuşma becerileri ölçülmektedir. İngiltere’ye gönderilerek değerlendirmeleri yapılmaktadır. Bugün burada dünyanın dört bir yanında düzenlenen Cambridge English sınavlarına giren ve kendi yaş grupları içinde başarılar elde eden öğrencilerimizi kutlamak için bulunuyoruz. İngilizce eğitiminde başarıyı teşvik eden, öğrencilerimizin uluslararası platformda seviyeleri gösteren ve yine uluslararası geçerliliği olan bu sınavlara geçtiğimiz yıl üç kategoride katıldık. Bu seviyeler Starters/Movers ve Flyers düzeyleridir. 2017-2018 Eğitim öğretim yılında bu seviyelerin devamı olan Ket ve Pet düzeylerinde de katılım sağlanacaktır" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından sertifika almaya hak kazanan öğrencilere sertifikaları okul idareci ve öğretmenleri tarafından törenle verildi. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında uygulanan yabancı dil eğitiminden memnun olduklarını ifade eden öğrenci velileri de her geçen yıl çocuklarındaki yabancı dil gelişiminin bu tür sınavlarla denetlenmesinin kendileri için önemli olduğunu ifade ederek GKV Özel Okulları idareci ve öğretmenlerine teşekkür etti.


GKV'DE MİNİK BARIŞ ELÇİLERİ TÖRENLE GÖREVE BAŞLADI

Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu öğrencileri beyaz barış güvercinleri uçurarak dünya barış gününü kutladı, her sınıftan bir öğrenci barış elçisi olarak seçilerek dünya barışına katkı sağlamak için çalışmaya başladı. Minik barış elçilerinin heyecanları gözlerinden okunuyordu.

21 Eylül tarihinde kutlanan Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında Özel Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu öğrencileri bir tören düzenledi. Her sınıftan seçilen barış elçilerine elçilik beratları GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Can Hoşcan ve İlkokul Müdürü Mustafa Şenel tarafından verildi. Dünya barışı için çalışmalar yürütecek olan minik barış elçileri bu kapsamda çeşitli sosyal sorumluluk projeleri geliştirerek dünya barışına katkı sunmaya çalışacak. Diğer taraftan dünya barış günü kapsamında düzenlenen törende Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu öğrencileri; 'Peace One Day' sloganı ile bu özel günü beyaz güvercinler uçurarak kutladı. Gaziantep Kolej Vakfı İlkokul Müdürü Mustafa Şenel, "Okulumuz Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik öğretmenleri Fatma Okuyucu, Gökçen Bindal ve Gökçe Uslu Montessori eğitiminin bir parçası olan Barış Köşesi programını okulumuza uyarladılar ve özgün bir çalışma olarak her sınıftan bir Barış Elçisi seçimleri yaparak öğrencilerin bu sürece aktif katılımlarını sağladılar. Okullarda barış eğitimi uygulamalarının yaygınlaştırılması, hepimizin arzu ettiği barış dolu bir yaşam için büyük bir adım olacaktır. Öğrencilerimiz daha ilkokul çağında Barış Elçisi olmak gibi bir misyon edinmişlerdir. Geleceğe güvenle bakabilmemiz için bu programın tüm dünyada yayılmasını ümit ediyorum" diye konuştu.

Düzenlenen törende yapılan konuşmaların ardından barış elçisi olarak seçilen minik öğrenciler dünya barışına ilk katkıyı sunmak için sembolik olarak seçilen üç beyaz güvercini gökyüzüne bırakarak ilk barış mesajlarını verdiler. GKV Özel İlkokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik öğretmenleri Fatma Okuyucu, Gökçen Bindal, Gökçe Uslu ve Fatma Okuyucu Hekim, seçilen barış elçilerinin önümüzdeki süreç içerisinde bir birinden farklı projelerle dünya barışına katkı sağlamak için çalışacakları, GKV Özel Okulları bünyesinde değişik kademelerde faaliyet gösteren diğer eğitim kurumlarının da etkinliklerde görev alacağını ifade etti.


8. SINIFLAR BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

21 Eylül 2017, Perşembe günü yapılan veli bilgilendirme toplantısında öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin muallakta kaldığı sınav sistemi ile ilgili bilgiler verildi.

GKV Ortaokul Müdürü Sayın Nadir Gürsel’in açılış konuşmasıyla başlayan programda 8. Sınıf öğretmenlerimiz tanıtıldı, akabinde ortaokul müdür yardımcımız Sayın Korkut Özkeleş ve psikolojik danışmanımız Sayın Nurten Tosun konu ile ilgili sunumlarını paylaştılar. GKV olarak iptal edilen sınavın yarattığı belirsizliğe rağmen yoğun bir programla çalışmalarımızın devam ettiği belirtildi. Öğrencilerimizin hiçbir mağduriyet yaşamaması adına yapacağımız çalışmalar hakkında velilerimiz bilgilendirildi. Bu doğrultuda öğrencilerimizin her zaman sınav veya sınavlara hazır hale gelmeleri için çalışmalarımızın devam edeceği belirtildi. Toplantı GKV Genel Müdürü Sayın Müfit Taşlıyar’ın konuşmalarıyla sona erdi.

Toplantı sonunda veliler öğretmenlerimizle ve idarecilerimle birebir temas halinde görüşmelerini yaparak kafalardaki soru işaretlerini daha ayrıntılı bir şekilde gidermiş oldular.


GKV BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

2017-2018 eğitim öğretim yılında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında ilk kez göreve başlayan öğretmenler GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy'u makamında ziyaret etti. Öğretmenlerle uzun uzun sohbet eden Ersoy öğretmenlik mesleğinin önemini anlatarak, Gaziantep Kolej Vakfı’nın 54 yıllık eğitim serüveni hakkında öğretmenlere bilgiler verdi.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında ilk kez göreve başlayan öğretmenler Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy'u makamında ziyaret ederek okulun misyonu ve vizyonu hakkında bilgiler aldılar. Ersoy ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek göreve yeni başlayan öğretmenlere 'hayırlı olsun' dedi. Genç öğretmenlerle uzun uzun sohbet eden Nüket Ersoy, öğretmenlere Gaziantep Kolej Vakfı'nın kuruluş amaçlarını ve 54 yıllık eğitim alanındaki tarihçesinden bahsederek önemli mesajlar vererek şöyle dedi:

"Değerli öğretmenlerimiz sizleri Gaziantep Kolej Vakfı ailesinde görmek bizleri mutlu etmiştir. Hepiniz genç ve vizyon sahibi eğitimcilersiniz. 54 yıl önce çıktığımız çağdaş uygarlık yolunda birlikte büyük aşama kat ettik ve emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz. Bu yolda hedefimiz bilim ve aydınlık, düşmanımız ise cehalet ve karanlıktır. Birçok alanda ciddi sınavlardan geçtiğimiz bu dönemde, ülkemizin sizlere her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu unutmayınız. En önemli varlıklarımız öğrencilerimize Atatürk ilke ve devrimlerini, cumhuriyet değerlerini, erdemli ve onurlu olmanın, gerçek yurtseverliğin önemiyle ilgili etkili çalışmalar yapacağınızdan eminim. İnanıyoruz ki, sizlerden aldığımız güç ve sahip olduğumuz inançla okullarımız, varlığını ilk günkü heyecanla sonsuza dek sürdürecektir.

"Göreve yeni başlayan öğretmenler de Nüket Ersoy'u tanımaktan onur duyduklarını ifade ederek, “Eğitim öğretim alanında Türkiye markası olmuş bir kurumda görev almak bizler için en büyük onur. GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy'la tanışmak hepimiz için yeni bir başlangıç oldu. Efsane bir insanla tanışmak, onunla sohbet etmek, yaşamını ve servetini eğitime adamış böyle bir insanın kuruluşunda görev aldığı ve 54 yıldır hizmet ettiği bir kurumda görev almak hepimizi çok heyecanlandırmıştır" dedi.


GKV’NİN TÜRKİYE MÜNAZARA ŞAMPİYONLARINA ÖDÜL YAĞDI

İstanbul Acıbadem Üniversitesinde gerçekleştirilen 3'üncü Türkiye Münazara Şampiyonası'nda Türkiye şampiyonu olan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri münazara takımında görev alan öğrenciler düzenlenen törenle ödüllendirdi. Türkiye şampiyonu ekibin 2017-2018 eğitim öğretim yılındaki şampiyonalarda da iddialı olduğu açıklandı.

Acıbadem Üniversitesinde gerçekleştirilen 3'üncü Türkiye Münazara Şampiyonasında Türkiye şampiyonu olan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri münazara takımı 2017-2018 eğitim öğretim yılının açılış töreninde ödüllendirildi. Yarışmanın şampiyon öğrencilerini kutlayan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar ve Genel Müdür Yardımcısı Can Hoşcan, öğrencilere başarı sertifikalarını verirken GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy tarafından özel olarak verilen ödülleride taktim etti. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarını Türkiye şampiyonluğuna götüren Münazara Takımı Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ferit Aslan önderliğinde Ece Oğuzhan, Mustafa Okan Araz, Ekin Utku Kanevetçi, Nilüfer Kardo ve Mehmet Emin Kılıç'tan oluştu. Gaziantep’in gururu haline gelen ve elde ettikleri Türkiye Şampiyonluğuyla isimlerinden sıkça söz ettiren ekip 2017-2018 eğitim öğretim yılında da başarılara imza atmaya hazır olduklarını ifade ettiler. Düzenlenen törende GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy Yönetim Kurulu Üyeleri Celal Ersoy ve Avukat Aysel Tokatlı başarılı öğrencileri kutlayarak günün anısına hatıra fotoğraf çektirdi.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI'NDA ZİLLER ÇALDI

Kuruluşunun 54'üncü yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutlamaya hazırlanan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında 2017-2018 eğitim öğretim yılı start aldı.

GKV Özel Okullarında düzenlenen törene GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, Mütevelli ve Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Aysel Tokatlı  ile çok sayıda davetli katıldı. 2017-2018 eğitim öğretim yılı Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen törenle başladı. GKV Özel Okulları bünyesinde faaliyet gösteren GKV Özel Anaokulu, GKV Özel İlkokulu, GKV Özel Ortaokulu, GKV Özel Anadolu Lisesi, GKV Özel Fen Lisesi ve Cemil Alevli Koleji öğrencileri için düzenlenen ortak törene GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Aysel Tokatlı ile çok sayıda davetli katıldı.

2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk gününde en az veliler ve öğrenciler kadar heyecanlı olduklarını ifade eden Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu Müdürü Mustafa Şenel, yaptığı açılış konuşmasında “Biz öğretmenler için her yıl yeni bir heyecan ve yeni bir umuttur. Atamızdan bize miras kalan vatanımız, Bağımsızlığımız, bayrağımız, cumhuriyetimiz, yeni nesillerimiz, Biz öğretmenlere emanetsiniz. Yarım asırdır büyük işler başaran okulumuz, tüm paydaşlarımızın azmi, hedefleri ve hayalleri ile asırlar sürecek yeni başarılara imza atmanın kararlılığı ile 2017-2018 eğitim öğretim yılına hazırız. Okuyan, düşünen, anlayan, anlamlandıran, yaratıcı, yenilikçi, dizayn eden ve inşa eden bir toplum olma yolunda büyük bir adım atarak başlıyoruz yeni yıla. Daha bugünden biliyorum ki senenin sonu geldiğinde hedeflerimizin ve amaçlarımızın tamamına ulaşmış olacağız. Daha ilk günden biliyorum ki en iyisini hak eden siz evlatlarımız senenin sonunda çok güzel bir yıl geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşayacaksınız. Sevgili çocuklar iyi ki varsınız ve iyi ki bize emanetsiniz. Biz öğretmenler siz olmadan çok yarım kalırdık. Biz öğretmenler öğrencilerimizle tamız ve öğrencilerimizle büyüğüz.nYeni eğitim öğretim yılımız hepimize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Düzenlenen açılış töreninde Yağız Bayrak okuduğu şiirle büyük alkış alırken GKV İlkokulu eksi öğrenci meclis başkanı Derin Tekerekoğlu 2016-2017 eğitim öğretim yılında gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgiler vererek yeni eğitim öğretim yılında daha fazla sosyal sorumluluk projesi yaparak kente hizmet etmek istediklerini dile getirerek, "Geçen yıl Gaziantep Büyükşehir Belediyesiyle ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz 'Çocuk Dostu Şehir Gaziantep' projesinin çalışmaları başlamış durumda. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri olarak kentimizde gerçekleştirdiğimiz projelerin hayata geçmesini görmek bizler için onur vericidir" dedi.

Düzenlenen törende Ada Canbolat, İlter Ertürk, Selen Teymur ve Tolga Savrun okudukları şiirlerle dikkat çektiler. 2016-2017 eğitim öğretim yılında çeşitli etkinliklerle derece elde eden öğrencilere günün anısına armağanlar verildi. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında 54.yıl anısına çalan ders zilinin ardından bütün öğrenciler ilk derslerini yapmak üzere sınıflarına giderken bu yıl ilk kez okul öncesi eğitim almak üzere okula başlayan öğrencilerin ve velilerinin heyecanları gözlerinden okunuyordu.

Güçlü ve büyük Türkiye’nin yarınlarını oluşturacak nesiller yetiştirmeye 1963 yılından bu yana devam eden bir eğitim çınarı olan GKV’nin bundan sonraki süreçte de aynı özveriyle faaliyetlerini sürdüreceğini belirten GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, "1963 yılında değerli kurucumuz merhum cemil alevli tarafından Türk Milli Eğitimine kazandırılan bu yüce bilim yuvasına emanet ettiğiniz ülkemizin geleceği öğrencilerimizi, kuruluşumuzdan bu yana değişmeyen misyonumuzla yarınlara hazırlayacağımıza söz veriyoruz. Bugüne kadar başarılarıyla her zaman ilimizin gururu olan okullarımız geride bıraktığımız eğitim döneminde de alışılmış başarılarını katlayarak sürdürmüştür" şeklinde konuştu.

Düzenlenen törenin ardından GKV Özel Anaokulu, GKV Özel İlkokulu, GKV Özel Ortaokulu, GKV Özel Anadolu Lisesi, GKV Özel Fen Lisesi ve Cemil Alevli Koleji öğrenciler 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk dersine başladı.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL İLKOKULU VE ORTAOKULUNDA UYUM HAFTASI BAŞARIYLA DEVAM EDİYOR

Yeni eğitim sezonunda ilk kez birinci sınıfa başlayacak öğrenciler ve beşinci sınıfa geçen öğrencilere yönelik uygulanmakta olan uyum haftası etkinlikleri başarıyla sürüyor. 2017-2018 eğitim öğretim yılında ilk kez okula gidecek ve beşinci sınıfa geçen öğrencilere uygulanan uyum haftası etkinlikleri, Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu ve Ortaokulunda başarıyla devam ediyor.

Yeni eğitim sezonunda kuruluşunun 54. yıl dönümünü kutlamaya hazırlanan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarındaki uyum etkinliklerine öğrencilerin yanı sıra velileri de ilgi gösteriyor. Uygulamalarda okulla ilgili öğrencilere birçok bilgiler aktarılırken okul ve sınıf kurallarının yanı sıra birlikte eğitim öğretim görecekleri arkadaşlarıyla aralarındaki ilişkileri geliştirmeye yönelik de bilgiler veriliyor. Sınıf öğretmenleri eşliğinde eğitim gören öğrenciler okulumu tanıyorum programı çerçevesinde de okulda çeşitli ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ortak kullanım alanlarını ve okulun diğer bölümlerini mercek altına alıyor. Başarıyla uygulanan programının 15 Eylül Cuma günü sona ereceğini ifade eden GKV Özel İlkokulu Müdürü Mustafa Şenel “2017-2018 eğitim öğretim yılının startını geçtiğimiz hafta öğretmenlerimize yönelik gerçekleştirdiğimiz hizmet içi eğitim programlarımızla verirken 11 Eylül pazartesi itibarıyla birinci sınıf öğrencilerimize yönelik uyum haftası programımızı başarıyla sürdürüyoruz. Öğrencilerimizin yanı sıra velilerimizin de yoğun ilgi gösterdiği program kapsamında öğrencilere sınıf içi ve okul içi kurallar anlatılırken çeşitli etkinliklerle öğrenciler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi de sağlanıyor. Öğretmenleriyle ilk kez tanışan öğrencilerimizin okulun çeşitli birimlerini tanımaları da sağlandı. Velilerimizle de eğitim süresince koordinasyon sağlanarak okul aile ve öğretmen iş birliğinin geliştirilmesi yönünde karşılıklı görüş alışverişlerimiz oldu. Program okullarımızda başarıyla uygulanıyor. 15 Eylül Cuma günü son bulacak olan programın ardından 18 Eylül Pazartesi günü normal eğitim öğretim faaliyetlerine başlayacağız” dedi.

GKV Özel Ortaokulu Müdürü Nadir Gürsel ise uygulamalar ile öğrencilerde önemli davranış ve kazanımların elde edildiğini ifade etti.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARINDA TAKIM RUHU ve TAKIM ÇALIŞMASI KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ

GKV ailesinin önemli parçası olan öğretmenler ve idareciler için planlanan  hizmet içi seminer programının bugüne dair konusu  “Takım Ruhu ve Takım Çalışması” oldu.

2017-2018 hizmet içi seminer programına kesintisiz devam eden GKV Özel Okulları, “Takım Ruhu ve Takım Çalışması” konulu seminerde konuşmacı olarak Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Yaşar ÖZBAY’ı ağırladı. Büyük beğeni ve ilgiyle takip edilen seminerde Sayın Özbay bir kurumda takım üyesi olabilmenin öneminden ve takım ruhunun bir kuruma kazandırdığı değerlerden bahsetti. Özbay sözlerine şöyle devam etti: “İyi bir takım olmak, ortak bir görev bilinci ve katkı sağlayan istekli ve azimli takım üyelerinin desteğine ihtiyaç duyar. Bireysel farklılıklara değer vermek, becerileri desteklemek ve karşılıklı yardımlaşmak, başkaları tarafından ortaya sürülen fikirleri destekleyerek geliştirmeye çalışmak ve iyi bir sorgulama becerisi iyi bir takımın özellikleri arasındadır.  Bir kurumdaki takım çalışması aynı zamanda liderlik, vizyon, işbirliği, güven, iletişim, esneklik ve yaratıcılığı da içinde barındırmalıdır. Başarılı bir takımın olmazsa olmazı mutlu ve huzurlu ekip üyeleridir. Mutlu çalışanlar olmazsa o kurumda verimlilik de olmaz. Takım liderlerinin mutlaka o huzuru, güveni ve motivasyonu sağlaması oldukça önem taşımaktadır.”dedi.   Sayın Özbay’a GKV Özel Okulları Genel Müdür Yrd. Sayın Can Hoşcan tarafından günün anısına dair hediyeleri takdim edildi.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL ANAOKULU 54.YILIN STARTINI EĞİTİMDE YENİLİKLERLE VERECEK

2017-2018 eğitim öğretim yılı hazırlıklarını tamamlayan ve öğretmenlere yönelik hizmet içi eğitim seminerlerini uygulamalı olarak gerçekleştiren Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları okul öncesi eğitimde de birçok yenilikle öğrencilerin daha iyi koşullarda geleceğe hazırlanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları okul öncesi eğitim alanında görev yapan sınıf öğretmenleri ve branş öğretmenlerine yönelik gerçekleştirilen hizmet içi eğitim seminerleri hakkında bilgiler veren GKV Özel Anaokulu Müdiresi Gökçen Bulut, yapılan bütün çalışmaların daha kaliteli bir eğitim için olduğunu ifade etti. 18 Eylül pazartesi günü başlayacak olman yeni eğitim öğretim yılına hazır olduklarını belirten Bulut, "Öğretmenlerimiz yaz tatili boyunca yurt içi ve yurt dışında bir çok eğitim programına katılarak okul öncesi eğitim alanındaki yenilikleri yakından takip etme imkanı buldu. 2017-2018 eğitim öğretim yılında da uygulayacağımız Montessori eğitim sistemiyle ilgili konunun uzmanlarıyla öğretmenlerimiz bir araya gelerek bir çok alanda karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Son olarak Montessori matematik eğitimi konulu seminer konunun uzmanı Montessori Eğitim Danışmanı Emel Çakırgöz Wilibrand tarafından gerçekleştirildi. Öğretmenlerimizle uygulamalı olarak üç gün süre ile gerçekleştirilen eğitim gayet verimli geçti" diye konuştu.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI 54. YILA MERHABA DEDİ

Kuruluşunun 54. yılını çeşitli etkinliklerle kutlayamaya hazırlanan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 2017-2018 eğitim öğretim yılının startını verdi. Yeni eğitim öğretim yılında ilk kez görev alacak olan çeşitli branşlarda öğretmenlerin tanıtıldığı toplantıda uygulanacak oryantasyon eğitimi hakkında da bilgiler verilirken yaklaşık 270 öğretmen, idareci ve idari memurun görev yaptığı GKV Özel Okullarında hizmet içi eğitim kursları da başladı.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının çeşitli kademelerinde bu yıl ilk kez göreve başlayacak olan öğretmenler için oryantasyon eğitimi start alırken 2017-2018 eğitim öğretim yılında görev yapacak olan bütün idareci ve öğretmenlere yönelikte hizmet içi eğitim programları uygulanmaya başlandı. 2017-2018 eğitim öğretim yılıyla ilgili gerekli her türlü hazırlıklarını tamamlayan GKV Özel Okulları yeni eğitim öğretim yılının ilk eğitimini göreve ilk kez bu yıl başlayacak olan öğretmenlerle gerçekleştirdi. GKV Özel Okullarına bağlı GKV Özel Anaokulu, GKV Özel İlkokulu, GKV Özel Ortaokulu, GKV Özel Fen Lisesi, GKV Özel Anadolu Lisesi ve Özel Cemil Alevli Koleji bünyesinde görev yapacak olan öğretmenlere kurum kültürü ve kurumun hedef ve amaçları anlatıldı. GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar göreve yeni başlayacak olan öğretmenlerin tanıtımıyla ilgili gerçekleştirilen ilk toplantıda Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının kuruluşundan bu yana verdiği eğitim hizmetleriyle ilgili bilgiler verdi. 2016-2017 eğitim öğretim yılında elde edilen başarılarla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Taşlıyar 2017-2018 eğitim öğretim yılıyla ilgili gerçekleştirilmesi planlanan hedefleri de dile getirerek GKV Özel Okullarından mezun olan öğrencilerin Türkiye'nin en prestijli liselerine girebilme şansı yakaladıklarını sözlerine ekledi. Cemil Alevli Kolejinden bu yıl mezun olan öğrencilerin yurt dışında bir çok üniversitede okuma hakkı elde ettiğini ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Can Hoşcan'da ABD'de üniversite eğitimi almak için çeşitli üniversitelere kayıt yaptıran öğrencilerin başarıları hakkında bilgiler verdi.

2017-2018 eğitim öğretim yılında ilk kez görev yapacak olan öğretmenler için düzenlenen oryantasyon eğitiminde kurum hakkında çeşitli bilgiler vererek yeni eğitim öğretim yılında bir önceki döneme oranla daha çok başarı beklediklerini ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar "2017-2018 eğitim öğretim yılıyla ilgili gerek akademik gerekse fiziki çalışmalarımızı tamamladık. Kurumlarımızda bu yıl ilk kez göreve başlayan çeşitli branştaki öğretmenlerimiz için bu gün oryantasyon eğitimimiz başladı. Okulların tatile girmesiyle birlikte yaz aylarında kurumumuzda görev yapan öğretmenlerimiz gerek yurt içinde gerekse yurt dışında çeşitli akademik programlara katıldılar. 5 Eylül itibarıyla kurum bünyesindeki seminer çalışmalarımız başlamış olup 2017-2018 eğitim öğretim yılına yönelik son hazırlıklarımızı da tamamlayacağız" dedi. Bugün başlayan oryantasyon eğitiminde kurum kültürü, misyonu, vizyonu ve yürütülen proje ve çalışmalarla ilgili göreve yeni başlayan öğretmenlere çeşitli brifing ve seminer verilecek. GKV Özel Okullarında bu yıl ilk kez görev yapacak olan öğretmenlerin heyecanları gözlerinden okunurken Türkiye'nin en önemli eğitim kurumlarından birisi olan GKV Özel Okullarında göreve başlamaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler. 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı birinci kanaat dönemi, 18 Eylül 2017 Pazartesi günü öğrencilerin ders başı yapmasıyla başlayacak ve 19 Ocak 2018 Cuma sona erecek. 22 Ocak 2018- 2 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak olan yarı yıl tatilinin ardından ikinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi başlayacak ve 8 Haziran 2018 Cuma sona erecek.


GKV ÖZEL ORTAOKULUNDA “VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ” SEMİNERİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu olarak 5.sınıf öğrencilerimize, Rehber Öğretmenimiz Nevra Erserim tarafından “Verimli Ders Çalışma Teknikleri” konulu öğrenci semineri verilmiştir. Bu seminerde öğrencilerimizin en çok problem yaşadıkları konular olan ders çalışmaya başlamakta neden sıkıntı yaşarız? Ders Çalışırken neden konsantrasyonumuzu sağlayamayız? Ve neden çalıştığımız halde başarılı olamayız? Sorularının cevapları ayrıntılı olarak verilmiştir.

Verimli ders çalışma nedir? Okul başarısını önemli ölçüde etkileyen çalışma alışkanlıkları nelerdir? Amaç doğrultusunda, planlı programlı çalışmak ne demektir? Gibi konuların ayrıntılı olarak anlatıldığı seminerde,  öğrencilerimize” Verimli Ders Çalışmanın” sadece ders çalışmak için zaman ayırmak olmadığı, aksine hem ders çalışmak için zaman ayırıp hem de diğer sosyal etkinliklerin de planlanması olduğu ifade edilmiştir. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği seminer, öğrencilerin merak ettikleri soruların cevaplandırılmasıyla sona ermiştir.


BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ (BAÜ) REKTÖR DANIŞMANI TURGAY POLAT ÖĞRENCİLERİMİZLE BULUŞTU

Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Danışmanı Turgay Polat GKV Özel Liseleri öğrencilerine değişen dünya düzeni ile ortaya çıkan yeni bir kavram olan "GELECEĞİN İNSANI" olmayı anlattı.

Sayın Polat GKV'li gençlere iyi bir üniversite tercihi için tavsiyelerde bulundu:

"-Artık öğrencilere şu bölümü seç, bu bölümü seç diyemeyiz. Çünkü dünya artık bizim bildiğimiz dünya değil ve sürekli değişiyor.

-Şu anda önemli olan öğrencilere oturup sadece ders mi anlatacağız yoksa onları birçok farklı beceri ile donatıp hangi alana yönelirse yönelsin etkin bir gelecek kurmasını mı sağlayacağız konusuna açıklık getirmek.

-Sizler mutlaka dünyayı tanıyan, küresel insanlardan olun.-En az 1 yabancı dil öğrenin.

- Bölüm değil üniversite seçmenin her zaman daha değerli olduğunu unutmayın.

-Seçeceğiniz üniversitenin yurt dışı bağlantıları ve imkanlarına mutlaka dikkat edin.

-Tercih edilen üniversitenin hayata ne kadar yakın olduğu, şirketlerle ne kadar bağlantılı olduğu, ne kadar staj yaptırdığı, kişiyi ne kadar işin içindeki insanlarla bir arada tuttuğu çok önemli.

-Şu anda geleceğin mesleğine sahip olmak değil geleceğin insanı olabilmek daha da anlamlı’’ diyerek konuşmasını noktaladı.


 


 

© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.