2014-2015 - 2. Dönem YILI HABERLERİ

GKV'Lİ DİLA BALOĞLU AVRUPA OKULLAR SATRANÇ ŞAMPİYONASINDA BİRİNCİ OLDU

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Başbakanlık Tanıtma Fonu'nun destekleriyle organize edilen 2015 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası, 2 Temmuz 2015 tarihinde gerçekleşen ödül töreni ile tamamlandı.

Konya Rixos Otel'de, 24 Haziran - 2 Temmuz 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen 2015 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası, 12 ülkeden (Rusya, Azerbaycan, İngiltere, Bulgaristan, Danimarka, Romanya, Arnavutluk, Finlandiya, Gürcistan, Moldova, İspanya ve Türkiye) toplam 666 sporcunun katılımıyla tamamlandı. Sporcuların 12 kategoride, 9 gün boyunca mücadele ettiği şampiyonanın kapanış töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Avrupa Satranç Birliği (ECU) Başkanı Zurab Azmaiparashvili, Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) Okulda Satranç Komisyonu Başkanı Kevin O'Connell, Genel Sekreteri ve Moğolistan Federasyonu Başkanı Sainbayar Tserendorj ve Konsey Üyeleri Tshepo Sitale (Botsvana), Christos Pilalis (Yunanistan), Ravindra Dongre (Hindistan), Jose Francisco Suarez Roa (İspanya) ve Uluslararası Okulda Satranç Birliği Başkanı Alexander Kostyev, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Başkan Vekilleri Prof. Dr. Yusuf Doğruer ve Aşkın Keleş, Yönetim Kurulu Üyeleri Kasım Yekeler, Halil İbrahim Sarı, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Başkan Vekili Tamer Sorgun, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Meram Belediye Başkan Yardımcısı Abdi Kalan ve Konya Gençlik Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ali Kanber'in katılımıyla kapanış töreni gerçekleşti.

9 YAŞ BAYAN KATEGORİSİ ( Katılım 70 sporcu )  AVRUPA OKULLAR  11. DİLA BALOĞLU 2/D

8 YAŞ BAYAN KATEGORİSİ ( Katılım 70 sporcu )  AVRUPA OKULLAR  1. DİLA BALOĞLU 2/D

ÖDÜL OLARAK ( Madalya + Başarı Belgesi + Satranç seti ) Kazanmıştır. 

9 YAŞ GENEL KATEGORİSİ ( Katılım 119 sporcu )  AVRUPA OKULLAR 31. KAAN ZENCİRKESER 2/D

8 YAŞ GENEL KATEGORİSİ ( Katılım 119 sporcu )  AVRUPA OKULLAR  4. KAAN ZENCİRKESER 2/D

11 YAŞ GENEL KATEGORİSİ ( Katılım 108 sporcu )  AVRUPA OKULLAR 25. ONUR UTKU BATMAZ 5/A

11 YAŞ GENEL KATEGORİSİ ( Katılım 108 sporcu )  AVRUPA OKULLAR 30. UMUT BARIŞ İNANÇ 5/C


GKV İLKOKULUNDAN MUHTEŞEM KEP TÖRENİ

GKV Özel İlkokulunda düzenlenen kep töreniyle bu yıl 4.sınıfı başarıyla tamamlayan öğrenciler kep atarak mezun oldu.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş ve çok sayıda davetlinin katıldığı kep töreninde bayrak flama devir teslim seremonisinin ardından çeşitli yarışma ve sınavlarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken okul idareci ve öğretmenlerine de çiçek takdim edildi. Başarı dolu bir yılı geride bıraktıklarını ifade eden GKV Özel İlkokulu Müdürü Hüseyin Emre sevinç ve hüznü bir arada yaşadıklarını ifade ederek mezun olan öğrencilere başarılar diledi. Velilerin büyük bir heyecanla izlediği kep töreninde zaman zaman duygulu anlar yaşanırken öğrenciler sahnede bir birinden güzel veda parçalarını seslendirdi. Öğrenci korosunun seslendirdiği parçaların ardından büyük bir coşku ile keplerini atan öğrenciler ilkokulu bitirmenin heyecanını yaşarken konuklarda öğrencilerin mutluluğuna ortak oldu. Onuncu yıl marşı ve Kolej Marşının büyük bir coşkuyla seslendirildiği törenin ardından öğrencilere sembolik diplomaları da verildi. Öğrencilerini mezun eden sınıf öğretmenlerinin duygulandığı ve zaman zaman göz yaşlarına hakim olamadıkları gözlenirken öğrenciler de öğretmenlerini kucaklayarak vedalaştı. 2014-2015 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte GKV Özel Okulları öğretmen ve idarecilerin 2015-2016 eğitim öğretim yılına hazırlık yapmak üzere çeşitli seminer ve organizasyonlara katılacakları da açıklandı.


GKV ORTAOKULU 52. YIL MEZUNLARI KEP ATTI

Gaziantep Kolej Vakfı Ortaokulu öğrencileri düzenlenen törenle kep atarak liseli oldu. GKV Özel Okulları eğitim kampüsünde 2014-2015 eğitim öğretim yılı mezunları için düzenlenen muhteşem bir tören davetlileri duygulandırdı.

GKV Özel Ortaokulu mezunları için düzenlenen tören, öğrenci ve öğretmenlerin alkışlar arasında süren geçiş seremonisiyle start aldı. Bayrak flama devir teslim töreninde GKV Özel Ortaokulu okul birincisi İrem Ateş, bayrağı 7. sınıf okul birincisi Başak Nida Yıldız’a; GKV okul flamasını ise Arda Taşpolat 7. sınıf öğrencisi Kaan İyiköşker’e teslim etti. Duygusal anların yaşandığı devir teslim töreninde öğrenciler ayakta alkışlandı. Kuruluşundan bu yana çağdaş ve laik çizgisinden ödün vermeyen GKV Özel Okullarının Türkiye’nin en köklü eğitim kurumları arasında yer aldığını ifade eden GKV Ortaokulu Müdürü Ali Bozgeyik "GKV Özel Okullarının 52 yıldır Atatürkçü, çağdaş bir çizgide üst düzey başarılara imza atan öğrenciler yetiştirerek ülke aydınlanmasında önemli bir görev üstlendi, bu görevi sonsuza dek devam edeceğiz Ülkemizin aydınlık yüzü ve güvencesi olan öğrencilerimizle gurur duyuyoruz" dedi.

GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar GKV ailesinin öğrenci, veli, yönetici ve öğretmenleriyle ortak bir ruh yaratmayı başaran ender okullardan biri olduğunu, elde edilen büyük başarıların da bu ruhun ürünü olduğunu belirterek 2014-2015 mezunlarını kutladı.  GKV Özel Ortaokulu kep töreni Okul birincisi İrem Ateş’in konuşması ve mezun kütüğüne çivi çakmasıyla devam etti. Öğrenciler tarafından seslendirilen veda şarkısı konukları duygulandırırken öğrencilere velilerin ve davetlilerin de eşlik ettiği gözlerden kaçmadı.  Gecenin ilerleyen saatlerinde öğrenciler coşkulu bir ortamda keplerini atarak okullarına veda ettiler.


GKV’LİLER MUHTEŞEM BALODA EMRAH’LA COŞTU

Yoğun geçen akademik takvimin ardından okullarından mezun olan GKV Özel Ortaokulu öğrencileri için düzenlenen baloda ünlü sanatçı Emrah bir birinden güzel parçaları seslendirdi.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Orta Okulu öğrencileri kendileri için düzenlenen mezuniyet balosunda gönüllerince eğlendiler.  GKV Ortaokulu 52. mezunları, Anatolian Otelde düzenlenen mezuniyet balosunda mezun olma sevinçlerini doyasıya yaşarken geceye katılan ebeveynleri ile öğretmen, idareci ve konuklarda okullarını başarıyla bitiren öğrencilerin sevinçlerine ortak oldu. Öğrenci temsilcileri tarafından GKV Özel Ortaokulu Müdürü Ali Bozgeyik ve GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş’e günün anısına birer çiçek verildi. Temsilciler yaptıkları konuşmada nitelikli bir eğitim alma şansı buldukları GKV Özel Okullarında liseyi de tercih edeceklerini ve anaokulundan bu yana girdikleri GKV ailesinden lise mezunu olarak üniversiteye gitmeyi hedeflediklerini söylediler. GKV Özel Ortaokulu öğrencileri şık kıyafetleriyle geçiş seremonisi yaparak idareci öğretmen ve velileri selamladı.  Mezuniyet dansıyla başlayan muhteşem gece GKV Özel Ortaokulu Müdürü Ali BOZGEYİK ve GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım ATEŞ’in öğrencilerle birlikte pasta kesmesi ile devam etti. Ünlü sanatçı Emrah’ın sahne aldığı gecede öğrenciler ve konuklar gönüllerince eğlenirken 2014-2015 eğitim öğretim yılını başarıyla tamamlayan GKV Özel Okulları öğrencileri bir birleriyle vedalaşarak ayrıldılar.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI İZMİR GEZİSİ’NDE

51 öğrenciyle Gaziantep’ten başlayan gezinin ilk gününde Efes Antik Kenti ziyaret edildi. Yaklaşık 3 saat süren ziyaret esnasında öğrencilere MÖ 6000 yılında kurulmuş olan kent hakkında firma rehberi tarafından bilgiler verildi. İkinci gün ilk olarak Şirince köyü ziyaret edildi. Ardından sırasıyla Meryem Ana Kilisesi, Artemis Tapınağı ve İsabey Camii ziyaret edildi. Rehberimiz tarafından bölge ile ilgili geniş bilgiler aktarıldı. Üçüncü gün ise Hierapolis Antik Kenti ve Pamukkale Travertenleri gezildi. Öğrencilerimizin ilgiyle gezip bilgilendiği bu bölge oldukça dikkat çekici bulundu. Dördüncü günde ise otobüs ile Çeşme’ye hareket edildi. Orada bizi bekleyen gezi teknesine binilerek Çeşme etrafındaki koylar ziyaret edildi. Sadece Gaziantep Kolej Vakfı öğrencilerine tahsis edilmiş olduğundan öğrencilerimiz gönül rahatlığı ile eğlendiler. Ardından Alaçatı bölgesi ziyaret edildi ve öğrencilere serbest zaman verilerek bol bol gezme imkânı sağlandı. Beşinci ve son günümüze Tarihi İzmir Konak Meydanı’ndaki Saat Kulesi ziyaret edildi. Ardından Kemeraltı ve Bornova’nın tarihî ve kültürel kısımları rehberimizin aydınlatıcı bilgileri eşliğinde gezildi. Tüm öğrencilerin ailelerine sorunsuz ve mutlu olarak teslimiyle gezi son buldu.

Gezi ile amaçlanan Ege Bölgesi’nin tarihî ve kültürel zenginliklerinin öğrencilere tanıtılması başarıyla gerçekleştirildi.


ANAOKULU MEZUNİYET TÖRENİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Anaokulu öğrencileri, 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılını muhteşem bir kep töreni ile tamamladılar.

10 Haziran 2015 tarihinde okul bahçesinde düzenlenen diploma töreni, anaokulu öğrencileri ve öğretmenlerinin geçişinin ardından İstiklal Marşı ve Saygı duruşu ile başladı. Törene katılan değerli velilerimizin ve konuklarımızın alkışları eşliğinde sahnede yerini alan minik öğrenciler,  birbirinden güzel çocuk şarkılarını seslendirdikleri koro ile izleyenlerin beğenisini kazandılar.

Anaokulu öğrencileri, Eğitim ve öğretim hayatının ilk basamağına adım attıkları Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Anaokulu çatısında başarılı bir yılı bitirmenin belgesi olarak sınıf öğretmenlerinden temsili diplomalarını aldılar. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Anaokulu 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılı mezuniyet töreni 10.Yıl Marşı eşliğinde görkemli bir şekilde sona erdi.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları ailesi olarak eğitim hayatına atılan bu ilk adımın aydınlık hayatlara yolculuk yolunda değerli bir ışık tutacağının huzuru ve gururu ile sevgili öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.


GKV ÖZEL LİSELERİ 2015 MEZUNLARINA İHTİŞAMLI UĞURLAMA

08 Haziran 2015 Pazartesi günü Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri mezuniyet töreni düzenlendi. GKV Eğitim Yerleşkesinde yapılan törene GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy ve Celal Ersoy, Yönetim ve Mütevelli Kurulu üyeleriyle çok sayıda davetli katıldı.

GKV Fen Lisesi okul birinciliğini Elif Ece Uçar kazanırken okul ikinciliğini Fatma Yıldırım, üçüncülüğü Onur Can Biçer kazandı. GKV Özel Anadolu Lisesi birinciliğini Hayriye Sena Eroğlu kazanırken ikinciliği Yağmur Fındık, üçüncülüğü de Sercan Özen elde etti.

GKV Özel Liseler Müdürü Sayın Ülkü Ulutaş açılış konuşmasında öğrencilere: “Sizler ailelerinizden aldığınız eşsiz aile eğitimi ve okullarımızdan aldığınız çağdaş, bilimsel ve Atatürkçü eğitim-öğretim ile Ata’sına layık bireyler olarak yetiştiniz. Ata’mızın izinde durmadan, yorulmadan yürüyecek; şehrimize ve ülkemize en yüce değerleri katacaksınız.  Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında çağdaş, akademik eğitimin yanında kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle sosyal yönlerinizi de erişilmez seviyelere taşıdınız ve özgüven sahibi bireyler oldunuz. Bu etkinliklerin yaşamınıza kattığı eşsiz değerleri toplumun öncü bireyleri ve yol gösteren liderleri olarak yaşayacak ve göreceksiniz.” dedi.

Ardından GKV Özel Okulları Genel Müdürü Sayın Müfit Taşlıyar bir konuşması yaptı ve : “ Bu gecenin haklı gururunu yaşayan, kalpleri heyecanla çarpan siz velilerimizi, öğrencilerimizi ve yakınlarını tebrik ediyorum. Okullarımız çok güçlü akademik kadrosu ve profesyonel eğitim anlayışı ile yarım asırdır Gaziantep’e ve ülkemize hizmet vermektedir. 52 yıldır bu kurumu ayakta tutan Mütevelli Kurulu Başkanımız Sayın Nüket Ersoy’a ve Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Celal Ersoy’a ve siz değerli velilerimize şahsım ve meslektaşlarım adına teşekkür ederim. Bu gururu sizlerle paylaşmak için aranızda bulunan dostlarımıza, konuklarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sevgili Gençler, her zaman en yüksekte olmayı, en güçlü olmayı ve en başarılı olmayı hedefleyiniz. Aileleriniz ve öğretmenleriniz olarak bunları başaracağınızdan eminiz ve daima sizlerleyiz. Sizlerin Türkiye’nin en seçkin üniversitelerine yerleşmenizi, sonra da yükseköğrenim ve meslek hayatınızda çok başarılı insanlar olmanızı diliyorum.” dedi.

Törende bayrak flama devir tesliminin ardından GKV Fen Lisesi Birincisi Elif Ece Uçar ve Anadolu Lisesi birincisi Hayriye Sena Eroğlu yaş kütüğüne dönem plaketlerini çakarak günün anısına birer konuşma yaptılar.

GKV Özel Liseler Müdürü Sayın Ülkü Ulutaş ve Müdür Başyardımcısı Sayın Mevlüt Duman’ın öğrencilere diplomalarını vermesinin ardından, öğrenciler hep birlikte keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladılar.

GKV Özel Fen Lisesinden 60 öğrenci mezun olurken GKV Özel Anadolu Lisesinden toplam 108 öğrenci mezun oldu.


GKV’LİLER ÜNİVERSİTELERİ TANIYOR

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liselerinin geleneksel üniversite gezisi 01-06 Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Geziye GKV Fen ve Anadolu Liseleri 11. sınıflardan 89 öğrenci ve 6 öğretmen katıldı.

Gezide İstanbul’daki Boğaziçi, Yıldız Teknik, Koç, Sabancı, Bilgi, Okan, Yeditepe, Kadir Has; Ankara’daki ODTÜ, Hacettepe ve Bilkent gibi seçkin üniversiteler ziyaret edildi.

Yapılan gezilerde üniversite öğrencileri ve üniversite hocaları tarafından üniversite tanıtımları yapılmış ve kampüs turları gerçekleştirilmiştir. Bu tanıtımlarda okul öğrencilerimizin meraklı soruları tanıtım görevlileri tarafından cevaplanarak öğrencilerin üniversiteler hakkında daha sağlıklı bilgi almaları sağlanmıştır.

Üniversite tanıtımlarında ziyaret edilen üniversitelerin çoğunda GKV mezunu öğrencilerin görev alması öğrencilerimizin üniversitelerle ilgili bilgilerini daha da somutlaştırmıştır. Mezun öğrencilerimizin üniversitelerde böyle sosyal çalışmalarda görev alması bizleri gururlandırmıştır.

Bu gezi sayesinde öğrenciler İstanbul ve Ankara’da hayalini kurdukları üniversiteleri ve üniversite yaşamını tanımış, böylece gelecek yıl üniversite tercihleri konusunda akıllarına takılan birçok sorunun cevabını bulmuşlardır. Ayrıca bu gezi sırasında buralardaki tarihî ve kültürel mekânları ziyaret etme fırsatı bulmaları öğrenciler için sosyal ve kültürel yönden büyük bir kazanım olmuştur. Böyle kültürel gezilerimiz önümüzdeki yıllarda da devam edecektir.


MÜNAZARA ŞAMPİYONASI FİNAL

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri münazara takımı, Argüman Fabrikası'nın düzenlediği Türkiye Münazara Şampiyonası'nın final karşılaşmalarında büyük başarı kazanarak Türkiye 5.si olmaya hak kazanmıştır. İstanbul Galatasaray Lisesinde gerçekleştirilen Argüman Fabrikası’nın düzenlediği Türkiye Münazara Şampiyonası'nın finallerinde, GKV Özel Okulları münazara takımı, Galatasaray Lisesi, Robert Kolej, İstanbul Erkek Lisesi, Üsküdar Amerikan Koleji gibi seçkin okulların da bulunduğu 16 lisenin oluşturduğu gruplarda yarıştı. Elemelerde GKV Özel Okulları münazara takımında Ezgi Koçdağ, Baran Yolcu,  Elif Kazaz ve Metin Taşdemir görev alarak yarışmalarda üstün performans sergilediler. Öğrencileri kutlayan Gaziantep Kolej Vakfı Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, münazara becerisinin öğrencilere mesleklerinde ve özel yaşamlarında büyük katkı sağlayacağını ifade ederek elde edilen başarıların önemli olduğuna dikkat çekti. GKV Özel Okulları öğretmeni Özlem Fındık rehberliğinde çalışmalarını sürdüren takımın önümüzdeki yıllarda da büyük başarılara imza atacağına inanıyor ve Gaziantep Kolej Vakfı ailesi olarak kendilerini kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.


MİNİK ADIMLARLA DANSIN BÜYÜSÜ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Anaokulu  öğrencileri, 04 Haziran 2015 günü ‘Minik Adımlarla Dansın Büyüsü’ isimli dans gösterisi ile tüm izleyenlerin beğenisini kazandılar. Şehitkamil Kültür Merkezi’nde düzenlenen gecede sahnede yerini alan minik öğrenciler, kostümleriyle, koreografinin güzelliğiyle kendilerini izleyen büyüklerine göz dolduran bir dans gösterisi sergilediler.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Anaokulu Müdürü Neslihan Türkistanlı’nın açılış konuşmasıyla başlayan program,  5 yaş grubu öğrencileri tarafından hazırlanan, İngilizce ve Türkçe koro ile devam etti. Kız öğrencilerin bale gösterisi minik balerinlerimizin romantik bir şovuna dönüştü.  Anaokulu 6 yaş öğrencilerinin dans potporisi ile devam deden programda Ege yöresinden zeybek, , Marmara Bölgesi’nden roman havası, Kafkas yöresi dansları, Karadeniz ve Gaziantep yöresi halk oyunları gösterisi ve karma yöresel halk dansları sergilendi.

Program sonunda 10. Yıl marşı ve okul marşı eşliğinde hep birlikte coşkulu bir şekilde dans ederek günün başarısını yaşayan öğrencilerimizi, onları yetiştiren değerli velilerimizi ve emek veren öğretmenlerimizi Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları olarak kutluyoruz.


GKV ANAOKULU OLİMPİYATLARI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Anaokulu öğrencileri Mayıs ayı içerisinde düzenlenen spor, heyecan ve performans dolu aktif bir etkinlikle hünerlerini sergilediler. GKV Anaokulu öğrencilerinin bir yıl boyunca çeşitli branş dallarında yaptıkları çalışmalar sonucu elde ettikleri kazanımları kullanarak katıldıkları spor aktivitesi, öğrencilerin yeteneklerini kullanmaktaki başarılarını bir üst seviyeye çıkardı. Bu başarının yanısıra öğrencilerimizin el beceri koordinasyonuna yönelik olarak başarılı bir aktivite gerçekleştirilmiş oldu.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları spor salonunda gerçekleşen ve Beden Eğitimi Öğretmeni Recep Öztürk tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilerin tamamlayacakları çeşitli zorluk derecesindeki 10 parkur okçuluk, jimnastik, atletizm, engelli atlama, dart, çim hokeyi ve sıçrama hareketlerinden oluşan,  kuvvet ve çabukluk çalışmalarını içerecek şekilde hazırlandı. Çalışmaya büyük bir heyecan ve merakla başlayan öğrenciler, öncelikle yaşlarına uygun olarak hazırlanmış parkurların önünde yerlerini aldılar. Gruplar halinde hareketli bir şekilde parkurları tamamlamaya çalışan çocuklar önlerindeki her parkurun sonuna kadar ellerinden gelen tüm beceri ve gayreti gösterdiler.

GKV Anaokulu 2015 Yılı Olimpiyatları’nı tamamlamayı başaran her öğrenci, GKV Özel Okulları Onur Madalyaları’ ile ödüllendirildi. Geleceğe sosyal, bilişsel ve motor kabiliyetleri açsından gelişmiş ve sosyal beceri anlamında hazırlanmış bireyler yetiştirmeyi hedefleyen Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları olarak, minik öğrencilerimizi bu başarılı çalışmalarından dolayı kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.


ANAOKULU ÖĞRENCİLERİMİZDEN GERİ DÖNÜŞÜM PROJESİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Anaokulu öğrencileri Proje ve Tasarım dersi etkinlikleri kapsamında yürütülen ‘Geri dönüşüm ve Değerlendirme Projesi için artık materyalleri değerlendirerek yaptıkları 3 boyutlu proje çalışmalarıyla yaratıcılıklarını ve yeteneklerini sergilediler.

Günümüzde doğa ve çevre koruma faaliyetleri açısından önemli bir anlam kazanan geri dönüşüm konusu, okul öncesi dönemde çocukların çevre bilincini kazanmaları ve bu amaçla artık materyallerin değerlendirilmesi yoluyla gerçek anlamda geri dönüşüm ve değerlendirme örneklerini algılamaları açısından önemli bir yer tutmaktadır. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Anaokulu eğitim programına yerleştirdiği doğa ve çevre koruma etkinlikleri ile bu günden geleceğe doğal kaynaklarımızı korumanın, tutumlu olmanın, değerlendirilebilecek ürünlerin geri kazanımının yollarını göstermeye çalışmaktadır.

Bu amaçla 2015-2016 eğitim ve öğretim dönemi boyunca anaokulu öğrencilerinin evden getirdikleri çeşitli artık materyaller öğrencilerle birlikte tasarlanarak üç boyutlu model çalışmaları oluşturulmuştur. Bu çalışma esnasında renklendirme, birleştirme ve kaynaştırma işlemleri çeşitli tekniklerle birleştirilerek öğrenciler tarafından birebir uygulama yoluyla şekillendirilmiştir. Pet bardaklar, tuvalet kağıdı ruloları, artık süngerler, karton kutular, düğmeler, plastik toplar, çeşitli oyuncak parçaları, kalemler ve artık kumaş parçalarının kullanıldığı etkinliklerde öğrencilerimiz her malzemenin değerlendirilebileceğini gördükten sonra günlük hayattaki geri dönüşüm konusunu daha doğru bir şekilde somutlaştırmışlardır.

Anaokulu öğrencilerimizin yaratıcılıklarını yetenekleriyle birleştirerek kendi grup sanat eserlerini oluşturmalarına olanak sağlayan bu tür çalışmalar, parçadan bütüne ulaşma yoluyla eğitimlerine katkıda bulunmaktadır. Yaratıcılıklarını kullanarak meydana getirdikleri bu güzel çalışmadan dolayı öğrencilerimizi kutluyoruz.


OLİVER TWİST MÜZİKALİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları geleneksel İngilizce gösterileri kapsamında bu yıl Oliver Twist müzikalini Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde sahneledi.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri ve Ortaokulu öğrencileri tarafından sahnelenen Oliver Twist müzikalini izleyenleri adeta büyüledi. GKV’lilerin geleneksel sahne sanatlarında da iyi noktalarda yer aldıklarını ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, gösteri öncesi yaptığı konuşmasında müzikalde rol alan öğrencileri ve müzikalin sahnelenmesinde emeği geçenleri kutlayarak “Eğitim kurumlarımızda akademik çalışmalara paralel olarak öğrencilerimizin birçok yönden gelişmesinde temel etken olan sanatsal faaliyetlerle de yakından ilgileniyoruz. Özellikle sahne sanatları alanında GKV Özel Okullarının bütün kurumlarında birbirinden farklı oyunlar, müzikaller ve gösteriler yılın değişik dönemlerinde sahnelerdeki yerini alıyor. Bugün geleneksel hâle gelen İngilizce müzikal etkinlikleri kapsamında bir dünya klasiğini sahneleyen öğrencilerimizin gösterdikleri yüksek performans hepimizi gururlandırmıştır. Emeği geçenleri kutluyorum.” dedi. GKV Özel Liseleri Müdürü Ülkü Ulutaş da yaptığı konuşmada başarılarla dolu bir yılı geride bırakırken öğrencilerin yılsonu etkinlikleri kapsamında sergiledikleri gösterilerin onların sadece akademik alanlarda değil sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlardaki bireysel ve kitlesel başarılarını ortaya koyduğunun en güzel örneği olduğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Konusunu İngiltere'de bir yetimhanede yetişen Oliver Twist'in açlıkla, acılarla ve korkuyla geçen hayatından alan müzikal “Acaba Oliver'in kötü talihi onu bir hırsız mı yapacak, yoksa güneş bir gün onun da üstüne doğacak mı?” sorularının yanıtını aradı.

Müzikalin sahnelenmesinde GKV Özel Okulları öğretmenlerinden Hakan Alnıaçık, Bilge Didem Korkmaz, Meltem Seçilir, Derya Ayaz Özbağ, Ömer Cengiz, Özlem Orcan, Berkay Tahtacı, Şeyma Aslantaş, Hayal Bazoğlu görev aldı. Kostüm tasarım sorumluluğunu Bengü Özdede üstlendi.

GKV Özel Okulları personelinden Ahmet Öz, Mustafa Özbal, Mehmet Keçe, Muhammed Ali Erdemir ve Kadir Taşcılar ise oyuna lojistik destek sağladı.

Müzikalde GKV Özel Liseleri ve Ortaokulu öğrencilerinden Eren Ekrem Sevinçer, Ahmet Göktekin, Orhan Söylemez, Umut Terzioğlu, Alp İşsever, Aylin Dağ, Ada Asal, Bilge Erkent, İrem Kazaz, İlker Ersan, Baran Aytekin, Işık Dalsüren, Berke Yurtsuzoğlu, Cüneyt Göğüş,  Atalay Hoylu, Yiğit Güç,  Anıl Ülger, Alp Kervancıoğlu, Utku Güç, Berhan Öngen, Abdullah Tarakçı, Tuğberk Bahçeci, Selin Ketteoğlu, Orhan Küçük, Nursena Bakışgan, Şahsenem Emre, Berkay Özçil, Burcu Ciğerli, Umutcan Fakılı, Veysel Çiftçi ve Caner Öztürk rol aldı.

Konukların büyük bir beğeniyle izlediği müzikalin sonunda izleyiciler dakikalarca oyuncuları ayakta alkışladı. Müzikalin sonunda GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar oyuna emeği geçenlere birer çiçek takdim ederken öğrencileri de kutladı.


GKV ORTAOKULU TİYATRO KULÜBÜ "BANA BİR SEYHLER OLUYOR"U SAHNELEDİ

Yılmaz Erdoğan'ın yazıp 2003 yılında sahneye koyduğu komediyi GKV Ortaokulu Türkçe öğretmenleri ve 5,6,7. sınıf öğrencileri üstün bir sunumla yeniden yorumladı. 7 Mayıs Perşembe akşamı ŞKM Kültür Merkezi'nde sahnelen oyunda ekonomik krizin bir ailenin yaşamında bulunduğu etki nükteli bir anlatımla sahneye aktarıldı. Öğrencilerimizin üstün tiyatro yetenekleri izleyenleri kendilerine hayran bıraktı ve onları eğlenirken düşünmeye sevk etti.


DANSIN RENKLERİ İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ

Gaziantep kolej vakfı özel okulları yılsonu etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve ilkokul dördüncü sınıf öğrencilerinin sahne aldığı dansın renkleri ile izleyenleri adeta büyüledi.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları yılsonu etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve ilkokul dördüncü sınıf öğrencilerinin sahne aldığı Dansın Renkleri ile izleyenleri adeta büyüledi.

Uzun süren çalışmalar sonucu ortaya konular ve 100 öğrencinin yüksek performansıyla sergilenen Dansın Renkleri adlı gösterilerde Azeri Yöresi, Gaziantep, Burdur, Zeybek, Karadeniz, Bingöl Kartal Oyunu, Roman ve Kurdele dansları izleyicilerin büyük ilgisini çekti. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Halk Dansları öğretmenleri Tülay Kıratlı ve Ayşe Güner tarafından sahneye hazırlanan öğrenciler birbirinden güzel gösterileriyle göz doldururken öğrencilerin gösterilerini izleyen veliler zaman zaman duygulu anlar yaşadı.

Dans kültürünün insanlık tarihiyle eşit olduğunu ve dünden bu güne kültürlerin de birbiriyle etkileşimiyle dansların geliştiğine dikkat çeken GKV Özel İlkokulu Müdürü Hüseyin Emre, yılsonu gösterileri kapsamında her yıl geleneksel hale getirilen Dansın Renkleri gösterileriyle aynı zamanda öğrencilere Anadolu dans kültürünün de öğretildiğini ifade ederek emeği geçenleri kutladı.

Dekor ve kostüm tasarımlarıyla da dikkat çeken gösterilerin Genel Koordinatörlüğünü üstlenen GKV Özel Okulları Müdür Yardımcısı Ayfer Küçükdurmaz, Halk Dansları Öğretmenleri Tülay Kıratlı, Ayşe Güner, sınıf öğretmenleri Serpil Katı, Firdevs Güzel, Aysel Oluk, Fidan Yanık, Berrin Gökdağ, Bilgisayar Öğretmeni Fatoş Hanedan ve teknik ekip ile Okul Müdürü Hüseyin Emre’ye gösterilerin sonunda GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş tarafından birer teşekkür çiçekleri verildi.

Ateş, yapılan gösterilerin önemli olduğuna dikkat çekerek, “Bugün Anadolu kültürünün birçok ögesinin bulunduğu dansın renkleri gösterileriyle gelenekten geleceğe yolculuk yapan yaşayan kültürümüzün gözler önüne serilmesi sağlanmıştır. Emeği geçenleri başta minik öğrencilerimiz olmak üzere yürekten kutluyorum” dedi.

Dansın Renkleri gösterileriyle dikkat çeken öğrenciler gösterilerin sonunda izleyiciler tarafından ayakta alkışlandılar.


AİLE İÇİ İLETİŞİM SEMİNERİ

GKV Özel Liseleri Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi tarafından düzenlenen "Aile İçi İletişim" konulu seminer 21 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirilmiştir. 9-10 ve 11. Sınıf velilerimizin katılımıyla gerçekleştirilen seminerde, lise psikoloğumuz ipek Kundak, ergenlik döneminde yaşanan sıkıntıların aileye yansımaları ve bu dönemde ailenin üzerine düşen görevlerle ilgili bilgi paylaşımında bulunmuştur. Seminer, velilerimizin interaktif katılımları ve kendi yaşantılarından deneyimlerini de paylaştığı keyifli ve faydalı bir sohbetle son bulmuştur.


GKV GENÇLİK ŞÖLENİ

20 Mayıs 2015 Çarşamba günü GKV Öğrenci Meclisi başkanları Umut Can Korkmaz, Orkun Çalışıcı, Berke Köker ve meclis üyeleri tarafından düzenlenen Gençlik Şöleni büyük beğeni kazandı.

Şenliğimiz okul öğrencilerinin katıldığı karaoke başladı. Karaoke yarışmasında okul orkestrasındaki öğrencilerimiz jürilik yaptı ve birinciyi belirledi. Çekişmeli geçen karaoke  yarışması sonunda öğrencilerimizden Efil Kayhan ve Melisa Atmaz birinci olarak Kolejin Sesi unvanını aldılar.

Sonra okul öğrenci meclisimiz önderliğinde yoğurt yeme yarışması, çuvalla yürüme yarışması ve balon patlatma yarışması gibi çeşitli yarışmalar düzenlendi. Yarışmalara ilgi yoğundu.

Yarışmalardan sonra Vodafone Freezone Liseler Arası Müzik Yarışmasında Türkiye Birincisi olan GKV Okul Orkestramız sahne aldı ve öğrencilere keyifli dakikalar yaşattı.

Ardından GKV Özel Okullarının getirdiği DJ Uğur Şener sahne alarak iki saatlik muhteşem bir şov sergiledi.  Öğrencilerimiz DJ Uğur Şener’in müzikleriyle sahneye çıkıp gönüllerince dans ettiler ve gece boyu eğlendiler.

Gençlik Şölenimiz 10. Yıl Marşı ile son buldu.


GKV'LİLER OLİVER TWİST MÜZİKALİNİ SAHNELEYECEK

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri geleneksel İngilizce gösterileri etkinlikleri kapsamında bu yıl Oliver Twist Müzikalini sahnelemeye hazırlanıyor.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bir Türkçe birde İngilizce müzikali sahneye taşıyan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri bu yıl Oliver Twist Müzikalini seçti. Konusunu İngiltere'de bir yetimhanede yetişen Oliver Twist'in açlıkla, acılarla ve korkuyla geçen hayatından alan müzikal Acaba Oliver'in kötü talihi onu bir hırsız mı yapacak, yoksa güneş bir gün onun da üstüne doğacak mı? Sorularının yanıtını arayacak.

GKV Özel Liseleri İngilizce öğretmenleri Hakan Alnıaçık ve Bilge Didem Korkmaz yönetmenliğinde sahneye hazırlanan müzikalin koreografisi Meltem Seçilir, müzik direktörlüğünü Derya Ayaz Özbağ, Ömer Cengiz ve Muhammed Ali Erdemir yaparken, ışık yönetmenliklerini Özlem Orcan ve Berkay Tahtacı. Set yönetmenliklerini Şeyma Aslantaş, Hayal Bazoğlu ve Ahmet Öz, Ses Yönetmenliklerini Mustafa Özbal ve Mehmet Keçe, Kostüm tasarım sorumluluğunu Bengü Özdede, Lojistik destek ise Kadir Taşçılar tarafından sağlandı. 35 öğrencinin rol aldığı müzikal 27 Mayıs 2015 Çarşamba günü saat 20.00'de Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde halka açık olarak sahnelenecek.


CAS OKUL BOYAMA ETKİNLİĞİ

“Kendinizi bulmanın en iyi yolu, başkalarına hizmet için kendinizi kaybetmektir.” (GANDHİ)

GKV Cemil Alevli 9 ve 10.sınıf öğrencileri yeni bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı.

Cemil Alevli 9A ve 10A sınıfı öğrencilerinden oluşan 24 kişilik ekibimiz Gaziantep’in Karşıyaka ilçesinde bulunan "GAP Görme Engelliler İlköğretim Okulu"nun dış bahçe duvarlarının yıpranmış yerlerinin tamirinin ardından duvarlarını ve bahçe demir çitlerini boyayarak okul öğrencileriyle birlikte keyifli bir gün geçirdiler. Yapılan etkinlikte yaklaşık 100 kilo boya kullanıldı.

22 Mayıs 2015 Cuma günü, GKV Cemil Alevli Koleji CAS Programı kapsamında organize edilen etkinlik kulüp öğretmenlerinin rehberliğinde gerçekleşti. Etkinliğin gerçekleşmesi için öğrencilerimiz yaratıcı güçlerini kullanarak yaptıkları kekleri bir ay boyunca okul bünyesinde sattılar. Elde ettikleri gelirle boya, fırça, tiner gibi malzemeleri aldılar. Ayrıca okul bünyesinde başlatılan kampanyaya duyarsız kalmayan velilerimizin de desteği okul idaresi olarak hepimizi gururlandırdı.

Öğrencilerini sürekli olarak kendilerini keşfetmeye,  güvenmeye, kişisel becerilerini ve ilgi alanlarını geliştirmeye teşvik eden; toplumun bir üyesi olarak birbirlerine ve çevrelerine karşı hoşgörülü, duyarlı, sorumluluk sahibi olmalarını ve farkındalık geliştirmelerini amaçlayan GKV Cemil Alevli Koleji bu tür sosyal sorumluluk projelerinde her zaman önderlik etmenin haklı gururunu yaşamaktadır.


VODAFONE FREEZONE MÜZİK YARIŞMASININ TÜRKİYE BİRİNCİSİ GKV ÖZEL LİSELERİ

Türkiye genelinden 420 lisenin elemelerde yarıştığı Vodafone Freezone Türkiye Liseler Arası 18. Müzik Yarışması’nda GKV Okul Orkestrası. Bostancı Kültür Merkezi’nde yapılan finalde Türkiye birincisi oldu. Türkiye birinciliğini kazanan GKV Özel Liseleri The Doobie Brothers Grubu ödül yağmuruna tutulurken yarışma jürisi tarafından en iyi kız solist alanında da The Doobie Brothers Grubu solisti Ceyda Zorer Türkiye üçüncüsü seçildi..Kamuoyunda şampiyonların okulu olarak bilinen ve yarım asrı aşkın süredir eğitim alanında Türkiye’nin gelişmesi ve kalkınmasında önemli rol oynayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları birçok alanda elde ettiği derecelerle ismin sıkça söz ettiriyor. Vodafone Freezone Türkiye Liseler Arası 18. Müzik Yarışmasına finalist olarak katılan GKV Özel Liseleri The Doobie Brothers Grubu finale katılan 34 orkestra arasından birinciliği elde ederek şampiyonluğunu ilan etti. 420 orkestranın katıldığı yarışmada çeyrek final ve yarı finali başarıyla geçerek ismini finallere yazdıran GKV Özel Liseleri The Doobie Brothers Grubu Bostancı Kültür Merkezinde düzenlenen final gecesinin de yıldızı oldu. 34 finalist lisenin yarıştığı gecede Long Train Runnig adlı parça ile sahneye çıkan GKV Özel Liseleri The Doobie Brothers Grubu gösterdiği yüksek performansla dikkat çekerken yapılan oylama sonucunda Türkiye birinciliğini kazanarak Vodafone Freezone Türkiye Liseler Arası 18. Müzik Yarışmasının En İyi İcra ödülüyle Türkiye birinciliğini ilan etti. Yarışmada ayrıca En İyi Kız Solist alanında da grubun solisti Ceyda Zorer Türkiye üçüncülüğü kazanarak solist alanında da ismini başarıyla şampiyonlar arasına yazdırdı. GKV Özel Okulları Müdür Yarımcısı Nadir Gürsel’in direktörlüğünü üstlendiği GKV Özel Liseleri The Doobie Brothers Grubunda elektro gitarlarda Selim BARLIK ve Zeki GÜLEÇ basgitarda Görkem ÖZTOSUN, Davulda Deniz İlkeröz klavyede Burcu Bağlama ve soloda Ceyda ZORER görev aldı. Türkiye’nin en iyi icra ödülüyle Türkiye birinciliğini elde eden orkestraya yarışmanın en büyük para ödülü olan 10 bin TL para ödülünün yanı sıra GKV Özel Okullarına tam teşekküllü stüdyo ödülünü de kazanan gurupta en iyi solist kız kategorisinde Türkiye üçüncü olan Ceyda Zorer’e de bin TL para ödülü verildi. Yarışma sonuçlarını yakından takip eden GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy Türkiye birinciliği elde eden grup üyelerini telefonla arayarak tebrik ederken yarışma direktörü Nadir Gürsel uzun ve yorucu bir sürecin Türkiye birinciliği getirmesinin onur verici bir durum olduğunu söyledi. Gaziantep ve Türkiye’nin gururu oldularVodafone Freezone Türkiye Liseler Arası 18. Müzik Yarışmasında Türkiye birincisi olan GKV Özel Liseleri The Doobie Brothers Grubunun bu başarısı Gaziantep kamuoyu tarafından takdirle karşılanırken grup bir anda Türkiye’nin göz bebeği haline geldi. Sosyal medyada paylaşılan kutlama mesajları bütün gece sürerken grubun Gaziantep’e yarın döneceği de açıklandı.


IRAKLI GÖÇMEN TÜRKMENLERE YARDIM

Topluma Hizmet Kulübü, “Iraklı Göçmen Türkmenlere Yardım Kampanyası” düzenledi. Kulüp öğrencilerimiz zor durumdaki bu insanlar için rehber öğretmenler denetiminde okuldaki arkadaşlarından yardım topladı.

Elde edilen gelirle 9 aileye 1 ay yetecek kadar gıda alındı ve gıda dolu koliler Iraklı Göçmen Türkmenlere ulaştırıldı. Göçmen aileler ve onların çocukları bu yardımlara çok sevindi. Kulübümüzün yardımları önümüzdeki günlerde de devam edecek.


GKV’DE 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKUSU

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 19 Mayıs Atatürk ‘ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutladı.

19 Mayıs bu yıl da “Tören Programı” ve  “Şenlik Programı” olmak üzere Atatürk gençliğine yakışır bir şekilde kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Ülkü Ulutaş yaptı.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 10. sınıf öğrencilerinin bayrak yürüyüşü, fen lisesi öğrencilerinin şiirleri, Gaziantep Büyükşehir Belediye Bandosu’nun söylediği marşlar, GKV Halk Oyunu ekibinin gösterisi ve tüm lise öğrencilerinin hep birlikte seslendirdiği “Gençliğin Ata’ya Cevabı” öğrenciler tarafından beğeniyle izlendi.

Ayrıca bu yıl Türkiye genelinde 420 lisenin elemelerde yarıştığı Türkiye Liseler Arası 18. Müzik Yarışması’nda GKV okul orkestrasına Türkiye 1.liği ödülleri takdim edildi.

GKV Özel Okulları olarak daha nice 19 Mayısları coşkuyla kutlamak dileğiyle…


GKV ÖZEL LİSELERİ 3 OTURUMLUK 'KARİYER GÜNLERİ' DÜZENLEDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerini meslek seçimi konusunda bilgilendirmek için her yıl olduğu gibi Rehberlik Servisi ve Sosyal Projeler Koordinatörlüğü'nün ortak çalışmasıyla 3 oturumluk "Kariyer Günleri" etkinliği düzenledi. 8 Nisan ve 14 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen GKV Özel Liseleri "Kariyer Günleri" etkinliğinde 10. ve 11. sınıf öğrencilerimiz farklı meslekleri yakından tanıma fırsatı buldular. Kariyer günlerinde üniversite adayı GKV'liler eşit ağırlık, mühendislik-mimarlık ve sağlık bilimleri alanlarında uzman kişilerle bir araya geldiler. 8 Nisan 2015 Cuma günü Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram okulumuzdaydı. Prof. Dr. Bayram kimler mühendis olabilir, bir mühendisin sahip olması gereken özellikler nelerdir gibi konularda öğrencilerimizi aydınlattı. Aynı gün eşit ağırlık öğrencileri için hukuk, iktisadi idari bilimler, psikoloji bölümleri tanıtıldı.14 Nisan perşembe günü ise sağlık bilimleri kapsamında tıp, fizyoterapistlik, eczacılık ve beslenme ve diyetetik bölümleri tanıtıldı. Bu tanıtımlar sırasında uzman konuklarla birebir görüşme fırsatı bulan öğrencilerimiz, görüşmelerden çok yararlandıklarını ve kariyerlerini belirleme konusunda daha net bilgi aldıklarını söylediler. Öğrencilerimize arzu ettikleri meslekleri seçme sürecinde başarılar dileriz.


GKV’DE İHTİŞAMLI MEZUNİYET BALOSU

9 Mayıs 2015 Cumartesi günü Teymur Continental Otel’de  Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liselerinden mezun olan 168 öğrenci için mezuniyet balosu düzenlendi. GKV Özel Anadolu ve Fen Lisesi mezunları bu veda balosuna büyük ilgi gösterdi.

Baloya GKV Özel Okulları Mütevelli ve Yönetim Kurulu üyeleri, GKV Özel Okulları yönetici ve öğretmenleriyle çok sayıda davetli katıldı. Öğrencilerin GKV Özel Okulları Genel Müdür Yrd. Kasım Ateş’e ve Liseler Müdürü Ülkü Ulutaş’a birer teşekkür çiçeği takdiminden sonra balo öğrencilerin seremonisiyle sürdü.

Gece boyu çok eğlenen öğrenciler geleneksel veda balosu pastası kesilirken hem heyecanlandı hem de ayrılık vaktinin gelmesinden dolayı çok duygulandı. Mutluluk ve hüznü bir arada yaşadıklarını ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdür Yrd. Sayın Kasım Ateş, öğrencilerin yetiştiği bu eğitim yuvasının bu günlere ulaşmasında emeği geçen GKV Özel Okulları Mütevelli Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy’a ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Celal Ersoy’a teşekkür etti. Öğrencilere bu güzide okulda eğitim imkânı sağlayan ailelere, öğrencileri akademik donanımla yetiştirip aydın görüşlü, laik ve Atatürkçü yetiştiren yöneticilerle öğretmenlere ve bu başarının asıl mimarı olan öğrencilere çok teşekkür etti.

GKV ailesinin kendilerini asla unutmayacağını, onların da bu ailenin birer ferdi olduklarını söyledi. İleriki hayatlarında onlara başarılar ve mutluluklar diledi.

Gecenin geç saatlerine kadar süren veda balosunun sonunda mezun öğrenciler idareci ve öğretmenleriyle vedalaştı.


BU BENİM ESERİM YARIŞMASI’NDAN JÜRİ TEŞVİK ÖDÜLÜ

4-6 Mayıs 2015 tarihleri arasında Mersin’de düzenlenen ve Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK’ın ortaklaşa yürüttüğü “Bu Benim Eserim Proje Yarışması”nda Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Turhan Torunoğlu ve danışman öğretmeni Burcu Dindaroğlu’nun Fen dalında katıldıkları “Işığınla Yol Göster Projesi” jüri teşvik ödülüne layık görülmüştür.Bu yıl 10’uncusu yapılan yarışmanın ilk kez bu yıl bölge sergisi olmaktan çıkarılıp yarışmaya dönüştürüldüğüne dikkat çeken TÜBİTAK Mersin Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Çömelekoğlu, “Bu yıl 4 bin 57 proje başvurusu oldu. Yine bu yıla özgü olarak sadece 50 proje, bölge sergisine davet edildi. Burada yer alan öğrencileri ve danışman öğretmenlerini kutluyorum.” dedi.Geceleri ve yağışlı havalarda trafik polislerinin görünürlüğünü ve güvenliğini artırmayı amaçladığı ceket tasarımı projesi ile Mersin bölge sergisinden jüri teşvik ödülü, madalya ve hediyelerle dönen Turhan Torunoğlu “ Bu deneyimi yaşamama vesile olan ve bana her konuda destek olan ailem, değerli idarecilerim, danışman öğretmenim ve elektrik teknikeri Mustafa Özbal’a teşekkür ederim. “dedi. Ortaokul Müdürü Ali Bozgeyik, günümüzün proje tabanlı eğitimi gerektirdiğini, GKV Özel Okullarında bilimsel çalışmanın desteklendiğini, öğrencilerimize yaratıcı fikirlerini bir disiplin çerçevesinde projeye dönüştürme ortamı sunulduğunu belirtti. Genel Müdür Müfit Taşlıyar, “Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da ulusal ve uluslararası yarışmalarda okulumuzu ve şehrimizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğimizin garantisini veren aydınlık gençleri ve öğretmenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.” dedi.


GKV ORTAOKULUNDA SAĞLIKLI BESLENME KONFERANSI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencilerine “Sağlıklı Beslenme” konulu konferans verildi. 07 Mayıs 2015 tarihinde GKV Özel Okulları Konferans Salonunda gerçekleşen programa Uzman Diyetisyen Yeşim İşgüzar katıldı.Sayın İşgüzar öğrencilere sağlıklı beslenmenin öneminden, sağlıklı besinler tüketerek almamız gereken günlük kalori miktarından, dengeli ve düzenli beslenmeyen çocukların ileriki yaşlarda yakalanabilecekleri hastalıklardan bahsetti. Yeterli ve dengeli beslenmenin; bireyin yaşına, cinsiyetine, fiziksel aktivesine ve özel sağlık durumuna göre ihtiyacı olan besin öğelerinin yeterli ve dengeli bir şekilde vücuda alınması olarak tanımladı. Öğrencilerin sorularını da cevaplayan Yeşim İşgüzar’a okul idaresinin plaket takdim etmesiyle konferans son buldu.Konferanstan son derece bilinçlenmiş şekilde çıkan öğrencilerimiz, bütün öğünlerde sağlıklı beslenmeye dikkat edeceklerini, hazır gıdalardan uzak duracaklarını, taze meyve-sebze, kuru meyveler gibi sağlıklı gıdalar tüketeceklerini belirttiler.


GKV ÖZEL ORTAOKULU 2. DURUM TESPİT SINAVINDA REKOR BİRİNCİLİKLER KAZANDI

GKV’de akademik, sportif, sanatsal ve bilimsel başarılar ödüllendirildiGaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde ikincisi yapılan Durum Tespit Sınavı’nda il birinciliklerinde rekor kıran GKV Özel Ortaokulu öğrenciler ile çeşitli alanlarda dereceye giren öğrenciler için düzenlenen törende ödülleri dağıtıldı.Akademik başarılarıyla adından sıkça söz ettiren Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Gaziantep genelinde gerçekleştirilen ve binlerce öğrencinin katıldığı ikinci durum tespit sınavında rekor derecede birincilik elde ederek yeni bir başarıya imza attılar. 33238 öğrencinin katıldığı 8. Sınıflar durum değerlendirme sınavında GKV Özel Ortaokulu öğrencilerinden Yağmur İpek Turan. Batuhan Yalçın, Deniz Ali Turan, Simay Dumrul, İrem Ateş, İpek Kanber, Ali Ekin İşcan ve Alptekin Boran sınavda sorulan soruların tamamını doğru yanıtlayarak il ve ilçe birinciliklerini elde ederken 7. Sınıf öğrencilerinden Berke Yurtsızoğlu Sınava katılan 31050 öğrenci arasından il ikincisi ve İlçe birincisi oldu. Aynı sınavda 31050 öğrenci arasında il yedincisi ve ilçe beşinciliğini ise Başak Nida Yıldız, Kaan İyiköşker, ve Efe Cahit Külah elde etti. 5. Sınıflar35604 Öğrenci Arasında İl Birincisi Selin Aksoy olurken aynı grupta İrem İyiköşker il üçüncülüğünü, İrem Taşar ise il beşinciliğini elde etti.Spor, bilim ve sanat ödülleri de verildiAkademik başarılara paralel olarak katıldıkları çeşitli yarışmalarda derece elde eden öğrencilere de düzenlenen törende ödülleri verildi. Bireysel ve kitlesel alanlardaki başarıların değişmez adresi Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında başarıların tesadüf olmadığını ifade eden GKV Özel Ortaokulu Müdürü Ali Bozgeyik “Başarı; özveri ile ortaya konan emeğin vazgeçilmez sonucudur. Bu başarıda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkürlerimi sunar başarılarımızın artarak devam etmesini dilerim.” dedi.


MİNİK GKV’LİLERİN ANNELER GÜNÜ COŞKUSU

Anneler günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen törende renkli sahnelerin yaşandığı GKV Özel Anaokulunun minik öğrencileri öğretmenlerinin anneler gününü kutlamayı unutmadı. Öğretmenlerine çiçekler armağan eden minik öğrenciler, anneleri için de özel olarak hazırladıkları hediyeleri paketlediler. Anneleri için hazırladıkları ve üzerinde “Dünyanın En Tatlı Annesi” ibaresinin yazılı olduğu sertifikaları da pazar günü annelerine vermek üzere evlerine götürdüler.

GKV Özel Okullarının çeşitli kademelerinde düzenlenen anneler günü etkinlikleri çerçevesinde öğrenciler  günün anlam ve önemine ilişkin şarkılar seslendirip şiirler  okudular. Ayrıca öğrencilerin anneler günü  için yazdıkları kompozisyonlar duygulu anlar yaşattı.


GKV ÖZEL LİSELERİ 17. AVRUPA GENÇLİK PARLAMENTOSU ULUSAL SEÇİM KONFERANSI’NDAKİ BAŞARISI

Ankara TED Kolejinin ev sahipliğinde 12-16 Mart 2015 tarihleri arasında gerçekleşen 17. Avrupa Gençlik Parlamentosu Ulusal Seçim Konferansı’na (17th National Selection Conference of EYP Turkey) GKV Cemil Alevli Kolejinden 4, GKV Özel Fen Liselerinden 2 öğrencimizle katıldık. Öğrencilerimiz, araştırmaya dayalı 4000 sözcükten oluşan tartışma yazıları ile 500 öğrenci arasından 1. elemeleri başarıyla geçtiler.

Türkiye genelinde 200 öğrencinin katıldığı Avrupa Ulusal seçim sonuçlarına göre Cemil Alevli Koleji 10. sınıf öğrencimiz Oğulcan Cenkçimenoğlu, 2015 Ağustos ayında Yunanistan’da yapılacak olan Uluslararası “Thessaly Avrupa Gençlik Forumu”na davet edilmiştir. Ayrıca katılacağı tüm gençlik forumlarında yönetici olma ayrıcalığı ile ödüllendirilmiştir. 17. Avrupa Gençlik Parlamentosu Ulusal Seçim Konferansı’nda öğrencimizin tartışılan konuya olan hâkimiyeti, bakış açısı, konferans formatına uygun tartışmalara etkin katılımı gibi kriterlerin değerlendirildiği forumda, gösterdiği üstün performansla dikkatleri çeken Oğulcan Cenkcimenoğlu’nun farklı bir ülkede dünyayı yakından ilgilendiren bir foruma katılmak üzere seçildi. GKV Özel Liseleri Müdiresi Ülkü Ulutaş, elde edilen başarının bir tesadüf olmadığını belirterek Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri olarak özgür düşünmeyi ve gençlerin sosyopolitik girişimlerini teşvik etmekte, gerekli sosyal ve profesyonel becerilerin kazanılmasına her zaman olanak tanımaktayız, dedi. Yunanistan’da yapılacak olan Thessaly Uluslararası Forumuna seçilerek Avrupa Gençlik Parlamentosu (EYP) üyesi olan Oğulcan Cenkcimenoğlu’nu kutlayarak başarılarının devamını diledi.


TÜRKİYE MÜNAZARA ŞAMPİYONASI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri münazara takımı Argüman Fabrikasının düzenlediği  Türkiye Münazara Şampiyonası’nın 2. tur elemelerinde büyük başarı kazandı. 25-26 Nisan 2015 tarihinde İstanbul Şehir Üniversitesinde yapılan 2.Tur karşılaşmalarında okul takımımız aralarında Galatasaray Lisesi, Robert Kolej, İstanbul Erkek  Lisesi, Üsküdar Amerikan Koleji gibi seçkin okulların da bulunduğu 32 lisenin oluşturduğu gruplarda yarıştı. Elemelerde okulumuzu  Ezgi Koçdağ, Baran Yolcu, Deniz Özkuyucu, Elif Kazaz ve Metin Taşdemir temsil etti. Öğrencilerimiz üstün performanslarıyla yapılan 5 karşılaşmanın 3ünü kazanarak okulumuzu finallere taşıdı. Türkiye Münazara Şampiyonası  Final karşılaşmaları Mayıs 2015  te yapılacak ve Türkiye dereceleri belirlenecektir. Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, münazara becerisinin öğrencilere mesleklerinde ve özel yaşamlarında büyük katkı sağlayacağını ifade ederek münazara takımımızın rehber öğretmeni Özlem Fındık ve öğrencilerimizi kutlayarak, finallerde başarılar diledi.


“BU BENİM ESERİM SERGİSİ” NDE GKV DAMGASI

20 Nisan 2015’te Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) ortaklaşa yürüttüğü "Bu Benim Eserim" Projesi kapsamında Gaziantep ilinde 536 başvuru arasından seçilen 61 proje Gaziantep Sanko Park AVM Fuayesinde sergilendi.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 1 fen, 1 matematik projesi ile bölge kurulundan geçerek sergiye davet edildi. Matematik dalında “7 ile Bölünebilmede 4 Kuralı” Projesi ile 6. sınıf öğrencisi Mert Özgüler ve Danışman Öğretmeni Bilnur Polat; fen dalında “Işığınla Yol Göster” Projesi ile 7. sınıf öğrencisi Turhan Torunoğlu ve Danışman öğretmeni Burcu Dindaroğlu katıldıkları sergide projelerini ilgililere sundular.

Gerçekleşen sergide öğrencilerimiz ve öğretmenlerimize katılım belgelerini Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya vermiştir. Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, projelerimize özel ilgi göstererek öğrencilerimize sorular sormuş ve bu yaratıcı, oldukça yararlı projelerinden dolayı öğrencilerimizi kutlamıştır.

Okulumuz öğrencileri de sergiyi ziyaret ederek projede yer alan arkadaşlarına destek vermişlerdir. Ortaokul Müdürümüz Ali Bozgeyik “Bu proje yarışmasında öğrencilerimiz her alanda olduğu gibi bilimsel projeler konusunda da yaratıcı fikirlerini bir kez daha ortaya koymuşlardır. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimizi kutlar, başarılarının devamını dilerim.” dedi.


GKV ORTAOKULUNUN “BU BENİM ESERİM” BAŞARISI

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK’ın ortaklaşa yürüttüğü “Bu Benim Eserim Proje Yarışması”nda Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Turhan Torunoğlu ve danışman öğretmeni Burcu Dindaroğlu’nun Fen dalında katıldıkları “Işığınla Yol Göster Projesi” bir başarıya daha imza atarak 4-8 Mayıs tarihleri arasında Mersin’de düzenlenecek olan bölge sergisine katılmaya hak kazanmıştır.

8 ilden oluşan Mersin Bölgesine 3982 proje başvurusu yapılmış, öğrencimiz çeşitli elemelerden geçmiş, bu elemeler sonucunda da projesi onaylanarak yarı finallere kalmıştır. Öğrencimiz, geceleri ve yağışlı havalarda trafik polislerinin görünürlüğünü artırmayı amaçladığı ceket tasarımı projesi ile Gaziantep Sanko Park AVM Fuayesinde gerçekleştirilen proje sergisinde halkın ve yetkililerin yoğun ilgisini çekmiştir.
Fuayede katılım belgesini Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya tarafından alan öğrencimiz Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz tarafından özel bir ilgi görmüş ve bizzat kutlanmıştır. Herkes tarafından büyük beğeni kazanan proje hakkında yetkililer bu proje geliştirilirse çok işlevsel bir ürün olabileceği değerlendirmesini yaptılar.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar: “Tübitak’ın düzenlediği Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda olduğu gibi, Bu Benim Eserim Proje Yarışması’nda da önemli başarılara imza atarak Gaziantep’in adını yukarılara taşıyan, yaratıcı fikirlerini bilimsel yöntemlerle birleştirerek ortaya koyan değerli öğrencilerimizi ve onlara rehberlik eden öğretmen ve idarecilerimizi yürekten kutlar, başarılarının devamını dilerim.” dedi.

Mayıs ayındaki sergide projesini jüri karşısına çıkarmak için hazırlıklarına hız veren öğrencimiz Turhan Torunoğlu, projesini Mersin’de de sergileyecek olmaktan duyduğu heyecanı arkadaşları, ailesi ve öğretmenleriyle paylaştı.


MEZUNLARIMIZIN “GKV DURAĞI” ETKİNLİĞİ

Gaziantep Kolej Vakfı Mezunları Derneğinin gelenekselleştirdiği “GKV Durağı” etkinliği kapsamında, mezunlarımız Gaziantep Lisesi arkasında bulunan eski otobüs durağında buluşarak süsledikleri belediye otobüsleriyle o dönemlerde izledikleri güzergâhla GKV Özel Okullarına gittiler. Otobüs durağında büyük bir nostalji yaşayan eski mezunlar, öğrencilik yıllarına dönerek otobüs beklemenin heyecanını bir kez daha hissettiler. Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla mezunlarımıza tahsis edilen otobüsle GKV Özel Okullarına gelen eski mezunları, GKV’li öğrenciler coşkuyla karşıladı. Okul bahçesinde kendilerini davul zurna eşliğinde kalabalık bir öğrenci grubunun içinde bulan mezunlar, yıllar öncesine dönüş yaptılar.

 51. yılda okullarını ziyaret eden eski mezunlar, ders zilinin çalmasıyla birlikte gittikleri sınıfta karşılarında, Gaziantep’in saygın öğretmenlerinden ve Gaziantep Kolej Vakfı Özel Lisesi yöneticilerinden Nurçin Gören’i görünce heyecanlandılar. Sayın Gören, öğrencilere biyolojiyle ilgili sorular sordu ve mezunlardan bunları yanıtlamalarını istedi. Bazı öğrenciler hafızlarında kalan bilgilerle soruları yanıtlamaya çalıştılar.

Zaman zaman duygulu anlar da yaşandı. Eski öğrencilerinden birinin vefat haberini alan Nurçin Hoca, gözyaşlarını tutamadı. Ayrıca öğrencileriyle sohbet ederek geçmiş günleri yâd etti. Mezunlar yaşadığı ilginç anılarını anlatarak yeniden geçmişe yolculuk yaptılar. Çalan zille birlikte sınıftan çıkan mezunlar soluğu yemekhanede alarak o dönemde çok sevdikleri menü olan çorba, salçalı makarna, et köfte,patates kızartması ve salata yediler. Bahçede yapılan çay ikramından sonra okuldan mutlu bir şekilde ayrıldılar.


GKV ICT SEAGULLS ENGELSİZ DÜŞÜNCELER PROJE EKİBİ OKULUMUZDA İŞARET DİLİ EĞİTİMİ BAŞLATTI

Ülkemizde sayıları 3 milyona yaklaşan işitme engelliler, görünen hiçbir kusurları olmadığından en az dikkat çeken engel grubudur. Oysa duyabilmek, duyduğunu anlayabilmek, iletişim kurabilmenin en temel adımıdır. ICT Seagulls Engelsiz Düşünceler Proje Ekibi yapmış olduğu bilinçlendirme eğitimlerinden sonra 120 öğrencinin katıldığı işaret dili eğitimini başlatmıştır. Katılan öğrenciler son derece zevkli geçen derslerin yanı sıra yeni bir dil öğrenmenin mutluluğunu yaşamaktalar.


GKV'DE 23 NİSAN ÇOŞKUSU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 95. Yıl dönümünü etkinliklerinin start aldığı Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında, hafta boyunca farklı günlerde yapılan, bir birinden güzel gösteriler izleyenleri adeta büyüledi. Minik öğrencilerin sahnedeki yüksek performansının da dikkat çektiği etkinliklerde ders yılı boyunca gerçekleştirilen kulüp çalışmalarına da yer verildi.

GKV Özel İlkokulu öğrencileri tarafından oluşturulan öğrenci korosu tarafından 23 Nisan şarkıları seslendirilirken farklı kulüplerde faaliyet gösteren öğrencilerin hazırladığı drama gösterilerinin yanısıra, bale ve dans gösterileri de şenlik havasında kutlanan 23 Nisan etkinliklerinde ağırlığını hissettirdi. İzleyicilerin ayakta alkışladığı etkinlikte sahnede dans eden öğrenciler bir süre sonra danslarına öğretmen ve ebeveynlerini de davet ederek kutlamalara farklı bir renk kattılar.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinin sürdüğü Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında yapılan bahçe töreninde, öğretmen ve öğrenciler birlikte halay çekti. Havanın yağmurlu olmasına rağmen hız kesmeyen kutlamalarda GKV’li öğrenciler okudukları şiir ve kompozisyonlarla dikkat çekerken kutlamaların sonunda öğretmen, idareci ve öğrenciler birlikte halay çekerek bayramı şenlik havasında kutlamayı sürdürdü.

Şenlik havasında kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının önemine dikkat çeken GKV Özel İlkokulu Müdürü Hüseyin Emre, “1918’de 1.Dünya Savaşı’ndan yenik çıkan Osmanlı Devleti’nin elde kalan son toprakları da Sevr Anlaşması ile alınmak istenmiş, adeta Türk Milleti tarih sahnesinden silinmeye çalışılmıştır. Dünyanın en güçlü devletleri karşısında, bütün olumsuzluk ve zorluklara rağmen Mustafa Kemal Atatürk, hiçbir zaman ümidini kaybetmemiş, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatmıştır. Samsun’dan Amasya’ya, oradan Erzurum ve Sivas’a geçerek yaptığı kongrelerle Türk Milleti’ni düşmanla mücadeleye, bağımsızlığa ve tarih sahnesinde sonsuza dek var olma mücadelesine çağırmıştır. Türk Milleti bu çağrıya tüm benliğiyle cevap vererek Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 1.İnönü,2.İnönü, Sakarya ve Başkomutanlık Meydan Savaşlarını kazanmış, bu milletin sonsuza dek varlığını sürdüreceğini tüm dünyaya bir kez daha ispat etmiştir. Bu büyük askeri zaferden sonra, sıra siyasi, sosyal, ekonomik zaferlere gelmiş, bu yolda da ulu önder Atatürk egemenliği kayıtsız şartsız millete veren, bugüne dek insanlığın geliştirdiği en iyi yönetim şekli olan, demokrasinin temelini oluşturan millet meclisini daha Kurtuluş Savaşı sona ermeden; 23 Nisan 1920’de açmıştır. Milli iradenin temsil edildiği bu meclisle, Türk Milleti’nin gelişmesine engel olan tüm kurumlar kapatılmış, yerine Milletimizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkaracak bir çok yenilikler yapılmış ve Türk Milleti’nin çağdaş uygarlık düzeyine kavuşması sağlanmıştır. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ilk Meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü ulusumuza Çocuk Bayramı olarak armağan etmiş, bu yönüyle de dünya ölçeğinde eşsiz bir lider olduğunu bir kez daha göstermiştir. Türk milleti, dün olduğu gibi, bugün de Atatürk ilke ve devrimlerinden ayrılmayacak, Cumhuriyetin temel niteliklerini en iyi şekilde koruyup, muhafaza edecektir. Millet olarak amacımız, akıl ve bilimin ışığında ilerleyerek, çağdaş bir toplum olarak sonsuza kadar var olabilmektir. Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözünün anlam ve önemini çok iyi kavramış bir millet olarak, gelecek nesillerimize daha modern bir Türkiye bırakacağımızdan hiçbir şüphemiz yoktur” dedi.

Kutlamaların ay sonuna kadar devam edeceği de açıklandı.


GKV ÖZEL OKULLARI ÖĞRENCİLERİ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ETKİNLİKLERİ...

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri kapsamında ilk faaliyetlerini gerçekleştirerek 40 eserden oluşan karma resim sergilerini açtılar.

Resim Öğretmenleri Hayal Bazoğlu, Şeyma Aslantaş ve Zekiye Özek rehberliğinde hazırlanan sergide öğrenciler karakalem, pastel, keçeli, sulu ve kuru boya teknikleriyle yapılan resimlerini sergiliyor. GKV Özel Okulları fuayesinde açılışı Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş tarafından yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resim sergisine idareci ve öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş, açış konuşmalarında sanatın önemini dile getirerek, “Bu yıl Atamızın bize armağan ettiği çocuk bayramının 95. Yıl dönümü. Yarının büyükleri olarak sizler daha iyi bir Türkiye için sanat çalışmalarına da çok önem verilmelisiniz. Çünkü sanat sadece bu alandaki yetenekleri değil; kendine güven, işbirliği, başkalarına saygı duyma, problem çözme gibi gelecekteki akademik ve profesyonel meslek hayatınızda da ihtiyaç duyacağınız birçok beceri ve yeteneğin gelişmesini sağlar.” dedi.

Sergide toplam 40 esere yer verildiğini ifade eden GKV Özel Okulları Resim Öğretmenleri Hayal Bazoğlu, Şeyma Aslantaş ve Zekiye Özek çocukların sanatsal faaliyetlere ilgisinin arttırılması için çalışmalar yürüttüklerini belirterek resim alanında yetenekli öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda geliştirildiklerini de belirtti. Serginin açılışının ardından öğrenciler eserleri inceleyerek sergiyi gezdiler.


GKV ÖZEL OKULLARI 6. ULUSAL LİSELERARASI MÜNAZARA TURNUVASI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 6. Ulusal Liselerarası Münazara Turnuvası büyük bir başarıyla tamamlandı. Daha önceki yıllarda Gaziantep il genelinde düzenlenen ve 3 yıldır ulusal düzeye taşınan GKV 6. Ulusal Liselerarası Münazara Turnuvası 11-13 Nisan 2015 tarihlerinde yapıldı. Güneydoğu’da ulusal ölçekte düzenlenen ilk ve tek organizasyon olan turnuvaya İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adapazarı, Eskişehir ve Gaziantep’ten 19 lise toplam 20 takımla katıldı. İlimizin ve bölgemizin ilk ve en büyük özel öğretim kurumu olan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının 51. kuruluş yılında uluslararası standartlarda düzenlenen turnuvaya yoğun ilgi gösterildi.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının ev sahipliği yaptığı turnuvaya Cengiz Aytmatov Sosyal Bilimler Lisesi, Özel TEVİTÖL Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi, Eşkişehir, Atayurt Fen Lisesi, Özel Irmak Koleji , Galatasaray Lisesi , Üsküdar Amerikan Koleji , İstanbul Özel Robert Amerikan Lisesi, Ankara Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi , Özel İzmir Işıklar Askeri Hava Lisesi, İstek Acıbadem Anadolu Lisesi, İzmir Özel Çakabey Lisesi, İzmir Amerikan Koleji, Özel Adapazarı Enka Okulları, İstanbul TED Koleji, Ankara TED Koleji, Bursa Emine Örnek Koleji ve Özel Sanko Lisesi katılmışlardır. Bu okullardan yaklaşık 120 öğrenci yarı final ve finale kalabilmek için üst düzey karşılaşmalar yaptılar. Ülkemizin en gözde okullarından turnuvaya katılan konuk okulların yönetici ve öğretmenleri “Öğrencileri Ankara, İstanbul ve İzmir dışında bir şehirde bu tür üst düzey bir etkinlikte bir araya getirerek, birbirlerini tanıma ve karşılıklı paylaşımlarda bulunmalarını sağlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları yönetici ve öğretmenlerine teşekkür ediyoruz.” diyerek duygularını ifade ettiler.

ARGÜMAN Fabrikası’nın Kurucusu ve Türkiye Münazara Şampiyonası’nın Koordinatörü Engin Arıkan’ın jüri panel başkanlığını yaptığı turnuvada, Ankara Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi ile Özel Robert Amerikan Lisesi finale kaldı. Konusu “Aşırı tüketimi aşağılayan ve gülünç gösteren kamu spotları yayınlanmalıdır.” olarak belirlenen ve çok çekişmeli geçen final karşılaşmasını Robert Lisesi ekibi kazandı. Turnuva programında katılımcılara, 11 Nisan 2015 Cumartesi günü Bayazhan Restoran’da bir akşam yemeği, ikinci gün GKV bahçesinde mangal partisi ve Grand Otel’de veda partisi düzelendi. Ayrıca şehir gezileri düzenlenerek geleneksel Gaziantep konukseverliği ve kültürü tanıtıldı. Turnuva unutulmaz dostluklar ve anılarla son buldu. Turnuvada görev alan yönetici, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.


DAMLAYA DAMLAYA SU BİTER

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Anaokulu Balıklar sınıfı öğrencileri, yaptıkları etkinlikle suyun önemini hem anladılar, hem de çevrelerine aktarmaya çalıştılar. Dünya Su günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte ‘Damlaya damlaya su biter’ sloganıyla yola çıkan ve bu çerçevede öğretmenlerinin hazırladığı etkinlikleri tamamlayan öğrenciler, hem öğrendiler, hem de sosyal yeteneklerini olumlu şekilde geliştirecek güzel bir etkinliğin tamamlayıcısı oldular.

Canlı ve doğa yaşamı açısından en önemli değerler olan hava, su, toprak ve bunların içinde hayati açıdan en önde geleni su, minik öğrencilerin ana çalışma konusu olarak ele alındı. Bu doğrultuda suyun değeri, susuzluk tehlikesi, suyun doğru ve yanlış kullanım şekillerini kavrayan öğrenciler bu konuda duygu, düşünce ve öğrendiklerini dile getirmek amacıyla birçok bireysel ve grup etkinliği gerçekleştirdiler. Su hakkında topladıkları çeşitli görselleri bir araya getirerek pano oluşturdular.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel okulları olarak su ve su kaynaklarını doğru kullanmak, suyu israf etmemek ve geleceğe bir damla su bırakabilmek adına yaptıkları güzel çalışmalarından dolayı Balıklar sınıfı öğrencilerini kutluyor, suyu ve suyun değerini bilen davranışlarını ileri yıllarda da hayatlarının odak noktasına yerleştirmelerini umut ediyoruz.


ONLARIN İHTİYACI OLAN TEK ŞEY EMPATİ VE SEVGİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları’ndan ICT Seagulls Engelsiz Düşünceler Grubu, toplumdaki engelli bireylere empati yoksunluğunu gidermek ve engelli bireylerle kaynaşmayı sağlamak için üç günlük bir atölye çalışması düzenledi. Etkinliğe dört engelli grubundan (fiziksel, zihinsel, işitsel, görme) yirmi dört öğrenci ve Gaziantep Kolej Vakfı’ndan da yirmi dört öğrenci katıldı. Tüm engelli gruplarının bir arada pek çok şeyi yapabileceği gösterildi. Etkinlikte öğrencilerin yaratıcılıklarını ve yeteneklerini sergileyebilecekleri dans ,resim, kil, ebru ,baskı gibi sanatsal faaliyetlerin yanı sıra , hayvanat bahçesi gezisi ve eğlence gezileri organize edildi. Tüm etkinlik boyunca öğrenciler sohbet edip, birbirlerini tanıma fırsatı buldu. Tüm engelliler ve GKV öğrencileri arasında çok sıcak dostluklar kuruldu. Son gün verilen veda partisi mutlu fakat ayrılırken de bir o kadar hüzünlü bitti. Proje Koordinatör öğretmeni Nursev Kadıoğlu ve Lider Öğretmen Nilüfer Bolat benzer etkinliklerin devam edeceğini , bu projenin sürdürülebilir bir proje olduğunu belirttiler.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI KÜTÜPHANESİNİN GELENEKSEL, 'KİTAP DOSTLARI ÖDÜLLERİ' SAHİPLERİNİ BULDU

Öğrencilerin, kitap okumalarını geliştirmek ve alışkanlık kazanmalarını sağlamak için Gaziantep Kolej Vakfı Kütüphanesi tarafından düzenlenen "Kitap Dostları Ödülleri" lise öğrencileri arasından en çok kitap okuyan öğrencilere verildi. GKV Kitap Dostları etkinliğinde GKV AL 12-E sınıfından Didar Selen Süzgün, FL 11-A sınıfından Mustafa Gülmüş, AL 10-C sınıfından Ayça Yerli ve FL 9-C sınıfından Lorin Kangal GKV Özel Okulları Kütüphanesini kullanarak en fazla kitap okuyan öğrenci seçilerek Kitap Dostları Ödülünü almaya hak kazandılar.

Öğrencilere ödüllerini veren GKV Özel Okulları Liseler Müdürü Ülkü ULUTAŞ, bu anlamlı etkinlikten ötürü kütüphanecimiz Duygu Duygulu' ya teşekkür ederek: "Kitap okumak gençlerimizin en büyük tutkusu olmak zorundadır. Bilgiye ulaşabilmenin en doğru yolu öğrencilerimizin okuma alışkanlıklarını geliştirmektir. Okuyan, okuduğunu anlayan ve yorumlayan nesiller yetiştirmek için gençlerimiz arasında bu alışkanlığı hızla yaymak zorundayız. Okumayan bir toplumun kalkınması mümkün değildir. Burada, kütüphanelerin rolü çok önemlidir. Bu etkinlik, öğrencilerimizin kitap okumaya teşvik edilmesi için önemli bir etkendir." dedi.

Öğrencilerini akademik ve sosyal alanda olduğu kadar entelektüel alanda da en iyi şekilde yetiştirmeyi hedefleyen GKV Özel Okulları, kitap dostlarını kutlar, tüm arkadaşlarına örnek olmalarını diler.


TÜRKİYE GENELİ ATLETİZM TURNUVASI'NDA GKV İMZASI

8-9 Nisan 2015 tarihinde Türkiye genelinde 30 takım ve 300 civarında sporcunun katılımıyla Gaziantep Serintepe Tesislerinde gerçekleştirilen Türkiye Geneli Küçükler Atletizm Turnuvası'nda 6D sınıfı öğrencimiz Dilara Elmacıoğlu atlama dalındaki 4,05'lik skoruyla il ikincisi olmuştur. Aynı sınıftan Muhammet Tümer Çetin il dördüncüsü olarak okulumuza Türkiye ve il çapında derece kazandırmıştır.

GKV Özel Ortaokulu Müdürü Ali BOZGEYİK, öğrencilerimizi okulumuza kazandırdıkları bu önemli başarıdan dolayı kutlarken onları özveriyle yetiştiren beden eğitimi ve spor bölümü oğretmelerimize de teşekkürlerini sundu.


KANSER HAFTASI SEMİNERİ

01-07 nisan kanser haftası nedeniyle 07 nisan 2015 Salı günü GKV Özel Okulları konferans salonunda lise 1 ve 2. Sınıf öğrencilerimize “TÜTÜN VE TÜTÜN MAMÜLLERİNİN ZARARLARI” konulu bir konferans verildi. Konferans Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği ve Gaziantep Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirildi. Gaziantep Üniversitesi Göğüs Hastalıkları bölümü profesörlerinden Dr. Öner Dikensoy’un başarılı sunumuyla gerçekleşen konferansa öğrencilerimizin ilgisi büyük oldu. Yönetim kurulu üyelerimizden Aysel Tokatlı ve Dr. Mustafa Özgün’ün konuşmalara katılımı ve katkılarıyla son derece faydalı bir hale gelen etkinlik öğrencilerimizin sorularıyla renklendi.

Kendileri de Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği üyesi olan yönetim kurulu üyelerimizin okulumuzun şiltini Dr. Öner Dikensoy’a takdim etmeleriyle program sona erdi.


BİLGİ ÜNİVERSİTESİ’NDEN OYUN TEORİSİ EĞİTİMİ

Niye oyun oynarız? Kazanmayı garantilemek mümkün mü? Şans neyi değiştirir? Stratejik ortamlarda nasıl karar alınır? Gibi sorulara cevap vermeyi amaçlayan Oyun Teorisi Eğitimi, Bigi Üniversitesi Ekonomi Bölümü profesörlerinden Göksel Aşan tarafından okulumuz fen lisesi öğrencilerine verilmiş ve büyük ilgi uyandırmıştır.

Oyun teorisi; tüm stratejik ortamları analiz etmekte ve bu ortamlarda karar alma yöntemlerini açıklamakta temel bir araçtır ve bugün ekonomiden biyolojiye, evrim teorisinden işletme ve insan kaynakları yönetimine, trafik düzenlemesinden, müzayede tasarımına kadar oldukça geniş bir yelpazede uygulanmaktadır. Bu bilinci oluşturmak ve farkındalık yaratmak için GKV Özel Okulları ve Bilgi Üniversitesi işbirliği ile verilen bu seminer öğrencilerimize büyük katkı sağlamıştır.


GKV’DE MIND LAB 2.OKUL TURNUVASI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 5. Ve 6. sınıflarda uygulanan Mind Lab Programında sınıf karşılaşmaları sonucunda oluşturulan “Mind-Lab Okul Turnuvası” 7 Nisan 2015 Salı günü Mind Lab Öğretmenleri Derya Atila ve Ela Sayıner hakemliğinde GKV Okullarında gerçekleştirildi. Düşünce oyunlarını kullanarak öğrencilerin düşünme becerilerini ve buna bağlı olarak yaşam becerilerini eğiten ve geliştiren bir yöntem olan Mind Lab Programı okulumuzda başarıyla sürdürülmektedir.

Mind Lab, zeka oyunlarını araç olarak kullanarak, çocukların sosyal (takım çalışması yapma, empati kurma, sosyal ortama uyum sağlama), duygusal (kararlı, öz disiplinli, duygularını kontrollü yasayabilme) ve bilişsel (sorun çözme, karar verme, sözel beceriler, stratejik ve yaratıcı düşünme) becerilerini geliştirmeye yardımcı olmaktadır. Haftada 1 ders saati olarak uygulanan Mind Lab Programı 5. Ve 6. sınıf öğrencilerimize yönelik yöntem, strateji ve yaşlarına uygun olarak hazırlanmış ders planları ile verilmektedir. Her yıl dünyanın birçok ülkesinden Mind Lab kullanıcılarını heyecanlı ve keyifli bir rekabet ortamında bir araya getiren Mind Lab Olimpiyatları düzenlenmektedir. Mind Lab Olimpiyat süreci okullardaki Mind Lab eğitimi ile başlamakta, okul turnuvaları ve yerel karşılaşmalarla devam ederek uluslararası şampiyona ile sonuçlanmaktadır. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 5 ve 6.sınıf öğrencileri arasında yapılan ve 88 öğrencinin katıldığı turnuva şu şekilde sonuçlanmıştır.

Checkers Oyunu: Birinci Mehmet Efe Mutlu (6A), ikinci Arman Uygur(6C), üçüncü Cemre Özdemir(5C)
Abalone Oyunu: Birinci Efe Sönmez (6D), ikinci Onur Erdoğan(5C), Cemal Bayraktar(6E)
Octi Oyunu: Birinci Arben Berke Yıldız (6D), ikinci Hatice Mislina Bozkurt(6C), Utku Baloğlu(5D)
Quoridor Oyunu: Birinci Halil Eren Şahin (6D), ikinci Deniz Karayiğit(6C), Mehmet Taha Özcan(6A)

Turnuva sonucunda her oyunun birincisi olan öğrencilerimizden oluşan okul takımımız, Mayıs ayında İstanbul’da yapılacak Ulusal Mind Lab Turnuvasında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulunu temsil edecektir. Turnuvaya katılan öğrencilerimize teşekkür eder, okul takımımıza ulusal turnuvada başarılar dileriz.


7 NİSAN 2015 SALI GÜNÜ GKV ÖZEL LİSELERİ ÖĞRENCİLERİNE CEDRIC WATSON KENDİSİNİN BIJOU CREOLE GRUBU İLE BİRLİKTE KONSER VERDİ

Program, Adana A.B.D. Konsolosluğu ve GKV Cemil Alevli 10.sınıf öğrencilerinin ortak çalışması ile organize edildi. Program, müziğe ilgi duyan GKV özel liseleri öğrencilerinin katıldığı atölye çalışması, söyleşi ve konser olmak üzere üç bölümden oluştu. Cemil Alevli 10. Sınıf öğrencilerinden Jiwon Shim ve Mustafa Erbağcı’nın hazırladıkları İngilizce ve Türkçe yapılan grup tanıtım sunumunun ardından, Adana A.B.D. Konsolosluğu Kültür Ateşesi Susan Wilson, grubun Türkiye turnesi kapsamında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında bulunmaktan ve Amerika'nın Lousiana bölgesinden ezgileri öğrencilerle paylaşmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Öğrencilerin, müziğe olan ilgilerinden ve kendileri için hazırladıkları müzik performanslarından fazlasıyla etkilenen Sedric Watson ve grup üyeleri programın söyleşi bölümünde, farklı müzik türlerinden, müziğin evrenselliğinden ve müzik deneyimlerinden bahsederek kültürel paylaşımda bulundular.

İki saat süren konser boyunca , İngilizce ve Fransızca şarkıları dinleyen Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri müziğin ritmine kendilerini kaptırarak gruba eşlik ettiler . Program GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Ülkü Ulutaş’ın kapanış konuşması ile son buldu.


DEDEDEN TORUNA GELECEĞİMİZ EMİN ELLERDE

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Anaokulu öğrencileri ve değerli büyükleri, 2 Nisan 2015 tarihinde doğa ve aile sevgisini birleştiren, katılımcılarına mutlu anılar bırakan bir etkinlik gerçekleştirdiler. Orman Haftası nedeniyle Mavi boncuklar ve Yıldızlar sınıflarının hazırladığı etkinlikte öğretmenleri tarafından ‘ağacın hayatımızdaki önemi, faydaları ve geleceğimiz için önemi’ gibi konularla önceden bilgilendirildikten sonra dede ve nineleri ile birlikte fidan dikme şansını ve keyfini yaşadılar. Baharın ilk günleri ile doğanın uyanışından ilham alan bu yararlı ve anlamlı etkinliği gerçekleştirmek üzere anaokuluna davet edilen miniklerin dede ve nineleri, torunlarıyla el ele vererek kendileri için ayrılmış olan çam fidanlarını özel saksılara yerleştirdiler. Anaokulu öğrencileri, yaptıkları işin önemini ve mesuliyetini taşıyarak etkinliğin her adımını büyük bir mutlulukla tamamladılar. Öğrencilerimiz tarafından korumaya alınan çam fidanları, ilerleyen dönemde gerçek yerlerine yerleştirilinceye kadar minik eller tarafından sulanıp büyütülmek üzere okulumuzun bahçesinde ayrılan bölüme yerleştirildiler. Çevre ve doğa sevgisini gelecek nesillere güvenle aktarmak üzere birçok etkinlik gerçekleştiren GKV Özel Okulları, bu etkinlikte ‘dededen toruna geleceğimiz emin ellerde’ diyerek ağaç sevgisini minik kalplere yerleştiren, kazanımları bol bir etkinlik gerçekleştirmiştir.


10th GKV ELT KONFERANSINA BÜYÜK İLGİ

Yabancı dil eğitiminde yeni uygulamaların İngilizce öğretmenlerine anlatılmasını hedefleyen ve on yıldır geleneksel olarak düzenlenen GKV ELT Konferansı bu yıl da GKV Özel Okulları’nın ev sahipliğinde Holiday Inn Otelde gerçekleştirildi. Yalnız İlimizde değil Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin tüm illerinde görev yapan yüzlerce İngilizce öğretmenin katıldığı konferanslar dizisinde katılımcılara İngilizce öğretimiyle ilgili birçok konuda bilgi verilip yeni öğretim metotları tanıtıldı. Konferans sonunda katılımcılara sertifikaları verildi. Konferans hakkında değerlendirme yapan GKV Özel Okulları İngilizce Bölüm Başkanı Sultan Ulu: ‘Onuncusunu düzenlediğimiz konferansımızın bu yıl ki bölümü olan ‘Unlocking Creative Potential in ELT’ (İngilizce Eğitiminde Yaratıcılığı Öne Çıkarma ) başarıyla tamamlandı. Bu yılki konferansımızın amacı öğrencilerimizi yaratıcılık konusunda cesaretlendirmek ve yaratıcılık güçlerinin farkına varmalarını sağlamaktır. Bu konferansı gerçekleştirmemizde bizlere destek olan British Council, Oxford University Press ve Pearson’a ve değerli konuşmacılarımız Prof. Dr. Aydan Ersöz, Prof. Dr. Deniz Kurtoğlu Eken ve Grant Kempton’a teşekkürlerimizi sunarız’dedi. GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, konferansa gösterilen ilgiye dikkat çekti ve okulumuzun sadece kendi öğrenci ve öğretmenlerimize değil il, bölge ve ülke genelindeki birçok eğitim öğretim etkinliğine ve hizmet içi eğitim kursuna destek vererek eğitime katkı sağladığını söyledi.


GKV ÖZEL LİSELERİ 2015 YGS DERECE REKORTMENİ

2015 YGS sonucunda birçok derece elde eden GKV Özel Liseleri öğrencileri ilk binde dört öğrencisi ve pek çok dereceleriyle Gaziantep’in ortak gururu oldular. GKV Özel Fen Lisesi öğrencisi Fatma Yıldırım, YGS-2 puan türünde Gaziantep il birincisi oldu. Yine aynı puan türünde Türkiye 73’sü olan Fatma Yıldırım’ın diğer puan türlerindeki dereceleri de göz doldurdu. 2015 YGS’de Türkiye genelinde ilk binde 4 öğrencisi bulunan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri aynı zamanda 20 Türkiye derecesiyle de dikkat çekerken akademik alandaki başarılarına yenilerini eklediler. YGS-2 Türkiye 73.sü ve Gaziantep il birincisi olan Fatma Yıldırım, bu başarısının yanı sıra YGS-1’de Türkiye 111.si, YGS-6’da Türkiye 208.si, YGS-5’de Türkiye 347.si, YGS-3 ve 4’de Türkiye 415’si olmayı başararak ismini altın kız olarak GKV Özel Liseleri başarı listesine yazdırdı. GKV Özel Fen Lisesi öğrencilerinden Yavuz Uygar Körcük, YGS-4’te Türkiye 489.su, YGS-1’de 557.si, YGS-5’de 564.sü, YGS-3’de 592.si, YGS-2’de 614.sü ve YGS-6’da 650.si olmuştur. Yine GKV Özel Fen Liseli, Recep Oğuz Araz, YGS-3’de Türkiye 639.su, YGS-2’de 750.si, YGS-4’de 803.sü, YGS-5’de 816.sı, YGS-6’da 836.sı oldu. Diğer taraftan GKV Fen Liseli Hikmet Kadıoğlu da YGS-2’de Türkiye 901.si, YGS-4 994.sü derecelerini elde ederek ilk bindeki yerini aldı. YGS 2015 sonuçlarına bakıldığında GKV Özel Liselerindeki genel sonuçlara göre; ilk yüzde 1 öğrenci 1 derece, ilk iki yüzde 1 öğrenci 2 derece, ilk beş yüzde 2 öğrenci 7 derece, ilk binde 4 öğrenci 20 derece, ilk iki binde 7 öğrenci 31 derece, ilk üç binde 13 öğrenci 44 derece, ilk beş binde 23 öğrenci 91 derece ve ilk on binde 37 öğrenci 182 derece elde edildi. YGS sonucunda başarı elde eden öğrencileri kutlayan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, başarıların tesadüf olmadığını uzun ve zorlu bir maratonun emek yoğunluklu sonuçları olduğunu belirterek öğrencilere başarılar diledi.


GKV ABBAS GÜÇLÜ’YÜ AĞIRLADI

“Türkiye’de ABD gibi bir fırsatlar ülkesidir, yeter ki siz hayallerinizin peşinde koşun” Eğitimci Yazar Abbas Güçlü GKV Özel Okullarının konuğu olarak geldiği Gaziantep’te eğitimle ilgili düşüncelerini konuklarla paylaşarak öğrencilere hayallerinin peşinde koşmalarını tavsiye etti. Okullarda mutfak derslerinin de konulması gerektiğini belirten Abbas Güçlü Türkiye’nin ABD gibi bir fırsatlar ülkesi olduğunu da söyledi. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının konuğu olarak geldiği Gaziantep’te söyleşi yapan Abbas Güçlü öğrenci ve velilerin sınavlarla ilgili sorularını yanıtlayarak öğrencilere “Hayallerinizin peşinde koşun” dedi. Gaziantep Ticaret Odası Toplantı Salonunda düzenlenen ve çok sayıda davetlinin katıldığı söyleşiye Gaziantep Kolej Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, Yönetim Kurulu Üyeleri Avukat Mete Sayın, Aysel Tokatlı ve Dr. Mustafa Özgün ile Gaziantep Kolej Vakfı Genel Sekreteri Funda Sural ile GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar’da katıldı. Söyleşi öncesi düzenlenen kokteylde katılımcılarla sohbet eden Abbas Güçlü eğitim ile ilgili düşüncelerini paylaşarak öğrenci ve velilerin sorularını yanıtladı. Güçlü Gaziantep mutfağının zenginliğine de değinerek okullarda mutfak dersleri konması gerektiğini ve buralardan mezun olan öğrencilerin kendi kent mutfaklarını öğrenmek zorunda olduğunu da sözlerine ekledi. Öğrencilere hayallerinin peşinden koşmalarını tavsiye eden Güçlü Türkiye’nin de ABD gibi fırsatlar ülkesi olduğunu belirtti. Söyleşinin sonunda GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar Abbas Güçlü’ye teşekkür ederek günün anısına Gaziantep bakır işçiliğinin en güzel örneklerinden birisi olan bir vazo hediye etti.


GKV’LİLER VE GAP GÖRME ENGELLİLER AŞIK VEYSEL’İ UNUTMADI

Birçok projeye ortak imza atan GAP Görme Engelliler ve Kolej Vakfı öğrencileri düzenlenen etkinlikle Aşık Veysel'i ölümünün 42.yıl dönümünde anan öğrenciler yaşamından kesitlerin sunulduğu gösterilerle geceye damga vurdular. İletişim Engel Tanımaz Projesi kapsamında birçok etkinliği birlikte gerçekleştiren GAP Görme Engelliler Okulu ve Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulu öğrencileri bu kez de Aşık Veysel’i anmak için sahne aldılar. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, görme engelli olan ozan aşık Veysel ölümünün 42'nci yıl dönümünde anıldı. Veysel’in gönüllerde yaşayan önemli bir halk ozanı olduğunu ifade eden Gaziantep Büyükşehir belediye Başkan Vekili Durdu Yetkin Şekerci öğrencileri ve idarecileri kutladı. Geceye katılan Şehitkâmil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı iki okulun birçok projede buluşarak ortak faaliyet yürütmesinin önemli olduğunu vurgulayarak “Görme engelli Aşık Veysel'in dünyanın her yerinde anılıyor. Eğer Âşık Veysel'in adı altın harflerle yazılmışsa, bu da gören gözle görmeyen göz arasında çok ciddi bir farkı olmadığını gösteriyor" dedi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi’de böyle bir gecenin sadece engelliler için değil toplumun bütün kesimleri için önemli olduğunu vurguladı. Aşık Veysel’in hayatı yüreğiyle yaşadığını ve bıraktığı eserlerin ölümsüzleştiğini ifade eden Gaziantep Kolej Vakfı Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, engelliliğin bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla herkesi yakından ilgilendirdiğini ifade ederek “Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Bir insanın engelli olması; onun diğer insanlar gibi yaşaması, çalışması ve de başarılı olmasına bir engel teşkil etmemektedir. Elbette sıkıntı ve zorluklar olacaktır; ancak her şeye rağmen yaşama sevinci hiçbir şekilde kaybedilmemelidir. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları her yıl birçok sosyal sorumluluk projeleriyle toplumun bütün kesimlerini kucaklamaktadır. Bu öğretim yılından itibaren de öğrencilerimize engellilerin yaşamları ile ilgi farkındalık yaratmak için bu projeleri başlattık. Anaokulundan liseye kadar bütün okullarımızda farklı platformlarda proje çalışmaları devam etmektedir. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz projeye çok duyarlı davrandılar ve destek verdiler, kendilerine burada huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Öğrencilerimiz yapılan bu projelerle, engellileri yakından tanıdılar ve empati kurma olanağı yakaladılar. Onlara karşı olumlu tutum ve davranışlar geliştirdiler. Öğrencilerimizin engellilerin yaşadıkları zorluklar konusunda yeterli bilgiye sahip olmaları bizleri çok mutlu etmektedir. Aslında toplumun her kesiminde engellilere karşı oluşan olumsuz tutum ve davranışlar görmekteyiz. Bunların değişmesi için de böyle projelerin yapılması gerektiği inancındayım. Uygar toplumlarda, sosyal hayatta engellilere sağlanan imkân ve kolaylıklar, bir toplumun gelişmişlik düzeyi ve çağdaşlığının ölçütü olmakla beraber; insana verilen değer ve önemin belirgin yansımalarıdır. Diğer bir ifadeyle, engellilere gösterilen anlayış ve hoşgörü, uygar bir toplum kimliği kazanmada etkin bir rol oynamaktadır. Yeni neslin bu duyarlılıkları da çağdaş ve medeni toplumların göstergesidir. Her zaman her konuda hassasiyet gösteren gençlerimizi yüreklendirmeliyiz. Çünkü onlar bizim umudumuz ve geleceğimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, hepimizi hayata bağlayan sevgi ve yaşama sevincinin sonsuza kadar kalplerinizde bulunmasını diliyor, bütün engellilerimize yürekten sevgilerimi sunuyor ve Aşık Veysel’i rahmetle anıyorum. Sizleri bu görsel ziyafetle baş başa bırakmadan önce, bu anma töreninin hazırlanmasında emeği geçen GAP Görme Engelliler Okulu Yöneticilerine GKV Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş’e, İlkokul Müdür Yardımcısı ve Proje Genel Koordinatörü Ayfer Küçükdurmaz’a, Ortaokul Müdür Yardımcısı Ayşe Özçınar’a ve emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ederim.” dedi GAP Görme Engelliler Okulu Müdürü Cengiz Temiz’de geceye emeği geçenleri kutlayarak organizasyonun kendileri için büyük önem taşıdığını engellerin kaldırıldığı bir gece yaşadıklarını belirtti. Yapılan konuşmaların ardından Gaziantep Kolej Vakfı Müzik Öğretmeni Buse Yazıcıoğlu şefliğinde GKV ve GAP Görme Engelliler Okulu öğrencilerinin oluşan koro Aşık Veysel’in bir birinden güzel parçalarını seslendirirken GKV’li Müzik Öğretmeni Cansu Erkent’te bir birinden güzel şarkıları seslendirerek geceye renk kattı. . İki öğrencinin Aşık Veysel’i canlandırdığı gecede izleyenler öğrencileri ayakta alkışladı. Gecenin sonunda organizasyona emeği geçenlere GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar tarafından çiçek verildi.


51. KÜTÜPHANE HAFTASI OKULUMUZDA BİRBİRİNDEN GÜZEL ETKİNLİKLERLE COŞKUYLA KUTLANDI

Öğrencilerde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok yararlanmalarını sağlamak amacıyla kutlanan hafta süresince, kütüphanemiz ilgi odağı oldu. İlkokul öğrencilerimiz, kitap ve kütüphane sevgilerini anlattıkları resimler ile kütüphanemizi şenlendirdiler. Anaokulundaki bütün öğrencilerimiz kütüphaneyle buluştu. Miniklerimiz kütüphane kurallarını öğrenirken keyifli bir zaman geçirdiler. Kütüphaneden aldıkları kitapları okumaya çalışırlarken gösterdikleri gayret takdire şayandı. Kütüphanecimizin okuduğu hikâyelerle keyiflenen miniklerimize kitapları tanıması ve sevmesine yönelik konuşmalar yapıldı. Çocuklarda okuma alışkanlığının geliştirilmesi için birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit TAŞLIYAR "Her yıl lise, ortaokul, ilkokul ve anaokulu öğrencilerimizin ortaklaşa gerçekleştirdiği GKV Okuma Zinciri etkinliğinde bu yıl da anaokulu öğrencilerimizin okul kütüphanesiyle tanışması, kütüphane kavramını algılamaları ve sevdikleri kitapların kendilerine okunmasını amaçladık. Çocuklarımıza küçük yaşlarda okuma alışkanlığı kazandırmak ve bu alışkanlığın yaşamları boyunca devamlılığını sağlamak için düzenli etkinlikler yapıyoruz. Bu etkinlikler bilinçli okuyan ve kendisini geliştiren nesiller yetiştirmemize büyük katkı sağlamaktadır" dedi. GKV Özel Okulları Kütüphane Sorumlusu Duygu DUYGULU "Okuma alışkanlığının arttırılması ve geliştirilmesine yönelik etkinliklerimizde çeşitli okullara kitap bağışında bulunmanın yanında kendi okulumuzda okuma zinciri, güzel okuma ve en çok kitap okuyan öğrenci yarışmaları gibi çalışmalar yapıyoruz. Kütüphanemiz her gün büyük bir coşkuya sahne oluyor. Sınıf bazlı etkinlikler yanında okul genelinde çok katılımlı etkinliklerimiz devam ediyor. Kütüphane Haftasını geçen yıllar olduğu gibi, bu yıl da bayram coşkusuyla kutladık" dedi.


51. KÜTÜPHANE HAFTASINDA GKV FARUK ŞÜYÜN’Ü AĞIRLADI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, 51. Kütüphane haftası için gazeteci, yazar, editör Faruk Şüyün’ü konuk etti. Faruk Şüyün ile ilk etkinlik 3 Nisan Cuma günü GKV Konferans Salonunda ortaokul öğrencilerimiz için gerçekleşti. Şüyün, GKV’li öğrencilere kütüphanelerin ve kitapların önemini anlattığı söyleşisinde dünya ve Türkiye’nin ünlü kütüphanelerini gösteren bir sunum da yaptı. Bir medeniyetin her şeyi yok olsa da kütüphaneleri sağ kaldığında, o medeniyetin kaldığı yerden ve yeniden inşa edilebileceğinin mümkün olduğunu vurgulardı. İskenderiye kütüphanesinden örnekler vererek savaşlarda ilk hedefin bu yüzden kütüphaneler ve müzeler olduğunu dile getirdi. İkinci etkinlik lise öğrencilerimiz için yapıldı. Şüyün, bilgi çağında kitap ve kütüphanelerin önemine dikkat çekti. Öğrencilere sorduğu sorularla, kitap okurken beynimiz kurgu yaptığından dolayı daha çok çalıştığını, bunun bir resme bakmaktan daha yorucu olduğunu anlattı ve kitap okumanın, televizyon izlemekten daha keyifli olduğunun önemini vurguladı. Öğrencilerimizin soru yağmuruna tuttuğu söyleşinin sonunda Şüyün, GKV Özel Okulları’nda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


“ÖLÜME TEBESSÜM” KOMPOZİSYONU ALHAN BABAT’A TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİNİ GETİRDİ

“Ölüme Tebessüm” adlı kompozisyonla Türkiye genelinde düzenlenen Gelibolu 100 adlı kompozisyon yarışmasına katılan GKV Özel Liseleri öğrencisi Muammer Alhan Babat Türkiye birinciliğini elde etti. Türkiye genelinde lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen ve yüzlerce eserin katıldığı Gelibolu 100 adlı kompozisyon yarışmasında Çanakkale savaşına katılarak savaşan ve şehit olan bir askerin gözüyle savaşı değerlendiren kompozisyonda Çanakkale’de yaşanan olayları gözler önüne seren Muammer Alhan Babat’ın kompozisyonu büyük beğeni kazandı. Rotary 2430. Bölge tarafından Türkiye genelinde düzenlenen ödüllü kompozisyon yarışmasının ön elemelerini geçen “Ölüme Tebessüm” başlıklı eser Ankara’da büyük jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucu yarışmaya katılan eserler arasında birinci seçildi. Gelibolu 100 adlı kompozisyon yarışmasında Türkiye birinciliğini elde eden GKV Özel Liseleri öğrencisi Muammer Alhan Babat “Belki bu gözlerle savaşın dehşetini görememiş olabilirim ama kaleme dökerken acının en derinini katre katre yüreğimde hissettim. Yazdığım satırlar tüm Çanakkale şehitlerine selam olsun!” dedi. Çanakkale ruhunun gençlik arasında yaşatılmasını amaçlayan yarışmaya Türkiye’nin birçok bölgesinden eserler gönderildiği ifade edildi. Ankara’da düzenlenen ödül gecesinde Türkiye birinciliğini elde eden kompozisyonu kaleme alan GKV Özel Liseleri öğrencisi Muammer Alhan Babat’a ve dereceye giren diğer 24 eser sahiplerine de ödülleri verildi. Ödül törenine üst düzey Ankara protokolünün yanı sıra Rotary 2430. bölge geçmiş dönem guvernörü Akın GÖKYAY, 2430. Bölge guvernörü Korhan Atila, Gelibolu 100 komitesi başkanı Ece Özen Akan ve çok sayıda davetli katıldı. Düzenlenen ödül törenin ardından Algelincik adlı konser davetlilerin büyük ilgisini çekti.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU YILDIZ ERKEK YÜZME TAKIMIMIZ İL ŞAMPİYONU

Yüzme takımımız geleneği bozmadı her yıl olduğu gibi bu yılda okullara arası düzenlenen yıldız erkekler yüzme müsabakaları sonucunda şampiyonluğu gelenekselleştiren öğrencilerimiz birçok okulu geride bırakarak açık farkla il şampiyonu olmuştur. 23.24.25 MART 2015 tarihleri arasında ilimizde düzenlenen Gençlik Hizmetleri ve Spor il müdürlüğü okul sporları tarafından Kamil Ocak yüzme havuzunda düzenlenen müsabakalarda öğrencilerimiz üçgün süren yarışmalarda açık puan farkıyla uzun süren çalışmaların sonucunu birincilik kupasını kaldırmayı hak etmiştir. İl Şampiyonu olan öğrencilerimiz okulumuzu ve ilimizi Türkiye şampiyonasında temsil edeceklerdir. Yıldız erkek Yüzme takımı öğrencilerimiz. Bedri Yapar-İsmail Kara-Batuhan Yalçın-Emin Kaan Yolcu –Berkay Balık-Doran Pamukçu


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI’NIN EN ANLAMLI GÜNÜ

Her yaşam bir öyküdür. Öyle yaşamlar vardır ki içerisinde binlerce öykü gizlidir. İşte, Cemil ALEVLİ de 1901-1972 yılları arasında süren yaşamında binlerce öyküye kahramanlık yapmış, Gaziantep’in yetiştirdiği ender kişilerden birisidir. Bugünkü modern Gaziantep’in ve sanayisinin ilk kurucularındandır. Cemil ALEVLİ için eğitim, milli kalkınmanın ve Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine giden başarının yoludur. Bunun içindir ki eğitim-öğretime büyük önem vermiş, yabancı dil ve çağdaş eğitimin önemine inanarak bir grup eğitim gönüllüsüyle Gaziantep Kolej Vakfının temellerini atmıştır. Atılan bu temelle, 51 yıldır binlerce mezun veren Gaziantep Kolej Vakfı ailesi olarak kurucumuz merhum Cemil ALEVLİ aramızdan ayrılışının 43.yılında saygı ve minnetle Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları’nda anıldı. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Sayın Müfit Taşlıyar programın açılışında anlamlı ve duygusal bir açılış konuşması yaptı.Öğrencilerimiz tarafından hazırlanan Cemil Alevli’yle röportaj adlı bölüm izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Programda Kurucumuz Merhum Cemil ALEVLİ’nin sevdiği ‘Eğer’ adlı şiir okunurken öğrencilerimizin ona olan sevgisi ve hayranlığı gözlerinden okunuyordu. Programın son bölümünde ise Merhum Cemil Alevli’nin hayata gözlerini kapattığı gün anılarını anlatan öğrencilerimiz vardı.Onlar sahnede anılardan bahsederken o anıların gerçek sahipleri sahneye çıktığında salonda göz yaşları süzülüyordu. Ülkesini, milletini seven ve Atatürkçülüğü özümseyerek yaşamış olan merhum Cemil ALEVLİ’yi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz. Ruhu şad olsun.


BELDE MUN 2015

GKV Cemil Alevli Koleji MUN (Model Birleşmiş Milletler) Kulübü 9 ve 10. sınıflarından 10 öğrencimiz okulumuz Cemil Alevli Koleji CAS Koordinatörü Özlem Kara rehberliğinde 27- 30 Mart 2015 tarihleri arasında İstanbul Istık Belde MUN Konferansı ( 27-30 Mart 2015) Okulları tarafından düzenlenen BELDEMUN'15 konferansına katılmışlardır. Özel Fenerbahçe Lisesi, Saint George Avusturya Lisesi, Galatasaray Lisesi ve İstek Acıbadem Lisesi gibi Türkiye'nin farklı okullarının katıldığı bu konferansta öğrencilerimiz Çin Halk Cumhuriyeti, Güney Afrika, Venezuella ve Lüksemburg'u temsil etmişler; 4 gün boyunca 4 komite hâlinde, aynen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndaki gibi dünya sorunlarını tartışmış ve çözüm önerileri yazmışlardır. Etkinlik süresince ana dilin İngilizce olduğu komitelerde, öğrencilerimiz hem dil hem de sosyal becerilerini geliştirerek başka ülkelerin de gözünden, dünya sorunlarına farkındalıkla yaklaşmış ve okulumuzu başarıyla temsil etmişlerdir.


TEKERLEKLİ SANDALYE BASKET MAÇI

GKV ICT Seagulls Engelsiz Düşünceler proje ekibi 29.03.2015 Pazar günü okulumuz öğrencilerinin de katılımıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Takımını final maçında destekledi. Projenin önemli bir ayağı olan engellilerin sosyal faaliyetlerinin desteklenmesi okulumuzda verilen empati çalışmalarının başarılı olduğunu gösterdi. Proje ekibimiz okulumuzda yürütülen kampanya kapsamında alınan tekerlekli sandalyelerden bir tanesini, Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Takımı oyuncusuna armağan etti.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ULUSLARARASI “MASTERCLASS” ETKİNLİĞİNDE

ODTÜ Fizik Bölümü ve CERN tarafından ortak yürütülen "Masterclass" etkinliğinin bu yıl dünyada 11.si, Türkiye’de ise 2.si gerçekleştirildi. Avrupa’daki sekiz üniversitede hazır olan lise öğrencileriyle, eş zamanlı olarak yapılan bu etkinliğe Türkiye’den sadece 32 lise öğrencisi kabul edildi. Ankara ODTÜ kampüsünde yapılan Türkiye ayağına ise Gaziantep Kolej Vakfı ekibi dört öğrenci ve proje koordinatörü Hakan Özkaynak önderliğinde katıldı. ODTÜ Fizik Bölümü öğretim üyeleri tarafından Evren, Parçacık Fiziği, CERN ve Büyük Hadron Çarpıştırıcısı tanıtılarak parçacık detektörleri hakkında bilgi aldılar. ATLAS deneyinin son almış olduğu veriler, bilgisayarlar yardımıyla analiz edilerek sonuçları CERN ve Masterclass etkinliğine katılan Avrupa’nın sekiz üniversitesindeki lise öğrencileriyle yapılan canlı bağlantı ile karşılaştırıldı. Öğrenciler bu etkinlikte Cern’deki bilim adamları gibi çalıştılar ve programı düzenleyen Sn. Doç. Dr. Bilge Demirköz tarafından takdir edildiler. Bu çok önemli etkinlik sonunda öğrencilerimize, CERN ve ODTÜ tarafından onaylı uluslararası geçerli sertifikaları verildi.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI ORKESTRASI TÜRKİYE ELEMELERİNDE

Bu sene 18. si gerçekleştirilen “VODAFONE FREEZONE TÜRKİYE LİSELER ARASI MÜZİK YARIŞMASI” 27 Mart 2015 Cuma günü İstanbul Bostancı Gösteri Merkezinde start aldı. Türkiye çapında 600’ün üstünde okulun yarıştığı maratonda tüm okullar finallere adını yazdırmak için sahne alacak. Geçtiğimiz yıllarda Türkiye ikinciliği ve Türkiye üçüncülüğü gibi dereceleri okulumuza getirerek bizleri gururlandıran öğrencilerimiz, bu yılda sergiledikleri sahne performansları ile finaller için bizleri fazlası ile ümitlendirmişlerdir. Elektro gitarlarda Selim BARLIK ve Zeki GÜLEÇ bas gitarda Görkem ÖZTOSUN, Davulda Deniz İlker ÖZ klavyede Burcu BAĞLAMA ve soloda Ceyda ZORER ile çalışmalarını ve yönetimini üstlenen Müdür Yardımcımız Nadir GÜRSEL , okullarımızı temsil ederek kentimize dönmüşlerdir.


“GELİN ETMEYİN OKULA GÖNDERİN”

Milli Eğitim Bakanlığı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep’teki Sivil Toplum Örgütlerinin kentimizde başlattığı “GELİN ETMEYİN OKULA GÖNDERİN” projesinde Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu aktif bir rol üstlendi. Proje Ekibi tarafından belirlenen Kılıçarslan, Mehmet Çolakoğlu, Nezihe Osman Atay, Şahinbey, Ticaret Borsası Ortaokullarının velilerine GKV Özel Ortaokulu rehberlik servisince proje kapsamında sunumlar yapıldı. Sunumu büyük bir ilgiyle izleyen veliler, bu sorunun ülkemizin kanayan yaralarından biri olduğunu ve 2015 Türkiye’ sinde her bireyin bu yaranın tedavisinde sorumluluk sahibi olması gerektiğini belirttiler.


GENÇ ERKEKLER YÜZME TAKIMI

13-14 Ocak 2015 tarihleri arasında Kâmil Ocak Yüzme Havuzunda yapılan okullar arası gençler yüzme il yarışmasında okulumuz erkek takımı il şampiyonu olmuştur. Berke Ataseven, Mustafa Kara, Efe Maralcan, Hasan Berk Gündoğdu, Zeki Güleç, Deniz İlker Öz öğrencilerimizden oluşuyor.


ULU ÖNDERİMİZ VE AZİZ ŞEHİTLERİMİZİN MANEVİ HUZURUNDA ÇANAKKALE ZAFERİMİZİN 100. YIL DÖNÜMÜNÜ COŞKUYLA KUTLADIK

GKV Özel Orta Okulumuz, Çanakkale Zaferimizin 100. yıl dönümünü kutlamak için 18 Mart 2015 Çarşamba günü bir program düzenledi. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin yoğun bir çalışmayla hazırladığı programda günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Sosyal Bilgiler Öğretmeni Sefer Kürüz yaptı. Öğrencimiz Baça Ercan’ın kaleme alıp seslendirdiği şiirinin ardından öğrencilerimiz “Sevdalı bir Türküdür Çanakkale” adlı söz korosu ve canlandırmayı sergilediler. Drama, türkü şiir ve görsellerin yer aldığı söz koromuzun coşkusuyla programımız sona erdi.


BİLEĞİNİ DEĞİL YÜREĞİNİ KULLAN

Gaziantep Kolej Vakfı Özel liseleri Fen 11A sınıfı öğrencileri son dönemlerde kadınlara uygulanan şiddete ‘dur’ diyebilmek adına “Bileğini Değil Yüreğini Kullan” adını verdikleri mükemmel bir program hazırladı. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş yaptı. Sayın Ateş, konuşmasında kadına uzanan ellere tepkisini dile getirirken bu kadar duyarlı davranan ve düşünen öğrencileri de candan kutladı. Programda öğrenciler tiyatral bir gösteriyle izleyenleri gözyaşlarına boğdu. Her öğrenci şiddet gören bir kadını temsil ederek sahnede duygularını dile getirdi. Bu duygulu anlar müzikle de birleşince ortaya eşsiz bir gösteri çıktı. Programın ilerleyen dakikalarında iki öğrencinin dans gösterisi, izleyenlerde ayrı bir heyecan uyandırdı. Dansta hem şiddeti hem de mutluluğu simgeleyen öğrencilerin başarısı görülmeye değerdi.


“KOMŞU KÖYÜN DELİSİ” KOMEDİSİ BÜYÜLEDİ

Üstün Dökmen’in ünlü komedisi Komşu Köyün Delisi, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Atatürkçü Düşünce ve Tiyatro Kulübü öğrencileri tarafından Gaziantep Üniversitesi AKM salonunda sahnelendi. Oyunumuzun yazarı; kendini akıllı sanıp içlerindeki deliden habersiz gezenleri, sokaktaki deliyi "öteki" sananları köy meydanına çağırıyor… Olur olmaz şeylerin, "deliliklerin" peşinde koşuşturmaktan yüreklerimizdeki isteklerin farkına varamadığımıza dikkat çekiyor… Oyunun konusunun başkahramanı Muhtar Halis Ağa “Komşu köylerin delileri varken bizim köyümüzün neden bir tane bile delisi yok.” diyerek köylülerin kafasını karıştırır. Kendi içlerinde bir deli olmadığı için de muhtarlık seçimi yatırımı olarak ithal bir deli getirmeyi vaat eder… Gazeteye "Deli Aranıyor" ilanı verir. İlanı okuyan bir üniversite öğrencisi “Deli Hamdi” rolünde köye gelir ve köylülerin kendi içlerindeki “deli”yi ortaya çıkarır. Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde sahnelenen komediye GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Celal Ersoy, GKV mütevelli ve yönetim kurulunun değerli üyeleri, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Sayın Müfit Taşlıyar, Genel Müdür Yardımcısı Sayın Kasım Ateş, GKV Özel Okullarının idareci ve öğretmenleriyle çok sayıda davetli katıldı. GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, açılış konuşmasında: “Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri, öğrencilerini üst düzey bir akademik eğitimle donatmakta, onları öz güveni yüksek bireyler olarak yetiştirmekte ve öğrencilerinin sanatsal yönlerini de kültürel ve sanatsal etkinliklerle geliştirmektedir. Bu amaçla her yıl bir Türkçe bir İngilizce tiyatro sahnelemektedir.” dedi ve oyunun sahnelenmesinde bizlerden desteğini esirgemeyen, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının bugünlere gelmesinde büyük emekleri olan, sanata değer veren; çocuklarımızın Atatürkçü, çağdaş, laik, sanatsever bireyler olmasını amaçlayan Mütevelli Kurulu Başkanımız Sayın Nüket Ersoy’a ve Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Celal Ersoy’a ve oyunun sahnelemesinde emeği geçen tüm öğretmen, öğrenci ve yardımcı personele teşekkür etti.


12 MART İSTİKLAL MARŞI’MIZIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ

12 Mart 2015 Perşembe günü İstiklal Marşımızın kabulünün 94. yıl dönümünü kutlamak ve Millî şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anmak için liselerimizde bir tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından sunuculuğunu İlayda Dayıoğlu adlı öğrencimizin yaptığı törende ilk olarak “ Kilometre Taşları” adlı belgeselle Mehmet Akif Ersoy’un hayatına ışık tutuldu. Daha sonra öğrencimiz Begüm Koçer “İstiklal Marşımızın Doğuş Hikâyesi” adlı sunumuyla marşımızın oluşmasında M. Akif ERSOY’un ne kadar büyük fedakârlıklar gösterdiğini çeşitli kaynaklardan yola çıkarak gözler önüne serdi. Berke Köker adlı öğrencimiz ise “ İstiklal Marşımız Hakkında Bilmemiz Gereken 10 Şey” adlı sunumuyla izleyenlere bugüne kadar her türlü önemli günde büyük bir gururla okuduğumuz marşımızın bilinmeyen yönlerini gün yüzüne çıkarttı. Son olarak Mustafa Erbağcı adlı öğrencimiz “İstiklal Oratoryosu” adlı çalışmasıyla atalarımızın canlarını dişlerine takıp vatan uğruna ölüme korkusuzca yürüdüklerini canlandıran sahnelerin eşliğinde okuduğu dizelerle dinleyenlere duygu yüklü anlar yaşattı.


TED ÇALIŞTAYI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri, İstanbul’da gerçekleştirilen TED İstanbul VI. Ulusal Çalıştayı’na katıldı. Türkiye'nin güncel ekonomik, sosyal, kültürel ve çevresel sorunlarının tartışıldığı çalıştayda GKV Özel Liseleri öğrencilerinin gösterdiği yüksek performans dikkat çekti. Çalıştay sonrası bir değerlendirme yapan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili bu tür etkinliklerin öğrencilerin gelişiminde önemli rol oynadığına dikkat çekerek “Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri İstanbul’da gerçekleştirilen TED İstanbul VI. Ulusal Çalıştayı’na katılarak gösterdikleri yüksek performansla dikkat çekmişlerdir. Söz konusu çalıştaya Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liselerini 8 delege ve GKV Özel Liseleri Edebiyat Öğretmeni Demet Tekerekoğlu temsil etmiştir.” dedi.


AVUSTURYA KAYAK KAMPI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri için düzenlenen yurt içi ve yurt dışı eğitim kampları sona ererken Avusturya’ya giden öğrenci kafilesi de yurda döndü. Kısa bir süre önce eğitim amaçlı Avusturya’ya giden GKV Özel Liseleri öğrencilerinden oluşan bir grup, Avusturya’da çeşitli incelemeler yaparak Alplerde bulunan kış kampına katıldı. GKV Özel Okulları ile Caddebostan Kamp Hizmetleri işbirliğiyle Salzburg kenti Kaprun Kayak Merkezinde düzenlenen Avusturya Kayak ve Snowboard Kampı’na katılan öğrenciler, kamp süresince üstlendikleri görevleri başarıyla yerine getirdi. Kampa İstanbul dışından Anadolu’dan katılan tek okul olan GKV Özel Liseleri öğrencileri, Alplerin zirvesinde kayak ve snowboard yaparak kayak sporuyla ilgili kendilerini geliştirdi. GKV’liler İstanbul’dan kampa katılan değişik okulların öğrencileriyle geçirdikleri bir hafta boyunca yurt dışında bir kamp atmosferinde yaşamayı, takım hâlinde hareket etmeyi, yeni arkadaşlıklar kurarak kendilerini en iyi şekilde ifade etmeyi öğrenerek kampı başarıyla tamamladı. Yurt içi ve yurt dışı eğitim kamplarının önümüzdeki dönemlerde de devam edeceği ifade edildi.


DESTINATION IMAGINATION TURNUVASI’NDA GKV BAŞARISI

28 Şubat-1 Mart 2015 tarihleri arasında ODTÜ Geliştirme Vakfı Okullarında düzenlenen “Destination Imagination Turnuvası”ndan GKV Özel Liseleri öğrencileri gururla geri döndü. Turnuvada bulunan alanlardan, “Fine Arts” kısmında yarışan öğrencilerimiz “Book Phobias” konulu dramalarıyla Ankara’dan ve çeşitli şehirlerden birçok rakiple mücadele etti. GKV Özel liseleri öğrencilerden Helin Mandollu, Yağmur İşsever, Begüm Koçer, Betül Çapkur, Selen Özdinç ve Asena Özgün Bay ile lise öğretmenlerinden Birjan Duygu Çelik, Sinem Çevik ve Zehra Abut’un desteği ile hazırlanan, gençlerdeki “ kitap okuma korkusuna” dikkat çeken 8 dakikalık drama sunumunda öğrencilerimiz, ilk defa katıldıkları bu turnuvadan 3. olarak ayrıldılar. İki gün boyunca çeşitli etkinliklere katılan öğrencilerimiz hem eğlendiler hem de takım çalışmasının ne denli önemli olduğunu bir kez daha anladılar. Yarışmada öğrencilerimizin büyük emeklerle hazırladıkları kostümler ve illüzyonlar jüri tarafından büyük takdir gördü. Özellikle kitap perisinin, dünyadaki farklı alfabelerden oluşan metinlerin yer aldığı kâğıtlardan hazırlanan elbisesi etkinliğe damgasını vurdu. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.


GKV İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ ‘’ARKADAŞIM MAX’’ FİLMİNİ İZLEDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokul öğrencilerimiz değerler eğitimi kapsamında arkadaşım max filmini izledi. GKV İlkokul öğrencileri Mart ayının değerler eğitimi konusu olan Sevgi, Saygı ve Yardımlaşma konuları ile ilgili ‘’Arkadaşım Max’’ filmini izledi. Eğlendirirken güzel mesajlar da veren film öğrencilerimizi hem kahkahalara boğdu hem düşündürdü… Arkadaşlığın, dostluğun önemini vurgulayan, takım olmanın getirdiği başarıları anlatan film öğretmenlerimiz tarafından verdiği alt mesajlarla çok öğretici bulundu. Film sonrasında öğrencilerimizden aldığımız geri dönütler arkadaşlığın öncelikle sevgi ve saygı gerektirdiğini, takım ruhuyla başarıya ulaşılabileceğini vurgular nitelikteydi.


“ENGELLİLERE EMPATİYİ ARTTIRMA”

“Engellilere empatiyi arttırma” adlı sosyal sorumluluk projemizi ICT Seagulls-Bilişimci Martılar tarafından düzenlenen uluslararası bir yarışma kapsamında yapıyoruz. Temel amacımız toplumda farkındalığı ve engellilere duyulan empatiyi arttırmak. Bu konuyu seçmeden önce toplumdaki sorunlar hakkında bir araştırma yaptık. Engellilerle empati eksikliğini seçmemizin nedeni, toplumda empati seviyesi yükselirse diğer sorunların kendiliğinden çözüleceğine inanmamız. Amacımıza ulaşmak için birçok çalışma yaptık ve daha birçoğunu yapacağız. Çalışmalarımızda engellileri dört gruba ayırdık: görme engelliler, işitme engelliler, fiziksel engelliler, zihinsel engelliler. Toplum empati seviyesini arttırmak için temel olarak dört alanda çalışma yapacağız. Öğrencileri engellilerle ve sorunlarıyla ilgili bilinçlendirme, nasıl davranılması gerektiğiyle ilgili eğitim verme, engellilerin sosyal hayata dahil edilmesi ve engellilerin medyada daha fazla yer alması. Böyle bir projede yer almak empati yeteneğimizi ve duyarlılığımızı arttırmakla kalmadı, toplumsal sorumluluk bilincimizi yükseltti ve insanlar için çaba harcamanın verdiği mutluluğu tattırdı. Projemizi yarışma kapsamında yapsak da bizim için en büyük ödül toplumu iyi yönde değiştirebileceğimizi görmek olacak. Okulumuzdaki öğrenciler içinde yaşadığımız toplumun küçük bir kısmını oluştursa da, öğrencilerin duyduğu empatiyi arttırmak toplum empati seviyesini arttırma yolunda atılan önemli bir adım olacak.


ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNE ENGELİLERE EMPATİYİ ARTTIRMA SUNUMU

GKV Özel Liseleri öğrencileri ve koordinatör öğretmenleri, gelecek nesillere bırakılabilecek yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla, ICT Seagulls (Uluslararası Bilişimci Martılar ) organizasyonuna ‘Engellilerde Empatiyi Artırma’ adını verdikleri sosyal sorumluluk projeleriyle başvurmuşlar ve projeleri kabul edilmiştir. Tamamen öğrenci merkezli olan bu proje, gönüllü öğrencilerimizin gerçekleştirdikleri toplantılar ve fikir alışverişlerinden sonra ortaya çıkan ve öğrencilerin bir plan dahilinde özverili çalışmalarının sonucunda engellilere olan empatiyi artırma konusundaki hedeflerini gerçekleştirecekleri uluslar arası bir yarışma kapsamında lider öğretmenimizin yardımıyla yürütülmektedir. Projenin amacı toplumda bu konuya farkındalığı ve engellilere duyulan empatiyi arttırmak. Bu amaca ulaşmak için öğrenciler en başından beri bir plan dahilinde ve kendi yarattıkları fikir ve uygulamaları gerçekleştirerek birçok çalışma yaptılar. Kendi yaptıkları ürünleri satarak projede yapacakları harcamalar için bir bütçe oluşturdular ve projede tasarladıkları afiş, giyecekleri Tişört ve benzeri ihtiyaçlarını bu tür organizasyonlardan sağlamaya çalışmaktalar. Grup logolarını ve sloganlarını kendi bulan öğrenciler, toplumun empati seviyesini ölçebilecekleri anket soruları hazırladılar ve bu anketleri farklı yaş gruplarına uygulayarak objektif değerlendirmeler yapabilmek çin istatiksel olarak akademik ölçütlerle proje raporunda sunacaklar. Bu veriler doğrultusunda empatiyi artırma amacıyla sunumların ve eğitimlerin anaokulu seviyesinden başlamasına karar veren öğrenciler, hazırladıkları empati konulu skeç, görme , işitme , bedensel engelliler ve otizmli bireylerin yaşadıkları zorluklarla ilgili resim ve konuşmaları ve ayrıca işitme engellilerin kullandığı dile örnekler vererek yaptıkları sunumu bu yaşa uygun konuyla ilgili boyama çalışması yaparak tamamladılar. Öğrencilerin kendi hazırladıkları skeçte çocukların empati kavramını anlayabilmeleri için bu konuya dikkat çeken kısa bir oyun sergilendi. Çocukların etraflarında , çevrelerinde gördüğü karşılaştığı ve çok fazla bilmedikleri engeliler hakkında bilgi verilip bu konuda bilinçlendirildi. Engellilere olan empatinin küçük yaşta kazanılmasının önemi anlaşılmış ve bu doğrultuda bir takım eğitimler ve aktiviteler birinci dönem olduğu gibi ikinci dönemde de devam edecektir.


ORTAOKULDA ENGELLİLERE EMPATİ SUNUMU YAPILDI

“Engellilere empatiyi arttırma” adlı sosyal sorumluluk projemizi ICT Seagulls-Bilişimci Martılar tarafından düzenlenen uluslar arası bir yarışma kapsamında yapıyoruz. Temel amacımız toplumda farkındalığı ve engellilere duyulan empatiyi arttırmak. Bu konuyu seçmeden önce toplumdaki sorunlar hakkında bir araştırma yaptık. Engellilerle empati eksikliğini seçmemizin nedeni, toplumda empati seviyesi yükselirse diğer sorunların kendiliğinden çözüleceğine inanmamız. Amacımıza ulaşmak için birçok çalışma yaptık ve daha birçoğunu yapacağız. Çalışmalarımızda engellileri dört gruba ayırdık: görme engelliler, işitme engelliler, fiziksel engelliler, zihinsel engelliler. Toplum empati seviyesini arttırmak için temel olarak dört alanda çalışma yapacağız. Öğrencileri engellilerle ve sorunlarıyla ilgili bilinçlendirme, nasıl davranılması gerektiğiyle ilgili eğitim verme, engellilerin sosyal hayata dahil edilmesi ve engellilerin medyada daha fazla yer alması. Böyle bir projede yer almak empati yeteneğimizi ve duyarlılığımızı arttırmakla kalmadı, toplumsal sorumluluk bilincimizi yükseltti ve insanlar için çaba harcamanın verdiği mutluluğu tattırdı. Projemizi yarışma kapsamında yapsak da bizim için en büyük ödül toplumu iyi yönde değiştirebileceğimizi görmek olacak. Okulumuzdaki öğrenciler içinde yaşadığımız toplumun küçük bir kısmını oluştursa da, öğrencilerin duyduğu empatiyi arttırmak toplum empati seviyesini arttırma yolunda atılan önemli bir adım olacak.


GKV’Lİ BİLİŞİM MARTILARI ENGELSİZ DÜŞÜNCELER İÇİN SAHNEDE

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Engellilere Empatiyi Arttırma Proje Grubu tarağından görme engelliler, işitme engelliler, fiziksel engelliler ve zihinsel engellileri konu alan sunumda engellilerin sorunları ve onlarla iletişim kurma yöntemleri sahneye taşındı. Gönüllü öğrenciler tarafından ünlü bir parçanın işitme engelliler diliyle sahnede canlandırılması izleyenler tarafından büyük alkış aldı. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının bir çok sosyal sorumluluk projesiyle toplumun bütün kesimlerini kucakladığını ifade eden Engellilere Empatiyi Arttırma Proje Grubu Sözcüsü Büşra Abdulkadiroğlu “Engellilere empatiyi arttırma” adlı sosyal sorumluluk projemiz ICT Seagulls- Bilişimci Martılar tarafından düzenlenen uluslararası bir yarışma kapsamında yapıyoruz. Temel amacımız toplumda farkındalığı ve engellilere duyulan empatiyi arttırmak. Bu konuyu seçmeden önce toplumdaki sorunlar hakkında bir araştırma yaptık. Engellilerle empati eksikliğini seçmemizin nedeni, toplumda empati seviyesi yükselirse diğer sorunların kendiliğinden çözüleceğine inanmamız. Amacımıza ulaşmak için birçok çalışma yaptık ve daha birçoğunu yapacağız. Çalışmalarımızda engellileri dört gruba ayırdık: görme engelliler, işitme engelliler, fiziksel engelliler, zihinsel engelliler. Toplum empati seviyesini arttırmak için temel olarak dört alanda çalışma yapacağız. Öğrencileri engellilerle ve sorunlarıyla ilgili bilinçlendirme, nasıl davranılması gerektiğiyle ilgili eğitim verme, engellilerin sosyal hayata dahil edilmesi ve engellilerin medyada daha fazla yer alması. Böyle bir projede yer almak empati yeteneğimizi ve duyarlılığımızı arttırmakla kalmadı, toplumsal sorumluluk bilincimizi yükseltti ve insanlar için çaba harcamanın verdiği mutluluğu tattırdı. Projemizi yarışma kapsamında yapsak da bizim için en büyük ödül toplumu iyi yönde değiştirebileceğimizi görmek olacak. Okulumuzdaki öğrenciler içinde yaşadığımız toplumun küçük bir kısmını oluştursa da, öğrencilerin duyduğu empatiyi arttırmak toplum empati seviyesini arttırma yolunda atılan önemli bir adım olacak.” dedi. GKV Özel Okulları İngilizce öğretmeni Nursev Kadıoğlu liderliğinde, İngilizce Öğretmeni Nilüfer Bolat’ın rehberliğinde sürdürülen çalışmalarda Engellilere Empatiyi Arttırma Proje Grubunda GKV Özel Liselerinden Büşra Abdulkadiroğlu, Oya Sural, Baha Orhan, Edip Sevindi, Pelin Kazaz, Elif Kazaz, Yağmur Başoğlu, İpek Ekmekçi ve Defne Özmen görev alırken gerçekleştirilen sunumda ünlü bir pop parçasını danslarıyla sahneye taşıyan Selin Belgin, Alhan Babat ve Nisa Saka da izleyenler tarafından ayakla alkışlandı. Projenin önümüzdeki dönemlerde farklı konularla gündemde tutulacağı ve toplumun engellilere yönelik duyarlılığının istenilen düzeye ulaşabilmesi için yoğun çalışmaların süreceği de açıklandı.


GKV ÖZEL ORTAOKULU 4. ALANYA EĞİTİM VE DİNLENME KAMPI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu geleneksel Alanya Eğitim ve Dinlenme Kampı 29 Ocak - 05 Şubat 2015 tarihleri arasında Alanya Alaiye Otel’de gerçekleştirildi. Bu yıl 4. kez yapılan kampa Ortaokul Müdürümüz Ali Bozgeyik başkanlığında 6 branş öğretmenimiz ve 46 sekizinci sınıf öğrencimiz katıldı. TEOG sınavına hazırlık ve dinlenme kampı süresince gündüz 6 saat konu tekrar dersleri, akşam 3 saat soru çözme etütleri yapıldı. Öğrencilerimiz ders dışı serbest zamanlarda otelin spor sahaları, kapalı yüzme havuzu, sauna, Türk hamamı ve eğlence salonları gibi mekânlarında eğlenme ve dinlenme fırsatı buldular. Kampın dördüncü gününde Side Antik Kenti ve Manavgat gibi tarihi ve turistik yerlere çevre gezisi düzenlendi. Dönüş yolculuğunda Konya’ya uğrandı ve Mevlana Müzesi ziyaret edildi. Öğretmenleri ve arkadaşlarıyla birlikte uyumlu bir kamp deneyimi yaşayan öğrencilerimiz, yoğun ve disiplinli bir tempoyla çok yararlı bir çalışma dönemi geçirdi ve güzel anılarla Gaziantep’e döndü.


GKV ÖZEL İLKOKULU’NUN SATRANÇ GURURU

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları satranç sporuna özel önem vererek, satrancın ilimiz ve bölgemiz genelinde yaygınlaşmasında öncülük görevi yapmaktadır.2014-2015 eğitim-öğretim yılı boyunca Ulusal ve Yerel olmak üzere çeşitli satranç turnuvalarında ödüller alan öğrenciler için muhteşem bir ödül töreni düzenlendi.

Törene ödül alan öğrenciler ve aileleri, GKV Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş, GKV İlkokul Müdürü Hüseyin Emre, GKV İlkokul Müdür Yardımcısı Ayfer Küçükdurmaz, tüm ilkokul öğretmen ve öğrencileri katıldı. Ödüllerini GKV Yöneticilerinin elinden alan öğrencilerden;

Dila Baloğlu toplam 13 ödül, Kaan Zencirkeser toplam 9 ödül, Ömer Işık toplam 8 ödül, Demir Demiroğlu toplam 4 ödül, Sıdıka Taşar toplam 4 ödül, Arif Berk erke toplam 2 ödül alarak başarılarının gururunu yaşadılar.

Gaziantep Kolej Vakfı Genel Müdürü Müfit Taşlıyar. “Hiç bir başarı tesadüf değildir. Okullarımızda satranç sporunun sevilip, geliştirilmesi için okul öncesi dönemden başlayarak temel ve ileri düzeyde yoğun eğitimler veriyoruz. Ulusal ve Yerel tüm turnuvalara katılmaları için teşvik ediyoruz. Öğrencilerimizi elde ettikleri başarılardan dolayı yürekten kutluyor, başta satranç eğitmenlerimiz Süleyman Okan ve Gülser Kırlangıç olmak üzere emeği geçen yönetici, öğretmen ve bize destek veren değerli velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.


 


 

© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.