2015-2016 - 2. Dönem YILI HABERLERİ

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI TAKIMI DÜNYA DÖRDÜNCÜSÜ OLDU

Yunanistan’da XI. Uluslararası Mınd Lab Olimpiyatlarına katılan GKV Özel Ortaokulu Mınd Lab Takımı olimpiyatlarda dünya dördüncüsü oldu. Ferdi karşımalarda da dünya üçüncülüğü ve dördüncülüğü elde eden sporcular için GKV Özel Okullarında özel bir tören düzenlendi.

Yunanistan’ın Halkidiki kentinde gerçekleştirilen Yunanistan’da XI. Uluslararası Mınd Lab Olimpiyatlarına Türkiye’yi temsilen katılan GKV Özel Ortaokulu Mınd Lab Takımı olimpiyatları dünya dördüncüsü olarak tamamladı. Ferdi karşılaşmalarda GKV Özel Ortaokulu Öğrencilerinden Ahmet Kayıran dünya üçüncüsü olurken yine ferdi karşılaşmalarda aynı takımda yer alan Ali Ayhan, Atalay Hoylu ve Talha Dayıoğlu’da dünya dördüncülüğünü elde ettiler. GKV Özel Okullarında düzenlenen törenle derece elde eden sporculara günün anısına birer plaket verilirken sporcular mutluluklarını aileleri ve öğrencilerle paylaştı. Yarım asırdan fazla bir süredir eğitim alanında önemli hamleler yaparak Türkiye’nin gelişmesi ve kalkınmasına katkılar sağlayan GKV Özel Okullarının akademik başarılarının yanı sıra birçok alanda da gerek ulusal gerekse uluslararası arenada önemli başarılar elde ettiğini vurgulayan Genel Müdür Müfit Taşlıyar “Yunanistan’ın Halkidiki kentinde gerçekleştirilen Yunanistan’da XI. Uluslararası Mınd Lab Olimpiyatlarına Genel Müdür Yardımcımız Kasım Ateş’in rehberliğinde katılan GKV Özel Ortaokulu Mınd Lab Takımı takım halindeki müsabakaları dünya dördüncüsü olarak tamamladı. Ferdi karşılaşmalarda öğrencilerimizden Ahmet Kayıran dünya üçüncüsü olurken yine ferdi karşılaşmalarda Ali Ayhan, Atalay Hoylu ve Talha Dayıoğlu’da dünya dördüncülüğünü elde ettiler. Başarılarından dolayı öğrencilerimizi kutluyorum. İlk kez böyle bir olimpiyata katılıyorlar. Öğrencilerimizin müsabakalara hazırlanmasında emeği geçen okulumuz öğretmenlerinden Ela Nazlı Sayıner ve Derya Atilla’nın şahıslarında katkı sağlayan bütün öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yıllarda daha iyi sonuçlar alacağımıza inanıyoruz” dedi.

GKV Özel Okullarında düzenlenen törende başarılı sporculara GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar ve Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş tarafından başarı plaketlerinin yanı sıra çeşitli hediyeler de verildi. Törene katılan öğrenci velileri de çocuklarının başarılarının bir tesadüf olmadığını GKV Özel Okullarında verilen eğitimin ve yeteneklerin geliştirilmesine yönelik çalışmaların sonucu olduğunu belirterek okul idareci ve öğretmenlerine teşekkür ettiler.


BOYLARI KADAR RESİM YAPTILAR


GKV’Lİ MİNİKLERE BİRİNCİ SINIFTAN MEKTUP GELDİ

“Okul öncesi eğitim alan öğrencilerin ilkokulda kendilerini bekleyen eğitim süreci hakkında çeşitli eğitici faaliyetlerle uzmanlar eşliğinde bilgilendirilmesi gelecekte okul fobisinden korunmaları için önemli bir çalışmadır.”

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında okul öncesini tamamlayarak ilkokul birinci sınıfa gidecek öğrencilere yönelik gerçekleştirilen Birinci Sınıftan Mektup Var Projesinde minik öğrencilere birinci sınıfta yaşayacakları birçok konu Rehberlik servisinde görev yapan psikologlar Gökçen Bindal ve Fatoş Okuyucu eşliğinde kuklaların da kullanıldığı etkinliklerle tanıtıldı.  

2015-2016 eğitim öğretim yılının son günlerine gelindiği şu günlerde birçok öğrenci bir üst sınıfa geçmenin heyecanını yaşarken yeni eğitim yaşamlarını bir üst kurumlarda sürdürecek öğrenciler arasında da okullarından ve öğretmenlerinden ayrılma duygusunun verdiği hüzün yaşanıyor. Bu yıl GKV Özel Anaokulunda okul öncesi eğitimini tamamlayan öğrenciler ilkokul birinci sınıfa gitmenin heyecanını yaşarken okullarından da ayrılmanın hüznünü yaşıyor. GKV Özel Okulları Rehberlik Servisi tarafından hazırlanan “Birinci Sınıftan Mektup Var Projesi” kapsamında bu yıl birinci sınıfa gidecek olan öğrencilere GKV Özel Okulları birinci sınıf öğrencileri tarafından birer mektup yazılarak gönderildi. Bir üst sınıfın güzelliği ve eğitimdeki yerini anlatan mektuplar minik öğrencilere okunarak onların gelecek yıla hazırlanmaları sağlandı. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan GKV Özel Okulları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik servisi Anaokulu Psikoloğu Gökçen Bindal ve İlkokul Psikoloğu Fatoş Okuyucu yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek “Anaokulu öğrencileri bu yıl anaokulunda mezun olup yepyeni bir döneme merhaba demek için yolun sonundalar. Bir yandan anaokulundan ayrılmanın buruk duygusu diğer yandan ise 1. Sınıf olacaklarının heyecanını ve sevincini yaşamaktadırlar. Onları ilkokula, yeni bir döneme hazırlamak çocuğun sosyal duygusal açıdan hazır olması ve iç dünyalarını dışa vurmaları çocuklar için önemlidir. Çünkü okul çağı çocuğun aile yuvasından çıkıp dış dünyaya açıldığı toplumsal çevreye iyice karıştığı çağdır. Çocuklarla anaokulunda neler yaptıklarını, orada kendilerini nasıl hissettiklerini ve oradan ayrılacakları için içsel olarak neler yaşadıklarını ve ilkokulda nelerle karşılaşacaklarını konuşmak paylaşmak çocuklara iyi gelecektir. Çocuklarla hem anaokulundan ayrılmanın üzüntüsünü, ilkokula başlamanın da sevincini yaşatacak uygulamalar yaptık. Çocukların keyif alarak izlediği ve erken çocukluk döneminde eğitimde önemli eğitim materyali olan kuklalarla çocukların iç sesini dışa vurmaları sağlandı. “1.sınıftan mektup var” adlı projede 1. Sınıflar 1.sınıfla ilgili yaşadıkları deneyimlerini anaokulu öğrencileriyle paylaşmak için mektup yazdılar. Daha sonra bu mektuplar anaokuluna gönderilerek; gelen mektupları minik GKV lilere okuduk. Okula başlamak çocukların yeni bir sosyal çevreye girmesi, bağımsızlığa adım atmasıdır. 1.sınıfta öğrencilerini, kendi ayaklarının üzerinde durmasını sağlayan bazı sorumluluklar beklemektedir. Bu yüzden çocuklarla önceden ne yaşayacağını bilmesi konusunda konuşmak, oyunlarla o süreci anlatmak; 1.sınıfı daha rahat atlatmalarını sağlamaktadır. Bu uygulamayla çocuklar hem duygularını hem de kendilerini daha rahat ifade etmektedir. Bir sorunla karşılaştığında ise etrafındakilerden yardım almayı öğrenmelerini sağlamaktadır. Bütün öğrencilerimize iyi tatiller diliyor; yeni eğitim-öğretim dönemine bilinçli ve sağlıklı şekilde başlamalarını temenni ediyorum” dediler.


GKV ÜNİVERSİTELER BULUŞMASI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liselerinin geleneksel üniversite gezisi 30 Mayıs-03 Haziran 2016 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Geziye GKV Fen ve Anadolu Liseleri ile GKV IB College 11. sınıflardan 80 öğrenci ve 6 öğretmen katıldı.

Gezide İstanbul’daki Boğaziçi, Yıldız Teknik, Koç, Sabancı, Bilgi, Okan, Özyeğin, Kadir Has; Ankara’daki ODTÜ, Hacettepe ve Bilkent gibi seçkin üniversiteler ziyaret edildi.

Beş gün süren gezide üniversite öğrencileri ve üniversite hocaları tarafından üniversite tanıtımları yapılmış ve kampüs turları gerçekleştirilmiştir. Bu tanıtımlarda okul öğrencilerimizin meraklı soruları tanıtım görevlileri tarafından cevaplanarak öğrencilerin üniversiteler hakkında daha sağlıklı bilgi almaları sağlanmıştır.

Üniversite tanıtımlarında ziyaret edilen üniversitelerin çoğunda GKV mezunu öğrencilerin görev alması, öğrencilerimizin üniversitelerle ilgili bilgilerini daha da somutlaştırmıştır. Mezun öğrencilerimizin üniversitelerde böyle sosyal çalışmalarda görev alması bizleri gururlandırmıştır.

Bu gezi sayesinde öğrenciler İstanbul ve Ankara’da hayalini kurdukları üniversiteleri ve üniversite yaşamını tanımış, böylece gelecek yıl üniversite tercihleri konusunda akıllarına takılan birçok sorunun cevabını bulmuşlardır. Ayrıca bu gezi sırasında buralardaki tarihî ve kültürel mekânları ziyaret etme fırsatı bulmaları öğrenciler için sosyal ve kültürel yönden büyük bir kazanım olmuştur. Böyle kültürel gezilerimiz önümüzdeki yıllarda da devam edecektir.


BİR YETİMİ DE SEN SEVİNDİR

Topluma Hizmet Gönüllüleri Kulübü “Bir Yetimi de Sen Sevindir” isimli bir yardım kampanyası düzenledi. Kulüp öğrencileri kampanya kapsamında sınıf sınıf dolaşarak yetimler için yardım topladı. Toplanan paralarla 60 koli gıda hazırlandı. Yetimi olan 60 aileye bu yardım paketleri kulüp öğrencileri ve öğretmenleri tarafından ulaştırıldı. Yardım alan yetim aileleri Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri yönetici ve öğrencilerine çok teşekkür etti.


GKV ÖZEL ORTAOKULU MEZUNLARI KEP ATTI

Başarılarla dolu bir eğitim öğretim yılını geride bırakan ve bu yıl okullarından mezun olan GKV Özel Ortaokulu öğrencileri için düzenlenen kep töreninde duygulu anlar yaşandı.2015-2016 eğitim öğretim yılının son günlerinde Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında ortaokullarından mezun olan 101 öğrenci için düzenlenen kep töreninde duygulu anlar yaşandı.

GKV Özel Ortaokulu kep töreninde bayrak flama devir teslim öreninin ardından okul birincileri Kaan İyiköşker ve Kerem Özçınar tarafından yaş kütüğüne üzerinde isimlerinin bulunduğu çivileri çaktı. GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, Genel Müdür Yardımcıları Kasım Ateş ve Can Hoşcan’ın da katıldığı törene ilgi büyüktü.

2015-2016 eğitim öğretim döneminde GKV Özel Ortaokulu öğrencilerinin sadece akademik başarılarla değil, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif başarılar yanında sosyal sorumluluk projeleriyle de isimlerinden sıkça söz ettirdiklerini vurgulayan GKV Özel Ortaokul Müdürü Nadir Gürsel “Başarılarla dolu bir eğitim öğretim yılını geride bırakırken bu gün hüzün ve gururu bir arada yaşıyoruz. Mezun ettiğimiz 101 öğrencimizin 60’a yakını fen lisemizi kazanmış olup tamamı GKV Özel Okullarında lise eğitimine devam edecektir. Öğrencilerimizi gururla uğurlarken eğitim öğretim yılı boyunca bizleri yalnız bırakmayan GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Nüket Ersoy ve Celal Ersoy’a Genel Müdürümüz Sayın Müfit Taşlıyar, Genel Müdür Yardımcılarımız Kasım Ateş ve Can Hoşcan ile idareci ve öğretmenlerimizle velilerimize sonsuz teşekkürlerimizi borç biliriz” dedi. GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar dönem birincilerine günün anısına birer plaket verirken Okul Müdürü Nadir Gürsel Müdür Yardımcısı Ali Dirgen birer teşekkür çiçeği verdi. GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcıları Kasım Ateş ve Can Hoşcan’da girdikleri sınavlarda çeşitli derece elde eden öğrencilere günün anısına birer plaket verdi. Yapılan konuşmaların ardından mezun olan öğrencilere diplomaları ilkokul öğretmenleri ve sınıf rehber öğretmenleri tarafından verildi. Törenin ardından kep atan öğrenciler ve konuklar coşkuyla çeşitli marşları seslendirerek geceye veda ettiler.


GKV ÖZEL İLKOKULU MEZUNLARINI UĞURLADI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları ilkokuldan bu yıl mezun olan 188 öğrenci için düzenlediği kep töreniyle öğrencilerini uğurladı. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’nın da katıldığı törende öğrencilerin yaptığı birbirinden farklı etkinlik izleyenler keyifli anlar yaşadı.

2015-2016 eğitim öğretim yılının son günlerinde çeşitli kademelerden mezun olan öğrencilerini düzenlenen kep törenleriyle uğurlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları son olarak ilkokuldan bu yıl mezun olan 188 öğrencisini uğurladı. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Celal Ersoy, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, Genel Müdür Yardımcıları Kasım Ateş ve Can Hoşcan ile çok sayıda davetlinin katıldığı kep töreninde öğrenciler birbirinden farklı etkinliklerle konukları adeta büyüledi.

GKV Özel Okulları'nın Türkiye'nin en saygın eğitim kurumları arasında yer aldığını ifade eden Okul Müdürü Mustafa Şenel, başarılarla dolu bir yılı geride bıraktıklarını ifade ederek, emeği geçenleri kutladı. Okul Müdürü Mustafa Şenel konuşmalarının ardından düzenlenen bayrak flama devir teslim töreninde duygulu anlar yaşandı. Bu yıl mezun olan öğrenciler bayrak ve flamayı 4'üncü sınıfa geçen öğrencilere teslim etti.

GKV Özel Liseleri dans kulübü öğrencileri tarafından geceye özel sahnelenen dans gösterilerinin ardından öğrenciler koro halinde şarkılar seslendirdi.

Sınıf öğretmenleri tarafından sembolik olarak diplomalarının verilmesinin ardından öğrenciler marşlar eşliğinde keplerini fırlatarak ilkokula veda etmenin heyecanını yaşadı. Tören sorunda öğrenciler ve veliler günün anısına fotoğraf çektirirken, okulun kurucuları GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy ve Celal Ersoy'a teşekkür etti.


KÖY OKULU BOYAMA

Yaratıcılık, Hareket, Hizmet (CAS), IB Diploma Programının zorunlu temel unsurudur. Eğitim programının zorluğuna karşı bir “denge” oluşturmayı amaçlamaktadır. IB Dünya Okulu olarak, GKV Özel Liseleri öğrencilerinin topluma ve bir hizmete dahil olması, sınıf içinde başlamalı, sonra sınıf dışına çıkmalıdır ve öğrencilerin içinde yaşadığı toplumda aktif bir görev almasını gerektirmelidir. GKV Okullarının amacı, öğrencilerin okul yaşamı boyunca topluma duyarlı olmalarına önem vererek çevresindeki dünya hakkında bilgi ve anlayışlarını derinleştirmek ve onları sorumlu vatandaşlar olmaya teşvik etmektir. Hedefimiz, öğrencilerin topluma etkili bir şekilde bir katkıda bulunması için gerekli olan yardımseverlik ve bağışta bulunma alışkanlıkları ile becerilerini oluşturarak toplumsal duyarlılığı ve ilgiyi geliştirmektir. Misyonumuz ışığında öğrenciler, öğretmenler ve veliler, okulun yaşamına ve misyonun gerçekleştirilmesine katılarak kendini yaşamboyu öğrenmeye ve hizmete adamış bir topluluk haline gelmeye teşvik edilirler.

GKV Cemil Alevli Koleji ve GKV Özel Fen Liseleri CIP kulübü olarak CAS kapsamında her yıl geleneksel olarak yürüttüğümüz ve sayısı gittikçe artan sosyal sorumluluk projelerimize bir yenisini daha eklemenin haklı gururunu yaşamaktayız.

2015-2016 eğitim-öğretim yılı etkinlik planları çerçevesinde CIP kulübü üyeleri  tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen "Köy Okulu Boyama" projesi kapsamında Battal köyü Hakkı Özmen  İlkokulu boyandı. CIP Kulübü  başkanlığında 24 öğrenciden oluşan: C10A Ahmet Göktekin, Nida Kadayıfçı, Ece Yağcı, Zeynep Ulutaş, Yağmur Özüpak, Berfin Ateşsönmez, Halit Erçelebi, Uğur Polat, Hakan Küçükaslan, C9A sınıfından Melis Karslıgil, Jimin Shim, Ata Güler, Elif Büyükköse, Alara Özaslan, Selin Umay Akhan, Berkay Yılmaz, F10A-B Mirkan Dikeç, Yasemin Mumcu, Aydeniz Sönmez, Selin Ketteoğlu, Rozerin Çelik, Pelin Kaya, Metehan Gökçek, Gökçe Dilbaz, kulüp üyeleri tarafından Şehitkamil ilçesi Battal köyünde bulunan  Hakkı Özmen köy okulu boyama etkinliğimizde okulun  dış cephesi, bahçe duvarları ve Atatürk büstü boyandı. GKV Cemil Alevli Koleji CAS Koordinatörü Özlem Kara  kulüp olarak her zaman eğitim ve öğretime destek vereceklerini ifade ederken, kulüp rehber öğretmeni Celal Kara' ya da desteklerinden dolayı teşekkür etti. Okulda boyama çalışmalarının ardından öğrenciler hep birlikte bir duvarda grafitti çalışması yaptılar. Adını "Sevgi Duvarı" koydukları; birlik, beraberlik, barış ve dayanışmanın simgesi olan bu duvar bu okulda eğitim görecek nesiller için de  bir umut ışığı olacaktır.


GKV ÖZEL LİSELERİ 2016 MEZUNLARINA İHTİŞAMLI UĞURLAMA

01 Haziran 2016 Çarşamba günü Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri mezuniyet töreni düzenlendi. GKV Eğitim Yerleşkesinde yapılan törene GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy ve Celal Ersoy, Yönetim ve Mütevelli Kurulu üyeleriyle çok sayıda davetli katıldı.  GKV Fen Lisesi okul birinciliğini Eylül Kasapoğlu kazanırken okul ikinciliğini Rozerin Göze Yüksel, okul üçüncülüğünü ise Buse Kabakoğlu kazandı. GKV Özel Anadolu Lisesi birinciliğini Nurten Nisa Saka kazanırken ikinciliği Ayça Bilgiç, üçüncülüğü de Pelin Çeliksöz elde etti.

GKV Özel Liseler Müdürü Sayın Ülkü Ulutaş açılış konuşmasında öğrencilere: “Sizler ailelerinizden aldığınız eşsiz aile eğitimi ve okullarımızdan aldığınız çağdaş, bilimsel ve Atatürkçü eğitim-öğretim ile Ata’sına layık bireyler olarak yetiştiniz. Ata’mızın izinde durmadan, yorulmadan yürüyecek; şehrimize ve ülkemize en yüce değerleri katacaksınız.  Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında çağdaş, akademik eğitimin yanında kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle sosyal yönlerinizi de erişilmez seviyelere taşıdınız ve öz güven sahibi bireyler oldunuz. Bu etkinliklerin yaşamınıza kattığı eşsiz değerleri toplumun öncü bireyleri ve yol gösteren liderleri olarak yaşayacak ve göreceksiniz.” dedi.

Ardından GKV Özel Okulları Genel Müdürü Sayın Müfit Taşlıyar bir konuşması yaptı ve : “ Bu gecenin haklı gururunu yaşayan, kalpleri heyecanla çarpan siz velilerimizi, öğrencilerimizi ve yakınlarını tebrik ediyorum. Okullarımız çok güçlü akademik kadrosu ve profesyonel eğitim anlayışı ile yarım asırdır Gaziantep’e ve ülkemize hizmet vermektedir. 52 yıldır bu kurumu ayakta tutan Mütevelli Kurulu Başkanımız Sayın Nüket Ersoy’a ve Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Celal Ersoy’a ve siz değerli velilerimize şahsım ve meslektaşlarım adına teşekkür ederim. Bu gururu sizlerle paylaşmak için aranızda bulunan dostlarımıza, konuklarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sevgili Gençler, her zaman en yüksekte olmayı, en güçlü olmayı ve en başarılı olmayı hedefleyiniz. Aileleriniz ve öğretmenleriniz olarak bunları başaracağınızdan eminiz ve daima sizlerleyiz. Sizlerin Türkiye’nin en seçkin üniversitelerine yerleşmenizi, sonra da yükseköğrenim ve meslek hayatınızda çok başarılı insanlar olmanızı diliyorum.” dedi.

Törende bayrak flama devir tesliminin ardından GKV Fen Lisesi Birincisi Eylül Kasapoğlu ve Anadolu Lisesi birincisi Nurten Nisa Saka yaş kütüğüne dönem plaketlerini çakarak günün anısına birer konuşma yaptılar.

Vals gösterisi ve öğrencimiz Naz Ölçal’la Selim Barlık’ın mini konserinin ardından öğrenciler kendileriyle ilgili slogan tipi cümlelerle sahneye davet edildi. Öğrencilere diplomalarını 12. Sınıf öğretmenleri takdim etti.

Kâzım Koyuncu’nun “İşte Gidiyorum” şarkısıyla duygusal anlar yaşayan öğrenciler hep birlikte keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladılar.

GKV Özel Fen Lisesinden 40 öğrenci, GKV Özel Anadolu Lisesinden 82, toplam 122 öğrenci mezun oldu.


KÖY OKULUNUN ONARIMI VE BOYANMASI

Topluma Hizmet Gönüllüleri Kulübü 31.05.2016 tarihinde 3 öğretmen ve 25 öğrenci ile Gaziantep merkez Batallı Köyü İlkokulunun Atatürk büstünü, bahçe istinat duvarlarını, okulun bahçe ve giriş ana kapılarıyla duvarlarını boyadı.

Öğrenciler bu arada okul bahçesinde hep beraber piknik yaptılar. Okulun öğretmenleri ziyaretten ve bu etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirip Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları yönetici ve öğretmenlerine teşekkür ettiler.


ANAOKULU SATRANÇ ŞENLİĞİ TURNUVASI ÖDÜLLERİ

28 Mayıs 2016 tarihinde özel bir anaokulu, bir avm ve Gaziantep Satranç İl Temsilciliği katkılarıyla, bir avm’de yapılan, Anaokulu satranç şenliği turnuvası 58 sporcunun katılımı ile sonuçlanmıştır. Turnuvaya katılıp İlk 5 dereceye girenlere kupa ve turnuvaya katılan tüm miniklere katılım madalyası verilmiştir.

Turnuva sonunda kupa ve katılım madalyası alan öğrencilerimiz;

ELA OVAYOLU KUPA (CESUR ASLANLAR - HATİCE YENER)

ELA IŞIL AKSOY MADALYA (MUTLU FİLLER - SİBEL SARIBAŞ)

H.DEMİR GEDİKKAYA MADALYA (NEŞELİ TAVŞANLAR – MELİKE AÇIKKOL)

ÇAĞAN TÜTÜNCÜLER MADALYA (EĞLENCELİ YUNUSLAR – NİLGÜN KARA)

BATU BEYHAN MADALYA  (DAHİ FOKLAR – ZÜHAL BURNUKARA)

URAS GÖKNEL MADALYA (MUTLU FİLLER - SİBEL SARIBAŞ)

ANIL BUĞRA ULUSOY MADALYA (EĞLENCELİ YUNUSLAR – NİLGÜN KARA)

BARTU SACIR MADALYA (AKILLI PANDALAR – ZENO ÖZDAL)

ÇAĞAN MERT DEMİR MADALYA (DAHİ FOKLAR – ZÜHAL BURNUKARA)


GKV ORTAOKULU MEZUNLARINA MUHTEŞEM BALO

2015-2016 eğitim öğretim yılında GKV özel Ortaokulundan mezun olan öğrenciler için düzenlenen muhteşem balo göz kamaştırdı. Öğrenci ve velilerin katıldığı baloda gecenin geç saatlerine kadar süren etkinlikler dikkat çekerken öğrenciler kadar velilerinin de heyecanı gözlerden kaçmadı.

Kuruluşunun 52.yıl dönümünde de başarıdan başarıya koşan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları yılsonu etkinlikleri kapsamında düzenlenen mezuniyet balolarıyla öğrencilerini bir üst sınıfa uğurluyor. GKV Özel Ortaokulundan bu yıl mezun olacak öğrenciler için düzenlenen veda balosuna GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, Genel Müdür Yardımcıları Kasım Ateş ve Can Hoşcan ile okul idarecileri ve öğretmenlerinin yanı sıra öğrenci velileri de katıldı. GKV’li idarecilere gecenin anısına teşekkür çiçeği veren öğrenciler kendileri için hazırlanan mezuniyet pastasını da coşkuyla keserek mezun olmanın heyecanını bir kez daha yaşadı. Gecenin geç saatlerine kadar süren etkinliklerde velilerin heyecanları da dikkat çekti. Bu yıl GKV Özel Okullarından mezun olan öğrencilerin TEOG sınavlarından da yüksek dereceler elde ettiği ve lise eğitimlerini GKV Özel Liseleri bünyesinde ki Fen ve Anadolu Lisesiyle Cemil Alevli Kolejinde yapacakları öğrenildi.

Öğrencilerinin mezun olmasından dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden velilerde Gaziantep Kolej Vakfı ailesinin bir parçası oldukları için mutlu olduklarını söyleyerek, “Çocuklarımız anaokulundan bu yana Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları çatısı altında eğitim görüyor. bugünortaokulu bitirdiler. Lise eğitimini de yine aynı çatı altında sürdürecekler. Bugün hepimiz için güzel bir gün. Bu muhteşem organizasyonu gerçekleştiren kurum amirlerine ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Gecenin sonunda onuncu yıl marşı eşliğinde konuklarında eşlik ettiği final gerçekleştirildi.


160 MİNİK ÖĞRENCİ TÖRENLE KEP ATTI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokullarında bu yıl okul öncesi dönemle ilgili eğitim öğretimini tamamlayan 160 öğrenci için kep töreni düzenlendi. Törende lise öğrencilerinin danslarıyla, ortaokul öğrencilerinin bayrak şovları geceye damgasını vurdu.

Kuruluşunun 52'nci yılını çeşitli etkinliklerle kutlayan, 2015-2016 eğitim öğretim yılında da gerek akademik, gerekse sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif başarılarıyla adından söz ettiren Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları anaokulu öğrencileri için düzenlenen kep töreni izleyenleri büyüledi. GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Celal Ersoy, Mütevelli ve Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Özgün, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, Genel Müdür Yardımcıları Kasım Ateş ve Can Hoşcan’ın yanı sıra bir çok davetlinin katıldığı kep töreninde GKV Özel Liseleri öğrencilerinin muhteşem dans gösterileri ve Ortaokul öğrencilerinin bayrak şovları ilgi gördü. Eğitimin bütün kademelerinde 52 yıllık başarı dolu öykülerin merkezi olan GKV Özel Okulları'nda minikler kadar anne ve babalarının da heyecanları gözlerden kaçmadı. Okul öncesi eğitimin önemine değinen GKV Özel Anaokulu Müdiresi Gökçen Bulut, yaparak yaşayarak eğitim modelinin en iyi şekilde uygulandığını ve 160 öğrencinin başarıyla mezun edildiğini ifade etti. Düzenlenen kep töreninde GKV Özel Liseleri öğrencilerinin dans gösterileri ve ardından ortaokul öğrencilerinin bayrak şovu büyük ilgi çekti.

Anaokulu öğrencileri öğrendikleri bir birinden güzel İngilizce parçaları sahnede seslendirirken konukların büyük bir kısmı onlara eşlik etti. Gecenin geç saatlerine kadar süren etkinliklerin ardından sınıf öğretmenleri sembolik olarak öğrencilere düzenlenen diplomalarını verdi. Keplerin fırlatılmasının ardından tören son buldu. GKV Özel Anaokulunda okul öncesi eğitimini tamamlayan 160 öğrencinin ilkokul eğitimi için GKV Özel İlkokulu'na kayıt yaptırdığı da açıklandı.


PLASTİK CERRAH ADİL CEYDELİ GKV'DE SÖYLEŞİ YAPTI

Hollywood ünlülerinin kapısını aşındırdığı dünyanın ünlü plastik cerrahları arasında yer alan Dr. Adil Ceydeli, mezun olduğu Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları’nda öğrencilerle buluşarak söyleşi yaptı. Gaziantep Kolej Vakfı’ndan Amerika’ya uzanan yorucu ve zor yolculuğunun sonunda zirveye çıkmayı başaran ünlü cerrah öğrencilerle anılarını paylaşarak hayal kurmalarını, hedeflerini doğru belirlemelerini ve hayallerinden vazgeçmemelerini tavsiye etti.

Amerika’nın Florida kentinde yaşayan ve yaptığı bir birinden farklı estetik ameliyatlarla bir anda magazin dünyasının ve Hollywood yıldızlarının dikkatini çeken dünyanın en ünlü cerrahlarından biri olma unvanını alan Dr. Adil Ceydeli, mezun olduğu Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları’nda öğrencilerle buluştu. Ceydeli’nin söyleşisine; Kolej Vakfının Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Mustafa Özgün, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, Genel Müdür Yardımcısı Can Hoşcan ile idareci ve öğretmenleri de katıldı. Ünlü plastik cerrah Dr. Adil Ceydeli, GKV Özel Okulları’ndaki öğrencilik dönemleriyle ilgili anılarını ve fotoğraflarını paylaşırken Gaziantep’ten Amerika’ya uzanan yolculuğu görsel sunumlarıyla gözler önüne serdi.


GKV ÖĞRENCİLERİ MERSİN SPOR KAMPINDA

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 16-20 Mayıs tarihleri arasında spor kampındaydı. 65 öğrencimiz, Okul Müdürü Nadir Gürsel ve beden eğitimi öğretmenleri rehberliğinde Mersin yolculuğuna başladı. Eğlenceli bir yolculuğun ardından Mersin Ulu Resort’e varan kamp grubumuzu Akdeniz’in eşsiz mavisiyle yemyeşil ormanların iç içe geçtiği masalsı bir ortam karşıladı.

Beş gün süren spor kampında öğrencilerimiz eğitici olduğu kadar oldukça eğlenceli pek çok faaliyette bulundular. Doğa yürüyüşü, yüzme, voleybol, step gibi sporlarla öğrencilerimiz bedensel gelişimlerine katkı sağlarken; sportif beceri koordinasyon oyunları, halat çekme, yakartop gibi aktivetilerle de grup çalışmaları, rekabet, yardımlaşma gibi sosyal becerilerini geliştirdiler. Ayrıca sinema, masa tenisi, karaoke gibi etkinliklerle öğrencilerimizin geceleri de oldukça eğlenceli geçti. GKV öğrencileri 19 Mayıs’ta Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nda bayraklarla ve marşlarla yürüyüş yaptılar, akşam da bu kutlu gün için pasta kesip 10. Yıl Marşı’nı okudular. 20 Mayıs akşamı ise Gaziantep’e dönüş yolculuğu ile bu büyülü macera sona erdi.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI’NDA 19 MAYIS ÇOŞKUSU

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı okul bahçesinde şenlik havasında kutlandı. GKV Fen Lisesi öğrencilerinden Elif Kazaz ve Metehan Gökçek’in sunuculuğunu yaptığı program Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, onun silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başladı.

Liseler Müdürü Sayın Ülkü Ulutaş, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Öğrencimiz Deniz Ali Turan, Atatürk’ün Samsun’a çıkışı hakkında bilgi verdi.

Törende öğrencimiz Berkin Çupurbaş “Bandırma Vapuru” isimli şiiri okudu. Halk Oyunları Öğretmeni Tülay Kıratlı’nın çalıştırdığı Ortaokul Halk Oyunları Ekibinin muhteşem gösterisinin ardından Ortaokul Türkçe Öğretmeni Ahmet Ertaş, Atatürk’ün “Gençliğe Hitabe”sini seslendirdi ve Fen Lisesi 9A, 9B, 10A, 10B sınıfı öğrencileri ise hep birlikte “Gençliğin Ata’ya Cevabı”nı okudu.

Program,  Gaziantep Büyükşehir Belediye Bandosunun marşları eşliğinde yapılan çok coşkulu, bayraklı gençlik yürüyüşü ile sona erdi.


GKV ÖZEL LİSELERİ 4 OTURUMLUK “KARİYER GÜNLERİ” DÜZENLEDİ

Meslek seçimi hayattaki en zor kararlardan birisidir. Bu zorlu süreçte öğrencilerimize yardımcı olabilmek maksadıyla düzenlediğimiz Kariyer Günleri 3 ayrı günde ve 4 oturumla gerçekleştirilmiştir.

2 Mayıs Salı Mimarlık-Mühendislik günü misafirlerimiz, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Mimar Mustafa Akalın ve endüstri mühendisi Yaşar Ede olmuştur. 3 Mayıs Çarşamba Eşit Ağırlık Meslekleri günü misafirlerimiz Baro başkanı Bektaş Şahin, avukat Deniz Kütük Duran, psikolog Nisa Sağlamcı ve Doç. Dr. Murat Karahan’dır. Son oturumuz olan 5 Mayıs Perşembe günü Sağlık Bilimleri günümüzde ise GKV Özel Okuları Mütevelli Heyetimizden dişçi Mehmet Göksel, yılın doktoru ödülünü alan Murat Şimşek, fizyoterapist Burak Endamlı ve diyetisyen Ayşe Ceren Akmurat misafirimiz olmuştur.

Alanda çalışan uzman konuşmacılarımız tarafından yapılan sunumlarla, öğrencilerimiz, ilgilendikleri meslek alanlarını birinci ağızdan artı ve eksileriyle dinlemiş, alandaki son gelişmeleri de öğrenerek,  mesleğin geleceğine dair gerçekçi fikirler sahibi olmuşlardır. Her meslek tanıtımının ardından yapılan sohbetler ile öğrencilerimiz ilgili mesleğe dair sorularının cevapları topluca edinme fırsatı bulmuşlardır.


GKV ÇOCUK ŞENLİĞİ VE OLİMPİYATLARINDA MUHTEŞEM FİNAL

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen Geleneksel Çocuk Festivali ve Olimpiyatlarında minik öğrencilerin sahnede sergilediği danslar ve sportif etkinlikler büyük ilgi gördü.Yıl sonu etkinlikleri kapsamında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen Çocuk Şenliği ve Olimpiyatları büyük ilgi gördü.

Çeşitli dans gösterilerinin yanı sıra spor etkinliklerinin de gerçekleştirildiği GKV Çocuk Şenliği ve Olimpiyatlarda minik öğrenciler anne ve babalarıyla gün boyu katıldıkları etkinliklerde ter dökerken hünerlerini sergiledi. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan GKV Özel Okulları Anaokulu Müdiresi öğrenciler ve velilerinin yönelik gerçekleştirilen Geleneksel Çocuk Şenlikleri ve Olimpiyatlarına yoğun ilgi gösterildiği ve öğrencilerin ebeveynleriyle bütün günü birlikte geçirerek birçok etkinliğe katıldıklarını belirtti. Danslar ve sportif etkinlikler değişik yaş guruplarındaki öğrencilerin büyük ilgisini çekerken spor ve sanatsal faaliyetlerin bir arada yer alması velilerinde büyük ilgisini çekti.

Gün boyu süren etkinliklerin kapanışında bütün öğrencilerin katılımı ile toplu dans etkinliği yapıldı. Öğretmenler, anne ve babaların da eşlik ettiği dans gösterileri katılımcılar tarafından büyük beğeni kazandı.


2016 GKV MEZUNLARI MUHTEŞEM BİR BALO İLE VEDA ETTİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri 2015-2016 eğitim öğretim yılı sonunda 52.yıl mezunlarını düzenlenen muhteşem bir balo ile uğurladı. Öğrencilerin aileleriyle birlikte katıldığı mezuniyet balosunda duygusal anlar yaşandı.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liselerinden bu yıl mezun olan öğrenciler için düzenlenen mezuniyet balosu muhteşem oldu. GKV’li öğrenciler velileriyle katıldıkları baloda duygulu anlar yaşarken GKV Özel Okulları Genel Müdür Yarımcıları Kasım Ateş ve Can Hoşçan ile GKV Özel Liseleri Müdiresi Ülkü Ulutaş’a birer teşekkür çiçeği verdiler. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının 52 yıldır Türkiye’nin geleceği olan gençler yetiştirdiğinin altını çizen Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş eğitimciler için en zor anların masuniyet dönemleri olduğunu ifade ederek “Daha dün gibi okula geldiğiniz ilk günleriniz. Bugün kurumlarımız bünyesinde geçirdiğiniz 12 yılın ardından üniversite eğitimi görmek üzere mezun oluyorsunuz. GKV Özel Okulları sizlerin tam donanımlı yetişmeniz, yarınlara en iyi şekilde hazırlanmanız ve gelecekte karşılaşabileceğiniz her türlü sorunla baş edebilmeniz yönünde gerekli alt yapınızı en iyi şekilde oluşturdu. Bundan sonraki süreçte Atatürk ilke ve inkılaplarından sapmadan, okulunuzda aldığınız nitelikli eğitimin size kazandırdığı özelliklerle üniversite eğitiminizi yapacak, seçtiğiniz meslekleri elde etmek için yoğun bir süreç geçireceksiniz. Bizleri, okulunuzu ve doğup büyüdüğünüz kentinizi unutmayın. Bizler buradan sizleri gideceğiniz her yerde izleyecek gerektiğinde kurum olarak yanınızda olmayı sürdüreceğiz. Değerli gençler, yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi. Öğrencilerin toplu fotoğraf çekimiyle başlayan gece çeşitli etkinliklerle devam ederken gecenin geç saatlerinde mezuniyet pastası Onuncu Yıl Marşı eşliğinde kesildi. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren mezuniyet balosundan yöneticiler ve öğretmenler öğrencilerine LYS de başarı dileyerek mutlu bir şekilde vedalaşarak ayrıldılar.


MIND LAB’DE YÜKSELEN BAŞARI: TÜRKİYE İKİNCİLİĞİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu Mind Lab takımı, öğretmenleri Ela Sayıner, Derya Atila eşliğinde 7 Mayıs 2016 Cumartesi günü Cemile Sultan Korusu’nda yapılan Mind Lab Olimpiyatları 10. Türkiye Finali’nden dereceyle döndü. İzmir Çamlaraltı Koleji, Özel Üsküdar Sev Ortaokulu, TED Ankara Koleji gibi okulların da aralarında bulunduğu 26 okulun katıldığı yarışmada takımımız büyük bir başarı elde ederek Türkiye 2. si oldu. Mind Lab, öğrencilerin düşünce oyunlarını kullanarak düşünme becerilerini ve buna bağlı olarak yaşam becerilerini eğiten ve geliştiren bir yöntemdir. Mind Lab’i Gaziantep’te ilk kez uygulayan okul olan Özel Gaziantep Kolej Vakfı Ortaokulu her yıl olduğu gibi bu yıl da şampiyonadan başarıyla ayrıldı. Haziran ayında Yunanistan’da düzenlenecek Dünya Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan GKV öğrencileri, şampiyonada Türkiye’yi temsil edecek iki takımdan biri.

Beş turdan oluşan turnuvanın ilk turunda kura ile eşleşme yapıldı. Eşleşme sonucunda her takım yanında getirdiği küçük hediyeleri rakiplerine sunup el sıkışarak başarı dilekleriyle oyunlara başladı. Okul takımımızı temsil eden öğrencilerimizden Quoridor oyununda Ahmet Kayıran, Checkers oyununda Atalay Hoylu, Octi oyununda Talha Dayıoğlu, Abalone oyununda Ali Ayhan gösterdikleri başarıyla göz doldurdu. GKV Özel Ortaokulu Müdürü Nadir Gürsel öğrencilerimizi bilişsel, duyuşsal ve sosyal yönden geliştiren Mind Lab ve benzeri her yöntemi desteklediğini belirterek öğrencilerimizi kutladı ve Dünya Şampiyonası’nda başarılar diledi.


MİNİK GKV’LİLERDEN DANSIN RENKLERİNE MUHTEŞEM GALA

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 4'üncü sınıf yılsonu etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen gösterilerde minik öğrenciler Dansın Renkleri ile konukları adeta büyüledi. Sahnede sergiledikleri danslarla Anadolu’nun zengin kültür yapısını gözler önüne seren Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencilerini Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya kutlayarak başarılarının devamını diledi.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 2015-2016 eğitim öğretim yılına veda çerçevesinde bu yıl ilk okulu bitirecek olan 4'üncü sınıf öğrencilerinin hazırladığı ve 200 kişilik dev bir kadronun görev aldığı Dansın Renkleri dans gösterileriyle Anadolu’nun zengin folklorunu sahnelere taşıdı.

Türk tarihi ve değerlerini koruyan ve etkinlikleriyle yaşatan Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokullarının geleneksel Dansın Renkleri gösterisinin muhteşem galası Şehitkamil Kültür Merkezi'nde yapıldı. 'Dansın Renkleri' etkinliğinin gala gecesine; Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Celal Ersoy, Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli Kurulu üyeleri Aysel Tokatlı ve Osman Kıratlı, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, Genel Müdür Yardımcıları Kasım Ateş ve Can Hoşcan’ın yanı sıra öğretmen, idareci ve öğrenci velilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

GKV Özel Okulları tarafından düzenlenen yılsonu etkinliklerine katılan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, yaşamını eğitime adayan ve Gaziantep Kolej Vakfı'nın kuruluşundan bugünlere gelmesinde önemli görev üstlenerek kurumun gelişmesine, kalkınmasına imza atan GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy ve Celal Ersoy’la uzun uzun eğitim konusunda sohbet ederek görüş alışverişinde bulundu. GKV Özel Okulları'nın Anadolu’nun en başarılı kurumlarından birisi olduğunu ifade eden Vali Yerlikaya, Ersoy çiftine eğitime ve sağlığa verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

GKV Özel İlkokulları dördüncü sınıf öğrencilerinin, uzun süren çalışmalar sonucunda sahnelediği gösteri 130 öğrencinin görev almasıyla izleyiciyle buluştu. İzleyenleri adeta büyüleyen Dansın Renkleri; tutkuyu, sevgiyi, isyanı, aşkı, hüznü, özgürlüğü ve bunun gibi birçok duyguyu minik kalplerin rehberliğinde seyircilere yaşattı. Türk tarihi ve Türk değerlerini sahneleyen gösteride; Azeri, Artvin, Gaziantep, Burdur, Zeybek, Karadeniz yöreleri ile Bingöl Kartal Oyunu, Roman ve Kurdele dansları sergilendi. Yoğun ilginin yaşandığı Dansların Rengi gala gecesinde konuklar zaman zaman duygulu anlar yaşarken, gösterilerin sonunda öğrencileri ayakta alkışlayarak onuncu yıl marşını öğrencilerle birlikte seslendirdiler.


GKV LİSELERİ GHOST MÜZİKALİNİ SAHNELEDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları gelenekselİngilizce Müzikal gösterileri etkinlikleri kapsamında dünya klasiklerinden Ghost Müzikali izleyenleri büyüledi.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri tarafından sahnelenen Ghost Müzikali büyük ilgi gördü. 120 kişilik dev bir kadronun görev aldığı ve uzun süren çalışmalar sonucu sahneye konular Ghost Müzikalinin gala gecesine GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Celal Ersoy, GKV Yönetim Kurulu Üyesi Aysel Tokatlı, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, Genel Müdür Yardımcıları Kasım Ateş ve Can Hoşcan’ın öğretmen, idareci ve öğrenci velilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Tiyatro severlerin büyük bir bölümünün aşırı ilgi nedeniyle ayakta izlediği müzikal beğeni kazandı. GKV Özel Okullarının yabancı dil eğitimine verdiği önemin en önemli göstergesi olarak, her yıl düzenlenen geleneksel İngilizce müzikal gösterileri olduğunu ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, öğrencilerin öz güven duygusunu kazandığı sahne deneyimlerinin kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, "Öğrencilerimiz İngilizce olan birçok müzikali bugüne kadar sahneye taşımayı başarmış, aynı gelenek bu yıl da devam etmiştir. GAÜN Atatürk Kültür Merkezinde sahnelenen müzikalimize gösterilen ilgiden dolayı çok mutluyuz. Öğrencilerimizin sahnedeki yüksek performansları ve yabancı dile hakimiyetleri dikkat çekmektedir. 120 öğrenci ve öğretmenimizin aktif görev alarak sahneye hazırladığı Ghost Müzikaline emeği geçenlere teşekkür ediyor, öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Öğrencilerimize sahne ve rol deneyimi kurumlarımızda okul öncesi dönemlerden itibaren başlamakta, ilkokul, ortaokul ve liselerimize gelindiğinde yetenekli öğrencilerimiz için özel uygulamalar yapılarak onların bu yeteneklerinin geliştirilmesine destek verilmektedir” dedi."Bir Dünya Klasiği Sahnelendi" Müzikalin konusu hakkında da bilgi veren Genel Müdür Taşlıyar oyunda kullanılan dekor ve kostümlerin de öğretmen ve öğrencilerle birlikte tasarlanarak yapıldığına dikkat çekerek, “Müzikal çok sevdiği Molly’i zamansız göçüp giderek, bu dünyada yalnız bırakan zavallı Sam’ın trajik hikayesini anlatmaktadır. Bazen hüzünlü bazen komik bir maceranın içinde izleyeceğimiz, iki dünya arasında sıkışıp kalan ve sevdiğini kendi katilinden korumaya çalışan bir hayaletin öyküsünü öğrencilerimiz bize sunacaktır” dedi.

GHOST isimli müzikalde dev bir kadro rol alıyor. 120 kişilik dev bir kadronun görev aldığı müzikalin yönetmenliğini Hakan Anlıaçık üstlenirken müzikalde GKV Özel Okulları öğrencilerinden Utku Güç, Dilara Petek, Armağan Keklikçioğlu, Aylin Dağ, Berhan Öngen, Berkay Yılmaz, Selin Ketteoğlu, Pelin Su Aydın, Alara Özaslan, Efe Öztüzün, Coşkun Algın, Ece Turnalar, Ata Güler, JiminShim, Selin Ertaşkın, Mahmut Can Atay, Buğra Çetinkaya, Selin.Umay Akan ve Ekrem Turan çeşitli rollerde görev alıyorlar. Müzikalin danslarını ise, Mahmut Atmaz, Kaan Anlıaçık, Derin Şahinoğlu, Ayşe DilaTunçel, Ayşin Gürsel, Ali Tuna Küçükparmak, Yaren Kaya, Berivan Öztürk, Simge Kubba, Ece Kaygın, Deniz Altunkaya, Eylül Destan Kış, Ece Atakan, Yağmur İpek Turan, Başak Yaşar, Başak İbanoğlu, Ali Kılıç, Batuhan Yalçın, Gökçe Özdemir, Melis Karslıgil, Elif Büyükköse, Melih Bozkurt, Ezgi Portakal, Deniz Kendir ve Ece Hilal Bayram yer alıyor. Müzikal sunuculuğunu ise İpek Ekmekçi, Berkay Özçil ve Fırat Aksoy yapıyor. Koreografisi Serhat Epsoylu, Berkcan Ceylan, Bilgen Düzenli, Oscar ve Frankie tarafından yapılan müzikalin dekorları ise, GKV Özel Okulları Resim öğretmenleri Hayal Bazoğlu, Şeyma Aslantaş ve marangozumuz Ahmet Öz’e ait. Müzik yönetmenleri ise, Zeynep Kırtan, Ömer Cengiz, Muhammed Ali Erdemir, ışık yönetmenleri Özlem Emirmahmutoğlu ve Berkay Tahtacı, kostüm Bilge Didem Korkmaz, Muhterem Güzel, teknik servis Mustafa Özbal ve Mehmet Keçe, grafik tasarım Sevgi Akyüz, lojistik destek Kadir Taşçılar ve Endam Aslan tarafından sağlandı. Müzikalin bitiminde ellerindeki Türk bayraklarıyla salona giren öğrencilerin sahnede sergilediği muhteşem bayrak şov tiyatro severleri duygulandırdı. Konukların ayakta alkışladığı oyuncular bayrak gösterisi yapan öğrencilerle birlikte çeşitli marşlar söyledi.Salonda bulunan konukların da eşlik ettiği marşların ardından gece son buldu.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ ÇANAKKALE GEZİSİ’NDE

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 6 ve 7. sınıf öğrencileri 05 MAYIS 2016 tarihinde Müdür yardımcısı Ali DİRGEN ve öğretmenleri eşliğinde Çanakkale gezisine katıldılar.  Öğrencilerimizin  bilgi ve kültür birikimlerini, milli şuur ve tarih bilinçlerini artırmak; şanlı geçmişimizin en büyük destanlarından birinin yazıldığı, vatan, millet ve bağımsızlık adına örnek bir mücadelenin verildiği Çanakkale muharebelerinin yaşandığı yerleri görmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen ve 3 gün süren geleneksel Çanakkale gezisinin ilk durağı; Kabatepe Simülasyon merkezi oldu. Öğrencilerimiz burada kendilerini 3D Teknolojisi ile savaşın içinde hissettiler.

Gezimizin 2. durağı düşmanı dize getiren nice kahramanı bağrında misafir eden Gelibolu Yarımadası’ydı. Sabah kahvaltısının ardından Kilit bahir Köyü ve Kalesi’ne doğru yol alan Gaziantep Kolej Vakfı öğrenci ve öğretmenleri Mecidiye Tabyası’nda Seyit Onbaşı’nın gösterdiği insanüstü çabanın karşısında gözyaşlarını tutamadılar. Çanakkale Şehitleri Anıtı’nı gezerken de duygu dolu anlar yaşadılar. Ertuğrul Koyu, Anzak Koyu, Arıburnu ve Anafartalar’da yaşanan kanlı çarpışmalar anlatılırken, vatan sevgisiyle atan bir kalbe hiçbir gücün durduramayacağını anladılar. Conkbayırı ve Atatürk Anıtı ziyareti sonrasında Kemal Yeri bölgesinde tüm şehitlerimiz adına saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nı okuyarak aziz şehitlerimizi minnetle andılar.

Gezimizin 3. durağı Homeros tarafından yazılan iki manzum destandan biri olan İlyada'da bahsi geçen Troya savaşının geçtiği antik kent. Antik İda Dağı'nın (Kaz Dağı) eteklerinde bulunan 5000  yıllık bir geçmişe sahip olan antik kentte tarihi bir yolculuğa çıkan öğrencilerimiz Truva Atı’nı hayranlıkla izlediler. Gezinin son durağı ise Assos oldu. Kaz Dağlarının eteklerinde bulunan Zeus Atlarına doğru kısa bir doğa yürüyüşünün ardından Edremit Körfezi’nin eşsiz manzarasını seyreden öğrencilerimiz Arnavut kaldırımlarında yürüyerek binlerce yıllık geçmişi olan köyleri ziyaret ettiler. Antik surları, Ölüler Kenti Nekropolis’i, Assos Antik Limanı, antik tiyatroyu ve Athena Tapınağı’nı gezdiler.

Birbirinden güzel görüntü ve anıyı biriktiren öğrencilerimiz bu geziyle hem tarih sayfalarında anlatılan hem mitolojide yer alan olaylara tanıklık etme, bu olayların geçtiği mekânlarda dolaşarak bunları yaşama fırsatı elde etmiş oldular. Geziye katılan tüm öğrenciler bir ulusa can veren, şehitlerinin kanıyla yoğrulmuş Çanakkale topraklarında bulunmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirttiler.


GKV’LİLERDEN TÖRE’YE MUHTEŞEM GALA

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Atatürkçü Düşünce ve Tiyatro Kulübü öğrencileri tarafından hazırlanarak sahneye konulan Turgut Özakman’ın ünlü oyunu Töre’nin galası yapıldı. GAÜN Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen galaya GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy ve Celal Ersoy’un yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Akademik başarılarının yanı sıra birçok alanda gösterdikleri yüksek performans ve başarılarla dikkat çeken Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri tiyatro alanındaki yeteneklerini sahneledikleri Töre adlı oyunla bir kez daha gösterdiler. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Atatürkçü Düşünce ve Tiyatro Kulübü öğrencileri geleneksel tiyatro günleri etkinlikleri kapsamında Turgut Özakman’ın kaleme aldığı ve tiyatro klasikleri arasında yer alan Töre adlı oyunu sahnelediler. Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde galası gerçekleştirilen Töre’yi izlemek için GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Celal Ersoy, GKV Yönetim ve mütevelli kurulu üyeleri, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, Genel Müdür Yardımcıları Kasım Ateş ve Can Hoşcan’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. GKV Özel Okullarının akademik çalışmalar yanında birçok alanda da önemli başarılara imza attığını ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar Töre adlı oyunun öğrenciler tarafından sahnelendiğini hatırlatarak sahne ve dekorla kostümlerin de yine öğretmen ve öğrenci iş birliğiyle yapıldığını belirterek “Kurumumuz bünyesinde her yıl gerçekleştirilen Türkçe, İngilizce ve Dansların Renkleri gösterileri kapsamında bu yıl Türkçe Tiyatro alanında öğrencilerimiz Turgut Özakman’ın ünlü eserini sahneye taşıdı. Uzun ve yorucu bir çalışmanın ardından oyunu büyük bir keyifle izledik. Öğrencilerimizin yüksek performansı ve sahne hâkimiyetiyle oyun akıcı bir şekilde sahnelendi. Diğer taraftan öğrencilerimizin oyuna hazırlanmasının yanı sıra GKV ekibimiz oyunda kullanılan kostüm ve dekorları da kendileri yaparak oyunla bütünleştirdiler. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

GKV’lilerin sahne performansı ayakta alkışlandı

Yönetmenliğini Şehnaz Özer ve Mahmut Münir Oğuzun yaptığı oyunda dekor Hayal Bazoğlu ve Şeyma Aslantaş ve Ahmet Öz ’tarafından tasarlandı. Teknik ekipte Mustafa Özbal, Mehmet Keçe görev alırken yardımcı ekipte ise Endam Aslan ve Kadir Taşçılar görev alarak oyunun sahnelenmesini sağladılar. Töre adlı oyunda GKV Özel Okulları öğrencilerinden Berkin Çupurbaş, Çağdaş Budak, Seza Eren, Elif Gökalp, Büşra Hösükoğlu, Emir Karataş, Eylül Yılmaz, Elif Gürgan, Damla Tiskaya, Beste Serin, Metehan Gökçek ve Cemile Hüma Alp görev aldı. İzleyenleri büyüleyen oyunda öğrencilerin yüksek performansları ve sahneye hâkimiyetleri dikkat çekti. Oyunla ilgili bir değerlendirme yapan GKV Özel Liseleri Müdiresi Ülkü Ulutaş’ta öğrencilerin oyunu başarıyla sergilediğini ve gurur duyduklarını belirterek “Töre 1900’lerin başında Erzurum yöresinde geçer. Anadolu’yu temsil eden, asırlık bir çınar gibi duran babaanne… Eşlerini kan davasında kaybetmiş, kinlerini sütleriyle yoğurup bebelerini besleyen kadınlar. Çocukluğundan beri intikam yeminleriyle yetişmiş evin oğlu… Ve bu dramın ortasında, kayada açmış çiğdem filizleri gibi iki genç: Zühre ve Mustafa’nın aşkını konu alıyor. Oyundan çıkarılması gereken en önemli ders kin, öfke ve nefretin yerini sevgiye bırakarak barış dolu bir dünya için çalışmak” dedi. Oyunun sonunda öğrenciler ellerindeki Türk bayraklarıyla sahneye çıkarak izleyicileri marşlar eşliğinde selamladı. GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, Genel Müdür Yardımcıları Kasım Ateş ve Can Hoşcan oyunda rol alan öğretmen ve öğrencilere günün anısına birer çiçek vererek başarılarını kutladılar.


GKV TEKNOLOJİYİ EĞİTİMDE HER ALANDA YANSITIYOR

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları VodafoneTürkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy’u ağırladı. Engin Aksoy GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy’dan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarıyla ilgili çeşitli bilgiler alarak, Ersoy’u eğitime sağladığı katkılardan dolayı kutladı.

Türkiye’nin dört bir yanında yaptığı yatırımlarla Dijital Dönüşüm Hareketi kapsamında ülkenin dijital kalkınmasını hedefleyen Vodafone’un Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ve üst düzey yöneticileri Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy’u makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy teknolojiyi yakından takip ederek eğitim kurumlarında uygulamanın olumlu sonuçlarını aldıklarını belirterek “Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları eğitim programlarını teknoloji destekli sürdürmektedir. Günümüz teknolojilerinden istifade ederek öğrencilerimizin nitelikli eğitim alabilmeleri için gerekli her türlü yatırım ve alt yapı oluşturulmaktadır. Diğer taraftan öğrencilerimizin yüzyılımızın gerektirdiği her türlü teknolojiyi yakından tanıması, kullanabilmesi ve gelecek yaşamlarına bunu olumlu yansıtabilmesi önemli gördüğümüz ve uyguladığımız bir sistemdir. Elbette gelişen teknolojinin sadece eğitim kurumlarımızda değil, öğrencilerimizin ulaşımını sağlayan kurumumuza bağlı servislerimizde de uygulanarak onların güvenliğinin sağlanması en üst düzeye çıkarılmıştır” dedi.GKV’nin dijitalleşme oranı yüzde 65’in üzerindeson 5 yılda Gaziantep’e gerçekleştirdiği yatırımları 36 milyon TL’ye ulaştıran Vodafone Türkiye, KOBİ’lere sunduğu teknoloji çözümleriyle de Gaziantep’in sanayide dijitalleşmesine önemli katkı sağlıyor. Bu kapsamda karşılıklı görüş alış-verişinde bulunan Vodafone ve Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar ile okul yetkilileri GKV’nin yüzde 65 ile il ortalamasının üzerinde olan dijitalleşme endeksi ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.Nitelikli eğitim kadar öğrenci güvenliği de ilk sıradaziyaret kapsamında açıklama yapan Aksoy, “Gaziantep Koleji Vakfı, Vodafone Yarına Hazırım Ekibinin dijital dönüşüm için sunduğu rehberlik ile Araç Takip Sistemlerinden faydalanarak öğrencilerinin ulaşımını maksimum güvenlik ve konfor ile sağlıyor. Araç Takip Sistemleri uygulanmış servis araçlarına Vodafone çözüm ortaklarının sunduğu yazılımlar ile servise bağlı öğrencilerin adresleri tanımlanıyor. Öğrenciler evlerinden alınmadan 5 dakika önce yaklaşan servis aracının bilgisi velinin cep telefonuna SMS ile bildiriliyor. Böylece, öğrenci ve veli evin dışında servisi beklemek zorunda kalmıyor. Aynı yazılım sayesinde, servis okul binasına girdiğinde, öğrencinin güvenle okula ulaştığı bilgisi velilere SMS ile bildiriliyor” diye konuştu.


ŞİİR DİNLETİSİ

26.05.2016 tarihinde edebiyat zümresinin hazırladığı bir şiir dinletisi yapıldı. Bu etkinlik 9 ve 10. sınıf öğretmen ve öğrencileri, okul müdürü ve müdür yardımcılarının katılımıyla gerçekleşti. Dinletinin içeriği sevgi, özlem, kardeşlik duygularını vurgulayan şiirlerden oluşmuştu.

Öğrencilerden Aylin Dağ, Murathan Mungan’ın “Gece Nöbeti” şiirini; Bengisu Çapan, Yavuz Bülent Bakiler’in “Gözlerin İstanbul Oluyor Birden” şiirini; Mehmet Berkay Vural, Mevlana’nın “Etme” şiirini; Nida Kadayıfçı, Edgar Allen Poe’nun “Annabel” şiirini; Doğa Kaynar, Ümit Yaşar Oğuzcan’ın “Ben Eylül Sen Haziran” şiirini; Pelin Kazaz, Orhan Veli’nin “İstanbul’u Dinliyorum” şiirini; Veysel Cemaloğlu, Can Yücel’in “Her Şey Sende Gizli” şiirini; Doğa Şengöksel, Nazım Hikmet’in “Bir Fotoğrafa” şiirini; Eylül Yılmaz da Nazım Hikmet’in “Ben Senden Önce Ölmek İsterim” şiirini okudu.

Programda duygu dolu anlar yaşandı. Öğrenci ve öğretmenlerin büyük bir coşku ve memnuniyetle karşılandığı dinleti Okul Müdürü Sayın Ülkü Ulutaş'ın kısa bir konuşması ve şiirsiz kalmayın sözleriyle sonlandı.


GKV TÜRKİYE MÜNAZARA ŞAMPİYONASI’NDA TÜRKİYE FİNALLERİNDE

Gaziantep Kolej Vakfı Okulları Münazara Takımı 22 – 24 Nisan 2016 tarihlerinde İstanbul Okan Üniversitesi Kurtköy Kampüsü’nde düzenlenen 2. Türkiye Münazara Şampiyonası’na katıldı. Takımımız yaptığı 5 maçın 4’ünde Türkiye’nin seçkin okullarından Robert Koleji, Galatasaray Lisesi, Üsküdar Amerikan Lisesi gibi okulları geride bıraktı ve 4 Haziran’da yapılacak olan finallere katılmaya hak kazandı.

Münazara Kulübü öğretmeni Ferit Aslan rehberliğinde maçlara katılan münazara takımı öğrencilerimiz Metin Murat Taşdemir, Oğuzhan Alpaslan, Okan Araz, Ece Oğuzhan ve Nilüfer Kardo gösterdikleri üstün başarı sayesinde okulumuzu ve de Gaziantep’i başarıyla temsil etti. 4 Haziran 2016 tarihinde İstanbul’da düzenlenecek finaller için çok daha fazla çalışıp finallerden de Gaziantep’e zaferle dönmek istediğini belirten takım öğrencileri bu kısa süreyi iyi değerlendirip başarıya ulaşacaklarına inandıklarını belirttiler.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI SPOR KULÜBÜ GENÇ ERKEK BASKETBOL TAKIMIMIZ BAHAR KUPASI ŞAMPİYONU

Şehitkamil Belediye Başkanlığı, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Basketbol Federasyonu Gaziantep İl Temsilciliğinin ortak organizasyonla gerçekleştirilen 4. Geleneksel Kulüpler Arası Basketbol Bahar Kupasında okulumuz genç erkek basketbol takımı geleneği bozmayarak şampiyon oldu.

İlimiz Atatürk spor salonunda yapılan müsabakalar 19 Nisan 2016 Salı günününden itibaren start aldı. 5 gün süren müsabakalarda çekişmeli ve centilmence geçen basketbol severler tarafından büyük takdir aldı.

Müsabakaya katılan takımlar

1-Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Spor kulübü

2-Özel Seçkin Okulları Spor Kulübü

3-Gaziantep Basketbol Spor Kulübü

4-Şehitkamil Belediyesi Spor Kulübü

5-Yükseliş Spor Kulübü

6-Gençlik Spor Kulübü

Katılan tüm takımlar karşısında harika bir oyun sergileyen genç erkek basketbol takımımız sporcuları katıldıkları tüm maçları kazanarak yenilgisiz şampiyon olmanın haklı gururunu yaşadı. Okulumuz öğrencilerinin de zaman zaman desteklemek için geldiği maçlar izleyiciler tarafından büyük beğeni kazandı.

4. Geleneksel Kulüpler Arası Şehitkamil Belediyesi Basketbol Bahar Kupası Ödül Töreni, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı M. Hayri Özkeçeci, TBF MHK Eğitim Koordinatörü Recep Ankaralı, Eğitim Sorumlusu Murat Biricik, Türkiye Basketbol Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Güven Alkoçak, Türkiye Satranç Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Serkan Yüksek, Türkiye Halkoyunları Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Göktuğ Akdoğan, Şehitkamil Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Remzi Yılmaz, Şehitkamil HEM Müdür Yardımcısı Ahmet Göçmen ile çok sayıda hakem, antrenör, sporcu velisi ve sporcunun katılımı ile Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde gerçekleştirildi. Şampiyonluk kupasını sporcularımıza ve antrenörlerimize TBF MHK Eğitim Koordinatörü Recep Ankaralı, Eğitim Sorumlusu Murat Biricik,  ve TBF MHK Eğitim Koordinatörü Recep Ankaralı, Eğitim Sorumlusu Murat Biricik takdim etti .Oyucularımızı kutlayarak başarılarının devamını dileyen TBF MHK Eğitim Koordinatörü Recep Ankaralı, Eğitim Sorumlusu Murat Biricik madalyalarını ve başarı belgelerini takdim etti.

Antrenörler: Vedat Oğuzcan-Mahmut Şahinler

Oyuncular: Berkay Erbağcı-Berkay Karagülle-Ogulcan Cenkcimenoğlu-Kaan Dikici-Bartu Leylek-Erim Ünal-Müslüm Kaya-Deniz Kendir-Alican Petekbaşı-Gökalp Köreken-ibrahim Çetin-Mehmet Efe Deniz-Uğur Mülayim-Haluk Erbalcı-Mustafa Erbağcı-Musa Can Karataş-Efe Öztüzün, Alptekin Boran


GKV'DE 23 NİSAN COŞKUSU ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ

Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy'u makamında ziyaret eden GKV Özel İlkokulu öğrenci meclis Başkanı Naz Durakoğlugil ve Başkan Yardımcısı Rüzgar Erken, Nüket Ersoy'a eğitime verdikleri destek için teşekkür ederek duygularını dile getirdi. Öğrencilere geleceğe yönelik tavsiyelerde bulunan Ersoy çocuklardan Türkiye'nin dinamiklerini tanımalarını ve sahip çıkmalarını isteyerek başarıya giden yollarla ilgili tavsiyelerde bulundu.

TBMM'nin kuruluşunun 96 yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy'u makamında ziyaret eden öğrenci ve öğretmenler eğitime verdiği desteklerden dolayı teşekkür ettiler. GKV Özel İlkokulu öğrenci meclis Başkanı Naz Durakoğlugil ve Başkan Yardımcısı Rüzgar Erken GKV Özel Okullarında bulunmak ve GKV ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, “Gelecek nesillerin güvencesi, yarının teminatı olan biz çocukların kendi başına karar alabilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetişmelerini sağlayan bir eğitim yuvasında olmaktan kıvanç duyuyorum. Bir kıvılcımdan eğitim meşalesine dönüşen, yarım asırlık bir maziye sahip olan bu kurumda okumak, GKV'li olmak ayrıcalığını artık fark edebiliyoruz. Bize bu ayrıcalığı yaşatan öncelikle Merhum Cemil Alevli'ye, siz değerli başkanımıza ve emeği geçen herkese bugün arkadaşlarım adına yarınki gelecek nesiller adına teşekkürü bir borç bilirim. Mustafa Kemal Atatürk, ‘Türk milletinin geleceği bugünkü çocukların doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmiyle büyük ve parlak olacaktır’ sözüyle bizlere olan güvenini ortaya koymuştur. Bizler de o güvene layık olmak adına Cumhuriyet'imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde ve ilkeleri doğrultusunda, toplumun her alanındaki ileri atılımlarına öncülük yapacak, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, çağdaş düşünceli bireyler olarak yetişeceğiz. Bunları gerçekleştirirken bir kıvılcımdan eğitim meşalesi haline gelen GKV'yi ve bizlere ışığını gece gündüz esirgemeyen, bizlere sağlam tohumlar eken öğretmenlerimizi unutmayacak, sizlere layık olmaya çalışacağız." dediler.

Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy'da ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek çocukların 23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Bayramını kutladı. Ersoy öğrencilere ülkelerine ve uluslarına sahip çıkmalarını, Atatürk ilke ve inkılaplarından ödün vermeden Atatürkçülüğü bir yol haritası olarak görmeleri gerektiğini, başarıya giden yolda inanç, azim ve kararlılık kadar hayallerin de büyük önem taşıdığını belirterek Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünmez bütünlüğü için ulus olarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmenin bilincinin önemine değindi. Öğrencilerle uzun uzun sohbet eden GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy çocuklara çeşitli hediyeler verdi.


MİNİK KALPLER MEHMETÇİĞE MORAL OLDU

GKV’li minik eller, gülümseyen kalplerini mektuplarına koyarak sevgileriyle kahraman Türk askerine moral vermek postayla gönderdiler. Geleneksel veli etkinlikleri kapsamında Türk Askerine mektup yazan GKV Özel Okulları birinci sınıf öğrencileri Mehmetçiklere yolladıkları mektuplarda duygularını dile getirerek Onlara moral verdiler.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu birinci sınıf öğrencileri yurdun değişik bölgelerinde teröre karşı savaş veren Türk askerlerine moral vermek için mektup yazarak küçük kalplerini de mektuplara koyarak Mehmetçiklere gönderdiler. Veli etkinliği kapsamında Askerlik Şubesi Başkanı Yarbay İbrahim Çağıran ve Gülsemin Çağıran Gaziantep Kolej Vakfı 1-E sınıfında kahraman Türk askerine mektup yazma etkinliği ile küçük kalemleri, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görev yapan askerlerle buluşturdu.  Etkinlik hakkında bilgi veren GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş veli etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinliğin kendilerini duygulandırdığını ifade ederek “Minik yürekler o gün büyüdü ve büyüdü, sevgiyle yoğrulan ifadeler bir mektubun ucunda kahraman Türk askerimizin yüzünde tebessüm oldu.

Onlar küçüklerdi ama kalpleri büyüktü.  O kalpler ki vatan, bayrak ve millet sevgisiyle yoğruluyordu ve yoğrulacaktı da GKV sıralarında. Her biri bir Mehmetçiğin gülümseyen kalbi olacaktı yazdığı mektupla. Minik kalplerin isimleri farklı farklıydı. Eylül Eyşan, Tuna, Metehan, Ece, Kutay, Naz, Emir, Defne, Efe Can, Berat, Yağmur, Çağan Mert, Kerem, Damla, Cengiz Alp, Can, Utku, Doruk, Ahmet ya da Mert... Ama o gün hepsinin adı Mehmetçikti. Onlar, asker ve aynı zamanda büyük lider Atatürk'ün çocuklarıydı. Onlara 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı armağan eden Atatürk’ün "GÖZÜM ARKADA KALMAYACAK." dediği neslin ta kendisiydi gün bir başkaydı sıralardaki heyecanları.

Bir başkaydı yapacakları ders. O gün, öğretmenleri Sevdal DAĞLI'nın anlatacakları bir başka anlam taşıyordu onlar için. Atatürk'ün resmi onlara bir başka bakıyordu yerinden. Her birinin gözü minnettarlıkla Atatürk'ün mavi gözleriyle buluşuyordu. Kalemlerinden en naif cümleler dökülüyordu yazdıkları mektuplara.  Kimisi kalbini koydu mektubunun zarfına, kimisi çiçeğini, kimisi de yaptığı resmi... Sevgi kokar mıydı? O gün her kâğıt sevgi kokuyordu, Mehmetçik için.

O gün 1-E sınıfı en güzel hediyelerini aldı komutanlarından. Al bayrağımızı. Ardından İstiklal Marşı'nı gururla okuyan arkadaşları Zümranur OSANMAZ'a eşlik ederek gülümseyen kalplerini yazdıkları mektuplarla kahraman Türk askerine kanatlandırdılar. Çünkü onlar ki Atatürk'ün çocuklarıydı. Böyle bir etkinlikle öğrencilerimizle Mehmetçiklerimizi buluşturan Askerlik Şubesi Başkanı Yarbay İbrahim Çağıran ve Gülsemin Çağıran’a sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” dedi. GKV Özel İlkokulu birinci sınıf öğrencilerinin 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görev yapan askerlere gönderilmek üzere yazdığı mektup etkinliklerinin okul genelinde sürdürüleceği de bildirildi.


GKV’DE OZANCAN AKKUŞ SPOR SALONU HÜZÜNLÜ AÇILIŞ

Geçtiğimiz ay içerisinde Ankara Kızılay’da yaşanan terör saldırısında yaşamını yitiren Ozancan Akkuş’un adı ilk ve ortaokul eğitimini aldığı Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları eğitim kampüsündeki spor salonuna verildi. Düzenlenen törende Akkuş’un başarı öyküsü anlatırken Baba Akkuş gözyaşlarına hakim olamadı.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen törenle Ozancan Akkuş’un ismi spor salonuna verildi. Salonun açılış törenine GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, Ozan Can Akkuş’un babası Mehmet Nuri Akkuş, GKV’li öğretmen ve idarecilerle öğrenciler katıldı. Ozancan Akkuş’un örnek bir öğrenci, örnek bir insan olduğunu ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar yaşadıkları acının tazeliğini koruduğunu ifade ederek öğrencilik yıllarında top koşturduğu spor salonunda Ozancan Akkuş isminin ve anılarının yaşatılmasının kendileri için bir teselli kaynağı olduğunu ifade etti. Törende duygulu anlar yaşayan ve göz yaşlarına hakim olamayan Ozancan Akkuş’un babası Mehmet Nuri Akkuş’ta oğullarının birçok alanda başarı gösterdiğini ve özellikle sporu çok sevdiğini ifade ederek isminin yaşatılması için anılarıyla dolu bir salona adının verilmesinin kendileri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade ederek GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar ve yöneticilere teşekkür etti. Ozancan Akkuş’un yaşamından kesitlerin anlatıldığı tören sonrası GKV Özel Okulları basketbol takımları Akkuş’un anısına bir gösteri maçı yaptı.


23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI SATRANÇ TURNUVASINDA GKV’Lİ ÖĞRENCİLER 23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMINI ERKEN KUTLADI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Öğrencileri Gaziantep Satranç İl temsilciliği ve Şehitkamil Belediyesi tarafından 16 - 17 Nisan 2016 tarihlerinde Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde gerçekleştirilen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı satranç turnuvasında 4 birincilik alarak satrançtaki üstünlüğünü sürdürdü. Gaziantep genelinde yaklaşık 470 öğrencinin oynadığı turnuva çok çekişmeli karşılaşmalara sahne oldu. İki gün süren turnuvanın sonunda 4 Adet Birincilik, 1Adet 2.ncilik, 1Adet 3.ncülük, 1 Adet 5.ncilik olmak üzere toplam 7 ödül alarak takım halinde GKV’ ye büyük bir başarı kazandırdı.

Dereceye giren başarılı satranççılarımız ödüllerini 18 Nisan 2016 Pazartesi saat 17.00 de Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenecek olan törenle alacaklardır. Turnuva sonunda dereceye giren öğrencilerimiz;

OKULUMUZUN DERECELERİ:

7 YAŞ GENEL KATEGORİSİ

İL 1. KUTAY SAKMAK 1/E

7 YAŞ KIZLAR KATEGORİSİ

İL 1. RABİA TAŞAR 1/A

8 YAŞ GENEL KATEGORİSİ

İL 5. M.UTKU KARAKAŞ 1/D

10 YAŞ GENEL KATEGORİSİ

İL 1. KAAN ZENCİRKESER 3/D

12 YAŞ GENEL KATEGORİSİ

İL 1. ÖMER IŞIK 4/D

10 YAŞ KIZLAR KATEGORİSİ

İL 3. SIDIKA TAŞAR 4/E

16 YAŞ GENEL KATEGORİSİ

İL 2. UMUT BARIŞ İNANÇ 6/C


GKV ÖĞRENCİLERİ MADALYALARINI ALDI

TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın Adana bölge finallerinde biyoloji dalında birincilik ve ikincilik alan projelerde çalışan öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerini Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürü Sayın Cengiz Mete, makamına davet etti ve kendilerinden projeleri hakkında bilgi aldı.

Bölgede birincilik alıp Ankara finallerine katılacak olan biyoloji projesinde görevli fen lisesi öğrencilerimiz Fatih Çevik ve Berkay Yergin, Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürü Sayın Cengiz Mete’ye projeleriyle ilgili detaylı bilgiler verdiler. Projelerle çok ilgilenen Sayın Cengiz Mete, öğrencilerimize Ankara finallerinde başarı dileklerini iletti ve madalyalarını taktı.

Bölge finallerinde ikincilik alan ve Özel MEF Okulları Ulusal ve Uluslararası Proje Yarışmasında Güneydoğu Anadolu Bölgesinden seçilip İstanbul'a davet edilen tek proje unvanını alan diğer projemizde çalışan fen lisesi öğrencilerimiz Berkay Vural ve Umutcan Koçakgöl’den projeleriyle ilgili detaylı bilgiler dinleyen Sayın Mete, öğrencilerimizi tebrik edip onlara başarılar diledi ve madalyalarını taktı.


GKV’Lİ MİNİKLER YÜZMEDE DE MAHARETLİLER

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen minikler kategorisinde yüzme yarışmasına 24 öğrenci ile katılan Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu kız takımı il üçüncüsü oldu. Alleben Yüzme Havuzunda gerçekleşen turnuvanın amacı ilimizdeki en iyi sporcuları ve altyapı sporcularını ortaya çıkarmaktır.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu müdürü Mustafa Şenel, “İlkokullar arası yapılan şampiyonada minik öğrenciler okullarını temsil etmenin heyecanını yaşadılar. Tatlı rekabet duygusu tüm öğrencilerin yaşaması gereken bir deneyimdir. Turnuvaya katılan tüm öğrencilerimiz bu kadar küçük yaşta büyük bir maharet sergilediler. Kendilerini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI 11.ELT KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

Bu yıl 11.si gerçekleştirilen ve İngilizce öğretmenlerinin merakla beklediği Gaziantep Kolej Vakfı 11. ELT Konferansın büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Güneydoğu Anadolu Bölgesinden birçok İngilizce öğretmeninin katıldığı ve İngilizce dil öğretiminde yeni teknolojilerle metotların anlatıldığı konferansa alanında ünlü konuşmacılar katıldı.

Eğitim alanında Türkiye’nin en önemli kurumları arasında yer alan ve etkinlikleriyle toplumun bütün kesimlerine hitap eden Gaziantep Kolej Vakfı’nın geleneksel olarak her yıl gerçekleştirdiği ELT Konferansının bu yıl 11.si yapıldı. Güneydoğu Anadolu Bölgesinden birçok ilden konferansa katılmak için gelen öğretmenler yanında Gaziantep’te de görev yapan İngilizce öğretmenlerinin yoğun ilgi gösterdiği konferansta İngilizce dil öğretimiyle ilgili dünyada uygulanan yeni metot ve teknolojiler konunun uzmanı yabancı hocalar tarafından anlatıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş “Burada yabancı dilin öneminden bahsetmeyeceğim çünkü bu bilinçle her zaman kaliteli eğitimler sunuyorsunuz. Eğitimciler  içinde” YAŞAM BOYU ÖĞRENMEYİ” gerçekleştiren Yabancı dil öğretmenleridir. Bir okula girdiğinizde duruşundan, özgüvenli bakışından, emin adımlarla ilerleyişinden, aydın kişiliği hemen fark edilen ve kılık kıyafetiyle  örnek olan Yabancı dil Öğretmenleridir. Onalar sürekli kendilerini yenileyen, bütün dünyadaki çağdaş öğrenmeyi araştırıp uygulamaya koyan eğitimcilerdir. Tam öğrenmenin gerçekleşmesi için tüm süreçleri derste kullanır. Bireyin gelişimine her yönden katkı sağlar. Ayrıca bilişim teknolojilerini yakından takip edip başarılı bir şekilde de uygulayan yine yabancı dil öğretmenleridir.  Çok fazla araştırıp okudukları için entelektüel kişiliği, dünyaya bakış açısı çok farklıdır. Bütün Öğretmenlerimiz bizim için kutsaldır. Bazı bilgiler belirli bir hedefe ulaşmak için verilir. Bireyin gelecekteki yaşamında en çok yararlanacağı şey yabancı dildir. Bu nedenle ben Yabancı dil öğretmenlerimize ve adaylarına değerli vakitlerini ayırıp dil öğretimindeki yenilikleri, metodik ve didaktik içerikli yapılan bu konferansa katıldıkları için, kusursuz bir organizasyon gerçekleştiren kurumlarımızın Yabancı Diller Bölüm Başkanı Jale Ural ve değerli ekibine ’de ayrıca teşekkürlerimi sunmak istiyorum” dedi.

Yabancı dilde yeni öğretim metotları masaya yatırıldı

GKV Özel Okullarının yabancı dil öğretiminde model bir kurum olduğuna dikkat çeken GKV Özel Okulları Yabancı Diller Bölüm Başkanı Jale Ural’da organizasyonun başarıyla tamamlandığını belirterek “Bu yıl 11.kez gerçekleştirdiğimiz ve kurumlarımız dışındaki İngilizce öğretmenlerine de açık olan  ELT konferansına ilimizden olduğu gibi çevre illerden de birçok İngilizce öğretmeni katılmıştır. Etkinliğimiz hem bölgedeki İngilizce öğretmenlerinin bir araya gelmelerini hem de farklı konularda bilgi paylaşımı yapmalarını sağlamıştır. Alanda tanınmış tüm yayınevlerinin de stantlarının olması birçok yayının bir arada sergilenmesini, yeni yayınların öğretmenlerce incelenmesini de sağlamıştır. Etkinliğimizde 250'nin üzerinde İngilizce öğretmeni ağırlanmıştır. Konferansa konuşmacı olarak katılan Steve O'Farrel, David Evans ve Laura Woodward alanlarında dünya çapında tanınmış eğitim bilimcileridir. Başarılı bir konferans gerçekleştirilmiş olup önümüzdeki yıllarda da aynı şekilde etkinliğimizi devam ettireceğiz. Bu büyük organizasyonda bizleri daima destekleyen GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Nüket Ersoy, GKV Özel Okulları Genel Müdürümüz Sayın Müfit Taşlıyar ve GKV ailesine sonsuz teşekkürlerimizi sunarım” dedi.


GKV ÖZEL İLKOKULU SATRANÇ SPORCULARI ÖDÜL ALMAYA DEVAM EDİYOR

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencilerimiz, Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı ve Gaziantep Satranç İl temsilciliğinin ortaklaşa düzenlediği 27.vergi haftası satranç turnuvası 09 Nisan – 10 Nisan 2016 tarihlerinde bir avm’de oynayarak, Gkv Özel İlkokulu’nun satranç başarısını bir kez daha kanıtlamışlardır. 4 Kategoride yapılan turnuvaya 124 sporcu kayıt yaptırmış olup, turnuva 99 sporcunun katılımı ile tamamlanmıştır.Ödül olarak; Birincilere bisiklet ve katılım belgesi, İkincilere Satranç Takımı ve katılım belgesi, Üçüncülere kitap seti ve katılım belgesi, Her kategoride ilk on sporcuya madalya ve turnuvaya katılan tüm sporculara katılım belgesi verilmiştir.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencilerimiz turnuvada 10 Yaş genel İL 1.liği, 9 Yaş genel İl 2.nciliği, 8 Yaş genel İl 9. Ve 7 Yaş genel İl 9. Ve İl 10. Olarak toplam 5 ödül almışlardır. Ödül alan öğrencilerimizin adı soyadı ve sınıfı aşağıda belirtilmiştir. 

OKULUMUZUN BAŞARILARI:

10 YAŞ GENEL KATEGORİSİ İL 1. ÖMER IŞIK   4/D

9 YAŞ GENEL KATEGORİSİ İL 2. KAAN ZENCİRKESER   3/D

8 YAŞ GENEL KATEGORİSİ İL 9. M.UTKU KARAKAŞ   1/D

7 YAŞ GENEL KATEGORİSİ İL 9. MEHMET ALİ ARI   1/C

7 YAŞ GENEL KATEGORİSİ İL 10. KUTAY SAKMAK  1/E


GKV’DE RENKLERİN DANSI

Prof. Dr. Ali Demirsoy’un Gaziantep Kolej Vakfındaki “Renklerin Dansı” isimli sunumu oldukça ilgi topladı. Sunuma GKV Özel Liseleri Müdürü Ülkü Ulutaş, okul öğretmenleri ve Kolej öğrencilerinin yanı sıra Gaziantep’in farklı okullarından öğretmenler de katıldı.

Türkiye’de biyolojinin yaşayan duayeni olarak kabul edilen Ali Demirsoy, renklerin ne zaman, niçin ve neden ortaya çıktığını, canlıların bunu nasıl kullandığını ve ilkel atmosferde ozon tabakası oluştuktan sonra canlılığın sudan karaya nasıl çıktığını, doğada ilk ortaya çıkan rengin yeşil olduğunu belirtti. 245 milyon yıl önce çiçek ve böcek türlerinde ortaya çıkan çeşitlenmenin bitkilerle böcekler arasında renklerin dansını da başlattığını ifade eden Demirsoy, farklı renklerin böceklere sinyal vermek ve çekmek için oluştuğunu, çiçeklerin farklı renkler ve şekiller oluşturarak böcekleri tozlaşmak için cezbetme yarışına girdiklerini ve bu durumun yeni bitki türlerinin oluşumuna zemin hazırladığını belirtti.

Araştırmaları sırasında çektiği fotoğrafları örnek olarak gösteren Demirsoy, Afrika’daki kabileler başta olmak üzere dünya kültürlerinin de çiçek ve böceklerdeki bu renk ahenginden etkilendiğini ve bu ahengi taklit ettiklerini belirtti.

Dünyadaki hiçbir insanın diğerine benzemediğini, çevremizdeki rengârenk çiçeklerin de birbirlerinden farklı olduğunu kaydeden Demirsoy “Araştırmalarım dolayısıyla dünyanın ve Türkiye’nin birçok yerinde bulunmuş bir kişi olarak bu kadar renkli bir dünyanın ve güzelliklerin korunması için çaba göstermemiz gerekir.” diye konuştu. Sunum sonrası Prof. Dr. Ali Demirsoy öğrencilerin sorularını yanıtladı. Sunumundan dolayı Demirsoy’a teşekkür eden GKV Özel Liseleri Müdürü Ülkü Ulutaş, bilime ve insanlığa önem veren nesiller yetiştirmek üzere yola çıktıklarını ve bu uğurda doğaya ve doğanın en önemli parçası olan canlılara saygı duymayı ve gözetmeyi ilke edinen bir okul olduklarını belirterek Demirsoy’a yöresel hediyeler ve çiçek takdim etti.

Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi biyoloji bölümündeki öğretim üyeliğinden 2011 yılında emekli olan Demirsoy’un ders kitabı, araştırma, deneme ve bilimsel roman olmak üzere çok sayıda kitabı bulunmaktadır. Türkiye faunasının yanı sıra çevre, biyolojik çeşitlilik ve biyoloji eğitimi ile ilgili çalışmaları ve girişimleriyle tanınan DEMİRSOY, Dünya Biyoloji Olimpiyatlarında 12 yıl boyunca TÜBİTAK adına Türkiye takımını hazırladı ve takımın yarışmalara katılmasını sağladı. TÜBİTAK destekli “Ekoloji Temelli Doğa Yaz Okulları”nın oluşumunda yer aldı ve eğitici olarak görev yaptı.


GKV ÖĞRENCİLERİ ÇANAKKALE 101. YIL ETKİNLİĞİ MÜZESİNİ ZİYARET ETTİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 3 ve 4. sınıf öğrencileri Çanakkale 101. Yıl Etkinliği Müzesini ziyaret etti. Öğrenciler Çanakkale savaşında kullanılmış olan silah, mermi, matara, bayrak, kıyafet gibi askeri eşyaların sergilendiği müzeyi gezdiler ve Çanakkale Savaşı hakkında bilgi aldılar.

GKV Özel İlkokulu müdürü Mustafa Şenel, “Onlarca ulustan binlerce askerlerin işgali altında kalan Çanakkale, Türk askerinin eşsiz mücadelesi sonucunda kurtarılmıştır. Dünya tarihine kahramanlık destanı olarak adını yazdırmış bir savaştır, Çanakkale Savaşı. Çanakkale ruhu tüm öğrencilerimize kazandırmamız gereken bir mirastır. Yoksulluğa ve yoksunluğa rağmen o dönemin güçlü devletlerine karşı kazanılan bu zafer, biz Türk milletinin en büyük motivasyonlarından biridir. Öğrencilerimizin bu müze gezisi ile farkındalıkları artırılarak milli eğitimimiz adına önemli bir çalışma olduğuna inanıyorum.” dedi.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI YILDIZ KIZ VE ERKEK YÜZME TAKIMLARI BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR

İlimizde Gençlik hizmetleri ve Spor il müdürlüğü milli eğitim okul sporları tarafından ortak düzenlenen Ortaokullar arası yıldız kız ve erkek yüzme yarışmaları ilimiz Alleben yüzme havuzunda 05-07 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Okulumuz yüzme takımları öğrencilerimiz her yıl olduğu gibi bu yılda başarılarına bir yenisi eklediler. Her yıl katılmış olduğu yüzme yarışmalarda ferdi ve takım olarak birçok madalya ve kupa almayı alışkanlık haline getiren yüzme takımı öğrencilerimiz, bu yılda ferdi olarak katıldıkları yarışmalarda birincilikleri yine sırtladılar. Yarışmalara bu yıl ferdi olarak katılan öğrencilerimiz İsmail Kara, Zeynep Bilginsoy, Şenel Sözmen; ilimizi ve okulumuz Türkiye şampiyonasında temsil etme hakkı kazanarak hepimizi gururlandırmışlardır. Öğrencilerimizin Türkiye şampiyonasından derecelerle döneceğine inanıyoruz.

Sporcularımızın almış olduğu başarıları:

İsmail Kara: 4 altın madalya kazanmıştır.

Zeynep Bilginsoy: 2 Gümüş madalya kazanmıştır.

Şenel Sözmen: 1 Bronz madalya kazanmıştır.


GKV ÖĞRENCİLERİ OBEZİTEYE “DUR!” DEDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencileri “Sağlıklı Beslenme” eğitimi aldılar.

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği’nin katkılarıyla Diyetisyen Demet Güler Taş tarafından ilkokul 3 ve 4. sınıf öğrencilerine sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam konusunda eğitim verildi. Taş, yaptığı sunumda öğrencilere obeziteden neden ve nasıl uzak durulması gerektiğini anlatırken güçlü bir beden için özellikle tüketilmesi gereken gıdalar hakkında da bilgi verdi. Besin değeri yüksek, günlük olarak alınması gereken protein, karbonhidrat, yağ, mineral ve vitaminleri içeren gıdaların, sağlığı korumak, iyi hissetmek ve enerji vermesi için dengeli olarak tüketilmesi gerektiğini ifade eden Taş öğrencilerden bu hususa dikkat edeceklerine dair söz aldı. Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği şube müdürü Ender Demircan “Bu program vasıtasıyla bizleri yeni nesil ile buluşturan Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokuluna teşekkür ediyoruz.” dedi. Okul müdürü Mustafa Şenel, “Tüm dünyada artan obeziteye karşı kurumsal olarak tedbir almak, öğrencilerimizi sağlıklı yaşamın anahtarı olan sağlıklı beslenme bilinci ile yetiştirmek istiyoruz. Bu anlamda düzenlemiş olduğumuz bu eğitim programına katkılarından dolayı başta dernek yönetim kuruluna ve Sayın Diyetisyen Demet Güler Taş’a teşekkür ediyorum.” dedi.


KÜTÜPHANE HAFTASI GKV İLKOKULUNDA ETKİNLİKLERLE DOLU DOLU GEÇTİ

Kütüphane haftası etkinlikleri çerçevesinde Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu dördüncü sınıf öğrencileri kitap ve kütüphane temalı hikaye yazma etkinliği yaptılar. Öğrenciler şubeler halinde hikayelerini birlikte oluşturdular. Hikayedeki karakterleri, yeri, zamanı ve olay örgüsünü birlikte oluşturan öğrenciler ekip çalışması ile sinerji yarattılar.

Kütüphanecilik kulübü öğrencileri tüm sınıfları dolaşarak öğrencilere kütüphane ve kitaplar hakkında sunumlar yaptılar, küçük kardeşlerine şekerler dağıttılar. Ayrıca kulüp etkinliği olarak kitap toplama kampanyası başlattılar. Toplanan kitapları kardeş okula bağışlamayı planlayan öğrenciler “kütüphanesiz okul kalmasın” sloganı ile farkındalık yarattılar.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu müdürü Mustafa Şenel 2015-2016 eğitim öğretim yılında kütüphaneden en fazla kitap alarak okuyan dört öğrenciye hediyelerini verirken yaptığı konuşmada “Ülkemizde her yıl Mart ayının son haftası kütüphane haftası olarak kutlanır. Öğrencilerimizi kitap sevgisi ile okuyan, araştıran, sorgulayan bir nesil olarak yetiştirmek esas görevlerimizden biridir. Bu amaçla hafta boyunca yaptığımız etkinlikler bizim aslında tüm yıl boyunca yaptığımız çalışmaların küçük bir yansımasıdır. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.


GKV KÜTÜPHANESİNİN KİTAP DOSTLARI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Kütüphanesinin geleneksel “Kitap Dostları Ödülleri” sahiplerini buldu. Öğrencilerin kitap okumalarını geliştirmek ve onlara okuma alışkanlığı kazandırmak için Gaziantep Kolej Vakfı Kütüphanesi tarafından düzenlenen “Kitap Dostları Ödülleri” lise öğrencileri arasında en çok kitap okuyan öğrencilere verildi. Öğrencilere ödüllerini veren GKV Özel Liseleri Müdürü Ülkü Ulutaş, kitap okumanın ve kütüphanelerin önemine vurgu yaparak “Kitap okumak gençlerimizin en büyük tutkusu olmak zorundadır. Bilgiye ulaşabilmenin en doğru yolu öğrencilerimizin okuma alışkanlıklarını geliştirmektir. Okuyan, okuduğunu anlayan ve yorumlayan nesiller yetiştirmek için gençlerimiz arasında bu alışkanlığı hızla yaymak zorundayız. Okumayan bir toplumun kalkınması mümkün değildir. Burada kütüphanelerin rolü çok önemlidir. Bu etkinlik, öğrencilerimizin kitap okumaya teşvik edilmesi için önemli bir etkendir.” dedi.

GKV Kitap Dostları etkinliğinde GKV A 12D sınıfından Ezgi Koçdağ, A11C sınıfından Gamze Aktaş, FL10B sınıfından Rozerin Çelik ve FL 9B sınıfından Meryem Arık GKV Özel Okulları Kütüphanesini kullanarak en fazla kitap okuyan öğrenci seçildiler ve Kitap Dostları Ödülü’nü almaya hak kazandılar.  Öğrencilerini akademik ve sosyal alanda olduğu kadar entelektüel alanda da en iyi şekilde yetiştirmeyi hedefleyen GKV Özel Okulları, kitap dostlarını kutlar ve onların tüm arkadaşlarına örnek olmalarını diler.


GKV ÖZEL OKULLARI SATRANÇ SPORCULARI TÜRKİYE FİNALLERİNDE OYNAMA HAKKI KAZANDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencilerimiz Kahramanmaraş ilinde yapılan Gençlik Spor Bakanlığı;  Okul sporları satranç bölge eleme finallerinde 31 Mart – 03 Nisan 2016 tarihlerinde oynayarak, GKV Özel Okullarının adını şampiyonaya yazdırmışlardır. Yıldız kızlarda bölge 2.liği ve Küçük Erkeklerde Bölge 5.liği ile Bölge 11.liği elde eden öğrencilerimiz. 04 – 08 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılacak olan Okul Sporları Türkiye Satranç şampiyonasında İlimizi ve GVK Özel Okullarını temsil etme hakkı kazanmışlardır.

2015–2016 Eğitim Öğretim yılı Gençlik Spor Bakanlığı; Okul Sporları Satranç grup yarışmaları 31 Mart  - 03 Nisan 2016 tarihlerinde  (Adıyaman, Aksaray, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Mardin, Mersin, Osmaniye, Şanlıurfa) olmak üzere 14 İlimizin okullarından oynama hakkı bulunan, 211 sporcu öğrencinin katılımı ile Kahramanmaraş ilinde yapılarak tamamlanmıştır.

OKULUMUZUN BAŞARILARI

YILDIZ KIZLAR BÖLGE 2. H.MİSLİNA BOZKURT 7 / C

KÜÇÜK ERKEKLER BÖLGE 5. UMUT BARIŞ İNANÇ 6 / C

KÜÇÜK ERKEKLER BÖLGE 11. ONUR UTKU BATMAZ 6 / A


CEMİL ALEVLİ ÖLÜMÜNÜN 44. YILINDA GKV’DE ANILDI

Gaziantep sanayisinin kurucuları arasında yer alan Cemil Alevli ölümünün 44. yılında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları’nda düzenlenen bir törenle anıldı. Cemil Alevli için mezarı başında da bir anma töreni düzenlendi. Cemil Alevli’nin ölümünün 44. yıl dönümünde kurucusu olduğu Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları’nda düzenlenen anma törenine GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Celal Ersoy, Yönetim Kurulu Üyesi Esin İncioğlu, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar ile ilk mezunlar ve çok sayıda öğretmen, öğrenci ve idareci katıldı. Cemil Alevli’nin önemli bir vizyon ve misyon sahibi olduğunu ve yaşamını Gaziantep’in gelişmesine adadığını ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar “Cemil Alevli 20. Yüzyıl Gaziantep’inin vizyonunu oluşturmuş kentimizin önemli isimlerinden birisidir. Sanayi alanındaki başarılarını, ekonominin gelişmesinde, kentin modernleştirilmesinde, ulaşım sorunlarının çözülmesinde de gösterdiği gibi eğitim alanında da önemli hizmetlerin bayraktarı olmuştur. Gaziantep’te ilk kez bir hayırsever tarafından yaptırılan bir okula imza atarken eski adı Adsız İlkokulu olan okulun inşasını da gerçekleştirmiş ve birçok eğitim kurumuna önemli destekler vermiştir. Son olarak 1963 yılında bu günkü GKV Özel kullarının temelini atmış ve 1972 yılına kadar okullarımızın gelişmesi için yaşamının son dönemini tamamen bu işe vakfetmiştir. Bugün kendisinin kurduğu okullarda olduğu gibi GKV Özel Okullarında da her biri Gaziantep kent vizyonuna ve ülke kalkınmasına önemli katkılar sağlayacak binlerce öğrenci yetişmektedir. Gaziantep Cemil Alevli’ye çok şey borçludur. Rahmetle anıyoruz” dedi. Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler tarafından Cemil Alevli’yle röportaj adlı drama sahnelendi. Oyunun ardından Cemil Alevli’nin vefat ettiği zamanda GKV Özel Okullarında eğitim gören öğrencilerin anıları da yine öğrenciler tarafından sahnelendi. Cemil Alevli’nin yaşamından kesitlerin sunulduğu gösterilerin ardından eski mezunlar Cemil Alevli ile ilgili anılarını anlattı. Program koordinatörlüğünü yapan GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş bu yıl önceki yıllardan daha farklı bir program sahnelendiğini ve Cemil Alevli’nin öğrenciler tarafından canlandırılarak yaşamından kesitlerin sunulduğu "Cemil Alevli’yle Röportaj" adlı oyunun sahnelendiğini açıkladı. GKV Özel Okullarında düzenlenen anma töreninin ardından Gaziantep Asri Mezarlıkta bulunan mezarı başında da anılan Alevli’nin kent sanayisine olduğu kadar sosyal yaşamına da önemli katkılar sağladığı açıklandı. Törenlere Cemil Alevli İlkokulu ve Mehlika Alevli İlkokulu öğretmen ve idarecileri de katıldı.


GKV’Lİ DEDE VE NİNELER TORUNLARIYLA FİDAN DİKTİ

Gaziantep’te doğal dengenin korunması ve çocuklarda ağaç sevgisinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen ve üç kuşağı bir araya getiren “Dedem, ninem, annem ve babamla fidan dikiyorum” etkinliği kapsamında dedeler ve torunlarıyla birlikte fidan dikti.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları tarafından düzenlenen “Dedem, ninem, annem ve babamla fidan dikiyorum” etkinliği ile Dülükbaba’da yer alan GKV Özel Okulları Hatıra Ormanına yaklaşık bin fidan dikildi. Çocukların dedeleri ile birlikte buluştuğu etkinlikte fidan diken aileler, unutulmaz anlar yaşadı. Akademik başarılarının yanı sıra sosyal ve kültürel alandaki etkinlikleriyle de adından sıkça söz ettiren Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, sabahın erken saatlerinde torunlarıyla birlikte GKV Özel Okullarına gelen dedeler ve nineler GKV eğitim kampüsündeki anaokulunun yolunu tuttu. Torunlarıyla birlikte rehber öğretmenlerden ve konunun uzmanlarından fidan dikmeyle ilgili temel bilgileri aldıktan sonra sınıf öğretmenleri ve okul idarecilerinin rehberliğinde Dülükbaba Ormanlarında yer alan Gaziantep Kolej Vakfı Hatıra Ormanına gittiler. GKV Özel Anaokulu öğrencileri ellerindeki pankartlarla da dikkat çekerken dede ve nineler torunlarıyla birlikte fidan dikmenin, gelecek yaşamlara hayat vermenin heyecanını yaşadılar. Torunlar dede ve nineler öğretmen ve idarecilerle birlikte geldikleri tören alanında herkes fidan dikmenin doğayı korumak ve gelecek nesillere iz bırakmak için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha kavrayarak vatandaşlık görevlerinin gereğini yaptılar. Torunlarıyla birlikte ortak bir etkinlikte bulunmanın kendileri için büyük bir heyecan ve unutulmaz bir anı olduğunu ifade eden dede ve nineler GKV Özel Okullarının oluşturduğu farkındalık ile fidan dikme çalışmalarına farklı bir boyut kazandırdığını söyleyerek okul idaresi ve öğretmenlere teşekkür etti.


GKV ÖZEL LİSELERİ ÖĞRENCİLERİ ULUSAL GENÇLİK FORUMUNDA

25-28 Mart 2016 tarihleri arasında düzenlenen Tarsus Amerikan Lisesi Ulusal Forumuna (TACEF) katılan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri katıldıkları etkinliklerde yaptıkları çalışmalar, sunumlar ve yaratıcı düşünceleriyle fark yarattı.

Ortaöğretim gençliğinin ülke sorunlarına duyarlığını arttırmak, bunu yaparken de ülkemizin farklı yörelerinde farklı kültürlerle ancak aynı eğitim felsefesi ile yetişen gençlerin ülke sorunlarına yaklaşım ve çözümlerinde ortak düşünebilmelerini sağlamak ve bu şekilde üretken, öz güveni gelişmiş bireyler olmalarına yardımcı olmak amacıyla Türkiye’nin dört bir yanından lise öğrencilerinin katıldığı Tarsus Amerikan Lisesi Ulusal Forumu başarıyla tamamlandı. Ulusal Foruma Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları bünyesinde faaliyet gösteren GKV Özel Anadolu Lisesi, Fen Lisesi ve Özel Cemil Alevli Koleji öğrencileri katıldı. GKV Özel Okulları öğretmenlerinden Burcu Altınbaş ve Özlem Kara’nın rehberliğinde foruma delege olarak katılan Anadolu ve Fen Lisesinden Simay Dumrul, İpek Kanber, İrem Ateş, Selin Ünal, Elif Şahingözü, Aylin Dağ, Doğa Şengöksel, Ronaysu Taylan, Dilara Petek, Zeynep Arpacıoğlu; Gaziantep Cemil Alevli Kolejinden Ece Yağcı, Zeynep Ulutaş, Melis Karslıgil, Elif Büyükköse, Alara Özaslan, Selin Umay Akhan ve yönetici olarak Kemal Ayalp etkinliklerdeki yüksek performansıyla dikkat çekti. Forum süresince GKV Özel Liseleri öğrencileri TED Bursa Koleji, TED Kayseri Koleji, Tarsus Fen Lisesi, İstanbul Tarabya İngiliz Lisesi, İstanbul Elit Okulları, Eyüp Aygar Fen Lisesi ve Özel Sanko Okulları gruplarıyla ortak çalışmalar yaptılar.

Gençler forumda eğitim, ulaşım ve trafik, insan hakları, uluslararası ilişkiler,  ekonomi, enerji ve kültür komitelerini oluşturarak bu komitelerle ilgili önceden belirlenen sorunlar üzerine çözüm önerileri aradılar. Düzenlenen oryantasyon eğitimi ile komitelerinde tanışma, kaynaşma ve konuları gözden geçirme etkinliklerinde bulunan öğrenciler, çalışmalarını başarıyla tamamladı. Tarsus Amerikan Lisesi Ulusal Forumunda belirlenen sorunlara çözüm önerileri getirerek çözüm yönergeleri oluşturdular. Forumun son gününde komite sözcüleri çözüm yönergelerini diğer komitelere sundu. Öğrenciler komite yönergelerini soru-cevap şeklinde tartıştı, ardından yönergeler oylamaya sunuldu ve kültür komitesi en yüksek oyu aldı. GKV Özel Liseleri bünyesinde bu tür faaliyetler gösteren Avrupa Gençlik Parlamentosu kulübü olarak bu tür etkinliklere katılarak ve ev sahipliği yaparak öğrencilerimizin yaşadıkları ülke ve dünya sorunlarıyla yakından ilgilenmeleri ve sorunlara barışçıl çözümler üretebilme becerilerinin gelişmesini sağlamayı hedeflemekteyiz.


GKV İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ MÖP PROJESİ İLE BULUŞTU

Şehitkamil Belediyesinin geri dönüşüm projesi Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencileri ile bir kez daha buluştu. Şehitkamil Belediyesi, MÖP geri dönüşüm projesiyle çevreye ve doğal kaynaklara zarar verilmesini önleyerek enerji tasarrufunun sağlanmasına yönelik Türkiye’de bir ilke imza atmıştır. MÖP geri dönüşüm projesi kapsamında Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu dördüncü sınıf öğrencileri seminer etkinliğine katılarak çevreyi korumak ve enerji tasarrufu konusunda bilinçlendirildiler.

MÖP Projesi hakkında yapılan sunumda geri dönüşümün terim olarak ne olduğu, kullanım dışı kalan geri dönüştürülebilir atık malzemelerin çeşitli geri dönüşüm yöntemleri ile hammadde olarak tekrar imalat süreçlerine kazandırılabileceği, daha yeşil ve yaşanabilir bir çevre için planlanan MÖP projesinin başlıca amaçları anlatıldı. MÖP ayrımında özellikle metal, cam, plastik ve kağıtların, diğer çöplerden ayrı olarak, okullarına dağıtılan MÖP kutularına atılması konusunda öğrenciler bilgilendirildi.


GKV ÖZEL İLKOKULU ÖĞRENCİSİ RESİM YARIŞMASINDA İL BİRİNCİSİ OLDU

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu üçüncü sınıf öğrencisi Nurhan Karaca Orman İl Müdürlüğü tarafından orman haftası etkinlikleri çerçevesinde il genelinde yapılan resim yarışmasında birinci oldu.

Türkiye’de tüm okullarda 21 – 26 Mart tarihleri orman haftası olarak kutlanır. Çocuklara ormanların önemini öğretmek ve ağaç sevgisini kazandırmak amacıyla etkinlikler düzenlenir. Bu etkinliklerden biri olarak düzenlenen resim yarışmasında il birincisi olan Nurhan Karaca’ya ödülünü Orman İl Müdürü Köksal Kaya verdi. Kolej Vakfı İlkokul müdürü Mustafa Şenel, başarısından dolayı öğrencisini ve emeğinden dolayı görsel sanatlar öğretmenini kutladı.


GKV TÜBİTAK’TA BİYOLOJİ DALINDA TÜRKİYE FİNALLERİNDE

Bu yıl düzenlenen 47. TÜBİTAK Araştırma Projeleri Yarışması’nda Gaziantep’ten Adana Bölge finallerine seçilen iki Biyoloji projemiz Adana bölgesi finallerinde birincilik ve ikincilik ödülünü aldı, 1. olan projemiz Ankara’daki final yarışmasına gitmeye hak kazandı.

“Atık Fındık Kabuklarının ve Meşe Palamudu Kupula ve Kabuğunun DNA Koruyucu Aktivite Potansiyellerinin Araştırılması” adlı projemiz için GKV Fen Lisesi öğrencilerinden Fatih ÇEVİK ve Berkay YERGİN yoğun çalışmalar yaptı. Üzerinde çalıştıkları bu proje, Adana Bölge finallerinde birinci oldu. Öğrencilerimiz bu projeyle, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liselerini Ankara’da yapılacak TÜBİTAK Türkiye Final Yarışması’nda temsil edecekler.

“Çürümüş Bitkisel Atıklardan İzole Edilen Mikroorganizmaların Selülaz Aktivite Potansiyellerinin Araştırılması” adlı projemiz için GKV Fen Lisesi öğrencilerinden Umutcan KOÇAKGÖL ve M. Berkay VURAL yoğun çalışmalar yaptı. Üzerinde çalıştıkları bu proje Adana Bölge finallerinde ikinci olarak Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının yalnız eğitimde ve sanat, kültür, spor gibi aktivelerde değil bilimsel çalışmalarda da lider olduğunu bir kez daha kanıtladı. Öğrencilerimize Ankara finallerinde de başarılar diliyoruz.


ÖĞRENCİLERDE SINAV STRESİ SEMİNERİ

GKV Özel Liseleri velilerine yönelik olarak düzenlenen seminerde çocuk ve ergen psikiyatristi Doç. Dr. Cem Gökçen “Öğrencilerde Sınav Stresi” konusunda kapsamlı bilgi paylaşımında bulundu.

Okulumuzun tüm velilerine yönelik olan seminerde, öğrencilerde sınav stresinin tanımı, belirtileri, temel risk faktörleri, evreleri, neden olduğu sorunlar ve ailelerin uygulayabileceği çözüm stratejileri konusunda veliler bilgilendirildi. Katılımın yüksek olduğu seminerin sonunda velilerin sınav stresi ile ilgili soruları da Doç. Dr. Cem Gökçen tarafından cevaplandırıldı.


MİNİK GKV’LİLERDEN SU DAMLASI VE YAĞMUR DANSI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencileri tarafı “Su hayattır, susuz yaşam olmaz” sloganıyla yola çıkarak hazırladıkları etkinliklerde suyun canlıların yaşamındaki önemine dikkat çekerek insanların su tüketiminde dikkatli olması gerektiğini vurguladılar.

Doğal kaynakların korunması ve tasarrufa dikkat çekmek amacıyla Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencileri tarafından düzenlenen ve Dünya Su Gününün de kutlandığı etkinlikte minik öğrenciler birer su damlasını temsil eden kostümleriyle dikkat çekti. Öğretmenleriyle birlikte okul salonlarında çeşitli danslar sergileyen minik öğrencilerin suyun önemi vurgulayan resimleri de dikkat çekti. Doğayı ve doğal kaynakları korumanın çocuklara küçük yaşta bir alışkanlık olarak kazandırıldığına dikkat çeken Anaokulu Müdiresi Gökçen Bulut “Hızla tükenen doğal kaynaklarımız arasında özellikle su bütün canlılar için büyük önem taşıyor. Dünyanın birçok bölgesinde içilebilir su bulunamazken mevcut kaynakların korunması ve tasarruflu kullanılmasına dikkat çekmek, canlıların yaşamında suyun önemini vurgulamak amacıyla öğrencilerimizle ortaklaşa düzenlediğimiz etkinliğimiz başarılı geçti. Konuyla ilgili düşüncelerini resimlerle anlatan minik öğrencilerimiz adeta birer su damlası gibi birlikte dans ederek bu anlamlı günü kutladılar” dedi. Etkinlikler kapsamında okulda bulunan bitkilere de su veren öğrenciler dünya su kaynaklarının korunması için etkinliklerine devam edeceklerini de ifade ettiler.


SOKAK HAYVANLARI FARKINDALIK PROJESİ

GKV Özel Liseleri Uluslararası Bakolarya programı 10. sınıfından 4 öğrenci sokak hayvanları için farkındalık oluşturmak amacıyla yardım kampanyası başlattı.

GKV Cemil Alevli Koleji 10. sınıf öğrencilerimizden Ece Yağcı, Berfin Ateşsönmez, Hakan Küçükaslan ve Zeynep Ulutaş şehir hayatı nedeniyle doğal ortamlarından uzak kalan, açlık ve susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya olan sokak hayvanları için önemli bir kampanyaya imza attılar. Proje öncesi hazırladıkları okul panolarıyla arkadaşlarının hayvan sevgisini ve hayvanlara karşı duyarlılığını arttırmayı hedeflediler.

Öğrencilerimiz proje hazırlık sürecinde her hafta okul saatlerinden sonra bakıma muhtaç sokak hayvanlarına destek vermeyi amaç edinen Canlı Hayatı İyileştirme Derneği (CAHİDE Hayvan Barınağı) ile iş birliği içinde çalıştı. Uygun olan parklara kedi ve köpeklerin beslenmeleri için su odak noktaları yerleştirmek; hayvanların temizlenmesine, beslenmesine yardım etmek amacıyla okul bünyesinde sattıkları cupcakelerden bir bütçe oluşturdular. Böylece Canlı Hayatı İyileştirme Derneğinin de ihtiyaçlarına destek olmak gibi farklı sorumluluklar üstlendiler.

“BİR KAP DA SEN KOY” adlı projenin ikinci etkinliği olarak 22 Mart 2016 Salı günü GKV Özel Liseleri 9. sınıfta okuyan arkadaşları için bir sunum hazırladılar. Bu sunumla kentimizde sokaklarda yaşayan hayvanların yaşamla mücadelesinde onlara destek olmak, hayvanların açlık ve susuzluktan ölmelerini engellemek istediklerini vurguladılar. Bu projeyle sahipsiz hayvanlar için toplumda bilinç oluşturmak ve sürdürülebilir çalışmalara önayak olmak istediklerini söylediler.

GKV Konferans Salonu’nda gerçekleşen bu etkinlikte konuk konuşmacı olarak davet edilen (CAHİDE) Canlı Hayatı İyileştirme Derneği Başkanı Suzan Gökpınar, GKV Cemil Alevli öğrencilerinin başlattıkları “ONE MORE PLATE” adlı sosyal sorumluluk projesinin diğer okul öğrencilerine de önderlik edeceğine inandığını dile getirdi. Sokak hayvanlarının korunmaya, gözetilmeye ve en çok da sevilmeye muhtaç olduklarını ve bu tür farkındalık projeleriyle duyarlı, sorumluluk bilinci yüksek gençlerin desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtti.


GKV SATRANÇ SPORCULARI BAHAR SATRANÇ TURNUVASINDA ÖDÜL ALMAYA DEVAM ETTİLER

19 - 20 Mart 2016 tarihlerinde 280 sporcunun katılımı ile yapılan Gaziantep Satranç İl temsilciliği ve Gaziantep Bahçeşehir Koleji Bahar Satranç turnuvası sonuçlanmış olup.23 Mart 2016 Çarşamba günü saat 10.30 da, Gaziantep Bahçeşehir Koleji konferans salonunda yapılan turnuvanın ödül töreninde ilk altı dereceye giren sporcular ödüllerini almışlardır.

Turnuva sonunda dereceye giren öğrencilerimiz;

OKULUMUZUN DERECELERİ

7 YAŞ KIZLAR KATEGORİSİ

İL BİRİNCİSİ: RABİA TAŞAR 1 / A

7 YAŞ GENEL KATEGORİSİ

İL DÖRDÜNCÜSÜ: KUTAY SAKMAK 1 / E

İL ALTINCISI: POLAT ÇUPURBAŞ 1 / D

10 YAŞ GENEL KATEGORİSİ

İL ÜÇÜNCÜSÜ: ÖMER IŞIK 4 / D

10 YAŞ KIZLAR KATEGORİSİ

İL ÜÇÜNCÜSÜ: SIDIKA TAŞAR 4 / E

12 YAŞ GENEL KATEGORİSİ

İL BİRİNCİSİ: UMUT BARIŞ İNANÇ 6 / C

İL ALTINCISI: DİLA BALOĞLU 3 / D

14 YAŞ GENEL KATEGORİSİ

İL BİRİNCİSİ: ONUR UTKU BATMAZ 6 / A


GKV ÖĞRENCİLERİNDEN “GERİ DÖNMEYİ DÜŞÜNMEDİLER” ORATORYOSU

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencileri tarafından sahnelenen “Geri Dönmeyi düşünmediler” oratoryosu, izleyenleri duygulandırırken öğrenciler tarafından gerçekleştirilen bayrak şovu salonda renkli görüntüler oluşturdu. 18 Mart Çanakkale Zaferinin 101. Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencileri tarafından sahnelenen Çanakkale Geçilmez etkinliğindeki "Geri Dönmeyi Düşünmediler" adlı oratoryosu büyük ilgi gördü. Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Celal Ersoy, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar ve çok sayıda davetlinin katıldığı gösteriler izleyenleri zaman zaman duygulandırırken konukların gözyaşları dikkat çekti. GKV Özel Ortaokulu öğrencileri Efe Uçar ve Çağla Eralp tarafından sunumu gerçekleştirilen, Koordinatörlüğünü GKV Özel Okulları Genel Müdür yardımcımız Kasım Ateş’in yaptığı gösterilerde GKV Özel Ortaokulu 5, 6 ve 7. Sınıf öğrenciler görev aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Ankara’daki hain saldırıda hayatını kaybeden öğrencimiz ve tüm şehitlerin de anıldığı gösterilerde oratoryo canlı müzik eşliğinde sahnelendi. İzleyenleri adeta o günlere götüren ve duygulandıran gösterilerin ardından Çanakkale Geçilmez Marşı bütün izleyicilerin de katılımıyla seslendirilirken salonda öğrenciler tarafından gerçekleştirilen bayrak gösterisi de izleyenleri adeta büyüledi.Atatürk’ün Anadoluyu işgal için gelen ve burada şehit olan askerlerin annelerine seslenişi, bir Anzak annenin Ata’mıza cevabının da canlandırdığı gösteriler sonunda öğrenciler günün anısına hatıra fotoğraf çektirdi.


TÜRKİYE’DE BİR İLK, YİNE GKV’ DE

İçerik ve gerçeklik bakımından Türkiye’de birinci, dünyada ikinci örneği olarak gerçekleştirilen periyodik tablo, öğrencilerin kullanımına açıldı. Okul öğretmenlerimizden Ömer İlkbaşaran ve Aşkın Köse’nin öncülüğünde yapımı gerçekleştirilen periyodik cetvelin tasarımı ve yapım aşaması bir yılı aşkın süredir devam ediyordu. Bir örneği de Los Angeles “Griffith Observatory” enstitüsünde bulunan çalışma interaktif bir özellik taşıyor. Öğrencilerin derslerde anlatılan elementlerin kullanım alanlarını, şekillerini renklerini birebir örneklerini görme fırsatları doğmuş oluyor. Radyoaktif olarak bilinen elementlerin ise 3D baskı örnekleri, doğada bulunan orijinallerine en uygun şekilde tasarlanarak tablodaki yerlerini aldılar. Doğada gaz halinde bulunan elementler ise, özel tüpler içerisinde ışık spektrumları ile öğrencilerimizin görseline sunuldu. Eğitim anlamında ilkleri öğrencilerine yaşatmanın arzusu ve gururunu yaşayan ve yaşatan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, Kimya branşında da bir ilke imza atarak, Gaziantep’in adını bir kez daha Türkiye’de duyurmuş oldu.


GKV ÖZEL İLKOKULU ÖĞRENCİLERİNE GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN ÇEVRE EĞİTİMİ VERİLDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu üçüncü sınıf öğrencileri çevre bilincinin oluşturulması amacıyla katıldıkları seminerde geridönüşüm, çevreye verilen zararların yok edilmesi ve doğal afetler gibi konularda eğitim aldılar.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden çevre mühendislerinin yaptığı seminer programına öğrencilerin ilgisi çok büyüktü. Öğrencilerin interaktif katılımı ile gerçekleşen programda oyunlar oynayarak kağıt, metal, cam, plastik, pil ve organik atıkların nasıl dönüştürüldüğünü öğrenen öğrenciler, çevrenin korunmaması halinde doğal afetlere davetiye çıkarılacağı konusunda bilinçlendirildiler. Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu müdürü Mustafa Şenel “Toprak ve Su adlı çizgi filmi ile çevreyi temiz tutmak ve geridönüşüm sürecinin nasıl yapıldığını öğrenmek adına öğrencilerimiz için çok faydalı olduğuna inandığım bu programa katkılarından dolayı Gaziantep Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum.” dedi. Program öğrencilerin geridönüşüm malzemelerden üretilen defter ve kalem hediyeleri almaları ile sonlandı.


MİNİK GKV’LİLER BAŞKAN FADILOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

Yaparak yaşayarak öğrenme metodunun etkin olarak uyguladığı GKV Özel Anaokulunda öğrenciler gelecekteki meslekleriyle ilgili olarak kurdukları hayallerini gerçekleştirmek için meslekleri tanıma gezilerine katılıyor. Şehitkâmil Belediyesini ziyaret eden minikler Başkan Fadıloğlu’ndan belediyecilik hakkında bilgi aldılar.

“Hayallerim Geleceğimdir” projesi kapsamında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrenciler ve öğretmenleriyle okul idarecileri Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nu ziyaret ederek isteklerini dile getirdiler. Minik öğrenciler hazırladıkları çeşitli projelerden oluşan isteklerini Başkan Fadıloğlu’na anlatarak uygulanması için destek istediler. Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu minik öğrencilerin isteklerinin kendisi için önemli bir yol haritası olacağını ve istekleri içeren özenle yapılmış kâğıtları tek tek inceleyeceğini, uygulanabilir olanları uygulayacağını ifade etti.

Hayallerim geleceğimdir projesi başarıyla uygulanıyor

Öğrencilerin kurdukları hayalleri hedefleri olarak görmeleri ve bu hedefleri gerçekleştirmek için aldıkları eğitiminde desteğiyle yol haritası oluşturabilmelerinin önemli olduğunu ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş bu tür gezilerin anlamlı ve bir o kadar öğrencilerin belleklerinde yer eden kalıcı faaliyetler olduğunu ifade ederek Şehitkamil belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür etti. Ziyaretle ilgili bir değerlendirmede bulunan GKV Özel Anaokulu Müdiresi Gökçen Bulut ise Hayallerim Geleceğimdir Projesi kapsamında öğrencilerin yaşadıkları çevrelerdeki mesleklerle ilgili merak ettiklerini öğrenmek ve geleceklerini şekillendirmek amacıyla çeşitli kurum ve kuruluşlara inceleme gezileri düzenlediklerini belirterek “Bugün öğrencilerimizle Şehitkâmil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’nu makamında ziyaret ettik. Öğrencilerimiz öğretmenlerinin de rehberliği ile ilçe belediyemizden beklentilerini ve yapılmasını istedikleri çalışmaları hazırladıkları resimlerle başkanımıza sundular. Bu tür gezilerle öğrencilerimiz meslekleri tanırken o mesleklerin insan yaşamındaki fonksiyonları hakkında da bilgi sahibi oluyorlar. Bizleri kabul ederek zaman ayırdığı ve öğrencilerimizle tek tek yakından ilgilendiği için Şehitkâmil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyoruz” dedi. İsteklerini Başkan Fadıloğlu’a ileten minik GKV’liler gördükleri ilgiden memnun kalarak Şehitkâmil Belediyesinden ayrıldılar. Meslek tanıma gezilerinin önümüzdeki süreçte de devam edeceği ifade edildi.


12 MART İSTİKLAL MARŞI’MIZIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ

11 Mart 2016 Cuma günü İstiklal Marşı’mızın Kabulünün 95. yıldönümünü kutlamak ve millî şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anmak için liselerimizde bir tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından sunuculuğunu Metehan Gökçek ve Nida Aydemir adlı öğrencilerimizin yaptığı törende ilk olarak bir belgeselle Mehmet Akif Ersoy’un hayatına ışık tutuldu. Daha sonra öğrencimiz Berkin Çupurbaş Mehmet Akif Ersoy’un “Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak” adlı şiiriyle dinleyenlere duygu yüklü anlar yaşattı. Ardından Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencileri “Ya İstiklal ya Ölüm Oratoryosu” adlı çalışmalarıyla atalarımızın canlarını dişlerine takıp vatan uğruna ölüme korkusuzca yürüdüklerini anlatarak ve İstiklal Marşı’mızın 10 kıtasını okuyarak dinleyenlere coşkulu anlar yaşatmasıyla tören sona erdi. Büyük beğeni toplayan töreni okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri ilgiyle izledi.


GENÇLİĞİN KALBİ GAZİANTEP KOLEJ VAKFI’NDA ATTI

Okulumuzda ilk kez düzenlenen I. Gaziantep Kolej Vakfı Forumu (KOLUF 2016) ile Türkiye genelindeki lise öğrencilerine ulaşmayı hedefledik.

Üsküdar Amerikan Koleji, Ted Bursa Koleji, Ted Kayseri Koleji, Ted Hatay Koleji, Ted Mersin Koleji, Gaziantep Bahçeşehir Koleji, Bilfen Kayseri Koleji, Vedat Topçuoğlu Anadolu Lisesi, Tarsus Amerikan Lisesi, Ankara Final Okulları, Özel Irmak Anadolu Lisesi, İzmir Cengiz Aytmatov Sosyal Bilimler Lisesi, Özel Maltepe Uğur Anadolu Lisesi, Özel Sanko Koleji’ nden ağırladığımız gençlerle gerçekleştirdiğimiz konferansta; Avrupa Birliği’yle ilgili gündem maddeleri, anadolu medeniyetlerinin beşiği Gaziantep’te tartışılarak çözüm önerileri sunuldu.

Bu vizyonuyla GKV Forum (KOLUF 2016) Avrupa Birliği sorunlarına farkındalık yaratmak amacıyla  katılımcılara eşsiz bir deneyim yaşattı.Forumumuzun programı Avrupa Gençlik Parlamentosu konferanslarındaki format temel alınarak hazırlandı.

Forumumuz ilk gün takım kurma çalışmalarıyla başladı. İki ve üçüncü gün forum komite çalışmalarıyla devam etti. Son gün de oluşturulan önergelerin tartışıldığı genel kurul gerçekleşti. Genel kurulun son oturumunda komitelerin sundukları yasa tasarıları kurul tarafından oylandı. Bu oylama sonucunda: 

İnsan hakları komitesi: 40 kabul 53 ret 0 çekimser (kaldı)

Ekonomi komitesi: 50 kabul 43 ret 1 çekimser (geçti)

Ticaret komitesi: 77 kabul 16 ret 1 çekimser (geçti)

Sivil hak ve özgürlükler komitesi: 58 kabul 32 ret 4 çekimser (geçti)

Avrupa Birliği komitesi: 55 kabul 30 ret 1 çekimser (geçti)

Eğitim komitesi: 62 kabul 16 ret 8 çekimser (geçti)

Anayasal düzenlemeler komitesi- 26 kabul 56 ret 4 çekimser (kaldı)

Oylama sonucunda sunulan yedi önergeden “insan hakları ve anayasal düzenlemeler” komitelerinin yasa tasarıları kuruldan onay alamamıştır. 

Yasa tasarılarının oylanmasının ardından dört günlük I. Gaziantep Kolej Vakfı Forumu (KOLUF 2016) GKV Okulları liseler müdürü Ülkü Ulutaş' ın kapanış konuşmasının ardından sertifika töreni ve pasta kesimiyle son buldu.


GENÇLER BASKETBOL MÜSABAKA SONUÇLARI

2015-2016 Eğitim öğretim döneminde ilimizde Gençlik ve Spor il müdürlüğü ve  Okul sporları  tarafından düzenlenen 08.02.2016/09.03.2016 tarihlerinde start alan Liseler arası  genç erkekler basketbol müsabakalarına 27 okul katılmıştır. Kendi grubunu lider olarak tamamlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri grup karşılaşmalarında Gaziantep Anadolu Lisesini, Gaziantep Lisesini ve Özel Doğa Koleji maçlarını farklı kazanarak finallerde oynama hakkı kazanan takımımız çeyrek finalde  Bahçeşehir Kolejini ve yarı finalde de Cumhuriyet Lisesi karşısında harika bir oyun sergileyerek adını finale yazdırmıştır. Final müsabakasını Özel Sunguroğlu okullarıyla karşılaşan takımımız, Baştan sona centilmence geçen müsabaka herkes tarafından  beğeniyle izlenmiş, takımımız güzel oyununa rağmen mağlup olmuştur. Gaziantep kolej vakfı özel liseleri il ikincisi olarak bölge ve Türkiye yarı finallerine kazanma hakkı elde etmiştir. Çalışmalarına ara vermeden yoluna devam eden öğrencilerimiz bölge şampiyonasından yine başarıyla döneceğine inancımız sonsuzdur. Öğrencilerimizin bu başarısının yanı sıra okulumuz kendi bünyesinde yer alan Gaziantep Kolej Vakfı spor kulübü genç kategori müsabakaları tamamlanmış ve takımız 10 spor kulübü ile 12 müsabaka yapmış ve gençler kulüp müsabakalarında il ikincisi olmuştur. Bu müsabakalarda yine kendi grubunda İstikrar sporu, Gaziantep Lisesi spor kulübünü, Gençlik merkezi spor kulübünü ve Güney Eğitim spor kulübünü mağlup ederek play off oynama hakkı kazanarak Gaziantep basketbol takımıyla eşleşip bu maçtanda galip gelmiştir. Finalde Zirve üniversitesiyle eşleşen kulüp takımımız istikrarlı oyun sonrasında mağlup olmuştur. İlimizde 10 spor kulübü arasında il ikincisi olarak takımımız  büyük bir deneyim kazanmış ve önemli bir başarıya imza atmıştır. Öğrencilerimiz görkemli bir törenden sonra ödüllerini almışlardır. Emeği geçen tüm öğrencilerimizi yürekten kutlar başarılarının devamını dileriz.

Nisan ayı içerisinde okul takımız ilimizi ve okulumuzu bölge şampiyonasında en iyi şekilde temsil edeceklerdir.
Okul takımızda yer alan öğrencilerimiz:

Berkay Erbağcı, Onur Bediroğlu, Musa Can Karataş, Oğulcan Cenkcimenoğlu, Berkay Karagülle, Oğuzhan Alpaslan, Kaan Dikici, Bartu Leylek, Müslüm Kaya, Görkem Öztosun, Çagatay Çankaya, Cihaner Güzel, Alican Petekbaşı, Deniz Kendir, Gökalp Köreken, Efe öztüzün, Erdem Adıgüzel.


GKV FORUM 2016 BAŞLIYOR

GKV Forum 2016 Türkiye’nin dört bir yanından liselerin katılımıyla GKV Özel Okullarında düzenlenecek olan ve Türkiye ile dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşanan olayların masaya yatırılarak çözüm önerilerinin bulunacağı etkinliğin  açılış töreniyle 5 Mart 2016 Cumartesi günü start alacak.

Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan ve geleneksel hale getirilerek önümüzdeki yıllarda da gençler için Türkiye’de ki en önemli etkinlikler arasında yer alması planlanan GKV Form 2016 5 Mart Cumartesi günü GKV Özel Okullarında düzenlenecek olan açılış töreniyle start alacak. Türkiye’nin birçok ilinden etkinliğe katılmak için Gaziantep’e gelecek olan lise öğrencilerinin delege olarak katılacağı etkinlikte Türkiye ve dünya gündemindeki birçok konu masaya yatırılacak. GKV Forum 2016 hakkında bilgi veren GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar “ Önümüzdeki yıllarda geleneksel hale dönüştüreceğimiz GKV Forum 2016’nin ilkini 5 Mart Cumartesi günü kurumlarımızda düzenleyeceğimiz açılış töreniyle başlatıyoruz. Türkiye’nin çeşitli illerinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren liselerimizden katılımlarıyla gerçekleştirilecek olan formda gerek Türkiye gerekse dünya gündeminde önemli yer alan ve insanlığı yakından ilgilendiren birçok konuda gençlerin oluşturacağı komitelerle sorunlara çözüm önerileri tartışılarak her konuyla ilgili önemli raporlar hazırlanacak ve bu raporlar daha sonra TBMM başta olmak üzere ilgili bakanlıklar ve kurumlara sunulacaktır. Burada önemli olan gençlerimizin gerek ülkemizde gerekse dünya genelinde yaşanan sorunlar karşısında olaylara duyarlı olması, muhakeme kabiliyetlerinin gelişmesi ve sorun olarak tespit ettikleri konularda çözüm önerileri geliştirmelerine katkı sağlamaktır. 4-7 Mart 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan GKV Forum 2016’ya katılacak öğrencilerin Gaziantep’i bütün yönleriyle tanıması açısından da çeşitli etkinlikler yapılacaktır. Gelecek dönemler için bir marka etkinlik olması yönünde yürüteceğimiz çalışmalarla GKV Forum 2016 Türkiye’nin en önemli ve en etkili faaliyetleri arasında yer alacaktır” dedi.

GKV Ulusal Forum KOLUF 2016’da sorunlar masaya yatırılıyor

Türkiye’nin birçok lisesinden özgün düşünce ve karaktere sahip delegelerin güncel dünya sorunlarını farklı bakış açılarıyla değerlendirip bu sorunlara barışçıl çözümler üretebilecekleri bir platform olarak tasarlanan GKV Ulusal Forum KOLUF 2016’da aynı zamanda gençlerin yeni arkadaşlıklar ve dostluklar kazanmaları da hedefleniyor.  GKV Ulusal Forum KOLUF 2016 GKV Özel Okulları öğretmenleri Özlem Kara ve Burcu Altınbaş’ın rehberliğinde, GKV Özel Liseleri öğrencileri Ilgaz Azra Atılgan, Oğulcan Cenkcimenoğlu ve  Begüm Koçer’in Konferans Başkanı Baş Organizatörlüğünde gerçekleştirilecek olan etkinlikte Türkiye ve dünyada yaşanan olaylar ve sorunların yanı sıra Avrupa Birliği’yle ilgili gündem maddelerini Anadolu medeniyetlerinin beşiği Gaziantep’te tartışarak çözüm bulunması hedefleniyor.


ÖZDEBİR TÜRKİYE GENELİ YGS DENEME SINAVINDA TÜRKİYE 4.LÜĞÜ

ÖZDEBİR’in yaptığı Türkiye Geneli YGS Deneme Sınavı’na yaklaşık 10.000 öğrenci katılmıştır. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Fen Lisesi öğrencisi Eylül Kasapoğlu Türkiye 4.sü olmuştur. Gaziantep sıralamasında Sayısal puan türünde il 2.si, Eşit Ağırlık puan türünde il 1.si olmuştur.

GKV Özel Fen ve Anadolu Lisesi, Türkiye geneli ilk 1000 sıralamasında:

YGS 1 puan türünde 27 derece

YGS 2 puan türünde 28 derece

YGS 3 puan türünde 28 derec

YGS 4 puan türünde 26 derece

YGS 5 puan türünde 28 derece

YGS 6 puan türünde 29 derece olmak üzere ilk binde toplam 166 derece elde etmiştir. 

Gaziantep eğitiminde 53 yıldır kalite ve başarının adresi olan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının öğrencileri, 2016 YGS ve LYS’de yine çok önemli derecelerle ilimizin yüz akı olmaya devam edecektir. Derece alan öğrencilerimizi kutlar, tüm öğrencilerimize YGS ve LYS’de başarılar dileriz.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI TED MERSİN ULUSAL FORUMU'NDA

TED Mersin Okulları tarafından 27-29 Şubat 2016 tarihlerinde düzenlenen foruma, okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Demet Tekerekoğlu rehberliğinde 6 öğrenci ile katıldı. Türkiye'nin değişik illerinden gelen 120 öğrenci 3 gün boyunca komite çalışması yaptı.

İnsan Hakları Komitesi'nde Nazlı Alpdoğan, Kadın Hakları Komitesi'nde Elif Helin Batı, Çevre Komitesi'nde Ece Barlas ve Elif Gökalp, Kültür Komitesi'nde Damla Tişkaya ve Berkin Çupurbaş aktif olarak yer aldı. Konferansın ilk günü öğrenciler kaynaşma, tanışma ve takım olabilmeleri için oryantasyon oyunları oynadılar. İkinci günü açılış töreninden sonra seçtikleri komitelerde diğer arkadaşlarıyla konularını tartışmaya başladılar, konularını tartışırken buldukları sorunlara çözüm önerileri geliştirdiler, çözüm önerilerinden oluşan ve genel kurulda oylanacak olan komite taslaklarını yazdılar. Son gün genel kurulda her komite çözüm taslaklarını diğer komitelerin oylarına sundu. Öğrencilerimiz sözcülük, komitelerinin açılış ve kapanış konuşmalarını yapma gibi görevlerde bulunurken, diğer komitelere soru sorarak genel kurulda aktif olarak çalıştılar. Öğrenciler ülke ve dünya sorunları üzerinde tartışırken çok yoruldular. Avrupa Gençlik Parlamentosu konferansları öğrencileri sorumluluk, bilgi paylaşımı, her türlü düşünceye karşı hoşgörülü olma, farklı düşüncelere açık olma, çözüm becerisi geliştirebilme gibi konularda çok geliştirdiği için, bu konferanslara katılmamızı destekleyen Gaziantep Kolej Vakfı yöneticilerine, Lise müdürümüz Sayın Ülkü Ulutaş'a teşekkür ederiz.


TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI SEMİNERİ

23 Şubat 2016 Salı günü 9 ve 10. sınıf öğrencileri için düzenlenen ve 3 oturumda verilen seminerde, teknoloji bağımlılığının tanımı, temel risk faktörleri, belirtileri, evreleri; teknoloji bağımlılığının neden olduğu sorunlar ve çözüm stratejileri konusunda öğrenciler bilgilendirilmiştir. Daha önce velilere verilen seminerin devamı niteliğinde olan öğrenci seminerlerine öğrencilerin ilgisi ve katılımı yüksek olmuştur. İpek Kundak tarafından verilen seminerlerin sonunda teknoloji bağımlılığı ile ilgili bilgilendirici rehberlik kitapçıkları öğrencilere dağıtılmıştır.


DIŞ GÖRÜNÜŞE GÖRE YARGILAMAYALIM

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Proje Ekibi öğrencileri, sürdürmekte oldukları “Demokrasi Bilinci” başlıklı projelerinin ilk adımı olan “Dış Görünüşe Göre Yargılamayalım” temalı eğitimlerini, GKV Özel Okulları Anaokulunda miniklere slayt ve tiyatro gösterisiyle gerçekleştirdiler. Proje ekibi verilen eğitimin sonucunda kişilerdeki her çeşit farklılığın, iletişime ve insanların toplum yaşantısındaki rollerine engel olmadığı bilincini verdi. Proje rehber öğretmeni Nursev Kadıoğlu, bu eğitimlerle çocuklarımıza küçük yaşta demokrasi bilincini yerleştirmeye daha sonra uygulanacak farklı temalarla devam edeceklerini bildirdi.


OKUL SPORLARI BAŞARILARIMIZ

20-21 Şubat 2016 tarihlerinde Gaziantep Gençlik Hizmetleri spor il müdürlüğü, M1 Gaziantep AVM ve Gaziantep Satranç İl Temsilciliği tarafından yapılan, 2015 – 2016 Eğitim – Öğretim yılı Gaziantep Okul Sporları İl birinciliği Satranç turnuvası 248 sporcunun katılımı ile sonuçlanmıştır. Turnuvaya katılıp İlk 3 dereceye girenlere madalya verilmiştir.

Küçük erkeklerde ilk 5 derece yapan ve Yıldız kızlarda ilk 4 derece yapan sporcu öğrenciler Okul spor bölge elemelerinde oynama hakkı elde etmişlerdir.

Turnuva sonunda dereceye giren öğrencilerimiz;

OKULUMUZUN DERECELERİMİNİK KIZLAR KATEGORİSİ 

(2005.2006.2007.2008.2009 Doğumlular)

İL İKİNCİSİ: SIDIKA TAŞAR 4/E

İL ÜÇÜNCÜSÜ: DİLA BALOĞLU 3/D


MİNİK ERKEKLER KATEGORİSİ 

(2005.2006.2007.2008.2009 Doğumlular)

İL İKİNCİSİ: KAAN ZENCİRKESER 3/D

İL ÜÇÜNCÜSÜ: ÖMER IŞIK 4/D

KÜÇÜK ERKEKLER KATEGORİSİ 

(2005.2004.2003 Doğumlular)

İL BİRİNCİSİ: UMUT BARIŞ İNANÇ 6/C

İL BEŞİNCİSİ: ONUR UTKU BATMAZ 6/A

YILDIZ KIZLAR KATEGORİSİ 

(2003.2002.2001. Doğumlular)

İL İKİNCİSİ: HATİCE MİSLİNA BOZKURT 7/C


GKV ÖZEL OKULLARI’NDA ''KOLAJ SANATI'' İSİMLİ RESİM SERGİSİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu İlkokulu ve Ortaokulunun yer aldığı "Kolaj Sanatı" isimli resim sergisi açıldı.

Gaziantep Kolej Vakfı sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen sergide gazete ve geçmişte çok kullanılan ve nostalji esintileri hissettiren saman kağıtlarının sanal buluştuğu bu sergide toplam 30 eser bulunmaktadır. Sergi 26 Şubat günü gezilebilir.


ENGELLİLERE EMPATİYİ ARTIRMA PROJE EKİBİMİZ FATMA ŞAHİN İLE BULUŞTU

GKV Özel Liseleri Proje Ekibi yapmış oldukları projenin sürdürebilirliğini sağlamak ve daha büyük bir sinerji yaratabilmek için, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret ederek uluslararası birincilik kazanan projelerini tanıttı ve engellilere daha fazla nasıl yardımcı olabilecekleri konusunda görüştü. Fatma Şahin’in göstermiş olduğu sıcak, samimi ilgi ve Belediyenin sağlayabileceği imkânlar okulumuz Engellilere Empatiyi Artırma Proje Ekibi’ni cesaretlendirdi ve mutlu etti.


GAP GÖRME ENGELLİLER OKULU ZİYARETİ

Topluma Hizmet Kulübü etkinlikleri kapsamında 17 Şubat 2016 Çarşamba günü GAP Görme Engelliler İlkokulu ziyaret edildi. Öğrencilere gofret, çikolata vb. yiyecekler ikram edildi. Öğrencilerimiz, görme engelli ilkokul öğrencilerinin eğlenmesini ve hoşça vakit geçirmesini sağlamak için hazırladıkları bir skeci sahneledi. Küçük öğrenciler programda okunan fıkralar, şiirler ve hikâyelerle eğlenceli dakikalar geçirdiler ve Kolejli ablalarına ve abilerine çok teşekkür ettiler.


MİNİK GKV'LİLERİN EVCİL HAYVANIMLA OKULDAYIM PROJESİ İLGİ GÖRÜYOR

Evlerinde yetiştirdikleri evcil hayvanlarıyla birlikte okula gelen GKV Özel Anaokulu öğrencileri bir birinden farklı türlerden oluşan hayvanları okul fuayesinde bir araya getirerek adeta mini bir hayvanat bahçesi oluşturdu. Canlılar dünyasını mercek altına alan minik öğrencilerin hayvan sevgisi ise herkesi duygulandırıyor.

Evcil Hayvanımla Okula Gidiyorum Projesi kapsamında GKV Özel Anaokulu öğrencileri evlerinde besledikleri hayvanlarıyla birlikte okula gelerek çeşitli faaliyetler gerçekleştirdiler. Öğrenciler balık, kuş çeşitleri, tavşan, kaplumbağa gibi çeşitli evcil ev hayvanlarıyla birlikte okula gelerek okul fuayesinde mini bir hayvanat bahçesi oluşturdu. Öğrencilerin ilgiyle ziyaret ederek hayvanları incelediği etkinlikte minik öğrencilerin hayvan sevgisi herkesi duygulandırdı. Dünya’yı paylaştığımız canlılarla ilgili her türlü bilginin öğrencilere etkinlikler yoluyla aktarılmaya çalışıldığını ifade eden GKV Özel Anaokulu Müdiresi Gökçen Bulut “Evcil Hayvanımla Okula Geliyorum Projesi kapsamında ay boyunda haftanın belli günlerinde öğrencilerimiz evlerinde besledikleri evcil hayvanları okula getirerek diğer arkadaşlarıyla birlikte ortak etkinlikler gerçekleştirirken onların yaşam alanları hakkında da bilgiler ediniyorlar. Çocuklarımızın dünyayı paylaştığımız diğer canlıların yaşam haklarına saygılı olması ve onlarla birlikte yaşamanın keyfini yaşaması amacıyla düzenlediğimiz etkinliklerin diğer safhalarında ise öğrenciler inceledikleri evcil hayvanlarla ilgili resim ve değişik etkinlikler yaparak duygularını ifade ediyorlar. Gerek öğrencilerimizin gerekse velilerimizin büyük ilgi gösterdiği proje kapsamındaki etkinliklerimiz Şubat ayı boyunca okullarımız genelinde devam edecektir” dedi.  Okulun fuayesini adeta bir hayvanat bahçesine dönüştüren minik öğrenciler ise farklı türlerdeki birçok hayvanı bir arada görme şansı yakalayarak onları yakından gözlemleme şansı yakalıyor.


VII. TED İSTANBUL ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri katıldıkları ulusal ve uluslararası etkinliklerde yaptıkları çalışmalar, sunumlar ve yaratıcı düşünceleriyle büyük takdir toplamaktadır. Ortaöğretim gençliğinin ülke sorunlarına duyarlığını arttırmak, bunu yaparken de ülkemizin farklı yörelerinde farklı kültürlerle ancak aynı eğitim felsefesi ile yetişen gençlerimizin ülke sorunlarına yaklaşım ve çözümlerinde ortak düşünebilmelerini sağlamak ve bu şekilde üretken, öz güveni gelişmiş bireyler olmalarına yardımcı olmak amacıyla İstanbul içinden ve dışından liselerin katılımı ile 12-15 Şubat tarihinde VII. TED İstanbul Ulusal Forumu düzenlendi.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları TİUF'a iki okul olarak katıldı. Anadolu ve Fen Lisesinden Onur Bediroğlu, Furkan Atmaz, Batuhan Yaşar, Ata Demirçubuk, Bedia Özyurt, Tuğba Göğüş, Defne Özmen; Gaziantep Cemil Alevli Kolejinden Yağmur İşsever, Elif Dinç, İlayda Dayıoğlu, Berhan Öngen, Kemal Ayalp, Mustafa Erbağcı adlı öğrenciler delege olarak Oğulcan Cenkcimenoğlu ve Begüm Koçer adlı öğrenciler yönetici olarak öğretmenleri Burcu Altınbaş ve Özlem Kara rehberliğinde katıldı. GKV Özel Liseleri öğrencileri TED Ankara Koleji, TED Kayseri Koleji, TED Zonguldak Ereğli Koleji, TED Bursa Koleji, İstek Belde Okulları, Emine Örnek Koleji, Üsküdar Amerikan Lisesi, Koç Özel Lisesi, İzmir Özel Türk Koleji, İzmir Cengiz Aytmatov Sosyal Bilimler Lisesi ve Özel Sanko Okulları gruplarıyla ortak çalışmalar yaptı.

Gençler forumda dış işleri, ekonomi, eğitim, insan hakları, kadın hakları, güvenlik, sanat, sağlık, spor ve çevre komiteleri oluşturarak bu komitelerle ilgili önceden belirlenen sorunlar üzerine çözüm önerileri aradılar. 12 Şubat günü oryantasyon eğitimi ile komitelerinde tanışma, kaynaşma ve konuları gözden geçirme etkinliklerinde bulunan öğrenciler, 14 Şubat günü çalışmalarını tamamladı ve belirlenen sorunlara çözüm önerisi getirerek çözüm yönergeleri oluşturdular. Forumun son gününde komite sözcüleri çözüm yönergelerini diğer komitelere sundu. Öğrenciler komite yönergelerini soru-cevap şeklinde tartıştı, ardından yönergeler oylamaya sunuldu ve insan hakları komitesi en yüksek oyu aldı.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI MEZUNLARINI AĞIRLADI

Kuruluşunun 52.yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen geleneksel Büyük Bulaşmada bu yıl binlerce mezununu ağırlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları düzenlenen çeşitli faaliyetlerle eski mezunlarını bir araya getirdi. GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy’un da katıldığı büyük buluşma gün boyu süren etkinliklerle devam etti.

GKV Özel Okulları tarafından gerçekleştirilen Geleneksel Büyük Buluşma ’ya bu yıl da binlerce eski mezun katılarak gün boyu birçok faaliyete imza atarken uzun süredir bir birini görmeyen eski mezunlar hasret giderdi. Gaziantep Kolej Vakfı’nın büyük bir aile olduğunu ifade eden Genel Müdür Müfit Taşlıyar her yıl eski mezunları bir araya getirerek büyük aile toplantısı gerçekleştirmek istediklerini ifade etti. Okul bahçesinde kurulan stantlarda ağırlanan mezunlar bir biriyle hasret giderdi. GKV eğitim kampüsündeki ilkokul binasının bahçesinde toplanarak yıllar önce yaptıkları gibi İstiklal Marşı okuyan mezun öğrenciler eğitim öğretim gördükleri sınıflara girerek öğretmenlerini bekleriler. Sınıflarda sembolik bir ders işleyen mezunlar için okul bahçesinde düzenlenen ve yine GKV’li mezunlardan oluşan orkestra eşliğinde etkinlik süresince konserler verildi. Düzenlenen barbekü partisinin ardından anı defterini imzalayan eski mezunlar yapılan etkinliklerden dolayı GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy’a teşekkür ettiler. GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy’da eski mezunlarla uzun uzun sohbet ederek “Gaziantep Kolej Vakfı sizlerindir. Biz büyük bir aileyiz. Okulunuzun kapıları her zaman sizlere açık. Okulunuza olduğu gibi kentinize ve ülkemize sahip çıkın” dedi. Gün boyu süren etkinliklerin ardından GKV’liler vedalaşarak ayrıldılar.


ÖĞRENCİLER TATİLDE GKV’Lİ ÖĞRETMENLER DERSTE

Okulların tatile girmesiyle birlikte Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında öğrencilerin sıralarını öğretmenler doldurarak yeni eğitim öğretim yılına yönelik hazırlıkların startını verdiler.2015-2016 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte soluğu tatilde alan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencilerinin boşalttığı sıraları öğretmenler doldurdu.

2016-2017 eğitim öğretim yılının hazırlıklarına başlayan ve yeni eğitim sistemleri ve öğrenme tekniklerini içeren seminer programlarıyla öğretmenlerini hizmet içi eğitim kurslarına alan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında görev yapan yaklaşık üç yüz öğretmen yeni eğitim öğretim yılına hazırlanıyor. GKV Özel Anaokulu, GKV Özel İlkokulu, GKV Özel Ortaokulu, GKV Özel Anadolu Lisesi, GKV Özel Fen Lisesi ve Cemil Alevli Koleji öğretmenlerine yönelik düzenlenen söyleşi ve seminerler büyük ilgi görünken yaz tatilinde seminerler dışında öğretmenlerin Türkiye’nin değişik yerlerinde gerçekleştirilecek olan faaliyetlere de katılacağı açıklandı. Seminerlerin ilk haftasında GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş öğretmenlere yönelik seminerlerde Sınıf Yönetiminde Yeni Yaklaşımlar, Öğrenci Davranış Kontrollerinde Disiplinler Arası İş Birliği, Değerler Eğitiminde Öğretmenin Rolü korularında söyleşiler gerçekleştirirken eğitimde teknoloji kullanımı, teknolojinin eğitimdeki rolü ve önemi gibi konularında işlendiği ifade edildi.

GKV Özel Okulları yeniliklerin takipçisi ve uygulayıcısıdır.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının eğitimde gerçekleştirilen birçok yeniliğin en büyük takipçisi ve uygulayıcısı olduğunu ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, “2015-2016 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte kurumlarımızda görev yapan öğretmenlerimiz için hazırlanan seminerlerimiz başarıyla devam ediyor. 30 Haziran tarihine kadar sürecek seminerlerimizin ardından Temmuz ve Ağustos aylarının değişik dönemlerinde gerek öğretmenlerimiz gerekse öğrencilerimizin bir bölümü Türkiye’nin farklı illerinde gerçekleştirilecek eğitimle ilgili söyleşi, panel ve etkinliklere katılacaktır. Diğer taraftan dünyanın bazı ülkelerinde gerçekleştirilecek faaliyetlere de öğretmenlerimizin rehberliğinde öğrencilerimiz de katılacaktır. 2016-2017 yılı ile ilgili hazırlıklarımız sadece öğretmenlerimize yönelik eğitim seminerleriyle sınırlı olmayıp bütün çalışanlarımızı kapsayan etkinliklerimiz yaz aylarında gerçekleştirilirken kurumlarımızın fiziki yapısında da gerekli hazırlıklar okullarımız açılana kadar devam edecektir” dedi.

Sınıf ve branş öğretmenlerinin gün boyu bir birinden farklı konuların işlendiği etkinliklerde bir araya gelerek karşılıklı görüş alışverişinde bulundukları da öğrenildi.


GKV ÖZEL OKULLARI’NDA KARNE ÇOŞKUSU

2015-2016 eğitim öğretim yılının son gününde Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri karne heyecanı yaşayarak, sevinçlerini arkadaşları ve aileleriyle paylaştı. Başarılarla dolu bir eğitim öğretim yılını geride bıraktıklarını ifade eden Genel Müdür Müfit Taşlıyar, “Yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası birçok başarıya imza atan öğrencilerimiz tatili hak etti" dedi.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları bünyesinde faaliyet gösteren GKV Özel Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu, Anadolu ve Fen Lisesi ile Cemil Alevli Koleji öğrencileri karnelerini alarak tatile girdi. Başarılarla dolu yorucu ve yoğun bir yılın geride bırakıldığını ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, öğrencilerin tatili hak ettiğini belirterek, şöyle dedi:

"2015-2016 eğitim öğretim yılı bu gün son buluyor. Sınav maratonunun yoğun yaşandığı bu süreçte kurumlarımız bünyesinde eğitim ve öğretim yapan öğrencilerimiz başarıyla sınıflarını geçmiş ve bir üst sınıfta okumaya hak kazanmıştır. Öğrencilerimiz güzel bir tatili hak etmiştir. Ancak tatil demek rehavete kapılmak demek değil. Öğretmenlerimiz tarafından verilen tatil çalışma takvimine öğrencilerimizin uyacağını ve dinlenip eğlenirken günlük okuma çalışmaları yapacaklarını umuyorum. Başarılarla dolu bir yılı daha geride bırakmanın heyecanını yaşıyoruz. Kurumumuz bünyesinde görev yapan okul idareci ve öğretmenlerimiz için 20 Haziran Pazartesi gününden itibaren hizmet içi eğitim programları başlayacak olup yaz tatilinin değişik dönemlerinde de öğretmenlerimiz birçok etkinliğe katılarak 2016-2017 eğitim öğretim yılına yönelik hazırlıklarını yapacaklardır. Bütün öğrencilere iyi tatiller diliyorum."

2015-2016 eğitim öğretim yılını birçok başarıyla tamamlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri dönemin son gününde karnelerini alırken kendileri kadar velilerinin de çok heyecanlı olduğu gözlendi. İlk kez karne alan anaokulu öğrencilerinin heyecanı ise bir başka güzeldi. Okula anneleri ve babalarıyla birlikte gelen minik öğrenciler ilk karne heyecanını yaşarken bir üst sınıfa geçen ve öğretmenlerinden ayrılan öğrencilerin hüznü ise dikkat çekti. GKV Özel Okulları bünyesinde faaliyet gösteren eğitim kurumlarındaki öğretmen ve öğrencilerin yaz tatili süresince birçok ülkede değişik etkinliklere katılacakları bildirilirken 20 Haziran itibarı ile kurum bünyesindeki bütün öğretmen ve idarecilerin hizmet içi eğitim kurslarına katılacağı da duyuruldu.


 


 

© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.