2018-2019 - 1. Dönem YILI HABERLERİ

GKV’NİN MİNİK RESSAMLARINDAN KARMA RESİM SERGİSİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencileri dönem sonu karma resim sergisi açılışı yapıldı. Görsel Sanatlar Öğretmeni Emine Korkmaz rehberliğinde hazırlanan sergide 157 anaokulu öğrencimize ait resim yer aldı. 2018-2019 eğitim öğretim yılının birinci döneminin sonuna gelinmesiyle birlikte öğrenciler dönem boyunca yaptıkları çalışmalardan oluşan sergiler açmaya başladı. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencileri de dönem içerisinde yaptıkları en güzel resimlerden oluşan karma sergilerini açarak sanatseverlerin beğenisine sundu. Sergi açılışına GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Sayın Can Hoşcan, GKV Özel Ortaokul Müdürü Sayın Abdullah Dağlı, GKV Özel İlkokulu Müdürü Sayın Mustafa Şenel, GKV Özel Anaokulu Müdürü Sayın Gökçen Bulut, GKV Özel Okulları Yabancı Diller Direktörü Sayın Cristina Gültekin, Görsel Sanatlar Zümre Başkanı Sayın Hayal Bazoğlu ile öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.Sergi açılışının ardından sergide yer alan resimleri inceleyen okul idarecileri ve öğretmenler minik ressamları kutladı.


GKV’DE KARNE HEYECANI

2018-2019 eğitim-öğretim yılının birinci döneminin bitmesiyle okulumuzda karne heyecanını GKV Özel Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte yaşadık.

GKV Özel İlkokulunda karne heyecanını yaşayan öğrencilerimize geleceğe dair umutları fidanlarla yeşersin ve doğaya katkı sunsunlar diye karneleri ile birlikte çam fidanı armağan edildi.

Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize güzel bir yarıyıl tatili dileriz.


BARIŞ ELÇİLERİ OKULDA YARATICILIK RÜZGARLARI ESTİRDİ

GKV Özel İlkokulu Barış Takvimi kapsamında “Aralık Ayı Barış Elçileri” Problem Çözme Becerileri konusuna yaratıcı drama atölye çalışması ile farklı bir boyut kazandırdılar. GKV Özel İlkokulu 2.,3. ve 4. sınıf “Barış Elçileri” bu sayede eğlenirken aynı zamanda problem çözmenin etkili yolarını deneyimleme fırsatı buldular. Bu konuda GKV Özel İlkokulu PDR Zümresi, okulumuzun Drama Öğretmeni Ayşe Sevil Atıcı ile işbirliği yaptı. İlkokul Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenleri Fatma Hekim, Gökçe Bekar ve Murat Demir yaptıkları ortak açıklamada şunları belirtti: “Barış Elçileri, okulumuz için önemli bir kavram. Bu sene de bu kavramı daha geliştirerek her ay öğrencilerimize yararlı olabilecek bir etkinlik planladık. Bu ayın Barış Elçileri de yaratıcı drama atölye çalışmasıyla aslında kendilerini her anlamda ifade etme olanağı buldular. Gerekli ortamlar sağlandığında aslında problem çözme konusunda ne kadar yetenekli olduklarını görme fırsatımız oldu. Hem bizim hem de öğrencilerimizin farkındalığı için önemli bir etkinlikti. Drama Öğretmenimiz Ayşe Sevil Atıcı’ya teşekkür ederiz.” diye belirttiler.


GKV ÖZEL İLKOKULU PDR ZÜMRESİ - KİŞİSEL SINIRLAR - MAHREMİYET EĞİTİMİ

GKV Özel İlkokulu PDR etkinlikleri kapsamında Rehber Öğretmenleri Fatma Harbiye Hekim,Gökçe Bekar ve Murat Demir tarafından ilkokul öğrencilerimize sınıflar bazında Kişisel Sınırlar-Mahremiyet eğitimi verildi. Rehberlik servisi tarafından yaşlarına uygun şekilde kişisel sınırlarını ve mahremiyet kavramını bilmesi konusunda yapılan detaylı çalışmalar sonucunda 4. sınıf öğrencilerimize ek olarak ön ergenlik sunumu yapıldı. Öğrencilerimize yaş gruplarına uygun olan bir takım video ve resimli materyallerin de kullanıldığı eğitimler görsellerle desteklendi.


GKV ÖZEL LİSELERİ ÇUKUROVA 12. KİTAP FUARI’NDA

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Gezi Kulübü tarafından 300’den fazla yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı Çukurova 12. Kitap Fuarı’na (TÜYAP) gezi düzenlendi.GKV Özel Liselerinden 100 öğrenci ve 8 öğretmenin katılımları ile gerçekleşen gezide öğrencilerimiz oluşturulan stantlarda yazarlarla sohbet etme ve aldıkları kitapları imzalatma fırsatı bulurken aynı zamanda fuar kapsamında düzenlenen kültürel söyleşilere de katıldılar.


GKV’Lİ ALTIN KULAÇLAR “OKULLAR ARASI LİSE GENÇLER YÜZME YARIŞMALARI”NDA BÜYÜK BAŞARI ELDE ETTİ

2018-2019 eğitim-öğretim yılı Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Okullar Arası Lise Gençler Yüzme Yarışmaları”nda büyük başarı elde ettik.Kâmil Ocak Kapalı Yüzme Havuzu’nda 2 gün süren müsabakalarda Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri etkili performanslar göstererek her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli dereceler alarak okulumuzu en iyi şekilde temsil etti.

Öğrencilerimizin dereceleri;

50 m kurbağa: 1.’lik (altın madalya )

100 m kurbağa: 1.’lik (altın madalya )

50 m serbest: 2.’lik (gümüş madalya )

100 m serbest: 3.’lük (bronz madalya )

50 m sırt üstü: 3.’lük (bronz madalya )

Yarışmalar sonucunda üstün performans sergileyen takımımız bireysel ve takım olarak toplamda 14 madalya elde etti. GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir okulumuzu başarı ile temsil eden öğrencilerimizi ve Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Tarhan’ı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.


GKV ÖZEL ORTAOKULUNDA “MEKTUP ARKADAŞLIĞI PROJESİ” BAŞLADI

GKV Yabancı Diller Direktörlüğü organizasyonunda, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu İngilizce Zümresi tarafından İspanya’nın Sevilla kentindeki Petra School ile “Mektup Arkadaşlığı Projesi” başlatıldı. Proje kapsamında geçtiğimiz aylarda 5. sınıf öğrencilerimiz Petra School’daki İspanyol arkadaşlarına ilk mektuplarını göndermişti. Öğrencilerimizin İspanya’daki mektup arkadaşlarından yanıt gecikmedi ve dün büyük bir heyecanla gelen mektupları okudular. Proje önümüzdeki günlerde farklı ülkelerdeki okullarla da devam edecek.


“GÖRME ENGELLİ ARKADAŞLARIMIN EĞİTİMİNE BİR DESTEK DE BENDEN”

Geçtiğimiz günlerde GKV Özel İlkokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Zümresi aracılığıyla “Barış Elçisi” olan ilkokul öğrencilerimizin sosyal farkındalık çalışmaları kapsamında “GAP Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu”na destek olmak için büyük bir yardım kampanyası başlatılmıştı. GKV Özel İlkokulu PDR Zümresi tarafından yapılan ziyaretlerde tespit edilen eğitim materyali ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik başlatılan kampanya tamamlandı ve alınan materyaller okula teslim edildi.

GKV Özel İlkokulu Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenleri Fatma Harbiye Hekim, Gökçe Bekar ve Murat Demir konuya dair yaptıkları açıklamada; “GKV Özel İlkokulunda her sınıf seviyesinden 7 barış elçisi öğrencinin, gönüllü velilerimizin ve öğretmenlerimizin özverili çalışmaları ile yürütülen kampanya “Görme Engelli Arkadaşlarımın Eğitimine Bir Destek de Benden” sloganı hayata geçti. Kampanya okulumuzun tüm birimlerindeki öğrencilerinden ve velilerimizden büyük destek gördü. Herkese çok teşekkür ederiz. Kampanya kapsamında GAP Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerinin öncelikli ihtiyaç duydukları materyaller Braille alfabesi, abaküs, beyaz baston, Brailline (sayı alfabesi), Braille tablet (metal yazı tableti) gibi eğitim materyallerini okul müdürü Mehmet Yıldız’ı ziyaret ederek teslim etmiş bulunmaktayız. Barış köşesi projemiz her yıl biraz daha sevgiyle, hoşgörüyle, yardımlaşmayla, işbirliğiyle büyüyor. Şunu biliyoruz ki; Bu dünyada gerçek barışa ulaşmak istiyorsak, işe çocuklarla başlamalıyız.” diye belirttiler.


GKV ÖZEL ORTAOKULU YILDIZ ERKEKLER BASKETBOL TAKIMIMIZ ŞAMPİYON OLDU

2018-2019 eğitim-öğretim yılı Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yıldız Erkekler İl Birinciliği’nde GKV Özel Ortaokulu Yıldız Erkekler Basketbol Takımı geleneği bozmadı ve ŞAMPİYON oldu.

İl genelinde toplam 27 okulun katılımları ile düzenlenen turnuvanın şampiyonluk maçına GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Sayın Can Hoşcan, GKV Özel Ortaokulu Müdürü Sayın Abdullah Dağlı, çok sayıda velimiz ve öğrencimiz katıldı.

Daha önce de Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen turnuvada “Cumhuriyet Kupası”nın sahibi olan takımımızın başarısından duyduğu memnuniyeti dile getiren GKV Özel Ortaokulu Müdürü Abdullah Dağlı sporcu öğrencileri ve antrenörler Vedat Oğuzcan ve Mahmut Şahinler’i özverili çalışmaları ve başarılarından dolayı kutladı.

Takımımız bu sayede önümüzdeki günlerde düzenlenecek bölge şampiyonasında ilimizi temsil etme hakkına da sahip oldu.


GKV ÖZEL ORTAOKULU 5.SINIF ÖĞRENCİLERİ İNGİLİZCE MATEMATİK ÖĞRENİYOR

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 5.sınıf öğrencileri İngilizce Matematik derslerinde temel geometrik kavramların İngilizce anlamlarını ve matematiksel özelliklerini öğreniyorlar.

GKV Özel Okulları Yabancı Diller Direktörü Sayın Cristina Gültekin liderliğinde yürütülen proje kapsamında öğrencilerimizin problem çözme ve kendini ifade etme yeteneklerini desteklemek için İngilizce Matematik altyapısı 5. sınıftan itibaren verilmeye başlandı.

Öğrencilerimiz bu sayede hem Matematik hem de İngilizce eğitimini harmanlayarak öğreniyorlar. Konuyla ilgili çalışmalarını ayrıca İngilizce sunum yaparak kendi anlatımlarıyla sergileme fırsatı bulan öğrencilerimizin hazırladıkları panolar Kasım ayı boyunca GKV Özel Ortaokulu binası 1.kattaki panolarda ziyaretçilerini bekliyor.


ÖZDEBİR TÜRKİYE GENELİ DENEME SINAVI’NDA BÜYÜK BAŞARI ELDE ETTİK

ÖZDEBİR Türkiye Geneli Deneme Sınavı’nda (liseler arası) 9. sınıflar kategorisinde GKV Özel Liseleri öğrencilerinden 1 öğrenci Türkiye BİRİNCİSİ oldu. Gaziantep genelinde 1 il BİRİNCİSİ, ilk 10’da 3 öğrenci, 10. sınıflar kategorisinde Türkiye genelinde ilk 10’da 2 öğrenci, 11. sınıflar kategorisinde Türkiye genelinde ilk 10’da 1 öğrenci, il genelinde ilk 10’da 4 öğrenci yer aldı. GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir derece elde eden tüm öğrencilerimizi kutlayarak başarı sertifikalarını takdim etti.


GKV ÖZEL CEMİL ALEVLİ KOLEJİ (IBDP) DELEGASYONU TRAINIAL 2019’DA

GKV Özel Cemil Alevli Koleji (IBDP) Delegasyonu MUN (Modern United Nations) İzmir Atatürk Anadolu Lisesinde gerçekleşen TRAINIAL 2019’a Birleşmiş Milletler’e üye olan ülkeleri ve kurumları temsil ederek katıldılar.

GKV Özel Cemil Alevli Koleji (IBDP) İngilizce öğretmenlerinden Bilge Didem Korkmaz ve Tuğçe Özpamukçu rehberliğinde konferansa delege olarak katılan IBDP 11.sınıf öğrencilerimiz Zeynep Özharat, Bilge Temel, 9. sınıf öğrencilerimiz Ece Özbirecikli ve Yosun Akdağ en iyi delege ödüllerini aldılar. Ayrıca öğrencilerimiz Nil Hamavioğlu, Başak Öngen, Doğa Güner, Nehir Sönmez, Janisha Premanand, Leyla Akyüz, Serdar Özden, Mert Özçift, Hasan Efe Yağcı ve Eron Gorani de yüksek performanslarıyla dikkat çekti.

Öğrencilerimiz etkinlikte Birleşmiş Milletler’e bağlı kuruluşlardan (DISEC, SOCHUM, UNDP, UNESCO, LEGAL, ECOFIN, SPECPOL, UNWOMEN, UNODC, WHO, UNHCR, ILO, OPCW ve UNSC) oluşan toplam 14 komite ile ilgili önceden belirlenen sorunlar üzerine çözüm önerileri sundular.

Türkiye’nin birçok devlet ve özel okullarından gelen öğrencilerin katıldığı konferansta öğrencilerimiz için yeni arkadaşlıklar ve dostlukların kapıları aralanırken ülke ve dünya politikaları, ülkelerin tarihi gelişim süreçleri ve kozmopolitik yapıları hakkında da bilgi sahibi oldular.


2023 EĞİTİM VİZYONU ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI ÇALIŞTAYI OKULUMUZDA GERÇEKLEŞTİ

2023 Eğitim Vizyonu Özel Öğretim Kurumları çalıştay masası çalışmaları okulumuzda düzenlendi.

2023 Eğitim Vizyonu kapsamında Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Öğretim Kurumları Çalıştayı GKV Özel Liseleri Müdürlüğü koordinasyonunda, Şehitkamil ilçesinde bulunan özel okulların temsilcilerinin katılımları ile okulumuzda yapıldı. Çalıştay neticesinde oluşturulan sunum ve rapor ilçe milli eğitime gönderilmek üzere hazırlandı. Hazırlanan rapor 09 Ocak 2019 Çarşamba günü Şehitkamil Kültür Merkezi’nde düzenlenecek toplantı ile GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir tarafından Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Cengiz Mete’ye sunulacak.


CAMBRIDGE SINAVLARI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ DÜZENLENDİ

GKV Özel Okulları Yabancı Diller Direktörlüğü tarafından GKV Özel İlkokul ve Ortaokul velilerimize yönelik Cambridge Sınavları Bilgilendirme Semineri düzenlendi. Cambridge Assessment Türkiye Sorumlusu Sinan Gündoğdu’nun konuşmacı olarak yer aldığı toplantıya ayrıca GKV Özel Okulları Yabancı Diller Direktörü Sayın Cristina Gültekin, ilkokul ve ortaokul İngilizce öğretmenlerimiz ve velilerimiz katıldı.

Sayın Gündoğdu tüm Dünya’da bilinen ve 20.000’in üzerinde kuruluş tarafından kabul edilen Cambridge sınavları hakkında velilerimizi aydınlatırken sınavın yurtdışında eğitimin kapılarını araladığına vurgu yaptı. Gündoğdu yaptığı konuşmasında; “Yüksek güvenilirlik ve doğruluk standartlarına göre geliştirilen Cambridge sınavları öğrencilere benzersiz bir İngilizce öğrenme, öğretme ve değerlendirme imkânı sunmaktadır.

Çağdaş ve güvenilir eğitim anlayışıyla ön plana çıkan Cambridge English, yüksek kalitede sınav düzenleme konusunda köklü bir deneyime sahiptir. Eğitimde mükemmeliyet anlayışıyla öğrencilere ve öğretmenlere eşsiz fırsatlar sunarken, İngilizce becerilerini geliştirmek isteyen bireylere de fırsatlarla dolu bir dünyanın kapılarını aralamaktadır. Her yıl Türkiye’nin birçok şehrinde düzenlenen dil sınavlarımız, çocuklarınıza hayatlarında gerekli olan İngilizce dil becerisini sağlayan güvenilir sınavlardır.

Dil öğrenimi alanında uzman olan eğitmenlerimiz tarafından İngiltere’de hazırlanan ve büyük bir titizlikle değerlendirilen sınavlarımız:

Cambridge English: Young Learners (YLE)

Cambridge English: Key for Schools (KET)

Cambridge English: Preliminary for Schools (PET)

Cambridge English: First for Schools (FCE)

Veliler ve öğrenciler bu sınavlarla okulun sağladığı İngilizce eğitiminin kalitesini görürken; okul da eğitim kadrosunu, öğretim metotlarını, profesyonel ve objektif bir kurumda değerlendirme imkânı bulmaktadır. Ayrıca bu belgeler uluslararası şirketler, eğitim kurumları ve devlet kurumları bünyesinde de ömür boyu geçerlidir” dedi.


“ENGLISH CORNER”

GKV Özel Ortaokulu 5. sınıf öğrencilerimiz İngilizce olarak ifade ettikleri yeni yıl dileklerini "English Corner"da arkadaşlarıyla paylaştı.


“HOŞ GELDİN 2019” ADLI SERGİNİN AÇILIŞI YAPILDI

Yeni yıl yaklaşırken GKV Özel Ortaokulu 5. 6. ve 7. sınıf öğrencilerinin resimlerinden oluşan “Hoş geldin 2019” adlı serginin açılışı yapıldı.


GKV ÖZEL LİSELERİ ROBOTİK-KODLAMA ATÖLYESİ AÇILDI

GKV Özel Liseleri ve Bilişim Teknolojileri Bölümü işbirliğinde “Robotik-Kodlama Atölyesi” açıldı.

Öğrencilerimize analitik ve eleştirel düşünme, problem çözebilme, kendi oyunlarını ve robotlarını yaratabilme, tasarım odaklı düşünme gibi önemli becerileri kazandırmayı hedeflediğimiz Robotik-Kodlama Atölyesi’nin açılışına GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcıları Sayın Can Hoşcan ve Sayın İsmet Tiryaki, GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir, GKV Özel Ortaokulu Müdürü Sayın Abdullah Dağlı, GKV Özel İlkokul Müdürü Sayın Mustafa Şenel, Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri ve Robotik Kulübü öğrencileri katıldı.

“Hayal Edebiliyorsan, Üretebilirsin”

Konuyla ilgili açıklama yapan GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir “Öğrencilerimizin 21. yy becerilerine sahip, bilişsel, sistematik ve algoritmik düşünme becerileri gelişmiş, üreten bir birey olabilmelerine katkı sağlamak için oluşturduğumuz atölyede Scratch, MS Kodu Game Lab, Python, JavaScript, C ve C++ dillerini öğretiyoruz.

Akıllı cihaz tasarımında ise mBlock for Scratch, Scratch for Arduino, Arduino Ide, Raspberry Pi, Lego Mindstorms Ev3 ve Vex Robotics kullanılıyor.

Erken yıllardan itibaren teknolojiyi kullanarak hayallerini gerçekleştirebilmeleri için Robotik-Kodlama Atölyesi’ni kurma kararı aldık. Emeği geçen öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz" dedi.


ANTEP SAVUNMASI TUVALLERE YANSIDI

GKV Özel Okullarının Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yılı etkinlikleri kapsamında Ressam Muhammet Aliyev’in “Bir Şehrin Onurlu Mücadelesi” adlı resim sergisinin açılışı yapıldı.

Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Muhammet Aliyev’in Antep savunmasını tuvallerle buluşturduğu yağlı boya eserlerinden oluşan serginin açılışına GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir, GKV Özel Ortaokulu Müdürü Sayın Abdullah Dağlı, GKV Özel Anaokulu Müdürü Sayın Gökçen Bulut, müdür yardımcıları, Görsel Sanatlar Zümresi ve öğrenciler katıldı.

Sergi okulumuzda 29 Aralık’a kadar gezilebilecek.

Aliyev, 1973’te Azim Azimzade Yüksek Ressamlık Okulu’ndan, 1983’te ise St. Petersburg A.İ. Muhina Akademisi Seramik Bölümü’nden mezun oldu. 1983-1986 yıllarında Bakü Ressamlık Lisesi’nde öğretmenlik yaptı. 1985 yılında St. Petesburg’da ilk kişisel sergisini açan Aliyev, 1986-1989 yılları arasında Azerbaycan Devlet Eğitim Üniversitesi’nde öğretim görevlisi oldu. Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Resim Bölümü’nde 2011 yılından bu yana öğretim görevlisi olan Aliyev, 30’a yakın kişisel sergi ve 100 dolayında karma sergide eserlerini sanatseverlerle buluşturdu. Aliyev’in, yurtdışında özel koleksiyonlarda ve müzelerde eserleri de bulunuyor.


OKÇULUK ve YÜZMEDE BÜYÜK BAŞARI

Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Geleneksel Gaziantep Kurtuluş Günü Yüzme Kurtuluş Kupası “22-23 Aralık 2018” tarihlerinde Alleben yüzme havuzunda düzenlendi.

GKV Özel Ortaokulu 7.sınıf öğrencimiz milli yüzücü Dicle Su Sertpolat toplamda 5 yarışta 4 altın 1 gümüş madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

400 mt serbest stilde İL BİRİNCİSİ,

100 mt kelebek stilde İL BİRİNCİSİ,

100 mt serbest stilde İL BİRİNCİSİ,

100 mt karışık bayrak yarışında İL BİRİNCİSİ,

200 mt sırt üstü stilde İL İKİNCİSİ oldu.

Aynı yarışta GKV Özel Ortaokulu 6.sınıf öğrencimiz İdil Erkan;

200 mt ve 100 mt kurbağa stilde İL BİRİNCİSİ,

200 mt karışık bayrak yarışında İL İKİNCİSİ oldu.

25 Aralık Erdem Koleji Okullar Arası Okçuluk Müsabakaları’nda “Yıldızlar” kategorisi, “Makaralı”da GKV Özel Ortaokulu 8.sınıf öğrencimiz Emre Hocaoğlu İL BİRİNCİSİ, “Klasik Yay”da GKV Özel Ortaokulu 7.sınıf öğrencimiz Alara İlkbaşaran ise İL ÜÇÜNCÜSÜ oldu. Öğrencilerimizi kutlarız.


TARİHE ALTIN HARFLERLE KAZINMIŞ ANTEP SAVUNMASI 97 YAŞINDA

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılı etkinlikleri kapsamında öğrencilerimize milli mücadelenin önemini aktarmak amacıyla “25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluşu” resmi töreni düzenlendi.

GKV Özel Liseleri Edebiyat Öğretmeni Sevda Yeşil liderliğinde lise öğrencilerimiz tarafından hazırlanan törene GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Sayın İsmet Tiryaki, GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir, GKV Özel Okulları Yabancı Diller Direktörü Sayın Cristina Gültekin, GKV Özel Ortaokulu Müdürü Sayın Abdullah Dağlı, GKV Özel İlkokulu Müdürü Sayın Mustafa Şenel, GKV Özel Anaokulu Müdürü Sayın Gökçen Bulut katıldı.

1889-1970 yılları arasında yaşamış Antep'i Gaziantep yapan kahramanlardan aynı zamanda Çanakkale Gazisi Tüfekçi Yusuf’un torunu olan Şule Sayın törenin onur konuğu olarak yer aldı.

Açılış konuşmasını yapan GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir yaptığı konuşmasında: “Değerli gençler, bu topraklar “Yapamam deme yapan senden üstün değildir” diyen Tüfekçi Yusuf’un, Kilis yolunu düşmana dar eden Şahinbey’in, annesini koruyan ilk şehidiniz Şehitkamil’in, Fransızları püskürten Karayılan’ın sizlere bıraktığı topraklardır. Gaziantep savunmasında tanıdığımız kahramanlarımız kadar görünmeyen kahramanlar da vardı. Özdemir Bey, Nuri Pazarbaşı ve niceleri şuan siz değerli öğrencilerimizin eğitim gördüğü okulumuzun kurucusu merhum Cemil Alevli de onlardan biriydi. Gaziantep Kolej Vakfı’nı kurmadan yıllar önce Balıklı cephesi sorumlusu olarak görev almıştı. Bizler de GKV Özel Okullarının eğitim neferleri olarak her zaman Antep savunmasındaki ruhu ilke edinip ülkemizin ve ilimizin gelişmesi için yılmadan çalışmaya, şehitlerimizin kazandığı zaferleri bilimsel, akademik ve kültürel başarılarla taçlandırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“Yapamam deme yapan senden üstün değildir” Törenin onur konuğu Tüfekçi Yusuf’un torunu Şule Sayın ise yaptığı konuşmasında Tüfekçi Yusuf’un Çanakkale Zaferi ve Antep Savunması’nda büyük başarılara imza atmış Gaziantep sevdalısı olduğundan bahsetti. Sayın: “Tüfekçi Yusuf, tüfek konusundaki tamir becerisinden dolayı tüfekçi lakabını almıştır, aynı zamanda Antep Savunması'nda İmalat-ı Harbiye Ustaları'ndan biridir. Kendisine ait "yapamam deme, yapan senden üstün değildir" sözü, Antep Savunması sırasında nice zorlukları aşma gücünü kendinde nasıl bulduğunu anlatmaktadır. Ürettiği tüfekler ve yetiştirdiği çıraklarla milli mücadeleye katkıda bulunmuş değerli bir zanaatkardır” dedi.

Törenin program akışı GKV Özel Liseleri Orkestrası: Mor Meni türküsü, kahramanlık destanı drama, Oratoryo, lirik dans çello eşliğinde “Memleketim” şarkısı, “Eledim” türküsü “25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluşu” konulu bilgi yarışması ödül töreni ile devam ederek kapanışta GKV Özel Liseleri Orkestrası: Karayılan Türküsü ile son buldu.


“25 ARALIK BİR KAHRAMANLIK DESTANI” KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

Kurtuluş Savaşı’nın kıvılcımı olan 25 Aralık Antep Savunması ve kahramanlığın 97. yılı kapsamında GKV Özel Liseleri tarafından “25 Aralık Bir Kahramanlık Destanı” konulu konferans düzenlendi.

Bir halkın kendi imkanları ile bir yandan açlıkla mücadele ederek verdiği onurlu mücadele hakkında öğrencilerimizde farkındalık yaratmayı amaçlayan konferansa konuşmacı olarak Gaziantep Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi, Tarih ve Atatürk İlke ve İnkılapları Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Biçici katıldı.

Sayın Biçici konuşmasında 30 Ekim 1918 – 25 Aralık 1921 tarihleri arasında tam olarak 3 yıl 2 ay süren milli mücadeleyi tüm detaylarıyla kronolojik sıralamaya göre öğrencilerimizle paylaştı. Milli mücadele öncesi savaşlar, coğrafi konum ve antlaşmalara da değinen Sayın Biçici TBMM tarihinde ilk kez bir “Gazi”lik ünvanının Gaziantep’e verildiğinin altını çizdi.

Biçici yaptığı konuşmasında; “Türkiye’de Antep Savunması, Çanakkale Zaferi ve daha nice verdiğimiz milli mücadele Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten ayrı düşünülemez. Çünkü O, hiçbir zaman halkı yalnız bırakmamış direktifleri doğrultusunda yönetmiştir. Antep Savunması gibi nice kahramanlık öykülerini iyi anlayabilmek için, Atatürk’ün bu konudaki düşünceleri ve birbirini tamamlayan Atatürk ve mücadele kavramları arasındaki ilişkiyi ortaya koymak gerekir.” şeklinde konuştu.


GKV ÖZEL İLKOKULU ÖĞRENCİSİ ÇAĞAN TÜTÜNCÜLER İL İKİNCİSİ

Gaziantep Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü, Gaziantep Satranç İl Temsilciliği ve Şehitkâmil Belediyesi tarafından 260 öğrencinin katılımı ile düzenlenen Küçükler Gaziantep Satranç İl Birinciliği satranç turnuvasında GKV Özel İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Çağan Tütüncüler “9 Yaş Genel Kategorisi”nde İL İKİNCİSİ oldu. Öğrencimizi kutlarız.


GKV’05 GÖZDE ŞEKERCİOĞLU “İÇ SESİN SENİN REHBERİN” KONULU KONFERANSTA ÖĞRENCİLERİMİZLE BULUŞTU

GKV Özel Okulları Mezun & Öğrenci Buluşmaları kapsamında GKV Özel Fen Lisesi 2004-2005 eğitim-öğretim yılı mezunu Gözde Şekercioğlu “İç Sesin Senin Rehberin” konulu konferansta kariyer yolculuğunu ve sosyal girişime doğru yönelen başarı hikayesini GKV Özel Liseleri öğrencileri ile paylaştı.

Garanti Bankası, Ekonomist Dergisi ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği tarafından düzenlenen yarışmada Türkiye’nin en başarılı kadın girişimcileri arasında yer alan GKV’05 Gözde Şekercioğlu yaptığı konuşmasında mesleki bilgi birikimi ile hayallerini nasıl bir araya getirdiğine dair öğrencilerimizi aydınlattı.

Tasarım ve sosyal faydayı buluşturduğu, odağında etki yaratmak olan sosyal girişimi “Önemsiyoruz”daki çalışmalara da değinen Şekercioğlu: “Çocukların temel haklarına kavuştuğu bir dünya vizyonu ile çalışmalar yürüten Önemsiyoruz Sosyal Girişimi, çocukların yaşamındaki değişim için ebeveynler ile birlikte çalışıyor. Ebeveyn çocuk bağını kuvvetlendirecek ürün ve hizmetler geliştiriyor. Kamu Kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları için tamamlayıcı bir hizmet sunuyor.

Önemsiyoruz Sosyal Girişimi, Dernek ya da Vakıf'tan farklı bir tüzel kişiliğe sahip. Kar amacı güden ancak elde ettiği karı etki alanını genişletmek ve sosyal etkisini büyütmek için kullanmaktadır.”dedi.

GKV’li gençlere sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirirken özellikle yapmaktan kaçınmaları gerekenler konusunda da bilgiler veren Şekercioğlu’na program sonunda GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir tarafından hediye takdim edildi.


ŞAMPİYON TAKIMIMIZ "KURTULUŞ KUPASI"NIN SAHİBİ

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97.yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen Kurtuluş Kupası Küçük Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu Küçük Erkekler Basketbol Takımı yenilgisiz şampiyon oldu.

"Kurtuluş Kupası"nın sahibi takımımızı maç sonunda Şehitkamil Belediye Başkanı Sayın Rıdvan Fadıloğlu tebrik etti. Öğrencilerimizi kutlarız.


GKV ÖZEL LİSELERİ GENÇ KIZLAR VOLEYBOL TAKIMI'NDAN ZİYARET

Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları tarafından koordine edilen Genç Kızlar Voleybol Şampiyonası’nda bütün maçları kazanarak namağlup ünvanla şampiyon olan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Genç Kızlar Voleybol Takımı, GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir, Voleybol Antrenörü Ali Bağcı ve GKV Özel Liseleri Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Tarhan ile birlikte GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy, Genel Müdür Sayın Müfit Taşlıyar, Genel Müdür Yardımcıları Sayın Can Hoşcan ve Sayın İsmet Tiryaki’yi makamlarında ziyaret ederek mutluluklarını paylaştılar.


GKV ÖZEL ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNDEN YÜZME ve SATRANÇ BAŞARISI

Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından 11-12 Yaş Ulusal Gelişim Projesi Türkiye Finalleri 13-14-15-16 Aralık 2018 tarihlerinde 1.200 sporcu ve 192 spor kulübünün katılımı ile Trabzon’da düzenlendi.

GKV Özel Ortaokulu 6. ve 7. sınıf öğrencileri ve Şehitkamil Belediyesi Spor Kulübü sporcuları İdil Erkan ve aynı zamanda yüzmede milli sporcu Dicle Su Sertpolat kendi yaş kategorilerinde BİRİNCİ olarak altın madalyanın sahibi oldular.

GKV Özel Ortaokulu 6. sınıf öğrencimiz Dila Baloğlu ise Gaziantep Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü, Gaziantep Satranç İl Temsilciliği ve Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen ve il genelinden toplam 260 sporcunun yer aldığı Küçükler Gaziantep Satranç İl Birinciliği Satranç Turnuvası’nda “12 Yaş Kızlar Kategorisi”nde İL BİRİNCİSİ oldu.

Bu büyük başarılarından dolayı öğrencilerimize GKV Özel Ortaokulu Müdürü Sayın Abdullah Dağlı tarafından başarı belgeleri ve madalyaları takdim edildi. Öğrencilerimizi kutlarız.


ULUSLARARASI LIONS KULÜPLERİ BİRLİĞİ’NDEN ÖĞRENCİMİZE ÖDÜL

GKV Özel Ortaokulu 7. sınıf öğrencimiz Naz Durakoğlugil Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği 118-U Yönetim Çevresi Federasyonu’nun organizasyonu ile tüm dünya genelinde düzenlenen “İyilik Önemlidir” konulu Barış Posteri yarışmasında uluslararası başarı elde ederek binlerce resim arasından “Mansiyon” ödülüne layık görüldü.

Öğrencimizin başarısından dolayı Gaziantep Şahinbey Lions Kulübü Başkanı Sayın Dilber Bayrak ve Yönetim Kurulu Üyeleri Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli-Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy’u ve öğrencimizi ziyaret ederek tebriklerini ilettiler. Ziyarette Sayın Dilber Bayrak uluslararası başarısından dolayı öğrencimiz Naz Durakoğlugil’e ve desteklerinden dolayı GKV Özel Okulları Sanat Zümresi Başkanı Hayal Bazoğlu’na ödülün anısına teşekkür plaketi takdim etti.

Okullarımızda sanatı ve öğrencilerimizin sanatın kattığı vizyon ile eğitim almasını her zaman destekleyen GKV Mütevelli-Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği’nin öğrencimizi uluslararası alanda önemli bir başarıya layık görmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek öğrencimizin sanat yolunda daha nice uluslararası başarılar elde etmesini temenni etti.


23. FELSEFE OLİMPİYATLARI’NDA BÜYÜK BAŞARI ELDE ETTİK

GKV Özel Cemil Alevli Koleji (IBDP) C11A sınıfı öğrencisi Bilge Temel 23. Felsefe Olimpiyatları’nda Gaziantep ve bölge İKİNCİSİ oldu.

Türkiye Felsefe Kurumu tarafından 02 Aralık 2018 tarihinde düzenlenen 23. Felsefe Olimpiyatları, Türkiye genelinde 13 merkez il; Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Denizli, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İçel, İstanbul, İzmir, Sakarya ve Samsun’da aynı anda düzenlendi. Sınav kapsamında öğrencilere farklı filozoflardan seçilmiş üç alıntı verilerek, bir tanesi ile ilgili felsefi bir deneme yazmaları istendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir Türkiye genelinde uygulanan Felsefe Olimpiyatları’nın yaratıcı düşünme ve sorgulayıcı bir bakış açısıyla öğrencilerimizi yetiştirmede önemli bir işlevinin olduğunu söyledi. Özdemir bu güzel başarıya imza atan öğrencimiz Bilge Temel’i ve desteklerinden dolayı GKV Özel Liseleri Felsefe Öğretmeni Dilber Göktekin’i kutladı.


VOLEYBOLUN PARLAYAN YILDIZI GKV

Gaziantep Gençlik Spor ve Okul Sporları tarafından düzenlenen ve Kâmil Ocak Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen okullar arası genç kızlar voleybol müsabakalarında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri tüm maçlarda üstün bir performans göstererek taraflı tarafsız herkesin gönlünü fethetti.

Turnuva boyunca sergilediği güzel oyun ve centilmen davranışları ile alkış toplayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri şampiyonluk hedeflediği turnuvada mutlu sona ulaştı.

Grup maçlarında Şehit Ömer Harun Demir Kız Anadolu İHL ve Ada Kolejini 2-0 ile geçen takımımız bir sonraki rakibi Arif Nihat Asya Anadolu Lisesini de 2-0 ile geçerek adını çeyrek finale yazdırdı.

Çeyrek finalde aynı skorla Şehitkâmil Belediyesi Anadolu Lisesinin eleyen GVK’nin sultanları, yarı finale çıktı. Yarı finalde Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesini güzel oyun ve 2-0 geçen takımımız final maçında da son iki yılın şampiyonu olan Cumhuriyet Lisesini 3-0 gibi net bir skorla geçerek turnuvayı yenilgisiz ve set vermeden tamamlayarak şampiyon oldu.

Akademik başarının yanı sıra sosyal ve sportif becerileri olan öğrenciler yetiştirmeyi ilke edinen Gaziantep Kolej Vakfı bu ilke doğrultusunda şehrimize ve ülkemize değer katan bireyler yetiştirmeye devam edecektir. Emeği geçen beden eğitimi öğretmenimiz Murat TARHAN, Voleybol Antrenörümüz Ali BAĞCI’ya teşekkür eder ve öğrencilerimizi canıgönülden kutlarız. Bölge şampiyonasında ilimizi temsil edecek takımımıza başarılar dileriz.

SPORCULAR:

HATİCE MİSLİNA BOZKURT

BELKIZ EDA ŞANLI

ÖZGE ÖZCAN

ZERYA SATICI

BÜŞRA ARSLAN

AYŞE KARAKUŞOĞLU

SEZİN YAŞAR

GÜLCE SU YOLDAŞ

İREM ÖZÇENGEL

CEREN SIĞINDI

SUDE ERDOĞAN


GKV ÖZEL ORTAOKULUNDAN TÜRKİYE GENELİ ÖZDEBİR DENEME SINAVI’NDA BÜYÜK BAŞARI

Kuruluşundan bu yana tam olarak 55 yıldır akademik, spor, sanat başarıları ile Gaziantep ve bölgenin değeri haline gelen GKV Özel Okulları yeni bir başarıya daha imza attı.

GKV Özel Ortaokulu öğrencilerimiz ÖZDEBİR Yayınları’nın ortaokullar arası Türkiye geneli deneme sınavında Gaziantep başarı ortalamasına göre 5 ve 8. sınıflarda İL BİRİNCİSİ, 7. sınıflarda İL İKİNCİSİ, 6.sınıflarda ise İL ÜÇÜNCÜSÜ oldu.

GKV Özel Ortaokulu aynı zamanda Türkiye başarı ortalamasına göre tüm sınıf düzeylerinde Türkiye’nin ilk 20 okulu içerisinde yer aldı.

7. sınıf öğrencimiz Nehir ÖZKELEŞ Türkiye 3., 8. sınıf öğrencimiz Ayça DEMİR Türkiye 6., 5. sınıf öğrencimiz Eren ÖZEREN ise Türkiye 11.’si oldu.

GKV Özel Ortaokulu Müdürü Sayın Abdullah Dağlı başarı elde ederek ilk yüze giren öğrencilere başarı belgesi ve GKV Özel Okulları başarı madalyası takdim etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sayın Dağlı “GKV Özel Ortaokulu olarak 5. sınıftan itibaren tüm öğrencilerimize yönelik sınava hazırlık kampı, etüt sistemi, birebir ve grup çalışmaları, yıl boyunca yapılan deneme sınavları ile onların en iyi şekilde yetişmesini sağlıyoruz. Bugün böyle bir başarıya sahip olmamız tesadüf değil verilen emeğin sonucudur. Öğrencilerimizin başarısında emeği geçen müdür yardımcılarımıza, 8. sınıflar koordinatörümüze, alanında uzman ve yetkin öğretmen kadromuza ve öğrencilerimizle birlikte sınava hazırlanan, aynı stresi hatta daha fazlasını yaşayan velilerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Bizler tüm bilgi birikimimizi öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak için seferber ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz.” dedi


25 ARALIK GAZİANTEP’İN KURTULUŞ MÜCADELESİ KONULU BİLGİ YARIŞMASI DÜZENLENDİ

25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluş Mücadelesi’nin 97. yılı anısına GKV Özel Liseleri 9. sınıflar arasında bilgi yarışması düzenlendi.

GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir’in de katıldığı yarışma GKV Özel Liseleri Tarih ve Edebiyat Zümresi işbirliğinde düzenlendi.

7 ayrı grupta 21 öğrencinin mücadele ettiği ve 4 öğrencinin jüri olarak görev aldığı bilgi yarışmasında öğrencilere 15 soru yöneltildi ve toplam 60 dakika sürdü.

Her sorunun 10 puan üzerinden değerlendirildiği yarışmayı GKV Özel Fen Lisesi \ Fen9B sınıfı kazandı. Kazanan sınıfın ödülleri 25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluş Mücadelesi töreninde takdim edilecek.

Öğrencilerimizde Gaziantep’in kurtuluş mücadelesi ile ilgili farkındalık oluşturmayı amaçlayan yarışmanın kazanan sınıfı Fen9B öğrencilerini kutlarız.


GKV ÖZEL LİSELERİ “GKV-INTERACT KULÜBÜ” İLE SOSYAL FARKINDALIĞA YENİ BİR SOLUK KAZANDIRACAK

GKV Özel Liselerinde GKV Özel Cemil Alevli Koleji (IBDP) öncülüğünde “GKV-Interact Kulübü” kurulması yönünde çalışmalar başladı.

Rotary’ye bağlı 14-18 yaş grupları arasındaki gençlerin oluşturduğu bir sosyal hizmet kulübü olan Interact Kulübü’nün tanıtımını yapmak amacıyla 9. ve 10. sınıf öğrencilerimiz için tanıtım toplantısı düzenlendi.

Düzenlenen toplantıya Rotary 2.433. Bölge Geçmiş Dönem Guvernörü Murat Öz, Kavaklık Rotary Kulübü Başkanı Melek Acır, Zeugma Rotary Kulübü Başkanı Yasemin Tan, GKV Özel Cemil Alevli Koleji (IBDP) Koordinatörü Özlem Kara, velilerimiz, 9. ve 10. sınıf branş öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Rotary 2.433. Bölge Geçmiş Dönem Guvernörü Murat Öz Interact Kulübü’nün amaçlarından bahsettiği konuşmasında “Gençleri kişisel ve sosyal anlamda geliştirmek, insan hakları için farkındalık sağlamak, dünya insanı olmak, sorumluluğu ve grup çalışmasını öğrenmek, uluslararası bir vizyon ve bakış açısı kazanmak ve en önemlisi de bizden daha kötü koşullara sahip insanlara yararlı olmak” olarak ifade etti.

Tanıtım toplantısında aynı zamanda GKV Özel Cemil Alevli Koleji (IBDP) öğrencilerimiz hayata geçirdikleri ve Interact ile örtüşen CAS Projeleri (C-Creativity (Yaratıcılık), A-Action (Hareket) ve S-Service (Toplum Hizmeti) kapsamında yaptıkları çalışmaları Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi’nden arkadaşlarıyla paylaştılar.

GKV-Interact Kulübü yakın zamanda GKV Özel Fen Lisesi, GKV Özel Cemil Alevli Koleji ve GKV Özel Anadolu Lisesi öğrencilerimizin katılımıyla kurulacak ve topluma hizmet çalışmalarına hız kesmeden devam edecek.


GKV ÖZEL CEMİL ALEVLİ KOLEJİ (IBDP) MODEL UNITED NATIONS (MUN) TOPLANTILARI

Öğrencilerimizin küresel ısınma, yağmur ormanları, gelişmekte olan ülkelerdeki yoksulluk gibi güncel dünya meselelerini araştırarak bilgi sahibi olmalarını ve İngilizce tartışarak yabancı dilde tartışma ve kendini ifade edebilme yeteneklerini geliştirmek amacıyla GKV Özel Cemil Alevli Koleji (IBDP) tarafından Model United Nations (MUN) toplantısı düzenlendi.

Resmi dili İngilizce olan toplantıda her öğrencimiz farklı bir ülkeyi temsil ederek temsil ettiği ülkenin sorunlarına yönelik çözüm önerilerini araştırma, tartışma ve yazma yoluyla değerlendirdi.


GKV ÖZEL LİSELERİ TOPLUM HİZMETLERİ KULÜBÜ'NDEN ANLAMLI DESTEK

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrenci kulüpleri, öğrencilerimizi farkındalıkları yüksek, çevresine duyarlı, bulunduğu toplumun ihtiyaçlarına seslenebilen bir anlayışla yetiştirme hedefindedir.

Öğrencilerimiz lider öğretmenleri ile işbirliği halinde kulüpler çalışmalarında gönüllü olarak yer alır.

Geçtiğimiz günlerde bu örnek çalışmalardan bir tanesini Toplum Hizmetleri Kulübü gerçekleştirdi. Kulüp üyesi öğrencilerimiz, GKV Özel Liseleri Müdür Yardımcısı Nöfer Çiftçioğlu, kulüp lider öğretmenleri GKV Özel Liseleri Matematik Öğretmeni Atıf Kılınç ve Felsefe Öğretmeni Dilber Göktekin ile birlikte Gaziantep Onkoloji Hastanesi'ni ziyaret ederek toplam 55 çocuğa aldıkları hediyeleri takdim ettiler.


GKV ÖZEL LİSELERİNDEN İŞARET DİLİ İLE SEMİNER

GKV Özel Liseleri Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi koordinasyonunda engellilerle empatiyi arttırma etkinlikleri kapsamında işaret dili kullanılarak seminer düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan onaylı işaret dili eğitimi belgesine sahip 11. sınıflardan sorumlu Rehber Öğretmen Fatma Zehra Doğan liderliğinde düzenlenen seminerde GKV Özel Fen Lisesi, GKV Özel Cemil Alevli Koleji ve GKV Özel Anadolu Lisesinden gönüllü öğrencilerimiz arkadaşlarıyla engelli bireylerin günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları ve onlara daha fazla nasıl yardımcı olmamız gerektiği konusunda bilgileri işaret dilini de kullanarak paylaştılar.

Seminere izleyici olarak katılan öğrencilerimiz arasından seçilen gönüllülerin gözlerini bağlayarak görme engelli, kulaklık takıp sesleri algılamalarını engelleyerek işitme engelli ve tekerlekli sandalye kullanarak yürüme engelli bireylerin yaşamlarını deneyimleyerek empati kurmaları sağlandı.

Program sonunda “Sev Kardeşim” adlı şarkı işaret dili kullanılarak seslendirildi.


“RESMİNİ YOLLA ANTARKTİKA’YA GİTSİN” KONULU RESİM YARIŞMASINDAN 2 DERECE

İstanbul Teknik Üniversitesi Kutup Araştırmaları Uyg-Ar Merkezi (İTÜ PolRec) ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin 1 Aralık Dünya Antarktika Günü kapsamında düzenlediği “Resmini Yolla Antarktika’ya Gitsin” konulu resim yarışmasında GKV Özel İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Yağmur Özkanlı ve GKV Özel Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Berke Şekeroğlu Mansiyon ödülü aldı.

Gaziantep’te ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen yarışmaya toplam 240 eser katıldı. Öğrencilerimiz Yağmur Özkanlı ve Berke Şekeroğlu’nun resmi ilk 20 eser arasında yer aldı.

İTÜ Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği Bölümü Kutup Araştırmaları Uyg-Ar Merkezi Müdürü ve aynı zamanda GKV’87 mezunu Doç. Dr. Burcu Özsoy’un başkanlığında ve bilim ekibi tarafından yarışmada seçilen 20 resim özel korumalı şekilde 2019 yılında Antarktika’ya götürülerek sergilenecek.


MEZUNUMUZ GÖZDE ŞEKERCİOĞLU TÜRKİYE’NİN EN BAŞARILI KADIN GİRİŞİMCİLERİ ARASINDA

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Fen Lisesi 2004-2005 eğitim-öğretim dönemi mezunlarımızdan Gözde Şekercioğlu, Garanti Bankası, Ekonomist Dergisi ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği'nin (KAGİDER) işbirliğiyle bu sene 12. kez düzenlenen, büyük ve küçük ölçekli işletmeye sahip, bulunduğu yörede fark yaratan ve sosyal bir soruna yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler üretmiş tüm kadın girişimcileri destekleyen “Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması 2018” finalistleri arasında yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

2015 yılında temellerini attığı sosyal girişimi “Önemsiyoruz” ile Şekercioğlu, Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması 2018'de 2500 başvuru arasından seçilen 21 kadından biri oldu.

Çocukların temel haklarına kavuştuğu bir dünya vizyonu ile çalışmalar yürüten Önemsiyoruz Sosyal Girişimi, çocukların yaşamındaki değişim için ebeveynler ile birlikte çalışıyor. Ebeveyn çocuk bağını kuvvetlendirecek ürün ve hizmetler geliştiriyor. Kamu Kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları için tamamlayıcı bir hizmet sunuyor. Bugüne dek 2 kamu kurumu, 8 sivil toplum kuruluşu, 10'dan fazla şirket ile yaptığı çalışmalar kapsamında 140'dan fazla çocuk ve ebeveyn ile saha çalışması gerçekleştirdi. Sunduğu çözüm önerisi, 2019 itibariyle Türkiye'nin dört bir yanına ulaşacak bir modele dönüşüyor. Ekibindeki uzman psikolojik danışmanlar, tasarımcılar ve öğretmenler ile birlikte disiplinlerarası bir çalışma yürütüyor.

Mezunumuz Gözde Şekercioğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada Önemsiyoruz Sosyal Girişiminin, Dernek ya da Vakıf'tan farklı bir tüzel kişiliği olduğunu vurguladı ve kar amacı güden ancak elde ettiği karı etki alanını genişletmek ve sosyal etkisini büyütmek için kullandığını belirtti.

Hapishanede annesi ile yaşayan 0-6 yaş aralığındaki çocuklara oyun ve oyuncak, annelere gelişim rehberliği programı ulaştırdıkları Bir Kucak Oyuncak projesi kapsamında, T.C Adalet Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonrasında, Gaziantep E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Kasım ayı itibariyle 12 haftalık programlarına başladılar.


ANAOKULU ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI EĞİTİMİ

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında GKV Özel Anaokulu öğrencilerimize ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi.

Konuşmacı olarak, aynı zamanda velimiz olan, Çocuk Diş Hekimi Erkan Onur Akgün’ün katıldığı etkinlikte çocuklarda okul öncesi dönemde beden sağlığının önemli bir parçasını oluşturan ağız ve diş sağlığı konusunda bilgiler öğrencilerimizle paylaşıldı.


GKV ÖZEL LİSELERİ ÖĞRENCİLERİ POSTER SUNUMLARIYLA ÜLKELERİ ve RENKLERİ TANITTI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri A10A ve A10B sınıfı öğrencilerimiz “Diversity and Unity Among Different Countries” adlı etkinlikte farklı ülkelere ait kültürleri, renklerin anlamları ve psikolojik etkilerini hazırladıkları poster sunumları ile İngilizce olarak anlattı.

GKV Özel Okulları Yabancı Diller koordinatörlüğünde GKV Özel Liseleri İngilizce Öğretmenleri Aynur Şavklıyıldız, Selin Yaman ve Fatma Özseven’in desteği ile öğrencilerimiz tarafından hazırlanan posterlerin sunumları hem diğer öğrencilerimize hem de GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir ve GKV Özel Okulları Yabancı Diller Direktörü Sayın Cristina Gültekin’e İngilizce olarak yapıldı.


“KESİ-YORUM” ADLI SERGİ SANATSEVERLERİN BEĞENİSİNE SUNULDU

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 5.6. ve 7. sınıf öğrencilerimizin portre ve gözlük tasarımlarının yer aldığı “Kesi-yorum” adlı sergi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

GKV Özel Okulları Görsel Sanatlar Zümresi Başkanı Hayal Bazoğlu liderliğinde toplam 275 eserin yer aldığı sergi açılışına GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Sayın Can Hoşcan, GKV Özel Okulları Yabancı Diller Direktörü Sayın Cristina Gültekin, GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir, GKV Özel Ortaokulu Müdürü Sayın Abdullah Dağlı, GKV Özel Ortaokulu Müdür Yardımcısı Sayın Yeliz Bircan, Görsel Sanatlar Öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Arzu edenler sergiyi GKV Özel Ortaokulunda oluşturulan “Sanat Sokağı”nda 15 Aralık tarihine kadar ziyaret edebilirler.


GKV ÖZEL OKULLARI GELENEKSEL 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ BALOSU DÜZENLENDİ

GKV Özel Okulları Geleneksel 24 Kasım Öğretmenler Günü Balosu tüm değerli GKV Özel Okulları öğretmenlerinin katılımları ile düzenlendi.

Düzenlenen baloya Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli-Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy, Sayın Celal Ersoy, GKV Mütevelli-Yönetim Kurulu Üyeleri, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Sayın Müfit Taşlıyar, GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcıları Sayın Can Hoşcan, Sayın İsmet Tiryaki, GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir, GKV Özel Ortaokulu Müdürü Sayın Abdullah Dağlı, GKV Özel İlkokulu Müdürü Sayın Mustafa Şenel, GKV Özel Anaokulu Müdürü Sayın Gökçen Bulut, müdür yardımları ve tüm öğretmenlerimiz katıldı.

GKV Mütevelli-Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy’un tüm öğretmenlerimize yönelik 24 Kasım Öğretmenler Günü konuşması ile açılışı yapılan balo Sayın Ersoy’un Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcıları ve okul müdürlerine özverili çalışmalarından dolayı çiçek takdimleri ile devam etti.

Düzenlenen gecede GKV Özel Liseleri Tarih Öğretmeni Emel Taşar’ın 20., GKV Özel Liseleri İngilizce Öğretmeni Bilge Didem Korkmaz ve GKV Özel Anaokulu Öğretmeni Sibel Sarıbaş’ın okullarımızdaki 15. hizmet yılı anısına kıdem plaketleri GKV Özel Okulları Genel Müdürü Sayın Müfit Taşlıyar tarafından takdim edildi. Öğretmenlerimizin canlı sahne performanslarının renk kattığı gece 24 Kasım Öğretmenler Günü anısına pasta kesim töreni ile son buldu.


GENEL MÜDÜR VE GENEL MÜDÜR YARDIMCILARIMIZ OKULLARIMIZDA GÖREVLİ TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖĞRETMENLER GÜNÜ'NÜ KUTLADI

GKV Özel Okulları Genel Müdürü Sayın Müfit Taşlıyar, Genel Müdür Yardımcıları Sayın Can Hoşcan ve Sayın İsmet Tiryaki GKV Özel Anaokulu, İlkokulu, Ortaokul ve Liselerinde görevli tüm öğretmenlerimizi tek tek ziyaret ederek 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.


24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ TÖRENİNDE “BEN ÖĞRETMEN OLMALIYIM” ORATORYOSU SAHNELENDİ

GKV Özel İlkokulu tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü anısına tören düzenlendi. Törene GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcıları Sayın Can Hoşcan, Sayın İsmet Tiryaki, GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir, GKV Özel Ortaokulu Müdürü Sayın Abdullah Dağlı, GKV Özel İlkokulu Müdürü Sayın Mustafa Şenel, GKV Özel Anaokulu Müdürü Sayın Gökçen Bulut, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy’un 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajının okunması ile devam etti.

Törenin açılış konuşmasını yapan GKV Özel İlkokul Müdürü Sayın Mustafa Şenel Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından BAŞÖĞRETMEN ünvanının verilmesi vesilesi ile 1981 yılında meclis tarafından alınan bir kararla 24 Kasım tarihinin Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başlandığını belirtti. Atatürk’ün eğitim alanında yaptığı çalışmalara da değinen Şenel öğretmenlik mesleğini icra ederek kutsal bir görevi yerine getiren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutladı.

24 Kasım Öğretmenler Günü töreninde 3B sınıfı öğretmenimiz Fatma Besnili günün anlam ve önemine dair duygu ve düşüncelerini dile getirirken 3A sınıfı öğretmenimiz Seray Boyno “Dünyanın Bütün Çiçekleri” adlı şiiri okudu. Törende ayrıca okullarımızda 20. hizmet yılını tamamlayan Hasan Bayoğlu ve Mustafa Taşçılar’a Genel Müdür Yardımcıları Sayın Can Hoşcan ve Sayın İsmet Tiryaki tarafından kıdem plaketleri takdim edildi.

“Ben Öğretmen Olmalıyım” oratoryosunun GKV Özel İlkokulu 3. Sınıf öğrencilerimiz tarafından sahnelendiği tören “Atatürk’ü Duymak” şiiri, bayrak geçişi, Öğretmen Marşı ve 10. Yıl Marşı’nın okunması ile son buldu.


“BAŞ ÖĞRETMEN ATATÜRK” SERGİSİ AÇILDI

Okulumuzda 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında 'Baş Öğretmen Atatürk' konulu fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Açılışa GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcıları Sayın Can Hoşcan, Sayın İsmet Tiryaki, GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir, GKV Özel Ortaokulu Müdürü Sayın Abdullah Dağlı, GKV Özel İlkokul Müdürü Sayın Mustafa Şenel, GKV Özel Anaokulu Müdürü Sayın Gökçen Bulut, GKV Özel İlkokulu Müdür Yardımcıları Sayın Uğur Özeren ve Sayın Ali Dirgen, GKV Özel İlkokulu 4. Sınıf Öğretmeni Suzan Özaslan ve öğrencileri, serginin hazırlanmasında emek veren GKV Özel İlkokulu Görsel Sanatlar Öğretmenleri Şeyma Aslantaş ve Serpil Ertem katıldılar. Siyah beyaz fotoğraflardan oluşan sergide Atatürk’ün yurt gezilerinde kullandığı trenin maketi de sergileniyor.

Sergi 30 Kasım Cuma gününe kadar ziyaret edilebilecek.


IBDP ÖĞRENCİLERİMİZİN “HER BAĞIŞ, YENİ BİR HAYATTIR” ADLI FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

GKV Özel Cemil Alevli Koleji (IBDP) C11A sınıfı öğrencilerimiz tarafından CAS Projeleri kapsamında (C-Creativity (Yaratıcılık), A-Action (Hareket) ve S-Service (Toplum Hizmeti) ) “Her Bağış, Yeni Bir Hayattır” adlı fotoğraf sergisi açıldı.

GKV Özel Liseleri Biyoloji Öğretmeni Özge Ataker Arıcan önderliğinde öğrencilerimiz tarafından hazırlanan ve organ bağışına dikkat çekmeyi hedefleyen sergi açılışına GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir, Müdür Yardımcıları Sayın Mevlüt Duman, Sayın Engin Biba, GKV Özel Liseleri IBDP Koordinatörü Sayın Özlem Kara, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

"Her Bağış, Yeni Bir Hayattır" sloganından yola çıkılan sergi, organ nakli bekleyen ve nakil olmuş hastaların hayat ve ölüm arasındaki ince çizgide yaşadıklarını anlatan, gerçek donörlerin yer aldığı fotoğraflardan oluşuyor.

IBDP öğrencilerimiz organ bağışına dikkat çekmek amacıyla ayrıca sınıflarda arkadaşlarına yaptıkları sunumlarla bilgiler verdi, panolar hazırladı ve arkadaşlarının ve öğretmenlerinin organ bağışı konusundaki görüşlerini yazılı olarak aldılar. Öğrencilerimiz organ bağışına dair topladıkları görüşleri önümüzdeki hafta düzenleyecekleri seminerde açıklayacaklar.

Sergi, 30 Kasım 2018 Cuma gününe kadar GKV Özel Liselerinde ziyaret edilebilecek.


OKULUMUZUN AVRUPA GENÇLİK PARLAMENTOSU (EYP) KULÜBÜ’NDEN BÜYÜK BAŞARI

13-16 Nisan 2018 tarihlerinde Ankara’da Türkiye’den 200 Avrupa Gençlik Parlamentosu üyesi öğrencinin katılımı ile gerçekleşen Avrupa Ulusal Gençlik Parlamentosu (EYP -National Selection Turkey ) seçimlerine GKV Özel Cemil Alevli Koleji Delegasyonu olarak katılan öğrencilerimiz 7 jüri değerlendirmesi sonucu uluslararası yapılacak olan tüm konferanslara davet edilme hakkı kazandılar.

GKV Özel Cemil Alevli Koleji Uluslararası Bakalorya Diploma Programı (IBDP) 11. sınıf öğrencisi Bilge Temel 13 - 21 Ekim 2018 tarihleri arasında Hollanda’nın Rotterdam kentinde 88. Avrupa Gençlik Parlamentosu Uluslararası Konferansı’na;

C11A sınıfı öğrencimiz Zeynep Özharat 04-09 Nisan 2018 tarihlerinde Almanya’nın Flensburg şehrinde yapılan Ulusal Gençlik Konferansı’na ve C11A sınıfı öğrencimiz Melisa Ece Yılmaz 10-15 Nisan 2018 tarihleri arasında İspanya’nın Kordoba kentinde yapılan 13. Ulusal Seçim Konferansı’na katılarak ülkemizi ve okulumuzu başarı ile temsil ettiler.

Öğrencilerimiz, Avrupa’nın siyasi geleceğinin tartışıldığı oturumlarda yasa tasarıları, barışçıl çözüm önerileri ve akademik çalışmaları ile okulumuzun gurur kaynağı oldular.

GKV Özel Cemil Alevli Koleji (IBDP) Koordinatörü Özlem Kara yaptığı açıklamada; “Gaziantep Kolej Vakfı Avrupa Gençlik Parlamentosu Kulübü öğrencilerimiz her yıl iki kez yapılan ve lise öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşen ulusal seçimler için yıl boyu kulüp çalışmalarımızla hazırlanmaktadırlar. Dünya sorunlarının tartışıldığı ve güncel konular üzerine araştırmaların yapıldığı kulüp çalışmalarında öğrencilerin farklı bakış açıları ve dünya sorunlarına farkındalık geliştirmeleri beklenmektedir. Kulüp çalışmalarında akademik dilin İngilizce olması öğrencilerimizin uluslararası platformda kendilerini ifade edebilmelerini sağlamaktadır. Öğrencimizle gurur duyuyor ve başarılarının devamını diliyoruz.” dedi.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Müdürü Mehtap Özdemir konuya dair yaptığı açıklamada Avrupa’nın siyasi geleceğinin ve güncel konularının tartışıldığı bu tür akademik çalıştaylar öğrencilerimizin aktif olarak katılımlarını Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri olarak her zaman desteklediklerini belirtirken uluslararası çalışmaların devam edeceğinin altını çizdi.

Öğrencilerimize ayrıca GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir tarafından başarı belgesi ve kitap armağan edildi.


DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ’NDE UNICEF’E DESTEK OLDUK

Çocuk hakları konusunda dünyadaki en geniş çaplı çalışmaları yapan UNICEF ve Dünya Education işbirliği ile hayata geçirilen “#GoBlue and Donate Books” kampanyasına GKV Özel Okulları olarak destek verdik.

Kampanya kapsamında okulumuzda ‘Her Çocuk İçin Eğitim’ mesajıyla satışı yapılan her kitapla UNICEF’e bağış yapmış olduk.Herkesi mavi renkli kıyafetler giyerek çocuk hakları konusuna dikkat çekmeye davet eden UNICEF’in #GoBlue projesi için okulumuzda düzenlediğimiz çeşitli etkinliklerle kampanyaya dikkat çektik.

Kampanya kapsamında okulumuzu ziyaret eden UNICEF eğitim danışmanlarından Ülkem Buckley ise UNICEF’in tüm dünya çocuklarının hakları için yaptığı çalışmalar ve çocuklar için verdiği tüm destekler konusunda öğrencilerimizi aydınlattı.


ÖĞRENCİLERİMİZ 400 ÇAM FİDANINI TOPRAKLA BULUŞTURDU

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 7. sınıf öğrencilerimiz Çevre Koruma Derneği işbirliği ile 400 çam fidanını toprakla buluşturdu.

GKV Özel Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Berkay Tahtacı ve PDR Öğretmeni Aslı Sertkaya eşliğinde fidan dikerek doğaya önemli bir katkı sunan doğasever öğrencilerimize etkinlik sonunda Çevre Koruma Derneği tarafından plaket takdim edildi.


DÜNYA FELSEFE GÜNÜ’NÜ FELSEFE SOKAĞINDA KUTLADIK

1946 yılında Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı, Ioanna Kuçuradi’nin önerisi ve Unesco’nun kabulü ile “Dünya Felsefe Günü” her yıl Kasım ayının 3. Perşembe günü tüm dünyada kutlanmaktadır.

GKV Özel Liseleri Felsefe Öğretmenleri Dilber Göktekin ve Duygu Yıldız koordinasyonunda ve lise öğrencilerimizin çalışmalarıyla oluşturdukları “Felsefe Sokağı”nın açılışı ile Dünya Felsefe Günü’nü kutladı.

Açılışa GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir, GKV Özel Ortaokulu Müdürü Sayın Abdullah Dağlı, Müdür Baş Yardımcısı Mevlüt Duman, Müdür Yardımcıları Nöfer Çiftçioğlu, Engin Biba, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldılar.

İnsanı kendi ile buluşturan, “daha iyi insan, daha iyi dünya” vizyonunu gerçekleştirmenin yolu olarak kabul görmüş Felsefe’ye dair oluşturulan sokakta Filozoflar Geçidi, lise 10. ve 11. Sınıf öğrencilerimizin kendi çizimlerinden oluşan Nietzche, Socrates, Hegel, Aristoteles, ilk Türk kadın Filozof Kuçuradi gibi filozofların portre çizimleri ve karikatürleri, Felsefe Ağacı, Erdemler Saati gibi çalışmalar yer almaktadır.


ÖĞRENCİLERİMİZ BİRLEŞMİŞ MİLLETLER BARIŞ ELÇİLERİNİ TANITTI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulunda Rehberlik Zümresi koordinasyonunda hayata geçirilen 'Barış Elçileri' projesi kapsamında Ekim Ayı Barış Elçileri, aralarında Muhammed Ali, Malala Yusufzai, Midori Goto, Leonardo Di Caprio gibi isimlerin de yer aldığı dünyaca ünlü Birleşmiş Milletler barış elçilerini arkadaşlarına tanıttılar.

Öğrencilerimiz, dünya barışına katkı sağlamak, insanlar arasındaki sorunlara çözümler üretmek ve barışın öneminin kavranması yönünde birçok sosyal sorumluluk projesini geliştirmek ve uygulamak üzere seçilen “Barış Elçileri”nin görevlerinin neler olduğunu arkadaşlarıyla paylaştılar.

GKV Özel İlkokulu Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenleri Fatma Harbiye Hekim, Gökçe Bekar ve Murat Demir yaptıkları açıklamada; “ Kendileri çok küçük ama yürekleri kocaman olan barış elçisi çocuklar, onlar barışın çocukları; Barışa gönül vermiş gönüllüler, dünyanın hiçbir yerinde bir tane bile insanın acı çekmesini, şiddete maruz kalmasını istemeyen ve artık bütün dünya ülkelerinin buna dur diyebileceğini düşünen dünya barış elçileri. Bir gün mutlaka bütün dünyada barışın sağlanacağına yürekten inanan yirmi bir barış elçisi çocuk. Bu çocuklar dünyada barışı sağlayamasalar bile okullarında barışı sağlamak, arkadaşlarının yaşadığı problemlerde onlara uygulanan "Barış Köşesi Projesi”ni kullanarak destek oluyorlar." diye belirttiler.


TÜRK KIZILAY’IN 150. YILINDA BÜYÜK DESTEK

GKV Özel Okulları olarak gönüllü kan bağışına öncülük eden Türk Kızılay’ın 150. yılı anısına kan bağışı kampanyası ile önemli bir sosyal sorumluluk projesine destek olduk.

İdareci, öğretmen, veli ve çalışanlarımızın destekleri ile başlattığımız kan bağışı kampanyasında Türk Kızılayı okulumuzda kan verme noktası oluşturdu.

Destekçilerimiz gerekli tetkiklerden sonra üretimi mümkün olmayan tek kaynağı insan olan kan vermenin manevi huzurunu yaşadı. Tüm destekçilerimize teşekkürlerimizi sunarız.


ÖĞRENCİLERİMİZİN İNGİLİZCE POSTER SUNUMLARI

GKV Özel İlkokulu 2. ve 4. sınıf öğrencilerimiz İngilizce dersi için hazırladıkları posterleri önce sınıflarında arkadaşlarına İngilizce olarak sundu ardından bu çalışmalarını okul panosuna asarak diğer arkadaşlarıyla paylaştı.

Öğrencilerimiz hazırladıkları panolarda ve sunumlarda rutin olarak yaptıkları eylemlerin yanı sıra güvenlik, sağlık, küresel ısınma gibi farkındalık uyandıracak konuları da İngilizce olarak ifade etti.

GKV Özel Okulları Yabancı Diller koordinasyonu ve GKV Özel İlkokulu İngilizce Zümresi desteğiyle sunumlara hazırlanan öğrencilerimiz için bu çalışma hem yabancı dil gelişimlerine katkı sundu hem de toplumsal duyarlılık yaratacak mesajların hazırlanması takım çalışmasıyla desteklendi.


KOMPOZİSYON ve RESİM YARIŞMASI SONUÇLARI BELLİ OLDU

Geçtiğimiz hafta Atatürk’ü Anma Etkinlikleri kapsamında GKV Özel Ortaokulu Türkçe Zümresi tarafından düzenlenen “Ata’mıza Mektup Var” adlı kompozisyon yarışması ile GKV Özel Okulları Görsel Sanatlar Zümresi tarafından düzenlenen “Ata’ma Özlem” konulu resim yarışmasının sonuçları belli oldu.

GKV Özel Ortaokulu öğrencilerimiz arasında düzenlenen ve 97 öğrencimizin katıldığı kompozisyon yarışmasında BİRİNCİ Ece Naz Altuncu (7E), İKİNCİ Melisa KARADAŞ (7G), ÜÇÜNCÜ Eyşan Ovayolu (6D) oldu.

Tüm birimlerdeki öğrencilerimizin toplam 257 resimle katılım sağladığı resim yarışmasında ise;

GKV Özel Anaokulu

BİRİNCİ Çağatay Turan Kuyruk (6 yaş),

İKİNCİ Bade Duru Kahraman (6 yaş),

ÜÇÜNCÜ Naz Nalbant (5 yaş),

MANSİYON Duru Borazan (6 yaş)

GKV Özel İlkokulu

BİRİNCİ Derin Özönel (4F),

İKİNCİ Beren Özdemir (3A),

ÜÇÜNCÜ Çağan Onur Bayel (1D),

MANSİYON Ada Yağmur Daplan (2C)

GKV Özel Ortaokulu

BİRİNCİ İklim Kılıç (6D),

İKİNCİ İlçin Erdizci (6D),

ÜÇÜNCÜ Ela Karaçurun (6C),

MANSİYON Zehra Yağmur Yılmaz (5F)

GKV Özel Liseleri

BİRİNCİ Elif Naz Yıldırım (F10B),

İKİNCİ Ada Asal (F9B),

ÜÇÜNCÜ Elif Ercişli (F9B),

MANSİYON Alp Gümüşburun (F9B)

Yarışmalarda derece elde eden öğrencilerimiz için düzenlenen ödül törenine GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Sayın İsmet Tiryaki, GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir, GKV Özel Ortaokulu Müdürü Sayın Abdullah Dağlı, GKV Özel İlkokulu Müdürü Sayın Mustafa Şenel, GKV Özel Anaokulu Müdürü Sayın Gökçen Bulut, Görsel Sanatlar Öğretmenleri Hayal Bazoğlu, Melek Kamal, Şeyma Aslantaş, Serpil Ertem, Emine Korkmaz GKV Özel Ortaokulu Türkçe Öğretmenleri Begüm Özdikici, Esra Leyla katıldı. Dereceye giren öğrencilerimize Prof. Dr. İlber Ortaylı tarafından ıslak imzalı “Gazi Mustafa Kemal Atatürk” kitabı, GKV ajanda seti ve başarı sertifikaları armağan edildi.


GKV’LİLER, 10 KASIM’DA ANITKABİR’DE

ATATÜRK’ün vefatının 80'inci yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında Ankara’ya giden Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencileri Anıtkabir’de Ata’nın manevi huzuruna çıkarak saygı duruşunda bulundular. Anma törenine katılan öğrenciler Ankara’nın tarihi ve turistik alanlarında da incelemeler yapacak.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencileri Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında Ankara’ya giderek Anıtkabir’de 10 Kasım anma törenine katıldı. Ankara’da yer alan tarihi ve turistik yerleri dolaşacak olan GKV kafilesi, birinci meclis ve TBMM’de de incelemeler yaparak Ankara’da bulunan çeşitli müzeleri ziyaret edecek. GKV Özel Ortaokulu Müdür Yardımcısı Korkut Özkeleş, GKV’li öğretmenler Meliha Bolat, Derya Yener, Berkay Tahtacı ve Murat Kiremit’in rehberlik yaptığı 37 öğrenciden oluşan kafile sabahın erken saatlerinde Ankara’ya ulaşarak Anıtkabir’e gitti. Anıtkabir’de Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunan ve mozoleye çiçek bırakan öğrenciler, Anıtkabir’de yakın tarihle ilgili sergilenen mekanları ziyaret etti. Atatürk’e ait eşyaları da inceleyen öğrenciler Anıtkabir’in bütün bölümlerini dolaşarak Kurtuluş Savaşından Atatürk’ün vefatına kadar dönemlerle ilgili sergilenen eşyaları görme şansı yakaladı.


HER 10 KASIM’DA OLDUĞU GİBİ SAYGIYLA ANIYORUZ

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. yılı anısına GKV Özel Okullarında anma töreni düzenlendi.

Anma törenine Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli-Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy, Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli-Yönetim Kurulu Üyeleri, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Sayın Müfit Taşlıyar, GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcıları Sayın Can Hoşcan, Sayın İsmet Tiryaki, GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir, GKV Özel Ortaokulu Müdürü Sayın Abdullah Dağlı, GKV Özel İlkokul Müdürü Sayın Mustafa Şenel, GKV Özel Anaokulu Müdürü Sayın Gökçen Bulut, müdür yardımcılarımız, tüm öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, velilerimiz ve mezunlarımız katıldı.

GKV Özel Okulları Genel Müdürü Sayın Müfit Taşlıyar tarafından büste çelenk bırakılması ile başlayan tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından GKV Özel İlkokul Müdürü Sayın Mustafa Şenel’in günün anlamına dair açılış konuşmaları ile devam etti. Mustafa Şenel Yaptığı konuşmasında yurdumuzun her bir köşesinde, köyünde, kasabasında, şehrinde, metropolünde; okulda, caddede, tarlada, köprüde hayatın 2 dakika durduğunu ifade etti.

Şenel: “Büyük ATAM o kadar yüce bir insan ki kimsenin yapamadığını ölümünden 80 yıl sonra yapıyor - zamanın akışını durduruyor. Biz, Türk ulusu olarak ne kadar şanslı bir milletiz ki böylesine asil bir lidere sahip olmuşuz. Atatürk’e sahip olmak, Öylesine büyük bir gurur ve öylesine büyük bir şereftir bizim için. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kısacık hayatına milyonlarca insanın yapamayacağı başarıları tek başına sığdırmış seçkin bir komutan, büyük bir devlet adamı, sanat aşığı, bilgili, erdemli ve asil bir insandır. O, Türk ulusunun istikbalinde her zaman bir yol gösterici olarak yer alacaktır. Biz, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının ilk misyonu da onun çizgisinden şaşmadan, inkılaplarını yaşatmak ve ATA’mıza layık yurtseverler yetiştirmektir. Onun azmi, kararlılığı, vatan sevgisi, bayrak sevgisi, bağımsızlık tutkusu, çağdaşlığı, ahlakı, insan sevgisi, sanata – kültüre ve bilime olan düşkünlüğü bizler için bir meşaledir.” dedi.

Törende ayrıca GKV Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Liselerinden öğrencilerimiz yaptıkları konuşmalar ve okudukları şiirleri ile Ata’mıza olan özlemlerini dile getirdiler. Tören, tüm öğrencilerimizin büste çiçek bırakması ile sona erdi.


“80. YILDA 80 YIL ÖNCESİNE YOLCULUK” SERGİSİ AÇILDI

80 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrıldığı günde vefatının resmi tebliği dahil olmak üzere vefat haberlerinin yer aldığı özel sayı orijinal gazeteler ve fotoğraflardan oluşan Gramof Han özel koleksiyonunun yer aldığı “80. Yılda 80 Yıl Öncesine Yolculuk Sergisi” okulumuzda açıldı.

Sergi açılışına Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli-Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy, Sayın Celal Ersoy, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Sayın Müfit Taşlıyar, GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Sayın İsmet Tiryaki, GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir, GKV Özel Ortaokulu Müdürü Sayın Abdullah Dağlı, GKV Özel İlkokulu Müdürü Sayın Mustafa Şenel, GKV Özel Anaokulu Müdürü Sayın Gökçen Bulut müdür yardımcılarımız, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Görsel Sanatlar Zümresi’nin de desteğiyle uzun uğraşlar sonuncunda özel bir konseptte hazırlanarak ziyaretçilerini adeta zamanda yolculuğa çıkartan sergi, 16 Kasım’a kadar GKV Özel Okulları Fuaye Alanı Öğretmenler Odası’nda ziyaret edilebilecek.


ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ARAMIZDAN AYRILIŞININ 80. YILI DOLAYISIYLA ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılışının 80. Yılına özel GKV Özel Ortaokulu Türkçe Zümresi tarafından anma programı düzenlendi.

Anma programına Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli-Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy, Sayın Celal Ersoy, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Sayın Müfit Taşlıyar, Genel Müdür Yardımcısı Sayın İsmet Tiryaki, GKV Özel Okulları Yabancı Diller Direktörü Sayın Cristina Gültekin, GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir, GKV Özel Ortaokulu Müdürü Sayın Abdullah Dağlı, GKV Özel İlkokulu Müdürü Sayın Mustafa Şenel, GKV Özel Anaokulu Müdürü Sayın Gökçen Bulut, müdür yardımcılarımız, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan GKV Özel Ortaokulu Müdürü Sayın Abdullah Dağlı yaptığı konuşmasında Büyük Önder Atatürk'ün 10 Kasım 1938'de ebediyete intikal edişine dair duygularını dile getirdi. Sayın Dağlı yaptığı konuşmasında; “O'nun ani ve apansız ayrılışı bütün Türk halkını derinden etkilemiş, ayrıca dünya üzerinde geniş bir yankı uyandırmıştır. Atatürk'ün vefatının hemen ardından dünya liderleri tarafından yapılan bütün açıklamaların ortak noktası, O'nun dünya üzerinde yetişmiş çok nadir bir dahi oluşu, büyük devlet adamlığı ve dünya milletlerine örnek olabilecek çalışmaları olmuştur. Atatürk, yenilikçi ve ileriyi görebilen özellikleri yanında büyük bir komutandır aynı zamanda. Türk Kurtuluş savaşına yön vermiş, milleti ile birlikte "ya istiklal ya ölüm" parolası ile hareket ederek, zaferin kazanılmasında en büyük pay sahibi olmuştur. Sevgili Gençler; İşte, 10 Kasım'lar bu yüzden milletçe tuttuğumuz yasa rağmen; Atatürk'ün fikirlerinin daha iyi anlaşılarak tatbik edileceği günler olmalıdır. Bugün bizler O’nu her zamankinden daha iyi anlayarak, düşüncelerinden daha iyi istifade ederek, bilimin ışığında ülkemiz ve milletimiz için daha iyi ne yapabiliriz onu düşünmeli ve zaman geçirmeden işe koyulmalıyız. Her 10 Kasım'ın üzerimizde oluşturduğu kaçınılmaz hüzne rağmen, anlam ve önemi bakımından büyük bir gün olduğunu sanırım artık daha iyi anlıyoruz. Atatürk'ün izinde yürüyen ve ulaştığı çizgiyi daha ileriye götürebilecek bir kuvvetin varlığını damarlarında hisseden Türk gençliği, kendisine yakışan başarıyı elde etmek için her türlü özveriyi gösterecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Büyük Önder Atatürk’ü ebediyete intikalinin 80. yıldönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. ”dedi.

*Program akışı; 7. sınıf öğrencilerimizin “Mavi Gözlü Bir Dev” ve “Atatürk” Şiiri, Koro “Atatürk’ün Bir Saati Vardı” Solo performans “Nasıl Söylesem” Kısa film gösterimi, Drama “Bir Ölümsüzlüğün Hikayesi” ve “Neden Atatürk?” “Dede Atatürk’ü Gördün mü?” “Atatürk’e Sesleniş” “Son Vals” ve “Zeybek”10 Kasım Anısına Resim ve Kompozisyon Yarışmaları İlanı, solo ve koro performansı “Yiğidim Aslanım”


ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN “ATATÜRK ve GENÇLİK” KONULU KONFERANS

Atatürk’ü Anma Haftası etkinliklerimiz kapsamında Akademisyen, Tarihçi, Yazar Prof. Dr. Orhan Doğan “Atatürk ve Gençlik” konulu konferans için öğrencilerimizle buluştu.

GKV Özel Ortaokulu ve Liseleri öğrencilerimiz için düzenlenen konferansa GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Sayın İsmet Tiryaki, GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir, GKV Özel Ortaokulu Müdürü Sayın Abdullah Dağlı, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Sayın Doğan öğrencilerimize yönelik yaptığı konuşmasında; “Tarih, Mustafa Kemal’e Türk Milletinin kaderinde adeta bir dönüm noktası olan 20. Yüzyılın ilk çeyreğinde büyük bir sorumluluk yüklemiş; o da, bu tarihî sorumluluğu bütün olumsuzluklara rağmen silah arkadaşları ve Türk milletiyle birlikte cesurca üstlenmiş ve başarıya ulaşmıştır. Bu başarının sonucunda O, ulusal, tam bağımsız ve milli egemenliğe dayanan, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuştur. “Türk kimliğini koruyarak çağdaşlaşma” projesi ile Türk milletine çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkmayı hedef olarak göstermiştir. Atatürk, şüphesiz çok yönlü bir liderdi. Özellikle yaptıkları ve söyledikleri değerlendirildiğinde; çağdaşı liderlerle mukayese yapıldığında O’nun “dahi bir lider” olduğu görülmektedir.

Atatürk’ün Gençliğe Hitabesindeki ifadelerle Orhun Abidelerindeki ifadelerden örnekler veren Sayın Doğan: “Türk milleti zaman zaman âdeta yok olma ile karşı karşıya gelmiş, Ancak asla hürriyetinden vazgeçmemiş, Düşmanlarının, “bunların işi bitti, öldüler” dediği anda ise âdeta toprağı yararak başını kaldırmış ve yok olması beklenirken dünyaya medeniyetin mührünü vurmuştur. Atatürk’ün de belirttiği gibi “muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur”. 21. yüzyılda gençlerimizin kendi bireysel sınırları içinde sorumlu, duyarlı ve çalışma azmi içinde önemli görevler üstlenerek, ülke kalkınmasına katkıda bulunacağına inanıyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80.yılında O’nu bir kez daha rahmetle anıyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi.


LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA UMUT OL!

Farkındalık yaratmak için maskeni tak ve fotoğrafını @losev1998 ve #lösemideğiliyilikbulaşır etiketleriyle paylaş. Lösemili çocuklara umut ol!

GKV Özel Cemil Alevli Koleji (IBDP) C11A sınıfı öğrencilerimiz 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’na dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla okul içinde kampanya başlattı.

GKV Özel Liselerinde sınıflarda yaptıkları sunumlarla lösemiye dair bilgileri arkadaşlarıyla paylaşan öğrencilerimiz maskelerle katıldıkları bilgilendirme seminerinde löseminin bulaşıcı bir hastalık olmadığına sadece lösemili çocukların etraflarındaki insanlardan ve havadan mikrop almamak için maske kullandıklarına vurgu yaptı.


KOLEKSİYONER MEHMET YAVUZ 80. YIL ÖZEL SERGİSİ AÇILDI

GKV Özel Okullarında Atatürk’ü Anma Haftası çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Okulumuzda bugün GKV Özel İlkokulu ve Görsel Sanatlar Zümresi işbirliğinde Koleksiyoner Mehmet Yavuz'un 1938 yılından itibaren milli bayramlarda ve 10 Kasım tarihlerinde yayınlanan gazetelerden oluşan özel koleksiyonunun yer aldığı sergi açılışı yapıldı.

Ata’mızın aramızdan ayrılışının 80. yılı olması dolayısı ile 80 gazetenin yer aldığı serginin açılışına GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir, GKV Özel Ortaokulu Müdürü Sayın Abdullah Dağlı, GKV Özel İlkokulu Müdürü Sayın Mustafa Şenel, GKV Özel Anaokulu Müdürü Sayın Gökçen Bulut, müdür yardımcılarımız, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Sayın Yavuz'un 1950'li yıllarda başladığı gazete arşivleme çalışması Atatürk, Milli Bayram ve Yas günlerine dair orijinal gazeteleri kapsıyor. Bu nadide çalışmaların yer aldığı sergi GKV Özel Okulları İdari Bina Fuaye Alanı'nda 16 Kasım'a kadar gezilebilecek.


İLKOKUL ÖĞRENCİLERİMİZDEN ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENİ

Atatürk'ü Anma Haftası etkinliklerimiz kapsamında Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 80. yılında minnet, saygı ve özlemle GKV Özel İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinin hazırladığı bir törenle anıldı. Velilerimiz, öğrenci ve öğretmenlerimizin yoğun katılımıyla gerçekleşen tören büyük bir ilgi ile izlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan tören, GKV Özel İlkokul Müdürü Sayın Mustafa Şenel’in konuşması ile devam etti. Sayın Şenel yaptığı konuşmasında; “Bundan 80 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti bizlere ve gelecek nesillere emanet ederek aramızdan ayrıldı. O ulusumuzun tüm tarih boyunca yetiştirmiş olduğu en büyük Türk’tür. İdealleri bu milletinin yüreğinde yaşadığı sürece Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk hep yaşayacaktır. Atatürk’ü anlamak ve anlatmak, onun kurduğu cumhuriyete ilelebet sahip çıkmak bizim birincil onur meselemizdir. ATA’mızı büyük bir sevgi, özlem, minnet ve saygı ile anıyoruz.” dedi.

“80. Anma Yılında, 80 Kelime ile Atatürk” konulu kısa bir videodan sonra öğrencilerimizin ‘’Karanlıktan Aydınlığa’’ oratoryosu seyircilerle buluştu. GKV Özel İlkokulu Çocuk Korosu’nun Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdiği tören ilgiyle izlendi.


ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN “VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ”

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu PDR Zümresi tarafından ortaokul öğrencilerimiz için “Verimli Ders Çalışma Teknikleri” konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.

GKV Özel Ortaokulu Rehber Öğretmenleri Suzan Bağcı ve Aslı Sertkaya’nın sunumuyla zenginleşen seminerde verimli çalışmanın başarıyı arttırmaya yarayan önemli bir beceri olduğu üzerinde duruldu.

Öğrenilen bilgilerin tekrar edilmesi, önemli notlara göz atılması, temiz ve düzenli olan bir odada yeterince ışığın ve temiz havanın bulunduğu bir ortamda çalışma alışkanlığı oluşturmanın önemine değinen öğretmenlerimiz her gün çok vakit harcayarak yapılan çalışmalar yerine konunun kazanımlarına odaklanarak az zamanda daha fazla verim elde edilebileceğinin altını çizdi.

Çeşitli takım oyunlarıyla desteklenen seminer soru - cevap bölümü ile son buldu.


GKV ÖZEL LİSELERİNDE YKS ÇALIŞMALARI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretim programlarında yapılan değişikliklerden dolayı 2019 Yükseköğretim Kurumlarına Geçiş Sınavı’na (YKS) (TYT, AYT VE YDT) girecek olan adayların sorumlu oldukları ders içerikleri Talim Terbiye Kurulu tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. GKV Özel Liseleri Müdürlüğü’nün yenilenen programlara göre öğretim programlarının güncellenmesine dair Haziran ayında başlattığı çalışma, Talim Terbiye Kurulu’nun 2019 YKS konu ve kazanımlarını kamuoyuyla paylaşması neticesinde nihai şeklini aldı. YKS’de adayların sorumlu olduğu konu ve kazanımlar branşlara göre sınıflandırılarak Zümre Öğretmenler Kurulu toplantısında alınan kararlar doğrultusunda 12. sınıf eğitim öğretim faaliyetleri 2019 YKS konu ve kazanımları çerçevesinde yeniden yapılandırıldı. Bununla birlikte 12. sınıf çalışmalarının koordinasyonunu sağlayan Rehberlik Servisi öğrenciler için hazırlanan çalışma programlarını ve ders dışı öğretim faaliyetlerini 2019 YKS kapsamında güncellendi. Son olarak GKV Özel Okulları Ölçme ve Değerlendirme Birimi deneme sınavlarına ait ölçme ve değerlendirme sonuçlarını 2019 YKS konu ve kazanımları çerçevesinde elde edecek şekilde çalışmalarını tamamladı.


DRAMA ÖĞRETMENİMİZ “EN İYİ KADIN OYUNCU” ÖDÜLÜNÜN SAHİBİ

GKV Özel İlkokul ve Ortaokulu Drama Öğretmeni Ayşe Sevil Atıcı 18. Direklerarası Seyirci Ödülleri performans kategorisinde “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünün sahibi oldu.

Seçici kurul üyelerinin, Türkiye ve KKTC’de sahne açan tiyatroların sezon oyunlarında başarılı buldukları sanatçıları değerlendirdikleri bir ödül sistemi olan Direklerarası Seyirci Ödülleri, Performans, Tasarım ve Yapımlar kategorilerinde halk jürisi (seyirci) olgusu ile belirleniyor.

2 kişilik kadın oyunu olan “Adviye” karakterindeki performansı ile ödülü hak eden Ayşe Sevil Atıcı Beykent Üniversitesi Oyunculuk bölümü mezunu ve Çağdaş Drama Derneği “Drama Liderliği” belgesine sahip.Ayşe Sevil Atıcı, 55 yıldan bu yana sanata, sanatçıya ve öğrencilerinin sanat ışığıyla çok yönlü bireyler olarak yetişmelerine özen gösteren okullarımızda Drama dersleri vermesinin yanı sıra Mavi Sanat Oyunculuk Atölyesi’nin de kurucusudur.

GKV Özel Ortaokul Müdürü Sayın Abdullah Dağlı, Müdür Yardımcıları Sayın Yeliz Bircan ve Sayın Korkut Özkeleş’in makamlarında tebriklerini ilettiği öğretmenimizi bu büyük başarısından dolayı kutlarız.


8. SINIF VELİLERİ İÇİN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

GKV Özel Ortaokulu 8. sınıf velileri için Lise Geçiş Sınavı (LGS) ve GKV Özel Liseleri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcıları Sayın Can Hoşcan, Sayın İsmet Tiryaki, GKV Özel Okulları Yabancı Diller Direktörü Sayın Cristina Gültekin, GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir, GKV Özel Ortaokulu Müdürü Sayın Abdullah Dağlı, IBDP Koordinatörü Sayın Özlem Kara, müdür yardımcıları, öğretmenler ve 8. sınıf velilerinin tamamı katıldı.

Açılış konuşmasını yapan GKV Özel Ortaokul Müdürü Abdullah Dağlı LGS 2018 başarımız, okulumuzda uygulanan LGS hazırlık süreci, 8. sınıf öğrencilerimiz için uygulanan etüt programı, deneme sınavları, değerlendirme yöntemlerinden oluşan akademik süreci detaylarıyla açıkladı.

Programın devamında GKV Özel Liseleri Müdürü Mehtap Özdemir liselerimizde uygulanan akademik, sosyal, kültürel ve sportif başarılarla ilgili çalışmaları anlattığı bir sunum yaptı. Özdemir GKV Özel Fen Lisesi, GKV Özel Cemil Alevli Koleji (IB) ve GKV Özel Anadolu Lisesi kabul şartları, kontenjanları, akademik kadro, ders uygulanış metotları, sınava hazırlık süreci, etütler, GKV Özel Liselerinde öğrenci takip sistemi olarak uygulanan mentorlük ve rehberlik yaklaşımları ve öğrenci kulüpleri hakkındaki bilgileri 8. sınıf velilerimizle paylaştı. Program soru-cevap bölümü ile son buldu.


ÖĞRENCİLERİMİZ ALMANCA GÜNÜ’NDE ALMAN KÜLTÜRÜNÜ TANITTI

GKV Özel Liseleri 9. ve 10. sınıf Almanca Kulübü öğrencilerimiz öğretmenleri ile birlikte hazırladıkları Almanca Günü’nde Alman dilini ve Alman kültürünü tanıttı. Alman kültürünü yansıtan yiyecekler hazırlayan öğrencilerimiz panolarda ve sınıflarda Alman tarihi ve kültürünü yansıtan sunumlar yaptı.

Kültürler arası etkileşimi arttırmayı amaçlayan etkinlikte öğrencilerimiz Almanca dilini kullanabilme imkanı bulurken, aynı zamanda Alman tarihini ve kültürünü daha yakından öğrenme fırsatı yakaladılar.


GKV ÖZEL OKULLARI ÖĞRENCİLERİNDEN İKİ İL BİRİNCİLİĞİ

Öğrencilerimiz Şehitkamil Belediyesi 38. Geleneksel Satranç Turnuvası 29 Ekim Cumhuriyet Kupası’nda iki birincilik elde ederek büyük bir başarıya imza attı.

Gaziantep Şehitkâmil Belediyesi tarafından Atatürk Spor ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen turnuvada GKV Özel İlkokulu 3. sınıf öğrencimiz Çağan TÜTÜNCÜLER 9 Yaş Genel Kategori’de, GKV Özel Ortaokulu 6. sınıf öğrencimiz Dila BALOĞLU 14 Yaş Genel Kategori’de İL BİRİNCİSİ oldu ve Cumhuriyet Kupası’nı kazandı.

Öğrencilerimize aynı zamanda başarılardan dolayı GKV Özel Ortaokul Müdürü Sayın Abdullah Dağlı ve GKV Özel İlkokul Müdürü Sayın Mustafa Şenel tarafından başarı belgesi ve GKV Özel Okulları madalyası takdim edildi. Öğrencilerimizi kutlarız.


GKV ÖZEL İLKOKULU ve ANAOKULU CUMHURİYET KORTEJİ

GKV Özel İlkokulu ve Anaokulu öğrencilerimizin bando eşliğinde 29 Ekim Cumhuriyet Korteji etkinliğinden kareler


CUMHURİYET’İMİZİN 95.YILI KUTLU OLSUN

GKV Özel Ortaokulu tarafından “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 95. Yıl Özel Töreni” düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 95. yılını coşkuyla kutladığımız resmi törene GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy, Sayın Celal Ersoy, GKV Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Gamze Aşnük, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Sayın Müfit Taşlıyar, Genel Müdür Yardımcıları Sayın Can Hoşcan, Sayın İsmet Tiryaki, GKV Özel Okulları Yabancı Diller Direktörü Sayın Cristina Gültekin, GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir, GKV Özel Ortaokulu Müdürü Sayın Abdullah Dağlı, GKV Özel İlkokul Müdürü Sayın Mustafa Şenel, GKV Özel Anaokulu Müdürü Sayın Gökçen Bulut, müdür yardımcılarımız, velilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

GKV Özel Ortaokulu Türkçe öğretmenleri Esra Leyla ve Fulden Taşkın organizasyonunda düzenlenen törende toplam 140 öğrenci görev aldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından törenin açılış konuşmasını GKV Özel Ortaokul Müdürü Sayın Abdullah Dağlı yaptı. Sayın Dağlı yapmış olduğu konuşmasında ulus olarak büyük bir zafere ulaştırdığımız Kurtuluş Savaşı’mızı yeni, güçlü bir devletle ve Cumhuriyet yönetimi ile taçlandırışımızın üzerinden tam 95 yıl geçtiğine vurgu yaparak herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutladı.

Sayın Dağlı yaptığı konuşmasında; “Büyük Atatürk’ün eseri ve milletimize armağan olan Cumhuriyetin ilanının 95. yılını birlikte kutlamanın mutluluğu, coşkusu ve heyecanı içindeyiz. Cumhuriyet aydınlanmanın adıdır. 95 yıl önce bugün yakılan bir meşaledir. Ulusun kayıtsız şartsız egemenliğini kendi elinde tuttuğu sistemin adıdır. Nene Hatunların, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin sesidir. Cumhuriyet laikliktir. Cephede askerle omuz omuza veren Türk kadının, haklarına kavuşmasıdır. Tarlada, fabrikada, okulda, mecliste kadınların “Ben de varım!” diyen ezgisidir. Devrimlerdir. Cumhuriyet, umutlarını yitirmiş bir milletin, küllerinden yeniden doğuşudur. Sevgili Gençler, Atatürk’ün bizlere armağan ettiği, “En büyük eserim” dediği Cumhuriyet, sizlerin omuzlarında yükselecek. Bu nedenle, sizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve devrimlerini koruyup kollamak, iç ve dış tehditlere karşı uyanık olmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetin 95. kuruluş yıldönümünü kutlar, Büyük Önder Atatürk’ü ve canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları Şad olsun.”dedi.

Program akışında açılış konuşmalarının ardından “Şahlanış” Oratoryosu, “Karanlıktan Aydınlığa” drama gösterisi, 7A öğrencisi Nil Demirçubuk’un anlatımıyla “Cephede Atatürk”, vals gösterisi, 7A öğrencileri Naz Durakoğlugil ve Nehir Say’ın anlatımıyla “29 Ekim” Cumhuriyet Gençliği Korosu yer aldı.

Törende ayrıca Şehitkamil Belediyesi 6. Geleneksel Basketbol Cumhuriyet Kupası Müsabakaları’nda il birincisi olan takımımız GKV Özel Ortaokulu Yıldız Erkekler Basketbol Takımı, Şehitkamil Belediyesi 7. Geleneksel Kulüplerarası 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Yüzme Yarışları’nda 6 il birinciliği, 4 il ikinciliği ve 1 il üçüncülüğü elde eden öğrencilerimiz ve GKV Özel İlkokulu Streetball Turnuvası’nda birinci seçilen takımlar GKV Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Gamze Aşnük ve GKV Özel Okulları Genel Müdürü Sayın Müfit Taşlıyar tarafından ödüllendirildi.


GKV ÖZEL CEMİL ALEVLİ KOLEJİ (IBDP) ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİ 50. YILINI KUTLADI.

IBDP 5O. Yıl Kutlama Programı’na GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcıları Sayın Can Hoşcan, Sayın İsmet Tiryaki, Yabancı Diller Direktörü Sayın Cristina Gültekin, GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir, GKV Özel İlkokul Müdürü Sayın Mustafa Şenel, GKV Özel Cemil Alevli Koleji IBDP Koordinatörü Sayın Özlem Kara, müdür yardımcılarımız ve tüm IBDP öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.Aynı zamanda önceki dönem IBDP Koordinatörü olan Genel Müdür Yardımcısı Can Hoşcan, GKV Özel Liseler Müdürü Mehtap Özdemir ve IBDP Koordinatörü Özlem Kara IBDP’nin 50. yılını kutlayarak, bugüne kadar verdiğimiz mezunlarımızın başarılarından, IB’nin okullarımızda kuruluş sürecinden ve dünya genelinde uygulanan IB felsefesine ve uygulanış şekline dair bilgileri GKV Özel Cemil Alevli Koleji (IBDP) öğrencilerimizle paylaştı.

Etkinlikte ayrıca London School of Law \Hukuk öğrencisi IBDP mezunumuz Nida Kadayıfçı, Acıbadem Üniversitesi’nde IB bursu ile Tıp Fakültesi’nde okuyan IBDP mezunumuz Osman Gül’ün 50. yıl mesajları yayınlandı. 10.,11.ve 12. Sınıf IBDP öğrencilerimiz IB programının kendilerine kattığı uluslararası vizyondan ve deneyimlerinden bahsetti.

IB (Uluslararası Bakalorya) programı; kültürler arası anlayış ve saygıya dayanan, daha barışçıl ve daha iyi bir dünya yaratmak isteyen, sorgulayan, bilgili ve duyarlı genç insanlar yetiştirmeyi amaçlar.

Bu amaç doğrultusunda IB Organizasyonu okullarla, hükümetlerle ve uluslararası organizasyonlarla birlikte çalışarak uluslararası eğitim ve kapsamlı değerlendirmeler içeren programlar oluşturur.

GKV Özel Okulları, 2012 yılında IB Organizasyonu’ndan onay alarak 150’den fazla ülkede, dünya genelinde 5.000 okulda ve ülkemizde şuan 43 lisede uygulanan Uluslararası Bakalorya Programı’nı Türk müfredatıyla birleştiren, IB felsefesini kuruluş amaçlarıyla sentezleyen Türkiye’deki ilk okullardan olmuştur.

2016 yılından itibaren toplam 18 mezun verdik ve IB mezunlarımız bugün Amerika, İngiltere, İrlanda başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde okulumuzu gururla temsil etmektedirler.

55 yıl önce dünya vatandaşı yetiştirme vizyonuyla Merhum Cemil Alevli’nin hedefleri doğrultusunda kurulan okulumuzda Uluslararası Bakalorya Diploma Programı’nı, GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy’un büyük desteği, IB deneyimine sahip uzman yönetici ve öğretmenlerimizin de katkılarıyla 6 yıldır başarıyla uygulamanın haklı gururunu yaşıyoruz.


CUMHURİYET’İMİZİN 95. YILI ANISINA “ATATÜRK ve CUMHURİYET” SERGİSİ

“GKV Özel Okulları Cumhuriyet Bayramı 95. Yıl Etkinlikleri” kapsamında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan, Cumhuriyet’imizin 95. yılı anısına “Atatürk ve Cumhuriyet” temalı resim sergisi düzenlenen törenle açıldı.

29 Ekim’e doğru 29 farklı karakalem ve 3 boyutlu katlama tekniği kullanılarak GKV Özel Okulları Sanat Zümresi Koordinatörü Hayal Bazoğlu organizasyonunda düzenlenen serginin açılışına GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Sayın İsmet Tiryaki, GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir, GKV Özel Ortaokulu Müdürü Sayın Abdullah Dağlı, GKV Özel Anaokulu Müdürü Sayın Gökçen Bulut katıldı.

Öğrencilerimizin hayal gücü, duygu ve düşüncelerini ifade edebilmelerine olanak tanıyarak Atatürk sevgisi ve Cumhuriyet değerlerine ilişkin duyarlılıklarını sanat yoluyla arttırmayı amaçlayan sergi 31 Ekim 2018 Çarşamba gününe kadar GKV Özel Ortaokulu ve İdari Bina fuaye alanında ziyaret edilebilecek.


ÖĞRENCİLERİMİZDEN 29 EKİM CUMHURİYET KUPASI YÜZME YARIŞLARI’NDA BÜYÜK BAŞARI

Şehitkamil Belediyesi 7. Geleneksel Kulüplerarası 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Yüzme Yarışları’nda GKV’li öğrenciler büyük başarı elde etti.

GKV Özel Ortaokulu 7. sınıf öğrencimiz Dicle Su Sertpolat;

400 metre serbest stilde il BİRİNCİLİĞİ,

200 metre serbest stilde il BİRİNCİLİĞİ,

200 metre karışık stilde il BİRİNCİLİĞİ,

100 metre sırt stilinde il BİRİNCİLİĞİ,

800 metre serbest stilde il BİRİNCİLİĞİ,

400 metre karışık stilde il İKİNCİLİĞİ,

100 metre serbest stilde il İKİNCİLİĞİ,

100 metre kelebek stilde il İKİNCİLİĞİ,

GKV Özel Ortaokulu 6. sınıf öğrencimiz İdil Erkan;

200 metre kurbağalama stilinde il İKİNCİLİĞİ,

100 metre kurbağalama stilinde il ÜÇÜNCÜLÜĞÜ,

GKV Özel İlkokulu 4. sınıf öğrencimiz Derin Özönel;

50 metre çift palet il BİRİNCİLİĞİ,

100 metre çift palet il BİRİNCİLİĞİ elde etti.

Yüzmede elde ettikleri üstün başarıdan dolayı tüm öğrencilerimizi kutlarız.


GKV ÖZEL LİSELERİNDE SEÇİM ZAMANI

55 yıl önce Merhum Cemil Alevli’nin vizyonuyla kurulan okullarımızda demokrasi kültürünü yaşatmak ve demokrasinin okulumuzdaki yerleşik önemini öğrencilerimize aktarmak amacıyla tüm birimlerde düzenlediğimiz “Öğrenci Temsilcileri” seçim heyecanı bugün GKV Özel Liselerinde yaşandı.

GKV Özel Fen Lisesi, Cemil Alevli Koleji ve Anadolu Lisesi öğrenci temsilcileri lise öğrencilerimizin oylarıyla demokratik, adil ve şeffaf bir seçim ortamında belirlendi.

Yapılan oylama sonuçlarına göre;

GKV Özel Fen Lisesi Öğrenci Temsilcisi Taha Özcan,

GKV Özel Cemil Alevli Koleji (IB) Öğrenci Temsilcisi Zeynep Özharat,

GKV Özel Anadolu Lisesi Öğrenci Temsilcisi Osman Yılmaz olarak belirlendi.

Seçilen öğrencilerimizi GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Sayın İsmet Tiryaki, GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir, GKV Özel Ortaokulu Müdürü Sayın Abdullah Dağlı tebrik ederek öğrencilerimize temsilcilik görevlerinde başarılar diledi.

Seçilen tüm öğrencilerimizi kutlarız.


GKV ÖZEL İLKOKULU STREETBALL TURNUVASI 95. YIL CUMHURİYET KUPASI

GKV Özel Okulları Cumhuriyet Bayramı 95. Yıl Etkinlikleri kapsamında düzenlenen GKV Özel İlkokulu 3. ve 4. Sınıflar arası StreetBall Turnuvası’nda;4. sınıflar arasında yapılan turnuvada 4D sınıfı şampiyon oldu.

Şampiyon Takımın Öğrencileri:

Kerem Bayel

Utku Karakaş

Polat Çupurbaş

Gökberk Özkeçeçi

Ali Rüzgar Bala

Semih Kılıçarslan

Engin Erbağcı

Arda Bozkurt

Kamil Yiğit Düzgün

Çağan Çankaya

Ayberk Marangoz

3. sınıflar arasında yapılan turnuvada 3A sınıfı öğrencileri şampiyon oldu.

Şampiyon Takımın Öğrencileri:

Doruk Ceydeli

Kuzey Oral

Kemal Teymur

Umut Yozgat

Kaan Çelemler

Mustafa Oral

Damla Petek

Mina Alagöz

Berra Efendioğlu

Kaan Demirci

Öğrencilerimizi kutlarız.


ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ ADAYLARI KÜRSÜ KONUŞMALARIYLA SEÇİM VAATLERİNİ AÇIKLADI

55 yıldan bu yana demokrasinin okulumuzdaki önemini anaokulundan liseye kadar tüm kademedeki öğrencilerimize aktarmak amacıyla öğrenci temsilcilerimiz öğrencilerimizin oylarıyla adil ve şeffaf bir seçim ortamında belirlenmektedir.

GKV Özel Anaokulu ve Ortaokulunda tamamladığımız seçim sürecinin ardından GKV Özel İlkokulu öğrencilerimiz de propaganda sürecini geçtiğimiz günlerde yaşadılar.

Adaylarımızın genel tanıtımlarının ardından düzenlenen toplantıyla GKV Özel İlkokulu Öğrenci Temsilcisi seçimi kapsamında 7 Başkan ve 7 Başkan Yardımcısı üye adaylarımız bu kez kürsü konuşmalarıyla kendilerini tanıtarak vaatlerini açıkladı.

Öğrencilerimizin kendi hazırladıkları pankartlarla katıldıkları toplantı oldukça çekişmeli ve heyecanlı geçti.

GKV Özel İlkokulu öğrencilerimiz 22 Ekim Pazartesi günü oy verdikten sonra sonuçlar 26 Ekim Cuma günü düzenlenecek törende ilan edilecek.


11. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

GKV Özel Liseleri 11. sınıf velilerimiz için YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Önümüzdeki yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na girecek olan öğrencilerimizin velilerine yönelik düzenlenen toplantıya GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir, Müdür Baş Yardımcısı ve 11. Sınıflardan Sorumlu Müdür Yardımcısı Sayın Mevlüt Duman, 12. Sınıflardan Sorumlu Müdür Yardımcısı Sayın Engin Biba, 11. Sınıflardan Sorumlu Rehber Öğretmen Fatma Zehra Doğan ve 11. sınıflardan sorumlu branş öğretmenlerimiz katıldı.

Toplantıda YKS ile ilgili güncel bilgiler Fatma Zehra Doğan, 11. ve 12. sınıf düzeyinde okulumuzda uygulanan sınava hazırlık süreci Engin Biba, devam-devamsızlık durumu Mevlüt Duman, çalışma takvimi, akademik süreç ve yenilikler Mehtap Özdemir tarafından yapılan sunumla velilerimizle paylaşıldı.


“MYSTERY PARTY” RENKLİ ANLARA SAHNE OLDU

Gizemli, renkli ve eğlenceli temasıyla “Mystery Party” GKV Özel Anaokulu öğrencilerimiz için renkli anlara sahne oldu.

Dekor, kostümler ve ikramların partinin temasına uygun olarak özenle hazırlandığı etkinlikte öğrencilerimiz örümcek avı, süpürge yarışı, bowling ve pinyata oyunlarıyla doyasıya eğlendi.


GKV ÖZEL ORTAOKULUNDA SEÇİM HAZIRLIĞI

GKV Özel Ortaokulu Öğrenci Temsilcisi seçimleri tamamlandı. Öncelikle 5.6. ve 7. sınıftan aday öğrencilerimiz sınıfları dolaşarak propaganda çalışmalarına katıldı ve vaatlerini arkadaşları ile paylaştı. Ardından oy verme sürecine geçildi. Oyların sayımının tamamlanmasıyla birlikte "Öğrenci Temsilcileri" 22 Ekim Pazartesi günü düzenlenecek törende ilan edilecek.


GKV YENİDEN ŞAMPİYON

Şehitkamil Belediyesi 6. Geleneksel Basketbol Cumhuriyet Kupası Müsabakaları sonuçlarına göre GKV Özel Ortaokulu Yıldız Erkekler Basketbol Takımı Şampiyon oldu ve Cumhuriyet Kupası'nın sahibi takım oldu. 69-54'lük skorla şampiyon olan okulumuzun öğrencilerini ve müsabakaya katılan tüm okulların öğrencilerini kutlarız.


GKV'DE SEÇİM HAZIRLIKLARI BAŞLADI: GKV ÖZEL İLKOKULU ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ ADAY TANITIM TOPLANTISI

Demokrasinin okulumuzdaki yerleşik önemini öğrencilerimize aktarmak amacıyla anaokulundan liseye kadar tüm birimlerde “Öğrenci Temsilcileri” demokratik seçim yolu ile öğrencilerimizin oylarıyla belirlenmektedir.

Bu doğrultuda ilk olarak GKV Özel İlkokulunda yaklaşan seçim heyecanını yaşayan öğrencilerimiz için temsilciliğe “Aday Öğrenci”lerin tanıtımları yapıldı.

Aday tanıtım toplantısında açılış konuşmasını yapan GKV Özel İlkokulu Müdür Yardımcısı Sayın Uğur Özeren yaptığı konuşmasında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında demokratik kültürün yaşayarak öğrenilmesinin önemine değinerek, “1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan Türk milli eğitiminin genel amaçları da bu doğrultudadır. Bireylerin saygılı, hür ve bilimsel düşünen, yaratıcı, verimli, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda hayata hazırlanan bireyler olmaları hedeflenmiştir. Ülkemizde dersler, projeler (Demokrasi ve Okul Meclisleri) aracılığıyla öğrencilere demokrasi, vatandaşlık, insan hakları gibi kavramlarla ilgili bilgi, beceri ve tutumların kazandırılmasına çalışılmıştır.’’ dedi.

Okul Müdürü Mustafa Şenel, ‘'Demokratik toplumların demokratik okullarında öğrenci merkezli bir eğitim anlayışı hâkimdir. Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulunda yetişerek demokratik kültürle donanan öğrencilerimiz;

 Başkalarının fikirlerine saygı,

 Takım çalışması,

 Hoşgörü,

 Görev bilinci,

 Fikirlerini özgürce ifade etmek gibi yetkinliklere de sahip olacaklar.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu Müdürü Sayın Mustafa Şenel konuya dair yaptığı açıklamada; “Bu güzel çalışmada emeği geçen İlkokul müdür yardımcımız Uğur Özeren, Psikolojik Danışman ve Rehber öğretmenlerimiz Fatma Hekim, Gökçe Bekar, Gökçen Bindal, Murat Demir’e teşekkür ederim. Demokrasinin kalıcılığı, gelecek nesillere aktarılması öğrencilere yaşatılarak öğretilmesiyle mümkün olur. Öğrenciler, okulla ilgili önemli konularda karar alınırken katılmalıdırlar. Gerçek katılımcılığın sorumluluğunu da ancak böyle öğrenirler” dedi.

Süreç yarın yapılacak propaganda toplantıları ile devam edecek.


ÖĞRENCİMİZ DİCLE SU SERTPOLAT ULUSLARARASI YARIŞLARDA ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEK

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 7. sınıf öğrencimiz Dicle Su Sertpolat yüzmede kendi yaş kategorisinde milli sporcular arasına girdi.

Şehitkamil Belediyesi Spor Kulübü Yüzme Takımı sporcularından olan öğrencimiz, Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanlığı tarafından düzenlenen Bölge Karmaları Seçme Müsabakalarında sergilediği performansla milli sporcu kadrosuna adını yazdırdı.

Elde edilen bu sonuçla Kasım ve Aralık ayında düzenlenecek uluslararası müsabakalarda Türkiye’yi temsil edecek olan öğrencimizi düzenlenen törende tebrik eden GKV Özel Ortaokul Müdürü Sayın Abdullah Dağlı aynı zamanda GKV Özel Okulları başarı belgesi ve madalyasını da takdim etti.

Öğrencimizin başarısına dair değerlendirmede bulunan GKV Özel Ortaokul Müdürü Sayın Abdullah Dağlı; “Öğrencilerimiz akademik başarılarının yanı sıra spor alanındaki başarılarıyla da bizleri gururlandırıyor. Bu başarıyla yıl sonunda ulusal ve uluslararası platformda düzenlenecek yarışlarda Gaziantep ve Türkiye’yi temsil etme hakkı elde eden öğrencimizi kutlarım. Umuyorum ki Milli Sporcu öğrencimiz ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek.”dedi.

Yüzmede elde ettiği başarıyla bizleri gururlandıran öğrencimiz Dicle Su Sertpolat'ı kutlarız.


GKV ÖZEL LİSELERİ 9.SINIFLAR- OKULUNA HOŞ GELDİN PARTİSİ - GARDEN PARTY DÜZENLENDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri'ne bu yıl başlayan 9. sınıf öğrencilerimize yönelik "Garden Party" temalı Okuluna Hoş geldin Partisi düzenlendi.

9. sınıf öğrencilerimizin doyasıya eğlendiği etkinliğimize GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Sayın İsmet Tiryaki, GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir, GKV Özel Ortaokul Müdürü Sayın Abdullah Dağlı, GKV Özel İlkokul Müdürü Sayın Mustafa Şenel, GKV Özel Anaokulu Müdürü Sayın Gökçen Bulut, müdür yardımcılarımız ve 9.sınıflardan sorumlu öğretmenlerimiz katıldı.

Garden Party temalı etkinliğimiz öğrencilerimizin karaoke alanında söylediği şarkılar eşliğinde devam etti. Gecenin sonunda tüm öğrenci, öğretmen ve yöneticilerimizin katılımıyla pasta kesim töreni ile son buldu.


12. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN YKS BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

GKV Özel Liseleri 12. sınıf öğrencilerimiz için YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) ile ilgili bilgilendirme semineri düzenlendi.

GKV Özel Liseleri Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde 12. Sınıflardan Sorumlu Müdür Yardımcısı Sayın Engin Biba ve 12. Sınıflardan Sorumlu Rehber Öğretmen Bilge Bozgeyik Kılıç YKS (Yükseöğretim Kurumları Sınavı) içeriği hakkında öğrencilerimizi aydınlattı.

Bilge Bozgeyik Kılıç yaptığı sunumda soru dağılımları, sınav süresi, puan değerlendirmeleri, bölümlere göre başarı sıralamaları, sınav takvimi, güncel bilgiler ile ilgili bilgi verirken Müdür Yardımcısı Engin Biba özellikle sınav sistemiyle ilgili değişim sürecinin yakından takipçisi olduklarının altını çizdi. Seminer soru cevap bölümü ile son buldu.


YABANCI DİLLER DİREKTÖRLÜĞÜ DİJİTAL ÇAĞDA MEDYA OKURYAZARLIĞI SEMİNERİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Yabancı Diller Direktörlüğü tarafından “A Healthy Suspicion of the Text: Critical Media Literacy in the Digital Age” “Dijital Çağda Medya Okuryazarlığı” semineri düzenlendi.

GKV Mesleki Gelişim Seminerleri kapsamında düzenlenen etkinliğe okullarımızda görevli tüm İngilizce öğretmenlerimiz ve GKV Özel Okulları Yabancı Diller Direktörü Sayın Cristina Gültekin katıldı. Seminere konuşmacı olarak katılan David Fay yaptığı konuşmada dijital çağda eleştirel medya okuryazarlığı konusunda dikkat edilmesi gerekenler konusunda değerlendirmelerde bulundu. Örnek metin ve görseller üzerinden açıklamalar yapan Fay seminer sonunda öğretmenlerimizin sorularını yanıtladı.


‘ALT SINIFA MEKTUP VAR’

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu Rehberlik Servisi koordinatörlüğünde “Alt Sınıfa Mektup” etkinliği düzenlendi. 

İlkokul Rehberlik Servisi tarafından yapılan çalışmada öğrencilerimiz bitirdikleri sınıf seviyesi ile ilgili tecrübelerini, duygu ve düşüncelerini yazıya dökerek alt sınıflarındaki arkadaşlarına verdi.

Kendilerine yazılan mektuplarla, 2018-2019 eğitim öğretim yılında onları bekleyen yeniliklerden, arkadaşlarının deneyimlerinden haberdar olan öğrencilerimizin oryantasyon sürecinin bir parçası olan etkinlik kapsamında açıklama yapan GKV Özel İlkokulu Rehberlik Servisi öğretmenlerimiz Fatma Hekim, Gökçe Bekar ve Murat Demir; “Öğrencilerimiz bir yandan sınıf seviyesini bitirmenin gururunu diğer yandan da bir üst sınıfa geçmenin heyecanını yaşıyorlar. Bu süreçte öğrencileri yeni döneme hazırlamak, çocuğun sosyal-duygusal açıdan hazır olması ve iç dünyalarını dışa vurmaları çok önemlidir. Öğrencilere önceden neler yaşayacağını anlatmak, konuşmak süreci daha rahat geçirmelerini sağlayacaktır. Bu uygulamayla çocuklar hem duygularını hem de kendilerini yazı yoluyla ifade etmeyi öğrenmekte hem de bir üst sınıf seviyesi hakkında bilgi edinmektedirler. Özellikle 1. sınıf öğrencilerimizin oryantasyon sürecini hızlandıran bu etkinlik ile akran iletişimini de arttırmayı planlamaktayız. Tüm öğrencilerimize keyifli, sağlıklı bir yıl geçirmelerini diliyoruz.” dedi.


GKV ÖZEL ANAOKULUNDA İLK SEÇİM HEYECANI

Okulumuzda, Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi, hoşgörü, saygı ve adalet bilincinin geliştirilmesi, seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünü anaokulundan itibaren her kademedeki öğrencimizin kazanması yönünde çalışmalar yapıyoruz.

Bu çalışmalarımız kapsamında ilk olarak GKV Özel Anaokulu öğrencilerimiz seçim heyecanını yaşadı. İzleyecekleri sinema filmini verdikleri oylarla belirleyen öğrencilerimiz ilk kez oy kullanma heyecanını ve mutluluğunu öğretmenleriyle paylaştı.


GKV ÖZEL LİSELERİ REHBERLİK SERVİSİ SİBER ZORBALIĞI ANLATTI

Siber zorbalık okullarda ve gençler arasında yaygınlaşan ciddi bir tehlike olarak ele alınıyor. GKV Özel Okulları olarak özellikle sosyal medya kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte her yıl öğrencilerimize yönelik siber zorbalık ve bilişim suçları konusunda farkındalık yaratan seminerler düzenliyoruz.

GKV Özel Liseleri Rehberlik Servisi koordinatörlüğünde yapılan çalışmalar doğrultusunda ilk etapta 9. sınıf öğrencilerimiz için Siber Zorbalık ve Bilişim Suçları semineri düzenlendi.

GKV Özel Liseleri Rehber Öğretmenleri Didem Peri Dalkılıç ve Fatma Zehra Doğan tarafından yapılan sunumda internet kullanımının hayatımızın bir parçası olduğu fakat bu kullanımın yasal sakıncaları ve internetin fazla kullanılmasının öğrencilerimize verdiği zararlar aktarıldı.

Siber zorbalığın görülme biçimlerini online kavga, zarar verme, iftira, başka kimliğe bürünme, öfke dolu kırıcı mesajlarla alay etme, başkasının bilgilerini internet ortamında izinsiz kullanma, dışlama, siber tehdit ve siber taciz olarak sıralayan öğretmenlerimiz TCK’da bilişim suçları ile ilgili maddeler, bilişim suçu istatistikleri gibi bilgilere de değindi.

Çağımızın dijital tehdidi siber zorbalık konusu önümüzdeki günlerde 10. Ve 11. sınıf öğrencilerimiz için de ele alınacak.

 

SİBER ZORBALIĞA KARŞI AİLELERİN ALACAĞI ÖNLEMLER

-      Siber zorbalara karşı çocuklarınızı sürekli gözetim altında tutmaya özen gösterin.

-      Çocuklarınızın vücut mahremiyetini açıkça gösteren fotoğraflarını paylaşmaktan kaçının.

-      Kullandığı sosyal medya hesaplarını sürekli gözetim altında tutun.

-      Çocuğunuza ait her bilgiyi sosyal medya platformlarından paylaşmayın.

-      Çocuğunuzla arkadaş olun.

-     Sosyal medya kullanımını sınırlandırarak çocukların ilgisini farklı mecralara yönlendirin. Bu ilgi alanları müzik, spor, edebiyat, sanat olarak çeşitlendirilebilir.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL İLKOKULU GELECEĞİ İNŞA EDİYOR: EĞİTİM 4.0'A HAZIRLIK YAPIYOR

Öğrencilerimizin 21.yüzyıl becerileri ile donanımlı, üretken, bilgi ve iletişim teknolojilerine hakim bireyler olarak yetişmelerini sağlamak için GKV Özel Okulları olarak kodluyoruz.

Avrupa’nın belirli ülkelerinde, 6-21 Ekim tarihleri arasında her yıl kutlanan “Avrupa Kodlama Haftası”na (EU Code Week) dikkat çekmek amacıyla ilkokul öğrencilerimiz tarafından #gkvkodluyor adlı sergi açılışı yapıldı.

Öğrencilerimizin kodlamanın önemini anlatan sloganlarından oluşan sergiye GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Sayın İsmet Tiryaki, GKV Özel Ortaokul Müdürü Sayın Abdullah Dağlı, GKV Özel İlkokul Müdürü Sayın Mustafa Şenel, GKV Özel Anaokulu Müdürü Sayın Gökçen Bulut, İlkokul Müdür Yardımcısı Sayın Uğur Özeren katıldı.

KODLAMA ETKİNLİKLERİMİZLE www.codeweek.eu HARİTASINDAYIZ

Aynı zamanda öğrencilerimiz haftaya dikkat çekmek için Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinde gördükleri eğlenceli kodlama etkinliklerini codeweek.eu haritasına ekledi.

Sergi açılışında konuya dair bir açıklama yapan GKV Özel İlkokul Müdürü Sayın Mustafa Şenel öğrencilerimizin bilişsel ve algoritmik düşünme becerisini geliştirmek, sadece tüketen değil aynı zamanda üreten bireyler olmalarını sağlamak için kodlama eğitimlerine ayrıca önem verdiklerini belirtti.

Şenel: “Yeni sanayi devrimi” Endüstri 4.0’da yer alabilmek için en temel becerilerden biri kodlama olarak öne çıkmaktadır. Kodlama becerilerini erken yaşta edinen öğrencilerimiz, gelecekte üretim şekilleri başta olmak üzere hayatın her alanında kendini hissettirecek Endüstri 4.0’a hazır olarak yetişiyorlar. Kodlama yeni bir okuryazarlık türüdür. Erken çocuklukta kodlama eğitimi ile çocukların aritmetik ve okuryazarlık gelişimleri desteklenmektedir. Bu güzel çalışmada emeği geçen İlkokul Müdür Yardımcısı Uğur Özeren, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım öğretmenlerimiz Fatoş Hanedan, Bahar Başar ve Görsel Sanatlar öğretmenlerimiz Serpil Ertem ve Şeyma Aslantaş’a teşekkür ediyorum.” dedi.


ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN BARIŞ ve DOĞA TEMALI ÇOCUK ŞARKILARI KONSERİ

Barış, doğa, ekoloji gibi konuları çocuk şarkılarıyla buluşturan Şubadap Çocuk Şarkıları Orkestrası çıktıkları turne kapsamında okulumuzdaydı. GKV Özel İlkokulu ve Anaokulu öğrencilerimize yönelik konser veren grup Irmaklar Özgür Akacak, Zeytin Ağacı, Bilmiş Çocuğun Şarkıları, Dino’nun Şarkıları, Gözyüzü Kimin? adlı çocuk şarkıları ve albümlerine sahip.


HAYVAN DOSTU OKULUMUZ CAN DOSTLARINI AĞIRLADI

“Hayvan Dostu Okul” GKV Özel Okulları “Hayvanları Koruma Günü”nü hafta boyunca düzenlenen birbirinden etkili ve farkındalık yaratan etkinliklerle kutlamaya devam ediyor.

Dünyamızda tüm hayvanlarla birlikte yaşam hakkına sahip olduğumuzun hatırlanması ve özellikle hayvanların da insanlar gibi hakları olduğunu hatırlatmak üzere Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu tarafından “Can Dostunu Al Okuluna Gel” temalı etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe GKV Özel Okulları Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Gamze Aşnük, GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Sayın İsmet Tiryaki, GKV Özel Okulları Yabancı Diller Direktörü Sayın Cristina Gültekin, GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir, GKV Özel Ortaokul Müdürü Sayın Abdullah Dağlı, GKV Özel İlkokul Müdürü Sayın Mustafa Şenel, GKV Özel Anaokulu Müdürü Sayın Gökçen Bulut, CAHİDE Genel Sekreteri Sayın Suzan Gökpınar, müdür yardımcılarımız, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi.

Etkinlik kapsamında Ortaokul öğrencilerimiz birlikte yaşadıkları kedi, köpek, tavşan, kuş, hamster, su kaplumbağası gibi evcil hayvanlarını okulumuza getirerek keyifli bir gün geçirdiler. Toplam 100 evcil hayvanın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte öğrencilerimiz besledikleri hayvanlarıyla birlikte hazırladıkları farkındalık yaratıcı pankartları ile kırmızı halı geçitine katıldı. Tüm katılan hayvansever öğrencilerimize günün anısına sertifikaları yöneticilerimiz ve öğretmenleri tarafından takdim edildi. Canlı Hayatını İyileştirme Derneği (CAHİDE) Genel Sekreteri Suzan Gökpınar etkinlikte yaptığı konuşmasında Gaziantep'teki canlı hayatına önemli katkıda bulunan okulumuzun yöneticileri, öğretmenleri, öğrencileri ve velilerine teşekkürlerini sundu.

Hayvansever velilerimiz ve öğretmenlerimizin de yoğun ilgi gösterdiği hayvan dostu etkinliğimizde oluşturulan kitap satış stantlarında Ortaokul öğrencilerimiz hayvanları koruma ve onlarla yaşama konusunu ele alan çeşitli kitapların satışını yaptı. Canlı Hayatını İyileştirme Derneği’ndeki (CAHİDE) hayvanların tedavisine destek olmak için yapılan kitap satışlarının dışında öğrencilerimiz kendi harçlıklarından satın aldıkları mama, battaniye ve öğretmenleri ile birlikte yaptıkları kedi evlerini de derneğe bağışladı.

GKV Özel Ortaokul Müdürü Sayın Abdullah Dağlı konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada öğrencilerimizde hayvan sevgisini geliştirmek ve bu sevginin devamlılığını sağlamak için bu tarz etkinliklerin önemini vurguladı. Dağlı:

“Öğrencilerimize hayvan sevgisini her fırsatta verebileceğimiz, bilinç yaratacağımız etkinlikler planlıyoruz. Onlara hayvan sevgisini aşılayarak özellikle öğrencilerimizdeki yardımlaşma duygusunun gelişmesi, doğa sevgisi ve doğayı korumayı öğrenmelerini amaçlıyoruz. İnsansız bir dünya düşünemediğimiz gibi, hayvanları olmayan bir dünya da düşünemeyiz. İlgi gösteren, destek veren herkese teşekkür ederim.” dedi.


ANAOKULU ÖĞRENCİLERİMİZİN CAN DOSTLARIYLA MUTLULUĞU

Tüm hayvanların yaşam hakkına sahip olduklarının hatırlanması açısından önem taşıyan 04 Ekim Hayvanları Koruma Günü okulumuzda hafta boyunca düzenlenen etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor.

Bu bilinçle yola çıkan GKV Özel Anaokulu öğrencileri, bu anlamlı günde çeşitli etkinlikler düzenleyerek doğal yaşam zincirinde hayvanların rolü ve hayvanları korumanın önemi konusundaki farkındalıklarını geliştirdiler.

Öğretmenlerinin hayvan hakları ile ilgili hazırladığı sunumları izleyen miniklerimiz besledikleri evcil can dostlarını okula getirerek arkadaşları ile tanıştırmanın mutluluğunu yaşadı.


11. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN YKS BİLGİLENDİRME SEMİNERİ DÜZENLENDİ

GKV Özel Liseleri 11. sınıf öğrencilerimiz için geçen yıl değişiklik gösteren sınav sisteminin yenilikleri anlatıldı.

Soru sayıları, sınav içeriği, sınav süresi, oturumlar ve tarihler ile ilgili detaylı bilgilerin öğrencilerimizle paylaşıldığı toplantıya gelecek yıl 12.sınıf olacak öğrencilerimiz katıldı. 11.sınıflardan sorumlu Rehber Öğretmen Fatma Zehra Doğan öğrencilerimizin kaygı düzeylerini minimum seviyeye indirmek, sınava hazır bulunuşluk düzeylerini maksimum seviyeye çıkarmak amacıyla özellikle 11. sınıf düzeyinin öneminden bahsetti.

Seminer sonunda GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir ve 12.sınıflardan sorumlu Müdür Yardımcısı Sayın Engin Biba öğrencilerimiz için bu yıl yapılması planlanan akademik çalışmaların içeriğinden, takibinden ve öneminden bahsetti. Konferans soru cevap bölümü ile son buldu.


GKV ÖZEL LİSELERİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ TANITIM TOPLANTISI DÜZENLENDİ

GKV Özel Okullarında anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde öğrencilerimizin akademik yeteneklerinin yanı sıra kültür&sanat, spor becerilerini geliştirmelerine yardımcı olabilecek pek çok kulüp çalışması bulunmaktadır.

Kulüp çalışmalarıyla öğrencilerimiz, okul adına düzenlenen bir etkinliğe katkı sağlamanın önemini kavrar ve birey olarak gelişirken sağladıkları katkının önemini fark ederler.

Etkinlik sürecinde çeşitli sosyal roller üstlenerek özgüven, ekip çalışması, analitik düşünme ve liderlik yetenekleri geliştirir, yaşama hazırlanırlar. İngilizce ve Türkçe Müzikal gibi önemli organizasyonlarımız öğrenci kulüplerimizin değerli katkıları ile gerçekleşir ve öğrencilerimiz öğretmenlerinin liderliğinde aktif olarak rol alır.

Bu bağlamda öğrenci kulüplerimizin okulumuza sağladığı katkıyı öğrencilerimize aktarmak üzere geçtiğimiz günlerde ilki GKV Özel Liseleri 9. ve 10. sınıf öğrencilerimiz için gerçekleştirilen öğrenci kulüpleri tanıtım toplantısı yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Toplantıya GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir ve öğrenci kulüplerinden sorumlu Müdür Yardımcısı Sayın Nöfer Çiftçioğlu, kulüp danışman öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Her bir kulüp çalışması ile ilgili sunumlar daha önce kulüplerde aktif olarak görev almış öğrencilerimiz tarafından yapıldı.

GKV Özel Liseleri Öğrenci Kulüpleri:

Kültür ve Edebiyat Yayın Kulübü,

Robotik Kodlama Kulübü,

Toplum Hizmeti Gönüllüleri Kulübü,

İngilizce Tiyatro Kulübü,

Türkçe Tiyatro Kulübü,

Gezi İnceleme Kulübü,

TÜBİTAK ve Proje Kulübü,

Spor Kulübü,Görsel Sanatlar Kulübü,

Türkçe Münazara Kulübü,

FCE Kulübü,

GKV Talks Kulübü,

Dans Kulübü


CANLI HAYATINI İYİLEŞTİRME DERNEĞİ'NE ZİYARET

Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu öğrencileri harçlıklarını biriktirip aldıkları evcil hayvan mamalarını teslim etmek üzere CAHİDE’yi (Canlı Hayatını İyileştirme Derneği) ziyaret etti.

Sokak hayvanlarının haklarının korunması ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi, barınaklardaki sorunların çözümüne katkı sağlamaya yönelik çalışma ve projeleri gerçekleştirmek üzere bir araya gelmiş gönüllü bir grup olan CAHİDE’de öğrencilerimiz tedavi gören ve sahiplenmeği bekleyen can dostlarıyla bir araya geldi.

Konu ile ilgili açıklama yapan GKV Özel İlkokul Müdürü Sayın Mustafa Şenel "4 Ekim Hayvanları Koruma Günü, çevremizdeki canlılara dikkat çekmek adına ve yıl boyu yapılan çalışmalara örnek olması açısından öğrencilerimizin farkındalık düzeyini artıran bir çalışma olmuştur. Bizler öğrencilerimizin çevresindeki canlıları seven ve koruyan bir anlayış geliştirmek istiyoruz" dedi.


“CAN DOSTLARIMIZ” FOTOĞRAF SERGİSİ 4 EKİM HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ’NDE AÇILDI

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 3. sınıflar tarafından "Can Dostlarımız" adlı resim sergisinin açılışı yapıldı.

Açılışa GKV Özel İlkokul Müdürü Sayın Mustafa Şenel, Müdür Yardımcısı Sayın Uğur Özeren, GKV Özel İlkokulu Rehber Öğretmenleri Fatma Okuyucu, Gökçe Uslu, Murat Demir, Görsel Sanatlar Öğretmeni Serpil Ertem katıldı.

Öğrencilerimizin evcil hayvanları ile beraber çektikleri fotoğraflardan oluşan sergi dünyada yalnız yaşamadığımızı ve hayvanların doğada en az bizim kadar yaşam hakları olduğunun bilincini öğrencilerimize erken yaşta vermenin önemini vurguluyor.

Arzu edenler “Can Dostlarımız” adlı fotoğraf sergisini 12 Ekim Cuma gününe kadar GKV Özel İlkokulu 3. katta ziyaret edebilirler.


GKV’NİN GURURU TÜRK BİLİM KADINI DOÇ. DR. BURCU ÖZSOY’A ULUSLARARASI GÖREV

GKV Özel Okullarının 55 yıldan bu yana yetiştirdiği mezunları ülkemizin gururu olmaya devam ediyor.

GKV’87 mezunlarımızdan, İstanbul Teknik Üniversitesi Kutup Araştırmaları UYG-AR Merkezi Müdürü Doç. Dr. Burcu Özsoy, Dünya İklim Araştırma Programı’nın (WCRP) 20 yıldır devam eden İklim ve Okyanus: Değişkenlik, Öngörülebilirlik ve Değişim Projesi’nin (CLIVAR) Türkiye Temsilcisi seçildi.

Türk bilim kadını Doç. Dr. Burcu Özsoy, geçtiğimiz yıllarda da Antarktika'da ay yıldızlı bayrağı dalgalandıran araştırma ekibinin liderliğini üstlenerek yürüttüğü çalışmalarla hem Türkiye'nin hem kadınların hem de okulumuzun gururu oldu.

GKV’87 Doç. Dr. Burcu Özsoy’a yeni görevinde başarılar dileriz.


'CAMBRIDGE ENGLISH LANGUAGE ASSESSMENT' SERTİFİKA TÖRENİ

2017-2018 eğitim yılında Cambridge ESOL sınavlarında yüksek başarı gösteren öğrencilerimizin sertifikaları Gaziantep Kolej Vakfı Yabancı Diller Direktörlüğü tarafından düzenlenen törenle takdim edildi. Törene GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Sayın Can Hoşcan, GKV Yabancı Diller Direktörü Sayın Cristina Gültekin, okul müdürleri, İngilizce Öğretmenleri, öğrenciler ve velilerimiz katıldı.

GKV Yabancı Diller Direktörü Cristina Gültekin yaptığı açıklamada: “ Gaziantep Kolej Vakfı Özel okulları olarak her yıl Cambridge Üniversitesi Sınav Değerlendirme kuruluşu işbirliği ile yapılan Cambridge sınavlarına farklı seviye gruplarında katılmaktayız. İngilizce öğrenimi uzun ve önemli bir süreçtir. Çocuklarımızın bu eğitime erken yaşta başlaması büyük bir şanstır. Bu süreçte her seviyede ölçme ve değerlendirmenin yapılabilmesi çok önemli bir ayrıcalıktır. Bu sınavlar yabancı dil eğitiminde esas olan dinleme-konuşma/okuma-yazma gibi dört temel beceriyi ölçmektedir.

Sınavlar bizim dışımızda Cambridge Üniversitesi’nin Türkiye yetkilisi olan kuruluşların görevlendirdiği gözetmenler tarafından uygulanmaktadır. Yine Cambridge Üniversitesi tarafından yetkilendirilmiş bağımsız öğretmenler tarafından konuşma becerileri ölçülmektedir. İngiltere’ye gönderilerek değerlendirmeleri yapılmaktadır. Bugün burada dünyanın dört bir yanında düzenlenen Cambridge English sınavlarına giren ve kendi yaş grupları içinde başarılar elde eden öğrencilerimizi kutlamak için bulunuyoruz. İngilizce eğitiminde başarıyı teşvik eden, öğrencilerimizin uluslararası platformda seviyeleri gösteren ve yine uluslararası geçerliliği olan bu sınavlara geçtiğimiz yıl üç kategoride katıldık. Bu seviyeler Starters/ Movers ve Flyers düzeyleridir. 2017-2018 Eğitim öğretim yılında bu seviyelerin devamı olan Ket ve Pet düzeylerinde de katılım sağlanacaktır.Bu çalışmalarda emeği geçen tüm öğretmenlerime teşekkür ediyor ve tüm öğrencilerimize başarılı bir yıl diliyorum”dedi.

Dünyanın önde gelen üniversitelerinden biri olan Cambridge Üniversitesinin bir departmanı olan “Cambridge English Language Assessment” tarafından ilkokul ve ortaokul düzeyinde uygulanan Cambridge English: Key (KET), Cambridge English: Preliminary (PET) ve Young Learners (YLE) sınavlarına hazırlanan GKV Özel İlkokul ve Ortaokul öğrencileri başarılarını aldıkları sertifikalar ile taçlandırdı.

GKV Özel Ortaokulu öğrencilerinin modern dans gösterileri ile renklendirdiği törende emeklerinden dolayı tüm ilkokul ve ortaokul İngilizce öğretmenlerimize Genel Müdür Yardımcısı Sayın Can Hoşcan tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Uluslararası alanda önem taşıyan Cambridge sınavlarında başarılı olan öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.


GKV ÖZEL LİSELERİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIR

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Fen Lisesi, Cemil Alevli Koleji (IB) ve Anadolu Lisesi yönetici ve eğitim kadrosu 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı ile ilgili tüm akademik hazırlıklarını Veli & Öğretmen Buluşmaları kapsamında düzenlenen toplantılarda tüm lise velilerimizle paylaşıyor.

Buluşmalar, yöneticiler ve tüm lise eğitim kadrosu tarafından düzenlenen toplantılarda yeni eğitim-öğretim yılı için yapılan tüm hazırlıklar veplanlamalar hakkında 9.10.11. ve 12. sınıf velilerinin bilgilendirilmesini amaçlıyor.

İlk etapta 9. sınıf velilerimiz, düzenlenen toplantıda GKV Özel Liseleri yönetici ve eğitim kadrosu ile bir araya geldi. GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir tüm velilere hitaben yaptığı konuşmasında 2018-2019 eğitim-öğretim yılı GKV Özel Fen Lisesi, Cemil Alevli Koleji (IB) ve Anadolu Lisesi akademik takvimi, izlenecek akademik süreç, yaz süresince yapılan hazırlıklar, uygulamalar ve etkinlik planlamaları hakkında bilgi verirken Lise Müdür Baş Yardımcısı Mevlüt Duman ve 9. sınıflardan sorumlu Müdür Yardımcısı Nöfer Çiftçioğlu okul kuralları ile ilgili bilgileri velilerimizle paylaştı.

GKV Özel Liselerinde uygulanan yabancı dil eğitim modelinin GKV Yabancı Diller Direktörü Sayın Cristina Gültekin tarafından anlatıldığı veli buluşmalarında 9. sınıflardan sorumlu branş öğretmenlerimiz ders içerikleri ve 9. sınıf boyunca izleyecekleri yol haritasını tüm velilerimize yaptıkları sunumlarla paylaştı.

Düzenlenen toplantılarda lisede görevli eğitim kadrosuyla tanışma ve birebir görüşme fırsatı yakalayan velilerimiz önümüzdeki süreçte de çeşitli organizasyonlarda yönetici ve öğretmenlerimizle bir araya gelecek. Veli&Öğretmen Buluşmaları 10.11.ve 12.sınıf velilerimiz için de devam edecek.


BİRİNCİ SINIFLAR İÇİN ‘OKULA MERHABA-SONBAHAR PARTİSİ’

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu birinci sınıf öğrencilerimizin okulumuza adaptasyonunu kolaylaştırmak ve bir arada eğlenceli bir gün geçirmelerini sağlamak amacıyla Sonbahar temalı “Okula Merhaba Partisi” düzenlendi.

Öğretmenlerimizin de en az öğrencilerimiz kadar heyecanlı olduğu etkinlikte GKV Özel İlkokulu Sanat Zümresi desteğiyle öğrencilerimiz resim, müzik, dans ve tiyatronun bütünleştiği sanat ve eğlence dolu bir gece geçirdiler. Görsel sanatlar standında el baskısı, pastel resim atölyelerine katılan öğrencilerimiz dans öğretmenleri eşliğinde doğada dans etmenin mutluluğunu yaşadı.

Programın son bölümünde GKV Özel Okulları Drama Öğretmeni Ayşe Sevil Kılıç’ın yazıp yönettiği “Kıskanç Prenses” adlı tiyatro gösterisi Ayşe Sevil Kılıç ve tiyatro ekibi tarafından öğrencilerimiz için sahnelendi.


OKUL MÜDÜRLERİ ve ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİNDEN SAYIN ERSOY'A ZİYARET

GKV Özel Okulları müdür ve öğrenci temsilcileri GKV Mütevelli-Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy ve Celal Ersoy'a iade-i ziyarette bulundu.

Ziyarete GKV Özel Liseler Müdürü Sayın Mehtap Özdemir ve lise öğrenci temsilcileri, GKV Özel Ortaokul Müdürü Sayın Abdullah Dağlı ve ortaokul öğrenci temsilcileri, GKV Özel İlkokul Müdürü Sayın Mustafa Şenel ve ilkokul öğrenci temsilcileri, GKV Özel Anaokulu Müdürü Sayın Gökçen Bulut ve anaokulu öğrenci temsilcileri katıldı.


GKV ÖZEL İLKOKULU 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI VELİ & ÖĞRETMEN BULUŞMALARI BAŞLADI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Veli & Öğretmen Buluşmaları başladı.

Buluşmalar, idareciler ve tüm ilkokul eğitim kadrosu tarafından düzenlenen toplantılarda yeni eğitim-öğretim yılı için yapılan tüm hazırlıklar ve planlamalar hakkında 1.2.3.4. sınıf velilerinin bilgilendirilmesini amaçlıyor.

İlk etapta 1. sınıf velilerimiz düzenlenen bilgilendirme toplantısında GKV Özel İlkokulu idareci ve 1. sınıf eğitim kadrosuyla bir araya geldi. Toplantı kapsamında 1. sınıf velilerimiz hem sınıf öğretmenleri ile birebir görüşme fırsatı yakaladı hem de 1. sınıf süresince derslerin işleyiş süreçleri hakkında bilgi edindi. Toplantılarda ayrıca İlkokul Rehberlik Servisi, Yabancı Diller Zümresi, Sanat Zümresi, Spor Zümresi dahil tüm branş öğretmenlerimiz akademik çalışmaları konusunda velilerimizi aydınlattı.


CEMİL ALEVLİ KOLEJİ (IB) OKTOBERFEST ETKİNLİĞİ \\ HEUTE OKTOBERFEST İN CEMİL ALEVLİ İB COLEGE GAZİANTEP/TÜRKEİ

Almanya’nın Münih kentinde sonbaharın gelişini kutlamak amacıyla düzenlenen Oktoberfest ruhu GKV Özel Cemil Alevli Koleji’ndeydi. Almanca dilini ve Alman kültürünü öğrencilerimize daha yakından tanıtmak için sonbaharın gelişini müjdeleyen Oktoberfest bu yıl GKV Özel Cemil Alevli Koleji (IB) 10. sınıf öğrencilerimizin düzenlediği etkinlikte büyük bir coşkuyla kutlandı.
Her yıl ortalama 6 milyon kişinin katıldığı ve bu yıl 185.’si düzenlenen festival Oktoberfest için geleneksel Alman kıyafetleri içerisindeki GKV Özel Cemil Alevli Koleji (IB) öğrencilerimiz gün boyu Alman halk şarkıları dinleyip, Alman kültürü hakkında fikir edinmeyi amaçlayan araştırmalarını arkadaşları ile paylaştılar.

HEUTE OKTOBERFEST İN CEMİL ALEVLİ İB COLEGE GAZİNTEP/TÜRKEİ

Das Oktoberfest ist ein zweihundert jähriges, weltberühmtes, traditionelles Volksfest von Deutschland. Dieses Fest wird jedes Jahr in Deutschland im September von 6 Millionen Gästen aus aller Welt besucht. 
Die Schülerinnen und Schüler der Cemil Alevli IB College haben heute in der Schule ein Oktoberfest veranstaltet und haben somit auch diese traditionelle Kultur an andere Schüler vermittelt und bekannt gemacht.


8. SINIF VELİLERİ İÇİN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

GKV Özel Ortaokulu Veli & Öğretmen Buluşmaları 8. sınıf velilerimiz için de düzenlendi. Düzenlenen toplantıda GKV Özel Ortaokul Müdürü Sayın Abdullah Dağlı LGS 2019 hazırlık süreci, akademik takvim ve yenilikler, 8. sınıflardan sorumlu Müdür Yardımcısı Sayın Korkut Özkeleş uyulması zorunlu kurallar ve okul-veli iletişimi, 8. Sınıflar Koordinatörü Sayın Fuat Kozanoğlu uygulanan etüt sistemi ve deneme sınavları, 8. sınıf branş öğretmenlerimiz de yıl boyunca uygulanacak derslerin işleyiş süreçleri hakkında velilerimizi aydınlattı.


TÜRK DİL BAYRAMI KUTLU OLSUN

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 4. sınıf öğrencileri Türk Dil Bayramı'nın 86. yılını “Askıdaki Kelimeler” teması ile kutladı.

1932’de, Mustafa Kemal ATATÜRK’ün katılımıyla Dolmabahçe Sarayı'nda toplanan ilk Türk Dili Kurultayı’nın açılış günü olan 26 Eylül, ülkemizde her yıl “Türk Dil Bayramı” olarak kutlanmaktadır. Bu vesile ile okulumuzda düzenlenen "Askıdaki Kelimeler Sergisi" nin açılışına katılan GKV Özel İlkokulu Müdürü Sayın Mustafa Şenel: “Okul olarak bu yıl “Askıdaki Kelimeler” teması ile bir sergi hazırladık. Bu çalışmaya 4. sınıf öğrencilerimiz unutulmaya yüz tutan kelimelerden oluşan posterlerle katkı verdiler. Öğrencilerimizin kelime hazinelerini geliştirmek için de bir fırsat olduğunu düşündüğüm bu çalışmada emeği geçen müdür yardımcımız Uğur Özeren, görsel sanatlar öğretmenlerimiz Şeyma Aslantaş ve Serpil Ertem’e teşekkür ediyorum. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Türk dilini ve kültürünü öğrencilerine bir değer olarak kazandırmayı her zaman amaç edinmiş bir kurumdur. Öğrencilerimizin bu değerlerle yetişmesi için Türk Dil Bayramı gibi ulusumuza özgü bu türden etkinliklerin önemli bir vesile olduğunu düşünüyorum.”dedi


7. SINIFLAR VELİ&ÖĞRETMEN BULUŞMASI

GKV Özel Ortaokulu 7. sınıf velileri, idareci ve eğitim kadrosuyla geçtiğimiz hafta düzenlenen toplantı ile bir araya geldi. GKV Özel Ortaokul Müdürü Sayın Abdullah DAĞLI velilere hitaben yaptığı konuşmada 2018-2019 eğitim-öğretim yılı ortaokul akademik takvimi, izlenecek akademik süreç, yaz süresince yapılan hazırlıklar ve etkinlik planlamaları hakkında bilgi verirken ortaokulda hayata geçirilecek yeniliklerden de bahsetti. 7. – 8. sınıflardan sorumlu Müdür Yardımcısı Sayın Korkut Özkeleş’in okul kuralları ile ilgili bilgi verdiği toplantıda sorumlu Rehber Öğretmen Nurten Tosun 1 yıl boyunca uygulanacak rehberlik uygulamaları, 7. sınıf branş öğretmenleri ders işleyiş süreçleri hakkında velileri aydınlattı.


12. SINIFLAR BİLGİLENDİRME ve MOTİVASYON TOPLANTISI

GKV Özel Fen Lisesi, Anadolu Lisesi ve Cemil Alevli Koleji (IB)12. sınıf öğrencilerimiz için sınav hazırlık süreci, motivasyon ve okul kuralları ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir açılış konuşmasını yaptığı bilgilendirme toplantısında disiplin kuralları hakkında bilgiler verdi. Çeşitli kararların öğrencilerle paylaşıldığı toplantının ikinci bölümünde Müdür Yardımcısı Engin Biba ve 12.sınıflardan sorumlu Rehber Öğretmen Bilge Kılıç ise sınav sistemi, verimli ders çalışma teknikleri, zaman yönetimi, motivasyon konularında öğrencilerimizi aydınlattı.


BARIŞ GÜVERCİNLERİ DÜNYA BARIŞ GÜNÜ İÇİN UÇTU

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencileri beyaz barış güvercinleri uçurarak Dünya Barış Günü’nü kutladı. Her sınıftan bir öğrencinin barış elçisi olarak seçildiği ilkokulda düzenlenen törenle Dünya Barış Günü kutlandı.

Törende barış elçileri dünya barışına dair mesajlarını arkadaşlarıyla paylaştı. GKV Özel İlkokulu Müdürü Sayın Mustafa ŞENEL ilkokulda barış ve hoşgörü ortamının sağlanmasında öncü çalışmalar yürütecek olan minik barış elçilerini kutlayarak bu sürece tüm öğrencilerin aktif katılım sağlayacaklarını ifade etti.

Törene Barış Elçileri Projesi yürütücüleri olan GKV Özel İlkokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi ve Müdür Yardımcıları da katıldı.


5. SINIFLAR “OKULUNA HOŞ GELDİN \ KOSTÜM PARTİSİ”NDE

Yeni eğitim-öğretim yılının ilk haftasını GKV Özel Ortaokulu 5.sınıf öğrencilerimiz için düzenlenen “Okuluna Hoş Geldin Partisi” ile sonlandırdık. Öğrencilerimizin rengarenk kostümlerle katıldığı parti aynı zamanda GKV Özel Liseleri ve Ortaokulu öğrencilerimiz ve müzik öğretmenlerimizden oluşan müzik grubunun canlı performansıyla eğlenceli dakikalara sahne oldu. Çeşitli oyunların da dahil edildiği geceye GKV Özel Ortaokul Müdürü Sayın Abdullah Dağlı, Müdür Yardımcıları Sayın Yeliz Bircan, Sayın Korkut Özkeleş ve 5. sınıf branş öğretmenlerimiz de katıldı.


GKV ÖZEL ORTAOKULU 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI VELİ & ÖĞRETMEN BULUŞMALARI BAŞLADI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Veli & Öğretmen Buluşmaları başladı.

Buluşmalar, idareciler ve tüm ortaokul eğitim kadrosu tarafından düzenlenen toplantılarda yeni eğitim-öğretim yılı için yapılan tüm hazırlıklar ve planlamalar hakkında 5.6.7.8. sınıf velilerinin bilgilendirilmesini amaçlıyor.

İlk etapta 5. sınıf velilerimiz için düzenlenen toplantının ardından 6. sınıf velileri de GKV Özel Ortaokulu idareci ve tüm eğitim kadrosuyla bir araya geldi. GKV Özel Ortaokul Müdürü Sayın Abdullah DAĞLI velilere hitaben yaptığı konuşmada 2018-2019 eğitim-öğretim yılı ortaokul akademik takvimi, izlenecek akademik süreç, yaz süresince yapılan hazırlıklar, uygulamalar ve etkinlik planlamaları hakkında bilgi verirken hayata geçirilecek yeniliklerden de bahsetti.

Ortaokulda görevli eğitim kadrosu da 6. sınıf ders içerikleri ve 6. sınıf boyunca izleyecekleri yol haritasını tüm velilerimize yaptıkları sunumlarla paylaştı.

Düzenlenen toplantılarda ortaokulda görevli eğitim kadrosuyla tanışma ve birebir görüşme fırsatı yakalayan velilerimiz önümüzdeki süreçte de çeşitli organizasyonlarda idareci ve öğretmenlerimizle bir araya gelecek. Ortaokul Veli & Öğretmen Buluşmaları 7. ve 8. sınıf velilerimiz için de devam edecek.


ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ ‘OKULUMDA İLK ÇADIR KAMPIM’ ETKİNLİĞİNDE

GKV Özel Anaokulu öğrencilerine sanatı ve eğlenceği doğada deneyimletmeği amaçlayan "Okulumda İlk Çadır Kampım" etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

Gece boyunca ateş etrafında müzik öğretmenleri ile gitar eşliğinde çocuk şarkıları söyleyen GKV'li minikler, dans öğretmenleri ile açık havada dans etmenin mutluluğunu yaşadı. Açık hava film kuşağı ile en sevdikleri animasyon filmleri izleyen öğrencilerimize gecenin sonunda çadırlarında sınıf öğretmenleri en sevdikleri masal kitaplarını okudu.


GKV MÜTEVELLİ-YÖNETİM KURULU BAŞKANI SN. NÜKET ERSOY'DAN ÖZDEMİR'E ZİYARET

Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli-Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy, GKV Özel Liseler Müdürü olarak yeni eğitim-öğretim yılında göreve başlayan Sayın Mehtap Özdemir'i ziyaret etti. Sayın Ersoy Özdemir'e yeni görevinde başarılar dilerken 55 yıl önce kurulan GKV Özel Okullarının vizyonuyla öğrenciler yetiştirilmesini temenni etti.

GKV Özel Liseleri Baş Müdür Yardımcısı Mevlüt Duman, Müdür Yardımcıları Nöfer Çiftçioğlu ve Engin Biba'nın da yer aldığı ziyarette GKV Özel Liseler Müdürü Mehtap Özdemir 55 yıllık bir tarihe sahip olan GKV Özel Okulları ailesinin bir parçası olmaktan onur duyduğunu ve göreve layık olacağını ifade etti.


GKV ÖZEL İLKOKULU 1.SINIF ÖĞRENCİLERİNİN 'İLK OKUL GÜNÜ HATIRASINA'NA İLHAM VERDİ

Yeni harflerin kabulü günlerinde, yani 1928 yılında Türk milletinin Başöğretmeni Atatürk’ün yurt gezilerinde halka yeni Türk harflerini öğretirken çekilen fotoğrafı, GKV Özel İlkokulu 1.sınıf öğrencilerinin “İlk Okul Günü Hatırası”na ilham verdi.

GKV Özel İlkokulu 1. sınıflar İlköğretim Haftası’nda sınıf öğretmenleri ile birlikte Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk alfabe dersinde.


YABANCI DİL ÖĞRETMENLERİMİZ “THE ART OF WRITING” SEMİNERİNE KATILDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında 2018-2019 eğitim - öğretim dönemi Eylül ayı Mesleki Çalışma Programı devam ediyor.

GKV Özel Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise düzeyinde eğitim veren tüm yabancı dil öğretmenleri Unlimited Educational Services (UES) Eğitim Danışmanı Sam Whittam tarafından verilen “The Art of Writing” (yazma sanatı) konulu eğitim seminerine katıldı.

GKV Özel Okulları Yabancı Diller Direktörlüğü organizasyonunda düzenlenen seminere ayrıca GKV Özel Okulları Yabancı Diller Direktörü Cristina Gültekin de katıldı. Unlimited Educational Services (UES) Eğitim Danışmanı Sam Whittam yaptığı sunumda , öğrencilerin yaratıcı yazma becerilerinin gelişimini sağlayacak çeşitli yöntem ve teknikleri öğretmenlerimizle paylaştı.


AKADEMİSYEN İLETİŞİM UZMANI VE EĞİTİM DANIŞMANI ZAİM BAŞASLAN TÜM GKV AİLESİNE 'ETKİLİ EĞİTİM İLETİŞİMİ VE FARKINDALIK' KONUSUNU ANLATTI

“Doğru ve etkili eğitim iletişiminin yanında öğrencileri başarılı ve mutlu bireyler olarak yarınlara hazırlamak için öğretmen-öğrenci iletişimine aile de dahil olmak zorundadır”

2018-2019 eğitim-öğretim dönemi Mesleki Çalışma Programı kapsamında düzenlenen hizmetiçi eğitim seminerlerinde Eğitim Danışmanı ve İletişim Uzmanı Gaziantep Üniversitesi Öğretim Görevlisi Zaim BAŞASLAN “Etkili Eğitim İletişimi ve Farkındalık” konusunda tüm Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları akademik kadrosuna seminer verdi.

Aynı zamanda Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri mezunu olan İletişim Uzmanı Zaim BAŞASLAN eğitim zemininde doğru iletişimin önemi, öğretmen-öğrenci-idareci-personel iletişimi ve farkındalık konularında öğretmenleri aydınlattı.
Başaslan dikkat çekici konulara da değindiği konferansında; “Eğitim kavramı doğru ve etkili bir iletişimci olmayı mecbur kılar. Ancak öğrenci ile öğretmen iletişimine velinin dahil olmaması halinde akademik başarı sağlansa da öğrenci açısından manevi tatmin söz konusu olamaz. Bu durumda öğrenciyi üzerine çok fazla ağırlığın yüklendiği üç ayaklı bir sehpa gibi düşünebilirsiniz; içinde ailenin, velinin olmadığı bir eğitim iletişimi sürecinin öğrenci açısından verimli olma ihtimali söz konusu değildir. Kendisinden hem okulda, hem ailede hem de toplumda sadece başarılı olması beklenen çocuğun bu yükün altından başarılı ve mutlu kalkabilmesi bu üç ayağın sağlam ve tutarlı olmasına bağlıdır. Salt başarı endeksli yetiştirilen ve etkin iletişim kurulmayan öğrenciler sınavlarda başarılı olsalar da mutlu olamazlar. Bu konuda öğrenci velileri kendi çocuklarının başarıları kadar gerçek mutlulukları için de çaba sarfetmeli koordineli bir şekilde çocuk-öğretmen-aile iletişimini mutlaka önemsemelidir.”dedi.


GKV AİLESİNE YENİ KATILAN İDARECİ VE ÖĞRETMENLERDEN SAYIN NÜKET ERSOY’A ZİYARET

“En önemli varlıklarımız öğrencilerimize Atatürk ilke ve devrimlerini, Cumhuriyet değerlerini, erdemli ve onurlu olmanın, gerçek yurtseverliğin önemini iyi kavratınız.”

GKV Özel Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Liselerinde 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde başlayan idareci ve öğretmenler Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli-Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nüket ERSOY’u makamında ziyaret etti. Ziyarete GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcıları Sayın Can HOŞCAN, Sayın İsmet TİRYAKİ ve idarecilerimiz de katıldı.

GKV ailesine yeni katılan idareci ve öğretmenlere yönelik bir konuşma yapan GKV Mütevelli – Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nüket ERSOY ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Kendini sürekli yenilemeyi, insanları sevmeyi ve eğitmeyi, özveri, paylaşım ve liderlik gibi birçok üstün özelliğe sahip olmayı gerektiren kısaca toplum mimarlığı olarak nitelenen öğretmenlik mesleğini en ideal şekilde icra eden siz değerli öğretmenlerimize öncelikle okulumuza hoş geldiniz demek istiyorum. 
Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz aydın, çağdaş ve bilinçli nesiller yetiştiren, yarınlarımızın güvencesi olan ve bu topluma çok büyük hizmetlerde bulunan sizler hem ülkemiz hem de GKV Özel Okulları için çok değerlisiniz. 
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Atatürk ilke ve devrimleri ışığında 55 yıldan bu yana öğretmenlerin özverili çalışmaları ve gayretleri sonucu on binlerce öğrenciyi ülkemizin geleceğine, yarınlara hazırladı. Bundan sonra da sizler gibi kıymetli idareci ve öğretmenlerin de desteğiyle varlığımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

En önemli varlıklarımız öğrencilerimize Atatürk ilke ve devrimlerini, Cumhuriyet değerlerini, erdemli ve onurlu olmanın, gerçek yurtseverliğin önemini iyi kavratınız.

2018-2019 eğitim-öğretim döneminin GKV ailesine ve tüm eğitim camiasına başarılar getirmesini temenni ederim.”dedi.


GKV AİLESİ KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının idareci, öğretmenleri ve çalışanlarından oluşan tüm kadrosu yeni dönem açılış kahvaltısında bir araya geldi.

Her yıl geleneksel olarak tüm GKV ailesinin katılımı ile gerçekleşen kahvaltıya GKV Özel Okulları Genel Müdürü Sayın Müfit TAŞLIYAR, Genel Müdür Yardımcıları Sayın Can HOŞCAN, Sayın İsmet TİRYAKİ, idareciler, öğretmenler ve tüm çalışanlar katıldı.


GKV ÖZEL ORTAOKULU ABDULLAH DAĞLI’YA EMANET

Akademik başarısının yanı sıra spor ve sanat alanında da başarı geleneğini 55 yıldan bu yana devam ettiren Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında Ortaokul Müdürü Abdullah DAĞLI oldu.

Konu ile ilgili açıklama yapan DAĞLI; “55 yıl önce Cemil ALEVLİ’nin vizyonu ile kurulan GKV Özel Okulları bugün Mütevelli-Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nüket ERSOY’un eğitim ışığında ilerleyen köklü ve başarılı bir kurumdur. 55 yıldan bu yana olduğu gibi akademik başarısının yanı sıra çağdaş ve ulusal değerleri benimsemiş, toplumsal sorumluluk bilinci gelişmiş, Gaziantep’in ve ülkemizin aydınlanması uğruna katkı sağlayacak dünya vatandaşı bireyler yetiştirmek ve yarınlara armağan etmek en büyük hedefimizdir. Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün açtığı yolda bugün binlerce mezunu, öğrencisi ve öğretmeni ile güçlü, başarılı ve köklü bir kurum olan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları ailesine katılmaktan ve burada bulunmaktan onur duyuyorum. Yeni eğitim-öğretim döneminin tüm eğitim camiasına başarı getirmesini diliyorum.”dedi.

Abdullah DAĞLI 1967 yılında Gaziantep,Oğuzeli’nde doğdu. İlkokulu doğduğu köyde, ortaokul ve lise eğitimini Malatya’da tamamladı. Çukurova Üniversitesi Hatay Eğitim Yüksekokulu Sınıf Öğretmenliği bölümü mezunu olup, lisansını Sosyal Bilgiler alanında tamamladı.

1986 yılında Adıyaman’da başlayan öğretmenlik hayatı; Gaziantep’in çeşitli okullarında öğretmenlik, müdür yardımcılığı ve okul müdürlüğü görevleriyle devam etti.2001 yılından itibaren Gaziantep’in Nizip ve Şehitkâmil ilçelerinde Şube Müdürlüğü görevlerinde bulunan Abdullah DAĞLI, Ağustos 2018’ den itibaren Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulunda Okul Müdürü olarak göreve başladı.

2018-2019 eğitim-öğretim dönemi itibariyle GKV Özel Ortaokul Müdürü olarak göreve başlayan Sayın Abdullah DAĞLI’ya başarılar dileriz.


GKV ÖZEL LİSELERİ MÜDÜRÜ MEHTAP ÖZDEMİR OLDU

GKV Özel Liselerinde gerçekleştirilen yeni görevlendirmeye göre GKV Özel Liseleri Müdürü Mehtap ÖZDEMİR oldu.

Yeni görevi nedeniyle bir açıklama yapan Özdemir; “Kuruluşunun 55.yılında olan GKV Özel Okulları ailesinin bir ferdi olarak ekip arkadaşlarım ve öğretmenlerimizle birlikte GKV Özel Liselerinin başarılarına nicelerini ekleyeceğiz. Bundan 55 yıl önce okullarımızın kurucusu Merhum Cemil ALEVLİ önderliğinde başlayan eğitim kıvılcımının bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Yeni eğitim-öğretim döneminin şimdiden başarı ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

Mehtap ÖZDEMİR hakkında: 1977 Gaziantep doğumlu olan Mehtap Özdemir Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü mezunudur. Gaziantep Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Ekonomisi Teftiş ve Planlama bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamlayan Özdemir 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak İngilizce Öğretmenliği görevine başladı. 2009-2013 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı’nda Projeler Koordinatörü olarak çalıştı. MEB tarafından düzenlenen birçok ulusal ve uluslararası projede aktif olarak yer aldı. Eğitim gönüllüsü olarak sivil toplum kuruluşlarında Girişimcilik , Yabancı Dil, Erasmus alanlarında proje eğitimleri düzenledi. 2014 yılı itibariyle Avukat Mahmut Düşün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü olarak görev aldığı kurumda yöneticilik kariyeri başlamış oldu.

2018-2019 eğitim-öğretim dönemi itibariyle GKV Özel Liseleri Müdürü olarak göreve başlayan Sayın Mehtap ÖZDEMİR’e başarılar dileriz.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI 55. YILA MERHABA DEDİ

Kuruluşunun 55. yılını çeşitli etkinliklerle kutlamaya hazırlanan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 2018-2019 eğitim öğretim yılının startını verdi.

GKV Özel Okulları Genel Müdürü Sayın Müfit TAŞLIYAR’ın açılış konuşmaları ile başlayan toplantıda aynı zamanda GKV ailesine 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde katılan öğretmen ve idarecilerin de tanıtımı yapıldı.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının çeşitli kademelerinde bu yıl ilk kez göreve başlayacak olan öğretmenler için oryantasyon eğitimi start alırken 2018-2019 eğitim öğretim yılında görev yapacak olan bütün idareci ve öğretmenlere yönelikte hizmet içi eğitim programları uygulanmaya başlandı. 2018-2019 eğitim öğretim yılıyla ilgili gerekli her türlü hazırlıklarını tamamlayan GKV Özel Okulları yeni eğitim öğretim yılının ilk eğitimini göreve ilk kez bu yıl başlayacak olan öğretmenlerle gerçekleştirdi.

GKV Özel Okulları Genel Müdürü Sayın Müfit TAŞLIYAR’ın göreve yeni başlayacak olan öğretmenlere, tüm öğretmen ve idarecilere yeni döneme dair dilek, temenni ve hedeflerini ilettiği toplantıda Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının kuruluşundan bu yana verdiği eğitim hizmetleri ve kurum kültürü ile ilgili de bilgiler verildi. Sayın TAŞLIYAR GKV Özel Okullarından mezun olan öğrencilerin Türkiye'nin en prestijli üniversitelerine girebilme şansı yakaladıklarını sözlerine ekledi.

Program TC Milli Eğitim Bakanı Sayın Prof. Dr. Ziya SELÇUK’un tüm öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmaları ile son buldu.


GKV ÖZEL ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİMİZ İNGİLTERE YAZ KAMPINDAN DÖNDÜ

GKV Özel Ortaokulundan yurtdışı yaz kamplarına katılan 2. grup da ülkeye döndü.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 5. 6. ve 7. sınıf öğrencilerimiz İngiltere Chester University’de düzenlenen yabancı dil eğitim kampına katıldı. 

Cambridge sertifikalı Chester University’de asil eğitimi alan öğrencilerimiz İngilizce eğitimi ve sosyal aktivitelerin yer aldığı toplam 40 saatlik programı tamamlamış oldu.

GKV Özel Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Esin Hoylu liderliğinde eğitim kampına katılan öğrencilerimiz aynı zamanda Chester, Manchester, Liverpool, Galler, Alton Towers ve Londra’da önemli tarihi ve kültürel yerleri gezme şansını da yakaladı.

Her yıl GEO Global Eğitim Organizasyonu işbirliği ile düzenlenen yabancı dil eğitim kampları öğrencilerimize Ingilizce pratik yapma şansı sunmasının yanı sıra farklı kültürleri keşfetmek, farklı tarihi bölgeleri öğrenmek açısından da avantaj sağlıyor. @geo_turkey


GKV ÖZEL ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİMİZ TRINITY COLLEGE (İRLANDA) YAZ KAMPI’NA KATILDI

2017-2018 eğitim-öğretim yılının sona ermesinin ardından Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulundan ilk grup (6.7. sınıflar) 24 Haziran - 08 Temmuz 2018 tarihleri arasında İrlanda Dublin’de düzenlenen yabancı dil yaz kampına katıldı.

Dünyanın en prestijli üniversitelerinden olan Trinity College’da asil eğitimi alan öğrencilerimiz İngilizce dil eğitiminin yanı sıra kültür, sanat ve sporla harmanlanmış, grup çalışmalarından oluşan 30 saatlik kapsamlı bir programa dahil oldular.

GKV Özel Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Meliha Bolat liderliğinde kamplara katılan öğrencilerimiz aynı zamanda Dublina, EPIC The Irish Emigration Museum, Wax Museum, Butler’s Chocolate Work Shop, Malahide Castle, Sience Museum, Glendalough, St. Patrick Cathedral gibi tarihi ve kültürel yerleri de görme şansı elde etti.

GEO Global Eğitim Organizasyonu işbirliği ile düzenlenen eğitim kampları öğrencilerimize İngilizce pratik yapma şansı sunmasının yanı sıra farklı kültürleri keşfetmek, dünya vatandaşı olmak için ilk adımı atmak, tarihi yerleri gezmek gibi avantajları da beraberinde getiriyor.


GKV ÖZEL OKULLARINDA 55. EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

Yarım asrı aşkın süredir binlerce öğrenciyi geleceğe hazırlayan ve Merhum Cemil ALEVLİ’nin vizyonuyla kurulan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında 55. eğitim-öğretim yılı tüm birimlerde düzenlenen törenlerle başladı.

GKV Mütevelli-Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nüket ERSOY, Sayın Celal ERSOY, GKV Mütevelli-Yönetim Kurulu Üyeleri, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Sayın Müfit TAŞLIYAR, Genel Müdür Yardımcıları Sayın Can HOŞCAN, Sayın İsmet TİRYAKİ, birim müdürleri, tüm öğretmenler, veliler ve tüm öğrencilerimizin katıldığı törenler 55. yıl heyecanı ve coşkusu ile düzenlendi.

GKV Özel İlkokulunda düzenlenen açılış töreninde tüm ilkokul öğrencilerine hitaben bir konuşma yapan GKV Özel İlkokul Müdürü Sayın Mustafa ŞENEL; “55 yıldır büyük işler başaran okulumuzda tüm paydaşlarımızın azmi, hedefleri ve hayalleri ile asırlar sürecek yeni başarılara imza atmanın kararlılığı ile 2018-2019 eğitim öğretim yılına hep beraber hazırız. Biz öğretmenler için her yıl yeni bir heyecan ve yeni bir umuttur. Atamızdan bize miras kalan vatanımız, bağımsızlığımız, bayrağımız, cumhuriyetimiz ve siz sevgili öğrenciler yeni nesillerimiz her şeyden ve herkesten önce biz öğretmenlere emanettir. Okuyan, düşünen, anlayan, anlamlandıran, yaratıcı, yenilikçi, dizayn eden ve inşa eden bir toplum olma yolunda büyük bir adım atarak başlıyoruz yeni yıla. Daha bugünden biliyorum ki senenin sonu geldiğinde hedeflerimizin ve amaçlarımızın tamamına ulaşmış olacağız. Yeni eğitim öğretim yılımız hepimize hayırlı uğurlu olsun. Sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından GKV Özel İlkokulunda 20 yıl boyunca yüzlerce öğrenciye sınıf öğretmenliği yapan Sayın Gülistan SALICI’ya gösterdiği özveri ve emekten dolayı GKV Mütevelli Kurulu Üyesi Sayın Osman KIRATLI tarafından hizmet plaketi takdim edildi. Sayın Salıcı yaptığı konuşmasında GKV ailesinin bir ferdi olmaktan gurur duyduğunu dile getirerek Gaziantep Kolej Vakfı kültürü ile yüzlerce öğrenciyi yetiştirme fırsatı tanıyan başta GKV Mütevelli-Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nüket ERSOY olmak üzere tüm GKV ailesine teşekkürlerini sundu.

GKV Özel İlkokul öğrencilerinin ilköğretim haftasına dair şiirleri ile renklenen törende öğrencilerimiz ayrıca GKV Özel Okulları marşını seslendirdi. GKV Özel Okulları Müzik Öğretmenleri ve öğrencileri ile oluşturulan orkestra tarafından seslendirilen parçalar eşliğinde devam eden törende GKV Özel Okulları mezunu, velisi ve aynı zamanda GKV Özel İlkokulu İngilizce Öğretmeni olan Müge TEYMUR tüm ilkokul öğrencilerine duygu ve düşüncelerini dile getirdiği bir konuşma yaptı.

2018-2019 eğitim-öğretim yılı açılışında ayrıca Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS 2018) derece yapan öğrencilerimize başarı belgeleri ve ödülleri GKV Mütevelli-Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından takdim edildi. Açılış töreni GKV Özel Anaokulu öğrencilerinin GKV Mütevelli-Yönetim Kurulu Başkanı ve değerli üyelerine çiçek takdimleri ile son buldu.

GKV Özel Ortaokulunda düzenlenen törende de 55. eğitim-öğretim yılı açılışının coşkusu hakimdi. Günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan GKV Özel Ortaokulu Müdürü Sayın Abdullah DAĞLI; "55 yıl önce Merhum Cemil Alevli'nin vizyonu ile kurulan ve Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Nüket Ersoy’un önderliğinde eğitimde tarih yazan GKV Özel Okullarının siz değerli velilerine şahsım ve meslektaşlarım adına teşekkür ederim. Değerli Velilerimiz, emanet olarak aldığımız değerli evlatlarınızı, çağdaş, Atatürk ilke ve devrimlerini özümsemiş, cumhuriyete inancı sonsuz, kendinden emin, ne istediğini bilen, hedefleri için cesaretle hareket eden; bilgili, görgülü, yaşamı seven, yaşatmayı görev bilen, sevgi dolu bireyler olarak yetiştireceğimizden kuşkunuz olmasın. Sevgili Öğrenciler, unutmayalım ki eğitimde feda edilebilecek tek bir fert dahi yoktur. Bu sözlerden hareketle okulumuza yakışır yıllar geçirmeniz gayesindeyiz. Biz öğretmenlere ve velilere düşen görev; öğrencilerimizin daha iyi eğitim almasını sağlamak ve evrensel değerlere ulaşmaları için gerekli koşulları oluşturmaktır. Hedefimiz, ülkemizi büyük kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği gibi uygar medeniyetlerin seviyesine çıkarmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Bu öğretim yılının başarılı, huzurlu geçmesi dileklerimle, yuvanıza hoş geldiniz diyorum”dedi.
GKV Özel Ortaokulu öğrencilerinin şiirleri ile devam eden tören GKV Özel Okulları mezunu ve aynı zamanda GKV Özel Ortaokulu Matematik Öğretmeni olan Selin ÜNVERDİ’nin öğrencilere hitaben yaptığı konuşması ile son buldu.

GKV Özel Anadolu Lisesi, Fen Lisesi ve Cemil Alevli Koleji (IB) öğrencilerinin, öğretmenlerinin ve velilerinin katılımları ile düzenlen açılış töreninde GKV Özel Liseler Müdürü Sayın Mehtap ÖZDEMİR açılış konuşmasını yaptı.Özdemir tüm öğretmen, öğrenci ve velilere yönelik yaptığı konuşmasında;“Sayın Velilerimiz,Kıymetli Öğretmenlerimiz ve Sevgili Öğrenciler, kuruluşunun 55.yılında olan GKV Özel Okulları ailesinin bir ferdi olarak öğretmenlerimiz ve sizlerle birlikte GKV Özel Liselerinin başarılarına nicelerini ekleyeceğiz. Bundan 55 yıl önce okullarımızın kurucusu Merhum Cemil ALEVLİ önderliğinde başlayan GKV Mütevelli-Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nüket ERSOY ile taçlanan eğitim kıvılcımının Atatürk ilke ve devrimleri ışığında büyük başarılarla bugünlere gelmesi kuşkusuz sizlerin varlığı ve azmi sayesinde. Yeni başarılarla 55. eğitim-öğretim döneminin şimdiden mutluluk ve huzur getirmesini gönülden diliyorum”dedi.

GKV Özel Liselerinde düzenlenen açılış töreninde YKS 2018’de derece yapan öğrencilerimize GKV Özel Liseler Müdürü Sayın Mehtap ÖZDEMİR tarafından başarı belgeleri takdim edildi.


GKV ÖZEL İLKOKULU ÖĞRETMENLERİ XYZ ve ALFA KUŞAĞI ile DEMOKRATİK ETKİLEŞİM ve SINIF YÖNETİMİ KONULU ATÖLYE ÇALIŞMASINA KATILDI

2018-2019 eğitim-öğretim dönemi Mesleki Çalışma Programı kapsamında GKV Özel İlkokulu öğretmenleri XYZ ve Alfa Kuşağı ile Demokratik Etkileşim ve Sınıf Yönetimi konulu atölye çalışmasına katıldı. GKV Özel İlkokulu Müdür Yardımcısı Sayın Uğur ÖZEREN tarafından düzenlenen atölye çalışmasında öğretmenlerimiz çeşitli gruplara ayrılarak aynı zamanda interaktif bir seminere dahil oldular.

GKV Özel İlkokulu Müdür Yardımcısı Uğur ÖZEREN konuşmalarıyla desteklediği atölye çalışmasında, kuşakları belli tarih aralıklarında doğmuş, sosyalleşme sürecinde ortak sosyal, politik, ekonomik vb. olaylardan etkilenmiş, ortak değer, inanç, beklenti ve davranışlara sahip gruplar olarak açıkladı.

Özeren; “Tüm bu düşünceleri analiz ettiğimizde X kuşağı döneminde eğitim, sağlık ve teknoloji olanaklarında iyileşmelerin olduğu görülmektedir. X kuşağının teknoloji ile geç tanışmaları, onların teknolojiyi bünyelerine katmada engel teşkil etmemiştir.

Y kuşağı ise her yönden gelişme gösteren bir dünyanın daha rahat şartlarında dünyaya gelmişler, teknoloji dostu, bireysel, rahat ve küreselleşmeye başlayan dünyanın çocukları olarak adlandırılmışlardır. Y kuşağı akabinde dünyaya gelen Z kuşakları ise dijital kuşaklar olarak adlandırılmışlar, teknoloji dostu olmalarının ötesinde, teknolojik, bireysel, zor beğenen, küresel dünya vatandaşları olmaları yönüyle dikkat çekmektedirler. Bu yıl ile eğitim-öğretim yaşamına katılan Alfa kuşağının teknolojinin içine doğduğu düşünülürse, gerek öğretim süreci gerekse eğitim süreçlerinde bu kuşağa hitap edecek yöntemlerin kişiselleştirilmiş, kullanıcı dostu ve görsel yönü ağır basan yöntemler olması gerektiği görürüz. Eğer kuşakların sahip olduğu farklı değer yargılarını tanıyabilirsek öğrencilerimizle doğru iletişim kurarak süreci kolaylaştırabiliriz. Eğitimciler olarak, iletişim becerilerine önem veririz. Sürecin bu şekilde yönetilmesi kuşakların birbirleriyle uyum içerisinde öğrenmelerini sağlayacaktır.” dedi

Atölye çalışması izleyici ve uygulayıcı olarak öğretmenlerimizin aktif katılımları ile dahil olduğu uygulamalı etkinlikler, takım çalışmasını ve etkili iletişimi esas alan grup çalışmaları ile son buldu.


GKV ÖZEL ORTAOKULU 5. SINIF TANITIM TOPLANTISI DÜZENLENDİ

GKV Özel Ortaokulu tarafından 5. sınıf velilerinin katılımları ile tanıtım toplantısı düzenlendi. GKV Özel Ortaokul Müdürü Sayın Abdullah Dağlı, GKV Yabancı Diller Direktörü Sayın Cristina Gültekin, Müdür Yardımcıları Sayın Yeliz Bircan ve Korkut Özkeleş’in katılımları ile gerçekleşen toplantıda velilerimiz 5. sınıf öğretmenleri ve idarecilerle tanışma şansını yakaladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan GKV Özel Ortaokul Müdürü Sayın Abdullah Dağlı Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu olarak 5. sınıf velileri ile bir araya gelmenin verdiği mutluluğu dile getirerek konuşmasına başladı. Dağlı; ”GKV’li olmaktan gurur duyan, akademik yönden başarılı, çevresine duyarlı, sanata ve spora ilgi duyan, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, evrensel değerlere saygılı bireyler yetiştirmek en önemli hedefimiz olacaktır. Unutmayalım ki eğitimde feda edilebilecek tek bir fert dahi yoktur. Bu sözlerden hareketle okulumuza yakışır yıllar geçirmek gayesindeyiz.

Biz öğretmenlere ve siz velilere düşen görev; öğrencilerimizin daha iyi eğitim almasını sağlamak ve evrensel değerlere ulaşmaları için gerekli koşulları oluşturmaktır. Hedefimiz, ülkemizi büyük kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği gibi uygar medeniyetlerin seviyesine çıkarmaktır. Unutmayalım ki, “İnsan olma, ulus olma davasıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim öğretim yılımızın hepimiz için hayırlı uğurlu olmasını diler saygılar sunarım.”dedi.

EĞLENCELİ BİLİM ve MATEMATİK DERSLERİ ARTIK İNGİLİZCE OLARAK DA İŞLENECEK

Sayın Dağlı ayrıca konuşmasında geçen yıldan farklı olarak GKV Özel Ortaokulunda haftada bir saat İngilizce Eğlenceli Bilim ve İngilizce Matematik dersi uygulanacağının, haftada 1 saat yaratıcı drama dersinin artık ortaokulda da hayata geçeceğini ilk kez velilerle paylaştı. Müzik derslerinde de farklı uygulamalar getirildiğinin altını çizen Abdullah Dağlı öğrencilerin en az 1 alanda yetişmeleri yönünde çaba sarf edeceklerini dile getirdi.

Tanıtım toplantısı kapsamında GKV Özel Ortaokul Müdür Yardımcısı Yeliz Bircan 5. sınıf velilerine okula uyum konusunda çeşitli bilgiler vererek ortaokuldaki işleyiş, okul kuralları, uygulanan akademik çalışmalar, ders içerikleri, sınavlar, sosyal faaliyetler, kulüpler hakkında detaylı bilgileri paylaştı.

GKV Özel Ortaokulunda 5. sınıf derslerini verecek olan toplam 15 öğretmenle tek tek tanışma fırsatı yakalayan velilerimiz uygulanacak yabancı dil eğitimi hakkında da detaylı bilgi sahibi oldu. GKV Yabancı Diller Direktörü Cristina Gültekin ortaokulda 5.sınıftan itibaren uygulanacak yabancı dil eğitim programları hakkında velileri aydınlatırken öğrencilerimizin yabancı dil eğitimini destekleyecek yeni dijital uygulamaların ortaokulda hayata geçeceğini vurguladı. Gültekin ayrıca İngilizce’nin dışında Fransızca, Almanca ve Rusça kulüpleri hakkında velileri aydınlattı.


GKV ÖZEL OKULLARI ÖĞRETMENLERİNE YÖNELİK GÜNCEL ÖĞRETİM PROGRAMLARI ve ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME UYGULAMALARI SEMİNERİ

2018 - 2019 eğitim - öğretim yılı için Talim Terbiye Kurulu tarafından güncellenen ve eğitimin tüm kademelerinde uygulanacak olan öğretim programlarındaki değişiklikler hakkında öğretmenlerimizi bilgilendirmek amacıyla Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Melike ÖZYURT tüm GKV Özel Okulları öğretmenleri ile bir araya geldi.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdür Yrd. Sayın İsmet TİRYAKİ’nin katılımlarıyla, 2018 - 2019 eğitim öğretim yılı mesleki çalışma programı kapsamında gerçekleştirilen seminerde Dr. Melike ÖZYURT güncellenen öğretim programlarının hedeflerinden amacına, amacından içeriğine ve sınama durumlarına kadar bütün önemli noktalara değindi. Dr. ÖZYURT aynı zamanda öğretmenlerimizin eğitim - öğretim faaliyetlerini şekillendirirken göz önünde bulundurmaları gereken önemli püf noktaları üzerinde durdu.

GKV Özel İlkokulu’ndan GKV Özel Liseleri’ne kadar tüm birimlerimizdeki öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleşen seminer programının ikinci bölümü GKV Özel Okulları Ölçme ve Değerlendirme Uzmanı Dr. Çiğdem REYHANLIOĞLU’nun Ölçme ve Değerlendirme Uygulamaları ve ABİDE (Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi) Projesi hakkındaki sunumu ile devam etti.

GKV Özel Okulları Ölçme ve Değerlendirme Uzmanı Dr. Çiğdem REYHANLIOĞLU tüm GKV Özel Okulları öğretmenlerine yönelik yaptığı sunumda dünyada ve ülkemizde uygulanan ulusal (ABİDE) ve uluslararası uygulamaların (PISA ve TIMSS) ortak özellikleri ile bu uygulamaları birbirinden ayıran önemli farklılıklar üzerinde durdu. Özellikle de Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Tarafından 2016 yılında hayata geçirilen Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi (ABİDE) projesinin Fen Bilimleri, Matematik ve Türkçe kazanımlarının yanı sıra Sosyal Bilimler beceri ve kazanımlarının da işe koşularak öğrencilerin üst düzey düşünme becerilerinin ölçülebildiği yerli ve milli bir uygulama olduğunu ifade etti. Yapılan bu uygulamalardan elde edilen sonuçlar doğrultusunda 21. Yüzyıl becerilerini öğrencilere kazandırmanın ve bu becerilerin ölçülmesinin önemine dikkat çeken Dr. Reyhanlıoğlu, öğretmenlerimizle öğrencilerimizin üst düzey düşünme becerilerini ölçebilecekleri ve sınıf içinde rahatlıkla kullanabilecekleri ölçme ve değerlendirme metotlarını paylaştı.


GKV ÖZEL ANAOKULU VELİLERİ ANAOKULU İDARECİ VE ÖĞRETMEN KADROSU İLE BİR ARAYA GELDİ

GKV Özel Anaokulunda düzenlenen tanıtım toplantısında velilerimiz 2018-2019 eğitim-öğretim dönemi açılışı öncesinde tüm anaokulu eğitim kadrosu ile tanışma fırsatı yakaladı.

Okula uyum sürecinin bir parçası olan tanıtım toplantısına GKV Özel Anaokulu Müdürü Sayın Gökçen BULUT, anaokulunda görev yapan tüm sınıf öğretmenleri, Yabancı Dil, Spor, Sanat, Rehberlik alanındaki eğitim kadrosu yer aldı.

Öğretmenlerimiz yeni dönemde uygulanacak eğitim-öğretim programları, sosyal faaliyetler, uyulması gereken okul kuralları konusunda tüm katılan velileri aydınlattı.
GKV Özel Anaokulu Müdürü Sayın Gökçen Bulut velilere yönelik yaptığı konuşmasında yeni döneme yönelik yaz boyunca yaptıkları hazırlıklardan, akademik hedeflerden ve anaokulunda uygulanan eğitim yaklaşımlarından bahsederek tüm eğitim kadrosunu tanıttı.

ANAOKULUNDA YENİ DÖNEM MONTESSORI, GEMS, PRESCHOOL PRODIGIES, SOSYAL ve DUYUŞSAL ÖĞRENME PROGRAMLARI İLE BAŞLIYOR

Bulut yaptığı konuşmasında; “GKV Özel Okulları olarak öğrencilerimizin akademik ve sosyal gelişimlerinin anaokulundan itibaren ele alınması gerektiğine inanıyoruz.

Dolayısıyla GKV Özel Anaokulunda hayata geçirdiğimiz eğitim yaklaşımları ve uygulamalar ile öğrencilerimizi bir sonraki eğitim basamağı olan ilköğretim basamağına en doğru şekilde hazırlamayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda çocukların daha bağımsız ve liderlik becerileri ile öne çıkması, sakin ve özgür bir ortamda öğrenmenin gerçekleşmesi ve çocukların bireysel farklılıklarına odaklanmak amacıyla Montessori yaklaşımını hayata geçirdik. Bu yaklaşımda Matematikle ilgili kavramları Montesorri metaryalleriyle eğlenceli hale getirerek daha somut bir öğrenme gerçekleştirmeyi sağlıyoruz. Anaokulu öğrencimizi bu sayede bir sonraki eğitim basamağı olan ilköğretime hazırlıyoruz. Diğer hayata geçirdiğimiz model olan GEMS (Great Explorations in Math and Science) Eğitimi ile çocukların küçük yaşlarda bilim ve deneylere ilgi duymasını sağlıyoruz.

21. yüzyıl çocuklarının eğitimcileri olarak yeni dünya bizden akademik başarıya odaklanmamızı beklese de geleceğin yetişkinlerini yetiştirmek esas odak noktamız. Sosyal ve Duygusal Öğrenme programıyla amacımız öğrencilerimizin empati kurma, şefkat gösterme, akranlarıyla iyi geçinme, zorbalıktan kaçınma, öfke yönetimi, kendini sakinleştirme gibi özelliklerini geliştirmektedir.

Bu derste, öğretmenlerin öğrencileri ile kuracakları ilişkilerde ve sınıflarında sosyal duygusal öğrenme becerileri ve duygusal zekayı içeren teknikleri uygulayacağız.

Öğrencilerimizin sanat alanındaki gelişimlerini desteklemek amacıyla PreSchool Prodigies sistemini uygulayacağız. 4-13 yaş çocuk grubunu kapsayan program ile çocuklarımıza müziğin eğlenceli yanını göstererek müzikal becerileri ve öğretileri kazandırmayı hedefliyoruz.

Dönem içerisinde sizlerle tekrar bir araya gelerek, sizlerle koordineli bir şekilde sürdüreceğimiz eğitim döneminin başlamasını heyecanla bekliyoruz. Tüm bu çalışmaları elbette desteğinizle hayata geçireceğiz. 2018-2019 eğitim-öğretim döneminin hepimize başarı ve mutluluk getirmesini dilerim” dedi.


 


 

© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.