2019-2020 - 1. Dönem YILI HABERLERİ

GKV ÖZEL OKULLARI YILDIZ KIZ YÜZME TAKIMI İL İKİNCİSİ

Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Okul Sporları tarafından il genelinde düzenlenen turnuvada GKV Özel Okulları Yıldız Kız Yüzme Takımı İL İKİNCİSİ oldu.

Sporcularımız Dicle Su Sertpolat, İdil Erkan, Sema Ece Mutlu, Duru Eraslan’ı kutlarız.


GKV ÖZEL İLKOKULU “YAZAR-ÖĞRENCİ BULUŞMALARI” KAPSAMINDA GÖNÜL SIMPSON’I AĞIRLADIK

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu Yazar-Öğrenci Buluşmaları kapsamında çocuk kitapları yazarı Gönül Simpson’ı ağırladı. Günümüz çocuk kitapları yazarlarını atölye çalışmaları ile öğrencilerimizle bir araya getirerek yazarlık eğitimi de almalarını sağlayan GKV Özel İlkokulu, öğrencilere çocuk kitaplarının büyülü dünyasını sunuyor.

İki gün süren ‘’Hayallerinin Peşinden Uç’’ ve ‘’ Astronot Kutup Ayısı’’ kitapları ile ilgili söyleşi ve atölye çalışmalarının ardından öğrencilerimiz Yazar Gönül Simpson’a kitaplarını imzalatma şansına sahip oldular.

İlkokulu öğrencileri, okudukları kitaplarla ilgili merak ettikleri soruları sordular. Öyküleri nasıl yazdıklarını öğrendiler. Kitaptaki kahramanları dramatize ederek, canlandırdılar.
Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu müdürü Uğur Özeren kitap dostu olmanın önemine vurgu yaptığı konuşmasında "Kendimizi tanıyarak hayatta başarılı olabilmenin en önemli yolu okumaktır. Kitap okuma, düşüncelerimizi olgunlaştırır. Kitaplar, öğrencilerde teknolojiye merak uyandıran, araştırma yapmaya sevk eden, sadık dostlarımızdır. Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu olarak öğrencilerimizi okuyan, anlayan ve en önemlisi muhakeme eden öğrenciler olarak yetiştiriyoruz. Öğrencilerimiz yaptığımız bu etkinlikler sayesinde okumayı daha çok sevecekler. Yaptığımız yazar etkinlikleri ile öğrencilerimizin çevresindeki hayata duyarlı, iletişim becerileri gelişmiş, farklılıklara saygılı, kendi kültürel değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Öğrencilerin yoğun ilgisinden memnun olan Çocuk Kitapları Yazarı Gönül Simpson, Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğretmen ve idarecilerine teşekkür etti.


“ANLAŞ, KAYNAŞ, PAYLAŞ”- ‘’LET’S BE UNITED’’ PROJESİ HAYATA GEÇTİ

Farklı kültürlere duyulan önyargıların, birliktelik ve sınıf ortamını zedelediği 11-12 yaş grubundaki çocukların değişen dünyanın dinamiklerine uyum sağlamaları, özgüven, özdenetim, iletişim, sorun çözme, empati, uzlaşma gibi sosyal-duygusal becerileri gelişmiş bireyler olarak gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla “Anlaş, Kaynaş, Paylaş –Let’s Be United” projesi hayata geçti.

Proje kapsamında resim, drama, müzik gibi sanatsal aktiviteler kullanılarak farklı etnik gruplardan öğrencilerin beraber eğitim gördüğü Ömer Asım Aksoy Ortaokulu’ndaki 5. ve 6. sınıf öğrencilerinin; birlik ve beraberlik duygusunun güçlendirilerek okul ve sınıf ortamlarındaki kalitenin arttırılması, öğrencilerin yaşadıkları topluma karşı farkındalıklarının arttırılması, özgüvenli ve bilinçli bireyler olarak yer almalarının sağlanması hedefleniyor.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Cemil Alevli Koleji (IBDP) Bakalorya 10. sınıf öğrencilerinden oluşan 16 IB öğrencisi GKV Özel Cemil Alevli Koleji IB Diploma Program Koordinatörü Özlem Kara’nın proje koordinatörlüğünde; GKV Özel Okulları Rehberlik Servisi, Okul Psikoloğu, Sosyoloji Zümresi ve Bilgi Kuramı öğretmenleri ve Koç Üniversitesi Global Aid ekibi tarafından 2019-2020 eğitim- öğretim yılı süresince yaratıcı oyun metotları, sanatsal ve kültürel atölye çalışmaları aracılığı ile birçok kazanıma hitap eden farklı alanlarda eğitimler düzenlenmesi planlanıyor.

 

Proje Ortakları:

Koç Üniversitesi Global Aid Öğrenci Topluluğu,

Ömer Asım Aksoy Ortaokulu

 

Proje İştirakçileri:

Koç Üniversitesi Global Aid Öğrenci Topluluğu

GKV Özel Cemil Alevli Koleji C10A IB sınıfı

GKV Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ofisi

GKV Özel Cemil Alevli Koleji CAS Birimi

 

Projenin Hedef Kitlesi:

Ömer Asım Aksoy Ortaokulu öğrencilerinden seçilen yabancı ve Türk uyruklu toplam 40 öğrenci


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI İLE HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi arasında imzalanan protokolle; eğitim, bilim, projeler ile sosyal ve kültürel faaliyetler gibi birçok alanda işbirliğinin gerçekleştirilmesi için önemli bir adım atıldı.

Protokol kapsamında; okullarımızda görev yapan akademik ve idari personele eğitim- öğretim desteğinden öğretim programlarının zenginleştirilmesine; ulusal veya uluslararası ortak proje önerilerinin geliştirilmesi ve birlikte projeler sunulmasından, öğretim üyeleri tarafından okulumuz öğrencilerine ders verilmesine; okul öğrencilerinin üniversitenin akademik ve araştırma birimlerini ziyaretinden laboratuvarların kullanılmasına kadar birçok konuda mutabakata varıldı.

Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nüket ERSOY, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Sayın İsmet TİRYAKİ ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener BÜYÜKÖZTÜRK’ün imzaladığı protokolle eğitime ve bilime katkı sağlayacak birçok ortak çalışma ve proje yürütülmesi hedefleniyor.


GKV’Lİ BERİL DÖRTKOL’UN BİNİCİLİK BAŞARISI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokul öğrencisi Beril Dörtkol Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından Adana Atlı Spor Kulübü’nde düzenlenen Türkiye Ligi 4.Ayak Resmi müsabakalarında PII kategorisinde 1.’lik kupası alarak spor kariyerine yeni bir başarı ekledi. Öğrencimize başarısından dolayı GKV Özel İlkokulu Müdürü Sayın Uğur Özeren tarafından hediye takdim edildi. Öğrencimiz Beril Dörtkol'u başarısından dolayı kutlarız.


ANLAŞ- KAYNAŞ -PAYLAŞ (LET’S BE UNITED) GÖNÜLLÜLÜK PROJESİ TANITILDI

GKV Özel Cemil Alevli Koleji, Koç Üniversitesi Global Aid ve Ömer Asım Aksoy Ortaokulu iş birliğinde ortaklaşa gerçekleştireceğimiz Anlaş, Kaynaş, Paylaş Projesi (Let’s Be United) Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin, Vali Yardımcısı Sayın Rıdvan Eroğlu ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı (Ar-Ge’den Sorumlu Müdür) Sayın Mehmet Ali Tiryakioglu’na projede görevli öğrenciler tarafından tanıtıldı.

9-12 yaş arası farklı kültürlerden gelen ve aynı öğrenme ortamını paylaşmakta olan çocuklar arasında iletişim ve sosyal uyumu güçlendirmeyi hedefleyen proje ile ilgili tüm detayların anlatıldığı tanıtım toplantısında öğrencilerimiz atölye çalışmalarından da örnekler verdi.

Projenin özellikle Gaziantep’in diğer tüm orta dereceli okullarında yaygınlaştırılması gerektiğini dile getiren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin bu yönde çalışmalarımıza destek vereceğini ifade etti.


8.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN “STRESİMLE BAŞ EDEBİLİYORUM” KONULU ATÖLYE ÇALIŞMASI

GKV Özel Ortaokulu Rehberlik Servisi ve Okul Psikoloğu iş birliğiyle 8.sınıf öğrencilerimiz için “Stresimle Baş Edebiliyorum” konulu atölye çalışması düzenlendi.

GKV Özel Ortaokulu 8.sınıf Rehberlik Öğretmeni Tuğçe Gürer ile Okul Psikoloğu Didem Peri Dalkılınç’ın etkinlikleriyle zenginleşen atölye çalışmasında stres kaynakları ile baş edebilme yolları üzerinde duruldu. Sınav sürecinde bir öğrenci olmanın getirdiği kaygı durumları, stres belirtilerinin fark edilmesi, başarıyı artırabilmek adına izlenecek yollar vurgulanırken, Okul Psikoloğu eşliğinde öğrencilere nefes egzersizi yaptırılarak, doğru nefes alıp vermenin stresi azaltmadaki rolü uygulamalı olarak gösterildi. Çalışma soru-cevap yöntemi ile son buldu.


GKV ÖZEL CEMİL ALEVLİ KOLEJİ (IB) MEZUNLARI (2019-2020) DÜNYANIN SEÇKİN ÜNİVERSİTELERİNDEN KABUL ALDILAR

2019-2020 eğitim öğretim yılı Kasım ayında 4. mezunlarını veren GKV Özel Cemil Alevli Koleji (IB) 12. sınıf öğrencilerimizin tamamı Bakalorya Diploma bitirme sınavlarına girerek programın gerekliliklerini yerine getirmiş ve başarı ile mezun olmuşlardır. Uluslararası geçerliliğe sahip ve dünya standartlarında eğitim aldıklarının bir göstergesi olan IB diplomaları ile tüm öğrencilerimiz dünya sıralamasındaki seçkin ilk 300 üniversiteye başvuru hakkını kazanmışlardır. Kabul aldıkları okullardan burs oranlarının açıklanmasını heyecanla bekleyen tüm 12 IB sınıfı öğrencilerimizi gösterdikleri disiplinli çalışma ve üstün başarıdan dolayı kutlarız.

2019 Kasım 2019 IB öğrencilerimizin kabul aldığı üniversiteler: University Of London College, King’s College London, University of Edinburgh, Queen Mary, University of Amsterdam, University of Groningen, Tilburg University, Maastricht University, Pepperdine University, Princeton University, Cornell University, Brown University, Northwestern University, Oregon State University, Colombia University, Ca' Foscari University of Venice, Vrije Universiteit Brussel, University of Southeastern California, Fordham University, University of La Verne, Pomona CSU, Bakersfield University, University of Woodbury, Oregon State University, Colombia University, Loyola Marymouth University, Toronto University, Tirinity College, Dublin.


“MATEMATİK NEREYE GİDİYOR?” ADLI SÖYLEŞİ DÜZENLENDİ

GKV Özel Liseleri 11. ve 12. sınıf öğrencilerimize yönelik; lise idaresi katkılarıyla, Matematik ve Geometri alanlarında yeni nesil sorular üzerine çalışmaları bulunan İbrahim Turan Başay ile Mahsum Öztürk tarafından “Matematik Nereye Gidiyor?” adlı söyleyişi düzenlendi.

Konuşmacılar yeni nesil matematik soruları hakkında matematiğin kökeni ile ilgili bilgiler ışığında öğrencilerimizi bilgilendirdi. Matematik önyargıları ile nasıl baş edebileceklerini öğrencilerimizle paylaşan konuşmacılarımız bu doğrultuda Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlık sürecinde hangi adımlar üzerinde durmaları gerektiklerine değindi. Soru – cevap bölümü ile devam söyleşinin sonunda GKV Özel Liseleri Müdürü Mehtap Özdemir konuşmacılara günün anısına hediyelerini takdim etti.


GKV ÖZEL İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ MEHMETÇİK VAKFI’NA DESTEK OLDU

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu birinci sınıf öğrencileri Mehmetçik Vakfı'na destek olmak için örnek bir projeye imza attılar.

Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu, birinci sınıf öğrencileri, velileri ve Sınıf Öğretmenlerimiz Serpil Katı, Hilal Yıldız, Fidan Yanık, Sevdal Dağlı, Suzan Özaslan ve Gülnur Şimşek‘in rehberlik yaptığı etkinlik ile toplanan para Mehmetçik Vakfı'na bağışlandı.

Yapılan bağış ile ilgili okulumuzu ziyaret eden Mehmetçik Vakfı temsilcisi Sayın Albay Aykut Eroğlu tarafından GKV Özel Okulları Genel Müdürü Sayın İsmet Tiryaki’ye plaket ve şilt takdim edildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu Müdürü Uğur Özeren “Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, bağımsızlığımızın korunması, bölgemizde barış ve huzurun sağlanması için gecelerini gündüzlerine katarak günün 24 saati vatan hizmetini başarıyla yerine getiren Mehmetçiklerimizi seviyoruz ve elimizden gelenleri yapmak istiyoruz. Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu, her zaman olduğu gibi barışa, kardeşliğe, insanlığa hizmet etmeye devam edecektir. Mutlu ve gururluyuz.” dedi.


GKV ÖZEL OKULLARI YÖNETİCİLERİ "EĞİTİMDE YENİ AKIMLAR" SEMPOZYUMU’NA KATILDILAR

Gaziantep Kolej Vakfi Özel Okulları yöneticileri "Eğitimde Yeni Akımlar" teması kapsamında Türkiye Özel Okullar Derneği tarafından düzenlenen 19. Antalya Eğitim Sempozyumu'na katıldılar.


GKV ÖZEL OKULLARI SPOR KULÜBÜ U14 ERKEKLER BASKETBOL TAKIMI BAŞARISI

Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen U14 Erkekler Basketbol Müsabakaları sonucunda GKV Özel Okulları Spor Kulübü U14 Erkekler Basketbol Takımı yenilgisiz il şampiyonu oldu.

Şampiyon olan takımımız 11-15/02/ 2020 tarihleri arasında Niğde ilinde düzenlenecek olan U14 Erkekler Bölge Şampiyonası turnuvasına katılarak okulumuzu ve ilimizi temsil edecekler.


GKV ÖZEL CEMİL ALEVLİ KOLEJİ (IBDP) MATEMATİK ÖĞRETMENİ DR. ERKAN AĞYÜZ’ÜN ULUSLARARASI BAŞARISI

Geçtiğimiz aylarda Fransa'nın Paris şehrinde gerçekleştirilen 15 farklı ülkeden yaklaşık 50 bilim insanının katıldığı The 2nd Mediterranean International Conference of Pure&Applied Mathematics and Related Areas (MICOPAM2019) adlı konferansa sözlü sunum ve poster oturum başkanlığı görevi ile katılan GKV Özel Cemil Alevli Koleji (IBDP) Matematik Öğretmeni Dr. Erkan Ağyüz'ün “On q-Bernstein-Schurer Polynomials” adlı yapmış olduğu sözlü sunumu hakem değerlendirmeleri sonucunda tam metin olarak basılmaya layık görüldü.

Teorik ve uygulamalı matematiğin birçok alt dalında çalışan bilim insanlarını bir araya getirip fikir alışverişinde bulunmalarını sağlayan MICOPAM2019 konferansının Library of Université d’Evry/Université Paris-Saclay’da elektronik olarak basılmış olan tam metin bildirelerine https://www.biblio.univ-evry.fr/ebooks/9782491766009.pdf bağlantısından ulaşabilirsiniz.


GKV ÖZEL LİSELERİ 11. VE 12. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN YKS TATBİKATI UYGULANDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri okul idaresi ve Rehberlik Servisi işbirliğiyle 11. ve 12. sınıf öğrencilerimiz için gerçeğini aratmayan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tatbikatı düzenlendi. Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesi amfilerinde düzenlenen sınavlarda öğrencilerimizin gerçek sınav atmosferini önceden yaşamaları amaçlandı. Üniversite adaylarının motivasyonlarının artması ve gerçek sınav hissi oluşturması için yapılan sınavda öğrencilerimize birebir ÖSYM’nin sınav koşulları uygulandı.


GKV'DE KARNE COŞKUSU

2019-2020 eğitim öğretim yılının birinci yarıyılı Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen karne töreniyle sona erdi.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI İLE GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları ile Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi arasında imzalanan protokolle; eğitim, bilim, projeler ile sosyal ve kültürel faaliyetler gibi birçok alanda işbirliğinin gerçekleştirilmesi için önemli bir adım atıldı.

İmzalanan protokolde; Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından okullarımızda eğitim alt yapısının geliştirilmesi, öğretim programlarının zenginleştirilmesi, öğretim süreçlerinin değerlendirilmesi, seminer ve projelerin nitelik yönünden geliştirilmesi ve eğitim - öğretim desteği sağlanmasının yanı sıra; okulumuz öğrencilerinin üniversitenin akademik ve araştırma birimlerini ziyaret etmesi, öğretim üyeleri tarafından lise öğrencilerine ders verilmesi, ortak proje önerileri hazırlanması, yürütülmesi, uluslararası programlara birlikte proje sunulması gibi birçok başlık yer alıyor.

Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket ERSOY, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü İsmet TİRYAKİ ve Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih ÖZMANTAR’ın imzaladığı protokolle eğitime ve bilime katkı sağlayacak birçok ortak çalışma ve proje yürütülecektir.


ÖĞRENCİMİZ NURHAN KARACA ULUSLARARASI LIONS “MEVLANA ÖZEL ÖDÜLÜ”NÜN SAHİBİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 7/A sınıfı öğrencilerinden Nurhan Karaca geçtiğimiz günlerde Dünya Lions Kulüpleri tarafından düzenlenen “Barış” temalı resim yarışmasında “Mevlana Özel Ödülü”ne layık görülmüştü.

Öğrencimiz dünya barışı, hoşgörü ve sevgi mesajlarını içeren resmiyle elde ettiği uluslararası başarıdan dolayı bu kez Ankara’da düzenlenen ödül töreninde okulumuz adına ödülünü Lions Çukurova Sorumlusu Halit Tiltay’dan aldı.

Gaziantep Şahinbey Lions Kulübü Başkanı Esin Çayırağası Alyamaç ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin tebrik ettiği öğrencimiz Nurhan Karaca geçtiğimiz yıllarda 3 farklı kişisel resim sergisine imza atarak resim alanında pek çok ödüle sahip oldu. Mevlana kürsü resmi, özel davetiye,poster ve bayrak baskısında da kullanılan resim ayrıca 18 Ocak 2020 tarihinde Adana’da düzenlenecek Mevlana Anma Günü’nde de sergilenecek. Törene özel konuk olarak davet edilen öğrencimizi kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.


GKV ÖZEL ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK ERGENLİK DÖNEMİ VE GELİŞİM ÖZELLİKLERİ KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ

GKV Özel Ortaokulu 5 ve 6. sınıf öğrencilerimiz için GKV Özel Ortaokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi tarafından “Ergenlik Dönemi ve Gelişim Özellikleri ” konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.

Öğrencilerimizin ergenlik dönemi hakkında sağlıklı ve doğru bilgilenmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen seminerde;

GKV Özel Ortaokulu Rehber Öğretmenleri Gökçe Bekar ve Suzan Bağcı tarafından kız öğrencilerimize, GKV Özel İlkokul Rehber Öğretmeni Yunus Emre Kahvecioğlu tarafından da erkek öğrencilerimize yönelik “Ergenlik Nedir? Ergenlikte Fiziksel Değişimler, Ergenlikte Duygusal Değişimler, Biyolojik Gelişim Ve Zihinsel Gelişimler Nelerdir? “ konulu sunumlar yapıldı.


“LETS BE UNITED” PROJESİ KAPSAMINDA PLANLANAN SEMİNERLER DİZİSİ DEVAM EDİYOR

“Lets Be United/Anlaş, Kaynaş, Paylaş” projesi kapsamında planlanan bilgilendirme seminerleri devam ediyor. Seminer programının ikinci konuğu GKV Özel Okulları Mezunlar Ofisi Sorumlusu Sümer Karamık oldu.

Farklı kültürlere duyulan önyargıların, birliktelik ve sınıf ortamını zedelediği yaş grupları dikkate alınarak öğrencilerin uyum, özgüven, özdenetim, iletişim gibi sosyal-duygusal becerileri gelişmiş bireyler olarak gelişmelerine katkıda bulunmayı hedefleyen projenin 2. seminer konusu “Zorunlu Kitlesel Göç Olgusuna Sosyolojik Yaklaşım” olarak belirlendi. Karamık yaptığı sunumda zorunlu kitlesel göç, göçmen, sığınmacı tanımlarını yaparak göç psikolojisi ve kültürel travma ekseninde zorunlu göç konusunda öğrencileri aydınlattı.

C10A öğrencileri için planlanan eğitimlerin üçüncüsü “ Neden Çocuk? Neden İletişim?” Cemil Alevli Koleji Rehberlik Öğretmeni F.Zehra Doğan tarafından verildi. Doğan, eğitimde küçük yaş gruplarındaki çocuklarla iletişim kurarken dikkat edilmesi gereken noktalara değindi. Eğitim soru-cevap kısmıyla sonlandırıldı.

Proje kapsamında planlanan bilgilendirme seminerleri önümüzdeki 2 ay boyunca devam edecek.


GKV ÖZEL ANAOKULU ÖĞRENCİLERİMİZ “İLKOKULDA 1 GÜN” HEYECANINI YAŞADI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencilerimiz bir gün boyunca ilkokul derslerine girerek ilkokul öğrencisi olmanın heyecanını yaşadı.

Heyecan, sevinç ve merakla Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu kapısından akademik eğitim hayatına adım atan öğrenciler “İlkokulda Bir Gün” tamamlamanın mutluluğunu öğretmenleri ve arkadaşları ile birlikte yaşadılar.

İlkokulda derse giren öğrencilerimiz heyecan ve merak ile dersleri takip ettiler. İlkokul öğretmenlerinin hazırladığı dans, yaratıcı drama ve oyunlar ile eğlenen anaokulu öğrencilerimiz günü ikramlar ve fotoğraf çekimi ile tamamladılar. GKV Özel Anaokulu öğrencilerimize günün anısına çekilen fotoğrafları GKV Özel Okulları Genel Müdürü İsmet Tiryaki, GKV Özel Liseleri Müdürü Mehtap Özdemir, GKV Özel Ortaokulu Müdürü Abdullah Dağlı, GKV Özel İlkokul Müdürü Uğur Özeren, GKV Özel Anaokulu Müdürü Gökçen Bulut tarafından takdim edildi.


“DESENLERİMLE BEN" ADLI SERGİ” AÇILDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 3. sınıf öğrencilerinin katkılarıyla baskı tekniği uygulanarak oluşturulan toplam 234 adet eserin yer aldığı “Desenlerimle Ben” adlı resim sergisi açıldı. Arzu edenler sergiyi 17 Ocak 2020 Cuma gününe kadar ziyaret edebilirler.


GKV ÖZEL OKULLARI ÖĞRENCİLERİNDEN SATRANÇTA BÜYÜK BAŞARI

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü, Gaziantep Satranç İl Temsilciliği ve Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen Gaziantep Küçükler (7-12 yaş) ve Gaziantep Yıldızlar (13-18 yaş) kategorilerinde öğrencilerimiz çeşitli başarılar elde etmiştir.

Turnuva sonucuna göre okulumuzun dereceleri;

13 Yaş Genel Kategorisi \ GKV Özel Ortaokulu\ Dila Baloğlu

İL BİRİNCİSİ

10 Yaş Genel Kategorisi \ GKV Özel İlkokulu\ Çağan Tütüncüler

İL BİRİNCİSİ

8 Yaş Genel Kategorisi \ GKV Özel İlkokulu\ Çağan Çalışkan

İL ÜÇÜNCÜSÜ

7 Yaş Kızlar Kategorisi \ GKV Özel Anaokulu\ Ayşe Begüm Gedikkaya

İL ÜÇÜNCÜSÜ

Öğrencilerimizi kutlarız.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL ANAOKULU ÖĞRETMENLERİNİN CANLANDIRMALARIYLA ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN YENİ YIL TEMALI TİYATRO OYUNU SAHNELENDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğretmenlerinin canlandırmalarıyla öğrencilerimiz için yeni yıl temalı tiyatro oyunu sahnelendi. Gösteride ayrıca 5 yaş grubu öğrencilerimizin de dans gösterisi yer aldı.


GKV ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU, ORTAOKULU VE LİSELERİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN DÜZENLENEN YENİ YIL PARTİLERİ

GKV Özel Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Liseleri öğrencileri için düzenlenen yeni yıl partilerinden görüntüler.


GAZİANTEP KENT KONSEYİ BAŞKANI DR. SAMET BAYRAK’I AĞIRLADIK

Gazi şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Gaziantep Kent Konseyi Başkanı, Araştırmacı, Dr. Samet Bayrak’ın katılımı ile “Gaziantep Harbi, Gaziantep Harbinin Bilinmeyenleri” konulu konferans düzenlendi. Konferansa GKV Özel Okulları Genel Müdürü Sayın İsmet Tiryaki, GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir, öğretmenlerimiz ve lise öğrencilerimiz katıldı.

Fransız ordusunun bu şehri almak için 11 ay bütün gücü ile saldırdığını belirten Dr. Bayrak, “Antep Savunması, bu eşsiz kahramanlığı ile hem kendini hem de Güneydoğu Anadolu'yu düşman işgalinden kurtardı. Kurtuluş ve gaziliğe giden yolda koca bir tarih kitabını dolduracak kadar acı, hüzün veren ancak şeref, gurur ve onur destanı yazıldığını ifade eden Bayrak; “Antep Harbi unutulmamalı, kuşaklar birbirine aktarmalı ve belleklerde canlı tutulmalı. Günümüz olayları ile birlikte değerlendirip yol göstericimiz olmalıdır. Bize bugünleri armağan eden geçmişlerimize sonsuza dek minnet ve şükran borçluyuz” diye konuştu.


GKV ÖZEL LİSELERİ GENÇ ERKEKLER BASKETBOL TAKIMI İL BİRİNCİSİ

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Okul Sporları tarafından düzenlenen il genelinde toplam il genelinde toplam 50 okulun katıldığı Liseler Arası Basketbol Müsabakalarında GKV Özel Liseleri Genç Erkekler Basketbol Takımı kendi grubunu lider olarak tamamlayarak İL BİRİNCİSİ oldu.

Ocak ayı içerisinde okul takımımız ilimizi ve okulumuzu bölge şampiyonasında temsil edecek. Öğrencilerimizi ve Antrenörlerimiz Vedat Oğuzcan ve Mahmut Şahinler’i tebrik ediyor bölge şampiyonasında başarılar diliyoruz.


GKV’DE “25 ARALIK BİR KAHRAMANLIK DESTANI” KONULU KONFERANS

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98.yıl dönümü etkinlikleri kapsamında GKV Özel Ortaokulu öğrencilerine yönelik düzenlenen “25 Aralık Bir Kahramanlık Destanı” konulu konferansta Gaziantep Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi, Tarih ve Atatürk İlke ve İnkılapları Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Biçici’yi ağırladık.

Antep savunmasının milli mücadeledeki yeri ve öneminin anlatıldığı 25 Aralık Bir Kahramanlık Destanı konulu konferansta Sayın Biçici öğrencilere ayrıca savunmanın ana hatlarını ve yaşanan olayları aktardı. Biçici konuşmasında 30 Ekim 1918 – 25 Aralık 1921 tarihleri arasında tam olarak 3 yıl 2 ay süren milli mücadeleyi tüm detaylarıyla kronolojik sıralamaya göre öğrencilerimizle paylaştı. Milli mücadele öncesi savaşlar, coğrafi konum ve antlaşmalara da değinen Sayın Biçici TBMM tarihinde ilk kez bir “Gazi”lik ünvanının Gaziantep’e verildiğinin altını çizdi. Biçici sözlerine “Türkiye’de Antep Savunması, Çanakkale Zaferi ve daha nice verdiğimiz milli mücadele Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten ayrı düşünülemez. Çünkü O, hiçbir zaman halkı yalnız bırakmamış direktifleri doğrultusunda yönetmiştir. Antep Savunması gibi nice kahramanlık öykülerini iyi anlayabilmek için, Atatürk’ün bu konudaki düşünceleri ve birbirini tamamlayan Atatürk ve mücadele kavramları arasındaki ilişkiyi ortaya koymak gerekir.” şeklinde devam etti.


“ZAMANIN ESİR OLDUĞU ŞEHİR GAZİANTEP” FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak’ın arşivinden de fotoğrafların yer aldığı “Zamanın Esir Olduğu Şehir Gaziantep” fotoğraf sergisi açıldı. GKV Mütevelli-Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Osman Kıratlı, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Sayın İsmet Tiryaki, idarecilerimiz ve öğrencilerimizin açılışını yaptığı sergide Gaziantep’e dair 60 adet fotoğraf yer alıyor.

Sergide aynı zamanda GKV Özel Liseleri öğrencileri tarafından “Çizgilerle Gaziantep” workshopu düzenlenerek sergi ziyaretçileri için eski Gaziantep fotoğraflarının karakalem çizimleri canlı performans eşliğinde sergilendi.

GKV Özel Anaokulu öğrencilerimiz ise gelenekten geleceğe Gaziantep kültürünün yaşatılması için bakır ve el sanatlarından oluşan bir sergi düzenlediler.


GKV’DE 25 ARALIK KURTULUŞ COŞKUSU

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılı anısına GKV Özel İlkokulu 4. sınıf öğrencilerimiz tarafından 25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluşu Töreni düzenlendi. GKV Özel Okulları Konferans Salonu’nda düzenlenen törene GKV Mütevelli-Yönetim Kurulu Üyeleri Esin İncioğlu, Osman Kıratlı, GKV Özel Okulları Genel Müdürü İsmet Tiryaki, Ayıntap’ın Kuvvacıları adlı eserin yazarı emekli Albay Yaşar Aladağ, imalat-ı harbiye ustası Tüfekçi Yusuf’un torunu Birsen Yıldırımdemir Uzun, Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak, idareciler, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan GKV Özel İlkokul Müdürü Uğur Özeren Gaziantep savunmasının, Ulusal Kurtuluş Savaşı tarihimizde yiğitlik, kahramanlık ve fedakârlığın ulaşılmaz abidesi olduğunu vurguladı. Özeren: “Savunma süresince Fransızlar şehre 70.000 mermi atmış, 6.317 Antepli şehit olmuştur. Gaziantep Savunması, eşsiz kahramanlığı ile hem kendini, hem de Anadolu'yu düşman işgalinden kurtaran bir halk hareketi, Milli birliğin ve benliğin bir şahlanışı olarak tarihteki yerini almıştır. Ülkemizin kaderini değiştiren Şehitlerin, Şahinbey'in, Şehitkamil'in ve Karayılan'ın hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından GKV Özel İlkokulu Drama Kulübü tarafından “Bir Şehrin Kurtuluş Öyküsü\Oratoryo” ve “Antep’in Hikayesi” drama gösterisi, ilkokul çocuk korosu ve orkestra eşliğinde “Antep Türküleri” ve ilkokul halk oyunları gösterisi sahnelendi. Tören sonunda GKV Özel Liseleri Antep Harbi temalı bilgi yarışmasının kazanan takımına GKV Mütevelli-Yönetim Kurulu Üyesi Osman Kıratlı, Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen 25 Aralık Kurtuluş Kupası’nın sahibi şampiyon takımımız GKV Özel Liseleri Genç Erkekler Basketbol Takımı’na başarı madalyaları ve sertifikaları GKV Mütevelli-Yönetim Kurulu Üyesi Esin İncioğlu tarafından takdim edildi. Program 10. yıl marşı ile son buldu.


GKV ÖZEL LİSELERİ SINIFLAR ARASI BİLGİ YARIŞMASI DÜZENLENDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri tarafından 25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluş Günü etkinlikleri kapsamında sınıflar arası bilgi yarışması düzenlendi. Öğrencilerimizde Gaziantep’in kurtuluş mücadelesi ve şanlı direnişe dair farkındalık yaratmayı amaçlayan yarışmada 6 farklı sınıf ve 18 öğrenci yarıştı.

GKV Özel Liseleri Sosyal Bilgiler Zümresi koordinasyonunda düzenlenen bilgi yarışmasının jüri üyeliği öğrenciler tarafından yapıldı. Oldukça çekişmeli ve heyecanlı anlara sahne olan bilgi yarışmasında öğrencilere 15 soru yöneltildi.

Her sorunun 10 puan üzerinden değerlendirildiği GKV Özel Liseleri Sınıflar Arası Bilgi Yarışması’nın kazananı GKV Özel Fen Lisesi \ Fen9B sınıfı oldu. Kazanan sınıfın ödülleri 25 Aralık 2019 Çarşamba günü (yarın) düzenlenecek resmi törende takdim edilecek. Öğrencilerimizde Gaziantep’in kurtuluş mücadelesi ile ilgili farkındalık oluşturmayı amaçlayan yarışmaya katılan bütün öğrencilerimizi ve yarışmayı kazanan Fen9B sınıfı öğrencilerini kutlarız.


GELENEKSEL EL SANATLARI USTALARI ÖĞRENCİLERİMİZLE BULUŞTU

Gaziantep’in Kurtuluşu’nun 98. yılı etkinlikleri kapsamında Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu tarafından Gaziantep’e özgü geleneksel el sanatları atölyeleri düzenlendi. Düzenlenen atölyeler kapsamında kutnu kumaş dokumacılığını öğrencilerimize anlatmak üzere Kutnu Ustası Abdülkadir Mekki, bakır işlemenin detayları için Bakır Ustası Mesut Keklik ve cam işleme sanatının tanıtımı için de Harun Veysel Gümüş’ü okulumuzda ağırladık.


GKV ÖZEL ORTAOKULU’NDA SPEAK UP PROJESİ HAYATA GEÇTİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 6. ve 7. sınıf öğrencilerimiz ve İngilizce öğretmenlerimizin katkılarıyla “Speak Up” Projesi hayata geçti. Öğrencilerimizin gün boyu gerçekleştirdikleri etkinlikler esnasında İngilizce konuşmalarını amaçlayan proje kapsamında bir çok aktivite organize edildi. Matematik ve Fen Bilgisi terimlerini İngilizce kullanarak oynanan oyunlardan eğlenceli soru çözümlerine, İngilizce film saati için yapılan bilet satışlarından, çekilişlere ve grup çalışmalarına kadar bir çok aktivitede İngilizceyi etkin bir şekilde kullanan öğrencilerimiz; eğitici ve eğlenceli bir deneyim yaşama ve pratik yapma fırsatı yakaladılar.

------------------------------
6th and 7th grades students have an event which is called “Speak up” project. These students have communicated in English with their friends all around the school. Besides working in the canteen and selling food in the stall they have arranged and joined the interviews, group works and raffle which were about Science and Maths.


KARDEŞ OKULUMUZ CEMİL ALEVLİ İLKOKULU’NDAN ANLAMLI ZİYARET

Kardeş okulumuz Cemil Alevli İlkokulu idarecileri, öğretmenleri ve öğrenci temsilcileri Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli- Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nüket ERSOY’u makamlarında ziyaret ederek eğitime verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ettiler.


“LETS BE UNITED” PROJESİ KAPSAMINDA “TRAVMA GEÇİRMİŞ ÇOCUKLARLA İLETİŞİM” SEMİNERİ DÜZENLENDİ

“Lets be United” / “Anlaş, Kaynaş, Beraber Paylaş” projesi kapsamında GKV Özel Cemil Alevli Koleji (IB) C10A sınıfı öğrencilerinin eğitimleri başladı. Planlanan eğitimlerin ilki “Travma Yaşayan Çocuklarla İletişim” konusunda Okul Psikoloğu Didem Peri Dalkılınç tarafından verildi. Proje kapsamındaki eğitimler 10 Ocak 2020 tarihine kadar farklı alanlarda ve konularda devam edecek.


GKV ÖZEL CEMİL ALEVLİ KOLEJİ (IB) 10.SINIF ÖĞRENCİLERİ EYP TÜRKİYE KAPSAMINDA GERÇEKLEŞEN ULUSAL SEÇİM KONFERANSI'NA KATILDI

Türkiye genelinde toplam 24 lise, 130 okul delegesi öğrenci, 30 EYP resmî yöneticisinin yer aldığı 24.Ulusal Seçim Konferansı EYP (European Youth Parliament) Türkiye organizasyonluğunda Kayseri TED Koleji’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Konferansın açılış konuşması Türkiye Eğitim Derneği Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu tarafından yapıldı. Dünya olarak iklim değişikliği, mülteci sorunları, kadınlara yapılan şiddet konularına değinen Pehlivanoğlu konuşmasını konferansa katılan tüm öğrencilere başarılar dileyerek sonlandırdı. TED Üniversitesi Rektörü Berkay Orhaner’in tüketen toplum ve tüketim konulu İngilizce sunumunun ardından, Türkiye EYP Genel Sekreter’i ve Konferans Editörü Florence Hull seçim konferans kuralları ve seçim kriterlerini öğrencilere bir kez daha hatırlattı. İlk gün takım çalışmaları ile başlayan seçim konferansı 2. ve 3. gün komite grup çalışmaları ile devam etti.

Akademik dilin İngilizce olduğu, 8 Türkiye resmî EYP jürisi ve 8 komite başkanı tarafından öğrencilerin değerlendirildiği konferansa Üsküdar Amerikan Koleji, Koç Lisesi, Samsun TED Koleji, Tarsus Amerikan Koleji, Sajev Küçük Prens Lisesi, Ayazağa Işık Lisesi, İstanbul Özel Notre Dame de Sion Fransız lisesi, İstek Belde Lisesi, Kabataş Erkek Lisesi, TED Ankara Koleji, Emine Örnek Koleji, İhlas, İzmir TAKEV Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi, Tevitol, Bursa TED Koleji, İstanbul ENKA Okulları, Kocaeli ENKA Özel Lisesi olmak üzere 120 öğrenci konferansta katıldı.

4 gün boyunca 8 farklı konuda tartışarak, komite açılış ve kapanış beyanatı vererek Avrupa Birliği üyesi ülkelerin geçmişten bugüne aldığı aksiyonları değerlendirdiler. Konferansın 4. günü yapılan genel kurulda her komite kendi çözüm önerisini ikna becerilerini de kullanarak oylamaya sundular.

GKV Özel Cemil Alevli Koleji (IB) okul delegasyonu olarak C10A Doğa Güner (İnsan Sağlığı, 1), C10A Janisha Premanand (Çevre, İklim Değişiklikleri 2), C10 Yosun Akdağ (Paylaşımcı Ekonomi), Ece Özbirecikli (Paylaşımcı Ekonomi), C10A Burcu Asiltürk (Toplumsal Özgürlük ve Adalet ) konuları üzerine yasa tasarılarını yönetim kuruluna başarı ile sunarak yüksek oranda onay aldılar. Ulusal seçim sonuçlarının açıklanmasını sabırsızlıkla bekleyen GKV Özel Cemil Alevli Koleji (IB) öğrencilerini gösterdikleri performans ve akılcı çözüm önerilerinden dolayı kutlar başarılar dileriz.


KİTAPLARI AYDINLATAN ATEŞ BÖCEKLERİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 2. sınıf öğrencileri için “Kitapları Aydınlatan Ateş Böcekleri” yaratıcı drama ve masal anlatımı atölyesi düzenlendi. Yaratıcı Drama öğretmenlerimiz Serra Yazaroğlu ve Ayşe Sevil Atıcı tarafından düzenlenen atölye çalışmasına öğrencilerimiz doğaçlama, rol oynama, tiyatro ve drama teknikleriyle olayları ve konuları kendi duygu ve düşünceleriyle ifade edebilmeyi deneyimlediler.

Eğlenceli ve öğretici geçen atölyenin çocukları dinlendirme ve eğlendirme açısından önemli olduğunu vurgulayan Yaratıcı Drama öğretmenleri Serra Yazaroğlu ve Ayşe Sevil Atıcı; “Drama etkinlikleri, öğrencilerimiz açısından bir çeşit oyun olarak da değerlendiriliyor. Çocuklar bu etkinliklere katıldıklarında kendi iç dünyalarını ifade ettikleri için dinlendirici ve rahatlatıcı bir etkiye sahip oluyorlar. Bu etkinlik aynı zamanda öğrencilerimizi neşelendiriyor, güldürüyor ve eğlendiriyor.” dediler.


EĞİTİM UZMANI SÜLEYMAN BELEDİOĞLU İLE “ÇALIŞMA ORTAMLARININ SINAV BAŞARISI ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ”

GKV Özel Liseleri 12. sınıf öğrencilerimize yönelik; Eğitim Uzmanı Süleyman Beledioğlu tarafından ‘’Çalışma Ortamlarının Sınav Başarısı Üzerindeki Etkileri’’ konulu seminer düzenlendi. Sayın Beledioğlu sunumunda çalışma alışkanlıkları ile başarı ilişkisi, yanlış çalışma alışkanlıklarının sonuçları, çalışma ortamının ders çalışma üzerindeki etkisi ve ders çalışırken neler yapılması gerektiği konusunda değerli bilgilerini öğrencilerimizle paylaştı.


YENİ NESİL ÇOCUKLARLA ETKİLİ AİLE İLETİŞİMİ

GKV Özel Okulları Rehberlik Bölümü veli eğitimleri kapsamında Okul Psikoloğumuz Klinik Psikolog Didem Peri Dalkılınç tarafından GKV Özel İlkokul velilerine yönelik “Yeni Nesil Çocuklarla Etkili Aile İletişimi” konulu söyleşi düzenlendi. Sayın Dalkılınç yaptığı sunumda yeni nesil çocukların özelliklerini, gelişim dönemlerini, aile içi iletişimi güçlendirmek için nelere dikkat edilmesi gerektiğini örnekler üzerinden anlattı. GKV Özel İlkokulu velilerinin büyük ilgiyle dinlediği söyleşi soru-cevap bölümüyle son buldu.


GKV ÖZEL ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİMİZ İSTANBUL GEZİSİNDE

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu Gezi Kulübü tarafından bilgilendirme ve motivasyon amaçlı düzenlenen kültürel geziler kapsamında İstanbul gezisi düzenlendi. İstanbul’un tarihi yerlerini ziyaret eden öğrencilerimiz; İllüzyon Müzesi, Panorama 1453 Fetih Müzesi, Dolmabahçe Sarayı, Ayasofya Camii, Sultanahmet, Yerebatan Sarnıcı, Rahmi Koç Müzesi ve Robert Kolej'i ziyaret etti. Ara tatilde düzenlenen gezide öğrencilerimiz tarihi yerleri tanıyarak birçok İmparatorluğun miras bıraktığı o mistik havayı teneffüs etme şansını yakaladılar.


GKV ÖZEL ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİSİNDEN AFS’DE BÜYÜK BAŞARI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anadolu Lisesi 10.sınıf öğrencilerimizden Muhammed Doğan TATLI, 1974 yılından beri Türk Kültür Vakfı tarafından organize edilen AFS Kültürlerarası Programları kapsamında AFS Okul programının yazılı ve mülakat sınavlarını başarıyla geçip, 2020-2021 okul yılı için yurtdışında lise eğitimine hak kazanmıştır. Öğrencimizi tebrik ediyor, bu deneyimde kendisine başarılar diliyoruz.


ÖZDEBİR TÜRKİYE GENELİ DENEME SINAVINDA ŞAMPİYONLAR GKV’DEN

ÖZDEBİR Yayınları tarafından 9. ve 10. sınıflar düzeyinde düzenlenen Türkiye geneli deneme sınavı sonuçlarına göre Gaziantep Kolej Vakfı Özel Fen Lisesi’nden 2 öğrencimiz TÜRKİYE BİRİNCİSİ, 1 öğrencimiz TÜRKİYE İKİNCİSİ, 1 öğrencimiz Türkiye 9.’su oldu. Öğrencilerimiz hem Gaziantep ve bölge genelinde hem de ülke genelinde elde ettikleri başarılardan dolayı GKV Özel Liseleri Müdürü Mehtap ÖZDEMİR tarafından “GKV Başarı Madalyası” ile ödüllendirildiler.

Madalya takdim töreninde ayrıca okullarımızda uygulanan Kazanım Değerlendirme Deneme Sınavları’nda derece elde eden öğrencilere de Sayın Özdemir tarafından madalya takdim edildi.


ÖĞRENCİLERİMİZ AVRUPA GENÇLİK PARLAMENTOSU (EYP) TÜRKİYE 24.ULUSAL SEÇİM KONFERANSI’NA KATILMAYA HAK KAZANDI

GKV Özel Liseleri’nde IB programını uygulayan Cemil Alevli Koleji yıllardır seçimlere katılarak başarılar kazandığı ulusal konferanslarda bir kez daha okulumuzu temsil hakkını elde ettiler.

Avrupa Gençlik Kulübü üyesi öğrencilerimiz C10 Ece Özbirecikli, C10 Yosun Akdağ, C10 Doğa Güner, C10 Burcu Asiltürk, C10 Janisha Premanand Avrupa Gençlik Parlamentosu (EYP) Türkiye 24.Ulusal Seçim Konferansı’na katılmak üzere büyük bir heves ve motivasyonla çalışarak bireysel ve grup makalelerini tamamlamış, ön elemeleri büyük bir başarı göstererek geçmişlerdir. Avrupa Gençlik Parlamentosu (EYP) Türkiye 24.Ulusal Seçim Konferansı 13-16 Aralık 2019 tarihleri arasında TED Kayseri Koleji’nde düzenlenecektir.
Konferansa delege olarak katılacak öğrenciler jüri değerlendirmesine tabi tutulacaklardır. Bu değerlendirmede, öğrencilerin konferansın ana dili olan İngilizce’yi kullanma becerileri, komite konusu üzerine yapmış oldukları araştırma ve akademik yeterlilik, liderlik vasıfları, diğer katılımcılarla iletişim düzeyleri ana kriterler olarak dikkate alınacaktır. Seçim konferansına katılma hakkı kazanan öğrencilerimize başarılar dileriz.

*1987’de Fontainebleau’da (Fransa) kurulan Avrupa Gençlik Parlamentosu, asıl ismiyle “European Youth Parliament” (EYP) geleceğin toplumunun şekillenmesinde gençlerin aktif şekilde yer almasını sağlamak amacıyla tasarlanmış bir forumdur. EYP’nin amaçları; gençleri aktif Avrupa vatandaşlığına teşvik etmek, uluslararası anlayış ve diyaloğu yaymak, öğrencilerin kişisel gelişimine katkıda bulunmak ve gençlerin kendi düşüncelerini ifade edebileceği bir platform oluşturmaktır. Senede 100’den fazla etkinlikle yüzbinlerce gence ulaşan Avrupa Gençlik Parlamentosu’nun Türkiye’deki ulusal komitesi Avrupa Gençlik Parlamentosu Derneği’dir.


PANTOMİM GÖSTERİSİ İLE DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ'NE DİKKAT ÇEKTİLER

GKV Özel İlkokulu öğrencilerimiz 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’ne dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledi.

İlkokul Drama Kulübü üyesi öğrencilerimiz Drama Öğretmeni Serra Yazaroğlu rehberliğinde düzenledikleri Pantomim (söze hiç yer verilmeden yapılan evrensel bir tiyatro dili) gösterisi ile Dünya Çocuk Hakları Günü’ne dair mesajlar verdi. Okul bahçesinde düzenlenen gösteri ayrıca bir alışveriş merkezinde de düzenlenerek büyük bir ilgiyle karşılandı. İlkokul öğrencilerimiz ayrıca hazırladıkları pankartlarla da bu anlamlı günün önemine değindi.


1.ARA TATİL DÖNEMİ (18-22 KASIM) ÖĞRETMEN SEMİNERLERİ YOĞUN ve ETKİLİ BİR PROGRAMLA TAMAMLANDI

2019–2020 eğitim-öğretim yılı 1.ara tatil dönemi (18-22 Kasım) öğretmen seminerlerini yoğun ve etkili bir programla okullarımızda tamamladık. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 81 ildeki eğitim-öğretim kurumlarında görevli öğretmenler için belirlenen “gezi”, “sağlık, doğa ve çevre”, “bilgi ve teknoloji” , “iletişim”, “okuryazarlık”, “sanatsal faaliyetler”, “sportif faaliyetler”, “araştırma ve gözlem”, “sosyal sorumluluk”, “el sanatları” başlıklarında GKV Özel Okulları olarak öğretmenlerimiz için çeşitli eğitim seminerleri ve etkinlikler düzenledik.

1. ara tatil dönemi olarak belirlenen 18-22 Kasım haftasında öğretmenlerimizi her biri alanlarında uzman farklı konuşmacılarla ufuk açan seminerlerle buluşturduk. İlk olarak Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyeleri; Prof. Dr. Zeynep Hamacı, Prof. Dr. Fatih Özmantar, Doç. Dr. Fulya Türk “Çözüm Odaklı Yaklaşım”, “Psikolojik Danışma İlke ve Yöntemleri”, “Bilimsel Araştırma Teknikleri” konularında öğretmenlerimizi aydınlattı. Eğitim haftasının devamında Dr. Çiğdem Reyhanlıoğlu, Mehmet Başaran, Ayşe Sevil Atıcı, Ebru Aslan tarafından “Sınav Verilerinin Okunması ve Değerlendirilmesi”,  “Yaratıcı Drama”, “Öğretim Yöntem ve Teknikleri”, “Duyu Bütünleme” konularında öğretmenlerimize çeşitli seminerler verildi. 1. Ara tatil döneminin son gününde ise tüm öğretmenlerimiz ilimizin tarihi, coğrafi, kültürel ve doğal güzelliklerinin tanıtımına yönelik gezilere katıldılar.


GKV ÖZEL OKULLARI GELENEKSEL ÖĞRETMENLER GÜNÜ BALOSU COŞKUYLA GEÇTİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında görev yapan tüm öğretmenlerin onuruna Geleneksel 24 Kasım Öğretmenler Günü Balosu düzenlendi. GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, yarım asırdan fazla bir zaman diliminde GKV Özel Okullarının Gaziantep’in birçok alanda markalaşmasında önemli roller üstlendiğini ifade ederek eğitime katkı sağlayan ve özveriyle görevlerini yerine getiren öğretmenleri kutladı.

Anadolu’nun yarım asırdan fazla bir zamandır eğitimle aydınlatılmasında ve binlerce öğrenciyi yetiştirerek Türkiye’nin eğitim alanında kalkınmasına destek veren Gaziantep Kolej Vakfı’nın kuruluşunun 56. yılında öğretmenleri onuruna balo düzenlendi. Geleneksel Öğretmenler Günü Balosu'na; Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Celal Ersoy, Mütevelli ve Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Kıratlı, Aysel Tokatlı, Esin İncioğlu, Mustafa Özgün, İrfan Elboğa, Rıdvan Köksüzer, Sadettin Yazıcı, GKV Özel Okulları Genel Müdürü İsmet Tiryaki, GKV Mezunlar Derneği Başkanı Murat Mıhçıoğlu, okul müdürleri, bölüm başkanları, idareci ve öğretmenler katıldı.

GKV Mütevelli-Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları bünyesinde 5,10,15, 20,25 ve 30 yıl görev yapmış öğretmen ve çalışanlara kıdem plaketleri ve hizmet şeref madalyaları, GKV Özel Liseleri Müdürü Mehtap Özdemir, GKV Özel Ortaokulu Müdürü Abdullah Dağlı, GKV Özel İlkokul Müdürü Uğur Özeren, GKV Özel Anaokulu Müdürü Gökçen Bulut, Yabancı Diller Bölüm Başkanı Selin Yaman, Uygulamalı Dersler Bölüm Başkanı Hayal Bazoğlu, Rehberlik Bölüm Başkanı Fatma Hekim’e de emeklerinden ötürü çiçekleri Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Sayın İsmet Tiryaki tarafından takdim edildi. Gecede 19 yıl boyunca GKV Özel İlkokulu Sınıf Öğretmeni olarak görev yapan emekli öğretmenimiz Canan Canbolat’a da özverili çalışmalarından dolayı kıdem plaketi takdim edildi.Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy da kurumda görev yapan tüm öğretmenler adına Genel Müdür İsmet Tiryaki’ye günün anısına çiçek takdim ederek teşekkür etti.


“YARATICI YAZARLIK ATÖLYESİ” KAPSAMINDA ÇOCUK KİTAPLARI YAZARI İLKAY MARANGOZ’U AĞIRLADIK

Çocuk kitapları Yazarı İlkay Marangoz Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencileriyle "Yaratıcı Yazarlık Atölyesi”nde bir araya geldi. İlkokul öğrencilerimiz atölye çalışması kapsamında okudukları kitaplar ile ilgili merak ettikleri soruları sorarken program sonunda Sayın Marangoz’a kitaplarını imzalatma şansı yakaladılar. Yazar İlkay Marangoz atölye kapsamında ilkokul öğrencilerimizle “ yaratıcı yazma, duygu ve düşüncelerimizi betimlemenin hikâyedeki önemi” gibi konu başlıklarını içeren uygulamalı bir çalışma gerçekleştirdi. Canlandırma etkinliklerine de yer verilen çalışmanın sonunda öğrencilerimiz okudukları kitaplar ile ilgili düşüncelerini paylaştılar.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu "Yazar Buluşmaları" etkinliği kapsamında çocuk kitapları yazarı İlkay Marangoz “Işık Kafası Karışık” ve "Bunlar Onlar mı?" adlı kitaplarıyla ilgili yaptığı ve interaktif sunumunu birleştirdiği söyleşide öğrencilerimiz ayrıca yazarlıkla ilgili merak ettikleri soruları sordular. Öğrencilerin yoğun ilgisinden memnun olan Çocuk Kitapları Yazarı İlkay Marangoz Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğretmen ve idarecilerine teşekkür etti.


"ATATÜRK’Ü ANLAMAK" KONULU SÖYLEŞİ DÜZENLENDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri tarafından Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında “Atatürk’ü Anlamak” konulu söyleşi düzenlendi. Söyleşiye konuşmacı olarak Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Ayhan Doğan katıldı. GKV Özel Liseleri 10. ve 11. sınıf öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği söyleşi sonunda GKV Özel Liseleri Müdiresi Sayın F. Mehtap Özdemir günün anlam ve önemine dair katılımlarından dolayı Sayın Doç. Dr. Ayhan Doğan’ı kutlayarak okulumuz adına hediyelerini takdim etti.


LIONS KULÜBÜ ULUSLARARASI BARIŞ POSTERİ YARIŞMASINDA ÖNEMLİ BAŞARI

Gaziantep Şahinbey Lions Kulübü’nün sponsorluğunda düzenlenen Uluslararası Barış Posteri yarışmasında GKV Özel Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Nurhan Karaca’nın hazırladığı dünya barışı, hoşgörü ve sevgi mesajlarını içeren poster Mevlana’yı Anma Günü’nde sergilenmeye hak kazandı. Gaziantep Şahinbey Lions Kulübü Dönem Başkanı Esin Alyamaç tarafından öğrencimize başarı plaketi takdim edildi. Öğrencimizi kutlarız.


ATATÜRK’Ü ANMA HAFTASI SANAT ETKİNLİKLERİ SERGİSİ AÇILDI

GKV Özel Okulları Uygulamalı Dersler Bölüm Başkanlığı koordinasyonunda tüm okullarımızdan öğrencilerimizin katkılarıyla Atatürk’ü Anma Haftası Sanat Etkinlikleri Sergisi açıldı.

Açılışa GKV Mütevelli-Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Sayın İsmet Tiryaki, GKV Özel Liseleri Müdürü Mehtap Özdemir, GKV Özel Ortaokul Müdürü Sayın Abdullah Dağlı, GKV Özel İlkokul Müdürü Sayın Uğur Özeren, Uygulamalı Dersler Bölüm Başkanı Sayın Hayal Bazoğlu, Görsel Sanatlar Öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.


ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ARAMIZDAN AYRILIŞININ 81. YILI ANISINA ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. yılı anısına GKV Özel Okullarında anma programı düzenlendi.

Anma programına Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli-Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy, Sayın Celal Ersoy, GKV Mütevelli -Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Kıratlı, Kemal Küçükcan, Aysel Tokatlı, Esin İncioğlu, Gamze Aşnük, GKV Özel Okulları Genel Müdürü İsmet Tiryaki, idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşması GKV Özel Ortaokul Müdürü Abdullah Dağlı tarafından yapıldı. Program Atatürk’ün hayatına dair video gösterimi, GKV Özel Ortaokulu öğrencisi Kuzey Karaca anlatımıyla Atatürk’e dair anılar ile devam ederken Drama Kulübü’nün performansı, orkestra eşliğinde Atatürk’ün sevdiği şarkılar ile son buldu.


YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI 1. DÖNEM EĞİTİM PLANI KAPSAMINDA ALANINDA UZMAN KONUŞMACILARI İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ İLE BULUŞTURDU

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı koordinasyonunda GKV Özel Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Liseler   İngilizce öğretmenlerine yönelik 2019-2020 eğitim-öğretim yılı 1. Dönem Eğitim Planı çerçevesinde eğitim düzenlendi.

Eğitim planı kapsamında ilk olarak 2019-2020 eğitim-öğretim yılında GKV Özel Anaokulunda hayata geçecek olan “International Early Years”  eğitim programının eğitimi Anaokulu öğretmenlerimiz için verildi.

Oxford University Press Türkiye’den Sorumlu İş Geliştirme Uzmanı \  Okulöncesi ve İlkokul İngilizce Eğitim Programları Geliştirme Uzmanı Irene Canca tarafından verilen eğitimde ayrıca sınıf yönetimi, CLIL  ( İçerik Temelli Yabancı Dil Öğretim Modeli) ve değerlendirme stratejileri konuları da anlatıldı.

GKV Özel İlkokulu İngilizce öğretmenlerine yönelik düzenlenen eğitimde  ise Irene Canca  “How to Teach English to Young Learners” ve  “Inquiry-based Learning” konularında öğretmenlerimizi aydınlattı.

GKV Özel Ortaokulu İngilizce öğretmenlerimiz ise Cambridge University Press Sürekli Mesleki Gelişim (CPD) Uzmanı Elena Bolel tarafından verilen eğitimde “Active Learning” konusunda eğitim aldı.

Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitimler kapsamında GKV Özel Liseleri  İngilizce öğretmenleri Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) hakkında bilgileri ve İngilizce Öğretim Yöntem ve Teknikleri ve Değerlendirme Stratejileri konularını  Elena Bolel tarafından verilen eğitimle almış oldu.

Ayrıca tüm İngilizce öğretmenlerimiz  yeni akademik yılda kullanılacak yayın, yardımcı kaynak ve dijital programlar ile ilgili bilgilendirildi.


2019-2020 EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI ÖĞRETMEN SEMİNERLERİ KAPSAMINDA DR. YAVUZ SAMUR’U AĞIRLADIK

Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Yavuz SAMUR tarafından GKV Özel Anaokulu ve İlkokul İngilizce öğretmenlerimiz, Bilgisayar Öğretmenimiz ve Rehber Öğretmenlerimizin katıldığı “Oyun Temelli Öğrenme, Eğitimde Oyunlaştırma ve Eğitsel Oyun Tasarımı Atölye çalışması gerçekleştirildi.

Yabancı dil eğitiminin etkililiğini arttırmak üzere planlanan bu eğitim sonrasında öğretmenlerimiz; oyunlar, oyun elementleri ve mekanikleri, oyun elementleri ve mekaniklerini kullanarak kazanımlara göre oyun tasarlama, yeni eğitsel oyunlar tasarlama, oyun temelli öğrenme ile bir ders tasarımı yapabilme ve oyunlaştırma tasarımları oluşturma anlamında deneyim kazandılar.


IB ÖĞRENCİLERİMİZ İSVİÇRE’DE DÜZENLENEN ULUSLARARASI IMZMUN’A (MODEL BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KONFERANSI) KATILDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Cemil Alevli Koleji 10 pre-IB sınıfından 8 öğrenciden oluşan MUN okul delegasyonumuz, İsviçre’de "İklim Değişikliklerinin Ekonomik Siyasi ve Sosyolojik Etkileri" konularının ele alındığı IMZMUN 2019’da okulumuzu başarı ile temsil ettiler.

120 öğrenciyle 8 farklı ülkenin delegelerinin katıldığı ve İsviçre, Montana’da düzenlenen IMZMUN 2019 (Model Birleşmiş Milletler) uluslararası platformda THIMUN formatında gerçekleşti.

Konferans Institut Montana Zugerberg Okul Direktörü Mr. Alex Alexander Biner’in dünya genelinde yaşanan iklim değişikliği - küresel ısınma konusunda ülkeler olarak işbirliğini vurguladığı açılış konuşması ile başladı.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri bünyesinde bulunan Cemil Alevli Koleji Bakalorya Diploma Programı bölümü öğrencilerimiz her hafta düzenli olarak MUN oturumlarında farklı konu ve sorunları Birleşmiş Milletler formatında ele almaktadır. Dolayısıyla öğrencilerimiz program öncesi yaptıkları tüm çalışmalarını ve araştırmalarını konferansın üç günü boyunca sunma, fikirlerini özgürce ifade etme imkanı bulmuşlardır. Konferans boyunca gösterdikleri örnek davranışlarla bizleri gururlandırmış ve uluslararası platformda okulumuzu başarı ile temsil etmişlerdir. THIMUN formatında gerçekleşen 3 günlük konferansta öğrencilerimiz hedef dil İngilizceyi konferans içeriğine uygun olarak kullanabilmenin yanı sıra iletişim kurma, uluslararası sorunlara farkındalık gibi bir çok alanda beceri geliştirme olanağı buldular.


GKV ÖZEL OKULLARINDA 96. YIL CUMHURİYET ORATORYOSU SAHNELENDİ

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 96 yıl önce 29 Ekim’de bizlere armağan ettiği Cumhuriyet Bayramı Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen törende coşkuyla kutlandı.

GKV Özel Okullarında yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen töreni Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli-Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy, Sayın Celal Ersoy, GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Üyeleri, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Sayın İsmet Tiryaki, idareciler, veliler, öğretmenler ve öğrenciler izledi.

GKV Özel Okulları Konferans Salonu’nda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından GKV Özel Ortaokul Müdürü Sayın Abdullah Dağlı’nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Sayın Dağlı konuşmasında; “Atatürk ilke ve inkılaplarını ve Cumhuriyet değerlerini en iyi bizler biliriz. Vatan sevgisini, bayrak sevgisini en iyi biz biliriz. Yardımlaşmayı, sevgi ve saygıyı en iyi bizler biliriz. Ancak bilmek yetmez, öğretmek gerek öğretin çocuklara kardeşliği, anlamak yetmez, anlatmak gerek, anlatın çocuklara atalarımızı, sevmek yetmez, sevdirmek gerek sevdirin çocuklara vatan ve bayrağımızı, cumhuriyetimizi yaşamak yetmez, yaşatmak gerek mutluluğu, özgürlüğü, paylaşmayı. Türkiye Cumhuriyeti’ni kurup bizlere armağan eden M. Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve Cumhuriyetimizi korumak için canlarını feda eden şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin 96. yaşı kutlu olsun.” dedi. Tören GKV Özel Liseleri öğrencileri eşliğinde Cemal Oğuz ÖCAL’ın “Atatürk ve Cumhuriyet” adlı şiiri, Gençlerin Gözünden Cumhuriyet” adlı kompozisyon, GKV Özel Okulları Korosu Uyanış Marşı, Vatan Marşı, 10. Yıl Marşı , GKV Özel Anaokulu Vals Gösterisi ve Zeybek Gösterisi devam ederek “96. Yıl Cumhuriyet Oratoryosu” ile son buldu.


GKV ÖZEL ANAOKULU’NUN MİNİK ÖĞRENCİLERİ CUMHURİYET BAYRAMI HEYECANINI YAŞADI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu’nda coşkuyla kutlandı.

GKV Özel Anaokulu’nda yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Cumhuriyet Valsi, slide gösterisi, Cumhuriyet’ten sonraki meslek gruplarının Atatürk’e verdiği sözler, İngilizce drama gösterisi ve zeybek dansı ile devam eden tören Cumhuriyet ve Atatürk şarkılarından oluşan koro ile son buldu. Töreni GKV Özel Okulları Genel Müdürü Sayın İsmet Tiryaki, GKV Özel Anaokulu Müdürü Sayın Gökçen Bulut, Yabancı Diller Bölüm Başkanı Sayın Selin Yaman ve Uygulamalı Dersler Bölüm Başkanı Sayın Hayal Bazoğlu izledi.


MİNİK GKV’LİLER MEHMETÇİK VAKFI İÇİN KOLLARI SIVADI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu birinci sınıf öğrencileri Mehmetçik Vakfı’na destek olmak hazırlıklara başladı.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu birinci sınıf öğrencileri ve velileri geliri Mehmetçik Vakfı’na bağışlanacak bir kermes düzenliyor. Minik öğrenciler kermesten elde edilecek gelirle Mehmetçik Vakfı’na bağışta bulunacak. Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu Okul Temsilcisi Arin Mavigök ve Temsilci Yardımcısı Nas Benlier de kermesin başarılı geçmesi için çalışmalara başladı.


GKV ÖZEL OKULLARI YILDIZ ERKEKLER BASKETBOL TAKIMI İL BİRİNCİSİ OLDU

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Yıldız Erkekler Basketbol Takımı “Şehitkamil Belediyesi 7.Geleneksel Basketbol Cumhuriyet Kupası Ortaokullar Kategorisi”nde geleneği bozmadı ve Gaziantep Şampiyonu oldu. İl genelinde toplam 19 okulun katıldığı turnuvanın finalinde Bahçeşehir Koleji’ni 67-46’lık bir skorla yenen takımımızı ve antrenörler Vedat Oğuzcan ve Mahmut Şahinler’i kutlarız. 

#GKVSpor
#GKVŞampiyon
GKV ÖZEL OKULLARI YILDIZ ERKEKLER BASKETBOL TAKIMI

KEREM DURMUŞ

TOLGA TİRYAKİ

BARAN AYDIN

YÜKSEL BATIN KORKMAZ

TAHA TORUNOĞLU

ORKUN GÜNDOĞDU

RESUL KAZICI

ESAT EMİR KAYA

ARAS AKBULUT

ALİ BEKİR ALMACI

CEM BATALLI

ALİ GÖKAY GÖREN

MİRAÇ EFE ÖZER

MELİH GÜRSEL

HARUN KARAYİĞİT

EREN GÜLER

AHMET YİĞİT TAŞDEMİR

MEHMET BERAT TAŞDEMİR

BURAK YÖRÜK


AFS KÜLTÜRLERARASI PROGRAMLARI 2020 – 2021 BAŞVURULARI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencilerine yönelik AFS Kültürlerarası Programları 2020 – 2021 Başvuruları ile ilgili bilgilendirme semineri düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak aynı zamanda 1995-1996 eğitim-öğretim yılı mezunlarımızdan ve bir AFS gönüllüsü olan Sina Gümüşburun katıldı.

AFS programları geleceğin liderlerine, küresel vatandaşlarına ve değişim yaratıcılarına, farklı kültürel ortamlara etkin bir şekilde dahil olmak, yol göstermek ve bu ortamlarda iş birliği yapmak için gerekli 21. Yüzyıl kültürlerarasılık becerilerini kazandıran ve onları harekete geçiren bir program olarak 1974 yılından beri Türk Kültür Vakfı tarafından organize edilmektedir.

AFS Okul Programı’na katılan öğrenciler, farklı sürelerde farklı bir ülkede gönüllü ailelerin yanında kalarak liseye devam ederler ve sıradışı bir kültürlerarası öğrenme ve değişim deneyiminin parçası olma şansını yakalayabilirler.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL ANAOKULU ÖĞRENCİLERİMİZİN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KORTEJİNDEN RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu Öğrencilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kortejinden Renkli Görüntüler. 

 


GKV ÖZEL ANAOKULU ÖĞRENCİLERİMİZ SONBAHARIN DOĞADAKİ YANSIMALARINI İNCELEDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencilerimiz sonbaharın gelişiyle okul bahçesinde doğadaki değişimi gözlemledi.

Mevsim özelliklerini fark ederek nelere ihtiyaç duyulduğunu, havaların serinlemesine ve yağışlara bağlı olarak doğadaki değişikliklerin nedenlerini yaparak yaşayarak, doğada gözlem yaparak öğrendiler.


GKV ÖZEL İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ SANDIK BAŞINA GİTTİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 2019-2020 eğitim - öğretim yılı Öğrenci Temsilcisi ve Yardımcısı için seçimler büyük bir heyecan ve demokratik bir ortamda tamamlandı.

Demokratik ve şeffaf bir seçim sürecinin ardından ilkokul öğrencilerimiz verdikleri oylarla yeni başkan ve başkan yardımcılarını seçtiler.

Toplam 7 başkan,7 başkan yardımcısı adayının yer aldığı seçimlerde tüm ilkokul öğrencileri oy kullandı. Seçim sonucuna göre GKV Özel İlkokulu Öğrenci Temsilcisi 4G sınıfı öğrencisi Arin Mavigök olurken Temsilci Yardımcılığı görevine GKV Özel İlkokulu 3C sınıfı öğrencisi Nas Benlier seçildi.

GKV Özel İlkokul Müdürü Sayın Uğur Özeren yaptığı açıklamada; “Demokrasinin tam olarak öğrenilmesi, yaşanması için öğrenci merkezli \ işbirlikçi öğrenmeyi teşvik ediyor; öğrencilerimizin uygulamasına fırsat veriyor; felsefemizi, müfredatımızı yöntemlerimizi, sınıf yönetimini bu amaca yönelik geliştiriyoruz” dedi.


GKV ÖZEL İLKOKULU 2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. 3. ve 4 . SINIF VELİ & ÖĞRETMEN BULUŞMALARI

GKV Özel İlkokulu 1. Sınıf veli buluşmalarının ardından 2. 3. ve 4. sınıf velilerimiz için düzenlenen toplantılar da tamamlandı.

Düzenlenen bilgilendirme toplantıları kapsamında idareciler ve tüm ilkokul eğitim kadrosu tarafından yeni eğitim-öğretim yılı için yapılan tüm hazırlıklar ve planlamalar hakkındaki bilgiler velilerimizle paylaşıldı.

Toplantılarda ayrıca GKV Özel İlkokulu Rehberlik bölümü, Yabancı Diller bölümü, Uygulamalı Dersler bölümü dahil tüm branş öğretmenlerimiz akademik çalışmaları konusunda velilerimizi aydınlattı.

Başarılı bir eğitim için velinin çocukta meydana gelen değişimi takip etmesi ve okulla sürekli temas halinde bulunması gerektiğini ifade eden Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokul Müdürü Uğur ÖZEREN " Öğrencilerimizin her alanda yeteneklerinin belirlenmesi ve desteklenmesi için bütün öğretmenlerimiz tarafından dikkatle takip edilmekte, elde edilen sonuçlar doğrultusunda öğrencinin ilgi alanları özel yetenekleri rehberlik servisimiz ve uygulamalı dersler öğretmenlerimiz tarafından belirlenerek konuyla ilgili ailelerimize bilgi verilmektedir." dedi.


GKV’Lİ MİNİK AŞÇILARIN “TURŞU GÜNÜ”

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu 4 yaş grubu öğrencilerimiz düzenlenen “Turşu Günü”nde turşu kurmanın püf noktalarını eğlenerek öğrendiler. Çocuklarda ölçü ve miktar gelişimi başta olmak üzere günlük yaşam becerileri, el-göz koordinasyonu, neden-sonuç ilişkisi ve sabırlı olmak gibi pek çok konuda gelişimlerinin hedeflendiği etkinlikte öğrencilerimiz oldukça keyifli anlar yaşadı.


9. SINIF VELİLERİMİZ İÇİN BİLGİLENDİRME SEMİNERİ DÜZENLENDİ

GKV Özel Liseleri 9. sınıf velilerimiz için Veli Bilgilendirme Semineri düzenlendi. Düzenlenen seminerde GKV Özel Liseler Müdiresi Sayın F. Mehtap ÖZDEMİR 9. sınıflar ile ilgili genel bilgiler verdikten sonra Liseler Akademik Müdür Yardımcısı Sayın Mevlüt DUMAN akademik süreç ve deneme sınavları hakkındaki bilgileri paylaştı. Liseler İdari Müdür Yardımcısı Sayın Ali DİRGEN idari işleyiş, okul düzeni, kural, disiplin ve yönetmelikler ile ilgili velilerimizi aydınlattı. GKV Özel Cemil Alevli Koleji (IB) Koordinatörü Özlem KARA IB sınıflarındaki uygulamalar, işleyiş ve IB programı hakkında bilgiler verdi. 9. sınıflar Rehberlik Öğretmeni Merve Çoban öğrenci uyum, rehberlik servisi işleyişi, bu süreçte ailelere düşen görevleri velilerimizle paylaştı. Merve Çoban’ın ardından Okul Psikoloğu Didem Peri Dalkılıç öğrenci gelişimi, psikolojik destek, aile içi iletişim ve ergenlik döneminden bahsettikten sonra toplantı sona erdi.


GKV ÖZEL İLKOKULUNDA SEÇİM HEYECANI BAŞLADI

Başkanlık için aday olan öğrenciler 14-17 Ekim tarihleri arasında propaganda çalışmalarını yürütüyorlar. Bu süreçte sınıfları gezip kendilerini tanıtan, teneffüslerde ve öğle aralarında seçim gezilerine çıkan öğrenciler aynı zamanda hazırladıkları poster ve el broşürlerini okulun çeşitli yerlerinde dağıtma fırsatı buldular.

İlkokul okul meclisi seçimleri 3. ve 4. sınıflarımızdan bir sınıf temsilcisi seçilmesiyle başladı. Kapalı oyla yapılan seçim sonucunda sınıf temsilcileri belirlendi.

Oy çokluğuyla seçilen 4. sınıflarımızdan 7 sınıf temsilcisi, 3. sınıflarımızdan 7 öğrenci, okul temsilcisi ve temsilci yardımcısı için adaylıklarını koydular.

17 Ekim Perşembe günü tüm öğrenciler hazırlanan oy kullanma merkezlerinde oylarını kullanacaklar. Öğretmenleri gözetiminde gizli oy, açık tasnif yöntemiyle gerçekleşecek oylama sonucunda İlkokul temsilcisi ve yardımcısı seçimi tamamlanmış olacak.


11. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK YKS BİLGİLENDİRME SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri 11. sınıf öğrencilerine Rehberlik Öğretmeni Duygu Yıldız tarafından “YKS Bilgilendirme Semineri” düzenlendi. Seminerde “Yükseköğretim Kurumları Sınavı” kapsamında TYT (Temel Yeterlilik Testi) ve AYT (Alan Yeterlilik Testi) alanları hakkında detaylı bilgilendirme yapılarak öğrencilere izlenecek yol haritası anlatıldı. Farklı oturumların içerikleri hakkında yapılan bilgilendirmelerde okul başarı puanına dikkat çekilerek, temel yeterlilik becerilerinin arttırılmasına yönelik vurgular yapıldı ve bölüm seçimlerinde baraj puanlarının önemi aktarıldı. TYT-AYT sisteminin tanıtıldığı seminer öğrencilerimizin katkılarıyla son buldu.


6. ve 7. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZİN UZAY MAKETLERİ SERGİLENDİ

GKV Özel Ortaokulu 6. ve 7. sınıf öğrencilerimiz Fen Bilimleri dersinde öğrendikleri bilgilerden yola çıkarak tasarladıkları maketleri sergilediler. Sergide uzay mekiği, uzay roketi, yapay uydu, teleskop, Güneş sistemi modelleri büyük ilgi gördü. Sergimiz, öğrencilerimizin kazanım edinmelerini aynı zamanda hayal güçlerini zenginleştirmelerini sağladı.


10 KASIM’DA ATA’MIZI SAYGI ve ÖZLEMLE ANDIK

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. yılı anısına GKV Özel Okullarında anma töreni düzenlendi.

Anma törenine Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli-Yönetim Kurulu Üyeleri, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Sayın İsmet Tiryaki, idarecilerimiz, tüm öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, velilerimiz ve mezunlarımız katıldı.

Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli-Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Gamze Aşnük ve GKV Özel Okulları Genel Müdürü Sayın İsmet Tiryaki tarafından büste çelenk bırakılması ile başlayan tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından GKV Özel Ortaokul Müdürü Sayın Abdullah Dağlı’nın günün anlamına dair açılış konuşmaları ile devam etti. Sayın Dağlı yaptığı konuşmasında; “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ilk cumhurbaşkanımız, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü 10 Kasım 1938 günü saat 9’u 5 geçe ebediyete uğurladık. Atamızın hayata gözlerini yumduğu andan başlayarak, her zaman ve her yerde milletimizin kalbindeki yeri daha da sağlamlaştı. Tüm ömrünü milletinin kurtuluşu, refahı, aydınlığı ve özgürlüğüne adayan atamızı derin bir saygıyla anıyoruz. 10 Kasım bir yas günü değil. Atamızı anma, onun ilkelerine ve Cumhuriyete bağlılığımızı gösterme günüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir.” diyerek gerekli mesajı vermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle Büyük Önder Atatürk’ü ebediyete intikalinin 81. yıldönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Törende ayrıca GKV Özel Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerimiz yaptıkları konuşmalar ve okudukları şiirleri ile Ata’mıza olan özlemlerini dile getirdiler. Tören, tüm öğrencilerimizin büste çiçek bırakması ile sona erdi.


GKV ÖZEL LİSELERİ SINIFLAR ARASI VOLEYBOL TURNUVASI

GKV Özel Okulları Ozan Can Akkuş Spor Salonu’nda organize edilen GKV Özel Liseleri Sınıflar Arası Voleybol Turnuvası nefes kesen maçlara sahne oldu.
Sınıflara takım ruhunu kazandırmak ve sınıflar arasında kaynaşmayı sağlamak amacıyla düzenlenen turnuvada Fen 9C sınıfı şampiyon oldu.

Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.


GKV ÖZEL ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN “VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ”

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu Rehberlik Servisi tarafından öğrencilerimize “Verimli Ders Çalışma Teknikleri” konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.

GKV Özel Ortaokulu Rehber Öğretmenleri Suzan Bağcı ve Gökçe Bekar’ın sunumuyla zenginleşen seminerde verimli çalışmanın başarıyı arttırmaya yarayan önemli bir beceri olduğu üzerinde duruldu. Öğrenilen bilgilerin tekrar edilmesi, önemli notlara göz atılması, temiz ve düzenli bir odada yeterince ışığın ve temiz havanın bulunduğu bir ortamda çalışma alışkanlığı oluşturmanın önemine değinen öğretmenlerimiz her gün çok vakit harcayarak yapılan çalışmalar yerine konunun kazanımlarına odaklanarak az zamanda daha fazla verim elde edilebileceğinin altını çizdi. Seminer soru-cevap bölümü ile son buldu.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ GÜNE SABAH DANSI İLE BAŞLIYOR

GKV Özel İlkokulu öğrencileri her sabah dans ederek yeni güne zinde ve eğlenerek başlıyor. Her sabah büyük coşku ve enerjiyle yapılan dans ilkokul öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla eğlenceli bir şekilde devam ediyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokul Müdürü Uğur Özeren "Uygulamalı Dersler Bölüm Başkanlığı koordinesinde yaptığımız bu etkinlik ile öğrencilerimiz güne zinde ve enerjik başlıyor. Öğrencilerimizin severek yaptığı bu çalışma ile güne motive oluyoruz. Öğrencilerimiz birlikte hareket etmesini, ortak davranma ve sosyalleşmesine katkı sağlayan bu uygulama ile özgüvenlerini arttırırken, öğrendiklerini sergileyerek kendini ifade gücünü geliştiriyor. Aynı zamanda öğrencilerimizin, sağlam kararlar alma sürecini yönetirken, koordinasyon yeteneğini geliştirip, kontrol yeteneğini de arttırmak istiyoruz’’ dedi.


GKV’Lİ MİNİKLER KAMP ETKİNLİĞİNDE

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencileri için 27 Eylül Cuma akşamı birbirinden eğlenceli aktivitelerle dolu dolu gerçekleştirdiğimiz “Geleneksel Anaokulu Çadır Kampı” etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

Gece boyunca ateş etrafında müzik öğretmenleri ile çocuk şarkıları söyleyen GKV'li minikler, dans öğretmenleri ile açık havada dans etmenin, sıcak çikolata eşliğinde açık hava film kuşağı ile en sevdikleri animasyon filmleri izlemenin mutluluğunu yaşadı.


GKV ÖZEL İLKOKULU ÖĞRENCİLERİNDEN “ALT SINIFA MEKTUP” PROJESİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu Rehberlik servisi tarafından düzenlenen “Alt Sınıfa Mektup“ projesi kapsamında öğrencilerimiz bitirdikleri sınıf dönemi ile ilgili tecrübelerini, duygu ve düşüncelerini mektupla yazıya dökerek arkadaşlarıyla paylaştılar. Öğrencilerin okul içi sosyal iletişimini ve paylaşımını kuvvetlendirmenin amaçlandığı etkinlikte ayrıca yeni sınıf seviyelerine başlayan öğrenciler bir üst sınıftaki öğrencilerin deneyimlerinden ve önerilerinden yararlanarak yeni sınıf seviyeleri hakkında bilgi sahibi olmaktadırlar.


TÜRK DİL BAYRAMI’NIN 87. YILI “YAŞAMIMIZDAKİ İZLER” TEMASI İLE KUTLANDI

Türk Dil Bayramı etkinlikleri kapsamında GKV Özel İlkokulu 2. Sınıf öğrencileri tarafından “Yaşamımızdaki İzler” konulu sergi açılışı yapıldı.

GKV Özel İlkokul Müdürü Uğur Özeren konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Öğrencilerimizin kelime hazinelerini geliştirmek ve doğru kullanmalarını sağlamak için de bir fırsat olduğunu düşündüğüm bu çalışmada emeği geçen Görsel Sanatlar Zümre Başkanımız Şeyma Aslantaş ve Bilgisayar Öğretmenimiz Fatoş Hanedan’a teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize düzenlediğimiz etkinliklerle Türkçe'nin ne kadar yaygın ve köklü bir dil olduğunu etkinliklerimizde anlatıyor ve uygulamalarla gösteriyoruz.” dedi.

“Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Türk dilini ve kültürünü öğrencilerine bir değer olarak kazandırmayı her zaman amaç edinmiş bir kurumdur. Öğrencilerimizin doğru değerlerle yetişmesi için ‘'Türk Dil Bayramı’’ gibi ulusumuzun yaşam değerlerini hatırlatan bu etkinliklerin önemli bir vesile olduğunu düşünüyorum. Bir milletin bağımsızlığının, özgürlüğünün, kültürel birikimin en büyük göstergesi dilidir. Türk Dil Bayramı okulumuzda çocuklarımızın dil farkındalığını arttırmak için etkinliklerle kutlandı. Öğrencilerimiz hem eğlendiler hem öğrendiler. Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu olarak eğitim hayatında Türkçe hassasiyetini, çocuklarımıza en etkili şekilde verebilmemiz gerektiğine inanıyoruz. Dilimize sahip çıkmak hepimizin sorumluluğudur.” ifadelerini kullandı.


GKV ÖZEL İLKOKULUNDA GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI KAPSAMINDA ‘’YAKAN TOP’’ TURNUVASI DÜZENLENDİ

GKV Özel İlkokulu 3. sınıflar arasında geleneksel çocuk oyunları kapsamında “Yakan Top Turnuvası” düzenlendi.

Turnuva ödül töreninde bir konuşma yapan Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokul Müdürü Uğur Özeren; ‘’Oyun çocuğa sorumluluk almayı, işbirliğini öğretir. Uygulamalı Dersler Bölüm Başkanlığı ile organize edilen bu etkinliklerle, öğrencilerimizin kendine güvenini geliştirme, karar verme, girişimci olma, problem çözme yeteneklerinin gelişmesine, birey olarak gelişimine ve sosyalleşmesine yardımcı olacaktır. Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızı, sağlıklı bireyler olarak yarınlara hazırlamak öncelikli hedefimizdir. Uygulamalı Dersler Bölüm Başkanlığı ile birlikte yıl içinde organize edilen etkinliklerde öğrencilerimizin gelişimini destekleyecek oyunları çoğaltacağız."dedi.

Sınıfların kıyasıya mücadele ettiği turnuvanın finalinde 3G ve 3E sınıfları karşı karşıya geldi. Toplam 7 sınıfın yer aldığı turnuvayı 3G sınıfı öğrencilerimiz şampiyon olarak tamamladı.


GKV ÖZEL İLKOKULU 1. SINIF VELİLERİYLE BULUŞTU

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulunda gerçekleştirilen birinci dönem ilk veli toplantısında velilerimiz sınıf öğretmenleri ve branş öğretmenleri ile bir araya gelerek öğrencilerinin gelişimi, uygulanmakta olan eğitim programları ve okul sonrası gerçekleştirilmesi gereken çalışmalar hakkında öğretmenlerle karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Başarılı bir eğitim için velinin çocukta meydana gelen değişimi takip etmesi ve okulla sürekli temas halinde bulunması gerektiğini ifade eden Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokul Müdürü Uğur ÖZEREN "Öğrencilerimiz okulun ilk gününden itibaren düzenlenen etkinliklerle uyum konusunda hiçbir problem yaşamadan okullarına, sınıflarına ve öğretmenleriyle arkadaşlarına uyum içinde eğitim-öğretim hayatlarına başlamıştır.

Öğrencilerimizin her alanda yeteneklerinin belirlenmesi ve desteklenmesi için bütün öğretmenlerimiz tarafından dikkatle takip edilmekte, elde edilen sonuçlar doğrultusunda öğrencinin ilgi alanları ve özel yetenekleri rehberlik servisimiz tarafından belirlenerek konuyla ilgili ailelerimize bilgi verilmektedir." dedi.


GKV ÖZEL ANAOKULU VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu 5 ve 6 yaş öğrenci velilerinin katılımı ile GKV Özel Anaokulunda “Veli Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi.

GKV Özel Anaokulu Müdiresi Gökçen Bulut düzenlenen veli toplantısında 2019-2020 eğitim - öğretim yılında uygulanacak okul Öncesi Eğitim Programı, Ingilizce Eğitim Programı, etkinlikler ve projeler hakkında velilere bilgiler verdi. Öğrencilerin derslerine giren okul öncesi öğretmenleri, İngilizce öğretmenleri, Rehberlik öğretmenleri ve diğer branş öğretmenleri de çocuklarla ilgili gelişimeler hakkında velileri bilgilendirerek velilerin sorularını yanıtladı.


GKV ÖZEL LİSELERİ 9.SINIFLAR OKULUNA HOŞ GELDİN PARTİSİ DÜZENLENDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liselerine bu yıl başlayan 9. sınıf öğrencilerimize yönelik “Okuluna Hoş Geldin Partisi” düzenlendi.

9. sınıf öğrencilerimizin doyasıya eğlendiği etkinliğimize GKV Özel Liseleri Müdürü Mehtap Özdemir, GKV Özel Ortaokul Müdürü Abdullah Dağlı, müdür yardımcılarımız ve 9.sınıflardan sorumlu öğretmenlerimiz katıldı.

Parti öğrencilerimizin karaoke alanında söylediği şarkılar eşliğinde devam etti. Gecenin sonunda tüm öğrenci, öğretmen ve yöneticilerimizin katılımıyla pasta kesim töreni ile son buldu.


GKV ÖZEL ORTAOKULU VELİLERLE BULUŞTU

16-19 Eylül 2019 tarihleri arasında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu akademik kadrosu Veli Bilgilendirme Toplantıları kapsamında 5.6.7. ve 8. sınıf velileriyle bir araya geldi. GKV Özel Ortaokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantılar GKV Özel Ortaokul Müdürü Sayın Abdullah Dağlı’nın açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmanın ardından GKV Özel Ortaokulu müdür yardımcıları, bölüm başkanları, zümre başkanları ve sınıf düzeyinde derse giren öğretmenler velilere tanıtıldı. Okul Müdürü Sayın Abdullah Dağlı velilerimize okul zaman çizelgesi, ders programları, kulüp ve etütler ve “Danışman Öğretmen” uygulaması hakkında bilgileri paylaştı.  Soru-cevap bölümünün ardından velilerimiz danışman öğretmenleriyle tanışarak öğrencilerin genel durumlarını değerlendirme fırsatı yakaladı.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARINDA GÜVERCİNLER BARIŞ İÇİN UÇTU

Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencileri düzenlenen törende beyaz barış güvercinleri uçurarak dünya barışına katkı mesajları yolladı. Her sınıftan bir öğrencinin Barış Elçisi olarak seçildiği ilkokulda düzenlenen törenle Dünya Barış Günü kutlandı.

Törende barış elçileri dünya barışına dair mesajlarını arkadaşlarıyla paylaştı. Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu Müdürü Uğur ÖZEREN yaptığı konuşmada; “Barışı seçmek hayatı ve güzellikleri seçmektir. Toplumsal barış ve uzlaşma iyi yaşamanın şartıdır. Barışın getirdiği huzur ruhunuzu besler, tüm yüklerinizi alır. Kendinizle ve çevreyle barışık olun, hayvanları sevip, ağaçları koruyun. Doğayla barışın. Farklılıklara saygı gösterin, arkadaşlarınızı incitmeyin. Her zaman Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Barış, Dünyada Barış’’ ilkesini merkeze alarak yaşamaya özen gösterin” dedi.


5. SINIFLAR “OKULUNA HOŞ GELDİN” PARTİSİ RENKLİ ANLARA SAHNE OLDU

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri için düzenlenen “Okuluna Hoş Geldin” partisi renkli anlara sahne oldu. Dans gösterileri ile başlayan etkinlikte öğrencilerimiz eğitsel oyunlar, drama gösterileri ve jazz konseri eşliğinde birbirleri ile kaynaşma fırsatı yakaladı.


2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILININ İLK HAFTASINI DÜZENLENEN ‘ANAOKULUNA HOŞ GELDİN’ PARTİSİ İLE SONLANDIRDIK

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının her yıl geleneksel olarak düzenlediği ‘Okula Hoş Geldin’ partisi bu yıl da anaokulu öğrencilerinin okula uyum sürecini keyifli bir hale getirdi.

Eğitim hayatlarına Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulunda ‘merhaba’ diyen anaokulu öğrencileri düzenlenen ‘Okula Hoş Geldin’ partisinde yeni öğretmenleri ve arkadaşlarıyla kaynaşma fırsatı buldu. Minik GKV’lilerin okula alışma dönemlerini eğlenceli bir şekilde geçirmeleri amacıyla gerçekleştirilen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Anaokulu oyun alanında düzenlenen partide öğrenciler, okulun ilk haftası öğrendikleri okul şarkılarını Müzik öğretmenleri eşliğinde coşku içinde seslendirdi.


REHBERLİK SERVİSİ EĞİTİMİ: BİLİNÇLİ TEKNOLOJİ KULLANIMI VE TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞINDAN KORUNMA

Teknolojik aletlerin çocuklar üzerindeki yararlarının yanı sıra olumsuz etkilerine de dikkat çekmek amacıyla Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu Rehberlik Öğretmenleri Gökçe Bekar ve Suzan Bağcı tarafından “Bilinçli Teknoloji Kullanımı ve Teknoloji Bağımlılığından Korunma“ konulu sınıf içi rehberlik eğitimleri düzenlendi. Özellikle son zamanlarda sosyal medya aracılığı ile yayılan tehlike içeren video ve oyunlar hakkında öğrencilerimizin bilgilendirildiği eğitimlerde bağımlılık ile alışkanlık arasındaki farkı ve bağımlı kişilerin özellikleri üzerinde duruldu.


GKV ÖZEL CEMİL ALEVLİ KOLEJİ (IB) MATEMATİK ÖĞRETMENİ DR. ERKAN AĞYÜZ 17. ULUSLARARASI NÜMERİK ANALİZ ve UYGULAMALI MATEMATİK KONFERANSI’NA KATILDI

GKV Özel Cemil Alevli Koleji (IB) Matematik Öğretmeni Dr. Erkan Ağyüz TÜBİTAK 2224-A Yurtdışı Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı kapsamında 23-28 Eylül 2019 tarihlerinde Yunanistan'ın Rodos adasında düzenlenen 17th International Conference of Numerical Analysis and Applied Mathematics (17. Uluslararası Nümerik Analiz ve Uygulamalı Matematik Konferansı) adlı konferansa katılıp '' Remark and Observation on Recent Development of Bernstein Type Polynomials'' (Bernstein Tipli Polinomların Son Çalışmaları Üzerine Gözlemler ve Yenilikler) adlı sözlü bir bildiri sunmuştur.

Yaklaşık 10 farklı ülkeden 400 akademisyenin katıldığı konferans her sene düzenli bir şekilde alanında yetkin araştırmacıları ve akademisyenleri buluşturup Matematik, Mühendislik ve uygulamalı bilimlerde yeni fikirleri, uygulamaları ve teorileri sunma, tartışma ve uygulama imkanı sağlamaktadır.


12. SINIF VELİLERİMİZ İÇİN BİLGİLENDİRME SEMİNERİ DÜZENLENDİ

GKV Özel Liseleri 12. sınıf öğrencilerinin velilerine yönelik “YKS Bilgilendirme ve Motivasyon” semineri düzenlendi. Seminer başlangıcında GKV Özel Liseler Müdürü Mehtap Özdemir ve Sınav Hazırlık Koordinatörü Engin Biba; öğrencilerin genel durumu ve sınava hazırlık sürecinde uygulanan sistemler hakkında bilgi verdi. Ardından Rehberlik Öğretmenleri Bilge Kılıç ve Buse Taşdemir Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile ilgili puan hesaplamaları, ders dağılımları, sınav içeriği, tarihi ile ilgili detaylı bilgileri velilerimizle paylaştı.

Sınav sürecine dair bilgilerin verilmesinin ardından Okul Psikoloğu Didem Peri Dalkılınç tarafından; bir sınav öğrencisi olmak ve bir sınav öğrencisinin ebeveyni olmanın oluşturduğu durumlar üzerinde duruldu.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI 56 YAŞINDA

Ziller GKV’de 2019-2020 Eğitim- Öğretim Yılı için Çaldı

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen törenle 2019-2020 eğitim öğretim yılı resmen başladı. GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy’un da katıldığı tören coşkulu geçti. Kuruluşunun 56.yılını kutlayan Anadolu’nun eğitim çınarı Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları bünyesindeki anaokulu, ilkokul, ortaokul, Anadolu Lisesi, Fen Lisesi ve Cemil Alevli Koleji (IB) ile 2019-2020 eğitim öğretim yılında da eğitim alanında yeni başarılara imza atmaya hazırlanıyor.

Düzenlenen törene Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Celal Ersoy Mütevelli ve Yönetim Kurulu üyeleri Ali Küçükkınacı ve Mehmet Göksel, GKV Özel Okulları Genel Müdürü İsmet Tiryaki, GKV Özel Liseler Müdürü Mehtap Özdemir , GKV Özel Ortaokul Müdürü Abdullah Dağlı, GKV Özel İlkokul Müdürü Uğur Özeren, GKV Özel Anaokulu Müdür Gökçen Bulut’un yanı sıra idareci ve öğretmenler ile çok sayıda davetli katıldı.

GKV Mütevelli-Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy’un 2019-2020 eğitim-öğretim yılı mesajının okunması ile başlayan törenin açılış konuşması GKV Özel İlkokul Müdürü Uğur Özeren tarafından yapıldı. Sayın Özeren; “ Geleceğin teminatı, değerli öğrencilerimize kavuşmanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün özlediği çağdaş uygarlık düzeyinin ancak bilgi ile mümkün olacağının bilinciyle 2019-2020 öğretim yılına başlıyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; ‘’İlköğretim meselesi demek: vatan, millet, bayrak meselesi demektir. İlköğretim meselesi, bir millet için bağımsızlık ve var olma meselesidir. Bu anlamlı sözler ile içinde bulunduğumuz sorunların ancak eğitimle çözüleceğine ve ülkemizin aklın ve bilimin ışığında aydınlık mutlu yarınlara ancak eğitimle ulaşılacağına olan inancımız tamdır.” dedi.

ÖĞRENCİLERDEN NÜKET ERSOY'A TEŞEKKÜR ÇİÇEĞİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen 2019-2020 eğitim öğretim yılı açılış töreninde GKV Özel İlkokulu Öğrenci Meclis Başkanı İdil Karuserci bütün öğrenciler adına GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy’a eğitime katkıları ve hizmetlerinden dolayı bir çiçek verdi. Törende GKV Özel İlkokulu Sınıf Öğretmeni ve aynı zamanda bir GKV mezunu olan İmren Yüncü tarafından yapılan İlköğretim Haftası’nın önemine dair konuşmanın ardından GKV Özel İlkokulu Öğrenci Temsilcisi İdil Karuserci 2019-2020 eğitim-öğretim yılı mesajını okudu. Okul öğrencilerinden Elif Yaman Biz Atatürk Olduk ve Mustafa Efe Çamlıoğlu İlköğretim Haftası şiirlerini seslendirirken 2018-2019 Eğitim - Öğretim Yılı YKS ve LGS’de Türkiye derecesi elde eden öğrencilere Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli Kurulu üyeleri Ali Küçükkınacı ve Mehmet Göksel tarafından plaket verildi. Okul orkestrası tarafından seslendirilen çocuk şarkılarının ardından bütün öğrenciler 10. yıl marşını seslendirerek öğretmenleri eşliğinde sınıflarına ilk ders için gitti. İlköğretim Haftası etkinlikleri okullarımızda hafta boyunca devam edecektir.


GKV ÖZEL ORTAOKULU LGS HAZIRLIK KURSU

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 2019-2020 eğitim –öğretim yılı 8.sınıflar için LGS hazırlık kursları tüm hızıyla devam ediyor. GKV Özel Ortaokulu Müdürü Abdullah Dağlı konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamada; “Mayıs ayında ilk etabına başlamış olduğumuz LGS ön hazırlık kursumuz, 3. etabıyla devam ediyor. LGS 2020'nin tüm konu ve kazanımlarını eksiksiz olarak kavratmak amacıyla düzenlediğimiz kursumuzda 10 kişi olarak seviye gruplarımızla titiz bir eğitim sürdürmekteyiz. Alanının uzman öğretim kadrosu ile uyguladığımız programımızla öğrencilerimizi ulaşabilecekleri en yüksek seviyeye taşıyacağımızdan eminiz.” dedi.


“KİŞİSEL VE ÖRGÜTSEL İLETİŞİM” KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 2019-2020 eğitim - öğretim yılı 1. Dönem Eğitim Planı kapsamında tüm idareci ve öğretmenlerimize yönelik Gaziantep Ticaret Odası Protokol ve Organizasyon Müdürü Ozan Emre Emrağ’ın konuşmacı olarak yer aldığı “Kişisel ve Örgütsel İletişim” konulu seminer düzenlendi.

Bir dönem Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Ar-Ge ve özel büro birimlerinde görev yaptıktan sonra, Gaziantep Valiliği Protokol Şube Müdürlüğü görevini de üstlenen Sayın Emrağ iletişim becerilerine yönelik değerli bilgilerini katılımcılarla paylaştı.

Sayın Emrağ yapmış olduğu sunumda; İletişim Kavramı ve Anlamı, İletişimin Amacı ve Önemi, İletişim Süreci, Organizasyonlarda İletişim Kanalları, Geri Bildirim (Feed-Back) Örgütlerde İletişim ve Fonksiyonları, Örgütsel İletişimin Tanımı ve Örgütsel İletişim Yöntemleri konularında tüm idareci ve öğretmenlerimizi aydınlattı.


MICROSOFT’UN YENİLİKÇİ UZMAN EĞİTİMCİSİ (MIE) ARİF KAZANCI’DAN İNTERAKTİF SEMİNER

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 2019-2020 eğitim - öğretim yılı 1. Dönem Eğitim Planı kapsamında tüm idareci ve öğretmenlerimize yönelik Microsoft’un yenilikçi uzman eğitimcisi (Master Trainer\MIE) Arif Kazancı tarafından 2 günlük teknoloji eğitimi verildi.

1. gün “Öğretme ve Öğrenme Sürecinde Sunum Araçları” konulu seminerinde Sayın Kazancı süreç odaklı değerlendirme yapmak için gerekli olan dijital araçlar hakkındaki bilgileri idareci ve öğretmenlerimizle paylaştı.

2. gün ise “Öğrenci Değerlendirme Sürecini Geliştirmek için Teknolojik Araçlardan Faydalanma” konulu interaktif seminerde Arif Kazancı öğretmenlerimize sunumları daha etkili yapabilmeleri için kullanabilecekleri sunum araçlarından bahsetti.


GKV ÖZEL OKULLARINDA RAPOR YAZMA TEKNİKLERİ SEMİNERİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 2019-2020 eğitim öğretim yılı 1. Dönem Eğitim Planı kapsamında tüm idareci ve öğretmenlerimize yönelik Rapor Yazma Teknikleri konulu seminer düzenlendi.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Sayın İsmet Tiryaki tarafından verilen seminere GKV Özel Okullarının tüm idareci ve öğretmenleri katıldı.

Sayın Tiryaki GKV Özel Okulları akademik kadrosundaki kurumsal işleyiş ve hiyerarşiyi göz önünde bulundurarak rapor yazma tekniklerine ait detayları, rapor düzeni ve analizi gibi konuları, çeşitli örneklerle katılımcılara sunarak Rapor Nedir? Rapor Nasıl ve Neden Yazılır? Raporun Hedefleri ve Dayanak Noktaları, Rapor Formatı konularında değerli bilgilerini paylaştı.


PROF. DR. TANIL KILINÇ’TAN VELİ ve ÖĞRENCİ İLİŞKİLERİ (CRM) YÖNETİMİ SEMİNERİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 2019-2020 eğitim öğretim yılı 1. Dönem Eğitim Planı kapsamında tüm idareci ve öğretmenlerimize yönelik Veli ve Öğrenci İlişkileri (CRM) Yönetimi Semineri düzenlendi.

Profesyonel Yönetim ve İnsan Kaynakları Sistemleri Danışmanı Prof. Dr. Tanıl Kılınç’ın konuşmacı olarak yer aldığı sunuma GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, GKV Özel Okulları Genel Müdürü İsmet Tiryaki, GKV Özel Liseleri Müdürü Mehtap Özdemir, GKV Özel Ortaokul Müdürü Abdullah Dağlı, GKV Özel İlkokul Müdürü Uğur Özeren, GKV Özel Anaokulu Müdürü Gökçen Bulut, Yabancı Diller Bölüm Başkanı Selin Yaman, Uygulamalı Dersler Bölüm Başkanı Hayal Bazoğlu, Rehberlik Bölüm Başkanı Fatma Harbiye Hekim, GKV Özel Okulları Veli Destek Birimi (CRM) Sorumlusu Tuğba Yüzbaşı, müdür yardımcıları ve öğretmenler katıldı.

Sayın Kılınç yaptığı sunumda veli ilişkileri anlayışının gelişimi, günümüz pazarlama anlayışını etkileyen temel öğeler, veli tatmini - veli memnuniyeti modeli, kurum ve çalışan sorumlulukları konularında tüm idareci ve öğretmenlerimizi aydınlattı.


*Prof. Dr. Tanıl Kılınç, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Davranış Bilimleri Kürsüsü Emekli Öğretim Üyesidir.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI REHBERLİK ÖĞRETMENLERİNE YÖNELİK SOSYAL-DUYGUSAL GELİŞİM PROGRAMI EĞİTİMİ VERİLDİ

GKV Özel Okulları 2019-2020 eğitim öğretim yılı 1. Dönem Eğitim Planı kapsamında GKV Özel Okulları Rehberlik Bölüm Başkanlığı’na bağlı Rehberlik ögretmenlerinin mesleki gelişimlerine yönelik “Sosyal-Duygusal Gelişim Programı” adlı eğitim düzenlendi. Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fulya Türk tarafından verilen eğitimde;

Kapsamlı Gelişimsel Rehberlik Anlayışı

Gardner’in Çoklu Zeka Kuramı

Duygusal Zeka Kavramı

Sosyal Duygusal Öğrenmenin Bileşenleri konuları üzerinde durulmuştur.

Oldukça verimli geçen eğitimde Doç. Dr. Fulya Türk, rehberlik öğretmenlerinin yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi almış ve mesleki deneyimleriyle katkıda bulunmuştur.


GKV ÖZEL LİSELERİNDE YENİ DÖNEM 11. ve 12. SINIF YKS HAZIRLIK KURSU BAŞLADI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Okul Müdürlüğümüzce Haziran 2020'de üniversite sınavlarına girecek olan 12. sınıf öğrencilerimiz ile 11. sınıf öğrencilerimiz için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Hazırlık Kursu başladı.

Konu ile ilgili açıklama yapan GKV Özel Liseleri Müdürü Mehtap Özdemir; “Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Hazırlık Kursu ile temel amacımız uzman ve deneyimli öğretmen kadromuz ile öğrencilerimizin hedeflerine ulaşmasına rehberlik etmek, öğrencilerimizin sınava yönelik tüm ihtiyaçlarını karşılamak, YKS’ye en iyi ortamda hazırlanmalarını sağlamak, akademik başarılarını artırmak, hayal ettikleri üniversiteyi kazanmalarını sağlamaktır.

Öğrencilerin sadece üniversite sınavına değil, üniversite hayatına da hazır olmalarını sağlayacak alt yapı ile büyük bir özveri ile çalışmaktayız. Umut ediyoruz ki 56 yıldan bu yana olduğu gibi 2019-2020 eğitim-öğretim yılında da üstün akademik başarıları okulumuza kazandıracağız. Emeği geçen tüm GKV Özel Liseleri akademik kadrosuna sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.


EĞİTİMDE PROGRAM GELİŞTİRME KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ

GKV Özel Okulları 2019-2020 eğitim-öğretim yılı \\ 1. Dönem Eğitim Planı alanında uzman akademisyenlerin katılımları ile geniş bir yelpazede ele alınmaya devam ediyor.

GKV Özel Okulları Eğitim Planı’nın 3. gününde “Eğitimde Program Geliştirme” konusunda değerli bilgilerini paylaşmak üzere Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birsen Bağçeci konuşmacı olarak katıldı.

Sayın Bağçeci “Eğitimde Program Geliştirme” konulu sunumunda; bir eğitim programında bulunması gereken belli başlı özellikler, öğretim tasarımının temelleri, program tasarımı yaklaşım ve modelleri, program geliştirme sürecinin ilkeleri, program geliştirme sürecinde ihtiyaç belirleme ve değerlendirme konularında değerli bilgilerini Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları idareci ve öğretmenleri ile paylaştı.

GKV Özel Okullarının tüm akademik kadrosunun yer aldığı sunuma GKV Özel Okulları Genel Müdürü İsmet Tiryaki, GKV Özel Liseleri Müdürü Mehtap Özdemir, GKV Özel Ortaokul Müdürü Abdullah Dağlı, GKV Özel İlkokul Müdürü Uğur Özeren, GKV Özel Anaokulu Müdürü Gökçen Bulut, Yabancı Diller Bölüm Başkanı Selin Yaman, Uygulamalı Dersler Bölüm Başkanı Hayal Bazoğlu, müdür yardımcıları ve öğretmenler katıldı.

*Prof. Dr. Birsen Bağçeci hakkında: 1990 yılında Gazi Üniversitesi İngiliz Dili Eğitimi bölümünden mezun olan Bağçeci 1993 yılında Gaziantep Üniversitesi’nde İngiliz Dili Eğitimi alanında yüksek lisansını tamamlamış 2002 yılında Gaziantep Üniversitesi’nde Eğitim Bilimleri alanında Doktora ünvanını almıştır. Doçentliğini 2014 yılında Eğitim Bilimleri ve Öğretmen Yetiştirme alanında tamamlayan Bağçeci Profesörlüğünü 2019 yılında Eğitim Programları ve Öğretim Ana Bilim Dalı’nda almıştır.


1. DÖNEM EĞİTİM PLANI (2019-2020) SINIF YÖNETİMİ SUNUMUYLA DEVAM ETTİ

GKV Özel Okulları 2019-2020 eğitim-öğretim yılı \\ 1. Dönem Eğitim Planı’nın 2. gününde “Sınıf Yönetimi” konusu ele alındı. Konuşmacı olarak Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Habib Özkan’ın katıldığı sunuma GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Sayın İsmet Tiryaki, birim müdürleri, bölüm başkanları ve öğretmenler katıldı.

Sayın Özkan yaptığı konuşmasında sınıfı niçin yönetiriz? sınıfta neyi yönetiriz? sınıf yönetim modelleri, istenilen davranışın yönetimi, sınıfta kural koyma ve sınır belirleme konularında değerli bilgilerini katılımcılarla paylaştı.


KURUMSALLAŞMA PERSPEKTİFİNDE EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ

GKV Özel Okulları 2019-2020 eğitim-öğretim yılı \\ 1. Dönem Eğitim Planı açılış töreni GKV Özel Okulları Genel Müdürü Sayın İsmet Tiryaki, birim müdürleri, bölüm başkanları ve öğretmenlerimizin katılımları ile düzenlendi.

GKV Özel Okulları Genel Müdürlüğü ve İnsan Kaynakları ve Organizasyonel Gelişim Departmanı koordinasyonunda hazırlanan ve 19-29 Ağustos tarihlerini kapsayan eğitim planının ilk gününde konuşmacı olarak Profesyonel Yönetim ve İnsan Kaynakları Sistemleri Danışmanı Prof. Dr. Tanıl Kılınç yer aldı.

Sayın Kılınç “Kurumsallaşma Perspektifinde Eğitim Yönetim Sistemi” konulu sunumunda kurumsal firmalarda düzenlenen kurum içi eğitim türleri, eğitim yönetimi süreci, eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, eğitim ihtiyacı doğuran değişme ve gelişmeler, eğitim bütçesinin planlanması, eğitimin planlanması, eğitimin yürütülmesi, öğretmenler için mesleki ve teknik eğitimler, yönetsel eğitimler, kişisel gelişim eğitimleri, oryantasyon eğitimleri ve iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri konularında değerli bilgilerini katılımcılarla paylaştı.


GKV’Lİ MİNİKLER İÇİN ATATÜRK’Ü ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencilerimiz için Atatürk’ü Anma Haftası etkinlikleri kapsamında program düzenlendi. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Atatürk büstüne çiçek bırakılması, GKV Özel Anaokulu öğretmenlerinden oluşan koro eşliğinde Atatürk’ün sevdiği şarkıların söylenmesi eşliğinde devam eden programda öğrencilerimiz Atatürk’ün hayatından kesitlerin yer aldığı kısa bir film izledi. Hazırlık 2 sınıfından Ada Çelikkalkan adlı öğrencimiz tarafından “Ben Seni Hiç Görmeden Sevdim” adlı şiirin okunmasının ile son bulan programın ardından anaokulu öğrencilerimizin Ata’ya yazdığı mektuplar sergilendi.


GKV ÖZEL CEMİL ALEVLİ KOLEJİ (IBDP) ÖĞRENCİLERİNDEN ÖRNEK “TOPLUM HİZMETİ” PROJESİ

GKV Özel Cemil Alevli Koleji (IB) öğrencilerimizin IB-CAS (Yaratıcılık+Etkinlik+Toplum Hizmeti) Programı kapsamında 3 yıl önce hayata geçen “Toplum Hizmeti Projesi” (CIP) aralıksız devam ediyor.

Topluma Hizmet Kulübü’nün bir parçası olan projede öğrencilerimiz 3 yıldır kardeş okulumuz Mehmet Emin - Zekiye Üstünel İlköğretim Okulu öğrencilerine gönüllü olarak İngilizce, Fen Bilimleri, Yaratıcı Drama, Görsel Sanatlar, Robotik Kodlama alanlarında ders veriyor.

Her hafta Çarşamba günleri düzenlenen eğitimlerde kulüp üyesi öğrencilerimizde sorumluluk alma yeteneklerinin geliştirilmesi, yerel ve/veya uluslararası topluma yararlı birer birey olmalarını sağlamak amaçlanmaktadır. Kulübün hizmet aktiviteleri başkaları için ve başkaları ile beraber işler yapmak ve buna kendini adamayı gerektirir. 3 yıl boyunca gönüllü olarak projeyi yürüten IB öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizi tebrik ederiz.


2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI CAMBRIDGE YETERLİK SINAVLARI SERTİFİKA TÖRENİ

Cambridge Yeterlik sınavlarından STARTERS, MOVERS, FLYERS, KET VE PET sınavlarına giren ve çalışmalarının karşılığı olan yüksek notlar elde ederek sertifikalarını almaya hak kazanan öğrencilerimize sertifikaları verildi. 4. 5. 6. 7. ve 8. Sınıf öğrencilerimizden oluşan toplam 107 öğrencimiz başarılarıyla okulumuzu ve ailelerini gururlandırdılar. Öğrencilerimizi gösterdikleri başarılarından dolayı kutluyoruz.

Çocuklarının potansiyellerini açığa çıkarmalarında destek olan ve ayrıca dünya vatandaşı olma yolunda en önemli ölçütlerden biri olan dil öğrenimi konusunda da destekleyen değerli velilerimize bu vizyonları için teşekkür ediyoruz.

Öğrencilerimizin yeteneklerini dünyaya göstermelerinde ayırdıkları zaman ve gösterdikleri çabadan dolayı emeği geçen İngilizce öğretmenlerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

-------------------

2019-2020 ACADEMIC YEAR
CAMBRIDGE PROFICIENCY EXAM CERTIFICATE CEREMONY

Our students who took the STARTERS, MOVERS, FLYERS, KET and PET Cambridge Proficiency Exams and who had high marks for their efforts have been awarded with their certificates.

A total of 107 students from 3rd, 4th, 5th, 6th, 7th grades have made both the school and their parents proud with their achievements. We are proud of you and what you have achieved, congratulations!

We thank our parents for supporting their children to reach their real potential and supporting their language learning process which is a critical criteria for becoming global citizens.

We also want to thank our English teachers for the time they put in and for the effort in order to make the students prove their skills to the world.


GKV ÖZEL LİSELERİ’NDEN GELENEKSEL ATA’YA SAYGI YÜRÜYÜŞÜ

“Atatürk’ü Anma Haftası” etkinlikleri kapsamında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete uğurlanışının 81. yıl dönümü anısına Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri “Geleneksel Ata’ya Saygı Yürüyüşü” düzenledi. Yürüyüşe GKV Özel Liseleri idarecileri, Beden Eğitimi Öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.


İSPANYOL VE ÇAĞDAŞ DÜNYA EDEBİYATININ ÖNDE GELEN TEMSİLCİSİ FEDERİCO GARCİA LORCA’NIN “KANLI DÜĞÜN” ADLI ESERİ GKV ÖZEL CEMİL ALEVLİ KOLEJİ (IB) 10.-11. SINIF ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN CANLANDIRILDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Cemil Alevli Koleji (IB) 10. ve 11. sınıf öğrencileri tarafından Avukat Mustafa Çitçi ve Avukat Mehmet Bozhöyük rehberliğinde İspanyol yazar Federico Garcia Lorca’nın “Kanlı Düğün” adlı eseri mahkeme tekniği eşliğinde canlandırıldı. Etkinliğe GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir ve GKV Cemil Alevli Koleji (IB) Koordinatörü Sayın Özlem Kara da katıldı.

Lise Konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlik Avukat Mustafa Çitçi tarafından “Ülkemizde Cinayet ve Kadın Cinayetleri” konulu interaktif sunum ile başladı. GKV Özel Cemil Alevli Koleji (IB) öğrencileri cinayetler hakkında hukuki bilgiler de edindikten sonra Kanlı Düğün adlı eseri mahkeme tekniği ile canlandırdı. Bu etkinlik sayesinde öğrenciler yeni bakış açısı kazanarak anlama ve yorumlama, yaratıcılık ve empati kurma yeteneklerini geliştirdi.


GKV ÖZEL LİSELERİ GENÇ ERKEKLER BASKETBOL TAKIMI KURTULUŞ KUPASI’NIN SAHİBİ

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98.yıl etkinlikleri kapsamında Şehitkâmil Belediyesi tarafından düzenlenen Liseler Arası 7. Geleneksel Basketbol Kurtuluş Kupası’nda Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Genç Erkekler Basketbol Takımı finalde karşılaştığı Gaziantep Vehbi Dinçerler Fen Lisesi’ni 72-30’luk skorla yenerek namağlup şampiyon oldu. Öğrencilerimizi kutlarız.


GKV ÖZEL OKULLARI 7. GELENEKSEL CUMHURİYET TURNUVALARINDA

Şehitkamil Belediyesi 7. Geleneksel Cumhuriyet Turnuvaları kapsamında Basketbol, Yüzme ve Satranç branşlarında üstün başarı gösteren GKV Özel İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerimize GKV Özel Ortaokul Müdürü Abdullah Dağlı, GKV Özel İlkokul Müdürü Uğur Özeren, Uygulamalı Dersler Bölüm Başkanı Hayal Bazoğlu ve Beden Eğitimi Öğretmenlerinin katılımları ile başarı belgeleri takdim edildi.


8.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN ETKİLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VE TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ

GKV Özel Ortaokulu Rehberlik Servisi tarafından 8.sınıf öğrencilerimiz için “Etkili Ders Çalışma Yöntemleri-Test Çözme Teknikleri” konulu bilgilendirme sunumu düzenlendi.

GKV Özel Ortaokulu 8.sınıf Rehber Öğretmeni Tuğçe Gürer tarafından yapılan sunumda, etkili ders çalışma yöntemlerini kullanarak ders başarısını ve kısa zamanda alınan verimi artırma yolları üzerinde duruldu. Hedef belirlemenin motivasyonu düşüren tuzaklara takılmamanın ve zaman yönetimini sağlayabilmenin önemine değinen öğretmenimiz, test çözmenin başarıya etkisinden bahsederken, testte yapılan yanlışların da üzerinde durulması gerektiğini özellikle vurguladı.


GKV ÖZEL OKULLARINDA 2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON PROGRAMI DÜZENLENDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında 2019-2020 eğitim-öğretim yılı oryantasyon programı eğlenceli ve eğitici etkinlikler çerçevesinde gerçekleşti.

GKV Özel Anaokulu 5-6 yaş grubu, GKV Özel İlkokulu 1. sınıf, GKV Özel Ortaokulu 5. sınıf, GKV Özel Liseleri 9. sınıf öğrencilerimizin katılımları ile gerçekleşen ve bundan sonraki eğitim süreçlerinin önemli bir adımı olan oryantasyon programında öğrencilerimiz GKV Özel Okullarının Atatürk ilke ve inkılapları ışığında sürdürülen eğitim anlayışı, GKV’li olmak kültürü ve kimliği, öğretmenleri, sosyal ve kültürel imkanları ve yerleşkelerini tanıma fırsatı yakaladı.


GKV ÖZEL ORTAOKULUNDA “BARIŞ ELÇİLERİ” SEÇİMİ YAPILDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu rehberlik öğretmenleri Gökçe Bekar ve Suzan Bağcı Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulunda hayata geçirilen “Barış Köşesi” projesini ortaokula uyarladı. Proje kapsamında “Barış Elçisi” olarak seçilen öğrenciler, arabuluculuk görevi ile “Barış Köşesi”nin doğru şekilde kullanımına katkı sağlıyorlar. Barış Elçileri, iletişim becerileri gelişmiş, farklılıklara saygılı, öfke yönetimini sağlayabilen bireyler arasından seçiliyor. Her sınıftan ayda bir kez olmak üzere bir öğrenci yeni barış elçisi seçiliyor. Barış Elçisi olarak seçilen öğrenciler dünya barışına katkı sağlamak için çalışmalar yapıyorlar. Eylül-Ekim ayında ilk kez Barış Elçileri olarak seçilen öğrencilere yapılan törenle Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokul Müdürü Abdullah Dağlı “Barış Elçisi Rozetleri”ni teslim etmişti. Kasım ayında seçilen yeni barış elçilerine rozet teslim töreninde arkadaşları rozetlerini teslim ederken; görevlerini başarıyla tamamlayan elçilere ise sertifikaları takdim edildi.


BİR TABAK MAMA, BİR KUCAK MUTLULUK

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencileri 4 Ekim Hayvanları ve Canlıları Koruma günü etkinlikleri kapsamında “Bir Tabak Mama, Bir Kucak Mutluluk” adlı projeyi hayata geçirdi. Öğrencilerimiz harçlıklarıyla aldıkları hayvan mamalarını CAHİDE’yi (Canlı Hayatını İyileştirme Derneği) derneğine bağışladı.

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrenciler beraber yaşadığımız dünyanın tüm canlılar ile anlamlı olduğunu ve her canlının dünyada yaşama hakkı bulunduğunu daha iyi kavradılar. Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu öğrencilerinin harçlıklarını biriktirip aldıkları Evcil hayvan mamalarını teslim ettikleri CAHİDE’de hayvan dostlarıyla keyifli vakit geçirdi.

Konuya dair açıklamalarda bulunan GKV Özel İlkokul Müdürü Uğur Özeren “4 Ekim Hayvanları Koruma Günü, çevremizdeki canlılara dikkat çekmek adına ve yıl boyu yapılan çalışmalara örnek olması açısından öğrencilerimizin farkındalık düzeyini artıran bir çalışma olmuştur. Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu olarak öğrencilerimizde çevresindeki canlıları seven ve koruyan bir anlayış geliştirmek istiyoruz. Öğrencilerimizin canlılara saygı duygusunu geliştirmek için bir fırsat olan bu çalışmada emeği geçen 3. Sınıf zümremize teşekkür ediyorum. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları canlılara saygı ve sevgiyi öğrencilerine bir değer olarak kazandırmayı her zaman amaç edinmiş bir kurumdur. Öğrencilerimizin bu değerlerle yetişmesi için bu türden etkinliklerin önemli bir görev üslendiğini düşünüyorum.” dedi.


GKV ÖZEL ORTAOKULU ÖĞRENCILERINDEN “ANADOLU KADINLARI” SERGİSİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri Anadolu kadın portreleri ile ünlü Türk ressamlar Fikret Otyam, Nuri İyem ve Canan Berber’in eserlerinden reprodüksiyonlar çalışarak “Anadolu Kadınları” temalı anlamlı bir sergiye imza attı.

GKV Özel Ortaokulu Müdürü Abdullah Dağlı, Uygulamalı Dersler Bölüm Başkanı Hayal Bazoğlu, Görsel Sanatlar Zümresi ve ortaokul öğrencilerimizin katılımları ile açılışı yapılan sergide 40 eser yer alıyor.

Sergide ağırlıklı olarak Anadolu’ya dair resimler; bozkır, dağ manzaraları ve Anadolu kadın portreleri pastel boya tekniği kullanılarak 70 x 100 cm boyutlarında çalışıldı.

Tüm sanatseverler sergiyi 6 Aralık Cuma gününe kadar GKV Özel Ortaokulu Sanat Sokağı’nda ziyaret edebilirler.


12. SINIF ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK “STRESİMLE BAŞ EDEBİLİRİM” ATÖLYE ÇALIŞMALARI

GKV Özel Liseleri 12. sınıf öğrencilerine yönelik Okul Psikoloğu Didem Peri Dalkılınç tarafından ‘’Stresimle Baş Edebilirim’’ konulu eğitim seminerleri düzenlendi. Seminerler 3 gün boyunca 12. sınıf öğrencilerine gruplar halinde uygulandı. Bu etkinlik ile sınav grubu öğrencilerinin yaşadığı stres durumları karşısında neler yapılabileceği, doğru nefes alıp vermenin stresi azaltmadaki rolü uygulamalı olarak gösterildi. Eğitimin devamında nefes egzersizlerinin faydaları, hangi durumlarda nasıl kullanmaları gerektiği üzerine bilgiler verildi.

Etkinlik sonrasında öğrencilere güne hangi müzikler ile başlayabilecekleri ve stresi bilimsel olarak azalttığı kanıtlanmış müzik listesi öğrencilerimizle paylaşıldı.


VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VE TEST TEKNİKLERİ

Öğrencilerimizin var olan ilgi ve yeteneklerini üst düzeyde kullanabilmesi ve akademik başarısı yüksek bireyler olarak yetişmesi okulumuzun en büyük hedefleri arasındadır. Bu kapsamda Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Lise Rehberlik Servisi tarafından 9.,10. ve 11. sınıf öğrencilerine yönelik “Verimli Ders Çalışma Yöntemleri ve Test Teknikleri” konulu seminer düzenlendi. GKV Özel Liseleri Rehberlik Öğretmenleri Duygu Yıldız, Zehra Doğan ve Merve Çoban tarafından düzenlenen seminerde öğrencilerin motivasyon düzeylerini arttırmaya yönelik teknikler paylaşılarak, etkili ders çalışma yöntemleri ve doğru test çözme basamakları detaylı olarak anlatıldı.


12. SINIFLAR “YKS BİLGİLENDİRME VE MOTİVASYON” SEMİNERİ

GKV Özel Liseleri 12. sınıf öğrencilerine yönelik “YKS Bilgilendirme ve Motivasyon” semineri düzenlendi. GKV Özel Liseleri Sınav Hazırlık Koordinatörü Engin BİBA ve Rehberlik Öğretmeni Bilge KILIÇ tarafından verilen seminerde, Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile ilgili puan hesaplamaları, ders dağılımları, sınav içeriği, tarihi ile ilgili detaylı bilgiler öğrencilerle paylaşıldı. Ayrıca seminer kapsamında etüt sistemi ve Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liselerinde sınava hazırlık sürecinde faydalanabilecekleri imkanlar hakkında bilgiler de verildi. Sınava hazırlık sürecinin başında olan öğrencilerin içsel motivasyonunu arttırmayı amaçlayan seminerde dışsal motivasyonu arttırmaya yönelik olarak GKV Özel Liseleri Rehberlik Servisi’nden nasıl yararlanabilecekleri detaylı olarak anlatıldı.


GKV ÖZEL OKULLARI 2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AÇILIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 2019-2020 eğitim-öğretim yılı açılış programı tüm akademik kadroyu oluşturan birim müdürleri, bölüm başkanları, idareci ve öğretmenlerimizin katılımları ile düzenlendi.

GKV Özel Okulları birim müdürleri ve bölüm başkanlarının 2019-2020 eğitim-öğretim yılına dair mesajları ve ardından GKV Ailesine yeni katılan öğretmenlerimiz için hazırlanan tanıtım filmi gösterimi ile başlayan açılış programına;
Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli-Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, GKV Özel Okulları Genel Müdürü İsmet Tiryaki, GKV Özel Liseleri Müdürü Mehtap Özdemir, GKV Özel Ortaokulu Müdürü Abdullah Dağlı, GKV Özel İlkokulu Müdürü Uğur Özeren, GKV Özel Anaokulu Müdürü Gökçen Bulut, Yabancı Diller Bölüm Başkanı Selin Yaman, Uygulamalı Dersler Bölüm Başkanı Hayal Bazoğlu, Rehberlik Bölüm Başkanı Fatma Harbiye Hekim, müdür yardımcıları ve öğretmenler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan GKV Özel Okulları Genel Müdürü İsmet Tiryaki GKV Özel Okullarının tüm akademik kadrosuna hitaben yaptığı konuşmasında geçen yıllarda olduğu gibi aynı şevk, heyecan, azim ve başarı ile eğitim ve öğretim verilmeye devam edeceğine dair inancının tam olduğunu belirtti. Sayın Tiryaki; “GKV Özel Okulları Cumhuriyet değerlerine bağlı, Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda gençlik yetiştirmek için kurulmuştur. Gaziantep Kolej Vakfı Türk Milli Eğitiminin vazgeçilmez parçasıdır. Gaziantep Kolej Vakfı Türkiye ve Gaziantep’te her zaman büyük bir başarı yakalamıştır. Bu başarının sahibi ve mimarı kurucumuz Merhum Cemil Alevli ve Nüket Ersoy’dur. Yeni bir eğitim ve öğretim yılında da hep beraber güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum. Oldukça iddialı olduğumuz bu eğitim sürecinde hedefimiz öğrencilerimize ve velilerimize, olumlu ve onları güvenle geleceğe taşıyacak bir yol sunmaktır. Kurumumuzun misyon ve vizyonu; tüm öğretmenlerimizin öğrencilerimize entelektüel anlamda, dünyaya açılan kusursuz bir eğitim verme konusunda ortak isteğini yansıtır. Bu düşüncelerle okul müdürlerimize, öğretmenlerimize, çalışanlarımıza, velilerimize, öğrencilerimize ve bütün eğitim camiasına; 2019- 2020 eğitim öğretim yılında sağlıklı, başarılı ve huzur dolu çalışmalar dilerken, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi. Sayın Tiryaki konuşmasının sonunda GKV Özel Okullarındaki kurumsallaşma süreci ve kurum organizasyon şeması hakkında tüm katılımcıları aydınlattı.

Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli-Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy tüm idareci, öğretmen ve çalışanlara yönelik yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Gaziantep ve Gazianteplilerin ortak eseridir. Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlı, aydın, çağdaş ve ulusal değerlerimizi özümsemiş, laik ve demokratik cumhuriyeti savunan bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca pozitif düşünen, kişisel ve toplumsal sorumluluk bilinci gelişmiş, Türkçemizi ve en az bir yabancı dili mükemmel kullanan, yetenekli, özgüven sahibi, gelenek ve göreneklerine bağlı iyi eğitimli, çok yönlü bireyler yetiştirmek için 56 yıldır sürekli çalışıyoruz. Bu uğurda en kaliteli eğitim ve öğretimi verebilmek için çaba gösteriyoruz. 56 yıl önce çıktığımız çağdaş uygarlık yolunda birlikte büyük aşama katettik ve emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz. İnanıyoruz ki sizlerden aldığımız güç ve sahip olduğumuz inançla okullarımız varlığını ilk günkü heyecanla sonsuza dek sürdürecektir. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarını bugünkü konumuna taşıyan ve 56 yıldır birlikte çok güçlü bir ekip olmaktan büyük gurur duyduğumuz tüm yönetici ve öğretmenlerimize yeni eğitim-öğretim yılında başarılar dilerim.” dedi.

2019-2020 eğitim-öğretim yılı açılış programı GKV Ailesine yeni katılan öğretmen ve çalışanlarımıza GKV Özel Okulları Genel Müdürü İsmet Tiryaki tarafından rozet takdimi ile son buldu.


ÇOCUĞUM VE TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI SEMİNERİNDE VELİLERİMİZ DOÇ. DR. YAVUZ SAMUR İLE BULUŞTU

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları velilerine yönelik “Çocuğum ve Teknoloji” konulu seminer düzenlendi. Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Bilgisayar, Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yavuz Samur tarafından verilen seminerde velilere, teknolojiyle yakın ilişkide olan çocuklarına karşı nasıl davranmaları gerektiği anlatıldı. Rehberlik Bölüm Başkanlığı tarafından düzenlenen seminerde çocukların internet kullanımı, teknolojiyle ilişki biçimleri üstünde duruldu. Dijital bağımlılık bu noktada en çok değinilen konulardan biri oldu. Velilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde, genel anlamda teknoloji, spesifik olarak ise; televizyon, telefon, tablet, bilgisayar, internet, sosyal medya, oyunun yararları ve zararları üzerinde duruldu. Bununla birlikte çocukların internette gezinirken dikkat etmesi gereken hususlar, kişisel bilgilerin paylaşımı, pedofili konusu ve bu gibi durumlarla karşılaşıldığında ya da karşılaşmak istemediklerinde ne gibi önlemler alınması gerektiği anlatıldı. Son olarak Sayın Samur velilere yararlı internet siteleri ve yararlı oyunlarla ilgili bilgileri paylaştı.


GKV ÖZEL LİSELERİ ALMAN GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

GKV Özel Liseleri 9. ve 10. sınıf öğrencileri Almanca Öğretmeni Özgül Besler rehberliğinde Alman Günü etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamında öğrencilerimiz Alman kültürünü yansıtan şarkılar, oyunlar, yiyecekler ve drama gösterisi eşliğinde adeta görsel bir şölen sundular. Lise Konferans Salonu’nda açılışı yapılan Alman Günü etkinliğine GKV Özel Liseleri Müdürü Mehtap Özdemir ve Yabancı Diller Bölüm Başkanı Selin Yaman da katıldı.

Yabancı Diller Bölüm Başkanı Selin Yaman konuya dair yaptığı açıklamada kültür günlerinin öğrencilerimizin yabancı dil ve sosyal becerilerinin gelişimine katkı sağlayacağını belirterek farklı kültürler ile ilgili farkındalıklarını arttıracağına değindi.
----------------------------------------
GKV Privat Schulen feierte “Deutscher Tag” Unsere Schülerinnen und Schuler haben mit Hilfe ihrer Deutschlehrerin Özgül Besler euch den heutigen schon lange geplanten und organisierten “Deutscher Tag” mit der dazu gehörenden Deutschen Kultur vorgestellt. Um die Deutsche Kultur besser darzustellen haben unsere Schülerinnen und Schüler passend zum Thema Essen und Trinken, Spiele, Lieder und Theaterstücke für euch vorbeiratet.

GKV Privat Schulen Schulleiterin Fatma Mehtap Özdemir und Fremdsprache Abteilung Direktorin Selin Yaman sorgt dafür, dass Kultur-Tage, Sprache und Soziales wissen jedes Jahr an höchster Prioritât stehen und mit viel spaß und Kreativitât gelernt werden.


 


 

© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.