2011-2012 - 1. Dönem YILI HABERLERİ

GKV’LİLERİN ÇOCUK YUVASI ZİYARETİ

Gaziantep Kolej Vakfı öğrencileri, yoğun eğitim çalışmalarının yanı sıra toplumsal sorumluluk etkinliklerini de hız kesmeden devam ettiriyorlar. Bu kapsamda GKV Özel İlköğretim Okulu 7-D, 8-B ve 8-F sınıfı öğrencileri öğretmenleri ile birlikte İl Sosyal Hizmetler Gaziantep 0-6 Yaş Çocuk Yuvasını ziyaret etti. Öğrencilerimiz yuvada kalan 60 kimsesiz çocuğu, gösterdikleri ilgi ve şefkatle kısa bir süre de olsa mutlu etmeyi ve yalnızlıklarını unutturmayı başardılar. Özellikle 4-5 yaşlarındaki miniklerin sevinçleri görülmeye değerdi. GKV öğrencileri, yuvada barınan çocuklara, harçlıklarıyla aldıkları kıyafet ve hediyeleri verdi. Birlikte geçirilen zaman ve oynanan oyunların ardından gelen ayrılma vakti öğrencilere hüzünlü anlar yaşattı. Ziyareti çok yararlı bulan öğrencilerimiz, bu tür sosyal ve insani etkinliklerin önemini daha iyi anladıklarını ve bundan sonra gönüllü toplumsal paylaşım ve dayanışma çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyleyerek okullarına döndüler.

GKV “BEYİN VE ÖĞRENME SÜRECİNDE OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ” SEMPOZYUMUNA KATILDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu yönetici ve öğretmenlerinden oluşan beş kişilik ekip geleneksel olarak düzenlenen Türkiye Özel Okullar Birliği Okul Öncesi Eğitimi Sempozyumuna katıldı. •3-4 Aralık 2011 tarihinde İstanbul Fevziye Mektepleri Vakfı Erenköy Işık Okullarında gerçekleşen “Beyin ve Öğrenme Sürecinde Okul Öncesi Eğitim” temalı sempozyumu, 520 özel okul öncesi eğitim kurumu kurucu, yönetici ve öğretmeni izledi. Sempozyum süresince ünlü akademisyenlerin sunum yaptığı 2 konferans, 4 panel ve 20 çalıştay oturumunda, beyin ve öğrenme süreçleri arasındaki bağlantılar ve bu süreçler yardımıyla okul öncesi dönemde öğrenme kapasitesini artırma teknikleri irdelendi. Sempozyum sonuç bildirgesinde 0-6 yaş çocuklarında beyinsel gelişmenin hızlandırılması için çocuklara çoklu uyaran ortamları yaratılması gereği vurgulanmıştır. Sempozyumda alınan kararlara özen gösterecek olan anaokulumuzda akademik ve bireysel gelişim alanındaki yeniliklere hızla yer verilmektedir. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu yönetici ve öğretmenlerinden oluşan beş kişilik ekip geleneksel olarak düzenlenen Türkiye Özel Okullar Birliği Okul Öncesi Eğitimi Sempozyumuna katıldı. •3-4 Aralık 2011 tarihinde İstanbul Fevziye Mektepleri Vakfı Erenköy Işık Okullarında gerçekleşen “Beyin ve Öğrenme Sürecinde Okul Öncesi Eğitim” temalı sempozyumu, 520 özel okul öncesi eğitim kurumu kurucu, yönetici ve öğretmeni izledi. Sempozyum süresince ünlü akademisyenlerin sunum yaptığı 2 konferans, 4 panel ve 20 çalıştay oturumunda, beyin ve öğrenme süreçleri arasındaki bağlantılar ve bu süreçler yardımıyla okul öncesi dönemde öğrenme kapasitesini artırma teknikleri irdelendi. Sempozyum sonuç bildirgesinde 0-6 yaş çocuklarında beyinsel gelişmenin hızlandırılması için çocuklara çoklu uyaran ortamları yaratılması gereği vurgulanmıştır. Sempozyumda alınan kararlara özen gösterecek olan anaokulumuzda akademik ve bireysel gelişim alanındaki yeniliklere hızla yer verilmektedir.

GKV ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ YERLİ MALI HAFTASINI KUTLADI

Tutum, Artırım ve Yerli Malı Haftası olarak bilinen Yerli Malı Haftasını coşkuyla kutlayan GKV Özel Anaokulu öğrencileri etkinlik kapsamında şiirler okudu ve şarkılar söylediler. GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy ve Genel Müdür Dr Atanur Vergili’yi de makamlarında ziyaret eden öğrenciler, hazırladıkları yerli malı sepetindeki ürünleri ikram etti ve arkadaşlarıyla paylaştılar. Sınıf öğretmenleri tarafından yerli malı tüketiminin öneminin açıklanmasının ardından yapılan kutlamalarda minik öğrencilere tutumlu olma konusunda bilgi verildi. Cumhuriyetin ilanından bu yana okullarda kutlanan Tutum, Artırım ve Yatırım ve Yerli Malı Haftası, Cumhuriyet döneminde savaştan yeni çıkmış olan Türk halkının ekonomik alanda güçlenmesini hedefleyen verli malı kullanımını teşvik eden bir uygulamadır. GKV Özel Anaokulu öğrencileri son yıllarda eskisi kadar coşkuyla kutlanmayan bu haftayı canlandırmak, önemini belirtmek amacıyla okul içerisinde geniş kapsamlı çalışmalar yaparak gerek yerli malı kullanımı gerekse tutumlu olma konularında bilinçlenmektedir. GKV Özel Anaokulu sınıfları kendi aralarında gerçekleştirdikleri etkinliklerde şiirler ve tekerlemeler okuyarak haftanın önemini pekiştirdiler. Minik GKV’liler hazırladıkları yerli malı yiyecek paketlerini arkadaşlarına ikram ederek güzel bir dayanışma ve paylaşma örneği sergilediler. Miniklerin yerli malı kullanma alışkanlıklarının kalıcı olmasını diliyoruz.

GKV GENÇ MECLİS BAŞLIYOR

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri tarafından düzenlenen “Genç Meclis”• 21 Aralık 2011 Çarşamba günü kapılarını açıyor. Model meclis çalışması ile gençlere demokrasi bilincini aşılamayı hedefleyen “Genç Meclis” Gaziantep’te toplanacak ilk temsili gençlik demokrasi platformu olma özelliğini taşıyor. Kent merkezinde bulunan altı lisenin GKV Özel Liseleri koordinasyonunda buluştuğu çalışma ile gençler güncel sorunlarına çözüm yolları üreterek gelecekte kendilerine teslim edilecek ülke yönetiminde söz sahibi olmak istiyor. Bir ay süren hazırlık çalışmalarının ardından on dört öğrenci bakan ile genel oturumlara başlayacak olan Genç Meclis’in milletvekilleri oldukça heyecanlı. Bakanlar bakanlıkları ile ilgili yasa tasarıları hazırladı ve bu tasarılarla ülkemizin güncel sorunlarına gençliğin gözünden çözümler üretmeye çalıştı. Genç Meclis bakanları ocak ayında TBMM’yi ziyaret edecek ve çözüm önerilerini ilgili bakanlara ve meclis başkanlığına sunacak. Aldıkları görevin temsili bile olsa çok heyecan verici ve önemli olduğunu belirten öğrenciler meclis komisyon çalışmaları sırasında Anayasa kitapçıklarını ellerinden hiç bırakmıyorlar. Bakanlar, Genç Mecliste 23 Aralık 2011 Cuma günü düzenlenecek törende sunumlarını yapacaklar.

GKV KIŞ KAYAK KAMPI

Eğitim-öğretim uygulamalarını çok yönlü sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle destekleyen Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, öğrencilerine çeşitli sömestr programları sunuyor. Bu programlar kapsamında GKV Özel Liseleri’nden 17 öğrenci ve 2 öğretmenden oluşan grup, 16 – 20 Ocak 2012 tarihleri arasında Kocaeli Kartepe Kayak Merkezi’nde kış kampına katıldı. Uzman rehber ve profesyonel teknik ekip desteği ile gerçekleştirilen beş günlük kış kampı başarılı geçti. GKV Özel Liseleri öğrencilerine sunduğu nitelikli akademik eğitimin yanında gerçekleştirdiği çeşitli etkinlikler, ulusal ve uluslararası programlarla geleceğin gençlerini iyi eğitimli ve üstün donanımlı bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyor. Öğrencilerimiz, moral ve motivasyonlarına çok önemli katkı sağlayarak akademik başarılarına olumlu etki yapan bu tür etkinliklere yoğun ilgi göstermektedir.

GKV MATEMATİK ÇALIŞTAYI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları ile İstanbul Amerikan Robert Lisesi işbirliğiyle Haziran ayında İstanbul’da gerçekleşen Matematik Çalıştayının ikincisi 8 – 10 Eylül 2011 tarihleri arasında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında yapıldı. GKV Özel Liseleri Matematik ve Teknoloji Kulübü tarafından düzenlenen çalıştayda, okulumuz lise ve ilköğretim matematik öğretmenleri Robert Lise’sinde başarıyla uygulanan Matematik eğitimindeki yeni yöntemler, ileri bilgisayar programları ve grafik hesap makineleri konusundaki çalışmaların ikinci aşamasını tamamladılar. Koordinatörlüğünü Amerikan Robert Lisesi Matematik öğretmeni Berna Ulusoy Tüfekçioğlu ve GKV Özel Liseleri Matematik öğretmeni Can Hoşcan’ın yaptığı çalıştayda öğretmenlerimiz, yeni programlar ve uygulamalarla Matematik derslerinin daha verimli geçmesine yönelik atölye çalışmalarına katıldılar GKV Matematik ve Teknoloji Kulübü tarafından yıl içerisinde de benzer çalışmalar devam edecektir.

GKV ÖĞRENCİLERİNDEN HAYVANLARA TAM DESTEK

GKV öğrencileri 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde hayvanları unutmayarak, Gaziantep hayvan barınağını ziyaret etti. Öğrencilerimiz beraberlerinde getirdiği köpek mamalarını barınak görevlileriyle birlikte köpeklere verdi. Hayvan barınağında sokak köpeklerine iyi koşullarda bakıldığını ve tedavilerinin yapıldığını gören GKV’liler hayvanların yaşam haklarının önemine dikkat çekerek, herkesi hayvan haklarına saygı göstermeye davet etti. Barınak ziyaretinin ardından Canlı Hayatı İyileştirme Derneği temsilcilerinin hayvanları koruma günü ile ilgili semineri öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi. Ziyaret ve seminerden mutlu ayrılan GKV öğrencileri hayvanları daima koruma sözü verdi.

GKV ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU BİLGİ YARIŞMASINDA BÖLGE BİRİNCİSİ OLDU

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlköğretim Okulu Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 17 Ocak 2012 tarihinde ilköğretim okulları arasında yapılan bilgi yarışmasında tüm sorulara doğru cevap vererek grup birincisi oldu. Dokuz ilköğretim okulunun katıldığı grup elemelerinde öğrencilerimiz Irmak Dai, Büşra Abdülkadiroğlu, Enes Arnavutoğlu ve Elif Ateş’ten oluşan GKV ekibi birinci olarak okulumuzu 15 Şubat 2012 Çarşamba günü yapılacak ilçe finallerine taşıdı. Bu birincilik, kitlesel ve bireysel başarıların değişmez adresi Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının il genelinde ve ulusal düzeyde yapılan sınav ve yarışmalarda kazandığı sayısız başarılara yeni bir halka ekledi. Bölge birincisi öğrencilerimizi kutlar, final yarışmalarında başarılar dileriz.

GKV, ÜSTÜN VE ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİNİ ÖDÜLLENDİRDİ

Gaziantep Şahinbey Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) tarafından kentteki üstün ve özel yetenekli öğrencileri tespit etmeye yönelik olarak gerçekleştirilen sınava katılan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri büyük başarı gösterdi. Şahinbey BİLSEM tarafından yapılan sınavda başarılı olarak üstün zekalı ve özel yetenekli öğrenciler arasına giren GKV öğrencileri Onur Utku Batmaz, Ahmet Mahir Turunç, Yeliz Kargıner, Efe Dirlik, Efen Sönmez, Pınar Dai, Eylül Ece Kaş, İpek Yozgat, Tunga Başkaya, Emin Kaan Yolcu, Doran Pamukçu, Efe Öztüzün, Pelin Kazaz ve Erensu Kapucu 'ya düzenlenen törenle birer teşekkür belgesi verildi. Bilim ve Sanat Merkezleri okulöncesi, ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin bireysel yeteneklerinin bilincinde olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını, bilimsel düşünce ve davranışlarla estetik değerleri birleştiren, üretken, sorun çözen• bireyler olarak yetişmelerini, yetenekleri doğrultusunda bilimsel çalışma disiplini kazanarak sorun çözmeye ya da çeşitli gereksinimleri karşılamaya yönelik projeler gerçekleştirmelerini hedeflemektedir. Bilim ve sanat merkezlerinde öğrencilere okul saatleri dışında bilim etkinlikleri, •sanat ve spor etkinlikleri yaptırılmakta, Türkçe, doğru ve güzel konuşma-yazma, bilgisayar, yabancı dil, satranç dersleri ve yaşamla ilgili bilgiler verilmektedir.• BİLSEM seçmelerinde başarılı olan öğrencilerimizi kutlarız. BİLSEM tarafından düzenlenen özel yetenek sınavlarını başarıyla geçen GKV'li öğrenciler 2011- 2012 eğitim öğretim yılında kendileri için düzenlenecek olan özel programlara katılacak.

GKV’DE YERLİ MALLARI HAFTASI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlköğretim Okulu 2-A ve 2-B sınıfı öğrencileri sınıf öğretmenleri Nuray Erdem ve Semra Rastgeldi öncülüğünde Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasını kutladı. Öğrenciler kendi sınıflarında sundukları programla dengeli beslenmenin, tutumlu olmanın ve yerli malı kullanmanın önemini anlattılar. Öğrenciler evlerinden getirdikleri meyve, yemiş ve yiyecekleri arkadaşlarına, annelerine, öğretmen ve idarecilere ikram ederek paylaşmanın önemine vurgu yaptılar. Çeşitli meyve ve sebzelerin yararlarını yaptıkları gösterilerle anlatmaya çalışan öğrencilerimizin okudukları şiirler ve canlandırmaları okul yöneticileri ve veliler tarafından çok beğenildi. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında öğrencilerimizin tutumlu olma alışkanlığı kazanarak eşyalarını, malını düzenli, temiz kullanmaları ve zamanlarını boşa harcamamaları konusunda bilinçlenmelerine özen gösterilmektedir.• Tutumlu öğrenciler yalnızca kendilerine ait olanları değil, elektriği, suyu, yiyecekleri, okulda ortak yararlanılan eşyaları duyarlı kullanarak, topluma ve arkadaşlarına ait eşyalara zarar vermezler.

8. GKV SATRANÇ TURNUVASINA MUHTEŞEM ÖDÜL TÖRENİ

8. GKV Satranç Turnuvasında dereceye giren başarılı öğrenciler düzenlenen ödül töreninde kupa ve madalyalarını aldı.• Törene Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulhalim Ünver, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Türkiye ve Dünya Satranç Federasyonu Sağlık Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kıvanç Güngör ve GATİK Yönetim Kurulu Başkanı Mert Yetkinşekerci, ödül kazanan okulların yönetici ve öğretmenleri ile öğrenci velileri ve davetliler katıldı. Gaziantep il ve ilçelerinden 90 okuldan 776 sporcunun 15 kategoride yarıştığı, 25 hakem, 25 teknik adamın görev aldığı satranç turnuvası ödül töreninde konuşan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Dr. Atanur Vergili, okullarımızın akademik alandaki başarılı çalışmaların yanı sıra sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklere de büyük önem ve destek verdiğini söyledi. Çağdaş eğitimin öğrencileri ilgi ve becerilerine en uygun şekilde ve çok yönlü bireyler olarak yaşama hazırlamayı amaçladığını ifade eden Vergili, "17-18 Aralık 2011 tarihinde il genelinde 90'ın üzerinde okuldan 776 lisanslı sporcu öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen 8. GKV Kurtuluş Satranç Turnuvası bu etkinliklerimizin en önemli ve anlamlılarından birisidir. Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü anısına düzenlenen bu turnuvanın ulusal mücadelemizin kahramanlık sembolü olan Gazikentimizde satranç sporunun gelişmesine önemli katkısı olduğuna inanıyoruz. Çocuklarımızın iki gün süresince gerçek bir sportmenlik ruhu ile dostluk ve kardeşlik ortamında, centilmence yarışmalarına imkan sağlayan ilimizin en geniş katılımlı satranç turnuvasına ev sahipliği yapmak bizler için bir onur oluşturmuştur" dedi. 8. GKV Satranç Turnuvasında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri 3 il birinciliği, 1 il ikinciliği, 4 il üçüncülüğü, 3 il dördüncülüğü, 3 il beşinciliği kazanarak turnuvayı büyük bir başarıyla tamamlamıştır. 7 yaş genel kategoride 2-E sınıfı öğrencimiz Barış Yeğin il birincisi, 2-D sınıfı öğrencimiz Atalay Hoylu il beşincisi, 7 yaş bayanlarda 2-D sınıfı öğrencimiz Erva Tahmazoğlu il beşincisi, 8 yaş bayanlarda 3-C sınıfından H.Mislina Bozkurt il ikincisi, 8 yaş erkeklerde 2-D sınıfından Mustafa Koçer il dördüncüsü, 9 yaş genel kategoride 4-C sınıfından Ali Erdem Doğan il üçüncüsü, 4-B sınıfından Şahin Can Batallı il altıncısı, 10 yaş genel kategoride 5-B sınıfından Arda Taşpolat il birincisi, 12 yaş bayanlarda Aslıhan Durmuş il beşincisi, Berfin Kartalkanat il altıncısı, 12 yaş genel kategoride Çağatay Çankaya il birincisi, Metehan Gökçek il üçüncüsü, 14 yaş genel kategoride Barış Uğur il üçüncüsü, Görkem Öztosun il dördüncüsü, 16 yaş genel kategoride E. Buğra Gökçek il üçüncüsü ve H.Ozan Gökdağ il dördüncüsü olmuştur. Dereceye giren ve turnuvaya katılan tüm öğrencileri kutlar, gösterdikleri ilgi için okul yöneticileri ve öğretmenleri ile öğrenci velilerine teşekkür ederiz.

GKV’LİLER ÇUKUROVA KİTAP FUARINDA

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları İlköğretim 6, 7. sınıf ve lise öğrencileri GKV Kültür-Edebiyat-Yayın ve Kütüphanecilik Kulübü tarafından düzenlenen kültür etkinliği çerçevesinde14.01.2012 Cumartesi günü Adana’da170 yayınevi ve 300 yazarın katıldığı “ÇUKUROVA 5. KİTAP FUARI”nı ziyaret etti. Öğretmenleriyle birlikte yaklaşık 130 öğrenciden oluşan GKV grubu, Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen bu doyumsuz kitap şöleninde kitapevlerinin stantlarından kitap satın aldı ve Ayşe Kulin, Gülten Dayıoğlu gibi tanınmış yazarlarla tanışarak kitaplarını imzalatma fırsatı buldu. Eğitim-öğretimde çağdaş bilim ve bilginin ışığında yol alarak ilerlemeyi kendine ilke edinen GKVliler, gerçekleştirilen bu kültür gezisinde kitap okuma sevgisi, kitabın yaşamımızdaki yeri ve önemi gibi konularda paylaşımda bulundular. Fuarda panel, söyleşi ve şiir dinletisi gibi çeşitli etkinliklere de katılan öğrenciler geziden çok mutlu döndüler. Kültür-Edebiyat-Yayın ve Kütüphanecilik Kulübü etkinlik bitiminde GKV kütüphanesine 20 adet kitap armağan etti ve TDK Yayınları’ndan 19 adet Yazım Kılavuzunu, kulübün armağanı olarak sınıflarımıza dağıttı.

YAZAR İPEK ONGUN ÖĞRENCİLERİMİZLE BULUŞTU

Gençlik romanları yazarı İpek ONGUN 13 Ekim 2011 günü ilköğretim ve lise öğrencilerimizle söyleşi yaptı ve kitaplarını imzaladı. Üç ayrı oturumda gerçekleşen söyleşilerinde kitap okumanın yararlarını ve nitelikli okur olmanın önemini anlatan İpek ONGUN, öğrencilerin derslerinin yanı sıra sanat, kültür ve sporla ilgilenmelerinin kişisel gelişimlerini çok olumlu etkilediğini belirtti. ONGUN, öğrencilere “Yaşamda keşkeleriniz az, iyi kileriniz çok olsun, onun için en çok sevdiğiniz ve ilgi duyduğunuz şeyleri yapın” mesajını verdi. Öğrencilerin büyük ilgisiyle karşılaşan İpek ONGUN beş yıl aradan sonra Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarına gelerek GKV’lilerle tekrar buluşmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının köklü bir eğitim kurumu olduğunu vurgulayan ONGUN, GKV’nin yönetici, öğretmen ve öğrencileriyle ülke çapında örnek bir okul olarak büyük adımlar attığını ve öğrencilerimizle unutulmaz bir gün geçirdiğini ifade etti.

GKV’NİN ALMANYA KARDEŞ OKUL ZİYARETİ

Uluslararası Kardeş Okul Öğrenci Değişim Programı kapsamında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarından Lise Müdür Yardımcısı Ferhat Köreken, Lise İngilizce Öğretmeni Özlem Kara ve 13 öğrenciden oluşan grup, 16-23 Eylül tarihlerinde Almanya’nın Ludwigshafen şehrinde bulunan, IGS (Integrıerte Gesamtschule Gartenstadt) okulunu ziyaret etti. Programın ilk bölümünde IGS öğrenci ve öğretmenleri Mayıs 2011’de şehrimize gelerek GKV Özel Okullarının konuğu oldular. Konuk ekip ziyareti sırasında ilimizi ve bölgemizi yakından tanıyarak Türk misafirperverliği, zengin kültürümüz ve sıcak dostluğumuza hayran kaldı. Almanya ziyaretinde Alman öğrencilerle kısa sürede kaynaşan GKV’liler ev sahibi okulda derslere girerek Alman ve Türk eğitim sistemini karşılaştırma fırsatı buldu ve Ludwigshafen ile çevresini gezdi. Yoğun bir program çerçevesinde tarihi ve turistik yerlere düzenlenen çeşitli gezi, tanıtım ve etkinliklere katılan GKV grubuna Ludwigshafen Belediye Başkanı Mr. Wolfgang Van Viet••bir resepsiyon verdi. Resepsiyonda bir konuşma yapan başkan bu yıl ilki gerçekleşen bu kardeş okul değişim programının devam etmesi için belediye olarak her iki okula da gereken desteği sağlayacağını söyledi. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının IGS - Integrierte Gesamtschule Gartenstadt ile birlikte Almanya’nın Villingen-Schewenningen kentinde bulunan Gymnasium am Romausring ve Hollanda’nın Nijmegen kentindeki Kandinsky College’la toplam üç•kardeş okulu bulunmakta ve bu okullarla düzenli olarak öğrenci değişimleri gerçekleştirilmektedir.

GKV'DE 2011'İN EN GENİŞ KATILIMLI SATRANÇ TURNUVASI

İlimizin en geniş katılımlı satranç turnuvalarından olan 8. GKV Satranç Turnuvası 17-18 Aralık 2011 tarihinde gerçekleştirildi. 15 ayrı kategoride, 90’ın üzerinde ilk ve ortaöğretim kurumundan 776 öğrenci sporcunun mücadele ettiği turnuvada 25 hakem ve 25 teknik personel görev yaptı. Turnuvanın açılış töreninde bir konuşma yapan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Dr. Atanur Vergili, satranç sporunun önemine değinerek GKV'nin bu alandaki çalışmalarını anlattı. Dört bin yıldan bu yana oynandığı bilinen ve kuralları beş yüz yıldır değişmeyen satrancın bireylere birçok olumlu özellik kazandırdığını ifade eden Dr.Vergili konuşmasında, 8. GKV Satranç Turnuvasına katılan sporcu öğrencilere başarılar diledi. Turnuvaya katılan okulların yönetici ve öğretmenlerine, satranç federasyonu temsilcileri ile hakem heyetine, turnuva koordinatörü GKV Satranç Öğretmeni Süleyman Okan ve GKV Satranç Öğretmeni Gülser Kırlangıç'a, turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları yönetici, öğretmen ve çalışanlarına teşekkür eden Genel Müdürümüz turnuvanın dostça ve centilmence geçmesini diledi. Yapılan törenin ardından GKV Özel Okulları Genel Müdürü Dr. Atanur Vergili bir öğrenciyle yaptığı gösteri maçıyla turnuvayı başlattı. Açılış maçıyla birlikte değişik yaş gruplarından 776 sporcu şampiyonluk için yoğun bir mücadeleye girdi. İki gün süren turnuvanın organizasyonunu çok başarılı bulan Türkiye Satranç Federasyonu temsilcileri ve konuklar memnuniyetlerini bildirerek GKV yetkililerine teşekkür etti.

GKV'DE İLKÖĞRETİM HAFTASI HEYECANI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 2011-2012 eğitim öğretim yılı ve İlköğretim Haftasına coşkuyla başladı. Yarım asırlık eğitim yaşamında ülke eğitimine büyük hizmetler veren ve binlerce öğrenci mezun eden Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları bu yıl kapılarını 49. kez açtı. Açılış töreninde GKV İlköğretim ve Lise Müdürleri adı daima eğitim başarıları ve kalitesiyle anılan okullarımıza yeni katılan öğrencilerimizden beklentilerini ifade ettiler. Törene Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker, GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr Mustafa Özgün, çok sayıda davetli ve veli davetli katıldı. Konuşmasında eğitimin ülke kalkınmasındaki önemine dikkat çeken Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Dr. Atanur Vergili, velilere hitaben “1963 yılında sanayici ve eğitim gönüllüsü merhum Cemil Alevli önderliğinde Türk milli eğitimine kazandırılan bu yüce bilim yuvasına emanet ettiğiniz ülkemizin geleceği öğrencilerimizi, kuruluşumuzdan bu yana değişmeyen çizgimizle yarınlara hazırlayacağımıza söz veriyoruz. Başarıya giden zor ve uzun yolda onlarla birlikte yürüyecek ve GKV'li olmanın ayrıcalığını yaşayacağız. Onlara okullarımızdan mezun olan pek çok öğrencimiz gibi insanlık ve vatan sevgisini, bilimsel ve çağdaş değerleri, pozitif düşünceyi, kişisel ve toplumsal sorumluluk bilincinden asla ödün vermemeyi, gelenek ve göreneklerimize bağlılığı ve cehaletle mücadele etmeyi öğreteceğiz. Parlak ve başarılarla dolu geçmişimiz bu sözümüzün en büyük güvencesi olacaktır” dedi. Törende 2011 LYS ve SBS’de Türkiye derecesi yapan başarılı öğrencilere ödül ve plaketlerin verilmesinin ardından ders başı yapıldı. Yeni eğitim öğretim yılında tüm yönetici, öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

GKV'DE YARIM ASIRLIK BAŞARI


GKV'LİLERİN GEOMETRİK ŞEKİLLER SERGİSİ


KÜÇÜK VE YILDIZ ERKEK BASKETBOL TAKIMLARIMIZIN GALİBİYETLERİ DEVAM EDİYOR

YENİLGİSİZ LİDER GKV Yıldız Takımımızın Maç Sonuçları GKV Özel Okulları Spor Kulübü: 64 – Şehitkamil Belediyesi Spor Kulübü: 49 GKV Özel Okulları Spor Kulübü: 84 – Gençlik Spor Kulübü: 42 GKV Özel Okulları Spor Kulübü: 72 – Güney Eğitim Spor Kulübü B Takımı: 41 GKV Özel Okulları Spor Kulübü: 100 – Bakospor: 41 GKV Özel Okulları Spor Kulübü: 66 – Güney Eğitim A: 55 GKV Özel Okulları Spor Kulübü: 82 – Zirve Üniversitesi: 78 GKV Özel Okulları Spor Kulübü: 20 – Mehmet Akif Ersoy Spor Kulübü: 0 (Hükmen) GKV Özel Okulları Spor Kulübü: 85 – Türk Telekom; 40 GKV Özel Okulları Spor Kulübü: 71 – Şehitkamil Spor Kulübü (Erdem): 29 GKV Özel Okulları Spor Kulübü: 20 – Gençlik Spor Kulübü:0 (Hükmen) GKV Küçük Takımımızın Maç Sonuçları GKV Özel Okulları Spor Kulübü: 75 – Türk Telekom: 56 GKV Özel Okulları Spor Kulübü: 88 – Özel Seçkin Okulları Spor Kulübü: 15 GKV Özel Okulları Spor Kulübü: 20 – Özel Erdem Okulları: 0 (Hükmen) GKV Özel Okulları Spor Kulübü: 71- •Özel Seçkin Okulları Spor Kulübü: 19 25 Aralık Şehitkamil Belediyesi Basketbol Turnuvası Maç Sonuçları GKV Özel Okulları Spor Kulübü: 74 – Kasap Seçkin İlköğretim Okulu: 16

ÖĞRENCİLERİMİZDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri, yürüttükleri temiz çevre ve duyarlı toplum projesiyle engelli vatandaşlara yardım elini uzattı. Akademik başarıları takdirle karşılanan GKV Özel Okulları öğrencilerinin sosyal sorumluluk çalışmaları kesintisiz devam ediyor. Bu kapsamda “Pet Şişeden Tekerlekli Sandalyeye” projesinde öğrenciler tarafından toplanan atık pet şişeler engellilerin umudu oldu. Geçtiğimiz yıllarda başarıyla sonuçlanan “Pet Şişeden Yastığa Projesiyle” topladıkları pet şişeleri elyafa dönüştürerek yastık elde edilmesini sağlayan GKV'li öğrenciler, bu yastıkları Yaşlılar Haftasında Gaziantep Huzur Evi sakinlerine armağan ederek bir ilki gerçekleştirmişti. 2011-2012 eğitim öğretim yılında da Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri yine el ele vererek Danışmanları öğretmenleri Murat Sadık Öngen, Burcu Akçay Dindaroğlu, Gökhan Bolat, Nermin Esen ve Ayşe Özçınar önderliğinde okullarında ve çevrelerinde bulunan pet şişe ve kağıtları toplayarak anlaşma yaptıkları Kızılırmak Geri Dönüşüm, Hurdacılık, Tekstil ve Tic. Ltd. Şti.'ne verdiler. Toplanan pet şişe ve atık kağıt karşılığında 10 adet tekerlekli sandalye alan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları bu tekerlekli sandalyeleri ihtiyacı olan engelli vatandaşlara teslim ettiler. Tekerlekli sandalyelerin teslim töreninde Proje danışmanlığını yürüten Murat Sadık Öngen'e bir teşekkür plaketi verilirken, projenin Haziran 2012 yılına kadar devam edeceği belirtildi. Projede şu ana kadar yürütülen çalışmalarla sağlanan 10 adet manüel tekerlekli sandalye öğrenci ve öğretmenler tarafından ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Tekerlekli sandalyelerine kavuşan engelli vatandaşlar bu duyarlı davranışları nedeniyle GKV'lilere teşekkür ettiler. Öğrenciler bu projeyle topluma yararlı bireyler olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Çevre sorunlarına çözüm ve toplumsal dayanışmaya katkı olarak düşündüğümüz bu tür projelerimiz geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da sürecektir. Doğayı kirleten atıkları ekonomiye kazandırmanın yanı sıra engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye yardımında bulunmak bizleri son derece gururlandırmıştır” dedi. Tüm öğrencilerimizden aynı duyarlığı bekliyor ve tekerlekli sandalye çalışmasına katkıda bulunan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

ÖĞRENCİLERİMİZİN SATRANÇTA MUHTEŞEM BAŞARISI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları satranç sporuna özel önem vererek, satrancın ilimiz ve bölgemiz genelinde yaygınlaşmasında öncülük görevi yapmaktadır.•Bu bağlamda, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 10-11 Aralık 2011 tarihlerinde yapılan 25 Aralık Kurtuluş Kupası Satranç Turnuvasında 4 birincilik alarak GKV’nin satrançtaki üstünlüğünü sürdürdü. Turnuvada 7 yaş genel kategoride GKV 2-D sınıfı öğrencisi Utku Baloğlu, 8 yaş bayanlar kategorisinde 3-C sınıfı öğrencisi Mislina Bozkurt, 12 yaş bayanlar kategorisinde Aslıhan Durmuş ve 12 yaş genel kategoride Barış Uğur il birincisi oldu. Yaklaşık 450 öğrencinin katıldığı 25 Aralık Kurtuluş Kupası Satranç Turnuvasında öğrencilerimiz birinciliklerin yanı sırai, birçok kategoride başarılı olarak çeşitli dereceler elde etti. Turnuvada 7 yaş genel kategoride Onur Utku Batmaz il üçüncüsü, Onur Erdoğan il dördüncüsü ve Atalay Hoylu il beşincisi, 9 yaş genel kategoride Şahin Can Batallı il üçüncüsü, 12 Yaş genel kategoride Çağatay Çankaya il dördüncüsü, 16 yaş genel kategoride H.Ozan Gökdağ il beşincisi oldu. Başarılı satranççılarımız mutluluklarını öğretmen ve arkadaşlarıyla paylaştı ve GKV Özel Okulları Genel Müdürü Dr Atanur Vergili’yi ziyaret ederek yarışma hakkında bilgi verdi. Öğrencilerimizin başarılarından duyduğu memnuniyeti ifade eden Genel Müdür Dr Atanur Vergili “Okullarımızda satranç sporunun sevilip, geliştirilmesi için okul öncesi dönemden başlayarak temel ve ileri düzeyde yoğun eğitim veriyoruz. Satrancın il ve bölge genelinde yaygınlaşması yönündeki çalışmalarımız sürerken, ilimizin en geniş katılımlı turnuvalarından olan Geleneksel GKV 25 Aralık Satranç Turnuvasını düzenleyerek satranç sporuna katkı sağlıyoruz. Öğrencilerimizi elde ettikleri başarılardan dolayı yürekten kutluyor, başta satranç eğitmenlerimiz Süleyman Okan ve Gülser Kırlangıç olmak üzere emeği geçen yönetici, öğretmen ve bize destek veren değerli velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.,

ÖĞRETMENLERİMİZ AMERİKAN ROBERT LİSESİ MATEMATİK ÇALIŞTAYINA KATILDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Matematik öğretmenleri Can HOŞCAN, Cevdet TUNÇ ve M. Kerem CEYLAN, 29 Haziran – 1 Temmuz 2011 tarihleri arasında İstanbul Özel Amerikan Robert Lisesi’nin düzenlediği Matematik Çalıştayına katıldı. Çalıştaya Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri ile birlikte 4 farklı liseden 20 Matematik öğretmeni davet edildi. Sosyal Sorumluk Projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte katılımcılara Amerikan Robert Lisesinde matematik derslerinde yapılan uygulamaların yanı sıra, derslerde kullanılan teknolojik donanım (bilgisayar programları, grafik hesap makineleri, akıllı tahtalar) tanıtıldı. Amerikan Robert Lisesi Matematik öğretmeni Berna Ulusoy Tüfekçioğlu tarafından yönetilen çalıştayda Robert Lisesi öğrencileri de görev aldılar.

GKV’DEN BİR BİRİNCİLİK DAHA

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlköğretim Okulu öğrencileri başarıdan başarıya koşuyor. GKV 8. sınıf öğrencilerimizden Irmak Dai, Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 10 Ocak 2012 tarihinde 8. sınıflar arasında yapılan ve 29829 öğrencinin katıldığı Kazanım Değerlendirme Sınavı’nda birinci oldu. Öğrencilerimizin büyük başarı gösterdiği sınavda Şenel SÖZMEN ilçe dördüncüsü, Azime Ege VİDİNLİ ilçe sekizincisi, Kemal Nadir GÜRSEL ilçe onuncusu oldu. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Y. Doç. Dr. Atanur VERGİLİ, GKV’de kalıcı öğrenmeye dayalı gerçek öğrenci başarısının temel alındığını ve art arda gelen bu başarılarda en önemli payın öğretmen ve öğrencilerin sistemli ve bilinçli çalışmalarının olduğunu belirtti. Genel Müdürümüz “Hedefe yönelik ve seçimi iyi yapılmış eğitim uygulamalarımız başarılarımızın güvencesidir. Okullarımızda öğrencilerimizin hazır bulunuşluklarını zihinsel ve bedensel gelişimlerine en uygun şekilde gerçekleştirmeye özen gösteriyoruz. Deneyimli ve uzman eğitim kadromuzla başarılarımız katlanarak devam edecektir. Bize büyük gurur yaşatan öğrencilerimizi, emeği geçen yönetici ve öğretmenlerimizi kutlarız” dedi.

 


 

© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.