2016-2017 - 1. Dönem YILI HABERLERİ

GKV’Lİ MİNİK PİYANİSTTEN MİNİ KONSER

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları ana sınıfı öğrencisi Cem Aksel Pamukçu okulun son günü arkadaşlarına mini bir konser verdi.

Akademik başarılarının yanı sıra sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetleriyle de adını sıkça duyuran Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri yetenekleri doğrultusunda geliştiriliyor. Minik piyanist Cem Aksel Pamukçu okulun son günü arkadaşlarına bir sürpriz yaparak mini bir konser verdi. Öğrenciler kadar velilerin de büyük ilgisini çeken konserde minik piyanist yeteneklerini sergiledi. GKV Özel Anaokulu Müzik Öğretmeni Olena Osyka Şen’in rehberliğinde piyano eğitimi alan minik öğrenci çaldığı bir birinden güzel parçalarla arkadaşlarına müzik ziyafeti Sundu. Gelecekte ulusal ve uluslararası çapta bir piyanist olmak istediğini ifade eden GKV Anaokulu 6 yaş grubu öğrencisi Cem Aksel Pamukçu piyano eğitimini sürdüreceğini belirtti.

Mini konser sonrası Cem Aksel Pamukçu’yu yalnız bırakmayan anne ve babası oğullarıyla günün anısına hatıra fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI’NDA KARNE HEYECANI

2016-2017 eğitim öğretim yılının birinci yarıyılı Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları'nda düzenlenen karne töreniyle sona erdi. Türkiye genelinde milyonlarca öğrenci karne alırken GKV Özel Okulları'nın okul öncesi eğitim, ilköğretim, Fen Lisesi, Anadolu Lisesi ve Cemil Alevli Kolejinde okuyan yaklaşık iki bin öğrencisi de karne coşkusu yaşadı.

2016-2017 eğitim öğretim yılının birinci yarıyılı sona ererken öğrencileri karne heyecanı sardı. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları'nda düzenlenen karne töreninde öğrenciler kadar velileri de heyecanlıydı. Türkiye genelinde milyonlarca öğrenci karne alarak yarıyıl tatiline başalarken Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları'nın çeşitli kademelerinde okuyan yaklaşık iki bin öğrencide karnesini alarak öğretmenleriyle vedalaştı. Karne töreninde duygulu anlar yaşanırken, ilk kez karne alan anaokulu öğrencilerinin sevinçleri ve birbirleriyle vedalaşması veliler kadar öğretmenleri de duygulandırdı. 2016-2017 eğitim öğretim yılının birinci döneminin gerek akademik açıdan gerekse sportif, sosyal kültürel ve sanatsal açıdan başarılı bir dönem olarak geçtiğini ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, "2016-2017 eğitim öğretim yılının birinci dönemi okullarımız için başarılarla dolu bir yarıyıl olarak tamamlanmıştır. Akademik başarılarımız yanında sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal başarılarımızla da öğrencilerimiz bizleri mutlu etmiştir. Yarıyıl tatili, 23 Ocak 2017-3 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak olup ikinci kanaat dönemi ise 6 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecektir. Öğrencilerimizin tatili iyi değerlendirmesi ve dinlenmesini istiyoruz. İkinci yarıyıl yoğun bir sınav maratonu şeklinde geçecektir. GKV Özel Okullarında görev yapan öğretmen ve idarecilerimiz tatil süresince değişik hizmet içi eğitim programlarıyla ikinci yarıyıla hazırlanacaklardır. Öğrencilerimize ve bu gün karne alan bütün öğrencilere iyi tatiller diliyorum" dedi.

İlköğretim ve liseleri yanında okul öncesi eğitiminde kalesi olarak nitelendirilen Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında Anaokulunda eğitim gören öğrencilerin ilk kez karne heyecanı yaşaması dikkat çekerken öğrencilerin öğretmenleriyle ağlaşarak vedalaşması herkesi duygulandırdı. İlk kez karne alma heyecanı yaşayan minikleri aileleri yalnız bırakmazken öğrenciler, “Arkadaşlarımız ve öğretmenimizi çok özleyeceğiz" dedi.

GKV Özel Anaokulu Müdiresi Gökçen Bulut, başarılarla dolu bir yarı yılın geride kaldığını ve öğrencilerin güzel bir tatili hak ettiğini ifade ederek, veli ve öğrencilerle ayrı ayrı vedalaştı. Düzenlenen karne töreninin ardından ilk karne heyecanı yaşayan öğrenciler öğretmenleriyle hatıra fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.


YALE ÜNİVERSİTESİN’DE TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDEN GKV’Lİ

Dünyanın en iyi ve en prestijli "uluslararası genç liderlik" programı olan Yale Üniversitesi "Yale Young Global Scholars" programına Türkiye den kabul alan tek öğrenci olan Gaziantep Kolej Vakfı Fen Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Oya Suran programı başarıyla tamamlayıp diplomasını alarak yurda döndü.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencilerinin ulusal ve uluslararası başarılarına her gün bir yenisi eklenirken GKV Fen Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Oya Suran Amerika Birleşik Devletlerinin Connecticut eyaletinin New Haven kentinde bulunan Yale Üniversitesinin düzenlediği "Uluslararası genç liderlik" programı olan "Yale Young Global Scholars" programında ki iki haftalık eğitimi başarıyla tamamlayarak yurda döndü. Türkiye’den sadece GKV’li Oya Suran’ın kazandığı programa 102 ülkeden öğrenci katılımı gerçekleşti. Programı başarıyla tamamlayarak Türkiye’nin gururu haline gelen Gaziantep Kolej Vakfı Özel Fen Lisesi öğrencisi Türkiye’yi temsil etmek en büyük onurdur.

Oya Suran bu programın zorlu ama birçok konuda yeni deneyimler kazandırdığını ifade ederek “Yale Üniversitesinde bu programa kabul edildikten sonra gerekli işlemleri yaparak gittim. Program süresince bütün gün gün konferanslara ve tartışmalara katıldım. Program süresince Harvard ve Yale Üniversitesi hocalarının seminer ve derslerine de katıldım. Dünyadan 250 kişinin katıldığı bu programda son derece donanımlı ve bana farklı bakış açıları veren pek çok kişiyle tanıştım. Yale Üniversitesinde edindiğim tüm görüş ve bilgilerin yanı sıra, limitli bir zamanda elimden gelenin en iyisini yapmayı, 25 dakikada 400 kelimelik bir makaleyi yazıp teslim edebilmeyi öğrendim. Programın bitiminde Capstone sunumunu herkesin önünde yapmanın bana kattığı özgüven benim için en değerlisi oldu. Elbette bu başarımda Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarından aldığım nitelikli eğitimin ve öğretmenlerimin önemi büyük. Beni sürekli destekleyen GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy’un şahsında bütün GKV ailesine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Suran dünyanın en prestijli üniversitelerinde benzeri programları takip ettiğini ve katıldığını da ifade ederek önümüzdeki süreçte de bu tür programlara katılmaya devam edeceğini ifade etti.


GKV’LİLERDEN, 'BENİM EŞSİZ YUVAM' PROJESİ

Benim Eşsiz Yuvam' projesine imza atan Özel Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu öğrencileri proje kapsamında hazırladıkları canlıların yaşam alanları konu alan maketlerini sergiledi.

Sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra dönem boyunca bir çok çalışmaya imza atan GKV Özel İlkokulu öğrencilerinin dönem sonunda 'Benim Eşsiz Yuvam' projesiyle bütün canlıların yaşam alanlarını mercek altına almasıyla ortaya güzel sonuçlar çıktığını ifade eden GKV Özel İlkokulu Müdürü Mustafa Şenel; "Özel Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu ikinci sınıf öğrencileri 'Benim Eşsiz Yuvam' projesi ile canlıların yaşam alanlarını inceledikleri bir çalışma yaptılar. Bu proje ile öğrencilere her canlının bir yuvası vardır bilinci kazandırılmak amaçlanmaktadır. Öğrenciler bu etkinlik çerçevesinde istedikleri her türlü malzemelerle yaratıcılıklarını da geliştirme fırsatı buldular. Ayrıca anne ve babalarıyla birlikte çalıştıkları bu projede onlarla etkili zaman geçirme şansı elde etmiş oldular. Çevrelerinde yaşayan tüm canlıların yaşam alanlarına saygılı olma değeri kazanan öğrenciler açtıkları sergi ile beğeni topladılar" dedi.

Okul fuayesinde açılan ve büyük ilgi gören proje sergisine emeği geçenleri kutlayan GKV Özel İlkokulu Müdürü Mustafa Şenel emeği geçen öğretmenleri, öğrencileri ve velileri tebrik etti.


GKV ANAOKULU'NDA ANNE OLMAK SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Anaokulumuz Rehberlik ve Psikolojik Danışmanı Ayşe Duygu Kılıç tarafından Anaokulu velilerimize bilinçli anne etkinliği düzenlendi. Annelerimiz, günlük yaşantının koşturmacası içinde unuttukları annelik duygusunu geçmişe yolculuk yaparak duygusal paylaşımlarla tekrar farkındalık kazandılar. Doğum anından başlayarak anneliğin annelerden öğrenildiği ve çocuklarına nasıl davranmaları gerektiğiyle ilgili anne tutumlarından bahsedildi. Ayrıca annelerin zorlandığı birçok alanda fayda sağlayıcı pratik bilgiler verildi. Duygusal anların sıkça yaşandığı etkinliğe ilgi oldukça yoğundu. Çocuk kişilik gelişiminde anne ve babanın önemini bilen GKV Anaokulu bu tür aile ilişkileri çalışmalarına sıkça yer vermeye devam edecektir.


GKV’Lİ KULAÇLAR BAŞARIYA DOYMUYOR

9-10 Ocak 2017 tarihlerinde ilimizde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Okul Sporları tarafından Kâmil Ocak Kapalı Yüzme Havuzunda düzenlenen “Okullar Arası Gençler Yüzme Müsabakaları”nda mücadele eden erkek takımız ve ferdî kız sporcularımız geleneği bozmadı. Üstün bir performans göstererek son yıllara damga vuran GKV’li kulaçlar herkesin takdirini bir kez daha kazanmayı başardı. Bu yılki müsabakalarda 11 altın, 10 bronz, 2 gümüş madalya alan sporcularımız, her yıl olduğu gibi bu sene de başarılı yarışlar çıkardı ve müsabakalar neticesinde genç erkek yüzme takımımız il ikincisi oldu. Kız sporcularımız ferdî yarışlarda gösterdikleri performans ile taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandı ve yarışlarını madalyalarla taçlandırmıştır.

Gaziantep Kolej Vakfı tüm sporcularımızı gerek akademik gerek sportif olarak her zaman desteklemektedir. Müsabakalarda okulumuz adına emek veren tüm sporcularımızı kutlar, başarılarının devamını dileriz.

Erkek Takımımız:

Bedri YAPAR: 4 altın, 1 bronz madalya

İsmail KARA: 5 altın, 1 bronz madalya

Şahin Can BATALLI: 1 bronz madalya

Emin Kaan YOLCU: 1 altın, 1 bronz madalya

Berkay BALIK: 1 bronz madalya

Fayat BAY: 1 altın, 1 bronz madalya

Kız sporcularımız:

Zeynep BİLGİNSOY: 1 bronz madalya

Çağla ÖZEREN: 2 gümüş, 2 bronz madalya

Eftal KALE: 


GKV'DE BİN BİR SURETLER VE "ÇİÇEKLERİN DİLİ" SERGİSİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencilerinin eserlerinin sergilendiği ‘binbir suretler’ ve ‘çiçeklerin dili’ sergisi ortaokul bölümünde açıldı.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen açılış törenine Genel Müdür Müfit Taşlıyar, Genel Müdür yardımcısı Can Hoşcan, Okul Müdürü Nadir Gürsel, idarecilerin yanısıra öğretmen ve öğrenciler katıldı.Okul koridorunda yer alan sergide kartonlar ve atık malzemeler kullanıldı. Ortaokul bölümü 5. ve 7. sınıfların hazırladığı sergide öğrencilerimizin tasarım, 3 boyutlu çalışmalar, fotoğraf ve seramik alanındaki çalışmalarına yer verildi.


ASLA GELİŞMEYİ BIRAKMA

NEVER STOP DEVELOPİNG

GKV English teachers never stop learning. On 5th Jan 2017 a seminar on ‘Classroom Management’ was held having as purpose the implications of designing good activities so as classroom management issues would not arise. Laura Moulton from Cambridge University Press presented several hands-on activities which address the topic and stressed the fact that prior preparations of lessons with sub stages of the activities are essential to having good classroom management skills.

ASLA GELİŞMEYİ BIRAKMA

GKV İngilizce öğretmenleri öğrenmeyi bırakmıyorlar. 5 Ocak 2017 tarihli Sınıf Yönetimi adlı seminerde İngilizce öğretmenleri sınıflara yönelik aktivite hazırlamayı ve sınıf yönetimi sorunlarının ortaya çıkmaması için gereken tedbirleri çalıştılar. Cambridge Üniversitesi yayınlarından Laura Moulton daha etkili bir sınıf yönetimi sağlamayı amaçlayan birtakım ders öncesi hazırlık tekniklerini sundu. Etkinlikler ile bağlantılı olarak, iyi bir sınıf yönetimi becerilerine sahip olmanın öğretmenler için çok önemli olduğunu vurguladı.


GKV'Lİ MİNİK SATRANÇÇILAR ÖDÜLLE DÖNDÜ

Gaziantep Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü, Antepia ve Mado yönetimi ile Gaziantep Satranç İl temsilciliği tarafından 07 - 08 Ocak 2017 tarihlerinde Mado Antepia‘da gerçekleştirilen 45 sporcunun 10 yaş ve altı genel, 10 yaş ve altı kızlar kategorilerinde katılımı ile tamamlanmıştır.

Turnuva ödülü 10 yaş ve altı genel, 10 yaş ve altı kızlar ile 2010 doğumlu 7 yaş sporcularda ilk 3 derece kupa 4, 5, 6 dereceler madalya olmak üzere toplam 9 kupa ve 9 madalya şeklindedir.

Turnuva bitiminde yapılan tören sonunda dereceye giren sporcularımız Mado Antepia yöneticileri tarafından Kupa ve madalya ile ödüllendirilmişlerdir.

OKULUMUZUN DERECESİ

7 YAŞ GENEL KATEGORİSİ

İL İKİNCİSİ:  HASAN DEMİR GEDİKKAYA  Anaokulu / Gezgin Penguenler (Kupa kazanmıştır)

İL ÜÇÜNCÜSÜ:   ÇAĞAN TÜTÜNCÜLER 1 / D (Kupa kazanmıştır)


10 YAŞ GENEL KATEGORİSİ (2007-2008-2009-2010 Doğumlular)

İL ALTINCISI:   KUTAY SAKMAK 2 / E (2009 Doğumlu)


CEMİ L ALEVLİ KOLEJİ'NİN ULUSLARARASI BÜYÜK BAŞARISI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel liseleri Cemil Alevli Koleji 2012 yılında kurulmuş olup 2014 yılında Uluslararası Bakalorya (IB) programını uygulamak üzere yetkilendirilmiştir. Ayrıca Cemil Alevli Koleji;  bölgemizde ve şehrimizde bakalorya eğitimini veren ilk ve tek okul olma ünvanını kazanmıştır. Bu programı dört yıldır başarıyla uygulayan okulumuz ve öğrencilerimiz 2016-2017  eğitim öğretim yılında programın gerekliliklerini yerine getirerek ve tüm sınavlarda başarı göstererek ilk mezunlarını vermenin haklı gururunu yaşamaktadır. Uluslararası geçerliliğe sahip olan aldıkları bu diploma ile öğrencilerimiz dünya sıralamasındaki seçkin ilk 300 üniversiteye burslu başvuru hakkını kazanmıştır. Okulumuzu ve öğrencilerimizi  emeği geçen tüm akademik kadroyu, bu başarıdan dolayı kutlarız.


GKV’LİLER SAVUNMANIN ÇOCUK KAHRAMANLARI MEHMET VE İSMAİL’İ UNUTMADI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri tarafından sahnelenen Gaziantep Destanı büyük ilgi gördü. Gaziantep Savunmasının isimsiz çocuk kahramanlarının ön plana çıkarıldığı oratoryoda öğrencilerin gösterdiği yüksek performans dikkat çekti. Gösterilerin ardından töreni düzenleyen öğrenci ve idarecileri kutlayan Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy “Yakın tarihimizde yaşanan olayların ve kahramanların belleklerde canlı tutulması yeni yetişen nesillerimizin geleceğine ışık tutacaktır” dedi.

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95.yılını bir birinden farklı etkinliklerle kutlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, kutlamaların finalini sahnelenen Gaziantep Destanıyla gerçekleştirdi. Düzenlenen törene Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Celal Ersoy, GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcıları Kasım Ateş, Can Hoşcan’ın yanı sıra öğretmen, idareci ve çok sayıda davetli katıldı. Gaziantep’in tarihin bütün safhalarında sahip olduğu değerlerden dolayı büyük önem taşıdığına dikkat çeken GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş 95 yıl önce Kurtuluş Savaşının ilk kıvılcımının atıldığı bu kentte ölümsüz bir destan yazıldığını ifade etti. Ateş yaptığı açılış konuşmasında Antep Savunmasının önemine değinerek yakın tarihte yaşanan ve dünyada emsali bulunmayan bu mücadelenin Türkiye’nin kurtuluş yolunda attığı adımlara önemli bir ilham kaynağı olduğunu, bir olmanın, birlik olmanın bağımsızlık ve vatan toprağı için top yekun mücadelenin en iyi örneği olduğunu anlattı. GKV Özel Liseleri öğrencilerinin kutlamalarda yeni bir farkındalık oluşturarak bu kez savunmanın isimsiz çocuk kahramanlarını sahneye taşıdığına ve bu iki çocuk kahraman için yapılan bestelerin canlı performansla seyircilere sunulmasına dikkat çeken Ateş önümüzdeki yıllarda da bu isimsiz kahramanların çeşitli etkinliklerle gündeme taşınacağını belirtti.


GKV ÖZEL OKULLARI LİSE VE ORTAOKUL ÖĞRETMENLERİ İÇİN EĞİTİMDE YAPILANDIRMACI YAKLAŞIM KONUSUNDA SEMİNER VERİLDİ

Lise ve ortaokul öğretmenleri için düzenlenen seminerde, yapılandırmacı yaklaşım ile geleneksel davranışçı yaklaşım karşılaştırmalı olarak anlatılmış ve yapılandırmacı öğrenim yönteminin avantajları üzerinde durulmuştur. Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Serdar DERMAN tarafından verilen eğitimde 3 farklı sunum ile yapılandırmacı yaklaşıma dair kapsül niteliğinde bilgiler sunulmuştur. Öğretmenlerimizin büyük bir ilgiliyle takip ettiği seminerde öğrencilerin eğlenirken öğrenmeleri konusunun önemi özellikle vurgulanmıştır.


TÜRKİYE MÜNAZARA ŞAMPİYONASI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Münazara Takımı, Türkiye’deki münazara yarışmalarında söz sahibi olan Argüman Fabrikası tarafından düzenlenen ve İstanbul Acıbadem Üniversitesi Yerleşkesinde gerçekleştirilen Türkiye Münazara Şampiyonası’na katıldı. Münazara Şampiyonası’na Türkiye’den her yerinden 48 okul katıldı. Robert Koleji, Üsküdar Amerikan Koleji, Kabataş Erkek Lisesi, Galatasaray Lisesi, Fenerbahçe Koleji, İzmir Amerikan Koleji, İtalyan Lisesi, TEVİTÖL, Özel Şişli Terakki Lisesi gibi okulların katıldığı münazara yarışmasında takımımız 5 maça katıldı ve katıldığı 5 maçı da kazanarak 2. tura yükseldi.

İlk maçta Özel MEV Kolejini, 2. maçta Eskişehir Atayurt Kolejini, 3. maçta İstanbul Vefa Lisesini, 4. maçta İstanbul Erkek Kolejini, 5. maçta Özel Ege Kolejini yenerek Türkiye Münazara Şampiyonası’nın 2. Turuna katılamaya hak kazandı.

Takım öğrencilerimiz Mustafa Okan Araz, Ece Oğuzhan, Ekin Utku Kanevetçi, Nilüfer Kardo, Mehmet Emin Kılıç’ı ve Münazara Kulübü rehber öğretmeni Ferit Aslan’ı tebrik ediyor, kendilerine ikinci turda da başarılar diliyoruz.


KURTULUŞ BAYRAMINDA GKV'YE ÇİFTE ŞAMPİYONLUK

Gaziantep Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü, İnşaat Mühendisleri odası Gaziantep şubesi ve Gaziantep Satranç İl temsilciliği tarafından 24 - 25 Aralık 2016 tarihlerinde Şehitkamil Belediyesi Atatürk Spor ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen, İnşaat Mühendisleri odası Gaziantep şubesi 5.geleneksel 25 Aralık Gaziantep’in kurtuluşu satranç turnuvası tamamlanmıştır.

Satranç turnuvası 6 kategoride toplam 150 sporcunun katılımı ile tamamlanmış olup turnuvanın ödül töreni daha sonra bildirilecek bir tarihte yapılacaktır.

OKULUMUZUN DERECESİ

10 YAŞ ALTI KIZLAR KATEGORİSİ (2006-2007 Doğumlular)

İL BİRİNCİSİ: DİLA BALOĞLU 4/D

12 YAŞ ALTI GENEL KATEGORİSİ (2004-2005 Doğumlular)

İL BİRİNCİSİ: ONUR UTKU BATMAZ 7/A


GKV’DE İNGİLİZCE EĞİTİMİNDE YAPARAK YAŞAYARAK ÖĞRENME METODU

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 6. sınıf öğrencileri “Weather and Emotions” ünitesi kapsamında kendi belirledikleri mevsimler konulu “Seasons” adlı proje çalışmalarını oluşturdukları maketler ve hazırladıkları İngilizce sunumlarıyla başarılı bir şekilde tamamladılar. Bu etkinlikte, öğrencilere projelerini sunarken İngilizceyi yaşayarak öğrenme becerisinin yanı sıra interaktif etkileşimde bulunarak grup çalışması bilincinin de sağlanması hedeflenmiştir. GKV Özel Ortaokulu İngilizce öğretmenleri Didem Özahi ve Berkay Tahtacı rehberliğinde yürütülen “Seasons” adlı proje çalışmasında öğrencilerin İngilizce dil becerilerini etkin bir şekilde kullanarak takım olma ve birlikte hareket etme biliciyle çalışmalarını tamamladıkları dikkat çekmiştir.


ÖZLEDİĞİM BARIŞI UÇURTMAMDA YANSITTIM

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokul 2. Sınıf öğrencileri İngilizce skills dersinde okudukları "The Kite" (Uçurtma) kitabı ile ilgili "Benim Uçurtmam" adlı projeyi başarıyla tamamladılar. İngilizce öğretmenimiz Mamadou Cahmpy Tiemtore ve diğer İlkokul İngilizce öğretmenlerimiz rehberliğinde  yürütülen projede öğrenciler, kitabın ana temaları olan dostluk, sevgi ve barış hakkında yabancı dilde çeşitli çalışmalar yaptılar. Bu evrensel değerleri kendi yaptıkları uçurtmalarına işleyip, kendi ürünlerini ortaya koydular. Bu proje ile yaparak ve yaşayarak öğrenme modeline uygun örnekler sergilediler.


GKV’LİLER KURTULUŞ SATRANÇ TURNUVASINDAN BAŞARIYLA DÖNDÜ

25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluşu Satranç Turnuvasına katılan Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencileri katıldıkları kategorilerde çeşitli dereceler elde ederek isimlerini başarı listesine yazdırdı.

Gaziantep Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü, Antepia ve Gaziantep Satranç İl temsilciliği tarafından gerçekleştirilen, 25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluşu Satranç Turnuvasına katılan Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencileri katıldıkları kategorilerde çeşitli dereceler elde etti. 25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluşu Satranç Turnuvası 6 yaş kategorisinde yarışan Çağan Tütüncülen il üçüncülüğünü, GKV Özel Anaokulu öğrencisi Hasan Demir Gedikkaya il dördüncülüğünü, 7 yaş kategorisinde Mehmet Ali Arı il üçüncülüğü, turnuva genel kategorisinde; Mehmet Utku Karakaş il beşinciliğini kazandı. Böylece kolejliler, katıldıkları turnuvadan çeşitli dereceler elde etmeyi başardı. Satranç sporuyla yeni tanışan minik GKV’liler önümüzdeki süreçlerde yerel, bölgesel ve ulusal düzeylerde daha büyük başarılar elde etmek için çalışacaklarını ifade etti.


CEMİL ALEVLİ KOLEJİNDEN İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ DERSİ

10-17 Aralık İnsan Hakları ve Demokrasi Farkındalık Haftası Kapsamında GKV Cemil Alevli Koleji 14 Aralık Çarşamba günü İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin Birleşmiş Milletler’ de kabul edilişinin 68. yılını kutladı.

10 IB sınıfı öğrencilerinin İngilizce ve Türkçe olarak hazırladığı programda “Başkalarının Haklarına Sahip Çık” “Stand Up For Someone’s Rights” teması vurgulandı. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin her maddesinin ele alındığı İngilizce ve Türkçe sunum da İnsan Haklarının evrenselliğine ve önemine değinildi. Okul bünyesinde “Haklarımızı Ne Kadar Biliyoruz?” konulu röportajın gösterilmesinin ardından, mülteci haklarının vurgulandığı kısa film ve Uluslararası Bakolorya programı 11. sınıf Layla Krayem adlı Suriyeli öğrencimizin yaptığı duygusal konuşma büyük ilgi topladı. Programa konuk konuşmacı olarak Gaziantep Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Doç. Dr. Nuri Gültekin ve Hukuk Fak. Doç. Dr. Lider Bal, “İnsan Hakları ve Hukuk sistemi, Mülteci Hakları ve Günümüz Toplumunda Mülteci Olmak” konulu interaktif sunumları ile katıldılar. İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası kutlama programı 10. Sınıf öğrencilerimizin hazırladığı muhteşem canlı müzik konseri ile son buldu.


GKV ÖZEL ORTAOKULU VE LİSESİ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Sosyal sorumluluk projesi “Bütün Çocuklar Mutlu Olsun!” kapsamında Mehmet Çolakoğlu ortaokulu öğrencilerini sevindirmek amacıyla GKV Ortaokul öğrencilerinin topladıkları  yardımlar, öğrenci temsilcileri aracılığıyla okul müdürüne teslim edildi.

GKV Özel Okulları, sorumlu ve duyarlı bir nesil yetiştirmek bilinciyle bu tür projeleri önemsemekte  ve desteklemektedir. Öğrencileri geleceğe salt akademik yönden değil, topluma daha duyarlı bireyler olarak  yetiştirmektedir.

20 Kasım çocuk hakları etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz tarafından başlatılan kampanyada toplanan yardımlar ortaokul idaresi, rehber öğretmenleri, okul temsilcisi Batuhan Özçil ve 5. sınıf öğrencisi Kaya Baybars kurt ile birlikte Mehmet Çolakoğlu ortaokuluna teslim edilmiştir.


GKV’LİLER İNSAN HAKLARINA DİKKAT ÇEKTİ

GKV Cemil Alevli Koleji 10 Aralık Uluslararası İnsan Hakları ve Demokrasi Farkındalık Haftası 10-IB Sınıfı öğrencilerinin hazırladıkları fotoğraf sergisi ile başladı.

Tüm insanlığın haklarının görmezden gelindiği, inkâr edildiği ve tehdit altında olduğu tüm dünyada daha önce eşi benzeri görülmemiş sayıda insan hayatını yitirmektedir. Dünya olarak zor günler yaşadığımız 2016 yılının sonuna yaklaşırken, okulumuzda 10-17 Aralık 2016 tarihleri arasında İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası ile; sahip olduğumuz ve olduğunuz haklarımıza sahip çıkmanın tam da zamanı olduğunu hatırlatmak, farkındalık yaratmak, demokrasi bilinci  vurgulamak amacıyla çalışmalar başlattık. İnsan Haklarına dair sözleri içeren etkinlik panolarımızla, “Haklarımızı Biliyor muyuz?” adlı çektiğimiz kısa film ve resim sergimizle, İnsan Haklarına olan farkındalığımızı daha da artırmayı düşündük.

Okul projemiz 14 Aralık 2016 Çarşamba günü 13.00-14.30 saatleri  arası  gerçekleşecek resmi kutlama programı ve söyleşilerle son bulacaktır.


GKV ÖZEL İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ SORUNLARINI BARIŞ KÖŞESİNDE ÇÖZÜYOR

Montessorri eğitiminde yer alan “Barış Masası“ uygulamasının okulumuza uyarlanarak, ilkokul öğrencilerine yönelik hazırlanan “Barış Köşesi” projesi kasım ayı itibariyle uygulanmaya başlamıştır.

Günümüzde şiddet olaylarının artması barış eğitimini kaçınılmaz kılmaktadır. Kişisel çatışmaların ve şiddetin yaşandığı toplumumuzda, okullarda barışçıl bir ortamın sağlanması, çatışma çözme becerilerinin kazandırılması kuşkusuz çok önemlidir. Bu nedenle öğrencilerimizin iletişim, empati, öfke yönetimi, problem çözme ve arabuluculuk becerilerini gelişmeye yönelik bir çok çalışma yapılmaktadır.

GKV Özel İlkokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi tarafından yürütülen ve sınıf öğretmenlerinin de destekledikleri “Barış Köşesi Projesi” başarılı bir şekilde uygulanmaktadır. Sınıflarda oluşturulan Barış Köşelerini öğrenciler ihtiyaç duydukları zamanlarda kullanıyorlar. Öğrencilerimiz sorunların dürüst bir yaklaşımla, barışçıl bir şekilde halledilebileceklerini öğreniyorlar. Barış Elçisi olarak seçilen öğrenciler, arabuluculuk görevi ile Barış Köşesinin doğru şekilde kullanımına katkı sağlıyorlar.

GKV Özel İlkokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi uzmanları: “Tüm yıl sürmesi planlanan bu projeyle öğrencilerimizi hayata, iletişim becerileri gelişmiş, farklılıklara saygılı, öfke yönetimini sağlayabilen bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz.” diyerek proje hakkında bilgi verdiler.


BİLGİSAYAR BİLİMLERİ EĞİTİM HAFTASINDA GKV KODLUYOR

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencileri “Bilgisayar Bilimleri Eğitimi Haftasında”, 5-9 Aralık 2016 tarihleri arasında kod yazarak oyunlarını oynadılar. Günümüzde “kod okuryazarlığı” önemli bir kavram olarak öne çıkmaktadır. Kod yazmak inovatif düşünmeyi ve girişimciliği teşvik etmektedir.  Code.Org girişimi, tüm dünyada herkesi kod yazabilmeleri için cesaretlendirmekte ve çeşitli etkinlikler düzenlemektedir. Bu etkinlikler kapsamında “Hour of Code” kampanyasına Dünyanın birçok ülkesinden binlerce öğrenci katılmıştır.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu, habitat derneği işbirliği ile kodlama etkinliği gerçekleştirmiştir. Bu etkinliğin amacı; kodlama dersi ile öğrencilerimizin analitik ve eleştirel düşünme, problem çözebilme, tasarım odaklı düşünme gibi önemli becerileri kazandırmayı hedeflenmektedir.


SATRANÇTA EN BAŞARILI SPORCU ÖDÜLÜ GKV’Lİ ÇAĞAN TÜTÜNCÜLER’E

Gaziantep Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü, Özel bir Avm ve Gaziantep Satranç İl temsilciliği tarafından 03 - 04 Aralık 2016 tarihlerinde Özel bir Avm ‘de gerçekleştirilen, 2016 -2017 Etkinlik Dönemi Gaziantep Küçükler İl Birinciliği satranç turnuvası 170 sporcunun çeşitli kategorilerde katılımı ile tamamlanmıştır.  Turnuva bitiminde yapılan tören sonunda dereceye giren sporcularımıza İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete tarafından verilen, 7-D sinema bileti, 3 oyun bileti, Lunapark bileti ve karting biletinden oluşan bir adet zarf almışlardır.

OKULUMUZUN DERECESİ

8 YAŞ KIZLAR KATEGORİSİ

İL BİRİNCİSİ: RABİA TAŞAR    2/A

7 YAŞ GENEL KATEGORİSİ

İL ÜÇÜNCÜSÜ: HASAN DEMİR GEDİKKAYA     Anaokulu - Gezgin Penguenler

7 YAŞ GENEL KATEGORİSİ

EN BAŞARILI SPORCU ÖDÜLÜ: ÇAĞAN TÜTÜNCÜLER    1/D

11 YAŞ KIZLAR KATEGORİSİ

İL İKİNCİSİ: RABİA TAŞAR    5/E


VI. ULUSAL PDR UYGULAMALARI KONGRESİ GÖÇ VE PSİKOLOJİK DANIŞMA

01-03 Aralık 2016 tarihlerinde Gaziantep Divan Otelde düzenlenen Türkiye VI. Ulusal PDR Uygulamaları Kongresi’ne Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının Psikolojik Danışma ve Rehberlik biriminin 9 öğretmeni katıldı. Kongreye Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden akademisyenler ve alanında uzman kişiler katıldı. Üç gün süren kongrede çeşitli panellere ve çalıştaylara katılan rehber öğretmenlerimiz oldukça verimli ve etkili bir seminer geçirdi. Öğretmenlerimiz edindikleri yeni yöntem ve uygulamaları okulumuza getirerek yeni yöntemlerin yakından takip edilmesini sağlayacak.


GKV’Lİ GENÇLER İSTEK VAKFI FORUMUNDA

İVEF (İSTEK Vakfı Eğitim Forumu) 2-5 Aralık 2016 tarihlerinde İSTEK Kemal Atatürk Anadolu Lisesinde, ülke çapında farklı okullardan gelen 160 delegenin katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye’nin farklı illerinden gelen lise öğrencileri; tarım, ekonomi, anayasal haklar, çevre, nüfus ve kalkınma, dış ilişkiler, kadın hakları, sivil hak ve özgürlükler, sanayi araştırma ve enerji olmak üzere 9 komitede çözüm önerileri geliştirdi.

Genç delegeler 9 ayrı komiteye ayrılarak Türkiye’nin başlıca sorunları olan tarım, ekonomi, anayasal haklar, çevre, nüfus ve kalkınma, dış ilişkiler, kadın hakları, sivil hak ve özgürlükler, sanayi araştırma ve enerji konularında tartıştı; bu sorunlara çözüm önerileri geliştirdi ve kendi taslaklarını diğer komitelere sundu.

Katılımcı Okullar

Üsküdar Amerikan Lisesi

FMV Özel Ayazağa Işık Lisesi

Sankt Georg Avusturya Lisesi

Özel Alman Lisesi

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları

Kadıköy Anadolu Lisesi

Özel Sanko Lisesi

İstek Vakfı Uluğbey Kampüsü

İstek Belde Anadolu Lisesi

İstek Özel Acıbadem Anadolu Lisesi

Bursa Özel Final Okulları

İstek Atanur Oğuz Lisesi

İstek Semiha Şakir Anadolu Lisesi

TED Kayseri Koleji

Gaziantep Özel Deva Okulları

TED Karadeniz Ereğli Koleji

Özel Samsun Takev Anadolu Lisesi

Eskişehir Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Salihli Necip Fazıl Kısayürek Sosyal Bilimler Lisesi

Maltepe Uğur Anadolu Lisesi

Gaziantep Kolej Vakfı EYP Kulübü öğrencileri; Anıl Durakoğlugil, Tunga Başkaya, Arman Şahin, Nisa Günal, Zeynep Bilginsoy, Defne Atay, İrem Duru Özkoçak, Burcu Ateşsönmez delege olarak 12. sınıf öğrencimiz Berhan Öngen ise gazeteci olarak 2-5 Aralık 2016 tarihleri arasında, İstek Vakfı Kemal Atatürk Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen “2.Ulusal Eğitim Forumu”na Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Burcu Altınbaş'ın  rehberliğinde katıldı.  Katılımcılar “Hak ve Özgürlüklerimizin 66. Yılı; Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi“ teması çerçevesinde ulusal ve uluslararası gündemdeki sorunlara çözümler aradı. Takım oluşturma çalışmaları, komite çalışmaları ve genel kurul gibi aktivitelerin tümünü barındıran forumun, çalışma dili tamamen Türkçeydi.

Alanında uzman akademisyenlerin, komite çalışmalarının bir bölümüne destek vermesi ve komite başkanlarının ulusal forum tecrübesi olan üniversiteli öğrencilerden oluşması, çalıştayı akademik yönden güçlendirdi. Bu durum liseli gençleri daha da motive etti. Öğrencilerimiz, ülke ve dünya sorunlarının tartışıldığı forumda; aktif rol üstlenerek hem açılış-kapanış konuşmalarında hem de atak sorularda görev aldılar.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFINDA VEFA GECESİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları'nda düzenlenen vefa gecesinde kokteylin ardından uzun yıllar kurum bünyesinde görev yapan idareci, öğretmen, idari ve yardımcı personele plaket verilirken okulun müzik öğretmenleri tarafından muhteşem konser verildi. Başarının ekip işi olduğunu ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş, Gaziantep Kolej Vakfı’nın ekip ruhunun hakim olduğu, yaşatıldığı ve öğretildiği en önemli kurum olduğunun da altını çizdi.

Kuruluşunun 53'üncü yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları bünyesinde görev yapan idareci, öğretmen, idari ve yardımcı personele yönelik vefa gecesi düzenledi. Çeşitli sanatsal etkinliklere de yer verilen gece kokteylle başladı. Kokteylin ardından gecenin açılış konuşmasını yapan GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş, uzun yıllar emek veren çalışanları kutlayarak GKV Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy’un mesajını okudu. Ateş, 53 yıldır eğitim alanında ülkeye hizmetler gerçekleştiren GKV Özel Okullarının binlerce gencin geleceğe başarıyla ve donanımlı olarak hazırlandığını ifade ederek elde edilen başarılarda okul idarecileri, öğretmenleri, idari ve yardımcı personelin büyük görev üstlendiğini ifade etti. 29 yıldır Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında sınıf öğretmeni olarak görev yapan Seray Boyno da ilk günlerden günümüze kadar süren meslek hayatında GKV Özel Okullarının anlam ve önemi hakkında bilgiler vererek kurumun sonsuza kadar var olması gerektiğini ifade etti. GKV Özel Okullarında okul öncesinden liseyi bitirene kadar eğitim alan ve bugün mezun olduğu okulda öğretmen olarak görev yapan kurumun en genç öğretmeni Sena Yetkinşekerci ise büyük heyecan içerisinde olduğunu, düne kadar öğrenci olarak sıralarında oturduğu GKV Özel Okullarında bu gün anaokulu öğretmeni olarak görev yaptığını ifade etti. Yapılan konuşmaların ardından kurumda 15, 20, 25 ve 30 yıldır hizmet veren öğretmen, idareci, idari ve yardımcı personele günün anısına okul yöneticileri tarafından plaketleri verildi.

Müzik öğretmenleri tarafından canlı performans müzik dinletisi gerçekleştirilen geceye Türk bayrakları eşliğinde seslendirilen marşlar damga vurdu.


GKV ÖZEL ORTAOKULUNDA ŞİİR ŞÖLENİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan 2016 yılının ilk ve en büyük organizasyonlarından birisi olan Şiir Dinletisi büyük bir ilgi ve yoğun katılımla gerçekleştirildi. Türk şiirinin önemli şairlerinden seçilen şiirlerin seslendirildiği gece Gaziantep'in son dönemlerdeki en büyük edebiyat organizasyonu olarak damgasını vurdu.

GKV Özel Okulları ortaokulu yöneticilerinden Kasım ATEŞ’in katkılarıyla GKV öğrencileri tarafından hazırlanan şiir dinletisi konukları adeta büyüledi. GKV yöneticilerinden Kasım ATEŞ ortaokul müdürü Nadir GÜRSEL ve çok sayıda davetli katıldı. GKV Özel Okulları eğitim alanındaki başarılarının yanı sıra birçok faaliyetiyle de başarılı olabileceğini kanıtlamış oldu.

Öğrencilerimize sanatı ve edebiyatı sevdirmek ve farkındalık yaratmak için, bu yıl başlattığımız sanat etkinleri arasında yer alan ve şiir kültürümüzün bütün güzelliklerinin bir arada toplandığı, Türk şiiri ve şairlerinin tanıtıldığı, inanılmaz güzel şiirlerin sunulduğu, güzel bir dinleti hazırlandı. Okulumuz öğrencilerinin görev aldığı, ekip ruhuyla hareket ederek birlikte başarılı işler yapabilmenin hazzına vardıkları önemli bir gündü. Türk kültürünün ayrılmaz bir parçası ve taşıyıcısı olan şiirin ne demek olduğunu yeni nesle anlatmak; unutulmaz eserleriyle edebiyatımızda ufuklar açan sairlerimizi öğrencilerimize tanıtmak amacıyla böyle bir etkinliktik düzenlenmiştir.


GKV’DE ‘KORİDORDA ŞENLİK VAR’ SERGİSİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 5,6 ve 7.sınıf öğrencileri tarafından açılan sergi sanatseverler tarafından büyük ilgi görüyor. Görsel sanatlar dersinin ürünlerinin estetik bir biçimde  düzenlendiği sergide 450 ye yakın  öğrencinin eserleri sergileniyor.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokul öğrencilerinin eserlerinin bulunduğu sergi Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş, Okul Müdürü Nadir Gürsel ve idarecilerin yanı sıra öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla Ortaokul giriş koridorunda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sergilenen eserlerde daha çok öğrencilerin kendilerine ait tasarımların ve meditasyon aracı olarak kullanılan mandala çalışmalarının bulunduğu dikkat çekti.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL LİSELERİ GENÇ KIZ VOLEYBOL TAKIMIMIZ İL ÜÇÜNCÜSÜ OLMUŞTUR

İlimizde 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde Ekim ayı içerisinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları tarafından düzenlenen okullar arası genç kızlar (B) kategorisi voleybol müsabakalarında,   Gaziantep Kolej Vakfı Özel Lisesi 14 okulun katıldığı ve zorlu geçen müsabakalarda il üçüncüsü olmuştur.

Sporcularımız grup maçlarında sırayla Nizip Ticaret Borsası Lisesi, N.V Onat Kız Anadolu Lisesi, 8 Şubat Anadolu Lisesi, Şehitkâmil Belediyesi Anadolu Lisesi müsabakalarında üstün bir performans göstererek grup maçlarını birinci olarak bitirmiş ve yoluna devam etmiştir.

Çeyrek final müsabakalarında sırayla Av. Mahmut Düşün kız meslek Lisesi güzel bir oyunla geçen kızlarımız, yarı finalde Necip fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi ile karşılaşmış, son maçını N.V Onat Kız Anadolu Lisesi ile yaparak müsabakaları tamamlayan takımımız galip gelerek il üçüncüsü olmuştur. Öğrencilerimiz yıl içinde özverili ve sistematik çalışmalarının karşılığını almışlardır. Müsabaka sonunda Kamil Ocak Spor Salonunda yapılan törende öğrencilerimize kupa ve madalyaları okul sporları şube müdürü tarafından takdim edilmiştir. Emeği geçen Öğretmen ve öğrencilere üstün çabaları ve başarılarından dolayı teşekkür eden şube müdürü katılan bütün okullara teşekkürlerini iletmiştir.

Eğitim ve Öğretim yanı sıra sosyal ve sportif çalışmalar önem veren Gaziantep Kolej vakfı özel okulları öğrencilerimizin başarıları çalışmalarına her anlamda destek vermeye devam etmektedir.  Öğrencilerimiz başarının sistematik çalışmalar ve devamlılık ile elde edileceğini bilmekte, Bu doğrultuda gelecek yıl için çalışmalarına Beden eğitimi Öğretmenimiz Murat Tarhan eşliğinde aralıksız olarak devam etmektedir.

Takım Sorumlusu Beden eğitimi Öğretmeni: Murat Tarhan

Sporcularımız: İlkay Saka, Burcu Ateşsönmez, Sude Balat, Yeliz Müftüoğlu, Ece Maralcan, Zehra Bulguroğlu, Selin Ünal, İlayda Ergücen, Yağmur Turan, Eylül Bektaş, Melike Ünal, Özlem Akyazıcı, Öykü Naz Büyükçelik, Gülce Su Yoldaş


GKV’DE DİL EĞİTİMİNDE FARKLILAŞTIRILMIŞ ÖĞRETİM ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğretmenlerin mesleki gelişimini sürdürebilmek için hizmet içi eğitim seminerlerinin yanı sıra çalıştay ve söyleşilerini de sürdürüyor. Yabancı Diller Direktörü Cristina Gültekin yabancı dil öğretmenlerine yönelik gerçekleştirilen hizmet içi eğitim, çalıştay ve söyleşilerin önümüzdeki süreçte de devam edeceğini açıkladı.

Yaşadığımız dünyada teknolojinin hızla değiştiğini ve buna bağlı olarak dünyanın önemli gelişim süreci gösterdiğini ifade eden Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Yabancı Diller Direktörü Cristina Gültekin kurum olarak Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının bu gelişime ayak uydurduğu ve yeni eğitim teknolojilerine paralel olarak İngilizce ve diğer yabancı dillerle ilgili öğretim tekniklerinin dünyayla aynı anda uygulamaya konduğunu ifade ederek, “Yabancı dillerle ilgili eğitim veren öğretmenlerimizin bu alandaki yenilikleri yakından takip etmesi ve gelişmelere adapte olarak yeni teknikleri ve teknolojileri Gaziantep Kolej Vakfında uygulaması dünyadaki gelişimle eş zamanlılık göstermektedir. Öğretmenlerimizin hizmet içi eğitimlerini sürdürürken zaman zaman dünyanın farklı ülkelerinden yabancı diller alanında otorite olan isimlerin de Gaziantep’te ve kurumumuzda ağırlanmasını ve öğretmenlerimizle birlikte çeşitli etkinliklere katılmaları sağlanmaktadır. Son olarak Farklılaştırılmış Öğretim konulu bir çalıştay düzenledik. Çalıştayımız da Oxford’un Eğitmeni Christopher Sheen’i davet etti. Christopher Sheen, öğretmenlerin, alıştırma becerilerini, zayıf ve güçlü öğrencilere de hitap edecek şekilde üretken becerilerle birleştirerek öğretmenliklerini geliştirmek için kullanabilecekleri teknikler ve etkinlikler üzerine çeşitli sunumlar gerçekleştirdi. Uygulamalı geçen çalıştayımızda verimli sonuçlar aldık. Önümüzdeki süreçte de bu tür etkinliklerimize ara vermeden devam edeceğiz. Eğitimde esas olan dünyayla eş zamanlı gelişmeleri takip etmek ve kurum içerisinde uygulayarak bizlere emanet edilen nesillerin çağdaş eğitim almasını sağlamaktır. Bu anlamda Gaziantep Kolej Vakfı yarım asırdan fazla bir zamandır üstlendiği misyonunu başarıyla sürdürürken öğrencilerine sağladığı imkanlar ve yeni kazanımlarla elde edebilecekleri organizasyonlarını sürdürecektir” dedi.

Gaziantep Kolej Vakfı Yabancı Diller öğretmenlerini kapsayan çalıştayda öğretmenlerin yeni eğitim tekniklerini ve uygulamaları içeren sunumları ilgiyle takip ettiği ve sunumlar sırasında aktif olarak etkinliklere katıldığı da ifade edildi.


AVRUPA GENÇLİK PARLAMENTOSU 19. ULUSAL SEÇİM KONFERANSI

GKV Özel Liselerinin altı öğrencisinden oluşan okul delegasyonu bu yıl 23-27 Kasım 2016 tarihleri arasında Robert Kolejinin ev sahipliğinde 19.su düzenlenen Avrupa Gençlik Parlamentosu Ulusal Seçim Konferansı’na katıldı. Konferans öncesi EYP Türkiye yetkilileri tarafından yapılan ön elemeyi, yazdıkları İngilizce kompozisyonlarla ve grup yazıları ile geçmeyi başaran öğrencilerimiz, okulumuza konferansa katılan 22 liseden biri olma gururunu yaşattılar. Gaziantep Kolej Vakfı Cemil Alevli Koleji C10-11. sınıfı öğrencilerimizden Alara Özaslan, Berkay Yılmaz, Ahmet Göktekin ve F11A Oya Suran, F10A Emre Abdülkadiroglu, Ufuk Canözer olmak üzere 6 öğrencimiz bireysel ve grup tartışma yazılarının jüri değerlendirilmesi ile birçok okulu eleyerek konferansa delege olarak katılma hakkı kazandılar. Dört gün süren Avrupa Gençlik Parlamentosu 19. Ulusal Seçim Konferansı boyunca Türkiye’nin önde gelen liselerinin altışar öğrenciden oluşan delegasyon gruplarına Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen yönetici ve eğitmenler rehberlik etti. “İnsan Hakları, Kültür, Adalet Sistemi, Ekonomi, Kadın Hakları, Enerji” gibi konular ele alınarak komiteler tarafından çözüm önerileri oluşturulan platformda gerçekleşen Avrupa Gençlik Parlamentosu Ulusal Seçim resmî jüri ekibi, genel meclis boyunca öğrencilerin performanslarını gözlemlemiş ve puanlamıştır. Her bir komite sunduğu karar taslağını soru-cevap düzenine uygun savunmuş, çözüm önerilerinin geçerliliğini tartışmıştır. Akademik dilin İngilizce olduğu konferansta, karşılıklı paylaşımın yanında, katılımcıların yeni konular hakkında fikir sahibi olmaları sağlanmıştır, ayrıca ilgi duydukları konular hakkında daha fazla araştırma yapıp öğrenmeleri de teşvik edilmiştir.

GKV Özel Liseleri EYP Kulübü öğrencilerimizi gösterdikleri bu üstün performans ve kazandıkları bu başarıdan dolayı kutluyoruz. Bu başarının tesadüf olmadığını, sistemli çalışan ve öğrenen profilinde öğrenciler yetiştirmeyi hedefleyen GKV Özel Okullarının sahip olduğu misyon ve vizyonun sonucu olduğunu da belirtmek isteriz. Yönetici olarak katılacakları uluslararası konferans ve forumların öğrencilerimizin akademik gelişimlerinin yanı sıra, bireysel gelişimlerine önemli bir katkı sağlayacağına yürekten inanıyor ve bir kez daha öğrencilerimizi kutluyoruz.


BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI SEMİNERİ

22 Kasım 2016 Salı günü lise konferans salonunda Gaziantep Şehitkâmil Rehberlik ve Araştırma merkezinden Rehberlik ve Psikolojik Danışma Bölüm Başkanı Serdar Genç tarafından okul müdürümüz İsmet Tiryaki ve müdür yardımcılarımızın katılımı ile lise öğretmenlerimize “Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı” ile ilgili sunum yapıldı.

Sunumda “Özel eğitim nedir?”, “Özel eğitimin amaçları nelerdir?”, “Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin nasıl tespit edilir?” gibi konularda bilgiler verildi ve bu öğrencilerle ilgili yapılması gerekenler detaylı bir şekilde anlatıldı.


20 KASIM ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ ÖZEL GAZİANTEP KOLEJ VAKFI OKULLARINDA ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Özel Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri 18 yaşından küçük her bireyin bir çocuk olarak vazgeçilmez haklara sahip olduğunu şarkılar söyleyerek ve bildirilerini okuyarak tüm öğrencileri ve programı seyretmeye gelen konukları bilgilendirdiler.

Konu ile ilgili açıklama yapan Özel Gaziantep Kolej Vakfı Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş, “Bir okulun bir varlık nedeni vardır: O da çocuklardır”. Çocuklar, aileleri için olduğu kadar biz öğretmenleri, ülkemiz ve dünyamız için de çok önemli, en değerli varlıklardır.  25 milyon çocuk nüfusuna sahip olan ülkemiz için de çocuklarımızın haklarını bilmesi ve ona sahip çıkması biz yetişkinler için öğretici bir unsurdur. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir.” dedi.

Sözlerini tüm dünya milletlerinin çocuklarına sevgi ve saygılarını ifade ederek bitiren Sayın Ateş, çocuklara “Haklarınızla kalın!” mesajı verdi.


ÖZEL GAZİANTEP KOLEJ VAKFI İLKOKULU FUTBOL TAKIMINDA OYNAYAN ÖĞRENCİLER GAZİANTEPSPOR’LU AĞABEYLERİYLE TANIŞTILAR

Haftasonu yapacakları Süper Lig maçının hazırlıklarına devam eden Gaziantepspor’lu futbolculara moral ve motivasyon minik futbolcu kardeşlerinden geldi. Özel Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulunda öğrenim gören ve bir yandan da okul spor kulübünde futbol eğitimi alan öğrenciler örnek aldıkları profesyonel futbolcu ağabeylerini ziyaret etti. Konyaspor ile yapacakları maç öncesi gerçekleşen bu ziyarette baklava ikram eden öğrenciler şehirlerini en iyi şekilde temsil eden futbolcu ağabeylerine ligde başarılar dilediler.

Teknik direktör İsmail Kartal ile de tanışma imkanı bulan öğrenciler futbol üzerine sohbet ettiler. Konu ile ilgili açıklama yapan Özel Gaziantep Kolej Vakfı Okulları Genel Müdür Yardımcısı Can Hoşcan, “Öğrencilerimizin yalnızca akademik değil aynı zamanda sanat, spor ve sosyal alanlarda da gelişimi bizim için çok önemli. Okulumuz spor kulübünde aktif olarak futbol eğitimi alan öğrencilerimizin Gaziantepspor’da forma giyen profesyonel ağabeyleri ile tanışmaları ve onları kendilerine rol model almaları onlar için hayat boyu unutamayacakları bir tecrübedir. Bizi en güzel şekilde ağırlayan Gaziantepspor’un teknik heyetine ve futbolcularına teşekkür ediyor, kendilerine başarılar diliyoruz.” dedi.

Takımla fotoğraf çekimi sonrası okullarına dönen minik sporcular bu fırsatı kendileri için sağlayan futbol antrenörlerine ve okul yönetimine teşekkür ettiler.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU TÜRK ZEKA VAKFI 2016 FİNALLERİNE 18 ÖĞRENCİ İLE KATILIYOR

Türk Zekâ Vakfı’nın düzenlemiş olduğu Türkiye 21. Zekâ Oyunları yarışmasına katılan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencilerinden 18’i eleme ve yarı final turlarını geçerek 25 Aralık 2016 Pazar günü saat 11.00’de Ankara ODTÜ’ de yapılacak final sınavına katılmaya hak kazanmıştır. Öğrencilerimizi bu başarılarından dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.


ORGAN BAĞIŞI FARKINDALIĞI SEMİNERİ

16 Kasım 2016 Çarşamba günü Gaziantep Üniversitesi Organ Nakli Öğrenci Topluluğu 9 ve 10. Sınıf öğrencilerimize “organ bağışı farkındalığı” ile ilgili bir sunum yaptı. GAÜN Organ Nakli Öğrenci Topluluğu Başkanı Deniz Saçlı yaptıkları çalışmalardan, organ bağışının toplum için ne kadar önemli olduğundan bahsetti ve toplumumuzun organ bağışı konusunda yeterince bilinçli olmadığını, bu bilinci oluşturmak için kendilerinin çok yoğun çabalar sarf ettiğini anlattı.

Organ Nakli Öğrenci Topluluğu üyelerinden Şeyda Karaytuğu da konu ile ilgili sunumda organ naklinin öneminden ve gerekliliğinden söz etti.

Son olarak GAÜN Organ Nakli Öğrenci Topluluğunun hazırlamış olduğu canlandırmalı skeç ile organlarımızın önemi öğrencilerimize izlettirildi.


AYHAN DOĞAN KONFERANSI

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında 10 Kasım 2016 Perşembe günü GKV Çok Amaçlı Salon’da “Gazi Mustafa Kemal’i Anma Programına” Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sayın Ayhan Doğan da konuşmacı olarak katıldı.

“Atatürk’ü Anmak ve Anlamak” temalı sunum yapan Sayın Doğan, Atatürk’ün üstün kişiliği hakkında bilgi verdi. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümüne kadar Misakımillî’yi gerçekleştirmeye çalıştığını, Lozan’dan da Misakımillî’nin tam anlamıyla gerçekleşmemesi açısından memnun olmadığını, Selanik’in elden gitmesinin içinde sürekli bir ukde olarak kaldığını, yaşam boyu vatan hasretiyle yanıp tutuştuğunu anlattı.

Mustafa Kemal’in vatan ve millet sevgisiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini attığını, modern ve güçlü bir Türkiye’nin böylece ortaya çıktığını anlatan Sayın Ayhan Doğan, öğrencilerden gelen soruları da cevaplayarak bu verimli ve güzel sunumunu sonlandırdı.


GKV’Lİ ÖĞRENCİLERDEN GAZİANTEP ARENAYA TAM PUAN

Gaziantep Kolej Vakfı ilkokul, ortaokul, lise futbol takımlarıyla anaokulunun minikler öğrencileri öğretmenlerinin rehberliğinde Gaziantep Arena’yı ziyaret ettiler.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları futbol takımlarıyla anaokulu öğrencileri Gaziantep Arenayı ziyaret ederek incelemelerde bulunup kısa bir sürede olsa antrenman yaparak penaltı çalıştılar. Genel Müdür Yardımcısı Can Hoşcan “Gaziantep ve Türkiye için büyük bir gurur haline gelen Gaziantep Arena’da sporcu ve öğrencilerimizle incelemelerde bulunduk, hizmete girmesini büyük bir heyecanla bekliyoruz” dedi.

Gaziantep Kolej Vakfı ilkokul, ortaokul, lise futbol takımlarıyla anaokulunun minikler öğrencileri öğretmenlerinin rehberliğinde Gaziantep Arenayı ziyaret ederek incelemeler yaptılar. Gaziantep’in 36 bin kişilik yeni modern UEFA kriterlerine uygun ve her türlü uluslararası müsabakaya ev sahipliği yapabileceği bir stadyum olan Arenanın kısa süre sonra hizmete gireceğini öğrenen Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları sporcu ve öğrencileri heyecanlandı. GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Can Hoşcan öğrencilerin ve sporcuların Gaziantep Arenaya hayran kaldığını ve gelecekte burada top koşturmayı hayal ettiklerini ifade ederek, “GKV Özel Okulları okul sporlarının bütün dallarında aktif olarak faaliyet göstermekte, son dönemlerde de kurduğumuz futbol takımlarıyla hayalinde yeşil saha olan öğrencilerimizin bu alandaki yeteneklerinin geliştirilmesi yönünde çabalarımız devam etmektedir. Gazianteplilerin ortak gururu olan Gaziantep Arenaya öğrencilerimiz ve futbol takımlarımızla birlikte inceleme gezisi düzenledik. Gerçekten sadece Gaziantep’e değil Türkiye’ye yakışır marka bir spor kompleksi olmuş. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. İnşallah eksikleri kısa bir sürede tamamlanır ve öğrencilerimizle birlikte burada maç izleme keyfini çıkarırız” diye konuştu.

GKV’li futbol takımları kısa sürede olsa Gaziantep Arenada antrenman yapmak fırsatı yakalayarak Arenata top koşturmanın heyecanını da tattılar. Gaziantep Arenaya hayran kalan öğrenciler çim saha üzerinde ve tribünlerde hatıra fotoğraflar çektirmeyi ihmal etmedi.


ÖZEL GKV İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ “DÜNYA ŞEHİRLERİ GÜNÜ” ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Özel Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu öğrencileri İngilizce öğretmenleri ile birlikte hazırladıkları Dünya Şehirleri sunumlarını başarıyla yaptılar. Öğrenciler bu etkinlik ile İngilizce konuşma becerilerini ve topluluk karşısında konuşma özgüvenlerini de geliştirdi.  Farklı ülkelerin büyük şehirlerini fotoğraflarla tanıtan ve tanıyan öğrenciler dünya vatandaşı olarak yetiştirildikleri GKV Okullarının en önemli amaçlarından birini de kazanım olarak elde etmiş oldu. Resim dersinde meşhur dünya şehirleri silüeti boyama çalışması ile küçük yaş grubu öğrenciler de farkındalık kazanmış oldu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Özel GKV İlkokulu Müdürü Mustafa Şenel, “New York, Moskova, Tokyo, İstanbul gibi dünyanın en büyük şehirlerini tanıma ve tanıtma fırsatı yakalayan öğrencilerimiz Dünya Şehirleri Günü kapsamında güzel bir etkinliğe imza atmıştır. Öğrencilerimize ve bu çalışmalarında onlara yardımcı olan ve onları en iyi şekilde yetiştirmeye çalışan İngilizce öğretmenlerimize ve Dünya Şehirleri logosunu öğrencileriyle birlikte hazırlayan Görsel Sanatlar öğretmenimize teşekkür ediyorum.” dedi.


ÇEVRE DOSTU GKV'Lİ MİNİK ERDEM MAVİ KAPAK AVCISI OLDU

GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy'u makamında ziyaret ederek mavi kapak toplama alışkanlığı hakkında bilgi veren minik Erdem, Nüket Ersoy'un da takdirini topladı.

Dört yaşından bu yana mavi kapak toplayarak hem doğayı korumaya hem de engelli insanlara el uzatmaya çalışan 9 yaşında ki GKV Özel İlkokulu 3.sınıf öğrencisi çevre dostu Mehmet Erdem Çiftçi çevresindeki küçüklere olduğu gibi büyüklere de örnek oluyor.

GKV Özel İlkokulu 3.sınıf öğrencisi olan Mehmet Erdem Çiftçi sınıfındaki bütün arkadaşlarının kapak toplamasını isterken oturduğu mahalle sakinleri de adeta minik Erdem için seferber oluyor. Erdem toplanan kapakları Şahinbey Belediyesine vererek oradan aldığı tekerlekli sandalyeyi de bir ihtiyaç sahibine verip aynı zamanda yardımlaşma ve dayanışma anlamında da kendince küçük ama insanlık için büyük adımlar atıyor. GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy'u annesi Dilek Sazlık Çiftçi ile birlikte makamında ziyaret ederek yürüttüğü kapak toplama çalışmalarıyla ilgili bililer veren küçük Erdem Ersoy'un da ilgisini çekti. Minik Erdem'i kutlayan GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy "Eğitim kurumlarının doğaya ve çevreye karşı duyarlı olmayı öğrencilere kavratarak geleceğe yönelik projelerle destek olmaları onlarda bu durumu en önemli kazanım haline getirmektedir. Öğrencimiz Erdem'i yürekten kutluyorum. Ben de bundan sonra Erdem'e destek olmak için ona kapak toplama kampanyasında destek olacağım" dedi.

Mavi kapak toplamaya okul öncesi dönemde başladı.

Mavi kapak toplamaya GKV Özel Anaokulunda başladığını, o dönemde yürütülen bir projenin kendisini derinden etkilediğini ve çevrenin temiz tutulması, doğanın korunması için var gücüyle çalışma yönünde kendi kendine karar aldığını ifade eden Mehmet Erdem Çiftçi bu çabasıyla herkese örnek olmayı da sürdürüyor. Sınıf arkadaşlarıyla birlikte bu tür projelere destek veren Çiftçi'nin sınıf öğretmeni Selver Karadağ'da Erdem'in çevre dostu bir insan olduğunu ve çevreye karşı duyarlılığının bir çok insana örnek oluşturduğunu ifade ederek öğrencisiyle haklı olarak gurur duyduğunu ifade ediyor.

Doğa dostu projeler öğrencileri etkiliyor.

Çocuklarının doğa dostu ve çevreci yetişmesinde GKV Özel Okullarının önemli yer tuttuğunu ifade eden anne Dilek Sazlık Çiftçi'de yaptığı değerlendirmede "Anaokulundan itibaren son altı yıldır oğlumuz doğaya zarar verdiği için mavi kapakları toplayarak biriktiriyor. Evimizin neredeyse her köşesi bu kapaklarla dolu. Biriken kapakların bir engelliye tekerlekli sandalye olmasını sağlıyor. Elbette oğlumuzun bu hassasiyetinde geçmiş yıllarda GKV'de düzenlenen çevreci bir projenin etkisi oldu. Ama o bu kazanımını sürdürmeye devam ediyor. Bizlerde aile bireyleri olarak, anne ve babası, kardeşi ve diğer akrabaları onun bu dileğini gerçekleştirmesi için kapak toplamasına yardımcı oluyoruz. İnşallah iyi bir doğa dostu, iyi bir çevreci ve başarılı bir doktor olarak ülkemize, milletimize hizmet verecektir. Bugün Sayın Nüket Ersoy'u makamında ziyaret ederek kendisine eğitime sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ettik. Eğitim gönüllüsü insanların çocuklarımızın geleceğine doğru yön verişini yaşayarak görüyoruz" dedi. Minik Erdem önümüzdeki yıllarda çevre konulu daha büyük ve geniş kapsamlı projelerde rol almak istediğini de ifade etti.


GKV'LİLERİN ATATÜRK HAFTASI SATRANÇ ŞAMPİYONASI BAŞARISI

Gaziantep Satranç İl temsilciliği, Özel bir spor kulübü ve Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından 12 - 13 Kasım 2016 tarihlerinde Atatürkçü Düşünce Derneği’nde gerçekleştirilen, Atatürk Haftası satranç turnuvası 32 sporcunun katılımı ile tamamlanmıştır.

Turnuva bitiminde yapılan ödül töreni sonunda dereceye giren sporcularımız madalya alarak GKV Özel Okullarını gururlandırmıştır.

OKULUMUZUN DERECESİ

EN İYİ BAYAN SPORCU ÖDÜLÜ

İL ÜÇÜNCÜSÜ: RABİA TAŞAR 2/A

(Madalya + Tişört ödülü almıştır)

GENEL KATEGORİ ÖDÜLÜ

İL DÖRDÜNCÜSÜ: KUTAY SAKMAK 2/E

(Madalya + Tişört ödülü almıştır)

İL BEŞİNCİSİ : ÇAĞAN TÜTÜNCÜLER 1/C

(Madalya + Tişört ödülü almıştır)


ŞEHİTKÂMİL ÖĞRENCİ MECLİS BAŞKANLIĞINA GKV’Lİ DENİZ ALİ TURAN SEÇİLDİ

07.11.2016 Pazartesi günü Saat 10:00’da yapılan Şehitkamil İlçesi Öğrenci Meclisi Temsilciliği seçimi Mahmut Hümayun Özhelvacı Ortaokul toplantı salonunda yapılmıştır. Seçime toplam 34 aday katılmıştır. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Fen Lisesi F10B öğrencisi aynı zamanda okul temsilcisi olan Deniz Ali Turan 168 okul temsilcisinin oyunu alarak 31 oyla Şekitkamil İlçesi Öğrenci Temsilcisi olmuştur. En yakın rakibi 29 oyda kalmıştır. Bu seçimde Deniz Ali Turan’a GKV Özel Anadolu Lisesi okul öğrenci başkanı Babür Sayın ve GKV Özel Cemil Alevli Koleji okul öğrenci başkana Alara Özaslan büyük destek vermişler ve seçim çalışmasını beraber yürütmüşlerdir. Şehitkamil İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Şahin Yeter Deniz Ali Turan’ı ve 2. Ve 3. Olan öğrencileri aldıkları oylardan dolayı tebrik etmiştir.


GKV'LİLER AVRUPA GENÇLİK PARLAMENTOSUNDA

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Lisesi 4-7 Kasım 2016 tarihleri arasında Üsküdar Amerikan Kolejinde yapılan Avrupa Gençlik Parlamentosu 2016’ya 10, 11, 12. sınıf öğrencilerinden oluşan 9 kişilik bir grupla katıldı.Türkiye’nin farklı şehirlerinden 250’ye yakın öğrenciyi birleştiren ve Türkiye’de de prestijli hâle gelen Avrupa Gençlik Parlamentosu (European Youth Parliament), Üsküdar Amerikan Kolejinde Türkçe olarak gerçekleştirildi.

Parlamentoda, açılış konuşmasını oyuncu ve akademisyen Ediz Hun yaptı. Sayın Ediz Hun konuşmasında ekonomik kalkınmada doğa ve insan ilişkileri ile çevre konularını işledi. Parlamentonun ikinci günü takım oyunları başladı, daha sonra komite çalışmalarına geçildi. Gelen öğrenciler, kendi komitelerinde politik, sosyal ve kültürel konuları tartıştı. Üçüncü gün de devam eden komite çalışmalarında demokratikleşme sürecinden darbe sonrası finansal krize, basın medya özgürlüğünden çocuk istismarına kadar uzanan birçok güncel konu ele alındı.

Çevre, Güvenlik, Medya-Sanat, Spor, Ekonomi, Anayasa, İnsan Hakları, Eğitim gibi on ayrı komiteye ayrılan öğrenciler dört gün boyunca kendilerine sunulan sorunlara çözüm önerileri ürettiler. Son gün yapılan Genel Kurulda komiteler çözüm önerilerini sundular.

Parlamentoya katılan öğrenciler farklı görevlerde yer aldılar. Oğulcan Cenkcimenoğlu Medya ve Sanat komitesinin başkanlığı, Emel Aydeniz ve Nida Aydemir açılış konuşmasını, Selin Umay Akhan ve Melis Karslıgil atak konuşması görevlerini başarıyla üstlendiler.

Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Demet Tekerekoğlu sorumluluğunda katılım sağlanan bu parlamentoya; Elif Ebru Büyükköse, Melis Karslıgil, Selin Umay Akhan, Ecem Şekerci, Ayşin Gürsel, Nida Aydemir, Selin Yıldız, Emel Gül Aydeniz ve Oğulcan Cenkcimenoğlu katıldı.


GKV’Lİ MİNİK KALPLERDEN ATA’YA MEKTUPLAR

Atatürk’ün vefatının 78.yılı anma etkinlikleri kapsamında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencileri velileriyle iş birliği yaparak “Minik Kalplerden Ata’ya Mektuplar Projesini başarıyla gerçekleştirdi. Atatürk’e olan özlem ve sevgilerini kendi cümleleriyle anneleriyle paylaşan minik kalplerinin bu duyguları anneleri tarafından mektuplara dönüştürüldü. Proje kapsamında yazılan mektuplar hafta boyunca okulun fuayesinde sergilenecek.

Gaziantep kolej Vakfı Özel Okullarının minik öğrencileri Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Minik Kalplerden Ata’ya Mektuplar Projesiyle anne ve babalarıyla birlikte Atatürk’e mektup yazdılar. Atatürk hakkındaki duygu ve düşüncelerini annelerine anlatan minik öğrenciler bu duyguların kaleme alınarak mektuba dönüşmesini sağladılar. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu Müdiresi Gökçen Bulut yapılan çalışmanın öğrenci, okul, veli ve öğretmen işbirliği için önemli sonuçlar oluşturduğunu, kurum içerisindeki etkinliklere velilerin aktif olarak katılımının sağlandığını ifade ederek “Atatürk’ün vefatının 78.yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen anma törenlerimiz arasında “Minik Kalplerden Ata’ya Mektuplar Projesi önemli bir yer tutuyor. Atatürk hakkında öğrendikleri bilgilerini duygularıyla pekiştiren öğrencilerimiz anne veya babalarının yardımı ile bu duygu ve düşüncelerinin mektuplara yansıtılmasını sağlıyor. Öğretmenlerimizde bu konuda velilerimize ve öğrencilerimize rehberlik yaparak ortaya güzel sonuçların çıkmasını sağlıyor. Bu tür etkinliklerimizle velilerimizin gerek okullarımızda gerekse evlerinde çocuklarıyla eğitim anlamında daha fazla ilgilenmelerini sağlıyor. Atatürk’ün vefatının 78.yılı anma etkinliklerimiz hafta boyunca çeşitli faaliyetlerle devam edecektir. Sınıflarımızda Atatürk’ün yaşamından kesitler gerek öğretmenlerimiz tarafından belgesellerle desteklenerek, gerekse çocuk yazarlar tarafından anlatılacaktır. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının diğer kurumları tarafından yapılan bütün etkinlikleri de öğrencilerimizle birlikte takip edeceğiz” dedi. Minik Kalplerden Ata’ya Mektuplar Projesi kapsamında yazılan mektupların okulun fuayesinde hafta boyunca sergileneceği de bildirildi.


ÖZEL GAZİANTEP KOLEJ VAKFI İLKOKULU ATLETİZM TAKIMI ATATÜRK KOŞUSUNDA İKİ MADALYA KAZANDI

10 Kasım Atatürk’ü anma etkinliği kapsamında Gaziantep Atletizm İl Temsilciliği ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce gerçekleştirilen Atatürk Koşusunda Özel Gaziantep Kolej Vakfı İlkokul öğrencileri Dila Baloğlu birinci olarak altın madalya; Nil Geylani üçüncü olarak bronz madalya kazandı. Akkent Spor Tesislerinde gerçekleşen yarışmada sprint dalında yarışan 80 sporcudan 11’i Özel Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulunu temsil etti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Özel Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu müdürü Mustafa Şenel, “Ata’mız için yapılan bir koşuda iki öğrencimizin de derece almış olması bizim için apayrı bir kıvanç olmuştur. Yarışmaya katılan tüm genç sporcuları kutluyor, onları yetiştiren öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bu güzel vatanı bizlere armağan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e bu vesile ile şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.


ATA’MIZI SEVGİ, SAYGI, ÖZLEM VE MİNNETLE ANDIK

Türkiye Cumhuriyeti’ni sarsılmaz temeller üzerinde yükselten Ulu Önder Atatürk aramızdan ayrılışının 78. yılında, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında saygıyla anıldı. GKV Özel Anaokulu, GKV Özel İlkokulu, GKV Özel Ortaokulu, GKV Özel Fen ve Anadolu Liseleriyle Cemil Alevli Kolejinde düzenlenen anma törenlerinin yanı sıra GKV Özel Okulları eğitim kampüsünde genel bir anma töreni de gerçekleştirildi.

Türk ulusunu egemenliğine kavuşturan, demokratik bir düzen içinde çağdaşlaştırıp modern dünyada hak ettiği yere çıkaran Atatürk’ün 78. ölüm yıldönümü nedeniyle Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, önce saat 09.05’te kendi birimlerindeki okul bahçesinde toplandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yapılan günün anlam ve önemini belirtilen konuşmadan sonra, tören okunan şiirlerle son buldu. Saat 10.00’da Ortaokul Konferans Salonunda GKV Özel Ortaokul öğrencilerimizin hazırladıkları “İki Mustafa Kemal Vardır” adlı oratoryo sahnelendi.

Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu başkanımız Sayın Nüket Ersoy, eşi Celal Ersoy ve Kolej Vakfı Yönetim Kurulu üyelerinin de izlediği program takdirle karşılandı. Öğrencilerimiz oratoryoda dehasıyla tarihe unutulmaz bir insan olarak geçen büyük asker, büyük devlet adamı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü başarıyla canlandırdılar. 1981 yılının Unesco tarafından Atatürk Yılı olarak kabul edilmesinin öyküsü izleyenleri derinden etkiledi. Zeybeklerin, GKV çok sesli korosunun şarkılarının, şiir ve videoların yer aldığı program ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri tarafından beğeniyle izlendi.

Canlı olarak sunulan Rumeli Türküleri izleyenlerin duygulu anlar yaşamasına neden oldu. Program sonunda öğrencilerin, hazırlanan Atatürk köşesine bıraktıkları karanfillerle program son buldu. 10 Kasım’ın anlam ve hüznüne yakışan törenin bitiminde, GKV’liler Ulu Önder Atatürk’e duydukları hayranlık ve özlemi paylaştı.


GKV’LİLERDEN RENKLERLE ATATÜRK RESİM SERGİSİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında açılışı gerçekleştirilen Renklerle Atatürk Resim Sergisi büyük ilgi görüyor. Görsel sanatlar öğretmeni Emine Korkmaz ve öğrencileri tarafından düzenlenen karma sergide resimlerin yanı sıra Atatürk konulu çeşitli maketlere de yer verildi. Sergi açılışını gerçekleştiren GKV Özel Okulları Genel Müdürü Mütfit Taşlıyan Atatürk’ü anma etkinliklerinin Kasım ayı boyunca çeşitli faaliyetlerle süreceğini ifade etti.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında Atatürk’ü anma etkinlikleri çerçevesinde birçok faaliyetin yanı sıra sanatsal çalışmaları da sürdürüyor. GKV Özel Okulları Görsel Sanatlar Zümresi öğretmenleri Hayal Akman Bazoğlu, Emine Korkmaz ve Şeyma Aslantaş’ın rehberliğinde gerçekleştirilen bir birinden özgün resim sergilerine bir yenisi eklendi. GKV Özel İlkokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Emine Korkmaz ve öğrencilerin birlikte hazırladığı Renklerle Atatürk konulu karma sergide bir birinden güzel eserler yer aldı. GKV Özel Okullarında düzenlenen açılış törenine Genel Müdür Müfit Taşlıyar, Genel Müdür Yardımcıları Kasım Ateş ve Can Hoşcan ile Okul Müdürü Mustafa Şenel’in yanı sıra öğretmen ve öğrenciler katıldı. 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında kurum genelinde birçok faaliyet gerçekleştirildiğini ifade eden Genel Müdür Müfit Taşlıyar “Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78.yıl dönümünde Büyük Önderimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Hafta boyunca birçok etkinlik düzenleyerek kurumlarımız bünyesindeki okullarımızda Atatürk’ün yaşamından kesitlerin sunulduğu belgeseller, söyleşi ve etkinlikler gerçekleştirildi. Bugün Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Emine Korkmaz ve öğrencileri tarafından hazırlanan Renklerle Atatürk Resim Sergisi de etkinliklerimizi taçlandırıyoruz. Görsel Sanatlar Zümremizde görev alan Hayal Akman Bazoğlu, Emine Korkmaz ve Şeyma Aslantaş’ın rehberliğinde öğrencilerimiz bu tür etkinliklerde sanatsal faaliyetlerle de desteklemektedir. Serginin hazırlanmasında emeği geçen Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Emine Korkmaz başta olmak üzere bütün GKV ailesine teşekkür ediyorum. Atatürk’ü fikirleriyle yaşamak ve yaşatmak hepimizin ortak vazifesidir. Bu anlamda Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları bünyesindeki bütün eğitim kurumları üzerine düşenleri yapmaktadır, gelecekte de yapmaya devam edecektir” dedi. Serginin açılışından sonra öğrenciler bir birinden güzel çalışmaları arkadaşlarıyla birlikte inceleyerek günün anısına hatıra fotoğraflar çektirdi. Sergi hakkında görüşlerini açıklayan GKV Özel Okulları Görsel Sanatlar Öğretmeni Emine Korkmaz’da bu tür etkinliklerin önümüzdeki süreçlerde de devam edeceğini ifade ederek “GKV Özel Okulları Görsel Sanatlar Zümresinde birlikte görev aldığımız Hayal Akman Bazoğlu, ve Şeyma Aslantaş’la birlikte koordineli olarak öğrencilerimize sanatı bütün yönleriyle sevdirmeyi, duygularını resim ve güzel sanatlar yoluyla anlatma becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz. Sergimizde elbette öğrencilerimizin büyük emeği ve çabası oldu. Sergi açılışımız için çalışma yapan öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Atatürk’ün bir birinden farklı sülietini sunta üzerine akrilik boya tekniğiyle resmettik. Atatürk ile ilgili çalışmalarda Türkiye haritası, Anıtkabir ve Atatürk köşelerinin maketlerini yaparak sergimizde farklı bir köşe olarak değerlendirdik. Önümüzdeki süreçte de benzeri çalışmalarımız devam edecektir” dedi. Serginin Kasım ayı sonuna kadar okul fuayesinde ziyaretçiler için açık kalacağı da açıklandı.


ADIM ADIM TÜRKİYE GAZİANTEP KOLEJ VAKFI KOORİDORLARINDA

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencilerinin sosyal bilgiler dersi ünitesinde yer alan “Adım Adım Türkiye” projesi büyük ilgi gördü. Genel müdür yardımcısı Sayın Kasım Ateş’in açılışını yaptığı, ortaokul müdürü, idarecileri ve öğretmenlerinin katıldığı sergide Türkiye’nin çeşitli yörelerine ait izleri görmek etkileyiciydi. İç Anadolu’dan Karadeniz’e, Güneydoğu’dan Ege’ye kadar kültürümüzün çeşitli özellikleri yansıtılan bu sergide öğrencilerimiz de yöresel kıyafetleriyle o ruhu canlandırmaya çalıştı. Çocuklarımıza kültürümüzün zenginliğini, özelliklerini aşılamayı hedeflediğimiz bu çalışmamızda görsellerle ve somut materyallerle kalıcı hale getirmeye çalıştık. Sosyal bilgiler öğretmenimiz ve projede yer alan öğrencilerimiz böyle güzel bir projenin haklı gururu içerisinde olduklarını belirttiler.


ÇOCUK KİTABI YAZARI ÇİĞDEM GÜNDEŞ ÖZEL GAZİANTEP KOLEJ VAKFI İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ İLE BULUŞTU

Dünya Çocuk Kitapları Haftası etkinlikleri çerçevesinde yazar Çiğdem Gündeş Özel Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu öğrencileri ile bir araya gelerek atölye çalışması yaptı. Öğrenciler bir hikayenin nasıl ortaya çıktığını, karakterlerin nasıl yaratıldığını, onlara nasıl isimler verildiğini ve nihayet bir kitap isminin nasıl oluşturulduğunu tecrübeli yazarın önderliğinde yaparak yaşayarak öğrendiler. Bu hafta kapsamında açılan kitap standından öğrenciler çocuk kitapları alıp okudular. Kütüphane kullanımı konusunda teşvik edildiler. Okul duvarlarını kütüphaneden en çok emanet alınan kitapların kapak resimleri, kitaplardan alıntıların olduğu posterler süsledi.

Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu müdürü Mustafa Şenel okumanın önemine vurgu yaptığı konuşmada “Öğrencilerimizi okuyan, anlayan ve en önemlisi muhakeme eden öğrenciler olarak yetiştiriyoruz. Onların hayal gücü sayesinde ülkemiz gelişmiş ülkeler arasında yer alacaktır. Okuma ve yazar etkinliklerimiz sadece bu haftadan ibaret sözde bir etkinlik değildir. Öğretim sürecimizi hiç aksatmadan yıl boyunca bunun gibi kültürel etkinlikler yaparak öğrencilerimizin kültürlü vatandaşlar olarak yetişmeleri için çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.

Sayın Çiğdem Gündeş’e eğitim programlarına sağladığı katkı için de ayrıca teşekkür etti.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFINA YÜZMEDE 6 ALTIN MADALYA

Gaziantep Şehitkâmil Belediyesi tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen Geleneksel Kulüplerarası Cumhuriyet Kupası Yüzme Yarışlarına katılan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencilerinden Bedri Yapar ve İsmail Kara üçer altın madalya alarak okullarına toplam altı altın madalya kazandırdılar.

Şehitkâmil Belediyesi tarafından bu yıl beşinci kez düzenlenen Geleneksel Kulüplerarası Cumhuriyet Kupası Yüzme Şampiyonası büyük ilgi gördü. 500'ün üzerinde lisanslı sporcunun katıldığı şampiyonaya GKV Özel Liseleri öğrencilerinden Bedri Yapar 50 m kelebek, 200 m karışık ve 50 m karışık bayrak kategorilerinde 3 altın madalya; İsmail Kara ise 50 m, 100 m, 200 m serbest kategorilerinde 3 altın madalya kazanarak toplamda altı altın madalya ile okullarını en iyi şekilde temsil ettiler. Yüzme şampiyonu öğrencilerini kutlayan GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş ve GKV Özel Liseleri Müdürü İsmet Tiryaki okul sporlarının gerek ferdi gerekse takım oyunlarında uygulandığı Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında yetenekli öğrencilerin en iyi şekilde yetiştirilmesi için gerekli çabanın gösterildiğini ifade ettiler.


KOLEJLİLERDEN, ORGAN BAĞIŞINA DESTEK SERGİSİ

Organ nakli haftası nedeniyle Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında organ nakline dikkat çekmek için çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bu bağlamda açılan 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası resim sergisi büyük ilgi gördü.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında belirli gün ve haftalara yönelik etkinlikler devam ediyor. Son olarak 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeniyle yapılan resim sergisi ve GKV Özel İlkokulu öğrencilerinin sergiye tişört boyama etkinliği ile interaktif olarak katılması dikkat çekti.

Sağlığın insan yaşamındaki rolünün küçümsenemeyecek kadar büyük olduğuna dikkat çeken Özel Gaziantep Kolej Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş yaptığı değerlendirmede “Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu öğrencileri bu etkinlikler sayesinde hem öğreniyor hem de bilinçleniyorlar. Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu öğrencileri dostluk, sevgi, güven, fedakarlık gibi global insani değerleri interaktif olarak hazırladığımız belirli gün ve haftalar etkinliklerimiz ile öğreniyorlar. Hazırladığımız bu sergiler sayesinde Özel GKV İlkokulu öğrencilerimizin empati duygularının da geliştirilmesi hedefleniyor. Öğrenciler hem eğleniyorlar hem de insani ve bilişsel açıdan kendilerini geliştiriyorlar. Öğrencilerimizi yaşamın her alanında yetiştirmek, onların farkındalıklarını artırmak ve onlara sevgi, saygı, arkadaşlık, fedakarlık gibi yaşamın gerçek anlamlarını kazandırmak bir eğitim kurumu olarak en önemli vazifelerimizdendir. 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası Etkinlikleri ile Organ naklinin anlamı ve önemini anlatmak ve organ bağışı konusunda farkındalık oluşturabilmek adına çeşitli faaliyetlerde bulunmaktayız. ” dedi.

Büyük ilgi gören serginin ardından öğrenciler sergi çalışması yapan öğrenciler ile günün anısına hatıra fotoğraflar çektirdi.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU REHBERLİK ETKİNLİĞİ

Öğrencilerimizin TEOG sınavına yönelik yoğun çalışma süreci devam ederken, onlarda oluşabilecek “Motivasyon Kaybı” ve “Kaygı Duygusunun Gelişmesi” sorunlarını etkili bir şekilde çözmeyi amaçlayan GKV Özel Ortaokulu Rehberlik Birimi ve branş öğretmenlerimizin de katkı sağladığı “KAYGI YÖNETİMİ VE DİKKAT DAĞINIKLIĞINI ENGELLEYİCİ FAKTÖRLER” konulu seminer sunuldu.

02.11.2016 Çarşamba günü İnteraktif bir teknikle uygulanan seminerin birinci bölümünde öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz salona oval ve sarmal bir yerleşim düzeni ile oturtulmuş, kaygı ve dikkatle ilgili farklı problemler yaşayan öğrencilerimizden bir örneklem grup seçilmiştir. Seminerin ikinci bölümünde örneklem grubun sınav öncesi ve sonrası yaşadığı problemler sorulmuş, bu sorunlara yönelik çözüm önerileri öğrencilerimize interaktif olarak aktarılmıştır. Çözümlere yönelik olarak öğretmenlerimizin de yorumları alınmıştır.

Bu yöntemle öğrencilerimiz kişisel sandıkları bazı sorunların aslında ortak sorunlar olduğunu fark ederek ön yargılarından kurtulmuşlardır. Son bölümde öğrencilerimize onlara olan inancımızın tam olduğu mesajı verilmiş ve iyi temennilerde bulunulmuştur. Sunumun sonunda teşekkürlerini ileten GKV Özel Ortaokul öğrencileri salondan mutlu gözlerle ayrıldılar.


ÖZEL GAZİANTEP KOLEJ VAKFI İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ TİYATRO SAYESİNDE HEM ÖĞRENİYOR HEM DE EĞLENİYORLAR

Özel Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu öğrencileri dostluk, sevgi, güven gibi global insani değerleri tiyatro oyunları ile öğreniyorlar. Tiyatro sayesinde empati duygularının da geliştirilmesi hedefleniyor. Öğrenciler hem eğleniyorlar hem de sanatsal ve bilişsel açıdan kendilerini geliştiriyorlar.Konu ile ilgili açıklama yapan Özel GKV İlkokul Müdürü Mustafa Şenel “Öğrencilerimizi güzel sanatların her alanında yetiştirmek, onların farkındalıklarını artırmak ve onlara sevgi, saygı, arkadaşlık gibi yaşamın gerçek anlamlarını kazandırmak bir eğitim kurumu olarak en önemli vazifelerimizdendir. Tiyatro bu anlamda en etkili sanat dallarının başında yer almaktadır. Öğrencilerimiz seyrettikleri oyunlara interaktif olarak katılım da sağlamaktadır.” dedi.


MİNİK ÇAĞA’NIN SATRANÇ BAŞARISI

Kahramanmaraş’ta düzenlenen Satranç Turnuvası'nda Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu birinci sınıf öğrencisi Çağan Tütüncüler üçüncü oldu.

Kahramanmaraş Satranç İl Temsilciliği tarafından 29 Ekim CumhuriyetBayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen turnuvada Kolej Vakfı Özel İlkokulu birinci sınıf öğrencisi Çağan Tütüncüler il üçüncülüğü elde etti.

Satranç sporunu çok sevdiğini ifade eden Çağan Tütüncüler, Gaziantep dışındaki turnuvaları da yakından takip ederek katılmaya çalıştığını, en büyük hedefinin önümüzdeki dönemlerde Türkiye şampiyonlarında oynamak olduğunu söyledi.


SATRANÇ ŞAMPİYONU GKV’LI HASAN’A BOYU KADAR KUPA

Gaziantep Satranç İl Temsilciliği ve Caffeeshop iş birliğiyle gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Satranç Şenliğine katılan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencisi Hasan Demir Gedikkaya kategorisinde turnuva şampiyonluğunu kazanarak boyu kadar kupasını aldı.

Akademik başarılarıyla dikkat çeken Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri sosyal, kültürel ve sportif alanlardaki başarılarını da sürdürüyor. Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Gaziantep Satranç İl Temsilciliği ve Caffeeshop iş birliğiyle gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Satranç Şenliğine katılan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu Gezgin Penguenler Sınıfı öğrencisi Hasan Demir Gedikkaya kategorisinde birinci oldu.

Düzenlenen törenle şampiyonluk kupasını alan minik öğlenci adeta boyunda büyük bir kupaya sahip oldu. GKV Özel Okulları öğrencilerinin takım sporlarında olduğu gibi bireysel sporlarda da yeteneklerini sergileyerek birçok başarıya imza attıklarını ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş, “Öğrencimizi kutluyoruz. Öğrencimizin yetiştirilmesinde büyük çabalar sarf eden ailesi ve satranç antrenörümüz Süleyman Okan başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyor önümüzdeki süreçlerde daha büyük başarılara imza atmasını bekliyoruz” dedi.Minik şampiyon kupa sevincini ailesi ve öğretmenleriyle paylaştı.


ÖZEL GAZİANTEP KOLEJ VAKFI İLKOKULU DEMOKRASİ EĞİTİMİNİ VE ÖĞRENCİ MECLİSİ SEÇİMLERİNİ BAŞARIYLA TAMAMLADI

Demokrasi kültürünün önemli bir parçası olan Öğrenci Meclisi seçimi 27 Ekim Perşembe günü Özel Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu’nda başarıyla tamamlandı. Cumhuriyet bayramının arifesinde yapılan okul temsilcisi seçimlerinde öncelikle sınıflar düzeyinde sınıf temsilcileri seçildi. Seçilen sınıf temsilcileri okul temsilciliği ve yardımcılığına aday olmaya hak kazandılar. Adayların açıklanmasının ardından öğrenciler hazırladıkları afişler ve sınıf içi çalışmalar ile kendilerini tanıttılar. 27 Ekim 2016 Perşembe günü 2, 3 ve 4. Sınıf öğrencileri sandık başına giderek belirledikleri adaylar için oy kullandılar.

Okul Meclisi Başkanlığı seçimlerinde 426 oy kullanıldı. Seçimler sonucunda 197 oy ile Okul Temsilcisi 4. sınıf öğrencisi Ayşe Derin Tekerekoğlu,  132 oy ile de Okul Temsilcisi Yardımcısı 3. sınıf öğrencisi Yağız Bayrak oldu. 28 Ekim Cuma günü yapılan törende Özel Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu Müdürü Mustafa ŞENEL, seçim sonuçlarını açıklayarak adayları tebrik etti. Mustafa ŞENEL, yaptığı konuşmada “Cumhuriyet bize Büyük Önder Atatürk’ün ifade ettiği gibi ‘Fikri hür, vicdanı hür ve irfanı hür’ bireyler yetiştirmek için çok büyük bir fırsat vermiştir. Cumhuriyet bize demokrasi geleneğinde yaşam, seçme ve seçilme hakkı vermiştir. 15 Temmuz 2016 tarihinde vatandaşlarımızın darbeye karşı göstermiş olduğu refleks bizim artık demokrasiyi ve Cumhuriyeti özümsemiş olduğumuzun kanıtıdır. Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz için can veren tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.” diyerek,  seçim süreci boyunca çalışmalarını titizlikle yürüten seçim kurulu üyesi öğrenciler, aday öğrenciler ve emeği geçen tüm öğretmenlere teşekkür etti.


GKV’LİLER ATATÜRK’Ü VE CUMHURİYET KADINLARINI CANLANDIRDI

GKV Özel Liseleri öğrencileri tarafından sahnelenen Cumhuriyet ve Cumhuriyet Kadınları Oratoryosu büyük ilgi gördü. Cumhuriyetin kuruluşu ve ilk yıllarında kadınlara verilen haklarla kadınların toplum içerisinde ki statülerinin gelişmesini anlatan oratoryo izleyenleri adeta büyüledi. GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının bir birinden farklı etkinliklerle kuruma bağlı bütün eğitim kurumlarında hafta boyunca kutlandığını ifade etti.

Cumhuriyetin kuruluşunun 93.yıl dönümü etkinlikleri kapsamında birbirinden farklı faaliyetlerle Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları kutlamalara adeta damgasını vurdu. GKV Özel Liseleri öğrencileri tarafından sahnelenen Cumhuriyet ve Cumhuriyet Kadınları Oratoryosu büyük ilgi görürken etkinlik kapsamında liseli öğrenciler tarafından sahnelenen vals gösterileri de ayakta alkışlandı. Bayrak gösterileri sırasında duygusal anların yaşandığı gösteriler öncesi Cumhuriyetle ilgili konuşma yapan GKV Özel Liseleri Müdürü İsmet Tiryaki 15 Temmuz’un millet tarafından Cumhuriyetin ikinci kez tescillendiği, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun bir kez daha dünyaya haykırıldığını ifade etti. Tiryaki yaptığı konuşmasında “15 Temmuz gecesi demokrasi ruhuyla sokaklara dökülen ve bu uğurda canlarını seve seve veren yüzlerce şehidimizi, asla unutmadık ve unutturmayacağız. Kahramanca hareket eden bir neslin evlatları olarak siz gençlerin yapması gereken ise Başkomutanımız Mustafa Kemal’in açtığı bu aydınlık yolda ülkemizi daha modern, daha çağdaş bir düzeye çıkarmak için dürüstçe çalışmak, bilim ve araştırmalar neticesinde ülkemizi daha da ileri medeniyetler seviyesine yükseltmektedir. Şimdi ise bu bağımsızlık ve milletimizin demokrasisine tam olarak sahip çıkmanın vaktidir. Özellikle içinde bulunduğumuz konjonktürde bu sahiplenmeye çok daha fazla ihtiyacımız vardır çünkü hain darbe girişimi 15 Temmuz’un üzerinden daha 3 ay gibi kısa bir süre geçmiş Türk halkı 246 demokrasi şehidinin acısını içimizde yaşamıştır. Bu törenle birlikte Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e, tüm şehitlerimize ve demokrasi şehirlerimize tekrar rahmet diliyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından GKV Özel Liseleri öğrencilerinin sahnelediği Cumhuriyet ve Cumhuriyet Kadınları Oratoryosunda Cumhuriyetin kuruluş öyküsünün dramatize edilmesiyle birlikte Cumhuriyetin en önemli kazanımları arasında yer alan demokrasiyle birlikte insanlar arasında sağlanan eşitlik ve kadınlara verilen yeni haklar gözler önüne serildi.

Cumhuriyetin ilk yıllarında birçok meslekte isimlerini başarıyla duyuran Cumhuriyet kadınlarının da canlandırıldığı gösterilerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te askeri üniformaları içerisinde canlandırıldı. Etkinlik kapsamında Cumhuriyet gençleri tarafından sahnelenen vals gösterisinin ardından bayrak gösterileri izleyicileri adeta coşturdu. Milli marşlar eşliğinde gerçekleştirilen bayrak gösterilerinde GKV Özel Okullarının tamamı al kırmızı renklerle donatıldı. Cumhuriyet kutlamaları kapsamında bir birinden farklı etkinliklerin ay sonuna kadar devam edeceği de açıklandı.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI'NDA CUMHURİYET COŞKUSU

Cumhuriyetin kuruluşunun 93.yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştiren öğrencileri sergiledikleri muhteşem tabloyla göz kamaştırdı.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencilerinin büyüleyen Cumhuriyet yürüyüşü büyük ilgi gördü. GKV Özel Okulları eğitim kampüsünde bando takımı eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşe okul öncesi eğitim öğrencileriyle ilkokul ve ortaokul öğrencileri de katıldı. Bayraklarla donatılan kurumda öğrencilerin ellerindeki bayrak ve dövizlerle yürüyüşü alkışlanırken minik öğrencilerin heyecanları gözlerden kaçmadı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinin hafta boyunca devam edeceğini ifade eden Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93.yıl dönümünü bütün kurumlarımızda coşkuyla kutluyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz Cumhuriyet Yürüyüşümüze yaklaşık bin beş yüz öğrencimiz katıldı. Bando eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşte öğrencilerimizin de en az bizler kadar heyecanlı oluşu ve yürüyüşteki heyecanları dikkat çekti. Cumhuriyet Bayramıyla ilgili kurumlarımızın bütün birimlerinde bir birinden farklı etkinlikler, söyleşiler ve etkinlikler gerçekleştirilecektir” dedi.Cumhuriyet Yürüyüşünde izleyenlerin alkışlarını alan öğrenciler kendileri için düzenlenen farklı etkinlikleri de yakından takip ederek Cumhuriyet ve kazanımlarıyla ilgili faaliyetlere katıldılar.


GKV’Lİ MİNİKLERE İLK DEMOKRASİ DERSİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları anaokulu öğrencileri izleyecekleri filmleri yapılan seçimle belirleyerek ilk demokrasi dersini aldılar.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları anaokulu öğrencileri izleyecekleri filmleri yapılan seçimle belirleyerek ilk demokrasi dersini aldılar. GKV Özel Anaokulu Müdiresi Gökçen Bulut Cumhuriyetin kazanımlarının öğrencilere uygulamalı olarak anlatıldığını “Oyunu ver Filmini İzle projesiyle ilk kez sandık başına gidildiğini belirterek “Öğrencilerimiz film saatlerinde izleyecekleri filmleri sandık başına giderek verdikleri oylarıyla belirledi” dedi.Öğrenciler izleyecekleri çizgi filmi oy vererek seçtiler.

Cumhuriyet haftası etkinlikleri kapsamında bir birinden farklı etkinliklerle öğrencilere cumhuriyetin kazanımları ve demokrasinin önemini anlatan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında anaokulu öğrencileri seçim sandığına gitti. Öğrenciler izleyecekleri çizgi filmler verdikleri oylarla belirleyerek en çok izlemek istedikleri filmleri Oyunu ver Filmini İzle Projesi kapsamında belirlediler. Bir birlerinin görüşlerine büyük saygı gösteren öğrenciler seçim sonucu belirlenen filmleri birlikte izleyerek sinema izleme keyfini de sürdüler. GKV Özel Anaokulunun Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinin öğrencilere çok şey kazandırdığını ifade eden Okul Müdiresi Gökçen Bulut “Cumhuriyetin kazanımları ve demokrasinin önemini farklı etkinlikler ve projelerle küçük öğrencilerimize anlatıyoruz. Son olarak haftanın belirli günlerinde uygulanan sinema saati kapsamında öğrencilerimizin izlemek istedikleri filmleri sandıkla belirlemesi için seçim yaptık. Oyunu ver Filmini İzle Projesi kapsamında seçim öncesi filmlerin afişleriyle tanıtımları yapıldı. Her filme bir renkle gösterildi. Sandığa giden öğrencimiz tıpkı seçimlerde olduğu gibi kabine girerek izlemek istediği filmin belirlenen rengini zarfa koyarak sandığa attı. Oy kullandığını belirlemek izinde isminin karşısına parmak izini basarak oyunu kullandığını gösterdi. Bu güzel uygulamayla çoğunluğun verdiği karara uyulması gerektiğini ve seçimlerde nasıl oy kullanıldığını öğrenmiş oldular. Buna benzer uygulamalarımız önümüzdeki günlerde de devam edecektir. Cumhuriyet haftası etkinliklerimiz bu yıl bir birinden farklı çalışmayla hafta boyunca sürecektir” diye konuştu.Minik GKV’liler yapılan seçimlerin ardından seçimde en çok oyu alan filmleri birlikte izleyerek gönüllerince eğlendiler.


GKV’Lİ SPORCULARDAN FADILOĞLU’NA TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nu ziyaret eden Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrenci ve idarecileri, eğitime, eğitim kurumlarına, spora ve sporculara sağlanan desteklerden dolayı teşekkür etti.

Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıldönümü ve Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde Şehitkamil Belediye Başkanlığınca organize edilen 4. Geleneksel Basketbol Cumhuriyet Kupası’nda ikinciliği elde eden Gaziantep Kolej Vakfı Basketbol Takımı sporcu ve antrenörleriyle GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, Genel Müdür Yardımcıları Kasım Ateş ve Can Hoşcan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nu ziyaret etti.

Sporcuları karşısında gören Fadıloğlu mutluluğunu dile getirerek belediye olarak sporu ve sporcuyu desteklediklerini bütün sporlara yönelik gerekli alt yapıyı oluşturduklarını ifade ederek Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının yarım asırdan fazla eğitim öğretime destek verdiğini ve bünyesindeki spor takımlarıyla gençlerin spor alanında önemli başarılara imza attığını sözlerine ekledi.

Birçok konuda Şehitkamil Belediyesinden önemli destekler aldıklarını ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar’da Fadıloğlu’na teşekkür ederek “Şehitkamil Belediyesinin eğitim başta olmak üzere eğitim kurumlarına ve özellikle spora verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Turnuvalar sırasında sporcularımıza sağlanan imkanlar bizleri için önemli olmuştur. Önümüzdeki süreçlerde takımlarımız her zaman olduğu gibi zirvedeki yerini alırken diğer eğitim kurumlarımıza da örnek olmaya devam edecektir. Öğrencilerimiz ve sporcularımız adına sağladığınız destekler ve sportif organizasyonlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.

GKV Özel Okulları basketbol takımı sporcuları da turnuva sürecinde yaşadıklarını ve sporla ilgili gelecekteki planlarını Fadıloğlu ile paylaşarak desteklerinden dolayı teşekkür ettiler. Ziyaretin ardından sporcularla hatıra fotoğraf çektiren Rıdvan Fadıloğlu’na GKV Özel Okulları Basketbol takımının bir forması hediye edildi.


GKV’LİLER BİLİŞİM TEKNOLOJİSİNİ MERCEK ALTINA ALDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencileri, bilişim teknolojilerini mercek altına alarak kendi programlarını ve yazılımlarını yapabilmek için kodlama öğreniyor.

Özel Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu öğrencileri bilişim teknolojileri dersinde kodlama yapmayı öğrenerek yazılım programlama konusunda küçük yaşlarda farkındalık kazanıyor.

Okul Müdürü Mustafa Şenel, ilkokul birinci sınıftan itibaren öğrencilere kodlama eğitimi verildiğini belirterek, şöyle dedi:

"Z kuşağı öğrencilerini çağa en uygun bir şekilde yetiştirmek üzere öğretim programını tasarlamaktadır. Kodlama dersi ile öğrencilerimizin bilişimsel ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştiriyor, Matematik, Fen Bilimleri gibi müfredatlar arası disiplinlerle bağlantı kurarak gerçek yaşam sorunlarına çözümler üretiyoruz."


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU SANDIK BAŞINA GİTTİ VE OKUL MECLİSİNİ SEÇTİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu sandık başına gitti ve Okul Meclisini seçti. 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı Okul Meclis Başkanlığı Seçimleri 19.10.2016 tarihinde yapıldı.

Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi; öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoş görü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, millî ve manevî değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi; öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması; katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amaçlanan okul meclis başkanlığı seçimi okul seçim kurulu tarafından takvim çerçevesinde gerçekleştirildi. Yapılan seçimde 5,6,7 ve 8. Sınıf temsilcilerinden oluşan 26 aday yarıştı. Tüm öğrencilerin oy kullandığı seçimde 7. Sınıf öğrencisi Batuhan Özçil aldığı oylar ile 2016-2017 Eğitim öğretim yılı için Okul meclis başkanı seçildi.


GKV ÖZEL LİSELERİNDE DEMOKRASİ ULGULAMASI

19.10.2016 tarihinde Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liselerinde büyük bir seçim heyecanı yaşandı. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anadolu Lisesi, Fen Lisesi Ve Cemil Alevli Kolejlerinde ayrı ayrı yapılan çalışmalarında her okul kendi okul öğrenci meclis başkanını seçti. GKV Özel Liselerinde her yıl yapılan seçimler bu sene daha heyecanlı geçti.

Öncelikle her sınıf kendi içinde gizli oy açık tasnif sistemi ile sınıf öğrenci temsilcisini seçti. Sonra her üç okuldan toplam 25 öğrenci okul meclis başkanlığı için aday oldular. Sonrasında bazı adaylar diğer adayları desteklemek amacıyla adaylıktan çekildiler. En son yedi aday kalan öğrenciler çok etkili bir seçim kampanyasından sonra 19 Ekim günü sandıkta yarıştılar.

Büyük bir katılımın geçtiği seçim yarışında GKV Özel Anadolu Lisesinden A10C sınıfı öğrencisi Babür Sayın 287 geçerli oyun 137’sini alarak Okul Öğrenci Meclis Başkanı olmuştur. A11C sınıfından Osman Kaplan 67, A11A sınıfından Beste Serin 65 ve A10A sınıfından Mehmet Utku Çolak 18 oy almışlardır. GKV Özel Fen Lisesinde ise F10B öğrencisi Deniz Ali Turan 238 geçerli oyun 133’ünü alarak meclis başkanı olmuştur. F11B sınıfı öğrencisi Berkin Çupurbaş ise 105 oy almıştır. GKV Özel Cemil Alevli Kolejinde ise C10A öğrencisi Alara Özaslan 38 geçerli oyun 32’sini alarak meclis başkanı olmaya hak kazanmıştır.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri ve adayları, bu seçim sürecinde de demokrasi kültürünü ne kadar içselleştirdiklerini göstermişlerdir. Bu üç meclis başkanı hemen toplantılarını yaparak kendi yönetimlerini oluşturmuşlar ve icraatlara başlamışlardır.


GKV’Lİ FUTBOLCULARDAN BÜYÜKŞEHİR GAZİANTEP SPOR'A DESTEK

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu futbol takımı sporcuları Büyükşehir Gaziantep Spor oyuncularını antrenmanda ziyaret ederek antrenmanları izleyip çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Gaziantep’te birçok spor dalında sporcuya sahip olan GKV Özel Okulları ilk kez kurulan futbol takımıyla da bu sporda da 2016-2017 eğitim öğretim yılında iddialı olacak. Minik sporcular profesyonel ligde oynayan ve Gaziantep’in gururu haline gelen Büyükşehir Gaziantep Spor Kulübü oyuncularını antrenmanlarında ziyaret ederek bir süre çalışmaları izlediler. Daha sonra sporcularla bir araya gelen minik futbolcular merak ettikleri soruları sporcularla paylaştı. GKV Özel Okullarının okul sporlarına büyük önem verdiğini ifade eden GKV Özel Okulları Spordan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Can Hoşcan bugüne kadar özellikle salon sorularında ulusal başarılara imza atan GKV Özel Okullarının yeni eğitim öğretim döneminde takımları arasına futbolu da aldığını kaydederek “GKV Özel Okulları okul sporlarının etkin yer aldığı kurumların başında gelmektedir. Gerek takım gerekse bireysel sporlarda faaliyet gösteren okullarımız bu yıl ilk kez kurulan futbol takımı ile bu spor dalında da iddiasını ortaya koyacaktır. Bugün takım sporcularımızla birlikte Büyükşehir Gaziantep Spor takımını sahada antrenman sırasında ziyaret ettik. Sporcularımız hem antrenmanı izledi hem de futbol ile ilgili merak ettikleri birçok sorunun yanıtını profesyonel sporculardan aldı. Önümüzdeki günlerde Büyükşehir Gaziantep Belediye Spor takımını okullarımızda ağırlayacağız. Takımımız bu yıl okul takımlarının katılacağı Gençlik Spor İl Müdürlüğünün düzenleyeceği ve Gaziantep’te ki tüm okulların katılacağı liğ ve eleme usulü yapılacak turnuvalara katılacaktır. Temel amacımız öğrencilerimizin yetenekleri doğrultusunda spor dallarında yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olmak ve onların sürekli spor yapan bireyler haline gelmesini sağlamaktır” dedi.


GKV’Lİ SATRANÇÇI KUTAY SAKMAK İL BİRİNCİSİ OLDU

Gaziantep Satranç İl temsilciliği ve Şehitkamil Belediyesi tarafından 15 - 16 EKİM 2016 tarihlerinde Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde gerçekleştirilen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı satranç turnuvasında Gaziantep genelinden yaklaşık 270 öğrenci ve sporcunun oynadığı turnuva iki gün sürdü.Şehitkamil belediyesi bu yıl ödül olarak Her kategoride ilk 3 dereceyi alan sporculara Kupa, madalya ve özel satranç takımı verecektir. Ayrıca 1.olan sporculara,  şampiyonluk tişörtü.Dereceye giren başarılı satranççımız ödülünü 18 Ekim 2016 Salı günü saat 18.00 de Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenecek olan törenle alacaktır. 

7 YAŞ GENEL KATEGORİSİİL BİRİNCİSİ: KUTAY SAKMAK     2 / E


GKV ÖZEL ANAOKULU ÖĞRETMENLERİ GRUP ÇALIŞMASINDA

Anaokulu, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanı Ayşe Duygu Kılıç tarafından anaokulu öğretmenlerimize " Devinimsel Grup Çalışması "uygulandı.  Bu çalışmayla öğretmenlerimiz; empati, iletişim, dikkat toplama ve motivasyonla ilgili bir çok konuda duyarlılık kazandılar. Öğretmenler, gün sonunda rahatlamış ve motive olmuş olarak evlerine döndüler. Okulumuz Genel Müdür Yrd. Kasım Ateş,  GKV Özel Okulları olarak bu tür öğretmen eğitimlerine önem verildiğini, ilerleyen zamanlarda etkinliklere devam edileceğini dile getirdi.


GKV’Lİ OLMAK

GKV Özel Ortaokulu rehberlik servisince okulumuz öğrencilerine yönelik  “Gkv’li Olmak ve Hedeflenen İlkeler” konulu sunum yapılmıştır. 10.10.2016 tarihinde 5. Sınıflara Nevra Bal, 11.10.2016 ve 12.10.2016 tarihinde 6 ve 7. Sınıflara Bilge Kılıç tarafından verilen sunum, 13.10.2016 tarihinde de 8. Sınıf öğrencilerimize Orhan Kemal Tellal tarafından sunularak tüm ortaokul öğrencilerimizin kolej ruhunu soluması planlandı.

Sunumda öncelikle okulumuzun misyonu vizyonu kuruluş ilkeleri belirtilmiş, 53 yıllık köklü tarihinden ilk açılan kolej sınıfları, ilk mezuniyet töreni görsellerle desteklendi.

Daha sonra GKV öğrencilerinde farkını gösteren hedeflerini belirlemek, sorgulayan ve düşüncelerini özgür olarak ifade etmek, özgüven sahibi olmak, yaşamının lideri olmak, dürüst, güvenilir ve adil olmak vb gibi ilkelerden söz edildi.

Son olarak GKV Mezunlar Ofisi ve yapılan çalışmalar aktarıldı. Geçtiğimiz yıl okulumuzda yapılan mezunlar buluşmasından fotoğraf ve video görsellerini izleyen öğrencilerimizin yüzünden heyecan ve mutlulukları okundu. Soru -cevap alınarak sunuma son verildi.


GKV VELİLERİ, HASTANEDE AŞURE DAĞITTI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları’ndan bir grup birinci sınıf velileri Onkoloji Hastanesin’deki hastalara, yakınlarına, doktor, hemşire ve görevlilere aşure dağıttı.

Gaziantep Üniversitesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en önemli ihtisas hastanelerinden birisi olan Onkoloji Hastanesi’ni ziyaret eden Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları’ndan bir grup birinci sınıf velileri hastalara ve yakınlarına, doktor, hemşire ve görevlilere aşure dağıtıp moral verdi.

GKV’li veliler hastanede yatan çocuk hastalara da çeşitli hikaye kitapları dağıttı. Veliler çocuklarla sohbet edip onların sorunlarını dinledi.Hastanede görev yapan personelin yoğun ilgi gösterdiği GKV’li Veliler önümüzdeki dönemler de de çeşitli etkinlikler gerçekleştireceklerini ifade etti.


9. SINIFLAR VELİ TANIŞMA ve BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Saat 16.30’da başlayan kokteylin ardından velilerimiz sınıflara alınmıştır. Sınıf rehber öğretmenleri ile tanışmanın ardından, GKV Özel Liseleri müdürü Syn İsmet Tiryaki ve 9. Sınıflar müdür muavini syn Ülkü Ulutaş okulumuzdaki genel işleyiş hakkında bilgilendirme yapmıştır. Saat 18.15’e dek süren toplantıda, velilerimiz tüm branş öğretmenleri ve mentör öğretmenleri ile tanışarak ve sorularını sorma fırsatı bulmuştur.


“YGS-LYS BİLGİLENDİRME SEMİNERİ”

12. Sınıf velilerimize “YGS-LYS Sınav Sistemi” en sade ve anlaşılır bir dille anlatılmıştır. Bu sistemin öğrencinin meslek seçimi konusunda net karar vermesine olanak tanıdığının önemi vurgulanmıştır. Ayrıca “Üniversiteye hazırlanan öğrenci velisi olmak”, “Yanlış anne ve baba tutumları”, “Sınava hazırlanan öğrenci psikolojisi” ve “Ne yapmalıyız” gibi konulara da yer verilmiştir. Velilerimizden gelen soru-cevaplarla seminerimiz sona ermiştir.


11. SINIF VELİLERİMİZ İÇİN LYS-YGS SİSTEMİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

13 Ekim 2016 Perşembe günü 11. Sınıf velilerimize “YGS-LYS Sınav Sistemi” sade ve anlaşılır bir şekilde anlatıldı. Bu sistemin öğrencinin meslek seçimi konusunda net karar vermesine olanak tanıdığının önemi vurgulandı.  Ayrıca “Üniversiteye hazırlanan öğrenci velisi olmak”, “Yanlış anne ve baba tutumları”, “Sınava hazırlanan öğrenci psikolojisi” ve “Ne yapmalıyız” gibi konulara da yer verildi.  Velilerimizden gelen soru-cevaplarla seminerimiz sona erdi.


ÖZEL GAZİANTEP KOLEJ VAKFI İLKOKULU’NUN TEMİZ VE SAĞLIKLI ÖĞRENME ORTAMI “BEYAZ BAYRAK” İLE TESCİLLENDİ

Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği Halk Sağlığı Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü denetim elemanlarınca yapılan denetimde Özel Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu temizlik ve hijyen kurallarına uygun bulunduğundan Beyaz Bayrak almaya hak kazandı.

Konu ile ilgili açıklama yapan okul müdürü Mustafa Şenel, “Üç yıl geçerliği olan Beyaz Bayrak ödülü ile Özel Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu tüm paydaşları için en sağlıklı ve hijyenik öğrenme-öğretme ortamı sunmak hususunda gösterdiği hassasiyetin karşılığını almıştır. Öğrencilerini her bakımdan en iyi şekilde yetiştirmeye çalışan bir okulun öncelikli görevlerinden biri onların sağlığını düşünmek ve gereken tedbirleri almak olmalıdır.” dedi.


10. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

12 Ekim 2016 Çarşamba günü saat 16.00 ile 17.30 arası GKV Özel Liseleri 10. Sınıfların veli bilgilendirme toplantısı yapıldı. GKV Özel Okullarının kısa bir tanıtımının ardından sınıf rehber öğretmenleri ve mentör öğretmenler velilerimizle tanıştırıldı. Md. Yrd. Ferhat Köreken veli-öğrenci ve okulun hak ve sorumluluklarından bahsederek bazı önemli okul kurallarımızı hatırlattı. Ardından lise rehber öğretmeni Tuğçe Çayırgan tarafından Ders Çalışma Alışkanlıkları konulu bir sunum yapıldı. Velilerimiz bu bilgilendirme toplantısının çok verimli olduğunun belirterek yönetici ve rehber öğretmenlere çok teşekkür etti.


GKV ÖZEL OKULLARINDA TAŞIMACILIK HİZMETİ SUNAN ŞEVKET AKSÜT'Ü KAYBETTİK

1972 yılında bu yana tam 44 senedir GKV Özel Okullarında taşımacılık hizmeti sunan Şevket AKSÜT'ü kaybettik.

Tüm GKV ailesinin başı sağ olsun. Saygıyla ve hüzünle anıyoruz..


6. SINIF GKV ÖĞRENCİLERİNİN HÜCRE MODELLERİ SERGİSİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 6. sınıf öğrencilerimiz 11-12 Ekim 2016 tarihlerinde fen bilgisi öğretmenleri Neslihan ÇAKIR ve Ela SAYİNER eşliğinde, bitki ve hayvan hücrelerini daha iyi tanımak için uygulamalı ve eğlenceli bir etkinlik gerçekleştirdiler.Bitki ve hayvan hücrelerini çeşitli malzemeler kullanarak görselleştiren öğrencilerimiz hazırladıkları çalışmaları GKV Sergi Salonu’nda sergilediler. Yoğun ilgi gören sergide, ortaokul öğrencileri hücreleri görsel malzemelerle tanıdı. Maketleri hazırlarken oldukça eğlenceli zaman geçiren öğrencilerimiz, yapmış oldukları modellerle hücre ve hücrenin özelliklerini öğrenmenin yanı sıra, bitki ve hayvan hücreleri arasındaki farkı da görmüş oldular.


GKV’DE İNGİLİZCE ETKİLİ ÖĞRETME TEKNİKLERİ SEMİNERİ

Okulların açılmasının ardından akademik çalışmalara paralel olarak sosyal, kültürel ve sanatsal çalışmalarını da arttıran Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğretmenlere yönelik çeşitli hizmet içi eğitim çalışmalarıyla da eğitim alanında meydana gelen yeniliklerin öğretmenler tarafından kavranmasını sağlıyor. İngilizce öğretmenlerine yönelik GKV Yabancı Diller Direktörü Cristina GÜLTEKİN tarafından gerçekleştirilen Etkili Öğretim Workshop Çalışması büyük ilgi görürken etkinliklere katılan öğretmenlere sınıf içerisinde uygulayacakları yöntemler anlatıldı.


GKV SON BAHAR OLİMPİYATLARI DOLUDİZGİN

2016-2017 eğitim öğretim yılının Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları sportif faaliyetleri içerisinde ki en önemli etkinliği olan Sonbahar Olimpiyatları büyük bir heyecanla devam ederken değişik spor dallarındaki yeteneklerini sergileyen öğrencilerin heyecanları görmeye değer. Kaybedenin olmadığı etkinliklerde yetenekli sporcuların belirlenmesi yönündeki çalışmalar da devam ediyor. Beden Eğitimi Öğretmenleri Mehmet Altan ve Recep Öztürk ile bu kareleri bizlere ulaştıran Elif Yılmaz Özdemir a sonsuz teşekkürler.


GKV’Lİ MİNİKLERİN HAYVAN SEVGİSİ

Hayvanların türleri ne olursa olsun birer canlı olduğunu ve her canlının yaşama hakkı bulunduğunu ifade eden Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının minik öğrencileri Resim Öğretmenleri Emine Korkmaz rehberliğinde hazırladıkları hayvan maskelerini yüzlerine takarak hayvan sevgilerini gözler önüne serdiler.


YENİ NESİL ADLI ÖYKÜ GKV’Lİ ELİF’E ÖDÜL GETİRDİ

Millî Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, 81 ilde öğrencilerin Avrupa Birliği değerlerini öğrenmeleri amacıyla bir proje başlattı.

MEB Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, “Bana AB’yi Anlat” konulu resim, slogan ve kısa öykü yarışması şeklinde üç kategoride öğrencilere yönelik yarışmalar başlattı.

Ayrıca “AB’yi Öğreniyorum” bilgi yarışmasıyla da öğrencilerin Avrupa Birliği değerlerini öğrenmeleri teşvik edildi.  Yapılan duyuruda; amacın, "10-18 yaş aralığında bulunan öğrencilerin Avrupa Birliği’nin değerleri, politikaları ve temel haklara yönelik uygulamaları konusundaki bilgi düzeyini eğitim faaliyetleri yolu ile artırmak" olduğu belirtiliyor.

Bu kapsamda, "Bana AB´yi Anlat" resim yarışmasına 81 ilde yer alan  tüm ortaokulların 7. sınıf öğrencileri;"Bana AB´yi Anlat" slogan yarışmasına tüm ortaokulların 8. sınıf öğrencileri;

"Bana AB´yi Anlat" kısa öykü yarışmasına tüm liselerin 9. sınıf öğrencileri katıldı.

“AB’yi Öğreniyorum” bilgi yarışması ise 21 pilot ilde (Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Van) yer alan liselerin 10. sınıf öğrencilerine yönelik yapıldı.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Fen Lisesi 10.sınıf öğrencisi Elif Sıla Şahingözü "Bana AB´yi Anlat" kısa öykü yarışmasında “Yeni Nesil” isimli öyküsüyle il üçüncüsü olmuştur.Yarışmada ilimizde dereceye giren öğrencilere ödüllerini İl Millî Eğitim Müdürü Cengiz Mete verdi. Millî Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan ödül törenine; İl Millî Eğitim Müdürü Cengiz Mete, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Tiryakioğlu, dereceye giren öğrenciler, danışman öğretmenler ve proje yürütücüleri katıldı.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU REHBERLİK ETKİNLİĞİ

06.10.2016 tarihinde 8. sınıf öğrencilerimize yönelik “TEOG BİLGİLENDİRME VE TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ” konulu seminer GKV Özel Ortaokulu Rehber Öğretmeni Orhan Kemal TELLAL tarafından sunulmuştur.

Seminerin birinci bölümünde  “Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG)” sınavı hakkında detaylı sayısal bilgiler verilip giriş koşulları, puan hesaplama, tercih dönemi işlem basamakları gibi bilgiler sunulmuştur. Böylelikle öğrencilerimizin sınav öncesi bilmesi gereken detaylar öğrencilerimizle paylaşılmıştır.

Seminerin ikinci bölümünde “Test Çözme Teknikleri” sunumuyla öğrencilerin sınavlarda doğru kodlama, şıkları eleme, turlama tekniği gibi yöntemleri kullanarak daha başarılı olabilecekleri fikri öğrencilerimize aktarılmıştır.

Sınav hazırlıklarına 2016 Mayıs ayı itibari ile başlayan GKV Özel Ortaokulu, öğrencilerimize yönelik birebir ve etüt çalışmaları ile tam öğrenmeyi hedef almaktadır. Sınav sürecinin bütün basamaklarında GKV Özel Ortaokulu öğrencilerimizin yanı başında ve destekçisi olacaktır, mesajı verilmiştir.

Son bölümde “Soru-cevap” yöntemi ile öğrencilerimizin de katılımı sağlanmıştır. Sunumun sonunda teşekkürlerini ileten GKV Özel Ortaokul öğrencileri bu gibi etkinliklerin tekrarlanması temennisinde bulundular.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖĞRENCİLERİNDEN FARKINDALIK YARATAN ZİYARET

4 Ekim Hayvanları Koruma Haftası Kapsamında Gaziantep Kolej Vakfı öğrencileri CAHİDE (Canlı Hayatını İyileştirme Derneği) adlı derneğe ziyaret düzenlediler. Dernekteki sokak hayvanlarına kendi yaptıkları kedi barınma evlerini, kedi ve köpekler için temin ettikleri mamaları ve bolca tıbbi malzeme götürdüler.

Dernek yetkililerinin sıcak karşılaması ve çocukların sokak hayvanlarıyla geçirdikleri anlar görülmeye değerdi. Çocuklarımıza dünyanın sadece insanlara ait olmadığını hayvanların da en az insanlar kadar haklarının olduğu yerinde anlatılmaya çalışıldı. Öğrencilerimiz sokak hayvanlarıyla güzel zaman geçirdiler.

Çocuklarımız barınakta hayvanlara çok iyi bakıldığını gerekli özverinin gösterildiğini hayvanseverlerin de barınak için ellerinden geleni yaptıklarını gördüler. Dernek tarafından Gaziantep Kolej Vakfı Okulları için hazırlanan plaket ve çocuklara hediye edilen balonlar bu anlamlı günün birer anısı oldu.


KULÜP TANITIM PROGRAMI

2016-2017 eğitim-öğretim yılında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liselerinde aktif çalışacak 13 sosyal etkinlik kulübü 04.10.2016 Salı günü tanıtım programı için GKV Özel Okullarının Çok Amaçlı Salon’unda bir kulüp tanıtım etkinliği gerçekleştirdi. Kulüp rehber öğretmenleri ve eski kulüp öğrencileri kulüplerinin çalışmaları hakkında bilgi verdi ve yeni dönemde gerçekleştirmeyi düşündükleri etkinlikleri 9 ve 10. sınıf öğrencilerine açıkladı.

Tanıtım programı sırasında GKV Özel Liseleri Müdür Yardımcısı Sayın Ülkü Ulutaş, öğrencilere: “ Sosyal etkinlik kulüplerinde olma, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı olarak yetişmenizi, yeteneklerinizi geliştirerek gerekli donanımları kazanmanızı sağlayacaktır. Sosyal etkinliklere katılımla kendinizi tanıyacak, bireysel hedeflerinizi daha kolay belirleyecek ve öz güveninizi geliştireceksiniz. Çevreyi koruma bilinciyle hareket edecek, savurganlığı önlemeyi ve tutumlu olmayı öğreneceksiniz. Sorumluluklar yüklenecek; farklı görüş, düşünce, inançları ve kültürel değerleri hoşgörü ile karşılayacaksınız. Planlı çalışma alışkanlığı edinecek, serbest zamanlarınızı etkin ve verimli geçireceksiniz.”  diyerek kulüplerin öğrencilerin sosyalleşmesi ve öz güven kazanması açısından önemini açıkladı.

2016-2017 eğitim-öğretim yılında aktif çalışacak kulüplerimiz:

1. Kültür, Edebiyat ve Yayın Kulübü 

2. Türkçe Tiyatro Kulübü

3. Model Birleşmiş Milletle Kulübü(MUN Club)

4. Avrupa Gençlik Parlamentosu Kulübü(EYP Club)

5. İngilizce Tiyatro ve Basın-Yayın Kulübü

6. Toplum Hizmeti Gönüllüleri Kulübü

7. Liderlik ve Sosyal Girişimcilik Kulübü

8. TÜBİTAK ve Proje Kulübü

9. Türkçe Münazara Kulübü

10. Spor Kulübü

11. Gezi İnceleme Kulübü

12. Müzik Kulübü

13. Kâğıt Katlama Sanatı Kulübü (Origami Club)


ANAOKULU VELİLERİ GKV’Lİ ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU

Eğitimde başarıya giden yolun okul, öğretmen ve veli işbirliğiyle sağlanabileceğini ifade eden Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu Müdiresi Gökçen Bulut düzenlenen veli toplantısında 2016-2017 eğitim öğretim yılında uygulanacak programlar ve projeler hakkında velilere bilgiler verdi. Öğrencilerin derslerine giren sınıf öğretmenleri ve branş öğretmenleri de çocuklarla ilgili gelişimler hakkında velileri bilgilendirerek velilerin sorularını yanıtladı.


GKV’DE VELİ TOPLANTILARI START ALDI

2016-2017 Eğitim öğretim yılında ilk kez birinci sınıfa başlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrenci velileri düzenlenen toplantıda öğrencileriyle ilgili gelişim raporları ve okula uyum bilgileri aldı. Okul aile işbirliğinin öğrenci başarısını etkilediğini ifade eden GKV Özel İlkokulu Müdürü Mustafa Şenel eğitim öğretim yılı boyunca aile okul öğretmen işbirliğini kesintisiz sürdüreceklerini sözlerine ekledi.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU ORYANTASYON SEMİNERİ

28.09.2016 Çarşamba günü GKV Ortaokulu 5. Sınıf öğrencilerimize yönelik okulumuz rehber öğretmeni Nevra Bal tarafından “Oryantasyon Semineri” verildi. İlkokul eğitimini tamamlayıp GKV Özel ortaokuluna geçiş yapan öğrencilerimize gerek rehberlik servisinin işleyişi gerekse okul hakkında ışık tutan seminer, öğrencilerimiz tarafından büyük ilgi gördü.

Seminer, öğrencilerimizden gelen sorularla devam etti. Rehberlik servisi ve okulumuz ortaokulu hakkında bilgi edinen öğrencilerimiz seminerden memnun bir şekilde ayrıldılar.


YARIM ASIRLIK EĞİTİM ÇINARI GAZİANTEP KOLEJ VAKFI’NDA EĞİTİM DOLUDİZGİN

Eğitim alanında Anadolu’nun en köklü kuruluşları arasında yer alan ve kuruluşunun 53. Yılını kutlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları bünyesinde görev yapan öğretmen ve idarecilerle gerçekleştirilen toplantıda 2016-2017 eğitim öğretim yılıyla ilgili akademik takvimin yanı sıra sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerde izlenecek yol haritasını masaya yatırdı. GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar başarı odaklı çalışmaların sürdüğünü ve eğitim alanındaki yenilikleri uygulamaya devam edeceklerini ifade etti.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ TÜRK DİL BAYRAMINI COŞKUYLA KUTLADILAR

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencileri Türk Dil Bayramı vesilesiyle Türkçe’nin ne kadar yaygın ve köklü bir dil olduğunu keşfettiler. Öğrenciler hazırladıkları dövizlerle sınıfları tek tek ziyaret ederek Türkçe ile ilgili ilgi çekici bilgileri paylaştılar.

Konuyla ilgili açıklama yapan okul müdürü Mustafa Şenel “1932’deki ilk Türk Dili Kurultayı’nın açılış günü olan 26 Eylül, ülkemizde ‘Dil Bayramı’ olarak kutlanmaktadır. Türkçe’nin söz varlığı, kelime dağarcığı, hazinesi, her zaman çok güçlü bir edebiyatı, tarihi, kültürü, sanatı, medeniyeti taşımaktadır. Türk Dili Bosna Hersek’ten Çin’e; Sibirya’dan Kıbrıs’a kadar olan çok geniş bir coğrafyada ana dil olarak konuşulmaktadır. Tüm dünyada 200 milyondan fazla insan tarafından konuşulan dilimiz yeryüzünün en çok kullanılan dillerinden biri olma özelliğine de sahiptir. Türkçe özellikle batı dillerinden çok fazla kelime almak yönünde eleştirilmektedir oysa batı dillerine en fazla kelime kazandıran diller arasındadır aslında, Türkçe. Örneğin Sırpça’ya 8995, Bulgarca’ya 3490, Yunanca’ya 2984, Arnavutça’ya 2622, Rumence’ye 2780, Rusça’ya 2476, İngilizce’ye 470 kelime kazandırmıştır. Türkçe ve Türki Diller onlarca dialektten oluşan büyük bir dil ailesidir.” dedi.

Dil Bayramı öğrencilerin Başöğretmen Atatürk ile fotoğraf çekimleri ile devam etti.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI 53 YAŞINDA

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 53’üncü yılını kutluyor.

2016-2017 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayınlayan Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy eğitimin birey için olduğu kadar ülke ve ulus için büyük önem taşıdığını belirterek öğretmenlere büyük görevler düştüğünü söyledi. Ersoy yaptığı açıklamada “Birçok alanda ciddi sınavlardan geçtiğimiz bu dönemde, ülkemizin nitelikli eğitim kurumlarına ve öğretmenlere her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu unutmayalım” dedi.

“Öğretmenlerimiz ulusumuz için önemli misyona sahip”Kuruluşunun 53’üncü yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutlamaya hazırlanan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları’nın bu süreç içerisinde Anadolu’nun en önemli eğitim kurumları arasında yer aldığını ifade eden Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy 2016-2017 eğitim öğretim yılının başlamasıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada eğitimin ve eğitim kurumlarının önemine değinerek eğitimde öğretmenlerin rolünün önemini işaret etti. Ersoy açıklamasında GKV Özel Okulları’nın kuruluşunun 53’üncü yılını kutladığını da hatırlatarak “Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarını bugünkü konumuna taşıyan ve 53 yıldır birlikte çok güçlü bir ekip olmaktan büyük gurur duyduğumuz tüm yönetici ve öğretmenlerimize yeni eğitim öğretim yılında başarılar dilerim. Kendini sürekli yenilemeyi, insanları sevmeyi ve eğitmeyi, özveri, paylaşım ve liderlik gibi birçok üstün özelliğe sahip olmayı gerektiren kısaca toplum mimarlığı olarak nitelenen öğretmenlik mesleğini en ideal şekilde icra eden siz değerli öğretmenlerimizin daha çok başarılı bir şekilde yürüteceğinizden hiç kuşkum yoktur. Ülkemizin geleceğine şekil veren, aydın, çağdaş ve bilinçli nesiller yetiştiren, yarınlarımızın güvencesi olan ve bu topluma çok büyük hizmetlerde bulunan öğretmenlerimiz ulusumuz için önemli görevler ve misyonlar üstlenen en değerli varlıklarımızdır” dedi.

“53 yıldır hedeflerimize emin adımlarla yürüyoruz”Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının 53 yıl önce Gaziantep’te ve Türkiye’de önemli bir ihtiyacı karşılamak üzere kurulduğuna dikkat çeken Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy “53 yıl önce çıktığımız çağdaş uygarlık yolunda birlikte büyük aşama kat ettik ve emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz. Bu yolda hedefimiz bilim ve aydınlık, düşmanımız ise cehalet ve karanlıktır. Birçok alanda ciddi sınavlardan geçtiğimiz bu dönemde, ülkemizin sizlere her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu unutmayınız. En önemli varlıklarımız öğrencilerimize Atatürk ilke ve devrimlerini, cumhuriyet değerlerini, erdemli ve onurlu olmanın, gerçek yurtseverliğin önemiyle ilgili etkili çalışmalar yapacağınızdan eminim. İnanıyoruz ki, sizlerden aldığımız güç ve sahip olduğumuz inançla okullarımız, varlığını ilk günkü heyecanla sonsuza dek sürdürecektir. 2016-2017 eğitim-öğretim yılının insanlığa, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diler; sağlıklı iyi yetişmiş nesillerle milletçe barış ve huzur içinde nice öğretim yılları temennisiyle sevgi ve saygılar sunarım” diye konuştu.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI'NDA ZİLLER COŞKUYLA ÇALDI

Kuruluşunun 53'üncü yıldönümünü kutlamaya hazırlanan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında, 2016-2017 eğitim öğretim yılı start aldı. Düzenlenen açılış töreninde konuşan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, yeni ders yılında daha büyük başarılar hedeflediklerini ifade etti.

2016-2017 eğitim öğretim yılı Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen törenle start aldı. GKV Özel Okulları bünyesinde faaliyet gösteren GKV Özel Anaokulu, GKV Özel İlkokulu, GKV Özel Ortaokulu, GKV Özel Anadolu Lisesi, GKV Özel Fen Lisesi ve Cemil Alevli Koleji öğrencileri için düzenlenen ortak törene öğrencilerin yanı sıra velilerde katıldı. Yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası arenada Gaziantep'in temsil edildiğine dikkat çeken Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, yeni eğitim öğretim yılında yeni başarılara imza atmaya hazır olduklarını ifade ederek, "Okullarımız, kuruluşunun 53'üncü yılında kapılarını büyük ümitlerle bugün siz sevgili öğrencilerimize açıyor. Geride bıraktığımız yarım asırlık birikim ve deneyimimizden en iyi şekilde yararlanarak, bu yıl da sizlerle birlikte büyük başarılara imza atacağımıza inanıyoruz. Ulu Önder Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun hemen ardından halkın eğitimini en öncelikli konuların başına alarak; 'eğitimdir ki, bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum halinde yaşatır veya bir milleti kölelik ve yoksulluğa terk eder' demiş ve bizleri uyarmıştır. Atatürk'ün işaret ettiği gibi eğitim, çağdaşlaşma yolunda en gerçek rehberimiz olmalı, ulusumuzu dünyada hak ettiği konuma ulaştırmak için el ele vermeli ve kararlı adımlar atmalıyız. Tarihte birçok uygarlığın beşiği olmuş ve her karışı şehit kanlarıyla sulanmış bu vatana borcumuzu ancak bu şekilde ödeyebiliriz" diye konuştu.

GKV Özel İlkokulu Müdürü Mustafa Şenel de okulda gerçekleştirilen yenilikler hakkında bilgiler vererek yeni eğitim öğretim yılındaki yeni uygulamalar ve öğrencilerle ilgili yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Öğrencilerden oluşan koronun seslendirdiği marşların ardından Naz Durakoğlu isimli öğrenci de başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirilmesini temenni etti. Düzenlenen törenin ardından öğrenciler tatil nedeniyle uzun süredir göremedikleri öğretmen ve arkadaşlarıyla hasret gidererek, ilk ders için sınıflarına girdiler.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFINDA İLK DERS DEMOKRASİ VE 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk zillerinin çalmasıyla birlikte bütün sınıflarda 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anısına sunumlar ve söyleşiler gerçekleştirildi.Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri ilk derslerde 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri anlatılarak, öğrencilere darbe girişimiyle ilgili hazırlanan broşürler dağıtıldı ve 15 Temmuz belgeseli de izletildi.

GKV Özel Okulları çok amaçlı salonunda düzenlenen anma töreninde de 15 Temmuz Demokrasi şehitleri anılırken gösterdikleri kahramanlıklar anlatıldı. Törende bir konuşma yapan GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş demokrasinin ve bağımsızlığın önemini anlatarak, “Binlerce yıldır yaşadığımız bu coğrafyada nice savaşlar, nice afetler, nice yıkımlar yaşadık. Ve her defasında vatanımıza sahip çıktık. 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal’in yaktığı bağımsızlık ateşinin özgürlük mücadelemizin son halkası olduğunu düşündük. Aradan geçen yaklaşık 100 yıla rağmen barış içinde yaşadığımız ülkemizde 15 Temmuz 2016 gecesi hiç beklemediğimiz bir yerden hain bir saldırıya maruz kaldık. Kurtuluş Savaşı’nda Nene Hatun’u, Maraşlı Sütçü İmam’ı, İzmir’i işgal eden Yunanlılara ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin’i çıkaran bu bereketli topraklar, 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir’i, henüz 15’ inde olan Halil İbrahim Yıldırım’ı, Engin Tilbaç’ı da bağrından çıkarmıştır. O gece umutlarımıza, hayallerimize, özgürlüğümüze pranga vurulmak istendi. O gece elleri silahlı karanlık adamlar her gün gelip geçtiğimiz caddeleri, oyun oynadığımız parklara çıkan yolları, okul önlerini kesmiş haramiler gibiydi. Yunus Emre’den, Mevlana’dan, Hacı Bektaş’tan, Hacı Bayram Veli’den, Pir Sultan Abdal’dan, Koca Sinan’dan beslenen bu toprağın evlatları zalimlere karşı istiklali ve istikbali için direndi. Bütün dünya, bir milletin yurduna nasıl sahip çıktığına o gece bir kere daha şahit oldu. İşte sizler de bu ihaneti hatırlayarak büyüyün, çünkü hatırlamak ayakta kalmaktır, sevmektir, mücadele etmektir. Çünkü hatırlamak vatanı savunurken bütün varlığı ile orada olmaktır. Milletimiz o gece ayağa kalkarak sokağa çıktı ve sinsi duvarları, surları yıktı geçti. İnanan, savunan bir halkın önünde hangi güç durabilirdi ki. Ankaralı bir köylü, Erzurumlu bir delikanlı, torunlarının büyümesini bekleyen dedeler, hayata annesinin eteğine sımsıkı sarılarak tutunmaya çalışan çocuklar hepsi sokaklarda, meydanlarda gücü zulme alet edenlerin karşısına bir bayrak gibi dikildi. Bir temmuz akşamında yüreklerinin tam ortasına dayanan namlulara imanıyla karşı çıktı Kimimiz şehrin herhangi bir yerinde bir namlunun ucunda gençliğini bıraktı, kimimiz arkasında gözü yaşlı ama mağrur bir eş, bir baba ve bir çocuk. Kimimiz hayatının her dakikasını birlikte geçirdiği kardeşiyle birlikte şehadet şerbetini içti. İşte buradayız toparlandık ve gitmiyoruz. Sesimiz, rengimiz, inancımız, umutlarımız bir. Bazen insan yağmur altında yürümek ister, bunun bir anlamı vardır. Bazen insan rüzgara karşı yürümek ister bunun da bir anlamı vardır. Ve bazı durumlarda insan direnmek ister. Bunun da anlamı vardır ve bu anlam vatandır. Sevgili çocuklar. Gecenin karanlığının ardında güneşli bir gün gizlidir. İşte aziz şehitlerimiz, gazilerimiz o gece bir toprak nasıl vatan olur, nasıl vatan kalır bir kere daha gösterdiler bize. Ruhları şad olsun. Şairin dediği gibi Geceye yenilmeyen her kişiye, ödül olarak bir sabah ve bir gündüz, bir güneş vardır" dedi.Yapılan konuşmaların ardından GKV İlkokul korosu tarafından kahramanlık marşları seslendirirken marşlara salonda bulunan bütün öğrenciler coşkulu bir şekilde eşlik etti.

15 Temmuz belgeselinin de gösterildiği 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini anma töreninde öğrencilerin zaman zaman duygulandığı gözlerden kaçmadı. 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleriyle ilgili hafta boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştirileceği de açıklandı.


GKV’LİLERE MİNİK BİLİM İNSANI PROGRAMI UYGULANACAK

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları ilkokul ve okul öncesi eğitimde dünyada her yıl 2 milyon çocuğa ulaşan “High Touch High Tech Minik Bilim İnsanı Programı’’ uygulama kararı alarak Gaziantep’te bir ilke daha imza attı.

Eğitim alanında yarım asırdan fazla bir zamandır hizmet vererek Türkiye’nin kalkınması ve gelişmesine önemli destekler sağlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 2016-2017 eğitim öğretim yılında ilkokul ve okul öncesi eğitim alanında dünyada her yıl 2 milyon çocuğa ulaşan High Touch High Tech Minik Bilim İnsanı Programını da uygulayacak. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş, “Program çerçevesinde anasınıfı ve ilkokul öğrencileri bilimi deneyimleyerek öğrenme imkanı bulacaklar, anasınıfı ve ilkokul öğrencileri, “High Touch High Tech “programları ile bilimin sıra dışı dünyasını eğlenerek, yaparak ve yaşayarak öğrenecekler. Çoklu Zeka Kuramının esasını oluşturan” High Touch High Tech” programları ile 4-12 yaş grubu öğrenciler görsel, sözel, bedensel ve iletişim eksenli yeteneklerini geliştirerek minik bilimciler olarak hayata ilk adımlarını atacaklar” dedi. GKV’liler bilimi yaşayarak tecrübe edeceklerYeni uygulanacak yöntemle öğrencilerin bilimi yaşayarak tecrübe edeceklerini de ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş, “High Touch High Tech Minik Bilim İnsanı programı “1994’ten bu yana geliştirilerek dünyanın en önemli eğitim kurumlarında uygulanmaktadır. Çocukların doğa ve bilimi yaşayarak tecrübe edinmelerine, kişisel gelişimlerine ve bilgi birikimlerine katkıda bulunarak sorumlu, sorgulayan, paylaşımcı ve özgür düşünme yeteneğine sahip birer birey haline gelmelerine destek olmaktadır.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında bilim deneyleri programlarımız çocuklarımızın ilişkilendirme ve analitik düşünme becerilerini artırırken takım çalışmasını da teşvik edecektir. Bilime ve doğaya karşı olan doğal meraklarını güçlendirecektir” ifadelerini kullandıÖğrenci ve veli evde birlikte deney yapabilecekUygulamanın aile içi etkinlik olarak ta gerçekleştirileceğini ifade eden Ateş, “High Touch High Tech” programının çocuklara en büyük katkısının deney yapma imkanının evlere de taşıyabilmeleridir. Öğrenciler katıldıkları her programın sonunda ya o gün yaptıkları bir deney çıktısını ya da kullandıkları bir deney malzemesini eve götürebiliyor. Veli bilgilendirme formuyla hem çocuklar velileriyle beraber deneyleri tekrar edebilecekler hem de eğitimlerin sonunda da evlerinde mini bir deney setine sahip olacaklar” diye konuştu.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI’NDA ZİLLER ÖĞRETMENLER İÇİN ÇALDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında görev yapan öğretmen ve idareciler için ziller erken çaldı. 31 Ağustos Çarşamba gününden itibaren başlayan hizmet içi eğitim programlarında eğitim alanındaki yeniliklerin yanı sıra 2016-2017 eğitim öğretim yılında yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler konunun uzmanları tarafından öğretmenlere anlatılacak.

2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk zilleri Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında öğretmenler için çaldı. Yaz tatilinde çeşitli hizmet içi eğitim programlarına yurt içi ve yurt dışında katılan öğretmenler 31 Ağustos Çarşamba gününden itibaren GKV Özel Okullarında kendileri için hazırlanan hizmet içi eğitim programlarına katılarak 2016-2017 eğitim öğretim yılıyla ilgili hazırlıklarını tamamlayacaklar.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının yarım asırdan fazla bir süredir Türkiye’nin eğitim alanında kalkınması ve gelişmesine destek verdiğini ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar yeni eğitim öğretim yılda öğretmenlere yönelik sürdürülecek olan hizmet içi eğitim programının açılışında bir konuşma yaptı. Başarılarla dolu 53 yılı geride bıraktıklarını ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar 2016-2017 eğitim öğretim yılıyla ilgili izlenecek yol haritası hakkında da bilgiler verdi. Açılış töreninin ardından öğretmenler kendileri için hazırlanan yoğun bir hizmet içi eğitim programına katılarak yeni eğitim öğretim yılıyla ilgili uygulanacak sistemler ve teknikler hakkında bilgilendirilecek. Yeni eğitim öğretim yılında yürütülecek çalışmalar hakkında bilgiler veren GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Can Hoşcan’da 2016-2017 eğitim öğretim yılında öğretmenlerin daha çok gayret ve çaba göstereceklerine inandıklarını ifade etti. 2016-2017 eğitim öğretim yılına GKV Özel Okulları bünyesinde ilk kez görev alacak öğretmenlerin tanıtımının ardından seminer programına başlandı. 2016-2017 eğitim öğretim yılının 19 Eylül Pazartesi günü Türkiye’de bütün okullarda olduğu gibi GKV Özel Okulları bünyesinde faaliyet gösteren eğ


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI’NDA ORYANTASYON EĞİTİMİ BAŞLADI

Kuruluşunun 53.yılını çeşitli etkinliklerle kutlayamaya hazırlanan Anadolu’da ki en önemli eğitim kurumu GKV Özel Okulları bünyesinde her yıl, çeşitli branşlarda görev alacak öğretmenler için düzenlenen oryantasyon eğitimi start aldı. İki gün süren eğitimde kurum kültürü ve misyonu ile yürütülen çalışmalarda ayrıca mesleki gelişimlerle ilgili seminerler verildi.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının çeşitli kademelerinde bu yıl ilk kez göreve başlayacak olan öğretmenler için oryantasyon eğitimi tamamlandı. 2016-2017 eğitim öğretim yılıyla ilgili gerekli her türlü hazırlıklarını tamamlayan GKV Özel Okulları yeni eğitim öğretim yılının ilk eğitimini göreve ilk kez bu yıl başlayacak olan öğretmenlerle gerçekleştirdi. GKV Özel Okullarına bağlı GKV Özel Anaokulu, GKV Özel İlkokulu, GKV Özel Ortaokulu, GKV Özel Fen Lisesi, GKV Özel Anadolu Lisesi ve Özel Cemil Alevli Koleji bünyesinde görev yapacak olan öğretmenlere kurum kültürü ve kurumun hedef ve amaçları anlatıldı. GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş kurum hakkında çeşitli bilgiler vererek yeni eğitim öğretim yılında bir önceki döneme oranla daha çok başarı beklediklerini ifade etti. Eğitim öğretim alanında 53 yılı geride bırakan ve başarılarıyla ülke kalkınmasına önemli katkılar sağlayan GKV Özel Okullarının bu yıl 53.yılını kutlamaya hazırlandığını ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş “2016-2017 eğitim öğretim yılıyla ilgili gerek akademik gerekse fiziki çalışmalarımızı tamamladık. Kurumlarımızda bu yıl ilk kez göreve başlayan çeşitli branştaki öğretmenlerimiz için bu gün oryantasyon eğitimimiz başladı. Okulların tatile girmesiyle birlikte yaz aylarında kurumumuzda görev yapan öğretmenlerimiz gerek yurt içinde gerekse yurt dışında çeşitli akademik programlara katıldılar.  31 Ağustos itibarıyla kurum bünyesindeki seminer çalışmalarımız başlayacak olup 2016-2017 eğitim öğretim dönemine yönelik son hazırlıklarımızı da tamamlayacağız” dedi. Bugün başlayan oryantasyon eğitiminde kurum kültürü, misyonu, vizyonu ve yürütülen çalışmalarla ilgili göreve yeni başlayan öğretmenlere çeşitli brifing ve seminer verilecek. GKV Özel Okullarında bu yıl ilk kez görev yapacak olan öğretmenlerin heyecanları gözlerinden okunurken Türkiye’nin en önemli eğitim kurumlarından birisi olan GKV Özel Okullarında göreve başlamak ve bu ailenin bir parçası olmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI'NIN MİNİK ŞAİRLERİ ŞİİRLERİYLE ÖDÜL ALDI

25 Aralık Gaziantep'in Düşman İşgalinden kurtuluşunun 95'inci yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 'Değirmendeki Şahin Yavruları' isimli şiir yarışmasında Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu öğrencileri çeşitli ödüller aldı.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 4'üncü sınıf öğrencileri Alara Kasapseçkin 'On dört Küçük Yürek' ve Nazlı Işıl Koper '14 Çocuk' isimli şiirleri ile katıldıkları yarışmada çeşitli ödüller aldı. Yazdıkları şiirleriyle dikkat çeken öğrenciler, mutluluklarını okul arkadaşları ve idarecileriyle paylaştı. Akademik çalışmaları yanında öğrencilerin yeteneklerini geliştirici uygulamalarıyla da dikkat çeken Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencilerinin elde ettikleri sonuçların mutluluk verici olduğunu ifade eden Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu Müdürü Mustafa Şenel, "Öğrencilerimizi okuyan, anlayan ve en önemlisi muhakeme eden öğrenciler olarak yetiştiriyoruz. Onların bu çalışmaları sayesinde ülkemiz gelişmiş ülkeler arasında yerini alacaktır. Okuma ve yazma etkinliklerimiz sadece sözde bir etkinlik değildir. Öğretim sürecimizi hiç aksatmadan yıl boyunca öğrencilerimizin yazma yeteneklerini geliştirici etkinlikler yaparak öğrencilerimizin çevresindeki hayata duyarlı, iletişim becerileri gelişmiş, farklılıklara saygılı, kendi kültürel değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

Yarışma sonucunda derece elde eden minik öğrenciler de gelecekte Türk edebiyatının önemli şairleri arasında yer almak istediklerini, şiir yazmanın kendileri için bir tutku olduğunu vurguladı.


MİNİK GKV’LİLER DÖNEM SONU ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencileri için düzenlenen dönem sonu etkinliklerinde minik öğrenciler Türkçe ve İngilizce şarkılar seslendirirken hazırlanan çeşitli drama gösterileriyle hünerlerini sahnede gösterdi.2016-2017 eğitim öğretim yılının son gösterilerini gerçekleştiren Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencileri bir birinden güzel şarkıları sahnede seslendirirken öğretmenleri rehberliğinde hazırladıkları bir birinden farklı gösteriyle de çeşitli mesajlar verdiler. Türkçe ve İngilizce olarak seslendirdikleri parçalar eşliğinde gönüllerince eğlenen minik öğrenciler dönemin yorgunluğunu da attı. Karne öncesi gerçekleştirilen etkinliklerde dönem boyunca edindikleri birçok kazanımı sahnelere yansıtan minik öğrencilerin yüksek performansı dikkat çekti. Öğrencilerin büyük bir başarıyla birinci yılı tamamladığını ifade eden Okul Müdiresi Gökçen Bulut, “2016-2017 eğitim öğretim yılının birinci dönemini başarıyla tamamlıyoruz. Öğrencilerimiz dönem boyunca elde ettikleri kazanımları ve öğrendikleri bir çok şeyi sahneye taşıyarak sahne sanatlarındaki hünerlerini de sergiledi. Yoğun bir dönem geçirdik. Özellikle görsel sanatlar, yabancı dil eğitimi ve birçok sosyal sorumluluk projesiyle öğrencilerimizin en iyi koşullarda yarınlara hazırlanmasını sağladık. Düzenlenen etkinlikler bir dönemin özeti niteliğindeydi. Karne öncesi bu etkinliğimizde öğrencilerimiz adeta dönemin yorgunluğunu da attı. İkinci yarı yılında aynı başarılarla geçeceğine inanıyoruz” diye konuştu.


5. SINIFLARA ORYANTASYON VE İNGİLİZCE TAKVİYE PROGRAMI BAŞLADI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri için oryantasyon ve İngilizce Takviye Programı başladı.

Özellikle öğrencileri yeni döneme hazırlamayı amaçlayan bu çalışma ile aynı zamanda öğrencilerimizin geçmiş dönem bilgileri de tekrar edilip pekiştirilmektedir.İngilizce oyunların oynandığı, aktivitelerin gerçekleştirildiği programda öğrencilerin daha yoğun İngilizce konuşmaları amaçlanmaktadır.

29 Ağustos tarihinde başlayan program 09 Eylül tarihine kadar devam edecektir.


 


 

© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.