2014-2015 - 1. Dönem YILI HABERLERİ

TSF 2015 TÜRKİYE KÜÇÜKLER SATRANÇ ŞAMPİYONASI’NDA GKV BAŞARISI

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen 2015 Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası, 25 - 30 Ocak 2015 tarihleri arasında Manavgat - Starlight Convention Center Thalasso & Spa Hotel'de gerçekleştirildi. Toplam 65 il ve KKTC'den 7-12 yaş grubundan 1569 sporcunun yarıştığı şampiyonada Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarını öğrencilerimiz Dila Baloğlu, Kaan Zencirkeser, Onur Utku Batmaz, Ömer Işık, Hatice Mislina Bozkurt, Cemre Özdemir, Umut Barış İnanç ve Demir Demiroğlu temsil etti. Şampiyona sonunda GKV Özel İlkokulu 2-D sınıfı öğrencileri Dila Baloğlu 8 yaş kızlar kategorisinde Türkiye 5. ve Kaan Zencirkeser 8 yaş genel kategorisinde Türkiye 7. olarak Milli Takım Havuzuna girmeye hak kazandı. Başarılı öğrencilerimiz ödüllerini 30 Ocak 2015 Cuma günü yapılan ödül töreninde aldı. Törene Antalya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hami Dorul, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Süleyman Gediz, Federasyon Başkan Vekili Prof. Dr. Yusuf Doğruer, TSF Yönetim Kurulu Üyeleri ve diğer yetkililer katıldı. Törenin kapanış konuşmasını yapan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, bir hafta boyunca 3500 kişilik büyük bir aile olmanın önemini vurguladı. Tulay, alınan sonuç ne olursa olsun minik sporcuların asıl kazançlarının satrancın hayatlarına kazandırdıkları olduğunu ifade etti. Anne babaların çocuklarını gönül verdikleri satranç sporu konusunda desteklemelerinin onlara verebilecekleri en güzel armağan olduğunu belirten Başkan Tulay, dereceye giren sporcuların alt yapı çalışma gruplarına alınacaklarını ve 63 kız, 73 erkek sporcu olmak üzere eş puanlılarla birlikte toplam 136 sporcunun ulusal takım havuzuna girmeye hak kazandığını izleyenlere müjdeledi. Gulkız Tulay'ın konuşmasının ardından Türkiye Küçükler ve Emektarlar Şampiyonasında dereceye giren sporcular ödüllerini aldı. Şampiyonada başarılı olan ve okullarımızı temsil eden öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ederiz.


LİSE ÖĞRENCİLERİMİZ HUZUREVİNİ ZİYARET ETTİ

Toplumsal sorumluluklarını gerçekleştirdikleri etkinliklerle yerine getirmeye özen gösteren Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Topluma Hizmet Kulübü öğrencileri 20 Ocak 2015 Salı günü Gaziantep Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti. Gençlerden sevgi ve ilgi bekleyen yaşlı büyüklerimizle tanışıp, sohbet eden öğrencilerimiz kısa bir süre de olsa onların yalnızlığını paylaştı. Huzurevinde kalan yaşlılar, gençliğin ve eldeki tüm imkânların kıymetinin bilinmesi gerektiğini anlattılar. Özellikle sağlık ve boş zamanın çok iyi bir şekilde değerlendirilmesini vurgulayan büyüklerimiz deneyimlerinden örnekler verdiler. Huzurevi sakinleri, GKV Özel Liseleri öğrencilerinin ziyaretinden duydukları memnuniyeti belirterek, onları tekrar beklediklerini dile getirip teşekkür ettiler. Ziyarette duygusal anlar yaşayan kulüp öğrencilerimiz, büyüklerin ellerini öperek vedalaştılar.


GKV ÖZEL İLKOKULU GÖRME ENGELLİLER İÇİN KERMES DÜZENLEDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğretmen ve öğrencileri “İletişim Engel Tanımaz” projesi kapsamında GAP Görme Engelliler Okulunun ihtiyaçlarına katkıda bulunmak üzere kermes düzenledi. 4. sınıf öğrenci velilerimizin büyük emek ve özenle hazırladığı pasta, kek, börek, tatlı ve benzeri yiyeceklerin satışını öğrencilerimiz gerçekleştirdiler. Kermesten elde edilen gelir ile GAP Görme Engelliler Okulunun bazı ihtiyaçları karşılanacaktır. Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu Müdür Hüseyin Emre “Bir vakıf kuruluşu olan okulumuzda sosyal sorumluluk projelerine gerekli duyarlılığı göstermekteyiz. Tüm öğretmen ve öğrencilerimiz örnek bir sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ederek topluma hizmet için özveriyle çalışmaktadır. Bu anlamlı kermeste emeği geçen yönetici öğretmen, öğrenci ve velilerimize çok teşekkür ederim” dedi.


ADANA TÜYAP KİTAP FUARI GEZİSİ

GKV Özel Liseleri Kültür-Edebiyat-Yayın ve Kütüphanecilik Kulübü Öğretmen ve öğrencileri 17 Ocak 2015 Cumartesi günü Adana’da 250 yayınevi ve sivil toplum kuruluşuyla, 300 yazar, şair ve çizerin katıldığı “Tüyap Çukurova 8. Kitap Fuarı” nı ziyaret etti. 147 öğrenci, 12 yönetici ve öğretmenden oluşan GKV grubu fuar alanında kitapevlerinin stantlarında satın aldıkları kitapları imza günü olan yazarlara imzalattı ve söyleşi imkânı buldu. Çukurova 8. Kitap Fuarı’na Atilla Dorsay, Gülten Dayıoğlu, Deniz Kavukçuoğlu, Behiç Ak, Nuri Pakdil, İpek Ongun, Can Dündar, Yekta Kopan, Doğan Cüceloğlu, Ataol Behramoğlu, Mavisel Yener, Enver Aysever, İhsan Eliaçık, Ali Kırca, Canan Tan, Hakan Günday, Aytül Akal, Rasim Özdenören, Hikmet Anıl Öztekin, Aslı Tohumcu ve Penguen Çizerleri ve pek çok değerli yazar, şair ve çizer konuk oldu. Kitap severler için gerçek bir şölen olan fuarda öğrencilerimiz dinleti, panel gibi etkinlikleri izleme fırsatı buldu. Öğle yemeğinin ardından Mersin’e giden grup saat 18.30’a kadar serbest zaman geçirdikten sonra Gaziantep’e dönerek bu eğlenceli ve verimli kültür etkinliğini tamamladı.


GKV ÖZEL ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ TÜYAP KİTAP FUARINDA

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencileri Okul Müdürü ve Türkçe öğretmenleri ile 17 Ocak 2015 Cumartesi günü Adana 8. Çukurova Tüyap Kitap Fuarını ziyaret ettiler. GKV öğrencileri, her yıl olduğu gibi bu yıl da Adana Kitap Fuarında birçok yazarla buluşarak yeni kitap ve yayınları yakından incelediler. Geleneksel kitap fuarı gezisinde öğrencilerimiz panel, söyleşi, şiir dinletisi gibi kültürel etkinlikleri izledi ve fuara katılan birçok yazarla tanıştılar. GKV’li öğrenciler, aralarında Ali Nesin, Ataol Behramoğlu, Gülten Dayıoğlu, Can Dündar, Canan Tan, Oya Baydar, Mavisel Yener, Muzaffer İzgü, Penguen Dergisi ve Uykusuz dergisi yazar ve çizerleri gibi pek çok değerli şair, yazar, karikatürist ve bilim insanının bulunduğu stantları ziyaret ederek kitaplarını imzalattı ve kısa söyleşiler yaptılar. Kitap fuarının ardından Mersin’e giden öğrencilerimiz şehir turu yaparak Gaziantep’e döndüler. Gidiş ve dönüş yolculuğunda bir arada keyifli anlar yaşayan öğrencilerimiz, bu etkinliklerin kendilerine çok büyük kazanımlar sağladığını söylediler. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının benzer kültürel etkinlikleri desteklemesini ve kendilerini bu etkinliklere yönlendirmesini çok olumlu bulan öğrenciler güzel anılarla geziyi tamamladılar.


GKV’LİLER İLETİŞİMDE ENGEL TANIMIYOR

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları’nın, GAP Görme Engelliler Okulu ile sürdürdüğü “İletişim Engel Tanımaz” adlı sosyal sorumluluk projesinde, Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencileri, GAP Görme Engelliler Okuluna giderek ev sahibi öğrencilerle “Goalball” oyunu oynadılar. Farkındalık yaratmayı, empati kurabilmeyi amaçlayan bu uygulamada her iki takımın oyuncuları görme engelini aşarak aynı amaç için mücadele ettiler. Maçı berabere bitiren oyuncular, birbirlerini tebrik ettiler. “Goalball” oyunu uzun yıllardan beri görme engelli bireylerin oynadığı bir salon oyunudur. Futbol oyunundaki gibi karşılıklı kaleleri olan oyun, rakip 3’er kişilik, toplam 6 oyuncudan oluşan iki takım ile oynanır. Kullanılan top basketbol topu büyüklüğündedir ve içinde ses çıkaran ziller vardır. Oyunda farklı düzeyde görme engeli olan oyuncuların durumlarını eşitlemek için tüm oyuncuların gözlerine bant takılır. Maç 10’ar dakikalık iki devre, toplam 20 dakika oynanır. Goalball oyununda oyuncular belli kurallarla ve atış tekniği kullanarak topu birbirlerine fırlatırlar. Oyunda en çok gol atan takım oyunu kazanır. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili, “GKV Özel Okulları çok sayıda sosyal sorumluluk etkinliği gerçekleştirmektedir. Bunların en anlamlılarından olan “İletişim Engel Tanımaz” projesinde bu kez öğrencilerimiz GAP Görme Engelliler Okulu öğrencilerini ziyaret ederek onlarla goalball oyununu oynadılar. Öğrencilerimiz oyunda gözlerini kapattıklarında, görme engelli oyuncularla aralarında hiçbir farkın olmadığını gördüler. Bu da görme engelli öğrencilerin ne kadar başarılı olduğunu, görme engellerine karşın fiziksel aktivite açısından hiçbir kayıplarının olmadığını ortaya koydu. Bu gibi somut uygulamalara çok önem veriyoruz. Engelli bireyleri toplumla kaynaştırmak için herkese görev düşüyor. Toplum engellilerle ne kadar çok empati kurarsa, yaşadıkları zorluklar ve engeller o kadar azalır. Öğrencilerimizin engellileri anlama konusunda gösterdiği duyarlılığı kutluyorum” dedi.


GKV ÖZEL LİSESİ OKULLAR ARASI GENÇLER YÜZME İL BİRİNCİSİ

Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 13 -14 Ocak 2015 tarihlerinde Kamil Ocak yüzme havuzunda düzenlenen Liseler Arası Yüzme İl Birinciliği müsabakalarında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Lisesi Genç Yüzme Erkek Takımı il birincisi oldu. Yüzmede ilimizin gururu genç yüzücülerimiz her yıl olduğu gibi bu yıl da açık farkla il birincisi olarak şampiyonluk kürsüsüne çıktı. Genç erkek yüzme takımı öğrencilerimiz uzun ve disiplinli çalışmalarının karşılığını alarak mutlu sona ulaştı. Berke Ataseven, Hasan Berk Gündoğdu, Zeki Güleç, Deniz İlker Öz, Mustafa Kara ve Efe Maralcan’dan oluşan takımımızda, sporcularımız kazandıkları çok sayıda bireysel derecelerin yanı sıra 4x50 m karışık bayrak ve 6x50 m bayrak yarışında birinci oldu. Öğrencilerimizin, sağlıklı yaşam ve beden gelişimine çok olumlu katkıları olan temel sporların başında gelen yüzme sporunda gösterdiği üstün başarılar okullarımızı sporda da zirveye taşımaktadır. Şampiyon kulaçlarımızı kutlar, Mart 2015 ayında yapılacak bölge yarışmalarında başaralar dileriz.


GKV’NİN TEOG-1 SINAVI’NDA BEKLENEN BAŞARISI 18 ÖĞRENCİMİZ TÜRKİYE BİRİNCİSİ

Akademik başarılarıyla daima fark yaratan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu TEOG 1-Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavında büyük bir başarıya daha imza attı. 26-27 Kasım 2014 tarihinde yapılan 2015 TEOG Sınavı resmi sonuçlarına göre GKV Özel Ortaokulundan 18 öğrenci 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye birincisi oldu. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri Arda Taşpolat, Ata Kaplan, Ayhan Çağan Bolat, Berkay Özer, Berkay Şekeroğlu, Betül Erkutlu, Deniz Ali Turan, Doran Pamukçu, Ece Özkaynak, Ekin Utku Kanevetçi, Elif Sıla Şahingözü, Eylül Şimşek, İrem Ateş, Mahmut Atmaz, Murat Başar Kömürcü, Simay Dumrul, Ufuk Can Özer ve Yağmur İpek Turan 2015 TEOG 1’de sıfır hatayla tam puan aldı. Öğrencilerimizin başarılarını değerlendiren GKV Özel Okulları Genel Müdürü Y. Doç. Dr. Atanur Vergili, ”Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 51 yıldır gerçek başarının tartışmasız adresidir. Öğrencilerimiz başta eğitim olmak üzere bilim, sanat, kültür ve spor alanlarında kazandıkları sayısız başarılarla GKV’yi her zaman zirveye taşıyarak köklü camiamıza büyük onur yaşatmaktadır. Başarı asla rastlantısal değildir. GKV ailesi yöneticileri, öğretmenleri, öğrencileri ve velileri ile örnek bir dayanışma ve takım çalışması içinde başarıdan başarıya koşmaktadır. Bu başarılar eğitim kalitemizin ve üstünlüğümüzün en somut kanıtıdır. Gücümüzü Gaziantep halkının 51 yıldır okullarımıza gösterdiği, hiç eksilmeyen ilgi ve desteğinden alıyoruz. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları büyük bir kararlılıkla kentimizin lider eğitim kurumu olmaya devam edecektir. GKV ailesi olarak üstün çabalarıyla bize bu mutluluğu armağan eden öğrencilerimize ve emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür eder, aynı başarının TEOG 2’de ve yaşam boyu devam etmesini dileriz” dedi.


GKV ÖZEL LİSELERİNDEN ONKOLOJİ HASTANESİ ZİYARETİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Topluma Hizmet Kulübü öğrencileri 12 Ocak 2015 Pazartesi günü Gaziantep Üniversitesi Onkoloji Hastanesi Pediatri Bölümünde tedavi gören çocukları ziyaret etti. Kulüp Rehber Öğretmeni Celal Kara ve 15 öğrencimiz isme özel paketledikleri hediyeleri tedavi gören çocuklara vererek onlarla güzel dakikalar paylaştı. Öğrencilerimizle kısa sürede kaynaşan çocuklar birlikte fotoğraf çektirdi. Hastanede eğitim veren öğretmenler ve görevli hemşireler, kulüp üyelerimize hastanenin ilgili bölümlerini gezdirerek bölümlerle ilgili bilgi verdi. Sağlıklı olmanın en büyük nimet olduğunu bir kez daha anlayan öğrencilerimiz duygulu anlar yaşadı. Ziyaretten memnun olan hastane yetkilileri bu tür ziyaretlerin çocukların moralini yükselttiğini ifade ederek sık sık yapılmasını istediler. Bu duyarlı organizasyonu gerçekleştiren GKV Topluma Hizmet Kulübü’ne teşekkür eder, tedavi gören tüm çocuklara ve hastalara acil şifalar dileriz.


GKV 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.SINIF ÖN KAYITLARINI TAMAMLADI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 2015-2016 eğitim öğretim yılı 1. sınıf ve anaokulu ön kayıtlarında büyük bir yoğunluk yaşandı. Ön kayıt süreci 8 Ocak 2015 Perşembe günü 1. sınıf öğretmenleri ile yapılan tanışma toplantısıyla başladı. GKV Konferans salonunda gerçekleşen toplantıda, GKV yöneticileri, 1.sınıf öğretmenleri ve 1. sınıfa kayıt yaptıracak öğrenci velileri bir araya geldi. Uzman Psikiyatrist Dr. Gözde Ciğerli Özkarakoyuncu’nun velilerle yaptığı söyleşi ve öğretmenlerimizin tanıtılmasının ardından verilen kokteylde veliler çocuklarını emanet edecekleri öğretmenleri tanımaya çalıştılar. Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 1.sınıfa kayıt yaptıracak çok sayıda veli, 10 Ocak 2015 Cumartesi günü Gaziantep 3. Noter vekili gözetiminde yapılan sıra çekilişiyle çocuklarının ön kaydını gerçekleştirdi. Öğrencilerini istedikleri şubeye kaydettirmek isteyen velilerimiz ön kayıt sıra tespitinde heyecanlı anlar yaşadı. İlkokul 1. sınıf ön kayıtlarını tamamlayan GKV Özel İlkokulu, 12 Ocak 2015 Pazartesi günü başlayan anaokulu ön kayıtlarını da büyük bir hızla sürdürmektedir. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili, "Elli bir yıldır sunduğu nitelikli eğitim hizmetiyle ülke kalkınmasına önemli katkı sağlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarına okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde her yıl yoğun talep oluyor. Şeffaf ve güvenilir bir kayıt süreci gerçekleştirmek amacıyla ilkokul 1. sınıf ön kayıtlarında noter huzurunda sıra çekilişi uygulamaktayız. Başvurular öğrenci kontenjanlarımızın üzerinde olunca bu yöntemle velilerimizin hem kayıt sırası, hem de öğretmen tercihi hakkı korunmaktadır. Velilerimizin ön kayıt aşamasında okullarımıza gösterdiği ilgiye teşekkür ederiz. Kesin kayıt tarihimiz önümüzdeki günlerde ilan edilecektir" dedi.


GKV’DEN MUHTEŞEM YENİ YIL EĞLENCESİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu tarafından düzenlenen yeni yıl eğlencesi renkli görüntülere sahne oldu. Eğlenceye tüm GKV Özel İlkokulu öğrencileri, öğretmenleri ve bazı veliler katıldı. Yılbaşı eğlencesi Şato restoranda 30 Aralık 2014 Salı günü öğleden önce ve öğleden sonra iki ayrı bölümde yapıldı. Sabah bölümünde GKV Özel İlkokulu 1. ve 2. sınıf öğrencileri, öğleden sonra ise 3. ve 4. sınıf öğrencileri canlı müzik eşliğinde doyasıya eğlendi. Çeşitli animasyonlar ve palyaço gösterileri çocuklara keyifli anlar yaşattı. Arkadaşları ve öğretmenleri ile yeni yıla girmekten büyük mutluluk duyan öğrenciler moral depolayarak, iyi dileklerini ve umutlarını paylaştılar.


GKV’Lİ SATRANÇILARDAN BEŞ BİRİNCİLİK

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri 27-28 Aralık 2014 tarihinde Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Gaziantep Küçükler İl Birinciliği Satranç Turnuvası’nda beş birincilikle turnuva şampiyonu olarak satrançtaki üstünlüklerini bir kez daha gösterdi. Turnuvada 8 yaş bayan kategorisinde öğrencilerimiz Dila Baloğlu 8 yaş genel kategorisinde, Kaan Zencirkeser 9 yaş genel kategorisinde, Ömer Işık 11 yaş genel kategorisinde, Onur Utku Batmaz ve 12 yaş bayan kategorisinde Hatice Mislina Bozkurt il birinciliğini kazandı. 170 öğrencinin yarıştığı turnuvada 11 yaş bayanlarda Cemre Özdemir, 11 yaş genelde Umut Barış İnanç ve 12 yaş genelde Mehmet Efe Mutlu il ikincisi, 11 yaş genelde Atalay Hoylu il üçüncüsü oldu ve GKV takım halinde en fazla derece yaparak şampiyonayı tamamladı. Primemall AVM’de yapılan ödül töreninde dereceye giren öğrencilerin ödülleri Türkiye Satranç Federasyonu yönetim kurulu üyesi ve Gaziantep Satranç İl Temsilcisi Fatih Ekinci, Primemall AVM Yetkilisi Fatih Yiğit ve turnuvada görevli hakemler tarafından verildi. GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili, satranç sporunun GKV Özel Okulları’nda en öncelikli spor dallarından birisi olarak değerlendirildiğini ve okul öncesi eğitimden liseye kadar bütün kademelerde bu sporla ilgili uygulamalı dersler yapıldığını söyledi. Bireylere birçok olumlu özellik kazandıran bu seçkin sporun benimsenmesine büyük önem verildiğini ifade eden Genel Müdürümüz “Her yıl olduğu gibi satrançta başarıdan başarıya koşarak okullarımıza büyük gurur yaşatan şampiyon sporcularımızı yürekten kutlar, velilerimize desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.


GKV ÖZEL ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNİN ERCİYES KAYAK KEYFİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 5, 7 ve 8. sınıf öğrencileri 25-27 Aralık 2014 tarihleri arasında Erciyes Kayak Kampı’na katıldılar. Ortaokul Müdür Yardımcımız Nadir Gürsel ve Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ebru Akgül rehberliğinde 25 Aralık Perşembe sabahı GKV önünde başlayan yolculuk öğle saatlerinde Erciyes’te sona erdi. Kayak, kızak ve snowboard keyfini Erciyes’in temiz havası ve eşsiz manzarası eşliğinde doyasıya yaşayan GKV’liler sınav ve ders yorgunluğunu atma fırsatı buldu. Bazı öğrencilerimiz uzman kayak hocalarından ilk kayak eğitimlerini alırken, deneyimli olanlar ise Erciyes’in mükemmel kayak zemininde yine uzman hocalar eşliğinde kaymanın zevkini çıkardılar. Erciyes’te iki gün süren kayak kampından unutamayacakları anılarla ayrılan öğrencilerimiz Kapadokya bölgesine hareket ettiler. Peribacaları, Devrent Vadisi, Paşabağı ve Çavuşin kasabasını gezen öğrencilerimiz Kaymaklı Yeraltı Şehri’nde antik çağlara kısa bir yolculuk yaptılar. Öğrencilerimiz 27 Aralık Cumartesi akşamı keyifli geçen bir yolculuğun ardından güzel anılarla evlerine döndüler.


GKV TÜRKİYE MÜNAZARA ŞAMPİYONASINDA 2. TURA YÜKSELDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri münazara takımı Argüman Fabrikasının düzenlediği Türkiye Münazara Şampiyonası 1. tur elemelerinde büyük başarı kazandı. 27-28 Aralık 2014 tarihinde İstanbul Medipol Üniversitesinde yapılan 1. Tur karşılaşmalarında okul takımımız aralarında Galatasaray Lisesi, Robert Kolej, İtalyan Lisesi, Üsküdar Amerikan Koleji gibi seçkin okulların da bulunduğu 48 lisenin katıldığı gruplarda yarıştı. Elemelerde okulumuzu Ezgi Koçdağ, Baran Yolcu, Deniz Özkuyucu, Elif Kazaz, Oğuzhan Alpaslan ve Beyza Özer temsil etti. Öğrencilerimiz üstün performanslarıyla yapılan 5 karşılaşmanın 3 ünü kazanarak okulumuzu bir sonraki tura taşıdı. Şampiyonanın 1. turunda okulumuz Robert Kolej, İstanbul Erkek Lisesi, Irmak Koleji gibi okullarla; “Asgari ücret uygulamasına son verilmelidir, Küba’ya uygulanan ekonomik ambargo kaldırılmalıdır, mahkemeler en fazla 20 yıl ceza verebilmelidir” gibi konularda muhalefet ve hükümet kanadında münazara yaptı. 32 lisenin yarışacağı Türkiye Münazara Şampiyonası 2. tur karşılaşmaları Mart 2015’te İstanbul’da yapılacaktır. Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, GKV Özel Liseleri Münazara Takımının geçen yıllarda kazandığı Türkiye derecelerinin tekrarlanmasını ümit ettiğini ifade etti. Münazara becerisinin öğrencilere mesleklerinde ve özel yaşamlarında büyük katkı sağlayacağını söyleyen Başkanımız, münazara takımımızın rehber öğretmeni Özlem Fındık ve öğrencilerimizi kutladı ve bir sonraki turda başarılar diledi.


“GKV GENÇ MECLİS 2014” SONA ERDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen “GKV Genç Meclis 2014” etkinliği 24 Aralık 2014 Çarşamba günü gerçekleştirilen kapanış ve sunum töreni ile sona erdi. Fitnat-Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesi, Ayten-Kemal Akınal Anadolu Lisesi, Hatice-Lütfü Akcan Anadolu Lisesi, İMKB Anadolu Lisesi, Özel Deva Okulları, Özel Sanko Okulları, Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi ve Mehmet Api Ticaret Meslek Liselerinden yaklaşık 80 delege milletvekili öğrenciden oluşan “GKV Genç Meclis 2014”, daha önce yapılan hazırlık çalışmalarının ardından 22-24 Aralık’ta genel kurul için toplandı. Genel Kurulun kapanışı Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Mehmet Şeker, GKV Yönetim Kurulu Celal Ersoy, GKV Yöneticileri ve konuk okulların temsilci ve öğretmenlerinin katıldığı görkemli bir törenle yapıldı. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Y. Doç. Dr. Atanur Vergili törenin açılış konuşmasında ” Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında geleceğimizi teslim edeceğimiz genç nesillere, Türkiye Cumhuriyetinin temelini oluşturan demokrasiyi en iyi şekilde özümsemeleri için etkili bir demokrasi eğitimi vermeye özen göstermekteyiz. Model meclis çalışması ile gençlere demokrasi bilincini aşılamayı hedefleyen ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen “GKV Genç Meclis” Gaziantep ve Güneydoğu’da toplanan ilk temsili gençlik demokrasi platformu olma özelliğini taşıyor. Kent merkezinde bulunan 8 liseden yaklaşık 80 öğrencinin GKV Özel Liseleri koordinasyonunda buluştuğu bu etkinlik ile gençlerimizin güncel siyasi, toplumsal ve ekonomik sorunlara çözüm yolları üreterek gelecekte kendilerine teslim edilecek ülke yönetimine şimdiden hazırlanmaları amaçlanmaktadır” dedi ve tüm katılımcı okullara teşekkür etti. Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Mehmet Şeker birer konuşma yaparak gençlerimizin Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkelerini özde benimsemelerine ve demokrasiyi vazgeçilmez bir hak olarak kullanma bilinci kazanmalarına dikkat çektiler. Milletvekillerimiz böylesine anlamlı ve örnek bir etkinliğe ev sahipliği yapan GKV yönetici, öğretmen ve öğrencileri ile konuk öğrencileri kutladı. GKV Özel Liseleri öğrencisi Deniz Özkuyucu’nun Başbakan ve Ezgi Koçdağ’ın Meclis Başkanı olarak görev yaptığı Genç Meclis’in milletvekilleri komisyonlara ayrılarak genç bakanlarla birlikte bakanlıkları ile ilgili yasa tasarıları hazırladı. Bu tasarıları genel kurulda sunan bakanlar bu tasarılarla ülkemizin güncel sorunlarına gençliğin gözünden çözümler üretmeye çalıştı. Genç Meclis bakanları bu etkinliğin ardından TBMM’yi ziyaret ederek çözüm önerilerini ilgili bakanlara ve meclis başkanlığına bizzat sunmayı planlıyor. Temsili bile olsa, aldıkları görevin çok heyecan verici ve önemli olduğunu belirten “GKV Genç Meclis 2014” etkinliğine katılan tüm yönetici, öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederiz. Bizler Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında tüm öğrencilerimizin, Anayasamızın 1. ve 2. Maddelerinde açıkça ifade edilen GKV Genç Meclis 2014’ün bu çok önemli konuya katkı sağladığını umuyoruz. Bu etkinliğimizin anlamlı bir örnek oluşturmasını diler, üç gün süresince gerçek bir dayanışma içinde çalışan kendilerinden çok şey beklediğimiz temsili bakan ve milletvekili sevgili öğrencilere, katılımlarıyla destek veren konuk okulların ve GKV’nin değerli yönetici ve öğretmenlerine teşekkür ederiz” dedi.


GKV ÖZEL İLKOKULUNDA GAZİANTEP’İN KURTULUŞ GÜNÜ COŞKUSU

25 Aralık Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında çeşitli törenlerle kutlandı. GKV Özel İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan ve Gaziantep Savunmasını destansı bir şekilde canlandıran program ilgiyle izlendi. GKV Özel İlkokulu 3. sınıf öğretmen ve öğrencilerinin sahnelediği ve çok sayıda velimizin katıldığı programda öğrencilerin sahne performansı beğeni topladı. GKV Özel İlkokulu 3.sınıf öğrencilerimizin programı, birbirinden güzel Antep şarkılarından oluşan koro ile başladı. Ardından “Ayağın Nerede Oğul” adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Antep’in düşman işgalinin anlatıldığı tiyatro gösterisinde kentin önce İngilizler, ardından Fransızlar tarafından işgal edilmeye çalışılması sonucu yaşadığı olaylar anlatıldı. Gösteride, Küçük Kamil’in annesini korumak için verdiği mücadelede Fransız askerlerinin süngüleriyle şehit oluş anı izleyenleri hüzünlendirdi. Antep’in çeşitli semtlerinde başlayan çatışmaların da dramatize edildiği bölümde kadın ve çocukların savunmada üstlendiği roller gözler önüne serildi. Programın sonunda GKV Özel İlkokulu halkoyunları ekibinin kına gecesi ve yöresel oyunlar performansıyla, hüzünlü atmosfer yerini coşkulu bir ortama bıraktı.


GKV’Lİ YELİZ KARGINER EBA ÇİZGİ 1. KARİKATÜR YARIŞMASINDA TÜRKİYE İKİNCİSİ

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen EBA Çizgi 1. Karikatür Yarışması’nda Gaziantep Kolej Vakfı Özel Orta Okulu 6-B sınıfı öğrencisi Yeliz Kargıner Türkiye 2. Olarak büyük bir başarı kazandı. EBA Çizgi 1. Karikatür Yarışması, Fatih Projesi kapsamında Türk Millî Eğitim Sistemi’nin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda öğrencilerin ve öğretmenlerin karikatür sanatına olan ilgilerini öne çıkarmak amacıyla ilk kez düzenlendi. Yarışmada “Öğrenci Gözüyle Eğitim” kategorisinde 2851, “Öğretmen Gözüyle Eğitim” kategorisinde ise 349 eser olmak üzere toplam 3200 eser değerlendirmeye alındı. “Öğrenci Gözüyle Eğitim” kategorisinde; ülkemizde karikatür eğitimi alanında yetkin kişilerden oluşan seçici kurul tarafından öğrenci düzeyleri ve gelişimsel özellikleri esas alınarak yapılan çok titiz bir çalışma sonucunda 30 eser sergilemeye 3 eser de ödüle layık görüldü. GKV Özel Ortaokulu 6-B sınıfı öğrencisi Yeliz Kargıner Türkiye 2. olarak 2.000 TL ödül kazandı. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencilerinin akademik alandaki üstün başarılarına görsel sanat dalında yeni bir halka ekleyen Yeliz Kargıner’i içtenlikle kutlarız.


GKV SUNAY AKIN’I AĞIRLADI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları şair, yazar, araştırmacı ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın’ı konuk etti. Sunay Akın’la ilk etkinlik 19 Aralık 2014 Cuma günü GKV Konferans Salonunda gerçekleşti. Sunay Akın GKV’li öğrencilere Türk bayrağının özelliklerini anlatırken, Osmanlı İmparatorluğunda tek bayrak uygulamasına ilk kez 1799-1800 yılları arasında Sultan 3. Selim tarafından yapılan düzenlemeyle geçildiğini ve hilalle yıldızın ilk kez bu tarihte bir araya geldiğini ifade etti. Akın, o dönemdeki ilk Türk bayrağında yıldızın sekiz köşeli olduğunu ve bunun anlamının zafer olduğunu açıkladı. Akın, Türk bayrağında ise, 5 köşeli yıldız bulunduğunu ve 1838’de Sultan Abdülmecit tarafından bayraktaki 8 köşeli yıldız yerine insan anlamını taşıyan 5 köşeli yıldıza geçildiğini hatırlattı. Öğrencilere Atatürk’ün bilim ve sanata verdiği önemi çeşitli öykülerle anlatan konuk sanatçı, kalkınmanın tek güvenli yolunun bilimsel gerçekler olduğunu söyledi. Söyleşinin sonunda öğrencilere verdiği mesajda bilginin kutsanmaması gerektiğini vurgulayan Sunay, “Benim bu gün sizlere burada anlattıklarım dahil hiçbir bilgiyi kutsamayın, yıkın geçin, bizi daha güzel bilgilere, daha güzele, daha aydınlık yarınlara taşıyın” dedi. Öğrencilerin merak ettiği soruları da yanıtlayan Sunay Akın, GKV Özel Okulları’nda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sunay Akın’la ikinci etkinlik Gaziantep Ticaret Odası Konferans Salonunda yapıldı. Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Gaziantep Kolej Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, Yönetim ve Mütevelli Kurulu üyeleri, GKV yöneticileri, öğretmen ve davetlilerin izlediği program öncesinde bir kokteyl verildi. Programın açılış konuşmasını yapan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili, GKV Özel Okulları’nın sadece akademik alanda değil, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda da önemli çalışmaların merkezi olduğuna dikkat çekti. Konuşmasında edebiyat, sanat ve kültür alanında isim yapmış kişileri kentimize davet ederek öğrenciler ve halkımızla buluşturmayı önemli bir toplum hizmeti olarak kabul ettiklerini bu kapsamda, Sunay Akın’ı ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Sunay Akın, katılımcıların büyük bir ilgiyle izlediği söyleşinin sonunda kitaplarını imzalayarak, hayranlarıyla sohbet etti.


GKV 25 ARALIK BASKETBOL TURNUVASINDA ŞAMPİYON OLDU

10-17 Aralık 2014 tarihleri arasında Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen 25 Aralık Basketbol Turnuvasında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Küçük Erkek Basketbol Takımı açık ara şampiyon oldu. 25’in üzerinde okulun katıldığı turnuvada toplamda oynana 40 karşılaşmanın ardından GKV Özel Ortaokulu Küçük Erkek Basketbol takımı tüm maçlarını kazanarak yenilgisiz şampiyonluğunu ilan etti. 17 Aralık 2014 Çarşamba günü oynanan final karşılaşmasında TED Kolejini başarılı bir oyunla 38-18’lik skorla yenen takımımız alışılmış şampiyonluklarına bir yenisini daha ekledi. Turnuvanın bitiminde düzenlenen ödül töreninde öğrencilerimize şampiyonluk kupası ve şampiyonluk madalyalarını Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu verdi. Şampiyon öğrencilerimiz kupa ve madalyalar dışında Şehitkamil Belediyesi tarafından katılım belgesi ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Küçük erkek basketbol takımımızın oyuncuları Arben Berke Yıldız, Berke Celal Doğan, Tümer Çetin, Efe Eren Ceydeli, Arda Uğur Deniz, Tunahan Timur, Mustafa Koçer, Serdar Özden, Hilmi Arslan Ömer, Başar Can Bolat, Cenk Ünsal, Erdem Yıldız, Efe Karslıgil, Barça Ercan, Arda Kürüz, Bertan Uğur ve antrenörlerimiz Vedat Oğuzcan ve Mahmut Şahinler’e okullarımıza kazandırdıkları bu anlamlı şampiyonluk için teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.


FEN VE TEKNOLOJİ DERSİNDE ENGELLER AŞILDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, GAP Görme Engelliler Okulu ile sürdürdüğü “İletişim Engel Tanımaz” adlı sosyal sorumluluk projesinde, öğrenciler okulumuzun Fen ve Teknoloji laboratuvarında ortak çalışma yaptılar. Projenin yıllık eylem planında belirtilen etkinlikler kapsamında 17 Aralık Çarşamba günü GKV Özel İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri, Görme Engelliler Okulu öğrencileri ile Fen ve Teknoloji dersinde “Gems Etkinliklerini” paylaştı. Öğrenci merkezli, yaparak-yaşayarak öğrenme modelinin başarıyla uygulandığı çalışmada; vücudumuzun bilmecesini çözelim, yüzme-batma deneyi, ses titreşim kovası, kum ve para dansı ve makey makey gibi etkinlikler beş ayrı köşede gerçekleştirildi. Akran eğitimini amaçlayan çalışmada öğrencilerimiz, GAP Görme Engelliler Okulundaki arkadaşlarına farklı duyularını kullanarak analiz, sentez yapma ve inceleme araştırma becerilerini geliştirmeleri için destek oldular. Eğitimde bu etkinlikleri çok yararlı bulan proje ortak ekibi öğretmenleri, “Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları ile GAP Görme Engelliler Okulunun birlikte yaptığı bu çalışmada hedeflediğimiz kazanımlar; temel bilimsel kavram ve yöntemlerle öğrencilerin hayal gücünü etkileyerek, bağımsız öğrenme ve eleştirel düşünme kapasitelerini artırmaktır” dedi. Projede birlikte uyum içinde çok güzel zaman geçiren ve bir sonraki eylemde buluşmak üzere ayrılan öğrenciler başarılı bir çalışmayı geride bıraktı.


GKV MCMUN 2014 KONFERANSI’NDA

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Fen Lisesi ve Cemil Alevli Koleji öğrencileri Ortadoğu Teknik Üniversitesi Geliştirme Vakfı Koleji tarafından düzenlenen Uluslararası MCMUN 2014 Konferansı’na (Model Birleşmiş Milletler Konferansı) katıldı. 12-15 Aralık 2014 tarihleri arasında gerçekleşen konferansta okulumuzu GKV MUN Kulübü öğrencileri Oğulcan Cenkcimenoğlu, Begüm Koçer, Berke Köker, Gürcan Kutsal, Mustafa Erbağcı, Kemal Ayalp, Oya Suran, Doğa Kaynar, Pelin Kazaz, Rameen Kashif ve Donya Rahavandi temsil etti. GKV MUN Kulüp danışmanı İngilizce öğretmenimiz Özlem Kara’nın rehberlik yaptığı öğrencilerimiz, Kanada, İran ve İtalya delegasyonu görevini üstlendi. 2014-2015 eğitim öğretim yılı itibariyle ikinci MUN konferansına katılan GKV MUN Kulübü öğrencileri, bir kez daha çeşitli ülkelerden ve yaş gruplarından farklı altyapılara sahip öğrencilerle bir araya gelerek günümüzde pek çok ülkeyi ilgilendiren sorunlarla ilgilenme ve tartışma fırsatı buldu. Farklı bakış açılarıyla, evrensel sorunlara akılcı ve analitik çözüm yollarını Genel Meclis’e taşıyan gençler karşı görüşlerini özgürce savunmuş ve destek aldıkları ülke delegeleriyle iş birliği içinde fikirlerini yasa tasarısına dönüştürmüşlerdir. Konferansta öğrencimiz Kemal Ayalp “Mention Delegate” seçilmiştir. Ortak dili İngilizce olan MUN Konferansları öğrencilerimizin iletişimsel becerilerinin yanı sıra akademik araştırma yapabilme, sorgulama, kritik düşünebilme gibi niteliklerini de geliştirmektedir. MCMUN 2014’te okulumuzu temsil eden öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.


ENGELLERİ AŞTIK, SİNEMAYA GİTTİK

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, GAP Görme Engelliler Okulu ile sürdürdüğü “İletişim Engel Tanımaz” adlı sosyal sorumluluk projesinde, öğrencilerimiz bu kez hep birlikte sinemaya gitti. Öğrenciler arası akran iletişimi gerçekleştirmeyi, engellilere karşı duyarlılığı artırmayı ve engelli bireylere karşı empati yaratmayı amaçladığımız, GKV Özel Okulları ile GAP Görme Engelliler Okulu arasında ortak yürütülen projenin yıllık çalışma planında yer alan etkinlikler sırasıyla sürdürülmektedir. Bu kapsamda, GKV 4. sınıf öğrencileri ve Görme Engelliler Okulu öğrencileri 9 Aralık 2014 Salı günü birlikte Nakıp Ali sinemalarında gösterimde olan “Madagaskar Penguenleri” filmini izlediler. Filmi dikkat ve ilgiyle izleyen öğrenciler büyük bir keyifle patlamış mısırlarını yediler, bir yandan da film hakkında yorumlar yaptılar. Film bitiminde GAP Görme Engelli öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Değişik etkinliklere katılmak, sosyal hayatın içinde yer almak, gören çocuklarla birlikte etkinliklerde bulunmak onları çok mutlu etti. Gaziantep Kolej Vakfı öğrencileri ve GAP Görme Engelliler Okulu öğrencileri Servislerle okula dönerken film hakkında sohbet ettiler, filmin kritiğini yaptılar. Öğrenciler bu etkinlikte engelleri ortadan kaldırarak birbirleri ile kaynaştılar. Engelli öğrenciler sosyal hayatın içinde yer aldıkları için, engelsiz öğrenciler onlara destek olarak yararlı olmanın, duygularını paylaşmanın mutluluğunu yaşadılar.


YAZAR TOPRAK IŞIK ÖĞRENCİLERİMİZLE BULUŞTU

Akademik başarısının yanı sıra kitaplara ve yazarlığa gönül vermiş Toprak Işık öğrencilerimizle buluştu. Yetişkin kitaplarının yanında çocuk kitaplarının sevilen yazarı Toprak Işık, 5 Aralık 2014 Cuma günü söyleşi ve imza gününde Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencileriyle bir araya geldi. Yazarın bazı kitaplarını okuyan öğrencilerimiz, kitaplarla ilgili sorular sordu ve sohbet ettiler. Yazar Toprak Işık söyleşide kitap okumanın yararlarını ve nitelikli bir okur olmanın ipuçlarını anlattı. İdeal öğrencilerin sadece derslerde yüksek not almayı hedeflemek yerine, kitap okumak ve benzeri kültürel faaliyetlere de zaman ayırması gerektiğini vurgulayan konuk yazar, bilgi hazinesi olan kitapların hiçbir zaman önemini yitirmeyeceğini dile getirdi. Öğrencilerimizin hem yazarlığı hem de kitaplarıyla ilgili sorularına içtenlikle cevap veren Toprak Işık, söyleşinin sonunda öğrencilerin kitaplarını imzaladı.


DTS’ DE ÜSTÜN BAŞARILAR YİNE GKV ÖZEL ORTAOKULUNUN

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilimizdeki tüm ortaokullarda yapılan TEOG Durum Tespit Sınavı “DTS -1” de GKV Özel Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Doruk Yağcı, toplam 34.031 öğrenci arasında 700 tam puan alarak il birincisi olmuştur. Bunun yanı sıra 8. sınıflarımızdan yedi öğrencimiz il üçüncüsü, üç öğrencimiz il dördüncüsü ve dokuz öğrencimiz il beşincisi olarak büyük bir başarı kazanmıştır. GKV Özel Ortaokulu 6. sınıf öğrencileri puan ortalamalarında 291 okul arasında il birincisi, 5. sınıf öğrencilerimizden Umut Barış İnanç il ikincisi, İrem Taşar il dördüncüsü, İrem İyiköşker il beşincisi olmuştur. Aynı sınavda Kenan Kerem Özçınar’ın il dördüncüsü, iki öğrencimizin il altıncısı ve iki öğrencimizin il yedincisi olduğu 7. sınıflarda öğrencilerimiz ilk 10’da 8 derece elde etmiştir. Düzenlenen plaket töreninde okulumuzun bu üstün derecelerinin 26-27 Kasım 2014 tarihinde yapılan TEOG sınavında da tekrarlanacağını belirten Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu Müdürü Ali Bozgeyik, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.


GKV’LİLERİN GELENEKSEL MERSİN SANAT YOLCULUĞU

Yoğun akademik çalışmaların yanı sıra, sanat ve kültür etkinliklerine de büyük önem veren Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, öğrencilerini opera, bale, sinema ve tiyatro gibi sanat gösterileriyle sık sık buluşturmaktadır. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencileri, Okul Müdürü Ali Bozgeyik ve görevli öğretmenler rehberliğinde, Devlet Opera ve Balesi Mersin Sahnesi, Mersin Kültür Merkezi’nde “Değirmendeki Hazine” müzikalini izlemek üzere 15 Kasım 2014 Cumartesi günü Mersin’e gitti. Oyunda, tatilini köyde geçirmek isteyen Haylaz adlı çocuğun macerası sergilendi. Haylaz, köyde yaşayan dayısının yanına gitmek için çıktığı yolda bir çobanla karşılaşır. Çoban, ona tepelerdeki değirmenlerden birinde saklı hazineyi şifrelerle gösteren bir haritadan söz eder ve Haylaz bu hazineyi bulmak için maceraya atılır. Oyunu büyük zevkle izleyen GKV öğrencileri, oyunun kahramanı Haylaz’la birlikte haritanın şifresini çözmeye çalışırken heyecanlı anlar yaşadılar. Gösteriden sonra oyuncularla tanışıp onlarla sohbet eden öğrencilerimiz, bol bol fotoğraf çektirdiler. Mersin sahil gezintisi ve teknede akşam yemeğinin ardından Gaziantep’e dönüş yolculuğu başladı. Gösteri ve geziden büyük keyif alan GKV öğrencileri böyle bir sanat etkinliğinde yer aldıkları için mutlu olduklarını belirttiler.


ENGELLİLERİMİZİ ENGELLEMEYELİM

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencileri 3 Aralık Dünya Engelliler günü ve “İletişim Engel Tanımaz” projesi kapsamında verilen “Görme Engellilerle İletişim” konulu seminerde, görme engelli bireylerin duygularını paylaştı. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları ve GAP Görme Engelliler Okulu işbirliği ile gerçekleştirilen “İletişim Engel Tanımaz” adlı sosyal sorumluluk projesi, öğrenciler arası akran eğitimini gerçekleştirmeyi, engellilere karşı duyarlılığı artırmayı ve engelli bireylere karşı empati yaratmayı amaçlamaktadır. Birkaç aşamadan oluşan ortak proje, her iki okulda karşılıklı etkinliklerle sürdürülmektedir. Projenin GKV ayağında, 4. sınıf öğrencilerimize GAP Görme Engelliler Okulu Rehber Öğretmeni Gizem Günay Süle tarafından seminer verildi. Seminerde yapılan simülasyon çalışmaları öğrencilerimizin çok ilgisini çekti. 3 Aralık 2014 Çarşamba günü başlayan engelliler haftasında, öğrencilerimizde farkındalık yaratmak, onlara haftanın önemini anlatmak amacıyla GKV Özel İlkokulunda çeşitli etkinlikler düzenlendi. 3. sınıf öğrencilerimize okulumuz rehber öğretmeni tarafından engellilere yönelik bilgilendirme yapıldı. Konu, sınıflarda öğretmenler tarafından pekiştirildi ve panolar hazırlandı. Engelliler konusunda yapılan tüm etkinliklerde öğrencilerimiz örnek bir duyarlılık sergiledi. Öğrencilerin seminer ve eğitimlere karşı gösterdikleri ilgi, konuya yaklaşımları ve projede yer alma istekleri görülmeye değerdi.


ANAOKULU ÖĞRENCİLERİMİZDEN GÜZ VE YAPRAK ETKİNLİĞİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencilerinin sonbaharı geride bıraktığımız Kasım ayının son günlerinde gerçekleştirdiği güz etkinliği sergisi, velilerimizden ve konuklarımızdan büyük ilgi gördü. Turuncu, sarı, kırmızı ve kahverenginin yüzlerce tonunu zevkle izlediğimiz doğa ve Gaziantep’te tam anlamıyla yaşanan güz mevsimi, anaokulu öğrencilerimizin çalışmalarına ilham konusu oldu. Proje ve Tasarım dersinde yapılan güz etkinliğinde minik GKV’liler, sonbaharın coşkusunu yaratıcılıklarıyla birleştirerek, birbirinden güzel sanat eserleri oluşturdu. Sonbahar mevsiminin belirgin özelliklerinin yaşatılmaya çalışıldığı etkinlikte öğrencilerimiz, okulumuz bahçesinde gezinti yaparak yapraklara, toprağa dokunup mevsimin güzel havasını hissederek sonbahar hakkındaki bilgilerini tazelediler. Sınıfta yapılan söyleşilerde sonbaharın renkleri ve mevsim özellikleri pekiştirildi. Yapılan çeşitli toplu ve bireysel çalışmalarda yaratıcılıklarını kullanan minikler özgün eserler meydana getirmenin sevincini yaşadılar. Anaokulumuzun danışma bölümünde sergilenen güz etkinliği sergisi sonbaharın sıcak renklerini yansıtan farklı bir ortam yarattı. Minik öğrencilerimizi içlerindeki sıcacık duygularını, sarı, kırmızı ve turuncunun birbirinden güzel tonlarıyla dışa yansıtan yaratıcılıklarından dolayı kutluyoruz.


ANAOKULUMUZDA MANDALA-BÜYÜLÜ ÇEMBER ÇALIŞMASI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu’nda 1 Aralık 2014 günü öğrencilerimizin tümüne mandala-büyülü çember çalışması uygulandı. Mandala, büyülü çember anlamına gelen, kökeni çok eskilere dayanan, dünyayı ve yaşamı, varoluşu sembollerle, geometrik desenlerle anlatan bir bütündür. Daire veya merkez anlamına gelen ve boyama meditasyonu olan mandala, belirgin bir şekilde duran merkez noktası etrafına şekiller ve desenler yerleştirilmesiyle yapılır. Mandala çocukları stres ortamından uzaklaştırarak boyama yoluyla sakinliğe ulaştırır, rahatlatıcı bir etki yaratır. Bu çalışmadan sonra yapılan grup çalışmasında, çocuklar daha uyumlu hale gelirler. Mandala çalışması dıştan içe veya içten dışa boyanır. Önemli olan sırayı bozmamaktır. Mandala boyama tekniği çocukların, şekil-zemin ayrımı ve mekân ilişkilerini algılama becerilerinde anlamlı farklılık oluşturur ve onların kendi yaratıcılıklarını keşfetmelerine yardımcı olurken, dikkat sürelerinin de uzamasını sağlar. GKV Özel Anaokulunda yapılan mandala boyama etkinliğinde hafif bir klasik müzik eşliğinde, hazırlanan çalışmaları boyayan 5 ve 6 yaş grubu öğrencileri, dikkatlerini toplayarak ve kurallara uyarak çalışmayı tamamlamayı başardılar. Çalışmaların değerlendirilmesiyle yaratıcılıklarını, dikkatlerini ölçmeyi amaçlayan anaokulu rehberlik servisi, çalışmaları hemen değerlendirmeye almıştır. Önümüzdeki günlerde öğrenci velilerimiz bu değerlendirmelerle ilgili olarak anaokulu rehberlik servisimiz tarafından bilgilendirilecektir.


GKV’Lİ ÖĞRENCİLER GENÇLİK PARTİSİNDE GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liselerinde geçen ay yapılan Öğrenci Meclisi seçimlerinde seçilen yeni Öğrenci Meclisi Başkanlarımız göreve hızlı başladı. Başkanlarımızın ilk etkinliği, her yıl geleneksel olarak düzenlenen gençlik partisi oldu. 21 Kasım 2014 Cuma günü Türkiye’nin ünlü DJ’lerinden Suat Ateşdağlı’nın katılımı ile Şato Restaurant’ta gerçekleşen partide öğrencilerimiz gönüllerince eğlenme fırsatı buldu. Etkinliğin düzenlenmesinde GKV Özel Anadolu Lisesi Öğrenci Meclis Başkanı Umutcan Korkmaz, Fen Lisesi Öğrenci Meclis Başkanı Orkun Çalışıcı ve Cemil Alevli Koleji Öğrenci Meclisi Başkanı Berke Köker ile Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenimiz Okan Kara’nın büyük emeği geçti. Partiye yoğun ilgi gösteren ve DJ Suat Ateşdağlı’nın seçtiği hareketli elektronik müzik ve popüler şarkılar eşliğinde çok güzel bir akşam geçiren GKV’liler partiden büyük bir sevinç ve mutlulukla ayrıldılar. Partide öğretmenlerimiz Okan Kara, Özlem Fındık, Aşkın Köse, Ömer İlkbaşaran, Meltem Seçilir, Demet Tekerekoğlu, Sinem Çevik, Sibel Çolak ve Zehra Abut öğrencilerimize eşlik etti.


GKV ÖZEL LİSELERİ ÖĞRENCİLERİNDEN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Öğrenci Meclisi 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde hazırladıkları programla öğretmenlerinin bu çok anlamlı gününü kutladı. Sunuculuğunu GKV Anadolu Lisesi Öğrenci Meclis Başkanı Umutcan Korkmaz ile 9. sınıf öğrencisi Beste Serin’in yaptığı programın açılışında GKV Özel Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Büşra Hösükoğlu ABD Eski Devlet Başkanı Abraham Lincoln’ün oğlunun öğretmenine yazdığı bir mektubu okudu. Ardından 9. sınıf öğrencimiz Eylül Yılmaz Öğretmenler Günü’nün tarihçesi hakkında bilgi verdi. Daha sonra Gaziantep Kolej Vakfı eğitim kadrosunda yıllarca hizmet veren okulumuzun en kıdemli öğretmenlerinden Emel Taşar kıdemli öğretmenler adına, Demet Tekerekoğlu da genç öğretmenler adına birer konuşma yaptı. Okulumuz Cemil Alevli Koleji 9- A sınıfı öğrencisi Ece Yağcı, günün anlam ve önemiyle ilgili özlü sözlerden oluşan sunumu ve 10. sınıf öğrencimiz Furkan Atmaz’ın seslendirdiği Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın “Öğretmen” şiiriyle devam eden programda, GKV Öğrenci Meclisinin hazırladığı kısa film öğrencilere eğlenceli ve bol kahkahalı dakikalar yaşattı. Tören, GKV Öğrenci Meclisinin, öğretmenlerine günün anısına hazırlattıkları teşekkür plaketlerinin takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.


MİNİK GKV’LİLERDEN KIZILAY CANLANDIRMASI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu Mavi Boncuklar sınıfı öğrencileri geçtiğimiz günlerde Kızılay Haftası kapsamında yapılan etkinliklerle yaparak ve yaşayarak öğrenmenin keyfini yaşadılar. Mavi Boncuklar sınıfı öğrencileri, 29 Ekim-4 Kasım haftasında Türk Kızılay’ının 146. yaşını çeşitli etkinliklerle kutladılar. Yapılan etkinliklerde öğrencilerimize Türk Kızılay’ının görevleri, faaliyetleri ve kapsamı anlatıldı. Deprem, sel gibi doğal afetlerde ihtiyacı olanlara yardım elini uzatan Kızılay’ın bu konudaki çalışmalarını tanıtmak amacıyla öncelikle deprem canlandırması yapıldı. Hazırlanan deprem maketi ve bu maketin hareket ettirilmesiyle deprem anı yaşatıldı. Çocuklarla birlikte bir enkaz alanına gidilerek depremden sonra Kızılay’ın faaliyetleri, her öğrencimiz bir Kızılay görevlisiymiş gibi düşünülerek drama yoluyla canlandırıldı. Canlandırma sırasında kimi Kızılay görevlisi, kimi de kazazede rolü alan minik öğrenciler, görevlerini başarıyla yerine getirdiler. Etkinlik sonunda hem eğlenen, hem de öğrenen öğrenciler, eğlenceli vakit de geçirdiler. Türk Kızılay’ı Gaziantep Şubesi çalışanlarının okulumuzu ziyareti sırasında etkinlik öncesi aktarılan bilgiler pekiştirildi. Sınıfta yapılan deprem tatbikatında ise bir deprem anında yapılması gerekenler öğrencilere kısaca aktarıldı.


HER ÇOCUK HAKLARIYLA DOĞAR

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencileri, 20 Kasım 2014 tarihinde Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutladı. Sınıf öğretmenlerinin anlatımıyla çocuk hakları hakkında bilgilendirilen minik öğrenciler, sınıf içerisinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiler. Yirminci yüzyılın başlarında çocukların erişkinlerden farklı haklara sahip olduğu ve bu hakların ayrıca tanınması gerektiği görüşü ağırlık kazanmıştır. Bu konuda değişik ülkelerde başlayan girişimlerle güçlenen çocuk hakları fikri, Birleşmiş Milletler ‘in ortak bir sözleşme hazırlamasıyla önemli bir aşamaya gelmiştir. Çocuk Hakları Sözleşmesi, Birleşmiş Milletler tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde imzaya açılmış ve ülkemiz tarafından 1995 yılında kabul edilmiştir. Anaokulumuzda yapılan etkinlikte, öğrencilerimiz tarafından Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin en önemli maddeleri esas alınarak hazırlanan çeşitli tanıtıcı panolar ve 3 boyutlu afiş çalışmaları okulumuzun giriş bölümünde sergilendi. Öğrencilerimize birer çocuk olarak haklarıyla doğmanın, bu hakların korunmasının ve gelecek yaşamlarında haklarını bilen ve koruyan bilinçli bireyler olarak yetişmenin vurgulandığı etkinlikler, hafta boyunca devam etti. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları olarak öğrencilerimizin ve tüm dünya çocuklarının Çocuk Hakları Günü’nü kutluyoruz.


GKV’LİLER DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜNDE BARIŞ İÇİN ELELE

Dünyada her gün olumsuz yaşam koşulları, savaşlar veya kötü muameleye maruz kalarak onlarca çocuk yaşamını yitirmektedir. Böylesi önemli bir konuda Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları “Biz Geleceğiz, Gelecek Bizim” sloganıyla yola çıkarak 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününe dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için bir dizi etkinlik hazırladı. Çocuk haklarını yasal zemine oturtan ve tarihte en geniş kabul gören insan hakları belgesi olan Çocuk Hakları ve Çocuk Haklarına Dair Sözleşmenin 1989 yılında onaylanması nedeniyle 20 Kasım günü tüm dünyada Çocuk Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. 18 yaş altı tüm bireyleri kapsayan sözleşme cinsiyetlerine, dinlerine ya da sosyal kökenlerine bakılmaksızın bütün çocukların haklarını tanımlamaktadır. Bu amaçla düzenlenen serginin açılışını GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili, öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte yaptı. Öğrencilerimizin hazırladığı görsellerin yer aldığı sergide yaka kokartları dağıtılarak çocuk haklarının önemini vurgulayan kitaplar satışa sunuldu. Bir hafta boyunca sürecek olan etkinlikler anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerimizde çocuk hakları konulu resim, afiş, kompozisyon yarışmaları, slayt ve animasyon film gösterimleri, seminerler ve bilgilendirme toplantılarıyla devam edecektir. 20 Kasım 2014 Perşembe günü bu bağlamda Gaziantep Baro Başkanı Avukat Bektaş Şarklı okulumuzda çocuk haklarıyla ilgili bir konferans verecektir. Tüm çocukların Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutlarız.


76.YILINDA ATAMIZI SAYGIYLA ANDIK

Türkiye Cumhuriyeti’ni sarsılmaz temeller üzerinde yükselten Ulu Önder Atatürk aramızdan ayrılışının 76. yılında, Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulunda saygıyla anıldı. Türk ulusunu egemenliğine kavuşturan, demokratik bir düzen içinde çağdaşlaştırıp modern dünyada hak ettiği yere çıkaran Atatürk’ün, 76.ölüm yıldönümü nedeniyle Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu, 4.sınıf öğrencilerimizin sunduğu program beğeniyle izlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İlkokul Müdürü Hüseyin Emre, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Hüseyin Emre: “Atatürk’ün ülkemizin en zor anlarında bile düşünüp ortaya koyduğu milli hedef ve stratejilerin hatırlanması ve bu tür çabaların değerinin çok iyi bilinmesi gerekir. Gelecekte ülkemizin yönetimini devralacak olan gençlerimiz ulu önder Atatürk’ün devrimlerinin ışığında ilerlemelidir” dedi. Program birbirinden güzel şarkılardan oluşan Atatürk korosu ile başladı. Öğrencilerimiz “Atatürk” oratoryosunda eşsiz yetenekleriyle tarihe unutulmaz bir insan olarak geçen büyük asker, büyük devlet adamı ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü büyük bir başarıyla anlattı. “Atatürk’ün askerleri” adlı canlandırma izleyenlere duygusal anlar yaşattı. 10 Kasım’ın anlam ve hüznüne yakışan törenin bitiminde, GKV’ liler Ulu Önder Atatürk’e duydukları hayranlık ve özlemi paylaştı.


GKV ÖZEL ORTAOKULUNDAN ZEKÂ OYUNLARI 2014’E 110 YARI FİNALİST

Türkiye Zekâ Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen Türkiye 19. Zekâ Oyunları’na başvuran 110 GKV Özel Ortaokulu 7. ve 8. sınıf öğrencisi elemeleri geçerek yarı finale yükselmiştir. 15 Kasım 2014 Cumartesi günü Gaziantep’te yapılacak Türkiye 19. Zekâ Oyunları yarı finalinde okulumuzun adına gururla yarışacak öğrencilerimizi kutluyor ve ülke çapında yapılan bu önemli yarışmada okulumuza üstün başarılar kazandırmalarını diliyoruz.


GKV ÖZEL ANAOKULU ETKİNLİĞİ ATATÜRK KALBİMİZDE RESİMLERİMİZLE YAŞIYOR

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencileri, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası süresince düzenlenen çeşitli sanat etkinliklerinde yaratıcılıklarını kullanarak birbirinden güzel çalışmalar gerçekleştirdi ve Atatürk’ü andı. Proje ve Tasarım dersinde yapılan resim etkinliklerinde ‘Atatürk yaşasaydı onunla birlikte ne yapmak isterdin?’ sorusunun yanıtını hayal dünyalarında canlandırıp resimlendiren minik öğrencilerimiz ortaya birbirinden yaratıcı ve özgün resimler çıkardılar. Hayallerinde Atatürk’ün sırtına binip gezen, onunla oyunlar oynayan, düşmanlara karşı yurdumuzu onun askeri olarak savunan öğrencilerimizin minik yüreklerine yerleşmiş Atatürk sevgisi, görülmeye değer bir resim sergisi meydana getirdi. Okulumuzun danışma bölümünde sergilenen resimler, izleyenlerin beğenisini kazandı. Sınıf etkinlikleri sırasında yapılan boyama çalışmaları bir araya getirilerek Atatürk köşesi oluşturuldu. Atatürk resimleri ile birlikte Anıtkabir’in canlandırıldığı kolaj çalışması, Şirinler ve Kelebekler sınıfı öğrencilerinin birbirinden güzel eserleri bir araya getirilerek oluşturuldu. Minik GKV’liler bu etkinlikle çok sevdikleri Atatürk’ü kalplerinde yaşattı.


GKV ÖZEL OKULLARINDA “İLETİŞİM ENGEL TANIMAZ” PROJESİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları sosyal sorumluluk projelerini hız kesmeden sürdürüyor. GKV Özel Ortaokulu ve Liseleri anlamlı bir çalışmada GAP Görme Engelliler Okulu ile işbirliği yaparak yeni bir proje başlattı. Öğrencilerimizin engellilere karşı duyarlılığını artırmak, öğrencilerimizde engelli bireylere karşı empati yaratmayı amaçlayan ortak projenin ön hazırlıkları tamamlanarak uygulamaya geçildi. Projenin birinci aşaması, okulumuz 8. Sınıf öğrencilerine Görme Engelliler Okulu Rehber Öğretmeni Günay Süle tarafından 7 Kasım 2014 Cuma günü okulumuzda verilen “Engelli Bireylerle İletişim” konulu seminerle başladı. İnteraktif olarak yapılan seminerin sonunda engelli öğrencilerle yapılacak proje ile ilgili bilgi verildi. Öğrencilerimizin seminere gösterdikleri ilgi ve konuya yaklaşımları projenin başarısı için çok önemli bir destek oldu.


GAZİANTEPSPOR FUTBOL TEKNİK EKİBİ GKV’NİN KONUĞU OLDU

Gaziantepspor Futbol Şubesi Teknik Ekibi, 6 Kasım 2014 Çarşamba günü Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Konferans Salonunda GKV öğrencileriyle buluştu. Gazi şehrimizi yurtiçi ve dışında başarıyla temsil eden, Antep’in gururu Gaziantepspor Kulübü Teknik Direktörü Okan Buruk, Kulüp İdari Amiri Mustafa Tutar, Yardımcı Antrenör İrfan Saraloğlu, Futbolcu John Chibuike, Tercüman Baran Boçnak ve Medya Sorumlusu Eyup Özkan salonda büyük bir coşkuyla karşılandılar. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Dr. Atanur Vergili yaptığı hoş geldiniz konuşmasında, “Türkiye’nin 6. büyük kenti olan Gaziantep halkının sorumluluğuyla; kentimizin adını, sanayi, ticaret, turizm ve tarım gibi öncü olduğumuz alanların yanında futbolda da yıllardır yücelten Gaziantepspor yöneticileri ve camiasına teşekkür ederiz” diyerek kulübün başarılarını vurguladı. Gaziantepspor Kulübü Teknik Direktörü Okan Buruk, “Gaziantep’in eğitim simgesi haline gelen, 50 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan, akademik, sosyal ve spor alanında büyük başarılara imza atan, kendini her alanda kanıtlayan bu güzide okulda bulunmaktan, sizlerle buluşmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi. Kulüp İdari Amiri Mustafa Tutar, “ Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları nasıl ki eğitimde bir inci ise biz de sporun incisi olmak için çalışıyoruz.” dedi. Yardımcı Antrenör İrfan Saraloğlu ile futbolcu John Chibuike konuşmaları ve öğrencilerin sorularına verilen yanıtlarla devam eden söyleşinin sonunda Gaziantepspor Kulübü tarafından öğrencilere futbol topu ve forma hediye edildi. Konuklara Kolej Vakfı ailesinin hediyelerinin takdiminin ardından ziyaret programı sona erdi. Keyifli anlar yaşayan sporcular ve öğrenciler salondan büyük bir coşku ve tezahüratlarla ayrıldılar. Gaziantepspor’a Süper Ligde başarılar dileriz.


TEDMUN 2014’DE GKV İMZASI

Model United Nations-Model Birleşmiş Milletler (MUN) gençleri Birleşmiş Milletler Örgütünün yapısı ve çalışmaları hakkında bilgilendirmeyi, küresel sorunlara yönelik farkındalıklarını artırmayı ve çözüm önerileri üzerinde birlikte çalışarak ortak sonuçlara ulaşmalarını hedefleyen bir etkinliktir. MUN’ de öğrenciler toplantılarda seçtikleri ülkeyi en iyi şekilde temsil etmek üzere notlar alır, konuşmalar hazırlar, raporlar yazar. Toplantılarda alınan kararlar Birleşmiş Milletlere bir rapor halinde sunulur. GKV Özel Liseleri öğrencileri yeni dönem MUN Konferansları serisinin başarılı bir uygulaması olan TED MUN’e katılarak önemli bir deneyim kazandı. 30 Ekim - 2 Kasım 2014 tarihleri arasında TED Ankara Kolejinde gerçekleştirilen TED MUN 2014’e Türkiye’nin çeşitli illerinden 17 lise ve yaklaşık 160 öğrenci katıldı. Etkinlikte GKV 10 öğrenciyle temsil edildi. Avusturalya ve Sri Lanka delegasyonunu oluşturan öğrencilerimiz dört gün süren konferansın ilk üç gününde komite çalışmaları yaptı. Konferans genelinde delegeler, "Silahsızlanma ve Uluslararası Güvenlik", "Ekonomi ve Finans", "İnsani, Sosyal ve Kültürel Komite", “Hukuk” ve “Dekolonizasyon” olmak üzere beş komitede dünya gündeminde bulunan konuları temsil ettikleri ülkelerin politikalarına uygun bir biçimde tartıştı. Genel kurulda görüşülmek üzere hazırlanan tekliflerin sunumu yapıldı ve Genel Kurul’da oylanarak kabul edildi. Yürütülen komisyon çalışmalarında gösterdiği üstün aktif katılım nedeniyle GKV Özel Cemil Alevli Koleji öğrencilerimizden Kemal Ayalp, “HIGH HONOUR DELEGATE” sıfatıyla ödüllendirildi.


GKV’LİLERİN YÜZME BAŞARILARI DEVAM EDİYOR

Şehitkâmil Belediyesi tarafından Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 3. Geleneksel Kulüplerarası Cumhuriyet Kupası Yüzme Yarışmalarında GKV Özel Okulları öğrencileri Yeşim Ada Uçkun, İsmail Kara ve Cem Sinan Salıcı 3 birincilik ve 2 üçüncülük kazanarak okullarımıza büyük onur yaşattı. 29 Ekim 2014 Çarşamba günü Şehitkâmil Belediyesi Alleben 1 Yüzme Havuzunda düzenlenen yarışmaya 11 Kulüpten 7-14 yaş grubu 400 sporcu katıldı. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, çok sayıda sporcu ve ailelerin izlediği yarışma öncesi sporcu çocuklar tarafından açılış gösterisi sunuldu. Programın açılış konuşmasını Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu yaparak sporculara başarılar diledi. Yarışmada Bahçelievler Spor Kulübü adına yarışan GKV 5-F sınıfı öğrencisi Yeşim Ada Uçkun 100 metre karışıkta il birincisi ve 50 metre sırtüstünde il üçüncüsü, Şehitkâmil Belediyesi Spor Kulübü adına yarışan GKV 7-D sınıfından İsmail Kara 50 metre ve 200 metre serbestte il birincisi ve Gençlik Spor Kulübü adına yarışan 6-E sınıfı öğrencimiz Cem Sinan Salıcı 50 metre kelebekte il üçüncüsü olarak sezonun ilk madalyalarını kazandılar. 11 kulübün minik ve yıldız yüzücülerinin kıyasıya kulaç attığı yarışma sonunda dereceye giren sporculara madalyalarını Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Gaziantep Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Ömer Faruk Şiran takdim etti. Dereceye giren yüzücülerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.


29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI GKV’DE COŞKULU TÖRENLERLE KUTLANDI

“Cumhuriyetimizin 91. kuruluş yıldönümü Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında birbirinden coşkulu törenlerle kutlandı. İlkokul ve anaokulumuzun beğeniyle izlenen Cumhuriyet Bayramı törenlerinin ardından GKV Özel Liseleri kutlama programı 28 Ekim 2014 Salı günü GKV Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Müdürü Müfit Taşlıyar'ın konuşmaları ile başlayan törende müdürümüz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından ulusumuza armağan edilen cumhuriyetin büyük bedeller ve zorluklarla kazanıldığını hatırlattı. Jeopolitik konumu nedeniyle sürekli dış tehditlerin hedefinde olan ülkemizin geleceğinin Cumhuriyet gençliğinin elinde olduğunu vurgulayan Müfit Taşlıyar, gençlere Cumhuriyete sahip çıkmalarını söyledi. Tören coşkusu açılış konuşmasının ardından GKV Özel Ortaokulu öğrencilerimizin seslendirdiği Cumhuriyet şarkılarıyla devam etti. Korodan sonra Cumhuriyetin ilanı ile ülkemizde yaşanan çağdaşlaşma atılımları, Atatürk tarafından yükseköğrenim yapmak üzere yurt dışına gönderilen ve içlerinde GKV Özel Okulları kurucusu Cemil Alevli'nin de yer aldığı cumhuriyet aydınlarının yaşamları tiyatral “Cumhuriyet Aydınları” gösterisi ile canlandırıldı. Ord. Prof. Dr. Sadi Irmak, Ulvi Cemal Erkin, Muhittin Sebati, Jale İnan, Sedat Alp, Ekrem Akurgal, Cemil Alevli gibi değerli aydınlarımızın ülkemizin kalkınması için yaptıkları fedakârlıklar ve çalışmalar izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Öğrencilerimizin Türk halkının kahramanlık simgesi zeybek oyunu ve çağdaşlaşmanın zarif adımlarını yansıtan vals gösterisi ile son bulan törenimiz büyük beğeni ile izlendi. Daha sonra okul bahçemizde tüm öğrencilerimizin katılımıyla devam eden törenimiz Cumhuriyet coşkusunu doruğa çıkarttı. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları olarak Cumhuriyetimizin 91. Yılını kutlar, “egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyerek, cumhuriyeti bize armağan eden yüce Atatürk ve silah arkadaşlarına, vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimize şükranlarımızı sunarız.


GKV ÖZEL ANAOKULU’NDA ANLAMLI CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMASI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulunda Cumhuriyet Bayramı minik öğrencilerimizin, değerli velilerimizin, yönetici ve öğretmenlerimizin katılımıyla büyük bir sevinç ve coşkuyla kutlandı. Türkiye Cumhuriyeti’nin 91. yıldönümünün gururu ve kıvancını kutladığımız bu güzel günde Çiçekler ve Arılar sınıfı öğrencilerimizin emekle, sevgiyle, hazırladığı Cumhuriyet Bayramı kutlama programı beğeniyle izlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızla başlayan programın açılış konuşmasını Anaokulu Müdiresi Neslihan Türkistanlı yaptı. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili ise yaptığı konuşmada ‘Ya İstiklal Ya Ölüm ‘ diyerek çıkılan Cumhuriyet yolunda yaklaşık bir yüzyılı geride bırakmanın, demokratik, laik ve cumhuriyetimize içten bağlı öğrenciler yetiştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bu yüce ülküyü bizimle paylaşan ve bize destek olan velilerimize teşekkür ederiz’ dedi. Tören, Arılar sınıfı öğrencilerinin Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okuması ve Çiçekler Sınıfı öğrencilerinin ‘Atatürk ile Vals ve Zeybek’ temalı dans gösterisi ile devam etti. Törenin devamında hazırlanan ‘Atatürk ve Cumhuriyet’ korosu birbirinden güzel cumhuriyet şarkılarını seslendirdi. Cumhuriyeti coşkuyla kutladığımız program, ‘Onuncu Yıl Marşı’ eşliğinde sona erdi. Çiçekler ve Arılar sınıfı öğrencilerinin boyama etkinliği olarak hazırladıkları afiş çalışması da kutlamalarının güzel birer ürünü olarak okul girişinde sergilendi. Cumhuriyet zaferi, her şeyini kaybetmiş bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Cumhuriyetin yılmaz bekçisi Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları olarak Türk milletinin yeniden doğuşu olan bu en büyük bayramı kutlamanın onur ve gururunu yaşamaktayız. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları ailesinin ve yüce ulusumuzun Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.


GKV ÖZEL ANAOKULU’NDA CUMHURİYET BAYRAMI SANAT ETKİNLİĞİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencileri, Proje ve Tasarım dersinde gerçekleştirilen sanat etkinliğinde hem Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşadılar, hem de tüm yeteneklerini sergilediler. Origami (kâğıt katlama) ve kesme tekniklerini kullanarak kâğıttan fenerler yapan öğrenciler, bunları kendi yaratıcılıklarıyla süslediler. Kumaş parçaları, ponpon, boncuk ve renkli kâğıtları yapıştırarak birbirinden gösterişli olarak hazırlanan kâğıt fenerler okulumuzun girişinde sergilenerek cumhuriyetimizin parlayan ışıklı ruhunu simgelediler. Öte yandan GKV Özel Anaokulu 5 yaş öğrencilerimiz de farklı boyama teknikleri kullanarak hazırladıkları Türk bayraklarını sınıflarına asarak sergiledi. ‘Cumhuriyet Bayramı’ konulu resim çalışmasında ise öğrencilerimiz kendilerini çizerek canlandırdı ve resimlerini boyayarak renklendirdi. Çalışmalarını tamamlayan minik GKV’ liler grup çalışmasında kendi karakteristik çizgileriyle, Cumhuriyet Bayramının coşkusunu gönüllerince yaşadı. GKV Anaokulu’nun yaratıcı minik ellerini bu güzel ve anlamlı çalışmalarından dolayı kutluyoruz.


GKV ÖZEL İLKOKULUNDA SEÇİM HEYECANI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulunda Okul Öğrenci Meclisi başkanlığı için yapılan seçimler büyük bir heyecana sahne oldu. GKV Özel İlkokulu’nu temsil edecek başkan adaylarımız örnek bir seçim sürecini geride bırakarak zorlu bir hafta geçirdiler. Seçimin ilk aşamasında sınıflar düzeyinde sınıf temsilcileri seçildi. Seçilen sınıf temsilcileri okul temsilciliği ve yardımcılığına aday olmaya hak kazandılar. Adayların açıklanmasının ardından öğrenciler hazırladıkları afişler ve sınıf içi çalışmalarla kendilerini tanıtıp propaganda çalışmalarına başladılar. Son derece çekişmeli ve iddialı geçen propaganda çalışmalarının tamamlanmasından sonra öğrencilerimiz 24 Ekim 2014 Cuma sandık başına giderek belirledikleri adaylar için oy kullandılar. Öğrencilerimizin görev yaptığı sandık kurulu üyeleri oy kullanan arkadaşlarına yardımcı oldu. Okul Öğrenci Meclisi Başkanlığı seçimlerinde 414 oy kullanıldı. Seçimler sonucunda 154 oy alan 4-A sınıfından Ada Demir Okul Temsilcisi, 95 oy alan 3-C sınıfından Sude Kara ise Okul Temsilcisi Yardımcısı oldu. Seçimlerin ardından yapılan törende Okul Müdürümüz Hüseyin Emre, İlkokul Temsilcisi ve Yardımcısını açıklayarak adaylarımızı tebrik etti. Hüseyin Emre, seçim süreci boyunca çalışmalarını titizlikle yürüten seçim kurulu üyesi öğrencilere, aday öğrencilere ve emeği geçen tüm öğretmenlerimize de teşekkür etti. Okul Temsilcimiz Ada Demir ve Sude Kara öğrenci arkadaşlarına teşekkür ederek, görevlerini en iyi şekilde yapacaklarına söz verdiler.


TEOG BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerimizin velilerine yönelik olarak 21 Ekim 2014 Salı günü okulumuz konferans salonunda “TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) Bilgilendirme Semineri” yapıldı. Velilerimizin büyük ilgi gösterdiği seminerin 1. bölümünde 2014 TEOG Sınavında GKV Özel Ortaokulu öğrencilerinin gösterdiği üstün başarılar ve yerleşme sonuçları hakkında kısa bilgi verilerek, ilk kez geçen yıl uygulanan ve bu yıl da devam edecek TEOG’ da yapılan güncellemeler açıklandı. Okulumuz Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Bilge Kılıç tarafından sınavın takvim bilgileri, puan hesaplanması, başvuru koşulları, sınav öncesi ve sonrasında neler yapılması gerektiği ile ilgili powerpoint sunumu yaptı. Seminerin 2. bölümünde GKV Özel Ortaokulu Müdür Yardımcısı Nadir Gürsel, velilerimizin TEOG’ la ilgili sorularını yanıtladı. Yapılan sunum ve açıklamalarla bilgilendirilen velilerimiz, öğrencilerimizin 2015 TEOG Sınavında okullarımızın başarı geleneğini sürdürmesi dileğiyle seminerden memnun bir şekilde ayrıldılar.


GKV ÖZEL ANAOKULU’NDA VELİ TOPLANTISI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu 2014-2015 eğitim-öğretim yılı ilk veli toplantısı 18 Ekim 2014 Cumartesi günü yoğun katılımla gerçekleştirildi. Toplantıya büyük ilgi gösteren velilerimiz, okul yöneticilerimiz, sınıf, branş ve rehber öğretmenlerimizle toplu ve bireysel görüşmeler yapma imkanı buldu. Sınıf öğretmenlerinden yıl içerisinde uygulanacak etkinlikler ve öğrencilerin okula uyumu hakkında bilgi alan veliler, çocuklarını Gaziantep Kolej Vakfı Özel okullarının köklü birikimine ve güvenilir eğitim anlayışına teslim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Anaokulu branş derslerine giren öğretmenler, velilerimize derslerin amaç ve içerikleri hakkında bilgi vererek görüşlerini aldı. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu, her zaman olduğu gibi, öğrencilerimizin yeni eğitim yılında da ilköğretime en iyi şekilde hazırlanmalarına yönelik çalışmalarını yoğun olarak sürdürmektedir. Öğrencilerimize ve velilerimize mutlu ve başarılı bir eğitim yılı dileriz.


3D TEKNOLOJİSİ İLE FEN DERSLERİMİZ ÇOK KEYİFLİ

Fen ve Teknoloji derslerini 3D laboratuvarında yapan Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencileri konuları zorlanmadan ve eğlenerek öğreniyorlar. GKV Özel Okullarının genelinde olduğu gibi, GKV Özel İlkokulu eğitim uygulamalarında da 3D teknolojisi yoğun olarak kullanılmaktadır. 4. sınıf öğrencilerimiz bu hafta Fen ve Teknoloji dersinde, müfredata uygun olarak 3D teknolojisi ile solunum sistemini öğrendiler. Öğrencilerimiz solunum sisteminde yer alan burun, yutak, gırtlak, soluk borusu, akciğer gibi organların yapısı ve görevlerini 3 boyutlu olarak izleyip görsel ve işitsel hafızalarını canlandırarak, bilgilerini daha kalıcı hale getirdiler. Öğrencilerin özellikle zorlandığı Fen ve Matematik derslerinde 3D teknolojisi ile anlatılan konular onların derse olan ilgisini artırmakta ve öğrenmeyi pekiştirmektedir. Öğrencilerimiz; geleneksel eğitim yöntemlerinden farklı olarak 3D eğitimde görsel ve işitsel öğelerin yardımıyla işledikleri konuları daha çabuk kavrayıp hafızalarında daha uzun süre tutabiliyorlar.


2014 CAMBRIDGE SERTİFİKALARI TÖRENLE VERİLDİ

8 yıldır okulumuzun ev sahipliği yaptığı ve Nisan-Mayıs 2014 aylarında YLES, KET ve PET olmak üzere beş kategoride okulumuzda uygulanan Cambridge ESOL sınavları sertifikaları 15 Ekim 2014 Çarşamba günü düzenlenen törenle verildi. Cambridge ESOL Sınavları sadece içeriği ile değil, metodolojisi ve ölçme-değerlendirme tekniği ile de tüm dünyada kabul gören ve prestijli üniversiteler ve eğitim dili İngilizce olan köklü kolejler tarafından da tanınan İngilizce düzey belirleme sınavlarıdır. Dünyaca ünlü Cambridge Üniversitesi’nin bir kuruluşu olan ve Cambridge Üniversitesi’ne bağlı olarak yapılan ESOL Sınavları, 1913’ten bu yana dünyanın 65 ülkesinde milyonlarca adayın katılımı ile gerçekleşmektedir. İngiltere’de bulunan sınav değerlendirme merkezi tarafından GKV öğrencilerinin 2014 Cambridge sınavlarında üstün başarı gösterdiği bildirilmiştir. Yabancı dil eğitimine büyük önem veren Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencilerinin 2014 ESOL sınav başarıları velilerimizi ve öğretmenlerimizi gururlandırmıştır. Bu gurur tablosunu paylaşmak üzere GKV Tiyatro salonunda düzenlenen törende Genel Müdürümüz Dr. Atanur Vergili, Genel Müdür Yrd. Fevzi Gürsel, Eğitim Danışmanımız Kasım Ateş, Okul müdürleri Ali Bozgeyik, Hüseyin Emre ve İngilizce Bölüm Başkanı Sultan Ulu öğrencilerimize başarı belgelerini ve sertifikalarını takdim etti. Çok sayıda velimizin de katıldığı törende 3. ve 4. sınıf korolarımızın seslendirdiği İngilizce şarkılar büyük ilgi topladı ve törenimiz 10. Yıl marşı eşliğinde toplu fotoğraf çekimiyle son buldu. Cambridge İngilizce sınavlarına giren ve sertifikalarını alan tüm öğrencilerimizin bu başarılarını kutlar, İngilizce’ ye olan ilgilerinin devamını dileriz.


GKV ÖZEL İLKOKULU 1. SINIF ÖĞRENCİLERİ “OKULA HOŞ GELDİN’’ PARTİSİNDE

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 1. sınıf öğrencileri için uyum etkinleri kapsamında ‘’Okula Hoş Geldin Partisi düzenlendi. 10 Ekim 2014 Cuma günü GKV Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve okul yöneticilerimiz, sınıf öğretmenlerimiz ile öğrencilerimizin katıldığı “Okula Hoş Geldin Partisi” , okul müdürümüz Hüseyin Emre’nin açılış konuşmasının ardından sihirbaz gösterileriyle başladı. Sihirbazın muhteşem gösterilerine sürpriz yarışmalar ve oyunlar eşlik etti. Sihirbazın yaptığı gösterilere okul müdürümüz ve öğretmenlerimiz de katılarak öğrencilere keyifli anlar yaşattılar. Palyaçonun yüz boyama etkinliğiyle eğlence daha keyifli hale geldi. Çeşitli animasyon ve gösterilerin yapıldığı etkinliklerde öğrencilerimizin palyaçoyla beraber yaptığı danslar ilgiyle izlendi. Öğrencilerimiz partinin sonuna kadar sevdikleri müziklerle sınıf öğretmenlerinin eşliğinde gönüllerince oynayıp, dans ettiler. Keyifle sınıflarına giden öğrencilerimize sürpriz olarak kek ve meyve suyu ikram edildi. Parti yorgunluğundan sonra enerjilerini alan öğrenciler büyük bir istekle derslerine devam ettiler.


GKV ÖZEL LİSELERİ ÖĞRENCİLERİ MECLİS SEÇİMİNİ YAPTI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liselerinde Öğrenci Meclisi Başkanlığı seçimi yapıldı. Adaylar kendilerine tanınan süre içerisinde sınıflarda yaptıkları tanıtım faaliyetleri ile propaganda çalışmalarını tamamladılar. Okul Meclisi Başkanlığı seçimlerinde Anadolu Lisesinde 359 öğrenci oy kullanılırken 32 oy geçersiz sayıldı. GKV Özel Anadolu Lisesi Okul Meclis Başkanı adayı Umutcan Korkmaz 194 oy alarak başkan seçildi. Diğer aday Alp İşsever ise 133 oy aldı. Fen Lisesinde 224 öğrenci oy kullanılırken 13 geçersiz oy çıktı. GKV Özel Fen Lisesi Okul Meclis Başkanı adayı Orkun Çalışıcı 115 oy alarak başkan oldu. Diğer aday Alihan Zer ise 96 oy aldı. GKV Özel Cemil Alevli Kolejinde tek aday olan öğrencimiz Berke Köker 24 oy ile başkanlığa seçildi. GKV Özel Liseleri Müdürü Müfit Taşlıyar Öğrenci Meclisi Seçimi ile ilgili açıklamasında “Okul Meclis Başkanlığı Seçiminde amaç, öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, seçilme ve oy verme kültürünün kazandırılması, katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılmasıdır. Seçim sürecinde, okulumuzda önce şube temsilcilerinden oluşan Okul Öğrenci Meclisi oluşturuldu. Daha sonra meclis içerisinden aday olan öğrencilerimiz ekiplerini kurarak Öğrenci Meclis Başkanlığı için adaylıklarını açıkladılar. Okul Meclis Başkanı seçilen öğrencilerimizi tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum. Başkanlarımızın okul yönetimine değerli katkıları olacağına inanıyorum. Seçimleri büyük bir olgunluk ve demokratik kurallar çerçevesinde gerçekleştiren öğrencilerimize ve seçim sürecini başarıyla yürüten öğretmenlerimize teşekkür ederim.” dedi.


GKV’Lİ SENA NUR YILDIRIM ÇOCUK MECLİSİNDE

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin çocukların hayata daha etkin katılımını sağlamak için kurduğu Gaziantep Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin’ açılışı 1 Ekim 2014 tarihinde Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda yapıldı. Gaziantep genelinde, 10-16 yaş arası 45 üye öğrencinin katıldığı Çocuk Meclisi açılış toplantısında proje fikirleriyle büyük dikkat çeken Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 5-D öğrencisi Sena Nur Yıldırım başkan yardımcısı seçildi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, meclisin açılışında, yarının yöneticilerinin, bugünden şehrin yönetiminde söz sahibi olabilmelerinin demokrasinin en temel dayanaklarından birisi olduğunu söyledi. Çocukların gözünde, onların bakış açısıyla belirlenecek yol haritası sonucunda gerekli çalışmaları yapacaklarını belirten Şahin, dünyanın değiştiğini ve ihtiyaçların farklılaştığını sözlerini ekledi. Bu önemli başarısı nedeniyle Sena Nur Yıldırım’ı tebrik eden Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Y.Doç.Dr. Atanur Vergili “Okullarımız geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın, sorunlarını tespit edip çözüm önerileri getiren, yaşadıkları kentin sorunları ile ilgilenen, kendilerini demokratik bir ortamda ifade edebilen, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, gelenek, görenek ve toplumsal değerlerine sahip çıkan kuşaklar olarak yetişmesi için her türlü desteği sağlamaktadır. Gaziantep Kolej Vakfı ailesi olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gaziantep Kent Konseyi Çocuk Meclisine ve değerli öğrencimiz Sena Nur Yıldırım’a çalışmalarında başarılar dileriz” dedi.


GKV’Lİ BERKE ATASEVEN YÜZME YARIŞMASINDA DÜNYA 15. CİSİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Fen Lisesi 12. sınıf öğrencisi Berke Ataseven, Dünya Su Altı Sporları Konfederasyonu (CMAS) tarafından 25 Haziran- 1 Temmuz 2014 tarihleri arasında Yunanistan’ın Girit Adası Hanya kentinde düzenlenen 13. Gençler Paletli Yüzme Dünya Şampiyonası’nda (13th Finswimming Junior World Championship) milli formayı giyerek bizlere büyük bir onur yaşattı. Dünyanın çeşitli yerlerinden 26 ülkeden yüzlerce sporcunun katıldığı yarışmada Türk Milli Takımı adına yarışan Berke Ataseven dünya 15. cisi oldu. Çok iddialı yüzlerce sporcuyu geride bırakan öğrencimiz “Öncelikle okuluma, yoğun antrenman tempomda derslerimden geri kalmamam için elinden gelen tüm imkânları sunduğu için teşekkür ederim. Yarıştan bir hafta önce Ordu'da 1 haftalık Milli Takım kampına katıldık. Sonra Atina aktarmalı Hanya'ya gittik. Burada ülkemi temsil etmek onurunu yaşadım. Bu büyük şampiyonada milli formayı giydiğim için çok mutlu ve gururluyum.” dedi. Biz de milli gururumuz Berke Atasevin’i tebrik ediyor, kendisine bu yıl gireceği YGS ve LYS’ de başarılar diliyoruz.


GKV ÖZEL İLKOKULUNDA YARIŞ HEYECANI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 3. ve 4. sınıf öğrencileri okulumuzda düzenlenen Gazi koşusunda yeteneklerini sergilediler. Hakemliğini Beden Eğitimi öğretmenlerimiz Mehmet Altan, Recep Öztürk ve Ebru Akgül’ün yaptığı 100 metre mesafeli koşuya her sınıftan elemeleri geçen üç kız ve üç erkek öğrenci katılarak büyük bir mücadele örneği verdiler. 26 Eylül 2014 Cuma günü okul bahçemizde gerçekleştirilen koşu kızlar ve erkekler kategorisinde yapıldı. Yarışı izleyen öğrencilerimiz tezahüratlarıyla yarışmacı arkadaşlarına büyük destek verdi. Son derece heyecanlı ve çekişmeli geçen koşunun büyük finalinde, rakiplerini geçerek dereceye giren öğrencilerimiz madalyalarını Okul Müdürümüz Hüseyin Emre’nin elinden alarak büyük bir sevinç yaşadılar. Gazi Koşusunda dereceye giren öğrencilerimiz: 3. Sınıf Kızlar 3. Sınıf Erkekler Nil Oral 3-A Eren Kervancıoğlu 3-A Sude Gülen Akın 3-A Mert Aktaş 3-C Öykü Mina İyikesici 3-F Enes Batu Yavuz 3-B 4. Sınıf Kızlar 4. Sınıf Erkekler Sahragül Emre 4-E Ali Esat Boybeyi 4-B Benan Güneş 4-B Eren Bilir 4-C Öykü Beril Erkek 4-C Alperen Özkanlı 4-C


OKULDA İLK ADIMLAR ETKİNLİĞİ

Yeni eğitim-öğretim döneminin ilk günlerine eğlenceli ve öğretici çalışmalarla başlayan GKV Özel Anaokulu öğrencileri, ‘Okulda İlk Adımlar’ etkinliğini gerçekleştirdiler. Proje ve Tasarım dersi kapsamında, minik GKV’ lilerin anaokuluna uyumunu sağlamak amacıyla hazırlanan etkinlikte, öğrencilerin hem duyuşsal hem de eğitsel becerilerini kullanmaları hedeflendi. Öğrenciler önce beyaz kartonları, kendi yüz şekillerini ve kişisel özelliklerini aktarabildikleri ölçüde çizerek ve boyayarak resimlendirdiler. Kendi maskelerini tamamlayan minikler, maskelerini parti şapkası ile süslediler. Sınıfça düzenlenen tanışma partisinde her öğrenci kısa bir sunumla kendisini sınıf arkadaşlarına tanıttı. Doğaçlama olarak hazırlan bu mini sunumda öğrenciler isimlerini söyleyerek aileleri, anne ve babalarının meslekleri, yapmaktan hoşlandıkları aktiviteler hakkında bilgi verdi. Sosyal ve duyuşsal açıdan gelişimlerini sağlıklı şekilde tamamlamaya yönelik bu etkinlikle öğrencilerimiz okula uyum, arkadaşlarıyla iletişim ve kendilerini ifade etme konusunda oldukça yararlı bir çalışma gerçekleştirdi. Aramıza yeni katılan minik GKV’ lilere hoş geldin der, sağlıklı ve başarılı bir eğitim yaşamı dileriz.


GKV’Lİ SATRANÇÇILAR ÖDÜL KAZANMAYA DEVAM EDİYOR

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri 20 - 21 Eylül 2014 tarihlerinde Kahramanmaraş Üstad Satranç Spor Kulübünün düzenlediği Dr. Harun Ceyhan Satranç Turnuvası’nda aldıkları ödüllerle satranç sporundaki üstünlüklerini bir kez daha kanıtladı. Kahramanmaraş spor tesislerinde 3 kategoride gerçekleştirilen turnuvaya yaklaşık 90 öğrenci katıldı. Turnuvada Küçükler Kategorisinde GKV Özel Ortaokulu öğrencileri Cemre Özdemir Kahramanmaraş il birinciliğini, Onur Utku Batmaz Kahramanmaraş il ikinciliğini, Utku Baloğlu Kahramanmaraş il üçüncülüğünü kazandı ve GKV takım halinde en fazla derece yaparak şampiyonayı tamamladı. Turnuvada dereceye giren sporculara kupa ve madalyanın yanında tablet, Mp3, satranç takımı ve sürpriz ödüller verildi. Turnuvanın sponsorluğunu üstlenen iş adamı ve Kahramanmaraş Spor Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan ödül töreninde başarılı sporcuları kutlayarak, sporun her dalında destek sağladıklarını özellikle satrancın çocuklar için çok yararlı bir spor olduğunu söyledi ve bu yıl ilk kez düzenlenen turnuvanın geleneksel hale gelmesini istedi. Her yıl olduğu gibi başarıdan başarıya koşarak okullarımıza büyük gurur yaşatan şampiyon sporcularımızı yürekten kutlar, satranç öğretmenlerimiz ve velilerimize katkıları için teşekkür ederiz.


GKV’DEN SU TOPUNDA GOL KRALI

Akademik başarılarıyla tartışılmaz bir üstünlük sağlayan ve kamuoyunun takdirini kazanan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları sportif etkinlikleriyle de göz dolduruyor. Öğrencilerimizin basketbol, voleybol, masa tenisi, satranç ve yüzme gibi çeşitli spor dallarında gösterdiği üstün başarılar artarak devam ediyor. Gaziantep Kolej Özel Anadolu Lisesi A 11-B sınıfı öğrencisi Mustafa Kara su topu branşında başarılarımıza yeni bir halka eklemiştir. 12-14 Eylül 2014 tarihleri arasında Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından Kayseri’de düzenlenen Ümitler Açık Küme Su Topu müsabakalarına aralarında İTÜ Geliştirme Vakfı Spor Kulübü, Adana Kurtuluş Spor Kulübü, Moda Spor Kulübü gibi seçkin okulların da bulunduğu 16 takım katılmıştır. Turnuvada Gaziantep Dolphin Spor Kulübü lisansıyla mücadele eden Mustafa Kara, toplam 350 sporcuyu geride bırakarak attığı 37 golle gol kralı olmuştur. Plaket ve madalyayla ödüllendirilen öğrencimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.


ONUR UTKU BATMAZ GKV’NİN SATRANÇTA GURURU OLDU

2014 Yaz döneminde ülke genelinde yapılan ulusal satranç turnuvalarına katılan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencisi satranç şampiyonu Onur Utku Batmaz, önemli turnuvalarda çeşitli dereceler yaparak büyük başarılar kazanmıştır. Öğrencimizin farklı illerde düzenlenen ve çok sayıda sporcunun yarıştığı turnuvalarda aldığı dereceler aşağıda belirtilmiştir. 1. Hatay – Samandağ Halkevi Temmuz Satranç Turnuvası 10 yaş kategorisi 2. Onur Utku Batmaz ( 1. ile eş puanlı ) 5-6 Temmuz 2014 tarihlerinde oynanan Samandağ Halkevi Temmuz Satranç Turnuvasına Gaziantep, Mersin, Adana, Denizli illerinden yoğun katılımla tamamlandı. 2. 12. Uluslararası Keşan Belediyesi Satranç Turnuvası 10 yaş kategorisi 3. Onur Utku Batmaz ( 2. ile eş puanlı ) 18-23 Ağustos 2014 tarihinde Keşan Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 12. Uluslararası Kültür ve Turizm Festivali Satranç Turnuvası’na Türkiye’den 223, Gürcistan’dan 5, Azerbaycan’dan 2, Suriye’den 2, İran’dan 1, Irak’tan 1, Ürdün’den 1, Türkmenistan’dan 1, ABD’den 1 sporcu katıldı. Başarılı öğrencimize ödülünü Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı ve FIDE Asbaşkanı Gülkız Tulay ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan verdi. 3. 2. Uluslararası Malatya Altın Kayısı Satranç Turnuvası D kategorisi 6. Onur Utku Batmaz Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen 2. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası 15-20 Haziran 2014 tarihinde yapıldı. Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve 5 gün süren turnuva sonunda kategorilerinde dereceye giren sporculara madalya ve kupanın yanı sıra Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından para ve çeşitli ödüller takdim edildi. Bu çok önemli derecelerle okullarımıza büyük gurur yaşatan sevgili öğrencimiz Onur Utku Batmaz’ı ve ailesini kutlar, başarılarının devamını dileriz.


GKV ÖZEL OKULLARI YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA TÖRENLE BAŞLADI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 2014-2015 eğitim öğretim yılına 15 Eylül 2014 Pazartesi günü düzenlenen görkemli bir törenle başladı. Uzun bir tatil döneminin ardından okullarına, öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuşan öğrencilerimiz, GKV Özel Okulları bahçesinde gerçekleştirilen açılış töreniyle ders başı yaptı. Çok sayıda öğrenci velisinin de katıldığı törende GKV yöneticileri ve öğretmenleri öğrencileriyle bir araya gelmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadı. Okullarımız kuruluşunun 51. yılında kapılarını yeni eğitim öğretim yılının coşkusuyla açtı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur VERGİLİ, tüm yönetici, öğretmen ve öğrencilerimize sağlıklı ve başarılı bir dönem diledi. Öğrencilerimizin seslendirdikleri şiirlerin ardından, 10. Yıl ve GKV 50. Yıl Marşı coşkuyla okundu. Tören alanından sınıflarına giren öğrencilerimiz büyük hedefler ve ümitlerle ders başı yaptılar. GKV ailesi olarak öğrencilerimize 2014-2015 eğitim öğretim yılında sağlık ve başarı dolu günler dileriz.


GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BLD. BŞK. FATMA ŞAHİN 2014 LYS’DE BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİ ÖDÜLLENDİRDİ

2014 LYS’DE 37 ÖDÜLÜN 13’ÜNÜ ALAN GKV’LİLER TÖRENE DAMGA VURDU Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından 2014 LYS’de farklı puan türlerinde Gaziantep’te ilk bine giren 37 öğrenciye ödül verildi. Düzenlenen törende 13 ödül alan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri üstün başarılarıyla ilgi odağı oldu. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, TEOG ve YGS’de olduğu gibi LYS’de de büyük başarılarıyla bir kez daha gücünü kanıtladı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in IPad’le ödüllendirdiği öğrenciler için düzenlenen törene katılan İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’de GKV Özel Liseleri öğrencilerinin başarılarını kutladı. Kazandıkları üniversitelere kayıt işlemi yaptırmak için törene katılamayan öğrencilerin ödüllerini aileleri aldı. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr Atanur Vergili “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Celalettin Ekinci tarafından 2014 LYS’de il genelinde Türkiye derecesi yaparak ilk bine giren 37 lise öğrencisi ödüllendirmiştir. Bu 37 öğrenci arasında farklı puan türlerinde 13 öğrencimizin bulunması bizleri gururlandırmıştır. Öğrencilerimizden Barış Tosun MF-3 Türkiye 98.si, İsmail Emre Erdinç DİL-1 Türkiye 144.sü, Ahmet Kocager MF-1 Türkiye 232.si, Nur Neyal MF-4 Türkiye 290.sı, Elif Nur Hasgül MF-1 Türkiye 367.si, Ege Berkay Gülcan DİL-2 Türkiye 396.sı, Emre Berat Yazmacı MF-3 Türkiye 401.si, Hüseyin Ekin Ergin MF-3 Türkiye 484.sü, Alper Şahin DİL-3 Türkiye 587.si, Kadir Barış Tiryaki MF-1 Türkiye 760’sı, Elif Ekin Alpdoğan MF-1 Türkiye 832.si, Yağmur Sena Güzelbey MF-1 938.Sİ ve Emre Özgüçlü MF-3 Türkiye 1031.si olarak büyük bir başarı kazanmıştır. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları’nın 2014 LYS’de başarılarının beklendiği gibi gerçekleşmesi son derece sevindiricidir. Okullarımız elli yıldır sürdürdüğü başarı geleneğini bu sene de tekrarlayarak 43 Tıp Fakültesi, 15 Eczacılık ve Diş Hekimliği, 33 Mimarlık, Mühendislik, 17 Hukuk, İktisat, İşletme ve 26 diğer fakülteler olmak üzere mezunlarının çok büyük kısmını ülkemizin en saygın üniversitelerine yerleştirmiştir. Bu başarı okullarımız kadar, ilimiz için de çok önemlidir. Çünkü biz sadece okullarımızı değil ilimizi de temsil etme misyonunu üstleniyoruz ve bu başarıyı kentimizle paylaşıyoruz. Bu pırıl pırıl gençlerimiz gittikleri yerlerde hem ilimizi, hem okullarımızı gururla temsil edecek, yerleştikleri fakülteleri bitirdikten sonra da ülkemize çok önemli görevler üstleneceklerdir. Biz onları ulusal değerlerimize bağlı Atatürkçü, cumhuriyetçi, laik, demokratik gençler olarak yetiştirdik. Bu kazanımlarıyla geleceğe en iyi şekilde hazırlanacaklarına ve ülkemize güç katacaklarına inanıyoruz. Sevgili gençlerimizi kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz. Bu başarıda emeği geçen değerli yönetici ve öğretmenlerimiz ile sayın velilerimize teşekkür ederiz.” dedi. İl genelinde LYS sonucuna göre ilk bine giren öğrencilerin 37’sinden 13’ünün Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları mezunu olması takdirle karşılanırken, öğrenci velileri bunun yarım asırlık bir eğitim kurumu olan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının yıllardır gelenek haline getirdiği bir başarı olduğunu ifade ettiler.


 


 

© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.